• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 00-927 Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28, (+22) 552 00 00, rekrutacja@wpia.uw.edu.pl

Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego to najstarsza jednostka w strukturze uczelni. Jego tradycje sięgają XVIII wieku i nauczania w Szkole Rycerskiej.

Wydział może poszczycić się największym księgozbiorem prawniczym w Polsce. Kadrę dydaktyczną stanowią wybitni specjaliści i praktycy prawa, wśród absolwentów znajdują się osoby zajmujące wysokie stanowiska w instytucjach państwowych. Zajmuje wysokie miejsca w rankingach dotyczących perspektyw zawodowych absolwentów czy zdawalności na aplikacje.

Realizowany program Erasmus + umożliwia udział w zagranicznych studiach w uczelniach Islandii, Norwegii, Liechtensteinu oraz Szwajcarii.

Ofertę kształcenia Wydziału stanowią kierunki prawnicze, administracyjne, a także związane z pomocą humanitarną.

Sprawdź szczegóły dotyczące studiów oraz terminów i warunków rekrutacji na WPiA UW.



Ocena uczelni

7.56 / 10
118 głosów

Opinie (51)
Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, WPIA UW

WPiA UW
odpowiedź dla ela z dnia 17.03.2024
Dzień Otwarty odbędzie się 20 kwietnia 2024 r. w godz. 10:00-16:00 na Kampusie Głównym przy ul. Krakowskie Przedmieście 26/28. Wkrótce ogłosimy szczegółowy program!
18.03.2024
17.03.2024
ela
Kiedy w tym roku są drzwi otwarte na wydziale?
Aniela
Czy istnieje możliwość przeniesienia się na WPIA UW po I semestrze z innej uczelni (prawo niestacjonarne) ?
06.12.2023
13.03.2023
WPiA UW
odpowiedź dla ulu z dnia 09.03.2023
Dni Otwarte odbędą się 22 kwietnia 2023 r. w godz. 10:00-16:00 na Kampusie Głównym UW. Serdecznie zapraszamy!
ulu
Czy jakieś drzwi otwarte są planowane na wydziale?
09.03.2023
13.09.2022
gosia
polecacie tu prawo? rozważam jeszcze UJ.
Michał
Witam serdecznie, zastanawiam się nad rekrutowaniem na magisterskie (zaoczne) studia z administracji. Związku z tym chciałbym poznać opinie innych. Czy polecacie WPiA na UW, pod kątem studiów zaocznych? Dodam, iż licencjat mam z innej dziedziny, a z administracji posiadam podstawową wiedzę; czy wówczas mam szanse sobie poradzić na magisterce? Bardzo proszę o opinie!!
20.06.2022
25.01.2022
Karol
Jak się studiuje prawo? Słyszałem różne opinie, biorę pod uwagę uczelnie niepubliczne albo inne miasto. Każda opinia cenna!
WPiA UW
odpowiedź dla Agata z dnia 31.08.2021
Agata, do 13 września 2021 r. trwa rekrutacja na kierunki: - Prawo, studia jednolite niestacjonarne - Samorząd terytorialny i polityka regionalna, studia I stopnia stacjonarne - Administracja, studia I stopnia stacjonarne - Administracja studia I stopnia niestacjonarne - Administracja, studia II stopnia stacjonarne - Administracja, studia II stopnia niestacjonarne - Prawo finansowe i skarbowość, studia II stopnia niestacjonarne Szczegółowe informacje dotyczące poszczególnych kierunków są dostępne na stronie rekrutacja.wpia.uw.edu.pl. Zachęcamy też do dołączenia do grupy dla kandydatów na studia: https://www.facebook.com/groups/2339470239488846/, gdzie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania!
01.09.2021
31.08.2021
Agata
Rozumiem, że rekrutacja na prawo jest zakończona i nie ma dodatkowego naboru? Ale na administrację można jeszcze rekrutować??
WPiA UW
odpowiedź dla Bezpiecznik z dnia 16.05.2021
Jak najbardziej! Studiując na WPiA UW już od pierwszego semestru możesz samodzielnie układać grafik swoich zajęć, dzięki czemu łatwiej jest pogodzić naukę z pracą i rozwijaniem zainteresowań.
17.05.2021
16.05.2021
Bezpiecznik
Witam, bardzo serdecznie mam następujące pytanie. Czy da się pogodzić pracę na pełen etat 8 - 16 ze studiami na kierunku prawo niestacjonarne?
Lol
Gdzie jest trudniej, na prawie skarbowym czy ogólnym prawie?
03.03.2021
23.02.2021
Ada
No właśnie, kiedy będą szczegóły rekrutacji na UW?
Jola
Nie ma chyba informacji podsumowujących poprzednia rekrutację (progi punktowe) ani na stronie wydziałowej, anie UW. Nie ma też jeszcze informacji o przyszłorocznej rekrutacji na IRK.
10.02.2021
03.02.2021
Kaja
Jak się studiuje na tym wydziale? Ciężko się dostać? Myślę o prawie skarbowym.
Justyna
Administracja, gdzie znajdę informację o tym jakie progi punktowe trzeba osiągnąć żeby się dostać bez problemu?
30.11.2020
20.10.2020
Majka
Jakie były progi w tym roku na prawo? Ciężko się dostać na UW?
Nick
ja na drugim roku miałem średnią coś ok. 4,4 i dostałem, a rok później koleżanka miała chyba 4,5 i nie dostała. Co roku się to zmienia. Jest chyba tylko notka, że nie możesz być w plecy z żadnego przedmiotu i minimum 4.0 czy jakoś tak, wtedy możesz składać i liczyć, że dostaniesz
13.09.2020
13.09.2020
@Liza
Nie ma już stypendium naukowego (chyba, że dla studiów III stopnia, ale to inna kwestia). Obecnie wysoka średnia pozwala uzyskać Stypendium Rektora. Nie ma zasady, że jakaś średnia gwarantuje to, bo otrzymuje je 10% najlepszych studentów z danego kierunku (osobno dla I i II stopnia). Możesz mieć średnią 4.5 i nie dostać, a ktoś 4.2 i otrzymać, bo mógł brać udział np. w konferencjach naukowych, napisać artykuł do czasopisma etc. lub być na innym kierunku.
Liza
Pytanie trochę na wyrost. Od jakiej średniej jest stypendium naukowe?
13.09.2020
06.08.2020
Wydział Prawa i Administracji UW
odpowiedź dla NOHA z dnia 05.08.2020
Koszt studiów to 12 000 € (w trzech ratach po 4 000 €; kwota obejmuje 4 semestry, czyli dwa lata studiów). Proszę pamiętać, że rekrutacja odbywa się do 12.08.2020 r., przez stronę: https://apply.nohanet.org/ W razie dalszych pytań, prosimy o kontakt z Biurem NOHA: Tel. +48 22 55 24 367 E-mail: noha@uw.edu.pl
NOHA
Mam pytanie o studia numanitarian action. Jesli chodzi o semestry mobilności, jak wygląda kwestia kosztów? Czy to jest już skalkulowane w opłatę za kształcenie?
05.08.2020
29.07.2020
00000
Witam, w przypadku rozłożenia opłaty za studia zaoczne (administracja, I stopnia), która wynosi 5400 zł na 3 raty w jakich miesiacach dokonuje się opłat? Pozdrawiam!
Wydział Prawa i Administracji UW
odpowiedź dla mozestudent2020 z dnia 27.07.2020
Próg 50 pkt. to próg, który jeśli osiągniemy, może zarejestrować się na kierunek (inaczej nie przepuści nas system). Niestety nie ma gwarancji, że zostaniemy zakwalifikowani. Kandydaci dostają się w ramach limitu miejsc, a lista tworzona jest od najlepszego do najgorszego wyniku (w razie przekroczenia limitu osób, zakwalifikowane zostają te, które się w nim mieszczą, pozostałe osoby są na liście rezerwowej). Inna sprawa, że na studia zaoczne bardzo rzadko limit przekraczany jest podczas I tury rekrutacji, więc nie powinno być problemu z zakwalifikowaniem :)
29.07.2020
27.07.2020
mozestudent2020
dzień dobry, Czy na studia zaoczne dostaje się każdy, kto przekroczy próg kwalifikacjyjny? Np. prog kwalifikacji na danym kierunku wynosi 50pkt (studia zaoczne) po przeliczeniu wychodzi mi że będę miał 53pkt czy mam gwarancję dostania się na zaoczne studia?
nati2020
Witam, w przypadku rozłożenia opłaty za studia zaoczne (administracja, I stopnia), która wynosi 5400 zł na 3 raty w jakich miesiacach dokonuje się opłat? Pozdrawiam!
27.07.2020
18.06.2020
Wydział Prawa i Administracji UW
odpowiedź dla Kasia z dnia 18.06.2020
Cześć! Tak, rekrutacja odbywa się przez stronę internetową IRK w terminie 12.08-11.09.2020 r. - należy założyć indywidualne konto, wypełnić swoje dane osobowe i te dotyczące wykształcenia oraz załączyć zaświadczenie z dziekanatu o uzyskanej średniej i ukończonym roku studiów, a także kartę przebiegu studiów. Wszystkie szczegółowe informacje i wymogi znajdziesz na stronie: https://irk.uw.edu.pl/pl/offer/PRZENIES2020/programme/NWJ-PR/?from=field:P_PR
Kasia
Czy jest możliwość przepisania się z prawa niestacjonarnego na prywatnej uczelni na prawo niestacjonarne na UW?
18.06.2020
12.05.2020
Wydział Prawa i Administracji UW
odpowiedź dla PRAWO FINANSOWE I SKARBOWOŚĆ z dnia 11.05.2020
Cześć! Prowadzimy ten kierunek już od kilku lat - trzymamy kciuki, może ktoś z naszych absolwentów będzie mógł opowiedzieć o swoich doświadczeniach z perspektywy studenta :) Opłata 6500 zł to koszt jednego roku studiów, można ją rozbić na raty. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i zapoznania się ze szczegółowymi informacjami o kierunku, przedmiotami i sylwetkami prowadzących: http://rekrutacja.wpia.uw.edu.pl/oferta/prawo-finansowe-i-skarbowosc/
PRAWO FINANSOWE I SKARBOWOŚĆ
Kto studiuje kierunek - PRAWO FINANSOWE I SKARBOWOŚĆ? Czy to jest nowość w tegorocznej rekrutacji? Jeżeli są tutaj studenci, którzy już to studiują - uprzejmie proszę o podzielenie się wrażeniami ze studiów :-) ile jest prawa a ile kwestii ekonomicznych? Koszt 6500 zł to jest rok czy semestr?
11.05.2020
02.02.2020
Stara
Czy są chętni powyżej 30tki?
Joe
Witam. Chcialbym sie przekwalifikowac (studiowalem bezpieczenstwo narodowe) i isc na podyplomowe z rachunkowosci i rewizji finansowej. Czy jest bardzo ciezko? Rachunkowosc na wysokim poziomie? Bardzo dziekuje za kazda odpowiedz
09.09.2019
31.03.2019
Patryk
Jakieś opinię o administracji na UW? Z góry dziękuje za pomoc
ocena
Wydział PiA UW ma mega wysoką ocenę, zarówno tutaj - 9,18 punktów, jak i ogólnie w rankingach.
19.03.2019
14.07.2018
zainteresowany
Cześć, czy komuś z was udało się poprzez oceny przenieść się z niestacjonarnego prawa na stacjonarne? Słyszałem o takiej możliwości, ale jestem ciekaw, jak wygląda to w praktyce :)
9,27 pkt.
dlaczego ktoś pisze, że mają słabą ocenę??? Przecież powyżej 9 punktów to mało które uczelnie mają, zerknijcie sobie na ranking z zestawieniem. Moim skromnym zdaniem to mega wysoko :-)
18.06.2018
08.06.2018
prawo finansowe i skarbowość
czy to od tego roku jest realizowane? czy są już studenci tego kierunku i mogą coś więcej od siebie napisać dla młodszych kolegów?
pytanie
jak mieliście zdaną maturę, żeby się dostać na prawo?
08.06.2018
23.05.2018
Maturzysta
Czy w roku 2017/18 został utworzony kierunek I stopnia administracji?
Gosc
Jakie jest wasze zdanie na temat administracji na tym wydziale?
23.05.2018
16.11.2017
rasty
czy znajdę gdzieś na stronie wydziału informacje n temat losów absolwentów? interesują mnie, jaki procent osób które ukończyły prawo an UW pracuje później w zawodzie, a jeszcze dokłądniej rzecz ujmując dostało się na aplikację i staje się prokuratorami, sędziami, radcami prawnymi, itd. Czy w ogóle są takie badania realizowane?
ów
Najlepszy wydział w Polsce, najlepsze prawo w Polsce, tylko weź się przebij po zakończeniu studiów.. to już nie jest takie hop siup, ale warto robić to, co Cię interesuje. Tym bardziej na takiej uczelni. Co myślicie o prawie na UW ? czy podzielacie moje zdanie ?
17.05.2012
31.03.2012
jobb
Jeśli się do niego odnieść, jako odrębnej od UW jednostki, to trochę mi się to nie podoba. Jednak w całości, jako UW WPiA brzmi lepiej, uczy się lepiej, płaci się nam lepiej niż wam po takich samych wydziałach w innych miastach.
deadhaters
PRZEREKLAMOWANY to ten wydział NIE JEST ! never. Najlepszy w kraju , każdy chciałby dyplom ukończenia właśnie tego wydziału na tym uniwerku - nie oszukujmy się, ludzie zazdroszczą, dlatego hejtują.
21.03.2012
18.03.2012
rememberThat
Z tymi limitami, to racja. Uniwerek to też instytucja i biznes, trzeba jakoś na siebie zarabiać. Prawo zobowiązuje. To nie wpływa na jakość kształcenia - najlepszą w Polsce przypominam !
jamywy
Dlaczego taka słaba ocena najlepszego prawa w Polsce? Czy może to, że jest to \"najlepsze\" prawo, to tylko bujda ? Nie ma was tutaj?
24.02.2012
12.02.2012
ziomek
Słyszałem, że pomimo limitu miejsc na studia dzienne jest wiele osób, które płaci i studiuje razem ze \"zwykłymi\" stacjonarnymi studentami. Czy tak naprawdę się dzieje? I czy nie koliduje to w jakimś stopniu? Mam zamiar iść do Warszawy lub Krakowa, gdzie z takimi komentarzami się nie spotkałem..
zdanee
Dużo pracy i nauki, ale jeśli sumiennie podchodzisz, to zdasz na pewno. Niemniej odsiew jest naprawdę spory, ale też perspektywy po studiach bez koneksji prawniczych są raczej przykre.
30.01.2012
23.01.2012
Piort
Z tym koszeniem to jest różnie. Ale zasadniczo trzeba dużo wkuwać żeby się utrzymać. Wg mnie jeśli się sumiennie uczyć to zdasz
Mali
Czy dużo odrzucają ludzi po I roku? Słyszałam, że na prawniczych kierunkach to jakby norma
18.01.2012
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Lubelska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi