• Politechnika Łódzka
  • Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (290)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie, UJD Częstochowa

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Dietetyka z dnia 25.09.2021
Witamy, polecamy studia na kierunku dietetyka. Zapraszamy do udziału w rekrutacji, która trwa jeszcze dziś (tj. 27.09.2021 r.) do godz. 18.00. Więcej informacji znajduje się na stronie rekrutacyjnej: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy!
27.09.2021
27.09.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Janina z dnia 24.09.2021
Witamy, w celu zdobycia informacji prosimy o kontakt z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Prawa i Ekonomii: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy! :)
Dietetyka
Hej, są tu studenci dietetyki? Polecacie? Wykładowcy są fajni? Czy jest bardzo ciężko? Czy anatomia jest ciężka?
25.09.2021
24.09.2021
Janina
Czy został otwarty kierunek prawo niestacjonarne w tym roku akademickim? Czy będzie pierwszy rok ? Pozdrawiam.
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Dawid z dnia 10.09.2021
Witamy, prosimy o skontaktowanie się z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. W linku znajdzie Pan niezbędne dane teleadresowe: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy! 🙂
13.09.2021
10.09.2021
Dawid
Dzień dobry,chciałbym się zapytać,czy jest możliwość studiowania chemii jednocześnie na 2 specjalizacjach?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Kandydat z dnia 09.09.2021
Witamy, prosimy o skierowanie pytania do Komisji Rekrutacyjnej Wydziału Nauk Społecznych. W linku znajdzie Pan dane kontaktowe: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! 🙂
10.09.2021
09.09.2021
Kandydat
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są szanse dostania się na nowy kierunek-psychologia?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla KM z dnia 07.09.2021
Witamy, w celu uzyskania informacji zapraszamy do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Humanistycznego. W linku znajdzie Pani dane teleadresowe: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! 🙂
08.09.2021
07.09.2021
KM
Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie są szanse, iż będzie jeszcze trzecia tura na filologię angielską drugiego stopnia? Niestety z powodów zdrowotnych nie byłam w stanie ukończyć pracy licencjackiej do końca czerwca, a chciałbym kontynuować nauke na Państwa Uniwersytecie ale obronę będę miała najprawdopodobniej, niestety, dopiero po 13 września.
UJD
odpowiedź dla Kandydatka z dnia 14.08.2021
Dzień dobry, prosimy o skierowanie pytań do komisji rekrutacyjnej. Podajemy adresy mailowe: fotografia_rekrutacja@ujd.edu.pl, grafika_rekrutacja@ujd.edu.pl pozdrawiamy:) i życzymy powodzenia podczas rekrutacji!
17.08.2021
14.08.2021
Kandydatka
Witam, chciałabym dowiedzieć się z czego ma się składać portfolio na kierunek Grafika oraz Fotografia i Kreacja Przekazu Wizualnego. Przeszukałam wszystkie strony, niestety nie znalazłam żadnej informacji na ten temat. Prosiłabym trochę szczegółów na ten temat. Dziękuję :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Madzix z dnia 10.08.2021
Witamy! Do 13 września br. trwa dodatkowa rekrutacja na studia, również na kierunek „chemia”. Zapraszamy do rejestracji w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! :)
13.08.2021
10.08.2021
Madzix
Jaka jest szansa na dostanie się na kierunek „chemia” w drugiej turze rekrutacji?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla 508 607 749 z dnia 30.07.2021
Witamy! Obecnie trwa dodatkowa rekrutacja, która obejmuje również kierunek „fizjoterapia”. Zapraszamy do zapisów poprzez Internetową Rejestrację Kandydata: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/. Pozdrawiamy! :)
03.08.2021
03.08.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Lena z dnia 31.07.2021
Witamy, zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Prawa i Ekonomii. W linku znajdzie Pani dane teleadresowe: http://www.wpie.ujd.edu.pl/536,Student. Pozdrawiamy! :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Anastazja z dnia 31.07.2021
Witamy, w celu uzyskania informacji zapraszamy do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną. W linku znajdują się niezbędne dane teleadresowe: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! :)
03.08.2021
31.07.2021
Anastazja
Dzień dobry w harmonogramie jest napisane, że 15, 16 września trzeba przesłać Wpis na studia, który jest w zgłoszeniach rekrutacyjnych w dokumentach. I mam pytanie, czy on się dopiero pojawi po zakwalifikowaniu na kierunek, czy jest to ten kwestionariusz osobowy? A jeśli to nie kwestionariusz, to do kiedy i w jaki sposób trzeba go wysłać?
Lena
hej :) przychodzę z pytaniem jak wygląda plan zajęć na prawie, czy jest podzielony i dużo okienek?
31.07.2021
30.07.2021
508 607 749
Dzień dobry. Jaki próg na fizjoterapie i czy jest druga tura
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Kwiatek z dnia 28.07.2021
Witamy, zapraszamy do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną Prawa i Ekonomii. W linku podajemy dane do kontaktu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2021Z/7/. Pozdrawiamy i życzmy powodzenia! :)
30.07.2021
29.07.2021
Ala
Dzień dobry, bardzo ciężko dostać się na prawo? Jaki jest orientacyjny próg?
Kwiatek
Dzień dobry jakie progi na filologię germanska?
28.07.2021
22.07.2021
Karolina
Dzień dobry . Jakie są progi punktowe na kierunku pedagogika specjalna? Dziękuję za odpowiedź
Kamila
Filologia angielska jest tutaj na bardzo wysokim poziomie, polecam!
22.07.2021
20.07.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pola z dnia 19.07.2021
Witamy, w najbliższych dniach uruchomiona zostanie dodatkowa rekrutacja. Zapraszamy do obserwowania strony głównej Uczelni: https://www.ujd.edu.pl/, strony rekrutacyjnej: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/ oraz mediów społecznościowych, gdzie na bieżąco pojawiają się aktualności. Pozdrawiamy! :)
Pola
Czy jest możliwa dodatkowa rekrutacja na pedagogikę specjalną lub prawo? Czy wszystkie miejsca są już zajęte?
19.07.2021
19.07.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pola z dnia 17.07.2021
Witamy! W ostatnim roku akademickim, każdy z chętnych został przyjęty na kierunek „pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna”. W najbliższych dniach uruchomiona zostanie dodatkowa rekrutacja, zapraszamy do śledzenia aktualności na stronie głównej Uczelni: https://www.ujd.edu.pl/ oraz w mediach społecznościowych. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! :)
Pola
Jaki był próg na studia pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna?
17.07.2021
16.07.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Maka z dnia 15.07.2021
Witamy, oczywiście. Dodatkowa rekrutacja powinna zostać uruchomiona w najbliższych dniach. Zapraszamy do śledzenia komunikatów na stronie głównej Uczelni: https://www.ujd.edu.pl/, stronie rekrutacyjnej: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/ oraz w mediach społecznościowych. Pozdrawiamy! :)
Maka
Czy jest szansa na II nabór na studia?
15.07.2021
12.07.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Kandydat z dnia 10.07.2021
Witamy! W ubiegłym roku akademickim, każdy z kandydatów został przyjęty na studia na kierunku „dietetyka”. Zapraszamy do udziału w rekrutacji, która trwa już tylko do końca dzisiejszego dnia (12 lipca br.). Szczegółowe informacje znajdują się na stronie: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! :)
Kandydat
Czy w tym roku jest duża liczba chętnych na kierunek dietetyka?
10.07.2021
09.07.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Izabela z dnia 08.07.2021
Witamy! W minionych latach wszyscy chętni zostali przyjęci na kierunek „Kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa”. Serdecznie zapraszamy do udziału w rekrutacji, która potrwa tylko do 12 lipca br. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiam i życzymy powodzenia! 🙂
Izabela
Dzień dobry! Jaki był próg punktowy na kryminalistykę w zeszłym roku?
08.07.2021
28.06.2021
Jan J.
Dzień dobry! Czy mógłby ktoś napisać na temat Informatyki na Wydziale Nauk Ścisłych Przyrodniczych i Technicznych. Interesuje mnie ten kierunek w trybie zaocznym. Może ktoś coś podpowie. Konkurencyjny jest na Politechnice Częstochowskiej i jestem ciekawy, która uczelnia jest bardziej polecana. I jeszcze jedno. Na wszystkich studiach wymagane jest odbycie praktyk. Jak zrealizować pół roku praktyk będąc zatrudnionym i pracując zawodowo? Na UJD na Informatyce należy zrobić właśnie pół roku praktyk, na Pcz 120h. Jak to jest rozwiązywane w praktyce z tymi praktykami:) Będę wdzięczny za wszystkie porady. Z góry dziękuję
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Lidka z dnia 22.06.2021
Witamy! W minionym roku akademickim, wszyscy chętni zakwalifikowali się na kierunek Informatyka. Zapraszamy do udziału w rekrutacji, która potrwa do 12 lipca br. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy
24.06.2021
22.06.2021
Lidka
Jaki był próg na informatykę w zeszłym roku ?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Karina z dnia 17.06.2021
Witamy! Również w przypadku kierunku "pielęgniarstwo" wszyscy chętni zostali przyjęci na studia w ubiegłym roku akademickim. Zapraszamy do udziału w rekrutacji za pośrednictwem strony: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy! :)
21.06.2021
21.06.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla ANG z dnia 18.06.2021
Witamy! W minionych latach wszyscy kandydaci rekrutujący się na kierunek "filologia angielska" zostali przyjęci. Zapraszamy do udziału w rekrutacji: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy! :)
ANG
Jaki był próg punktowy na filologię angielską i stopnia stacjonarnie?
18.06.2021
18.06.2021
kinia
Jaki był próg punktowy na kierunku filologia angielska I stopnia stacjonarnie?
Karina
Jak wysoki był próg punktowy dla kandydatów na pielęgniarstwo w ubiegłym roku? Ile miejsc było dostępnych?
17.06.2021
17.06.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 15.06.2021
Witamy! W ubiegłym roku akademickim wszyscy chętni zostali przyjęci na kierunek dietetyka. Zapraszamy do udziału w rekrutacji, która wystartowała 1 czerwca br. Szczegóły dotyczące rekrutacji znajdzie Pani na stronie: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl. Pozdrawiamy! :)
Wiktoria
Ile osób chętnych jest na jedno miejsce na kierunek dietetyka
15.06.2021
14.06.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Nick z dnia 12.06.2021
Witamy! Studia na kierunku matematyka II stopień, uruchomione zostaną po uzyskaniu zgody Ministerstwa Edukacji i Nauki. Zapraszamy do obserwowania strony głównej Uczelni: www.ujd.edu.pl oraz kanałów w social mediach, gdzie publikowane są na bieżąco informacje z życia Uniwersytetu. Pozdrawiamy! 🙂
Nick
Czy są plany otwarcia matematyki drugiego stopnia w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym ?
12.06.2021
11.06.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Hej z dnia 09.06.2021
Witamy! W celu wyjaśnienia zapraszamy do kontaktu z Działem Spraw Studenckich: http://www.dss.ujd.edu.pl/305,Pracownicy-Dzialu---Kontakt lub Dziekanatem. Pozdrawiamy! :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Hela z dnia 10.06.2021
Witamy! Aktualnie czekamy na zgodę Ministerstwa Edukacji i Nauki na uruchomienie kierunku psychologia. Zachęcamy do obserwowania naszej strony głównej: www.ujd.edu.pl oraz kanałów w social mediach, gdzie na bieżąco pojawiają się aktualności. Zapraszamy także do zapoznania się z naszą ofertą edukacyjną, gdzie znajdują się równie interesujące kierunku studiów: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/offer/2021Z/. Pozdrawiamy! :)
11.06.2021
10.06.2021
Hela
Czy zostanie otwarta psychologia w trybie niestacjonarnym?
UJD
odpowiedź dla Wika z dnia 07.06.2021
Prosimy o kontakt w tej sprawie z Działem Spraw Studenckich. Dane kontaktowe przekazujemy pod linkiem: http://www.dss.ujd.edu.pl/305,Pracownicy-Dzialu---Kontakt pozdrawiamy
09.06.2021
09.06.2021
Hej
Zrobiłam przelew dwa dni temu a ciągle widniej że oczekiwanie na płatność, dlaczego?
Wika
Jak zarejestrować się na studia przed wynikami z matury? Zostawić miejsce na dokumenty puste? Skany jakich dokumentów są potrzebne?
07.06.2021
27.05.2021
Ania
Jakie były progi punktowe na prawo w poprzednim roku?
UJD
odpowiedź dla Nauczyciel z dnia 19.05.2021
Rozpoczęcie kształcenia na kierunku fizyka niestacjonarna nastąpi w przypadku gdy zgłosi się odpowiednia liczba kandydatów spełniających wymogi rekrutacyjne.
20.05.2021
19.05.2021
Nauczyciel
Jaka jest szansa na uruchomienie niestacjonarnej fizyki pierwszego stopnia w roku akademickim 2021/2022 ?
UJD
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 15.05.2021
Osiągnięcia kandydatów były na tyle wysokie, że wszyscy chętni zostali w ubiegłym roku przyjęci zarówno na dietetykę jak i chemię. Przypominamy, że próg punktowy to tylko wartość orientacyjna. Zapraszamy do rekrutacji już od 1 czerwca!
17.05.2021
15.05.2021
Wiktoria
Jaka była najmniejsza ilość punktów z jaką dostała się osoba na dietetykę lub chemię?
Okcia
Czy na fizjoterapię są egzaminy wstępne? I czy są zajęcia na basenie?
14.05.2021
13.05.2021
UJD
odpowiedź dla Wiki z dnia 08.05.2021
System rekrutacyjny stratuje już 1 czerwca. Zapraszamy do rekrutacji za pośrednictwem strony internetowej: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/
UJD
odpowiedź dla Aga z dnia 06.05.2021
W ubiegłym roku najwyższa ilość punktów na pedagogikę wynosiła: 127.33, a na administrację 139,33. Warto podkreślić, że progi punktowe zmieniają się co roku. Uczelnia ustala corocznie limity przyjęć na dany rok. Próg punktowy to tylko wartość orientacyjna. Dlatego śmiało, zapraszamy do rekrutacji już od 1 czerwca!
13.05.2021
08.05.2021
Wiki
Do kiedy (przed wynikami matur) można się logować aby zapisać się na dany kierunek?
Aga
jaki był próg punktowy na administrację i pedagogikę w zeszłym roku?
06.05.2021
24.04.2021
Patryk
@Szymon Masz tutaj link do programów studiów: http://bip.ujd.edu.pl/artykul/63/31/studia-i-stopnia a dokładniej wybierz Plan studiów stacjonarnych, sp. fil.germańska 30.06.2020 Pozdro!
anonim
Witam, gdzie można znaleźć wymagania i które wyniki matur są punktowane na dany kierunek?
24.04.2021
22.04.2021
Anonimek
Czy na kierunku fizjoterapii są egzaminy wstępne jeśli tak to jakie? Czy na fizjoterapii są zajęcia na basenie?
Szymon
Nens967 mogłabys/mogłabyś coś wiecejj opowiedzieć o tym kierunku, bo tez się zastanawiam nad rekrutacją. Na przykład oprócz nauki języka, jakie są inne przedmioty, czy są jakieś porowadzone po polsku? Nie mogę znaleźć programu na stronie. Czy są też zajęcia z native'ami? I ogólnie jak wrażenia?
21.04.2021
19.04.2021
Nens967
Zofio, tak się składa, że studiuje na tej specjalności o którą pytasz i język hiszpański nauczany jest od podstaw (przynajmniej w mojej grupie).
Zofia
Język niemiecki z językiem hiszpańskim od podstaw - czy na tym kierunku hiszpański także nauczany jest od podstaw czy trzeba być na jakimś poziomie znajomości jak z angielskim?
17.04.2021
14.04.2021
ujd
odpowiedź dla Weronika z dnia 13.04.2021
W tym roku akademickim nie ma takich planów. Przedstawiamy pełną ofertę kierunków studiów na które będzie można się rekrutować już od 1 czerwca br. https://www.ujd.edu.pl/uploads/news/broszura2021-03-15-9f6e2adfdd.pdf pozdrawiamy serdecznie:)
Weronika
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy uczelnia ma w planach otwarcia kierunku logopedia I stopnia?
13.04.2021
13.04.2021
ujd
odpowiedź dla Aleksandra z dnia 10.04.2021
Pani Aleksandro, Uczelnia oczekuje na zgodę Ministerstwa Edukacji i Nauki na uruchomienie kierunku. Informacje nt. aktualizacji oferty dydaktycznej na bieżąco są publikowane też na naszych stronach internetowych. Pozdrawiamy:)
Aleksandra
Czy kierunek Psychologia będzie już dostępny w roku akademickim 2021/2022 ? ;)
10.04.2021
08.04.2021
Mirelka967
Studiuję tutaj filologię germańską i jestem bardzo zadowolona. Poziom nauczania dosyc wysoki, wykladowcy w wiekszosci mili i pomocni. Miałam do wyboru inne uczelnie, jednak świadomie i dobrowolnie wybrałam ujd, czego nie żałuję ani trochę.
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Wiki z dnia 31.03.2021
Witamy, w celu zdobycia informacji zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/articles/view/dziekanat-2. Zachęcamy również do udziału w zbliżającym się II Wirtualnym Dniu Otwartym Uniwersytetu, który odbędzie się 15 kwietnia br. o godz. 10.00 za pośrednictwem strony głównej Uczelni: https://www.ujd.edu.pl/ oraz kanałów w mediach społecznościowych. Pozdrawiamy! :)
07.04.2021
07.04.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Bartosz z dnia 03.04.2021
Witamy! Dziękujemy za pozytywną opinie, jest nam bardzo miło. :) Pozdrawiamy :)
Bartosz
Dosyć przyzwoita uczelnia, bywają wymagający niektórzy wykładowcy, ale porównując to z tym co słyszałem o uczelniach w promieniu 100-150 km od Częstochowy to mogę powiedzieć, że dosyć dobra atmosfera tu panuje między wykładowcami a studentami.
03.04.2021
31.03.2021
Wiki
Czy trudno dostać się na dietetykę? Jakie wyniki z matury są wystarczające?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Agnieszka z dnia 29.03.2021
Witamy! Wirtualny Dzień Otwarty Uniwersytetu odbędzie się już w kwietniu. Zapraszamy do obserwowania strony głównej Uczelni: https://www.ujd.edu.pl/ oraz kanałów w mediach społecznościowych, gdzie pojawiają się bieżące informacje, również te dotyczące Wirtualnego Dnia Otwartego. Pozdrawiamy 😊
30.03.2021
29.03.2021
Agnieszka
Kiedy będą dni otwarte?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pan Młody z dnia 29.03.2021
Witamy, w roku akademickim 2020/2021 nie udało się utworzyć grupy na kierunku Iberoznawstwo – I stopień, studia niestacjonarne. Zapraszamy do udziału w rekrutacji 2021/2022. W celu zdobycia szczegółowych informacji zapraszamy także do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Humanistycznego: http://www.whum.ujd.edu.pl/303,Dziekanat. Pozdrawiamy! 😊
29.03.2021
29.03.2021
Pan Młody
Mam pytanie czy w roku 2020/2021 Iberoznawstwo się udało otworzył na studiach niestacjonarnych I stopnia. Czekam na odpowiedź.
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla julczia z dnia 09.03.2021
Witamy! Opłata za studia niestacjonarne na kierunku Biotechnologia wynosi 3760,00 zł za rok. W celu zdobycia szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/articles/view/dziekanat-2. Pozdrawiamy! 🙂
12.03.2021
09.03.2021
julczia
Czy może się ktoś podzielić opinią na temat biotechnologii na tej uczelni? Planuję wybrać się tutaj na studia II stopnia, dlatego że widzę ze jest możliwość podjęcia studiów zaocznych. W jakiej mniej więcej wysokości są opłaty?
Kasia
Czy na pedagogikę i pedagogikę wczesnoszkolną jest przeprowadzany egzamin wstępny?
02.03.2021
01.03.2021
xxx
Jaki był próg na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną?
Kasia
Witam. Mam pytanie. Jaki jest plan zajęć na studia z iberoznawstwa? Będę wdzięczna za odpowiedź.
15.02.2021
11.02.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Janek z dnia 08.02.2021
Witamy! Uczelnia obecnie prowadzi prace nad uruchomieniem studiów na kierunku psychologia. Zapraszamy do obserwowania aktualności na stronie głównej Uniwersytetu: https://www.ujd.edu.pl/ oraz social mediów: https://www.facebook.com/UJDCzestochowa, gdzie pojawiają się bieżące informacje. Ponadto zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Społecznych: http://www.wns.ujd.edu.pl/p,82,dziekanat. Pozdrawiamy! :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Bartosz z dnia 08.02.2021
Witamy, obecnie nie prowadzimy studiów II stopnia na kierunku kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa. W celu zdobycia szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/articles/view/kontakt. Pozdrawiamy! :)
11.02.2021
09.02.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Nika z dnia 08.02.2021
Witamy! Zapraszamy do odwiedzenia strony Katedry Matematyki i Informatyki, gdzie znajduje się szereg informacji związanych ze studiami na kierunku informatyka: http://www.kmi.ujd.edu.pl/. Zachęcamy również do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. W linku znajdują się dane kontaktowe: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/articles/view/kontakt. Pozdrawiamy! :)
Janek
Dzień dobry! Mam pytanie czy planujecie otworzyć studia na kierunku psychologia.
08.02.2021
08.02.2021
Bartosz
Dzień dobry mam pytanie odnośnie studiów na kierunku kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa czy jest możliwość kontynuowania studiów na drugim stopniu?
Nika
Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia informatyczne. Jestem po technikum organizacji reklamy i chciałabym dalej kontynuować naukę związaną z grafiką komputerową. I czy po takim technikum da się radę na kierunku informatyka?
08.02.2021
27.01.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Bob z dnia 22.01.2021
Witamy! Oczywiście, możliwe jest kontynuowanie studiów II stopnia. Zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Społecznych, który udzieli szczegółowych informacji. W linku przesyłamy dane teleadresowe: http://wns.ujd.edu.pl/p,82,dziekanat. Pozdrawiamy :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Kaś z dnia 21.01.2021
Witamy! Uczelnia pracuje nad uruchomieniem kierunku Psychologia. W celu zdobycia informacji związanych z kierunkiem Prawo, zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Prawa i Ekonomii: http://www.wpie.ujd.edu.pl/536,Dla-studentow. W przypadku kierunku Pedagogika specjalna zapraszamy do kontaktu z Wydziałem Nauk Społecznych: http://www.wns.ujd.edu.pl/p,82,dziekanat. W linkach znajdują niezbędne dane teleadresowe. Pozdrawiamy! :)
25.01.2021
25.01.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Bbb z dnia 21.01.2021
Witamy, studia podyplomowe na kierunku Pedagogika tańca nie zostały jeszcze uruchomione. Zapraszamy do zapoznania się pozostałymi kierunkami studiów podyplomowych znajdujących się w ofercie edukacyjnej Uczelni. Szczegółowe informacje związane z ofertą uzyskać można w Uniwersyteckim Centrum Kształcenia Ustawicznego. W linku znajdują się dane kontaktowe do UCKU: http://www.studiapodyplomowe.ujd.edu.pl/302,Kontakt. Pozdrawiamy! :)
Bob
Dzień dobry, czy jest możliwość kontynuowania 2 stopnia pedagogiki jeśli lic. się skończyło 7 lat temu na prywatnej uczelni? :)
22.01.2021
21.01.2021
Bbb
Czy ktoś studiował pedagogikę tańca podyplomowo na UJD i może podzielić się opinią? Jak dużo jest godzin praktycznych tańca, jacy są pedagodzy, na jakim stylu tanecznym najbardziej się skupiają?
Kaś
Chciałabym zapytać o przeliczniki wyników z nowej matury oraz jaki jest limit miejsc i próg punktowy dla kierunków: psychologia, prawo oraz pedagogika specjalna. :)
21.01.2021
14.01.2021
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Inka z dnia 12.01.2021
Witamy, zapraszamy do studiowania malarstwa w naszym Uniwersytecie. Kadra dydaktyczna dokłada wszelkich starań, aby zajęcia prowadzone były na najwyższym poziomie. Kierunek dysponuje również bardzo dobrze doposażoną bazą lokalową. W celu zdobycia szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego z Dziekanatem Wydziału Sztuki pod numerem 34 3784-234 lub adresem ws.cow2@ujd.edu.pl . Zachęcamy również do odwiedzania strony Wydziału Sztuki: http://www.ws.ujd.edu.pl/. Pozdrawiamy!🙂
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Ala z dnia 09.01.2021
Witamy, studia na kierunku Iberoznawstwo II stopnia uruchomione zostaną w nadchodzącym roku akademicki 2021/2022. Po szczegółowe informacje zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Humanistycznego: http://www.whum.ujd.edu.pl/303,Dziekanat. Pozdrawiamy! :)
14.01.2021
12.01.2021
Inka
Czy ktoś studiuje malarstwo? Jak studia? Zaplecze, pracownie itp?
Ala
Dzień dobry jestem zainteresowana kierunkiem Iberoznawstwo - studia II stopnia mgr czy zostaną już uruchomione w tym roku?
09.01.2021
25.11.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pol z dnia 20.11.2020
Witamy, zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych. W linku znajdują się niezbędne dane kontaktowe: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/347,Dla-studentow. Pozdrawiamy! :)
Pol
Czy program studiów na kryminalistyce przygotowuje do pracy detektywa?
20.11.2020
14.10.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Beata z dnia 12.10.2020
Witamy! Zapraszamy do obserwowania aktualności na stronie głównej Uniwersytetu - www.ujd.edu.pl lub do kontaktu z Działem Spraw Studenckich. W linku znajdują się niezbędne dane teleadresowe: http://www.dss.ujd.edu.pl/305,Pracownicy-Dzialu---Kontakt. Pozdrawiamy! :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla maturzystka 2021 z dnia 13.10.2020
Witamy! Oferta dydaktyczna Uniwersytetu może ulegać zmianom. Najbardziej aktualna wersja dostępna jest na stronie www.ujd.edu.pl. W celu zdobycia informacji nt. kierunku Iberoznawstwo zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Humanistycznego. W linku znajdują się niezbędne dane teleadresowe: http://www.whum.ujd.edu.pl/323,Kontakt. Zachęcamy również do zapoznania z informacjami dot. kierunku znajdującymi się w Biuletynie Informacji Publicznej Uniwersytetu oraz na stronie rekrutacyjnej: - http://bip.ujd.edu.pl/artykul/67/38/studia-i-stopnia - https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/offer/2020Z/field/06-IBE/ Pozdrawiamy!
14.10.2020
13.10.2020
maturzystka 2021
rozglądam się w temacie studiów, bo ostatnio mieliśmy zajęcia w szkole na ten temat i mam pytanie: czy te kierunki, które są na stronie uniwersytetu http://www.ujd.edu.pl/articles/view/kierunki-studiow-3 czy one będą wszystkie aktualne w następnym roku? Na liście jest Iberoznawstwo, które mnie interesuje, ale nie mogę znaleźć żadnych opisów na stronie uczelni (nazwa nie jest podlinkowana, a nie widze nigdzie indziej). Czy możecie napisać więcej o tych studiach, gdzie znajdę program zajęć i jakie są wymagania rekrutacyjne na ten kierunek. Z góry dziękuję za odpowiedź, Agata
Beata
Czy już wiadomo, czy będzie rekrutacja śródroczna i na jakie kierunki? Chodzi mi o studia dzienne.
12.10.2020
28.09.2020
Krystian
Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak wyglądają faktycznie zajęcia na kierunku Inżynieria Multimediów? Wiadomo, że z opisu super to brzmi i jestem zainteresowany, ale warto też poznać opinię studiujących to osób.
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Anon z dnia 24.09.2020
Witamy! W celu zdobycia informacji zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej Wydziału oraz do kontaktu z Dziekanatem. Pozdrawiamy :)
25.09.2020
24.09.2020
Anon
Witam chciałabym zapytać o rejestrację na przedmioty. To znaczy kiedy się zaczyna i jak to wygląda.
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla nabór na studia z dnia 12.09.2020
Witamy! Rekrutacja na studia trwa do 18 września br. Nabór nie jest prowadzony już na następujących kierunkach: - kosmetologia, I stopnia, stacjonarne; - fizjoterapia, jednolite magisterskie, stacjonarne; - pielęgniarstwo, I stopnia, stacjonarne. W celu zdobycia szczegółowych informacji zapraszamy do odwiedzenia strony rekrutacyjnej: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy 😊
15.09.2020
12.09.2020
nabór na studia
czy na wszystkie kierunki studiów, które są podane na stronie www - http://www.ujd.edu.pl/articles/view/kierunki-studiow-3 nadal jest prowadzony nabór na studia? do kiedy?
Dora
Od ilu punktów były przyjęcia na prawo?
01.09.2020
31.08.2020
Magggie
Dzień dobry czy na kryminalistyke jest dużo chętnych i jaki jest próg punktowy?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla 12345 z dnia 20.08.2020
Witamy, wszystkie informacje dotyczące kierunku filologia angielska znajdują się pod tym linkiem: http://bip.ujd.edu.pl/artykul/63/31/studia-i-stopnia. Zapraszamy również do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Humanistycznego, dane kontaktowe także w linku: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2020Z/7/. Pozdrawiamy! :)
21.08.2020
21.08.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla xxx z dnia 20.08.2020
Witamy, są to dodatkowe wymagania rekrutacyjne sprawdzające poprawność wymowy oraz uzdolnienia muzyczne kandydata na kierunek pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. W celu rozwiania wątpliwości zapraszamy do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Nauk Społecznych, dane do kontaktu znajdują się w linku: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/news/2020Z/7/. Pozdrawiamy! :)
12345
Jak wyglada pierwszy rok na filologi angielskiej pod względem ilości zajęć ? Ile mniej więcej w tygodniu godzin będzie ?
20.08.2020
20.08.2020
xxx
Dzień dobry chciałbym zapytać o co chodzi z tym czytanym tekstem i piosenką czy to jest konieczne ? Oraz czy ewentualny wybór jest dowolny ?
i
czy można prosić o opinię kierunku fotografia i kreacja przekazu wizualnego?
13.08.2020
11.08.2020
Prawo
Dzień dobry, czy mogę prosić o informację nt zeszłorocznego progu na prawo na UJD w Częstochowie, oraz o limit studentów na tym kierunku?
Prawo
Opinie o prawie na ujd? Jest tu ktos kto prawo studiuje i moze sie wypowiedziec? 🙏
16.07.2020
14.07.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Olek z dnia 17.06.2020
Witamy! W celu zdobycia informacji związanych z kierunkiem "filologia angielska" zapraszamy do odwiedzenia strony rekrutacyjnej oraz do kontaktu z Komisją Rekrutacyjną Wydziału Humanistycznego. Dane teleadresowe oraz niezbędne informacje znajdzie Pan w linku: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/. Pozdrawiamy :)
Olek
Czy ktoś z Was studiuje filologie angielska, proszę o opinie?
17.06.2020
17.06.2020
king
SUPER UCZELNIA I CUDOWNA KADRA !
Student
Studiowałem i polecam :)
17.06.2020
19.05.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pedagogika wczesnoszkolna z dnia 18.05.2020
Witamy! W trakcie rekrutacji na kierunek pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna brane pod uwagę są następujące przedmioty: język polski, język obcy nowożytny oraz jeden przedmiot do wyboru: historia, geografia, biologia, matematyka lub wiedza o społeczeństwie. Pozdrawiamy 😊
Pedagogika wczesnoszkolna
Jakie przedmioty są brane pod uwagę w rekrutacji na pedagogikę wczesnoszkolną?
18.05.2020
05.05.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Natalia z dnia 04.05.2020
Witamy, w celu zdobycia informacji zapraszamy do kontaktu mailowego z Działem Spraw Studenckich lub Dziekanatem Wydziału Nauk Społecznych. Dane kontaktowe znajdzie Pani w poniższych linkach: - http://www.wns.ujd.edu.pl/art,616,harmonogram-pracy-dziekanatu-i-centrum-obslugi-wydzialu-w-dniach-27042020-08052020 - http://www.dss.ajd.czest.pl/305,Pracownicy-Dzialu---Kontakt Pozdrawiamy :)
Natalia
Czy mogę prosić o zeszłoroczny próg na pedagogikę wczesnoszkolną?
04.05.2020
21.04.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Klaudia z dnia 17.04.2020
Witamy! W celu zdobycia informacji związanych z kierunkiem „Fotografia i kreacje przekazu wizualnego” zachęcamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Sztuki: http://www.ws.ujd.edu.pl/303,Kontakt lub zapoznania z informacjami dot. kierunku znajdującymi się w Biuletynie Informacji Publicznej Uniwersytetu: http://bip.ujd.edu.pl/artykul/95/74/studia-i-stopnia Pozdrawiamy! 😊
Klaudia
Fotografia i kreacje przekazu wizualnego- czy ktoś studiował? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na stronie.
17.04.2020
16.04.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Klaudia z dnia 15.04.2020
Witamy! Zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych oraz odwiedzenia naszej strony! Poniżej podajemy linki z niezbędnymi informacjami: - http://www.wnspt.ujd.edu.pl/347,Dla-studentow - http://www.wnspt.ujd.edu.pl/485,Dla-kandydatow - http://www.ujd.edu.pl/ Pozdrawiamy :)
Klaudia
Witam czy jest tu ktoś kto studiuje lub studiował na kierunku Kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa i mógłby mi coś o nim opowiedzieć? Jak to mniej więcej wygląda czy warto i jak dużo jest chętnych?
15.04.2020
27.03.2020
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Marta z dnia 25.03.2020
Witamy, w celu zdobycia niezbędnych informacji zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Humanistycznego. Dane kontaktowe znajdują się w linku: http://www.whum.ujd.edu.pl/303,Dziekanat. Pozdrawiamy! :)
Marta
Witam. A ja chciałabym się dowiedzieć jak wygląda filologia polska niestacjonarna na tej uczelni. Ktoś coś mógłby powiedzieć? Filologia jest moim marzeniem, ale nie mogę pozwolić sobie na studia stacjonarne... Dlatego chciałabym studiować zaocznie. Proszę o jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam.
25.03.2020
28.01.2020
Patrycja :)
Witam, ja również mam pytania odnośnie Iberoznawstwa, ponieważ chciałabym pójśc na to od października :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Pati z dnia 06.01.2020
Witamy, zapraszamy do kontaktu z Dziekanatem Wydziału Humanistycznego. Więcej informacji w linku: http://www.whum.ujd.edu.pl/303,Dziekanat. Pozdrawiamy! :)
08.01.2020
06.01.2020
Pati
Czy jest ktoś z iberoznawstwa? Kto może coś powiedzieć o kierunku? Nauczycielach?
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Michał z dnia 31.10.2019
Witamy! W celu zdobycia informacji, zachęcamy do kontaktu z Domem Studenckim "Skrzat". W linku przesyłamy dane kontaktowe: http://www.skrzat.ajd.czest.pl/index.php?page=kontakt . Pozdrawiamy :)
05.11.2019
31.10.2019
Michał
Polecacie akademiki tej uczelni? Jak warunki i koszty?
StUdEnTkAAA
Cześć, jestem na drugim roku administracji i szczerze polecam wam tą uczelnię!
30.10.2019
29.10.2019
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Ela z dnia 25.10.2019
Witamy, jeżeli chce Pani zdobyć umiejętności praktyczne związane z językiem niemieckim polecamy kierunek: język niemiecki w obrocie gospodarczym. W trakcie trwania studiów odbywają się płatne praktyki zawodowe, które pozwalają na żywy kontakt z językiem. Zachęcamy do kontaktu z Wydziałem Humanistycznym UJD w celu zdobycia informacji, podajemy dane kontaktowe: http://www.whum.ujd.edu.pl/303,Dziekanat Pozdrawiamy! :)
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla KubbiX z dnia 26.10.2019
Witamy, w celu zdobycie informacji o kierunku Informatyka zachęcamy do kontaktu z Wydziałem Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych UJD. W linku podajemy dane kontaktowe: http://www.wnspt.ujd.edu.pl/347,Dla-studentow Pozdrawiamy! :)
29.10.2019
26.10.2019
KubbiX
Witam. Czy może ktoś powiedzieć o studiach na kierunku informatyka? Czy trudno się dostać i jak to mniej więcej wygląda?
Ela
Zastanawiam się między fil. germańską a jęz. niemieckim w obrocie gospodarczym. Zależy mi bardziej na praktycznej nauce, na potrzeby wykorzystania języka. Jakie macie doświadczenia ze studiów?
25.10.2019
18.10.2019
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Ada z dnia 16.10.2019
Witamy :) Zachęcamy do skontaktowania się z Wydziałem Sztuki! W linku więcej informacji: http://www.ws.ujd.edu.pl/303,Kontakt
Ada
Jak w praktyce wygląda rekrutacja na grafikę? Chodzi mi o sprawdzian predyspozycji.
16.10.2019
09.10.2019
kiki
Świetni wykładowcy, fantastyczni ludzie! Dokonałam super wyboru, polecam!
Ola
Polecam tę uczelnię. Fajni wykładowcy i atmosfera.
09.10.2019
26.09.2019
Kaja
Administracja jest spoko. Zajęcia, plan, prowadzący ok.
Takajaa
Hej ;) Jest tutaj może ktoś kto od października wybiera się na filologię germańską (dzienne, nie od podstaw) lub ktoś kto studiuje i może się wypowiedzieć? :) Byłabym wdzięczna
16.09.2019
02.09.2019
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
odpowiedź dla Ala z dnia 30.08.2019
W II turze rekrutacji również obowiązują te same wymogi, które obowiązywały w I turze. Zapraszamy! :)
Milka
Studiuje pielęgniarstwo II rok. Polecam Uczelnię, świetni wykładowcy, fantastyczna atmosfera!
31.08.2019
30.08.2019
Ala
Czy w II naborze są te same wymogi rekrutacyjne.
kandydat
Jakie były progi punktowe na biotechnologii?
13.08.2019
17.07.2019
Law
Hej Wybiera się ktoś na prawo stacjonarne?
karol
Czy ma ktoś jakieś opinie i inżynierii multimediów?
21.06.2019
05.06.2019
Julka
Hej! Czy ktos wybiera sie na kosmetologie w tym roku? Zaocznie lub dziennie? A może ktoś jest w trakcie studiow i sie wypowie jak jest? Ciezko sie dostac?
MARta
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają progi na filologie germańska od podstaw? Ciężko się dostać ?
09.05.2019
09.05.2019
Marti
Jakieś opinie o fizjoterapii?
Hhhhhh
Cześć. Możecie mi coś powiedzieć o chemii II stopnia? Jak oceniacie poziom nauczania? Można coś wynieść z tych studiów?
30.04.2019
23.04.2019
Ola
Witam Czy może ktoś podać plan na studiach II st. niestacjonarnych Pedagogika opiekuńcza z resocjalizacją. (nie mogę go znaleźć w grupach)Jestem ciekawa jakie są przedmioty oraz zjazdy na w/w kierunku. Oraz proszę o opinię nt tego kierunku
Dawid
Siemka! Jestem studentem UJD. Na uczelni panuje fajny klimat. Wykładowcy są naprawdę w porządku., zajęcia przez nich prowadzone są ciekawe. Nie mam nic do zarzucenia uniwersytetowi. Pozdro
25.01.2019
14.12.2018
ada
Studiuję Filologie polską. Jest bardzo zadowolona. Poznałam świetnych ludzi, wykładowcy inspirujący . Polecam wszystkim.
Absolwentka
Najlepsze lata życia! Po administracji zdobyłam świetną pracę. Poznałam wiele wspaniałych osób. Chętnie wróciłabym do czasów studenckich :)
12.12.2018
10.12.2018
Jaaa
Jestem studentem filologii germańskiej i jak najbardziej polecam. Wysoki poziom, indywidualne podejście do każdego studenta. Trzeba się przykładać do zajęć.
Jo
Siemeczka, jest ktoś w stanie coś powiedzieć o filologii germańskiej? Warto? Jak zajęcia, wykładowcy? Czy poziom nauczania jest dobry?
06.12.2018
02.12.2018
Hmm
Cześć, Chcę wybrać się tutaj na Kosmetologie. Jakieś opinie/rady? Zostawiam swojego e-maila jakby ktoś chciał wyrazić swoje zdanie na privie :)
Ola
Uważam, że na UJD można wiele się nauczyć. Jestem na pedagogice i nie jest to czas stracony. Polecam
26.11.2018
23.11.2018
makanaki
doskonała uczelnia dla tych którzy chcą coś osiągnąć....! dobry poziom, przyjazna kadra, zyczkliwa atmosfera do studiowania i rozwoju
Studentka
Jestem po filologii angielskiej i widzę tutaj wiele pytań, o to czy warto studiować na (już) Uniwersytecie. Osobiście polecam, wykładowcy przykładają się do swojej pracy, można się wiele nauczyć. Życie studenckie kwitnie :)
22.11.2018
09.11.2018
Kara za grzechy
Czy tylko ja jestem sama ? Od października chodzę na ta pseudouczelnie ... wykładowcy nie mili ,nie mają cierpliwości (rozumiem że to studia nie podstawówka) ale przychodzisz się czegoś nauczyć jednak... kwestia administracyjna to jakis żart miesiąc czekania na legitymację i wiele innych przygód w przeciągu miesiąca włącznie z grożeniem wydaleniem mimo braku winy ze strony studenta a tylko i wyłącznie bałaganu personelu od ,,papierów" ... chodzenie do tej placówki wywołuje we mnie depresję i przygnębienie i prawdopodobnie czas zakończyć przygodę z wydziałem bez perspektyw...
Nick
Czy ktoś studiuje lub studiował tu kosmetologie i może coś powiedzieć na temat kierunku, zajęć, wykładowców, perspektywy pracy itp?
04.09.2018
30.08.2018
nazwa Uniwersytet zobowiązuje
skoro uczelnia zyskuje miano UNIWERSYTETU to siłą rzeczy powinna trzymać poziom, to bezdyskusyjne, kadra powinna być oceniana, weryfikowana, siatka godzin zrealizowana w 100 procentach, zwłaszcza studenci zaoczni są na to wyczuleni, bo płacą za naukę. Poza wszystkim ... tak sobie myślę, że gdy ktoś jest bardzo zdolny i wysokie oczekiwania, to albo zostają mu największe i najlepsze uniwersytety w Polsce albo nawet studia za granicą. Ale to już prywatn decyzja kandydata :-)
xx
Moi drodzy, Pragnę podzielić się z wami moimi odczuciami studiowania na AJD (teraz juz UJD). Byłam studentką administracji w roku 2017/2018, zrezygnowałam w maju. Zajęcia prowadzone są na "odwal się". Ćwiczenia które powinny trwać 90 minut trwają 10!!! Tak, to nie żart. Kiedyś usłyszałam na ćwiczeniach "jeśli państwo chcą skorzystać z pięknej pogody to wysle wam wszystko ma meila a dzisiaj nie ma zajęć. Pragnę zauważyć ze notatki wysyłane drogą elektroniczą najczęściej to skopiowana wikipedia ;). Wykładowcy zachowują się jakby uczyli na Uniwersytecie Warszawskim, maja nie wiadomo jakie mniemanie o sobie a nie potrafią zainteresowac studenta wręcz zniechęcic do kierunku!! Porażka. Nie ma żadnego szacunku do studenta, Panie w dziekanacie - dramat, byle nie pomóc a zaszkodzić. Na UJD pracują ludzie zmęczeni swoim życiem i nienawidzący tej pracy, kazdemu, KAŻDEMU odradzam tam studia.
28.08.2018
24.08.2018
Warszawska Papuga
Dobrze ,że powstało tam prawo.Nie każdy może studiować na elitarnych uczelniach,a obrońcy z urzędu też są potrzebni.
Mara
Zuza jeśli to przeczytasz to zaproś mnie na FB, to najwyżej utworzymy grupę :P A co nam szkodzi jak nikt inny z taką inicjatywą nie wyszedł? Maurycja P. i zapraszaj
07.08.2018
31.07.2018
Lox
Jestem ciekaw, czy ktoś ukończył IRok filologii germańskiej od podstaw? Czy jest trudno, jak wyglądają zajęcia?
Kandydatka
Witam wszystkich. Czy są tutaj osoby zainteresowane filologią germańską , od podstaw ?
30.07.2018
18.07.2018
Zuza
Jednak mam 74,8 pkt, ale się dostałam, jest jakaś grupa na fb czy coś na kryminalistykę ?
Zuza
Złożyłam na kryminalistykę. O ile dobrze policzyłam to mam 142,2 pkt. A wy ile macie pkt? Chcę wiedzieć jakie mam szanse.
11.07.2018
11.07.2018
Marti2324
Czy trudno dostać się na kryminalistyke? Czy duzo osób się wybiera na ten kierunek?
Mimi
Czy ktos moze cos powiedziec o germanistyce?
04.07.2018
26.06.2018
Iza
Dowiedzieć się czegokolwiek od pracowników uczelni graniczy z cudem. Można wisieć na linii godzinami - nikt nie odbiera. Jak już się uda to otrzymuje się sprzeczne informacje. Chciałam tam studiować , natomiast po podejściu do studentów nawet nie zamierzam składać tam papierów. Serdecznie NIE POLECAM.
kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa?
Czy możecie coś więcej napisać o tym kierunku - Kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa? interesuje mnie wszystko, program zajęć, praktyki gdzie? jacy wykładowcy? jak wyglądają ćwiczenia? wykłady?
08.06.2018
18.05.2018
???? Uniwerek?
Fiu, fiu, a to niespodzianka .... AJD jako Uniwersytet :-) Ale z tego co widzę na ich stronce, to od 1 czerwca zmiana nazwy oficjalnie. No zobaczymy, w jakim kierunku pójdą zmiany, czy na lepsze? Oby :-)
Mel
Czy jakaś dobra dusza powie mi jak wyglada na ajd filologia germanska z angielskim? Warto ? Jak to sie przekłada na umiejętności?
07.05.2018
19.03.2018
KandydatkaP
Cześć! Czy jest możliwość dostania się na rachunkowość i podatki tylko z matematyką napisana na poziomie podstawowym?
ania1123
Cześć! Jest tu ktoś, kto od października wybiera się na filologię polską do AJD? Szukam kontaktu. :) W razie czego, proszę, piszcie na gg - 1681776
31.01.2018
17.01.2018
Kandydatka
Czy możecie coś powiedzieć o grafice na AJD?
Qwerty
Dietetyczko, napiszesz coś więcej? Jest aż tak kiepsko?
01.12.2017
14.11.2017
Dietetyczka
Nie polecam uczelni dla osób które chcą wynieść coś wartościowego ze studiów. Szczególnie jako studentka dietetyki odradzam to miejsce.. Otworzyli kierunek bez zaplecza dietetycznego i nie mogą sami zapewnić praktyk studentom. Dietetyków w Częstochowie mało... a znaleść takiego który przyjmie na praktykę? Graniczy z cudem. W szpitalu na praktykach będziecie przeszkadzać- nic sie nie nauczycie, dietetyka nie zobaczycie na oczy, czas wyrwany z życia. Nie wspomnę że w Biurze Praktyk nie dogadacie się a zostaniecie wykrzyczeni i potraktowani jak śmieci. Lepiej idzcie na studia w Katowicach czy gdziekolwiek gdzie kierunek jest prowadzony od lat na poważnie, a nie że brakuje wykładowców do pewnych przedmiotów.
alex0699
Hej. Mógłby ktoś coś napisać o pielęgniarstwie na AJD. Zastanawiam się czy jest sens wybierać tutaj ten kierunek. Jestem bardzo ciekawa opinii.
20.10.2017
16.09.2017
Podanie
Hej. Zostałem zakwalifikowany na studia i w poniedziałek mam dostarczyć dokumenty, ale kiedy chce wydrukować podanie to przenosi mnie do strony z danymi gdzie nie mogę nic zmienić. Tak jakbym czegoś nie wprowadził :( Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Chemia
Hej! Czy ktoś wie jak wyglądają studia chemiczne? Ktoś może się wypowiedzieć na ich temat? Jestem bardzo ciekawa opinii. Dużo zajęć, ciężko jest czy raczej średnio? Warto tam uczyć się tego kierunku? Proszę o wasze zdanie, byłabym wdzięczna.
14.09.2017
11.09.2017
Absolwenka
Ile osób, tyle opinii. Na każdym kierunku jest inaczej. Są pozytywy i negatyw- jak wszędzie. Zawsze znajdzie sie ktoś, komu się coś nie podoba. Aczkolwiek większość uwag może tyczyc sie również każdej innej uczelni. Kolejki w dziekanacie czy niezbyt miłe panie tam pracujące... Co to za argument. Różni są ludzie. Ja oceniam tę uczelnię bardzo dobrze, spotkałam tam wielu wspaniałych, pomocnych wykładowców, którzy widząc, ze studentowi zależy dokładają wszelkich starań aby mógł zdobyć obszerną wiedzę. Wiadomo, że jeżeli ktoś nie przykłada się to wykładowcy to widzą i wtedy ich stosunek do studenta jest inny. Opinię w Internecie może wystawić każdy. Nawet osoba, która z uczelnią nie ma nic wspólnego. Można w nie wierzyć lub nie. Ja osobiście polecam filologię polską. Na temat innych kierunków się nie wypowiadam ... bo nie wiem jak na nich jest. ☺
AAAAAAAaaaaga
Przeczytałam w art. Gazety Wyborczej z czerwca 2017 r. że na AJD od dawna funkcjonuje kierunek Administracja i poniekąd na bazie tego kierunku i wykładowców tam działających otworzony zostanie kierunek prawo (też nie wiem na ile ten art. to kompetentne źródło wiedzy). Dokopałam się do czegoś takiego jak "struktura organizacyjna Instytutu Administracji" - UWAGA! znalazłam jedynie jednego profesora zwyczajnego, który wykłada :) Nie analizowałam Zakładu Zarządzania Publicznego bo domniemam, że nie ma to związku. Owszem, na znanych Wydziałach Prawa i Administracji też zdarza się, że kierownikiem Katedry jest profesor nadzw. a nie belwederski, ale zdarza się to czasami. Ciekawa jestem, jaka to będzie kadra na tym prawie, bo jak przyjedzie jeden sędzia NSA i generalnie na tym się skończy to cóż, marnie to widzę ;) Wiem, że studia prawnicze to lata wyrzeczeń i w sumie trochę stracona młodość jak się ma sesję od kwietnia do czerwca, a Ci bardziej leniwi to i do września, a znajomi z innych kierunków 3 tygodnie i po robocie. Więc przyszłym prawnikom, którzy swoje wykształcenie zdobędą na AJD radzę się bardzo dobrze zastanowić, bo mgr prawa to nie wszystko, trzeba się jeszcze dostać na aplikację. I nie nie, praca samodzielna to nie wszystko :) Ach no i nie wspomnę o tym, że nie da się zrobić doktoratu, a nie wiem jaki sens byłby w tym, żeby będąc magistrem prawa doktoryzować się z innej dziedziny, skoro chce się być dobrym specjalistą :) Tak czy inaczej życzę powodzenia i sukcesów ;)
08.09.2017
08.09.2017
AAAAAAAaaaaga
Na AJD otwierają kierunek prawo. Bardzo jestem ciekawa, kto będzie wykładał i prowadził zajęcia ze studentami. Wspaniale, że kadra będzie miała w swoim składzie nawet (domniemam) sędziów z NSA, ale to przecież powinno być normalne. Na każdym porządnym Wydziale Prawa i Administracji wykładają profesorowie, którzy zazwyczaj są sędziami NSA, SN czy TK (chociaż teraz Trybunał trochę stracił na autorytecie niestety) a także m.in. Trybunału Praw Człowieka - niestety prawo unii europejskiej czy międzynarodowe też potrzebuje wykładowcy z autorytetem. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Bez dobrej kadry to jest studiowanie dla sztuki, bo niestety umiejętności studenta mogą być mierne (są co prawda różne "uczelnie", gdzie można zrobić prawo w 4 lata za pieniążki, i też się ma magistra i można startować na aplikację - z informacji posiadanych przeze mnie wynika, że rzadko komu się udaje wtedy na tą aplikację dostać ;)) Tak czy inaczej ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać, bo sama wiem, że szukając kiedyś podręcznika Kolańczyka w Częstochowie miałam ogromne problemy, a przecież to klasyk. A egzamin na aplikację - w zależności też na jaką - przykro mi, nie zależy tylko i wyłącznie od samodzielnej pracy, wystarczy popatrzeć na statystyki, czemu z tych "elitarnych" wydziałów ludzie dostają się co do zasady bez problemu, a czemu z tych "gorszych" - nie obrażając nikogo są problemy i to duże???? Jeśli ktoś zna nazwiska wykładowców, którzy podjęli się prowadzenia wykładów na AJD na kierunku prawo to proszę o info, jestem niesamowicie ciekawa ;)
xyz
Mógłby ktoś powiedzieć coś na temat malarstwa na AJD? Warto?
30.08.2017
25.08.2017
Xxxxx
A jak jest z parkingiem dla uczniów na waszyngtona? Jest w ogóle jakiś?
Zainteresowana
Kryminalistyka i Systemy Bezpieczeństwa- Jak wyglada ten kierunek? Czy opłaca się? Czy jest ciezko? Jak wyglądają studia?
20.08.2017
26.07.2017
Absolwentka
Nauka tylko do kolokwium to właściwie jeden z elementów prowadzący do sukcesu . Przeważającym elementem jest chęć samodzielnego rozwijania swoich umiejętności poza uczelnią, czyli autonomiczne podejście studenta do nauczania (to za tym pojęciem stoją studenckie ambicje). Uczelnia nie decyduje w większości o tym jaką wiedzę będziesz posiadać bo TO TY O TYM DECYDUJESZ. Najlepiej aby fora nie były zapełniane komentarzami zniesmaczonych leniuszków, oczywiście nie obrażając nikogo. Jest mnóstwo osób, którym mówiąc kolokwialnie 'udało się' - ciężką pracą oczywiście.
Absolwent
AJD ADMINISTRACJA to bardzo niski poziom! Tak samo będzie z tym niby prawem .....
26.07.2017
20.07.2017
Absolwentka
Studiowanie na AJD: 1. Nie polecam jeśli chcesz zdobywać rzetelną wiedzę i później mieć pracę "w zawodzie'. Uwierz mi-lepiej pójść na jakąś dobrą uczelnię w większym mieście, by mieć wiedzę i satysfakcję ze studiów. Poszłam na AJD z dużymi ambicjami, a ilość nauki była mniejsza niż w technikum. Nie popełniajcie mojego błędu. Jeśli jakaś uczelnia ma długoletnie tradycje np. związane z fizjoterapią-to jest niebo lepiej przygotowana do nauki studentów, niż AJD , na którym tematyka dopiero raczkuje. (Nie studiowałam fizjoterapii-wiem to od znajomych) 2. Polecam, jeśli chcecie przedłużyć sobie młodość. Spokojnie połączycie imprezki ze studiami. Poznacie fajnych, wyluzowanych ludzi i czasami jeszcze bardziej wyluzowanych wykładowców. Będziecie mogli też sobie dorobić. Mi np udało się pracwać na cały etat i studiować dziennie. Wybór zależy od Was, od Waszych celów i kierunku jaki chcecie wybrać. Moim subiektywnym zdaniem kierunki humanistyczne mają słaby poziom. Na temat bardziej ścisłych kierunków nie mam zdania.
Student
Hawk to pewnie pracownik AJD, który za wszelką cenę próbuje sprzedać nowy kierunek na AJD ha ha ha nie warto !!!!
13.07.2017
12.07.2017
Hawk
Nie chcę też sugerować, że prawo w Częstochowie skutkuje tym, że absolwent nie zostanie doktorem prawa. Poprostu na AJD nie można otworzyć przewodu doktorskiego poprzez studia doktoranckie. Ale poprzez dorobek naukowy na innych uczelniach, doktorem nauk prawnych zostać można.
Hawk
Mała Mi, czego nie powiedziałem zgodnego z prawdą? Już dzisiaj nie jest ważne czy ktoś skończył studia i ma dokument, królujący nad innymi. Ważne są praktyki, umiejętności nabyte poza uczelnią, jak język obcy, kursy i kwalifikacje. A na aplikacje dostanie się taka osoba, która będzie pracować w domu, nie na ćwiczeniach godzinę tygodniowo. Prawo w Częstochowie daje takie same możliwości przyszłej kariery prawniczej jak prawo na innych uczelniach, a czy student skorzysta z tego, że pewnie w Częstochowie łatwiej zdać sesję niż w Warszawie, po czym opuści uczelnie z mizerną wiedzą to już jego kwestia. W gazecie częstochowskiej napisane zostało, iż po prawie "praktycznym" na ajd, nie jest możliwa dalsza kariera naukowa. Ale przewód doktorski można otworzyć w każdej dziedzinie naukowej, wymagane jest zdanie egzaminów przygotowywanych przez konkretna uczelnie i posiadanie dorobku naukowego w danej dziedzinie. Jeżeli ktoś posiada dorobek naukowy, publikację, ogólnie rzecz mówiąc życiorys naukowy w konkretnej dziedzinie to może starać się o tytuł doktora, nie tylko na kierunku, który ukończył. Wszystko dochodzi do wniosku, że AJD dało na pewno dużą możliwość otwierając prawo jak też i inne kierunki w tym roku. Problemem jest to co przyszły student w ciągu 5 lat nauki wykorzysta, aby wyróżnić się od innych absolwentów prawa posiadających tylko dokument ukończenia studiów.
12.07.2017
12.07.2017
Rachunkowość
Hej! Moglibyscie mi powiedzieć cos o kierunku rachunkowość na AJD? Warto? Naucze sie czegos? Czy lepiej isc na Politechnike?
Zagubiona
Przepraszam a jak wygląda filologia angielska z lektoratem z chińskiego? Warto? Jak wykladowcy, wyklady?
10.07.2017
10.07.2017
Mała Mi
Kierunek prawo został uruchomiony z rokiem akademickim 2017/2018. Na każdym kierunku , tak i na prawie, nikt za nikogo niczego nie nauczy się, jeśli sam się nie nauczysz; na prawie nie ma odpowiedzi "pod klucz". Zdawalność na aplikacje uzależniona od indywidualnych predyspozycji Studenta, a nie od uczelni, w którym studiuje. Do Hawk: zanim cokolwiek napiszesz-sprawdź czy informacje, które podajesz są prawdziwe; Do młoda: kierunek wymagający, ale na pewno z przyszłością; ciekawy, choć jak napisałam trudny, ale warto; sama skończyłam prawo (co prawda na innej uczelni), ale zdecydowanie wiem, że warto.
Peter
Czy przygotuja do aplikacji tak jak na UŚ, Uwr albo UJ ? Ciekawe ile osob pozniej dostanie sie na aplikacje? Lepiej nie zmarnowac 5 lat
06.07.2017
05.07.2017
Hawk
Debil wyzywający innych od pustych lasek, sam łeb ma pusty. W Częstochowie na AJD jest kierunek Prawo, dający możliwość późniejszej aplikacji, na którym kadra naukowa jest sprowadzona nawet z Warszawy bo z Naczelnego Sądu Administracyjnego. Prawo na AJD daje takie same możliwości jak te z Krakowa czy Katowic.
Julia
Ja sie wybieram na rachunkowość i podatki, moja kumpela to studiowała wprawdzie w innym miescie i ale nie miala problemow ze znalezieniem dobrej pracy
05.07.2017
05.07.2017
studentka
hej, ja nie studiowałam tego kierunku, ale zapisuje sie od tego roku na niego. Jestem na kierunku administracja i biore drugi rachunkowosc. Z tego co się dowiedziałam nie ma co się bać.
Paula
Hej, czy ktoś studiował rachunkowość i podatki? Prosiłabym o jakieś opinie. :) Czy jest to kierunek bardzo trudny ?
02.07.2017
26.06.2017
Wiktoria
Skończył ktoś lub jest w trakcie studiów na kierunku kryminalistyka i systemy bezpieczeństwa? Byłabym wdzięczna za pare informacji o studiowaniu tego kierunku na tej uczelni
Studentka
Właśnie kończę polonistykę i polecam w 100%, szczególnie specjalność nauczycielską. Bardzo dobra kadra, dużo praktycznych zajęć przygotowujących do pracy w zawodzie.
22.06.2017
06.06.2017
Adaśko
Jeżeli ktoś się wybiera na studia zaoczne: to nie polecam. Prowadzący często robią zaliczenia oraz wpisy w tygodniu. Również wymóg robienia praktyk na studiach zaocznych to jest jakiś żart
Ewa
Polecam filologię polską.Studiowałam na AJD i było super. Wysoki poziom i bardzo dobrzy wykładowcy. Teraz uczę w szkole i z sentymentem wspominam studia na AJD.
22.04.2017
05.04.2017
fizjoterapia
ile medycyny jest na fizjoterapii? czy do przejścia dla kogoś, kto z biologią nie ma problemu, ale już za chemią za bardzo nie przepada?
MATEMATYKA - INŻ.
Witam, jak z poziomem na kierunku Matematyka? Są tam też zajęcia z programowania i zastanawiam się, czy dam sobie radę, jeśli nigdy tego nie robiłem, na pewno informatycy mają trudniej z tym, ale to na tym samym wydziale i mam lekkie obawy. A jak inne zajęcia, matma mega trudna?
28.03.2017
20.03.2017
gość
Pusto lasko poniżej na Akademii Jana Długosza nie ma Kosmetologii ani żadnego prawa... I to mają być przyszli studenci co nawet nie wiedzą jak znajść informację na stronie o dostępnych kierunkach... ręce opadają sama patologia i tępe strzały. Wstyd żal i hańba
Blondyna0897
Czesc, interesuje mnie kierunek KOSMETOLOGIA , warto isc na AJD studiowac ten kierunek? Jak ktoś studiował moze wyrazic swoja opinie bo mam bardzo duzo problem z wyborem , dziekuje z gory i pozdrawiam :)
27.02.2017
12.02.2017
młoda
Wybieram się na kierunek PRAWO na AJD. Ktoś może mi coś więcej powiedzieć/napisać na temat tych studiów? Będę bardzo wdzięczna.
filologia
Jeśli chodzi o filologię lepsza Akademia Polonijna
15.12.2016
06.09.2016
grubaska
nie jest źle, jak słysze opowieści z innych uczelni od znajomych z liceum, to myslę sobie, że dobrze wybrałam
ojeja
Dziekanat na WFH totalna porażka! Wiecznie kolejki i wiecznie nic się nie da załatwić...
06.09.2016
28.07.2016
maggie
Napisze mi ktoś coś o kierunku dietetyka? :)
jolka889
po co iść na wczesnoszkolną jak nauczycieli się zwalnia a nie zatrudnia...lepiej pomyśleć o konkretnym zawodzie, jak już chcesz pracować w szkole to może coś z doradztwem..
19.07.2016
19.07.2016
karolina
jakieś opinie odnośnie kierunku analityka i kreatywność społeczna?
Karolina
Hej ,chciałabym sie dowiedzieć coś o kierunku pedagogika wczesnoszkolna
17.07.2016
14.07.2016
Ani
Hej. Chciałabym się dowiedzieć czegoś o kierunku biotechnologia , jaka atmosfera, wykładowcy i najważniejsze czy pytanie czy czegoś tam się nauczę?
ulka
ta ocena w punktach, ok 5 pkt. to dobrze jest wg Was? bo z jednej strony mi się zdaje że rednio skoro 10 jest maks, ale tutaj mało kto ma 7 pkt. Jak oceniacie ta szkołę?
10.07.2016
10.07.2016
AAA
Cześć, Chciałam się zapytać, czy jest tu ktoś kto studiuje informatykę i mógłby się coś wypowiedzieć na temat tej uczelni?
olek
Ja dobrze wspominam okres studiów w AJD. Kończyłem ochronę środowiska! Bardzo dobra kadra, wysoki poziom i bardzo pozytywna atmosfera. Teraz jestem na magisterce w Katowicach i tęsknię za czasem na AJD
24.05.2016
08.05.2016
Studentka
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o częstochowskiej informatyce-grafice? Czy warto?
Michaśka
Studiowałam swego czasu germanistykę na AJD, ale się przeniosłam. Mogę policzyć na palcach dobrych wykładowców, reszta do bani. Poziom wysoki i wymagania również, ale kompetencje uczących w większości mizerne. Na konwersacjach z dr Przemysławem S. gadaliśmy po polsku, na literaturze też okropnie nudził. Grama opisowa głupia, nic z niej nie wyniosłam. Jedyne co dobrze wspominam to konwersacje z dr Betą R., grama oraz literatura z dr Anną S.. Reszta pozostawia wiele do życzenia.
03.05.2016
23.04.2016
Modra
Kiedy zaczynałam studia rzeczywiście chciałam mieć blisko domu i wybrałam Częstochowę. Skończyłam tam politologię. Teraz robię II stopień na innej uczelni. I na prawdę rozumiem, że AJD to jakaś prymitywna szkółka, a nie uczelnia. Na moich studiach spotkałam 2-3 wykładowców, którzy na czymś się znali. Reszta plotła głupoty, egzaminy można było łatwo zdać, ale co z tego, skoro wystarczyła prosta pamięciówka. Dopiero na drugim stopniu zrozumiałam jak bardzo zmarnowałam czas na AJD. Odradzam, a już zwłaszcza politologię.
pp
Chciałbym się dowiedzieć czegoś o kierunku inż bezpieczeństwa. Czy kierunek jest bardzo wymagający na zaocznych? gdyż mam pracę i za dużo czasu nie mogę poświęcić na naukę, a chciałbym się dalej uczyć.
03.04.2016
12.03.2016
mela
Polecam tę Uczelnię - kończyłam administrację. Zdobyłam solidne podstawy i bez trudu znalazłam dobrą pracę!
jola
Ja polecam specjalność doradztwo zawodowe, to jedyna specjalność na pedagogice po której ma się konkretny zawód i można pracować zarówno w szkołach jak i w każdej firmie, reszta to skazywanie się na bezrobocie...
04.12.2015
09.09.2015
Jakoc
Kierunek studiów Fizjoterapia jest niedawno powołanym w Akademii im. Jana Długosza odmiennym od wielu dotychczas funkcjonujących. Studenci Fizjoterapii pod względem programu kształcenia jak i wykonywanego zawodu będą przygotowani do działania w zakresie usprawniania i regeneracji organizmu. Absolwenci studiów pierwszego stopnia będą posiadać zaawansowaną wiedzę i umiejętności w zakresie rehabilitacji człowieka chorego, profilaktyki, metod usprawniania ruchowego i metod fizykalnych wykorzystywanych w fizjoterapii. Wraz z lekarzem i pielęgniarką tworzą zespół terapeutyczny uwzględniający wszystkie aspekty profilaktyki i leczenia chorych, w których dostosowane do możliwości i wskazań metody i techniki są ważnym elementem leczenia. Zatem działalność zawodowa fizjoterapeuty to świadome i planowe udzielanie profesjonalnych świadczeń na rzecz pacjentów, niezależnie od ich stanu zdrowia, pozycji społecznej oraz prezentowanych poglądów.
kk
Proszę o informacje na temat fizjoterapii :)
12.08.2015
12.08.2015
kk
Proszę o informacje na temat fizjoterapii :)
thjdkd
Wykładowcy życzliwi, miła atmosfera.
23.07.2015
11.06.2015
mua
Bardzo mile wspominam czas studiów w AJD, panujący tam klimat, nastawienie wykładowców do studentów, ich życzliwość i wyjątkowe podejście do naszej pracy - polecam bardzo!
do monisss
doradztwo zawodowe i personalne? i co niby po tym tak wielkiego masz? ja jestem po resocjalizacji na ajd i tą specjalizację najbardziej polecam... wiadomo że kuratorem nie zostaniesz od razu po skończeniu studiów, to praca w sądzie, tak jak na prawnika, adwokata czy też kuratora najpierw musisz zdobyć APLIKACJĘ. Po reso można zdobyć pracę w różnych placówkach, zaczynając od szkoły (pedagog) skończywszy na sądach (kurator , lecz wiadomo, że trzeba odbyć aplikację), zakładach karnych, poprawczych, odwykach, policji, domach dziecka ITD
21.05.2015
01.05.2015
monisss
Ja polecam studia na specjalności doradztwo zawodowe i personalne, to jedyna specjalnośc po której jest szansa na dobrą pracę, reszta to skazywanie sie na bezrobocie; sprawdźcie najpierw jakie są wymagania do zawodów - po resce nie będziecie kuratorami bo są na to egzaminy państwowe a po terapii nie jest sie terapeutą...ja sie dałam nabrać na licencjacie...
misiaaa
Studiuję 1 rok na wydziałe WFH i jestem bardzo zadowolna. Przyjazna atmosfera, wykładowcy całkiem sympatyczni :) Poziom nauczania też jest dobry, przez 4 miesiące tutaj nauczyłam się więcej niż przez całe liceum :) Ogólnie polecam :)
06.02.2015
03.02.2015
lusii
ja również polecam, studiuję na 2 roku i jestem zachwycona, nie mogłam wybrać lepiej, uczelnia też jest super, głównym atutem są wykładowcy którzy bardzo fachowo podchodzą do swojej pracy
eliza
Moim zdaniem to dobra uczelnia. Daje dobre podstawy i jak ktoś chce się rozwijać, to rozwinie się i zdobędzie wiedzę wszędzie, a jak ktoś tylko oczekuje, że "łopatą mu wiedzę do głowy włożą", to tylko krytykować i narzekać dobrze potrafi.
29.12.2014
18.11.2014
Historia sztuki
Taka historyjka o tym jak poszedłem do Pani Dr z Historii Sztuki na dyżur w kwestii wykładu że by go omówić i zadać kilka pytań (no tak bywa na pierwszym roku na pierwszych zajęciach kiedy coś wymknęło czy jest coś czego nie zrozumiałeś). I co myślicie powiedziała proszę nie zwracać się z tymi głupstwami a chodzić na zajęcia i że w książkach wszystko jest napisane. Później nawet wyliczyła ile stron lektury trzeba czytać w dzień. A później jeszcze lekcja o tym jacy studenci są beznadziejni i bla bla bla. Ja się nie skarżę ale mnie to bardzo poruszyło i utknęło w pamięci. bo na innej już uczelni nigdy się z takim czymś nie spotkałem (w takiej formie). W tym roku słyszałem że nie mogli nawet nabrać studentów na wydział sztuki. Dam radę - najlepszą reklamą są studenci, ale ja się cieszę że przeniosłem się.
do acha
Na wydziale artystycznym pracują same dziady, i nie dają młodym ani szans na tej uczelni. Także na pierwszym roku będą narzucać ci swoje dziadowskie pogłądy, a twoje własne projekty każą ci wyżucic do smietnika. Często bywa tak że wykorzystują niektóre pomysły studentów we własnych celach. Kadra pracownicza jest niezła ale to tylko niestety kilka osób.
31.01.2014
30.01.2014
max
Odradzam tej uczelni dla studentów obcokrajowców. Bo chyba pracują tam same rasisci. I poza tym niema żadnej osoby na całej uczelni która by zaimowała się sprawami młodzieży z innych krajów. Wstyd jak dla krainy z unii europejskiej
Nie polecam
Nie polecam studiów magisterskich, a szczególnie na pedagogice. Pierwszy rok, dokładnie zawalony, zero organizacji. Masa teorii, czyste wkuwanie na pamięć, zero ciekawych, twórczych zajęć. Nie spodobało mi się, zrezygnowałam na 1 roku magisterki, poszłam na inną uczelnię- i widzę ogromną różnicę.
03.01.2014
12.12.2013
zdgugotana
Ta uczelnia jest okropna. Nie mówcie, że nie trzeba się uczyć bo trzeba ostro zakuwać. Jestem na pierwszym roku magisterki na pedagogice. Wykladowcy niezbyt nas szanują. W tracie pierwszego tygodnia zaliczeń mamy mieć 10 kolowiów, w ciągu drugiego tygodnia tyle samo. Nawet wyklady są teraz na ocenę, i 15 przedmiotów ogólnych w ciągu 1 semestru to lekka przesada. Jak ktoś nie byl, niech sie nie wypowiada. Ale ta uczelnia to dno- zero szacunku do studenta, a wymogi z piekła rodem. Z miłą chęcią przeniosę się gdzieś indziej. To, że nie płacimy, bo to uczelnia publiczna nie znaczy, że mają nas traktowac jak antyczłowieka. Ta uczelnia raczej bawi się w uczelnię niż nią jest.
Częstochowianin.
Dno, dno, dno. Wystarczy iść na pierwszą lepszą uczelnie choćby na śląsk czy to prywatną czy publiczną zobaczyć jak wyglądają naprawdę studia. AJD to ciągłe "babranie" się. Na sesję nie trzeba nic umieć, trochę poczytać nawet w dzień egzaminu. Ja po studiach tam nie potrafię nic i z czystym sumieniem sam bym się nie zatrudnił w zawodzie. Stracony czas i nic więcej. Fabryka bezrobotnych, a kadra to śmiech... Wykładowcy to 99% absolwenci AJD więc odpowiedź prosta czego mogą nauczyć... Załatwić coś w dziekanacie graniczy z cudem. Szczerze nie polecam... chyba że do biedronki potrzebują dyplomu to można go szybko i łatwo zdobyć tylko w towarzystwie nie przyznawać się co się studiowało i gdzie bo kupa śmiechu.
21.10.2013
03.09.2013
nika.
mam pytanie odnosnie filologii germanskiej. jak to dokladnie wyglada? jacy sa wykladowcy? i czy jest ciezko? mysle dokladnie o trybie zaocznym..czy spokojnie da sie rade ?? ii jaki jest pozim przede wszystkim..? prosze o jakas opinie. :)
spekana
biotechnologia mnie interesuje i wszystko, co sie wiaze z tymi studiami w Akademii Dlugosza, piszcie prosze, jak jest na pierwszym roku i czego sie spodziewac?
24.05.2013
29.04.2013
Paweł
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
matylda
Ja niestety nie mogę polecić tej uczelni. Studiowałam tam przez dwa lata i zrezygnowałam. Poziom mnie nie zadowalał, wykłady dość nudne, czysta teoria, taka bezsensowna nauka. Przeniosłam się do Warszawy i jestem zadowolona z tego wyboru. Teraz w końcu mogę się realizować .
28.11.2012
24.11.2012
acha
interesuje mnie kierunek studiów - Grafika, chetnie sie dowiem wszystkiego, co powinna wiedziec osoba, ktora chcialaby w Dlugoszu go studiowac, czego sie spodziewac, jaki poziom, skad wykladowcy, jak trudno na pierwszym roku? dzieki z gory, pa
czerw
Uczelnia jak najbardziej przyjazna studentom a jej klimat jest nie do opisania. Jeżeli komuś zależy na wchłonięciu wiedzy, ale też na korzystaniu z uroków studiowania, to nie mogę polecić nic lepszego. Nie wiem jak na innych wydziałach, ale WFH moim zdaniem bije wszystkie, tutaj nie ma studenta, którego się nie zna. Współpraca na poziomie student-wykładowca na najwyższym poziomie. Z czystym sumieniem jest na "tak", dla tej uczelni :)
24.11.2012
17.11.2012
Ana
Mnie interesuje wydział filologiczno - historyczny. Podoba mi się Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, wielu znajomych mi ją poleca ale żaden z nich nie wie jak wygląda nauka akurat na tym wydziale. Chodzi mi konkretnie o politologię ;) proszę o wasze opinie , będę wdzięczna
p
a drogie, wiesz cos moze albo gdzie? Bo nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat ..
18.09.2012
18.09.2012
m
slyszalam ze z wyjazdami jest tragedia, czasami na ponad tydzień, a wolne w pracy załatwić trzeba...
przestraszona :D
Czesc wszystkim :) juz za dwa tygodnie, zaczynam studia na kierunku tir. dzisiaj poczytalam troche negatywnych opinii, troche pozytywnych :) jak cos wiecie, to dajcie znac, jak jest naprawde, opiszcie, bo jestem bardzo ciekawa :) a takze, ciekawi mnie czy sa jakies wyjazdy i czy drogie, pozdrawiam :)
17.09.2012
15.08.2012
corps
ale bezsens, też mnie interesowało literaturoznawstwo, a tu taki ambaras. no i nie wiem jakie już studia wybrać! a chciałam iść do akademii długosza razem z moim chłopakiem i teraz mam problem... no nic, poczytam o innych kierunkach, może znajdę coś ciekawego dla siebie!
do puls
Literaturoznawstwo jest tutaj tylko na III stopniu..
10.07.2012
09.07.2012
puls
a jak wygląda tutaj literaturoznawstwo? pracuję już i zastanawiam się jak to jest z planem zajęć, da się pogodzić pracę z nauką/? czy wykładowcy są do ugadania?
maro
chcialbym isc na fizjoterapie, ale kiedy bedszie wiadomo, czy dany kierunek zostanie otwarty? bo na sgtronie jest napisane tylko że to jest za zgodą ministerstwa...
03.07.2012
29.05.2012
do NICK
Proszę Cię.. TiR to jeden z najbardziej błahych kierunków, a sesja to sesja. Trzeba się przyzwyczaić, że w krótkim czasie dużo materiału trzeba umieć dobrze sprzedać na egzaminach. Jednak ja przeszedłem TIR jako drugi kierunek bez żadnego warunku, a uwierz, że nie jestem kujonem, aczkolwiek potrafię się zmobilizować kiedy trzeba
nick
Czy trudno dostać się na kierunek turystyka i rekreacja (jaki próg?), ale przede wszystkim czy trudno jest się na nim utrzymać? Bo mam znajomych, którzy na studia dostali się bez problemu, ale po pierwszej sesji stanęli przed koniecznością wyboru między rezygnacją i warunkiem - egzaminy były na tyle ciężkie, że dwukrotnie powaliły 1/3 roku... jak przedstawia się na tym tle akademia długosza?
16.05.2012
13.04.2012
olek
Studiuję na AJD turystykę i rekreację - jest super... polecam wszystkim którzy myślą o takim profilu
Robert Lewandowski
a ja polecam języki obce. Studiuję niemiecki i jest w dechę... dam sobie radę po studiach, bo Niemcy to ogromny rynek pracy... już w wakacje tam pracuje, a po studiach, kto wie... tak że z niemieckim w AJD jest super! ;)
13.04.2012
13.04.2012
kaki
fajna uczelnia - rozwija się i jest przyjazna studentom ja studiuję pedagogikę i.... polecam ;)
mela
Jestem absolwentką Akademii im. Jana Długosza i z pełnym przekonaniem poleca tę uczelnię - świetna atmosfera, dobry poziom nauki i co najważniejsze przygotowuje do efektywnej pracy:) Studiowałam ochronę środowiska! polecam AJD
13.04.2012
06.04.2012
nemk
jestem absolwentką filologii polskiej i serdecznie polecam. Super wykładowcy, świetna atmosfera, przedmioty i organizacja studiów. bardzo polecam tę uczelnię i ogólnie miasto Częstochowa. Warto tam studiować.
hopful
Gwarantowane, a wręcz pewne, to masz w życiu tylko śmierć i podatki. Oczywiście jakieś tam praktyki zapewniają, ale jak sam się nie naprosisz i nie naszukasz, to na nic konkretnego nie licz. Niestety, ale tak wygląda sprawa w każdej państwowej uczelni w kraju, także lipa zdecydowanie.
01.04.2012
20.03.2012
takCZynie
Zarządzanie? czy ktoś wie coś o tym kierunku ? W opisie jest " zarządzanie przedsiębiorstwem" i wiele to nie mówi. Jakieś praktyki są gwarantowane? Nie wiem czy lepiej studiować tutaj dziennie, czy we wrocku zaocznie.
kangurzysta?
Bardzo podoba mi się profil uczelni i rozwiązania jakie prezentują. Interesuję się pracą socjalną i ładnie w ulotce mi wyłożyli, jaka będzie moja misja jako pracownika socjalnego. Metafora kangura, śmieszna i trafia do mnie : Pracownik socjalny jest jak kangur, czasowo wspiera klienta, by ten mógł osiągnąć samodzielność :)
03.03.2012
25.02.2012
maturzysta
Według mnie poziom całkiem dobry, nie odstaje od innych tego typu uczelni w kraju. Porównywałem programy studiów i wszystko w porządku. Jestem raczej ambitnym człowiekiem, ale nie wydaje mi się, że muszę iść w takim wypadku na inną uczelnię. Co prawda to wszystko dopiero przede mną, zobaczymy jak pójdzie matura
ambition
Ten WNS trochę dziwny.. zazwyczaj zarządzanie i administracja jest na innych wydziałach.. Sama AJD na fajnym poziomie. Da się pogodzić pracę, studia i jeszcze mieć jakiś czas wolny dla siebie. Zależy od ambicji, ale kto ma się nauczyć, ten nauczy się wszędzie.
19.02.2012
12.12.2011
Fajnaa
Fajna uczelnia bo dobrze się tam studiuje. Poziom nie jest dość wysoki, dlatego tez mam czas aby troszke kaski zarobić na różne studenckie wydatki
Anioł
Niedoceniona. Poziom może nie jest wysoki, ale też kandydaci nie są kujonami:)Dlatego uczelnia ma opinie, że nie jest dość zadowalający poziom nauki. Nie zgodze się z tym w stu procentach
07.12.2011
07.12.2011
WNS
Jestem na wydziale nauk społecznych. Fajny wydział, wiele się dzieje:) Jestem na administracji i polecam ten kierunek - fajna atmosfera. Trzeba się uczyć inaczej nie pozaliczamy kół i egzaminów neistety, ale tak jest na każdych studiach :)
Marekk
jestem na PSiTP i super mogę polecić. Najlepsze jednak były imprezy, tego się nie da zapomnieć. Szeroka oferta różnych kierunków ksztłacenia bardzo na plus. Wiarka narzeka, ze pracy nie moga znaleźć po tej uczelni , pożyjemy zobaczymy ja jestem dobrej myśli, samo się nic nie zrobi :)
06.12.2011
05.12.2011
jaxik
niewątpliwy atut Akademii jako uczelni wyższej jest taki, że ma naprawdę bardzo szeroka ofertę edukacyjną, pod tym względem AJD jest bezkonkurencyjna w Częstochowie, znam tę szkołę tylko z rozmów ze znajomymi, w przewazajacej większości są to dość dobre opinie i o samej uczelni, i o wykladowcach i poziomie zajęć, no budynki, to wiadomo, kazdy zna, a ze niektorzy narzekaja na naukę, to juz kwestia osobistych predyspozycji do nauki i zdolnosci,
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu