Opinie o Uczelni Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej (ATH Bielsko-Biała)

43-309 Bielsko-Biała , ul. Willowa 2
+48 (33) 82 79 350,

Komentarze (82)

  • J.D.

    Witam, czy może ktoś wyrazić swoją opinię na temat kierunku PEDAGOGIKA? Z góry dziękuję
    20.09.2017
  • Ado

    Witam. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku Transport, najlepiej studia zaoczne. Jak wygląda poziom studiów, czy jest bardzo ciężko, jak oceniacie ten kierunek
    17.08.2017
  • Kandydatka112

    CZY STUDIUJE/ STUDIOWAŁ KTOŚ PIELĘGNIARSTWO? Jeśli tak to bardzo proszę o chociażby krótką opinię czy warto!! :)
    12.08.2017
  • Zoska

    Witam,Czy ktoś może mi powiedzieć czy trudno się dostać na filologię hiszpańską na ATH? Ilu jest kandydatów na 1 miejsce? Mam 500 punktów czy mam jakieś szanse?
    12.07.2017
  • 123lol123

    Hej, czy gdyby mnie nie było w terminie składania papierów na uczelnie może zrobic to za mnie osoba trzecia? Czy są z tym jakieś problemy
    11.07.2017
  • Derfa52

    Czy ktoś orientuje się ile trzeba mieć punktów, aby dostać się na zarządzanie?
    06.07.2017
  • Magdalena

    Hej, chciałabym zdawać do ATH ale na nowy kierunek -moda i projektowanie tekstyliów ( włókiennictwo) wiadomo , że skoro jest to nowy kierunek to nikt nic o tym nie wie...,ale zależy mi ogólnie na samej opinii uczelni. Powie ktoś coś? Jak mu tam jest? Z góry dzięki
    30.06.2017
  • Kandydat

    Studiuje ktoś Inżynierię produkcji? Wypowiedzcie się coś na temat tego kierunku. Warto?
    30.06.2017
  • Student

    Budownictwo poważny kierunek niepoważni wykładowcy.Wykładowców potrafiących coś przekazać i przy okazji posiadających szacunek do studenta można zliczyć na palcach jednej ręki taka prawda.Akcje jakie potrafią zafundować wykładowcy potrafią przyprawić o ból głowy.Najgorsza jest stara gwardia ,która nawet jak nie ma racji udowodni Ci ,że Ty jej nie masz. Podsumowując budownictwo to trudny kierunek trzeba poświęcić sporo czasu ale jest dość fajny ,można zaobserwować też sporo nowych wykładowców i to dobrze mają Oni pasję,wiedzę ale reszta elity robi co chce.Ja osobiście żałuje ,że wybrałem ten kierunek ATH ma wiele ciekawszych kierunków.
    08.06.2017
  • adam

    kto studiuje w ATH po angielsku? mam na myśli kierunek zarządzanie / specialization: International Management. Jak oceniacie? Czy warto?
    15.03.2017
  • Martyś

    A ja tam polecam. Ludzie mili , wykładowcy z powołania. Idą na rękę studentom.
    03.11.2016
  • noe

    jak jest na zarządzaniu zaocznie
    15.08.2016
  • ELPerez

    Cześć, Planuję zacząć studia niestacjonarne, Informatyka. Mógłby ktoś coś powiedzieć jaki jest poziom i jakość nauczania? Pozdrawiam :)
    29.07.2016
  • Kasia

    Przy wyborze uczelni i kierunku miałam ogromny problem. Na Kraków i Katowice nie było mnie stać, a bielskie ATH nie kusiło ani opiniami, ani wymarłym życiem studenckim. Koniec końców pozostałam przy ATH i jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona. Studiuję filologię polską i nie mam totalnie nic do zarzucenia. Wykładowcy przemili (może poza małymi wyjątkami, ale takie są wszędzie), plany zajęć zwykle przystępne (zwykle, bo zdarzają się mankamenty typu zbyt długie "okienka" albo przeciwnie- zupełny ich brak i ciąg zajęć trwający kilka godzin, ale to również przypadłość każdej uczelni). Najważniejsze jest jednak przekazywanie wiedzy i umiejętności i tutaj uczelnia spisuje się na medal. Nie jest łatwo, ale nikt nie mówił, że będzie :) I dobrze! W końcu to studia, nie ogólniak, a kto studia zaczyna z myślą, że "jakoś to będzie" i dla imprez- temu na pohybel :) Warto również wspomnieć o małych grupach (przynajmniej na polonistyce), które przez niektórych są traktowane jako minus tej uczelni. Dlaczego? Nie wiem. 15/20- osobowe grupy+ wykładowca tworzą niemalże rodzinną atmosferę, wszyscy się znają, łatwiej jest cokolwiek załatwić, a i efekty kształcenia z wiadomych przyczyn automatycznie są większe. Reasumując: jeśli ktoś idzie na studia tylko dla studenckich imprez i "prestiżu" ( bo i z takimi opiniami się spotkałam, szczególnie słuchając studentów UJ (swoją drogą krążą słuchy, że polonistyka na UJ osiąga jeden z najniższych poziomów w Polsce- i powołuję się tutaj na zdanie jednego z wykładowców uczących tamże)), to ATH odradzam, bo nie przyniesie ani jednego, ani drugiego. Jeśli jednak przyszły student/ka ma zdroworozsądkowe podejście do tego co chce robić, a za główny cel stawia sobie zdobycie jak największej ilości wiedzy to ATH będzie dobrym wyborem.
    04.07.2016
  • bozena87

    Polecam ATH- dlaczego? Jest to jedyna publiczna Uczelnia na tym terenie, ja jestem absolwentem i studiowałam zarządzanie i marketing. Nie było łatwo, ale było warto. Dzisiaj pracuję w zawodzie a wiedzą którą otrzymałam od wykładowców ATH dzisiaj sie przydaje. życie studenckie wtedy tętniło :)
    07.04.2016
  • Absolwent

    Polecam budownictwo na ATH. Jest naprawdę ciężko, ale Wykładowcy znakomicie przekazują wiedzę ze wszystkich przedmiotów i mają naprawdę ogromna wiedzę i zawsze są pomocni dla studentów. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, to wiadomo, że trzeba również dużo uczyć się samodzielnie, bo w końcu na tym polega studiowanie. Panie w Dziekanacie zawsze miłe i służą pomocą. Laboratoria bardzo dobrze wyposażone. Polecam kierunek Budownictwo, ale zapomnij o imprezach i wolnym czasie, bo tu potrzebna jest systematyka :):)
    04.11.2015
  • jukguyu

    Nie każdy czuje się tam komfortowo, niektóre budynki straszą jednak nie to jest najważniejsze. Zgadzam się z tym, że podejście do studenta złe, zdarzyło mi się nawet słyszeć wulgaryzmy w stronę studenta. Plany zajęć wiecznie zmieniające się, nawet 2-3h przed wcześniej planowanymi zajęciami, więc praktycznie trzeba wcześniej wstać rano, żeby sprawdzić czy plan przypadkiem nie uległ zmianom. Poziom nauczania uważam za średni...
    19.10.2015
  • Monia

    Podejście do studenta beznadziejne. Lepiej nigdzie nie studiować jeżeli zostaje do wyboru tylko ath.
    19.10.2015
  • ath niedzielna szkółka

    Mówię tylko o sobie, zaczęłam trzy lata temu studia na filologii angielskiej oraz równolegle zarządzanie. Oba kierunki, to jakaś porażka. Po semestrze uciekłam z tej szkółki niedzielnej na UŚ. W bielskiej szkółce tańca i dobrego humoru nic nie wynosiłam. Ćwiczenia, laboratoria prowadzone słabo ( przyłapałam prowadzącego, ze nie znał tłumaczenia słowa i gramatyki!). Wykłady tez dają dużo do życzenia.
    05.10.2015
  • Paula

    Jeśli chodzi o moje zdanie to bardzo polecam ATH!! Mam porównanie z UŚ i do dzisiaj żałuję, że gdy kończyłam licencjata to nie było studiów magisterskich na ATH. Na UŚ nie nauczyłam się nic (zgroza)! Wykładowcy tak ważni, że nie ma co liczyć na ich pomoc, zaś na ATH nie mogę nikomu nic zarzucić. Wszyscy wykładowcy, z którymi miałam zajęcia bardzo mili, zawsze pomocni, zachęcali do dokształcania się i realizacji swoich planów. Nawet Panie w dziekanacie miłe i pomocne!! ATH- TAK, UŚ-NIE!!!!!
    14.09.2015
  • klaudyna

    Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest Na ATH na Pielęgniarstwie??
    10.09.2015
  • Akademia Tańca i Dobrego Humoru

    ODRADZAM szkoda czasu na tą uczelnie, w okolicy jest UŚ i UJ, Polibuda. Szkoda czasu na uczelnie z której śmieją się pracodawcy. Śmiech na sali jest polonistyka na tej uczelni!!!
    19.08.2015
  • Budownictwo.

    Nie polecam budownictwa. Czemu? Wykładowcy nie rozumieją eurokodów(normy budowlane) Ogólnie nie rozumieją budownictwa(młody kierunek, pracownicy z łapanki) Na ATH'u mają dobry wydział mechaniczny. Ogólnie uczelnia, jeżeli chodzi o klimat jest ok.
    21.06.2015
  • Basia T

    Szkoda, że często nie piszecie jakich kierunków dotyczą te komentarze, bo wydział wydziałowi nie równy. Ja znam Humanistyczno-Społeczny "od podszewki" i mogę spokojnie polecić. Bardzo się starają, bo teraz trudno o studentów, więc urlopy czy IOS-y od ręki, dużo możliwości wyjazdów na Erasmusa, zwłaszcza na filologiach (słyszałam że na hiszpańskiej nie jadą tylko ci co nie chcą), a wykładowcy w zdecydowanej większości spoko (jasne, zdarzają się wyjątki, ale gdzie ich nie ma, a tu przynajmniej jak się rozejdzie, że jest problem, to widać jakąś reakcję "władz" - znowu, nie chcą tracić studentów). A z tą "renomą" uczelni to kwestia punktu widzenia. Taki UJ już od wieków na renomie jedzie, a znam ludzi, których tak psychicznie zniszczył, że albo się leczą, albo zdecydowanie powinni. Na ATHu przynajmniej atmosfera zdrowsza ;-)
    08.03.2015
  • franek

    Czyli polecacie? Ja zastanawiam się nad tą uczelnią, ale ciężko o konkretne komentarze. Można zdobyć dobre wykształcenie, czy to kolejna uczelnia dająca papierek?
    30.12.2014
  • dana

    hmm, ale stronę www ładną mają, opinie ogólnie też nie najgorsze, jest jednak uczelnia państwowa, z jakimiś tradycjami, i pytanie, jeśli nie ATH to co wybierac?
    03.09.2014
  • trzy grosze, jeden złamany

    Może, zrobiłam głupio, bo pochodząc z miasta studentów przyjechałam specjalnie na ATH do Bielska. Miałam jedna ważny powód: kierunek, który mnie zainteresował. To już niestety schyłek III roku i po za tym, że spotkałam kilka zacnych osób, to nie mam dobrego zdania o tej uczelni. Jej wady i niedociągnięcia, totalny "tumiwisizm" i abstrakcyjne sytuacje wychodzą na każdym kroku (czepiając się totalnie): Począwszy od budynków całego kampusu robionych na szybko i bez przemyślenia w stylu "na ciul mi architekt" i weźmy tę firmę, bo jest najtańsza, a potem martwmy się że kontakty są w debilnych miejscach, ciepłej wody w laboratoriach brak, faza nie ogarnia większości urządzeń laboratoryjnych (przynajmniej tych które udało się "uratować" z poprzedniej placówki, bo reszta poszła na złom, a nowych nie ma) itp. Wyposażmy sale dla studentów w których siedzą po kilka godzin w zbyt wysokie krzesła (lub zbyt niskie stoły). Stołówkę zróbmy z pięknym widoczkiem, ale z jedzeniem nie na kieszeń przeciętnego studenta. Przez totalnie wahania wśród wykładowców, które kończą się dla studenta tak samo: Albo wyżej kupkam niż mam pupkę i próbuję na siłę być autorytetem, albo już się w życiu narobiłem to mogę mieć podejście olewkowe. Studentom się to udziela i ich podejście do nauki wcale nie jest lepsze. Dobrych wykładowców z właściwą wiedzą, podejściem i pasją mogę policzyć na palcach jednej ręki. Program? Cholernie okrojony. Nie jest łatwo jeśli jest się idiotą i leniwcem, to fakt, ale są przedmioty które w moim mniemaniu zasługują na więcej uwagi i godzin. Plan to papka ogółów i podstaw. Nikt nie zastanawia się nad tym jakiego studenta wypuści z uczelni, jakim będzie on świadectwem dla ATH. Wprowadzono "WIELKIE" zmiany, jak tu przypilnować studentów i wykładowców czy dobrze się sprawują: nieprzewidziane komisyjne sprawdzanie sal, wyrywkowe przeszukiwanie sprawek, kolosów, pilnowanie każdej godziny planu co do ułamka sekundy - możliwe że to standard na innych uczelniach i nie mówię, że pilnowanie zasad jest zła, ale atmosfera jaką to wprowadziło to totalna porażka. I na koniec moja perełka: Specjalizacja, ok rozumiemy niż demograficzny i te sprawy, ludzi jest mało, wiele specjalizacji się nie otwiera, ale pozbawienie decyzyjności grupy w sprawie wyboru, który kierunek obrać to skandal. Nie mówię już o mydleniu oczu pozostałej części grupy o jeszcze istniejących możliwościach, byleby tylko nie odeszli. Rektor nie myśli wizerunku uczelni, o studentach i kandydatach tylko o tym jak tu najmniej wydać złotóweczek. Nie zna realiów poszczególnych wydziałów i problemów z jakimi się borykają. Stanowczo odradzam i nie polecam, podjęłam decyzję i dużo na niej straciłam i nie mówię tu tylko o swoich pieniądzach wydanych na mieszkanie i utrzymanie, ale o czasie, który można by spożytkować na lepszej uczelni, lub w jakiejkolwiek pracy.
    27.02.2014
  • no cóż

    Mogę się wypowiedzieć i na temat studiów humanistycznych i inżynierskich, w obu przypadkach "przetestowałam" ATH. Humanistyczne- irytująco niski poziom, nikt nawet nie przejmuje się tym, by kogokolwiek czegokolwiek nauczyć. Inżynierskie-jest CIĘŻKO. Rzeczywiście nauczyłam się na tych studiach wielu rzeczy. Niestety podejście do studenta jest beznadziejne. Studiuję włókiennictwo- zachęcona inżyniersko-artystyczną specjalizacją wzorniczą. Niestety- grupa jest maleńka, więc otworzono nam tylko jedną specjalizację i - co najlepsze- nie dano nam szans jej wyboru, została narzucona z góry. W ten sposób, zamiast kształcić się w kierunku, w którym widziałam siebie praktycznie od zawsze, straciłam lata i tysiące złotych na dojazdy po to, by studiować specjalizację bez sensu, po której nie mam szans na pracę i która zupełnie rozmija się z moimi zainteresowaniami. Żebym przypadkiem nie zrezygnowała i nie odeszła, z semestru na semestr jestem okłamywana rzeczami typu " otworzymy nauczanie indywidualne" , "będziesz mogła pisać pracę ze swojej dziedziny". Niestety- takie gadanie. A straconego czasu i pieniędzy nikt mi nie zwróci
    27.02.2014
  • easy

    nie przesadzajcie, nie jest źle .... może nieco luźniej nic na innych gdzie mocniej cisną, zależy co kto lubi :-)
    26.02.2014
  • Nie polecam ATH

    Nie polecam ATH jako uczelni do studiowania.
    11.12.2013
  • erasmus

    kto byl na Erasmusie z ATH? gdzie? jak to wyglada organizacyjnie od srodka? nie ma problemow z wyjazdem?
    22.10.2013
  • co polecacie w BB?

    na wielu uczelniach nie uruchamiaja jakichs kierunkow, bo jest zbyt malo chetnych, maturzystow jest coraz mniej, niz robi swoje, wiec szkoly nie maja innego wyjscia, jak obcinac nektore kierunki, gdzie bylo najmniejsze zainteresowanie, pytanie do znawcow tematu: co polecacie w Bielsko-Białej?
    20.10.2013
  • zarzadzanie zaoczne

    podobno zarzadzanie zaoxzne nie ruszylo w tym roku? za malo chetnych. nie dziwie sie.
    16.10.2013
  • Olga

    Ogólnie ok, ale jak ktos chce wysokiego poziomu zarówno studiów, jak i obsługi administracyjnej, porządku organizacyjnego, zaangażowania wykladowców, itd. .... to musi spuścić z tonu, bo "tutaj jest jak jest"
    13.10.2013
  • patka

    polecam wydział Nauk o Zdrowiu! ja studiuję pielęgniarstwo, dobry poziom, sporo nauki ale warto ;) jestem teraz na 2 roku i mam nadzieje, że po tej szkole znajdę dobrze płatną pracę ;)
    03.08.2013
  • patka

    polecam wydział Nauk o Zdrowiu! ja studiuję pielęgniarstwo, dobry poziom, sporo nauki ale warto ;) jestem teraz na 2 roku i mam nadzieje, że po tej szkole znajdę dobrze płatną pracę ;)
    03.08.2013
  • nick

    jako studentka ATH polecam tę uczelnie pod każdym względem! rzetelni wykładowcy, miła atmosfera, stawiają na jakość :) P.S. śliczna okolica
    31.07.2013
  • cezaryCezar

    Wybierajac tę uczelnie zastanawiałem się czy podejmuje odpowiedznią decyzje... Teraz kiedy jestem na drugim roku nie mogę powiedzieć złego słowa w wręcz przeciwnie. Akademia prezentuje tyle ciekawych kierunków, że z pewnością każdy kto lubi połączenie humanistyczno-techniczne znajdzie tutaj coś dla siebie. Ja znalazłem, jestem na tak! :)
    13.07.2013
  • hanana

    dobra szkoła, moja siostra tam studiuje, nauka ją nie przytłacza ilością ale wynosi potrzebną w zawodzie wiedzę co chyba jest najważniejsze
    12.07.2013
  • monika

    jakie opinie ma włókiennictwo na tej uczelni?
    26.05.2013
  • kacha

    kto studiuje pielegniarstwo na ATH i moglby napisac, jak jest? jak trzeba zdac mature, zeby sie dostac? no i czy tak duzo jest medycznej wiedzy?
    22.05.2013
  • Monika

    szału nie ma, może być
    29.04.2013
  • sebastian

    i tu mam problem. Ja nigdy nie trafiłem na nauczyciela matematyki, który pokazałby mi piękno tego przedmiotu... Na każdej uczelni na której jest matma jest trudno, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie wymagał bardo dużo od studentów :(
    26.03.2013
  • tomala

    to zależy czy jesteś w stanie choć trochę ogarnąć matmę, ja nie miałem większych problemów bo mój koleś od maty całkiem nieźle tłumaczy, po za tym to są studia zaoczne więc tez nie ma się co spodziewać niesamowicie wysokiego poziomu :)
    07.03.2013
  • KD

    Hej mam pytanie. planuje isc na Transport. Czy matematyk ajest tam trudna? trudniejsza niz na AGH, gdzie sobie nie poradzilem.? studia oczywiscie zaoczne.
    07.02.2013
  • shutyourmouth

    Czy bez studiów, czy ze studiami jest możliwość, że nie znajdziesz pracy... Ale trzeba próbować, właśnie, nie każdy po studiach pracuje w supermarkecie... znam osoby, które się wybiły i mają dobre życie,... Nic się nie traci idąc na studia! A ktoś kto mówi, że nic po nich nie ma jest zwykłym leniem i szuka wymówki, żeby nie zawracać sobie głowy egzaminami :P
    29.01.2013
  • kamil

    denerwuje mnie jak ktoś pisze takie bzdury! dobra, nie jest łatwo w dzisiejszych czasach, na nikogo nie czeka praca w naszym kraju... Zawsze trzeba się starać, żeby nie zmarnować swojej przyszłości, ale nie mówmy, że każdy z nas po ukończeniu magisterki, ogólnie jakichkolwiek studiów nie będzie miał pracy, bo to świadczyłoby, że po co chodzić do szkoły skoro i tak nic z tego nie ma. A jednak coś jest. Bo ja odczuwam różnicę w zarobkach po ukończeniu studiów. Tylko trzeba zastanowić się co zamierzasz studiować! Pozdrawiam wszystkich hejterów :)
    20.11.2012
  • nostradamus

    i tak będzie koniec świata wiec po co zaczynać studiować? :) Ja jestem studentem 2 roku i mam wielu starszych znajomych którzy już dzisiaj pracują jako hostessy, sprzedawcy w sklepach w galeriach handlowych, znam również magistrów którzy w swoim zawodzie nie mają pracy. Czy te ciekawe kierunki sprawią, że z pracą będzie łatwiej? Niestety nie. To tylko od szczęścia zależy....
    20.11.2012
  • AJAK

    Ciekawe połączenie nauk technicznych z humanistycznymi ;) jedno do drugiego nijak się nie ma a jednak połączenie jest ;d wydaje się bardzo w porządku ta akademia ;p strona jest przejrzysta, ciekawa, przyciągająca. Oceny i komentarze również na plus więc chyba się zastanowię nad wyborem tej szkoły :) poważnie się zastanowię :))
    19.11.2012
  • volume

    Dla każdego tutaj się coś znadzie, bo są kierunki trudniejsze - techniczne i łatwiejsze - humanistyczne, nie ma co ukrywać, że taki jest podział :D w każnym razie akademia techniczno-humanistyczna dobrze się wpisała w dzisiejszy trend żeby kierować ofertę do szerokiego grona odbiorców i to jest fajne. chyba będę studiować w bielsku-białej :)
    30.08.2012
  • blat

    Studiuję w akademii techniczno-humanistycznej w bielsku-białej od dwóch lat i jest spoko. Co do kursów to nie brałem udziału, ale gadałem z kimś kiedyś o tym i niektóre ponoć są świetne, ale to trzeba wywiad środowiskowy na miejscu zrobić najlepiej, bo to się z roku na rok zmienia.
    23.08.2012
  • course

    Czy ktoś może brał udział w jakichś kursach oferowanych przez ATH w Bielsku-Białej? Widzialam że byly jakieś w ofercie, ale zastanawia mnie jaki prezentują poziom i czy warto przeznaczać na nie czas wolny :)
    14.08.2012
  • hotdog

    Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej zachęciła mnie swoim technicznym aspektem i odpowiednim położeniem geograficznym w stosunku do mojego miejsca zamieszkania i zdecydowałam się na studia w tej placówce. Jedyną złą decyzją związaną z tymi studiami był wybór współlokatorów, reszta jak najbardziej ok:)
    08.08.2012
  • broken

    Podczas poprzedniego semestru przebywałam za granicą w związku z programem erasmus. Niezapomniane doświadczenie, polecam wszystkim wyjazd, jeśli macie taką opcję. Gościnność obcokrajowców to największy plus, ale bardzo ważne jest to, że wyjazd otwiera na język obcy!
    05.08.2012
  • cookie

    @lol: ja miałam tak jak ty, bez problemu dostałam urlop dziekański. co prawda tylko na dwa miesiące, ale nawet w tym wypadku nieobecności mogą wiele złego zrobić. tylko może na tak krótki czas to też nie robią problemu, bo w końcu wraca się na studia do swojego roku i szybko nadrabiane są zaległości.
    31.07.2012
  • @lol

    prawda jest taka że nigdy nie wiadomo jaki humor bedzie miała pani w dziekanacie albo jakie bedzie samopoczucie samego dziekana, a to od nich zależy przyznanie urlopu. wiadomo że sprawy personalne nie powinny wpływać na podejmowanie decyzji, no ale wszyscy jesteśmy ludźmi, a przez to czasem działamy w dziwny sposób. najważniejsze że koleżanka w końcu dostała wolne :)
    28.07.2012
  • lol

    Dziwna jest ta uczelnia trochę. Ja miałam teraz rok dziekanki, bo wyjeżdżałam za granicę, podałam więc jako powód wyjazdu pracę i od ręki dostalam urlop. Moja koleżanka z kolei potrzebowała wolnego na pół roku z powodów rodzinnych i musiała biegać wte i wewte żeby w końcu łaskawie udzielono jej dziekanki. Nie rozumiem takiej niekonsekwencji, nawet jeśli mnie to było na rękę...
    20.07.2012
  • remka

    U mnie w rodzinie nikt wcześniej nie skończył wyższej uczelni, bo rodzice znaleźli pracę zaraz po liceum i trzymają się jej do tej pory, więc ode mnie oczekiwano wielkiego wyczynu - zostania pierwszym magistrem. Rodzina widzi to trochę w różowych barwach, bo ten tytuł wiele tak naprawdę nie znaczy, ale poszedłem na studia i wymęczyłem. Powiem jedno: nawet jeśli mgr przed nazwiskiem nic nie wpłynie na mój obecny status bezrobotnego, to i tak zadowolony jestem że skończyłem studia na tej uczelni!5. Po pierwszym roku studiowania na kierunku transport jestem całkiem zadowolona. Co prawda nie nabrałam na razie żadnego doświadczenia, ale wiem wiele więcej niż 365 dni temu. Teraz siedzę w nudnej sezonowej pracy i liczę na to że ukończenie stuiów przyniesie mi jakieś ciekawsze zajęcie niż przyrządzanie gofrów z bitą śmietaną... :)
    20.07.2012
  • ech

    myslicie ze jak tu studiowałam to teraz warto sie tez tutaj udac na podyplomowke czy lepiehj starac się o dostanie się na uczelnie do lepszego miasta? dyplom mam całkiem ładny, no ale nie wiem czy dyplom Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej 'liczy się' na innych uczelniach...
    10.07.2012
  • roni

    wydaje mi się, że średnia tutaj nie jest super miarodajna, bo to oceniają sami studenci, którzy tutaj zaglądają a jak wiadomo biorą pod uwage różne aspekty. Jak dla mnie ATM jest całkiem spoko, mam zamiar isć na kurs z matematyki i fizyki pomimo, że już jestem studentem bo to zawsze coś nowego, nawet zobaczenie jak wygląda sposób prowadzenia takiego kursu :)
    06.07.2012
  • agata

    niby mają pare ciekawych kierunków ale mnie jakos ta szkoła nie porywa, słyszałam kilka negatywnych opinii, po za tym ocena 4.9 tez nie jest zachwycająca, poziom nauczania średni, jetem na nie.
    05.07.2012
  • ...

    dość słaba ta szkoła. raczej daleko w rankingu i raczej daleko na mojej liście. mały research nt. szkół wyższych w okolicach mojego zamieszkania nie wyszedł pozytywnie dla tej szkoły. ja raczej nie polecam, no ale każdy składa papiery tam gdzie chce.
    20.06.2012
  • sleep

    wybieram się w tym roku na automatykę i robotykę, o ile nic nie pokrzyżuje moich planów. zawsze miałem zacięcie techniczne i chciałem rozwijać się w tym kierunku. ma ktoś cokolwiek do powiedzenia na temat kadry, tzn podejścia jakie mają wykładowcy do studentów oraz jakie mają kompetencje, czy ciekawie prowadzą przedmioty?
    09.06.2012
  • radek

    no ja właśnie tez jestem na zarządzaniu logistyką i jakością, tak jak lijek i jest tu bardzo fajnie. poziom dobry, wręcz niespodziewanie wysoki, bo nie oczekiwałem tak dużo bo Bielsku-Białej i samej akademii techniczno-humanistycznej, a jednak - od kiedy po przejsciu pozytywnie rekrutacji na dwóch uczelniach, zdecydowałem się na tę, a ni razu tego nie żałowałem.
    31.05.2012
  • lijek

    Eee no Paweł, to rzeczywiście komfortowa sytuacja. Nie wiem skąd jesteś i na co dokładnie byś chciał się wybrać, ale w mojej opinii nie pożałujesz tego na pewno. Sam nie byłem przekonany, ale teraz już jestem pewien. Z kierunkami Ci niestety nie pomogę, aczkolwiek ja jestem na zarządzaniu logistyką i jakością i serdecznie polecam
    29.05.2012
  • pawel

    w ogóle nawet nie rozważałem akademii techniczno-humanistycznej dopóki ciocia z bielska-białej nie stwierdziła że wyjeżdża za granicę i chce mi oddać mieszkanie pod opiekę. totalnie nie mam pojęcia o tej szkole, ale szkoła wydaje się spoko. ogarniacie może na który kierunek niehumanistyczny jest zazwyczaj największe zainteresowanie, a na który najmniejsze?
    28.05.2012
  • musk

    spoko że wchodzę na strone akademii techniczno-humanistycznej i pierwsze co widzę to info nt konkursu cs, plus trzy do świetności uczelni ;D w ogóle duzo na tej stronie o takich zajęciach po zajęciach - wolontariat, festiwale, wernisaże, konferencje. bardzo fajnie to wygląda.
    22.05.2012
  • gratisy

    Z polecanych polecam budownictwo, generalnie prawie tysiak na łapę + kursy i certyfikaty . Do tego przecież zawsze ktoś będzie budował dom, wieżowiec, biurowiec, cokolwiek. A jak nie to na zachód
    31.03.2012
  • zamówione

    Zasady są proste - studiujesz, zdajesz, utrzymujesz poziom - dostajesz pieniądze za to, że studiujesz właśnie na tym kierunku. Do tego można zawsze dołożyć jakieś stypendium naukowe czy socjalne i żyjesz sobie "jak król" na studiach. Ja tak miałem, ale na inf w Poznaniu.
    19.03.2012
  • zamawiana MECHANIKA I BUDOWA MASZYN

    ma pytanie o kierunke zamawiany mechanika i budowa maszyn, uczelnia na stronie pisze, ze mozna dostac stypendium nawet 1000 zl, ale poza ogolnymi haslami to zadnych szczegolow nie znalazlem, czy to jest od tego roku kierunek? czy moze ktos go juz studiuje na ATH? jesli tak, to mozecie napisac cos wiecej o zasadach studiowania na kierunkach zamawianych i stypendiach na jakich warunkach sa przyznawane i czy od pierwszego semestru od razu? jaka mieliscie mature, jak Wam poszlo, zeby dostac sie na dzienne?
    11.03.2012
  • biły

    Dałem wszędzie 7. Może nie jest to jakaś super prestiżowa uczelnia, ale kształci jak trzeba. Nie mam większych zastrzeżeń, odpowiada mi, że nie muszę ruszać się poza bielsko
    03.03.2012
  • dreem

    Interesuje mnie Ratownictwo Medyczne na ATH. Ktoś może powiedzieć coś więcej? Jakie progi były przy ostatniej rekrutacji, czy ciężko się utrzymać itd. Byłbym bardzo wdzięczny
    25.02.2012
  • ant

    Nie liczy się już papierek, tylko \"waga\" tego papierka, a ATH wagę ma raczej średniej klasy. Plusem jest to , że to jedyna taka uczelnia w regionie. Sam zamierzam się przenieść, ale to kwestia wyższych ambicji.
    19.02.2012
  • kachaz

    poziom nie jest wysoki ale to chyba dobrze?Jak dla mnie fajnie nie muszę nadrabiac ani tym bardziej kuc calymi dniami i nocami. Mam czas zeby pracowac jeszcze na pol etatu w cukierni, ja tam jestem zadowolona.Mam kase i mam studia
    02.06.2011
  • Motek

    łatwo się utrzymać. Szkoła ma opinie jakie ma w BB. Podobno nie jest to szkoła dla zdolniejszyh ludzi. Ja tam się z tym nie zgadzam. Po cos te całe rankingi newsweeka zostały robione i znalazła się tam bardzo wysoko. Owszem czasem jade na sciagach i zdaje, poziom nie jest wysoki trzeba przyznac
    01.06.2011
  • Kaska1

    Grzechu na tym wydziale masz przede wszystkim filologie rożnego typu., pedagogikę i prace socjalną. Chyba,że chodzi Tobie o podyplomówke to tam masz już bardzo duzy wybór. Jeśli chodzi o uczelnie to polecam jak najbardziej
    30.05.2011
  • Grzechu

    Wie ktoś może jakie kierunki są na wydziale humanistyczno - społecznym na tej uczelni? Nie wiem czy to dobry wybór? Może ktoś się wypowie odnośnie poziomu nauki i jak to jest z zaliczaniem.
    25.05.2011
  • Ewka

    Moja opinia o uczelni jest następująca: - Dobre zaplecze uczelni - wiele materiałów dodatkowych na zajęciach - ciekawie zaaranżowane zajęcia - super samorząd jak już ktoś wczesniej wspominał - kadra jest przesymaptyczna
    24.05.2011
  • Megan

    A ja chciałabym przyznać , że mamy super samorząd uczelni , zawsze można na tych ludzi liczyć!mogę trochę pomarudzić na obiadki , które podają w stołówce . Uczelenia ma dobry klimat , ogólnie dużo się dzieje, tam poznałam wielu przyjaciól i mojego chlopaka
    22.05.2011
  • adam

    Muszę napisać , że mamy super samorząd uczelni , zawsze można na tych ludzi liczyć! mogę trochę pomarudzić na obiadki , które podają w stołówce . Uczelnia ma dobry klimat , ogólnie dużo się dzieje, poelcam aktywnym :)
    21.05.2011
  • Adek

    Ktoś wie ile trzeba było mieć punktów aby dostać sie na ratownictwo medyczne? Ile bym musiał mieć żeby na lajcie się dostać tam ? ktoś może kojarzy jakieś progi punktowe? studia dzienne
    16.05.2011
  • Marcinek

    Do B-B mam 25 km , dojeżdzam pociągiem codziennie rano , a chodze na studia dzienne i dobrze mi z tym. To co było super jak byłem na pierwszym roku to możliwość pójścia na kurs wyrównawczy , mi bardzo pomógł i poznałem już wiare z uczelni . Moj kumpel zrezygnowal z tej możliwości i ma wiecej zaległosci.
    16.05.2011