• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 00-968 Warszawa, ul. Marymoncka 34, (+22) 834 04 31,

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie to jedna z najlepszych uczelni sportowych w kraju. Od lat zajmuje czołowe miejsca w prestiżowych rankingach, co świadczy o wysokim poziomie kształcenia studentów.

Akademia posiada w swojej strukturze trzy wydziały: Rehabilitacji, Wychowania Fizycznego i zamiejscowy Wydział Wychowania Fizycznego i Zdrowia w Białej Podlaskiej. Łącznie oferują one osiem kierunków: fizjoterapia, pielęgniarstwo, turystyka i rekreacja, wychowanie fizyczne, sport, terapia zajęciowa a także kosmetologia i trener personalny (WWFiZ Białej Podlaskiej). Uczelnia prowadzi również studia I i II stopnia, podyplomowe oraz doktoranckie.

Dowiedz się więcej o aktualnej rekrutacji i życiu studentów AWF w Warszawie.



Ocena uczelni

7.53 / 10
410 głosów

Opinie (54)
Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, AWF Warszawa

M
Ukończyłem licencjat na wychowaniu fizycznym i magisterkę na EWS, jestem trenerem personalnym i mogę powiedzieć że dla nauczyciela wychowania fizycznego AWF będzie lepszym wyborem lecz dla osoby chcącej działać w branży fitness zdecydowanie polecam EWS ze względu na nowoczesny program dostosowany do potrzeb współczesnego rynku.
10.03.2024
05.03.2024
Kk
Jestem studentem zaocznym na licencjacie na wychowaniu fizycznym, nie łącze przyszłości z byciem nauczycielem czy trenerem. Ogólnie jestem zadowolony, fajni ludzi mi się trafili, bardzo miłe w przeżyciu dwa obozy. Sama uczelnia oraz zajęcia? Uważam za bardzo przestarzałe oraz nudne, niestety winien temu cały nasz system szkolnictwa. Zarządzanie uczelnią uważam za słabe, oraz mało przemyślane. Generalnie studia zaoczne, trzeba się bardzo postarać aby nie zdać :). Czasem trzeba się trochę pouczyć, ale naprawdę są to studia które się zaliczy po najmniejszej liniioporu.
AWF Warszawa
odpowiedź dla Enil z dnia 22.06.2023
Egzamin z pływania polega na przepłynięciu dystansu 50 m jednym, wybranym przez kandydata stylem (motylkowym, grzbietowym, klasycznym, dowolnym – kraulem) z zaprezentowaniem poprawnej techniki pływackiej zgodnej z przepisami Polskiego Związku Pływackiego. Kryterium oceny stanowi czas wykonania próby. Tabelę punktową znaleźć można na https://www.awf.edu.pl/kandydat/Informacje-dla-kandydatow/tabele-punktowe w zakładce "Punktacja za wyniki uzyskane podczas egzaminu z pływania kierunek Turystyka i Rekreacja"
30.06.2023
22.06.2023
Enil
Czy egzaminy z pływania na Turystyke i rekreacje są trudne?
Brak uprawnień po AWF
Podzielę się myślę, że ważną informacją - papier ze specjalizacji instruktorskiej z piłki nożnej, uzyskany na awf NIE daje uprawnień do uczenia w klubie! (bez względu na kategorię wiekową) Niegdyś dokument ten był jednoznaczny z licencją UEFA C.
21.04.2023
05.10.2022
Wychowanek
Dziadek z kiosku, student uniwersytetu z kierunku filozofia, itp. .. Bez styczności z w-f i sportem. Czy to podstawa przyjęcia do AWF. A może, pieniądze,/ a może ich brak/, bankowca "Balcera". Ludzie ?? Te wpisy na poziomie przedszkolaków.
Zuzix
Polecacie pielęgniarstwo albo fizjoterapie?
09.06.2022
06.11.2021
Student
Jeśli chodzi o kierunek WF to stanowczo nie polecam. Chcesz być dobrym nauczycielem? Tu tego się nie nauczysz. Licencjat robiłem w innej, mniej prestiżowej uczelni, także mam porównanie. Czy nauczyciel musi mieć sportowe osiągi? Nie. A tu ciągły nacisk na wynik. Zajęcia z pływania - 100 metrów danym stylem na czas. Zajęcia z siatkówki niczym sadystyczny trening kadry, ale co się dziwić skoro dr A. O. to były trener kadry narodowej. Zamiast uczyć jak powinna wyglądać lekcja wf z danej dyscypliny to wykładowcy kładą nacisk na wysoką sprawność studenta. Organizacja studiów też zostawia wiele do życzenia, student jest informowany na ostatnią chwilę o ważnych zmianach. Stanowczo nie polecam. Ta pseudo AWF jedzie tylko na nazwisku Piłsudskiego i tym że jest w Warszawie...
Paula
Cześć, orientuje się może ktoś czy na kierunku sport potrzebna jest klasa sportowa?
11.07.2021
08.04.2021
Lenka
Witam. Chciałabym zapytać co bardziej polecacie na AWFie pielęgniarstwo czy fizjoterapię?
Magda
Chciałabym się zapytać o kierunek fizjoterapii. Wącham się między AWF a WSF
18.09.2020
25.05.2020
Antek
Czy trudno jest się dostać się na sport lub awf. Jakie wyniki z matury trzeba mieć ?
Tymon
Witam , czy trudno dostać się na fizjoterapie, jakie wyniki z matur trzeba mieć ?
24.02.2020
19.01.2020
dikej
hejka robił ktoś podyplomowe na tej uczelni? warto? czegoś nauczą czy tylko po papier??
Kum ba yah....my lord
Wrażenie że uczelnia stara się wlepić jak najwięcej warunków, a czasami oceny z egzaminu są wpisywane na podstawie losowania.... Uczelnia bardzo niedofinansowana przez co warunki nauki są nienajlepsze. Jedyna czytelnia jest mała, biblioteka też jest niewielka, niewiele też tam można znależć, zwłaszcza jakiś bardziej współczensych tytułów. Ogólnie brakuje miejsca gdzie można by było posiedzieć się pouczyć się w spokoju, bo w akademiku, jak to w akademiku trudno o spokój. Jedną z najgorszych rzeczy są tutaj zwykle chodniki, czesto polaman, krzywe, dwa razy lekko skrecilem kostke i wiele razy bylo blisko zaliczenia gleby. .. wiec lepiej chodzic ulica. Zaleznie od wydzialu warunki sa rozne, chodziaz jedna z salw budynku głownym awfu to tragedia. Czesc krzesel opada za nisko i nie da sie siedziec, malo co widac sponad wysokich oparc wczesniejszego rzedu krzeseł itp, ciezko cos notowac. Musze jednak docenic fakt niektorych prowadzacych i zajec, ktore byly swietne i tylko dzieki nim jakos przetrewalem moj czas na uczelni, potem zrezygnowałem. Podsumowujac na tir-ze niewiele sie robi, przepasc, wf-jest na prawde ciezko fizycznie, czasami cwicza na prawde niebepieczne rzeczy, przepasc , pieleg.- jest nawet okey, fiz- jest na prawde ciezko wszystko zdac i duzo duzo nauki.
03.01.2020
27.01.2019
quouo
Chodzi o kierunek fizjoterapia
quouo
UWAŻAJCIE NA TĄ UCZELNIE!!!!!! Uważają się za jednych z najlepszych w kraju, wiedza jaką tu przekazują wcale nie odbiega od innych uczelni, wiem bo jestem tutaj na magisterce a licencjat robiłem w innym miejscu. Nie istnieje tutaj coś takiego jak regulamin studiów czy przedmiotu. Prowadzący jest w stanie nie zaliczyć przedmiotu bez żadnej weryfikacji wiedzy, bez pisania zaliczeń,kolokwiów, odpowiedzi. Wiele rzeczy ustala się tutaj za plecami studenta tak,żeby zmusić do wzięcia warunku. Postawa dziekana także jest żenująca, nie reaguje zupełnie na problemy zgłaszane przez uczniów i jest do tego stopnia bezczelny, że w sytuacji największego zagęszczenia problemów bierze wolne i ma w głębokim poważaniu studentów. Bardziej polecam WUM , bo mimo dużej ilości materiału do nauczenia są tam przestrzegane regulaminy oraz prawa studenta. Zachęcam do wzięcia pod uwagę innych uczelni w kraju i mam nadzieje, że chętnych będzie coraz mniej i to otworzy trochę oczy władzom uczelni. ( 2018-2019 nabór mgr 130os/100 miejsc rok 2010 nabór mgr 400 os/100 miejsc - wiem bo kuzyn startował w tamtym czasie). MAFIA, MAFIA i jeszcze raz MAFIA!!!!!!
27.01.2019
24.01.2019
niepolecamxd
Studia licencjackie ukończyłam na innej uczelni, ale postanowiłam przenieść się na magisterkę do wawy na AWF. I to była najgorsza decyzja w życiu. Jedyne co się liczy to to, żeby jak najwięcej studentów miało warunki. Warunki z kolei nie są rozliczane wg punktów ECTS, a według widzimisie uczelni. Prowadzący traktują studentów w bardzo nieprzyjemny sposób, niekiedy wręcz bardzo chamski. Sam fakt, że z reguły na tą uczelnie startowało mega duża ilość osób (300-400), a w tym roku 120 daje do myślenia. Zaplecze edukacyjne hmmm... bardzo słabe. A jeżeli ktoś myśli, że skoro duże wymagania co do studenta to i większa wiedza to jest w dużym błędzie . Generalnie fizjoterapia to bardzo ciekawy i interesujący kierunek, ale stanowczo odradzam warszawski AWF!
wastedathletefuteawfpro
''Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.'' jak sie ma dusze sportowca to nawet na to niezerkniesz tylko wchodzisz robisz to co kochasz dziekuje
05.12.2018
23.12.2017
ALFREDO
Witam Szukam opinii na temat pani Edyty Sienkiewicz-Dianzenza jako promotora prac dyplomowych. To dla mnie ważna sprawa. jeśli ktoś z Państwa pisał lub pisze u niej pracę proszę się podzielić opinią. Oczywiście chodzi o AWF Warszawa Wydział Wychowania Fizycznego. Pozdrawiam Alfredo :)
Gabi
Jakie rozszerzenia są brane pod uwagę przy fizjoterapii? Czy biologia i geografia wystarczą???
06.09.2017
06.07.2017
Ola
hej mam pytanie czy cieżko dostać się na turystyke?
Kasia
Szukam jakiś opinii o turystyce i rekreacji na tej uczelni, ktoś coś???
16.06.2017
11.06.2017
fizjo
Mógłby ktoś opisać swoje wrażenia na fizjoterapii?
ktoś
Warunki podrożały - jak nie zdacie przedmiotu i chcecie być na kolejnym semestrze to za jeden zapłacicie 1000zł i zdajecie go w kolejnym, a jak znów nie zdacie to OUT fizjologia anatomia biologia biomechanika przemyślcie to :)
07.06.2017
03.07.2016
nanana345
Hej, mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę o kierunku Turystyka i Rekreacja na tej uczelni?
trelemorele
czy na kierunku takim jak terapia zajęciowa lub turystyka i rekreacja są egzaminy sprawnościowe z pływania w czasie studiów ?
03.07.2016
27.01.2016
anonim
Nikt na nikim nie żeruje, po prostu trzeba się uczyć i nie ciąć w ch... Denerwuje tylko kadra z dziekanatu, a poza tym jest ok. Pozdrawiam student 2 roku (SPORT)
Warunek
Nie polecam, chamstwo w czystej postaci, żerują na portfelach studentów wymuszając płacenie warunków - 724zł za przedmiot w semestrze. Dodam jeszcze, że sprawdzanie wiedzy przez ćwiczeniowców niewiele ma się do ich wkładu w przekazanie odpowiedniej wiedzy. Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.
25.01.2016
18.09.2014
studia podyplomowe
myślę o studiach podyplomowych na AWF w Warszawie, czy ta Relaksacja i Joga to jest jakaś nowość? ktoś może to studował i jest w stanie napisać, czego się spodziewać i czy warto to kończyć? Czy lepiej wybrać fozjoterapię? pod kontem pracy i możliwości?
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
06.07.2013
06.07.2013
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
kandydat
wie ktoś jak przeliczany jest czas na punkty z testów sprawnościowych na awf warszawa ?
25.06.2013
10.02.2013
Marcin
Ja bardzo lubię sport, dlatego też wybrałem AWF. a akurat ta akademia Józefa Piłsudskiego w Warszawie wydała mi się najlepsza :) i nie żałuje, bardzo mi się podoba, cieszę się, że jest dużo zajęć sportowych, że robię to, co zawsze chciałem, że mogę się rozwijać, że mam dobrą kondycję fizyczną ;)) polecam wszystkim!
athlete
Spoko AWF. Trzeba tu ludzi, jak najwięcej, bo w życiu chodzi o to żeby fizycznie być zdrowym, wtedy to życie jest długie. Akuratt awf w warszawie nie narzeka na brak studentow, ale innym placówkom się to zdarza! Z perspektywy milośnika spotu - biernego i czynnego - nie rozumiem takiej sytuacji!
27.08.2012
18.08.2012
anty-tir
Ja z kolei odradzam TiR. Jeden z gorszych kierunków. Tak naprawdę człowiek niewiele tu się uczy, tak jak miśka pisze - trzeba być matołem, żeby się nie utrzymać, a to znaczy że poziom jest nie za wysoki, a wymagania minimalne. Czy jest sens przeznaczać na to kilka lat? Raczej nie!
miśka
studiuje tutaj turystyke i rekreacje i w sumie polecam. zajecia ciekawe i trzeba byc naprawde matołem, żeby się na tych studiach nie utrzymać. bardzo fajne zajecia rekreacyjne, basen itd. Trochę dobrych chęci i nikt nie wyleci.
04.07.2012
03.06.2012
zuza
jestem całkiem ogarnięta w sprawach studenckich bo trzy razy w różnych miejscach w polsce rozpoczynałam studia, plus byłam na moście i erasmusie i popieram słowa dżeja - wydziały zamiejscowe sa zawsze trochę olewane i jest to nie tylko moja opinia, ale i paru znajomych którzy mieli porównanie. także nie polecam, chyba że nie masz innej opcji.
dżej
Bardzo wdzięczna ksywka ! Szczerze, to te zamiejscowe trochę po macoszemu zawsze są traktowane, znam to z doświadczenia, co prawda z innego województwa, ale jednak.. a teraz, jak kontynuuję karierę naukową, to tym bardziej się o tym przekonuję..
17.05.2012
31.03.2012
pchła
Wie ktoś jak to jest z tym wydziałem w Białej Podlaskiej? Generalnie jakbym mógł tutaj zostać na studiach, to bardzo by mi to odpowiadało, ale na siłę w jakieś kiepskie, zamiejscowe oddziały też się pchał nie będę ..
pozitiw
3 days left i będą dni otwarte, także wszystkiego moi drodzy maturzyści dowiecie się u źródeł. Dodam tylko , że nasz awf co rusz zdobywa jakieś nagrody, także można tylko skorzystać na studiowaniu tutaj
21.03.2012
11.03.2012
brawoJacek
problemy w wykonywaniu zawodu to nic, najgorzej, jeśli wykonujesz go źle. Źle wbita igła może skutkować śmiercią, dlatego trzeba się przyłożyć do teorii i praktyk. Szkoda gadać. Szkoła w każdym razie dobra, jak na imię od J. Piłsudskiego przystało.
Jacek
i dlatego później pojawiają się problemy w wykonywaniu swojego zawodu..
24.02.2012
24.02.2012
ema
Każdy kierunek wymaga specjalistycznego wyszkolenia. To nie jest kwestia \"A bo wy macie łatwe studia\". Mogą wydawać się łatwe, ale jeśli masz je studiować, to wcale już tak lekko nie jest. Pielęgniarstwo, jak każdy inny kierunek, wymaga dużo wkładu własnego, chyba, że chce się po prostu przebrnąć przez studia, czego nie polecam, bo później będzie się odczuwać braki w życiu zawodowym-praktycznym.
Dominik
Na każdym forum widzę opinie na temat pielęgniarstwa, że każdy boi się poziomu itp, ale to w końcu pielęgniarstwo. Chyba ten zawód zobowiązuje do wiedzy, a organizm człowieka jest skomplikowanym mechanizmem, którego prace trzeba znać. Więc wybierając pielęgniarstwo liczcie się z wysokim poziomem.
13.02.2012
10.02.2012
Paula
chciałabym zacząć studia na pięlegniarstwie, ale boję się poziomu... Może ktoś mi poradzić jak tam jest?
pielęgniarz
Polecam pielęgniarstwo chociaż jestem pierwszym rocznikiem i mozna powiedziec eksperymentalnym to jest super dobrze dobrana kadra naukowa trcohe duzo przedmiotow ale cos za cos
09.02.2012
06.02.2012
sportmen
Jestem na sporcie. Ciekawy, rozwojowy kierunek studiów. Dla mnie pasja.
SylWiaW
Widzę że fizjoterapia to modny kierunek. Ilu jest chętnych?
02.02.2012
30.01.2012
fizjoterapeutka
Oczywiście, że potrzeba trochę siły, ale przede wszystkim chodzi o technikę. Ja też nie jestem wielką babą ( bez obrazy moje panie), a daję sobie radę. Czy jest to kierunek na czasie.. hmm.. z tym można dyskutować, na pewno trzeba złapać praktykę w prywatnym zakładzie, żeby żyć przyzwoicie
Cosmo
Jestem na kosmetologii. Mogę śmiało polecić tą uczelnię. Super zaplecze, wykładowcy ludzcy. Dużo się uczę i już zaczynam stawiać samodzielne kroki w zawodzie.
23.01.2012
18.01.2012
Jano22
Fizjoterapia jest extra sama w sobie. Nie trzeba być mięśniakiem żeby dobrze wykonywać swoją pracę. Startuj
pacjęt
fizjoterapia nie jest kierunkiem zarezerwowanym dla mężczyzn powyżej 190 cm i wadze 100 kg, delikatny dotyk pięknej dziewczyny jest lekiem sam w sobie.
09.12.2011
30.05.2011
Jola
Mysle o fizjoterapii na AWFie, bo slyszalam ze to jest kierunek na czasie. NIe tyle, ze modny, co dajacy prace. Tylko zastanawiam sie, czy dziewczyna o wadze 51 kg i zwroscie 162 cm da rade z pacjentami pod 2 metry i 100 kilo? Czy powinnam sie tym martwic?
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Politechnika Częstochowska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Zamojska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium