UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (260)
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, WSB Poznań

WSB Poznań
odpowiedź dla Mikołaj z dnia 07.10.2021
Dzień dobry Mikołaj, poziom trudności przedmiotów dopasowany jest do konkretnych kierunków. Jednak nie martw się, nasi wykładowcy wychodzą naprzeciw studentom, więc nie mamy żadnych wątpliwości, że z pewnością sobie poradzisz! :D
12.10.2021
07.10.2021
Mikołaj
Hej, chciałbym się podłączyć do pytania Oli z 26.08. Czy matematyka na jest zabójczo zaawansowana? ;)
B
Odpowiedź dla Ania z 8 lipca 2021. A dlaczego nie polecasz ? Studiowałaś? Bo ja tak właśnie skończyłam administrację i kontynuuje na II stopniu zarządzanie. Polecam bardzo serdecznie. Super uczelnia wykładowcy genialni o może z małymi wyjątkami, ale ja jestem bardzo zadowolona. W pełni wykorzystuje zdobytą wiedzę w pracy zawodowej w administracji, a praca w administracji pomogła osiągnąć bardzo dobre wyniki na studiach i zdobyć stypendium rektora za wyniki w nauce. Proszę nie pisać komentarzy bez poparcia faktami. Jak ktoś chce pogadać zapraszam bogusia539@wp.pl
23.09.2021
27.08.2021
WSB Poznań
odpowiedź dla Angela z dnia 23.08.2021
Dzień dobry, w WSB w Poznaniu wiemy, jak ważne są odpowiednie proporcje pomiędzy poszczególnymi obszarami życia studenta. Wybierając odpowiedni dla siebie kierunek, można mieć czas na studia, pracę i życie. Kierunek marketing i sprzedaż daje możliwość wybrania studiowania w formie stacjonarnej, niestacjonarnej oraz w nowej formule - hybrydowej. Oznacza to, że zajęcia odbywają się częściowo online na żywo, a częściowo w salach wykładowych. Dodatkowo odbywają się one w godzinach popołudniowo-wieczornych we wtorki i czwartki oraz wybrane weekendy, co bez problemu daje możliwość połączenia nawet pracy na pełen etat ze studiowaniem :) Więcej o studiach hybrydowych pod adresem: https://www.wsb.pl/poznan/aktualnosci/studia-hybrydowe-nowosc Szczegółowy program kierunku znajduje się od adresem: https://www.wsb.pl/poznan/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/marketing-i-sprzedaz/program-studiow
Ola
Hej, chciałabym zacząć studia na kierunku finanse i rachunkowość, dokładnie bankowość i zarządzanie finansami. Czy ktoś mógłby napisać czy są to wymagające studia jeśli chodzi o matematykę? Czy przeciętny „trójkowicz” dałby sobie radę? Z góry dzięki za odpowiedź :)
26.08.2021
25.08.2021
Wiktoria
Hej, studiował ktoś grafikę i multimedia na WSB w Poznaniu? Jakieś opinie o tym kierunku? Interesuje mnie głównie grafika wektorowa i pakiet Adobe.
Angela
Witam, czy łatwo kombinować pracę z nauką na WSB (marketing i sprzedaż; studia dzienne), czy ciężko się uczy i ile razy w tygodniu odbywają się zajęcia?
23.08.2021
20.08.2021
Michał
Hej, jak wyglądają studia dzienne pierwszego stopnia (informatyka, programowanie)?
AzKGoat
Hej, zamierzam wybrać się na wsb na kierunek psychologia w biznesie. Zastanawia mnie jak wyglądają zajęcia i czy warto w ogóle brać się za ten kierunek? Byłbym bardzo wdzięczny za odp ☺️
02.08.2021
27.07.2021
Wojtek
Dzięki za odpowiedź Mateusz. Dużo mi to daje do myślenia. Jednak chciałbym się też dowiedzieć o co chodzi z tymi quizami, bo tak jak mówisz, WSB w Poznaniu ma różne opinie. Mimo wszystko bardzo pasuje mi tryb online i możliwość odtwarzania wykładów w dowolnym momencie przez 7 dni w tygodniu. Ciekawi mnie czy quizy rzeczywiście mają wpływ na kolokwium i egzamin, czy warto się do nich przykładać i naprawdę ułatwiają one "przejście" z roku na rok? Często podróżuję, dlatego taka forma mi odpowiada. :)
Mateusz
Do Wojtka. Jak zastanawiasz sie o studiach online to tylko i wyłącznie WSB w Chorzowie. Bo tam naprawdę świetne wykładowcy, praktycy, który chętne dzielą sie swojej wiedzą i doświadczeniem. Prawie wszystkie maja stopnie naukowe zdobyte na państwowych uczelniach. Wymaga zgodne z państwowymi uczelniami, ale daje tez duze wiedzy, nie można nawet porównać wykładowców w Poznaniu do nich. A nie jak w Poznaniu trener zumby prowadzi zajęcia z zarządzania projektami. Ani praktyki, ani nic - po prostu zdobyła papier gdzież na WSB już w trakcie pracy na tej uczelni. Lub osoba prowadzająca wykład i gubi sie w slajdach, bo to prezentacja innego wykładowcy. Do tego w Poznaniu bardzo złe podejście do studentów. Często wykładowcy usuwa swoje kompleksy o nieudanym życiu na studentach.
26.07.2021
26.07.2021
Wojtek
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wyglądają studia asynchroniczne (w pełni online) na kierunku Zarządzanie nowoczesnymi usługami biznesowymi? Gdzieś czytałem opinie, że na końcu każdego wykładu (wykłady dostępne 7 dni w tygodniu, 24h na dobę, wcześniej nagrywane) jest quiz sprawdzający ile udało się zapamiętać z wykładu. Podobno punkty z quizu wliczają się później do egzaminu zaliczeniowego na koniec semestru, więc "nie da się nie zdać" i "studia są dla tych, którzy tylko chcą mieć papier". Czy to prawda, co ludzie piszą?
Adam
WSB tuszuję wypadki podczas zajęć. Młoda osoba dostała uszczerbek na cale życie na zajęciach-uczelnia w żaden sposób nie pomogła.
23.07.2021
22.07.2021
Mary
Prawo zaocznie, polecacie? Łatwo się dostać?
Mateusz
Witam, czy ktoś powiedziałby mi jak wyglada kierunek zarządzenie na wsb Poznań ?
20.07.2021
08.07.2021
Ania
Nie polecam administracji na tej uczelni prywatnej
Karolina
Jakieś opinie o Turystyce i rekreacji
08.07.2021
28.05.2021
Maja
Jaki zazwyczaj poziom języka angielskiego wybierają kandydaci?
Wiola
Inżynierka z Informatyki zaocznie. Ciężko? Jak sobie da rade osoba która średnio radziła sobie z matematyką?
24.05.2021
24.03.2021
Lidka
Czy na kierunkach inżynierskich jest bardzo trudno? Zakładam, że to nie poziom politechniczny i stąd biorę pod uwagę tą szkołę.
Marko
Witam Moze ktos cos powiedziec o inz na informtyce. Jak wygladają wyklady. Czy ciezko zdac matme i inne przedmooty? Z góry dzieki
08.03.2021
23.01.2021
zuza
Interesuje mnie kryminologia, jakieś opinie? jak wygląda?
Informatyka Poznań, zaoczne
Mega trudno jak powiedział mój poprzednik. Na nic czasu nie ma. Program fakt spoko ale zadawane tyle jakbyśmy nic poza szkołą nie robili. Jeszcze te egzaminy semestralne z całości semestru. Dramat. Ja nie widzę szansy zdania mimo, że z matmy nigdy problemu nie miałam
17.01.2021
22.12.2020
Edi
Studia anglojęzyczne są trudne? Zaliczenia, egzaminy?
Mm
Multimedia i grafika komputerowa jak wygląda? Może ktoś się podzielić opinią? Czy kładą nacisk na praktykę i teorie ? I ogólnie
20.12.2020
30.11.2020
StudentINFORMATYKA
Na półtorarocznej magisterce zaocznej program napakowany, że nie ma na nic czasu! Zajęcia gnają a program jest ciężki, do tego zdalne nauczanie! Zajęcia w soboty i niedziele po 12h bez praktycznie przerw między zajęciami bo co można zrobić w 5 minut! jak przegapisz pierwsze 10 min ćwiczeń to potem już odstajesz od grupy! Każdy z prowadzących mówi to samo, przecież macie tylko to i to do zrobienia, to robota na pół godziny po czym okazuje się, że wcale nie i w dodatku każdy z wykładowców oczekuje bardzo dużego nakładu pracy. Rozmawiam z rówieśnikami to na innych uczelniach plan jest mniej napięty.
Pol
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy poziom angielskiego jest weryfikowany przed rozpoczęciem studiów?
09.11.2020
07.10.2020
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Computer Science jest prowadzony w 100% w języku angielskim, również obrona.
Aga
Czy ktoś z Gniezna zapisał sie na kierunek Administracja w Poznaniu 2020 / 2021
04.10.2020
02.10.2020
Pol
Czy kierunek Computer Science jest w całości w języku angielskim? Czy wybrane przedmioty? A obrona?
Karolina
Jakie języki obce można wybrać na turystyce i rekreacji?
21.08.2020
13.08.2020
x
Handel międzynarodowy, ktoś coś?
.
Psychologia w biznesie- jakieś opinie?
21.07.2020
21.07.2020
Zainteresowany
Z jakiego sprzętu komputrowego korzystają studenci IT na uczelni? Jest on dostosowany do programu i na spokojnie można pracować na nim podczas ćwiczeń, czy konieczny jest swój laptop?
Adam
WSB tuszuję wypadki podczas zajęć.Młoda osoba dostała uszczerbek na cale życie na zajęciach-uczelnia w żaden sposób nie pomogła.
12.06.2020
11.06.2020
Mini
Witam czy ktoś studiował social media lub Interaktywną grafiką cyfrową i może podzielić się opinia?
Psychologia w biznesie
Hej! Czy ktoś wybiera się na studia II stopnia z zakresu psychologii w biznesie? I czy na studiach zaocznych jest możliwość wcześniejszej zaliczenia sesji (chciałabym wyjechać już w czerwcu na program dla studentów)?
31.05.2020
25.05.2020
Olo
Jak wygląda kwestia specjalności? Czy jest gwarancja, że wszystkie z oferty zostaną uruchomione, czy niekoniecznie?
Ania
Jakie są opinie na temat logistyki Konkretnie logistyka małych i średnich przedsiębiorstw?
25.05.2020
25.05.2020
Krzysztof
Studiował ktoś kierunek fianse i rachunkowośc ?
Patryk II
Jak oceniacie kierunek prawo 5 letnie zaocznie? Czy lepiej studiować tu czy na UAM?
18.05.2020
26.04.2020
Patryk
Jak oceniacie kierunek zarzadzanie ze specjalnościa zarzadzanie przedsiębiorstwem-studia II stopnia??
Piotr
Pytanie to samo co Tomek "Jak oceniacie magisterkę z informatyki? ". Dodatkowo, czy dyplom jest traktowany tak samo jak magisterka z informatyki na uczelni państwowej?
10.04.2020
01.04.2020
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
odpowiedź dla Wiola z dnia 22.03.2020
Najlepiej szczegółowiej przedstawić sytuację i zapytać o taką możliwość w Biurze Rekrutacji, mail: rekrutacja-2stopien@wsb.poznan.pl
Wiola
Witam. Czy, ktoś może mi powiedzieć. Studiowałam zarządzanie na beznadziejnej uczelni, a teraz chciałabym na porządnej jeszcze zrobić magisterkę. Czy przepisują przedmioty z innej uczelni czy niestety nie
22.03.2020
11.03.2020
Tomek
Jak oceniacie magisterkę z informatyki?
kandydat
Czy szkoła prowadzi wymianę z innymi uczelniami? Jakimi, gdzie?
13.02.2020
03.02.2020
Ola
A jak oceniacie kierunek prawo?
Ede
Jeśli chodzi o języki w tej szkole to jakaś porażka... Zajęcia nie oddają tego co na egzaminie . Wykładowcy zamiast poświęć czas na tłumaczenie i robienie tego co na egzaminie robią inne rzeczy.... Egzami pisze się w kilku poprawkach, gdybym wiedział że ta szkoła tak przygotowuje do kierunku pod kątem wykładów i cw w życiu bym się tam nie wybrał. Egzamin zawsze poziom zwyz,niż przygotowanie i dany materiał..
24.01.2020
21.01.2020
ciekawa
Kierunki w języku angielskim są w całości prowadzone po angielsku? Egzaminy, wszelkie prace, kolokwia itp. też?
Lika
Inspektor Ochrony Danych podyplomowo. Czy ktoś studiował - jaki są Wasze opinie?
30.12.2019
25.11.2019
Gosia
Czy ktoś studiuje na tej uczelni bezpieczeństwo wewnętrzne?
Lol
Czy są stypendia naukowe? Jakie to kwoty?
14.11.2019
20.09.2019
Zuza
Interesuje mnie administracja. Macie jakieś doświadczenia, opinie?
OnlyOne
Witam, proszę o opinie odnoście kierunku informatycznego na poziomie inżynier.
17.09.2019
13.09.2019
J
Hej, czy ktoś może wypowiedzieć się o studiach online na tej uczelni ?
Info
Witam Może ktoś wypowiedzieć się na temat zaocznej Informatyki. Trudne przedmioty ciężko, zdac programowanie matematykę. Jacy są wykładowcy - potrafią czegos nauczyć Pozdro
08.09.2019
02.09.2019
mgr inż.
Czy nabór na Informatykę II stopień będzie prowadzony także w lutym/marcu??? No i czy też będzie można liczyć na dofinansowanie?
Kamila11
Witam, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat psychologii zaocznie? pozdrawiam :)
31.08.2019
23.08.2019
Ktosia
Ponawiam pytanie, wybiera się ktoś na I rok prawa zaocznie ????
Ania
Odradzam kierunek matematyka i informatyka. Dr Liliana Kortus nie powinna nigdy pracować na uczelni. Ta niekompetentna osoba sprawia, że całe te studia leżą!
12.08.2019
06.08.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Goska
Witam. Planuję zapisać się na studia- ADMINISTRACJA PUBLICZNA. Może ktoś studiuje i chciałby się podzielić opinią? Będę bardzo wdzięczna. Po dwóch latach przerwy zdecydowałam się na studia i nie chcę żałować tej decyzji. Pozdrawiam
05.08.2019
23.07.2019
pytanko
Informatyka - opinie od studentów dziennych mnie interesuja? Jakieś porównanie z innymi prywatnymi szkołami z Poznania?
jagber12
hej! studiowalam filologie angielska na uamie, ale ten wydział ma chore wymagania i nie chce dłużej się meczyc pscychicznie. Czy ktos sie orientuje jak wyglada anglistyka na WSB? czy kTos byl? ktos poleca? a takze cy to bedzie lepszy wybor niz WSJO?
10.07.2019
09.07.2019
Der
Jakieś opinie o kierunku kryminalistyka na wsb w Poznaniu?
studia podyplomowe Matematyka i informatyka
Nie polecam tego kierunku na tej uczelni !!
09.07.2019
09.07.2019
Mon
Witam, czy może ktoś wypowiedzieć się na temat studiów wieczorowych, specjalizacja E-commerce (informatyka)? zostały kiedyś utworzone?
Wsb -prawo w biznesie
Hej, czy ktoś z Was studiuje prawo w biznesie zaocznie na WSB w Poznaniu? Mógłby ktoś więcej powiedzieć o tym kierunku, trudno czy nie? Przeglądając plan lekcji twierdzę, ze może to być dosyć interesująca 3letnia „przygoda”.
07.07.2019
06.07.2019
Obsluga ruchu lotniczego
Hej. Czy ktoś studiuje na kierunku obsługa ruchu lotniczego i mógłby się o nim wypowiedzieć?
Matematyka i informatyka studia podyplomowe
ODRADZAM !!!!
27.06.2019
27.06.2019
MS
Właśnie skończyłam kierunek Prawo w biznesie niestacjonarnie i jak najbardziej mogę polecić tą uczelnie. Czy to w dziekanacie czy w innym dziale w uczelni zawsze znalazłam odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Co do przedmiotów to jedne łatwe, jedne trudniejsze. Trzeba chodzić na zajęcia, na zaliczenia, robić jakieś dodatkowe prace w domu. I nie wymagać, że jak wszystko ma się przez cały rok gdzieś to się zda. U mnie przez 3 lata w taki sposób wykruszyło się dużo osób. Jedyną uciążliwością mogą być porozrzucane budynki uczelni ale tak to uczelnia jak najbardziej na plus! Studia magisterskie również wybiorę na tej uczelni.
Ktosia
A ja podtrzymuje swoje pytanie, czy ktoś zaczyna prawo od października (tryb zaoczny) ?
26.06.2019
25.06.2019
1111
Hej, czy ktoś studiuje administrację zaocznie i może mi coś powiedzieć? Zwłaszcza interesuje mnie specjalizacja - administracja w wymiarze sprawiedliwości :)
Ktosia
Angie, bardzo dziękuje za informację :)
25.06.2019
24.06.2019
Angie
Hej, jestem na 2 roku Prawa. Uczelnia jest świetna. Wykładowcy mocno skupiają się na praktyce i to jest dla mnie bardzo ważne. Dzięki temu mogłam pozwolić sobie na odbycie praktyk w trakcie roku akademickiego. Uczelnia również oferuje pośrednictwo w praktykach studenckich, i co semestr pojawiają się nowe oferty. Wykładowcy są bardzo pomocni, odpowiadają na wszelkie pytania. Na uczelni działa też koło prawnicze, które organizuje warsztaty i przeróżne konferencje, czy wyjazdy. Ja osobiście nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną :)
Ktosia
Czy ktoś studiuje prawo i może się wypowiedzieć na temat tego kierunku ? Albo jest ktoś kto zaczyna prawo na wsb ??
22.06.2019
26.05.2019
Enka
Właśnie kończę wsb kierunek logistyka studia inżynierskie. Jedyny żal jaki mam to nie została otwarta specjalizacja która wybrałam bo było za mało chętnych ale miałam tego świadomość I trafiłam na drugą która też Mnie interesowała. Wykładowcy jak to wykładowcy każdy jest inny i tak u jednych zaliczenia szły bez problemu u innych trzeba było się pouczyć. Ponieważ moją specjalizacją było zarzadzanie procesami I projektami egzaminów było mało dużo projektów robiliśmy które były wymagające. Pisanie pracy inżynierskiej z problemami z powodu lenia jaki mnie dopadł ale promotorka postawiła na swoim i zmobilizowała mnie do jej dokończenia. Ponieważ miałam dobre oceny o które nie trudno jeśli komuś zależy to po 1 semestrze miałam stypendium I praktycznie nie placilam za studia. Panie z dziekanatu bardzo pomocne zamieszanie było tylko jak kadra się zmieniała. Uciążliwe było bieganie między budynkami, jednego dnia zajęcia były na Różanej na Rybakach i na Powstańców Wielkopolskich, czasami na przejście tylko 10min.
Zainteresowanaa 2
Co sądzicie o studiach II stopnia wraz z podyplomówką? Warto? Naprawdę można się czegoś więcej nauczyć? Jak wyglądają takie zjazdy? Byłabym wdzięczna za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z osobami, które zdecydowały się na ten rodzaj studiowania.
26.05.2019
25.05.2019
00
Inzynieria zarzadzania macie jakies opinie???
Student niestety
Zgodnie z regulaminem oceniania WSB termin na podanie wyniku egzaminu jest 2 tygodnie... Może... Ale na pewno to nie dotyczy Pani LK na podyplomowce z informatyki i matematyki. Zresztą po co się spieszyć z wynikami skoro i tak większość do poprawy. Odradzam wszystkim ten kierunek na tej uczelni! Stres niewspółmierny do efektów. Lepiej wybrać inną uczelnię-wiedza i kwalifikacje będą nawet wyższe, a atmosfera przyjazna.
25.05.2019
20.05.2019
Niezadowolona
Zdecydowanie wszystkim odradzam i będę odradzac podyplomowke informatyka i matematyka na wsb... Główny powód LK. Inni wykładowcy - ok - wymagania wysokie ale też wysoka kompetencja, wysoka jakość zajęć i wykładów, odpowiednie materiały i stosowny do tego system sprawdzania wiedzy. Ale wszystko co związane z LK rzutuje na calosc...niestety.
Matematyka i Informatyka podyplomowe
Zgadzam się w 100% z opiniami. Wymagania nie do opisania, a poziom przekazanej wiedzy i udostępnionych materiałów zerowy. Po tym kierunku mamy otrzymać kwalifikacje do nauczania w szkole podstawowej, a rzeczywistość wygląda tak, że na zajęciach nie liczymy zadań, a na egzaminie, do którego zagadnienia są tak podane że pasuje wszystko, dostajemy zadania z poziomu gimnazjum i liceum. Tu nie chodzi o to żeby nas nauczyć, ale żeby udowodnić że zawsze możemy nie zdać. Tak u LK są konstruowane egzaminy! Dzienniczki praktyk dla ludzi, którzy uczą od lat, to po prostu kpina! Należy dołączać ksera z podręczników z wyliczonymi zadaniami, zdjęcia z liczonych na lekcji przez dzieci zadań przy tablicy, do tego 12!scenariuszy bardzo szczegółowych z przeprowadzonych samodzielnie lekcji... Czyli książka. I to jedna z dwóch, bo druga podobna z tzw.praktyk WSB! Dla mnie to czas pełen niepotrzebnych stresów. Dodam, że sumienie staram się wywiazywac z zadań, przygotowuję się na zajęcia i uczestniczę w nich systematycznie. Nie buntuję się przed liczeniem zadań, ale już wiem że w przypadku pani opiekun niestesty to mi nie gwarantuje pozytywnej oceny z egzaminów.
17.05.2019
03.05.2019
Matematyka i informatyka studia podyplomowe
Nie polecam tego kierunku na tej uczelni!! Niekompetentni wykładowcy, improwizują, przychodzą nieprzygotowani, wymagają od słuchaczy w domu mnóstwo pracy, a na zajęciach strata czasu. Prowadzący gubią prace, nie odpisują na maile, są drobiazgowi, złośliwi, wymagają, jednak zadania, które zadają nic nie wnoszą, szkoda na nie czasu (jak na całe studia), na każdym kroku robią studentom pod górkę. ODRADZAM !!! Na kolejnym zjeździe obrona do której zostały dopuszczone trzy osoby... Jeśli kończąc studia do obrony zostają dopuszczone trzy osoby, a reszta ma do poprawy dzienniczki praktyk, zadania... to zgodnie z zasadami nauczania, których jedna z Pań prowadząca te studia tak wymaga jest to porażka dla prowadzących, którzy nie potrafią nauczać i są złośliwi.
Matematyka i informatyka
Na tym kierunku pracują osoby niekompetentne.. Strata czasu, nerwów i pieniędzy. Tylko stawiają wygórowane wymagania, nie dając nic w zamian. Cokolwiek się zrobi - jest źle. Krytyka ponad miarę. Żałuję tych 2 lat. Nikomu nie polecam..
02.05.2019
02.05.2019
Matematyka i informatyka studia podyplomowe
11 maja obrona... do obrony zostały dopuszczone trzy osoby.
studia podyplomowe
organizacja na plus, kadra na plus, podejście do słuchaczy na plus, koszty ... no cóż, to na minus :-)
02.05.2019
01.05.2019
SłówMiBrak
Podyplomowe studia dla nauczycieli, ludzi czynnych zawodowo, często już prowadzących zajęcia z mat. lub inf., a p. koordynator na pytanie o możliwośc uznania pracy zawodowej jako odbytych praktyk (co jest w regulaminie uczelni) odpowiada, że dla wygody studentów rada wydziału zdecydowała, że nie dopuszczają takiego rozwiązania. Za tydzień obrona - dzienniki praktyk większości słuchaczy odrzucone.
Eineantwort
Jeżeli ktokolwiek zamierza wybrać się na studia podyplomowe - ODRADZAM. Jest to strata czasu i pieniędzy. Na kierunku Matematyka i Informatyka - nauczanie drugiego przedmiotu koordynatorem jest Pani, która nie panuje nad sytuacja na studiach. Regulamin i zasady są zmieniane ze zjazdu na zjazd. Pan od programowania wchodzi na zajęcia stwierdzając, ze sam nie zna tych programów, wiec będzie się uczył ‚z nami’. Na blokach matematycznych prowadzonych przez Panią L.K nie jest realizowany w pełni program, wymagania i nakład pracy jakim Pani obciąża osoby czynne zawodowo jest zatrważający. Nie istnieje skala ocen, są one stawiane w zależności od ‚widzi mi sie’. Maile od w/w wykładowcy pisane z różnymi uwagami, ale na odpowiedz należy czekać na tyle długo, ze i tak należy pisać do Pani Koordynator z prośba o odpowiedz od wykładowcy. Jedna wielka porażka, nigdy więcej WSB!
01.05.2019
14.04.2019
Adriana
Witam, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć generalnie o szkole , sekretariacie, czy panie, które tam siedzą faktycznie będą udzielać pomocy czy raczej nie bardzo. Czy wszystko w tej szkole zależy od pieniążków? Już w jednej szkole studiowałam i nie chcę się znów przejechać na jakiś niedomówieniach i wiecznych kosztów za coś. Jak wyglądają studia tutaj, jaki jest poziom?
a
dziękuję...Weee ...za opinię z 31 stycznia 2019r. i za to że opmimo wszystko konsekwentnie wystawiłaś tę opinie przestrzegając innych. Moja córka chciła iść na ten sam kierunek, teraz się boimy bo to jest nie fer zachowanie...Uczelni...op tylu semestrach jak juz ktoś nie moze się wycofać. Bardzo brzydko. Mam najdzieję że ta uczelnia przeczyta te wszystkie opinie o sobie i zmieni swoje zachowanie...
05.03.2019
19.02.2019
John
Czy może ktoś powiedzieć coś o kierunku "Menadżer IT" na II stopniu?
Admin
Komentarz usunięty.
09.02.2019
31.01.2019
Weee
Jestem na 3 roku FIR. Przy podpisaniu umowy wybierałam specjalizację rachunkowość, teraz sie okazuje, że przed rozpoczęciem przedmiotów specjalnosciowych przed każdym semestrem są zapisy na poszczególne przedmioty z ograniczoną ilością miejsc, co więcej każdy ukończony przedmiot z danej specjalizacji jest punktowany. Należy zdobyć określoną liczbę punktów, aby ukończyć daną specjalizację, co w moim przypadku jest niemożliwe, ponieważ nie wystarczyło miejsc, z tego powodu kolejny już przedmiot realizuje o specjalizacji bankowość A nie rachunkowość, dlatego nie ukoncze wybranej przeze mnie specjalizacji. Poza tym jestem przed ostatnim egzaminem semestralnym, obawiam się czy go zaliczę- poziom materiału realizowanego na zajęciach jest zupełnie nieadekwatny do poziomu pytań na egzaminach. Dodam, że w każdym semestrze poziom pytań jest trudniejszy, przez co po pierwszych egzaminach studenci mają błędne wyobrażenie o zdobyciu wystarczającej liczby punktów, co wiem po rozeznaniu się z sytuacją moich kolegów i koleżanek z roku.. już nie wspomnę o platformie moodle- na która jest nieczytelna, nieprzejrzysta, zawiera masę błędów. Szkola pobiera ogromne pieniądze od studentów, A ciężko zainwestować im w dobrego informatyka, który by ta ich śmieszna platformę poprawił.
Lidka
Hej. Mam pytanie czy ktoś studiował Administrację zaocznie i może wyrazić swoją opinię?
25.01.2019
23.01.2019
Wiktoria
Hej! Sprawdzałam poniżej czy są jakieś opinie o psychologii w biznesie bądź samej pscyhologii, jednak nikt nie zdołał odpowiedzieć. Czy może ktoś z was zaczął te kierunki i jest w stanie o nim opowiedzieć?
Shayde
Cześć! Czy studiował ktoś Zoopsychologię i może wyrazić swoją opinię?
20.10.2018
16.09.2018
987
hej, od października zaczynam studia i czy ktoś się orientuje czy jest utworzona jakaś grupa na fb na nowy rok akademicki dla studentów 1 roku?
onlineekspertwsb
Witam! Matiu rekrutacja na studia I stopnia jest nadal otwarta - jest jeszcze trochę wolnych miejsc. Na naszej stronie wsb.pl/poznan/kandydaci/studia-i-stopnia można znaleźć szczegóły naszej oferty. Zapraszam! Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
14.09.2018
14.09.2018
matiu
A czy ktoś orientuje się, czy rekrutacja może jeszcze trwa?
Ania
Administrator usuwa niepochlebne opinie o tej uczelni-żenujące! Nie polecam tej uczelni i to tak bardzo jak tylko można- bardzo niekompetentni ludzie nastawieni na pieniądze!
07.09.2018
28.07.2018
K.K.
Niestety nie polecam podyplomowego coachingu właśnie zakończyłam go na tej Uczelni. Zapisywałam się na coaching indywidualny(life) ,trafiłam go grupy całej zwerbowanej z pracowników znanego bardzo dobrze Banku i w trakcie drugiego semestru poinformowano nas że będziemy jednak mieli coaching menadżerski, Na wniosek i pisma nie dostaliśmy żadnej sensownej odpowiedzi i rekompensaty za zmianę wprowadzona w połowie co było dość dużą różnicą jak dla mnie. Ponad to ten coaching nie mieści się z ilością godzin i nie daje możliwości akredytacji, jak jest to w przypadku innych Uczelni . Wydane duże pieniądze ale jakby wyrzucone w kosmos. Także nie polecam wybierać coachingu na WSB.
filip
Wybiera się ktoś na Administarcję w Służbie Zdrowia ?
10.07.2018
07.07.2018
Patrycja
Witam. Chciałbym podjąć naukę na WSB na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi. Czy ktoś mógłbyś powiedzieć mi coś więcej o tej uczelni? Przede wszystkim chodzi mi o poziom nauczania.
Jolka
Witam Czy może się Ktoś wypowiedzieć na temat samego przedmiotu i kwestii zaliczeń z przedmiotu w języku angielskim na studiach uzupełniających? Nie ukrywam, że jestem z rocznika który za język obowiązkowy miał rosyjski. Teraz chcę zrobić studia uzupełniające ale boję się tego przedmiotu w języku angielskim i jego zaliczeń.
05.07.2018
28.05.2018
werka
234, to fajnie. Czy jednak ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku(inżynieria zarządzania- bezpieczeństwo i higiena pracy) oraz uczelni? :)
234
234, to fajnie. Czy jednak ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku(inżynieria zarządzania- bezpieczeństwo i higiena pracy) oraz uczelni? :)
28.05.2018
28.05.2018
234
Werka to wybieramy sie razem 😊
Administrator
Komentarz usunięty.
25.05.2018
24.05.2018
werka
Hej, od października wybieram się na studia, kierunek inżynieria zarządzania, interesuje mnie najbardziej bezpieczeństwo i higiena pracy. Ktoś studiował, może się wypowiedzieć czy warto czy też nie?
gomez
Jaki jest najbardziej lajtowy kierunek na WSB?
02.05.2018
02.05.2018
Ewa
może mi ktoś powiedzieć jaki dyplom dostaje się o psychologii w biznesie ? bo obawiam się, że nie będę miała tytułu psychologa Czy studia te upoważniają do posługiwania się tytułem psychologa ? Ktoś to kończył ? wygląda to dziwnie bo to nie ekonomista ani nie psycholog
Karina
Fatalna Uczelnia. Mocno przereklamowana. Sporo opłat. Trzeba sprawdzać co się podpisuje i dobrze policzyć bo będzie bolało. Wykładowcy są mocno niezadowoleni i swojego niezadowolenia nie okrywają . Szkoda bp ciągłe marudzenie o kiepskich warunkach płacowych przeszkadza na zajęciach. Uczelnia nie pomaga studentowi w niczym a pozytywne wpisy i głupie pytania sugerujące zainteresowanie pisze tu administracja Uczelni. Ogólnie nie polecam . Bo studenta traktują źle i tylko patrzą jak wyciągnąć od niego kasę
02.05.2018
29.04.2018
DEWY
Witam! Byłby ktoś w stanie troszkę opisać jak wyglądają studia informatyczne na WSB?
Nika
Hej, ktoś wypowie się o rachunkowości na wsb?? Jaki poziom względem innych uczelni?? Wymagają?? Czy olewaja???
18.04.2018
16.04.2018
Kundzia98
Hej! Moze ktoś wypowiedzieć sie o zaocznej informatyce? Myślałam nad specjalizacją grafika i multimedia i potrzebuje jakiejś opinii ;)
pmp
hej, ktos sie wybiera na administracje 2018r? ;D
08.04.2018
02.04.2018
Wojtek
Cześć :) czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o na informatyce na WSB ogólnie? Z góry dziękuję :)
Karol
Mało uczą dużo wymagają. Życie w chmurze.
24.03.2018
15.03.2018
iza
studenci studiów dziennych na WSB - jak wygląda Wasze życie towarzyskie? Czy uczelnia w jakiś sposób pomaga organizując atrakcyjne wydarzenia (nie tyle merytoryczne, co kulturalne chociązby), jakieś wyjazdy czy są? żeby nowi studenci mogli się poznać? Cokolwiek się dzieje, czy każdy we własnym zakresie to robi? Tak z ciekawości pytam.
do Ewy
Ewa, nie chcę pouczać, ale chyba jako osoba dorosła, inteligentka studentka SAMA decydujesz, czy chcesz powtarzać rok, czy też nie. Żadnych fachowych porad nie potrzebujesz od pań pracujących na WSB.... ja jestm mocno zaskoczona Twoim wpisem, bo on zwyczajnie pokazuje Ciebie w słabym świetle. Przepłacasz za studia, gdy powtarzasz rok, zdajesz po terminach egzaminy, nie bronisz się w czasie , ale to wszystko wynika z umów. Czytaj, co podpisujesz i nie bój się pytać. Żeby nie żałowac potem.
06.03.2018
05.03.2018
Ewa
Panie które tam pracuja nie mają żadnej wiedzy i kompetencji żeby tam pracować. Ja dzięki ich "fachowym poradom" zdecydowałam sie na powtórzenie roku. Szkoda tylko, że nie poinformowały mnie o wielu kluczowych informacjach zanim zdecydowałam się podjąć decyzje. Wszystko wyszło w trakcie, co poskutkowało tym , że znacznie przepłaciłam a studiów nie skończyłam. Szkoła nastawiona na pieniądź, a nie na to żeby wypuścić na rynek dobrze wykształconego absolwenta.
psychologia
Jako kierunek studiów Psychologia jest wg mnie jednym z ciekawszych propozycji. Nie bez powodu co roku tysiące maturzystów pchają się na psychologię i tylko część dostaje się na studia państwowe. Reszta, jeśli rodzice dadzą kaskę - mają szkoły prywatne do wyboru. Z tych prywatnych niby najmocniejsza w psychologii jest SWPS, ale słyszłam że ludzie na nich narzekają, bo kroją godziny i nawet na dziennych jest mało zajęć z trzeba płacić sporo. Na WSB nie wiem, jak jest z psychologią biznesu, bo z kolei oni są niby lepsi z kierunków ekonomicznych, ścisłych, finansowych, informatycznych. Logistykę też chyba mają niezlą, bo ludzie z WSL do nich przechodzą. Sama chętnie dowiem się więcej o ich psychologii tej sprofilowanej.
21.02.2018
20.02.2018
Aga
Witam, czy może ktoś coś napisać o psychologii zaocznej ? Poproszę.
kecaj
Witam! INŻYNIERIA ZARZĄDZANIA trudny kierunek? Mógłby ktoś coś podpowiedziec
07.02.2018
05.02.2018
Eweczka
Czy ktoś się wybiera od marca na WSB na studia pierwszego stopnia "Psychologia w biznesie" ? :)Albo ktoś studiował? Jakie wrażenia, opinie?
beata97
Ktoś może napisać jakąś opinie o Kryminalistyce?
05.02.2018
27.01.2018
Ray
Witam, Interesuje mnie kierunek Prawo (niestacjonarnie). Wiem, że było już parę opinii na ten temat, ale czy są może osoby, które mają za sobą rok/ dwa lata nauki na tym kierunku? Jakie są Wasze opinie?
Agnieszka
Turystyka i rekreacja specjalność Hotelarstwo jakieś opinie? :D
15.01.2018
07.01.2018
Z
Cześć, jak wygląda matma na FiR? Ciężko zaliczyć czy jednak łatwo?
ikd
mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego jak to wygląda z warunkiem? jeżeli nie mamy wystarczającej ilości punktów z danego przedmiotu? i jak to wygląda kwotowo?
01.01.2018
08.12.2017
Mateusz
Witam. Jestem zainteresowany kierunkiem logistyka (inżynieryjne) czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat tego kierunku? Dużo nauki?
Natalia
Uwaga co do opinii na temat uczelnii wsb w poznaniu Negatywnych ocen nie można wystawić na innych portalach gdy probuje dodac negatywna opinie to pojawia się komunikat iż strona jest chwilowo niedostepna ( chwilowo czytaj kilka dni )
05.12.2017
05.12.2017
Natalia
Witam wszystkich zainteresowanych :-) przy wyborze uczelni radze wybrać uczelnie panstwowa Studiowalam w WSB latwo skonczyc ta uczelnie bo bez problemu można sciagac i poprawiac niedostateczne oceny po prostu płacisz za to a klient nasz pan ;-) Łatwo skończyć prywatna uczelnie ale później zalujesz jak szukasz pracy pracodawca zawsze wybiera kogos kto ma dyplom państwowej szkoły wiem to z doświadczenia za każdym razem musiałam zaczynać od niższego szczebla aby wspiąć się wyżej tak samo było z nowymi pracownikami którzy mieli dyplom szkoły prywatnej może dla tego ze każdy z moich przelozonych menedzerow miał dyplom szkoły państwowej i uważali się za kogos lepszego - wiedza ze prywatna uczelnie latwo skonczyc i neguja twoja wiedze Pozdrawiam
Mery
Chciałabym wybrać się na zarządzanie, pytania brzmią: czy jest to faktycznie opłacalny kierunek? I czy można na tych studiach zdobyć sensowną i praktyczną wiedzę a nie tylko bezwartościowy świstek?
18.11.2017
16.11.2017
Ginger
Jestem na studiach magisterskich razem z podyplomowymi (SUM+) i szczerze mówiąc żałuję, że nie wybrałam zwykłej magisterki. Czesne jest o wiele wyższe - wiadomo, dostajesz dwa papierki, a nie tylko jeden.... Poza tym przedmioty specjalnościowe ze magisterki są bardzo okrojone i nie ma możliwości ich wyboru, tak, jak ma to miejsce na zwykłej magisterce. Są z góry narzucone. Osobiście uważam, że na studiach należy uczyć się rzeczy, które są dla studenta interesujące i mogą mu się przydać w pracy zawodowej. Na studiach w takim trybie jest to mocno ograniczone. :-( Generalnie jestem jednak zadowolona z wyboru uczelni, wiele się nauczyłam. Więc polecam. :-) Ale nie studia magisterskie razem z podyplomowymi.
Fionka
Nie przesadzajcie, jest całkiem spoko. Naprawde nie trzeba się jakoś specjalnie napocic na 3, a jak posiedzisz i popracujesz masz 4 na bank, a 5 przy większym szczęściu. Wiec nie narzekajcie leniwce :-)
07.11.2017
10.10.2017
strong
Interesuje mnie kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB, czy mogę liczyć na jakieś opinie co do tej uczelni jak i kierunku ?
GM
co do wyboru czesnego - wybiera się je przy podpisaniu umowy, albo wybierasz stałe nierosnące, lub rosnące z roku na rok- wszystko jest w umowie, którą się podpisuje. plan zjazdu jest zazwyczaj w ostatnim tyg. przed zjazdem. skończyłam te szkołe rok temu, więc wiem co piszę, warto czytać umowy, a nie podpisywać w ciemno - z czymś się nie zgadzasz - nie podpisuj
29.09.2017
29.09.2017
GM
Ja zapisałam się na mgr FiR i zakończyłam naukę po drugim zjeździe, bo po prostu nie trafiłam z kierunkiem. płaciłam więc tylko za czesne w październiku, a za listopad już nie - złożyłam rezygnację w dziekanacie w październiku i w tym momencie został zwolniona z dalszych opłat czesnego . nie ma tak, że ktoś sobie zrezygnuje, a nikogo o tym nie powiadomi i jeszcze ma pretensje, bo nadal naliczają opłaty - umowa to umowa, pozdrawiam
Magda
Hej. A czy wie ktoś kiedy dostaje się plan zjazdów ? Do tej pory jeszcze nie dostalam
25.09.2017
24.09.2017
.
wybiera sie ktos na administracje zaocznie?
Zuza
Witam,czy jeżeli chce zrezygnować ze studiów teraz kiedy studia de fakto jeszcze się nie zaczęły, to znaczy rozpaczać je na innej uczelni, nadal obowiązuje mnie kara? Ktoś orientuje się jak to wygląda kwotowo ?
19.09.2017
17.09.2017
do Magdy
WSB jest całkiem spoko, naprawdę jeżeli normalnie choć trochę się pouczysz, to nie bedziesz mieć probemów. Jak ktoś nie kiwnie palcem, na zajęcia nie przychodzi, a potem chciałby 4, to sorry, ale się nie uda.
Magda
Hej, możecie napisać kilka słów więcej dlaczego ta uczelnia to tragedia? Zapisałam się tam na pierwszy rok na studia niestacjonarne licencjackie i po waszych wpisach zaczynam trochę żałować. A umowę już podpisałam.
17.09.2017
17.09.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
KN
każda grupa na fb jest utworzona i moderowana przez pracowników
16.09.2017
16.09.2017
fioni
jest całkiem spoko, mi się podoba
olka
prawda jest taka, że poziom studenta z roku na rok coraz niższy, ot i tyle w temacie
16.09.2017
16.09.2017
ela
Sóper uczelna. Nauka mi leży całkowicie, Robię to co ómiem. A poziom bardzo wysoki
ikd
jest jakaś grupa na facebooku dla informatyki stacjonarnie?
14.09.2017
14.09.2017
megs
Cześć :) czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o na informatyce na WSB ogólnie? i może na temat specjalizacji? Co jest godne uwagi?
JustynaBoro
Hej:) Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych : Psychologia zarządzania. Chciałabym się dowiedzieć czy warto się na to wybrać oraz jak wyglądają zajęcia. Dziękuję za odpowiedź :)
14.09.2017
07.09.2017
Kakashi
Czy jest ktoś kto będzie wynajmować mieszkanie i potrzebuje współlokatora ? Pisać na maila diana77011@gmail.com
Ula
Prawo jest bardzo fajne, świetni wykładowcy. I dużo inicjatyw organizowanych przez koło prawnicze :)
31.08.2017
29.08.2017
Laureeen98
Hej, ja rowmiez sie wybieram zaocznie na prawo ;) moze ktos cos powiedziec o uczelni ? :)
Tala
:) witam! Może ktos mógłby cos napisac o grafice komputerowej (zaocznie / również dziennie )na WSB w Pzn :) ciezko? Jak z angielskim ?🙂
25.08.2017
22.08.2017
dron
a mnie się tutaj podoba :-)
Roksana
Hej, ktoś ma lub zna jakieś opinie na temat kierunku Multimedia i Grafika Komputerowa na WSB? :)
22.08.2017
17.08.2017
Basia
Witam. Mam dylemat pomiędzy dwiema uczelniami UAM Poznań czy WSB Poznań na kierunku "Prawo i zarządzanie w biznesie" mógłby by mi ktoś doradzić, która szkoła będzie lepsza ? :) Z góry dziękuję :)
natalia
hej! czy mógłby ktoś opowiedzieć coś na temat studiów zaocznych na kierunku finanse i rachunkowość? Waham się pomiędzy WSB a UE
01.08.2017
24.07.2017
Ania89
Hej ;) Czy może wypowiedzieć się ktoś na temat kierunku logistyka (zaoczne ) na WSB? Jestem po klasie humanistycznej i rozszerzonej maturze z polskiego i historii. Po maturze rozpoczęłam prace na stanowisku spedytora międzynarodowego ze względu na znajomość języka niemieckiego i myśle o podjęciu studiów logistycznych na WSB. Obawiam się tylko przedmiotów takich jak matematyka, ekonomia itp ponieważ w liceum miałam matematyke tylko na poziomie podstawowym.
Beti
Witam serdecznie - czy ktoś może zaopiniować studia podyplomowe na WSB? Konkretnie Doradztwo zawodowe. U nas w Szczecinie ten sam kierunek w filii WSB - podobno dno :( Będę wdzięczna za info :)
11.07.2017
07.07.2017
Łucja
Hej,do kiedy trwa rekrutacja ? :D
ZyGa
Również wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne z kryminalistyką i liczę na otwarcie kierunku.
06.07.2017
04.07.2017
Ana
W tym roku skończyłam podyplomowe studia na WSB, kierunek: negocjacje i mediacje. Mogę z czystym sercem powiedzieć, że to, w jaki sposób prowadzone były zajęcia, jak przygotowani byli wykładowcy oraz materiały dla studentów - wow! Wcześniej skończyłam licencjat na UM w Poznaniu oraz magisterkę na UAM i nigdzie nie było tak dobrze jak na WSB. Przed każdym zjazdem dostawaliśmy maila z dokładną informacją co, gdzie, kiedy. Materiały zawsze były przygotowane i czekały na nas przed zajęciami. Nikt nie przejmował się robieniem notatek, bo wszystko było już gotowe. Mega dużo praktyki! Po żadnym wcześniejszym kierunku nie czułam się tak dobrze przygotowana jak po tym. Polecam!!!
MARCIA
Hej ja sie wybieram na bezpieczenstwo wewnetrzne specjalność kryminalistyka :)
04.07.2017
30.06.2017
Maciej Warszawa
Cześć . Zastanawiam się nad tym dlaczego WSB - szkoła która ma swoje placówki w największych miastach w kraju nie otworzyła oddziału w Warszawie? Byłoby miło gdyby była możliwość studiowania na tej uczelni w naszej stolicy bo np. do Torunia się nie wyprowadzę a taki kierunek jak Menager-bhp wydaje mi się ciekawy
Patryk
Mógł by sie ktoś wypowiedzieć na temat informatyki ?
23.06.2017
22.06.2017
Aśka
Jakieś opinie o prawie w biznesie? Jak wyglądają zajęcia?
Łucja
Jakieś opinie o kierunku " Finanse i rachunkowość" , stacjonarne ;) ?
18.06.2017
14.06.2017
Alicja
czesc! Ktos moze powiedziec cos na temat jak traktuja studentow zagranicznych? Sporo ich tu?
SandraM
Annuszka, ja miałam zamiar, ale jak na razie szukam opini tu i ówdzie
11.06.2017
10.06.2017
Annuszka
Wybiera się ktoś na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne specjalność kryminalistyka ?
Podypl
Absolutnie odradzam studia podyplomowe i Pawła Banasiewicza. Pomyłka i porażka.
02.06.2017
31.05.2017
xyz
Studiuje ktoś TiR? Jest w stanie ktoś coś na ten temat powiedzieć?
Anka
Najgorsza Szkoła w Poznaniu. Opłaty z kosmosu ! Radzę się dobrze zastanowić przed podjęciem decyzji
28.05.2017
09.05.2017
Amelia
Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie opinie ma ogólnie uczelnia i kierunki takie jak prawo, administracja oraz finanse i rachunkowość. Czy to prawda, że dla tej uczelni najważniejsze są pieniądze a nie studenci? Z góry dziękuję za każdą opinię :)
Emilia
Czy jest tutaj osoba która studiuje kierunek "Administracja w wymiarze sprawiedliwości" i byłaby w stanie opisać swoje wrażenia? Z góry dziękuje, gdyż bardzo poważnie rozważam ten kierunek. :)
26.04.2017
26.04.2017
vicky
cześć co możecie powiedzieć o kierunku finanse i rachunkowość? zaocznie jakie są przedmioty? czy cięzko? jak z wykładowcami?
Kasiaa
Najgorsza szkoła w Poznaniu. Chamstwo i bezczelność w dziekanacie.. tylko marketing na pierwszym miejscu stawia sobie ta uczelnia. Odradzam!
07.04.2017
21.03.2017
studentka WSB
ja mam dobrą opinię, poszli mi na rekę gdy zaszłam w ciążę, ułatwili zaliczenia i egzaminy, pozaliczałam wszystko na czas, wykładowcy byli naprawdę wyrozumiali
Marcin
Chciałem studiować na kierunku Multimedia i grafika komputerowa, jest ktoś kto mógłby dać jakąś opinię o kierunku?
27.02.2017
18.02.2017
Tomasz
Robię w WSB podyplomowe i mam jak najlepsze zdanie o opiece ze strony administracji, jak i o wykładowcach, bo wielu praktyków i ludzi z tytułami profesorskimi z UE w Pniu. Zajęcia zawsze są, nie pamiętam odwołanych, poziom wysoki, nie ma się czego czepić.
beta
Studia podyplomowe to zupełna beznadzieja.
08.02.2017
02.02.2017
Kamil
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o kierunku Multimedia i Grafika Komputerowa na tej uczelni?
zainteresowana
Witam serdecznie! Orientuje się może ktoś jak wyglądają studia na informatyce?:)
01.02.2017
13.12.2016
Ania
Jestem na zarządzaniu na WSB. Jednak myślę o tym by przenieść się na Finanse i Rachunkowość (też na WSB) czy istnieje w ogóle taka możliwość?
cot
Tak fatalnej infolinii nie ma nawet Orange.
08.11.2016
28.10.2016
Marcela
Ja jestem w Poznaniu na studiach II stopnia. Mój kierunek to Zarządzanie i bardzo sobie chwalę. Ogrom przyswojonej wiedzy, która myśle, ze nie raz przyda mi się zarówno w życiu jak i w pracy zawodowej ;) Od siebie zachęcam do tego kierunku.
Prawo, niest II rok.
Witam. Studiuję prawo niestacjonarnie na 2 roku, studia wybrałam świeżo po maturze, długo sie zastanawiałam czy isć na UAM, czy też na WSB... zdania są podzielone ale jednak wybrałam WSB i nie żałuję. Wykładowcy naprawdę się starają, przekazują wiedzę, jedni zamieszczają materiały drudzy nie no ale kurczę , to są studia tak? to trzeba ruszyć głową i samemu poszukać tego i owego! Jeżeli ma ktoś jakieś pytania, wątpliwości wykładowca wysłucha odpowie, są podawane w karcie przedmiotu podręczniki i inne źródła z których można korzystać więc wystarczy zajrzeć. Dużo zależy od nas jak nasza kariera się potoczy. Specyfikacja kierunku i tryb niestacjonarny zmusza studenta do pogłębiania wiedzy samodzielnie bo niestety nie da się wszystkiego wyłożyć na zajęciach, w sumie tak jest wszędzie... także jeżeli chcecie się czegoś nauczyć to polecam naprawdę z czystym sercem, jeżeli się przylożysz masz szanse na stypendium, są też różnorakie szkolenia praktyki, krajowe i zagraniczne więc śmiało :)
26.09.2016
16.09.2016
mysia
Magda oo to fajnie. Zapraszam na FB na grupę https://www.facebook.com/groups/282500662131656/
magda
czy po licencjacie na WSB, można się przenieść na uczelnię państwową? to jest w ogóle realne? ktos ma doświadczenia w tym temacie albo słyszeliście, że ktoś się przenosił na magisterskie?
29.08.2016
29.08.2016
magda
Mysia ja sie wybieram na to samo :)
XyZ
Wybiera się ktoś na studia online "Zarządzanie nowoczesnymi usługami biznesowymi"?
17.08.2016
29.07.2016
Witek
Studiuję prawo niestacjonarne. Polecam.
Marcin
Aha i co do kosztów i opłat... Przy zapisie i rejestracji na studia wybieramy opcje jak chcemy opłacać studia, wiec nie jest tak, że miesiąc płacicie tyle a w następnym miesiącu wam podwoją koszty. Mam wrażenie, że takie komentarze to kłamliwe wpisy konkurencji. ;) Możecie wybrać: stałe czesne czyli płacicie przez cały okres studiów tyle samo, lub czesne stopniowane i wtedy CO ROKU wzrastają wam opłaty. Czyli np. na I roku jest to 300 zł, a na II roku 380. Można też z góry opłacić rok. Jeśli spóźniacie się z opłatami to też nie ma problemu, są naliczane odsetki ale są śmiesznie niskie, za każdy dzień wychodzi pare groszy :-)
21.07.2016
21.07.2016
Marcin
Jestem po I roku studiów na WSB w Poznaniu (kierunek inżynierski). Poczytałem sobie opinie tutaj i stwierdziłem, że sam też coś dodam. Jeśli ktoś wybiera się na studia na wsb z myślą "płacę - zdaje" to się grubo rozczaruje. Jeśli ktoś się nie przyłoży i nie pozalicza co konieczne (w wsb minimum 50% pkt) to zwyczajnie nie zaliczy przedmiotu i tyle. Prowadzący są stanowczy, Nie przesadzę jeśli powiem, że 3 i 3/4 prowadzących zajęcia to pracownicy PP lub UEPU. Jedni są lepsi, drudzy gorsi jak wszędzie, ale za ładne oczy nie wstawiają 3. Część zajęć jest nudna, część nie, ale to zależy od każdego indywidualnie jakie ma odczucia,prowadzący nie sprawiają wrażenia jakby byli tam za kare jak to bywa na publicznych uczelniach. Plan całkiem fajny, zajęcia na dziennych przeważnie 3 dni w tygodniu - z okienkami, ale nie dużo ich. Co do zajęć praktycznych czym tak się szczyci uczelnia... niewiele ich na I roku przynajmniej,większość to wkuwanie.. widać na uczelni lubią prezentacje,sporo ich do wykonania na zaliczenia - ot cała praktyka póki co :) jak to potem wychodzi to pisali inni wcześniej. część robi i się przykłada do tego, a część jest na zasadzie "no wpisz mnie ziomek do tego" i potem i tak i tak mają zaliczony przedmiot. matematyka na wysokim poziomie, analiza matematyczna was nie ominie, ale dla chcącego nic trudnego ;) Oprócz tego faktycznie extranet całkiem fajny i przejrzysty, w dziekanacie coś załatwić też nie jest problemem. Plusem też na pewno jest lokalizacja, w samym centrum przy Starym Browarze. Generalnie szkoła na plus,czy polecam? Raczej tak,ale wszystko zależy od tego czego wymagacie od uczelni
Krzysztof
Jestem studentem prawa w WSB i bardzo polecam ten kierunek i tą uczelnię. Wykładowcy, których miałem szanują studentów i chcą przekazać wiedzę. Jeżeli ktoś chce się uczyć i chce spędzić czas w dobrej atmosferze to polecam tą uczelnię. Ponadto jest bardzo dobrze rozbudowany system stypendiów, także jeżeli ktoś ma ambicje to za studia będzie płacił niewiele albo wcale.
13.07.2016
06.07.2016
mysia
hej. ;) wybiera ktoś sie na FiR w trybie niestacjonarnym od wrzesnia.?
Prawo
Od kiedy WSB ma w ofercie studia prawnicze???? Coś więcej można na ten temat?
28.06.2016
03.06.2016
brown
z poznańskich szkół prywatnych chyba najlepsze to własnie WSB i SWPS. Ostrzegam przed WSPiA bo własciciel jest s
student 24
Ja jestem absolwentem WSB kierunku Finanse i rachunkowość studiowałem zaocznie i powiem szczerze, że studia I stopnia jeszcze były w miarę ok ale studia II stopnia to przesada. Zmienił się system nauczania, stale jakieś quizy po zajęciech do zrobienia w ciągu tygodnia a na koniec semestru egzaminy semestralne, które były bardzo trudne i obejmowały materiał, który nie był przerobiony. Zajęcia prowadzone chaotycznie, czasem materiałów wykładowcy nie zamieszczali na platformie moodle. Wszystko stale było "do zrobienia w domku". Ta uczelnia to maszynka do robienia pieniędzy. Namydlą oczy na zajęciach, że pracę szybką znajdziemy po WSB i to jeszcze na jakich stanowiskach wysokich a dwóch moich kolegów absolwentów właśnie wyjechało za granicę do pracy.
01.06.2016
20.05.2016
Administrator
Komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu.
Brr
Z WSB jest ta : super zachęcają, licencjat super bylebyś poszedł na mgr a tam? Szok! Plan wrzucany dzień przed zjazdem, notatki wrzucane czasem tego samego dnia dwie godziny przed wykładem(są obowiązkowe by być na zajęciach) . Dla mnie to po prostu koszmar. Musisz zaliczyć przedmiot w sesji i do tego kosmicznie trudne egzaminy semestralne, z tego czego w ogóle nie było na zajęciach. A czas oczekiwania na wyniki? Prawie miesiąc! Bo co tam, już tyle zapłaciłeś to się męcz! NIE POLECAM! Owszem extranet, dziekanat, wszystko super ale poza tym nic więcej. Uczenia za bardzo rozreklamowana ale nic nie warta.
04.03.2016
21.12.2015
loopi
Jestem studentem informatyki II rok. Wcześniej studiowałem na uczelniach publicznych. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Uczelnia nie jest idealna, ale jast naprawdę dobrze. - Dziekanat i obsługa administracyjna na fajnym poziomie - Extranet lepszy od Usosa - Wykładowcy bywają różni. Jednak fajne jest to co zauważyłem. Wykładowcy naprawdę się starają,. Nie ma czytania z kartki, czy z rzutnika, co na Uamie było normą!! zawsze się pytają czy rozumiesz, czy masz jakieś pytania. - Poziom w moim odczuciu trochę za niski. Nauczysz się i zdasz( bo na publicznych to czasami jest tak, że się nauczysz a nie zdasz). Jednak ci co myśleli, że nie będzie trzeba się uczyć poodpadali. Z 30 osób w mojej grupie zostało 8. - Na pewno za dużo idiotycznych przedmiotów typu zarządzanie, ekonomia itp itd wolałbym jakąś elektronikę zamiast tego. Generalnie polecam miła odmiana dla mnie po Uamie gdzie wykładowcy byli często chamami, czytanie z rzutnika normą, niesprawiedliwe ocenianie powszechne.
Administracja - Zarządzanie - Prawo w P-niu
która uczelnia poznańska z prywatnych ma najlepsza Administrację, Zazrądzanie, Prawo??? Czy któraś ma kierunek Administracyjno-Prawny??? Bo nie widzę niczego takiego, a najbardziej by mi zależało właśnie na takich studiach łączonych. Czy ktoś się pokusi o porównanie WSZiBankowości, WSBankowej, EuropejskiejWSBiznesu???
10.11.2015
20.09.2015
Baska
Jestem studentką TiR. Poziom nauczanie na bardzo niskim poziome. WSB reklamuje łatwość łączenia nauki z pracą. Tak nie jest!!Poza zjazdami należy zaliczyć ćwiczenia terenowe, które są bardzo kosztowne a mój pracodawca nie wyraża zgody na dodatkowe weekendy wolne. Cena za ten poziom nauczania bardzo wysoka ponad 500 zł za miesiąc.
mikki
wszystko zależy od tego, kto ocenia i czego szuka na studiach i czego oczekuje od uczelni. Jezeli jestes orłem z ambicjami, to nie dla Ciebie, bo tutaj trzeba poziom zaniżyć do OGÓŁU, a większość jest średniakami. Ot i cała filozofia.
13.09.2015
02.09.2015
Hm..
No tak skoro sa ci sami wykladowcy co na uczelniach panstwowych to jakim cudem jest nizszy poziom? A poza tym teraz w tych czasach dobra prace i wlasciwie jakakolwiek lepsza mozna dostac majac "plecy"
zły wybór
jak prawo to tylko na UAMie. nie dajcie sobie wkrecic ze nagle kazda szkoła moze prowadzic prawo na super poziomie. od prawa najlepszy jest UAM. szczegolnie ze jedyne co wsb robi dobrze to promuje sie....
26.08.2015
25.08.2015
Lawyer
Kto się wybiera na prawo jednolite mgr ?
Jula
Administracja, dobry kierunek jeżeli chodzi o rynek pracy i tę uczelnię? Ktoś się na to wybiera w tym roku? :)
24.07.2015
21.07.2015
rakU93
Zgadzam się, mistrzowie marketingu. Nie polecam!
Maja
jest mała zdawalność egzaminów semestralnych....
21.07.2015
15.06.2015
do fdgfhh
Na uczelniach panstwowych tez się płaci za waruenk
Nata
Hej:) planuje wybrać , na tą uczelnie ale mam pytanie w związku z matematyka. Czy na logistyce matma jest bardzo ciężka? W liceum miałam problemy z matma I się boje poziomu jaki jest na WSB. Czy możecie jeszcze coś więcej powiedzieć o logistyce na WSB?
08.06.2015
26.05.2015
Ignacy
Na wszystkich prezentacjach byli tacy super, że się skusiłem. Obiecywali, reklamowali a w praniu - czesne podnoszone co roku. Płatne poprawki i warunki. No i utrudnienie, bo budynki rozrzucone po mieście.
sapp
Czy ktoś studiował TiR na WSB? Ja jestem zainteresowana magisterką zaoczną (menedżer hotelarstwa) z podyplomówką i szczerze mówiąc nie wiem czy to dobry wybór i czy dam radę bo licencjat mam z filologii..
20.04.2015
13.03.2015
Joanna
Pracowałam w firmie średniej wielkości, odpowiadałam za faktury obsługe klientów i wszystko tak napradę, potrzebowałam studiów z finansów - no i wybrałam WSB w Poznaniu. Jestem już "po" wieć oceniam z pespektywy: nie było może łatwo, ale wykłądowcy okazywali się ludzcy i rozumieli to, że pracuje, mam dziecko w wieku przedszkolnym plus.... w trakcie zaszłam w ciążę. Dałam radę, studia kończyłam juz jako mama dwjki dzieci. Czy mialam taryfę ulgową? chyba nie, ale czułąm życzliwość, były uśmiechy, mże czasem ktos spojrzał przychylniej. Moja opinia? Jestem zadowolona.
dfdf
mam do porownania WSB i UE, minusy: -ceny wysokie -placisz za warunek -masz tylko jedna poprawke - na UE 2 -budynki WSB w Poznaniu daleko od siebie -brak planu na czas (minął już pierwszy zjazd a ja jeszcze nie mam planu na swojej specjalności i grupie) -na moodlach brak materiałów- gdzie dla studentów online powinna to być podstawa Ogólnie pierwsze wrażenie miałam dobre o tej Uczelni ale żałuje że nie poszłam dalej ponownie do UE, wszystko przejrzyste i jasne a w WSB jeden wielki misz masz,
13.03.2015
01.03.2015
bart
1 rok super, 2 rok lipa, 3 rok - co to ma być? gdybym miał decydować ponownie, nie decydowałbym sie na wsb.
Ola
Mam wrażenie, że część komentarzy to wpisy konkurencji bo nic nie zgadza się z prawdą! 1. Czesne- można wybrać stałe- wtedy cena nie wzrasta przez cały okres nauki, lub stopniowane- na 1 roku płaci się bardzo mało i stopniowo coraz więcej, to jest dla tych co się wahają, albo planują od 2 roku znaleźć sobie pracę. Moim zdaniem warto brać czesne stopniowane, ponieważ za dobrą średnią ma się zniżki w czesnym- zależnie od średniej, 20%, 60% albo 100%! Ja teraz mam średnią która zwalnia mnie z czesnego, ale ja czesnego i tak nie płacę ponieważ wygrałam konkurs dla maturzystów.. 2. To prawda, że w dziennym trybie zajęcia są 3 albo 4 razy w tygodniu, i spora część moich kolegów ma dodatkowo pracę na pół etatu dzięki temu, że plan jest fajnie ułożony. Ja zwykle kończyłam o 15 zajęcia, czasem dużo wcześniej, nie mamy tylu okienek co nasi koledzy z publicznych uczelni. 3. Wykładowcy są spoko, większość uczy też na publicznych uczelniach (UE i UAM) 4. I ogólnie to jeszcze mnie nic niemiłego nie spotkało na tej uczelni, wręcz polubiłam studiowanie więc na razie mogę polecić wszystkim WSB
14.02.2014
16.01.2014
Ania TL
Hej, w maju mam maturę, to jeszcze trochę czasu, więc robię rozeznanie. Czy ktoś się orientuje jak jest na logistyce na WSB? zastanawiam się czy iść do wsb czy próbować na uep, na państwowej uczelni obawiam się tłumów, a uczelnie niepaństwowe to trochę inny, bardziej kameralny klimat. Czy ktoś z Was studiuje może na wsb logistykę? jak liczne są tam grupy? czy jest trudno?
studentka
czytajcie umowy ze zrozumieniem, zadajcie pytania zwaszcza, jeśli coś jest dla was ważne, np. ceny, opłaty za poprawki, warunki, itd. wtedy nie będzie nieporozumień i rozczarowań
10.01.2014
24.11.2013
Girl
Chcę iść na studia II stopnia na finanse i rachunkowość dla nieekonomistów jednak nie wiem czy sobie poradzę bo jestem po studiach humanistycznych z licencjatu. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak jest na mgr na fir dla nieekonomistów, ciężko jest?
Gostek
a czy nie jest tak, że uczelnie NIE mogą podnosić kosztów, skoro jakieś tam określone zostały podane na początku????
23.10.2013
17.10.2013
doris
podyplomowe z administracji mogę śmiało polecić, chyba w Poznaniu najlepiej prowadzone, nie wiem, jak na Ekonomicznym, ale u nas było sporo ludzi stamtąd
Anawa
hej, hej , może jest ktoś , kto się wybiera na nowy kierunek w WSB Prawo w Bizensie??
22.09.2013
16.09.2013
Agata
Cześć :) Czy ktoś wybiera się do WSB w Poznaniu na Finanse i Rachunkowość w formie stacjonarnej ?:)
madzik
zapraszamy do grupy - Zarządzanie WSB Poznań 2013-2015 MGR zaoczne :) https://www.facebook.com/groups/506278072799466/
11.09.2013
10.09.2013
pozytywnie o WSB Poznań
ja nie dałam rady, ale wybór WSB w moim przypadku by pomyłka, nie wiem, co mi strzelio do glowy, zeby zapisac sie do takiej uczelni, gdy zwyczajnie nie lubi sie ani matmy, ani klimatów ekonomiczno-rachunkowych i pokrewnych, ale na plus trzeba WSB przyznac, ze trzymaja to wszystko nienajgorzej organizacyjnie i student moze sie tam czuc naprawde w porzadku, to plus, bo nie wszedzie tak jest, mojej znajomej wykladowcy szli n areke, gdy miala zaliczenia, prace pisemne i problemy z dzieckiem, wiec poprzekladala, itd. wiec pomimo, iz ja zrezygnowalam, to moge im wystawic dobra opinię, magda
notoja
Jeśli będa kłopoty z rachunkowością, to idę na WSHIR.
08.09.2013
19.08.2013
ania
Cześć, czy ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość? Ścieżka dla nieekonomistów?
fifi
gdzie w Poznaniu są najlepsze studia ekonomiczne? cosz ekonomii? finansów? bankowości? rachunkowości?
19.08.2013
10.08.2013
Endzix
Cześć wybieram sie na rachunkowość i finanse ale zaoczne :D i keirunek przedsiebiorstwo czy jakos tak
nika
Hej, czy ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość (ścieżka dla nie ekonomistów)? Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
09.08.2013
23.07.2013
madzik
hej ja tez zastanawiam sie nad zrobieniem mgr z zarzadzania marketingowego! :)
mimi
też wybieram się na zarządzanie marketingowe :) Mam nadzieję tylko, że nie zamkną specjalizacji z powodu braku chętnych ;)
05.07.2013
20.06.2013
Malina 37
Jestem zainteresowana studiami niestacjonarnymi II stopnia na WSB na kierunku Finanse i rachunkowość. Czy jest to trudny kierunek? Czy zajęcia odbywaja się od piątku do niedzieli i w jakich mniej więcej godzinach? A może lepiej wybrać UE? Proszę o opinie.
Natalia
a jak ocenaicie kierunek Zarządzanie marketingowe II stopnia tryb zaoczny? dodam, że chodzi o ścieżkę dla nieekonomistów. Czy jest ciężko, czy dużo będę musiała włożyć własnej pracy, czy może jednak na zajęciach są w stanie nam wszystko przybliżyć?
08.06.2013
18.05.2013
Jerzy1
Studiuję na WSB w Poznaniu na studiach magisterskich zaocznie. Z początku uczelnia wydawała się w porządku - wysoka jakość, przyjazna kadra i przystępne ceny. Jednak po tym czasie muszę stwierdzić że uczelnia nastawiona jest bardziej na zarabianiu niż na edukacji. Jak wspomniała koleżanka wcześniej duża część pracy przerzucona została na studenta. Zajęcia są tak zaplanowane że czasami praktycznie nie starcza minut nawet na przejście z jednego budynku do drugiego a co dopiero mówić o przerwie na jedzenie. Zauważyłem że liczy się ilość studentów a co za nimi idzie (rzecz jasna) PIENIĄDZE Cóż typowe dla tego typu uczelni...(czyt. prywatnych). Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest wybór jednak uczelni państwowej...
Paulina
Brak indeksów jest plusem, ponieważ nie trzeba latać za wykładowcami po wpisy. Studiuję w WSB na studiach magisterskich połączonych z podyplomówą. Robiłam na tej uczelni również licencjat. Od roku akademickiego 2012/13 Uczelnia (na niektórych kierunkach) wprowadziła nowy system kształcenia oparty na KRK, który jest do bani! System ten polega na tym, że semestr (8 zjazdów) podzielono na 2 części. Przez pierwsze cztery zjazdy mamy kilka przedmiotów, na których zbieramy punkty (100 a każdym przedmiocie) za aktywności takie, jak np. prezentacje multimedialne, projekty indywidualne oraz grupowe, aktywność na zajęciach i praca samodzielna w domu. Dodam, że mówię o studiach NIESTACJONARNYCH. Większość pracy została przerzucona na studentów, którzy w przeważającej części pracują lub nawet założyli rodzinę. W skład tych 100 punktów ok. 40-50 to kolokwia. Paradoksem jest, że jeśli uzbieramy 40 punktów z aktywności, ale nie napiszemy kolokwium na odpowiednią ilość punktów - cała nasza praca przepada i konto jest wyzerowane... Na koniec semestru piszemy JEDEN DWUGODZINNY egzamin ze wszystkich przedmiotów jednocześnie. Egzamin składa się z 4 części, w skład których wchodzi test, pytania otwarte, zadania, prawda/fałsz itp. EFEKT? Brak życia osobistego. Brak obecności na zajęciach skutkuje brakiem możliwości zdobycia punktów, które są na wagę złota. Poziom kształcenia jest wysoki i na licencjacie (w starym normalnym systemie) było ciężko, ale logicznie... teraz jest za dużo materiału, za mało zaangażowania wykładowców, a większość pracy przerzucono na NAS... Ale WSB nadal reklamuje się jako Uczelnia, która nie koliduje z pracą i życiem osobistym :)
18.04.2013
18.04.2013
kandydatka
na jakim poziomie jest matematyka? czy tylko wybitni geniusze matematyczni mogą tam przetrwać? :P
dbaja o kadrę
obiektywnie nalezy powiedziec, ze sie staraja, dbaja o poziom wykladowcow, mamy zajecia z prof z UE, z teoretykami, a cowazniejsze z praktykami ze swiata gospodarczego, to duzy atut, wedlug mnie przynajmniej, co dalej? dbaja o studentow, sporo sie dzieje, studiuje sie wygodnie, ktos pisal, ze studenci załośni.... no coz, niektorzy tacy sa, rzeczywiscie poziom wielu osobnikow bywa zenujacy, ale oni szybko sie wykruszaja, nie daja rady,nie maja zaliczen, slai widza, ze nie uciagna, taka prawda, ale tego nikt nie przeskoczy, ja jestem zadowolona
18.02.2013
04.12.2012
Chingis
Jestem na I Roku Stosunków Międzynarodowych - jeśli ktoś mówi że to szkoła dla idiotów - chyba pomylił uczelnię :) To że każdy może się dostać nie oznacza, że każdy się utrzyma... Poziom języków jest bardzo wysoki (szczególnie że dostałam się do najbardziej zaawansowanej grupy), jest też pełno kół naukowych w których można się rozwijać do woli :) szkoła oferuje też wiele darmowych szkoleń :) zajęcia dydaktyczne - zależne od wykładowcy - są świetni, na których wykłady chodzi się z wielką chęcią, choć na niektórych zasypiam.. jest to jednak zdecydowana mniejszość ;D..!! Uczelnia jest super, widzę to także "od kuchni", ponieważ działam w Samorządzie :) wszystko co robimy - robimy dla studentów! poza tym.... kto bawi się tak jak WSB?! :D POLECAM :)!
do michala
co to znaczy że brak indeksu??
15.08.2012
23.07.2012
michał
Nie wiem na jakiej podstawie promują się pod hasłem "Uczelnia numer 1 w Wielkopolsce" Cała otoczka marketingowa jest okej, ale późniejsze traktowanie studenta i brak indeksu, żal, niewypał, tragedia..
lite
kaja ma rację, tutaj naprawdę przychodzą ludzie, którzy nawet pewnie nie wiedzą ile to jest 2+2. serio, byłam raz na wykładzie bo czekałam na znajomego i ludzie nie znali odpowiedzi na najłatwiejsze pytania. żal
09.07.2012
07.07.2012
bartek
WSB uczelnia nr 1 w Wielkopolsce wśród uczelni prywatnych to jest chyba to co mnie do niej skusiło. Nie powiem że nie spełnia moich oczekiwań bo tak nie jest, miła atmosfera na zajęciach zarówno wykładach jak i ćwiczeniach, a przede wszystkim zawsze się odbywają. Co do nauczania nie mam zastrzeżeń wszystko odbywa się w taki naturalny sposób że nie można na nią narzekać. Większość zajęć jest ciekawa no ale jak wszędzie zdarzają się wyjątki.
kaja
masakra! poszłam tam na studia II stopnia w Poznaniu, na pytanie co to jest inflacja nikt nie znał odpowiedzi (poza mną oczywiście) Zrezygnowałam! Może robią fajne akcje, mają interesujące promocje.. ale nie warto marnować życia i się uwsteczniać!! Bo tam kształcą jakiś totalnych debili.
01.05.2012
12.04.2012
kinga
studiowałam finanse i rachunkowość, nie dość że poznałam wspaniałych ludzi oraz wspaniałych wykładowców, gdzie z niektórymi mam nawet kontakt do dziś to i znalazłam pracę w banku, ale planuję otorzyć własną agencję ubezpieczeniową. W studiowaniu tego kierunku podobało mi że wykładowcy byłi pracownikami banków, urzadów czy wlasnie agencji ubezpieczeniowych i mogli nam powiedziec jak to wszstko wygląda w praktyce a nie tylko suche teorie.
????
mowi sie, ze sa niezli wsrod szkol za kase, niby slychac o nich, robia rozne akcje dla maturzystow, na ile jest to tylko ladne opakowanie??? nie sadze, bo raczej jada na opinii swoich studentów, wiec sie staraja, jak zaczne studia - to Wam napisze
15.03.2012
26.02.2012
od 12 lat szkola nr 1 w Wielkopolsce
Wyższa Szkoła Bankowa - od 12 lat numer 1 w Wielkopolsce, to chyba mowi samo za siebie, polecam lekture strony WWW tej uczelni, wiele sie z niej dowiecie :-)
tusia119
Jestem absolwentką studiów licencjackich - Zarządzanie i Marketing, oraz studiów podyplomowych Aplikacje Mobilne i Internetowe, jestem niezwykle zadowolona z uczelni. Kadra jest na bardzo wysokim poziomie (dużo praktyków, uczących na przykładach) tak jak i poziom nauczania (na specjalizacjach nauka przez projekty - naprawdę daje więcej niż książka). Nie znam lepszej uczelni w Wielkopolsce!
24.01.2012
23.01.2012
skrypt
na informatyce i ekonometrii sciemy nie ma, materialu do ogarniecia sporo, jak ktos jest techniczny i scisly, da rade, kolesie bez przygotowania wymiekaja, czasami obstawiamy, czy beda nas przepychac, dawac korepetycje, cha, cha, czy odstrzela?
wirus1
jestem zainteresowany kierunkiem informatyka i ekonometria, dlatego mam pytanie do studiujacych w WSB na tym właśnie kierunku: jakie przedmioty sprawiaja najwieksza trudność? ile jest matematyki i fizyki na pierwszym roku? i ile osób mniej wiecej odpada?
09.12.2011
15.05.2011
Tygryska - zarządzanie zasobami ludzkimi
Jestem na zarządzaniu, teraz na uzupełniających magisterskich. Specjalność wybrałam zarządzanie zasobami ludzkimi, bo to ma związek z moja pracą. Nauczyłam się wielu niepraktycznych i niepotrzebnych rzeczy, ale też bardzo wielu bardzo przydatnych i bardzo ważnych w mojej branży. Suma sumarum jestem zadowolona.
Bartosz
Studiowalem rok logistykę za zaocznych. Zajecia w soboty i niedziele od 8.00 do 20.00. Do tego robota na zmiany na co zdien. Matma mnie wykonczyla, Zreszta nie tylko mnie. Po 2 miesiacach bralem korki, bo matka sie zawziela. Ale to nie dla mnie. Dalem sobie spokoj sam, chociaz na uczelni szli mi na reke i chcieli, zebym powtarzal tylko jedne zajecia. Teraz planuje administracje w WSPiA. Slyszalem, ze uczelnia nie wyciska ostatnich sokow, jest elastyczna i idzie na reke osobom pracujacym.
15.05.2011
13.05.2011
Martyna
Szczerze polecam w zakresie studiów podyplomowych. Trzy lata temu robiłam na WSB w Poznaniu marketing roczny, dwusemestralny. Duży test zaliczeniowy po pierwszym semestrze, na koniec praca pisemna oraz egzamin ustny przed 3-osobową komisją. Same zajęcia na wysokim poziomie, kadra fachowa, sporo profesorów z Uniwerku Ekonomicznego, ale też praktyków z róznych branż. Dla mnie te studia były bardzo przydatne, większość osób w mojej grupie oceniła zajęcia, organizację oraz wykładowców bardzo wysoko.
Politechnika Łódzka
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet Gdański
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie