• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 00-968 Warszawa, ul. Marymoncka 34, (+22) 834 76 67,

Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie to jedna z najlepszych uczelni sportowych w kraju. Od lat zajmuje czołowe miejsca w prestiżowych rankingach, co świadczy o wysokim poziomie kształcenia studentów.

Akademia posiada w swojej strukturze trzy wydziały: Rehabilitacji, Wychowania Fizycznego i zamiejscowy Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu w Białej Podlaskiej. Łącznie oferują one siedem kierunków: fizjoterapia, pielęgniarstwo, turystyka i rekreacja, wychowanie fizyczne, sport, terapia zajęciowa oraz kosmetologia (WWFiS w Białej Podlaskiej). Uczelnia prowadzi również studia I i II stopnia, podyplomowe oraz doktoranckie.

Dowiedz się więcej o aktualnej rekrutacji i życiu studentów AWF w Warszawie.


Ocena uczelni

8.11 / 10
370 głosów

Opinie (49)
Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, AWF Warszawa

Wychowanek
Dziadek z kiosku, student uniwersytetu z kierunku filozofia, itp. .. Bez styczności z w-f i sportem. Czy to podstawa przyjęcia do AWF. A może, pieniądze,/ a może ich brak/, bankowca "Balcera". Ludzie ?? Te wpisy na poziomie przedszkolaków.
05.10.2022
09.06.2022
Zuzix
Polecacie pielęgniarstwo albo fizjoterapie?
Student
Jeśli chodzi o kierunek WF to stanowczo nie polecam. Chcesz być dobrym nauczycielem? Tu tego się nie nauczysz. Licencjat robiłem w innej, mniej prestiżowej uczelni, także mam porównanie. Czy nauczyciel musi mieć sportowe osiągi? Nie. A tu ciągły nacisk na wynik. Zajęcia z pływania - 100 metrów danym stylem na czas. Zajęcia z siatkówki niczym sadystyczny trening kadry, ale co się dziwić skoro dr A. O. to były trener kadry narodowej. Zamiast uczyć jak powinna wyglądać lekcja wf z danej dyscypliny to wykładowcy kładą nacisk na wysoką sprawność studenta. Organizacja studiów też zostawia wiele do życzenia, student jest informowany na ostatnią chwilę o ważnych zmianach. Stanowczo nie polecam. Ta pseudo AWF jedzie tylko na nazwisku Piłsudskiego i tym że jest w Warszawie...
06.11.2021
11.07.2021
Paula
Cześć, orientuje się może ktoś czy na kierunku sport potrzebna jest klasa sportowa?
Lenka
Witam. Chciałabym zapytać co bardziej polecacie na AWFie pielęgniarstwo czy fizjoterapię?
08.04.2021
18.09.2020
Magda
Chciałabym się zapytać o kierunek fizjoterapii. Wącham się między AWF a WSF
Antek
Czy trudno jest się dostać się na sport lub awf. Jakie wyniki z matury trzeba mieć ?
25.05.2020
24.02.2020
Tymon
Witam , czy trudno dostać się na fizjoterapie, jakie wyniki z matur trzeba mieć ?
dikej
hejka robił ktoś podyplomowe na tej uczelni? warto? czegoś nauczą czy tylko po papier??
19.01.2020
03.01.2020
Kum ba yah....my lord
Wrażenie że uczelnia stara się wlepić jak najwięcej warunków, a czasami oceny z egzaminu są wpisywane na podstawie losowania.... Uczelnia bardzo niedofinansowana przez co warunki nauki są nienajlepsze. Jedyna czytelnia jest mała, biblioteka też jest niewielka, niewiele też tam można znależć, zwłaszcza jakiś bardziej współczensych tytułów. Ogólnie brakuje miejsca gdzie można by było posiedzieć się pouczyć się w spokoju, bo w akademiku, jak to w akademiku trudno o spokój. Jedną z najgorszych rzeczy są tutaj zwykle chodniki, czesto polaman, krzywe, dwa razy lekko skrecilem kostke i wiele razy bylo blisko zaliczenia gleby. .. wiec lepiej chodzic ulica. Zaleznie od wydzialu warunki sa rozne, chodziaz jedna z salw budynku głownym awfu to tragedia. Czesc krzesel opada za nisko i nie da sie siedziec, malo co widac sponad wysokich oparc wczesniejszego rzedu krzeseł itp, ciezko cos notowac. Musze jednak docenic fakt niektorych prowadzacych i zajec, ktore byly swietne i tylko dzieki nim jakos przetrewalem moj czas na uczelni, potem zrezygnowałem. Podsumowujac na tir-ze niewiele sie robi, przepasc, wf-jest na prawde ciezko fizycznie, czasami cwicza na prawde niebepieczne rzeczy, przepasc , pieleg.- jest nawet okey, fiz- jest na prawde ciezko wszystko zdac i duzo duzo nauki.
quouo
Chodzi o kierunek fizjoterapia
27.01.2019
27.01.2019
quouo
UWAŻAJCIE NA TĄ UCZELNIE!!!!!! Uważają się za jednych z najlepszych w kraju, wiedza jaką tu przekazują wcale nie odbiega od innych uczelni, wiem bo jestem tutaj na magisterce a licencjat robiłem w innym miejscu. Nie istnieje tutaj coś takiego jak regulamin studiów czy przedmiotu. Prowadzący jest w stanie nie zaliczyć przedmiotu bez żadnej weryfikacji wiedzy, bez pisania zaliczeń,kolokwiów, odpowiedzi. Wiele rzeczy ustala się tutaj za plecami studenta tak,żeby zmusić do wzięcia warunku. Postawa dziekana także jest żenująca, nie reaguje zupełnie na problemy zgłaszane przez uczniów i jest do tego stopnia bezczelny, że w sytuacji największego zagęszczenia problemów bierze wolne i ma w głębokim poważaniu studentów. Bardziej polecam WUM , bo mimo dużej ilości materiału do nauczenia są tam przestrzegane regulaminy oraz prawa studenta. Zachęcam do wzięcia pod uwagę innych uczelni w kraju i mam nadzieje, że chętnych będzie coraz mniej i to otworzy trochę oczy władzom uczelni. ( 2018-2019 nabór mgr 130os/100 miejsc rok 2010 nabór mgr 400 os/100 miejsc - wiem bo kuzyn startował w tamtym czasie). MAFIA, MAFIA i jeszcze raz MAFIA!!!!!!
niepolecamxd
Studia licencjackie ukończyłam na innej uczelni, ale postanowiłam przenieść się na magisterkę do wawy na AWF. I to była najgorsza decyzja w życiu. Jedyne co się liczy to to, żeby jak najwięcej studentów miało warunki. Warunki z kolei nie są rozliczane wg punktów ECTS, a według widzimisie uczelni. Prowadzący traktują studentów w bardzo nieprzyjemny sposób, niekiedy wręcz bardzo chamski. Sam fakt, że z reguły na tą uczelnie startowało mega duża ilość osób (300-400), a w tym roku 120 daje do myślenia. Zaplecze edukacyjne hmmm... bardzo słabe. A jeżeli ktoś myśli, że skoro duże wymagania co do studenta to i większa wiedza to jest w dużym błędzie . Generalnie fizjoterapia to bardzo ciekawy i interesujący kierunek, ale stanowczo odradzam warszawski AWF!
24.01.2019
05.12.2018
wastedathletefuteawfpro
''Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.'' jak sie ma dusze sportowca to nawet na to niezerkniesz tylko wchodzisz robisz to co kochasz dziekuje
ALFREDO
Witam Szukam opinii na temat pani Edyty Sienkiewicz-Dianzenza jako promotora prac dyplomowych. To dla mnie ważna sprawa. jeśli ktoś z Państwa pisał lub pisze u niej pracę proszę się podzielić opinią. Oczywiście chodzi o AWF Warszawa Wydział Wychowania Fizycznego. Pozdrawiam Alfredo :)
23.12.2017
06.09.2017
Gabi
Jakie rozszerzenia są brane pod uwagę przy fizjoterapii? Czy biologia i geografia wystarczą???
Ola
hej mam pytanie czy cieżko dostać się na turystyke?
06.07.2017
16.06.2017
Kasia
Szukam jakiś opinii o turystyce i rekreacji na tej uczelni, ktoś coś???
fizjo
Mógłby ktoś opisać swoje wrażenia na fizjoterapii?
11.06.2017
07.06.2017
ktoś
Warunki podrożały - jak nie zdacie przedmiotu i chcecie być na kolejnym semestrze to za jeden zapłacicie 1000zł i zdajecie go w kolejnym, a jak znów nie zdacie to OUT fizjologia anatomia biologia biomechanika przemyślcie to :)
nanana345
Hej, mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę o kierunku Turystyka i Rekreacja na tej uczelni?
03.07.2016
03.07.2016
trelemorele
czy na kierunku takim jak terapia zajęciowa lub turystyka i rekreacja są egzaminy sprawnościowe z pływania w czasie studiów ?
anonim
Nikt na nikim nie żeruje, po prostu trzeba się uczyć i nie ciąć w ch... Denerwuje tylko kadra z dziekanatu, a poza tym jest ok. Pozdrawiam student 2 roku (SPORT)
27.01.2016
25.01.2016
Warunek
Nie polecam, chamstwo w czystej postaci, żerują na portfelach studentów wymuszając płacenie warunków - 724zł za przedmiot w semestrze. Dodam jeszcze, że sprawdzanie wiedzy przez ćwiczeniowców niewiele ma się do ich wkładu w przekazanie odpowiedniej wiedzy. Stan ogólny uczelni tragiczny, sale nie wyposażone, zimą w niektórych salach można zamarznąć.
studia podyplomowe
myślę o studiach podyplomowych na AWF w Warszawie, czy ta Relaksacja i Joga to jest jakaś nowość? ktoś może to studował i jest w stanie napisać, czego się spodziewać i czy warto to kończyć? Czy lepiej wybrać fozjoterapię? pod kontem pracy i możliwości?
18.09.2014
06.07.2013
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
ja :)
hej! ;) Chciałam zapytać doświadczonych czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem miałam 72 pkt.?...
06.07.2013
25.06.2013
kandydat
wie ktoś jak przeliczany jest czas na punkty z testów sprawnościowych na awf warszawa ?
Marcin
Ja bardzo lubię sport, dlatego też wybrałem AWF. a akurat ta akademia Józefa Piłsudskiego w Warszawie wydała mi się najlepsza :) i nie żałuje, bardzo mi się podoba, cieszę się, że jest dużo zajęć sportowych, że robię to, co zawsze chciałem, że mogę się rozwijać, że mam dobrą kondycję fizyczną ;)) polecam wszystkim!
10.02.2013
27.08.2012
athlete
Spoko AWF. Trzeba tu ludzi, jak najwięcej, bo w życiu chodzi o to żeby fizycznie być zdrowym, wtedy to życie jest długie. Akuratt awf w warszawie nie narzeka na brak studentow, ale innym placówkom się to zdarza! Z perspektywy milośnika spotu - biernego i czynnego - nie rozumiem takiej sytuacji!
anty-tir
Ja z kolei odradzam TiR. Jeden z gorszych kierunków. Tak naprawdę człowiek niewiele tu się uczy, tak jak miśka pisze - trzeba być matołem, żeby się nie utrzymać, a to znaczy że poziom jest nie za wysoki, a wymagania minimalne. Czy jest sens przeznaczać na to kilka lat? Raczej nie!
18.08.2012
04.07.2012
miśka
studiuje tutaj turystyke i rekreacje i w sumie polecam. zajecia ciekawe i trzeba byc naprawde matołem, żeby się na tych studiach nie utrzymać. bardzo fajne zajecia rekreacyjne, basen itd. Trochę dobrych chęci i nikt nie wyleci.
zuza
jestem całkiem ogarnięta w sprawach studenckich bo trzy razy w różnych miejscach w polsce rozpoczynałam studia, plus byłam na moście i erasmusie i popieram słowa dżeja - wydziały zamiejscowe sa zawsze trochę olewane i jest to nie tylko moja opinia, ale i paru znajomych którzy mieli porównanie. także nie polecam, chyba że nie masz innej opcji.
03.06.2012
17.05.2012
dżej
Bardzo wdzięczna ksywka ! Szczerze, to te zamiejscowe trochę po macoszemu zawsze są traktowane, znam to z doświadczenia, co prawda z innego województwa, ale jednak.. a teraz, jak kontynuuję karierę naukową, to tym bardziej się o tym przekonuję..
pchła
Wie ktoś jak to jest z tym wydziałem w Białej Podlaskiej? Generalnie jakbym mógł tutaj zostać na studiach, to bardzo by mi to odpowiadało, ale na siłę w jakieś kiepskie, zamiejscowe oddziały też się pchał nie będę ..
31.03.2012
21.03.2012
pozitiw
3 days left i będą dni otwarte, także wszystkiego moi drodzy maturzyści dowiecie się u źródeł. Dodam tylko , że nasz awf co rusz zdobywa jakieś nagrody, także można tylko skorzystać na studiowaniu tutaj
brawoJacek
problemy w wykonywaniu zawodu to nic, najgorzej, jeśli wykonujesz go źle. Źle wbita igła może skutkować śmiercią, dlatego trzeba się przyłożyć do teorii i praktyk. Szkoda gadać. Szkoła w każdym razie dobra, jak na imię od J. Piłsudskiego przystało.
11.03.2012
24.02.2012
Jacek
i dlatego później pojawiają się problemy w wykonywaniu swojego zawodu..
ema
Każdy kierunek wymaga specjalistycznego wyszkolenia. To nie jest kwestia \"A bo wy macie łatwe studia\". Mogą wydawać się łatwe, ale jeśli masz je studiować, to wcale już tak lekko nie jest. Pielęgniarstwo, jak każdy inny kierunek, wymaga dużo wkładu własnego, chyba, że chce się po prostu przebrnąć przez studia, czego nie polecam, bo później będzie się odczuwać braki w życiu zawodowym-praktycznym.
24.02.2012
13.02.2012
Dominik
Na każdym forum widzę opinie na temat pielęgniarstwa, że każdy boi się poziomu itp, ale to w końcu pielęgniarstwo. Chyba ten zawód zobowiązuje do wiedzy, a organizm człowieka jest skomplikowanym mechanizmem, którego prace trzeba znać. Więc wybierając pielęgniarstwo liczcie się z wysokim poziomem.
Paula
chciałabym zacząć studia na pięlegniarstwie, ale boję się poziomu... Może ktoś mi poradzić jak tam jest?
10.02.2012
09.02.2012
pielęgniarz
Polecam pielęgniarstwo chociaż jestem pierwszym rocznikiem i mozna powiedziec eksperymentalnym to jest super dobrze dobrana kadra naukowa trcohe duzo przedmiotow ale cos za cos
sportmen
Jestem na sporcie. Ciekawy, rozwojowy kierunek studiów. Dla mnie pasja.
06.02.2012
02.02.2012
SylWiaW
Widzę że fizjoterapia to modny kierunek. Ilu jest chętnych?
fizjoterapeutka
Oczywiście, że potrzeba trochę siły, ale przede wszystkim chodzi o technikę. Ja też nie jestem wielką babą ( bez obrazy moje panie), a daję sobie radę. Czy jest to kierunek na czasie.. hmm.. z tym można dyskutować, na pewno trzeba złapać praktykę w prywatnym zakładzie, żeby żyć przyzwoicie
30.01.2012
23.01.2012
Cosmo
Jestem na kosmetologii. Mogę śmiało polecić tą uczelnię. Super zaplecze, wykładowcy ludzcy. Dużo się uczę i już zaczynam stawiać samodzielne kroki w zawodzie.
Jano22
Fizjoterapia jest extra sama w sobie. Nie trzeba być mięśniakiem żeby dobrze wykonywać swoją pracę. Startuj
18.01.2012
09.12.2011
pacjęt
fizjoterapia nie jest kierunkiem zarezerwowanym dla mężczyzn powyżej 190 cm i wadze 100 kg, delikatny dotyk pięknej dziewczyny jest lekiem sam w sobie.
Jola
Mysle o fizjoterapii na AWFie, bo slyszalam ze to jest kierunek na czasie. NIe tyle, ze modny, co dajacy prace. Tylko zastanawiam sie, czy dziewczyna o wadze 51 kg i zwroscie 162 cm da rade z pacjentami pod 2 metry i 100 kilo? Czy powinnam sie tym martwic?
30.05.2011
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Opolski
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie