• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Łukaszewski w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 02-777 Warszawa, ul. Ciszewskiego 15/IV/1, (+) 509 932 622, 601 332 277, rekrutacja@ulu.edu.pl

Uczelnia Łukaszewski w Warszawie to dawniej Wyższa Szkoła Zarządzania Personelem, założona blisko dwadzieścia lat temu, specjalizująca się w studiach związanych z zarządzaniem zasobami ludzkimi. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie oraz ponad czterdzieści specjalności proponowanych na studiach podyplomowych, a także na studia MBA i EMBA. Placówka prowadzi również kursy i szkolenia w zakresie doradztwa personalnego, zawodowego i biznesowego.

Uczelnia stawia na połączenie wiedzy z zakresu nauk o zarządzaniu z innymi dziedzinami związanymi z naukami społecznymi i humanistycznymi. Program nauczania realizowany w trakcie studiów ma wyposażyć studenta w wiedzę akademicką i umiejętności praktyczne. Realizację tych założeń umożliwia kadra dydaktyków i naukowców z dziedzin zarządzania, socjologii, prawa, ekonomii, informatyki oraz nowych mediów.


Ocena uczelni

6.34 / 10
105 głosów

Opinie (48)
Uczelnia Łukaszewski w Warszawie, Łukaszewski Warszawa

Orientalista
Hej, ma ktoś opinie o studiach językowych? Interesuje mnie zwłaszcza sinologia, ale przyjmę wszelkie informacje.
11.06.2024
13.05.2024
mariolahochel@hotmail.com
Jak wyglądają zaliczenia on line?
Maja
Czy studia na administracji to nowość w ofercie, czy są już jacyś studenci/absolwenci? Jeśli tak, to jakie opinie o kierunku?
04.04.2024
29.02.2024
Loczasidło
Ukończyłem tam zarówno Rolnictwo jak i studia MBA. O rolnictwie mam neutralne zdanie - w sumie Uczelnia mogłaby poprowadzić jedne czy drugie zajęcia lepiej (mam tutaj konkretną uwagę do jednego z wykładowców), ale ogółem nie uważam, aby to były pieniądze wyrzucone w błoto. Tak czy inaczej dyplom się przydał przy zakupie ziemii rolnej jak i w jej "odrolnieniu". Natomiast o MBA posiadam zdecydowanie lepsze zdanie - mimo, że niewiele się nauczyłem na samych wykładach (po prostu już posiadałem wcześniej z grubsza taką wiedzę) - to w samej grupie poznałem wielu wspaniałych ludzi spoza mojej branży zarówno wśród koleżanek/kolegów z grupy jak i samych wykładowców. Na tyle duży plus, że z większością mam kontakt do dziś, a z paroma osobami nawet udało się zrobić jakiś wspólny interes czy nabyć kontakty, a o to chyba nam najbardziej chodzi. Póki Uczelnia będzie dalej dobierać takie grupy studentów i z grubsza samych wykładowców to mogę MBA śmiało polecić! W skrócie: 8+/10
Basia
Polecam. Jest to Uczelnia na wysokim poziomie. Wykładowcy są wspaniali, każda lekcja jest prowadzona w sposób zachęcający ucznia do uczestniczenia. Wszystko w sposób profesjonalny. Obecnie jestem na kierunku administracja. Polecam
20.01.2024
19.01.2024
Karolina
Bardzo polecam uczelnię. Wykłady prowadzone bardzo ciekawie przez wyspecjalizowaną kadrę z dużym doświadczeniem. Naprawdę warto. Wysoki poziom nauczania i obecność obowiązkowa, ale dla mnie jak najbardziej na plus!
Aga
Wysoki poziom nauczania. Studia on-line. Obecność obowiązkowa. Dużo prac zaliczeniowych. Trzeba się po prostu uczyć. Jeśli ktoś myśli że prześliźnie się cudem przez trzy lata to jest w błędzie.
25.08.2023
24.08.2023
Dominika
Studia zaoczne są prowadzone w formie online bez zjazdów na uczelnie, nie wiem jak jest na dziennych.
Kamila
Czy ktoś poleca kierunek administracje na tej uczelni ? Chce się zapisać od października. Proszę i poradę. Czy to są studia typowo online czy trzeba przyjeżdżać na zajęcia ?
27.05.2023
15.03.2023
Dziadek
Jak wygląda system zajęć on-line na kierunkach podyplomowych?
kk
Czy jest ktoś teraz na studiach krótkiego cyklu na zarządzaniu ? trudny kierunek ?
27.01.2023
28.12.2022
Kasia
Studia online polegają na zjazdach w weekendy nawet po 12h dziennie przed monitorem z 15 min przerwami, w ogromnej większości zajęcia nie są nagrywane, nie można ich później odtworzyć, obecność na wszystkich zajęciach jest obowiązkowa (sprawdzana jest na nich lista obecności) i jest warunkiem zaliczenia zajęć, wykładowcy oczekują tłumaczenia się z nieobecności. Oprócz egzaminów ogromna ilość prac pisemnych do zaliczenia z niemal wszystkich zajęć, studia nie są dostosowane dla osób, które pracują i mają rodziny. Niestety zajęcia kierunkowe są dopiero na 3 roku studiów kierunkowych, w pierwszych 2 latach zapchaj dziury w postaci filozofii z logiką czy statystyki (koszmarny wykładowca).
Mira
Bardzo polecam, wysoki poziom.
24.05.2022
11.07.2021
Andrzej Fiodorow
Gorąco polecam tę uczelnię. Świetna kadra dydaktyczna, zajęcia na wysokim poziomie, pełen profesjonalizm. Super atmosfera.
Ewa
Uczelnia godna polecenia. Wykwalifikowany personel, przyjazna atmosfera, pełen profesjonalizm. Minusem jest cena ale za jakość się płaci. POLECAM!!
14.05.2021
13.05.2021
Kamil
Super szkoła! Polecam jak najbardziej :D
Ewa
Pełne zadowolenie z oferty dydaktycznej oraz współpracy z wykładowcami i Biurem Obsługi Studenta. Kompetentni i profesjonalni wykładowcy, jasne zasady studiowania. Przekazywana wiedza spełnia oczekiwania. Polecam.
12.05.2021
04.05.2021
Michał
Bardzo fajna uczelnia, zajęcia prowadzone w ciekawy sposób, praktyczni wykładowcy. polecam
Emilia
Bardzo przyjazna atmosfera dla studenta, zarówno jeśli chodzi o wykładowców jak i BOS. Zajęcia ciekawe, angażujące, pomimo, że prowadzone online. Bardzo praktyczny wymiar zdobywanej wiedzy. Polecam
02.05.2021
28.04.2021
Kasia
Bardzo fajna kameralna Uczelnia, polecam. Teraz prowadzą zajęcia on-line, także można studiować z dowolnego miejsca na Świecie.
Agnieszka
Super Uczelnia, jestem studentką III roku i bardzo polecam, fajna kadra i zawsze można liczyć na Panią Małgosie z BOS-u.
27.04.2021
14.04.2021
WSZP
odpowiedź dla Ada z dnia 14.04.2021
Szanowna Pani Jak najbardziej, na oferowanym kierunku mamy do wyboru kilka specjalizacji. Prosimy o kontakt telefoniczny, udzielimy szczegółowych informacji. Tel. 601-332-277
Ada
Czy na oferowanym zarządzaniu są jakieś specjalności? Nie mogę się doczytać na stronie uczelni.
14.04.2021
03.03.2021
Ola
Mam pytanie o kosmetologię w WSZP - ten wątek już się pojawił. Czy kosmetologia jest w Warszawie realizowana?
WSZP
odpowiedź dla Lidka z dnia 03.02.2021
Zapraszamy od semestru zimowego ! :-)
03.02.2021
03.02.2021
Lidka
Czy teraz jest nabór na studia, czy dopiero na semestr zimowy od października?
Damian
Wszystko byłoby ok , gdyby nie fakt że wykładowcą jest tam P. Solarz. Koleś jest sztywny, nieprzystępny i niemiły , nawija ciągle o polityce. Znajomi mówili, że wykłada też w Piotrkowie i tam oszukuje studentów że dostaną nagrody i pojadą na wycieczki.
25.01.2021
02.12.2019
Nina
Piszecie o zarządzaniu. A jakie opinie macie o bezpieczeństwie?
BOS
odpowiedź dla Agata z dnia 01.10.2019
Szanowna Pani, wszystko dlatego, że współpracujemy z Wyższą Szkołą Nauk o zdrowiu, gdzie są kierunki medyczne i związane z kosmetologią. W Wyższej Szkole Zarządzania Personelem zapraszamy na Zarządzanie oraz Bezpieczeństwo Narodowe.
03.10.2019
01.10.2019
Agata
Czy ja dobrze widzę, że uczelnia od zarządzania personelem na Kosmetologię??? szukałam przez ten kierunek i mi wyskoczyła ta szkoła.... jakieś opinie o studiach na kierunku Kosmetologia????
Maciek
Bardzo fajna, kameralna Uczelnia. Polecam
21.03.2019
21.12.2018
Beata
Skończyłam w tej szkole zarządzanie, a teraz poszłam na magisterkę. Polecam. Panie w bosie super. Wykładowcy bardzo fajni.
Maja
Bardzo fajna szkoła, szczerze polecam. Właśnie ruszają na semestr letni. Polecam
21.12.2018
17.08.2018
Mela
Wspaniała kameralna szkoła, Panie w Bosie super. Gorąco polecam
Małgosia
Bardzo polecam, mała kameralna szkoła, gdzie każdy znajdzie dużo dla siebie. Nikt nie jest anonimowy jak na innych uczelniach. Bardzo wysoki poziom nauczania. Polecam każdemu
23.07.2018
18.07.2018
Zosia
Bardzo fajna, na wysokim poziomie kameralna szkoła. Kierunek zarządzanie. Polecam właśnie ja skończyłam
Damian
Bardzo fajna kameralna szkoła Polecam
01.03.2018
22.01.2018
Kasia
zaczęłam sie tam uczyć od tego roku- Zarządzanie, jestem bardzo zadowolona, bardzo fajni wykładowcy polecam
mala
Studiowałam na kierunku Socjologia, bardzo jestem zadowolona a moja koleżanka teraz poszła tam na magisterkę i też jest zadowolona, polecam
21.11.2017
27.06.2016
absolwent WSZP
Warto! Przyjazna i kameralna atmosfera, indywidualne podejście, duże zróżnicowanie przedmiotów, przemili i pomocni Wykładowcy. Serdecznie polecam (zarządzanie i socjologia, tryb e-learning).
Mma
Proszę o opinie na temat WSZP. Warto? jak oceniacie? interesują mnie zwłaszcza studia zaoczne
15.10.2015
31.08.2015
o uczelni
czegos więcej bym się chętnie dowiedziala od studentów jest uczelni, zwłaszcza o kierunku socjologia.... stronka ich raczej mało zachęcająca, czy tam jest duzo Rosjan studentów??
Badsiw
Szkoła o wysokim poziomie, nie zamieniłabym ją na żadną inną. Wykładowcy bardzo przyjaźni dla studentów.
24.12.2012
05.12.2012
natalia
ja nie jestem zadowolona z tej uczelni. jestem na drugim roku ale poważnie myślę, żeby zrezygnować i przenieść się gdzieś. moja koleżanka myśli podobnie bo też tutaj studiuje i ma dość. szczególnie jeśli chodzi o panie w dziekanacie, okropność
adam
jak oceniacie taki system studiow, gdzie na pierwszym roku studiuje sie bez okreslonego kierunku studiow? slyszalem, ze nie tylko WSZP to robi, ze jest to coraz czestsza praktyka, wynikajaca z tego, ze jestesmy jeszcze niezorientowani, co chcemy, ok, ale jak to w praktyce wyglada? pytanie kieruje do starszych kolegow z wyzszych rocznikow
12.09.2012
24.02.2012
marzena
znajoma jest na dziennych na socjologii i poki co jest zadowolona, warunki lokalowe super, wszystko pod reka, co potrzeba, plan fajnie ulozony, wykladowcy malo dokuczliwi, ona sobie chwali, pewnie, jelsi nie dostane sie do szkoly panstwowej, to tez bede skladac dokumenty tutaj i oczywiscie rowniez na socjologie
JolkaR
rozwazam socjologie na tej uczelni, po pierwszym ogladzie ich strony wrazenie mam pozytywne, ale zalezy mi na opinii osob, ktore tam studiuja i moga napisac cos obiektywnie, od srodka, jaki poziom, kto prowadzi zajecia, zaliczenia, egzaminy, itd.
11.02.2012
30.05.2011
(((any
ale sie ubawilem wirtualnym doradca ... niczego sobie ta Ania... dla takich studentek to chyba sie zdecyduje na zarzadzanie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Piotrkowska
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie