• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Nauk Stosowanych WSGE im. A. De Gasperi w Józefowie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 05-420 Józefów, ul. Sienkiewicza 4, (+22) 789 19 03, dziekanat@wsge.edu.pl

Akademia Nauk Stosowanych WSGE im. A. De Gasperi w Józefowie (d. Wyższa Szkoła Gospodarki Euroregionalnej im. Alcide De Gasperi) została utworzona w 2002 roku. Jej patronem jest wybitny włoski i europejski mąż stanu Alcide De Gasperi - jeden z twórców zjednoczonej Europy, uhonorowany za swoją działalność Nagrodą Karola Wielkiego.

Uczelnia ma uprawnienia do prowadzenia studiów o profilu ogólnoakademickim lub praktycznym: na poziomie studiów pierwszego stopnia (na kierunkach administracja,pedagogika, zarządzanie, bezpieczeństwo wewnętrzne), na poziomie studiów drugiego stopnia (na kierunkach pedagogika, zarządzanie i bezpieczeństwo wewnętrzne) oraz na poziomie jednolitych studiów magisterskich na kierunkach Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, Psychologia oraz Prawo. Studia przygotowują uczniów do samodzielnego poszukiwania pracy, zmiany zawodu, zdobywania nowych kwalifikacji i samokształcenia. Uczelnia daje możliwość uzupełniania wykształcenia poprzez szkolenia i studia podyplomowe.

Zapoznaj się z zasadami rekrutacji i dowiedz się więcej na temat oferty edukacyjnej AWSGE.


Ocena uczelni

6.28 / 10
332 głosów

Opinie (73)
Akademia Nauk Stosowanych WSGE im. A. De Gasperi w Józefowie , AWSGE Józefów

Ola
odpowiedź dla Kandydat z dnia 06.11.2020
Nie ma na stronie Uczelni żadnej informacji o Socjologii, nie jest już prowadzona rekrutacja na ten kierunek.
09.11.2020
06.11.2020
Kandydat
Czy ktoś może napisać czy uczelnia ma jeszcze studentów socjologii? Na stronie uczelni jest informacja że prowadzą socjologię, a jak chcę się zapisać to dostaję informację w biurze obsługi studenta, że nie prowadzą studiów na kierunku socjologia.
Kasia
Czy ktoś skończył tutaj prawo urzędnicze ? Moge prosić jakies informację jak to się ma potem z praca , bo o ile mi wiadomo to prawo jest 5 lat. A uczelnia ma w ofercie 3-letnie studia.
09.03.2020
12.01.2020
Absolwentka
Ja tez skonczylam ta szkole ale problemow zadnych ani w uczelni nie miałam ani później z praca też nie było. Może masz wygórowane wymagania co do warunków zatrudnienia typu 10 tyś na rękę.....
absolwentka
Nie polecam. Ja mam ciężko po tej uczelni znaleźć pracę.
12.01.2020
11.01.2020
Emila
Również jestem studentką wsge. Potrzebny jest mi papier do pracy. Dogadać się z wykładowcami faktycznie można. W dziekanacie różnie to bywa. Ale zastanawiamy się ( my studenci) co taka aktywność w komentarzach. Czyżby znów jakaś kontrola na uczelni.
Aga
Jestem zadowolona z wyboru tej uczelni: zajęcia prowadzone są na wysokim poziomie, obsługa bardzo pomocna.
09.01.2020
04.01.2020
Marek
Widzę, że zrobiło się aktywniej na tej stronie. Pamiętam jak szukałem info na temat WSGE przed moim studiowaniem i nie znalazłem za wiele... Teraz już sam mogę się wypowiedzieć 😁 W naszym powiecie jedyny wybór i słuszny! Polecam, spokojnie można dogadać się z wykładowcami, pracownikami oraz studentami i studentkami 😁 Przekazana wiedza praktyczna i teoretyczna na poziomie! Tak więc nie może co rozmyślać i zapisywać się w kolejnym nabierze!
W.
Polecam studiowanie na WSGE, wykładowcy bardzo sympatyczni z dużą wiedzą, bardzo ciekawy wybór studiów podyplomowych oraz praktycznych kursów, cena czesnego również jest korzystna, a Panie w dziekanacie zawsze miłe i chętne do pomocy. 🙂
04.01.2020
04.01.2020
Studentka J.
Studiuję już na Wsge 5 rok i jestem bardzo zadowolona. Wczesniej studiowalam też na Aps i jeżeli chodzi o podejście do studenta to Wsge wygrywa bez żadnego komentarza. Wykładowcy kompetentni na zajęciach zawsze siedzę z zaciekawieniem, a i przygotowanie do zawodu naprawde rzetelne dzieki dużej ilości praktyk. Ja polecam Wsge i tak na marginesie nigdy mi się nie zdarzyło żeby ktoś w dziekanacie był dla mnie nie miły. Zdziwiły mnie te komentarze.
Absolwentka
odpowiedź dla żal.pl z dnia 01.12.2019
Trochę z niesmakiem czytam powyższe opinie... Studiowałam w WSGE 5 lat BW, ukończyłam i także mogę się w tej kwestii wypowiedzieć. Oczywiście, że nie mogę w 100% powiedzieć że wszystko "cyka" jak należy ale... gdzie tak cyka? Wykładowców oceniam na b. wysokim poziomie, b. często z wiedzą teoretyczną i praktyczną w związku z wykonywanym przez nich drugim zawodem i dzieląc się swoim doświadczeniem, historiami z życia zawodowego, tłumacząc suchą teorię po swojemu poszerzali nasze podstawy w danym zakresie. Dziekanat zawsze chętny do pomocy! Stypendia i zapomogi każdy mógł się o nie ubiegać, a os. je prowadząca prowadziła za rękę aby wszystkie dokumenty (a jest ich trochę) były takie jak trzeba. Osobiście polecam WSGE!
02.12.2019
01.12.2019
żal.pl
Żal, że ludzie nie potrafią z godnością odejść z miejsca pracy nie zostawiając po sobie tzw. "smrodku".....
studentka
odpowiedź na zadania pytania: niestety wszystkie -tak.
30.11.2019
03.11.2019
Anka
Właśnie przeniosłam się na inną uczelnię. Nie poszłam studiować tylko dla papierka. Nie polecam uczelni. Lepiej dojechać do W-wy.
kandydatka
Koszmar. Panie w dziekanacie miłe ale tylko chyba raczej przy właścicielach. Coś się dowiedzieć to jak powyżej. Podobno kadra z dziekanatu nikt nie ma wyższego. Nie polecam i tak trzeba płacić lepiej wybrać inną uczelnię tak ja ja to zrobiłam.
02.11.2019
28.10.2019
absolwentka
Nie polecam. Szkoda czasu i pieniędzy. Godziny przy przedmiotach wykazane w suplemencie do dyplomu nie pokrywają się z planem , który został zrealizowany. krótko mówiąc, nie realizuje uczelnia przedmiotów, jak wymaga to przyjęty plan i program studiów. Są np zrealizowane z danego przedmiotu osiem godzin a powinno być zrealizowane 27 godzin. I takich różnych rzeczy można przytaczać ......
PRAWO URZĘDNICZE - pytanie
Chciałbym dowiedzieć się wiecej informacji od studentów na temat kierunku PRAWO URZĘDNICZE. Po pierwsze - dlaczego te studia trwają 3 lata, a nie są w systemie jednolitym magisterskim? Co macie na dyplomie wpisane - licencjat PRAWA? czy to jest zgodne z wymogami Ministerstwa, że system jest licencjacki? I generalnie, jak oceniacie same studia, ich poziom, wykładowców? Nie widzę na stronie wykazu przedmiotów, ani nazwisk wykładowców, a opis sylwetki absolwenta pokazuje mi Error 404. Czy gdzieś znajdę więcej informacji?
06.10.2019
17.05.2019
Ania
Zarządzanie oświatą (studia poprzez e-learning)- oceniam bardzo negatywnie. Jeśli ktoś chce zdobyć tylko "papier" OK. Natomiast, jeśli ktoś chciałby posiąść rzetelną wiedzę, którą będzie mógł wykorzystywać w praktyce, absolutnie szkoda czasu, energii i pieniędzy.
STUDENDTKA :)
Jestem zadowolona z poziomu uczelni, wykładowców, kosztów itp. Wolne niedziele, stypendia i przyjazna atmosfera to to co zachęciło mnie do studiowania w WSGE. Szkoda że kończę już magisterkę.
08.03.2019
04.02.2018
swastikindia28@gmail.com
Szanowni Państwo, Nazywam się Dhara Rankitkumar Patel. Jestem z Indii. Potrzebuję pomocy od ciebie odnośnie mojego wniosku w twojej uczelni. Złożyłem podanie w twojej uczelni przez agenta z Indii. Dostałem od mojego agenta "list z zaproszeniem". W zaproszeniu, mój numer rejestracyjny to 400. Mój numer paszportu to N7142657. Chcę wiedzieć o moim statusie aplikacyjnym, ponieważ przekazałem pełnoprawnej sumy agentowi za wypłatę opłat na studia. Tutaj załączam mój "list z zaproszeniem", który dostałem z waszej uczelni. Proszę dać mi znać, czy ten list jest autentyczny, czy nie, a jeśli jest ważny, proszę podać mój wniosek i pokwitowanie zapłaty. Regards. Swastik India Engineering Jayendra H Prajapati City : Vadodara,Pin 390024 State : Gujarat ( INDIA ) Contact : 7359240705 2 Attachments
karolakrejola
Myślałam że tylko w stolicy i większych miastach mamy studentów z zagranicy, a tu u nas w Józefowie też jest ich sporo. Mamy sporo zajęć w języku angielskim więc to nie problem dla obcokrajowców uczęszczać na zajęcia. No i samo życie jest dużo tańsze w takim mniejszym mieście.
01.02.2018
05.01.2018
baninikon
Jeśli dla kogoś pieniądze nie są kluczowym wyznacznikiem to lepiej postawić na niepubliczną uczelnię gdzie wykładowcami i tak są profesorowie z prestiżowych uniwersytetów. Kończę właśnie 3 rok licencjackich na WSGE w Józefowie i trzymają poziom, w ostatnim rankingu znaleźli się w TOP 25 najlepszych uczelni!
ED
Hej. Czy ktoś studiował /studiuje oligofrenopedagogikę na tej uczelni? jak to wygląda? warto się zapisać? Na innych uczelniach są 3 semestry- tu tylko dwa, czy nie ma potem kłopotu, że za mało godzin? Dajcie znać, bo jestem zagubiona :(
11.11.2017
30.09.2017
pantera
Według rankingów to jedna z lepszych niepublicznych uczelni w Polsce, a co do samego poziomu to nauczania to jest ok. Zajęcia prowadzone są w formie multimedialnej i przez szanowanych profesorów więc poziom jest naprawdę przyzwoity :)
balinska
Wykładowców mamy najlepszych z możliwych bo są sprowadzani z topowych uczelni, ale widać że coś się stało bo entuzjazm znacznie opadł... Możliwe że nie dogadują się z władzami uczelni lub coś w tym rodzaju. Ja kończę właśnie bezpieczeństwo na 3 roku.
24.07.2017
28.05.2017
Paula
Witam. Jestem po mgr pedagogika. Za moich czasów było super. Bardzo dobrze wspominam moje studia super wykładowcy, mega atmosfera z tym, że na 5-tym roku po odebraniu budynków atmosfera zrobiła się kiepska... Wykładowcy strasznie narzekali na płace co przekładało się na jakość wykładów.
wirca
uczą jak uczą - mnie tam tylko papierek interesuje . wiec trudno zaliczyć i czy trzeba być na wykładach , czy po prostu da się przelecieć pro forma?
14.04.2017
05.03.2016
Leoś
Heniek, dobrze słyszałeś. Tak mało osób się tu zapisuje na studia że muszą muzułmanów kształcić. Ciekawe kto tam teraz wykłada, może jakiś nowy Bin Laden? Ja się w porę wypisałem :-)
Heniek
Cześć, co możecie powiedzieć o kierunku bezpieczeństwo na tej uczelni? Słyszałem że pada uczelni, marne wykłady z tego kierunki no i kiepska atmosfera. To prawda? Nie warto może się zapisywać i na darmo kasy wydawać?!
16.02.2016
31.08.2015
prawo????
jak jest na kierunku PRAWO???? napiszcie proszę co co studiuja tytaj, pliiiz
Ala
Co możecie powiedzieć na temat tej uczelni. Czy warto się tutaj zapisać na kierunek administracja?
27.07.2015
09.07.2015
Nikita
Koszmar!!! To jest jak z dentystą, jak jest dobry, to bierze więcej, ale wiesz za co płacisz. Konkluzja: lepiej wydać więcej kasy ale na renomowaną uczelnię........
Zarządzanie
Witam, od października zamierzam uczyć się na tej uczelni w Józefowie na kierunku zarządzanie. Czy jest ktoś kto mógłby mi przybliżyć tą uczelnie oraz Kierunek?
22.06.2015
06.06.2015
rozczarowana
Pewnie masz rację, zresztą to widać, a dziś powinno być wolne. Bez sensu te zajęcia - 4 studentów , znudzeni i jacyś zdesperowani ci wykładowcy. Nuda i ten poziom, trzeba szukać lepszych uczelni
mania
oj coś pozyty ustygły od września, czyżby pozwalniali się informatycy wynajęci do wpisów? pewnie tak bo jak studiuję od 3 lat to w szkole jakoś opustoszało hihihi a już cokolwiek załatwić graniczy z cudem, poza tym ta atmosferka ... czyżby upadek??? dorze że kończe ...
18.05.2015
12.09.2014
ok:-)
ok.
mimi
ok. ja studiowałam ped. na licencjacie, teraz zostaje na mgr. dobre warunki, są stypendia, cena też ok.
23.08.2014
08.08.2014
ela
polecam, jest tanio , dobry klimat, wykładowcy sympatyczni.
student z Warszawy
polecam, profesjonalne przygotowanie osób prowadzących wykłady i ćwiczenia, jest dobra atmosfera, stypendia , ok.
12.07.2014
11.07.2014
ewa
polecam :-) dobra kadra, ciekawi ludzie prowadzą zajęcia, plany ok.
ja , Warszawa
Polecam ! Fajnie.
27.06.2014
23.04.2014
magda
hej ,czy ktos z was studiował może administracje w piasecznie ?macie może jakies testy albo ściągi ;-)?
anna
Czy ktoś miał statystykę z demografią z dr Antczak ?czy bardzo ciężko jest z zaliczeniem?
24.02.2014
15.01.2014
Roger
Zwracamy sie z prosba, aby zjazdy odbywaly sie na przemian raz Jozefow a raz Falenica! A nie, ze jedne grupy sa uprzywilejowane i maja tylko w Jozefowie!
i ja
Polecam ( WARSZAWA) - super kadra, super studenci. Fajno jest!!
11.01.2014
14.12.2013
ja!
polecam:-) uśmiechy dla wszystkich studentów ( Warszawa)
klocia
Super, macie racje , fajnie i szybko dzień mija . Blisko do dworca zachodniego.....i ogólnie miły dziekanat.
20.10.2013
06.10.2013
mary;-)cha
Polecam i zgadzam się ,że na Szczęśliwickiej są pasjonaci, super zajęcia. polecam. Fajnie.
nikodemka:-)
Heja, byłam dziś na pierwszym zjeździe na Szczęśliwickej , jest rewelacja, dużo praktyki,super mili wykładowcy, tacy ludzie z pasją. Pani od logo i muzy to pasjonaci chyba. Na razie polecam, dość tanio nawet jak na wawe, bo bałam się ,że może być drożej niż w józefowie, a u mnie cienko z kasą. polecam bo warto. Mały dziekanat ale mile dwie panie pomagały.warto.
05.10.2013
29.09.2013
SARA
BW mozna zaliczyc, tylko uwazac na jednego z braci S, jesli jestes innego pogladu niz PO to sie z tym nie upubliczniaj. Jest tez pewne malzenstwo, ktore na poczatku zajec ustala zasady zaliczen a pozniej stawia wszystkich przed faktem dokonanym i wszystko zmienia przed koncem.
zenek
Nie wiem jak na adminie jest , ale wykładowcy na pedagogice - spoko ludzie, polecam, fajne budynki mają, dobrze uczą.
28.09.2013
23.09.2013
ewka
A jeśli chodzi o trudność?wykładowy są bardzo wymagający? Chodzi mi o kierunek ADMINISTRACJA
renatka
Polecam , jest super!!!!!!!Miło,wykładowcy ok. Mają filie . Polecam.
22.09.2013
21.09.2013
ufoludka
Ja zapisałam się na WSGE na oddział w Warszawie, blisko dworca ....niestetety musze dojeżdźać. Fajnie jest już plan, miła obsługa, młode dziewczyny papiery przyjmują , to tyle wrażeń , pozytywne na razie, kto startuje na Szczęśliwicką w Wawie? I na co?Zjazdy tylko w soboty i niedziele są , fajnie bo ja do pracy biegam!!
dorota
Polecam , miła kadra od pedagogiki, fajne zajęcia. Polecam, ład i skład. Ucelnia ma różne rzeczy za darmo, ale czesne możesz co miesiąc też płacić.polecam.
21.09.2013
17.09.2013
pytanie
może to głupio zabrzmi, ale oni mają na swojej stronie orzełka, czy to jest uczelnia państwowa??? czy prywatna i za każe studia sie płaci? jest jeszcze jakaś szansa na studia ale właśnie nieodpłatne?
Sylwia
Ola, nie wiem jak jest na administracji,ale polecam Ci wykładowcó z pedagogiki. Teraz też jest Warszawa czynna na Szczęśliwickiej, super mili ludzie tam są. Myślę,że na admin będzie tak samo, pewnie nauki więcej. Szkoła z fajnym klimatem!
17.09.2013
17.09.2013
paula
Polecam, fajna kadra!!!!!!!!!!!!!!!
Ola
A jeśli chodzi o kierunek administracja?czy bardzo ciężko jest?
05.09.2013
27.08.2013
dancia
studiowałm na tej uczelni 3 lata ZARZĄDZANIE . Kadra jest na dobrym poziomie i każdy bierze z tego co chce poświęcając tyle czasu ile może . Dziekanat także jest SUPER i uważam ,że uczelnia ta jest pro- studencka i zawsze mozna liczyć na wsparcie . Pozdrawiam,
Studencik
Kadrę mają spoko, z tego co widziałem mają nowy kierunek - prawo. Jestem na administracji i chyba się przneiosę
22.08.2013
26.07.2013
Beti
Kadra spoko,dziewczyny w dziekanacie super
piszcie konkretnie
ale może napiszcie coś wiecej, bo takie krótkie stwietrdzenie, ze: jest ok, jest do tyłka, to nie wiadomo, co o tym myslec, zero konkretow, a mi zalezy na informacjach sprawdzonych i majacych potwierdzenie w faktach
24.06.2013
24.06.2013
Lolek
Całkowicie zgadzam się z opinią Moniki.
monika1990
Powiem krótko, szkoda czasu i pieniedzy
10.06.2013
21.02.2013
Jula
BW jest jak na pierwszym roku ok, zobaczymy co dalej. Kadra na poziomie i ludzka przede wszystkim, w dziekanacje sympatyczni mlodzi ludzie- bezproblemowo.
kasia
sergia, to mogłabyś coś więcej powiedzieć o stypie? od jakich wyników się dostaje jaką wysokość stypy? Mnie to interesuje na kieruku bezp. wewnętrzne. chyba że to jest takie uniwersalne? za wszelkie info dzieki
04.07.2012
20.06.2012
sergia
szkoda że brak zapytania o cały wachlarz stypendiów (na studia zarabiałam dobrymi ocenami) fajnie było, od roku po obronie i tuż po niej w pracy :) polecam i spróbuję wrócić na podyplomówkę,
zaplecze
czy ta szkola ma parking i czy jest na tyle duzy, ze w weeekndy bez problemu studenci moga zostawiac swoje auta? i drugie pytanie: czy administracja w tej uczelni jest dobrym wyborem? z gory dzieki za info
14.06.2012
06.03.2012
bezpieczeństwo wewnetrzne, do Jacka
do Jacka i innych, kierunek bezpieczenstwo wewnetrzne jest fajnym pomyslem na studia, bo nie sa zbyt ciezkie, nie ma nacisku na przedmioty scisle, typu chemia, fiza, matma, co akurat dla mnie wazne, a i przyslzosciowo to jest fajna opcja na robote, pod warunkiem ze mieszkasz w wiekszym miescie, oczywiscie najszybciej dostaniesz robote w Warszawie, wiec spoko, mozesz sie pakowac
aska
maja fajna, czytelna stronke, bez problemu widac wszystkie kierunki studiow, administracja tez jest niezle zaprezentowana, ale chcialabym, ze napisali cos studenci tej szkoly na kierunki Administracja, bo sklaniam sie by tu studiowac od pazdziernika 2012, intreresuje mnie poziom, kadra, zajecia, takie najwazniekjsze waszym zdaniem informacje
28.02.2012
15.02.2012
Jacek
interesuja mnie opinie o kierunku bezpieczenstwo wewnetrzne na tej uczelni, jak wygladaja zajecia, kto je prowadzi, jaki jest poziom trudnosci, ile ludszi odpada po roku, itd. jaki l=klimat w szkole jest?
gdzie na administracje?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
15.02.2012
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Łódzka
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Tarnowska
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Piotrkowska
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Civitas w Warszawie