• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (89)
Adam
Zaoczne studia odbywają się również w piątki? czy tylko sobota-niedziela?
23.02.2021
17.12.2020
DoradcaOnlineVistula
odpowiedź dla pyt. o Politologię z dnia 02.12.2020
Witaj pyt. o Politologię. Kierunek politologia realizowany jest tylko na studiach niestacjonarnych drugiego stopnia. Na kierunku politologia może studiować absolwent jakiegokolwiek kierunku pierwszego stopnia, nawet z dyplomem inżyniera :)
DoradcaOnlineVistula
odpowiedź dla pytanko z dnia 15.12.2020
Witaj pytanko. Pedagogika to kierunek nienauczycielski. Proponujemy specjalności: pedagogika opiekuńczo-wychowawcza (opiekun/wychowawca w świetlicach środowiskowych, opiekun w domach dziecka, pogotowiach opiekuńczych, schroniskach, domach opieki społecznej), profilaktyka społeczna i resocjalizacja (funkcjonariusz służb resocjalizacyjnych w zakładach karnych, zakładach poprawczych, schroniskach dla nieletnich), edukacja i opieka nad małym dzieckiem (opiekun w żłobku, klubie dziecięcym; dzienny opiekun małego dziecka)
17.12.2020
17.12.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj Ela. Tak, ale tylko jeżeli student ukończy specjalność nauczycielską. W ofercie mamy specjalności: archeologiczna, archiwalno-muzealna, historia wojskowości
pytanko
czym się różni kierunek Pedagogika od Pedagogika przedszkokna i wczesnoszkolna? wiem, że pierwszy to licencjat a drugi mgr, ale chodzi mi o uzyskane kwalifikacje. Czy po samej Pedagogice moge uczyć w przedszkolu, szkole? Czy mgr jest lepszy, boi jednolity? Co lepiej wybrać?
15.12.2020
08.12.2020
Ela
Czy po historii są uprawnienia nauczycielskie?
pyt. o Politologię
Czy dobrze widzę na stronce uczelni, że kierunek Politologia est tylko w wersji studiów uzupełniających mgr czyli na II stopniu? Zawsze sądziłam, że żeby studiować coś II stipnia, to trzeba skończyć I stopnia... no ale jeśli tutaj nie ma tego kierunku??? A może to kontynuacja dla Historii? Trochę dziwnie raczej. Możecie mnie oświecić, bo może bładzę w tych wywodach.
02.12.2020
15.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, quak! Jest to dość nowy kierunek. Coaching Stylu Życia są to 2-letnie studia magisterskie przeznaczone dla absolwentów studiów I stopnia: psychologii, dietetyki, rekreacji i wychowania fizycznego. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Maja! W Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula jest dostępny kierunek ''Coaching stylu życia''. Niestety nie jest on dostępny w trybie online. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
15.11.2020
15.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Lokica! Niestety tego kierunku nie da się studiować w trybie online. Do wyboru zostają tylko studia stacjonarne czy też niestacjonarne (zaoczne). Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
quak
@Maja nie wiedziałem, że jest taki kierunek. Ciekawa opcja i dość nietypowy kierunek.
14.11.2020
14.11.2020
Maja
Jakiś czas temu zainteresowałam się kierunkiem związanym z coachingiem. Czy na uczelni jest taki kierunek w trybie online ?
Lokica
Chciałabym się dowiedzieć nieco więcej nt grafiki na Vistuli. Czy moża realizować ją online ? Czy ktoś mógłby się podzielić opiniami ?
14.11.2020
09.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Miłoszka! Niestety nie ma możliwości studiowania online na tym kierunku. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Wiktor! Co dokładnie chciałbyś wiedzieć? :) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
09.11.2020
02.11.2020
Miłoszka
Czy kierunek pedagogika wczesno szkolna też można studiować online. Czy ktoś może studiował na tym kierunku? Czy poziom jest wysoki?
Dominika
To chyba jedyna szkoła niepubliczna, która ma w ofercie historię. Zaciekawiła mnie specjalność archiwistyczna. JAkie macie opinie o tej szkole?
28.10.2020
20.09.2020
Wiktor
Powiedzcie coś więcej o praktykach na historii. dokładnie chodzi mi o specjalność archeologiczną.
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Dorota! Owszem, nasza uczelnia oferuje taki kierunek, ponieważ to jedna z najstarszych dziedzin, która dalej cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Czy masz jakieś pytania dotyczące studiowania na naszej uczelni? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula
14.08.2020
11.08.2020
Dorota
Intryguje mnie kierunek historia - to chyba jedna z nielicznych uczelni niepublicznych, która realizuje takie studia? Czytam dobre opinie - rozważam rozpoczęcie nauki.
Ewa
Czy historia to studia nauczycielskie?
19.12.2019
29.09.2019
Kari
Witam studiowałem historię w AH. POLECAM świetni wykładowcy z Uniwersytetu Warszawskiego. Wiedzę jaką posiadają jest ogromna a co najważniejsze umiejętnie ją przekazują poprzez liczne wykłady, materiały dydaktyczne czy objazdy naukowe. Historia od stuleci fascynująca była lekcją i wiedzą. Myślę, że jakbym wybierał ponownie Uczelnie wybrałbym AH w Pułtusku i Wam też polecam ją.
mejke
opinie o Pedagogice mnie interesują w Gieysztorze, kto studiuje i podzieli się uwagami?
23.05.2019
24.09.2018
alicja
czy w Gieysztorze można zacząć studia od semestru zimowego? czyli styczeń - luty 2019 roku? A jeżeli tak, to czy na wszystkie kierunki można się zapisać? czy będzie podana lista jakaś okrojona? ktoś tak zaczynał studia w zimie?
Dawid
Od kiedy Gieysztor jest w grupie Vistuli??? Z tego co widzę, to kilka szkół należy do grupy Vistula (z Wrocławia, Olsztyna, W-wy), no i teraz Pułtusk. Pytanie: czy to dobrze??? Jakie znaczenie ma o dla studenta? Coś innego będzie na dyplomie? wpisane 2 uczelnie? Myślę o bezpieczeństwie narodowym, ewentualnie politologii, ale dopiero od następnego roku.
18.09.2018
18.09.2018
???
Czy ja dobrze widzę, że ta uczelnia ma tylko pięć kierunków studiów? wyskakuje mi: > administracja , > bezpieczeństwo narodowe, > historia, > pedagogika, > politologia. Nie mają filologii angielskiej ani polskiej, czy coś mi źle pokazuje?
Anwalt
Witam. Jestem studentem-cudzoziemcem danej uczelni, studiuje na kierunku "Politologia". Uczelnia stwarza wszystkie niezbędne warunki dla procesu edukacyjnego: ogromna i nowoczesna biblioteka, świetnie wyposażone sali, profesjonalne i doświadczone wykładowcy. I wszystko to jest dostępne po niskich cenach. Jeżeli mówić o Wydziale Nauk Politycznych, to od niedawna u nas funkcjonuje Naukowe Koło Politologów, więc można spotkać się z doświadczonymi ekspertami i podyskutować o różnych aktualnych tematach. Ja, na przykład, zamierzam kontynuować moje studia i ubiegać o studia doktorskie w Akademii, bo dla tego istnieją wszystkie warunki. Niedaleko od uczelni jest akademik dla studentów z szybkim internetem, komfortowymi pokojami i AGD. Uczelnia znajduje się w Pułtusku, jest to niewielkie spokojne miasto w 60 km od Warszawy, więc istnieje możliwość szybkiego dojazdu do uczelni z Warszawy i innych miast. Jestem pewien, że z dyplomem tej uczelni u Państwa nie będzie żadnych problemów z zatrudnieniem się. Polecam.
10.03.2016
02.07.2015
natalia
Witam. Jestem zainteresowana pedagogiką i socjologią. Mógłby mi jakiś absolwent coś podpowiedzieć na ten temat ? Co wybrać, co lepsze itp ?? Z góry dziękuje za odpowiedz :)
anuia
również polecam, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej uczelni ;)
11.01.2015
03.09.2014
mariusz
a ja tak nie uważam, przereklamowana to jest psychologia, przepełnienie na rynku... ale socjo moim zdaniem jest ok, to szkoła też ma dobre opinie więc myślę, że warto
majka
co sądzicie o socjologii? czy to przereklamowany kierunek? wszyscy w domu mi go odradzają, a ja nie widzę się na żadnym inny kierunku :(
01.04.2014
17.03.2014
jeszcze raz
rozpisalam sie, ze mnie ineresuje pedagogika, ale ze wszyscy mi odradzaja, bo to taki oklepany kierunek studiow i bez przyszlosci, ja sie nie bardzo czuje, zeby isc w ścisłe kierunki, dlatego chetnie bym poznala glosy studentow z Gieysztora no ale wlasnie o pedagogice
napislam sie
pisalam, pisalam i mi znieknelo, co sie napocilam, sprawdzam teraz
17.03.2014
02.12.2013
darek
A jaką ocenę dałabyś tej uczelni? Mieszkam niedaleko i powiem szczerze zastanawiam się, czy jest sens wyprowadzać się z domu i szukać lepszej uczelni, skoro wasze opinie są tak pozytywne :)
kamila
wydaje mi się, że ocena tej uczelni jest stanowczo za niska do jej rangi, osobiście polecam tą uczelnię każdemu, ja swoje lata studiowania tutaj wspominam z uśmiechem na twarzy a to za sprawą wspaniałych ludzi na roku oraz dobrej kadry nauczycielskiej, do samej palcówki też nie mam zastrzeżeń, polecam
01.12.2013
22.11.2013
Iwona
Przepraszam, a co ma Pułtusk do SAN w Łodzi?
dasza
Polecam filologię polską na Akademii Humanistycznej w Pułtusku! Bardzo dobrze prowadzona, poziom wysoki, wykładowcy wyrozumiali i sprawiedliwi, oby tak dalej!
30.09.2013
19.09.2013
Joanna
Skończyłam tę uczelnię 13 lat temu. Studiowałam zaocznie filologię polską. Studia to był ten etap, który pozwolił mi uwierzyć w to, że o wartości człowieka stanowią: rzetelność, uczciwość, zamiłowanie do tego, co robi. Z satysfakcją przyznaję, iż absolwenci państwowych uczelni ( nawiązanie do stereotypowego osądzania szkół prywatnych)niejednokrotnie bywali dużo słabiej merytorycznie przygotowani do zawodu nauczyciela. Ogromny szacunek moim profesorom.
Bodzik
Hej! AH jest bardzo dobrą szkołą, mili ludzie,spoko wykładowcy ,miła atmosfera.Z pracą jest ciężko,ale tak jest po kierunkach humanistycznych.Polecam tą uczelnię, studiowałam tu 3 lata, wspominam to bardzo dobrze.
05.09.2013
29.04.2013
Michał
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
rafał
Ja ukończyłem tą uczelnię :) jest fajnie, zdobyłem papierek, ale niestety nie pracuję w swoim zawodzie, bo rozpocząłem własną działalność gospodarczą i spełniam się w swojej branży i tego wszyskim życzę :)
26.03.2013
13.03.2013
ewa
Czy ta uczelnia spełnia wasze oczekiwania? Czego w ogóle można spodziewać się po Akademii Humanistycznej w Pułtusku? gdyby ktoś był tak miły i opowiedział jak to się odbywa "od kuchni", byłabym wdzięczna :D
maja
zgadzam się z `uw, ja próbowałam w tamtym roku dostać się na bezpieczeństwo narodowe, ale niestety nie udało mi się, będę próbować jeszcze w tym roku i liczę na szczęście, bo bardzo chciałabym tu studiować
07.03.2013
19.02.2013
uw
Strasznie wysoki poziom i bardzo trudno się dostać . :P
bla bla
dobra szkoła, moja siostra się tu uczyła i teraz ma fajną pracę, robi to co lubi, zarabia sporo, na jej potrzeby wystarcza więc nie narzeka :) także i po humanistycznej uczelni można realizować się zawodowo ;p
10.02.2013
06.02.2013
Gosia
Ja nie widzę swojej przyszłości po akademii humanistycznej... bo nauczycielem nie mogłabym być! chyba bym nie wytrzymała nerwowo z tymi dzieciakami ;p zresztą przedmioty humanistyczne nie są opłacalne, lepiej chyba studiować coś ścisłego...
maria
ja uczę polskiego, też w gimnazjum. Powiem szczerze ja się z dzisiejszą młodzieżą nie bawię tylko staram się ich nauczyć czegoś potrzebnego. jak na razie są efekty i praca jest łatwiejsza :)
06.01.2013
20.11.2012
dejvo
spoko, znalazłem pracę. Jestem nauczycielem języka angielskiego w gimnazjum w małej miejscowości i powiem szczerze jeszcze kilka lat pracy w tym zawodzie i chyba zamkną mnie za stosowanie przemocy!! Niestety zawód nauczyciela wymaga anielskiej cierpliwości. Oczywiście zdarzają się chwile radości i uśmiech po pozytywnych efektach mojej pracy, ale zdarzają się klasy, które w ogóle nie chcą się uczyć... już tracę cierpliwość i jeśli ktoś z was nie jest pewien swojej przyszłości to osobiście odradzam ten zawód...
likeit
ciężko jest coś znaleźć po akademii humanistycznej... Teraz raczej poszukiwani są pracownicy o umysłach ścisłych i ich lepiej się nagradza (chodzi mi o pensję). ale wiadomo, że nie będzie tylko ludzi z matematycznymi zdolnościami, więc jeżeli ktoś się postara i będzie miał odrobinę szczęścia to i po humanistycznym kierunku znajdzie coś dla siebie, z czego będzie zadowolony :)
18.11.2012
12.11.2012
fijołek
ja skończyłem filologię angielską i mogę uczyć w szkole, szukałem wszędzie, gimnazjum, szkoła podstawowa i wszędzie kazali czekać na zwolnienie etatu ;) po kilku takich odpowiedziach wziąłem się za swój los :) założyłem własną działalność gospodarczą i dzisiaj też ciężko pracuje, ale chociaż na swoim...
suzi
ja skończyłam pedagogikę i niestety dla humanistów są coraz gorze czasy. Jedyne na co mogę dzisiaj liczyć to jakiś staż. Rok po studiach, a ja ciągle szukam pracy.
08.11.2012
07.11.2012
jarosław
ale czy po akademii humanistycznej znajdziemy gdzieś pracę? Ile się mówi o tych wszystkich absolwentach szkól wyższych, którzy nie mogą znaleźć pracy. Ilu wśród nich jest humanistów? Niestety chyba większość.
Asia
Sądząc po opiniach i ocenach to dobra szkoła. Właśnie kończę liceum w tym roku i zastanawiam się nad wyborem studiów... A przejmuję się tym bardzo bo nie chcę żałować swojej decyzji :P i jestem zdecydowanie umysłem humanistycznym, skoro o tym mowa ;p więc sądzę, że AH w Pułtusku jest dla mnie ;)
05.11.2012
05.11.2012
Grażka
To prawda. Ja nie nadawałabym się na studia matematyczne na przykład :P Studiuję filologię polską bo to mnie akurat interesuje i również nie czuję, żebym robiła źle. Nie można robić niczego na siłę. Każdy wybiera studia na miarę własnych możliwości. A co do AH w Pułtusku to jestem zdecydowanie na tak. Mnie się tam bardzo podoba, mogę powiedzieć, że to moje wymarzone studia w wymarzonej uczelni :)
nie zgadzam sie
to nie jest prawda, bo kazdy przypadek studenta jest indywidualny, prawda jest atka, ze nie kazdy sie nadaje na inzyniera czy lekarza, nie kazdy bedzie dobrym prawnikiem albo informatykiem, jasne ze mnostwo ludzi studiuje kierunki humanistyczne, ale to nie znaczy ze sa skaazani na gorsza przyszlosc, bezrobocie, itd, bo osobiscie znam kilkoro znajomych, ktorzy skonczyli kierunki humanistyczne i maja swietna pozycje w firmach, co wiecej zajmuja wysokie menedzerskie stanowiska, firmy o roznym profilu dzialalnosci, a to pokazuje ze nie ma reguly, ja studiuje kulturoznawstwo i nie uwazam, zebym skazana byla na przegrana z tego powodu, kazfdy jest kowalem sojego losu, jest jeszcze inteligencja emocjonalna, osobowosc, okrreslone cechy charakteru, umiejetnosc wspolpracy z innymi, znajomosc jezyka obcego, i wiele innych czynnikow, lepszy dobrze wyksztalcony humanista niz slaby inżynier
03.11.2012
27.10.2012
hi
W ogóle nie opłaca się teraz wybierać uczelni humanistycznych... Bardziej pożądane są umysły ścisłe. Zreszta, dla mnie zawsze przedmioty humanistyczne były męką :P
kralii
do `jagger` dlaczego tak sądzisz?? co do ludzi masz na myśli tylko swoją grupę czy wszystkich?? pytam bo słyszałem zupełnie inne opinie na temat klimatu i atmosfery w szkole, większość z nich była bardzo pozytywna...
14.09.2012
30.08.2012
jagger
jedyne co mnie się podoba w akademii humanistycznej im gieysztora to fakt, że teraz są wakacje. na serio. w ogóle nie lubię tej uczelni, studenci są nieciekawi, program studiów niespecjalnie przypadl mi do gustu. dobrze że to mój ostatni rok!
wstawajodkompa
Przeciętna uczelnia w przeciętnym mieście. Zanim zacząłem te studia nie wiedziałem nawet kim jest Aleksander Gieysztor, teraz wiem przynajmniej tyle. Spodziewałem się że studia będą ciekawsze, tymczasem wolałbym wrócić do liceum. No ale nikt nie mówił że życie będzie łatwe!
23.08.2012
14.08.2012
humanistka
Mówi się że nie warto studiować nauki humanistyczne, bo zdecydowane większe szanse na prace ma się po ukończeniu kierunków dot. nauk ścisłych, ale ja mimo to zdecydowałam się na naukę w Akademii Humanistycznej w Pułtusku i jest ok. Pracą się będę przejmować później :D
everytime
@totamto: no nawet nie ma opcji żeby zrezygnowała z teog kierunku, fajnie że ktoś go poleca, bo takie opinie tylko utwierdzają mnie decyzji, ale z kolei nie ma szansy żeby coś sprawiło iż zmienię zdanie i nie udam się na polonistykę do akdemii humanistycznej w Pułtusku :)
08.08.2012
06.08.2012
marta
niestety w obecnych czasach trudno wszędzie o pracę ale zawsze warto się kształcić i starać się o zatrudnienie, dlatego gorąco polegam Ci ten kierunek, ja skończyłam polonistykę 2 lata temu na tej uczelni i teraz pracuję już w szkole ;)
totamto
U nas w rodzinie bardzo popularną rozrywką jest czytanie książek, szczególnie ze strony kobiet. Ja odziedziczyłam tę skłonność po mamie. W związku z zamiłowaniem do słowa pisanego stwierdziłam że udam się na polonistykę. Nawet zachęcająca jest perspektywa pracy jako polonistka, o ile gdzieś znajdzie się dla mnie miejsce :)
06.08.2012
05.08.2012
mrzezyno
Czy którykolwiek z ćwiczeniowców na wydziale administracji ma w zwyczaju nagradzać za aktywność na ćwiczeniach zwalnianiem z kolokwiów bądź podwyższeniem oceny, czy raczej zaangażowanie nie ma specjalnego znaczenia?
#123
Od podstawówki chodziłam na wszelkie zajęcia szkolnych zespołów, później chórów. Ponoć mam dobry słuch, pewnie to prawda, ja tam po prostu wiem że lubię śpiewać. W związku z tym interesuje mnie czy ta uczelnia ma jakiś w miarę przyzwoity chór? Mają może stronę internetową?
29.07.2012
29.07.2012
pajacyk
Wiele złego i wiele dobrego o akademii humanistycznej można powiedzieć. Ja jednak chcę się skupić na poziomie nauczania, bo to jest najważniejsze. Moim zdaniem kadra jest dobrze wykwalifikowana, nastawiona humanistycznie, ale dostrzegam pewne braki w zaangażowaniu ze strony wykładowców, brak pasji w nauczaniu, a to może zniechęcić studentów!
akademia humanistyczna
Wszyscy znajomi dziwili się że wybierm historię jako kierunek studiów, ale ja zawsze się interesowałam tą tematyką i czytałam jak nie podręczniki, to książki opowiadające o dawnych wydarzenich. No i cóż, może nie jest to kierunek przyszłościowy, ale spełnia moje wymagania, jako osoby pasjonującej się tematyką. Ciekawy program zajęć + dobra kadra + ludzie o podobnych zainteresowaniach do moich = wszystko czego oczekiwałam :D
22.07.2012
19.07.2012
ula
Witam! Jestem studentką politologii w Akademii Humanistycznej im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku. O ile poziom nauczania jest całkiem ok, o tyle samego kierunku specjalnie nie polecam. ja wybrałam te studia, bo nie wiedziałam co ze sobą zrobić, ale nie podjęłam dobrej decyzji. Takie studia to opcja tylko dla ludzi którzy naprawdę chcą i mają szansę być ludźmi związanymi z polityką. Ja niestety do nich nie należę... Ale licencjat skończę, a później się zastanowię co dalej.
bella
Moja mama studiowała turystykę i rekreację, ale zrezygnowała z tego żeby się dziećmi zajmować. Pracowała w kilku hotelach, ale to było dawno temu. Jednak miło wspomina sobie taką pracę :) jak się patrzy na serial hotel 52, to wszystko fajnie wygląda, ale w życiu nie jest pewnie aż tak kolorowo, mimo to myślę że nie jest też aż tak źle więc wybrałam sobie takie studia. na razie jestem zadowolona :)
19.07.2012
10.07.2012
lol
przeglądając prezentację Akademii Humanistycznej im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku zwróciłam uwagę na pewien bląd, mianowicie przy wymaganych dokumentach rekrutacyjnych napisano żeby dostarczyć: "dowód osobisty oraz czytelna kserokopia:, ale czego ta kserokopia? dowodu?
qw
czy na kierunkach związanych ze sportem est tu przyznawane jakieś stypendium za osiągnięcia przed studiami czy tylko w trakcie, a może w ogóle i jest jedynie stypendium rektora i socjalne?
05.07.2012
05.07.2012
hubii
witam, potrzebuje informacji od studentów informatyki na AGH, po wynikach z matury złozyłem tu papiery i nie wiem czy mam szanse sie dostac na infe, z podstawy miałam 86% ale z rozszerzenia tylko 13% i zastanawiam sie czy rezerwowo nie zapisac do uczelni niepublicznej...(przerażają mnie koszty wpisowego) z jakimi wynikami Wy sie dostaliście do tej szkoły?
qqq
q, myślę że masz spokojnie szansę. przecież różne przedmioty mają różną wagę a polski zawsze jest brany pod uwagę. Możesz śmiało startować d Pułtusku, a nawet gdzieś na inną uczelnię. Chociaż jeśli tu masz blisko to ja naprwadę polecam, może akademia nie wystepuje w rankingach gdzieś wysoko, ale jest dobrze.
05.07.2012
03.07.2012
fdfd
fdfd
q
w koncu przyszły wyniki matur no i oczywiście tak jak sądziłam w przypadku polskiego rozwaliłam system (ponad 90% z rozszerzenia), ale niestety reszta przedmiotów nie poszła mi specjalnie dobrze. dlatego rozglądam się za uczelnią która ma w miarę dobrą ofertę na studiach pedagogicznych i jednocześnie przyjmie mnie z moimi wynikami. czy sądzicie że tutaj mam szanse?
01.07.2012
20.06.2012
kreatywnosc
moim zdaniem kadra jest całkiem dobra, ale mogli by się bardziej starać. dla mnie najlepszą formą nauki są dyskusje albo ćwiczenia w grupach, bo ona działają pobudzająco, tworzą wspomnienia, a czasem zdarza się że wykładowcy po prostu dyktują materiał, który trzeba wkuć na blachę. ale tak jest chyba niestety wszędzie, od podstawówki aż do końca studiów...
kacha
no ja tutaj jestem na turystyce i rekreacji, zadowolona całkiem, ale chyba sobie zrobię rok przerwy teraz :) znajomi są fajni, kadra przemiła - jeśli się umie do niej podejść, nawet w dziekanacie nie ma wielkich problemów. polecam ogólnie :D
29.05.2012
14.05.2012
2w1
Wyścig szczurów? To nie tutaj. Na moim kierunku nie ma spiny, ludzie sobie pomagają, rozsyłają notatki, nie są egoistami. Imprezujemy i studiujemy jednocześnie, jakoś to się uzupełnia. Nie jest za trudno, ale nie jest też specjalnie łatwo. Ja studiuję tu politologię, czyli kierunek którym zawsze się interesowałam i nie jestem zawiedziona poziomem kształcenia.
misterrious
olejcie Studenta, on bredzi albo jest na haju, Gieysztor od lat ma bardzo dobra pozycje i wypracowana latami marke, moja opinia o Akademii Humanistycznej AGieysztora jest jak najlepsza, a mam informacje ze zrodla, czytaj od sasiadki, ktora u nich studiuje administracje, jest zadowolona, idzie jej switnie, chwali sobie wykladowcow, nie slyszalam nigdy, zeby narzekala
24.02.2012
14.02.2012
do Studenta
nie bardzo rozumiem, co chciales powiedziec? ze szkola jest dla ludzi, ktorzy chca imprezowac? a nie uczyc sie? wszyscy normalni studenci robia jedno i drugie. lacza czas miedzy nauke i spotkania towarzystkie, zabawe, itd. A juz zupelnie nie wiem, co ma do rzeczy tekst o Tatusiu i zlaatwianiu roboty. Jak jestes nieudolny, tomoze Tobie niech tatus zalatwia prace. NIe wszyscy sa ignorantami godnymi pozalowania.
do Niny
Dzieki za to doprecyzowanie, ulzylo mi, pozdrawiam - Kaska
11.02.2012
10.02.2012
student
To jest szkoła dla osób które nie chcą się uczyć tylko imprezować. Jak kończysz to po żal się Boże akademie to możesz jedynie znaleźć pracę ale jak Tatuś Ci załatwi :D
trolu
studiuję dziennikarstwo na wydziale filologicznym w ah w pułtusku i moim zdaniem to spoko szkoła, wykładowcy raczej lajtowi, na zajęciach daje sobie rade bo mam kilka miłych i pomocnych koleżanek w grupie :D mam nadzieje ze tak będzie do końca studiów
10.02.2012
10.02.2012
Nina
miałam na myśli system oceniania szkolnego ;) sorki za nie sprecyzowanie, szkoła jest spoko, na kierunku nie jest tak trudno sie utrzymać, nauka oczywiście jest, szczególnie dla osób lubiących imprezować może wydawać sie ze sobie nie poradzą ale ja jakoś sobie poradziłam i jestem juz na 2 roku ;)
do Niny
ja tez ,mysle o socjologii, dlatego mam pytanie, czy Twoja ocena 4, to czworka (?), gdzie 5-tka jest nota najwyższa, jak w szkole, szostki sobie darujemy? Czy ta ocena na 4 odnosi sie to punktacji proponowanej na tej stronie, gzdie maks to 10? Inaczej mowiac, czy to dobry pomysl, by studiowac tu socjologie?
10.02.2012
06.02.2012
Nina
Studiuję socjologię. Uczelni mogę wystawić ocenę: 4.
Ala
Chciałabym po tegorocznej maturze iść na turystykę. Nie chce mi się dojeżdżać do wielkiego miasta. Czy nauka w tej uczelni popłaca?
23.01.2012
18.01.2012
Polka
Jestem na polonistyce. Po skończeniu studiów będę chciała pracować na rynku wydawniczym. Już próbuje swoich sił jako korektor.
Administracja jest OK
Za namowa kolezanki, która jest na trzecim roku administracji zamierzam tez zlozyc dokumenty w Akademii Humanistycznej w Pultusku. Bede dojezdzac na zajecia weekendowe, ale spoko. Wiem, ze wcale nie jest bardzo latwo, bo zwyczajnie zajecia trzeba pozaliczac, ale wiem, ze wykladowcy daja zaocznym bardzo dobrze opracowane materialy. To znaczy rozumieja, ze ludzie na zaocznych maja mniej czasu, bo zazwyczaj pracuja, zeby zaroboc na studia, wiec maksymalnie staraja sie im isc na reke. Jak ktops dobrze opanuje material z zajec, nie powinien miec problemow z zaliczeniami. Ponoc jest sporo pamieciowki, kwesti raczej prawnych za zakucia, i to trzeba po prostu wykuc.
30.05.2011
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie