• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Uczelnia Łukaszewski w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 02-776 Warszawa, ul. Hirszfelda 11, (+) 509 932 622, 601 332 277, rekrutacja@ulu.edu.pl

Uczelnia Łukaszewski w Warszawie to dawniej Wyższa Szkoła Zarządzania Personelem, założona blisko dwadzieścia lat temu, specjalizująca się w studiach związanych z zarządzaniem zasobami ludzkimi. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie oraz ponad czterdzieści specjalności proponowanych na studiach podyplomowych, a także na studia MBA i EMBA. Placówka prowadzi również kursy i szkolenia w zakresie doradztwa personalnego, zawodowego i biznesowego.

Uczelnia stawia na połączenie wiedzy z zakresu nauk o zarządzaniu z innymi dziedzinami związanymi z naukami społecznymi i humanistycznymi. Program nauczania realizowany w trakcie studiów ma wyposażyć studenta w wiedzę akademicką i umiejętności praktyczne. Realizację tych założeń umożliwia kadra dydaktyków i naukowców z dziedzin zarządzania, socjologii, prawa, ekonomii, informatyki oraz nowych mediów.


Ocena uczelni

6.80 / 10
76 głosów

Opinie (36)
Uczelnia Łukaszewski w Warszawie, Łukaszewski Warszawa

Mira
Bardzo polecam, wysoki poziom.
24.05.2022
11.07.2021
Andrzej Fiodorow
Gorąco polecam tę uczelnię. Świetna kadra dydaktyczna, zajęcia na wysokim poziomie, pełen profesjonalizm. Super atmosfera.
Ewa
Uczelnia godna polecenia. Wykwalifikowany personel, przyjazna atmosfera, pełen profesjonalizm. Minusem jest cena ale za jakość się płaci. POLECAM!!
14.05.2021
13.05.2021
Kamil
Super szkoła! Polecam jak najbardziej :D
Ewa
Pełne zadowolenie z oferty dydaktycznej oraz współpracy z wykładowcami i Biurem Obsługi Studenta. Kompetentni i profesjonalni wykładowcy, jasne zasady studiowania. Przekazywana wiedza spełnia oczekiwania. Polecam.
12.05.2021
04.05.2021
Michał
Bardzo fajna uczelnia, zajęcia prowadzone w ciekawy sposób, praktyczni wykładowcy. polecam
Emilia
Bardzo przyjazna atmosfera dla studenta, zarówno jeśli chodzi o wykładowców jak i BOS. Zajęcia ciekawe, angażujące, pomimo, że prowadzone online. Bardzo praktyczny wymiar zdobywanej wiedzy. Polecam
02.05.2021
28.04.2021
Kasia
Bardzo fajna kameralna Uczelnia, polecam. Teraz prowadzą zajęcia on-line, także można studiować z dowolnego miejsca na Świecie.
Agnieszka
Super Uczelnia, jestem studentką III roku i bardzo polecam, fajna kadra i zawsze można liczyć na Panią Małgosie z BOS-u.
27.04.2021
14.04.2021
WSZP
odpowiedź dla Ada z dnia 14.04.2021
Szanowna Pani Jak najbardziej, na oferowanym kierunku mamy do wyboru kilka specjalizacji. Prosimy o kontakt telefoniczny, udzielimy szczegółowych informacji. Tel. 601-332-277
Ada
Czy na oferowanym zarządzaniu są jakieś specjalności? Nie mogę się doczytać na stronie uczelni.
14.04.2021
03.03.2021
Ola
Mam pytanie o kosmetologię w WSZP - ten wątek już się pojawił. Czy kosmetologia jest w Warszawie realizowana?
WSZP
odpowiedź dla Lidka z dnia 03.02.2021
Zapraszamy od semestru zimowego ! :-)
03.02.2021
03.02.2021
Lidka
Czy teraz jest nabór na studia, czy dopiero na semestr zimowy od października?
Damian
Wszystko byłoby ok , gdyby nie fakt że wykładowcą jest tam P. Solarz. Koleś jest sztywny, nieprzystępny i niemiły , nawija ciągle o polityce. Znajomi mówili, że wykłada też w Piotrkowie i tam oszukuje studentów że dostaną nagrody i pojadą na wycieczki.
25.01.2021
02.12.2019
Nina
Piszecie o zarządzaniu. A jakie opinie macie o bezpieczeństwie?
BOS
odpowiedź dla Agata z dnia 01.10.2019
Szanowna Pani, wszystko dlatego, że współpracujemy z Wyższą Szkołą Nauk o zdrowiu, gdzie są kierunki medyczne i związane z kosmetologią. W Wyższej Szkole Zarządzania Personelem zapraszamy na Zarządzanie oraz Bezpieczeństwo Narodowe.
03.10.2019
01.10.2019
Agata
Czy ja dobrze widzę, że uczelnia od zarządzania personelem na Kosmetologię??? szukałam przez ten kierunek i mi wyskoczyła ta szkoła.... jakieś opinie o studiach na kierunku Kosmetologia????
Maciek
Bardzo fajna, kameralna Uczelnia. Polecam
21.03.2019
21.12.2018
Beata
Skończyłam w tej szkole zarządzanie, a teraz poszłam na magisterkę. Polecam. Panie w bosie super. Wykładowcy bardzo fajni.
Maja
Bardzo fajna szkoła, szczerze polecam. Właśnie ruszają na semestr letni. Polecam
21.12.2018
17.08.2018
Mela
Wspaniała kameralna szkoła, Panie w Bosie super. Gorąco polecam
Małgosia
Bardzo polecam, mała kameralna szkoła, gdzie każdy znajdzie dużo dla siebie. Nikt nie jest anonimowy jak na innych uczelniach. Bardzo wysoki poziom nauczania. Polecam każdemu
23.07.2018
18.07.2018
Zosia
Bardzo fajna, na wysokim poziomie kameralna szkoła. Kierunek zarządzanie. Polecam właśnie ja skończyłam
Damian
Bardzo fajna kameralna szkoła Polecam
01.03.2018
22.01.2018
Kasia
zaczęłam sie tam uczyć od tego roku- Zarządzanie, jestem bardzo zadowolona, bardzo fajni wykładowcy polecam
mala
Studiowałam na kierunku Socjologia, bardzo jestem zadowolona a moja koleżanka teraz poszła tam na magisterkę i też jest zadowolona, polecam
21.11.2017
27.06.2016
absolwent WSZP
Warto! Przyjazna i kameralna atmosfera, indywidualne podejście, duże zróżnicowanie przedmiotów, przemili i pomocni Wykładowcy. Serdecznie polecam (zarządzanie i socjologia, tryb e-learning).
Mma
Proszę o opinie na temat WSZP. Warto? jak oceniacie? interesują mnie zwłaszcza studia zaoczne
15.10.2015
31.08.2015
o uczelni
czegos więcej bym się chętnie dowiedziala od studentów jest uczelni, zwłaszcza o kierunku socjologia.... stronka ich raczej mało zachęcająca, czy tam jest duzo Rosjan studentów??
Badsiw
Szkoła o wysokim poziomie, nie zamieniłabym ją na żadną inną. Wykładowcy bardzo przyjaźni dla studentów.
24.12.2012
05.12.2012
natalia
ja nie jestem zadowolona z tej uczelni. jestem na drugim roku ale poważnie myślę, żeby zrezygnować i przenieść się gdzieś. moja koleżanka myśli podobnie bo też tutaj studiuje i ma dość. szczególnie jeśli chodzi o panie w dziekanacie, okropność
adam
jak oceniacie taki system studiow, gdzie na pierwszym roku studiuje sie bez okreslonego kierunku studiow? slyszalem, ze nie tylko WSZP to robi, ze jest to coraz czestsza praktyka, wynikajaca z tego, ze jestesmy jeszcze niezorientowani, co chcemy, ok, ale jak to w praktyce wyglada? pytanie kieruje do starszych kolegow z wyzszych rocznikow
12.09.2012
24.02.2012
marzena
znajoma jest na dziennych na socjologii i poki co jest zadowolona, warunki lokalowe super, wszystko pod reka, co potrzeba, plan fajnie ulozony, wykladowcy malo dokuczliwi, ona sobie chwali, pewnie, jelsi nie dostane sie do szkoly panstwowej, to tez bede skladac dokumenty tutaj i oczywiscie rowniez na socjologie
JolkaR
rozwazam socjologie na tej uczelni, po pierwszym ogladzie ich strony wrazenie mam pozytywne, ale zalezy mi na opinii osob, ktore tam studiuja i moga napisac cos obiektywnie, od srodka, jaki poziom, kto prowadzi zajecia, zaliczenia, egzaminy, itd.
11.02.2012
30.05.2011
(((any
ale sie ubawilem wirtualnym doradca ... niczego sobie ta Ania... dla takich studentek to chyba sie zdecyduje na zarzadzanie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Opolski
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi