• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 01-310 Warszawa, ul. Rozłogi 10, (+22) 665 81 38,

Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie jest uczelnią niepaństwową, która została założona w 1997 roku.

Szkoła prowadzi kształcenie na studiach licencjackich i uzupełniających magisterskich na kierunku politologia o wielu atrakcyjnych specjalnościach, takich jak administracja rządowa i samorządowa, amerykanistyka, bezpieczeństwo narodowe i międzynarodowe, biznes i przywództwo, ekonomia menedżerska czy zarządzanie przedsiębiorstwem. Kształcenie w Wyższej Szkole Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki prowadzone jest w oparciu o lata doświadczenia we współpracy ze środowiskiem naukowym, biznesowym, politycznym, a także międzynarodowym.

Sprawdź, do kiedy trwa rekrutacja i dowiedz się więcej o wybranych specjalnościach.


Ocena uczelni

5.18 / 10
60 głosów

Opinie (53)
Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie, WSSMiA Warszawa

anna
szukam ludzi którzy maja problem z uczelnia, pomoc za darmo, skutecznie, a.jaszewska@onet.eu
15.12.2020
22.10.2019
misia
czy wiecie może jak składać pracę magisterską do dziekanatu? chodzi mi o podpis promotora na pracy. Czy w momencie składania pracy, to musi być ten podpis w wersji papierowej i czy musi być podpis na wersji pdf na płytce.
Pola
Mnie uczelnia również nie wypłaciła zaległego należnego mi stypendium. Oszukują mówiąc że płatność już poszła gdy fizycznie na koncie jej brak. Czy jest wiadome ile osób jest w podobnej sytuacji?
17.10.2019
14.10.2019
Aaa
Czy jest ktoś komu uczelnia nie wyplacila stypendium za rok 18/19?
enigma
Sabcia mam ten sam problem, istna porażka z akceptacją p. Dziekan.
01.10.2019
30.09.2019
sabcia
czy jest ktoś komu Pani Cywińska utrudnia akceptację pracy magisterskiej?
Gabi
Szkoła nie udostępnia regulaminu studiów ,co jest kompletnie niezrozumiałe. Dodzwonienie się do szkoły graniczy z cudem, zaakceptowanie pracy przez Panią Dziekan także, mimo, że promotor dawno ją zaakceptował. Nie polecam !. Szkoda pieniędzy na WSSMiA
18.07.2019
17.07.2019
Mimi
Skoro takie są problemy z ta szkołą to może zgłosić sprawę do ministerstwa ?
Gdbct
UCZELNIA OSZUKUJE. DZIEKAN MA ZE SOBĄ PROBLEMY, NIE AKCEPTUJE PRACY DYPLOMOWEJ ŻEBY NACIĄGNĄĆ LUDZI NA KASĘ. ODRADZAM
17.07.2019
26.06.2019
Kbn
Nigdy więcej tej szkoły . !! Nie polecam . Notoryczne problemy ze wszystkim . Dodzwonienie się do sekretariatu to istna loteria .
Patrycja
Witam, na stronie szkoly jest napisane bodajże, że studenci mogą się kontaktować we wtorki ,srody, i czwartki od godziny 10 do godziny 16. I dzwonia bym ,az bym się dodzwonila, chociaż Pani z dziekanatu nie ma obowiązku udzielania takich informacji przez telofon Gdybym ja byla na Pani mieejscu to wolałabym pofatygować się osobiście do uczelni, a nie wysyłać meile, ewentualnie wysłać pismo w tej sprawie. Poza tym nie jest Pani jedyną osobą ,która otrzymuje pisma od komornika w sprawie uczelni. Rozumiem, że jest to nie komfortowa sytuacja, ale jeśli Pani otrzymala takie pismo i twierdzi, Pani ,że nie jest winna Pani żadnych należnych pieniędzy wystarczy odpisać, że nie jest Pani winna żadnych należnych kosztów na adres komornika i po sprawie. Wydaje mi się ze jeśli ktoś powtarza rok to wtedy oplaca się to tylko nie wiem czy w takiej kwocie jak początkowo , natomiast w Pani sytuacji nie wiem.
18.06.2019
10.06.2019
Magda
Byłam studentką II roku studiów magisterskich 2017/2018- zaliczyłam wszystkie przedmioty, jedynie nie obroniłam pracy magisterskiej. Już we wrześniu zeszłego roku poinformowałam mailowo uczelnię o niemożliwości podejścia do obrony wraz z pytaniem o wskazówki, co zrobić, aby móc przystąpić w innym terminie. Żadnej odpowiedzi mailowej, brak możliwości dodzwonienia się do dziekanatu. Maile ponowione pięciokrotnie - w listopadzie, grudniu, styczniu, wciąż brak możliwości połączenia się telefonicznie. Czesne za 2 lata nauki opłacone całkowicie. Otrzymałam list od komornika, że szkoła jest zadłużona i wszelkie należności idą na konto komornik.a Muszę napisać komornikowi, że nie wiąże mnie juz zaden stosunek z tą szkołą. Znów próbowałam dodzwonić się do szkoły z pytaniem, czy zostałam skreślona z listy studentów, bezskutecznie. Szkoła nie udostępnia regulaminu, który wyjaśniałby zasady skreślenia z listy studentów. Podczas zawierania umowy również nie dostałam regulaminu. Czy szkoła (komornik) może pobrać ode mnie opłaty czesnego za bieżący rok? Pozaliczałam wszystkie przedmioty, nie podeszłam jedynie do egzaminu. Nie przyszło do mnie ani wezwanie do zapłaty ze szkoły, ani decyzja o wykreśleniu ze studiów. Czy ktoś jest podobnej sytuacji?
Emila
Witan.czy to jest ta sama szkola co Wyzsza Szkola Komunikowania i Politologi Stosunkow Miedzynarodowych w Warszawie? Wydaje mi sie ze tak bo pamietam jak bylismy na egzaminach to byly mieszane grupy.strona tantej szkoly juz nie istnieje,nie moglam wogole dokonczyc studiow i teraz nawet nie wiem jak odebrac dokumenty.z tego co widze tu jest to samo.moze mi ktos cos wiecej powie lub podpowie jak moge odebrac dokumenty?3 lata placenia na marne.oszusci! emila1988.ep@gmail.com gdyby ltos cos wiecej wiedzial zapraszam do kontaktu
13.04.2019
18.03.2019
Do poli
Jak masz problemy to może do ministerstwa zgłosić sprawę ?
Pola
Do Marty. Ja wiele mcy nie mogłam doprosić się o regulamin, nikt Ci nie da. Uciekaj z tej szkoły. Ja od wielu lat mam robione problemy i nie mogę dokończyć.
16.03.2019
08.03.2019
marta
czy ktoś ma może z byłych lub obecnycych studentów regulamin studiów I stopnia?
Katarzyna
No i najważniejsze czego nie dodałam- ta kobieta wydarła się na mnie jak opętana, w ogóle nie rozumiem, skąd sie biorą tacy ludzie w pracach wymagających normalnego komunikowania z innymi.
10.10.2018
10.10.2018
Katarzyna
Zdecydowanie dziekanat to są jakieś kpiny. Byłam w nim 2 dni temu 40 min. przed czasem, gdy powinni go zamknąć, ale nikogo nie było (tez chcę taką pracę). Dziś zastałam jedną Panią w dziekanacie, którą grzecznie spytałam, czy sprawdzi w systemie płatność, ponieważ zawsze tak robiła ta druga Pani i temu nie mam kwitu. A na stronie uczelni kontakt mailowy tylko do sekretariatu- co skargę do niej samej na nią mam napisać?! Właśnie stracili klienta.
alop
nie warto, wykladowcy sa na poziomie-pracownicy Uw i innych dobrych uczelni ale ja mam zle doswiadczeniaz biurokracja, dziekanatem. do tej pory mam problem z ukonczeniem. chyba bede musiala poskarzyc sie na kilka osob do ministrstwa
09.09.2018
23.08.2018
warto?
jak tu się studiuje? czy warto brać ich pod uwagę? może szukać gdzie indziej w Wawie? dodam, że o agielski mi chodzi
pola
Mam różnice programowe,szkoła leciała że mną w ciula. 8 mcy mam wyznaczane.jeden przedmiot historię ktoś z pracowników q porozumieniu z wykładowca wyznaczył mi na 13 października a wszystkie dokumenty mam złożyć do końca września.jak można to zaskarżyć,takie świństwo/
24.06.2018
20.06.2018
Sandra778
hej :) czy możecie coś powiedzieć o amerykanistyce???
alicja
Skoro taka zła jest ta szkoła to proponuję od razu napisać skargę najlepiej zbiorową a na przyszłość jako prawnik mogę chyba polecić abyście najpierw zerknęli na opinię w Internecie zanim zdecydujecie się Państwo na studia na uczelni takiej jak ta, czytam te opinie i powiem że skoro nie boicie się wymieniać nazwisk to rzeczywiście kadry z tej szkoły mogły już co co niektórych doprowadzić do siarskiej presji...jest to zrozumiałe. Powodzenia.
12.06.2018
12.06.2018
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
rafael
Witam, niestety chyba nikt tego regulaminu nie może dać zwłaszcza sama uczelnia gdyż jeśli zrobili by coś wbrew sobie to ty mając ten regulamin mogłabyś podać uczelnię do sądu czego ta uczelnia widmo chce uniknąć.,,taka właśnie jest ta szkoła. Przeczytaj poniższe opinie a będziesz przekonana. Nic tylko sąd i skarga do ministerstwa.dziwię się że ludzie ambitni jeszcze wybierają tą szkołę. Pozdrawiam.
12.06.2018
11.06.2018
pau
Potrzebuje regulaminu studiów, w szzkole ciągle mi sciemniaja,nie chca mi go dac.ręce mi opadają a nawet coś więcej od tych ludzi.dni i wodorostu.ma ktoś z was regulamin wsmmia?
rafael
Hehe! Przeczytajcie poniższe wpisy! Mówią o tej uczelni widmo całą prawde!
08.06.2018
08.06.2018
mowement
Miałem znajomego w tej szkole, który też starł sie z tą wiedźmą, tylko że tym razem to ona miała pecha bo on jest osobą która łatwo może być wyprowadzona z równowagi:) podobno gdy cywińska na siłę znalazła kolejne błędy w pracy i odwlekała dla niego termin obrony to on zamkną na klucz drzwi od dziekanatu dziekanatu, stanął do niej twarzą o kilka cm.zaczął bluzgać. Gdy kobieta sięgneła po słuchawkę (pewnie po policję) to on wyrwał jej cały telefon i zamachnął sie na nią. Wystraszona zaczęła się kulić, usiadła na krześle, zasłaniała się łapami i zrobiła się miła. Skutek - przyjęła pracę :)) normalnie jak w jakiejś dziczy gdzie rozumie się jedynie siłe. Potem ta dziekan łaziła najpierw do rektora potem pytała studentów czy słyszeli że w jej pokoju co się działo, nikt jej nie chciał pomóc a rektora nawet dla niej nie było x)) przyjechała policja, cywińska zrobiła straszny alarm a nie było świadków nikt nic nie widział nie słyszał a mojego kumpla nie było w szkole. Oczywiście podała jego nazwisko ale on wszystkiemu zaprzeczył...skończyło się tym że on się normalnie sie obronił i wyszedł ze szkoły z dyplomem zaś cywińska nie pokazała sie studentom przez ok.2 tyg. "Urlop zdrowotny". He! W tej szkole to panuje dzicz i wychodzi na to że tylko strachem i siłą można zmusić ich do uczciwości. Jak taką historię przedstawił mi kumpel to zupełnie zrezygnowałem ze złożenia papierów w tej uczelni...
była studentka
Też miałam problem z tą uczelnią ale gdy postawiłam sprawę twardo to władze uczelni przestraszyły się procesem w sądzie i skargą w ministerstwie. poskutkowało to tym że moja praca szybko została przyjęta, przystąpiłam do obrony poszło dobrze i odebrałam dyplom. Ta osoba o której piszecie to anna cywińska i pracuje w dziekanacie studiów drugiego stopnia. Ona sprawia wrażenie chorej psychicznie, dziwne że zajmuje takie stanowisko bo raczej powinna ciągnąć studentom po godzinach sprzątania podłogi. Mój chłopak kiedyś poszedł do niej na rozmowę w mojej sprawie i niewiele zdziałał ale mówił potem że to chyba stara panna bo jeśli miałby się z nią wiązać to wolałby żyć z dmuchaną babą. Zgłaszajcie sprawę do ministerstwa bo po lubownie tylko będzie grzeczność z waszej strony a krew się gotuje,a i tak nic to nie przyniesie. szkoda czasu na taką rurę...a anna bismont z sekretariatu wcale nie lepsza chociaż na początku na taką nie wygląda.powodzenia.
07.06.2018
01.06.2018
wera
A niby dlaczego pani Ania ma sprawdzac pracę?jeżeli promotor zatwierdził ! Jac od 8 mcy czekam na wyznaczenie różnic. Już pisałam do oka i samorządu studentów.jedyne wyjście to ministerstwo.i tak zrobię niedlugo
lala
Ja na zatwierdzenie pracy czekam już rok, masakra, złodzieje tylko kasę wzięli!!!!!
15.05.2018
14.05.2018
Ggg
Nie polecam !! Kasy placicie od ch.. organizacja kiepska, poziom zerowy,na dyplom nie można się doczekać !!!!!!!!! Oddawać pieniądze złodzieje !!!!
MMM
Ta szkoła to straszna tragedia i porażka pani Ania z dziekanatu nie pomaga wręcz szuka problemów na siłę na obronę czeka się miesiącami i dzwoniąc po kilkanaście razy dziennie w końcu wysłuchujesz krzyków i zakazów dalszego dzwonienia gdyż to nie masz co liczyć na jakiekolwiek odpowiedzi, uważam ze ta uczelnia „widmo” powinno się zająć ministerstwo a pani Ania nie jest osoba kompetentna ani nadająca się do jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, brak słów.!!!
24.04.2018
27.02.2018
emma
A wie ktoś może co z innymi filiamii tej uczelni ?? mam na myśli kierunki podyplomowe w innych województwach ??
lala
Czy ta szkoła ma pozwolenie na prowadzenie studiów magisterskich? Mam problem, aby Pani Ania sprawdziła mi pracę od 3 miesięcy. Jak tak dalej pójdzie, niestety trzeba będzie to zgłosić do Ministerstwa...
14.09.2017
30.08.2017
Ekonomia menedżerska
Ekonomia menedżerska - coś więcej o tym kierunku??? Bo to nowośc jakaś, tak?
Do Michał
U.W to dobra uczelnia tak jak i WSmiA na tym samym poziomie uczyłam się tam i jestem zadowolona. Dużo się tam nauczyłam pod względami dydaktycznymi nie narzekam. Wszystko w terminie były drobne potyczki ale o nich kto by pamiętał. Pani Ania z sekretariatu bardzo pomocna kobieta czego o innej osobie nie powiem.
11.08.2017
04.08.2017
mk
Odradzam tą szkołę, problem z dodzwonieniem się do szkoły trwa , na sprawdzenie pracy przez sekretariat czekam już od czasów niepamiętnych.
fryś
czy wy możecie się do nich dodzwonić??? bo ja po 3 próbach się poddałam, patzrę na strone, ale tam nie ma za dużo informacji. Czy warto iść do nich na Administrację? Jeśli nie, to która szkołe w W-wie polecacie?
09.05.2017
19.04.2017
kas
Jezeli faktycznie nic nie zalegasz szkole to wystarczy napisać im pisemne oświadczenie, że nie wiąże Cie juz zaden stosunek z tą szkołą, żadne umowy. I olać sprawe. List od komornika jest informacją ze zadłużona jest szkoła i wszelkie należności ida na konto komornika.
Ola
Jak się skończyła sprawa z pismem .? Mam to samo
14.04.2017
14.04.2017
kas
szkoła jest totalnie zadłużona. dzis dostalam pismo od Komornika ze probuja sciagac ze studentow naleznosci jezeli maja jakies zaleglosci. mozna sie tylko stresu najesc
beata
Ja czekam na odbior dyplomu 6 miesiac. Probuje sie dodzwonic do szkoly ale nikt nie odbiera tel
09.03.2017
04.11.2016
jan
chyba czas to zgłosić gdzieś do ministerstwa, za ten syf w organizacji, moi znajomi już 2 lata czekają na obrony, inni czekają miesiącami na wydanie dyplomu
xx
he he , szkoła tragedia. Bałagan i pani ania ( specjalnie z małej litery ) :) omijać szerokim łukiem, latami czeka się na obrony :)
04.11.2016
05.02.2016
Jadwiga
mam trudności w odebraniu dyplomu z WSSMiA czy jest nas więcej
Elwira
Czy wie ktoś może gdzie aktualnie odbywają się zajęcia dla kierunku administracja? Z tego co się zorientowałam na Jerozolimskich mają tylko sekretariat?
21.08.2014
06.02.2014
kira
akurat najlepszą uczelnią w Polsce jest Uniwersytet Jagielloński a nie Warszawski. A WSSMiA jest zwyczajną uczelnią gdzie ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć - sie nauczą, a ludzie którzy uważają że im się wszystko nalezy będą wiecznie niezodowoleni
BYŁY STUDENT
TA SZKOŁA TO JAKIŚ ŻART. JEŚLI CHCECIE ŻEBY JAKAŚ PANI ANIA, KTÓRA SAMA NAWET NIE UMIE POPRAWNIE WYSTAWIĆ ZAŚWIADCZENIA, WAMI POMIATAŁA TO BARDZO PROSZĘ
16.01.2014
30.10.2012
studia europejskie
czy to jest kierunek nowy na WSSMIA??? mamna mysli studia europejskie? mozecie cos napisac, jak sie studiuje w tej uczelni? czy jestescie zadowoleni czy raczej odradzacie? gdzie do pracy po takim kierunku sie idzie?
michał
UW może się chować jeśli chodzi o politologię porównując z tą uczelnią? HAHAHAHHA, dobry żart. Nie wiem niby w czym ta uczelnia jest lepsza od NAJLEPSZEJ UCZELNI W POLSCE
16.07.2012
15.02.2012
gdzie na pedagogike?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
politolog przyszly
politologia na bardzo wysokim poziomie. mysle, ze uniwerek warszawski moze sie chowac,
30.05.2011
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Politechnika Poznańska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Gdański
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Lubelska
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Zamojska
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach