• Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Akademia Nauk Stosowanych im. Księcia Mieszka I, Filia w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 00-680 Warszawa, ul. Poznańska 6/8, (+22) 622 01 90, kom. 516 088 042, kontakt@wspia.waw.pl

Akademia Nauk Stosowanych im. Księcia Mieszka I w Poznaniu, Filia w Warszawie (dawniej Wyższa Szkoła Pedagogiki i Administracji) to uczelnia z wieloletnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją na rynku edukacyjnym, która kształci studentów na studiach I i II stopnia oraz studiach podyplomowych. Zajęcia prowadzone są w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym oraz z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość.

Wydział Nauk Społecznych w Warszawie został powołany do życia w 2017 roku i prowadzi w ramach studiów licencjackich kształcenia na dwóch kierunkach: zarządzaniu oraz pedagogice. Szkoła stawia sobie za cel stworzenie studentom możliwości realizacji indywidualnych potrzeb i zainteresowań. Wykładowcy to nie tylko teoretycy, ale również osoby z doświadczeniem praktycznym, co daje studentom szansę konfrontacji wiedzy teoretycznej z praktyką.

W programie studiów placówka uwzględnia realizację praktyk i zajęć terenowych, które mają wyposażyć studenta w wiedzę oraz umiejętności praktyczne. Są one niezbędne do samodzielnej pracy zawodowej i zwiększają konkurencyjność absolwenta na rynku pracy.


Ocena uczelni

7.14 / 10
23 głosów

Opinie (13)
Akademia Nauk Stosowanych im. Księcia Mieszka I, Filia w Warszawie, ANSM Warszawa

izabella
Nie wiem, czy warto pytać o kierunek Pedagogika na tej uczelni, bo widzę że nikt tutaj nie odpowiada na pyatnia i głucho całkiem, jeśli jednak są studenci pedagogiczni to chętnie poznam ich opinie na temat studiów tutaj.
29.09.2022
25.09.2021
Marla
Złożyłam papiery na pedagogika I stopnia niestacjonarne z resocjalizacja do Warszawy, czy ktoś oprócz mnie się wybiera?
Kotekburomotek
Realizowałam studia na kierunku terapia pedagogiczna. Mgr. Jestem bardzo bardzo niezadowolona. Bałagan w dziekanacie, zero egzaminów , bardzo niski poziom nauczania. Szkoła która szkoli dla papierka. Jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to nie tam
30.06.2021
30.03.2021
Adam
Jak jest na kierunku prawo ? Jaki poziom ?
Reni
Czy ktoś jest lub był na studiach podyplomowych Si ? Mam możliwość dołączyć do poprzedniej edycji bo mam ukończony 1 stopień tylko czy warto
24.10.2019
26.03.2019
podyplomowe z logopedii?
czy ktos realizował w tej szkole studia podyplomowe z zakresu Logopedii i może wyrazić swoje zdanie na ten temat?
jagoda
Z tego co się orientuję, to dlatego tutaj jest mało wpisów, bo to jest od niedawna warszawska filia dla szkoły w Poznaniu. Ta sam nazwa wpiszcie dla Poznania - i zobaczycie tam setki komentarzy, tylko że słabe są opinie raczej. Z kolei tutaj studenci nie piszą, więc o Warszawie niewiele wiemy.
20.03.2019
19.11.2018
mało ocen
ta szkoła ma bardzo mało ocen, aż to dziwne w porównaniu do innych szkół, gdzie jest po kilkadziesiąt albo kilkaset komentarzy, czy są tutaj studenci którzy mogliby napisać swoją opinię???
inga
myślę o studiach pedagogicznych, biorę pod uwagę tą szkołę, macie jakieś porównanie z innymi? w Warszawie oczywiście
23.08.2018
08.06.2018
Ewa
czy oni rekrutują pierwszy rok teraz, czy już mają studentów z 2017 roku? chodzi mi o to, czy jest sens pytać kogoś, jak jest? czy są już studenci tej uczelni, którzy kontynuują drugi rok???
rodo
wydział powstał 22 lutego 2017 roku, a centrala jest w Poznaniu, od 2004 roku funkcjonuje
04.06.2018
25.05.2018
pedagogika
Czy to jest nowa szkoła w Warszawie? Na ich stronie ten kierunek widnieje jako Nowość. Ale nie ma żadnego opisu, informacji o programie studiów, ani listy wykładowców. Czy możecie coś więcej napisać na temat tej uczelni, czy warto?
opinia
tutaj w W-wie to jst nowa szkoła, ale centrala jest w Poznaniu, poszukajcie sobie i poczytajcie opinie.... troche straszno
21.05.2018
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Politechnika Częstochowska
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Tarnowska
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Zamojska
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach