• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 01-310 Warszawa, ul. Rozłogi 10, (+22) 665 81 38,

Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie jest uczelnią niepaństwową, która została założona w 1997 roku.

Szkoła prowadzi kształcenie na studiach licencjackich i uzupełniających magisterskich na kierunku politologia o wielu atrakcyjnych specjalnościach, takich jak administracja rządowa i samorządowa, amerykanistyka, bezpieczeństwo narodowe i międzynarodowe, biznes i przywództwo, ekonomia menedżerska czy zarządzanie przedsiębiorstwem. Kształcenie w Wyższej Szkole Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki prowadzone jest w oparciu o lata doświadczenia we współpracy ze środowiskiem naukowym, biznesowym, politycznym, a także międzynarodowym.

Sprawdź, do kiedy trwa rekrutacja i dowiedz się więcej o wybranych specjalnościach.


Ocena uczelni

5.18 / 10
60 głosów

Opinie (53)
Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie, WSSMiA Warszawa

anna
szukam ludzi którzy maja problem z uczelnia, pomoc za darmo, skutecznie, a.jaszewska@onet.eu
15.12.2020
22.10.2019
misia
czy wiecie może jak składać pracę magisterską do dziekanatu? chodzi mi o podpis promotora na pracy. Czy w momencie składania pracy, to musi być ten podpis w wersji papierowej i czy musi być podpis na wersji pdf na płytce.
Pola
Mnie uczelnia również nie wypłaciła zaległego należnego mi stypendium. Oszukują mówiąc że płatność już poszła gdy fizycznie na koncie jej brak. Czy jest wiadome ile osób jest w podobnej sytuacji?
17.10.2019
14.10.2019
Aaa
Czy jest ktoś komu uczelnia nie wyplacila stypendium za rok 18/19?
enigma
Sabcia mam ten sam problem, istna porażka z akceptacją p. Dziekan.
01.10.2019
30.09.2019
sabcia
czy jest ktoś komu Pani Cywińska utrudnia akceptację pracy magisterskiej?
Gabi
Szkoła nie udostępnia regulaminu studiów ,co jest kompletnie niezrozumiałe. Dodzwonienie się do szkoły graniczy z cudem, zaakceptowanie pracy przez Panią Dziekan także, mimo, że promotor dawno ją zaakceptował. Nie polecam !. Szkoda pieniędzy na WSSMiA
18.07.2019
17.07.2019
Mimi
Skoro takie są problemy z ta szkołą to może zgłosić sprawę do ministerstwa ?
Gdbct
UCZELNIA OSZUKUJE. DZIEKAN MA ZE SOBĄ PROBLEMY, NIE AKCEPTUJE PRACY DYPLOMOWEJ ŻEBY NACIĄGNĄĆ LUDZI NA KASĘ. ODRADZAM
17.07.2019
26.06.2019
Kbn
Nigdy więcej tej szkoły . !! Nie polecam . Notoryczne problemy ze wszystkim . Dodzwonienie się do sekretariatu to istna loteria .
Patrycja
Witam, na stronie szkoly jest napisane bodajże, że studenci mogą się kontaktować we wtorki ,srody, i czwartki od godziny 10 do godziny 16. I dzwonia bym ,az bym się dodzwonila, chociaż Pani z dziekanatu nie ma obowiązku udzielania takich informacji przez telofon Gdybym ja byla na Pani mieejscu to wolałabym pofatygować się osobiście do uczelni, a nie wysyłać meile, ewentualnie wysłać pismo w tej sprawie. Poza tym nie jest Pani jedyną osobą ,która otrzymuje pisma od komornika w sprawie uczelni. Rozumiem, że jest to nie komfortowa sytuacja, ale jeśli Pani otrzymala takie pismo i twierdzi, Pani ,że nie jest winna Pani żadnych należnych pieniędzy wystarczy odpisać, że nie jest Pani winna żadnych należnych kosztów na adres komornika i po sprawie. Wydaje mi się ze jeśli ktoś powtarza rok to wtedy oplaca się to tylko nie wiem czy w takiej kwocie jak początkowo , natomiast w Pani sytuacji nie wiem.
18.06.2019
10.06.2019
Magda
Byłam studentką II roku studiów magisterskich 2017/2018- zaliczyłam wszystkie przedmioty, jedynie nie obroniłam pracy magisterskiej. Już we wrześniu zeszłego roku poinformowałam mailowo uczelnię o niemożliwości podejścia do obrony wraz z pytaniem o wskazówki, co zrobić, aby móc przystąpić w innym terminie. Żadnej odpowiedzi mailowej, brak możliwości dodzwonienia się do dziekanatu. Maile ponowione pięciokrotnie - w listopadzie, grudniu, styczniu, wciąż brak możliwości połączenia się telefonicznie. Czesne za 2 lata nauki opłacone całkowicie. Otrzymałam list od komornika, że szkoła jest zadłużona i wszelkie należności idą na konto komornik.a Muszę napisać komornikowi, że nie wiąże mnie juz zaden stosunek z tą szkołą. Znów próbowałam dodzwonić się do szkoły z pytaniem, czy zostałam skreślona z listy studentów, bezskutecznie. Szkoła nie udostępnia regulaminu, który wyjaśniałby zasady skreślenia z listy studentów. Podczas zawierania umowy również nie dostałam regulaminu. Czy szkoła (komornik) może pobrać ode mnie opłaty czesnego za bieżący rok? Pozaliczałam wszystkie przedmioty, nie podeszłam jedynie do egzaminu. Nie przyszło do mnie ani wezwanie do zapłaty ze szkoły, ani decyzja o wykreśleniu ze studiów. Czy ktoś jest podobnej sytuacji?
Emila
Witan.czy to jest ta sama szkola co Wyzsza Szkola Komunikowania i Politologi Stosunkow Miedzynarodowych w Warszawie? Wydaje mi sie ze tak bo pamietam jak bylismy na egzaminach to byly mieszane grupy.strona tantej szkoly juz nie istnieje,nie moglam wogole dokonczyc studiow i teraz nawet nie wiem jak odebrac dokumenty.z tego co widze tu jest to samo.moze mi ktos cos wiecej powie lub podpowie jak moge odebrac dokumenty?3 lata placenia na marne.oszusci! emila1988.ep@gmail.com gdyby ltos cos wiecej wiedzial zapraszam do kontaktu
13.04.2019
18.03.2019
Do poli
Jak masz problemy to może do ministerstwa zgłosić sprawę ?
Pola
Do Marty. Ja wiele mcy nie mogłam doprosić się o regulamin, nikt Ci nie da. Uciekaj z tej szkoły. Ja od wielu lat mam robione problemy i nie mogę dokończyć.
16.03.2019
08.03.2019
marta
czy ktoś ma może z byłych lub obecnycych studentów regulamin studiów I stopnia?
Katarzyna
No i najważniejsze czego nie dodałam- ta kobieta wydarła się na mnie jak opętana, w ogóle nie rozumiem, skąd sie biorą tacy ludzie w pracach wymagających normalnego komunikowania z innymi.
10.10.2018
10.10.2018
Katarzyna
Zdecydowanie dziekanat to są jakieś kpiny. Byłam w nim 2 dni temu 40 min. przed czasem, gdy powinni go zamknąć, ale nikogo nie było (tez chcę taką pracę). Dziś zastałam jedną Panią w dziekanacie, którą grzecznie spytałam, czy sprawdzi w systemie płatność, ponieważ zawsze tak robiła ta druga Pani i temu nie mam kwitu. A na stronie uczelni kontakt mailowy tylko do sekretariatu- co skargę do niej samej na nią mam napisać?! Właśnie stracili klienta.
alop
nie warto, wykladowcy sa na poziomie-pracownicy Uw i innych dobrych uczelni ale ja mam zle doswiadczeniaz biurokracja, dziekanatem. do tej pory mam problem z ukonczeniem. chyba bede musiala poskarzyc sie na kilka osob do ministrstwa
09.09.2018
23.08.2018
warto?
jak tu się studiuje? czy warto brać ich pod uwagę? może szukać gdzie indziej w Wawie? dodam, że o agielski mi chodzi
pola
Mam różnice programowe,szkoła leciała że mną w ciula. 8 mcy mam wyznaczane.jeden przedmiot historię ktoś z pracowników q porozumieniu z wykładowca wyznaczył mi na 13 października a wszystkie dokumenty mam złożyć do końca września.jak można to zaskarżyć,takie świństwo/
24.06.2018
20.06.2018
Sandra778
hej :) czy możecie coś powiedzieć o amerykanistyce???
alicja
Skoro taka zła jest ta szkoła to proponuję od razu napisać skargę najlepiej zbiorową a na przyszłość jako prawnik mogę chyba polecić abyście najpierw zerknęli na opinię w Internecie zanim zdecydujecie się Państwo na studia na uczelni takiej jak ta, czytam te opinie i powiem że skoro nie boicie się wymieniać nazwisk to rzeczywiście kadry z tej szkoły mogły już co co niektórych doprowadzić do siarskiej presji...jest to zrozumiałe. Powodzenia.
12.06.2018
12.06.2018
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
rafael
Witam, niestety chyba nikt tego regulaminu nie może dać zwłaszcza sama uczelnia gdyż jeśli zrobili by coś wbrew sobie to ty mając ten regulamin mogłabyś podać uczelnię do sądu czego ta uczelnia widmo chce uniknąć.,,taka właśnie jest ta szkoła. Przeczytaj poniższe opinie a będziesz przekonana. Nic tylko sąd i skarga do ministerstwa.dziwię się że ludzie ambitni jeszcze wybierają tą szkołę. Pozdrawiam.
12.06.2018
11.06.2018
pau
Potrzebuje regulaminu studiów, w szzkole ciągle mi sciemniaja,nie chca mi go dac.ręce mi opadają a nawet coś więcej od tych ludzi.dni i wodorostu.ma ktoś z was regulamin wsmmia?
rafael
Hehe! Przeczytajcie poniższe wpisy! Mówią o tej uczelni widmo całą prawde!
08.06.2018
08.06.2018
mowement
Miałem znajomego w tej szkole, który też starł sie z tą wiedźmą, tylko że tym razem to ona miała pecha bo on jest osobą która łatwo może być wyprowadzona z równowagi:) podobno gdy cywińska na siłę znalazła kolejne błędy w pracy i odwlekała dla niego termin obrony to on zamkną na klucz drzwi od dziekanatu dziekanatu, stanął do niej twarzą o kilka cm.zaczął bluzgać. Gdy kobieta sięgneła po słuchawkę (pewnie po policję) to on wyrwał jej cały telefon i zamachnął sie na nią. Wystraszona zaczęła się kulić, usiadła na krześle, zasłaniała się łapami i zrobiła się miła. Skutek - przyjęła pracę :)) normalnie jak w jakiejś dziczy gdzie rozumie się jedynie siłe. Potem ta dziekan łaziła najpierw do rektora potem pytała studentów czy słyszeli że w jej pokoju co się działo, nikt jej nie chciał pomóc a rektora nawet dla niej nie było x)) przyjechała policja, cywińska zrobiła straszny alarm a nie było świadków nikt nic nie widział nie słyszał a mojego kumpla nie było w szkole. Oczywiście podała jego nazwisko ale on wszystkiemu zaprzeczył...skończyło się tym że on się normalnie sie obronił i wyszedł ze szkoły z dyplomem zaś cywińska nie pokazała sie studentom przez ok.2 tyg. "Urlop zdrowotny". He! W tej szkole to panuje dzicz i wychodzi na to że tylko strachem i siłą można zmusić ich do uczciwości. Jak taką historię przedstawił mi kumpel to zupełnie zrezygnowałem ze złożenia papierów w tej uczelni...
była studentka
Też miałam problem z tą uczelnią ale gdy postawiłam sprawę twardo to władze uczelni przestraszyły się procesem w sądzie i skargą w ministerstwie. poskutkowało to tym że moja praca szybko została przyjęta, przystąpiłam do obrony poszło dobrze i odebrałam dyplom. Ta osoba o której piszecie to anna cywińska i pracuje w dziekanacie studiów drugiego stopnia. Ona sprawia wrażenie chorej psychicznie, dziwne że zajmuje takie stanowisko bo raczej powinna ciągnąć studentom po godzinach sprzątania podłogi. Mój chłopak kiedyś poszedł do niej na rozmowę w mojej sprawie i niewiele zdziałał ale mówił potem że to chyba stara panna bo jeśli miałby się z nią wiązać to wolałby żyć z dmuchaną babą. Zgłaszajcie sprawę do ministerstwa bo po lubownie tylko będzie grzeczność z waszej strony a krew się gotuje,a i tak nic to nie przyniesie. szkoda czasu na taką rurę...a anna bismont z sekretariatu wcale nie lepsza chociaż na początku na taką nie wygląda.powodzenia.
07.06.2018
01.06.2018
wera
A niby dlaczego pani Ania ma sprawdzac pracę?jeżeli promotor zatwierdził ! Jac od 8 mcy czekam na wyznaczenie różnic. Już pisałam do oka i samorządu studentów.jedyne wyjście to ministerstwo.i tak zrobię niedlugo
lala
Ja na zatwierdzenie pracy czekam już rok, masakra, złodzieje tylko kasę wzięli!!!!!
15.05.2018
14.05.2018
Ggg
Nie polecam !! Kasy placicie od ch.. organizacja kiepska, poziom zerowy,na dyplom nie można się doczekać !!!!!!!!! Oddawać pieniądze złodzieje !!!!
MMM
Ta szkoła to straszna tragedia i porażka pani Ania z dziekanatu nie pomaga wręcz szuka problemów na siłę na obronę czeka się miesiącami i dzwoniąc po kilkanaście razy dziennie w końcu wysłuchujesz krzyków i zakazów dalszego dzwonienia gdyż to nie masz co liczyć na jakiekolwiek odpowiedzi, uważam ze ta uczelnia „widmo” powinno się zająć ministerstwo a pani Ania nie jest osoba kompetentna ani nadająca się do jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, brak słów.!!!
24.04.2018
27.02.2018
emma
A wie ktoś może co z innymi filiamii tej uczelni ?? mam na myśli kierunki podyplomowe w innych województwach ??
lala
Czy ta szkoła ma pozwolenie na prowadzenie studiów magisterskich? Mam problem, aby Pani Ania sprawdziła mi pracę od 3 miesięcy. Jak tak dalej pójdzie, niestety trzeba będzie to zgłosić do Ministerstwa...
14.09.2017
30.08.2017
Ekonomia menedżerska
Ekonomia menedżerska - coś więcej o tym kierunku??? Bo to nowośc jakaś, tak?
Do Michał
U.W to dobra uczelnia tak jak i WSmiA na tym samym poziomie uczyłam się tam i jestem zadowolona. Dużo się tam nauczyłam pod względami dydaktycznymi nie narzekam. Wszystko w terminie były drobne potyczki ale o nich kto by pamiętał. Pani Ania z sekretariatu bardzo pomocna kobieta czego o innej osobie nie powiem.
11.08.2017
04.08.2017
mk
Odradzam tą szkołę, problem z dodzwonieniem się do szkoły trwa , na sprawdzenie pracy przez sekretariat czekam już od czasów niepamiętnych.
fryś
czy wy możecie się do nich dodzwonić??? bo ja po 3 próbach się poddałam, patzrę na strone, ale tam nie ma za dużo informacji. Czy warto iść do nich na Administrację? Jeśli nie, to która szkołe w W-wie polecacie?
09.05.2017
19.04.2017
kas
Jezeli faktycznie nic nie zalegasz szkole to wystarczy napisać im pisemne oświadczenie, że nie wiąże Cie juz zaden stosunek z tą szkołą, żadne umowy. I olać sprawe. List od komornika jest informacją ze zadłużona jest szkoła i wszelkie należności ida na konto komornika.
Ola
Jak się skończyła sprawa z pismem .? Mam to samo
14.04.2017
14.04.2017
kas
szkoła jest totalnie zadłużona. dzis dostalam pismo od Komornika ze probuja sciagac ze studentow naleznosci jezeli maja jakies zaleglosci. mozna sie tylko stresu najesc
beata
Ja czekam na odbior dyplomu 6 miesiac. Probuje sie dodzwonic do szkoly ale nikt nie odbiera tel
09.03.2017
04.11.2016
jan
chyba czas to zgłosić gdzieś do ministerstwa, za ten syf w organizacji, moi znajomi już 2 lata czekają na obrony, inni czekają miesiącami na wydanie dyplomu
xx
he he , szkoła tragedia. Bałagan i pani ania ( specjalnie z małej litery ) :) omijać szerokim łukiem, latami czeka się na obrony :)
04.11.2016
05.02.2016
Jadwiga
mam trudności w odebraniu dyplomu z WSSMiA czy jest nas więcej
Elwira
Czy wie ktoś może gdzie aktualnie odbywają się zajęcia dla kierunku administracja? Z tego co się zorientowałam na Jerozolimskich mają tylko sekretariat?
21.08.2014
06.02.2014
kira
akurat najlepszą uczelnią w Polsce jest Uniwersytet Jagielloński a nie Warszawski. A WSSMiA jest zwyczajną uczelnią gdzie ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć - sie nauczą, a ludzie którzy uważają że im się wszystko nalezy będą wiecznie niezodowoleni
BYŁY STUDENT
TA SZKOŁA TO JAKIŚ ŻART. JEŚLI CHCECIE ŻEBY JAKAŚ PANI ANIA, KTÓRA SAMA NAWET NIE UMIE POPRAWNIE WYSTAWIĆ ZAŚWIADCZENIA, WAMI POMIATAŁA TO BARDZO PROSZĘ
16.01.2014
30.10.2012
studia europejskie
czy to jest kierunek nowy na WSSMIA??? mamna mysli studia europejskie? mozecie cos napisac, jak sie studiuje w tej uczelni? czy jestescie zadowoleni czy raczej odradzacie? gdzie do pracy po takim kierunku sie idzie?
michał
UW może się chować jeśli chodzi o politologię porównując z tą uczelnią? HAHAHAHHA, dobry żart. Nie wiem niby w czym ta uczelnia jest lepsza od NAJLEPSZEJ UCZELNI W POLSCE
16.07.2012
15.02.2012
gdzie na pedagogike?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
politolog przyszly
politologia na bardzo wysokim poziomie. mysle, ze uniwerek warszawski moze sie chowac,
30.05.2011
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Poznańska
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Coventry University Wrocław
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki