UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (121)
Collegium Masoviense Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Żyrardowie, CM WSNoZ Żyrardów

Sylwia
Hej chciałabym iść na pielęgniarstwo ,ktoś może zaczął w tym roku i możecie powiedzieć?
11.10.2021
04.10.2021
Marek
Ta uczelnia to jakaś porażka, dołek psychicznego profesora, który terroryzuje wszystkich. Nic tam nie uczą. Wszystko jest fikcją. Omijać szerokim łukiem.
Mary
Dno totalne. Naprawdę zaskakujące jest to, że ta placówka, bo uczelnią tego nazwać nie śmiem, działa. Kto przyznaje temu czemus akredytacje. Pan Profesor musi mieć naprawdę niezłe układy.
27.09.2021
01.04.2021
Margot
Poproszę o opinię o położnictwie magisterskie. Czy liczy się obecność na zajęciach ?Czy łatwo się zalicza, jak egzaminy , czy bardzo pilnują , jak obrona ?
Student
Strona z nierzetelnymi informacjami. Negatywne opinie, choc jak najbardziej prawdziwe, zostają natychmiast usuwane.
26.12.2020
20.08.2020
Monika
Skończyłam na tej uczelni studia mgr, natomiast parę lat wcześniej licencjat na Akademi Medycznej więc mam jako takie porównanie . Uczelnia jest bardzo przyjazna studentom, niezmiernie pomocny dziekanat. Wspominany bałagan był spowodowany zaistniałą sytuacją i trzeba umieć się ustosunkować do tego, zadając sobie pytanie gdzie w dobie Covid-19 nie było bałaganu? Wiem jedno do egzaminów trzeba się przygotowywać ale są do zdania. Strasznie bałam się obrony on-line jednak wszyscy byli tak przychylnie nastawieni że było naprawdę super. Wiedza? Powiedzmy sobie szczerze studiując na AM czy na czy na tej uczelni podstawy zdobyłam, co nieco rozszerzylam ale praktyka i praca zawodowa czyni mistrza. Nikt mi nie powie że suchą teorią świat zwojuje. Jeśli ktoś chce bardzo rozszerzyć wiedzę to doczyta wszelkie informacje w medycznych publikacjach których jest ogrom. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona i polecam Colegium Mazoviense. Kto pisze negatywne opinie zapewne nie ukończył tej uczelni. Pewne jest to że jeśli sumiennie się nie podejdzie do napisania pracy by ukończyć te studia z tytułem to niestety nikt jej nie dopuści do obrony, nie oszukujmy się przez tydzień czy dwa nikt nie napisze dobrej pracy wnoszącej coś nowego i ciekawego. Byle jakie prace pisane na ostatnią chwilę tu nie przejdą........
Student
Szczerze mówiąc nie widzę przyszłości po tej "uczelni". Wykłady online raz na tydzień 1,5h. Zaliczenie semestru na platformie edukacyjnej nie ma się do oceny końcowej, mimo że wcześniej miało to wpływ. Wykładowcy, podani do kontaktu w razie pytań nie mają zielonego pojęcia o co nam chodzi bo uczelnia najwidoczniej zapomniała poinformować. Drugi raz nie podjęła bym decyzji wybrania tego miejsca. Nie wiem czy podejmę pracę w zawodzie po tej uczelni bo nie chce człowiekowi krzywdy zrobić.
12.08.2020
01.07.2020
Ratownik
Egzaminy - na platformie, ale niestety o jednej godzinieeee dla wszystkich? co jak pojde wtedy do pracy?
Maria
Ja jestem bardzo zadowolona z zajęć video. Egzaminy będziemy też zdawać na Platformie.
23.06.2020
22.06.2020
Kinga
Dołączam do przedmówców. Na uczelni panuje wielki bałagan. Zmiany, zmiany, zmiany. Nawet wykładowcy nie nadążają, bo co rusz nowe zasady zaliczeń i nikt nic nie wie. Zmiany w planie zajęć non stop. Atmosfera na uczelni i w dziekanacie nerwowa. Studenci aktualnie uczący się i czekający na zaliczenia, napiszcie jak jest naprawdę. Czy wiecie w jakiej formie będą egzaminy i kiedy ;) Podzielcie się swoją opinią. Może zachęcicie innych do inwestowania w tę wspaniałą uczelnię ;-)
Mariusz
Tzw. "Uczelnia", bo Uczelnią to TEGO nazwać się nie da. Takie miejsca powinni likwidować natychmiast!
15.06.2020
09.06.2020
Marek
Nie polecam, bałagan, zero informacji, tylko można stracić nerwy, a wiedzy nic nie zyskać.
Marc
Witam Czy ktoś z Państwa mógłby wyrazić swoją opinie na temat ratownictwa medycznego ? Czy warto oraz czy zajęcia odbywają się co dwa tyg w sobotę i niedzielę, czy w innym systemie? Pozdrawiam
02.06.2020
14.05.2020
Tomasszz
Super prowadzący, bardzo życzliwi. Nie żałuję.
Jolanta
Bałagan jakich mało! Studiowałam w kilku miejscach (tak w uczelniach publicznych, jak i prywatnych) i czegoś takiego jeszcze nigdy nie wiedziałam i nie doświadczyłam... Proszą o dokumenty, potem mimo ich dostarczenia okazuje się że albo zginęły albo i tak nie mają wpływu na nic, a było powiedziane zupełnie coś innego... Uczelni zdecydowanie nie polecam, bo szkoda czasu i nerwów. Pozdrawiam.
23.04.2020
21.04.2020
rekrut
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat Ratownictwa na tej Uczelni? Chciałbym podjąć studia na tym kierunku ale zaczynam od zera i szukam Uczelni, która dobrze przygotuje do wykonywania zawodu.
Aga
Witam czy ktoś studiuje pielegniarstwo na tej uczelni Jeśli tak, proszę o kontakt agaprzybysz40@gmail.com Dzięki
14.04.2020
10.04.2020
marco
Ta uczelnia to dno dna. Nic nigdy nie wiadomo, ciągle jakieś zmiany, których nikt nie umie wyajśnić. A poziom nauczania lepiej zostawić bez komentarza. Zdecydowanie odradzam! Ktoś powinien się tym zajać.
Maturzysta
Joanna ,jaki kierunek skończyłaś? Idzie się czegoś nauczyć czy liczą się tylko pieniądze?
26.03.2020
26.03.2020
Joanna
Uczelnia tzw. "pić na wodę". Skończyłam, nie polecam.
Maturzysta
Chciałbym spytać o ratownictwo medyczne, myślę nad tym kierunkiem na tej uczelni czy ktoś może udzielić mi kilku informacji? Jak z przyjęciem, kosztami , czy jest ciężko z zaliczeniami czy zjazdy są co tydzień czy dwa , i co z wykładowcami ? Z góry dziękuję:-)
19.03.2020
07.03.2020
Knox
Co chwilę zmiana warunków zaliczeń przedmiotów. Odradzam przyjście tu. Myślę że wiele osób przejdzie przez to na inne uczelnie.
Ja
Witam. Uczelnia na średnim poziomie, bywałem na lepszych. Zajęcia ok, wykładowcy róźni, generalnie da się przebrnąć.Promotorzy poza dr Strycharem zaangarzowani w pomoc. Jego stanowczo nie polecam . Nie pomaga kompletnie nic.
26.09.2019
25.06.2019
Bogus
Tak jak pisał, mój przedmówca - trzeba się wykazać wiedza. Bardzo sobie chwalę wykladowców.
Ja
Najgorzej. Nie polecam. Ktoś powinien się tym zająć.
07.03.2019
19.11.2018
Moni
Witam czy ktos sudiuje moze pielegniarstwo licencjat zaocznie. Jezeli tak to prosze o kontakt na email; Monika_moni@wp.pl pozdrawiam
xyz
Bardzo mało naprawdę uczących wykładowców. Większość ma totalnie wywalone na studentów. Poziom kształcenia marny. Jeżeli ktoś chce tutaj zacząć swoją przygodę z medycyną i nie miał wcześniej nigdzie styczności (nie jest ratownikiem, który idzie na pielęgniarstwo itd.), to nie polecam. Z zaliczeniami wykładów, ćwiczeń nie ma problemu, jednak przypłaca się to nabytą wiedzą, a raczej jej brakiem. Jedna z Pań w dziekanacie to porażka. Wiecznie niezadowolona, nieuprzejma, chamska. Powinna zmienić prace, skoro ta sprawia jej taki problem. NIE POLECAM.
10.08.2018
21.06.2018
Absolwent
Zanim tam pójdziesz przemyśl !!! Polecam szkole Wsns w siedzibą w Lublinie 🙂🙂🙂🙂
Pawel
Szkoła nie jest przyjazna studentom. Jedynie co się liczy to pieniądze. Nie polecam tej szkoły.
21.06.2018
16.01.2018
absolwent
Ta szkoła to masakra szkoda czasu i pieniędzy polecam wsns w Lublinie całkiem inna bajka ludzie mili inteligentni na wysokim poziomie i dbają o studenta.
Edyta
A jak jest na studiach II stopnia pielęgniarstwo niestacjonarnych?Jak z frekwencją i zaliczeniami?
10.09.2017
06.09.2017
Emilia
Ja złożylam i ufam ze na pierwszym zjezdzie założymy sobie jakies fajne konto by miec kontakt... W koncu podjęłam ta decyzje i ide na pielegniarstwo :P
Sasinka
Czy jest jakaś grupa na Facebooku? Czy ktoś z was składał dokumenty na zaoczne Pielęgniarstwo,
04.09.2017
17.07.2017
Ula
Wykładowcy wspaniali tylko Polacy to naród taki żeby tylko narzekać, trzeba dać coś od siebie żeby coś mieć za darmo nic nie ma.Serdecznie pozdrawiam wszystkich wykładowców
Agnieszka
Właśnie tydzień temu złożyłam dokumenty na pielęgniarstwo I stopnia i nie wiem jak będzie opinie widzę że są różne
10.07.2017
15.06.2017
Beata
Witam ja mam zamiar złożyć papiery na Pielęgniarstwo pomostowe. Uprzejmie poproszę o opinie na temat tego kierunku. A może jest ktoś kto również jest zainteresowany rozpoczęciem studiów na tym kierunku od października 2017? Pozdrawiam Beata
RM
Witam czytam właśnie opinie są dość podzielone. Osobiście skończyłem uczelnię w zeszłym roku na kierunku ratownictwo medyczne. Pierwszą styczność z ratownictwem miałem właśnie w tej szkole więc początki były dość ciężkie natłok wiedzy oraz czas jaki upłynął od zakończenia szkoły średniej zrobiły swoje, więc pierwszy rok masakra trzeba było się wsiąść w garść i dałem rade. Pracę pisałem u prof. Kopańskiego był również w komisji na egzaminie i nie miałem powodów do narzekań. Pracę obroniłem na 5 egzamin również na 5 choć stres robił swoje. Obecnie pracuję w zawodzie i nie miałem jeszcze sytuacji żebym nie wykorzystał tego czego się nauczyłem. Niestety niektórzy chodzili na zajęcia jak od święta i były efekty, wykładali się na najprostszych rzeczach. Niestety trzeba się tam wykazać wiedzą i uporem inaczej dalej będą pisać kiepskie opinie.
31.05.2017
11.04.2017
ja
do RM Jak się człowiek zepnie to i się nauczy. Ja nie widzę problemu. Ja poszedłem do tej szkoły nie dla papierka ale żeby nauczyć się czegoś. Jak komuś przeszkadzają wymagania czyli dość wysoki poziom to jego problem.
RM
Szkoła ma bajzel jeżeli chodzi o organizacje. Egzamin praktyczny z prof. Kopanskim to horror. Jeżeli będzie prowadzony tak nadal szkoła straci uczniów! Druga spraw promotorzy. Jedni nie odpisują tydzień, jedni dwa. Niektórzy po 2 dniu już maja odpowiedz ( Ci nieliczni). Z przedmiotów Ratownika na msc zdarzenia albo w wybranych stanach zagrożenia życia bardzo doceniam prace Pana Leszczyńskiego. Podziw dla niego za zaangażowanie, widać ze chce nauczyć!
11.03.2017
09.12.2016
Studentka
Witam! Chciałabym zapytać o Ratownictwo Medyczne niestacjonarne na tej uczelni.
Nicola
Złożyłam papiery, opłaciłam i czekam... Niby po nowym roku I stopień zdrowia, o ile kilka osób zrobi taki sam zestaw przygotowania co ja. Właśnie wtedy ruszy. Nie będzie kompletu, to nici z uruchomienia...
02.12.2016
18.11.2016
ja
można choc raz w tygodniu sa zajecia ae z kazydm sie da pogadac
ula
chciałabym podjąć naukę na kierunku pielęgniarstwo, ale nie wiem pogodzić z czy można to pogodzić z pracą, słyszałam, ze prawdopodobnie praktyki są 1 raz w tygodniu, jeśli ktoś już studiuje, bądź studiował to bardzo proszę o informacje, z góry SERDECZNIE DZIĘKUJĘ.
22.10.2016
22.10.2016
ula
Witam , w jakich dniach i godzinach odbywają się praktyki dla pielegniarstwa-zaoczne,czy szkoła posiada akademik? jak często są zjazdy?
Iwona
Julia , na dniach mają nam dać login i hasło do panelu studenta i tam będzie szczegółowy plan zajęć :)
07.10.2016
04.10.2016
Julia
Hej, PIELĘGNIARSTWO 1 rok założyłam grupę na Fb, może będzie łatwiej się skontaktować :) https://www.facebook.com/groups/1598761127092839/ Czy ktoś się orientuje kiedy dostaniemy plan zajęc? już październik....
AnnaA
Witam, jeśli chodzi o stypendium naukowe, to jaka kwota była w zeszłym roku? Czy posiada ktoś materiały z kierunku PIELĘGNIARSTWO II ST ??
25.09.2016
22.09.2016
Kamil
Ogólnie nie polecam tej szkoły
Mno
Ja chciałabym iść na zdrowie publiczne I stopnia ale nie wiem czy otworzą ten kierunek. A może coś wiesz na ten temat
14.09.2016
13.09.2016
VVV
Cześć. Czy ktoś się wybiera na 1 stopień zdrowia publicznego? :) Albo czy starsze roczniki mogą coś powiedzieć na ten temat? Warto? Planuję iść na zaoczne.
VVV
Cześć. Czy ktoś się wybiera na 1 stopień zdrowia publicznego? :) Albo czy starsze roczniki mogą coś powiedzieć na ten temat? Warto? Planuję iść na zaoczne.
13.09.2016
12.09.2016
klaudia199614
Witam, chciałam zapytac o kosmetologie zaoczne I stopnia :) wybiera sie ktoś?
ANia
Hej, wybiera się ktoś w tym roku na mgr zaoczne ze zdrowia publicznego ze spec. z higieny stom?
03.09.2016
02.09.2016
do kapsuły
Z tego co się dowiedziałam to wykłady odbywają się co 2 tygodnie, rzadko się zdarza żeby były co tydzień bądź co 3 tygodnie.Dodatkowo w ciągu semestru masz praktyki które odbywają się w jeden dzień tygodnia.
kapsuła
hej, interesuje mnie kierunek pielęgniarstwa. Czy mógłby mnie koś poinformować kiedy odbywają się wykłady, co tydz co 2 tyg?? pracuję, więc nie wiem jak powinnam ustawić sobie plan i czy dam radę gdyż pracuję na zmiany po 12 h i może nie dam rady :(( dziękuję z góry za info
01.09.2016
31.08.2016
student do student
jak szmaty? to chyba w innym dziekanacie byles student
marti
Witam Ja sie wybieram na higienistkę ale z tego co się dowiedziałam na tą chwilę za mało chętnych jest żeby kierunek powstał
21.08.2016
18.08.2016
student
Witam, studiuję w Collegium Masoviense z szczergo serca nie polecam nikomu bałagan to mało powiedziane a ludzi traktują jak szmaty już po pierwszym półroczu w szczególności Panie z dziekanatu
Iwona
Idzie ktoś od października na kierunek pielęgniarstwo I stopnia ? :D
29.07.2016
07.06.2016
ryś
wybieram się na ratownictwo, kolega chwalił sobie
kasia
wiele pytań a tak mało odpowiedzi ... :D
12.05.2016
12.05.2016
uyu
a czy ktoś wybiera się od października2016 na zdrowie publiczne pierwszego stopnia???
Łukasz
A co opiekunem medycznym? Jaki jest ten wydziaqł i co o nim wiecie?
16.04.2016
22.03.2016
juugu
witam, mam pytanie jak wygląda tam zdawalność na kierunku rat-med i jak wygląda egzamin końcowy w tej szkole?
miop
a co z kierunkiem ZDROWIE PUBLICZNE ? istnieje ten ierunke czy nie ???
15.03.2016
02.02.2016
Miki
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda kosmetologia na tej uczelni chodzi mi o licencjat.
maria
ja nie żałuje, na pielęgniarstwie jest super
06.11.2015
01.10.2015
bogusia
nie, nie, nie- żałuje roku- przeniosłam się do radomia...to raczej szkoła policealna...
studentka
dokładnie, pielęgniarstwo jest na wysokim poziomie, bardzo dobrzy wykładowcy, nie wiem jak na innych kierunkach
31.08.2015
19.08.2015
szpitalna
ja uważam, że pielęgniarstwo stoi na wysokim poziomie
rekrutka
Studentka. Na jakim kierunku studiowałaś?
30.07.2015
26.07.2015
Studentka
Zdecydowane NIE dla tej szkoły. DNO w pełnym tego slowa znaczeniu. Zastanawiam się kto zostaje tam na mgr ...
Molkol
stypendia są, sam dostaje i nie narzekam nawet
09.06.2015
24.05.2015
kasia
Hej:) Czy jest tu ktoś z zaocznego pielęgniarstwa - magisterskie? Chciałabym dowiedzieć się jak jest i popytać o kilka rzeczy. Jakby ktoś mógł proszę napisać wiadomość na buziaczekasia1@o2.pl
Magda
@Kasia - stypendia są naukowe i socjalne. Z akademika nigdy nie korzystałam wiec nie wiem czy cos jest
19.05.2015
13.05.2015
kasia123185
Mam pytanie o tą uczelnie. Czy można tu dostać jakieś stypendia ? naukowe? socjalne? i czy są akademiki i ile jakby co sie płaci za noc jakbym chciała zostać z soboty na niedziele?
Krzyf
Moim zdaniem jest coraz lepiej
14.04.2015
21.03.2015
aniela
Jak dla mnie kasa wyrzucona w błoto, prezniosłam się, i naprawdę się z tego ciesze! nikomu nie polecam tej uczelni bo to jest jakaś porazka... :/
elfika
ja studiowalam piel pomostowe i aktualnie magisterskie. polecam komus kto chce zdobyc praktyke i czegos sensowmego sie nauczyc
16.02.2015
16.02.2015
krycha
Z niewieloma rzeczami mogę się zgodzić. Studiowałam na innej uczelnii niż CM, tam był dopiero bałagan!! Pomyłki się zdarzają, ale tyle co tam to już przegięcie. A co mi znajomi opowiadają co u nich się dzieje... na przykład w Radomiu wspominanym wcześniej. W CM natomiast z prowadzącymi idzie się bez problemu dogadać, nie ma odczucia, że z człowieka wyciskane są pieniądze - jak wcześniej ktoś pisał czesne przystępne, a także przy jakichkolwiek problemach wszystko jest do załatwienia z kanclerz uczelnii. Ja jednak pomimo drobnych zgrzytów - a wszędzie takie są - polecam! Szczególnie kierunek ratownictwo medyczne.
kajman
Zdecydowanie zgadzam się z wypowiedzią madmena. Ta uczelnia to kompletna porażka.
15.02.2015
31.10.2014
madmen
Studiuję już drugi rok na tej uczelni, i powiem tak.... Czesne przystępne. Z wykładowcami idzie się dogadać-życzliwi i sumiennie wywiązujący się ze swoich obowiązków... I na tym wszystkie plusy się kończą.... JEDEN WIELKI BURDEL NA KÓŁKACH!!!!!!!!!!!!!! Mamy już (za jeden dzień) LISTOPAD, a uczelnia nie jest łaskawa nam podać aktualnego planu.... od pierwszych zajęć plan był zmieniany sześć razy.... Zajęcia odwoływane z dnia na dzień... W dziekanacie panie jak zwykle nic nie wiedzą, jest jedna z którą da się jeszcze względnie dogadać, ale najwyraźniej mam pecha, i nie jest dane mi na nią trafić ostatnio w dziekanacie... Wieczne problemy z praktykami w szpitalach, na których wykładowcy uczą nie tego co trzeba- skupiają się na teorii, a nie na praktykach- HALO, praktyki to praktyki, a nie wykłady!!!!!!!!!!!! Nic dziwnego, że połowa studentów już po miesiącu rezygnuje- każda osoba o zdrowych zmysłach widząc ten burdel by zrezygnowała...Nie bez powodu uczelnia w Radomiu jest wielką konkurencją dla Collegium- 3/4 studentów radomskiej uczelni, to studenci którzy się przenieśli z Collegium.... Jedyne co mnie trzyma to fakt, że jesteśmy zgraną ekipą i to, że studiuję to, o czym zawsze marzyłem....Ale wystarczy tylko że przyjadę na uczelnię, i jakaś "sympatyczna" pani mnie poinformuje, że w dniu dzisiejszym z przyczyn niewiadomych zajęcia są odwołane, to się zastanawiam w takich chwilach co ja tu jeszcze robie, i dlaczego płace czesne, skoro uczelnia się nie wywiązuje z podstawowych obowiązków jak np. zapewnienie sali na zajęcia czy rozesłanie planu (informacja podana 2 dni przed zajęciami to trochę mało), .... Na tej całej platformie edukacyjnej też jeden wielki burdel, informatyk myli rzeczy które ma wstawić jest na wiecznym urlopie- nic dziwnego, jak bym nie wywiązywał się ze swoich obowiązków, też bym był na wiecznym urlopie...co się zaloguję, to na stronie informacja że informatyk ma urlop... A najbardziej mi się podobało, jak uczelnia przez platformę podała nam informacje o odwołanym zjeździe.... oczywiście nie podała, my przyjechaliśmy, zajęć nie ma...w dziekanacie pani nas informuje, że przecież była informacja na panelu...my na to, że przecież nie ma.... Wracamy do domu, logujemy się, a tam nagle z nieba pokazała się informacja z datą z przed 3 dni, że zajęcia dnia tego i tego są odwołane... NO ŚMIECH NA SALI.... Jak tu pogodzić dyżury w pracy, z uczelnią, skoro do jasnej cholery nawet planu nie znamy?!?!?!?! Traktują nas jak ludzi niepoważnych, jak śmieci.... Zero szacunku do drugiego człowieka.... Chyba nie takie wartości powinna przedstawiać uczelnia, która krztałci studentów na pracowników w zawodach, w których EMPATIA jest podstawą... Zdecydowanie odradzam tę uczelnię, no chyba, że ktoś ma anielską cierpliwość i nadmiar gotówki na dojazdy na zajęcia, które są wiecznie odwoływane.
ami
Witam, gdzie odbywają się praktyki pielęgniarskie, w których szpitalach?
29.09.2014
22.09.2014
Ala
Zdecydowanie NIE POLECAM! Ta uczelnia to jedno wielkie nieporozumienie - nikt wiecznie nic nie wie, nie można się nic dowiedzieć, mówione jest jedno a okazuje się zupełnie coś innego. Bałagam i tyle.
misiek87
Witam chciałbym się dowiedzieć co nieco o uczelni jeśli ktoś mógłby mi odpisać jaka atmosfera panuje czy jest ciężko proszę pisać na mój mail mictru@o2.pl
11.09.2014
17.02.2014
gustej_854
dla osob nie chcacych sie przemeczac naukowo uczelnie zdecydowanie polecam; na zajeciach tez niekoniecznie trzeba sie pojawiac, i tak beda zaliczone; zyc nie umierac! leniwych zapraszam po dyplom :D
dEmoN_15
nie jest zle ale zawsze moze byc lepiej
29.01.2014
28.01.2014
saraH
Przystępne opłaty, zjazdy co dwa tyg. sb-ndz, z zaliczeniami problemów nie ma, e-learning. Ogólnie OK.
arek
baltazar - studiuje w CM już trzeci rok ale nie bardzo rozumiem twoja wypowiedz... jaka sekretarka? z tego co wiem na uczelni to jest dziekanat nie sekretariat, a i wykladowcy o podanych przez ciebie inicjałach nie kojarze. mam wrazenie e mylisz nowy twór uczelni czyli szkole policealna, bo do tego bardziej mi twoja wypowiedz pasuje.
24.01.2014
19.01.2014
baltazar
Szkoła co najmniej wątpliwa. Dzięki przychylności pani sekretarki można w ogóle nie uczęszczać na zajęcia, a obecność się ma... Również jeśli dobrze zagada się z panem Ł.P. to i pytania można dostać na licencjat. Oczywiście spora część egzaminów odbywa się multimedialnie, pytania zawsze można wysłać mailem. SZKOŁA DNO...
abc
troche malo miejsca ... proponowalbym skombinowac wiecej sal bo to jest powoli jakas kpina!
13.01.2014
25.11.2013
student cm
powiem tak - początek roku to masakra, zamieszanie z planami zajęć, brak konkretnych terminów zjazdów, nikt nic nie wie. potem sytuacja się względnie uspokaja, ale początek semestru podobny... do ostatniej chwili nic nie wiadomo, a dla ludzi którzy MUSZĄ ustalić z pracodawcą wolne weekendy to jest to naprawdę bardzo duży problem.
lolo
moim zdaniem uczelnia taka sobie - nie najgorsza, ale i najlepsza nie jest... jedyne co to w sumie przystępne czesne i zjazdy sobota-niedziela.
07.11.2013
15.10.2013
mim
na zdrowiu to może i faktycznie macie kiepsko bo nie widziałem żadnej pracowni dla was, ale dla ratowników czy pielęgniarek ze względu na pracownie nie jest źle i stąd pewnie inni mają inne zdanie niż Ty na temat CM
234
Nie wiem kto napisał te wszystkie czytając je mam wrażenie że to sami jej pracownicy . Studiuje Zdrowie Publiczne ze specjalizacją higiena stomatologiczna . Moim zdaniem uczelnia jest nie przygotowana do tego kierunku prawie nie ma zajęć praktycznych. ktoś kto nie pracuje w gabinecie nie jest w stanie niczego się nauczyć . Na uczelni panuje ciągła dezinformacja plan podaje się 3 dni przed zjazdem . Nikomu nie poleciła bym tej uczelni .
12.10.2013
29.09.2013
lala
Asia, ja tam studiuje pielęgniarstwo :) uważam, że akurat do tego kierunku collegium ma poważne podejscie i chyba jest to w sumie kierunek na który sie stawia bo jakos akurat dokladnie na ten jest najwiecej ludzi. Może nie na zwykle 3,5 letnie, bo jest dużo Pań już pracujących (to się chyba nazwya pielegniarstwo pomostowe) ale jest ok - wykladowcy są spoko, widać że im zależy żeby wypuścicc ludzi którzy będą znali się na rzeczyt. mamy dużo praktyk i zajęć praktycznych, ale to chyba dobrze :) a w dziekanacie zawsze można wszystko zalatwić, władze zawsze przychylne, więc zapraszam cię do CM :)
Asia
a jak tam studiuje się pięlęgniarstwo? jak jest? mógłby się ktoś wypowiedzieć kto tam studiuje?
27.09.2013
26.09.2013
Elka
Mam mieszane uczucia co do Wyższej Szkoły Nauk o Zdrowiu... Z jednej strony fajna, bo widać, że chcą się rozwijać, podejmują nowe inicjatywy (np. powstała przy Uczelni policealna szkoła medyczna - DARMOWA!), a z drugiej strony mają problemy organizacyjne typu brak miejsca i zamieszanie, które towarzyszy Nam studentom praktycznie od zawsze... Czekam nieustannie aż sprawy się unormują, ale niestety - studiuję drugi rok i końca zamieszania nie widać... A szkoda, bo Uczelnia naprawdę dobrze rokuje... Może zatem zamiast chwytać kilka srok za ogon warto skupić się na jednej rzeczy? Myślę, że to przyniosłoby wszystkim ulgę. Niemniej jednak Uczelnia trzyma poziom, w związku z czym jak chcecie się czegoś nauczyć to polecam.
sindy
Hejka, ja studiuje zdrowie publiczne w CM w Żyrardowie, właśnie rozpoczynam ostatni rok :) Nauki sporo, ale idzie przeżyć - generalnie sporo zagadnien z zakresu prawa, ekonomii i tym podobnych, ale to się potem przydaje w pracy - wiem bo pracuje w placówce medycznej więc wiedza zdobyta na studiach jest wykorzystywana w praktyce :) Ogólnie jestem zadowolona i nie mam większych zastrzeżeń i polecam!
23.09.2013
10.09.2013
nemo
studiuje tu juz drugi rok i nie moge narzekac, kierunek ratownictwo medyczne - uczelnia jest na biezaco z informatyzacja, mamy prosty w obsludze system z ocenami i sa tam wsztskie potrzebne informacje, mamy e-learning, ktory jest calkiem fajnym rozwiazaniem, sprzet do cwiczen tez nie najgorszy, ale mozna by sie postarac o wiecej przestrzeni i pracowni. ogólnie polecam :)
Monika
Jako że wiadomo, że idealne uczelnie nie istnieją tak i ta nie jest doskonała, ale po dwóch latach studiowania w Collegium Masoviense mimo wszystko mam odczucie, że nie straciłam ani czasu ani pieniędzy (to drugie zwłaszcza polecam uwadze wszystkich zainteresowanych, bo czesne jest naprawdę przystępne). Ponadto uczelnia ciągle się rozwija i myślę, że niebawem będzie o niej głośno :)
08.09.2013
05.09.2013
maciejo
generalnie mozna by pomyslec o zwiekszeniu ilosci miejsca, bo bywa ciasno jak sie wszystkie kierunki zjada na zajecia i czasem sa przez to problemy, ale poza tym jest OK
emilka
Witam, ja również nie żałuję wyboru :) W Collegium Masoviense studiuję pielęgniarstwo i uważam, że poziom jest dobry i trzymany od samego początku :) Oby tak dalej! Po licencjacie planuję zostać w CM na magisterkę :]
02.09.2013
28.08.2013
Andrzej
Wybrałem CM w Żyrardowie i swojego wyboru nie żałuję. Może czasem wkradają się jakieś błędy i nieporozumienia, czasem jest bałagan, ale ogólnie jest OK - żadna Uczelnia nie jest doskonała ;)
margola
Ja też się zarejestrowałam na kosmetologie więc może się spotkamy
07.08.2013
07.08.2013
miśka_2013
No dla ludzi, Pani Kanclerz też daje ulgi w trudnych chwilach :)
mattt
Dobrze i trafnie powiedziane - uczelnia dla ludzi :)
31.07.2013
30.07.2013
aga
w porównaniu do innych uczelni medycznych czesne mają naprawdę przystępne, a i dojazd do Żyrardowa jak patrzyłam w sumie jest nienajgorszy. ja wybieram się na zdrowie publiczne - higiena stomatologiczna :)
amilka
No ja też idę na kosmetologię a w przyszłości może jeszcze coś tam skończę, czytałam na stronie ich że oferują zniżki :)
25.07.2013
05.07.2013
Remek
Jak dla mnie wszystko ok. Taka uczelnia dla ludzi.
maniek
uczelnia jest OK, ale wiadomo, że zawsze może być lepiej ;) jak wszędzie :P
27.06.2013
21.06.2013
ewcia
studiuje w collegium masoviense juz drugi rok (zdrowie publiczne) i jak dla mnie szkola jest OK - mamy bardzo fajną panią jako opiekuna kierunku, w dziekanacie zawsze wszystko mozna zalatwic, z wykladowcami mozna sie zawsze dogadac - generalnie polecam uczelnie swoim znajomym :)
przyszla studentka cm
dzis wlasnie zarejestrowalam sie przez ich system na kosmetologie. ciesze sie ze nie bede musiala jezdzic do wawy bo tu mam rzut beretem ;) dziewczyny zapisujcie sie do CM bo trzeba stworzyc jakas fajna grupke!
18.06.2013
17.06.2013
Kosmetologia
Tak, to prawda - Collegium Masoviense w tym roku rusza z naborem na kierunek Kosmetologia :) Już można się zapisać przez ich stronę (mają rekrutację on-line).
Zainteresowana Kosmetologią
Słyszałam, że Collegium Masoviense od października 2013 r. otwiera kierunek KOSMETOLOGIA - czy to prawda ???
13.06.2013
10.06.2013
maniek
więcej pracowni i będzie OK :)
rastek
uczelnia z duzym potencjalem, wiele dobrych pomyslow i inicjatyw maja, ale niestety jak dotad nic nie moga dobrze doprowadzic do konca... a szkoda, bo jakby slowa przemienic w czyny to naprawde uczelnia bylaby mega!
02.06.2013
09.05.2013
ratownik
niee, studiuje tam od samego poczatku i nazwa nie byla zmieniana - collegium masoviense od samego poczatku sie uczelnia nazywala. jak jest? ja ogolnie nie narzekam, ale wiadomo - czasem lepiej, czasem gorzej. zależnie od semestru w sumie - ostatni sem teraz mamy duzo zajec niestety i nie wszystkim to pasuje, ale jak sie juz zaczelo to trzeba skonczyc dlatego trwam w cm dalej ;) juz niedlugo.
marta
oni chyba nazwe zmienili, czy cos myle??? nie pamietam, jak to wczesniej sie nazywalo, ale nie bylo tego colegium chyba, ktos sie orientuje lepiej, jak tam jest?
07.05.2013
07.05.2013
student CM
nikt nie pisze bo wcześniej uczelni nie było w tym serwisie... podejrzewam więc, że ogólnie niewiele osób wie, że teraz się raptem pojawila. Ogólnie jest spoko, ja nie narzekam. Inni wiadomo - to im nie pasuje, tamto im nie pasuje, ale generalnie atmosfera wśród studentów jest OK, nikt sie nie gryzie (a przynajmniej nie na forum). Wykładowcy też spoko.
flixo
dlaczego nikt nie pisze o tej szkole??? kto tu studiuje i moze skrobnac, jakie klimaty panuja?
24.04.2013
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet Gdański
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie