UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (282)
Społeczna Akademia Nauk w Warszawie, SAN Warszawa

X
Studiuje ktoś organizacje produkcji filmowej i telewizyjnej i mógłby odpowiedzieć na kilka pytań?
21.10.2021
04.10.2021
N.
Czy ktoś studiuje on-line na kierunku pedagogika ( licencjat) ??
Lul
Jak jest na pedagogice?
01.10.2021
13.09.2021
Psycho
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o psychologii?
Angelika
Czy jest stworzona jakaś grupa na fb z dziennikarstwa 2021?
10.09.2021
29.08.2021
Martyna
Mógłby ktos coś powiedzieć o zarządzaniu? Błagam
nati
Studiowałam finanse i rachunkowość.Trzeba się uczyć od początku, nie zostawiać wszystkiego na koniec semestru, bo wykładowcy są pomocni i ogólnie nie ma problemu z komunikacją czy to bezpośrednią, czy to cyfrową, lecz są wymagający.Uczelnia ma status akademii i od początku zajmuje dobre lokaty w rankingu.W kwestii obrony, nie ma co liczyć na pobłażliwość.Jeśli nie napiszecie sami pracy, to zostanie to szybko zweryfikowane i będzie problem.Ogólnie uczelnia jest dla osób, które chcą się kształcić i uzyskać wiedzę a nie tylko dyplom.Przynajmniej na kierunku, który studiowałam.
26.08.2021
18.08.2021
Kinga
Hej, wypowie się ktoś na temat zarządzania (licencjat) niestacjonarnie ? Czy jest jakoś bardzo ciężko? :)
Pani X
Witam. Chciałabym się dowiedzieć na temat kierunku Pedagogika( licencjat). Jakie ogólnie robi wrażenie ten kierunek, jacy są wykładowcy?
17.08.2021
02.08.2021
XYZ
To chyba zależy od kierunku, na pedagogice jest 375 h ;)
Angelika
Jak wyglądają praktyki w SAN? Czy wszystko musi być dopięte na ostatni guzik, czy osoby pracujące z umową o prace dadzą radę ogarnąć się z praktykami? Trwają one 1 miesiąc ?
01.08.2021
30.07.2021
Absolwentkaaa
Ogólnie to Uczelnia dla ludzi, którzy chcą papierek bez większego wysiłku :D Co prawda nie u każdego wykładowcy jest luz, jeżeli chodzi o zajęcia stacjonarne, a zajęcia online, no to nie ma większych problemów :D
Anna
Ja skończyłam właśnie dziennikarstwo. Ten digital marketing to chyba nowy kierunek, bo wcześniej go nie widziałam. Wykładowcy jednak są Ci sami co na dziennikarstwie więc pewnie będzie na tym samym poziomie. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona, że tu studiowałam. Byłam zaskoczona, że było tyle zajęć praktycznych.
29.07.2021
28.07.2021
Aboslwentkaaa
Tak, zadania są banalne, większość jest w necie i robisz je kiedy chcesz, byle do końca danego semestru ;)
Klaudia
Jak wygląda j.angielski na zaocznych? Czy to prawda, że jest platforma językowa i w swoim zakresie wypełnia się moduły?
26.07.2021
21.07.2021
Aga
Czy polecacie uczelnię? Interesuje mnie kierunek - finanse i rachunkowość.
Kierunek
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o kierunku digital marketing i social media?
19.07.2021
12.07.2021
Anetta
Witam, interesuje mnie kierunek grafika, czy może ktoś wyrazić opinię?
Jack
Nie polecam. Kadra nie przygotowana a z matematyki dyskretnej robią konkurs uwalania. Lepiej zmień kierunek lub idź na uniwerek. Pozdrawiam
12.07.2021
11.07.2021
Kamil
Informatyka niestacjonarnie. Jakie opinie, warto? Odnośnie specjalizacji, ktoś mógłby podzielić się zdaniem na ten temat ??
Wera
Administracja niestacjonarnie. Warto? Jakie opinie? I w jakich godzinach odbywają się zajęcia?
10.07.2021
10.07.2021
Zygzak McQueen
Jeśli chodzi o Organizację produkcji filmowej i telewizyjnej to nauczycie się niewiele. tak naprawdę za nic stawiane są oceny pokroju 4-5 które nic nie wnoszą. Bez tworzenia własnych projektów poza uczelnią, twoje portfolio będzie tak samo biedne jak było, bo uczelnia ci w niczym nie pomoże
xyz
Jak oceniacie kierunek graficzny?
02.07.2021
30.06.2021
przyszły student
czy może ktoś opowiedzieć o kosmetologii na tej uczelni? bardzo potrzebuję czyjejś opinii
Xxx
Czy ciężko dostać się na filologie angielska ? Jak wyglada wiekowo grupa ?
28.06.2021
24.06.2021
X
Wybiera się ktoś na organizacje produkcji filmowej i telewizyjnej?
Obrona
Czy ciężko jest się obronić? Słyszałam ze na niektórych uczelniach pytania da losowe na innych wybiera się konkretnie pytanie
16.06.2021
10.06.2021
Obrona
odpowiedź dla Obrona pracy z dnia 06.06.2021
Cześć, obecnie obrony odbywają się online ze względu na COVID-19. Jestem po obronie studiów I stopnia i obrona odbyła się sprawnie nie było problemów technicznych. Mam nadzieję, że za rok broniąc tytuł magistra obrony odbędą się już na Uczelni.
Obrona pracy
Hej czy ktoś mógłby się podzielić jak wyglądają obrony?
06.06.2021
12.05.2021
Kat
Hej.Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat kierunku Grafika na SAN Warszawa? Czy warto? Polecacie? Jak z zaliczeniam (łatwo/trudno)?
nattt
Hej. Czy ktoś może coś powiedzieć o Logistyce (specjalność TSL) - studia 1 stopnia, niestacjonarne. Polecacie?
11.05.2021
06.05.2021
Karo
Jakie opinie na temat prawa jednolitego na SAN Warszawa ?
Robiii0806
odpowiedź dla geralt z dnia 26.04.2021
Ja jestem bardzo zadowolony, że wybrałem ten kierunek. Mam zajęcia z wykładowcami, którzy na co dzień też pracują w tym zawodzie. Co do samych zajęć to część z nich o tym tradycyjnym dziennikarstwie w radiu, telewizji i prasie, ale sporo jest też zajęć o dziennikarstwie w nowych mediach.
28.04.2021
26.04.2021
geralt
A jak dziennikarstwo?
filologia mgr
Skończyłam kilka lat temu filologię angielską zaocznie (magisterkę). Nie było łatwo, ale byłam zadowolona z poziomu. Na roku w grupie nauczycielskiej byli głównie pracujący w zawodzie nauczyciele, również po 40-ce, którzy chcieli podnieść swoje kwalifikacje i zdobyć dyplom magistra. Młodzi tuż po licencjacie stanowili wyjątek. W grupie biznesowej i tlumaczeniowej było więcej młodszych studentów. Wszystkie kierunki na jednym roku miały wykłady razem. Tylko zajęcia specjalistyczne kierunkowe oraz ćwiczenia z ogólnego angielskiego były w grupach specjalizacyjnych. Po pierwszym roku można starać się o stypendium rektora już ze średnią 4.2, pracującym nauczycielom ść część zwraca dzielnica (mnie w sumie studia nic mnie nie kosztowały). Miałam mnóstwo platnego urlopu szkoleniowego - w każdym roku studiów było to aż 28 dni i dodatkowo 21 dni na napisanie pracy dyplomowej, dzięki czemu obroniłam się już w pierwszym terminie (i to na 5). Ogólnie polecam SAN, fajna atmosfera, w większości życzliwi wykładowcy.
25.04.2021
24.04.2021
Maciej
Filologia angielska II stopnia całkiem przyzwoita. Pracowaliśmy z materiałami na poziomie C2, wykładowcy często z UW. Sporo zajęć praktycznych, raczej dobrze przygotowane. Ze wzgledu na to, że przyjmują wszystkich to poziom językowy studentów jest różny, ale jeśli ktoś chce się przyłożyć do nauki to z pewnością wiele wyniesie. Porównując program studiów z UW to studia na UW są zupełnie nieżyciowe - brakuje choćby PNJA, ale za to masa innych mało przydatnych i teoretycznych przedmiotów, zdecydowanie tylko dla wielkich pasjonatów.
Pcskc
Jak wygląda poziom na turystyce i czy warto?
20.04.2021
15.04.2021
M
Jaki poziom filologii angielskiej? Jaki jest średni wiek uczniów na roku w tej szkole? (Boję się bardzo dużej różnicy wieku)
S.G.
Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o fizjoterapii? Bardzo proszę i z góry dziękuję :)
14.04.2021
04.04.2021
ch
Czy ktoś może powiedzieć coś o organizacji produkcji filmowej
Oli
Opowie ktoś o kosmetologii?
28.02.2021
23.02.2021
Sisi
Jak wyglądają studia kosmetologiczne?
Sylvia
Chciałabym się dowiedzieć więcej o organizacji produkcji filmowej i telewizyjnej
22.02.2021
28.01.2021
victor00
Najgorsza szkoła jaka istnieje. Traktują ludzi jak bankomaty. Kompletny brak szacunku do drugiego człowieka, kompetencji i jakiekolwiek kultury. W dodatku kłamią i okradają. Porażka. Nawet nie ma rozważać SANu jako opcję wyboru szkoły.
Julia
Jest tu ktoś, kto może powiedzieć coś o socjokryminologii?
07.12.2020
11.10.2020
Kasia ziaj
Hej! Czy ktoś może się podzielić informacją jak wygląda obrona na kierunku kosmetologia? Czy ciężko się obronić? Z góry dziękuję za odpowiedź!
Patrycja
Hej, orientujecie się czy na psychologię było dużo chętnych? I jak szybko trzeba reagować, żeby w ogóle się na nią dostać :)
30.09.2020
24.09.2020
Studentka
@Marta, @Ola Ja studiuje psychologię, a moja koleżanka pedagogika i jesteśmy zadowolone.
Marta
Hejka. Czy jest tu ktoś kto ukończył psychologię na SANie? Podzielcie się swoimi wrażeniami ;)
17.09.2020
16.09.2020
Paulla
Czy ktoś studiował na Spolecznej Akademii Nauk administrację? chciałabym poznac opinie
Ola
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat pedagogiki i psychologii? :) Jak Wam na tych kierunkach??
14.09.2020
30.08.2020
Kasia
Ta szkoła to idealny przykład szkoły po której praca szuka ciebie!
Martyna
O tak! Wybierz tę szkołę a praca będzie szukać ciebie!
30.08.2020
24.08.2020
nieznzny
Mógłby ktoś coś powiedzieć o zarządzaniu w SAN ?
@King
Studiowałam na bezpieczeństwie. Bardzo fajne przedmioty, a jeśli chodzi o zajęcia to należały one w większości do ciekawych, jak dla mnie. Z zaliczeniami jest ok, trzeba się uczyć ale to jak wszędzie. Panie w dziekanacie bardzo miłe i pomocne. Skończyłam licencjat, wybieram się na magisterkę. Ja jestem zadowolona.
11.08.2020
10.08.2020
FIZJO
Studiuję fizjoterapię dziennie. Kierunek bardzo ciekawy. Poziom w moim odczuciu nie odstaje od uczelni państwowych. Wiele zajęć klinicznych, co jest szczególnie ciekawe, ponieważ można nauczyć się wielu praktycznych umiejętności. Wykładowcy prowadzą zajęcia w bardzo ciekawy sposób, potrafią zainteresować tematem oraz w razie wątpliwości chętnie tłumaczą i odpowiadają na pytania. Zaliczenia przeważnie pisemne, ale było kilka egzaminów ustnych. Ogólnie polecam SAN w Warszawie, jestem zadowolona.
Michał
Skończyłem informatykę. Odradzam. Wiele się nie nauczycie, a w trakcie wiele problemów. Uczelnia za bardzo nie wiem jakie mamy mięć przedmioty. Specjalizacja to pic na wode. Dali 1 dodatkowy przedmiot. No ogólnie lipa. Na obronę czekałem 6 miesięcy. Chciałem dalej się kształcić na innej uczelni, ale odebrali mi taka możliwość na razie jestem rok w plecy. Ciekawe kiedy dostanę dyplom. Oby nie był on fikcją. Profesorzy się zmieniają co chwile, bo nie ma komu tam pracować. Uważam, że tego kierunku nie powinno być na Sanie. Nie nadają sie na niego.
08.08.2020
06.08.2020
King
Czy ktoś opowie trochę o profilu bezpieczeństwo narodowe ?
Studentka Grafiki
@o/ Od października zaczynam 3 semestr grafiki na SAN-ie i jestem bardzo zadowolona. Mamy dobrze wyposażone pracownie i fajnych wykładowców. Na pierwszym roku mieliśmy np. grafikę wektorową i bitmapową, warsztatową, projektową, rysunek, malarstwo, typografię, historię sztuki.
06.08.2020
05.08.2020
o/
A gdzie grafika czy jakiś kierunek w tym obszarze jest lepsza? Bo się rozglądałam i nie mogę się przekonać jakoś do innych
Maniuchna
Wiesz co, grafika na SAN - też przeglądałam niedawno informacje, które nie są zbyt obszerne. Nie przekonały mnie. Raczej klasyczne przedmioty.
05.08.2020
03.08.2020
o/
Hej, czy ktoś może mi powiedzieć więcej na temat kierunku Grafiki komputerowej 1 stopnia? Bardzo wdzięczna bym byla. :D
@Nata
Cześć, czy może ktoś coś powiedzieć o fizjoterapii stacjonarnej? Jaki jest poziom, czy przygotują do egzaminu państwowego? Jak wyglądają zajęcia i jacy są wykładowcy.
29.07.2020
24.07.2020
?
Możecie coś powiedzieć o informatyce. Jest warty czy nie bardzo?
Sergey
Cześć, czy może ktoś powiedzieć o kierunku Fizjoterapia (tryb niestacjonarny) , egzaminy/zaliczenia w formie testu czy ustno ? I jaki w ogóle poziom wiedzy dają . Dziękuję!
16.07.2020
07.07.2020
Emila
Polecam kierunek Fizjoterapia. Kończę pierwszy rok studiów i jestem bardzo zadowolona. Dużo zajęć praktycznych, świetna kadra, ciekawe zajęcia. Długo zastanawiałam się nad wyborem uczelni i trafiłam idealnie. Bardzo polecam!
o_o
Hej, może ktoś mi powiedzieć coś więcej odnośnie fizjoterapii?
06.07.2020
04.07.2020
Aleksandra
Też chciałam iść na pedagogikę na magisterkę do san, ale Pani w rekrutacji powiedziała mi, że tego kierunku nie ma na magisterce. Szkoda, bo słyszałam, że na licencjacie jest fajnie.
Natalia
Pomyślałam o tym żeby zrobić licencjat na aps z samej pedagogiki i przyjść na san na magistra z resocjalizacji. Zastanawiam się czy ta uczelnia jest odpowiednia i czy będę z niej zadowolona.
01.07.2020
01.07.2020
@Natalia
a jaka specjalność? chcesz zostać przedszkolanką, czy jakimś kuratorem, resocjalizować innych? niby nawet jak nie chcesz w tym pracować to wiedza taka przydaje się w życiu, ale najlepiej wybierać kierunek pod to, co by człowiek chciał robić
Natalia
Hej, może ktoś mi powiedzieć coś więcej odnośnie pedagogiki? Odradzacie czy polecacie?
01.07.2020
30.06.2020
:)
Jak wiele zależy od nas samych! Organizacja Produkcji Filmowej to kierunek, gdzie przez czas, kiedy bywałam na zajęciach mogłam się się rozwijać. Są bardzo ciekawe przedmioty dotyczące filmu fabularnego, dokumentalnego, warsztatu operatorskiego, montażu, produkcji. Niestety, w pewnym momencie odpuściłam... Po pewnym czasie wróciłam. Spotkałam się z wyrozumiałością u wykładowców.
Student
Czy ktoś może zdradzić jak przebiega obrona na kierunku administracja?
26.06.2020
22.06.2020
Student
Stanowczo odradzam. Jak się wybierałem na tą uczelnie i czytałem opinie , to nie wierzyłem ze może być aż tak źle , wiec zdecydowałem się pójść na dni otwarte . „DNI OTWARTE” - raczej przyjdź i opowiem ci bajkę o naszej uczelni. Wykładowcy często się nie pojawiają na zajęciach bez wcześniejszego poinformowania uczniów , lecz to nie ich należy winić ponieważ o zajęciach sami nie są informowani . Brak planu zajec przez cały rok bo nikomu się niechcial tego zrobić , a o godzinach zajec dowiadujemy się od nauczycieli. Co do samych wykładowców , po części z nich widać ze to czym się zajmują jest dla nich wszystkim i to kochają , a część nie wiadomo wgl skąd się tam wzięła i po co chyba tylko i wyłącznie dla pieniędzy ;) . Właśnie pieniądze o to chodzi tej pseudo uczelni , czesne nie są niskie ale każdy wiedział kiedy się decydował , za to dziekanat to najbardziej ekskluzywne miejsce w Warszawie , wręcz za samo oddychanie trzeba płacić , tu 50 zł tu 400 i tak się tego nazbiera . Wysokie odsetki w przypadku nawet kilku dniowej zwłoki , ich nie obchodzi to ze masz gorsza sytuacje finansowa i zapłacisz 2czy 4 dni później , jeśli chodzi o pieniądze wszystko musi być na tip top . Lecz na odpowiedz draga e- mailowa niemasz co liczyć , szansa jak na wygrana w lotka . Z doświadczenia wiem ze na grupe 40 osobowa przypadają może 2 osoby które są zadowolone , najczęściej dla tego ze niemają doświadczenia z innymi uczelniami i nie wiedza jak prawidłowo powinna funkcjonować taka placówka . Dlatego właśnie po pierwszy roku 2/3 osób rezygnują , za rezygnacje tez trzeba zapłacić i to nie mało ;) jął za wszystko . Z + to jest fajny sklepik na terenie uczelni gdzie Pani i Pan są bardzo mili a ceny przystępne dla odróżnienia , to by było tyle z zalet :D . NAPRAWDĘ NIE WARTO to co otrzymacie od tej uczelni to co najwyżej : stres , nerwy i kawałek papierku którym możecie sobie podetrzeć 4 litery , bo praco dawcy nie są głupi i sprawdza opinie - ponieważ szkoła jest nie znana i wgl nie elitarna do niej może przyjść każdy kto zapłaci :( .
:)
Kosmetologia na tej uczelni to jeden wielki smiech na sali. najgorszy blad jaki dotychczas popelnilam. moze i egzaminy, zaliczenia sa latwe do zdania, ale co mi z tego skoro wiedzy nie wynioslam stad zadnej, a sam tok studiow zniechecil mnie calkowicie do dalszego studiowania tego kierunku jak i pracy w zawodzie. przyszlam na te studia pelna oczekiwan i nadziei, co pozniej rzeczywistosc mocno zweryfikowala. jak na czesne, ktore sie placi to poziom jest niesamowicie slaby. jesli komus zalezy faktycznie na wyksztalceniu i wiedzy to zdecydowanie odradzam. a co do praktyk, ktorymi uczelnia sie szczyci, bo podobno maja podpisane umowy z tyloma gabinetami- guzik prawda. jesli sama sobie nie zalatwisz miejsca, to nikt z uczelni Ci nie pomoze ;) dzieki Bogu, ze juz jestem po obronie i moglam raz na zawsze pozegnac te okropne mury
22.05.2020
19.05.2020
Daria Chumachok
odpowiedź dla Ivan Batkov z dnia 15.05.2020
Добрый день, Будьте добры указать информацию о кампусе в котором обучаетесь ( Варшава/Лодзь/Краков), назве факультета и степени обучения. Детали прошу выслать на емейл : dchumachok@san.edu.pl для подальшего выяснения ситуации.
Ivan Batkov
Четыре недели до сдачи диплома ,куратор так и не проверил ни у кого в группе даже первую часть. Кто будет компенсировать?
15.05.2020
28.04.2020
P.
Jak wyglądały kwoty jeśli chodzi o stypendia socjalne?
G.
Hej. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat Produkcji filmowej i telewizyjnej (reżysersko-operatorski) ? Jaki.poziom/czy są zajęcia praktyczne/Jak ze sprzętem?
28.04.2020
26.04.2020
Ola
Hej, czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o Dziennikarstwie i Komunikacji Społecznej zaocznie? :)
student
Złodzieje ! Na coraz większej ilości uczelni czesne za studia niestacjonarne (zaoczne) jest obniżane nawet o 50% z uwagi na trwającą pandemię, natomiast tutaj jak zwykle "niedasie". Studenci jednych kierunków płacą miesięcznie 500, drugich 600, są i opłaty po 770 zł (na psychologii). Za co ? Za nic ! Od niemal 2 miesięcy nie odbyły się dla nas jakiekolwiek wykłady, są dopiero w planach. Co natomiast dostaliśmy w zamian ? Masę prac do zrobienia w ściśle określonym terminie. To 1000 zł wyrzucone w błoto, biorąc pod uwagę tańsze kierunki. Na psychologii to aż 1540 zł. To niewiele mniej od najniższej krajowej, jeśli chodzi o zarobki w polskich realiach. Ile to jeszcze potrwa ? 2-3 miesiące ? Nie oszukujmy się, uczelnie nie zostaną otwarte w pierwszej kolejności, są ogromnym skupiskiem ludzi, zarówno pracowników jak i przede wszystkich studentów krajowych oraz zagranicznych. Czy tak mają wyglądać ciągłe zapewnienia uczelni jakoby "Nauczanie online działało" ? Czy nauczanie online ma polegać tylko i wyłącznie lub w większości na wkładzie własnym studenta ? My, studenci SAN, żądamy niezwłocznego obniżenia czesnego, ograniczenia ilości wykonywanych prac i/lub zwiększenie liczby wykładów, które tak samo jak zadane prace zawsze stanowiły i powinny stanowić jedną z istotnych form zaliczenia przedmiotu. W przeciwnym wypadku złożymy pozew zbiorowy do sądu za wyłudzenie na masową skalę i niewywiązywanie się z obowiązującego Was regulaminu studiów.
19.04.2020
11.04.2020
Student SAN
Powiem szczerze, że to najgorsza uczelnia na jakiej byłam i o jakiej słyszałam ze wszystkich. Nic tu się nie trzyma kupy, nikt nic nie wie, wieczny bajzel. Dodają ci z czapy przedmioty w połowie semestru, a wykładowy nie wiedzą, że mają zajecia. Jeszcze większy bajzel zrobił się jak weszło nauczanie onilne, istny koszmar, platforma jedna, platforma druga, platforma trzecia, weź się ogarnij. Tragedia - nie polecam.
Kosmetologia
Czy ktoś wypowiedziałby się więcej o kierunku kosmetologii? Jak z rekrutacja, zajęciami i czy warto.
05.04.2020
27.03.2020
jan
uczelnia w związku z kryzysem epidemioogicznym zabrała studentom połowę godzin dydaktycznych. Resztę każe realizować samodzielnie. Ciekawe co na to komisja akredytacyjna powie.
Wykładowca
Angelika, nie zgodzę się. Jestem wykładowcą na tej Uczelni i nie sądzę, abym "odbębniał" godziny. Zwłaszcza w obecnej sytuacji, kiedy często długo pracuję on-line. Dla nas też jest to nowa sytuacja, wymagająca dużego zaangażowania.
26.03.2020
19.03.2020
Angelika
Społeczna akademia nauk to pseudouczelnia, której celem jest tylko kasa. Przyznał to sam wykładowca, który zna właścicieli uczelni. Uczelnia jest słaba. Wykładowcy chcą jak najszybciej odbębnić godziny i lecieć do drugiej pracy. Dziekanaty nigdy nie potrafią załatwić sprawy do końca. Nie polecam !
Społeczna Akademia Nauk
odpowiedź dla Andrzej z dnia 11.03.2020
Cześć, zapraszamy serdecznie na naszą Uczelnie :). W przypadku pytań lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu z menadżerem kierunku informatyka: dr inż. Agnieszką Siwochą pod adresem @: asiwocha@san.edu.pl.
12.03.2020
11.03.2020
Andrzej
Chcę uczyć się na informatyce. Co możecie powiedzieć?
Zosia
Możecie wyrazić swoją opinie na temat filologii angielskiej niestacjonarnie, polecacie czy nie? Jaki jest poziom na 1 roku?
30.12.2019
27.11.2019
Admin
Komentarz zablokowany.
Natalia
Mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę więcej o kierunku fizjoterapii? 😊
18.11.2019
31.10.2019
a
Krotos masz oferty zatrudnienia ?
Krotos
Ta uczelnia jest doskonała jeśli ktoś po prostu chce papier. Przez 5 lat nie musiałem kompletnie nic robić poza płaceniem czesnego i jakiejś prezentacji raz w semestrze na każde zajęcia. Wszystkie ćwiczenia opierają się na zasadzie "to kto robi prezentację" a wykładowca może gada z 15 minut. Na egzaminach wykładowcy wychodzą z sali, wpisują zaliczenia nawet jak ktoś pojawił się raz na zajęciach. Prace dyplomowe mogą być byle jakie, na obronie i tak jedno pytanie ustalone z promotorem i zaliczone - 5. Tak wygląda dziennikarstwo, łatwy licencjat i magisterka, przy praktycznie braku przekazania jakiejkolwiek sensownej wiedzy.
29.10.2019
01.10.2019
Ala
SAN to najgorsza Uczelnia jaką znam, często odwoływane zajęcia- płaci się za nic. Sekretariat nic nie wie i niczego nie ogarnia- kompletna dezinformacja. Biblioteka słabo wyposażona brak podstawowych książek. NIE POLECAM!!!!!!
Pytanie
Jak jest na anglistyce?
21.09.2019
13.09.2019
fiz
Najgorsza uczelnia jaką znam:( wyciągają kasę a poziom mniej niż 0.
P
Nie polecam. Nauczyciele i cały system jest przeciwko studnetom!
09.09.2019
02.09.2019
Dziennikarstwo
Hej! Sam skończyłem dziennikarstwo na SANie i jestem bardzo zadowolony. Po pierwsze na warsztatach telewizyjnych pracowałem z kamerą. Miałem okazję realizować własne materiały i nabrać doświadczenia w pracy ze sprzętem telewizyjnym. Po drugie podobało mi się, że na studiach licencjackich student zapoznaje się z każdym rodzajem dziennikarstwa i potem dopiero decyduje jaką specjalność wybiera.
Kala
Hej. Ktoś może coś napisać o psychologii? Jak wyglądają studia na tym kierunku? Polecacie czy raczej nie?
31.08.2019
20.08.2019
Maja
CZy ktoś może coś powiedzieć o dziennikarstwie?
domciaa
hej, czy ktoś wie coś na temat dziennikarstwa i komunikacji społecznej?
31.07.2019
25.07.2019
Hej!
Jeśli wybieracie się na kosmetologię na SANIE, zaocznie lub stacjonarnie to zapraszamy do grupy na fb :) https://www.facebook.com/groups/371022483537432/?ref=share
Adam
Dzień dobry Poszukuję tutaj ludzi co studiował na SAN.Jaki kierunek polecacie? Nie będę oszukiwał potrzebuje skończyć studia i mieć wykształcenie wyższe ponieważ jest mi to potrzebne w pracy. Proszę o konkretne podpowiedzi. I czy w ogóle polecacie ta uczelnię?
25.07.2019
16.07.2019
Przyszły student
Witam, planuje iść na studia i waham się pomiędzy WSB a SAN. Kierunek jaki mnie interesuje to Informatyka, lecz bardziej sieci/bazy danych/składanie i naprawa komputerów, z programowania nici. Chciałbym wybrać szkołę prywatną, wiec liczę na to aby zbyt dużo nauki nie było, tak aby siedzieć codziennie w książkach. Chciałbym usłyszeć opinie na temat tej szkoły o takim kierunku (studia zaoczne). Pozdrawiam
nikola
moze ktos powiedziec cos o grafice
12.07.2019
12.07.2019
Ans
Czy ktoś może ocenić kosmetologię na tej uczelni?
Artur
Cześć! Czy ktoś coś wie na temat Studiów podyplomowych? Jak jest zorganizowany rok akademicki? Interesuję mnie kierunek PR, jestem z Wrocławia i właśnie dla mnie jest istotne czy ważna jest frekwencja na zjazdach, bo nie zawsze będę mógł przyjechać do stolicy. Dziękuję
10.07.2019
09.07.2019
Kinga
Cześć. Czy ktoś może studiował architekturę na SAN w Warszawie? Chciałabym poznać jakieś opinie
ciociamartwa
Hejka, czy jest tu ktoś z lub po filologii angielskiej zaocznie? Mam parę pytań :)
09.07.2019
05.07.2019
Przyszła studentka
Czy ktoś mógłby podzielić się opinią o pedagogce w tej szkole??
absolwent fir zaoczne
Na wstępie napisze że jestem absolwentem tej uczelni, a wróciłem na tą stronę ponieważ chcę podjąć dalszą edukacje na innej uczelni i szukam o niej informacji z różnych źródeł. Właśnie szukam informacji ... bo zanim poszedłem do SAN byłem mniej konsekwentny w działaniach i dążeniu do swoich celów, może dlatego trafiłem do tekiej szkoły. Niestety muszę wielu pewnie popsuć częściowo humor związany z planami ich edukacji, ponieważ moim (starając się mówić obiektywnym) zdaniem SAN reprezentuję naprawdę niski poziom edukacji. Oczywiście nie jestem bezrobotny z uwagi na własne ambicje i to że jednak mam dokument potwierdzający wykształcenie wyższe, to choć tylko papierek to zawsze coś tam daje.... Pracodawca może nie spojrzy na niego przychylnie ale przy niektórych naborach wymaga się zwyczajnie progu wykształcenia, "przesiewka" idzie swoją drogą na testach wiedzy. Odradzam każdemu ambitnemu człowiekowi rozpoczynanie nauki na tej uczelni, wszyscy poprzednicy mają racje.. jest ogromna presja na finanse(nie chodzi o kierunek, chodzi o hajs). Dochodziło do zupełnie kuriozalnych sytuacji kiedy wszyscy zbierali się na egzamin a ten był przesuwany o tydzień kilka minut przed terminem, dla mnie osobiście jest to brak szacunku dla mnie, mojego czasu ergo moich pieniędzy... Rzeczywiście jest mnóstwo studentów zagranicznych, chyba Ukraińców, nie jestem osobą tolerancyjną nad czym ciągle pracuję ale wielu z tych ludzi zwyczajnie nie potrafili się komunikować w języku polskim... i wiecie co..? zdawali... serio... byłem na kierunku finanse i rachunkowość w pracy przez kwartał nauczyłem się więcej niż w szkole przez 3 lata. Przykro mi ale musicie przyjąć do wiadomości realny stan rzeczy. Mam nadzieje że komuś pomogłem, i tak samo mam nadzieję że ktoś pomoże mi gdy teraz także szukam szkoły dla siebie. Pozdrawiam wszystkich ;)
03.07.2019
29.06.2019
Nickt
Alalala - ja przeniosłam się z pedagogiki (niby specjalność resocjalizacja) na socjologie (specjalność socjokryminologia) okazało się że jest więcej przedmiotów specjalnościowych, w sumie nawet ciekawie, są trudne przedmioty ale dużo praktyków np.; tacy policjanci czy osoby pracujące w zakładach karnych. A na pedagogice tylko o wychowaniu miałam, więc nie polecam.
Alalala
Czy ktoś studiował na tej uczelni resocjalizację i może się wypowiedzieć na temat tego kierunku, ogólnie czy warto?
26.06.2019
18.06.2019
Rafal
Czy podobnie jak na Łazarskim sama Ukraina tam studiuje? Pytam pod kątem stosunków międzynarodowych zaocznie
Natka
Do kiedy można się rekrutować?
09.06.2019
09.06.2019
Natka
Czy ciężko się dostać na kosmetologię? Polecacie ten kierunek?
2019474
hej, zastanawiam się nad prawem czy ciężko jest się dostać, jak oceniacie ten kierunek?
23.05.2019
09.05.2019
Dayna
Cześć! Chcę studiować na Wydziale Turystyki. Czy ktoś może mi powiedzieć o szkole? Jak ceniony jest dyplom SAN na rynku pracy? Jak działa międzynarodowy program wymiany studentów? Czy studiuje tutaj wielu Ukraińców, Białorusinów i Rosjan?
Majowa
Czy ktoś może podzielić się opinią na temat filologii angielskiej?
08.05.2019
06.05.2019
Zniesmaczona
Wszyscy co do jednego wykladowcy z którymi mialam do czynienia studiując pedagogike tu są do niczego , nikt nie był w stanie poprowadzić wnoszacych cokolwiek zajęć... włącznie z kierowniczka tego profilu... opowiadanie filmu podczas zajęć to nie jest to za co uczniowie płacą... wystarczyłoby podać tytuł....
Kamila k
Aga mam pytanie, czy Ty studiujesz fizjoterapie zaocznie ? I jesli nie, to czy wiesz czy rok temu byla fizjoterapia zaocznie utworzona?
02.05.2019
02.05.2019
Kasia N
O tak tak! Ta szkoła to idealny wybór! Po tej szkole praca szuka ciebie!!
marzena
Polecam szkołę, a szczególnie zajęcia z dr Elżbietą Pawłowską jako podróż przez świat wyobraźni i poszerzania horyzontów. Zaraźliwa fascynacja pozwoliła mi spojrzeć na świat scenografii z innej, nieznanej dotąd perspektywy i wyrobić sobie jakże przydatną wrażliwość świadomego widza. Ponadprogramowe zaangażowanie jak i wzorowa organizacja licznej grupy do której uczęszczałam przyczyniła się do sukcesów i debiutów moich koleżanek w tym mojego. Życzę wszystkim takich wykładowców. Prawdziwy nauczyciel starej porządnej szkoły.
15.03.2019
24.02.2019
Anglistyka-Magisterka
Czy ktoś może podzielić się swoją opinią o filologii angielskiej zaocznej drugiego stopnia? Jak duże są grupy?
Paulina
Grafika - jestem bardzo rozczarowana, zrezygnowałam po pierwszym semestrze. na pierwszym roku jest jedna godzina grafiki komputerowej, reszta to malowanie farbami i rysowanie na brystolu cały czas jednego i tego samego - butelek na stole. Pani wykładowczyni nie daje jakichkolwiek wskazówek, studenci sobie a ona sobie. Jeżeli myślisz, że nauczysz się rysować to zdecydowanie wyjdziesz stąd z taką samą umiejętnością i wiedzą z jaką przyszedłeś. Fotografia - wykładowca każe robić zdjęcia na jakiś temat a potem mówi czy fajne czy nie fajne i tyle. Również zero jakichkolwiek wskazówek. Podsumowując kompletnie niczego się przez te pół roku nie dowiedziałam, oprócz tego, że trzeba było prac urlop w pracy aby pokolorować ołówkiem 5 brystoli na zaliczenie. Jeżeli ktoś chce się wyżyć artystycznie to zapraszam, ale z komputerami ( połowa z nich się nawet nie włącza) jest mało do czynienia. Pół roku stracone.
11.02.2019
09.02.2019
Maciej
Poziom nauczania niski, nie polecam.
Warszawianka
Filologia angielska na Warszawskim SAN na wysokim poziomie. Wykładowcy to bardzo wartościowi ludzie, osoby z pasja i zapałem do pracy. Gorąco polecam. A tymczasem życzę powodzenia podczas sesji ;D
25.01.2019
21.01.2019
Ewelka
Julia jestem studentką Społecznej Akademii Nauk. Moja opinia na duży plus, nie mam sie do czego przyczepić. Jestem na 2 roku Turystyki i rekreacji i jeśli rozkminiasz wybór tego kierunku to polecam;)
Aga
Zgadzam się z Kają, nie tylko w Społecznej Akademii Nauk tak jest, logiczne jest to, że płacisz dopóki jesteś studentem, czy chodzisz na zajęcia , czy nie. Ja jestem na 3 roku fizjoterapii , a mam 5 letnie studia i jak dla mnie? Wszystko okej. Wykładowcy bardzo doświadczeni, wyrozumiali. Nie miałam żadnych problemów z załatwieniem żadnych formalności związanych z uzyskaniem różnego typu zaświadczeń, dokumentów stypendialnych itd. Ja polecam SAN Warszawski ;)
17.01.2019
14.01.2019
Agnieszka
Tragedia, za rezygnację trzeba uiścić opłatę administracyjną w wysokości 1 raty czesnego... za co niby, pytam się?! Koleżanka rezygnowała z innej prywatnej uczelni i nikt od niej nie wymagał dodatkowych opłat. Ciekawe, co jeszcze wymyślą, żeby tylko wyciągnąć pieniądze :/
Kaja
@Ewa a czego się spodziewasz? Jeśli jesteś studentem przez pół roku to musisz płacić przez ten czas za czesne i nie ma w tym nic dziwnego. Jest tak we wszystkich usługach - korzystasz=płacisz :) Jest to uczelnia prywatna a nie publiczna, jeśli chcesz darmowe studia to faktycznie źle wybrałaś...
10.01.2019
03.01.2019
Ewa
To jest jakaś parodia, a nie uczelnia wyższa. Umowa jest dla studenta bardzo niekorzystna - w przypadku rezygnacji płacisz czesne za wszystkie poprzednie miesiące aż do dnia rezygnacji. Nie możesz uczestniczyć w zajęciach, straciłeś pracę, masz ciężką sytuację życiową i nie stać Cię na opłacenie czesnego? Tutaj nikogo to nie obchodzi, byleby tylko wyrwać kasę! Podejście do studenta pozostawia wiele do życzenia - żadna z 4 osób, z którymi się kontaktowałam, nie pomogła mi - a chodziło po prostu o wystawienie faktury za studia. Nie wiem, jak tu w ogóle można studiować, jak takiej prostej sprawy nie da się załatwić. Omijajcie szerokim łukiem tę pseudo-uczelnię, szkoda nerwów i pieniędzy!
Julie
Czym są programy stażowe? A co z hostelami? Czy po ukończeniu studiów w Akademii można uzyskać dobrą pracę?
25.12.2018
25.12.2018
Julia
Cześć, chciałbym wiedzieć, czy to dobra uczelnia. Uważam turystykę i rekreację, doradzam, żeby ktoś mi coś powiedział :)
Annelisee
Studiuje Dziennikarstwo (zaocznie) na SAN od zeszłego roku - porażka, gdyby nie to że władowałam w to sporo kasy (510 zł co miesiąc) to już dawno bym zrezygnowała. I w ogóle jaka jest logika płacić tyle kasy za miesiąc w którym ma się tylko jeden zjazd albo sejsę. Chyba że ktoś zaliczy zerówkę i mimo to musi zapłacić. Poza garstką wykładowców to nie ma tu za wiele nauki :/ Najważniejsza jest dla nich kasa.
20.12.2018
13.12.2018
Natalia
Studiuje grafikę w SAN Warszawa i wręcz przeciwnie, nie ostrzegam, a polecam. Dla mnie forma zajęć jest interesująca, rozwijająca. Naukę samodzielności rozumiem własnie jako poszukiwanie dodatkowych materiałów na własna rękę, a nie "nicnierobienie " na zajęciach. My np na zajęciach często projektujemy bardzo różnorodne tematycznie grafiki. tworzymy animacje i tego typu rzeczy.
Elwira
Kasia K. na którym roku jesteś? Czy już skończyłas? Pytam bo również studiuję na SAN w Warszawie ten kierunek ;) Mnie się podoba. Forma zajęć jak dla mnie ciekawa. Oczywistym jest dla mnie to, że dokształcam się również w wolnym czasie, nie tylko na zajęciach. Po prostu to lubię. Wykładowcy dają ciekawe propozycje, możliwości na rozwój poza zajęciami,ale nie jest to żaden wymóg konieczny ;P
06.12.2018
04.12.2018
Kasia K.
Cześć. Ja miałam taką sytuację. Chciałam zmienić uczelnię jakoś w styczniu. Dobrnęłam jednak do sesji zimowej, niektóre przedmioty mi się pokrywały, więc przynajmniej nie musiałam nadrabiać wszystkiego. A resztę ogarnęłam i pozaliczałam w drugim semestrze. Wszystko powiedza Ci w dziekanacie. SAN to dobra Uczelnia, przede wszystkim ze względu na wykładowców, poziom ich wiedzy i to jak ją przekazują. To był trafny wybór.
Ostrzedam przed kierunkiem Grafika
To nie jest grafika komputerowa, zajęcia jak w przedszkolu, wycinanki, rzeźbienie w linorycie, glinie, animacja to rysowanie na kartkach kilkuset rysunków, zajęcia na komputerach wyglądają tak że mamy zadane zrobić jakiś plakat w domu a na zajęciach wykładowca ogląda nasze prace i tyle, na zajęciach nic nie robimy bo jak to wykładowcy ujęli musimy uczyć się samodzielności tyle że po co te studia za kilkanaście tysięcy są potrzebne skoro musimy wszystkiego uczyć się sami. Na zajęciach z fotografii nawet aparatu fotograficznego nie zobaczyliśmy na oczy.
28.11.2018
23.10.2018
Aleksandra.D
Jestem na ostatnim roku filologii angielskiej. Do wyboru Uczelni zachęciły mnie reklamy w internecie, a później drzwi otwarte, które Uczelnia organizowała. Od samego początku byłam nastawiona pozytywnie i do teraz mój entuzjazm nie opadł. Nie ukrywam, że te negatywne opinie są dla mnie mega zaskoczeniem,ale każdy ma prawo do własnego zdania. Ja po tych kilku latach mogę powiedzieć jedynie, że nie jest to dla mnie czas zmarnowany. Zyskałam bardzo wiele wartościowych znajomości i przede wszystkim nauczyłam się rzeczy, których jako samouk nie byłabym w stanie ogarnąć. Ja gorąco polecam Społeczną Akademię Nauk w Warszawie i życzę przyjemnego studiowania ;)
K
Czy warto iść na pedagogikę spec. resocjalizacja? Istnieje rejestracja na semestr letni?
08.10.2018
04.10.2018
Adrian
Czy jest trudna logistyka? Jakie przedmioty najciezczej da sie zaliczyc? Czy jest odsiew??
kolo
Nie polecam! Budynek tragedia, doją z kasy i nic więcej.
04.10.2018
29.09.2018
Michalina
Lepiej studiować stacjonarnie czy nie stacjonarnie jesli chodzi o finanse i ravhunkowosc? Chodzi mi o poziom trudności
ta szkoła to tragedia
85% uczelni to obywatele ukrainy. Zdażają sie nawet grupy w których nie ma ani jednego polaka. Dla mnie jest to duzy problem bo wszystko trzeba im bez przerwy tłumaczyc, szkoła przepych ich na siłe na następne lata pomimo ze niektórzy mają po 3-4 warunki i wykładowcy podwyższają im oceny. O terminach egazminów dowiadujemy sie dopiero w trakcie trwania sesji. Wiecznie są błędy i np. wpisany jest egzamin na wtorek i 200 os przychodzi a to ktos sie pomylił i egzamin jest w środe, albo 5 kierunków ma egzamin na godzine 10:00 u tego samego wykładowcy i kazdemu każe wchodzic z osobna i wychodzi ze siedzimy pod salą 6 godzin i czekamy na egzamin. Podchodząc do sesji trzeba mieć stalowe nerwy. Z jakąkolwiek sprawą nie warto iść do dziekanatu, bo panie nigdy nic nie wiedza, są nie miłe i niekompetentne (ale tak jest na większości uczelni|) Plan zajęć pokazuje sie 1-2 dni przed początkiem semestru, więc jak ktoś pracuje i chciałby ułożyć sobie grafik to może zapomnieć. Logistyka, stacjonarne, V semestr
28.09.2018
18.09.2018
Niezadowolona
Studiowałam administrację i szczerze żałuję. Od I roku uczelnia nie powalila. Plany zajęć pojawiajace sie dzień przed zjazdem, wykladowcy niepoinformowani o zmianach w planach z czego wiekszosc zajec nie odbywala sie. Jeden wieki bałagan . Sale w naszej grupie zbyt male ciasnota i zaduch. W upalne dni jest tragedia pot sie leje po czole. Korytarze male. Co do oplat uwazajacie za wszystko trzeba płacić a odsetki po pierwszym dniu sa juz naliczane. Jesli korzystacie z biblioteki tez czytajcie regulamin bo możecie niezle kary placic. Co do samych zajęć zalezy jaki wykladowca i czy soe wgl pojawi. Panie w dziekanie - zalezy jaki maja dzien raz mile raz nie, czy pomogą?- nie. Niedonformowane w sprawach planu zajec bo jak to same stwierdzily one tego nie ukladaja. Ale ile zaplacic nalezy to wiedza dokladnie. Termin skaldania prac dyplomowych odbywa sie przy sesji egzaminacyjnej. Studiowalam również na Wsiiz kosmetologie wiec mam porównanie. Niestety różnica kolosalna. Tam wykladowcy i dziekanat jest dla studenta a nie odwrotnie. Nie polecam , zastanowcie sie lepiej !
Pytanie
Była studentka a co studiowałaś - jaki kierunek?
14.09.2018
14.09.2018
Była studentka
Zostałam oszukana na 3000 złotych. Nie ma nic wspólnego ze studiami. Porada :omijać tą uczelnię wielkim łukiem. To jest biznes na którym zarabiają i nic więcej.
irka
na logistyce, która z założenia uczy planowania, porządku, zarządzania ... powinno wszystko chodzić jak w szwajcarskim zegarku. Ale tak nie jest, co stwierdzam z przykrością.
12.09.2018
08.09.2018
Juro
Ktoś się może wypowiedzieć odnośnie 1 stopnia logistyki. Czy warto ?
Filip
Co powiecie o Zarządzaniu w logistyce na II stopniu ?
03.09.2018
03.09.2018
Filip
Co powiecie o Zarządzaniu w logistyce na II stopniu ?
Po socjokryminologii
Ja skończyłam w tym roku socjokryminologie i jestem mega zadowolona, od października idę na studia magisterskie. Jak ktoś lubi zagadnienia związane z przestępczością, patologiami czy mundurówką to polecam. Plusem jest to że masz zajęcia z osobami, które pracują w zawodzie i to od pierwszego roku. Jednak trzeba się trochę pouczyć z kryminologii, balistyki, kryminalistyki ale też z socjologii. Nie żałuję.
02.09.2018
31.08.2018
Ania
Ja jestem po resocjalizacji na SAN-ie Warszawskim i nie zgodzę się zdecydowanie z tym,że nie warto. Studia dały mi wiele możliwości, pokazały co tak na prawdę chcę robić w życiu. Uczelnia pozwala nam zdobyć dużą wiedzę dzięki licznym praktykom. Wykładowcy mają duże doświadczenie zawodowe i dzielą się ze studentami swoimi doświadczeniami. Pracuję w placówce opiekuńczo wychowawczej i nie zmieniłabym tego. Czuję,że robię coś co ma sens. Polecam i pozdrawiam.
Ona 21
A na tą socjokryminologie ? Bo tak z opisu to chyba szerzej niż resocjalizacja a właśnie takie kierunki mnie interesują.
30.08.2018
30.08.2018
Karola
Hej, planuje iść na administrację II stopnia zaocznie. Powiedzcie mi czy zajęcia często są w tych ostatnich blokach do 20? I czy ta pierwsza sesja poprawkowa już jest płatna? I czy ktoś się tam wybiera na to co ja?
Qwerty
Zapraszam do grupy na fb: Społeczna Akademia Nauk SAN Warszawa 2018 (Pierwszaki)
29.08.2018
28.08.2018
Anna
Na resopcjalizacje nie warto iść - niezależnie od uczelni. Znajdz inny kierunek ;)
kosmetologia
hej mam 2 pytanka , czy wybiera ktos się w tym roku na studia zaoczne k . kosmetologia? Czy ktos juz zna dokładna datę 1 zjazdu? ;)
26.08.2018
22.08.2018
Ona21
Hej kto z Was studiuje pedagogikę resocjalizacyjną ? Możecie powiedzieć jak jest ? Warto iść ?
Frexi
Ja studiuje lingwistykę , polecam jak chcecie dobrze opanować język angielski a i całkiem sporo niemieckiego . Dobrzy wykładowcy z normalnym podejściem do studenta i starają się wbić wiedzę do głowy albo raczej sens jej zdobywania nawet tym najbardziej opornym . Moja grupa jest zadowolona i większość dobrze się trzyma .
21.08.2018
21.08.2018
Ela
Rosalie pytasz czy finanse i rachunkowość lepiej studiować stacjonarnie czy niestacjonarnie, nie da się jednoznacznie na to odpowiedzieć. To wszystko zależy od Twojej sytuacji, wymagań. Wiadomo, że na zaocznych musisz przerobić tą samą ilość materiału co na dziennych, więc trzeba włożyc w to odrobinę więcej swojej własnej pracy. Jeśli sytuacja finansowa pozwala Ci nie podejmowac pracy to wybierz dzienne. Ja np jestem na trzecim roku fizjoterapii zaocznie i uważam,że to był genialny wybór. Najważniejsze, że studia sa ciekawe, a uczelnia w pełni spełnia moje wymagania. Fajni ludzie, fajna kadra. Poniedziałek-piątek pracuje, dzięki czemu nie mam problemu z opłaceniem studiów, utrzymaniem się w Warszawie. Życzę podjęcia dobrej decyzji, powodzenia! ;)
Ciekawa
Był ktoś na studiach II stopnia na zarządzaniu ze specjalizacją marketing? Albo ktoś coś wie jak jest? :)
15.08.2018
09.08.2018
Fania
Skończtlam drugi rok filologii angielskiej i teraz już z cała pewnością mogę wszystkim polecić uczelnie . Wcześniej jeden semestr męczyłam się w marnej Lingwistycznej Szkole Wyższej gdzie poziom nauczania jest dostosowany do ludzi którzy nie potrafili powiedzieć poprawnie jednego zdania po angielsku . Do tego spora cześć kadry to młodzi ludzie bez większego doświadczenia , niektórzy sami prosto po studiach . Tutaj mam wykładowców z prawdziwego zdarzenia , którzy potrafią przekazać wiedzę a co najważniejsze nakierować studenta na właściwe tory nauki . Zajęcia prowadzone ciekawie i merytorycznie , plus dobre warunki i świetna lokalizacja daje mi całkowitą satysfakcję z wyboru i ze zmiany na która na szczęście się zdecydowałam .
Ania
Ile osob liczyly grupy chodzace stacjonanie na finanse i rachunkowosc w ubiegłych latach ? I ile bylo grup?
07.08.2018
07.08.2018
Rosalie
Finanse i rachunkowosc Lepiej stacjonarnie czy zaocznie?
Nick
Wybiera się ktoś na architekturę ?:)
05.08.2018
31.07.2018
Agata
Cześć, wybiera się ktoś z Was na kosmetologię na zaocznie?;)
socjorkyminologia
Ktoś się wybiera na studia stacjonarne?
21.07.2018
18.07.2018
Nikola
Studia u dr Dębskiego to czysta przyjemnosc. Wykładowcy kompetentni, uczelnia elastyczna, formy zaliczeń rewelacja. Wystarczy chcieć Polecam!!
Justyna
Michał ja zaczynam studia na tej Uczelni własnie od października, w trybie zaocznym. Słyszałam, że Uczelnia trzyma na prawdę dobry poziom i ma wykwalifikowaną kadrę. Mam tylko problem z wyborem kierunku, zarządzanie, albo stosunki międzynarodowe. Oba kierunki cieszą się dobrymi opiniami wśród znajomych i w internecie. I co tu wybrać hm..
18.07.2018
13.07.2018
Michał
Hej, zastanawiam się nad Zarządzaniem ze specjalizacją Marketing w tym roku zaocznie. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Albo może jest ktoś to również się tam wybiera? :)
Obroniona
Śmiech na sali - jak ktoś ma zaległe egzaminy to narzeka - trzeba było się uczyć, i zaliczać wszystko w terminie to być 17 tysi nie płaciła, jak liczysz że za kasę dostaniesz dyplom no to płać dalej - ja tam jestem po obronie, nie płaciłam żadnych karnych odsetek (płaci się je jak się przecież czesnego nie płaci) bo regularne wpłaty robiłam. Mam tytuł naukowy i jestem zadowolona a koleżanki z tpisami do podłogi (wiesz o kim pisze) - niech bumelują dalej i płaczą że im się terminy pokrywają. Powodzenia.
12.07.2018
04.07.2018
wkoz
Jak to jest z Opłatami? może mi ktoś powiedzieć również jaki jest próg?
Ania
Niestety ta uczelnia to pomyłka, zgodzę się z opinią niżej... utrudnianie obrony od samego początku... karzą sobie płacić za wszystko, a nie studenci nie mają z tego nic...
01.07.2018
01.07.2018
Justyna
Po 3 latach kosmetologii nie wie się nic, kadra bardzo słaba, większość zajęć nie odbyła się, bo wykładowcy nie pojawili się, nie informując nikogo o tym, ponadto naliczanie odsetek i grożenie skreśleniem z listy na porządku dziennym. Termin składania dokumentów i pracy dyplomowej pokrywa się z terminem ostatnich egzaminów, co nie powinno mieć w ogóle miejsca, także kolejne utrudnienie. Na koniec mając to szczęście i składając wszystkie dokumenty do obrony, wychodzi, że antyplagiat - który chyba na żadnej uczelni tak nie działa jak tam - nie dopuszcza pracy, bo wykrywa rzekome źródła z Internetu, a praca pisana jest wyłącznie z książek... w wyniku antyplagiatu widnieją tylko procenty, brak odniesienia, z czego rzekomo były kopiowane fragmenty, a uprzejmość Pań z dziekanatu i ich wiedza jest żenująca, jeśli słyszy się w słuchawce: to nie nasz problem i nie uzyskuje się żadnej pomocy w kwestii poprawy pracy... a wszystko to jest celowym zagraniem - by przerzucić studentów na drugi termin obrony i wyciągnąć przez kilka miesięcy dodatkowe pieniążki, jakby 17 tyś zł przez 3 lata było mało...
Warszawianka
Aż mi trudno uwierzyć, bo też studiuje na Warszawskim SAN. Emi a na jakim kierunku jesteś? Ja za rok kończę i do tej pory przez cały okres studiów miałam może jedną sytuację w której wykład został odwołany, ale to z powodu jakiegos nieszczęśliwego wypadku w rodzinie wykładowcy z tego co słyszeliśmy. A jeśli chodzi o egzaminy to odbywają się o tych godz na które były ustalone, a jeśli coś ma się zmienić to dostajemy na wspólnego maila wiadomość od wykładowcy i dzięki temu nie ma sytuacji w której czekamy bezczynnie kilka godz. Co do Pań z dziekanatu to chyba wszystko zalezy od Twojego podejścia, tak jak na każdej innej uczelni. Ja niejednokrotnie załatwiałam tam różne zaświadczenia, sprawy związane z przyznaniem stypendium i zawsze ktoś mi pomógł, dopowiedział, gdy miałam jakiś problem, czy gdy czegoś brakowało. Jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo mieć gorszy dzień. Ja więc szczerze polecam tą Uczelnię w stolicy ;)
28.06.2018
23.06.2018
Anka97
Hej. Czy studiowała ktoś Organizacje produkcji filmowej i telewizyjnej? Chciałabym poznać opinię czy warto składać papiery na ten kierunek. :)
Ciekawa
Hej ! Podbijam pytanie , zastanawiam się właśnie nad lingwistyką stosowaną,ale nigdzie nie ma żadnych konkretnych informacji czy warto :)
23.05.2018
15.05.2018
językowa
Studiuje ktoś lingwistykę w wariancie ang-niem? Potrzebuję opinii :)
Dorotea
Zastanawiałam się nad tą uczelnią i nad PWSBiA na Bobrowieckiej, ale po tych opiniach chyba nie ma co za dużo myśleć. Dzięki Emi
25.04.2018
10.04.2018
Emi
Najgorsza uczelnia nie polecam z całego serca naciagają na kasę nie dając nic w zamian.. połowy wykładów nie było a kasę trzeba było płacić jeśli studiować to na pewno nie tam
Studentka zarządzania
SAN wyłudza pieniądze. Panie z dziekanatu święte krowy. Tylko kasa nie pomagają w żadnym wypadku, nawet jak ktoś płaci regularnie. Nie można z nimi nic załatwić. Naliczają odsetki dosyć duże. Skończyłam licencjat i szczerze żałuje ze akurat w SAN. Poziom uczelni wykładów tragiczny. Niektórzy wykładowcy wprost mówią żeby nie przychodzić ze wyślą na @ wszystko. Są tez tacy którzy prowadzą wykład i nie przekazują wiedzy tylko mówią o swoich życiowych problemach. Niestety z tej „uczelni” z wiedza nie wyjdziesz wiec daruj sobie. Ściagają profesorów w wieku emerytalnym żeby uczelnia miała lepszy status ale poziom nauki tragiczny. Szczerze nie polecam. Jak chcesz iść na zaoczne płatne to lepiej Kozmin lub Łazarski.
03.04.2018
29.03.2018
student
NIE POLECAM uczelni, brak profesjonalizmu, brak informacji bądź błędne informacje, nauczyciele mają gdzieś studentów. Sesja wyglądała tak : przychodzisz na uczelnie o 8 okazuje sie ze nauczyciel poinformowal dziekanat ze bedzie o 12 ale do studentow zadna informacja nie doszla wiec czekali 4h, bo przeciez nie maja co robic. pozdrawiam :)
Torricelli
Mam pytanie ile kosztuje warunek? (prawo)
13.02.2018
05.02.2018
Baśka222
wybieram się tam w tym roku już na kolejny kierunek - filologię angielską zaocznie. Studiuję w SAN na trzecim roku grafikę i bardzo sobie chwalę. Uczelnia jest nowoczesna, wykładowcy sympatyczni i naprawdę wszystko da sie z nimi załatwić. Myślę, że jest to jedna z lepszych uczelni niepublicznych w Warszawie.
Kosmetologia
Czy ktoś studiował kosmetologie zaocznie i mógłby coś o niej powiedzieć?
01.02.2018
31.01.2018
Cell
Ja studiowałem na Sanie dziennikarstwo w trybie stacjonarnym -licencjat. Teraz z perspektywy czasu polecam, fajny czas... wykładowcy również, niektórzy z nich byli wymagający, inni mniej, duzo zajęć w studiu tv i radiowym... fajne doświadczenie. Polecam dla tych,którzy chcą mieć papier, wykształcenie, przyjemne studia na w miarę 'prestiżowej' warszawskiej wyższej uczelni.
Joanna
Hej. Studiuje ktos na San w Warszawie lingwistyke stosowana? Jakie macie opinie?
19.01.2018
06.12.2017
Kuba
czy ktos sie orientuje jak jest z wf na studiach zaocznych jesli ktos posiada zwolnienie?
Karolina
Czy mogę teraz (listopad) ubiegać się o przyjęcie na studia, czy dopiero za rok podczas rekrytacji? Na mojej uczelni okazało się, że nie mogę robić tej specjalizacji co chciałam no i ładnie mówiąc zostałam z ręką w nocniku. :/
13.11.2017
09.11.2017
Bleanh
Ja studiuję fizjoterapię, jestem na 2 roku. Z dziekanatem zawsze było i będzie ciężko XD ale jeżeli planujesz traktować te studia poważnie, to nie będzie takiego dramatu. Ja zdaję przeważnie w terminach i nie mam problemu z oddaniem podpisanej karty na czas. Ta karta to jest trochę porażka, ale przecież bywacie na tych zajęciach, to można zebrać podpis, no nie? Jeżeli chodzi o wykładowców, to jest to drugi AWF, anatomia i fizykoterapia na najwyższym poziomie (czasem to dobrze, czasem trochę nie xD). Jak mam być szczera, to bardzo polecam, ale wiadomo - każdy jest inny ;)
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
27.10.2017
27.10.2017
Tomek
Brak jakiejkolwiek komunikacji między dziekanatem a wykładowcami kompletny chaos. Szkole zależy tylko na kasie , a nie na studentach i ich kształceniu. Odradzam zupełnie. Składasz podanie i czekasz 2-3 tygodni na odpowiedź, potem przychodzisz zapytać czy jest decyzja a oni, że musisz złożyć kolejne podanie i czekać kolejne 2 tygodnie. Tym sposobem za nim ani ruszą ręką to mija ponad miesiąc, no koszmar jakiś. Czasami decyzja potrzebna jest w terminie ok 1,5 tygodnia a nie ponad miesiąc. Utrudniają jak mogą, ale kas musi być terminowo bo odsetki. Oni nie trzymają się żadnych terminów. Wykładowcy boją się kiwnąć palcem bez zgody dziekanatu.
A
Zarządzanie niestacjonarne - nie polecam ze względu na sekretariat. Jak załatwiałam błahe sprawy to owszem nie było problemu, ale w przypadku spraw związanych z obroną, to były to straszne problemy i nieprzyjemny kontakt. Ja mam złe doświadczenia, a sekretariat jest ważny. Mam też porównanie z innymi uczelniami i obsługa tam jest bardziej fachowa i dojrzała.
23.10.2017
10.10.2017
Michał
Czy ktoś z was moze studiował logistyke i moze powiedzieć jak tam jest i jakie przedmioty są ?
noname
Zdecydowanie nie poleca. Studiowanie tam zaocznie, to istna masakra. Dziekanat nigdy nic nie wie. Podają sprzeczne informacje. W jedym roku oceny mieliśmy przez wirtualny dziekanat. Potem wprowadzili "karty ocen" świstek A4 w którym jest tabelka. Kazali zbierać oceny. Dziennikarstwo dostało go pod koniec sesji. Musieliśmy się nieźle napocić żeby jakikolwiek wpis zebrać... Za oddanie po terminie trzeba płacić. Można świstek przedłużać o miesiąc , co kosztuje cię 50 zł ????? żenada. Wprowadzili to żeby kase zebrać, bo nie słyszałem żeby gdziekolwiek było coś takiego. Problem z promotorami, raz jest, po miesiącu mówi że go zwolnili i szukaj sobie innego. (Wracając do dziekanatu który nigdy nic nie wie, to nie możesz się do niego dodzwonić, nie odpisuje na maile) ciągle zmieniają się panie... Nauczyciele czasem dostają grafik w dniu zjazdu, więc 1 zjazd jest taki że siedzisz w sali i nie ma profesora... a ten tłumaczy się tym, że DZIEKANAT ( znów musze go wymienić) nie poinformował nauczyciela o zjeździe.
10.10.2017
06.10.2017
ok
gdzie sie beda odbywac pierwsze zajecia jutro na pedagogike resocjalizacyjna w łodzi ? na sienkiewicza czy kilińskiego ?
Magda
Podzial na grupy jest na stronue, poszukaj dobrze
06.10.2017
06.10.2017
biuro
nie jestem w stanie sie dodzwonić do biura, ktoś wie jak sie przypasować do planu gdy nie wiadomo w ktorej jest sie grupie?
MM
Dzwoniłam i podobno wszystko jest ok,tylko trzeba czekać :-\ A rekrutowalam ba pedagogike-resocjalizacje.
05.10.2017
05.10.2017
Martyna
A może jest tu ktoś kto się uczy na San-ie i podzieli sie informacja jak to jest z wykładami na tej uczelni wszystkie obowiązkowe z listą?
Martyna
Ja zaocznie magisterskie z dziennikarstwa i dzwoniłam do biura rekrutacji tak myślę że odpowiedzą na wszystkie pytania
05.10.2017
05.10.2017
podzial
ja na filologię zaocznie mgr, zaraz napiszę mejla jak sie w tym odnaleźć..
MM
Czy dzwoniłaś może do biura rekrutacji? PS. Na jaki kierunek rekrutowałaś, jeśli można wiedzieć? :)
05.10.2017
05.10.2017
MM
Ja się nie mogę zalogować. Pisałam do informatyka ale brak odzewu póki co :/ I nie wiem od czego zależy ten brak dostępu,dokumenty wszystkie składałam w lipcu.
Martyna
To najlepiej zadzwonić do biura rekrutacji u mnie na przykład nie ma jeszcze wpisanej grupy..
05.10.2017
05.10.2017
podział
a co jeśli zaczynam studia mgr i nie ma mnie w żadnej grupie?
Martyna
Tego juz sie doczytałam ale mam na myśli sytuację gdzie jedne zajęcia są 8 -9.30 I później 9.45- są kolejne o takiej samej nazwie
05.10.2017
05.10.2017
MM
Niektóre zajęcia sa podzielone na zjazdy. Na jednym zjezdzie sa te na gorze w podziale,a na drugim te na dole.
Martyna
A co jeżeli jest jedna grupa na planie i mimo to zajęcia są podwójnie?
05.10.2017
04.10.2017
MM
Podział osób na grupy jest w strefie studenta. Zgodnie z podziałem na grupy jest też plan zajęć. Niektore zajecia sa razem,a inne podzielone i ma sie je w roznych godzinach.
Martyna
Albo ktoś może wie jak działa ten podział na grupy jeżeli są dwa wykłady po sobie takie same to idziemy na pierwsze i wtedy są podziały na grupy czy jak ?
04.10.2017
04.10.2017
Martyna
Jest ktoś kto zaczyna magisterke z dziennikarstwa zaocznie?
MM
Plan lekcji już jest. Do Biura Rekrutacji najlepiej dzwonić od razu po otwarciu, po 9. Ale też pewnie dadzą Ci e-mail do informatyka i czekać będzie trzeba :/
04.10.2017
04.10.2017
Logowanie
Kontaktowałam się ze szkołą, również dostępu nie mam, kazano zadzwonić do biura rekrutacji, lecz tam nadal linia zajęta :/
plan
zjazd B dalej nie ma aktualnego planu......
04.10.2017
04.10.2017
MM
Ja napisałam do ich informatyka,bo niby dostęp mam do strefy studenta ,ale zalogować się ni w pień nie mogę :/ Ciekawe kiedy ten dostęp będzie mi dany posiadać. A ktoś kontaktował się ze szkołą w podobnej sprawie?
Logowanie
nadal nie :/
04.10.2017
03.10.2017
MM
Tak,rekrutacje przedluzyli. Mozecie sie juz logowac do strefy studenta?
bogusialuk
Wie ktoś czy rekrutacja jeszcze trwa?
03.10.2017
02.10.2017
Strefa Studenta
Ja niestety mam problemy z zalogowaniem :/ Nie wiem,czy ja coś źle robię,czy każdy ma problem z zalogowaniem się? Drugiej wiadomości na pocztę internetową tez nie dostałam :/
Logowanie
Hej, pytanie do pierwszego rocznika- czy macie moze już dostęp do strony (mam na mysli to, czy możecie się normalnie zalogować)? Oraz dostaliście drugiego maila odnośnie reszty informacji? Bo tak na dobrą sprawę jedyne info jakie póki co przekazali, to terminy zjazdów..
02.10.2017
01.10.2017
A
zależy od kierunku, to jest rozpisane pod tabelą ze zjazdami chyba, tak mi się wydaje. ewentualnie mejlowo.
Oss
O co chodzi z tym podziałem na grupy? Gdzie można sie dowiedzieć w której jest sie grupie? A jeśli chodzi o plan zajęć to w dziekanacie kazali czekać :-\
01.10.2017
01.10.2017
plan
dla zjazdu A jest aktualny, a dla zjazdu B jakby z poprzedniego roku akademickiego, dla wszystkich chyba kierunków, gdzie się dowiedzieć więcej?
plan
Wszystko jest na stronie wypisane o ile sie nie myle w zakładce "organizacja roku akademickiego" :)
29.09.2017
29.09.2017
plan
Zjazd B a dla jakiego kierunku?
plan
Zjazd B a dla jakiego kierunku?
29.09.2017
29.09.2017
Zjazd B
Ma ktos moze informacje odnośnie tego kiedy wstawia plan dla zjazdów B?
Paula
Czy wie ktoś może jak to jest z wuefem na turystyce zaoczne pierwszy rok ? Czy jest obowiązkowy?
29.09.2017
29.09.2017
Paula
Czy jest tu ktoś z turystyki zaocznie od jutra w sanie warszawa mi też zależy na odpowiedzi bo grupy nie ma a raźniej byłoby kogoś znac ;)
A
Cześć, czy ktoś może wybiera się w tym roku na zaoczną magisterkę z filologii angielskiej ? Zależy mi na odpowiedzi, bo na fb nie ma żadnej grupy, gdzie można się czegokolwiek dowiedzieć, lub kogokolwiek poznać :D
29.09.2017
29.09.2017
M
Może warto zrobić jakąś grupe pierwszorocznych na fb? Będzie łatwiej się komunikować :)
SBK
Dzisiaj dzwoniłam i co do planu dowiedziałam się tyle,ze dla naszego-zjazdu B jest jeszcze tworzony :\
28.09.2017
28.09.2017
Paula
Czy jest tu ktoś kto od soboty zaczyna turystykę zaocznie w sanie warszawa ?
Dziennikarstwo
jest już dostępny plan dla pierwszego roku dziennikarstwa zaocznie?
28.09.2017
27.09.2017
Dżasta98
Zaocznie oczywiście :P
Dżasta98
Jest tu ktoś kto będzie studiował pedagogikę ze specjalizacją resocjalizacja na SANie w Warszawie?
27.09.2017
27.09.2017
Kuba
BB ja 😃
BB
Jest tu ktoś zaczynający w tym roku dziennikarstwo zaocznie?
27.09.2017
25.09.2017
Asia J.
Do Filolożka. Dziękuję za odpowiedź. Czy jesteś pewna, że na innych specjalnościach poza nauczycielską też trzeba odbywać praktyki studenckie? Pozdrawiam
nata
Do studiujących albo tych co ukończyli psychologię na SAN-ie. Bardzo bardzo zależy mi na rozmowie live z osoba która chciałąby się podzielić opinią o tym kierunku. Mało czasu zostało a ja się miotam co wybrać gdzie studiować. Proszę odezwijcie się na nata900@wp.pl.
23.09.2017
21.09.2017
Dudek
Ktoś się wybiera na socjologię ze specjalizacją socjokryminologia do Warszawy? albo ktoś studiował to i może napisać czy są fajne zajęcia?
AN
Mógłby mi ktoś udzielić jakiś informacji lub opinii na temat dziennikarstwa na SAN-ie w Warszawie? Ktoś się orientuje czy zaocznie są jeszcze miejsca?
20.09.2017
19.09.2017
Studentka bezpieczeństwa
Filolożka - wiesz śmieszą mnie osoby, które nie potrafią zaplanować kariery a potem mówią że to wina szkoły. Jak chcesz robić specjalizację nauczycielską musisz mieć praktyki. Szkoła ma kierunki praktyczne więc na nie jest nastawiona. Jeśli myślisz że ktoś da Wam uprawnienia do wykonywania zawodu bez odpowiedniego przygotowania to rzeczywiście SAN nie jest dla Ciebie!!! Ja tu studiuje dwa lata i teraz zaczynam drugi kierunek i fakt SAN nie jest łatwy - to nie jest uczelnia dla osób które myślą że będą płacić i mają dyplom tu sie trzeba uczyć, chodzić na zajęcia i odbywać praktyki! A jak nie to po prostu odejdź a nie hejtuj miejsca gdzie jest spoko!
Filolożka
W tym roku skończyłam tam filologię. Nie myśl nawet o tej uczelni! Gdybym wiedziała co tam isę będzie działo- w życiu bym nie wybrała Sanu w Warszawie. Na spec. nauczycielskiej nie uzyskasz uprawnień, bo jest za mało godzin zajęć, które pozwalają na wykonywanie zawodu. Ponadto praktyki musisz miec i . Bez względu na wybór specjalizacji. Do tego kobieta, która zajmuje się praktykami robi straszne problemy... Asia J. W tym roku zamierzam zacząć filologię angielską na SAN-ie w Warszawie. Zależy mi na zrobieniu specjalności nauczycielskiej, ale ta wiąże się z odbyciem praktyk w szkołach. Nie będę opisywała swojej sytuacji zawodowej szczegółowo, w każdym razie moje zajęcie uniemożliwia mi odbycie takich praktyk. Mam ukończoną filologię polską za specjalnością nauczycielską (obecnie nie pracuję w zawodzie polonisty). Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją, że przepisana została taka specjalność, w sensie przedmiot metodyka z tego tytułu? Co zrobić w takiej sytuacji? Czy jedynym wyjściem jest zrobienie innej specjalności, na której nie jest wymagane odbycie praktyk? Będę wdzięczna za podpowiedź
19.09.2017
15.09.2017
Zainteresowana
Panie z rekrutacji państwowych uczelni mają chyba mały nabór studentów bo się nudzą ... wszystkie komentarze z jednego konta - ta sama data. Studiowałam na UŁ - w dziekanatach syf - zamykają drzwi przed nosem, wykładowcy się spóźniali, nie było ich na dyżurach - i co ? Taki prestiż uczelni? Dziękuję jak będę chciała żeby traktowali mnie jak odpad pójdę na uniwerek dokończyłam studia i poszłam na mgr na prywatną i sobie chwalę. Proszę żeby osoby, które krytykują przedstawiły logiczne argumenty. A nie puste wypociny - smutno że na takich uniwerkach nie otwierają się kierunki a na prywatnych są po dwie trzy grupy. A bezrobotni magistrzy to pedagodzy kończący państwowe uczelnie - sprawdźcie sobie statystyki.
ania
Moim zdaniem nie warto. Też mam doświadczenie z uczelnią z Łodzi. Dużo utrudnień, nieprzyjemna atmosfera. Bardzo dużo stresu, zmarnowanego zdrowia i strata pieniędzy.
15.09.2017
15.09.2017
norka
Zdecydowanie nie polecam tej uczelni w Łodzi. Zmarnowałam tam rok, potem przeniosłam się na UŁ i jestem zadowolona
Jacek
Rzeczywiście dziakanat działa różnie - raz lepiej raz gorzej - ale nie do końca zgodzę się z tym że wykładowcy nie trzymają poziomu. Jeśli chce ktoś jechać na warunkach i płacić za poprawki to fakt można się zmordować, ale jeśli ktoś wykazuje się zaangażowaniem to inna sprawa - bo są możliwości. Ja studiowałem w trzech miejscach i san mi pasował, było konkretnie ci którzy olewają nie przeszkadzają tym którzy chcą się uczyć. A opłaty i dokumenty to w każdej są - na uniwerku też, jeśli ktoś nie pilnuje terminów to potem płaci i tyle. A wykładowcy jak wszędzie - są fajni i nie fajni, każdemu nie dogodzisz. Może rzeczywiście poziom Oksfordu to nie jest ale też nie jest takie dno, jak niektórzy piszą. Widać że nie mieli do czynienia z naprawdę gównianymi szkołami a jest parę takich w Warszawie.
13.09.2017
12.09.2017
VladimirPutin
Okiem osoby która tam studiowała. Praca dziekanatu(a raczej jej brak) to jedno, poziom nauki może jakiś kompletnie zły nie był ale wykładowcy podchodzili do tego najczęściej jakby ktoś ich do tego zmuszał albo po prostu pomylili się z powołaniem. Oczywiście nie wszyscy wykładowcy byli źli ale jeśli mam być szczery to pozytywnie ocenił bym tylko trzech wykładowców z którymi miałem do czynienia. Uczelnia lubi też wyskakiwać z jakimiś opłatami. Podsumowując to zdecydowanie nie polecam tej szkoły i proponuję się głęboko zastanowić przed jej wyborem. Oczywistą rzeczą jest że idealnej szkoły nie ma i każda ma jakieś wady ale SAN ma więcej wad niż zalet i raczej jest dobrą drogą to stracenia pieniędzy i nawet nerwów. Jeżeli ktoś jest mało ambitny i zależy mu tylko dyplomie to ta szkoła jest dobrym pomysłem. Jeżeli ktoś celuje jednak troszkę wyżej to proponuję się takiej osobie zastanowić przed wyborem tej szkoły. W Warszawie jest dużo szkół więc jest w czym wybierać ;)
Asia J.
W tym roku zamierzam zacząć filologię angielską na SAN-ie w Warszawie. Zależy mi na zrobieniu specjalności nauczycielskiej, ale ta wiąże się z odbyciem praktyk w szkołach. Nie będę opisywała swojej sytuacji zawodowej szczegółowo, w każdym razie moje zajęcie uniemożliwia mi odbycie takich praktyk. Mam ukończoną filologię polską za specjalnością nauczycielską (obecnie nie pracuję w zawodzie polonisty). Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją, że przepisana została taka specjalność, w sensie przedmiot metodyka z tego tytułu? Co zrobić w takiej sytuacji? Czy jedynym wyjściem jest zrobienie innej specjalności, na której nie jest wymagane odbycie praktyk? Będę wdzięczna za podpowiedź
10.09.2017
07.09.2017
Dylemat
Podpowie ktoś na Sanie są dwa kierunki, które są dla mnie ciekawe - socjologia ze specjalizacją socjokryminologia lub pedagogika resocjalizacyjna. Ktoś może coś polecić?
przyszły psycholog
pojechałam tam wczoraj złożyć papiery... zapłaciłam wszystkie wpisowe, opłaty rezerwacyjne, zapłaciłam za jakieś legitymacje z kartami, Bóg wie co chcieli. prawdopodobnie jestem 220 zł w plecy, bo dopiero po złożeniu papierów pani powiedziała, że jestem przyjęta, ale w sumie to nie wiedzą, czy otworzą kierunek. w dodatku powiedziała, że jestem siódma na liście na psychologię i, że to bardzo dobrze, naprawdę dobrze (jak może być dobrze skoro na zaocznej ma być max 90 osób a jest 7...) i, że MA NADZIEJĘ, ŻE TEN KIERUNEK SIĘ OTWORZY. a ja mam nadzieję, że się dostanę do drugiej szkoły, a tu kierunku nie otworzą, bo tylko tak odzyskam 220 zł.
26.08.2017
04.08.2017
FILMOWIEC
Studiowałem "film i sztuki audiowizualne" na tej uczelni. Gdybym wiedział jak to będzie wyglądało, to nigdy-przenigdy nie zdecydowałbym się na tę uczelnię. To co jest wypisane na stronie internetowej, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wypisują bzdury oszuści, o przedmiotach, które niby mają być realizowane na roku, jakieś info niby o magazynie kostiumów i o licznym sprzęcie. Na pierwszym roku, my- studenci- przyszli filmowcy, nie pracowaliśmy ANI RAZU Z KAMERĄ !!!
AnMa
Jakie macie zdanie na temat finansów i rachunkowości na tej uczelni? Jak wyglądają sprawy z dziekanatem- łatwy dostęp do informacji i załatwienia spraw? Jakie wymagania?
03.08.2017
26.07.2017
Xyz
Prawo zaoczne? Da się pogodzić z praca czy lepiej wybrać administrację bądź stosunki międzynarodowe?
Asia
Luizka, bądź ktoś inny mógłby mi powiedzieć jak wyglądają prxzedmioty na kierunku Architektury? Jest tam taka czysta matematyka jak straszą czy nie? Zainteresował mnie ten kierunek i chciałabym dowiedzieć się o nim więcej.
17.06.2017
12.04.2017
dominika29
SAN w Warszawie: studiowałam tam filologię angielską studia zaoczne magistersie, zaliczyłam wszystkie przedmioty, zostało mi dokonczenie pracy mgr. moja promotor od razu w kwietniu powiedziala, że jeżeli chcę się obronić w lipcu to na początku czerwca muszę złożyć już pracę. Nie byłam w stanie jej dokończyć tym bardziej, że promotorka miała tendencję do nawet 2 miesięcznego przetrzymywania pracy. Złożyłam podanie o przedłużenie seminarium a w dziekanacie wszyscy zapewniali, że nie zostanę skreślona z listy studentów. Niestety pod koniec września wybrałam się do uczelni ponieważ moja promotor nie odpowiadała na maile i dowiedziałam się, że zakończyła swoją pracę tam a ponadto zostałam skreślona z listy studentów. motam się z tym już dwa lata i nikt nie potrafi pomóc, każdy mówi tylko o kasie i różnicach programowych, za które oczywiście trzeba płacić a studentka praktykantka w dziekanacie wie lepiej niż profesor, ż którym się w mojej obecności sprzeczała gdy ten chciał mi pójść na rękę i zezwolić na dokończenie samej pracy u innego promotora. Nie polecam. Nigdy nic nie wiedzą i winę za wszystko zwalają na Łódź.
lena
przykładowe zajęcia -3d(3dmax,blender),2d(pakiet adobe),malarstwo.rysunek,projektowanie graficzne,pracownia grafiki warsztatowej,pracownia fotografii,rzeżba,dtp,historia sztuki,filozofia,socjologia,elementy prawa/podstawy prawa,technologie informacyjne
25.03.2017
18.03.2017
Mar
Wyciągają pieniądze od ludzi nie mówiąc już o przekrętach dziekana z koerunku fizjoterapii! Przykład : w sesji poprawkowej na ostatnim zjezdzie mielismy dopiero pierwsze terminy egzaminow, poprawka płatna wg. Nich to przedluzenie sesji! Dwa mieslimy miec angielski ktory np mi jest potrzebny w pracy a dziekan zaoszczedził pieniądze nie robiac tego przedmiotu tylko same wpisy! Nie mowie o innych oszustwach.
Millky
Czy ktoś mi może podać przykładowy plan zajęć na grafice?
11.03.2017
12.02.2017
emilia
Studiowałam tam anglistykę. Wyciągnęli ode mnie kupę kasy, powtarzałam semestr a i tak nie udało się skończyć tych studiów, bo wykładowcy robili ciągłe problemy, odkładali zaliczenia na inne terminy aż nagle brakło czasu, panie w dziekanacie nic nie wiedzą i tworzą swoje prawo, za wszystko trzeba płacić i to niemałe pieniądze. Mnóstwo osób z mojej grupy zrezygnowało. Szkoda, że nie szanuje się studentów.
lena
Sytuacja z tego roku szkolnego , w zeszłym zwolniła się kierowniczka kierunku prof Dora Hara (dane na stronie jakoby nadal jest to bzdura) , był problem na początku 3-go roku z ustaleniem wyboru specjalizacji . Z proponowanych trzech multimedia , reklama, animacja zrobili multimedia i reklamę . Przy czym na multimediach był niby wybór przedmiotów, że chcesz chodzić na zajęcia z 3d(3dmax,blender) lub 2d(indesign,photoshop) ,zredukowali godziny wykładowcom,zabrano jako tako przedmiot 3d zmuszono by studenci chodzili na coś co ich nie interesuje ani tego nie potrzebują. Wrzucili zbędne przedmioty zapychacze , zmienili wykładowcom przedmioty jakie wykładają np fotograf w planie miał nauczać projektowania graficznego ,zaś malarka grafiki warsztatowej , na której się nie zna . No i pan który zna się na projektowaniu graficznym dostał grupie , która pracuje w programach 3d- sam on zaś nie zna się na tym.
11.02.2017
29.01.2017
Jowisz
Krótkie ppytanko. Wszyscy wiemy ze studia zaczynaja sie w pazdzierniku. Ja się pytam, dlaczego musimy płacic na tej uczelni za sierpień i wrzesień?!!!!!! Wpisowe to juz inna spraea. Rezygnujesz w listopadzie.....zapłacisz jakbys cały rok uczeszczal
kaska
każdy ma swoje odczucia, ja tam jestem zadowolona i ze studiow, i z wykladowców, i z grupy, w jakiej jestem, bo klimat na prawdę jest fajny. A ucze się średnio dużo, raczej pod zalki.
18.01.2017
09.01.2017
ddd
kto daje takie niskie oceny tej Uczelni? czy możecie jakoś to sensownie uargumentować?
Dron2212
Studiuję grafikę na Społecznej w Warszawie i jakoś muszę wkładać wysiłek, żeby zaliczać prace. Nie wiem więc jak to możliwe, że osoba niżej na tej samej uczelni studiuje dziennikarstwo i nie robi nic? A może to po prostu marketingowcy konkurencji nie wiedzą jak wygrać z SANEM? Sprawdzcie sobie lepiej ranking uczelni niepuplicznych Perspektywy gdzie SAN jest na ósmym miejscu uczelni w całym kraju! Pozdrawiam myślących samodzielnie!
15.12.2016
11.12.2016
Neam
Jeśli chodzi o dziennikarstwo - 3 lata płacenia za pracę w grupach i zaliczenia na zasadzie "napiszcie mi pracę". Studia da się skończyć nie wkładając w nie żadnego wysiłku, wykładowcy mają studentów gdzieś i vice versa. Jeśli ktoś szuka miejsca aby po prostu dostać dyplom bez wysiłku - to zdecydowanie tutaj.
Luizka
Wiecie, ile osób, tyle opinii, mnie się tam bardzo podoba. Jestem na drugim roku Architektury i Urbanistyki, mamy bardzo dużo zajęć, to fakt, ale nie narzekam na nudę, poziom się utrzymuje na wysokim, ale mamy zgraną grupę i jakoś tam zawsze odreagujemy :D. Jeśli chodzi o dokumentację, moja koleżanka składała wnioski o przedłużenie sesji w tamtym roku i nie było żadnego problemu...ja tam polecam!
08.12.2016
04.12.2016
Niezadowolony
najgorsza uczelnia, na jaką kiedykolwiek trafiłem. Załatwienie czegokolwiek w dziekanacie graniczy z cudem, ponadto zarówno sama uczelnia jak i profesorowie utrudniają praktycznie wszystko i na każdym kroku. Jakiekolwiek wnioski są albo olewane, albo gubione, a jeśli już jakimś cudem, któryś zostanie rozpatrzony to decyzja ginie -.- nie polecam!
Sylwia
Popieram, turystyka i rekreacja to przyszłościowy kierunek, daje bardzo duże możliwości i perspektywy jeśli myślimy o znalezienie dobrze płatnej i ciekawej pracy. Stwierdzam to na własnym przykładzie;)
02.11.2016
24.10.2016
Kluseczka
Dziewczyny mogę Wam pogratulować wyboru bo studiuję turystyke i rekreację, jestem na 3 roku na SAN i to był trafny wybór:) Fajny czas przed Wami;)
Klaudia
Ja słyszałam,że to bardzo ciekawy kierunek i dlatego zapisałam się, więc jesli nic się nie zmieniło u Ciebie Tośka to jesteśmy razem na roku:) Czekam na Twoja odpowiedź:)
24.10.2016
22.09.2016
Tośka
Zaczyna ktoś może turystykę i rekreację od października? Idę tam totalnie nie znając nikogo i tak myślę,że fajnie byłoby mieć kogoś znajomego:) A chodzi o studia zaoczne:) Mam nadzieję,że ktoś się odezwie;)
Majeczka
Mój chłopak jest na tym:) Z tego co mówił jest zadowolony, kierunek ciekawy, nie jest to czysta teoria, praktyki sporo, myślę,że gdyby miał wybrać drugi raz wybrałby ten sam kierunek;) Pytałes jeszcze o poziom? Nie oczekuj ,że nie będziesz robił nic i jakoś to będzie, czasami trzeba przysiąść i ogarnąć sporą część materiału, ale wszystko jest do zrobienia:)
22.09.2016
20.09.2016
Ciekawy
Ktoś z filmu i sztuk wizualnych? Jaki jest poziom? Warto? Napiszcie proszę parę słów.
Merry
Z tego co wyczytałam na stronie to sam kierunek nie jest nowością, pojawiła się tylko nowa specjalizacja. Po tym kierunku możesz pracować w policji, straży miejskiej itp. Wszystko skupia się m.in. na tym jak postępować z ludźmi mającymi problemy z prawem. Kierunek wydaje się bardzo sensowny:) Sama zastanawiam się nad nim własnie na SAN ;)
12.09.2016
01.08.2016
Soonguś
http://www.warszawa.san.edu.pl/oferta/typ-ksztalcenia/studia-i-stopnia-licencjackie-inzynierskie/socjokryminologia/ Tutaj masz o tym kierunku troche informacji;) Ja od października zaczynam ten kierunek na SAN, tylko nie w Warszawie, więc póki co za duzo nie mogę Ci powiedzieć;)
filologia angielska- magisterka
Witam, poszukuję kogoś kto studiował lub studiuje na SAN-ie w Warszawie filologię angielską i robi magisterkę. Może ktoś mógłby się podzielić opinią o tej uczelni.
05.07.2016
30.06.2016
socjokryminologia???
co to jes za kierunek ta socjo-kryminologia? jaka praca po nim? czy to jest nowość w SAN-ie? ktos to studiował/ studuje i może napisać więcej?
Politechnika Łódzka
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet Gdański
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie