• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Politechnika Warszawska Filia w Płocku

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 09-400 Płock, ul. Łukasiewicza 17, (+24) 367 21 00, rekrutacja.wbmp@pw.edu.pl

Politechnika Warszawska to jedna z najważniejszych uczelni technicznych w Polsce. Dla tych, którzy nie chcą lub nie mogą przeprowadzić się do Warszawy, uczelnia stworzyła filię w Płocku, którą tworzą dwie jednostki: Wydział Budownictwa, Mechaniki i Petrochemii oraz Kolegium Nauk Ekonomicznych i Społecznych. Nauczanie studentów trwa tu już od ponad 50 lat.

Płocka filia Politechniki Warszawskiej umożliwia studia na takich kierunkach jak budownictwo, inżynieria środowiska, mechanika i budowa maszyn czy ekonomia. Rekrutacja prowadzona jest także na technologię chemiczną, co nie dziwi w przypadku miasta o tak istotnych tradycjach petrochemicznych jak Płock. Uczelnia oferuje możliwości szerokiej współpracy z uniwersytetami zagranicznymi.

Poznaj szczegółową ofertę kształcenia w płockiej filii PW.


Ocena uczelni

7.01 / 10
135 głosów

Opinie (32)
Politechnika Warszawska Filia w Płocku, PW Płock

mgr inż.
informacja dla studentów, którzy przenieśli się z innej uczelni, albo robią drugi kierunek i zastała im przepisana część ocen. Nie musicie za zaliczone przedmioty płacić. Dziekanat jak i wykładowcy umyślnie o tym nie mówią, żeby wyciągnąć od was jak najwięcej kasy.
22.09.2022
08.07.2022
Absolwentka
Polecam. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Studentka
Świetna atmosfera! Polecam każdemu ambitnemu studentowi!
06.07.2022
06.07.2022
Ola
Poszukuję informacji nt. Inżynierii środowiska. Czy jest trudno?
Student
Polecam! Bardzo fajna uczelnia, wysoki poziom nauczenia i mili wykładowcy.
06.07.2022
06.07.2022
PW Płock
odpowiedź dla Dawna studentka z dnia 05.07.2022
Dziękujemy i pozdrawiamy :)
Dawna studentka
Polecam! Najwspanialsze lata życia.
05.07.2022
29.04.2022
...
dziewczyny na politechnikach urodą nie grzeszą, ale przynajmniej potrafią policzyć całkę ;) co kto lubi....
Kiwi
Świetna uczelnia dla studentów, którzy chcą studiować. Maruderom i leniuszkom odradzam studiowanie na PW w Płocku. Polecam Włocławek, taniej i łatwiej.
11.02.2022
28.11.2021
kam
świetna uczelnia, polecam bardzo
Ell
Najgorsze lata, poziom śmiesznie niski w technikum wymagali więcej niz tutaj, ale za to mniemanie jakby to byla najlepsza uczelnia w Polce. Wykładowcy różni, polecam jeśli marzy ktoś o płakaniu codziennie.
16.11.2021
10.11.2021
1234
Ja polecam. Osoby niezadowolone zawsze się znajdą na każdej uczelni. Jak mówi przysłowie "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził".
FigurantWielki
Ci wszyscy poniżej niech się odniosą bo chyba nie pamiętają EBIKU z pewnym sympatycznym panem co ludzi przy tablicy wyzywał, albo fizyki budowli gdzie ludzie uwalają przedmiot bo co innego jest na ćwiczeniach a co innego na zaliczeniu. Całe ćwiczenia z kosztorysowania nawet raz program nie odpalony chociażby Norma nie mówię tu już nawet o Zuzi bo wiadomo że uczelnia nie ma kluczy, dobrze że chociaż AutoCAD ma wersję studencką bo całe studia by człowiek rysował wszystko ręcznie. Oczywiście bardzo miło liczyć projkety ręcznie, obstawiam że 5 lat studiów to za mało żeby wprowadzić jeden semestr Revita zamiast tego idiotyczne KWRT gdzie w Cadzie rysuje się kwadraty i kółka a nawet rzutni nie pokazują. Wiem wiem ktoś zaraz przyjdzie i powie że tego trzeba się nauczyć samemu, ale czy nie warto młodym inżynierom przedstawić jakieś podstawy takich programów, powiedzieć jak modelować aby unikać wewnętrznych błędów wynikających z działania programu ? I naprawdę niech nikt mi nie mówi że Soldis to program branżowy, pokażcie chociaż jedno biuro które robi coś więcej niż bloki albo nieduże hale stalowe i korzysta z tego oprogramowania - osobiście nie znam nawet jednego podstawa wszędzie to Robot koniec kropka, niemniej chętnie przeczytam gdzie się tego używa. Ufam że pewne "gwiazdy" uczelni pożegnały się z posadą co widać po wpisach poniżej, widać że zajęło im to jakieś 10 lat chociaż z plotek które do mnie docierają fizyka budowli nadal jest bez zmian :) Podsumowując odradzam studia na tej uczelni raz jeszcze i podkreślam że mówię stricte o BUDOWNICTWIE jak wygląda sytuacja na innych kierunkach nie wypowiem się bo ich nie kończyłem.
01.11.2021
18.10.2021
Budownictwo
Za to, że nie ma atmosfery studenckiej i jest istna rywalizacja odpowiadają po części wykładowcy. Zajęcia prowadzą w taki sposób, że studenci są zmuszeni do rywalizacji miedzy sobą. Zasada "kto pierwszy, ten lepszy" jest tu powszechnie stosowana.
Kamils
Studiuje już 6 rok na tej Uczelni. Jestem bardzo zadowolony z zajęć, kadry oraz pracowników administracyjnych. Lata spędzone na Uczelni to najlepsze lata mojego życia. Dodatkowo można rozwijać swoje pasję w wielu organizacjach studenckich. Dodatkowo polecam każdemu zamieszkanie w Domu Studenckim "Wcześniak" :)
28.09.2021
28.09.2021
...
PORAŻKA jeśli chodzi o wysokość opłat. Prawie 4 tysiące za kierunek Budownictwo to gruba przesada. Inne uczelnie oferują zaktualizowany program, dużo więcej zajęć praktycznych i za niższe pieniądze. Po za tym atmosfera na uczelni w Płocku mówi wiele do życzenia.. mała ilość studentów, a jest istna rywalizacja i brak komunikacji między studentami. Do tego dochodzi wiele wykładowców, którzy już dawno powinni odejść i zostawić miejsce dla młodej kadry. Nieprzepuszczanie studentów, egzaminy z kosmosu niczym nie nawiązujące do przerobionego materiału i nieprzestrzeganie regulaminu przez wykładowców to sytuacje z dnia codziennego na Uczelni. A szkoda, bo szkoła miałaby fajne perspektywy gdyby tylko większa otwartość na młodych i aktualizacja wewnętrznej struktury uczelni..
Marcin J.
Znakomita Uczelnia, jestem Jej absolwentem na kierunku budownictwo. To że projektu trzeba liczyć na piechotę to bardzo dobrze, tylko wtedy można nauczyć się zawodu konstruktora. Rzeczywiście zawód ten umiera, my inżynierowie nie potrafimy wzajemnie się szanować wiec nie wymagajmy żeby inni nas szanowali. Pieniędzy z wykonywania tego zawodu nie ma i nie będzie, powodów jest co najmniej kilka. Z drugiej strony nie pieniądze są tu najważniejsze. Macie głowę na karku i chcecie zarabiać studiujcie medycynę….
28.09.2021
28.09.2021
Absolwentka
Nie rozumiem negatywnych komentarzy, studiowanie ekonomii na tej uczelni to był fajny okres mojego życia, kadra naukowa profesjonalna, atmosfera przyjazna a do tego dyplom najlepszej uczelni technicznej w Polsce. Ja polecam.
Eliza
Ja jestem zadowolona z wydziału i z kierunku. Studiowałam Budownictwo i nikt nie robił pod górkę. Uczyć się trzeba, najwiecej szumu robią leniuszki. Pracowałam już na studiach i ze znalezieniem zatrudnienia nie ma problemu.
28.09.2021
28.09.2021
Nat
Podniesione opłaty za semestr niestety są słabym pomysłem dla płockiej Uczelni, gdzie zarobki w mieście są kolosalnie niskie - dużo moich znajomych studentów zrezygnowało z PW w Płocku i wyjeżdża do innego miasta, co się nadal bardziej opłaca niż pozostanie tutaj, za taką kase.. Ja skończyłam IŚ i jestem zadowolona z programu nauczania, projekty robione w programach naukowych i w większości świeża, młoda kadra, z którą nie ma problemów. Pewnie jest bardzo dużo rzeczy, które można dopracować, jednak na tym kierunku nie są rażące.
Justyna C.
Nie zgadzam się z tymi opiniami... Sama skończyłam 4 kierunki z czego 2 na tej uczelni... Prowadzenie zajęć i podejście do studenta zachęciły mnie do dalszego rozwoju do tego stopnia, że w 2019 roku przed Radą Wydziału płockiego Wydziału PW obroniłam swoją pracę doktorską. Prowadzący są bardzo pozytywnie nastawieni do studentów. Zupełnie nie zgodzę się z opinią o braku pracy na oprogramowaniu... studenci pracują przecież na programach inżynierskich, wiedzę typowo praktyczną oczywiście zdobywa się już w pracy gdyż każde biuro projektowe ma swoją specyfikę, ale jakże ważne jest aby nauczyć się całego mechanizmu obliczeń, logicznego myślenia i rozwiązywania problemów. Muszę przyznać, że na 2 innych uczelniach na których studiowałam wygląda to zupełnie inaczej... tam prawie wcale nie korzystało się z oprogramowania. Na swoim pierwszym kierunku który kończyłam w Olsztynie rysowaliśmy sami nawet papier milimetrowy, żeby nauczyć się dokładności, cierpliwości i radzenia sobie z często monotonnym ale niezwykle precyzyjnym zadaniem. Kadra nauczycielska oprócz wiedzy typowo teoretycznej posiada duże doświadczenie w pracy w zawodzie...Ponadto Uczelni dba o korzystanie z wiedzy specjalistów z konkretnych dziedzin, organizowane są szkolenia przy współpracy z MOIIB, w których studenci wydziału mogą brać udział bezpłatnie. Wydział współpracuje z wieloma przedsiębiorstwami na terenie miasta i powiatu w celu zapewnienia odpowiedniej jakości kształcenia i poznania potrzeb rynku pracy na swoim terenie. Ja ze wszystkich uczelni które ukończyłam Politechnikę Warszawską wspominam najlepiej i zachęcam do studiowania w Płocku!
28.09.2021
28.09.2021
2019
Ja się nie zgodzę z poniższymi opiniami. Mimo, że podobne informacje docierały do mnie zanim sama podjęłam studia, to przez czas mojego studiowania bardzo dużo się zmieniło. Teraz władze są prostudenckie i skutecznie eliminują podejście "ja wykładam, ja tu rządzę" u wykładowców, jeśli studenci coś takiego zgłaszają. Jak w życiu, zdarzają się osoby nieprzyjemne, ale też nie ma miejsca taka patologia jak poniżej opisano. Młodsi wykładowcy mają świadomość jak istotną kwestią są współczesne oprogramowania i na miarę możliwości wprowadzają stosowane w biurach programy, u starszych faktycznie wygląda to różnie. Zgadzam się również z tym, że opłaty za studia zaoczne to przegięcie. W ogólnym rozrachunku studia polecam, dobrą pracę znalazłam pół roku przed obroną inżyniera, a o to przede wszystkim chodzi. Atmosfera spoko.
A.K
Uczelnia godna polecenia osobom, które chcą się rozwijać na kierunkach technicznych. Wielu kolegów po ukończeniu studiów na Politechnice bez problemu otrzymało propozycję pracy w strategicznych firmach Płocka.
28.09.2021
28.09.2021
Karol
A ja tam jestem zadowolony, szybko dostałem dobrze płatną pracę
Adek
Również potwierdzam negatywne wrażenia związane ze studiowaniem na tej uczelni. Koledzy poniżej dość dokładnie opisali jak to wygląda więc nie będę powielał treści, powiem tylko tyle mijajcie budownictwo na tej uczelni szerokim łukiem inaczej naprawdę nabawicie się nieprzyjemności, a sam proces studiowania zmieni się w koszmar.
27.09.2021
23.09.2021
Majka
ta uczelnia się zwija. Mają problem żeby zapełnić 50% wolnych miejsc, dlatego robią podwójne rekrutacje. Ale podniesienie czesnych to gwóźdź do trumny dla tej uczelni.
Maro
Również jestem absolwentem tego kierunku (Budownictwo) i niestety potwierdzam niżej zamieszoną opinie. Zapominałeś dodać o nepotyzmie jaki tam panuje (klany rodzinne) i oczywiście podejście do studenta jest fatalne. Wykładowcy mają mentalność z czasów kiedy oni sami byli studentami czyli lata osiemdziesiąte ubiegłego wieku, mimo że świat się zmienił nadal nie korzysta się z oprogramowania branżowego co w dzisiejszych czasach jest podstawą w każdej pracy związanej z projektowaniem konstrukcji. Zmieniają regulamin i opłaty za studia jak chcą i kiedy chcą. Z tego co wiem opłaty za semestr w roku akademickim 2021/2022 wzrosły o 33%. Z około 3 tyś. za semestr do ponad 4 tyś. Studia tu więcej kosztują niż w Warszawie. Poważnie się zastanówcie czy chcecie tu studiować, ja odradzam. A dla wszystkich, którzy chcą czerpać przyjemność ze studiowania dodam tylko że juwenalia są beznadziejne i atmosfera panująca między studentami to czysty wyścig szczurów.
05.09.2021
13.07.2021
Absolwentoo
Witam, osobiście bardzo mocno odradzam studia na tej uczelni - przynajmniej w zakresie budownictwa którego jestem absolwentem. Pomijam aspekt że sama branża budowlana nie należy do dobrych wyborów zawodowych, uczelnia kształci w sposób przestarzały przez całe studia inżynierskie praktycznie nie korzysta się z oprogramowania branżowego (nie licząc Cada ale to jest minimum z minimum). Masa podkreślam MASA projektów liczona ręcznie, rozumiem że można pewne rzeczy obliczyć ręcznie aby zrozumieć specyfikę problemu, ale serio liczenie hali stalowej na studiach inżynierskich 2 razy ręcznie to metoda na wykształcenie inżyniera który jest gotowy wejść w rynek pracy gdzie absolutnym minimum jest Robot? Wykładowców którzy znają się na rzeczy można policzyć na palcach jednej ręki, są oni wymagający ale pozwalają przyswoić naprawdę dużą porcję wiedzy technicznej której nie znajdzie się w żadnej książce :) Pozostali wykładają budownictwo ale nie pracują w budownictwie a to oznacza że człowiek marnuje masę czasu na naukę idiotycznych formułek na pamięć, hitem jest nauka na pamięć twierdzeń na matematyce/algebrze na pierwszych 3 semestrach, czy ktoś naprawdę jest tak naiwny że wierzy iż wyprowadzanie wzorów z pamięci jest istotną i przydatną wiedzą ? Pracując w zawodzie człowiek nawet raz z tego nie skorzysta... Dodatkowo podejście do studenta to jawna kpina, ale tutaj myślę że można napisać całą epopeję a i tak człowiek nie opisze tych cudów które się tu wyczyniają. W skrócie jeśli chcecie sobie załatwić papierek wydaje mi się że można przyjść do tej imitacji uczelni technicznej, jeśli chcecie zdobyć praktyczną wiedzę proponuję poważnie rozważyć wybór tej uczelni - przestarzałe materiały dydaktyczne, słabe podejście do studentów, przestarzały sprzęt w labolatoriach/pracowniach.
waldek
omijajcie to uczelnie szerokim łukiem
15.04.2021
16.04.2019
Odp.
mniejsza o kierunek, ważniejsze znajomości jeśli chodzi o pracę w P :-)
pytanie
znajoma kończyła studia w Płocku PW i pracuje w Petrochemii, zastanawiam się czy żeby znaleźć tam pracę, to który kierunek lepszy: technologia chemiczna czy inżynieria środowiska?? Jak oceniacie studia tutaj?
19.03.2019
06.12.2018
mechanika i budowa maszyn
interesuja mnie studia na kierunku - mechanika i budowa maszyn, bo mam mozliwość pracy w Płocku w tej branży. jednoczesnie mam spore obawy bo ze ścisłych nie jestem orłem. pytanie: jak mieliście zdana maturę, żeby się dostać na studia?
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Opolski
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Politechnika Łódzka
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie