Ocena uczelni


Komentarze (228)


  • kandydatka

    Czy agroturystyka jest mocno zawężona w stosunku do TiR? Czy bezpieczniej skończyć ogólniejszą turystykę?
    7/4/19
  • Natala

    Kamila możesz coś powiedzieć o studiach mgr dietetyka na UP? Czy dostają się na mgr ludzie po innych kierunkach?
    6/25/19
  • adam

    Czy po I stopniu technologii drewna można studiować projektowanie mebli na studiach magisterskich?
    6/25/19
  • ZielonaOna

    Cześć, jak jest na dietetyce II stopniu niestacjonarnie? Trudny jest egzamin wstępny?
    6/25/19
  • Kamila

    MonikaM : Ja studiuję już IV rok (czyli I rok mgr) dietetyki w trybie niestacjonarnym na UP w Poznaniu. Pytasz o studia licencjackie?
    6/22/19
  • nowa

    Rozważam akademik tej uczelni. Polecacie, czy poszukać czegoś innego?
    6/17/19
  • majk

    Hej, ktoś coś jest w stanie powiedzieć na temat infy stosowanej I stopnia? Uwzględniam to jako alternatywę dla infy na uamie choć mam pewne wątpliwości.
    5/25/19
  • nataliam

    Hej Monikam! :) A wybierasz się na licencjat czy na magisterkę z dietetyki?
    5/23/19
  • Monikam

    Cześć! Czy studiuje ktoś tu dietetykę i może coś o niej opowiedzieć? Może od samego początku- czy trudno jest się dostać? a może wystarczy te 30pkt i już się nie bać o przyjęcie? Jak wygląda utrzymanie się na uczelni? Plan do zniesienia? Studia warte swojej ceny? W tym roku zamierzam podjąć się tego kierunku, lecz wciąż szukam odpowiedniej uczelni. Będzie mi miło jeśli to pytanie nie zostanie zignorowane:)
    5/12/19
  • Monia

    Dietetyka mgr, mam pytanie kogo polecacie wybrać jako promotora? A z kim raczej nie da się dogadać? Lic. robiłam na innym uniwerku i nie znam na UP praktycznie żadnego wykładowcy :( proszę o pomoc
    12/16/18
  • architektura krajobrazu

    wiem, że już ktoś o to pytał, ale ja też myślę o kierunku architektura krajobrazu albo architektura wnętrz. Maturę zdaję za rok, sprawdzam z poznańskich szkół Uniwerek Przyrodniczy i Polibudę Poznanską. No i właśnie stąd pytanie; gdzie iść lepiej na architekturę? Macie jakieś porównanie albo wiedzę od znajomych z obu tych uczelni? Gdzie znajdę jakieś porównanie programów nauczania, żeby sobie to prześledzić na spokojnie?
    9/19/18
  • rafix

    Mnie interesuje właśnie dietetyka zaoczna. Czy są jakieś progi i wymóg co do pisania rozszerzeń na maturze typu rozszerzenie z biologii i chemii? ile osó przyjęli w zeszłym roku?
    8/16/18
  • ADA (do Monia)

    Tak było na lic.na zaocznych. I tak jest co roku. Na mgr osoby z zewnątrz niestety mają problem się utrzymać i jest dość mocny przesiew.
    7/23/18
  • Monia (do ADA)

    piszesz o niestacjonarnej magisterce? czy ogólnie o zaocznych?
    7/22/18
  • ADA

    Było na prawie 100 na dietetyce zostało do obrony z mojego rocznika 17 osób plus 10 osób, które do Nas doszły, bo nie zdały jakiegoś roku i powtarzały. Lekko nie jest. Uczyć się trzeba, nic łatwo nie przychodzi, nie ma jakiś przywilejów. Nie chce tu się rozpisywać, bo czasem to jakie sytuacje miały miejsca pod względem oceniania itp. to wiele osób mi nie wierzyło. Zresztą nie tylko mi. Nie powiem było kilka przedmiotów prostych, ale były one nieliczne. Tu trzeba tak naprawdę mieć zdrowie, żeby studiować dietetykę niestacjonarnie.
    7/14/18
  • Floo

    UP to klimatyczna uczelnia, która spodoba się ludziom tutaj studiującym, o ile są normalni. Tzn. przychodzą na zajęcia, dość systematycznie się uczą, nie fikają wobec wykładowców, są pozytywnie nastawieni wobec innych ludzi w grupie. Dodam, że oprócz nauki jest czas na dodatkowe zajęcia, wydarzenia, spotkania, czyli żeby robić to, co się lubi.
    7/6/18
  • Agata

    Hej, czy ktoś mógłby mi opowiedzieć o technologi żywnosci i żywienia człowieka ☺️
    7/4/18
  • Jessika

    Hejka :) Mógłby ktoś powiedzieć coś o kierunku architektura krajobrazu w trybie niestacjonarnym? Chciałam w tym roku wybrać się na ten kierunek, ale chciałabym również dowiedzieć się czegoś więcej o nim. Czy jest to ciężki kierunek i ogólne odczucia na ten temat :) Z góry dziękuje :)
    7/2/18
  • Monia

    do Natalia: Ja myślę właśnie, żeby się wybrać na dietetykę niestacjonarną na UP :) ale czekam i szukam jakiś opinii na ten temat
    7/2/18
  • Natalia

    Hej 😊 Czy jest tu ktoś kto wybiera się na mgr z dietetyki niestacjonarnie? Może się poznamy? natalia_szymanska@poczta.onet.pl
    6/29/18
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    6/28/18
  • Monia

    Hej, czy studiuje ktoś dietetykę na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, chodzi mi o magisterkę. Powiedzie coś więcej na ten temat? Jaki poziom, jak uczelnia funkcjonuje, wykładowcy itp? Z góry dzięki za każde info :)
    6/21/18
  • do FIR

    moja koleżanka jest. nie jest źle.:) wszyscy zdają.
    5/20/18
  • Fir

    Hej, czy ktoś może studiuje niestacjonarnie FIR na UP ? Jaki jest poziom i czy jest ciężko?
    5/18/18
  • Adka

    Hej! Polecacie dietetyke na UP? Jestem uczennica raczej ambitna i nie przeszkadza mi duża ilość nauki a właściwie to chciałabym się dużo dowiedzieć na takich studiach. Czy dietetyka na UP jest DOBRA?
    5/9/18
  • GuestMusia

    guest test post bbcode html http://temresults2018.com/ simple
    4/28/18
  • Kama

    Cześć, czy jest tu ktoś, kto ukończył lub jest w trakcie studiowania kierunku turystyka przyrodnicza? Jakieś opinie? :)
    3/6/18
  • re pytanie mam

    Na stronie musisz poszukać, tam gdzieś jest napisane ile osób przypada na jedno miejsce na danym kierunku.
    3/6/18
  • Ola

    Hej, chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy na temat dietetyki stacjonarnej, tzn 1) mając 30 pkt dostanę się na ten kierunek podczas drugiej tury, czy muszę mieć więcej ze względu na ilość osób na jedno miejsce? 2) jaką trzeba mieć wiedzę z zakresu liceum, czy może wszystko od nowa to co potrzebne będzie powtarzane na uczelni? 3) czy jeśli źle pójdzie mi rozszerzenie z biologii do progu punktowego będzie brana pod uwagę podstawa z matmy? 4) czy na tym kierunku jest ciężko? Bardzo zależy mi na waszych odpowiedziach, każda będzie dla mnie pomocna. Z góry dziękuję.
    3/6/18
  • pytanie mam

    gdzie znajdę info o tym, na jakie kierunku jest największe zainteresowanie w tej uczelni??? będzie to gdzieś na ich stronie czy raczej dzwonić???
    3/5/18
  • re jula96

    Zajęć jest sporo w ciągu dnia, całkiem dużo materiału trzeba opracowywać samemu w domu- jak na każdych studiach niestacjonarnych. Tragedii nie ma, ale jak student się przyłoży, to znajdzie czas na zajęcia/naukę, pracę i jeszcze może na imprezy. :D
    2/28/18
  • Architektura krajobrazu

    Cześć, mam do was małe pytanie, Czy po licencjacie z architektury krajobrazu(stacjonarne) jestem w stanie dostać sie na magistra za granice (np. do Anglii, albo Niemiec)?.
    1/23/18
  • jula96

    Hej, mam pytanie czy ciężko jest na studiach niestacjonarnych na UP
    11/10/17
  • Nowy

    Hej, mam takie pytanie. Od tego roku zaczynam studia niestacjonarne na UP i chciałabym sie dowiedzieć czy robią prowadzacy jakies problemy przy jesli chcialabym sie przepisac do innej grupy? I jak to zrobić?
    10/12/17
  • Łucja

    Plan zajęć dla studentów I roku pojawi się w poniedziałek (25.września) na stronach wydziału. Terminy spotkań organizacyjnych dla I ROKU STUDIÓW STACJONARNYCH zostały podane na tej stronie :http://skylark.up.poznan.pl/ogloszenia/spotkanie-organizacyjne-dla-studentów-i-roku-studiów-stacjonarnych. :)
    9/21/17
  • inżynieria biotworzyw

    zauważyłem że od jakiegoś czasu w ofertach uczelni jest dużo wszelkich INŻYNIERII .... przeróżnych. Mam w związku z tym pytanie, czy to są te kierunki na które jest zapotrzebowanie na rynku pracy? takie przyszłościowe? bo te inżynierie są nie tylko na Politechnikach ale właśnie też na Uniwersytetach, co mnie zaskoczyło. Gdzie mógłbym pracować po ukończeniu studiów na UP Poznań po kierunku Inżynieria Biotworzyw? w jakich firmach/
    9/19/17
  • Magda

    Do nustka2097 ; Tutaj masz np.terminarz zjazdów dla wydziału leśnego =) http://www.wles.up.poznan.pl/pl/student/terminarz-zjazd-w-studia-niestacjonarne-le
    9/8/17
  • nuska2097

    a kiedy przeważnie były pierwsze zjazdy i kiedy zaczyna się rok akademicki :) ? :)
    9/7/17
  • :)

    Hej :) Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak wygląda sprawa z logowaniem na system ocen, dziekanat? Czy tworzymy sami konto czy zostanie nam ono podane?
    9/5/17
  • Magda

    Do @nuska2097. : znajdziesz plan zjazdów na stronie Twojego wydziału, prawdopodobnie n ok.tydzień przed rozpoczęciem roku akademickiego. :-)
    9/4/17
  • nuska2097

    hej hej wie ktoś gdzie może gdzie znajdę informacje o pierwszym zjeździe na studia dopiero idę a nie bardzo wiem co, jak i gdzie :)
    9/3/17
  • Baśka

    Witam wszystkich :). W tym roku zaczynam studia na tej uczelni i chciałabym zadać pytanie, pewnie większość z was pomyśli, że durne, ale jestem ciekawa. Można opuszczać zajęcia? Nie mówię, że będę to robić :D, tylko np. znajoma nie może opuścić chyba więcej niż 4 zajęć, ponieważ automatycznie zostaje wyrzucona z uczelni, studiuje w Szczecinie, także zastanawiam się czy tutaj obecność również jest obowiązkowa
    9/3/17
  • Krzysztof

    Tak, są sekcje sportowe. Chyba wszystkie o które się pytasz. Jest bardzo ok Centrum Kultury Fizycznej. Nowy obiekt.
    9/3/17
  • Aniuta

    Krzysztof dzięki wielkie za odp.! Jeszcze jedno pytanie, jak jest ze sportem? Czy można cos trenować, ja osobiście chciałabym piłkę ręczna, siatkówkę lub tenisa stolowrgo. Mam na myśli jakieś drużyny
    9/1/17
  • Magda

    *jakość i bezpieczeństwo żywności: ) Sorki,słownik w telefonie xd
    8/30/17
  • Magda

    Do @keczupp.: Na drugą ture napewno sie dostaniesz bo próg jest 30 pkt . :) Jednak na wszelki wypadek mozesz zapisac sie np. na JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWOTNOŚCI , tez na Up. I tez są wolne miejsca: )
    8/30/17
  • keczupp

    Witam, mam 34pkt i zlozylem papiery na technologie zywnosci i zywienia czlowieka. Jak myślicie dostane się na ten kierunek z taka liczba pkt? Też nie wiem jak działa 2 tura i czy na wszelki wypadek nie zlozyc na jakis inny kierunek gdzie napewno sie dostane? Pozdro
    8/28/17
  • Rita

    Ponawiam pytanie Magdy, co z dietetyką niestacjonarną?
    8/27/17
  • Magda

    Do @pełnanadziei : Tak ,30 punktów wystarczy by dostać sie na Ekonomię stacjonarną.:) to jest właśnie to minimum- te 30 pkt.
    8/23/17
  • pełnanadziei

    Hej! Pyt. dla osób przyjętych na ekonomię.Czy ktoś ma listę,kto się dostał? I czy rzeczywiście te 30 pkt wystarcza na dostanie się na stacjonarne studia? Jakie jest min,żeby się dostać?
    8/23/17
  • pełnanadziei

    Hej! Pyt. dla osób przyjętych na ekonomię.Czy ktoś ma listę,kto się dostał? I czy rzeczywiście te 30 pkt wystarcza na dostanie się na stacjonarne studia? Jakie jest min,żeby się dostać?
    8/23/17
  • Madzia

    ktoś coś o dietetyce niestacjonarnej? moje punkty to 45,5 mam nadzieję, że wystarczy...
    8/16/17
  • Krzysztof

    Do Aniuty. Oczywiście, że Ekonomia. Ekonomia to w ogóle jeden z najlepszych kierunków studiów. Po Ekonomii, oczywiście jeśli się postarasz są praktycznie nieograniczone możliwości pracy. A turystyka, cóż ??? Praca w biurze turystycznym - sprzedawanie wycieczek lub ???
    8/1/17
  • Paulina

    Witajcie moi drodzy :) Mam parę pytań. Planowałam na UP zrobić II stopień studiów na kierunku ogrodnictwo.. Mój kierunek nie został utworzony z prostej przyczyny - brak kandydatów. Dziś rano dzwoniłam do działu rekrutacji dopytując się o czas w którym ukaże się informacja (czekałam podekscytowana i ciągle w pracy sprawdzałam swój status) i Pan nie powiedział mi nic odnośnie braku chętnych. Dlatego mam pytanie, może głupie ALE czy można domagać się zwrotu opłaty rekrutacyjnej z powyższych powodów a także drugie, gdzie mogę zobaczyć ile uczniów jest przyjętych w 1 terminie na inne kierunki? A przede wszystkim czy mogę sprawdzić ilu chętnych było na studiowanie ogrodnictwa razem ze mną, bo szukam i nie mogę nic zleźć. Na UAM wszystko było przejrzyste jeżeli chodzi o rekrutację (siostra aplikowała w tym roku) a tutaj się tylko człowiek irytuje. Pozdrawiam serdecznie ! :)
    7/19/17
  • Aniuta

    Hejka, stoję przed bardzo trudna decyzja, który kierunek wybrać, myślę nad Ekonomia, czy może ktoś jak najwięcej powiedzieć o tym??? Największy dylemat ogl to turystyka i rekreacja bądź ta ekonomia
    7/16/17
  • Aniuta

    Hejka, stoję przed bardzo trudna decyzja, który kierunek wybrać, myślę nad Ekonomia, czy może ktoś jak najwięcej powiedzieć o tym??? Największy dylemat ogl to turystyka i rekreacja bądź ta ekonomia
    7/16/17
  • lola

    chodzi mi oczywiście o dzisiejsze progi punktowe na up.
    7/14/17
  • Lola

    Czy ktoś zna wyniki na leśnictwo? Mialem 49 pkt i jestem na rezerwowej.
    7/14/17
  • Lina

    Czy ktorys ze studentów mógłby wyrazić swoją swoja opinie na temat biotechnologii oraz zootechniki na up poznan?
    7/13/17
  • Justyna

    Cześć. Czy jest tu ktoś kto studiuje biologię na UP? A najlepiej na magisterce ? Jestem na 3 roku biologii na UP we Wrocławiu i zastanawiam się czy przyjść tutaj na II stopień. Polecacie ?
    7/11/17
  • Paweł

    Ja też wybieram się na UP. Tak więc życzę sobie i wam powodzenia, bo już 14ego wyniki. :)
    7/11/17
  • Łucja

    ZlyAbsolwent. ,jakies konkretny?
    7/6/17
  • groszek

    ze swojej persektywy powiem - trzeba przymknąć oko na mało interesujące zajęcia, w miare się przyłożyć do zaliczeń, błysnąć u co sympatyczniejszych wykladowców, i cieszyć się życiem i studiami :-)
    7/6/17
  • Beata

    Hej, czy wiecie coś o leśnictwie zaocznym na up? Czy można przepisać jakieś przedmioty z innej uczelni i jak z matmą, chemia i fizyką czy da się to przejść?
    6/21/17
  • Magdalena

    Przekonałes mnie ,Krzysztof :)! To czy w moim przypadku jest w ogóle sens brania jakiegoś planu C. , skoro na Ekonomię jest próg 30 punktów, a ja jak pisałam wcześniej - mam prawie 56 pkt :) więc nawet jeśli na Finanse się nie dostane, to pozostaje ekonomia. :)
    6/12/17
  • Krzysztof

    Przenieść może się i można, ale po co? Jak sama zauważyłaś program prawie taki sam, a na starszych latach na ekonomii, szczególnie na drugim stopniu ciekawszy i bardziej wszechstronny. Na FiR kształcą głównie do pracy w księgowości i rachunkowości, w dobrych finansach, takich przez duże "F" (banki, fundusze, ubezpieczalnie, korpo i inne ) ekonomia jest lepsza. A tak w ogóle poznasz pewno fajnych ludzi i wtedy dopiero będziesz miała wątpliwości, czy się przenosić ???. Ludzie nie wierzcie w żadne śmieszne kierunki jak zarządzanie i prawo i wiele innych szczególnie w prywatnych szkółkach. Głównym kierunkiem zawsze była ekonomia oraz zarządzanie (bez żadnych przymiotników i dodatków), a później wykształciły się jeszcze finanse. I to wszystko, reszta żeby naciągać maturzystów. Jak chcesz studiować prawo to studiuj prawo, albo jeśli Ci sił i chęci starczy to osobno ekonomię i osobno prawo (dwa dyplomy), to będzie coś. Co to znaczy zarzadzanie i prawo w biznesie? Naciąganie nazwą.
    6/12/17
  • Magdalena

    Ania, to fajnie ;) Ja jeszcze myślę o Zarządzaniu i prawie w biznesie :) Dołączam się do twojego pytania,Aniu :) Bo jeśli można by było sie przenieść z tego kierunku ,to spoko :)
    6/12/17
  • Ania

    Ja też na FiR bardzo bym chciała, ale mam mniej niż 55 pkt dlatego wątpię, że się dostane. Zobaczymy :-) Jeśli nie to idę na Ekonomię :) Do Krzysztofa: Porównywałam program studiów Ekonomii i FiR i praktycznie na pierwszym roku wszystkie przedmioty są takie same. Czy myślisz, że po pierwszym roku dałoby rade się ew. przenieść? :)
    6/12/17
  • Magdalena

    Dziękuję za odpowiedź, Krzysztof :) A czy na Fir są listy rezerwowe ? :)
    6/11/17
  • Magdalena

    Ania, tak wiem ze od 30 punktów :) W tym roku na szczęście nie zmniejszają limitów miejsc :-) a na ty na jaki kierunek się wybierasz? Limity przyjęć: http://skylark.up.poznan.pl/kandydat/limity-przyjec
    6/11/17
  • Krzysztof

    Do Ani. Matematyka jak matematyka, pomagają i prowadzący są ok. Dla potrzebujących organizują dodatkowe zajęcia z matematyki. Jak ktoś na pierwszym semestrze nie idzie za bardzo w imprezy, a w miarę się uczy nie powinno być problemów. Chyba dużo nie odpada. Uczyć się trzeba, ale w końcu po to są studia. Zgadza się, 30 punktów to minimum do przyjęcia na UP, tzn. można zdać maturę, ale kiedy się nie ma 30 punktów to na stacjonarne nie przyjmują. Do Magdy. Na FiR 55 punktów może być w tym roku mało. Ale jest ekonomia, tam przyjmują więcej, a program spoko. Dla wielu lepszy i bardziej wszechstronny niż na FiR. Zawodowo można pracować jak po FiR i jeszcze szerzej. Ponadto FiR psują wszystkie prywatne szkółki, a ekonomii raczej w tych szkółkach nie prowadzą.
    6/11/17
  • Ania

    Krzysztof a napisałbyś coś na temat poziomu trudności? Szczególnie jeśli chodzi o matematyke i ogólnie czy jest cięzko? Czy dużo osób odpada? Magdalena - widziałam na stronie UP w informatorze, ze minimum na każdy kierunek to 30 punktów
    6/11/17
  • Magdalena

    Dzięki za informacje ;) ! Czyli jeśli rok temu na Finanse i rachunkowość był próg 55 punktów, a ja mam 55,7 pkt , to mam szanse się dostać w tym roku, co nie :) ?
    6/10/17
  • Krzysztof

    Z tego co wiem na kierunkach ekonomicznych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu od kilku lat mają takie same limity i w tym roku je zachowali. Sprawdziłem na I stopniu, na Ekonomię było i jest 150 miejsc, a na FiR 90. Na drugim stopniu Ekonomii oferują 120 miejsc. Podają też na stronie Wydziału Ekonomiczno-Społecznego, że na razie przyjmują bez limitów na niestacjonarne (chyba najtańsze w Poznaniu i dobre).
    6/10/17
  • Magdalena

    Krzysztof, dzięki za informacje. :) a jaki byl zazwyczaj limit przyjęć w poprzednich latach. na Finanse ,na UP? Bo w tym roku jest 90 miejsc.
    6/9/17
  • Krzysztof

    Przedmiotów rolniczych w zasadzie nie ma, jakieś ślady. Program taki sam jak na Uniwersytecie Ekonomicznym. Poziom też ok. Mają zresztą wszystkie uprawnienia naukowe, nadają też doktoraty i habilitacje z ekonomii. Ale 55 punktów w tym roku może być mało. Wiele uczelni bardzo ograniczyło nabory, szczególnie ekonomicznych. Ale UP chyba to nie dotyczy.
    6/8/17
  • Magdalena

    Palina to super ;), ja tez zapisałam się na Finanse i w razie czego na Ekonomie, gdybym się nie dostała. Ale raczej się dostanę na te Finanse,bo rok temu był próg 55 punktów, a ja mam 55,7 . Krzysztof, dziękuję za odpowiedź :)! A dużo jest tych rolniczych przedmiotów czy tak normalnie ;)?
    6/8/17
  • Krrzysztof

    Studiowałem FiR i Ekonomię. Ekonomia chyba ciekawsza, daje szersze horyzonty.. Finanse i rachunkowość może bardziej zawodowe. W sumie bardzo podobny program. Ci sami wykładowcy. Poziom dobry, a na drugim stopniu wyższy niż na Uniwersytecie Ekonomicznym. Dobre seminaria. Na ekonomii chyba przyjmują więcej osób, niż na FiR. Generalnie bardzo polecam.
    6/7/17
  • Palina

    Magdalena, ja składam na Finanse i Rachunkowość. :p
    6/4/17
  • Magdalena

    Lepsze EKONOMIA czy Finanse i rachunkowość. ktoś coś? :)
    5/20/17
  • Nela

    Szczerze to wolałabym jednak tą nanobioinżynierię niż ochronę przrody bo nano to chyba większa szansa na ciekawą dobrze płaną pracę
    5/11/17
  • Przyroda

    Co sadzicie o kierunku Ochrona Przyrody? Warto sie wybrac?
    5/11/17
  • Nela

    co sądzicie o kierunku Nanobioinżynieria, wydaje się ciekawy i niszowy, a przede wszystkim ta branża bardzo szybko się rozwija?
    5/8/17
  • Kk

    Hej, czy studiuje ktoś inżynierię środowiska na UP i powie mi jak to wyglada i czy warto iść na UP czy lepiej na Politechnikę poznańska ?
    4/24/17
  • Łucja

    Witam , jakieś opinie o kierunkach: *Ekonomia *Finanse i rachunkowość? Proszę o kontakt: maggy5365@gmail.com ;)
    4/24/17
  • ciekawa dietetyka

    Witam chciałam się zapytać jak to jest na dietetyce niestacjonarnej polecacie czy jest dużo nauki czy są ciekawe przedmioty /wykładowcy czy ciężko się dostać jakie są wymagane przedmioty na maturze , oraz jaka panuje atmosfera czy dużo studentów odpadło ? jeśli ktoś chciałby odp na pytania takasobieja1995.5@wp.pl z góry dziękuję :)
    4/22/17
  • Łucja

    Witam, mam dylemat: co wybrać Ekonomię czy Finanse i rachunkowość? Czy mógłby sie ktoś wypowiedzieć na temat tych dwóch kierunków? :)
    4/19/17
  • Laila

    Witam! Czy progi punktowe na dietetykę niestacjonarna są analogiczne jak na stacjonarna ?
    4/11/17
  • Magda

    Magda, a mogłabyś powiedzieć jakie są przedmioty i jak wygląda matematyka? Ciężka jest? Czy osoba ,która nie zdaje matury rozszerzonej z matematyki poradzi sobie? :)
    4/11/17
  • kasia

    Magda mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat fir? Słyszałam, że na UP wykłady są obowiązkowe, to prawda?
    4/10/17
  • magda

    Kończę właśnie fir. Z czystym sumieniem mogę polecić uczelnię i kadrę. Najgorszy 1rok.
    4/9/17
  • Magda

    Witam gdzie znajdę zeszłoroczne progi punktowe na kierunek finanse i rachunkowość?
    3/27/17
  • Magda

    Hej ! Mam pytanie :) Jak wygląda kierunek Finanse i rachunkowość na UP? Jakie są przedmioty? i czym się różni ( a może to ,to samo co na Uniwersytecie ekonomicznym) ? Mój e-mail : magdalenachyba@wp.pl
    3/26/17
  • Drzwi otwarte

    Wie ktoś z was może kiedy są drzwi otwarte?nigdzie nie ma informacji na ten temat.. Z góry dziękuje za odpowiedź.
    3/26/17
  • Ania

    Czy ktoś ze studiujących mógłby się podzielić opinią na temat kierunku Finanse i Rachunkowość? :)
    3/20/17
  • ogrodnictwo

    Chętnie pomogę jeśli chodzi o ogrodnictwo, polecam ten kierunek osobom, które kochają rośliny i chcą pracować w tym zawodzie. UP daje do wyboru 3 specjalności, ja wybrałam kształtowanie terenów zieleni. Jeśli chodzi o przedmioty to możesz spodziewać się botaniki, dendrologii, chemii, uprawy warzyw, rośliny ozdobne, zarządzania terenami zielonymi. Oczywiście mamy też wf i język obcy. Poziom mnie zadowala, słyszałam już wiele narzekań ale nie zgadzam się z nimi. Polecam
    3/19/17
  • Olga

    Cześć, czy ktoś ze studiujących mógłby się ze mną podzielić opinią na temat kierunku ogrodnictwo lub biotechnologia? olgakacz@onet.pl
    3/13/17
  • Spercless

    "Rekrutacja na edycję studium 2017/2018 rozpocznie się 1 kwietnia 2017 i będzie trwała do końca sierpnia. Zapraszamy!" to widnieje na stronie tego kierunku na UP ;) także widać, że nabory są cały czas. Co do samych podyplomówek w tej szkole, osobiście polecam, fajna kadra, zdecydowanie warto, gdybym jeszcze raz wybierała szkołę to nie zawahałabym się pójść tutaj
    10/24/16
  • turista

    turystyka tutaj czy uam?
    10/24/16
  • podyplomowa Dietetyka

    planuje studia podyplomowe z zakresu Dietetyki / zdrowego żywienia, pokrewne. Na stronie UP wprawdzie jest program, który by mnie interesował, ale jako zakończony. Zakładam, że uruchomiona zostanie nowa edycja, stąd moje pytanie do osób, które wcześniej miały z tą uczelnia do czynienia: czy warto? czy byliście zadowoleni? jaki był sposób zaliczenia na koniec? Z góry dziękuję, Iza.
    9/28/16
  • nika.

    Hej, są jakieś chętne osoby z pierwszego roku technologii żywności i żywienia, żeby się poznać. Byłoby fajnie, bo wiadomo, że w grupie raźniej :)
    9/25/16
  • mylo

    pytaneczko Ja dostałem list jeszcze sierpniu ale ani me ani b o terminie rozpoczęcia. Na stronie tej uczelni tez niema żadnych informacji dla studiów stacjonarnych o harmonogramie. Jest to dla mnie bardzo kłopotliwe.
    9/22/16
  • pytaneczko

    dostaliście jakiegoś lista z uczelenki naszej drogiej nowej dla pierwszoroczniaczków o rozpoczęciu roczku akademickiego????
    9/21/16
  • agroturystyka

    czym różni się agroturystyka od turystyki przyrodniczej? lub od turystyki i rekreacji? tak w realu czym się te kierunki różnią i który wg Was najlepiej wybrać?
    9/13/16
  • mac

    Witam! Czy ciężko jest na ogrodnictwie - to znaczy analiza matematyczna, botanika etc.- do przejścia i jak wyglądają ogólnie studia?
    9/3/16
  • Risika

    Mgr biotechnologia, polecacie/odradzacie? Warto?
    8/18/16
  • Michalina

    Zależy, o którym akademiku jest mowa. Na Przylesiu łazienki są koedukacyjne , jednak cała atmosfera jaka tam panuje jest niezastąpiona. Jeśli chodzi o komfort i standard to polecam DS Maćko :-)
    8/18/16
  • dorota

    a ktoś coś wie o akademikach upp? to prawda, że łazienek nie ma w pokojach?
    8/12/16
  • pinka

    Witam jakieś opinie na temat architektury krajobrazu lub ogrodnictwa gabro21@onet.pl
    8/7/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    7/25/16
  • o dietetyce

    Ja wybrałabym ją jeszcze raz, bez wahania. Wbrew powszechnej opinii, że UP to uniwerek przyjemności, nauki jest sporo, ale jeśli tylko się chce to da się radę. Ja nawet nigdy nie miałam warunku. Jak dla mnie poziom jest wysoki. Poza małymi wyjątkami wykładowcy w porządku.
    7/21/16
  • Abiturientka

    Może się ktoś wypowiedzieć na temat dietetyki? Szczerze... Gdybyście mogli wybralibyście ponownie ten kierunek na UP?
    7/18/16
  • nołajdija

    Witam zostalem przyjety na biotechnologie Ale też na architekturę krajobrazu na UPP i po długich przemyśleniach nadal nwm co wybrać .. Doradzi jakis student?
    7/17/16
  • FIR

    Było parę pytań o Finanse i Rachunkowość na tym uniwersytecie bez konkretnych odpowiedzi. Co do wykładowców to wiadomo jak wszędzie są tacy co wymagają i można się czegoś nauczyć ale również zdarzają się tacy gdzie nic się nie robi i bez problemu 5 lub 4 na koniec jest. :) Jeśli chodzi o przedmioty przyrodnicze to owszem są wplatane w program studiów. Oprócz standardowych przedmiotów związanych z kierunkiem rachunkowość, ekonomia, finanse itd. są również takie jak podstawy produkcji rolniczej, podstawy przetwórstwa rolno-spożywczego. oczywiście na tych przedmiotach wymagana od studentów większa wiedza niż z przedmiotów kierunkowych co jest bez sensu no ale studiujesz na uniwersytecie przyrodniczym, więc wiedzę na ten temat musisz mieć. tak twierdzą. Plan na początku studiów trochę zapchany, zajęcia 4-5 dni natomiast na końcu pełen luz 1-2 dni. Ludzie studiujący świetni, więc atmosfera jest super oraz same studia nie są złe. po skończeniu posiadamy oprócz wiedzy z FIR wiedzę na temat m.in. gospodarki żywnościowej. Ogólnie polecam
    7/15/16
  • roman

    Hej,szukam kogoś kto studiował leśnictwo na UP ,na studiach w systemie niestacjonarnym,i mógłby napisać mi ogólnie co i jak.Proszę pisać na maila unexpected894@gmail.com Pozdrawiam
    7/14/16
  • świerk

    Dziwię się ludziom którzy chcą studiować technologię drewna! Naprawdę nie warto, rozmawiam z moimi kolegami którzy to ukończyli i by sobie to drugi raz ogólnie odpuścili. Sam skończyłem ten wydział i wiem, że nie warto!!
    6/29/16
  • mw_kosak

    Witam, chciałabym kilka informacji od osoby, która studiowała/studiuje dietetykę zaocznie na UP. Czy zdawała dodatkowy przedmiot na maturze? Jak z dostaniem się? Co sądzicie o przykładaniu się wykładowców do zajęć? I jak z zaliczaniem na kolejny rok? Jaką wiedzę z chemii i biologii trzeba mieć na samo wejście? Odpowiedzi gdyby ktoś mógł na makosak@outlook.com
    6/29/16
  • AGNIESZKA

    Witam, zamierzam studiować technologię żywności i żywienie człowieka stacjonarnie na UP( zastanawiam się jeszcze nad dietetyką , biotechnologią ) który kierunek jest waszym zdaniem najlepszy ? Proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail agapiekna1@wp.pl *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * czego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy,itd. Pozdrawiam : )
    6/5/16
  • AGNIESZKA

    Witam, zamierzam studiować technologię żywności i żywienie człowieka stacjonarnie na UP( zastanawiam się jeszcze nad dietetyką , biotechnologią ) który kierunek jest waszym zdaniem najlepszy ? Proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail agapiekna1@wp.pl *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * czego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy,itd. Pozdrawiam : )
    6/5/16
  • Dietetyka zaocznie

    Witam. Wybiera się ktoś z Was w tym roku na dietetykę zaocznie? Mam też pytanie do studiujących już na tym kierunku. Jak wyglądają zajęcia pod względem poziomu nauczania i stopnia trudności, ogólnie czy warto iść na up na ten kierunek? :) zostawiam swój e-mail w razie gdyby ktoś chciał trochę więcej opowiedzieć :) agata_p174@wp.pl
    5/30/16
  • marzena

    Hej wszystkim :) Poszukuję osoby, która studiuje LEŚNICTWO na UP (najlepiej w Poznaniu) i zechciałaby mi odpowiedzieć na kilka pytań. Z góry dziękuję ;) marzena191996@o2.pl
    5/25/16
  • Wera

    Studiuje ktoś ekoenergetykę ? Jak wygląda na tym kierunku ? Trudno jest? Może ktoś coś opowiedzieć ? ;)
    5/18/16
  • super super

    Ja serdecznie polecam dietetykę i leśnictwo :) Trzeba się uczyć ale to standard na studiach.
    5/10/16
  • do Ani

    Totalnie nie warto studiować Technologii Żywienia :/ idź na biotechnologię o wiele wiele więcej perspeltyw pracy. Pozdrawiam
    5/10/16
  • Ania

    Opinia o technologii zywienia i zywnosci czlowieka warto nie warto ?
    5/6/16
  • Ania

    Opinia o technologii zywienia i zywnosci czlowieka warto nie warto ?
    5/6/16
  • Oliwia

    Czy ktoś studiuje lub studiował architekturę krajobrazu? bardzo proszę o opinie, wybieram się tam i nie wiem, czego się spodziewać :) Z chęcią tez dowiem się czegoś o akademikach i o stypendium socjalnym. Mój mejl to: m.oliwia@onet.pl
    5/5/16
  • @anja

    Siemka, mój brat jest właśnie na tym kierunku więc kilka informacji mogę Ci przemycić. Przede wszystkim jest dużo biologii i trochę chemii ale jeżeli ogarniasz te przedmioty to na pewno sobie poradzisz. Brachol mówił że to dość nowy kierunek więc wszystko się wciąż rozwija, na szczęście w dobrym kierunku :) Co możesz po tym robić? No głównie zawody związane z pielęgnacją i dbaniem o rośliny, związane z ogrodnictwem, leśnictwem, nawet rolnictwem, do tego instytucje zajmujące się ochroną środowiska czy ekologią. Generalnie opinię o kierunku i uczelni ma dobrą, wiadomo trzeba się uczyć ale jak ktoś nie chce się uczyć to niech lepiej nie idzie na studia. Pzdr
    5/3/16
  • anja

    Cześć! Ktoś był/jest na medycynie roślin i mógłby powiedzieć o czym są te studia, jak się studiuje i co można po tym robić?
    4/10/16
  • Dietetyka

    Hej :) Może mi ktoś wtajemniczyć jak jest na Dietetyce? :) z Góry dziękuję :D
    3/30/16
  • Rogal

    Naprawdę polecam biotechnologię na UPP, pierwsze semestry dość dziwaczne pod względem chociażby przedmiotów i wymagań (bardzo zróżnicowany poziom wykładanych przedmiotów), ale czym dalej w las tym ciekawiej i więcej satysfakcji. Trudność kierunku w bardzo dużym stopniu zależy od prowadzących na których się trafi. Miejscami rzeczywiście trzeba trochę przysiedzieć, ale spokojnie można pogodzić studiowanie tutaj z "normalnym życiem". Ja osobiście przyszedłem tutaj typowo przezimować rok, poprawić maturę i iść na UM, ale tak bardzo mi się spodobała atmosfera i "wygoda" studiowania tutaj, że już zostałem. Sam się dziwię, że aż tak mi się podoba. Szczerze nie sądziłem, że będziemy robić takie zaawansowane rzeczy i to może być powód.
    3/19/16
  • Bogusia

    Witam! :) Chciałabym przedstawić w skrócie sytuację na wydziale Leśnictwo. Zajęcia na pierwszym roku- owszem, jest parę takich dodatkowych, niekoniecznie istotnych dla naszego przyszłego zawodu, jednak im dalej tym ciekawsze i bardziej specjalistyczne przedmioty. Istotną sprawą są MOŻLIWOŚCI ROZWOJU. Na naszym wydziale istnieje Koło Leśników, są w nim różnego rodzaju sekcje które umożliwiają rozwój swoich konkretnych zainteresowań ( a to coś wspaniałego). Dodatkowo istotna jest atmosfera na uczelni, kontakty z prowadzącymi zajęcia oraz ( co ja BARDZO doceniam) wspaniałe zajęcia terenowe. Cóż, wolałabym aby było ich więcej ( im więcej tym lepiej!) , jednak sam fakt możliwości ich odbycia jest ciekawy, ponieważ gdzie lepiej się można nauczyć nauki o lesie jak nie w ... lesie ? ;) Zapomniałam wspomnieć o wspaniałej możliwości jaką są lasy świata! Projekt obejmuje możliwość wyjazdu do najdzikszych i najdalszych lasów świata ( Borneo, Ameryka Południowa etc.) A więc, konkludując- każda uczelnia ma swoje plusy i minusy, jednak z perspektywy 4 lata mogę powiedzieć że dokonałam dobrego wyboru.Obecnie studiuję dwa kierunki na tym wydziale ( Leśnictwo i Ochronę przyrody). Mam wiele wspomnień którymi mogę się dzielić, wiele doświadczeń i zdobyłam wiele wiedzy ( a to chyba w studiach najważniejsze). To tyle, kształćmy się, bo nauka otwiera wiele drzwi, nie tylko w aspekcie pracy.
    3/17/16
  • dietetyka

    nie polecam tego kierunku, ani uniwersytetu kobieta w dziekanacie zazwyczaj niemiła, wszystko z wielką łaską, traktują momentami jak śmiecia chemia żywności na 1 roku to jakaś trauma przynajmniej zaocznie, mówią,że robią przesiew, ale z 80 osób jakies 8-10 ją zdaje; analiza i biochem nie lepsze na 2 roku; trzeba mieć ogromną odporność na stres; najgorsze jest to, ze więcej tu technologii niż dietetyki, a to dlatego, że wykładowcy od chem to technolodzy; odradzam
    2/20/16
  • turystyka przyrodnicza

    kto jest na kierunku turystyka przyrodnicza i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami? czy macie wiedzę, jak ten kierunek wypada wobec Turystyki i rekreacji na UAM? może ktoś się przenosił, albo ma znajomych? chętnie sie dowiem więcej na ten temat?
    1/31/16
  • jakość

    czy jest ktoś z technologii żywności magistra specjalność jakość?? mam parę pytań
    1/26/16
  • zapytanie

    miał ktoś zajęcia z dr e.skotarczak?
    1/22/16
  • Z Projektowania mebli

    Studiuję projektowanie mebli na UP. Osobiście jestem zadowolona, ale to oczywiście zależy od osoby. Zle wspominam pierwszy semestr bo pełno niepotrzebnych przedmiotów ale później coraz lepiej. Większości prowadzący są naprawdę spoko. Uważam, że jak ktoś chcę pacę w tym zawodzie to musi przyjść z pasją. te studią mogą pomóc, jednak ważniejsze jest to co się robi po za nimi, zdobywanie wiedzy, konkursy, staże, uczenie się dodatkowych programów-tworzenie portfolio. Jeżeli ktoś myśli że jak tylko wszytko pozdawa, skończy studia to znajdzie pracę - może się zaskoczyć. Jest egzamin z rysunku żeby się dostać ale na prawdę lajtowy
    1/13/16
  • mebel

    Beatko odpuść sobie technologię drewna. Zawszę chodzi o to samo, kasę dla kształcących. Jak już ktoś napisał, nie jest tak pięknie jak go reklamują. Gdybym miał wybierać te studia a pieniądze które zainwestowałem w kształcenie wybrał bym na pewno to drugie wolał bym zainwestować je w coś innego! Stracone lata. Również nie pracuję w branży.
    1/11/16
  • hex

    nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby na kierunku ekonomicznym były przedmioty związane z przyrodą, ekonomia, socjologia, zarządzanie, z tym się musisz liczyć
    1/2/16
  • FiR

    Czy jest ktoś kto ukończył/studiuje Finanse i Rachunkowość na UPP? Wiem, że jest to dobra uczelnia ogółem, ale chciałam się dowiedzieć jak to jest tylko z tym kierunkiem. Czy wykładowcy dobry(jasno przekazujący swoją wiedzę) i czy faktycznie wrzucają ci na kierunki ekonomiczno-społeczne zajęcia typowo przyrodnicze?
    12/16/15
  • sosna

    I jeszcze jedno samych stódiów też dobrze nie wspominam - nauczyciele zawistni.
    11/16/15
  • drzewo

    Ukończyłem Poznań, praca z daleka od domu za marne grosze - wynajem mieszkania. Sam nie pracuję w branży i moi koledzy z okolicy również. Osobiście na pewno drugi raz bym nie poszedł na te studia, nie jest tak pięknie jak go reklamowali na drzwiach otwartych.Nie polecam.
    11/16/15
  • Beata

    Cześć czy studiował ktoś jeszcze na technologi drewna projektowanie mebli? Jest po tym szansa na pracę? Bo kierunek wydaje sie bardzo fajny? A może jest ktoś w trakcie studiów i może coś o tym powiedzieć?
    11/5/15
  • Beata

    Cześć czy studiował ktoś jeszcze na technologi drewna projektowanie mebli? Jest po tym szansa na pracę? Bo kierunek wydaje sie bardzo fajny? A może jest ktoś w trakcie studiów i może coś o tym powiedzieć?
    11/5/15
  • drewno

    Uważam ,iż po technologii drewna nie ma wiele na dzisiejsze czasy, jeśli już uda się komuś znaleźć jakiś standard 4-5 tys na miesiąc to jest to praca z daleka od domu, gdzie trzeba wynająć mieszkanie (stawkę którą uda się osiągnąć uważam za 5% kończących te studia). Wydaje mi się,że nie trzeba być po technologii drewna aby zarządzać ludźmi na produkcji, pozostaje tylko jedno stanowisko technologa gdzie uważam, że jest on potrzebny( są tu tylko duże zakłady, małe to firmy rodzinne wystarczy kurs Auto Cada) no i rotacja na tych stanowiskach. Uważam ,iż wykształcić się na kilka zakładów w Polsce to .... Niech każdy sobie sam odpowie. Myślę,że pozytywne komentarze pochodzić będą od ludzi którzy kształcą w tej branży lub od garstki ludzi którym się udało.Powodzenia!!!
    10/4/15
  • krajobraz

    Czy macie jakieś informacje na temat kierunku architektura krajobrazu? Polecacie, odradzacie, jestescie zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
    9/21/15
  • sandra

    witam potrzebuje informacji o dietetyce zaocznie, jakie przedmioty,jaki poziom,jak wogole oceniacie ,czy warto ? prosze o odp lub kontakt sandra117@wp.pl
    9/14/15
  • Anka

    Witam, mam pytanie odnośnie Finansów i Rachunkowości w formie niestacjonarnej: czy ktoś kto studiuje ten kierunek na up może powiedzieć czy mam tam jakiekolwiek szanse na utrzymanie się skoro nie jestem po mat-fizie czyli nie miałam matmy rozszerzonej? Matma podstawowa oczywiście opanowana bardzo dobrze, ale niestety nie sądziłam, że wyjdzie jak wyjdzie i nie przygotowywałam się z matmy rozszerzonej więc troche się obawiam. No i interesuje mnie to jak wygląda zwykle rozkład egzaminów w czasie sesji na studiach w formie niestacjonarnych na tej uczelni? Chodzi mi o to ile maksymalnie egzaminów bywało w czasie jednego weekendu. :-/ Za każde przydatne info z góry dzięki.
    8/24/15
  • Deska

    Wyprowadzenie do Swarzędza Ci dużo nie pomoże. Opłać mieszkanie itp. szybko to zrozumiesz.Praca za małe pieniądze. Odradzem szkoda energii!
    8/18/15
  • jolooo

    fakt, technologia drewna to mało popularny kierunek ale nie sądziłem, że aż tak trudno po nim o pracę, chyba musi się Pan wyprowadzić do Swarzędza-polskiej stolicy mebli, tam się pewnie coś znajdzie ;)
    8/17/15
  • kłos

    Technologię Drewna ukończyłem w 1982 roku. Cóż mogę powiedzieć z perspektywy wielu lat. Jest to kierunek-pomyłka, kaleczenie ludzi. Po ukończeniu zero pracy w dużym mieście. Po prostu stracone lata. Teraz, gdy mam 50 lat zmuszony będę szukać pracy. Pytam gdzie? Mieszkam w Warszawie. Czeka mnie długotrwałe bezrobocie. Namawiam Was. Nie idźcie na ten kierunek, chyba, że w Waszej miejscowości jest jakaś fabryka z branży. Zero perspektyw.Nawet jeśli jest duża jedna fabryka zastanowił bym się czy warto? Chyba nie!!!
    8/17/15
  • chyba student

    Wybieram sie na odnawialne źródła energii na up we wrocławiu albo na ekoenergetyke na up w poznaniu i nie wiem gdzie bedzie lepiej. Doradźcie gdzie lepiej studiować :)
    7/12/15
  • ktoś, coś

    Ogrodnictwo albo medycyna roślin ?
    7/11/15
  • ciekawa

    Cześć! Mam pytanie czy ktoś studiował DIETETYKĘ i czy mógłby mnie wtajemniczyć jak to jest na tym kierunku? Z góry dziękuję :)
    7/5/15
  • kat96

    Czy mógłby ktoś opowiedzieć coś o finansach i rachunkowości? Jak wyglądają studia, dużo nauki?
    7/2/15
  • anka1010

    Cześć! Zastanawiam się nad studiowaniem Informatyki i agroinżynierii. Czy jest to kierunek bardzo trudny i raczej męski? I czy wiele jest potem ofert pracy?
    7/1/15
  • xxx

    własnie tez sie zastanawiałam nad medycyną roślin,ale jak zobaczyłam jakie tam są przedmioty to troche sie przeraziłam ;x
    7/1/15
  • Marta

    Medycyna roślin, ktoś coś wie ?
    6/26/15
  • Basia

    Czy mógłby ktoś opowiedzieć o technologii żywności?
    6/26/15
  • pati

    ok,podaje maila patrycja1996121@wp.pl
    6/25/15
  • Akademiki

    do Amanda - Mieszkam w akademiku mogę odpowiedzieć na twoje pytania :) podaj najlepiej mail do siebie
    6/24/15
  • towaroznawstwo

    do pati studiuje towaroznawstwo na UP mogę odpowiedzieć na twoje pytania :) podaj najlepiej mail do siebie
    6/24/15
  • Maarta27

    Hej, wybieram się na Ogrodnictwo albo Turystykę i rekreacje, jeszcze nie zdecydowałam i zależy czy w ogóle się dostanę :) podzielicie się jakaś opinią o tych kierunkach? a może ktoś też się wybiera ? Pozdrawiam ;)
    6/22/15
  • Amanda

    Hej. Mógłby ktoś wypowiedzieć się o akademikach przy UP i co z dopłatami socjalnymi? :)
    5/25/15
  • pati

    hej,czy mógłby ktos mi powiedzieć jak jest na towaroznawstwie na UP? wysoki poziom? waham się nad UEP a własnie UP i nie wiem gdzie lepiej studiować ten kierunek :/
    5/19/15
  • Paulinaaaaa

    Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
    5/8/15
  • Paulinaaaaa

    Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
    5/8/15
  • Paulinaaaaa

    Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
    5/8/15
  • Justyna

    ANETA! ja się wybieram i też szukam jakiś informacji. Może chwilę porozmawiamy? mój mail: aga009@poczta.onet.eu
    5/2/15
  • Justyna

    Bardzo proszę o kontakt osoby studiujące dietetykę na up w Poznaniu, stacjonarnie bądz niestacjonarnie. mail: aga009@poczta.onet.eu
    5/2/15
  • aneta

    Witam ;) kto się wybiera w tym roku na niestacjonarną dietetykę ?
    4/21/15
  • kubuś

    powiedzcie ile osób jest na jedno miejsce na ekoenergetyke, albo gdzie tego szukać. Jak ktoś wstawi link to też dobrze :)
    3/18/15
  • Paweł

    informatyka, mechanika czy Elektrotechnika -klasyczne kierunki techniczne to najlepsza opcja i inwestycja w przyszłość, po tych kierunkach jest najwięcej ofert pracy
    3/13/15
  • kasia

    inzynieria srodowiska - najtrudniejszy kierunek na tym uniersytecie. nauka jest caly rok , nie ma tygodnia bez minimum 3 kolokwiow.
    3/2/15
  • dioda

    no w Poznaniu lepszej uczelni branżowej nie znajdziesz, chyba że rozważasz inne miasta, mnie się Poznań mega podoba, stolicy nie cierpię, rozważałam jeszcze Wrocław - ze studiow jestem zadowolona i mogę polecić z czystym sercem
    3/1/15
  • kubuś

    Może ktoś coś powiedzieć o kierunku ekoenergetyka? Jaki jest poziom i czy studiować go tam czy jest jakaś lepsza uczelnia?
    2/21/15
  • grześ

    trzeba chodzić w ogóle na tą inaugurację? :)
    1/27/15
  • kinia

    ja poszłam na pierwsza inaugurację roku a w kolejnych latach sobie odpuściłam ;)
    1/25/15
  • michal

    czy ktoś z Lubina dostał się na leśnictwo zaoczne?? szukam współtowarzyszy niedoli
    10/1/14
  • pytaneczko

    czy warto / trzeba / należy iść na inaugurację roku uczelnianego? znajomi zaczeli się śmiać, gdy powiedziałam, że się wybieram, to chyba żaden wstyd?
    10/1/14
  • kamil

    z tego co wiadomo to na UP w Lublinie jest tylko turystyka i rekreacja a nie turystyka przyrodnicza...
    9/22/14
  • turystyka przyrodnicza

    a co to za kierunek jest ta Turystyk przyrodnicza wie ktoś więcej???
    9/18/14
  • KK

    Dietetyka niestacjonarne I stopnia : orientuje sie ktoś jak ze zjazdami które sa w piątek? O ktorej sie zaczyna? I czy nieobecność traktowana jest dość liberalnie? PS. Jeśli ktoś zorientowany chciałby pogadać ze mną o paru kwestiach dotyczących uczelni i odp na pare pytań, odezwijcie sie na letitbe000@hotmail.com, z góry dzięki!!! :)
    9/5/14
  • mateusz

    Mieszkałaś kiedyś w akademiku? Wszędzie można się uczyć, a wśród studentów zawsze znajdą się chętni na szybką imprezę ;)
    8/27/14
  • ola

    moglby ktos cos napisac o akademikach up? da sie tam uczyc czy generalnie jest dosc glosno i imprezowo? :)
    8/24/14
  • eoo

    a jak to jest z wybieraniem specjalności doradztwo/catering na dietetyce? Jakie kryterium jest brane pod uwagę?
    8/11/14
  • daria

    ja nie odniosłam takiego wrażenia, im więcej poznasz zagadnień dotyczących technologii żywności tym większą wiedzę będziesz mogła wykorzystać w dietetyce i lepiej zrozumiesz wszystkie procesy żywieniowe
    8/7/14
  • eoo

    Co możecie powiedzieć o dietetyce I stopnia? Polecacie? Podzielacie opinie, że dietetyka na Up ma zbyt wiele wspólnego z technologią żywności i żywienia?
    7/30/14
  • Ewa

    Cześć! Możecie podzielić się wrażeniami- jak odbieracie kierunek dietetyka II stopień (zaoczne)? Pozdrawiam
    3/24/14
  • mariola

    Polecam gorąco Uniwersytet Przyrodniczy, świetna atmosfera w szkole, również na zajęciach, bardzo podobała mi się relacja student -wykładowca, ciekawie prowadzone zajęcia, Oby tak dalej ;)
    2/27/14
  • Damiano

    absolwenci inżynierii środowiska mają bardzo ciężko na rynku pracy
    2/11/14
  • nievermind

    Studiuję dietetykę II rok. Poszłam tu bo nie miałam matury ani z chemii ani biologii (dietetyka potem okazała sie czymś, co chcę robić... a nie matematyka), a tylko tu nie wymagali. DIETETYKA NA UP NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z DIETETYKĄ!!!!!!! kierunek to zwykła technologia żywności i tyle. Same analizy, które nijak mają się do zawodu dietetyka. DNO TOTALNE! Powinno być żywienie dla kobiet w ciąży, sportowców, jak odżywiać człowieka, który musi zrzucić wagę, jak czlowieka chorego... i wszystko na osobnych zajęciach, jak najdokładnej omówione... Coś o roślinach, coś o leczeniu jedzeniem... Ale niestety, w moim planie jest analiza żywności, gdzie oznaczamy np kwasowość. Sorry, tego dietetyk nie potrzebuje, nie wyleczę ani nie odchudzę ludzi dzięki temu, że wiem co to jest kwasowość ogólna i w jakich stopniach ją się wyraża... mamy genetykę, na której ani razu nie padło słowo żywienie, żywność... też nie wiem po co ona... choć ciekawa :) Dodatkowo wypełniacze czasu na I roku: 3 wykłady do wyboru nie wnoszące nic kompletnie - możesz sobie wybrać historię sztuki, psychologię, pedagogikę itp. w jednym semestrze, a w drugim dwa już przydzielone, nie mam pojęcia po co. Na parazytologii dowiedziałam się o leishmanii donovanii, tasiemcach... Fajnie. Na mikrobiologii nauczyłam się robić pożywki dla drobnoustrojów i obserwować je pod mikroskopem. Bardzo przydatne jakby ktoś się nudził w swoim gabinecie, bo nie ma się klientów z powodu kompletnego braku wiedzy w zakresie leczenia i żywienia ludzi. POKÓJ.
    11/15/13
  • Inauguracja

    Wie ktoś może o której i gdzie odbywa się inauguracja w poniedziałek?
    10/5/13
  • polka

    hej, mam pytanie kto się orientuje jak wyglądają studia na tej uczelni o kierunku architektura krajobrazu? Bo z tego co słyszałam jest dosyć ciężko? Czy trzeba umieć dobrze rysować ? proszę o odpowiedź :)
    10/1/13
  • Noc Naukowców?

    Co Uniwerek Przyrodniczy organizuje w ramach Nocy Naukowców? Kliknełam z ich strony na grafik, przeszlam na strone PP, odchaczylam Poznan, ale nie widze informacji z programem, a konkretnie jestem zainteresowana obejrzeniem Uniwersytetu Przyrodniczego, wiec bede wdzieczna za info albo linka do programu, jagoda
    9/23/13
  • Asia

    W organizacji roku jest napisane, że zajęcia dydaktyczne na studiach niestacjonarnych rozpoczynają się 28 września, a w terminarzu zajęć, że pierwszy zjazd jest 4 października, może to ktoś wytłumaczyć? Z góry dziękuję.
    9/16/13
  • alex

    da radę pogodzić studia weterynaryjne na UP i równocześnie pracę we Wro?
    7/23/13
  • Asia93

    Mam jeszcze takie pytanie: Czy materiały do nauki są umieszczane przez profesorów na stronie internetowej, czy trzeba liczyć tylko na swoje notatki?
    7/16/13
  • maturzystka

    Witam. Chciałabym się dowiedzieć ile mniej więcej trzeba mieć punktów z matury (biologia i chemia rozsz.), żeby dostać się na technologię żywności i żywienie człowieka. ?
    6/26/13
  • Asia93

    A plan zajęć jak jest rozłożony? Chodzi mi o to czy zajęcia są od rana i od razu po sobie wszystkie wykłady czy są też przerwy np. póltora godzinne bądź dłuższe? I czy są jakieś dni wolne od zajęć tak jak na innych uczelniach?
    6/2/13
  • Ewa

    Cześć! Możecie podzielić się wrażeniami- jak odbieracie kierunek dietetyka II stopień (zaoczne)? Pozdrawiam
    6/2/13
  • studentka TŻiŻ

    W trakcie jednego semestru były takie przedmioty z ktorych koło było co tydzień,albo co 2 tygodnie także czasem wychodziło po 3, 4 tygodniowo, ale materiał ze spokojem do ogarniecia.
    5/28/13
  • Asia93

    Ale 4 koła tygodniowo przez cały semestr?? Czy tylko w okresie sesji?
    5/20/13
  • studentka TŻiŻ

    Kończe właśnie drugi rok na Technologii Żywności sama przed rozpoczęciem czytałam wiele opinii dlatego chce teraz trochę pomóc wybierającym się na tę uczelnie. Jestem po biol-chem ale bałam się na samą myśl o ilości chemii czy innych przedmiotach ścisłych. Okazało sie że nie jest źle, na uczelni naprawde ludzie mega sympatyczni idą CI na rękę. zdarzają się oczywiście profesorowie ktrórym sie poprzewracało w głowach i czasem wydziwiają, na razie tarfiłam na takie dwie, nie ma rzeczy niemożliwych. Na pierwszym roku było wiele przedmiotów nie potrzebnych ale od tego roku jest coraz ciekawiej, Generalnie dają CI konkrenty materiał z jakiego masz się uczyć, co do wykładów to ponoć teraz są obowiązkowe, ale to w dużej mierze zależy od prowadzącego czy bierze pod uwagę te obecności czy nie. Serio nie ma się czego bać, są semestry gorsze i lepsze tzreba się mniej uczyć bądź więcej, w zeszłym semestrze mieliśmy po 4 koła tygodniowo dużo materiału trzeba przyznać że wtedy bywało hardkorowo momentami ale wiele pytań z egazminów się powtarza więc luzik dalismy rade Ludzie kończyli różne profile artystyczne, sportowe, dziennikarskie i dają sobie rade. Naprawde polecam tę uczelnię jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało.
    5/16/13
  • Asia93

    Ja planuję złożyć papiery w tej szkole na wydziale Ekonomiczno-Społecznym (Finanse i Rachunkowość). Może ktoś studiuje tutaj na tym kierunku i mógłby wyrazić swoją opinie? :) A jak z planem zajęć? Są jakieś dni wolne w tygodniu?
    5/13/13
  • 0707Luk90

    Chciałbym spostować moją opinię. Sprawy z dziekanatem można wyjaśnić. Na minus to, że są przedmioty rolnicze. Na plus nowa stołówka, biocentrum, hala na dojeździe. Uczelnia jest ok, zakładam że na każdej znajdzie się coś co możne się nie spodobać.
    4/22/13
  • 0707Luk90

    Studiuję ekonomię od 4 lat na UP, i uważam że nie jest to dobra szkoła. Na licencjacie z góry narzucona specjalizacja, wtrącanie masy rolniczych przedmiotów w wydział ekonomiczno-społeczny, co uważam za nieuzasadnione. Komplikacje z dziekanatem. Drugi raz bym tu nie przyszedł.
    3/8/13
  • michał777

    a co sądzicie o leśnictwie? czy mógłby się wypowiedzieć ktoś, to to studiuje?? kompletnie nie wiem czego spodziewać się po tym kierunku...
    1/6/13
  • Aga1992

    bezsensowne wybieranie specjalizacji na 3 roku zamiast jak na ekonomicznym czy UAMie na 2. Drugi raz bym tam nie poszła.
    11/18/12
  • marzenka

    uniwersytety przyrodnicze to raczej rzadkość już w dzisiejszych czasach, ale czy przeżytek?
    11/8/12
  • baby

    Ojciec ma ukończone studia na kierunkach zootechnika oraz technologia drewna, całe życie pracował jednak w stadninie koni jako trener. Wyrastając w takim środowisku stwierdziłem że pójdę w jego ślady, na zootechnikę. Nie powiem żeby studia byly łatwe i przyjemne, ale na pewno zadowolony jestem z poziomu nauczania, kadry i programu zajęć.
    7/22/12
  • andri

    to prawda, piątkowska i akademiki to prawdziwy raj. blisko do biedronki, pestki i autobusów na uniwerek. jeśli ktos przyjdzie na studia na UP, UAM czy nawet UEP to niech wybiera akademiki na piątkowskiej albo dożynkowej, super klimaty!
    7/4/12
  • mgr

    Nauke na ten rok już skończyłam, zaczęło się euro, musieliśmy się wyprowadzić z akademików, zrobić miejsce dla policji (!), której mieszka tam teraz pełno. szalony czas, ten drugi semestr. zleciał strasznie szybko, aż ciężko w to uwierzyć. a teraz czas na wakacje przed kampanią wrześniową...
    6/13/12
  • owiec

    To się naopiniowałeś Jacku :D Mieszkam zaraz niedaleko PIątkowskiej i często wpadam na akademiki przyrodniczego. Świetni ludzie tu studiują, nie wiem jaki poziom, bo jestem na UAMie, aczkolwiek naprawdę dobrze się tam z ludźmi czuję i są inteligentni, tylko czasami nie trafia do mnie to, co mówią, bo jednak ja na tych roślinkach itp, to nie bardzo
    5/30/12
  • Jack

    superuczelnia
    4/11/12
  • biredi

    Biotechnologia bardzo, bardzo spoko, nie ma się do czego przyczepić, naprawdę jest fajnie. Ciekawe zajęcia, tego się właśnie spodziewałem. Być może nie jestem asem, ale nie nudzę się i chętnie przychodzę na zajęcia, choć nie zawsze przygotowany
    4/1/12
  • operer

    31 marca są dni otwarte, gdzie można dowiedzieć się o wiele więcej, niż z mojego postu. Ogólnie powiem tylko, że jeśli przyrodniczy to tylko Poznań. Wszystko jest świetne, czasami trochę trudno, ale zdecydowanie przyjemnie pomimo tego. Chce się chodzić na uczelnię( bo uczyć to wiadomo, że nie zawsze)
    3/20/12
  • whynot

    Dużo pytań pozostawionych bez odpowiedzi, ale sam dołożę jedno od siebie. Jak wygląda ta cała współpraca zagraniczna? Chodzi mi mianowicie, czy ktoś ma z nią doświadczenia, bo chętnie bym się wybrał do Francji czy Holandii, ale jeśli to ma być jakiś słaby wyzysk czy nie wiem jak to nazwać, to sobie podaruję
    3/3/12
  • las

    Może mi ktoś powiedzieć coś więcej o wydziale leśniczym ? Słyszałem, że to całkiem przyjemne studia, które praktycznie zapewniają pracę. Lubię ciszę i spokój, najchętniej zaszyłbym się w takiej leśniczówce i sobie spokojnie żył. Jak to wygląda w praktyce?
    2/24/12
  • zniesmaczony

    Miano, a właściwie \"uniwersytet\" w nazwie jest odgórnie narzucony prawnie, co moim zdaniem nie miało sensu, bo Akademia nic nikomu nie ujmuje. W każdym razie jestem obserwatorem uczelni, dokładnie budynku dydaktycznego przy piątkowskiej i to, co Ci studenci odstawiają, to w głowie się nie mieści. Mam nadzieję, że to wybryki wynikające z wolnego czasu między zajęciami, a nauka idzie im lepiej
    2/17/12
  • do studiujacych biotechnologie

    kochani, czy na biotechnologii jest bardzo ciężko? bo kierunek bardzo mi lezy, ale boje sie czy dam rade, oczywiscie zakladam ze punkty na maturze pozwola mi tu studiowac, a przy okazji, czy w Poznaniu mozna studiowac biotechnologie na jakiejsc uczelni prywatnej? orientujecie sie moze, gdzie?
    2/15/12
  • AlicjaW

    uczelnia jest calkiem niezla, choc o duzych publicznych szkolach trudno pisac tak jednoznacznie, bo co wydzial, to inny poziom i kadra, ale generalnie dbaja o poziom, bo nazwa UNIWERSYTET zobowiazuje, a tak na powaznie to wedlug mnie powinni miec nawet wyzsza ocene, ja osobiscie daje im 8,5.
    2/11/12
  • worker

    Zdecydowanie chwalę wydział dietetykę na przyrodniczym ! Mój dietetyk właśnie tam się kształcił i naprawdę profesjonalnie się z nim współpracuje . pozdrawiam
    1/26/12
  • jola

    dokładnie tak, jeśli idę na dany kierunek(przywołam przykład zootechniki) to idę po to żeby sie czegoś tam nauczyć i mimo ilości materiału staram sie to ogarnąć a nie wypisuje jacy to wykładowcy są źli...ta szkoła ma bardzo dobre opinie wśród wielu studentów, wykładowy sa profesjonalni a negatywne komentarze da sie słyszeć od tych, którzy na studia chodzą bo wypada miec papierek o ukończeniu jakiejś szkoły wyższej...
    1/25/12
  • oburzona Elwira

    jesli ktos pisze, ze cos jest do kitu i tylko tyle, to lepiej niech sobie da spokoj w ogole z pisaniem, bo co to niby znaczy? jesli mnie interesuje zootechnika, to chcialabym wiedzie, jak wygladaja studia na tym kierunku, jaky sa wykladowcy, jak duzo jest nauki, zaliczen, w jakich warunkach odbywaja sie zajecia, jaka atmosferta panuje na uczelni? To sa dla mnie wazne informacje, a jesli juz ktos opluwa jakis kierunek, to nech laskawie napisze DLACZEGO? co mu nie pasuje? program? ilosc nauki? oblali go czy co? skoda czasu na komentarz, ktory nic nie wnosi.
    1/25/12
  • zootechnika jest do kitu

    !!!
    1/23/12
  • goska

    sluchajcie, jako maturzystka wkurzam sie widzac strone internetowa Uniwerku Przyrodniczego w Poznaniu, zlosci mnie, ze dobra uczelnia, z tradycjami i swietnym zapleczem dydaktycznym, wspaniala kadra (moja kuzynka tam wyklada), posiadajaca szeroka oferte kierunkow i specjalnosci nie postara sie CZytelnie zaprezzentowac najwazniejszych informacji na swojej stronie, a oferta jest na jakims Biuletynie. Ale nie zrazajcie sie, po prostu pewnych rzeczy w panstwowych szkolach sie nie przeskoczy, one jeszcze do tego nie dojrzaly. Sama szkola jest BARDZO DOBRA.
    1/23/12
  • AnkaW

    poproszę o kontakt osoby studiujące zootechnikę na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu anna1993@o2.pl
    12/9/11