• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Collegium Verum

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 02-778 Warszawa, ul. M. Grzegorzewskiej 10, (+22) 644 07 97, collegium@verum.edu.pl

Collegium Verum jest niepubliczną uczelnią, która została założona w 2001 roku przez Stowarzyszenie Przymierze Rodzin. Siedziba szkoły znajduje się w Warszawie.

Uczelnia oferuje studia magisterskie na kierunku psychologia oraz studia pierwszego stopnia na kierunku pedagogika. Daje również możliwość podjęcia studiów podyplomowych. Organizuje kursy i szkolenia. Kształcenie w Collegium Verum skupione jest na indywidualnym podejściu do każdego studenta, co sprzyja zarówno rozwojowi osobistemu studenta, jak i zawodowemu. Uczelnia kształtuje nie tylko morale, lecz także kulturowe podstawy funkcjonowania młodych ludzi.

Sprawdź ofertę Collegium Verym i dowiedz się więcej na temat przebiegu rekrutacji na wybrany semestr.


Ocena uczelni

6.14 / 10
195 głosów

Opinie (122)
Collegium Verum, Verum Warszawa

Kornelia
Mila i przyjazna atmosfera, wszyscy ludzie bardzo uprzejmi ;)
30.10.2023
27.10.2023
studentka
Uczelnia mega , wielki plus za funkcjonowanie i organizacje :)
Paulina
Szkoła godna polecenia, zdecydowanie warto podjac nauke wlasnie tutaj
23.10.2023
20.10.2023
Ela
Jestem zadowolona z wyboru szkoły ;) naprawde fajnie, ludzie mili i pomocni w kazdej sytuacji
Milena
slyszlaam o tej szkole duzo dobrego , dlatego zdecydowalam sie na nauke tutaj, to byl strzał w dziesiątke :)
18.10.2023
17.10.2023
Jola
Wszystko funkcjonuje na najwyzszych obrotach ;)
Basia
Miejsce, ktore z cala pewnoscią mozna polecic, chcesz zdobyc dobre wykształcenie? to ucz sie tutaj. Ja bardzo sobie chwale
29.09.2023
28.09.2023
Pola
Szkola ma do zaoferowania naprawde wiele, warto zapoznac sie z ofertą
Sara
Szkola naprawde reprezentuje wysoki poziom, prowadzenie zajec na wysokim poziomie :) jest przede wszystkim interesująco :)
25.09.2023
22.09.2023
Marianna
Miejsce w którym mozna sie naprawede wiele nauczyc i zdobyc dodatkowe umiejetnosci ;)
Judyta
Szkola super, oferta naprawde obszerna, także kazdy zainteresowany wybierze cos dla siebie
20.09.2023
11.09.2023
Lena
Polecam szkołe, nauka idzie naprawde super, przyjazna atmosfera
Aldona
Uczelnia dziala bardzo fajnie, oferta spoko , duzo ciekawych kursów
04.09.2023
01.09.2023
Marlena
Bardzo fajne jest to, ze organizowane jest duzo dodatkowych szkolen i warsztatów :)
Dorota
Uczelnia dziala bez zarzutu :)
01.09.2023
24.08.2023
Dorota
Bardzo dobra uczelnia, sporo ludzi sie wypowiada bardzo pozytywnie, dlatego tez zdecydowalam sie na nauke tutaj
Olga
Ucze sie tutaj drugi rok i nie moge nic powiedziec negatywnego.Atmosfera w trakcie zajec bardzo spoko :)
21.08.2023
15.08.2023
Adrianna
Tez sie tu uczyłam, w tym roku skonczyłam i na pewno bede milo wspominac :)
Kinga
Ja takiego wrazenia nie mam, jak ktos sie tutaj uczy bądź uczył , to wie jak jest. Cieżko tak okreslac konkrety, bo to subiektywne odczucia i kazdy moze miec inne :) Nie rozumiem czemu to ,,jakis dziwny twór chrzescijanski'' ? jaka jest podstawa tego stwierdzenia? o samej szkole w necie moze i jest niewiele, ale jak chcesz podjac nauke , to mozesz odwiedzic to miejsce i zobaczyc jak to wyglada
26.07.2023
26.07.2023
ja
Mam nieodparte wrażenie, że te pozytywne opinie piszą ludzie z uczelni, pracownicy albo jest to opłacone po prostu. Jakoś jak się szuka info w necie, to niewiele jest o tej szkole, jakiś dziwny to twór chrześcijański, chętnie bym dowiedzała się więcej, ale nie suchych ogólników, tylko co studenci psychologii mają do powiedzenia na temat zajęć, poziomu, kadry, warunków studiów.
Izabela
uczelnia funkcjonuje naprawde na pełnych obrotach, ciagły rozwój, cały czas cos sie dzieje :)
26.07.2023
24.07.2023
Ela
Organizacja na uczelni super, wszystko dziala bezproblemowo. Wykladowcy bardzo fajni, zajecia nie sa nudne i monotonne
Iwona
Jestem zadowolona, dlugo myslalam nad wyborem uczelni i padło na tą. Nie żałuje
20.07.2023
17.07.2023
Kaja
Uczelnia w porządku, mili pracownicy, wykładowcy :)
Ula
Jestem zadowolona z wyboru uczelni, jedynie co to nie mogłam sie zdecydować na konkretny kierunek :D
12.07.2023
04.07.2023
Milena
bardzo fajna szkoła, dobre podejscie ze strony wykladowców :)
Paulina
Skonczylam nauke tutaj, jestem z siebie mega dumna, bo poziom naprawde konkretny i nauki niemało :)
28.06.2023
27.06.2023
Justyna
Miejsce przyjazne studentom :) w takiej atmosferze to az chce sie uczyc :)
Kasia
Poziom nauki wysoki, duzo wiedzy ktora sie bez watpienia przyda, nie ma przedmiotów ,,zapychaczy''
26.06.2023
22.06.2023
Monika
Szkoła bardzo przyjazna i z miłym nastawieniem do studentów :)
Marzena
Miejsce godne polecenia, warto wziać pod uwage przy wyborze uczelni :)
21.06.2023
19.06.2023
Zuza
w tym roku zaczynam studia tutaj, czytalam bardzo duzo opinii, rozmawialam z ludzmi i zdecydowalam sie na tą szkole. jestem pewna, ze nie bede zalowac :)
Kaja
Bardzo mili ludzie- wszyscy, i wykładowcy i pracownicy :) Nauki duzo, bo skłamałabym gdybym napisała, że jest inaczej , ale to tylko dobrze świadczy o szkole ;)
16.06.2023
15.06.2023
Aga
Ja sie obecnie tutaj ucze i nie narzekam, nie moge nic złego powiedziec, wszystko jest w porządku. Wykładowcy, pracownicy- super
Dorota
Jako absolwentka moge sie wypowiedziec, że jest okej ;) Ja osobiscie jestem zadowolona. Ludzie na roku super, wykładowcy również :)
14.06.2023
09.06.2023
Natalia
Jak dla mnie bardzo spoko, poziom nauczania jest wysoki, nie mozna złego słowa powiedziec
Justyna
Ja moge polecic, uczelnia naprawde spoko, uczyc sie trzeba, wiadomo, ale wlasnie o to chodzi :)
07.06.2023
07.04.2022
Ula
Nie polecam nikomu, strata czasu, "uczelnia krzak"
mags
"Od marca 2020 roku, decyzją Jego Eminencji Kardynała Kazimierza Nycza Arcybiskupa Metropolity Warszawskiego, Collegium Verum może posługiwać się określeniem „Uczelnia Katolicka”." masz tu odpowiedź Arek...
24.03.2022
03.10.2021
Emi
Obrony w tym roku to jakaś komedia. Nastawione na to, aby osoby które są lubiane zdały a te które nie, broniły się na nowo oczywiście pisząc nowa prace. Żenada.
Pati
Studenci tej szkoły to w większości ludzie po szkołach zawodowych, którzy pokończyli licea dla dorosłych. Od studiujących wiem, ze można wielokrotnie poprawiać niezdane egzaminy. Prace pisane na zaliczenia to głównie ‚kopiuj-wklej’- ponoć nikt tego nie sprawdza albo nie uwaguje ‚studentów’ Wykladowcy bardzo biora pod uwage trudna sytuacje studentow🙂 wiec jest fajnie. Czyli może być bardzo prawdziwe co poniżej napisał kuzyn.
14.07.2021
02.04.2021
Zuzanka
Czytam stare komentarze i zastanawiam się, co to za uczelnia?? czy oni zmienili nazwę? dlaczego brak tu wpisów z całego poprzedniego roku? generalnie szukałam Pedagogiki, ale jak już weszłam na stronę to widze że oni mają też Psychologię. Zatem pytanie do studentów tego Verum - jak oceniacie tę uczelnię? jaki jest poziom, i jaka kadra, bo nie widze zakładki z nazwiskami wykładowców?
Ewa
Drodzy Studenci i Absolwenci, chciałabym zapytać o Waszą opinię nt. studiów podyplomowych z logopedii. Czy poziom kształcenia jest wysoki, zajęcia nastawione bardziej na praktykę czy teorię, a przede wszystkim, jak wygląda egzamin wstępny? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie konstruktywne wskazówki. Pozdrawiam serdecznie.
08.07.2019
31.03.2019
Natalia
Jestem na pierwszym roku pedagogiki przedszkolnej w Wyższej Szkole Przymierza Rodzin. Pierwszy raz spotkalam się z taka serdecznościa i niesamowitą atmosferą która panuje w szkole-wykladowcy to ludzie z ogromną wiedzą,i też wymagaja od nas (trzeba sie uczyć dużo) a co za tym idzie poziom jest wysoki. A najlepszym wykładowcą,jest P.dziekan. (filozofia) pogodna osoba,która potrafi przekazać wiedzę,osoba która ma serce dla ludzi,która chodzi zawsze uśmiechnięta pogodna. Chętnie przychodze na każdy wyklad który prowadzi,uczelnia nastawiona na dobro studenta. Polecam,pomimo ze jestem dopiero na 1 roku to był świetny wybór!
antyplagiat
Mam do sprzedania program sprawdzający [url=http://www.antyplagiat.ovh]www.antyplagiat.ovh[/url] Jest to oprogramowanie które sprawdza bez żadnego limitu przeróżnego rodzaju teksty w poszukiwaniu w nich plagiatów. Może on sprawdzać pracę dyplomowe, magisterskie, artykuły Znalezione zdania które są plagiatem program zaznacza na czerwono i podaje linka do wykrytego plagiatu oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do zobaczenia filmiku instruktażowego http://www.youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U Oraz do pobrania wersji demo programu [url=http://www.polseo.com/download/download-64.html]Pobierz Program anty-plagiat[/url] więcej o programie na stronie www.antyplagiat.ovh
11.11.2018
23.08.2018
livia
intryguje mnie ta szkoła, z jednej strony dziwna nazwa, z drugiej - sporo kierunków różnych (ja szukałam pedagogiki i mi to wyskoczyło), z trzeciej - mało komentarzy w porównaniu z innymi uczelniami z Warszawy,..... co sądzicie o tej szkole? pytanie kieruje do studentów i osób, którzy mają znajomych stąd???
Arek
czy ta nazwa - Przymierza Rodzin - ma jakiś związek z Kościołem? nie chciałbym studiować w uczelni kościelnej, stąd moje pytanie :-) przy okazji - jak jest na informatyce?
10.11.2017
16.04.2015
kuzyn
Pawiem tak, moja kuzynka miała ogromne problemy z ukończeniem jakiejkolwiek szkoły, jednak przerost ambicji rodziców i niedopuszczenie do siebie myśli, że z ich córką jest coś nie tak, doprowadziło do tego, że ukończyła studia, na tej właśnie uczelni, (jest szczęśliwą posiadaczką licencjata z pedagogiki) 4 lata po obronie, dostała 3 stopień niepełnosprawności. Ma poważne problemy z rozwojem umysłowym. To tylko może świadczyć o poziomie jaki panuje na tej uczelni.
54GT
Taka sobie uczelnia. Perspektywy przyszłościowe kiepskie. Kilku dobrych wykładowców to zdecydowanie za mało... Jeśli chcesz zdobyć tytuł - ok. Jeśli chcesz zdobyć tytuł i mieć widzę - nie.
09.07.2014
13.12.2013
Sally
Ja się zgadzam z koleżanką Absolwentką. Również nie mam większych zastrzeżeń co do tej uczelni. Pewnie zawsze można coś znaleźć. Ale nie jest tak źle. No może szkoda, że język obcy nie był do wyboru, że mają mało specjalistów, że są te konwersatoria, że niektórych istotnych przedmiotów nie ma. Ale nie ma się co łudzić. Nigdzie nie ma idealnie. Tu przynajmniej to jest dobre, że nikogo nie trzeba przekupywać, a każdy idzie Ci na rękę, że czesne jest niskie i nie trzeba płacić za poprawki, nie ma piątków, pani Dziekan jest przystępną osobą. Jednym słowem nie ma się co czepiać. Bywają gorsze uczelnie. A ta jest w porządku :D
Agnieszka Dowgiałło-Perkowska
Dla niektórych osób pozytywna opinia o SWPR musiała zostać napisana przez pracownika uczelni. Cóż za pewność w ocenie: "wiem, że komentarz pisała osoba-pracownik..." Pozdrawiam wszystkich frustratów i życzę mnóstwa powodów do radości. Agnieszka Dowgiałło-Perkowska Radosna kierownik dziekanatu
03.12.2013
01.12.2013
Do Absolwentki
Nie wiele się obroniło osób a zdanie tych już po obronie co do szkoły i osób tam pracujących znam... Zatem wiem, że komentarz pisała osoba-pracownik a nie absolwent...
Stamples
Jeśli ktoś chce iść na pedagogikę - wybierzcie dobrą uczelnie. I nie wierzę jak ktoś pisze, że poziom jest wysoki. Nie jest. Dwóch czy trzech dobrych wykładowców to za mało. W dodatku nie ma u kogo pisać pracy licencjackiej. Przecież jeden wykładowca z terapii nie ogarnie wszystkich. Jest to temat rzeka - co do studiów, do wykładowców a tym bardziej co do życzliwości Pani z dziekanatu. Nie chodzi tu o to by kogoś obsmarować ale o prawdę. Naprawdę odradzam.
28.11.2013
26.10.2013
Absolwentka
Szczerze z czystym sumieniem mogę polecić tą uczelnię. Studiowałam tam pedagogikę (licencjat) i nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Wykładowcy są różni, wiadomo, jak wszędzie. Jest dużo wymagających, lecz są i tacy u których jest lżej. Mogę również stwierdzić, że wykładowcy są mili, przyjaźni (żadnej mściwości i udowadniania "ja tu rządzę", pozwalają wielokrotnie podchodzić do poprawy ). Do pani z dziekanatu także nic nie mam. Zawsze była sympatyczna i nigdy nie odmówiła mi pomocy. Jej piesek nie przeszkadzał mi w zdobywaniu wiedzy, więc nie wiem o co tyle szumu.
lalcia
ja jestem na lic. wczesnoszk z terapią pedagogiczną i jest super - poziom oceniam bardzo wysoko a wiem, co mówię, bo to kolejne moje studia z obszaru pedagogiki
20.10.2013
19.10.2013
hans
Czemu lewicowa antyklerykalna teolog (dysonans) - wykłada tutaj psychologię?
filemona
jest super tak jak w Państwie Polskim...
17.10.2013
01.10.2013
M
Wydaje mi się, że ktoś tu MOCNO przesadza w sprawie studiów podyplomowych. W te zjazdy nie ma kierownika - jeśli mamy na myśli tą samą Panią - więc nie bardzo rozumiem?!!! I nigdy nie było jeszcze tak, że nagle coś się drastycznie zmienia. Jeśli coś uległo zmianie, zawsze opiekun potrafił przyjść i przeprosić. Przede wszystkim jesteśmy ludźmi - zarówno my jak i wykładowcy więc trzeba zrozumieć i tą drugą stronę: że np ktoś się rozchoruje, albo nie dojedzie bo jest korek etc. My studenci wiele razy mówimy: zaspałem, korek, tragedia i w ogóle! :D Więc zrozumieć trzeba i wykładowców. Tyle...
aisk
NIE POLECAM!!
22.06.2013
21.05.2013
STUDENTKA
ODRADZAM, jestem obecnie na studiach podyplomowych w tej szkole. brak organizacji i szacunku do studentów (od kierownika). W piątek wieczorem dowiaduje się, że w sobotę nie ma zjazdu. Innym razem przyjeżdżam na zjazd na 8 rano po czym dowiaduję się, ze zajęcia odbywają się od 13. Plan układany jest ze zjazdu na zjazd. najgorsza szkoła w jakiej przyszło mi zdobywać wiedze
ciekawy
A jakiej rasy jest psinka ?
10.04.2013
08.04.2013
Agnieszka Dowgiałło-Perkowska
Osoba, która anonimowo napisała: "Kto płaci ten jest wysoko, tak jak w życiu, niektóre uczelnie nie chcą płacić za rankingi i ich tam nie ma, a są o niebo lepsze" powinna się zastanowić zanim bezpodstawnie pomówi Uczelnię. W Internecie jesteśmy anonimowi, przez co czujemy się zupełnie bezkarni w krytykowaniu czy obrażaniu innych. Warto jednak wiedzieć, że ta bezkarność jest tylko pozorna, a za pomówienie w Internecie grozi nawet kara pozbawienia wolności. Kierownik Dziekanatu i Rektoratu SWPR
........
dobre hehe:) a gdzie można zapłacić za ranking "RZ" i "P" ? I znowu jakiemuś geniuszowi sesja nie poszła.:) skoro nie wymusiłam/em zaliczeń (bo przecież płacę czesne, więc mają mi wpisać oceny) to trzeba trochę po-oczerniać:). Z takim tokiem myślenia daleko nie zajdziesz:) zanim złożyłem papiery do uczelni czytałem to forum, mocno się zastanawiałem czy jest sens. Uczelnia jak każda inna, ma swoje minusy i plusy. Przepis jest prosty, zamiast kombinować, proponuję przysiąść nad zeszytami (o ile macie notatki) pozaliczać zaległe przedmioty i nie oczerniać. Z mojej strony to było by na tyle.
08.04.2013
07.04.2013
rankingi
Kto płaci ten jest wysoko, tak jak w życiu, niektóre uczelnie nie chcą płacić za rankingi i ich tam nie ma, a są o niebo lepsze.
Iga
Raczej nie polecam, głównie bałagan, generalnie strata czasu
06.04.2013
17.01.2013
Studentka 2012
Ja już tam studiuję i mnie się podoba. Żadnego pieska do tej pory nie widziałam, ale może dlatego że się skupiam na studiach a nie na psie;) Wszystko jest ok i polecam.
Ida
Rankingi mówią same za siebie. Szkoła Wyższa Przymierza Rodzin im. Bł. E. Bojanowskiego w Warszawie jest naprawdę dobrą szkołą. Sama tam studiuję i podoba mi się. To nie jest tak, że chwalę swoją uczelnię bo tam studiuję :P ja mówię o swoich prawdziwych uczuciach i prawdziwie was zachęcam do studiowania na SWPR w Warszawie!
12.12.2012
20.11.2012
Ranking
Przed Wami pierwsza piątka rankingu uczelni niepublicznych 2012 (w nawiasie ogólna ocena uzyskana przez uczelnię jako wypadkowa wszystkich wymienionych na wstępie elementów): 1. Szkoła Wyższa Przymierza Rodzin w Warszawie (70.57) 2. Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu (67.99) 3. Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu (64.95) 4. Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie (61.47) 5. Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K. Goduli w Chorzowie (60.74)
bez epitetu
Jeden ma uśmiech a drugi pieska. Ojejejku.... któż to poczuł się urażony ? - jak to możliwe, że tyle "słodyczy" wylało się z ust tak NIESKAZITELNEJ osoby ?? !!! "Mam pieska i nie zawaham się go użyć "- zobaczcie wszyscy jaka jestem szlachetna i jakie mam dobre serduszko- - bo wszak mam pieska. I wpływową rodzinkę- dlatego czuję się taka bezkarna i mogę krzywdzić kogo tylko zechcę. A miłość do mojego pieska usypia nie tylko moje sumienie ale również ludzką czujność. UWAGA ! Piesek ma wściekliznę ! Jest wyjątkowo wredny ! Nieszczepiony !
16.11.2012
16.11.2012
Makalągwa
O jej, jaka jestem strasznie pokrzywdzona :( Pomawiałam wszystkich dookoła, a teraz nikt mnie nie lubi i muszę hejtować na forum :( a jeszcze mi został rok wśród nich :( Oj jojojoj zawsze byłam taka miła i uśmiechnięta (tylko czasem podłożyłam świnie ludziom którzy mi pomagali i mnie kryli), taki zły los bla bla bla :(
kultura i żenada
O! ktoś nie dostał zaliczenia semestru? a może stypendium naukowego? a może nie udało się czegoś innego wymusić? Więc trzeba nabruździć:) co do pieska fakt, czasem jest w szkole, miłe stworzonko:) ale spokojnie sobie leży pod stolikiem, i nie przeszkadza:) brakiem kultury i żenadą to od ciebie jedzie:)
16.11.2012
15.11.2012
do- dla jasności
To oczywiste. Lecz wyjaśniona JASNOŚĆ wcale nie wyjaśnia ani nie usprawiedliwia usuwania niewygodnych dla uczelni acz szczerych, wypowiedzi.
dla jasności
liczba głosów - to liczba osób, które dokonały oceny danej uczelni, liczba komentarzy - to oczywiście liczba napisanych postów (w tym także przez te same osoby), które wszak wcale nie musiały dokonać oceny uczelni WIEM to na pewno, bo dzwoniłem do redakcji tego portalu i pytalem, jak się ma jedna liczba do drugiej, dodam, ze zrobilem to tylko dla upewnienia sie, bo wlasciwie bylo to dla mnie oczywiscie, podsumowujac - nie ma znaczenia, ile jest glosow, a ile komentarzy, bo jedno z drugim nie musi miec zadnego zwiazku
15.11.2012
13.11.2012
....
Tak-oczywiście. To wysokich lotów kultura gdy piesek biega po stole a właścicielka odmawia obsłużenia studentów bo musi pieseczka nakarmić. Ale mówienie o tym głośno - to dopiero żenada i brak kultury.
.....
Chyba przeszła na ciebie jakaś ludzka wsza z tego pieska,no i kobieto -powinnaś zmienić informatora. Życie zweryfikuje. Tutaj nawet , mimo wcześniejszych obietnic,-praktyk nie pomagają załatwić. Totalna olewka studenta.
12.11.2012
26.10.2012
nowa studentka
Witam, z ciekawosci weszłam na te strone, ale wydaje mi się, że tutaj masa osób pisze, którym sie nie powiodło. Nie zdało, albo nie może znalezć pracy. Niestety ale taka rpawda, ze zadna uczelnia Wam pracy nie załatwi, a jedynie praktyki w trakcie juz od liceum i dalej. Studia to studia, tutaj jest dorosłosc i trzeba samemu o to zadbac. Ja dopiero zaczynam, ale tez sie pojawie i napisze swoje zdanie. A te zenujace zdania o piesku itd swiadcza tylko o braku kultury piszacych.
...
Widzę, że to forum zamieniło się w kiepski Poradnik Babci Zosi - co kto powinien a czego nie. Macie jakiś problem życiowy...?....chcecie czy też nie - Perkosia poda wam "pomocną dłoń".
03.08.2012
03.08.2012
DO !
Prawda jest taka, że każdy na uczelni wie, kto się czuje taki pokrzywdzony! Admin powinien to usunąć, bo nie są to szczere opinie... W tym roku skończyłam Szkołę i jest ok. Ale każdy zna historię "Zakrzesi"...
!
A ja uważam, że nie jest to wszak forum prywatne i każdy może wyrażać swoje zdanie bez względu na to jakimi pobudkami się kieruje i niezależnie od nasycenia emocjonalnego słów , które wyraża ,ani od tego jak ma na imię. Może zabierać głos zarówno Karolina, Magda, Łukasz, Agnieszka ...- to dlaczego nie wolno Kasi ? A może to nie są żale tylko szczere opinie, których nikt inny nie ma odwagi wypowiedzieć. Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. A dobre rady o zmianie uczelni schowaj sobie w kieszeń - albo "...zjedz snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć ...".
01.08.2012
31.07.2012
?
Interesuje mnie jeden kierunek stąd się tutaj znalazłem. Rzeczywiście te komentarze są mało wiarygodne... Ktoś się czuje urażony a to nie jest miejsce na wylewanie swoich żali. A jak komuś nie pasuje to niech zmieni uczelnie zamiast wypisywać głupoty :)
...
Pani Katarzyno, już wszyscy znają Pani historię więc proszę nie bruździć... Nie jest Pani świętą! A takie miejsce nie jest odpowiednie to składania zażaleń - na to jest sąd pracy...
30.07.2012
27.07.2012
wybór
Jakże perfidnie łatwo PRAWDĘ można podważyć nazywając ją głupią ZŁOŚLIWOŚCIĄ, PANIĄ REKTOR wywyższyć czyniąc z NIEJ ŚWIĘTĄ NIETYKALNĄ , zapominając, że Dobrymi Radami wybrukowane jest Piekło. Nie zrozumiesz jak to boli dopóki sam się nie oparzysz.
Dziwne
Wszystkie te negatywne opinie są pisane po złości - i to da się "wyczuć". Więc uważam, że nie ma co na nie patrzeć. Tekst o Pani Rektor - nie na miejscu. Konwersatoria? Nigdy nie były obowiązkowe wiec ktoś tu zwyczajnie bruździ... RADZĘ nie czytać głupot.
12.07.2012
07.06.2012
to pewne
że usuwają wystarczy policzyć sobie liczbę głosów i liczbę komentarzy nie ma opcji by zawsze była taka sama bo jedna osoba może zabierać głos kilka razy ale co jest głosem a co komentarzem ? Komentarzy jest 39 czyli co?? Administrator to tez komentarz ? A liczba głosów to 43 ? Wiem jedno- mój też usunęli choć nie zawierał wulgaryzmów (a powinien) . Zawierał prawdę. Nie trzeba być winnym - wystarczy być prawdomównym.
do byłego
a co ty sobie chłopie myślałeś? jak ma być dobrze jak ta córeczka pani rektor wszystkim kręci ? Szanowna Pani Rektor ma 150lat więc czego chcesz ? Na g....mówi papu. Jak dobrze,że ja skończyłem to swpr. te konwersatoria to dopiero było dno.W koło o tym samym nawijka...jak na wiecu u moherowych beretów i w dodatku jak nie byłeś na tym to i grozili ci niezdaniem.
07.06.2012
06.06.2012
do byłego
coś kręcisz, nagle masz brata na uczelni:) niestety nie jesteś wiarygodny pozdro
Już dawno podważyłem...
dokładnie. dałem jako pierwszy tutaj ale ktos wykasował... bo ani nie ma dobrego kontaktu z wykładowcami, ani samorządu ani nie wiem jakim cudem ta uczelnia jest wysoko w rankingu. jak mój brat sie już obroni - na pewno wiele sytuacji nie przejdzie bez echa. to nie jest ani czas ani miejsce na mówienie o tym że w tej szkole jest źle...
05.06.2012
05.06.2012
do byłego studenta
skoro można podważyć, to podważaj:) przecież już żadne problemy by Ci nie groziły? jeżeli jest to prawda co wypisujesz:)
cóż...
skoro tak pisze tzn że SWPR mnie tego nauczyło :D dno... a babę z sekretariatu dawno powinni wywalić. jak ODCHODZIŁEM to wiecznie były jakieś problemy...
04.06.2012
02.06.2012
do bylego studenta
pisze sie \"odszedłem\" , a nie \"odeszłem\", jesli prezentujesz taki poziom, jak piszesz, to proponuje prace fizyczna na budowie, bez jaj stary
były student
odeszlem z uczelni jakis rok temu. mam kontakt z osobami ktore zostaly na geografii. porazka. ale kazdy milczy bo nie chce klopotow. wszystko co pisza na swojej stronie mozna smialo podwazyc.
01.06.2012
31.05.2012
tuotul
masakra !!! z tak niską oceną niewiele jest uczelni w Warszawie może kilka...czaisz ?
DO o matko ;)
System opieki medycznej? O czym Ty mówisz? ;) Tu ciężko czasem o kontakt z wykładowcami a co dopiero system opieki medycznej. I wszystko co piszesz to niestety prawda...
31.05.2012
30.05.2012
O tatko:)
yghm...:)
O matko!
Tak sobie oglądam różne uczelnie i co ja tu patrzę? To jakiś bubel....nie ma tu ani systemu biblioteczno-informatycznego, ani nie widać żadnego linku o jakiejkolwiek działalności samorządu studenckiego...nie ma chyba w realu kierunków, które podają w wykazie na stronie....bo w planach zajęć też ich nie ma....to jakaś porażka. A co z opieką medyczną dla studentów ? Pewnie to też jakaś ściema.
28.05.2012
16.04.2012
?????
chyba trudno posadzac o podbijanie ocen uczelnie, czy kogos z uczelni, gdy ocena szkoly jest na poziomie 3,7, jak dla mnie to oglad strony www tej uczelni plus to, co znajduje w necie jest wystarczajacym powodem, by majac wybor miedzy ta uczelnia, a szukam socjologii pod katem swoich zainteresowan, a jakakolwiek inna - wybrac inna, jedyne, co mnie zaskakauje pozytywnie, to ze ta uczelnia ma dosc szeroka oferte i naprawde ciekawe kierunki, no ale jednak ocena malo obiecujaca
!
Porażka! Ktoś z uczelni podbija średnią ocen, bo inaczej by szkołą wypadła nisko... Nie polecam!
16.04.2012
30.03.2012
nbggfcrg
...moja zona jest na pedagogice. Studia sie jej podobaja ale na organizacje bardzo narzeka...
Administrator
wpis usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
29.03.2012
29.03.2012
do niku
Może woli chłopców od dziewczynek ? A może byłeś zwyczajnie grzeczny i udało ci się nie narazić a może należysz do owej rodziny rodzin ? Masz farta bracie !
niku
ja też skończyłem turystykę w 2009 roku, wspominam spoko Panią Agnieszkę, nic do niej nie mam. Każdy ma swoje spostrzeżenia. bez problemowo skończyłem studia i w dziekanacie też większych problemów nie napotkałem. Ogólnie w skali od 1 do 10 daję 8 szkole
29.03.2012
29.03.2012
ewelina
Na takich forach najcenniejsze są opinie tych co już studiowali na tej uczelni i nie muszą się bać i mówią szczerze jak było. Ja skończyłam Turystykę w Swpr i wykładowców ogólnie wspominam spoko ale pamiętam,że nie wchodziliśmy do dziekanatu gdy była w nim pani Agnieszka. Nie jedna osoba płakała przez nią. Porażka.
...
a mi się wydaje, że to nic prywatnego. Jeśli ktoś tak właśnie uważa to musi być pracownikiem uczelni i czuć się urażony, że jego uczelnia jest kiepska... Ja też właśnie szukam socjologii ale na pewno nie wybiorę tej uczelni. Wcześniej była dobra choć negatywna ocenia tej szkoły ale została usunięta. I podejrzewam, że jakiemuś pracownikowi się to nie podobało dlatego tak się stało. Prawda w oczy kole... Ja jednak socjologię wybiorę na innej uczelni. Jeśli uczelnia przyczynia się do kasowania ważnych opinii to dla mnie o czymś to świadczy...
28.03.2012
27.03.2012
:P
Nie jest to jedyna uczelnia na której nie ruszyła socjoligia, poprostu zmieniają się trendy na rynku studiów, tak jak kiedys była modna informatyka i było wielu chetnych tak teraz nie ma (podobnie jest na socjologii) ktoś tu się czepia ewidentnie kobitki z dziekanatu( węszę tu jakis prywatny zatarg) A ja słyszałam jak Twardowski buntował księżyc by ten nie świecił:).Niestety forum nie jest obiektywne i jest krzywdzące. Pozdrawiam WP:)
))))-;
niestety Socjologia na tej uczelni figuruje jedynie w wykazie na stronie- można sobie poczytać " coby było gdyby było" - rzeczywistość jest bardzo smutna bo brak chętnych
26.03.2012
25.03.2012
a jak wyglada SOCJOLOGIA ?
o co chodzi z tym diablem, nie wiem ! bo z pieskiem, to rozumiem, ze niektorzy nie przepadaja na Yorkami, sympatie i antypatie tez wymalowane jak na dloni, choc osobiscie mnie to nie interesuje, ale interesuje mnie SOCJOLOGIA !!!!! dlatego dowiem sie czegos wiecej na temat tego kierunku na tej uczelni, i poprosze o merytoryczne opinie, z gory dziekuje, agata
WP
A ja słyszałem jak Pani w dziekanacie buntowała Panią dziekan przeciwko studentom - mówiła żeby była dla nich bardziej ostra, bezlitosna. A Pani Dziekan to taka miła i życzliwa osoba.Wzbudza sympatię bez używania pieska. A poza tym całkiem sobie "laska."
23.03.2012
23.03.2012
:-((((
Normalnie to nie znaczy jak do roli, do krów. Nie świadczy to najlepiej gdy kierownik wygląda gorzej od sprzątacza. Takich szczęśliwie karmiących matek na uczelni jest może ze dwie. Jednak nikt nie wspomniał, że wśród matek z dziećmi są też takie, które muszą na czas wykładów opłacać opiekunki do dzieci. Za jeden dzień to jakieś 100zł. I jak tu się nie wku....wiać gdy odwołują zajęcia w ostatniej chwili i człowiek ma w plecy 200zł.
:):):):)
może niektóre opinie naruszyły któryś punkt regulaminu forum. To ze ktoś się ubiera jak normalny człowiek to chyba nie jest jego minusem, dba o siebie i nie robi z siebie paniusi, wygonił was ktoś kiedyś z dziekanatu? ja się nie spotkałem z chamstwem tej Pani. Nic do niej nie mam, według mnie wywiązuje się ze swoich obowiązków uczciwie. To, że ktoś nie dostał np jakiegoś zaświadczenia wynika z niedopełnienia obowiązku przez samego studenta- jakieś braki, w moim przypadku nigdy nie odmówiono mi żadnego papierka, który był mi potrzebny. Równie dobrze powinniście się przyczepić do studentek, które przychodzą z dziećmi do szkoły(skoro już czepiamy się pieska, w szkole nie zawadza, przynajmniej mnie:)), zauważyłem że są takie które przychodzą z małżonkiem i z dzieckiem a uczelnia udostępnia im osobny pokój by mężowie mogli poczekać na swoją żonę bo jest na zajęciach a musi karmić w przerwach. Kolejny plus dla szkoły czyt--- otwartość na studentów! a to moje takie prywatne zdanie. Choć zgodzę się z Wami, że faktycznie mógłby być dziekanat otwarty w soboty trochę dłużej bo teraz jest od 9 do 14 w soboty a w niedziele zamknięty, jest to pewne utrudnienie. W niedziele też dobrze by było gdyby był otwarty przynajmniej na dwie godziny.
23.03.2012
22.03.2012
WP
Nie wiem o co chodzi Każdy wyraża swoje prywatne opinie. Na tym to chyba polega,że na forum publicznym. O czym mamy tu rozmawiać? O pogodzie? Mówimy co nam się podoba czy też nie . Inna sprawa,że Uczelnia usuwa niektóre -niewygodne opinie. a to świadczy niezbyt przychylnie o niej i żaden piesek nie załagodzi tej opinii. Moim zdaniem bardziej lubiany jest piesek od samej właścicielki. Gdybym ja przyszedł do pracy z pieskiem to pewnie by mnie szef wyrzucił na zbity ryj. To brak profesjonalizmu. Na modzie się nie znam ale podobno -jak cię widzą tak cię piszą. W stroju dostrzegam brak szacunku do studentów , no i wykładowców. Ale już nie będę więcej nic pisać bo zostanę posądzony o prywatę i wykasowany.
<++>
...podobno największym zwycięstwem Diabła jest to gdy ludzie wierzą, że Go nie ma...
22.03.2012
22.03.2012
:-]
ciężko jest mi się zgodzić z niektórymi opiniami, co do pani z dziekanatu to nie zauważyłam by miała jakiekolwiek cechy jeśnie pani. Zachowuje się normalnie ubiera się normalnie a co do pieska to ja tam nawet lubię jak przyjeżdża ta mała bestia:) jest to bardzo wesoły i przyjemny piesek- sympatyczny zadbany mały York:) mam wrażenie że ktoś tu próbuje coś prywatnego załatwić na forum publicznym. Z mojej strony mają plusa:) Pozdrawiam forumowiczów i SWPR:)
tytus
a niech sobie usuwają - choć to też jest pewną formą autoreklamy uczelni Wnioski nasuwają się same miejmy nadzieję, że zawsze ktoś zdąży przeczytać
21.03.2012
21.03.2012
WP
Ja myślę,że każdy ma swoje doświadczenia i swoje własne opinie. Niektórzy zwyczajnie boją się mówić o nich bo boją się konsekwencji. Jak widać to fikcja,że panuje wolność słowa. Widać to chociażby w wykasowanych niektórych opiniach z tych oto NASZYCH KOMENTARZY. I z całą pewnością nie były to opinie pochlebne. Mam więc wątpliwości czy warto tu zaglądać i wypowiadać się na jakikolwiek temat.
MK
A kto tak brzydko pisze o mojej szkole? Zajrzałam to z ciekawości i widzę istną burzę... Kurcze, no wszędzie są wymagania i wszędzie się uczyć trzeba. Fakt, jest troszkę ciężko ale może to wynika z faktu, iż na co dzień się pracuje i nie ma się tyle czasu na naukę co na dziennych... Każda uczelnia ma swoje plusy i minusy. Więc nie przesadzajcie ;)
21.03.2012
21.03.2012
do Piotr
Jeżeli jest tak źle to nie rozumiem po co kontynuować naukę na takiej uczelni, każda inna prywatna uczelnia przyjmuje z otwartymi drzwiami, fakt że nie wszystko jest w 100% git, można się przyczepić do niektórych rzeczy, ale opinie dotyczące "jaśnie Pani" uważam za jednak nie prawdziwe. W porównaniu z innymi dziekanatami ten jest w porządku, jest to moja opinia. uczęszczam na podyplomowe, wyższe skończone mam gdzie indziej, mimo tego co piszecie na temat szkoły to mnie ta szkoła odpowiada, mam porównanie z inna prywatną szkołą. Ale to moja opinia nie każdy musi się z nią zgadzać. Co do wypowiedzi ":-)" odnośnie głośnego mówienia co się podoba a co nie dużo zależy od kolegów i koleżanek z kierunku. Jeżeli faktycznie masz rację to grupa powinna cie poprzeć, no a jeżeli tego nie zrobili to znaczy, że jednak nie do końca się z Tobą zgadzają. Mam nadzieję, że nie wejdziecie na mnie za mój post. Pisze po prostu co myślę na podstawie tego co widzę:) tak swoja droga to różne mogą być pobudki opisywania podmiotów na forach- każdy ma swoje, jedni prywatne a inni chcą się np. zemścić za jakieś swoje niedociągnięcia, które doprowadziły do konfliktu a jeszcze inni wymagają np: "płacę więc należy mi się dyplom od razu bez uczęszczania na zajęcia i nauki"- tak to nie działa. Pozdrawiam
Do Aorti
...ale to nie chodzi o nauke... Jasno wynika to z ponizszych tresci. Chodzi o kiepska organizacje - bo tak to wszystko rozumiem :-) rozne sa uczelnie. I ile ludzi tyle opinii. Ale lepiej sie studiuje na uczelni dobrze zorganizowanej...
20.03.2012
20.03.2012
piotr
przecież to my jesteśmy tymi studentami i wpadamy co zjazd na tą uczelnię i nie musimy pytać swoich kolegów i koleżanek jaka jest ta uczelnia, jaki jest stosunek do studentów, jak traktowani jesteśmy w dziekanacie przez jaśnie Panią z pieskiem śmierdzącym. My tego doświadczamy na własnej skórze i nie musimy nikogo pytać. To uczciwa ocena a nie złośliwość. Każdy ma wybór. Możesz zaryzykować- nikt ci nie zabroni studiować w SWPR . Możesz nie posłuchać ostrzeżeń.Jaki mam w tym interes by okłamywać ? Równie dobrze mógłbym napisać o uczelni , że jest ciężko,że wykładowcy cisną ale warto tu studiować bo atmosfera jest super i traktują cię jak człowieka. W tym wypadku nie można tak powiedzieć.
Aorti
Nie będę nawet czytać tych bzdur! chcecie się przekonać jaka jest szkoła? sami to wybadajcie! znajdzie się jakiś jeden lub jedna nie zadowolona bo uczyć się trzeba i bruździ po forach. Wpadnijcie kiedyś jak będzie jakiś zjazd i popytajcie uczęszczających studentów- dlaczego chodzą do takiej niedobrej szkoły? skoro jest denna! Ja swoje wiem i nie podpisuję się pod tym stekiem bzdur! Pozdro
20.03.2012
18.03.2012
:-)
Szkole skonczylam i nie jestem zadowolona z tego co bylo. Czlowiek musi robic dobra mine do zlej gry, bo przy tak malej liczbie studentow nie mozna glosno powiedziec co sie podoba a co nie. Mialam problem z praktykami-zaplacilam zeby sie dostac. Powiem tak, jesli chcecie tam studiowac - nie robcie tego. Sa lepsze uczelnie... Skonczylam bo jak zaczelam to szkoda mi bylo czasu i pieniedzy. Jesli chodzi o pedagogike polecam APS :-) albo ktorys uniwerek.
www
ale strone internetowa to maja w poprzedniej epoki, che, che
16.03.2012
01.06.2011
Kaska
oni pisza na stronie, ze sa najlepsza uczelnia licencjacka w Polsce, a rekomendacje daje im Zanussi, czy to nie sciema? wiem, ze kierunki maja normalne, czytaj swieckie, nie jakies nawiedzone teologie czy prawo kanoniczne, ale czy warto isc do nich na socjologie? poardzcie kochaci, jesli cos slyszeliscie albo sami tam studiujecie
  • Politechnika Białostocka
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Lubelska
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Częstochowska
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Śląska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Lubelska Akademia WSEI