Master in food systems
Master in food systems to stacjonarne, płatne studia II stopnia prowadzone w języku angielskim.
Kierunek łączy w sobie wiedzę z zakresu nauk o zarządzaniu i jakości oraz technologii żywności i żywienia.
Warto zaznaczyć, że kierunek jest prowadzony we współpracy z kilkoma europejskimi uniwersytetami a studenci w toku studiów zdobywają wiedzę na trzech uniwersytetach.
Studenci poznają zasady zarządzania innowacjami, wykorzystania nowych technologii, narzędzi marketingu w systemach żywnościowych.
Dla kogo studia na kierunku master in food systems
O przyjęcie na ten kierunek mogą ubiegać się absolwenci studiów wyższych co najmniej pierwszego stopnia.
Są to studia adresowane do osób intersujących się zagadnieniami związanymi z gospodarką żywnościową, pragnących poszerzać wiedzę z zakresu zarządzania i jakości oraz technologii żywności i żywienia.
Program kształcenia na kierunku master in food systems
W programie studiów znajdziemy takie przedmioty jak:
- An Introduction to Food Systems: Scientific, Technical and Socioeconomic Principles to Facilitate the Creation of Food Value Networks (e-learning)
- Management of Innovation & Technology
- Designing Innovative and Sustainable Value Chains for Food System
- Consumer Behavior
- Business Ethics (Humanistic Science discipline, OGUN)
- Social Skills and Team Building
- Public Health, Nutrition and the Consumer
- Emerging Technologies Business Case
- Food safety of the whole value chain
- Personalised Nutrition and the Consumer.
Przedmioty maturalne i zasady rekrutacji na kierunku master in food systems
Rekrutacja odbywa się w trzech etapach:
etap I - złożenie przez kandydata wniosku: dokument potwierdzający znajomość języka angielskiego, dyplom licencjata lub magistra, inżyniera lub inny równoważny dokument zagraniczny uprawniający do podjęcia studiów drugiego stopnia, pisemna autoprezentacja
etap II - rozmowa kwalifikacyjna
etap III - postępowanie kwalifikacyjne na Uniwersytecie Warszawskim.
Perspektywy pracy po kierunku master in food systems
Absolwenci tego kierunku to cenieni przez pracodawców specjaliści znajdujący się marketingiem, zarządzaniem, produkcją i logistyką, produkt-developerzy, analitycy szeroko pojętego sektora rolno spożywczego, konsultanci i doradcy, specjaliści ds. zapewniania jakości produktów żywnościowych, konsultanci d.s. zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Opinie o kierunku master in food systems
Osoby zainteresowane studiami na tym kierunku powinny zapoznać się ze stroną: