UTH im. Chodkowskiej Warszawa
UAM Festiwal 2022
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (127)
Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej, ATH Bielsko-Biała

Kwiatek
Filologia polska na ATH - łatwo wylecieć? Duży odsiew studentów?
25.03.2022
09.02.2022
ATH
odpowiedź dla Byrne z dnia 09.02.2022
Dziękujemy za opinię! Bardzo się cieszymy, że jest Pani zadowolona ze studiowania z nami! Pozdrawiamy!
Byrne
Studiuje pedagogikę szkolna.Jestem bardzo zadowolona.Złe opinie o uczelni to mity!Wykladowcy super choć wymagający .Zjazdy co ok 2 tygodnie (niestacjonarne).Duży płatny parking na uczelni ale w okolicy darmowe miejsce można łatwo znaleść .Polecam
09.02.2022
26.08.2021
Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej
odpowiedź dla fil. hiszpańska z dnia 25.08.2021
Dzień dobry, na filologii hiszpańskiej nauka języka przebiega od podstaw. Zachęcamy do obejrzenia nagrania z tegorocznego Dnia Otwartego ATH online, podczas którego nasi studenci dzielą się doświadczeniem związanym ze studiowaniem, w tym filologii hiszpańskiej: https://youtu.be/elu4vpgepoQ?t=7414 Obecnie nadal trwa III tura rekrutacji na studia. Zachęcamy do rejestracji pod adresem: https://irk.ath.bielsko.pl/pl/
fil. hiszpańska
Czy filologia hiszpańska jest od podstaw? Nadal są wolne miejsca w ramach III tury rekrutacji?
25.08.2021
28.12.2020
Akademia Techniczno-Humanistyczna
odpowiedź dla Ken z dnia 28.12.2020
Zjazdy dla studentów studiujących w trybie niestacjonarnym odbywają się mniej więcej w odstępach co dwa tygodnie. Zdarza się, że przerwa między zjazdami jest dłuższa, np. dwutygodniowa m.in. z powodu świąt. Harmonogramy dla tego roku akademickiego dostępne są na stronie: https://www.studia.ath.bielsko.pl/index.php/harmonogram-roku-akademickiego-2020-2021
Ken
Dzień dobry, czy zajęcia w trybie niestacjonarnym na kierunku filologia angielska odbywają się co dwa tygodnie? Pozdrawiam.
28.12.2020
17.11.2020
Akademia Techniczno-Humanistyczna
odpowiedź dla Sasa z dnia 21.10.2020
Obecnie ze względu na sytuację epidemiczną zajęcia dydaktyczne przeprowadzane na terenie uczelni są zawieszone - odbywają się w trybie zdalnym. Aktualne plany zajęć można podejrzeć na: http://wnoz.ath.bielsko.pl/plany-zajec-dla-wnoz/ Rekrutacja na studia w przyszłym roku rozpocznie się w lecie. Zachęcamy do śledzenia informacji umieszczanych na naszych stronach i profilach w mediach społecznościowych.
Jan
Jakie wyniki wymagane są na informatykę? Ile punktów minimum?
09.11.2020
21.10.2020
Sasa
Jak wygląda teraz dostępność kierunku - Ratownictwo medyczne? Jak ogólnie z organizacją roku studenckiego? Czy zajęcia są układane jedne po drugich czy raczej z okienkami?
.
Na ile mniej więcej % trzeba zdać maturki, żeby dostać się na filologie angielską? Są gdzieś dostępne progi?
05.10.2020
02.10.2020
Gosia
Pielęgniarstwo pomostowe jest realizowane, czy licencjat tradycyjny?
Były student/ zarządzanie dzienne
Mimo że wykładowcy super, to jednak większość miała olewczy stosunek do studenta. Płatny parking co przy dziennych studiach może dać po kieszeni. Plan zajęć gdzie zdarzały się okienka po godzine/dwie, nawet trzy a jak już były zajęcia pare godzin dziennie to się okazywało że wykładowca/y się nie zjawią i rura do domu. Ludzie z Bielska mieli spoko, bo w 10-15 minut byli w domu. Ale miałem na roku takich co dojreżdżali po 60 km w jedną stronę. Każda uczelnia ma plusy i minusy no ale ja był 2x ath nie wybrał.
06.09.2020
21.08.2020
Eryk
Jakie były progi punktowe na automatykę i robotykę? czy ciężko się dostać?
Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej
odpowiedź dla Sylwia z dnia 09.06.2020
Dostępne jest zakwaterowanie w Domu Studenta na Osiedlu Kopernika: https://akademik.ath.bielsko.pl/.
12.06.2020
09.06.2020
Sylwia
Czy uczelnia dysponuje akademikami?
Maja
Ktoś może wyrazić swoją opinię na temat Zarządzania? Sesja jest w trybie ciągłym? Pozdrawiam
27.04.2020
20.03.2020
Lena
Jak się studiuje na filologii angielskiej? Polecacie tą uczelnię?
ATH
odpowiedź dla ??? z dnia 13.02.2020
Pierwsza tura rekrutacji na studia drugiego stopnia trwa do dziś- 14.02 do godz.12.00. Od niedzieli 16.02 do 25.02 rozpocznie się natomiast druga tura rekrutacji. Zapraszamy do rejestracji na www.rekrutacja.ath.bielsko.pl
14.02.2020
13.02.2020
???
Czy jeszcze trwa rekrutacja?
ATH
odpowiedź dla Sara z dnia 03.02.2020
Analityka i komunikacja w biznesie jest kierunkiem studiów pierwszego stopnia, zakończonym tytułem licencjata. Obecnie rejestrujemy kandydatów na studia drugiego stopnia, które rozpoczną się od najbliższego semestru (letniego).
04.02.2020
03.02.2020
Sara
Czy na analitykę i komunikację w biznesie jest teraz nabór?
Ewa
Czy można się przenieść z pedagogiki na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną?
23.01.2020
21.01.2020
Studentka
Na pielęgniarstwie jest spoko. Nie mam powodów do narzekań na uczelnię.
???
Inżynieria czy ochrona środowiska? Co lepsze w kontekście pracy, rozwoju, zarobków etc.?
10.01.2020
18.11.2019
Kasia
Znalazłam niepochlebną opinię o zarządzaniu. Czy inni studenci/absolwenci mogą potwierdzić/zaprzeczyć? Podzielcie się opiniami.
ATH
odpowiedź dla Ala z dnia 25.10.2019
Nie, to jest kierunek interdyscyplinarny (ekonomia społeczna, podstawy zarządzania, procesy demograficzne, socjologia prawa, psychologia w biznesie, analiza ryzyka, rachunkowość zarządcza, analiza rynków finansowych, metody prezentacji danych, techniki kreatywnego myślenia, raportowanie finansowe, analizy statystyczne w bazach danych, zarządzanie projektami); Celem kształcenia jest pozyskanie szerokiej wiedzy, będącej połączeniem zagadnień ekonomicznych i socjologicznych z szeregiem umiejętności praktycznych związanych z szeroko pojmowaną analizą zjawisk społeczno-gospodarczych.​
04.11.2019
04.11.2019
ATH
odpowiedź dla Marek z dnia 30.10.2019
Tak. Zapraszamy w przyszłym roku.
Marek
Czy studia na ratownictwie są uruchamiane? Są kandydaci? Rozważam przyszły rok.
30.10.2019
25.10.2019
Ala
Zaciekawiła mnie analityka i komunikacja w biznesie. Czy to trochę jak ekonometria? Bardzo ścisłe studia na bazie matematyki?
Paweł
Wybieram się na mechanikę i budowę maszyn. Czy jest trudno na studiach?
16.10.2019
09.09.2019
Czechu
Cześć :) orientuje się ktoś może, czy na kierunku filologia słowiańska uczą j. czeskiego od podstaw, czy trzeba już mieć z nim jakąś styczność?
Polka
Czy wrześniowy termin drzwi otwartych oznacza, że oferta edukacyjna jest ciągle aktualna?
30.08.2019
18.09.2018
bondzio
Jest ktoś z Zarządzania i inzynieri produkcji zaocznie jeśli tak to niech ktos odpisze o ktorwj sie zajecia rozpoczynaja
transport - opinie pliizz
Ja jest na kierunku Transport? czy polecacie? Bo Logistyki to chyba nie mają, prawda? Czego się spodziewać w sensie warunków studiowania, wykładowców i programu? Jeśli nie w ATH to gdzie najbliżej polecacie?
18.09.2018
24.08.2018
Asia
Jakie opinie o filologi polskiej ?
anka
Wybieram się na pedagogikę :) Ktoś coś?
10.07.2018
28.06.2018
Aga
Odradzam Ath zwłaszcza kierunek zaoczny ze względu na SJO ,którego szefostwo chyba jeszcze z PRL uważa że '' Ten jest silny kto ma władze ""
tra
czy ktoś coś może powiedzieć o Informatyce ?
11.06.2018
22.05.2018
Meggy
Świetna uczelnia, dająca solidne przygotowanie do kariery zawodowej. Studiując tu bez problemu można znaleźć pracę w firmie.
Martyna
Chciałam się dowiedzieć jak z Informatyką na tej uczelni?
07.05.2018
25.04.2018
Kojot
Zarządzanie i Marketing to żart na tej uczelni i kompletna strata czasu dla młodych.
Piotr
Poszukuje osoby która jest na wydziale budowlanym nauczanie niestacjonarne Kontakt piotrzmiaca@gmail.com
13.02.2018
06.02.2018
Kati
Podzieli się ktoś opinią o socjologii na tej uczelni? Byłabym wdzięczna.
Lili
Witam czy ktoś wie co trzeba zrobić żeby zaliczyć u pani Kubicy S. Uczenie nic nie daje 90% grypy u niej nie zalicza...
30.01.2018
20.09.2017
J.D.
Witam, czy może ktoś wyrazić swoją opinię na temat kierunku PEDAGOGIKA? Z góry dziękuję
Ado
Witam. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku Transport, najlepiej studia zaoczne. Jak wygląda poziom studiów, czy jest bardzo ciężko, jak oceniacie ten kierunek
18.08.2017
12.08.2017
Kandydatka112
CZY STUDIUJE/ STUDIOWAŁ KTOŚ PIELĘGNIARSTWO? Jeśli tak to bardzo proszę o chociażby krótką opinię czy warto!! :)
Zoska
Witam,Czy ktoś może mi powiedzieć czy trudno się dostać na filologię hiszpańską na ATH? Ilu jest kandydatów na 1 miejsce? Mam 500 punktów czy mam jakieś szanse?
12.07.2017
11.07.2017
123lol123
Hej, czy gdyby mnie nie było w terminie składania papierów na uczelnie może zrobic to za mnie osoba trzecia? Czy są z tym jakieś problemy
Derfa52
Czy ktoś orientuje się ile trzeba mieć punktów, aby dostać się na zarządzanie?
06.07.2017
30.06.2017
Magdalena
Hej, chciałabym zdawać do ATH ale na nowy kierunek -moda i projektowanie tekstyliów ( włókiennictwo) wiadomo , że skoro jest to nowy kierunek to nikt nic o tym nie wie...,ale zależy mi ogólnie na samej opinii uczelni. Powie ktoś coś? Jak mu tam jest? Z góry dzięki
Kandydat
Studiuje ktoś Inżynierię produkcji? Wypowiedzcie się coś na temat tego kierunku. Warto?
30.06.2017
08.06.2017
Student
Budownictwo poważny kierunek niepoważni wykładowcy.Wykładowców potrafiących coś przekazać i przy okazji posiadających szacunek do studenta można zliczyć na palcach jednej ręki taka prawda.Akcje jakie potrafią zafundować wykładowcy potrafią przyprawić o ból głowy.Najgorsza jest stara gwardia ,która nawet jak nie ma racji udowodni Ci ,że Ty jej nie masz. Podsumowując budownictwo to trudny kierunek trzeba poświęcić sporo czasu ale jest dość fajny ,można zaobserwować też sporo nowych wykładowców i to dobrze mają Oni pasję,wiedzę ale reszta elity robi co chce.Ja osobiście żałuje ,że wybrałem ten kierunek ATH ma wiele ciekawszych kierunków.
adam
kto studiuje w ATH po angielsku? mam na myśli kierunek zarządzanie / specialization: International Management. Jak oceniacie? Czy warto?
15.03.2017
03.11.2016
Martyś
A ja tam polecam. Ludzie mili , wykładowcy z powołania. Idą na rękę studentom.
noe
jak jest na zarządzaniu zaocznie
15.08.2016
29.07.2016
ELPerez
Cześć, Planuję zacząć studia niestacjonarne, Informatyka. Mógłby ktoś coś powiedzieć jaki jest poziom i jakość nauczania? Pozdrawiam :)
Kasia
Przy wyborze uczelni i kierunku miałam ogromny problem. Na Kraków i Katowice nie było mnie stać, a bielskie ATH nie kusiło ani opiniami, ani wymarłym życiem studenckim. Koniec końców pozostałam przy ATH i jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona. Studiuję filologię polską i nie mam totalnie nic do zarzucenia. Wykładowcy przemili (może poza małymi wyjątkami, ale takie są wszędzie), plany zajęć zwykle przystępne (zwykle, bo zdarzają się mankamenty typu zbyt długie "okienka" albo przeciwnie- zupełny ich brak i ciąg zajęć trwający kilka godzin, ale to również przypadłość każdej uczelni). Najważniejsze jest jednak przekazywanie wiedzy i umiejętności i tutaj uczelnia spisuje się na medal. Nie jest łatwo, ale nikt nie mówił, że będzie :) I dobrze! W końcu to studia, nie ogólniak, a kto studia zaczyna z myślą, że "jakoś to będzie" i dla imprez- temu na pohybel :) Warto również wspomnieć o małych grupach (przynajmniej na polonistyce), które przez niektórych są traktowane jako minus tej uczelni. Dlaczego? Nie wiem. 15/20- osobowe grupy+ wykładowca tworzą niemalże rodzinną atmosferę, wszyscy się znają, łatwiej jest cokolwiek załatwić, a i efekty kształcenia z wiadomych przyczyn automatycznie są większe. Reasumując: jeśli ktoś idzie na studia tylko dla studenckich imprez i "prestiżu" ( bo i z takimi opiniami się spotkałam, szczególnie słuchając studentów UJ (swoją drogą krążą słuchy, że polonistyka na UJ osiąga jeden z najniższych poziomów w Polsce- i powołuję się tutaj na zdanie jednego z wykładowców uczących tamże)), to ATH odradzam, bo nie przyniesie ani jednego, ani drugiego. Jeśli jednak przyszły student/ka ma zdroworozsądkowe podejście do tego co chce robić, a za główny cel stawia sobie zdobycie jak największej ilości wiedzy to ATH będzie dobrym wyborem.
04.07.2016
07.04.2016
bozena87
Polecam ATH- dlaczego? Jest to jedyna publiczna Uczelnia na tym terenie, ja jestem absolwentem i studiowałam zarządzanie i marketing. Nie było łatwo, ale było warto. Dzisiaj pracuję w zawodzie a wiedzą którą otrzymałam od wykładowców ATH dzisiaj sie przydaje. życie studenckie wtedy tętniło :)
Absolwent
Polecam budownictwo na ATH. Jest naprawdę ciężko, ale Wykładowcy znakomicie przekazują wiedzę ze wszystkich przedmiotów i mają naprawdę ogromna wiedzę i zawsze są pomocni dla studentów. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, to wiadomo, że trzeba również dużo uczyć się samodzielnie, bo w końcu na tym polega studiowanie. Panie w Dziekanacie zawsze miłe i służą pomocą. Laboratoria bardzo dobrze wyposażone. Polecam kierunek Budownictwo, ale zapomnij o imprezach i wolnym czasie, bo tu potrzebna jest systematyka :):)
04.11.2015
19.10.2015
jukguyu
Nie każdy czuje się tam komfortowo, niektóre budynki straszą jednak nie to jest najważniejsze. Zgadzam się z tym, że podejście do studenta złe, zdarzyło mi się nawet słyszeć wulgaryzmy w stronę studenta. Plany zajęć wiecznie zmieniające się, nawet 2-3h przed wcześniej planowanymi zajęciami, więc praktycznie trzeba wcześniej wstać rano, żeby sprawdzić czy plan przypadkiem nie uległ zmianom. Poziom nauczania uważam za średni...
Monia
Podejście do studenta beznadziejne. Lepiej nigdzie nie studiować jeżeli zostaje do wyboru tylko ath.
19.10.2015
05.10.2015
ath niedzielna szkółka
Mówię tylko o sobie, zaczęłam trzy lata temu studia na filologii angielskiej oraz równolegle zarządzanie. Oba kierunki, to jakaś porażka. Po semestrze uciekłam z tej szkółki niedzielnej na UŚ. W bielskiej szkółce tańca i dobrego humoru nic nie wynosiłam. Ćwiczenia, laboratoria prowadzone słabo ( przyłapałam prowadzącego, ze nie znał tłumaczenia słowa i gramatyki!). Wykłady tez dają dużo do życzenia.
Paula
Jeśli chodzi o moje zdanie to bardzo polecam ATH!! Mam porównanie z UŚ i do dzisiaj żałuję, że gdy kończyłam licencjata to nie było studiów magisterskich na ATH. Na UŚ nie nauczyłam się nic (zgroza)! Wykładowcy tak ważni, że nie ma co liczyć na ich pomoc, zaś na ATH nie mogę nikomu nic zarzucić. Wszyscy wykładowcy, z którymi miałam zajęcia bardzo mili, zawsze pomocni, zachęcali do dokształcania się i realizacji swoich planów. Nawet Panie w dziekanacie miłe i pomocne!! ATH- TAK, UŚ-NIE!!!!!
14.09.2015
10.09.2015
klaudyna
Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest Na ATH na Pielęgniarstwie??
Akademia Tańca i Dobrego Humoru
ODRADZAM szkoda czasu na tą uczelnie, w okolicy jest UŚ i UJ, Polibuda. Szkoda czasu na uczelnie z której śmieją się pracodawcy. Śmiech na sali jest polonistyka na tej uczelni!!!
19.08.2015
21.06.2015
Budownictwo.
Nie polecam budownictwa. Czemu? Wykładowcy nie rozumieją eurokodów(normy budowlane) Ogólnie nie rozumieją budownictwa(młody kierunek, pracownicy z łapanki) Na ATH'u mają dobry wydział mechaniczny. Ogólnie uczelnia, jeżeli chodzi o klimat jest ok.
Basia T
Szkoda, że często nie piszecie jakich kierunków dotyczą te komentarze, bo wydział wydziałowi nie równy. Ja znam Humanistyczno-Społeczny "od podszewki" i mogę spokojnie polecić. Bardzo się starają, bo teraz trudno o studentów, więc urlopy czy IOS-y od ręki, dużo możliwości wyjazdów na Erasmusa, zwłaszcza na filologiach (słyszałam że na hiszpańskiej nie jadą tylko ci co nie chcą), a wykładowcy w zdecydowanej większości spoko (jasne, zdarzają się wyjątki, ale gdzie ich nie ma, a tu przynajmniej jak się rozejdzie, że jest problem, to widać jakąś reakcję "władz" - znowu, nie chcą tracić studentów). A z tą "renomą" uczelni to kwestia punktu widzenia. Taki UJ już od wieków na renomie jedzie, a znam ludzi, których tak psychicznie zniszczył, że albo się leczą, albo zdecydowanie powinni. Na ATHu przynajmniej atmosfera zdrowsza ;-)
08.03.2015
30.12.2014
franek
Czyli polecacie? Ja zastanawiam się nad tą uczelnią, ale ciężko o konkretne komentarze. Można zdobyć dobre wykształcenie, czy to kolejna uczelnia dająca papierek?
dana
hmm, ale stronę www ładną mają, opinie ogólnie też nie najgorsze, jest jednak uczelnia państwowa, z jakimiś tradycjami, i pytanie, jeśli nie ATH to co wybierac?
03.09.2014
27.02.2014
trzy grosze, jeden złamany
Może, zrobiłam głupio, bo pochodząc z miasta studentów przyjechałam specjalnie na ATH do Bielska. Miałam jedna ważny powód: kierunek, który mnie zainteresował. To już niestety schyłek III roku i po za tym, że spotkałam kilka zacnych osób, to nie mam dobrego zdania o tej uczelni. Jej wady i niedociągnięcia, totalny "tumiwisizm" i abstrakcyjne sytuacje wychodzą na każdym kroku (czepiając się totalnie): Począwszy od budynków całego kampusu robionych na szybko i bez przemyślenia w stylu "na ciul mi architekt" i weźmy tę firmę, bo jest najtańsza, a potem martwmy się że kontakty są w debilnych miejscach, ciepłej wody w laboratoriach brak, faza nie ogarnia większości urządzeń laboratoryjnych (przynajmniej tych które udało się "uratować" z poprzedniej placówki, bo reszta poszła na złom, a nowych nie ma) itp. Wyposażmy sale dla studentów w których siedzą po kilka godzin w zbyt wysokie krzesła (lub zbyt niskie stoły). Stołówkę zróbmy z pięknym widoczkiem, ale z jedzeniem nie na kieszeń przeciętnego studenta. Przez totalnie wahania wśród wykładowców, które kończą się dla studenta tak samo: Albo wyżej kupkam niż mam pupkę i próbuję na siłę być autorytetem, albo już się w życiu narobiłem to mogę mieć podejście olewkowe. Studentom się to udziela i ich podejście do nauki wcale nie jest lepsze. Dobrych wykładowców z właściwą wiedzą, podejściem i pasją mogę policzyć na palcach jednej ręki. Program? Cholernie okrojony. Nie jest łatwo jeśli jest się idiotą i leniwcem, to fakt, ale są przedmioty które w moim mniemaniu zasługują na więcej uwagi i godzin. Plan to papka ogółów i podstaw. Nikt nie zastanawia się nad tym jakiego studenta wypuści z uczelni, jakim będzie on świadectwem dla ATH. Wprowadzono "WIELKIE" zmiany, jak tu przypilnować studentów i wykładowców czy dobrze się sprawują: nieprzewidziane komisyjne sprawdzanie sal, wyrywkowe przeszukiwanie sprawek, kolosów, pilnowanie każdej godziny planu co do ułamka sekundy - możliwe że to standard na innych uczelniach i nie mówię, że pilnowanie zasad jest zła, ale atmosfera jaką to wprowadziło to totalna porażka. I na koniec moja perełka: Specjalizacja, ok rozumiemy niż demograficzny i te sprawy, ludzi jest mało, wiele specjalizacji się nie otwiera, ale pozbawienie decyzyjności grupy w sprawie wyboru, który kierunek obrać to skandal. Nie mówię już o mydleniu oczu pozostałej części grupy o jeszcze istniejących możliwościach, byleby tylko nie odeszli. Rektor nie myśli wizerunku uczelni, o studentach i kandydatach tylko o tym jak tu najmniej wydać złotóweczek. Nie zna realiów poszczególnych wydziałów i problemów z jakimi się borykają. Stanowczo odradzam i nie polecam, podjęłam decyzję i dużo na niej straciłam i nie mówię tu tylko o swoich pieniądzach wydanych na mieszkanie i utrzymanie, ale o czasie, który można by spożytkować na lepszej uczelni, lub w jakiejkolwiek pracy.
no cóż
Mogę się wypowiedzieć i na temat studiów humanistycznych i inżynierskich, w obu przypadkach "przetestowałam" ATH. Humanistyczne- irytująco niski poziom, nikt nawet nie przejmuje się tym, by kogokolwiek czegokolwiek nauczyć. Inżynierskie-jest CIĘŻKO. Rzeczywiście nauczyłam się na tych studiach wielu rzeczy. Niestety podejście do studenta jest beznadziejne. Studiuję włókiennictwo- zachęcona inżyniersko-artystyczną specjalizacją wzorniczą. Niestety- grupa jest maleńka, więc otworzono nam tylko jedną specjalizację i - co najlepsze- nie dano nam szans jej wyboru, została narzucona z góry. W ten sposób, zamiast kształcić się w kierunku, w którym widziałam siebie praktycznie od zawsze, straciłam lata i tysiące złotych na dojazdy po to, by studiować specjalizację bez sensu, po której nie mam szans na pracę i która zupełnie rozmija się z moimi zainteresowaniami. Żebym przypadkiem nie zrezygnowała i nie odeszła, z semestru na semestr jestem okłamywana rzeczami typu " otworzymy nauczanie indywidualne" , "będziesz mogła pisać pracę ze swojej dziedziny". Niestety- takie gadanie. A straconego czasu i pieniędzy nikt mi nie zwróci
27.02.2014
26.02.2014
easy
nie przesadzajcie, nie jest źle .... może nieco luźniej nic na innych gdzie mocniej cisną, zależy co kto lubi :-)
Nie polecam ATH
Nie polecam ATH jako uczelni do studiowania.
11.12.2013
22.10.2013
erasmus
kto byl na Erasmusie z ATH? gdzie? jak to wyglada organizacyjnie od srodka? nie ma problemow z wyjazdem?
co polecacie w BB?
na wielu uczelniach nie uruchamiaja jakichs kierunkow, bo jest zbyt malo chetnych, maturzystow jest coraz mniej, niz robi swoje, wiec szkoly nie maja innego wyjscia, jak obcinac nektore kierunki, gdzie bylo najmniejsze zainteresowanie, pytanie do znawcow tematu: co polecacie w Bielsko-Białej?
20.10.2013
16.10.2013
zarzadzanie zaoczne
podobno zarzadzanie zaoxzne nie ruszylo w tym roku? za malo chetnych. nie dziwie sie.
Olga
Ogólnie ok, ale jak ktos chce wysokiego poziomu zarówno studiów, jak i obsługi administracyjnej, porządku organizacyjnego, zaangażowania wykladowców, itd. .... to musi spuścić z tonu, bo "tutaj jest jak jest"
13.10.2013
03.08.2013
patka
polecam wydział Nauk o Zdrowiu! ja studiuję pielęgniarstwo, dobry poziom, sporo nauki ale warto ;) jestem teraz na 2 roku i mam nadzieje, że po tej szkole znajdę dobrze płatną pracę ;)
patka
polecam wydział Nauk o Zdrowiu! ja studiuję pielęgniarstwo, dobry poziom, sporo nauki ale warto ;) jestem teraz na 2 roku i mam nadzieje, że po tej szkole znajdę dobrze płatną pracę ;)
03.08.2013
31.07.2013
nick
jako studentka ATH polecam tę uczelnie pod każdym względem! rzetelni wykładowcy, miła atmosfera, stawiają na jakość :) P.S. śliczna okolica
cezaryCezar
Wybierajac tę uczelnie zastanawiałem się czy podejmuje odpowiedznią decyzje... Teraz kiedy jestem na drugim roku nie mogę powiedzieć złego słowa w wręcz przeciwnie. Akademia prezentuje tyle ciekawych kierunków, że z pewnością każdy kto lubi połączenie humanistyczno-techniczne znajdzie tutaj coś dla siebie. Ja znalazłem, jestem na tak! :)
13.07.2013
12.07.2013
hanana
dobra szkoła, moja siostra tam studiuje, nauka ją nie przytłacza ilością ale wynosi potrzebną w zawodzie wiedzę co chyba jest najważniejsze
monika
jakie opinie ma włókiennictwo na tej uczelni?
26.05.2013
22.05.2013
kacha
kto studiuje pielegniarstwo na ATH i moglby napisac, jak jest? jak trzeba zdac mature, zeby sie dostac? no i czy tak duzo jest medycznej wiedzy?
Monika
szału nie ma, może być
29.04.2013
26.03.2013
sebastian
i tu mam problem. Ja nigdy nie trafiłem na nauczyciela matematyki, który pokazałby mi piękno tego przedmiotu... Na każdej uczelni na której jest matma jest trudno, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie wymagał bardo dużo od studentów :(
tomala
to zależy czy jesteś w stanie choć trochę ogarnąć matmę, ja nie miałem większych problemów bo mój koleś od maty całkiem nieźle tłumaczy, po za tym to są studia zaoczne więc tez nie ma się co spodziewać niesamowicie wysokiego poziomu :)
07.03.2013
08.02.2013
KD
Hej mam pytanie. planuje isc na Transport. Czy matematyk ajest tam trudna? trudniejsza niz na AGH, gdzie sobie nie poradzilem.? studia oczywiscie zaoczne.
shutyourmouth
Czy bez studiów, czy ze studiami jest możliwość, że nie znajdziesz pracy... Ale trzeba próbować, właśnie, nie każdy po studiach pracuje w supermarkecie... znam osoby, które się wybiły i mają dobre życie,... Nic się nie traci idąc na studia! A ktoś kto mówi, że nic po nich nie ma jest zwykłym leniem i szuka wymówki, żeby nie zawracać sobie głowy egzaminami :P
29.01.2013
20.11.2012
kamil
denerwuje mnie jak ktoś pisze takie bzdury! dobra, nie jest łatwo w dzisiejszych czasach, na nikogo nie czeka praca w naszym kraju... Zawsze trzeba się starać, żeby nie zmarnować swojej przyszłości, ale nie mówmy, że każdy z nas po ukończeniu magisterki, ogólnie jakichkolwiek studiów nie będzie miał pracy, bo to świadczyłoby, że po co chodzić do szkoły skoro i tak nic z tego nie ma. A jednak coś jest. Bo ja odczuwam różnicę w zarobkach po ukończeniu studiów. Tylko trzeba zastanowić się co zamierzasz studiować! Pozdrawiam wszystkich hejterów :)
nostradamus
i tak będzie koniec świata wiec po co zaczynać studiować? :) Ja jestem studentem 2 roku i mam wielu starszych znajomych którzy już dzisiaj pracują jako hostessy, sprzedawcy w sklepach w galeriach handlowych, znam również magistrów którzy w swoim zawodzie nie mają pracy. Czy te ciekawe kierunki sprawią, że z pracą będzie łatwiej? Niestety nie. To tylko od szczęścia zależy....
20.11.2012
19.11.2012
AJAK
Ciekawe połączenie nauk technicznych z humanistycznymi ;) jedno do drugiego nijak się nie ma a jednak połączenie jest ;d wydaje się bardzo w porządku ta akademia ;p strona jest przejrzysta, ciekawa, przyciągająca. Oceny i komentarze również na plus więc chyba się zastanowię nad wyborem tej szkoły :) poważnie się zastanowię :))
volume
Dla każdego tutaj się coś znadzie, bo są kierunki trudniejsze - techniczne i łatwiejsze - humanistyczne, nie ma co ukrywać, że taki jest podział :D w każnym razie akademia techniczno-humanistyczna dobrze się wpisała w dzisiejszy trend żeby kierować ofertę do szerokiego grona odbiorców i to jest fajne. chyba będę studiować w bielsku-białej :)
30.08.2012
23.08.2012
blat
Studiuję w akademii techniczno-humanistycznej w bielsku-białej od dwóch lat i jest spoko. Co do kursów to nie brałem udziału, ale gadałem z kimś kiedyś o tym i niektóre ponoć są świetne, ale to trzeba wywiad środowiskowy na miejscu zrobić najlepiej, bo to się z roku na rok zmienia.
course
Czy ktoś może brał udział w jakichś kursach oferowanych przez ATH w Bielsku-Białej? Widzialam że byly jakieś w ofercie, ale zastanawia mnie jaki prezentują poziom i czy warto przeznaczać na nie czas wolny :)
14.08.2012
08.08.2012
hotdog
Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej zachęciła mnie swoim technicznym aspektem i odpowiednim położeniem geograficznym w stosunku do mojego miejsca zamieszkania i zdecydowałam się na studia w tej placówce. Jedyną złą decyzją związaną z tymi studiami był wybór współlokatorów, reszta jak najbardziej ok:)
broken
Podczas poprzedniego semestru przebywałam za granicą w związku z programem erasmus. Niezapomniane doświadczenie, polecam wszystkim wyjazd, jeśli macie taką opcję. Gościnność obcokrajowców to największy plus, ale bardzo ważne jest to, że wyjazd otwiera na język obcy!
05.08.2012
31.07.2012
cookie
@lol: ja miałam tak jak ty, bez problemu dostałam urlop dziekański. co prawda tylko na dwa miesiące, ale nawet w tym wypadku nieobecności mogą wiele złego zrobić. tylko może na tak krótki czas to też nie robią problemu, bo w końcu wraca się na studia do swojego roku i szybko nadrabiane są zaległości.
@lol
prawda jest taka że nigdy nie wiadomo jaki humor bedzie miała pani w dziekanacie albo jakie bedzie samopoczucie samego dziekana, a to od nich zależy przyznanie urlopu. wiadomo że sprawy personalne nie powinny wpływać na podejmowanie decyzji, no ale wszyscy jesteśmy ludźmi, a przez to czasem działamy w dziwny sposób. najważniejsze że koleżanka w końcu dostała wolne :)
29.07.2012
20.07.2012
lol
Dziwna jest ta uczelnia trochę. Ja miałam teraz rok dziekanki, bo wyjeżdżałam za granicę, podałam więc jako powód wyjazdu pracę i od ręki dostalam urlop. Moja koleżanka z kolei potrzebowała wolnego na pół roku z powodów rodzinnych i musiała biegać wte i wewte żeby w końcu łaskawie udzielono jej dziekanki. Nie rozumiem takiej niekonsekwencji, nawet jeśli mnie to było na rękę...
remka
U mnie w rodzinie nikt wcześniej nie skończył wyższej uczelni, bo rodzice znaleźli pracę zaraz po liceum i trzymają się jej do tej pory, więc ode mnie oczekiwano wielkiego wyczynu - zostania pierwszym magistrem. Rodzina widzi to trochę w różowych barwach, bo ten tytuł wiele tak naprawdę nie znaczy, ale poszedłem na studia i wymęczyłem. Powiem jedno: nawet jeśli mgr przed nazwiskiem nic nie wpłynie na mój obecny status bezrobotnego, to i tak zadowolony jestem że skończyłem studia na tej uczelni!5. Po pierwszym roku studiowania na kierunku transport jestem całkiem zadowolona. Co prawda nie nabrałam na razie żadnego doświadczenia, ale wiem wiele więcej niż 365 dni temu. Teraz siedzę w nudnej sezonowej pracy i liczę na to że ukończenie stuiów przyniesie mi jakieś ciekawsze zajęcie niż przyrządzanie gofrów z bitą śmietaną... :)
20.07.2012
10.07.2012
ech
myslicie ze jak tu studiowałam to teraz warto sie tez tutaj udac na podyplomowke czy lepiehj starac się o dostanie się na uczelnie do lepszego miasta? dyplom mam całkiem ładny, no ale nie wiem czy dyplom Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej 'liczy się' na innych uczelniach...
roni
wydaje mi się, że średnia tutaj nie jest super miarodajna, bo to oceniają sami studenci, którzy tutaj zaglądają a jak wiadomo biorą pod uwage różne aspekty. Jak dla mnie ATM jest całkiem spoko, mam zamiar isć na kurs z matematyki i fizyki pomimo, że już jestem studentem bo to zawsze coś nowego, nawet zobaczenie jak wygląda sposób prowadzenia takiego kursu :)
06.07.2012
05.07.2012
agata
niby mają pare ciekawych kierunków ale mnie jakos ta szkoła nie porywa, słyszałam kilka negatywnych opinii, po za tym ocena 4.9 tez nie jest zachwycająca, poziom nauczania średni, jetem na nie.
...
dość słaba ta szkoła. raczej daleko w rankingu i raczej daleko na mojej liście. mały research nt. szkół wyższych w okolicach mojego zamieszkania nie wyszedł pozytywnie dla tej szkoły. ja raczej nie polecam, no ale każdy składa papiery tam gdzie chce.
20.06.2012
09.06.2012
sleep
wybieram się w tym roku na automatykę i robotykę, o ile nic nie pokrzyżuje moich planów. zawsze miałem zacięcie techniczne i chciałem rozwijać się w tym kierunku. ma ktoś cokolwiek do powiedzenia na temat kadry, tzn podejścia jakie mają wykładowcy do studentów oraz jakie mają kompetencje, czy ciekawie prowadzą przedmioty?
radek
no ja właśnie tez jestem na zarządzaniu logistyką i jakością, tak jak lijek i jest tu bardzo fajnie. poziom dobry, wręcz niespodziewanie wysoki, bo nie oczekiwałem tak dużo bo Bielsku-Białej i samej akademii techniczno-humanistycznej, a jednak - od kiedy po przejsciu pozytywnie rekrutacji na dwóch uczelniach, zdecydowałem się na tę, a ni razu tego nie żałowałem.
31.05.2012
29.05.2012
lijek
Eee no Paweł, to rzeczywiście komfortowa sytuacja. Nie wiem skąd jesteś i na co dokładnie byś chciał się wybrać, ale w mojej opinii nie pożałujesz tego na pewno. Sam nie byłem przekonany, ale teraz już jestem pewien. Z kierunkami Ci niestety nie pomogę, aczkolwiek ja jestem na zarządzaniu logistyką i jakością i serdecznie polecam
pawel
w ogóle nawet nie rozważałem akademii techniczno-humanistycznej dopóki ciocia z bielska-białej nie stwierdziła że wyjeżdża za granicę i chce mi oddać mieszkanie pod opiekę. totalnie nie mam pojęcia o tej szkole, ale szkoła wydaje się spoko. ogarniacie może na który kierunek niehumanistyczny jest zazwyczaj największe zainteresowanie, a na który najmniejsze?
28.05.2012
23.05.2012
musk
spoko że wchodzę na strone akademii techniczno-humanistycznej i pierwsze co widzę to info nt konkursu cs, plus trzy do świetności uczelni ;D w ogóle duzo na tej stronie o takich zajęciach po zajęciach - wolontariat, festiwale, wernisaże, konferencje. bardzo fajnie to wygląda.
gratisy
Z polecanych polecam budownictwo, generalnie prawie tysiak na łapę + kursy i certyfikaty . Do tego przecież zawsze ktoś będzie budował dom, wieżowiec, biurowiec, cokolwiek. A jak nie to na zachód
01.04.2012
20.03.2012
zamówione
Zasady są proste - studiujesz, zdajesz, utrzymujesz poziom - dostajesz pieniądze za to, że studiujesz właśnie na tym kierunku. Do tego można zawsze dołożyć jakieś stypendium naukowe czy socjalne i żyjesz sobie "jak król" na studiach. Ja tak miałem, ale na inf w Poznaniu.
zamawiana MECHANIKA I BUDOWA MASZYN
ma pytanie o kierunke zamawiany mechanika i budowa maszyn, uczelnia na stronie pisze, ze mozna dostac stypendium nawet 1000 zl, ale poza ogolnymi haslami to zadnych szczegolow nie znalazlem, czy to jest od tego roku kierunek? czy moze ktos go juz studiuje na ATH? jesli tak, to mozecie napisac cos wiecej o zasadach studiowania na kierunkach zamawianych i stypendiach na jakich warunkach sa przyznawane i czy od pierwszego semestru od razu? jaka mieliscie mature, jak Wam poszlo, zeby dostac sie na dzienne?
11.03.2012
03.03.2012
biły
Dałem wszędzie 7. Może nie jest to jakaś super prestiżowa uczelnia, ale kształci jak trzeba. Nie mam większych zastrzeżeń, odpowiada mi, że nie muszę ruszać się poza bielsko
dreem
Interesuje mnie Ratownictwo Medyczne na ATH. Ktoś może powiedzieć coś więcej? Jakie progi były przy ostatniej rekrutacji, czy ciężko się utrzymać itd. Byłbym bardzo wdzięczny
25.02.2012
20.02.2012
ant
Nie liczy się już papierek, tylko \"waga\" tego papierka, a ATH wagę ma raczej średniej klasy. Plusem jest to , że to jedyna taka uczelnia w regionie. Sam zamierzam się przenieść, ale to kwestia wyższych ambicji.
kachaz
poziom nie jest wysoki ale to chyba dobrze?Jak dla mnie fajnie nie muszę nadrabiac ani tym bardziej kuc calymi dniami i nocami. Mam czas zeby pracowac jeszcze na pol etatu w cukierni, ja tam jestem zadowolona.Mam kase i mam studia
02.06.2011
01.06.2011
Motek
łatwo się utrzymać. Szkoła ma opinie jakie ma w BB. Podobno nie jest to szkoła dla zdolniejszyh ludzi. Ja tam się z tym nie zgadzam. Po cos te całe rankingi newsweeka zostały robione i znalazła się tam bardzo wysoko. Owszem czasem jade na sciagach i zdaje, poziom nie jest wysoki trzeba przyznac
Kaska1
Grzechu na tym wydziale masz przede wszystkim filologie rożnego typu., pedagogikę i prace socjalną. Chyba,że chodzi Tobie o podyplomówke to tam masz już bardzo duzy wybór. Jeśli chodzi o uczelnie to polecam jak najbardziej
30.05.2011
25.05.2011
Grzechu
Wie ktoś może jakie kierunki są na wydziale humanistyczno - społecznym na tej uczelni? Nie wiem czy to dobry wybór? Może ktoś się wypowie odnośnie poziomu nauki i jak to jest z zaliczaniem.
Ewka
Moja opinia o uczelni jest następująca: - Dobre zaplecze uczelni - wiele materiałów dodatkowych na zajęciach - ciekawie zaaranżowane zajęcia - super samorząd jak już ktoś wczesniej wspominał - kadra jest przesymaptyczna
24.05.2011
22.05.2011
Megan
A ja chciałabym przyznać , że mamy super samorząd uczelni , zawsze można na tych ludzi liczyć!mogę trochę pomarudzić na obiadki , które podają w stołówce . Uczelenia ma dobry klimat , ogólnie dużo się dzieje, tam poznałam wielu przyjaciól i mojego chlopaka
adam
Muszę napisać , że mamy super samorząd uczelni , zawsze można na tych ludzi liczyć! mogę trochę pomarudzić na obiadki , które podają w stołówce . Uczelnia ma dobry klimat , ogólnie dużo się dzieje, poelcam aktywnym :)
21.05.2011
16.05.2011
Adek
Ktoś wie ile trzeba było mieć punktów aby dostać sie na ratownictwo medyczne? Ile bym musiał mieć żeby na lajcie się dostać tam ? ktoś może kojarzy jakieś progi punktowe? studia dzienne
Marcinek
Do B-B mam 25 km , dojeżdzam pociągiem codziennie rano , a chodze na studia dzienne i dobrze mi z tym. To co było super jak byłem na pierwszym roku to możliwość pójścia na kurs wyrównawczy , mi bardzo pomógł i poznałem już wiare z uczelni . Moj kumpel zrezygnowal z tej możliwości i ma wiecej zaległosci.
16.05.2011
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Szczeciński
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu