UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (27)
Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie, AT Warszawa

Paweł
Wie ktoś może czy dużo jest chętnych na Wiedzę o teatrze?
20.06.2020
06.06.2020
Absolwentka
Nie polecam, zmarnowane lata, a jak się nieodpowiednio zakręci to bez znajomości się nigdzie nie dostanie
technologia teatru lalek
Jak w realu wyglądaja studia na kierunku - Technologia teatru lalek??? Ile osób przyjmują na rok? jakie zainteresowanie kandydatów?
16.05.2019
25.04.2018
ss
ta uczelnia to korupcja i biedni wykladowcy
adam
Uwaga napisze najkrócej jak się da. Do tej szkoły dostają się osoby po znajomości z polecenia lub po prostu przygotowują się u tych osób które siedzą w komisji. Sam pisałem maile, rozmawiałem face to face z wykładowcami każdy jest skłonny Cię przygotować. Płacisz komuś cały rok i wtedy Cię poleca... i Pytanie czy weźmie Ciebie bo do niego chodziłeś cały rok? Czy weźmie osobę zdolną ze Szczecina czy Opola np.?? Koneksje, korupcja, nepotyzm DNO DNA
20.08.2017
12.04.2017
Daria
To są studia płatne? Czy bezpłatnie tez istnieje możliwość studiowania?
Paweł
Szkoła dla bogatych cwaniakow
28.03.2017
20.11.2016
KAmerea
ile kosztuje czesne?
Zu
Jestem w 3 gimnazjum od niedawna zaczęłam się na poważnie interesować aktorstwem, jakie macie opinie o tej uczelni? Chciałabym być blisko domu, mieszkam w Warszawie, ale może lepsza jest ta akademia w Łodzi? Ktoś mi pomoze wypowie sie?
15.07.2016
28.06.2015
epicgirl
Mam jeszcze jedno pytanie:jakie są przedmioty,trzeba za coś płacić dodatkowo i czy wogóle są to studia bezpłatne? Naprawdę byłabym wdzięczna.
epicgirl
Ja też mam pytanie podobne do Patrycji,patrzą na maturę jeśli chodzi o reżyserię?Czy podliczaja punkty z każdego przedmiotu czy bardziej patrzą na egzamin praktyczny? Czy są jakieś kursy przygotowujace na ten egzamin praktyczny? Nie mam żadnego dorobku ani doświadczenia,ale czuję,że bardzo to lubię i byłabym dobra jako reżyser. Ale czy ciężko jest zaliczyć semestr? Nie jestem osobą bardzo zdolna ani odważną. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
25.06.2015
21.02.2014
Patrycja
Hej . Chciałabym się zapytać tych co zdawali do tej akademii na wydział aktorski ? jak z waszą maturą zdaliście ją na perfect? zwracają na to jakos uwage ? Prosze o opinie. ;) Z nauki jestem słaba i sie zastanawiam czy to by nie robilo przeszkody przed zdawaniem tam .
Rafał
od zawsze marzyłem o skończeniu szkoły teatralnej :) fascynuje mnie scena, aktorstwo, wcielanie się w różne role. ale najbardziej zależy mi na kontakcie z publicznością, nie chciałbym występować w filmach, chciałbym grać na scenie, na żywioł, gdzie w każdej chwili może zdarzyć się coś nieoczekiwanego :) a moim zdaniem Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie przygotowuje do zawodu idealnie :)
02.02.2013
19.05.2012
bercik
aplikować na aktorstwo zamierzam w łodzi i krakowie, ale warszawa jakoś mi nie leży. i w sumie nie wiem czemu. z której uczelni dyplom daje najwięcej? może i tutaj spróbuję... ale nie wiem czy dam radę trzy razy podchodzić do egzaminów wstępnych, no i może jeszcze trzy razy ich nie przechodzić, to byłoby 'lekko' załamujące.
skajej
No na pewno taki dyplom to ugruntowanie swoich kompetencji i kwalifikacji, co może tylko pomóc w zdobywaniu pracy. Myślę, że to dobra uczelnia, choć sam nie uczęszczałem, ale moje dwie koleżanki są po niej. Jedna wyjechała co prawda na zachód, natomiast druga pracuje w teatrze, co dawałoby 50% szans co najmniej !
17.05.2012
02.04.2012
Krzysiek
Takie coś wyczytałem na stronce, ile w tym prawdy? "Siedzę" w teatrze od gimnazjum, teraz koniec klasy maturalnej o profilu teatralnym i tak się zastanawiam właśnie nad tym. czekam na opinię absolwentów ! PS. Przepraszam, za dwa komentarze z rzędu, ale tak wyszło
Krzysiek
"Dyplom Wydziału WOT jest wszędzie wysoko cenionym paszportem do kariery zawodowej w teatrach"
02.04.2012
31.03.2012
sales
"jakoś" - strasznie nie lubię tego słowa, niemniej reżyseria jest na poziomie, także nie ma obawy o brak pracy. Zlecenia są nawet już na studiach, ludzie lubią ciąć po kosztach
dajrektor
Wydział reżyserii? To jest to ! Teraz każdy kręci jakieś filmy, klipy, reklamówki - na pewno się przydam. I naprawdę interesuje mnie ta droga kariery zawodowej, nawet jeśli nie będę drugim tarantino, to będę jakoś się spełniał !
21.03.2012
18.03.2012
degan
Polska to nie hollywood, ale nie ma co narzekać. Szkoła w porządku, przyjazna kadra, lubię wszystkie zajęcia. Warta polecenia, nie wiem co mógłbym więcej dodać, chyba tylko to, że słaba średnia i niezasłużona
doZUY
Trochę histeryzujesz. Wcale nie jest tak strasznie, pogoda ducha, uśmiech, wypięta pierś i wysoko czoło, by dumnie kroczyć to klucz do sukcesu. Jestem absolwentką, gram w teatrze i mam się dobrze. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale żyję dostatnio. Polecam szkołę, mnóstwo przyjaznych i ciekawych ludzi można poznać ;)
11.03.2012
24.02.2012
zuy
Życzę powodzenia z tymi pięcioma minutami. Bez znajomości to można statyw za operatorami nosić - wtedy będzie się najbliżej zawodu.
ewa
A kiedy aktorstwo było łatwe? Od zawsze na castingi przychodziły miliony, a przy takiej konkurencji trudno jest pokazać z najlepszej strony. Ja od liceum chodzę na castingi i jeszcze nigdy nie było większych sukcesów, ale to mnie nie zraża.. Bo kocham ten zawód całym sercem i wierzę, że kiedyś będzie moje 5 minut.
13.02.2012
12.02.2012
Re-agent
Mówisz z własnego doświadczenia czy ogólnego przeświadczenia? To trochę różnica.. Ludzi po aktorstwie jest dużo, pseudoaktorów jeszcze więcej, a nasz \"rynek\" telewizyjno-reklamowo-teatralny kuleje.
agent
To Polska, nie Stany, ale Tot chyba trochę hiperbolizuje. Zależy kto co lubi i jak się w tym odnajduje. Może praca w reklamie to nie jest szczyt marzeń, ale da się z tego całkiem przyzwoicie wyżyć, a w międzyczasie chodzić na castingi i \"łapać\" bardziej wymagające role. Trzeba trochę pokombinować, ale naprawdę nie jest aż tak źle
30.01.2012
18.01.2012
Negri
Czy faktycznie tak ciężko z pracą? Czy jest aż taka konkurencja? Czy faktycznie trzeba zapomnieć o marzeniach na rzecz kasy?
Tot
To sa szkoly dla sfrustrowanych panienek i chwiejnych facecikow majacych parcie na szklo. Po studiach nie maja roboty, lapia byle jakie zlecenia, i rozmieniaja sie na drobne. No i pieniadze zadne z tego.
30.05.2011
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie