• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (44)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa i Ochrony im. Marszałka J. Piłsudskiego w Warszawie, WSBiO Warszawa

absolwent
na poczatku roku szkolnego jest test sprawdzajacy z wybranego jezyka. mozna uczyc sie od samych podstaw tj liczenie kolory itp lub miec zajecia na wysokim poziomie z panem ktory mowi tylko po angielsku :)
22.10.2020
25.04.2020
Paulina
Witajcie,mam pytanie do osob,które już studiują na uczelni Marszałka Pilsudzkiego. Chodzi mi o lektoraty z języków obcych. Jak sa prowadzone i od jakiego poziomu mozna się uczyć wybranego języka? Czy maja jakiś wymóg,że np. Musisz znać dany język np. Od poziomu B1 żeby uczyć się danego języka czy przeprowadzają test kwalifikujacy do danej grupy i można zacząć np od podstaw jeśli np nie uczyłam się angielskiego,chciała bym zacząć. Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
kot
Paulina odpowiadając na twoje pytania: żaden przedmiot na tej uczelni nie jest mega trudny do zaliczenia :) wykładowcy są bardzo w porządku
13.01.2020
06.01.2020
Paulina
Wybieram się do tej szkoły w tym roku. Czy ktoś mi może powiedzieć czy przedmioty takie jak -podstawy ekonomii i zarzadzania oraz wprowadzenie do cyberbezpieczenstwa są jakieś mega trudne do zaliczenia? Będę wdzięczna za odpowiedz.
Marysia
Także podpinam się do pytania, kogo polecacie na promotora? A kogo lepiej unikać?
20.11.2019
13.03.2019
Klaudia
Polecam tą uczelnię. Wykładowcy są bardzo pomocni, nikomu nie robią pod górkę. Wszystkie wykłady bardzo ciekawe
Studentka
Kogo polecacie na promotora?
04.08.2018
03.08.2018
Niki
Ja polecam bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni :) Świetni wykładowcy, jak ktoś wspomniał poniżej jest wielu studentów, którzy już pracują w służbach mundurowych dzięki czemu można zawrzeć znajomości z branży i się wkręcić gdzieś :D
Studentka
Ogólnie bezpieczeństwo narodowe jest łatwiejszym profilem niż bezpieczeństwo wewnętrzne, ale warto studiować ten kierunek studiów. Pracodawcy zazwyczaj mając do wyboru absolwenta ze szkoły prywatnej a szkoły publicznej wola absolwenta który ukończył szkole publiczna. W WSBiO większość osób jest starsza i już pracuje w służbach dlatego jest taki wysoki procent absolwentów którzy po ukończeniu tej szkoły pracują w zawodzie. Kadra jest na wysokim poziomie i trzeba się uczyć oraz chodzić na zajęcia. :)
29.06.2018
12.06.2018
Asia
Polecam :)
hjkwyr56
Od kiedy rusza rekrutacja? Idę na bezp. wewnętrzne jakby ktoś chciał to możemy jakąś grupę na fejsie zrobić ;)
27.04.2018
12.04.2018
Buz2617
Planuję w tym roku zacząć studia na Bezpieczeństwie Wewnętrznym warto?
Kasia
Czy ktoś się wybiera w tym roku na tą uczelnie? Ostatnio u nich byłam na kursie i chyba w tym roku zapiszę się na studia.
05.04.2018
15.01.2018
Waldek
Spoko uczelnia
Studentkaa2
Z zaliczeniami jest ok, trzeba się uczyć ale jak wszędzie. Nie jest to uczelnia typu "płacisz i zdajesz". Na szczęście wszyscy są pomocni więc w razie podwinięcia nogi zawsze jakieś rozwiązanie jest. Ale naprawdę jest ok z zaliczeniami. Ja jestem już na III roku :D
22.11.2017
20.11.2017
Studentka
Jak jest tu z zaliczeniami? Latwo /trudno?
Marek
Fajna uczelnia, we wszystkim pomagają do ostatniej chwili. Na drugim roku jestem i jest dobrze
19.09.2017
15.09.2017
Studentka
W tym roku skończyłam na tej uczelni studia licencjackie BW i muszę przyznać, że bardzo miło jestem zaskoczona! Super organizacja zajęć, wykładowcy to ludzie z branży, dzięki jednemu dostałam pracę, co prawda na razie w sekretariacie ale z możliwością dużego awansu, jak skończę magisterkę więc wybieram się i na studia magisterskie. Po tej szkole bardzo łatwo dostać się do służb mundurowych, bo poznaje się ludzi na uczelni, którzy już pracują w służbach (w tym studenci). Bardzo polecam uczelnię bo kształcą praktyznie i rzeczowo i odbywają się kursy dla studentów, za które płacić nie musimy a wiele dają poza papierkiem!!
Klaudia
Hej , planuje wybrać się na studia do tej uczelni na bezpieczeństwo wewnętrzne :) czy ktoś mi może doradzić , czy warto ? Zastanawiam się też nad Wyższa szkoła Menedżerska :(
04.07.2017
24.05.2017
Artur
Studiowałem w tej szkole na kierunku bezpieczeństwo narodowe. Udało mi się uzyskać tytuł licencjata i z pewnością rozpoczne studia magisterskie. Kadra zlozona z wykwalifikowanych specjalistów z zakresu bezpieczeństwa państwa. Polecam wszystkim!!!
Kali
Jedyne co tam mają naprawdę wartościowego to wykładowcy. Poza tym dno, zero zainteresowania studentem, liczy się tylko jego kasa. Po tej uczelni nie ma szans na dobra pracę ponieważ nikt nie zna tej szkoły, dla nikogo nie ma ona znaczenia. Zwłaszcza podczas rozmów kwalifikacyjnych do służb reagują na tą uczelnię z obojętnością i ignorancją. Jeśli ktoś chce mieć papier to owszem, tu bez problemu ( przy takim podejściu i poziomie). Ale jeśli chcesz zdobyć wiedzę i powalczyć o fajne stanowisku po skończeniu studiów to absolutnie nie tędy droga. Już lepiej wybrać ASZW.
21.04.2017
26.01.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Adrian
Załóż może grupę na facebooku? :D
19.09.2016
12.09.2016
Magda
Hej. Ja idę od października na tą uczelnie na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne ;) czy jest tu ktoś kto Równiez jest już na liście studentów? Jak tak Proszę o email lub jakiś znak ;) Mmoonniiaa733@wp.pl
Paula
wszystkie informacje znajdziesz na stronie internetowej WSBIO mają teraz fajne promocje na nowy rok akademicki http://www.wsbio.waw.pl/promocje/ Osobiście gorąco polecam :)
25.08.2016
25.08.2016
Paula
wszystkie informacje znajdziesz na stronie internetowej WSBIO mają teraz fajne promocje na nowy rok akademicki http://www.wsbio.waw.pl/promocje/ Osobiście gorąco polecam :)
n.m
Mam pytanie kilka pytań: 1. jak się zarejestrować online na tą uczelnie? 2. czy bezpieczeństwo wewnętrzne można studiować dziennie? 3. ile wynosi opłata wpisowego? Z góry dziękuje za pomoc :)
17.06.2016
13.06.2016
Sceptyczny
Witam, czytałem wiele negatywnych opinii o kierunkach BN i BW, o tym, że są one fabrykami bezrobotnych i że tak naprawdę do służb mundurowych łatwiej dostać się po szkole technicznej. Pytanie więc kieruję do absolwentów tej uczelni - czy udało wam się zdobyć pracę po studiach na WSBiO, jeśli tak to po jakich kierunkach i gdzie pracujecie? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Marvel
Tam nie ma studiów dziennych, są tylko zaoczne.
14.05.2016
06.05.2016
siemanko
zamierzam tam studiować, czy za studia dzienne sie placi na tej uczelni ?
Koman
Dostaniesz się bez problemu. Jeżeli chodzi o opłaty, masz wszystko na stronie internetowej. Aktualnie chodzę do tej szkoły i serdecznie ją polecam.
06.04.2016
08.11.2015
Wojto
czy ciężko jest się dostać na studia zaoczne ? i jaki byłbym koszt jednego roku ? dziękuje z góry i pozdrawiam
Remik
Ja jestem na przedostatnim roku ;) Dla mnie spoko. Płaciłem w terminach to odsetek nigdy nie miałem.. Jak wpisu nie mogłem uzyskać to pni z dziekanatu zawsze mi załatwiała jak poprosiłem. Będę mile wspominał.
03.07.2015
19.06.2015
Patryk
Szkoła beznadziejna tylko okradają ludzi płaci sie co miesiąc a tu nagle naliczają odsetki itp brak zorganizowania zero mówią ze na poczatku miesiąca a a póżniej odkładają odkładają i sie okazuje ze jest końcem miesiąca beznadzieja nie polecam naprawdę zastanówcie sie. Zamiast wykladów siedzą w dziekanacie i kawę piją sobie. Ocen też nic jak należy kogo lubią to 5 kogo ie to 3 dajcie spokój szkoda słow
Morgon
Kończę studia właśnie. Wszytko było jak należy! Fajny wykładowcy, większość to funkcjonariusze :D fajne rzeczy opowiadali od strony praktycznej. Dużo się można dowiedzieć. Sami wojskowi, policjanci i spece od obrony narodowej. Jeśli studiować BW lub BN to tylko na tej uczelni. Tu się specjalizują w tej dziedzinie.
12.05.2015
12.05.2015
Sid
Ja studiowałem na WSBiO i sobie chwalę. Najważniejsze, że dzięki tym studiom dostałem pracę w policji :p
Weronika
Uczelnia na wysokim poziomie, profesjonalna kadra naukowa. Studiowałam na kierunku bezpieczeństwo narodowe i wszystkim polecam tą uczelnie. W odpowiedzi na pytanie "jadwigi" czy ilość opinii świadczy o jakości uczelni ? ?Vixswcj
30.08.2014
05.08.2014
jadwiga
trochę mnie dziwi to, że ta mało jest opinii o tej szkole, niektóre uczelnie mają po 100, 200, 300 i więcej wpisów od studentów, a tutaj ich brak, sama nie wiem, co o tym mysleć, raczej nie jest to chyba dobry znak, jak sądzicie?
bezpieczenstwo jako kierunek
zadajcie sobie minimum wysiłku i poczytajcie opisy, wszedzie uczelnie mają poopisywane programy studiów,a juz na 100% możecie sobie zobaczyc, na czym polegają studia na kietunku: bezpieczenstwo wewnetrzne bezpieczenstwo narodowe zakres zagadnien poruszanym na zajeciach w duzym stopniu jest podobny, ale w zaleznosci od wybranej specjalizacji program oczywiscie sie rozni, takze jelsi idzie o mozliwosci pracy, sa one zblkizone, w gre wchodza wszystkie firmy panstwowe, typu: Policja, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Straż Graniczna, Biuro Ochrony Rządu, Straż Miejska ale i zwyczajne firmy, ktore maja ludzi od bezpieczenstwa, to tak w telegraficznym skrocie
25.02.2013
18.07.2012
steczi
t może ja mam pytanie wydające się głupim, ale czy ktoś mógłby mi porównać bezpieczeństwo narodowe i wewnętrzne? jaka jest różnica?
bezpieczeństwo wewnętrzne
a mozecie cos wiecej napisac o tym bezpieczeństwie wewnętrznym na WSBiO Pilsudskiego??? jaki poziom, jaka kadra, stopien studnosci studiow? a gdzie jeszcze polecacie w Warszawie studiować ten kierunek?
05.04.2012
24.02.2012
Asia
Ta uczelnia specjalizuje sie w dwoch kierunkach; bezpieczeństwo narodowe oraz bezpieczeństwo wewnętrzne. Dla tych, którzy chca go studiowac, idealny wybor.
kamyczek
jesli administracja na wysokim poziomie, to celuj najpierw w uczelne panstwowe, o ile masz szanse z dobrze zdana matura. Jesli od razu chcesz prywatna, to znowuy zalezy od oczekiwan. Najwiekszy prestiz chyba jednak Kozminski, Lazarski, Almamer, ale z drugie strony ludzie studiuja ten kierunek w wielu roznych uczelnaich. wszystko zlaezy od prezferencji, nastawienia, oczekiwan, itd.
24.02.2012
15.02.2012
gdzie na administracje?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
  • Politechnika Gdańska
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni