Ocena uczelni


Komentarze (289)


  • Olga

    Kto jest na informatyce stosowanej i może się wypowiedzieć na temat tych studiów i kierunku?
    5/29/19
  • Ania

    Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda analityka gospodarcza? Czy przedmiot Rachunek prawdopodobieństwa jest bardzo trudny, czy da się go ogarnąć
    4/23/19
  • prawo na UE

    Kochani powiedzcie, czy kierunek Prawo realizowany na UE w Krakowie jest tożsamy z kierunkiem Prawo na UJ??? inaczej mówiąc, czy są to typowe studia prawnicze, które potem dają ścieżkę do aplikacji sędziowskiej, prokuratorskiej, notarialnej, itd. Czy może z racji, iz jest to uczelnia ekonomiczna, to więcej jest na tym prawie zagadnień biznesowych, handlowych, itd. Generalnie, jesli możecie napisac jak sie Wam studiuje prawi tutaj to będę bardzo wdzięczna.
    3/28/19
  • DK

    Czy jest tu ktoś z 2 roku ZARZĄDZANIA studiów NIESTACJONARNYCH i mógłby mi powiedzieć jakie specjalności będą uruchomione od 4 semestru? Czy będzie dostępna specjalność Logistyka i zarządzanie łańcuchem dostaw czy tylko zarządzanie firmą i zarządzanie personelem jak na większości innych uczelni?
    1/21/19
  • Ferixo

    Jest ktoś może na międzynarodowych stosunkach gospodarczych i może się podzielić wrażeniami ?
    1/16/19
  • Nieważne

    Gospodarka Przestrzenna - Pierwszy rok ma w sobie typowe zapychacze czasu. Na 2 i 3 roku pojawiają się przedmioty typowo kierunkowe ale jest ich mało i kompetencje NIEKTÓRYCH nauczycieli są na tak niskim poziomie, że głowa mała. Robisz zadania z pliku, nie wiesz co robisz, ale robisz dalej. Co z tego, ze mamy zajęcia z GIS'em czy z Surferem jak uczelnię nawet nie stać na licencję dla studentów i aby nadrobić materiały musisz iść do innej grupy i to na taką godzinę, gdzie będzie mało osób, bo się nie zmieścisz. I ci starzy "profesorowie", gdzie aby zdać, musisz ubrać się w krótką sukienkę i dekolt bo inaczej to zapomnij. Jeżeli komuś zależy na zdobyciu papierka studiów wyższych, przy najmniejszych staraniach to spoko, możecie tam iść.
    12/12/18
  • maturzystka

    Orientuje się ktoś jak tutaj wyglądają praktyki? Trzeba je odrabiać w wakacje czy jakoś inaczej?
    12/1/18
  • turystyka i rekreacja

    Skończyłam studia I stopnia na tym kierunku w systemie niestacjonarnym, zjazdy miałby być co 2 tygodnie ale zdarzało się tak, że były one w 5 weekendów pod rząd na drugim i trzecim roku.. jeśli chodzi o studia zaoczne na tym kierunku to z dostaniem się nie było większego problemu, było nas około 60 osób a studia skończyło zaledwie 20 ;)
    9/4/18
  • Angela

    Hej :) czy orientuje się ktoś czy jest otwarta administracja 2 stopinia stacjonarna ? I jak odbywają się tam zajęcia?
    8/28/18
  • Fhejxjs

    Studiował ktos gospodarke przestrzenna i chce sie podzielić doświadczeniami?
    7/27/18
  • gosc123

    czesc. Studiował ktoś na UEK inżynierię organizacji i zarządzania? Jak tam jest, czy warto iść czy raczej odradzacie? Bo się dostałem i już potwierdziłem.
    7/22/18
  • xoxox

    Czy są jakieś progi na studia zaoczne ? najbardziej interesuje mnie logistyka międzynarodowa
    7/21/18
  • Laura

    Wie ktoś jaka jest szansa na przyjęcie mnie w drugiej rekrutacji, na kierunek turystyka i rekreacja z wynikiem 106 punktów? Wiem, że w tym roku minimum było 117 i nie wiem czy się dostanę z listy rezerwowej.
    7/18/18
  • XoxoXoxo

    Witam. Mogby ktos wypowiedziec sie o technologii zywnosci? Na czym polegają przedmioty techniczne czy trzeba wykonywac skomplikowane rysunki?
    7/17/18
  • 1602kl

    Można sprawdzić jedynie progi przy pierwszej rekrutacji. W zakładce dla kandydatów ->statystyka rekrutacji 2018/19
    7/13/18
  • 3irnk

    Dostał sie ktoś z was na Gospodarkę przestrzenną?? Bo jestem na liście rezerwowej a nie wiem na którym miejscu bo nie opublikowano zadnej listy tylko, ze nie zostałeś zakwalifikowany. Jest możliwość sprawdzenia tego jakoś?
    7/13/18
  • 12345k

    Orientuje sie ktoś o ktorej godzinie UEK opublikuje wyniki rekrutacji dzisiaj?
    7/12/18
  • Analityka Gospodarcza

    Czy ktoś z was może studiuje na tym kierunku? Możecie podpowiedzieć czy warto?
    7/12/18
  • Kandydatka

    O której godzinie będą wyniki rekrutacji na stronie ?
    7/11/18
  • konikm09

    Witam. Myślicie, że 158 pkt starczy, aby dostać się w tym roku na logistykę międzynarodową?
    7/10/18
  • Basia

    hej :) idzie ktoś na towaroznawstwo w trybie niestacjonarnym?? ja bardzo chcę iść i chciałam się zorientować czy znajdę tu kogoś zainteresowanego tym kierunkiem? piszcie :)
    7/10/18
  • Adeczako

    Hej chciałem zapytać czy wiecie ile kosztują studia niestacjonarne na kierunku marketing?
    7/10/18
  • Kl

    Ciężko jest na gospodarce przestrzennej? Ciezka jest matematyka ? I rzeczywiście są az 2 języki?
    7/8/18
  • dd

    Hej, chcialam zapytac czy ciezko jest sie dostac na studia pierwszego stopnia niestacjonarne europeistyke lub finanse i rachunkowość ? i jakie są progi punktowe?
    7/5/18
  • Angelika

    Witam, czy jest tutaj ktoś kto mógłby mi coś powiedzieć na temat kierunku: ekonomia o specjalności analityka ekonomiczno-finansowa ? Studia magisterskie. Jest bardzo trudno, czy da się jakoś przebrnąć bez większych problemów? Interesuje mnie tryb zaoczny. Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam
    7/2/18
  • Kasia

    Hej. Wie ktoś może jak wyglada sytuacja z kierunkami po ang na 2 stopniu? Konkretnie mi chodzi o międzynarodowe stosunki gospodarcze (international business). Wiem ze miejsca zredukowali ale słyszałam tez ze Uek po prostu lubi "zarobić" Wiec chętnie przyjmuje studentów..
    7/1/18
  • olka

    gdzie lepiej na Ekonomiczny, do Krakowa czy Wrocławia?
    6/26/18
  • Do prox

    Tak, progi są takie same jak podają w informatorze
    6/20/18
  • mua

    Czy osoby będące już studentami innej uczelni biorą udział w oddzielnej rekrutacji? Tj. progi są wyższe dla nich?
    6/19/18
  • prox

    Czy progi na UEK rzeczywiście w praktyce są takie jak podaje uczelnia na stronach internetowych?
    6/19/18
  • xyz1234

    Cześć, czy napisze ktoś kilka słów o analityce gospodarczej na ueku? :)
    6/19/18
  • marketing i komunikacja rynkowa - warto?

    Ktoś może studiuje na tym kierunku? Wiem, że taki sam jest na Politechnice Lubelskiej i mocno się waham którą uczelnię wybrać, jednak bardziej ciągnie mnie do Krakowa. Jakieś opinie?
    6/12/18
  • Towarki!

    Mógłby ktoś powiedzieć coś o towaroznawstwie? Czy jest trudno i czy w ogóle warto?
    6/4/18
  • bankowość zaawansowana

    Również chcę zapytać o bankowość zaawansowana. Rzeczywiście zaawansowana? Jeżeli ktoś nie miał z tym wcześniej do czynienia do radę?
    5/31/18
  • ekonomia i fir/bankowość

    Hej :) Mam pytanie dotyczące kontynuowania nauki na fir. Czy jezeli koncze licencjat na ekonomii to moge potem rozpoczac 2 stopien na fir ze specjalnoscia bankowosc? Teraz juz niestacjonarnie ;) ktos cos o tym kierunki? 😊
    5/31/18
  • Malwina

    Nie trzeba chyba nawet zakładać oddzielnych kont xd Ja gdy się rekrutowałam to składałam na trzy różne kierunki i wypełniałam do tego trzy oddzielne formularze w obrębie jednego konta. W ten sposób jednocześnie dostałam się na wszystkie trzy kierunki i mogłam sobie wybrać, na który ostatecznie chcę iść.
    5/31/18
  • Malwina

    Jeżeli nie miałaś matmy rozszerzonej w szkole średniej, to rzeczywiście może ci być trudniej. Ale! nie dlatego, że poziom jest bardzo wysoki, tylko dlatego, że po prostu trzeba być w miarę systematycznym. Matma rozszerzona w lo wymagała robienia wielu zadań i to codziennie. Na studiach wystarczy poświęcić 4 h tygodniowo i wygospodarować cały dzień przed kolosem. Nie wiem ile poświęcałaś czasu na matmę w szkole, musisz sobie sama porównać. Zadania, które robimy na zajęciach są bardzo schematyczne, wystarczy przerobić ich parę i już zaczynasz ogarniać. Poza tym dokładnie te typy zadań, które pojawiają się na lekcjach są potem na kolokwiach. W sumie to jest za mało czasu żeby rozwiązywać jakieś skomplikowane zadania. Przerabiając jakiś rozdział, uczymy się raczej tylko podstaw. Natomiast z tego co widzę niektórzy rzeczywiście maja problem, bo nie są przyzwyczajeni do tego, że matematyki nie da się nauczyć dzień przed sprawdzianem.
    5/31/18
  • natalia

    Słyszałam, że się płaci za kilka kierunków nawet, na które chce się składa, porządkuje się je a potem i tak można się dostań tylko na jedne... Czy jest możliwość w takim wypadku założenia 2 kont w rekrutacji i w obu wybiorę tylko jeden kierunek? Wtedy na dwa mogę się dostać... Czy ktoś ma informacje czy tak można?
    5/30/18
  • Weronika

    Hej :) mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest poziom matmy na logistyce? Chciałbym iść na logistykę, ale na różnych stronkach piszą, że matma na logistyce jest na poziomie hard, co mnie trochę zniechęca, gdyż z matmy jestem na przeciętnym poziomie. :D
    5/29/18
  • Malwina

    Chyba miałeś na myśli większe limity-większe ograniczenie cnie? Nie mam dokładnego info, ale generalnie zmieniły się przepisy. Jest określona liczba studentów, która powinna przypadać na jednego nauczyciela, no i ta liczba jest podobno zdecydowanie za duża. Dlatego uczelnia płaci kary i ma problemy finansowe. I w sumie de facto taka duża liczba studentów np. w jednej grupie rzeczywiście mocno obniża jakość nauczania. Czy limit będzie aż o połowę większy? Nie wiem, ale wydaje się to mocno prawdopodobne. Na jednych zajęciach prowadząca nam powiedziała, że gdyby uczelnia zrezygnowała z przyjęcia całego jednego rocznika, to studentów i tak byłoby za dużo, biorąc po uwagę te nowe przepisy. To wszystko w sumie przekłada się na progi. Na logistykę w tym roku próg ostateczny, tak jak ktoś wspominał niżej to 136 pkt. Jeśli zdarzy się tak, że przyjmą połowę mniej studentów to pewnie będzie ze 150/160. I to jest już całkiem wysoki próg. Nie wiem w sumie jak odpowiedzieć na twoje ostatnie pytanie, bo czy próg 130 jest wysokim progiem ? Moim zdaniem nie. Na UEK nie jest trudno się dostać. Ta uczelnia raczej jest postrzegana jako mega lajtowa. Bo w sumie mieć 60/70 % z ang czy geo.... :') To nie jest jakiś szalony wynik xd No i ostatnie, nie ma czegoś takiego jak oficjalne i nieoficjalne progi. Jeśli podają 144/136 np z logistyki to tak jest. Rozmawiając ze znajomymi nie słyszałam, żeby ktoś miał poniżej tych 136 pkt.
    5/27/18
  • Zakolarz

    I jeszcze jedno. Czy tam naprawdę się jest tak trudno dostać (jak wskazują statystyki np. 130 punktów trzeba uzyskać)? Czy to jest tylko tak podwyższone oficjalnie, aby podnieść poziom, a nieoficjalnie dostać się jest o wiele łatwiej? z góry dzięki za info ;-)
    5/26/18
  • Zakolarz

    Tylko, że w tym roku limity będą mniejsze (niektóre kierunki ścięte o połowę)???
    5/26/18
  • Malwina

    Tak było do tej pory. Teraz uczelnia ma problemy finansowe i wykorzystuje każdą możliwość by zmniejszyć liczbę studentów. Na pewno przy nowej rekrutacji będą trzymać się limitów, nie mówiąc o tym, że z pewnością będą większe limity.
    5/26/18
  • Zakolarz

    Czy to prawda, że na UEK przyjmują więcej osób niż jest oficjalnie miejsc (wg. statystyk rekrutacji)?
    5/25/18
  • Malwina

    + moja koleżanka chciała się przenieść z innego kierunku na logistykę, ale jej się nie udało, po prostu i tak już było przyjętych więcej osób niż powinno i nie było msc
    5/25/18
  • Malwina

    Ja studiuję logistykę międzynarodową i mam dosyć mieszane uczucia. Wybierając ten kierunek miałam nadzieję, na ciekawe, ale i również dosyć ambitne studia, a jest niestety trochę inaczej. Na logistykę był najwyższy próg, więc nawet nie chcę myśleć, co dzieje się na innych kierunkach. Nie wiem czy to jest problem tego, że w PL poziom wyższej edukacji jest niski, czy taka jest specyfika nauki na studiach. W każdym razie to co mi się nie podoba: -jedynym twoim obowiązkiem jest chodzenie na zajęcia, a i również tego nie musisz robić, jeśli prowadzący nie sprawdza obecności -przekazywanej wiedzy jest tyle, że na egzamin możesz zacząć się uczyć dwa dni przed i też bardzo ładnie zdać ;') -jest dużo gotowców ( to byłby duży plus, gdyby ilość nauki była przytłaczająca i nie wiedziałbyś w co włożyć ręce, a rzeczywisty efekt jest taki, że uczyć się nie musisz w ogóle xd) -brak jakiegokolwiek nacisku prowadzących na systematyczną naukę -w nauczycielach widzę całkiem dużą pasję do wiedzy, którą przekazują, ale zdecydowanie nie do nauczania -dziwi mnie duża ilość przedmiotów niezwiązanych kompletnie z logistyką; wyobrażam sobie, że warto jest je wpleść pomiędzy te "logistyczne", ale na miłość boską, żeby przez cały rok mieć tylko jeden przedmiot związany z kierunkiem i to prowadzony dosyć miernie... -no i przede wszystkim, mnóstwo przedmiotów, które polegają na wkuwaniu teorii, a w końcu są to studia inżynierskie -ostatnim minusem jest skutek, który widzę w podejściu ludzi do nauki na tych studiach; przez to, że naprawdę rzadko kiedy trzeba usiąść i coś zrobić, większość osób ma na wszystko wyjebongo; "byle zdać, ja nie jestem ambitny, nie chce mi się, ee nie idę na to, wracam do mieszkania i oglądam serial, nie róbmy tego, po co? ..." słyszę to codziennie xd Naprawdę polecam się mocno zastanowić czy chcesz tak studiować. Bardzo polecam jeśli chcesz rozpocząć drugi kierunek w tym samym czasie, pracować, uczyć się gry na instrumencie, cz też może uprawiać intensywnie sport. Chyba, że potrzebujesz się wyimprezować, też spoko opcja. Ale jeśli tylko to studiować i nic poza tym.. to zdecydowanie nie ;(
    5/25/18
  • Prpr

    Prawo opinie co sądzicie o tej uczelni
    5/5/18
  • Pati

    Polecam zarządzanie na UEK, z tym, że podejmując ten kierunek warto już mieć jako takie zorientowanie na to co chce się w przyszłości robić, aby następnie wybrać właściwą specjalność. Póki co każdą sesję przeszłam bez problemu (obecnie IV semestr), trzeba trochę się przyłożyć, bo na farcie ciężko zaliczyć wszystko, ale przy odrobinie chęci nikt nie powinien mieć problemu. Z tego co widzę, to absolwenci tej uczelni są dobrze oceniani przez potencjalnych przyszłych pracodawców.
    4/30/18
  • klauiii

    jak jest z zarzazaniem? polecacie, odradzacie?
    4/30/18
  • ABC

    Czy trudno dostać się na zarządzanie?
    4/28/18
  • kilko

    Czy Finanse i rachunkoość dużo sie roznia od rachunkowosci i controlingu? Czy można sie przepisywać trakcie roku? jakieś opinie?
    4/15/18
  • XYZ

    W tym roku będzie mniej miejsc na uczelni. Czy sądzicie, że będzie trudno się dostać?
    4/14/18
  • Nicki

    Czy jest ktoś może tutaj kto studiuje turystykę i rekreacje ZAOCZNIE ? Lub kogos takiego zna. Czy są jakieś progi, jak tak to jakie i czy trudno sie dostac ? Zjazdy są co weekend czy dwa ?
    4/14/18
  • Katia

    Cześć. Czy jest tutaj ktoś z Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych? Chciałabym wiedzieć ile % muszę mieć z geografii i rozserzenia z angielskiego, żeby się dostać. Proszę o dopowiedź
    3/31/18
  • Maturzystaa 2018

    Hej! Mam pytanie czy to prawda że po dostaniu się na kierunek który mnie nie interesuje mogą się szybko przepisać? (w roku akademickim) Czy są duże problemy jeśli chodzi o to? Chciała bym studiować Logistykę ale marne szansę że się dostanę. Podbijam, wie ktoś moze ?
    3/21/18
  • Natalie28

    144 pierwsza tura 136 lista rezerwowych
    3/21/18
  • Maturzysta 2018

    Witam.Zdaję w tym roku maturkę.Chciałbym studiować logistykę międzynarodową na UEK'u .Będę zdawał rozszerzoną geografię i j.angielskie.Czy może mi ktoś powiedzieć jaki jest minimalny próg , żeby dostać się na ten kierunek i czy warto wybrać tę uczelnię ? Pozdrawiam :D
    3/18/18
  • Angela

    Witam chcialam zapytać jaki jest poziom na magisterce gospodarka i administracja ? Czy studia stacjonarne odbywają się codziennie od poniedziałku do piątku czy jest jakiś dzień wolny w tygodniu? A jak wygląda to na niestacjonarnych ?
    3/15/18
  • Natalie28

    Hej! Mam pytanie czy to prawda że po dostaniu się na kierunek który mnie nie interesuje mogą się szybko przepisać? (w roku akademickim) Czy są duże problemy jeśli chodzi o to? Chciała bym studiować Logistykę ale marne szansę że się dostanę.
    3/14/18
  • Jano

    Studia na których co chwile nie ma zajęć. Albo odwołane albo przenoszone albo skracane. TRAGEDIA to nie to co dawniej studia gdzie cały dzień były zajęcia. Zajęcia po dwie godziny dziennie. Lepiej niż w liceum
    2/27/18
  • Magda

    Hej :) macie jakieś doświadczenia odnośnie studiów magisterskich w języku angielskim na tej uczelni? każde info jest cenne!
    2/1/18
  • andy

    Rynki finansowe - kto studiuje ten kierunek? czego się spodziewać? czy to dobry wybór?
    1/2/18
  • Studentka

    Uwaga na prof. Pipienia, proponuje studentkom zaliczenie za pójście do łóżka. Bądźcie ostrożne!
    11/20/17
  • Paulina

    Witam! Szukam osób które studiują TiR, zwłaszcza szukam osób które wybrały specjalizacje: Turystyka międzynarodowa, Hotelarstwo i gastronomia, Obsługa kulturowych form turystyki i Zarządzanie kongresami i dużymi wydarzeniami. Na którym roku wybiera się w ogóle specjalizacje? Jak wygląda nauka języków - poziom, ilość zajęć? Czy w ogóle na kierunku jest dużo zajęć w tygodniu? Będę wdzięczna za każdą informację, najlepiej na fb: facebook.com/GreenDayLover41
    11/18/17
  • absolwent

    Jestem absolwentem dwóch kierunków na tej uczelni, lic. robiłem na analityce gosp (wydz. zarządzania) a mgr na FiR (wydz. finansów), i mam na podstawie obraz studiów różnoraki, ale jednak nie do końca pozytywny. Kadrze nie można raczej niczego zarzucić, z pewnością są bardz wykształceni i wiedzą co robią (w większośc), problemem jest natomiast organizacja.Analitykę zacząłem rok po uruchomieniu tego kierunku - merytoryczny burdel na kółkach, przedmioty prowadzone w taki sposób, że nikt nie wiedział o co chodzi. Starano się przelać nam wiedzę bez żadnego zaplecza pedagogicznego, więc po skończeniu lic. zrezygnowałem, jak i ponad połowa mojego roku, pozostali tylko najwytrwalsi, ale tak samo jak i na lic tak na mgr 90% zdobytej wiedzy stanowiła nauka własna, bo prowadzący nie umieli przekazać o co chodzi w tym o czym wykładają. Natomiast FiR to zupełnie co innego. O ile na AG wymagano bardzo dużo, o tyle na FiRze zupełnie nic - egzaminy przekazywane z grupy do grupy, od lat te same, materiały przekazywane miedzy studentami w ten sam sposób, na wykłady i ćwiczenia nie opłacało się chodzić bo i tak wszystko było w sieci. UEK skończyłem, prace mam, ale raczej nie dzięki wiedzy zdobytej na studiach...
    10/19/17
  • Piotr

    wybraliśmy ten uni.dla naszej corki bo myśleliśmy ze to naprawdę będzie to cos a okazuje się ze po pierwsze rasizm wśród uczni.po drugie nauczyciele.rektorzy bardzo aroganzcy.niektore Panie w biurach tak samo.arogancia bez granic.organizacja tez
    10/11/17
  • xxx

    Czy jest moze grupa z kierunku Administracja -stacjonarnie ? prosze o odpowiedz
    10/1/17
  • ewe

    https://www.facebook.com/groups/143937579545372/ to grupa fir zaoczne 2017-2020
    9/28/17
  • Ewa

    Ja w podobnej sytuacji co martino
    9/27/17
  • martino

    Jak co to dodajcie mnie albo zaproście na fejsa bo ja niedawno zalozylem facebooka
    9/27/17
  • wtr

    Dlaczego nie da sie dziś zalogować na wirtualny dziekanat
    9/27/17
  • kala

    jest jakaś grupa na fb FiR niestacjonarne II stopnia?
    9/27/17
  • wtr

    Dzwoniłem tam i mi powiedzieli żeby sie nie przejmować bo maja problemy z systemem i to potem zaksieguja
    9/26/17
  • Kaja

    hej, napiszcie proszę czy została u was zaksięgowana wpłata za legitymację i indeks? Ja zrobiłam wpłatę już kilka dni temu i nadal na wirtualnym dziekanacie mam puste okienko tak jakbym nie zapłaciła. Jak to jest u Was?
    9/26/17
  • Ewa

    WTR napisz na czacie
    9/26/17
  • wtr

    Czy na to spotkanie w sobotę trzeba coś ze sobą zabrać
    9/26/17
  • ewe

    czy macie już przydziały do grup lektorskich z j.ang.???
    9/26/17
  • Ewa

    Tak
    9/25/17
  • wtr

    Zaplaciliscie juz czesne za 1 semestr fir ?
    9/25/17
  • Ikt

    Zalogowałam się
    9/25/17
  • Ewa

    Ikt??
    9/25/17
  • Ewa

    studentkaUEK:)
    9/25/17
  • Ikt

    Właśnie chybaam problem ze znalezieniem ciebie
    9/25/17
  • Ewa

    lkt, Tylko trzeba się skrzyknąć, siedze na krakowskiej czaterii, nick poznasz bez problemu:)
    9/25/17
  • Ikt

    No fajnie by było, a jakimś konkretnym miejscu chwilę przed 13, i od razu było by raźniej
    9/25/17
  • Ewa

    lkt dobra myśl
    9/25/17
  • Ikt

    Może udałoby nam się spotkać chwilę wcześniej przed tym sobotnim spotkaniem
    9/25/17
  • ewe

    wtr, mnie też nic nie przyszło...
    9/25/17
  • wtr

    Przyszlo wam potwierdzenie Bo mi nie
    9/24/17
  • Ewa

    Ktoś może zaczyna rachunkowość
    9/24/17
  • co wybrać

    a ja nie wiem co wybrać hehe zapłaciłam za wszystko na razie myślę mam do wyboru pedagogika, administracja i polityka publiczna na Ignatianum i zarządzanie na UE co wy uważacie za bardziej opłacalne (chodzi mi o pracę po studiach)?? pomóżcie proszę
    9/24/17
  • kkk

    a na jakie studia się rekrutowałeś? przecież wyniki już były więc sprawdź na swoim koncie rekrutacyjnym
    9/24/17
  • dwd

    Jak myslicie co w wypadku gdy nie wplacilem oplaty rekrutacyjnej w terminie? Stracilem ten rok?
    9/24/17
  • alvaro

    Czy będą blondyneczki ładne atrakcyjne na firze zaocznie ???
    9/23/17
  • Ikt

    Ja robiłam w czwartek od razu, i w piątek wieczorem się pojawiło. Ale ja robiłam przelewem natychmiastowym a normalny to zawsze 48 h trwa zanim zaksięgowany zostanie.
    9/23/17
  • wtt

    Wczoraj wyslalem przelew na ten rachunek co podali I dalej nie ma potwierdzenia
    9/23/17
  • Ikt

    Mnie przyszło
    9/23/17
  • wtr

    Przyszlo wam to potwierdzenie wplaty czy nie
    9/22/17
  • Ikt

    No oby jak najszybciej bo ja do pracy potrzebuje wiedzieć, a to spotkanie 30 jest ma pewno obowiązkowe?
    9/22/17
  • ewe

    Ikt, jednak masz chyba rację sprawdziłam to jeszcze raz ,10-11 zjazdów odliczajc podane przerwy to raczej wychodzi co 2 tygodnie, okaże się już wkrótce;)
    9/22/17
  • Ikt

    Nie wiem mam znajomych na zaocznych to oni mają jakoś co 2 tyg, ale może być inaczej bo to inna uczelnia. Szkoda tylko że nie ma jakoś wcześniej podanego planu tylko tal na ostatnią chwilę
    9/22/17
  • ewe

    Ja jestem tez na fir 2 tura, zajecia nie są przypadkiem co tydzień? 11-12 spotkań na semestr.
    9/22/17
  • Ikt

    No ale to i tak co 2 tygodnie są zajęcia chyba
    9/22/17
  • wtr

    nic na ten temat nie wiem podobno po 2 pazdziernika bedzie plan zajec a zajecia zaczynaja sie 6 pazdziernika
    9/22/17
  • Ikt

    Wtr a wiesz może kiedy się pojawi jakiś plan zajęć albo które te weekendy w tym miesiącu będą bo ja do pracy potrzebuje żebym mogła mieć wolne wtedy
    9/22/17
  • wtr

    dziś wplacilem za indeks i dalej pisze ze brak wplaty ile to bedzie trwac
    9/22/17
  • wtr

    ja jestem
    9/22/17
  • Ikt

    Mnie się dopiero teraz udało zalogować na WD i już mam wpłatę. Jest tutaj ktoś z fir zaocznie tura 2?
    9/22/17
  • ewe

    może mailem wysłać potwierdzenie...
    9/22/17
  • całkiem nowa

    ja wpłaciłam opłatę za legitymację i indeks dopiero dziś (wczoraj nie mogłam otworzyć tej zakładki z numerem wpłaty) i pani na poczcie powiedziała że kasa wpłynie na konto UE ale dopiero 25.09, a na stronie pisze że ma być zrobiona wpłata do 24.09. wiecie może czy to będzie uznane? I jeszcze raz moje pytanie czy jest tu ktoś z ZARZĄDZANIA niestacjonarne 2 tura??
    9/22/17
  • Ikt

    Zrobiłam wczoraj i jeszcze nie przyszło, ale u nich to chyba standard bo za opłatę rekrutacyjna na koncie było dopiero jak zawiozłam potwierdzenie razem z dokumentami
    9/22/17
  • nowy

    Czy przyszlo wam potwierdzenie wplaty za legitymacje na koncie
    9/22/17
  • Ikt

    Jednakowo chyba jest tylko to była jakaś liczba między 30-40 i już nie pamiętam, ale coś koło tego było
    9/22/17
  • całkiem nowa

    jak to 30-40 to nie jest jednakowo dla wszystkich? od czego to zależy? jeśli wyświetli mi się tylko 30 to znaczy że jestem na najniższym poziomie?
    9/21/17
  • Ikt

    30-40 pytań
    9/21/17
  • całkiem nowa

    jest tu ktoś z zarządzania?? niestacjonarne 2 tura? proszę napiszcie ile jest pytań na tym teście kwalifikującym z języka angielskiego? nie mogę się zalogować ani do swojego konta rekrutacyjnego ani do wirtualnego dziekanatu :(
    9/21/17
  • ewe

    wtr ,każdy ma indywidualny nr rachunku, jak wejdziesz na harmonogram wpłat na semestr jest wszystko podane.
    9/21/17
  • wtr

    jaki nr rachunku trzeba wpisać w przelewie
    9/21/17
  • alvaroi

    a czy 30 wrzesnia trzeba byc na tym spotakniu czy to jest obowiązkowe
    9/21/17
  • Ikt

    Wiecie może kiedy będzie dostępny plan zajęć na fir zaoczne tura 2?
    9/21/17
  • wtr

    W przelewie trzeba pisac ten nr konta co many podany na koncie ?
    9/21/17
  • pipka

    czy jest tu ktoś z informatyki stosowanej zaocznie?
    9/21/17
  • ewe

    jaki przedmiot wybieracie do realizacji na 1 semestrze fir niestacjonarne I stopnia? geografie ekonomiczną czy podstawy organizacji i zarządzania?
    9/21/17
  • florqu

    Mi się udało zalogować
    9/21/17
  • wtr

    Jak bedzie dzialac dajcie Tu znac
    9/21/17
  • florqu

    Dzięki za link ;-) A jak chodzi o wd to u mnie dalej nic a telefonów nie odbieraja..
    9/21/17
  • ewe

    na FB jest https://www.facebook.com/groups/1877164338976783/ ale nie wiem,czy tylko dla zaocznych 2 tura.
    9/21/17
  • wtr

    Jak ktos bedzie wiedzial czy da sie zalogowac niech napisz
    9/20/17
  • florqu

    Nie mam pojęcia, poczekam jeszcze z godzinę i jak sie nic nie zmieni to zadzwonię znowu, przecież niech sobie jaj nie robią. A tak z innej beczki jest jakaś grupa na fb dla idących na FiR zaocznie 2 tura?
    9/20/17
  • wtr

    Co sie stanie jak nie zaplacimy do 24 wrzesnia jesli system ma awarie I nie da sie zalogowac
    9/20/17
  • florqu

    Mi tez nie udaje sie zalogowac na wirtualny dziekanat, wczoraj dzwonilem na centrale to mowila cos o awarii systemu i ze trzeba probowac dalej :/
    9/20/17
  • Izunia

    Czy udało się komuś zalogować na wirtualny dziekanat? wybieram się na fir i chętnie poznam nowych ludzi. :)
    9/20/17
  • wtr

    Czy 30 września to spotkanie i szkolenie jest obowiązkowe , trzeba na nim być czy nie ???
    9/20/17
  • alvaro

    Czy wybierają sie jakies atrakcyjne dziewczyny zaocznie na fir
    9/20/17
  • Ikt

    Czyli nie tylko ja mam taki problem
    9/20/17
  • wtr

    Probuję wpisac na wirtulanym dziekanacie login i nie wchodzi co trzeba wpisac jestem na zaocznych na firze i pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore tam bedą
    9/20/17
  • Ikt

    Podawałam numer dowodu ale próbowałam się logować i nie wchodzi. Ja również rozpoczynam studia zaoczne na fir
    9/20/17
  • zzz

    Mam dylemat, jeszcze nie potwierdziłam przyjęcia na studia, kierunek FiR zaocznie, czytam i czytam fora, opinie skrajnie różne... Obawiam się matematyki ...czy słusznie?
    9/20/17
  • ewe

    zależy kim jesteś :) , nr dowodu osobistego jeżeli ten podawałeś w ankiecie osobowej
    9/20/17
  • Ikt

    Chcąc pierwszy raz zalogować się na wirtualny dziekanat jaki należy wpisać login?
    9/20/17
  • ewe

    Wyniki już są. Sprawdzałam ok. 13.30.
    9/20/17
  • kamiii

    A wyniki na zaoczne mają być między 16-17
    9/20/17
  • kamii

    Hej, czy ktoś wie czy na niestacjonarne prawo rzeczywiście są jakieś progi? Byłam przekonana, że nie bo nawet nie było pewności czy uzbiera się max liczba chętnych a teraz pani z działu nauczania zabiła mnie informacją, że są progi O.o
    9/20/17
  • trw

    Czy Sa wyniki rekrutacji na zaoczne I gdzie to sprawdzic Bo na elektronicznej rekrutacji Nic Ni pisz czy przyjeli czy nie
    9/20/17
  • Wkt

    Czy ma już ktoś z was wyniki rekrutacji na studia zaoczne na uek?
    9/19/17
  • Alex

    Jest jakaś grupa na fejsie dla 1 roku stosunków międzynarodowych?
    8/28/17
  • monika

    Cześć, orientuje się ktoś może jak wyglądają progi na zaocznych? Pobór zaczyna się od jakiejś ilości punktów?
    8/21/17
  • Do Aga

    Wszystko zależy od kierunku i liczby osób. Musi być kierunek zbliżony do tego, który nie rusza.
    7/17/17
  • ania

    Hej :) Ktoś coś wie na temat ekonomii badz finansow i rachunkowosci a dokladniej studiow niestacjonarnych? Czy sa w ogole tworzone grupy od poniedzialku do czwartku. Jacy sa wykladowcy i czy cwiczenia wf sa do wyboru?
    7/16/17
  • Aga

    Czy zdarza się tak, że jeśli nie otworzą jakiegoś kierunku, bo nie było chętnych, to dokładają te miejsca do innych kierunków?
    7/13/17
  • Ania

    Mam strasznie ważne pytanie, czy jeżeli zostałam przyjęta na kierunek, który wybrałam jako podstawowy, istnieje możliwość wybrania kierunki wpisanego jako alternatywny?
    7/11/17
  • Zuzka

    Hej ;) wybieram się na rachunkowość i controlling zaocznie, czy mogę prosić o jakieś opinie o kierunku? Jak w ogóle z zaocznymi na UEK-u - da się coś z nich wynieść czy polegają tylko na kombinowaniu byle zdać?
    7/10/17
  • Rosanda

    Studiuje informatykę i oprócz paru fajnych prowadzących to jest totalna porażka! Ciężko jest się czegokolwiek nauczyć a prawdopodobieństwo zdania przedmiotu zależy od stanu finansowego uczelni, bo chyba inaczej nie można tego określić. Gdy pieniędzy brakuje nagle 97% rocznika nie zdaje najdroższego przedmiotu. Wszystko po prostu idealnie się układa. Podrożały o 10% warunki - automatycznie wiele osób nie zdaje. Prowadzący potrafią zmieniać w trakcie semestru zasady oceniania przez co na końcu zupełnie nic się nie zgadza. Ba, nawet z dnia na dzień zadanie potrafi zmienić swoją wartość punktową. Jednego dnia jest warte 2p, następnego 5. I nawet posiadając dowód w postaci dokładnych screenów na których widać że zostało to zmienione z dnia na dzień nie jest się w stanie nic osiągnąć i każdy dziekan prodziekan czy inny ma wszystkich w dupie. Jak to jest możliwe, nie wiem.
    7/5/17
  • beka

    wszyscy piszą tu jakieś pytania i nikt nie dostaje odpowiedzi hahahaha beka z was
    6/30/17
  • sun

    co ile są studia zaoczne; co tydzień czy co dwa ?
    6/21/17
  • Aga

    Hej :) studiuje może ktoś zarządzanie i logistyka łańcuchem dostaw? Chciałam zapytać czy obowiązuję tylko jeden język obcy, czy może dwa i jakie ogólne wrażenia.
    6/19/17
  • Student

    Bardzo NIE POLECAM mieć lektoratu z niemieckiego z panią B. Truszkowską. To co dzieje się na tych zajęciach jest co najmniej chore. Jak już na nią trafiliście przepiszcie się gdziekolwiek indziej. Pani ma bardzo wątpliwy sposób oceniania, jednym kasuje zdania za brak przecinka, innym za TO SAMO daje połowę pkt. Po pół roku zabroniła nam śmiać się z czegoś ewidentnie śmiesznego i uwaga - podpierać się ręką o łaskę na lekcji twierdząc, że jej to przeszkadza w prowadzeniu zajęć i będą za to pkt ujemne!!!!!!! Wyprasza z sali jak tylko zobaczy telefon w ręce! Na koniec jakby tego było mało brakowało jej ponad 25pkt więc co zrobiła? Nie pomnożyła kolokwium przez 2 co byłoby normalne i UCZCIWE, tylko wystawiła każdemu punkty za aktywność wedle własnego widzimisię prawdopodobnie tuż przed ostatnimi zajęciami. Poza tym było wiele sytuacji kiedy zastanawiałem się czy na pewno mam do czynienia z kimś delikatnie to ujmując NORMALNYM i ZDROWYM psychicznie. Pozdrawiam, student UEKU.
    6/13/17
  • Kapusta

    Jedyne, czego ta szkołą uczy to tego, jak prześlizgiwać się pomiędzy kolejnymi zadaniami do wykonania nie przykładając do nich nawet palca. Kadra daje studentom doskonały przykład w tej sprawie. Trzy lata informatyki z najlepszą średnią na roku zniechęciły mnie do UEK-u na amen. NIE IDŹCIE TAM, jeżeli chcecie opuścić mury uczelni z wiedzą w głowie i świadomością tego, że osoba, która KUPIŁA sobie większość prac zaliczeniowych nie śmieje się Wam w twarz mając takie samo wykształcenie przy zerowej pracy i zerowych umiejętnościach.
    6/10/17
  • przyszly student

    czy na tym uniwersytecie jest dużo dziewczyn jest szansa poznać jakieś ładne dziewczyny ???
    6/10/17
  • Iza

    Planuje studiować logistykę międzynarodową zaocznie. Trudno się dostać? Bo na dzienne jest masa chętnych...
    6/7/17
  • marcin

    planuje finanse i rachunkowość zaocznie czy warto studiować na tym uniwersytecie
    6/7/17
  • דבר

    Siema, Jest tu ktoś kto studiuje może Gospodarkę i administracje albo gospodarkę przestrzenną ( inż.) ? Poleca ktoś te kierunki? Proszę o ogólną opinie :) Dzięki z góry.
    5/29/17
  • RiC

    Jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu? Lepszy niż FiR?
    5/26/17
  • Systemy inteligentne

    Hej! Myślę o przejściu na systemy inteligentne (Zaoczne, II stopień). Jakieś opinie ogólnie o informatyce na UEK ?: )
    5/25/17
  • Magda

    Jeszcze dodam, że kończę drugi rok i chciałabym wiedzieć, czy ktoś może miał styczność ze zmianą uczelni na ostatni rok i pisanie pracy licencjackiej, znalezienie promotora itp.
    5/25/17
  • Magda

    Hej! Jestem obecnie za granicą na Erasmusie, moja uczelnia macieczysta to UE w Poznaniu na wydziale Gospodarki Międzynarodowej. Zastanawiam się nad zmianą uczelni i chciałam się dowiedzieć o szczerych opiniach studentów! Z góry dzięki!
    5/25/17
  • zaoczne

    Na zaoczne nie powinno być problemu, pamiętaj tylko, żeby załatwić wszystko w terminie ;)
    5/21/17
  • reni

    Cześć :) mam pytanie czy broniąc licencjat we wrześniu dostane się na studia zaoczne kierunek Finanse i Rachunkowość?
    5/9/17
  • stedent

    hej :) wybieram się na prawo na uek . Co sadzicie o poziomie na tym kierunku? Warto tam studiować?
    5/1/17
  • Kasik31

    Hej, mam pytanie co do studiów ekonomicznych, czy trudno jest sie tam dostać? I jak tam jest ogolnie? Chciałabym pare opin uzyskać :)
    3/17/17
  • Ania

    Cześć :D mógłby się ktoś ze mną podzielić opinią na temat egzaminu z języków ? Co na nim się znajduje i na co warto zwrócić uwagę ? Jestem na Angielskim B1 i niemieckim A1 .
    3/6/17
  • frodo

    Nie bać się, nie jest tak strasznie, jak niektórym się wydaje. Poziom zreszta chyba z roku na rok coraz niższy. To chyba dokładnie tak jak z kandydatami. Tym, co beda musieli załatwiać formalności w dzienanacie - polecam cierpliwość :-)
    2/20/17
  • logistyka międzynarodowa

    studentko, miałaś jeszcze jakieś inne problemy na tym kierunku? na językach za bardzo mi nie zależy, najchętniej wzięłabym angielski i niemiecki od podstaw
    1/22/17
  • studentka

    Cześć. Studiuję na UEK-u na I roku zaocznie Logistyke Międzynarodową. Nie polecam tej uczelni jeśli chodzi o wybór języków. W ogóle nie liczą sie z tym co student wybiera. Niby każdy ma wybór i wybiera jezyk jaki chce ale w rzeczywistości tak nie ma. Na Logistyce wybiera sie 2 języki, ja wzięłam pierwszy kontynuowany niemiecki a drugi angielski od podstaw, a wrzucili mnie zupełnie inaczej niemiecki mam od podstaw a angielski zaawansowany. Dodam że pomimo tego że zgłaszałam problem kilka razy do każdego organu to nic z tym nie zrobili. Po prostu nikt sie tam nie liczy ze studentem.
    12/4/16
  • średnia

    kojarzę, że w tamtym roku trzeba było mieć ponad 4,5 ale mogę się mylić
    11/29/16
  • kkk

    Co roku progi się zmieniają, więc informacje z tamtego roku mogą wcale nie mieć przełożenia na rok bieżący. Ciężko nie jest ale zadbaj dla samej siebie o jak najwyższe wyniki.
    10/30/16
  • zet

    hej, wybieram sie na zarządzanie do uek i chciałabym wiedzieć, czy ogólnie cięzko jest się dostać. mniej więcej jak trzeba mieć wysokie wyniki na maturze zeby mieć spokojnie zapewnione miejsce, i czy zarządzanie jest oblegane przez kandydatów
    10/26/16
  • paula1236

    Jestem absolwentką UEK (studia niestacjonarne , magisterskie, finanse i rachunkowość rok 2012-2014). Szczerze odradzam studia zaoczne na tej uczelni. Straciłam dwa lata i kupę kasy. Na studiach był zlepek różnych ludzi po różnych kierunkach od prawa do socjologię. Wszyscy chcą być księgowymi... Poziom który reprezentowali studenci był żałosny a wykładowcom było objętne czy nas czegoś nauczą czy nie. Pod koniec dwuletnich studiów magisterskich niektórzy nie wiedzieli po której stronie księgować koszty i przychody. ŻENADA.
    10/17/16
  • Asiek

    Hej pytanie do tych, którzy się dostali na studia niestacjonarne II stopnia. Gdzie znajdę informację w jakiej grupie się znajduję? Dzięki wielkie za pomoc!
    10/3/16
  • EL

    Chciałabym zapytać jak jest z wyborem specjalności na kierunku zarządzanie w trybie niestacjonarnym? Podobno co roku uruchamia się dwie z siedmiu a wybór następuje pod koniec czwartego semestru. Czy ktoś wie jak popularna jest specjalizacja zarządzanie w handlu i produkcji? Nie chcę zaczynać studiowania kierunku dla specjalności, które nie wiążą się z moim rozwojem zawodowym. Boję się, że na studiach niestacjonarnych będzie wielu przedsiębiorców, którzy wybiorą zarządzanie firmą itp. Mi z kolei zależy na zdobyciu konkretnych kwalifikacji w branży handlowej. Nie chcę po czterech semestrach wylądować na czymś co nie daje żadnych kompetencji twardych. To trochę żenujące, że studenci aplikujący na studia niestacjonarne nie podają orientacyjnie jaka specjalizacja ich interesuje. Przeciez za studia zaoczne płacą głównie dorośli ludzie, niejednokrotnie z dorobkiem zawodowym lub majacy zaplanowaną dalszą ścieżkę rozwoju zawodowego. I co, mają wybierać na chybił trafił?
    9/1/16
  • edyt66

    Hey, chciałam się dowiedzieć jakie macie opinie o studiach niestacjonarnych, a dokładnie kierunek zarządzanie. Jak wygląda rekrutacja i poziom nauczania? Zastanawiam się czy z moim wynikiem (59pkt.) jest sens aplikować.
    7/26/16
  • Olga

    Cześć, mam pytanie odnośnie niestacjonarnych studiów magisterskich kierunek Finanse i Rachunkowość oraz Ekonomia. Jakie macie doświadczenia? Czy polecacie te kierunki?
    7/13/16
  • ana9944

    Witam, zastanawiam sie nad trzema kierunkami na UEK a mianowicie nad ekonomią, rachunkowosc i controlling bądź logistyka międzynarodowa. Jestem juz po rezygnacji z jednego kierunku jakim jest prawo i nie chce rezygnowac kolejny raz, bo jest cieżko, dlatego proszę o szczere odpowiedzi, najlepiej osób, które studiują lub sudiowaly wyzej wymienione kierunki. Dziękuję za wszelkie odp
    7/6/16
  • karo

    do alex: Jaki był końcowy próg, po tych 100 osobach?
    7/2/16
  • alex

    Jestem studentka logistyki, jestem zakochana w tych studiach, bardzo ciężko sie dostać. dostałam się z rezerwy, bo zwiększyli liczbe miejsc o 100! Próg pktowy wynosił 137 a mam srednia wieksza niż Ci co sie dostali przez pare pktow wiecej na maturze , z czego duzo z nich sie wykruszylo :) studia nie są latwe, trzeba byc wytrwałym. Dodam jeszcze ze nie mialam styczności z matematyka rozszrz w liceum, a co dopiero jej zdawaniem na maturze a miałam 91% z ćwiczeń na studiach i chodziłam często do tablicy . To jest przykład na to ze sie moze wszystko ! :) jesli komuś zalezy
    6/17/16
  • DD

    Witam, czy ktoś może pokrótce zaopiniować kierunek studiów jakim jest Marketing i komunikacja rynkowa ? Chodzi mi głównie o zaangażowanie wykładowców, i program nauczania czy dla kogoś prowadzącego własną działalność ten kierunek otworzy nowe możliwości.
    5/26/16
  • sasanka

    hej hej hej. Możecie mi powiedzieć jakie progi były ostatnio na Marketing i komunikacje rynkową - magisterka ZAOCZNE ? Dzięki :))
    5/18/16
  • konsi97

    LOGISTYKA MIĘDZYNARODOWA Czy warto? Niby dużo chętnych na miejsce, ale czy to nie przez przymiotnik "międzynarodowa"? Proszę o jakąś konstruktywną opinię :)
    5/17/16
  • Michał

    Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
    5/11/16
  • Michał

    Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
    5/11/16
  • Michał

    Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
    5/11/16
  • ekonomia zaocznie?

    Cześć! Teoretycznie jestem na pierwszym roku na uek, ale podjęłam decyzje o rezygnacji z europeistyki. Nikomu nie polecam! Od października chciałabym zacząć przygodę z ekonomią zaocznie. Ktoś miał z nią do czynienia na uek? Jakieś opinie o kierunku?
    5/7/16
  • qwertu122

    Czesc,chciałam zapytac o opinie dotyczace kierunku Gospodarki i Admministracji Publiczej? Warto, czy nie? Jak zajecia, wykladowcy, perspektywy?
    5/6/16
  • majka

    W przeciwieństwie do Autora poprzedniego komentarza ja jestem zadowolona z wyboru tej uczelni. Nie miałam przykrych doświadczeń z wykładowcami, mam nadzieję, że tak pozostanie. Swój kierunek i uczelnię bardzo polubiłam i nie przeniosłabym się na inną.
    4/30/16
  • Keverus

    UEK w pigułce? Świetnie brzmiące reklamy i ulotki wydziałów, które mają się nijak do rzeczywistości. Specjalności (nawet te ważne!) nie są uruchamiane, BO ZA DROGO albo 20 osób to za mało. Zamiast świetnie brzmiących przedmiotów dodatkowych wcisną tego nauczyciela, który będzie miał okno w planie i uczy czegoś zupełnie innego. Na uczelni panuje kolesiostwo. Dziesiątki skarg na wykładowce nic nie dadzą, chyba, ze jego gniew i uwalenie przedmiotu. Studiuję już 5ty rok. NIE POLECAM.
    4/28/16
  • prawo na UE?

    czy ja dobrze widzę, że na Uniwerku Ekonomicznycm w Krakowie można PRAWO studiować? bo na stonie jest ten kierunek, a tutaj się nie wyświetla? jak wypada porównanie z UJ? czy to Prawo jest jakoś sprofilowane ekonomicznie? czy to jest taki kierunek jak na normalnych uniwerkach? czy mogą się wypowiedzieć studenci prawa na tej uczelni? Jak jest trudno, zwłaszcza na pierwszym roku z czym jest największy problem?
    4/20/16
  • Nanka-O6

    cześć, ja studiowalam, byłam na rewizji, odnośnie tego kierunku moge powiedzieć, ze zdecydowania nie polecam go nikomu kto miał problem z ekonomią matematyczna albo nie robił licencjatu z rachunkowości, ciężki, kierunek, dużo liczenia i duza szansa trafienia nauczycieli z ekomatu, kierunek co roku oblegany, właściwie nie wiem dlaczego, chyba dla zasady „wszyscy idą to ja też”, na rynku jest już chyba nadmiar absolwentów po tym kiedunku, lepiej wybierz cos innego.... jeśli interesują cie kadry, z perspektywy czasu wydaje mi się ze to dobry kierunek, ofert pracy jest dużo (i zawsze będzie), a od znajomej rekruterki słyszałam, że firmy często pytaja o absolwetow tego kierunku, a ponieważ uek z tego co wiem go nigdy nie otwiera, to zapotrzebowanie ciagle rosnie. Doradztwo podatkowe – największa nuda jaka mozebyc... jeśli chcesz siedziec całymi dniami przed kompem wklepując dokumenty i umrzec z nudów to idz włąsnie tam ;) wszyscy znajomi, którzy tam poszli żałowali.. zarzadanie bankiem – fajnie brzmi, ale wierz mi, po tym na pewnio nie zarządza się bankiem, za to dobrze wygląda w papierach jeśli chcesz sprzedawac bankowe produkty. Reszty nie koarze, chyba nie otworzyli, mam nadzieje ze chociaz troche udalo mi się pomoc, pozdrawiam, N.
    4/18/16
  • AtPK001

    Hej :) Czy ktoś może studiował lub słyszał coś na temat specjalności (FIR): 1) doradztwo inwestycyjne 2) doradztwo podatkowe 3) finanse i administracja publiczna 4) finanse przedsiębiorstw 5) prawo pracy i ubezpieczeń społecznych 6) rachunkowość i rewizja finansowa 7) zarządzanie bankiem 8) zarządzanie finansami osobistymi Szczególnie interesuje mnie 5. Proszę opinie na temat zajęć i jak potem wygląda kwestia znalezienia pracy.
    4/16/16
  • Ewa

    Polecacie logistyke? Trudno jest się dostać?
    4/16/16
  • Ewa

    Polecacie logistyke? Trudno jest się dostać?
    4/16/16
  • Finanse i rachunkowość

    Witam . Mam pytanko odnośnie rekrutacji na kierunek finanse i rachunkowość . Ciężko jest się dostać ? Liczę że moje wyniki z matur podstawowych ( matematyka i angielski) dadzą mi w sumie około 110 punktów. Czy są studenci którzy dostali się z podobną liczbą punktów ? Jak oceniacie moje szanse ?
    4/10/16
  • marketing i komunikacja rynkowa

    kto studiuje ten kierunek na UE w Krakowie? czy to dobry wybór pod kątem poxniejszej pracy? jak oceniacie skalę trudności i na jakim poziomie jest język angielski? zastanawiam się czy isć na anglistyke czy wybrać inny kierunek i ciągnąć angielski na własną rekę, żeby mieć lepsze wejście na rynku pracy? co myslicie o taki pomyśle?
    4/8/16
  • Romeo

    @samosia: Na RiC w tym roku było 111 punktów, jednak kierunku nie polecam,chyba że naprawdę cię to kręci.
    3/30/16
  • stka

    Hej zastanawiam się nad wyborem zarządzania i inżynierii produkcji, co myślicie o tym kierunku?
    3/30/16
  • samosia

    Witam, orientujecie się, jakie były progi punktowe w roku akademickim 15/16? Pytam o analitykę gospodarczą i Rachunkowość i controlling
    3/28/16
  • Kala

    Witam, zastanawiam się nad studiowaniem w Krakowie Finansów i Rachunkowości. Ma ktoś jakieś opinie co do tego kierunku? I jak z akademikami?
    3/28/16
  • jaro

    Ogólnie ok, choć możnaby spodziewać się większego ciśnięcia i wyższego poziomu, oczywiście wszystko to z myślą o dobru studenta - absolwenta. Jest jak dla mnie dosyć lajtowo. Pierwsze trzy lata to takie chwytanie wielu srok za ogon, mało konkretów, wodolejstwo. Jakby wykladowcy sprawdzali cierpliwość i naszą wytrzymałość. Konkrety zaczynają się na studiach II stopnia, i to dopiero jest jakaś wiedza, którą mam nadzieję, że wykorzystam. Podsumowując, mogliby popracować nad programami, lepiej je dostosowywac do realiów, powywalać te wszystkie niepotrzebne zapchajdziury - to byoby z pożytkiem dla studentów.
    3/18/16
  • Aleksandra !

    Witam ! Chciałabym zapytać o studiowanie na kierunku Logistyka Międzynarodowa na UE w Krakowie. Interesują mnie studia zaoczne na tym kierunku, ale nie wiem czy w ogóle mam szanse się tam dostać. Dlatego bardzo prosiłabym o informacje na temat poziomu na tym kierunku i czy trudno jest się na niego dostać :) z góry bardzo dziękuje !
    3/9/16
  • do julii

    Studiuję TiR, kierunek bardzo ciekawy, przedmioty z różnorodnych dziedzin (trochę psychologii, historii kultury i sztuki, ekonomii, ekologii...), więc każdy znajdzie dla siebie coś, co naprawdę go zainteresuje. Zajęcia prowadzone przez wykładowców w zachęcający sposób, atmosfera przyjemna. I ja i moi znajomi z roku jesteśmy zadowoleni z wyboru zarówno uczelni jak i kierunku.
    2/29/16
  • julia

    Cześć! Chciałabym zapytać? czy ktoś studiuje na kierunku Turystyka i rekreacja, jeżeli "tak", proszę o napisaniu swojej opinii ;)Będę bardzo wdzięczna
    1/4/16
  • y

    zarządzanie to ne ekonomia czy matematyka aktuarialna, dasz radę ;)
    1/2/16
  • olka011

    Witam, zaczynam od tego roku studia na zarządzaniu, niestacojanarne. Jestem po ekonomiku, lecz orłem matematycznym nigdy nie byłam... Wobec tego mam pytanie o poziom trudności matematyki na tym kierunku. Z góry dziękuję za odp
    9/14/15
  • gabi

    studiuję tu zarządzanie i jestem zadowolona, kierunek jest dobrze prowadzony, na wysokim poziomie, większość wykładowców to mili i kompetentni ludzie prawidłowo przygotowani do tej pracy, duża zaletą tej uczelnie jest też dobra lokalizacja
    8/9/15
  • Maciek

    Cześć, byłby ktoś na tyle miły, aby napisać mi, co sądzi o kierunku Zarządzanie? Pozdrawiam !
    6/30/15
  • Justyna~

    Czy mogłabym prosić o jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu oraz finansów i rachunkowości? Które lepsze?
    6/19/15
  • Justyna~

    Czy mogłabym prosić o jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu oraz finansów i rachunkowości? Które lepsze?
    6/19/15
  • szalona

    mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie Wikness i Natalii ? prosze
    6/12/15
  • Fromparis

    Tip top stffu. I'll expect more now.
    5/26/15
  • kaki_193

    Witam, zastanawiam się nad finansami i rachunkowością na UEK w trybie zaocznym.. chcę się dowiedzieć, czy ciężko jest bardzo się utrzymać tam i dostać ?
    5/24/15
  • Natalia

    Zastanawiam się nad kierunkiem Analityka gospodarcza, wie ktoś coś może na ten temat? Czy cięzko sie dostać, zdawając na maturze mateamtyke i ang. na piziomie tylko podstawowym? Czy jest ciężko i jaka wg jest wasza opinia o tej uczelni? Podobno z matmą trochę ciężko...
    5/19/15
  • Magda

    Dołączam się do pytania Janusza o informatyce stosowanej. Jaki jest poziom na tym kierunku i jak wygląda nauka ?
    5/15/15
  • wikness

    co myslicie o kierunku rachunkowosc i controlling? łatwo sie jest utrzymac czy szybko sie odpada?
    5/9/15
  • ann19

    Chciała bym się dowiedzieć czy ciężko jest sie dostać na studia zaoczne na UEK ?
    4/27/15
  • absolwent UE Kraków

    wspominam moja uczelnię z wielkim sentymentem, dodam że licencjackie studia robiłem w Łodzi i na uzupełniające przeniosłem się do Krakowa właśnie na Uniwersytet Ekonomiczny, to były najlepsze lata mojego życia pod każdym względem, z samych studiów wyniosłem wiedzę, która do dziś procentuje, o wyładowcach mogę więć pisac tylko pozytywnie, nawet jeśli bywało różnie ... z zaliczeniami, suma sumarum, nie zamieniłbym na inną :-)
    4/24/15
  • Finansistka

    Studiowałam na trzech uczelniach- na UEK skończyłam studia licencjackie. Nigdy nie byłam tym typem studenta, który wszystko zdawał w ostatnich terminach, zawsze zależało mi na tym, żeby coś ze studiów wynieść. Przedmioty na moim kierunku były, odnoszę wrażenie, wymyślone na siłę, że nie wspomnę już o tym, że wykładowcy przygotowywali chyba swoje slajdy na podstawie pierwszych wyników wyszukiwania w Googlach- tak, mam tu na myśli również Wikipedię ;) Apropos ostatnich terminów i sesji- z tej uczelni nie da się wylecieć! jak zapłacisz za przełużenie sesji (o dwa tygodnie za moich czasów) to zdajesz do skutku :) Na tydzień przed obroną pracy licencjackiej na korytarzu spotkałam chłopaka, który zaczynał studia ze mną, a w dniu naszego spotkania był rok niżej ode mnie, miał kilka niezdanych przedmiotów z pierwszego semestru pierwszego roku, ale w Dziekanacie dogadany był tak, że jeśli uda mu się to wszystko zdać, to przerzucą go na wyższy rok- jak? nie wiem ;) ostatecznie ja broniłam pracę w czerwcu a on... pod koniec września ;) Oczywiście tego typu podejście Uczelni przekłada się również na poziom studentów... podsumowując, to UEK idzie na ilość, nie dbając o jakość.
    4/23/15
  • Janusz

    Co sądzicie o poziomie prowadzenia kierunku informatyka stosowana na UEKu ? Czy ten kierunek jest ściśle nastawiony na informatyke czy jest to jednak bardziej zbliżone do kierunku Informatyka i ekonometria ?
    4/9/15
  • Aneta

    Co myślicie o studiach magisterskich na kierunku: finanse i rachunkowość? Jaki jest poziom? Lepsze dzienne czy zaoczne?
    3/22/15
  • na plus

    studiuje od roku, a wcześniej moja siostra się tu uczyła, oczywistym było dla mnie, że w grę wchodzi tylko UE, jestem zadowolona z samej decyzji, mogę się czepiać niektórych przedmiotów, można by je prowadzić ciekawiej i nowocześniej, ogólnie klimat pozytywny, nie mam większych zarzutów
    3/19/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    3/15/15
  • Ania

    Gdybym miała drugi raz wybrać, nie wybrałabym nigdy tej uczelni.
    3/10/15
  • Mariooo

    albo nie dadzą sobie rady podczas pierwszej sesji... normalka, u mnie ze 190 osób na roku po 2 latach zostało 85 osób, najsłabsze ogniwa odpadły w trakcie...
    1/15/15
  • mini

    odsiew jest wszędzie, zawsze część osób po paru dniach/tygodniach dojdzie do wniosku, że to nie ich kierunek...
    9/22/14
  • gabi

    a jak jest na analityce gospodarczej? przy przyjeciu próg =100 jest niższy niż na innych "łatwiejszych" kierunkach, a tu podobno trudna matma, czy wszyscy dają radę, jest odsiew?
    7/18/14
  • miłosz

    Co myślicie o nowym kierunku: Marketing i komunikacja rynkowa? Czy jest to duże ryzyko? Pozdrawiam
    7/2/14
  • kandydat

    Chciałbym zacząć studia na UEK na hotelarstwie i gastronomii. Macie może jakieś opinie?!
    6/5/14
  • Pati44

    Cięzko jest się tutaj dostać na dzienne?
    3/1/14
  • michalina

    Moim zdaniem uniwersytet ekonomiczny w Krakowie to świetna uczelnia z perspektywami na przyszłość, moja siostra ją skończyła, teraz ma bardzo dobrą pracę
    2/27/14
  • Karlos

    A ja mam takie małe pytanie :) jest oczywiście otwierany kierunek informatyka i ekonometria na rok 2014/2015?
    2/11/14
  • do LOL

    popatrz na inne szkoły, ich punktacja bywa duzo gorsza niż UE, średnia w okolicach 5,8 - 6,2 to dobry wynik, nie spodziewaj sie, ze studenci tak chetnie maksa dadza, znasz życie, nie?
    10/31/13
  • Monika0807

    jest tu ktoś może z uzupełnienia inżynierskiego gospodarki przestrzennej? Jak jest?
    9/16/13
  • lol

    podsumowanie: śpecem z informatyki raczej po UEK nie będziesz;) ale za to wielkim plusem jest duuuuuuuuużo ładnych dziewczyn (tylko na KSW jest z tym lepiej w całym Krakowie) i z pewnością średnia punktów 5,8 jest zaniżona, ja dałem więcej (pewnie jakieś leszcze co nawet tutaj sobie nie dają rady chciały się zemścić na uczelni za brak zdanych egzaminow:P)
    8/3/13
  • lol

    choć trzeba podkreślić, że uczelnia nie jest jakaś bardzo zła, dobre jest to, że najczęściej jak wykładowca wie, że powinien zmienić nieco program ale jest leniwy i że to coś nie jest potrzebne to nie ciśnie najczęściej (delikatnie mówiąc;))... uczelnia pwenie nie jest dużo gorsza od PK czy AGH - tam też nie brakuje ludzi leniwych i uczących niepotrzebnych już dzisiaj technologii (z tego co mówią w mojej firmie) - chyba taka jest polska nauka w każdym mieście teraz (sposób dotowania a przez to brak konkurencji nie wymusi dobrego poziomu wykładowców)
    8/3/13
  • lol

    Informatyka to może nie komedia w 100% ale wykładowcom często nie chce się poświęcić tygodnia (raz na kilka lat) na nauczenie się np. nowoczesnego, potrzebnego na rynku języka i potem są setki a nawet tysiące studentów którzy stracili kawał życia na głupoty bo muszą się tego uczyć, żeby zaliczyć, choć trzeba przyznać, że trudno na UE nie jest;) (liczbę absolwentów trzeba pomnożyć przez ilość godzin straconych na naukę niepotrzebnych technologii i wychodzi niezły koszt dla gospodarki - w tym czasie mogliby pracować ucząc się potrzebnych rzeczy i w dodatku po kilku latach zarabiać dużo więcej jako specjaliści...)
    8/3/13
  • 123

    Jest ktoś studiujący w Dębicy? a jak tak to prosze coś o tym opowiedzieć
    7/15/13
  • Lidia

    Jak wyglądają zajęcia z wychowania fizycznego na tej uczelni? Można wybrać sobie poszczególną dziedzinę, np. basen, czy nie?
    7/15/13
  • Mariusz

    Niech moja opinia będzie przestrogą dla wybierających tą uczelnię, ale nie chciałbym, żeby była zniechęcającą. Usytuowanie Uniwersytetu jest niemalże w całości w centrum miasta, co jest niezwykle wygodne. Sam Kampus prezentuje się nadzwyczaj dobrze, w szczególności Budynek Główny i pawilon F,S, które zostały nie dawno wybudowane. Na UEKu moim zdaniem są też najładniejsze dupy w Krakowie, to dla mężczyzn info. Jednak myślę, że przyszłych zainteresowanych interesuje też nauczanie. Wykładowcy są różni jak wszędzie, jednak przeważają ludzi nie mający pojęcia o przedmiocie, przynudzający, traktujący studentów jak idiotów. Przykładowy wykład polega na odpaleniu laptopa i wyświetlania prezentacji po czym odczytania tekstu tam zapisanego czyli poziom informatyki w podstawówce, zresztą na informatyce wciąż uczą włączania komputera na początkowych zajęciach. Trafiłem w przeciągu kariery na tej uczelni na 4 może 5 wykładowców, którzy potrafili zainteresować przedmiotem, reszta to ludzie co pasują tam jak kopyta do lwa i zostali na uczelni z racji, że na ''wolnym rynku'' nie poradziliby sobie dlatego gniją w swoich biurach. Egzaminy na UEKu co nie jest tajemnicą 3/4 studentów zdaje przez chomikuj.pl ponieważ te doktorki są tak leniwi, że co roku dają to samo, a student głupi nie jest, no może przesadziłem, bo idiotów studiujących tu nie brakuje, ale na pewno woli iść na łatwizne niż ryć rzeczy potrzebne mu jak habilitacja tym doktorkom. Reasumując na uczelni panuje totalny burdel organizacyjny, student jest na ostatnim miejscu, liczy sie wygoda wykładowców i pracowników. Przykład zdarzają się zajęcia o 8.00, a następne są o 15 (to jeszcze mógłbym zrozumieć) z tym, że kolejne są np. o 18, tak szanują czas innych. Zresztą często się zdarzało, że nikt na wykład nie przychodzi nie zostawiając nawet łaskawie kartki, ale to już drobnostki przy całej reszcie organizacyjnej na uczelni gdzie nauczają ''ekonomiści'', którzy gdyby nie to, że uczelnia jest państwowa i dostaje potężne dotacje już dawno doprowadziliby ją do bankructwa.
    6/17/13
  • do Magdy

    dla przecieztengo studenta poziom na uniwersytetach ekonomicznych nie ma wiekszego znaczenia, bo czy bedzie studiowac we Wroclawiu czy Krakowie, jakie to ma znaczenie? rowniez dokladny spid przedmiotow nauczania nic nie mowi o samych studiach, prawda jest stara jak swiat, albo student ma potencjal, checi, samozaparcie, talent, pracuje, uczy sie, idzie do przodu, albo nie, zupelnie inna kwestia jest praca, bo tutaj trzeba miec zwyczajnie troche szczescia, a czasem znajomosci, zeby sie zaczepic, ale jak ktos jest dobry, to na 100 procent da sobie rade
    5/30/13
  • niezdecydowana

    Zastanawiam się nad towaroznawstwem. chciałam dowiedzieć się o nim coś więcej i czy warto na niego iść. Jest po tym praca?
    5/21/13
  • Magda

    Czy studiuje ktoś dziennie zarządzanie ? Mogłabym prosić o opis kierunku, zajęcia, wymagania, perspektywa na pracę ? Stoję przed wyborem UE i poszukuję opini doświadczonych :)
    5/21/13
  • ania

    z przyjęciem na studia zaoczne( niestacjonarne) na Uek nie ma problemu- problem pojawia sie po pierwszym semestrze bo już 1/3 grupy odpada (grupa liczy na pocz. ok 30 osób) po I sem. zostaje ok 20 osób i tak oto powstaje nowa grupa poprzez połaczenie jakiś dwóch. Wykładowcy na dziennych i zaoczny są Ci sami więc wyagania ogolnie maja te same i podobn reguły oceniania studentów dziennych i zaocznych. Najłatwiej jest studiować na Uek osobom po technikach ekonomicznych, po Lo osobom bywa ciężko na początku wszystko to ogarnąć- ale nie zrażajcie się wszystko da się nadrobić i jest ok;) Uczelnia ma dobra bazę, jest dobrze wyposazona, ale osoby z grup są ok- w razie gdy nie ma Cię na zajęciach zawsze uda się mieć notatki od kolegi/ koleżanki. Wykładowcy raczej wymagający, ale do przeżycia ;) Uek to jedna z lepszych czelni w Krakowie
    4/22/13
  • basia

    Ogólnie Uek to fajna uczelnia, wszystko w jednym miejscu- nie trzeba więc jeździć po Krakowie na zajecia. Uczelnia jest ok 10 min. piechotką od dworca kolejowego, autobusowego i tramwaju- bardzo to podręcznie.Na uczelni jest stołówka , dwie reasauracje i knajpka.Oprócz zaplecza gastronomicznego jest basen i hala sportowo- wodowiskowa na której rozgrywane sa mecze siatkówki. Wykładowcy też raczej spoko, choć Ci młodsi to nieraz dawali w kość i bywają upierdliwi. Jeśli chodzi o język obcy to nalezy wybrać 2 języki z listy i rozwiązać do nich testy on line i na tej podstawie jest sie przydzielanym do grup- studiujesz jeden język. Na uczelni są punkty ksero,kiosk(gdzie mozna kupić materiały piśmiennicze), darmowe skanery i dość dobrze wyposażona biblioteka i czytelnia a poza tym Interner WI-fI
    4/22/13
  • Syśka

    A jak jest na kierunku Ekonomia niestacjonarnie?? Orientuje się ktoś ? :)
    4/4/13
  • Patka

    tak się zastawiam co trzeba zdawać na maturze ? z pewnością anielski i metematykę? coś jeszcze ? wos, geografia ?
    2/8/13
  • Bożka

    nie ujmując niczego tej uczelni ja gdybym miała do wyboru uczelnie w Krakowie, wybrałabym Uniwersytet Jagielloński. Jest tam lepsza kadra, wyższy poziom i większy prestiż ;)) ale moja koleżanka studiuje na uniwerku ekonomicznym i jej się podoba, więc chyba źle nie jest ;)
    2/7/13
  • Editek

    Hej, a czy może ktoś coś napisać na temat podyplomowej rachunkowości i finansów? Warto?
    1/16/13
  • LOL

    Świetny uniwersytet. Poziom jest wysoki, można wiele wynieść z wykładu, koledzy i koleżanki pomocni, nie ma opcji, żeby ktoś nie pożyczył notatek :)) ogólnie atmosfera jest przyjemna. A co do nauki to podpisuję się pod poniższym komentarzem. Ekonomia i kierunki ścisłe są świetnym wyborem. Jest zapotrzebowanie na tego typu pracowników :)
    12/12/12
  • Paula

    W tej chwili wszystko co związane z ekonomią, sprawami finansowymi jest na czasie. A Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie to dobry wybór. Pod względem poziomu, atmosfery i toku nauczania. Wiem z doświadczenia ;)
    11/5/12
  • green

    Coś mi się obiło o uszy odnośnie tego controllingu. Uważam, że może być to bardzo ciekawe doświadczenie a i z pracą nie będzie problemu. Ale może niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie ;p
    11/4/12
  • kasia

    Właśnie, mógłby ktoś napisać coś więcej o tym controllingu? Widzę że jest drugi nabór na niestacjonarne i chciałabym coś wybrać, bo zaspałam na wszystkie rekrutacje. byłabym wzięczna za info!
    8/23/12
  • beta

    @ toffi: a czym się różni kierunek rachunkowość i controlling od finansów i rachunkowości? Możesz podać jakieś różnice w programie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź! Ja skończyłam w czerwcu studia licencjackie na UJocie, we wrześniu załatwiam ostatnie sprawy, żeby oficjalnie je ukończyć, robię rok przerwy i chciałabym iść na studia ekonomiczne, dlatego badam swoje opcje ^^
    8/11/12
  • toffi

    Bardzo dobry kierunek - rachunkowość i controlling, jestem na nim i moim zdaniem to lepsza opcja niż finanse i rachunkowość, bo controlling to coś nowoczesnego i w tym wypadku nowe = lepsze. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie oferuje dobry poziom i dobrą kadrę, jest ok!
    7/22/12
  • adult

    Tutaj się dostałem na studia, a w Warszawie nie. W stolicy zabrakło mi przy rekrutacji niewiele, z jednej strony mam szansę się dostać, ale z drugiej nie wiem czy jest sens jeszcze czekać, bo Kraków to świetne miasto i pociąga mnie perspektywa studiowania tutaj... Mało czasu do podjęcia decyzji i zbyt duże konsekwencje tego wyboru! Najwyraźniej tak wygląda dorosłe życie...
    7/18/12
  • ii stopien

    witam, bardzo słabo mi poszedł egzamin na II stopień studiów i zastanawiam się jak to teraz wygląda? Przyjmują ograniczoną liczbę osób a potem jak się zwolnią miejsca to biorą następne osoby pod kreską, tak? a da się potem jakoś wkręcić na te studia? na przykłąd w październiku?
    7/17/12
  • studentka

    ja właśnie skończyłam 1 rok zarządzania i jestem bardzo zadowolona z uczelni. Większość wykładowców ok chociaż zdarzają sie bardziej wymagający np. z matematyki. A co do dziekanatu to nie mam zastrzeżeń, kobieta, która zajmuje sie naszym rocznikiem jest w porządku wszystko można u niej załatwic i nie ma kolejek.
    7/11/12
  • maja

    Witam, Czy ktoś studiował tutaj finanse i rachunkowość zaocznie? Chcę zmienić pracę i interesuje mnie jak to jest w praktyce ze znalezieniem zatrudnienia po tym kierunku?
    7/11/12
  • marcin

    a czy ktoś studiuje tutaj rachunkowość i controlling? myślę o drugim kierunki u chciałbym wybrać coś zarówno ciekawego, rpzyszłościowego ale też niezbyt trudnego, żebym mógł utrzymać oba kierunki na dobrym poziomie
    7/9/12
  • marcin

    a czy ktoś studiuje tutaj rachunkowość i controlling? myślę o drugim kierunki u chciałbym wybrać coś zarówno ciekawego, rpzyszłościowego ale też niezbyt trudnego, żebym mógł utrzymać oba kierunki na dobrym poziomie
    7/9/12
  • karol

    niestety muszę się z tym zgodzić, dziekanat w ogóle nie jest pomocny, czasem zajęłoby to im minutę nie więcej, a dłużej się na ciebie wydzierają. żal. No i też prawda z tym, że młodsi wykładowcy, doktoranci uważają się za kogoś sto razy lepszego i udupiają za byle co.
    7/6/12
  • kasprzyk

    Generalnie uwazam ze to jedna wilka meczarnia, biurokracja, pomoc ze strony wykladowcy czy dziekanatu??? zapomnij zwlaszcza pani z dziekanatu zarzadzania, gorszej baby nie znalkam... ale tak to jest z obserwacji na tej uczlni mozna wyniesc jedno, ci ktorzy niewiele osiagneli w swoim zyciu najabrdziej gnebia studentow i maja sie za wyzszych ranga niz ci ktorzy rzeczywiscie cos wnosza w zycie studenta...
    7/3/12
  • trololo

    Rzeczywiście nie odstają od siebie specjalnie, ale UEP z racji tego, że w Poznaniu, odznacza się większą gospodarnością, ale w żadnym wypadku nie narzekałbym na Kraków, bo jest tu po prostu godnie. Nie chodzi już o samo miasto, ale właśnie o uczelnię. Niczego tu nie brakuje do rozwoju osobistego, naprawdę niczego !
    5/30/12
  • luci

    Wydaje mi się że Uniwersytet ekonomiczny w krakowie to dobry wybór, przynajmniej dla mnie był dobry. Miła atmosfera, kompetentni i wymagający wykładowcy, możliwość rozwoju i perspektywy przy poszukiwaniu pracy. Po rozmowach porównawczych z ludźmi z UE w Poznaniu myślę że oba uniwersytety nie odstają od siebie specjalnie. polecam rozważenie tej uczelni przy wyborze kierunku studiów
    5/18/12
  • STU

    jest możliwość MBA - są fajerwerki. Generalnie dobrzy ekonomiści przydaliby się w Polsce,a Kraków takich spod swoich skrzydeł wypuszcza, więc warto po prostu tu studiować
    5/11/12
  • refleksyjnie

    moj byly chlopak studiowal ekonomie na Uniwerku Ekonomicznym jakis czas temu juz, ale do dzis ma sentyment i wspomina z rozrzewnieniem, i nieustannie ciagnie go do Krakowa, przy okazji ja tez polubilam to miasto, dodam, ze dzieki tym studiom czyli ekonomii wlasnie Marcin ma dzis wlasna firme, wiedzie mu sie niezle, i ciagle mi wypomina, ze ja z moim humanistycznym zacieciem w zyciu jego finansow, faktur i ksiegowosci nie ogarne .... prawda.
    3/13/12
  • kto studiuje europeistykę

    bede wdzieczna za informacje na temat kierunku europeistyka, z jaka matura sie dostawaliscie i czy jak wygladal pierwszy rok? poczytalam sobie troche na ich stronie, tylko nie zlalazlam informacji, czy sa w ramach europeistyki jakies specjalnosci? a jesli sa, to kiedy sie je wybiera i ktore polecacie jakie ciekawe?
    2/28/12
  • luz

    W sumie pouczysz sie w sesji troszkę i tyle :D
    12/29/11
  • kinia

    Przeniosłam się tutaj z SGH, tutaj jest o wiele większy luz, co za tym idzie dużo łatwiej o zaliczenie, poziom niektórych ludzi na moim roku żenujący....
    12/28/11
  • EWWka

    Co do samej uczelni to jest ok. Na wykładowców też trafiłam fajnych - zobaczymy jak będzie dalej. Ludzie w grupie raczej spoko.
    12/9/11
  • Mat2011

    Czy angielski jest obowiązkowy na wszystkich kierunkach?
    12/9/11
  • MS

    Administracja - połączenie ekonomii i prawa. Podoba mi się tutaj.
    12/9/11
  • lesi

    Atmosfera uniwerku, kampus, wyposażenie niczego sobie. Są pewnie i wady ale kto ich nie ma ;)
    12/9/11
  • Izi

    Uczelnia bardzo fajna. Poza tradycyjnym systemem studiowania bardzo prężnie angażuje się w takie projekty jak Uniwersytet Dziecięcy oraz Uniwersytet Trzeciego Wieku. Świadczy to o jej wszechstronności i otwartości. Wg mnie fajne
    12/8/11
  • do Annnna

    UE w Krakowie ma fajne kontakty z firmami oraz innymi uczelniami, także zagranicznymi. Tak więc jest szansa na ciekawe staże, praktyki oraz wymianę studencką.
    12/8/11
  • Łuki

    Ostra selekcja to mit. Odpadają tylko ci, dla których studia to zabawa. Wiadomo uczyć się trzeba. Jak ktoś olewa to nie zdaje. Atmosfera tutaj jest fajna. Wykładowcy spoko.
    12/8/11
  • BD2011

    Cz UE w Krakowie ma tak dobrą opinię jak dawniej? Moi starsi znajomi sobie chwalą, ale czy coś się w tzw. międzyczasie zmieniło? Boję się ostrego przesiewu na I roku
    6/4/11
  • Fryc

    Czy są ukryte, dodatkowe opłaty za studia? Jak drogi jest akademik?
    6/4/11
  • Zysk

    Ile potrzeba punktów żeby dostać się na renomowany kierunek? Czy jest drugi nabór (na wszelki wypadek)?
    6/4/11
  • Annnna

    Czy uczelnia współpracuje z renomowanymi firmami finansowymi? Jakie są szanse na ciekawe praktyki?
    6/4/11
  • Milka

    Gospodarka przestrzenna na tej uczelni to unikatowy kierunek. Bardzo odpowiedzialny, ważny dla przyszłości regionu. Dzięki niemu widzę moją przyszłość w nowoczesnym, konkurencyjnym zawodzie.
    5/25/11
  • Nina

    Studiuję towaroznawstwo na Akademii Ekonomicznej. Opinię jaką mogę udzielić samej uczelni jak i kierunkowi może być jedynie najwyższa. Profesjonalizm, sumienność, marka, nowoczesność to atuty, które przyciągają jak magnez.
    5/25/11