• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (126)
Paweł
Czy trudno dostać się na informatykę? A potem na studiach czy jest ciężko? Ktoś studiuje ten kierunek?
06.05.2021
06.05.2021
kandydatka
Biblistyka??? A coś bardziej praktycznego w kontekście zawodowym?
Pt
Nowym kierunkiem na naszej uczelni będzie Biblistyka.
25.04.2021
23.04.2021
kandydatka
Czy oferta na stronie jest wiążąca, czy możliwe są inne kierunki w nadchodzącej rekrutacji?
Dramat
Ewo Wystarczy zobaczyć plany zajęć. Są dostępne na stronie szkółki. Naprawdę na to nie wpadłaś?
19.04.2021
14.04.2021
Ewa
Podbijam pytanie o zjazdy na zaocznych. Czy faktycznie są również w piątki? W rzeczywistości, nie początkowych deklaracjach? Jak studiujecie?
Fizjoterapia
Czy trudno jest się dostać na fizjoterapię? Trzeba mieć bardzo wysokie wyniki z matur?
07.04.2021
05.04.2021
spadamy
Czy ktoś weryfikuje treści prekazywane studentom? Chyba nie. Politycznych jest najwięcej. Zwłaszcza Pisowskch typu: ciąża, aborcja, zarodki. pod ochroną.
Licealista
Odpowiedzcie mi na pytanie proszę. Skoro wszystkie uczelnie kształcą zdalnie to jaki sens ma studiowanie w Kaliszu skoro można to robić tak samo na Uniwerytecia Poznańskim, Warszawskim czy Jagielońskim? Ich dyplomy jednak są coś warte.
12.03.2021
10.03.2021
Wydział Nauk o Zdrowiu
Organizacja w tej szkole - poniżej krytyki, zwłaszcza w obecnym czasie kiedy zajęcia odbywają się online. Przepływ informacji między szkołą a studentem nie istnieje. Nikt nic nie wie, wieczny chaos, odsyłanie studenta od Pawła do Gawła, Panie notorycznie nie odbierają telefonów, jeśli ma się to szczęście i akurat trafi się w dobry humor pracownika, można załatwić sprawę telefonicznie, niestety zwykle graniczy to z cudem i trzeba osobiście pofatygować się na uczelnię. Ponad to Panie z dziekanatu nigdy nie są zorientowane w temacie, nie miłe, traktują studenta jak zło konieczne. Nie polecam. Napewno nie zostanę tu na II stopniu studiów.
Ala
Chaos jest wszędzie, ale na tej uczelni jest on wyjątkowy.
20.02.2021
03.02.2021
Luiza
Czy chaos w zjazdach zaocznych dotyczy wszystkich kierunków, czy konkretnego? Powtarzały się pewne opinie. Chcę zweryfikować, czy to jakiś większy problem organizacyjny, tym bardziej że planuję studia zaoczne.
Jola
Czy uczelnia teraz rekrutuje na jakieś studia? Na semestr letni?
22.01.2021
14.01.2021
Student
Przy składaniu dokumentów byłem informowany iż zjazdy w studiach zaocznych są co dwa tygodnie i tylko weekendy. A tu się okazuje że są co tydzień i w dodatku jeszcze zawsze w piątki. Nie mówiąc o tym ze plan zmienia się prawie cały czas oraz o błędach w nim. Radzę się dobrze zastanowić
Prof. Koźlak
Co za różnica jaki dyplom dostaniesz. Czesne masz płacić terminowo. I tyle.
11.01.2021
06.01.2021
o co chodzi?
Czy to jest w końcu PWSZ czy Akademia Kaliska? Na www inna nazwa, na mapie z lokalizacją inna. Jaka jest różnica dla studenta, czy uczy sie w szkole zawodowej czy na Akademii? Możecie mi w prosty sposób wytłumaczyć, dlaczego są PWSZ-ty i niby pwsz-ty, ale mają inne nazwy, że niby już nie zawodowe, ale są w tej kategorii przypisane.
VIOLETTA KOŹLAK
Szanowna Pani/ Szanowny Panie, Jest mi bardzo przykro, że dyskryminujecie grupę zawodową pielęgniarek, bez względu na jakim kierunku studiujecie. Proszę dokonać szczegółowej analizy obu prac i dopiero wtedy wydawać opinię dotyczącą plagiatu. Szkoda, że nie macie Państwo cywilnej odwagi , by na wskazany temat porozmawiać z osobami zainteresowanymi, chociaż sprawa spędza Państwu sen z powiek. Jestem na Uczelni codziennie, więc zapraszam do konstruktywnej rozmowy. Zmartwię Pana/ Panią, ale we wskazanej sprawie nie mam sobie nic do zarzucenia. Mimo wszystko serdecznie pozdrawiam. VIOLETTA KOŹLAK-TYLKO PIELĘGNIARKA
18.10.2020
18.10.2020
hucpa
Czy jak skończe medycyne w waszej uczelni to doktorat dostane od razu czy będę musiał troche poczekać. Panie pielęgniarki dziekan mają doktoraty na ten sam temat. Czy inni też tak mogą?
Zatroskana
Czy ciężko zaliczyć angielski? Bardzo się boje ze nie ogarnę chociaż mature zdałam bez problemu
16.10.2020
05.10.2020
Naiwny?
Studenci zaoczni proponują aby za zajęcia które się nie odbyły nie pobierać czesnego. To chyba uczciwe jest nie mówiąc już o odszkodowaniu.
Admin
Post usunięty - naruszenie regulaminu.
29.09.2020
29.09.2020
Zofija
Czy w Kaliszu jest medycyna i czy można się jeszcze zapisać?
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
28.09.2020
14.09.2020
studentka.
Wykładowcy w większości w porządku, ale organizacja jest pod wszelką krytyką. Nagminne błędy w planach zajęć, ciągłe zmiany i plan zjazdu wstawiany na ostatnią chwilę. Do tego zjazdy zaoczne co tydzień obejmujące też piątek od popołudnia i brak wyrozumiałości w związku z faktem, że studenci pracują. Mimo zaocznych studiów wiele osób stanie przed wyborem 'albo studia albo praca'. Radzę dobrze się zastanowić...
Joanna
Kierunek fizjoterapii!!! Jak oceniacie ten kierunek i czy trudno się dostać?
12.08.2020
02.03.2020
Kaszel
Jest epidemia. A Rektor Epidemiolog co robi?
Mgr zdrowia Pała Jan
Uwaga Kolegi ,,Stud" jest ze wszech miar słuszna i uzasadniona. Nie ma kiedy się uczyć przy tak ułożonym planie zajęć. Ja jestem Magistrem Zdrowia i całe życie nie miałem kiedy się uczyć i w końcu zostałem tym Magistrem Zdrowia. A może to właśnie dlatego, że nie miałem kiedy? No teraz mam wątpliwości. Ale kasa z etaciku jest i jest wporzo.
10.02.2020
07.02.2020
Tuchajbej
Baczność! Ja jako wybitny Profesor uważam, że zajęcia powinny odbywać się góra jeden raz w miesiącu. I tak zdążyłbym przekazać całą swoją wiedzę. Spocznij!
Stud
Nie wydaje wam się, że zjazdy zaocznych są za często? Na innych uczelniach przeważnie jest co dwa tygodnie, a tutaj co tydzień i jeszcze piątki. Kiedy tu się uczyć!?
07.02.2020
03.02.2020
Belfer
No nie wiem. Wiem kiedy Olimpiada będzie.
Kto to powiedział belfry?
,,Mądrej głowie dość dwie słowie"
27.01.2020
24.01.2020
Zainteresowny
Jaka uczelnia taka różnica. Ciężko na konkretną odpowiedź. Kierunek jest odpowiedzi brak tragedia.
Asia
Czy teraz jest nabór do uczelni? Jakie kierunki? Kiedy?
24.01.2020
24.01.2020
cztery kończyny to podstawa
Kierunek i Akademia to jednak różnica.
Zainteresowny
Na PWSZ Kalisz widnieje kierunek Wychowanie fizyczne. Dlatego pytam o wymogi i itp.
23.01.2020
20.01.2020
Tańczący na rurce.
Polecam AWF Warszawa, Poznań, Łódź, Wrocław. W Kaliszu nie ma AWF.
Zainteresowany
Pytanie o Wychowanie Fizyczne czy zajęcia na tym kierunku też są przekladane/odwoływanie i jak później są odrabiane? Jak profesorzy podchodzą do zaliczeń zajeć typowo fizycznych? Jestem w klasie maturalnej i interesuje się tym kierunkiem na paru uczelniach również tej.
18.01.2020
14.01.2020
STud
Zajęcia w lachonarium bardzo ciekawe i zajmujące.
Ciekawski
Też jestem ciekawy jak oceniacie informatykę zaoczną.
11.01.2020
09.01.2020
Stud zaocz
Jak oceniacie studia zaoczne z Informatyki?
sTUD
Znów zajęcia odwołane. Za co my płacimy. Takiego bałaganu dawno nie widziałem.
07.01.2020
14.11.2019
Stud zaocz
Zajęcia są nagminnie odwoływane lub skracane. Ktoś panuje nad tym?
Powodzenia
Jeśli chodzi o studia zaoczne, czyli studia w weekend dlatego, że normalny człowiek pracuje w tygodniu, a później chce się edukować, spotkałem się z sytuacja, gdzie wykładowca mówi: „trzeba wybrać albo praca, albo studia”. Ponadto, osoba ze złamaną nogą, która nie może prowadzić słyszy: „są samochody z automatyczną skrzynią biegów”. Więc stwierdzam, że lipa - lekko mówiąc 🙃
09.11.2019
08.11.2019
stud
Przeczytaj wpisy. Mało jest w nich info?
Ada
Napiszcie coś konkretnego. Jakie są zastrzeżenia? Planuję studiować dietetykę.
07.11.2019
28.10.2019
Były studentv
Te pochlebne opinie o pwsz pisze chyba sam dziekan . Bo poziom nauczania prze mgr z pielęgniarstwa masakra treść z książki na pamięć wyjęta żadnej wiedzy praktycznej tylko to co w książce. To są nauczyciel. Byle zniszczyć studentów A pizatem to świadczy o uczelni jedli wykładowca mówi student nie nitka nie zerwie się. A tu proszę w tym roku poziom pwsz masakra brak studentów. Nikt tam nie pójdzie
fallFalluci
Myślę, ze nie ma się czego przyczepić.. Zajęcia na bardzo wysokim poziomie. Wykładowcy po 16 latach zdawania specjalizacji. Znaczy, ze umieją. Panie dziekan z doktoratami zdanymi tego samego dnia i na ten san temat w tym samym instytucie. No po prostu wszystko legal. .
18.10.2019
14.10.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Stud zaocz.
Studęci mają prośbę żeby w końcu w Kaliszu powstała Akademia Medyczna, a jak nie Medyczna to chociaż Tańca.
06.10.2019
02.10.2019
Student 6 roku
Dzięki za info. Woda w wino też się przeistacza.
student 3 roku
Niestety PWSZ (kaszubska-tyle mi wiadomo) ma się nadal przeistoczyć w akademię, także potrwa póki studenci będą się zapisywać. A plan niestety bedzie jak znam życie będzie środa może czwartek. Także z planami na przyszłość trzeba jeszcze poczekać, bo panie z dziekanatu dopiero układają. :((( Niestety uroki PWSZ-tu.
28.09.2019
26.09.2019
Pytanie do Dziekanów
Czy ktoś może wie coś o planie zajęć w Kaliszu? Za cztery dni początek roku akademickiego , a planu ani ani. Czy tą Szkołę już rozwiązali, czy jeszcze to trochę potrwa?
Kierownik czwartej zmiany
Tego w tej Uczelni nie wie nikt. I tak będzie do czerwca.
21.09.2019
21.09.2019
Zarządzanie logistyką
Proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie logistyką ( niestacjonarne) Czy zajęcia odbywają się w każdy weekend od piatku do niedzieli jak jest napisane w harmonogramie? Czy co 2 tygodnie?
Student rat. med.
W skrócie kierunek rat. med. zaocznie spoko ale tą uczelnie na kaszubskiej omijać szerokim łukiem !!!
20.09.2019
16.09.2019
zaocz
Jest 16 wrzesień. Zajęcia zaczynają się 1 października, nie ma planu zajęć. nic nie wiadomo. Jak zaoczni mają sobie zaplanować pracę i naukę. Kasę chcecie terminowo, a co dajecie w zamian?Jeden wielki bałagan.
ratownik
Na studiach zaocznych ratownictwa medycznego bywa tak, że mając 15-16 zjazdów w SEMESTRZE, przyjeżdża specjalnie na te weekendy jedna - dwie grupy z tego kierunku, a reszta uczelni jest pusta. W te weekendy nie ma dostępu do zakupienia żywności gdyż sklepik nie będzie specjalnie otwarty dla jednej, dwóch grup i trzeba głodować przez cały dzień. A zjadło by się ciepły posiłek, żeby można było móc słuchać niektórych wykładowców, którzy przez 4/5 godziny zegarowe czytają ze slajdów lub książki. Poza tym kwestia ilości zjazdów. Na ogólnodostępnym harmonogramie jest wypisanych 12 zjazdów, a nasza szkoła na kierunku ratownictwa medycznego daje 15-16 zjazdów, niektóre kierunki na innych uczelniach mają tyle zjazdów na rok. A zgodnie z umową, którą podpisywaliśmy powinno ich być tyle ile w harmonogramie. Nasz rocznik po oficjalnym rozpoczęciu roku studenckiego we wrześniu miał już zjazd i zajęcia. Kierunek sam w sobie jest ciekawy ale nie na tej uczelni. Po skończeniu pierwszego roku miałem wrażenie, że nie studiuję ratownictwa tylko jestem w szkole średniej i uczę się jakiś przedmiotów nie związanych z tym kierunkiem. Podsumowując można studiować ratownictwo ale na innej uczelni, gdzie szanują studenta i dają podstawowe możliwości, żeby student ukończył tą uczelnię np. czas na pracę, ponieważ studia zaoczne nie są bezpłatne w tym kraju.
11.09.2019
10.09.2019
Admin
Komentarz usunięty.
ratstud
Student Ratownictwa. Kompletna porażka :/ Żeby studiować ZAOCZNIE na tej uczelni trzeba mieć dużo pieniędzy i nigdzie nie pracować, gdyż czas który mógłby być poświęcony na pracę przeznacza się na przyjeżdżanie na cotygodniowe zjazdy. W skrócie bardzo ciężko będzie pogodzić pracę ze studiami. Gdybym mógł cofnąć czas i przerwać to bym to zrobił, ale za dużo pieniędzy włożyłem w tą szkołę.
07.09.2019
22.08.2019
Piel
Piguly nie praktykujący uczą Cię treści która wcale nie przydaje ci się w życiu i w pracy . Szkoła porażka nie chce się ani mówić jeżeli decydujesz się na studia w tej chorej szkole musisz mieć mocną psyche bo zniszczą Cię psychicznie
Pati
Czy ktos wybiera sie moze w tym roku na dietetyke w trybie zaocznym? Moze jest tu kyos kto skonczyl ten koerunek na tej uczelni? Jakies opinie?
07.08.2019
05.08.2019
inzynieria srodowiska II stopnia niestacjonarne
witajcie, odnośnie Inżynierii srodowiska pwsz kalisz. Jaki jest stopien trudności? np. w porownaniu do polibudy poznanskiej. Czy będzie tutaj lżej? Czy zajęcia zaoczne naprawdę są juz w piątek?
pęknięte ambu jest dobre
Żle to mało powiedziane. Kaszana pełna, zamiast wykładowców jakieś pielęgniary złośliwe i zawzięte. Koszmar
09.07.2019
09.07.2019
pęknięte ambu jest dobre
Żle to mało powiedziane. Kaszana pełna, zamiast wykładowców jakieś pielęgniary złośliwe i zawzięte. Koszmar
Niko
Mam problem, bo znajomi odradzają mi studia tutaj. Mi byłoby bliżej i wygodniej. Jak jest według Was? Naprawdę źle?
29.06.2019
20.06.2019
Sut7dencik 01
Wykładowcy myślą że są bogami bo mają tytuły mgr lub dr nie umieja przekazać wiedzy często siedzą i czytają książki z audiobuuka . Nie majac zaliczonych podstaw pielegniarstwa wypuszczaja cie na praktyki na szpital gdzie dochodzi do roznych nieporzadanych zdarzen .
Studenciak
Masakra i dramat :) Kierunki może i fajne, jest wybór, można znaleźć coś dla siebie, ale na tym kończą się zalety tej uczelni. Plan masakra. Zjazdy dla studentów zaocznych są w piątki i to od godziny 15:30 zawsze! Zaoczne studia wybierają w większości osoby pracujące, ale niestety trzeba się nastawić na to, żeby z pracy się zwalniać albo brać wolne, bo piątkowe zjazdy są normą :/ Sprawy organizacyjne kolejny dramat. Dziekanat, sekretariat i wszystkie inne "biura", w których trzeba coś załatwić czynne do 14:00 od poniedziałku do piątku, czyli znów studenci zaoczni nie mają szansy nic załatwić. Chciałam oddać jakieś papiery i usłyszałam,: "ale to TYLKO w pokoju 115 w tygodniu do 14:00" :( Jako studiująca zaocznie mam zwalniać się w tygodniu z pracy i 120 km jechać po to, by zostawić jedną kartkę, bo w weekend nieczynne. Na prośbę, czy mogę zostawić w dziekanacie, odpowiedź była, że nie ma takiej możliwości. Zaświadczenie o tym, ze studiuję w tej uczelni, drukuje się 2 minuty, a pani w dziekanacie kazała przyjść za 2h (gdy przyszłam po tym czasie zaświadczenie nadal nie było gotowe). Problemy z wpisywaniem ocen w USOS. Gdyby miała drugi raz wybierać nie poszłabym do tej uczelni. Utrudnienia, utrudnienia i jeszcze raz utrudnienia, przynajmniej dla osób studiujących zaocznie.
20.03.2019
07.02.2019
lulu
Tomasz Kiczkowiak czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tego wykładowcy? Podobno jest z Koszalina.
Osiem
Powiem tak, wykładowcy są w porządku choć jak wszędzie są wyjątki, jeśli chodzi o organizacje dla studentów niestacjonarnych (zaocznych) to jedna wielka klapa. Zero jakichkolwiek informacji, kazdy zjazd zaczyna się w piątek... i to w godzinach pracy... godziny nie są w ogóle przystosowane pod studentów studiując zaocznie. Ja wiele jestem w stanie zrozumieć, ale nie po to się idzie na studia zaoczne, żeby potem w tygodniu jechać specjalnie żeby móc coś załatwić w dziekanacie, bo ten oczywiście w sobotę otwarty tylko do 14.
29.01.2019
22.01.2019
Xc
Pwsz ma być akademia to jest się jakich mało kadra nie wyuczona cieszą się że dziekan zrobił zapis w dokumentacji że po mgr można tam uczyć Planu nie znasz wykładowcy dzwonią do studentów jaki jest plan zajęć porażka odradzam tą uczelnię
Tawisz
Może ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku "Bezpieczeństwo Wewnętrzne"?
28.08.2018
10.07.2018
Xxxx
Czy studia stacjonarne sa platne?
Niunia
To prawda. Kierownikiem wydziału jest ginekolog, a żaden nauczyciel nie ma specjalności z medycyny ratunkowej. Same pielęgniarki i lekarze bez specjalności. Pojęcie o pracy na sorze mgliste. Cyrk jakiś.
08.07.2018
07.07.2018
robercik
Ratownictwo to dramat. Strata czasu i pieniędzy.
Adrianka
Witam, chciałam uslyszec opinie na tej uczelni o dietetyce niestacjonarnej, jak wygladaja zajecia i czy jest wysoki poziom, jak ktoś chce sie podzielic swoja opinią, piszcie prosze pod: adribork@wp.pl ;)
19.06.2018
06.09.2017
Angela20
Czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat kosmetologii w trybie niestacjonarnym ? Z jakich przedmiotów wymagają najwięcej ? Jak jest częstotliwość zjazdów i czy zajęcia odbywają się już w piątki ?
Akademia Kaliska? od kiedy?
słyszałem że PWSZ ma się stać Akademią Kaliską, co to oznacza dla obecnych, zaczynających od teraz naukę studentów? kiedy będa kończy studia to jaki dyplom odbiorą? będzie wpisana nowa nazwa uczelni, Akademia??? czy stara, gdy zaczynali - pwsz? przepisy to jakoś rozstrzgają?
04.09.2017
21.08.2017
xxx
Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat zarzadzania ? Waham sie miedzy PWSZ a WSFI w Kaliszu
Pitu
Najlepszy kierunek obronnosc panstwa mozzarella po tym kierunku stac sie zolnierzem obrony terytorialnej jest zarowno I I II stopien
10.08.2017
10.08.2017
Pitu
Najlepszy kierunek obronnosc pants was I I II stopien
młody
Witam szukam opinii na temat bezpieczeństwa wewnętrznego zaocznie czy to trudny kierunek
19.09.2016
17.08.2016
informatyka ok
potwierdzam - kierunek Informatyka jest oczkiem w głowie dla władz PWSZ w Kaliszu. Naprawdę jest dobrze prowadzony, nie ma się czego czepić. Jak na innych kierunkach - nie wiem.
michalina
proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie w Kaliszu chciałabym tam iść tylko nie wiem czy warto a może zmienić kierunek
22.06.2016
05.06.2016
sam
Proszę o opinie na temat kierunku elektroradiologii oraz ogólnie o wydziale medycznym, jakieś szczegółowe informacje, opinie.
Ananas
PWSZ to ściema
05.04.2016
22.02.2016
Kiki
Nie polecam stopie dziennych z pielęgniarstwa magisterskie, brak słów , płakać mi się chce, żałuję że poszłam tam 2 raz i znowu rezygnacja przez jedną wykładowcy nie na tym kierunku, moim zdaniem szkoda mojego zdrowia, nerwów i stresów którez nnią przeszłam, nic tylko w media puścić .
aa
Mam pytanie czy ciężko jest się dostać na kierunek fizjoterapia zaocznie ?
19.02.2016
04.02.2016
informatyka
Bardzo dobre opinie słyszałem o kierunku Infrormatyka na PWSZ w Kaliszu. Ze taki ich sztandarowy kierunek, którym się chwalą, że wysoko w rankingach, że kadra z Politechniki Poznańskiej. Jak by się mogli studenci do tego odnieść, byłoby miło :-)
Student PWSZ
Wydział Medyczny - porażka pod każdym względem!!
27.01.2016
12.11.2015
B
Nie wiem kto tutaj pisze te pochlebne opinie. Jeśli ktoś myśli o fizjoterapii lub kosmetologii na tej uczelni to odradzam. Bardzo mało osób, które ukończyły tam te kierunki pracuje później w zawodzie. Jeszcze mniej jest zadowolonych z uczelni. Z dziekanatem nie ma prawie kontaktu. Często się zdarza, że nawet nie odpisują na oficjalne pisma. Panie w dziekanacie są niekompetentne. Nigdy nic nie wiedzą i nie mają potrzeby czegokolwiek się dowiedzieć. Siedzą tam i same nie wiedzą po co. Na uczelni jest sprzętu sporo, ale się go nie używa bo lepiej żeby zepsuł się z starości niż żeby go studenci zużyli. Ogólnie tragedia i z tego co wiem nic się nie zmieniło odkąd ukończyłem "naukę" na uczelni.
biniu
kurcze, no ja też mam o nich dobre zdanie, choć interesuję się tylko Informatyką, Rozmawiałem z paroma ludkami, mówią że spox, wykładowcy z Polibudy Poznańskiej przyjeżdzają, ogólnie w porządku, nie ukrywam że sam rozważam studia tutaj, dlatego jeśliby się mogli wypowiedzieć studenci Informatyki ze starszego rocznika - chętnie poczytam wasze uwagi,
22.10.2015
06.09.2015
sławka
Witam. Jak wyglądają studia na kierunku pielęgniarstwo?
patrycja
Witam, interesuje mnie informatyka, a konkretnie zaoczne studia, czy czegoś się nauczę, czy przepuszczają byle przebimbać jakoś 3 lata..? Jest ktoś zadowolony z zaocznych, czy żałuje?
09.06.2015
08.06.2015
kinga
Studenci ZAOCZNI mają egzaminy w tygodniu na godziny 10 lub 12 bo tak Pan Profesor sobie wymyślił. Fizjoterapia (ZAOCZNI) musi robić praktyki w szpitalu w tygodniu w godzinach 8-16!!!! Nikogo nie obchodzi, że ludzie pracują!
kasia
polecam wychowanie fizyczne w PWSZ w Kaliszu, dużo ciekawych i rozwijających zajęć, super kadra, ta uczelnia bardzo przypadła mi do gustu ;)
02.09.2014
25.08.2014
lucy
Ja również polecam :) podpisuję się pod komentarzem pod spodem :) może nie zawsze wszystko jest super, ale w całokształcie polecam uczelnię :)
połoznictwo
witam, studiuję położnictwo w PWSZ w Kaliszu i z czystym sumieniem mogę polecić ten kierunek, jeśli chodzi o rodzaj zajęć to połowa godzin realizowanych na tym kierunku to zajęcia praktyczne i praktyka zawodowa co daje bardzo dobre przygotowanie do zawodu, dodatkowym plusem jest też możliwość wyboru języka obcego, w dzisiejszych czasach bez znajomości chociaż jednego nie masz za wielkich szans w pracy...
12.08.2014
26.07.2014
kamila
proszę o opinię o kierunku położnictwo w PWSZ w Klaliszu, czy praktyki są ustalane odgórnie czy studenci wybierają sobie szpital? jak wyglądają zajęcia pod kątem ilości teorii do praktyki?
kkwp zarządzanie pwsz
ja obecnie uczę się do obrony na tej uczelni ogólnie jestem bardzo zadowolona trafiłam na bardzo fajną panią promotor, bardzo pomagała. a co do poziomu to uczyc się trzeba szczególnie na koła i w sesji. fajnie plan układają, jeden dzień w tygodniu jest kompletnie wolny :) szczerze polecam i to bardzo
26.06.2014
02.04.2014
aniaania
Co do kosmetologii osobiście nie mam zastrzeżeń, bardzo ciekawy kierunek, całkiem dobrze prowadzony na PWSZ, można po nim znaleźć nawet nieźle płatną pracę, jeśli załapiesz się do dobrego salonu ;)
xxx
PWSZ w Kaliszu... Na kierunku wychowanie fizyczne jest jeden wielki syf. Gołym okiem widoczne jest niestety jakie trzeba mieć układy i komu herbatę należy parzyć. Wykładowcy niestety mieli się z powołaniem. Mówiąc bardzo ale to bardzo obiektywnie nie polecam.
26.02.2014
02.12.2013
patryk
wydaje mi się, że lepiej coś wynająć, Kalisz stosunkowo nie jest drogim miastem, w dobrym stanie da sie znaleźć małe mieszkanie za niedużą forsę a paliwo cały czas drożeje i nigdy nie masz pewności czy dojedziesz na zajęcia( zaspy chociażby)
asior
co sie Kaliszu dzieje w sensie miasta? lepiej dojezdzac 50 km czy cos wynajac?
25.07.2013
16.07.2013
Ola
Jeśli się ktoś wybiera to proszę o kontakt na nr gg: 47411189
Ola
Może ktoś wybiera się na kosmetologię stacjonarną do PWSZ w Kaliszu?
16.07.2013
23.06.2013
inżynieria środowiska
kto studiuje na Inżynierii Środowiska? jak jest? skad wykladowcy? jaki poziom? polecacie czy odradzacie?
laaalaaa
Co myślicie o fizjoterapii? Chciałam się na to wybrać, ale jest obowiązkowa fizyka, a ja nie jestem dobra w te klocki..;/
22.05.2013
08.05.2013
mariusz
Dobra uczelnia, fajne kierunki, wszystko jak trzeba... Ale żeby nie było tak pięknie - trzeba za to wszystko płacić... Życie bywa niesprawiedliwe
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
29.04.2013
29.03.2013
grycjan
gram na gitarze, ziemniaki parzę. Gdy nie pójdziesz na kosmetologię to się nie obrażę :) moim zdaniem kierunek ciekawy 5 lat temu. życzę sukcesów w salonie kosmetycznym z solarium... Bo takiej przyszłości oczekujesz?
damian
kosmetologia to przeżytek, tak uważam osobiście. Jeśli chcesz zakładać paznokcie dziewczyną to poucz się w domu i to rób :) a szkołe zrób z czegoś bardziej ambitnego.
29.03.2013
20.03.2013
magda
łatwo jest się tutaj dostać? Co powiecie o kosmetologii? bardzo proszę o opinie, chętnie się czegoś dowiem :))
monia
Ja nie mam zbyt dobrych wyników w nauce , dlatego długo zastanawiałam się jaką uczelnie wybrać... I wtedy wpadła mi w ręce ulotka Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Prezydenta S. Wojciechowskiego w Kaliszu. Pomyślałam, że to może być uczelnia dla mnie i tak też się stało. Poziom jest zadowalający dla mnie, z ludźmi z roku szybko złapałam kontakt także polecałabym tą szkołę wszystkim, którzy chcą się uczyć :)
12.03.2013
13.12.2012
natalia
no niestety, tak wygląda szkolnictwo w Polsce. Uczysz się przez tyle lat , bardzo często rzeczy zbędnych, a później jest problem ze znalezieniem pracy. zdarza się tak, że trzeba jeszcze robić dodatkowe kursy... Mogłoby się trochę zmienić to wszystko i dzieci już od najmłodszych lat powinny uczyć się rzeczy pożytecznych!
polozna
szkola sama w sobie ok. ale ktora potwierdzi ze jako studentka poloznictwa i po dyplomie majaca pozwolenie na prace w zawodzie odebrala choc polowe porodu. niedpouszczalne jest aby studentka tegoz kierunku porodu nie odebrala i nie zabadala pacjentki. zenada poprostu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.11.2012
04.09.2012
racja
potwierdzam, pwsz kalisz ma dobra opinie, nie tylko w regionie, ale oreintowalem sie w rankingach, wiadomo, ze nie mozna ich porownac do politechnik czy uniwerkow, bo to nie ta polka, ale te parametry co sie je ocenia, maja wysokie i na tle innych szkol zawodowych wyrozniaja sie bardzo na plus+
mercedes
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Prezydenta S. Wojciechowskiego w Kaliszu bardzo sobie dobrą opinię wyrobiła w moim środowisku. Jestem z Kalisza i ludzie ogólnie chwalą sobie studia w pwsz. Nie ma raczej osób niezadowolonych z kadry, planu zajęć. Trochę ludzi których znam tu studiuje i ja też się wybieram.
16.08.2012
02.06.2012
yola
no kalisz bardzo przyjemny, podoba mi się studiowanie tutaj, jest miło i sympatycznie, nie za ciężko, poza sesją no ale to wszędzie. kadra ok, da się przeżyć, choć jak wszędzie czasem nie wiadomo czego wymagają od studentów itd.
witro
5 to zaledwie połowa skali, więc nie wiem, czy tak na pewno wg. Ciebie wszystko gra.. natomiast wg mnie jak najbardziej podoba mi się tutaj, opinie też chodzą raczej dobrze, a Kalisz to przyjazne miasto ( jestem przyjezdny)
30.05.2012
11.04.2012
Piateczka
Uczelnia na 5, wszystko gra jak należy. Dobra ogranizacja studiów, Studiuję fizjoterapię (odnowa biologiczna) i jest super. kierunek ciekawy, po zakonczeniu studiów planuję otowrzyć wlasny gabinet
klisza
Nie no, moim zdaniem, to 9 w pełni zasłużone. Osiem trochę za mało, a na dziesiątkę musieliby jeszcze sporo popracować, ale uczy się tu dobrze, problemów nie miałem żadnych, także mogę polecić
01.04.2012
20.03.2012
łosiem
Wbrew "pozorom" bardzo porządna szkoła, z której wynosi się dużo umiejętności praktycznych. Tzn. nie wiem jak na innych kierunkach, aczkolwiek ratownictwo naprawdę wysoko ! Daję ósemkę w pełnej skali
FIZJOTERAPIA
kto studiuje kierunke fizjoterapia w PWSZ w Kaliszu? chcialabym sie dowiedziec cos wiecej o samym kierunku, specjalnosciach, kto zajceia prowadzi, jak sa wyposazone gabinety, czy praktyki szkola organizuje, czy samemu sie szuka, i ogolnie, jaki poziom, jaki klimat?
06.03.2012
25.01.2012
lolo
zgadzam sie z `Tomi` ze Kalisz wypada najlepiej w porównaniu do innych Wyższych Szkół zawodowych w okolicy, mam tu na myśli Leszno, Piłę czy Gniezno, również pod względem kierunków
dobik
staraja sie, to fakt, znajomy u nich studiuje na inzynierii srodowiska, bardziej narzeka ze sporo nauki jest, bo nie traktuja ich prowadzacy ulgowo, ale o organizacji w szkole ma dobra opinie,
25.01.2012
09.12.2011
Tomi
w Wielkopolsce jesli chodzi o państwowe wyższe szkoły zawodowe Kalisz jest najlepszy, szczególnie dobrze jest prowadzony Wydział Politechniczny, naprawde uznanie i szacunek dla kadry, poziomu cwiczen i organizacji zajec, polecam
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Gdańska
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański