• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 00-968 Warszawa, ul. Marymoncka 34, (+22) 834 76 67,

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie to jedna z najlepszych uczelni sportowych w kraju. Od lat zajmuje czołowe miejsca w prestiżowych rankingach, co świadczy o wysokim poziomie kształcenia studentów.

Akademia posiada w swojej strukturze trzy wydziały: Rehabilitacji, Wychowania Fizycznego i zamiejscowy Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu w Białej Podlaskiej. Łącznie oferują one siedem kierunków: fizjoterapia, pielęgniarstwo, turystyka i rekreacja, wychowanie fizyczne, sport, terapia zajęciowa oraz kosmetologia (WWFiS w Białej Podlaskiej). Uczelnia prowadzi również studia I i II stopnia, podyplomowe oraz doktoranckie.

Dowiedz się więcej o aktualnej rekrutacji i życiu studentów AWF w Warszawie.


Ocena uczelni

8.22 / 10
364 głosów

Opinie (48)
Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, AWF Warszawa

Zuzix
Polecacie pielęgniarstwo albo fizjoterapie?
09.06.2022
06.11.2021
Student
Jeśli chodzi o kierunek WF to stanowczo nie polecam. Chcesz być dobrym nauczycielem? Tu tego się nie nauczysz. Licencjat robiłem w innej, mniej prestiżowej uczelni, także mam porównanie. Czy nauczyciel musi mieć sportowe osiągi? Nie. A tu ciągły nacisk na wynik. Zajęcia z pływania - 100 metrów danym stylem na czas. Zajęcia z siatkówki niczym sadystyczny trening kadry, ale co się dziwić skoro dr A. O. to były trener kadry narodowej. Zamiast uczyć jak powinna wyglądać lekcja wf z danej dyscypliny to wykładowcy kładą nacisk na wysoką sprawność studenta. Organizacja studiów też zostawia wiele do życzenia, student jest informowany na ostatnią chwilę o ważnych zmianach. Stanowczo nie polecam. Ta pseudo AWF jedzie tylko na nazwisku Piłsudskiego i tym że jest w Warszawie...
Paula
Cześć, orientuje się może ktoś czy na kierunku sport potrzebna jest klasa sportowa?
11.07.2021
08.04.2021
Lenka
Witam. Chciałabym zapytać co bardziej polecacie na AWFie pielęgniarstwo czy fizjoterapię?
Magda
Chciałabym się zapytać o kierunek fizjoterapii. Wącham się między AWF a WSF
18.09.2020
25.05.2020
Antek
Czy trudno jest się dostać się na sport lub awf. Jakie wyniki z matury trzeba mieć ?
Tymon
Witam , czy trudno dostać się na fizjoterapie, jakie wyniki z matur trzeba mieć ?
24.02.2020
19.01.2020
dikej
hejka robił ktoś podyplomowe na tej uczelni? warto? czegoś nauczą czy tylko po papier??
Kum ba yah....my lord
Wrażenie że uczelnia stara się wlepić jak najwięcej warunków, a czasami oceny z egzaminu są wpisywane na podstawie losowania.... Uczelnia bardzo niedofinansowana przez co warunki nauki są nienajlepsze. Jedyna czytelnia jest mała, biblioteka też jest niewielka, niewiele też tam można znależć, zwłaszcza jakiś bardziej współczensych tytułów. Ogólnie brakuje miejsca gdzie można by było posiedzieć się pouczyć się w spokoju, bo w akademiku, jak to w akademiku trudno o spokój. Jedną z najgorszych rzeczy są tutaj zwykle chodniki, czesto polaman, krzywe, dwa razy lekko skrecilem kostke i wiele razy bylo blisko zaliczenia gleby. .. wiec lepiej chodzic ulica. Zaleznie od wydzialu warunki sa rozne, chodziaz jedna z salw budynku głownym awfu to tragedia. Czesc krzesel opada za nisko i nie da sie siedziec, malo co widac sponad wysokich oparc wczesniejszego rzedu krzeseł itp, ciezko cos notowac. Musze jednak docenic fakt niektorych prowadzacych i zajec, ktore byly swietne i tylko dzieki nim jakos przetrewalem moj czas na uczelni, potem zrezygnowałem. Podsumowujac na tir-ze niewiele sie robi, przepasc, wf-jest na prawde ciezko fizycznie, czasami cwicza na prawde niebepieczne rzeczy, przepasc , pieleg.- jest nawet okey, fiz- jest na prawde ciezko wszystko zdac i duzo duzo nauki.
03.01.2020
27.01.2019
quouo
Chodzi o kierunek fizjoterapia
quouo
UWAŻAJCIE NA TĄ UCZELNIE!!!!!! Uważają się za jednych z najlepszych w kraju, wiedza jaką tu przekazują wcale nie odbiega od innych uczelni, wiem bo jestem tutaj na magisterce a licencjat robiłem w innym miejscu. Nie istnieje tutaj coś takiego jak regulamin studiów czy przedmiotu. Prowadzący jest w stanie nie zaliczyć przedmiotu bez żadnej weryfikacji wiedzy, bez pisania zaliczeń,kolokwiów, odpowiedzi. Wiele rzeczy ustala się tutaj za plecami studenta tak,żeby zmusić do wzięcia warunku. Postawa dziekana także jest żenująca, nie reaguje zupełnie na problemy zgłaszane przez uczniów i jest do tego stopnia bezczelny, że w sytuacji największego zagęszczenia problemów bierze wolne i ma w głębokim poważaniu studentów. Bardziej polecam WUM , bo mimo dużej ilości materiału do nauczenia są tam przestrzegane regulaminy oraz prawa studenta. Zachęcam do wzięcia pod uwagę innych uczelni w kraju i mam nadzieje, że chętnych będzie coraz mniej i to otworzy trochę oczy władzom uczelni. ( 2018-2019 nabór mgr 130os/100 miejsc rok 2010 nabór mgr 400 os/100 miejsc - wiem bo kuzyn startował w tamtym czasie). MAFIA, MAFIA i jeszcze raz MAFIA!!!!!!
27.01.2019
24.01.2019
niepolecamxd
Studia licencjackie ukończyłam na innej uczelni, ale postanowiłam przenieść się na magisterkę do wawy na AWF. I to była najgorsza decyzja w życiu. Jedyne co się liczy to to, żeby jak najwięcej studentów miało warunki. Warunki z kolei nie są rozliczane wg punktów ECTS, a według widzimisie uczelni. Prowadzący traktują studentów w bardzo nieprzyjemny sposób, niekiedy wręcz bardzo chamski. Sam fakt, że z reguły na tą uczelnie startowało mega duża ilość osób (300-400), a w tym roku 120 daje do myślenia. Zaplecze edukacyjne hmmm... bardzo słabe. A jeżeli ktoś myśli, że skoro duże wymagania co do studenta to i większa wiedza to jest w dużym błędzie . Generalnie fizjoterapia to bardzo ciekawy i interesujący kierunek, ale stanowczo odradzam warszawski AWF!
wastedathletefuteawfpro
''Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.'' jak sie ma dusze sportowca to nawet na to niezerkniesz tylko wchodzisz robisz to co kochasz dziekuje
05.12.2018
23.12.2017
ALFREDO
Witam Szukam opinii na temat pani Edyty Sienkiewicz-Dianzenza jako promotora prac dyplomowych. To dla mnie ważna sprawa. jeśli ktoś z Państwa pisał lub pisze u niej pracę proszę się podzielić opinią. Oczywiście chodzi o AWF Warszawa Wydział Wychowania Fizycznego. Pozdrawiam Alfredo :)
Gabi
Jakie rozszerzenia są brane pod uwagę przy fizjoterapii? Czy biologia i geografia wystarczą???
06.09.2017
06.07.2017
Ola
hej mam pytanie czy cieżko dostać się na turystyke?
Kasia
Szukam jakiś opinii o turystyce i rekreacji na tej uczelni, ktoś coś???
16.06.2017
11.06.2017
fizjo
Mógłby ktoś opisać swoje wrażenia na fizjoterapii?
ktoś
Warunki podrożały - jak nie zdacie przedmiotu i chcecie być na kolejnym semestrze to za jeden zapłacicie 1000zł i zdajecie go w kolejnym, a jak znów nie zdacie to OUT fizjologia anatomia biologia biomechanika przemyślcie to :)
07.06.2017
03.07.2016
nanana345
Hej, mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę o kierunku Turystyka i Rekreacja na tej uczelni?
trelemorele
czy na kierunku takim jak terapia zajęciowa lub turystyka i rekreacja są egzaminy sprawnościowe z pływania w czasie studiów ?
03.07.2016
27.01.2016
anonim
Nikt na nikim nie żeruje, po prostu trzeba się uczyć i nie ciąć w ch... Denerwuje tylko kadra z dziekanatu, a poza tym jest ok. Pozdrawiam student 2 roku (SPORT)
Warunek
Nie polecam, chamstwo w czystej postaci, żerują na portfelach studentów wymuszając płacenie warunków - 724zł za przedmiot w semestrze. Dodam jeszcze, że sprawdzanie wiedzy przez ćwiczeniowców niewiele ma się do ich wkładu w przekazanie odpowiedniej wiedzy. Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.
25.01.2016
18.09.2014
studia podyplomowe
myślę o studiach podyplomowych na AWF w Warszawie, czy ta Relaksacja i Joga to jest jakaś nowość? ktoś może to studował i jest w stanie napisać, czego się spodziewać i czy warto to kończyć? Czy lepiej wybrać fozjoterapię? pod kontem pracy i możliwości?
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
06.07.2013
06.07.2013
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
kandydat
wie ktoś jak przeliczany jest czas na punkty z testów sprawnościowych na awf warszawa ?
25.06.2013
10.02.2013
Marcin
Ja bardzo lubię sport, dlatego też wybrałem AWF. a akurat ta akademia Józefa Piłsudskiego w Warszawie wydała mi się najlepsza :) i nie żałuje, bardzo mi się podoba, cieszę się, że jest dużo zajęć sportowych, że robię to, co zawsze chciałem, że mogę się rozwijać, że mam dobrą kondycję fizyczną ;)) polecam wszystkim!
athlete
Spoko AWF. Trzeba tu ludzi, jak najwięcej, bo w życiu chodzi o to żeby fizycznie być zdrowym, wtedy to życie jest długie. Akuratt awf w warszawie nie narzeka na brak studentow, ale innym placówkom się to zdarza! Z perspektywy milośnika spotu - biernego i czynnego - nie rozumiem takiej sytuacji!
27.08.2012
18.08.2012
anty-tir
Ja z kolei odradzam TiR. Jeden z gorszych kierunków. Tak naprawdę człowiek niewiele tu się uczy, tak jak miśka pisze - trzeba być matołem, żeby się nie utrzymać, a to znaczy że poziom jest nie za wysoki, a wymagania minimalne. Czy jest sens przeznaczać na to kilka lat? Raczej nie!
miśka
studiuje tutaj turystyke i rekreacje i w sumie polecam. zajecia ciekawe i trzeba byc naprawde matołem, żeby się na tych studiach nie utrzymać. bardzo fajne zajecia rekreacyjne, basen itd. Trochę dobrych chęci i nikt nie wyleci.
04.07.2012
03.06.2012
zuza
jestem całkiem ogarnięta w sprawach studenckich bo trzy razy w różnych miejscach w polsce rozpoczynałam studia, plus byłam na moście i erasmusie i popieram słowa dżeja - wydziały zamiejscowe sa zawsze trochę olewane i jest to nie tylko moja opinia, ale i paru znajomych którzy mieli porównanie. także nie polecam, chyba że nie masz innej opcji.
dżej
Bardzo wdzięczna ksywka ! Szczerze, to te zamiejscowe trochę po macoszemu zawsze są traktowane, znam to z doświadczenia, co prawda z innego województwa, ale jednak.. a teraz, jak kontynuuję karierę naukową, to tym bardziej się o tym przekonuję..
17.05.2012
31.03.2012
pchła
Wie ktoś jak to jest z tym wydziałem w Białej Podlaskiej? Generalnie jakbym mógł tutaj zostać na studiach, to bardzo by mi to odpowiadało, ale na siłę w jakieś kiepskie, zamiejscowe oddziały też się pchał nie będę ..
pozitiw
3 days left i będą dni otwarte, także wszystkiego moi drodzy maturzyści dowiecie się u źródeł. Dodam tylko , że nasz awf co rusz zdobywa jakieś nagrody, także można tylko skorzystać na studiowaniu tutaj
21.03.2012
11.03.2012
brawoJacek
problemy w wykonywaniu zawodu to nic, najgorzej, jeśli wykonujesz go źle. Źle wbita igła może skutkować śmiercią, dlatego trzeba się przyłożyć do teorii i praktyk. Szkoda gadać. Szkoła w każdym razie dobra, jak na imię od J. Piłsudskiego przystało.
Jacek
i dlatego później pojawiają się problemy w wykonywaniu swojego zawodu..
24.02.2012
24.02.2012
ema
Każdy kierunek wymaga specjalistycznego wyszkolenia. To nie jest kwestia \"A bo wy macie łatwe studia\". Mogą wydawać się łatwe, ale jeśli masz je studiować, to wcale już tak lekko nie jest. Pielęgniarstwo, jak każdy inny kierunek, wymaga dużo wkładu własnego, chyba, że chce się po prostu przebrnąć przez studia, czego nie polecam, bo później będzie się odczuwać braki w życiu zawodowym-praktycznym.
Dominik
Na każdym forum widzę opinie na temat pielęgniarstwa, że każdy boi się poziomu itp, ale to w końcu pielęgniarstwo. Chyba ten zawód zobowiązuje do wiedzy, a organizm człowieka jest skomplikowanym mechanizmem, którego prace trzeba znać. Więc wybierając pielęgniarstwo liczcie się z wysokim poziomem.
13.02.2012
10.02.2012
Paula
chciałabym zacząć studia na pięlegniarstwie, ale boję się poziomu... Może ktoś mi poradzić jak tam jest?
pielęgniarz
Polecam pielęgniarstwo chociaż jestem pierwszym rocznikiem i mozna powiedziec eksperymentalnym to jest super dobrze dobrana kadra naukowa trcohe duzo przedmiotow ale cos za cos
09.02.2012
06.02.2012
sportmen
Jestem na sporcie. Ciekawy, rozwojowy kierunek studiów. Dla mnie pasja.
SylWiaW
Widzę że fizjoterapia to modny kierunek. Ilu jest chętnych?
02.02.2012
30.01.2012
fizjoterapeutka
Oczywiście, że potrzeba trochę siły, ale przede wszystkim chodzi o technikę. Ja też nie jestem wielką babą ( bez obrazy moje panie), a daję sobie radę. Czy jest to kierunek na czasie.. hmm.. z tym można dyskutować, na pewno trzeba złapać praktykę w prywatnym zakładzie, żeby żyć przyzwoicie
Cosmo
Jestem na kosmetologii. Mogę śmiało polecić tą uczelnię. Super zaplecze, wykładowcy ludzcy. Dużo się uczę i już zaczynam stawiać samodzielne kroki w zawodzie.
23.01.2012
18.01.2012
Jano22
Fizjoterapia jest extra sama w sobie. Nie trzeba być mięśniakiem żeby dobrze wykonywać swoją pracę. Startuj
pacjęt
fizjoterapia nie jest kierunkiem zarezerwowanym dla mężczyzn powyżej 190 cm i wadze 100 kg, delikatny dotyk pięknej dziewczyny jest lekiem sam w sobie.
09.12.2011
30.05.2011
Jola
Mysle o fizjoterapii na AWFie, bo slyszalam ze to jest kierunek na czasie. NIe tyle, ze modny, co dajacy prace. Tylko zastanawiam sie, czy dziewczyna o wadze 51 kg i zwroscie 162 cm da rade z pacjentami pod 2 metry i 100 kilo? Czy powinnam sie tym martwic?
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Politechnika Lubelska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach