• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 04-386 Warszawa, ul. Paca 37, (+) 506 561 999, rekrutacja@viamoda.edu.pl

Viamoda Szkoła Wyższa w Warszawie to niepubliczna uczelnia wyróżniająca się w kontekście oferty kształcenia. Realizuje studia modowe, projektowe w zakresie komunikacji marki, fotografii, projektowania ubioru, designu. Studenci otrzymują przestrzeń do kreatywnego rozwoju, jak również zaplecze w postaci innowacyjnej wiedzy, technologicznego know-how, wsparcia dydaktyków aktywnych w branży mody i sztuk wizualnych.

Kształcenie obejmuje studia licencjackie, podyplomowe oraz specjalistyczne kursy i szkolenia. Współpraca z licznymi placówkami zagranicznymi, realizacja programu Erasmus +, liczne stypendia, staże i praktyki pozwalają uzyskiwać efekty dydaktyczne na światowym poziomie.

Poznaj kierunki i specjalności dostępne w uczelni Viamoda. Sprawdź warunki i terminy naboru o szkoły.



Ocena uczelni

6.38 / 10
57 głosów

Opinie (53)
VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie, Viamoda

Kornelia
Czy obecnie są w ofercie jakieś kursy i szkolenia, bo na stronie uczelni nie mogę znaleźć?
12.12.2023
12.01.2023
Alicja
Ze strony Viamody wynika, że kładą nacisk na specjalności bardziej, niż na sam kierunek Wzornictwo. Czy student wybiera specjalność od razu przy podpisywaniu umowy, czyli na pierwszym roku? Czy dopiero później, gdy nabędzie już jakąś wiedzę ogólną dla studiów? Jakie są Wasze doświadczenia z tej szkoły, czy jesteście zadowoleni?
joan
Czy ktoś studiował tu podyplomowo? Jak były zorganizowane studia?
14.09.2022
02.06.2022
anna007k
proszę o opinie o tej szkole
antek
tak nietypowo... pytanko do ludzi ze środowiska wzornictwa i podobnych klimatów, czy macie może wiedzę na temat uczelni w Holandii właśnie w zakresie studiów na kierunku wzornictwo przemysłowe? może ktoś coś? albo opinie od znajomych? z góry dzieki i pozdrawiam
26.01.2022
13.01.2022
Katarzyna
czy ta uczelnia od dawna jest obecna na rynku szkół wyższych? oglądam ich stronę, zakładkę "O Uczelni", ale nigdzie nie widzę informacji o roku powstania. Czy polecacie naukę tutaj, czy ewentualnie macie wiedzę o innych placówkach, które byłyby lepsze, porównywalne? Czy wykładowcy pokazani na stronie rzeczywiście wszyscy pracują ze studentami? Gdzie znajdę program studiów, siatke zajęć z info o kadrze prowadzącej zajęcia np. na pierwszym roku?
Ams
Ja wiem, że w czasie pandemii nie jest łatwo, ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim brakiem kompetencji i organizacji w stosunku do ceny, jaki prezentuje uczelnia. Zdecydowanie nie polecam, zajęcia są ciagle odwoływane, prowadzący wymagają zakupienia materiałów do realizacji projektów (a pakiet Adobe i materiały plastyczne to spory koszt), większość wykładów jest prowadzona w sposób nudny, monotonny i z wykorzystaniem przestarzałych informacji wyssanych z palca, a panie z dziekanatu mają tendencję do powarkiwania na studenta/klienta. Trzy miesiące po rozwiązaniu umowy z uczelnią wciąż nie mogę się od niej uwolnić i mimo zapewnień wciąż jestem na listach studentów.
13.04.2021
24.03.2021
Olga
Czy jak specjalność ma taką nazwę PROJEKTOWANIE SPRZEDAŻY, VM, UX I E-COMMERCE to jest od razu innowacyjna i unikatowa. Ja nie czaję o co chodzi...
Julianna
Ja polecam z całego serca. Jestem po projektowaniu ubioru na tej uczelni. Wykładowcy traktują studentów po partnersku, szkoła ma profesjonalne wyposażenie, mam przede wszystkim na myśli programy komputerowe Adobe i CAD, ale szwalnie, czy konstruktownię również. Wszyscy traktują studentów z szacunkiem, ale wiadomo, ta szkoła jest idealna dla ludzi z pasją, dlatego naturalnie czuje się tam ,,rodzinną" atmosferę. Widać, że uczelni zależy, mają duże aspiracje i pojęcie o branży, jej program jest oparty na włoskiej Polimoda. Chociaż wiadomo, liczy się też nastawienie, trochę talentu, jeżeli ktoś to ma, to z uczelni będzie zadowolony
19.05.2019
24.04.2019
Jacek
Bardzo fajne miejsce, świetnie wyposażone pracownie - szczególnie technologiczna. Zachęcam do odwiedzenia zanim podejmie się decyzję o wyborze szkoły. Polecam.
Al
Czy ktoś studiował/studiuje KOMUNIKACJA W MODZIE I PROJEKTOWANIE MARKI i mógłby wyrazić swoją opinie? :)
31.01.2019
24.09.2018
Blublublu
Czy ktoś studiował na studiach podyplomowych na kierunku Art Dyrektor, macie jakaś opinię? Pozdrawiam
Pitu Pitu
Uczelnia musi dołożyć większych starań, jeśli chodzi o organizację, komunikację i poziom oferowanych usług. Potencjał jest, ludzie będą zainteresowani, tylko muszą dostać to, za co płacą.
10.02.2018
25.01.2018
Ola
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku projektowanie dla gastronomii?
Klaudia
A robił może ktoś u nich studia podyplomowe?
29.08.2017
24.03.2017
Ola
Do tej pory ruszały wszystkie specjalności, komunikacja w modzie też. Uczelnia jest mega fajna i bardzo dużo się dzieje. Najlepiej przyjść i zobaczyć na własne oczy. Nie robią problemów z tego co mi wiadomo, pewnie dlatego, że mają się czym chwalić. Ze studentami też można pogadać, ja tak zrobiłam :)
Agata
Czy ktoś wie jaki kierunek nie został otwarty w 2016r.? Gdzieś słyszałam że nie było chętnych i nie ruszyli. Szczególnie interesuje mnie Komunikacja w modzie, jest ktoś w stanie wydać swoją opinię, powiedzieć mi jak wszystko wygląda i czy jest warte to aż tylu pieniędzy? :)
14.03.2017
08.03.2017
asia
Czy ktoś wie jak wygląda proces rekrutacji? Ciężko się dostać do tej szkoły?
Nie lubię klakierów
@Nick, zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Z tego co piszesz wynika, że uczelnię skończyliśmy w tym samym roku :) Studentów płci męskiej na naszym roku było niewielu - można ich było policzyć na palcach jednej ręki - a więc doskonale znam wszystkich. Szczerze? Nie wydaje mi się żebyś w ogóle studiował w Viamoda i jesteś zwykłym, tak zwanym klakierem :) Wyciągam taki wniosek z treści Twojego posta, w którym brak konkretów i pojawiają się rzeczy nieprawdziwe :) Chętnie jednak odniosę się do tego co piszesz. - wykłady - wszystkie, co do jednego w pełni potrzebne i wartościowe. Czasami, szczególnie kiedy zbliżała się sesja i było po prostu strasznie ciężko, ze względu na ogromną ilość pracy wydawało mi się, że pewne rzeczy się zbędne. Dziś, z perspektywy czasu zupełnie inaczej na to patrzę. Doceniam każdą minutę spędzoną w uczelni, zdobytą wiedze, szczególnie cenię kontakty z najlepszymi specjalistami z którymi bez Viamody najprawdopodobniej nie miałabym szansy nigdy się nawet spotkać, - tematyka monotonna? powtórzone przedmioty? - totalna bzdura. Nawet trudno się do tego odnieść. Przez 3,5 roku nauczyłam się naprawdę bardzo dużo, zaczynając od podstaw rysunku, historii ubioru, sztuki, konstrukcji, materiałoznawstwa, fotografii. Nie będę wymieniała wszystkiego, bo to nie o to chodzi, zresztą zainteresowani mogą sobie sprawdzić u źródła zakres materiału jaki trzeba przerobić, - zupełnie już nie rozumiem sformułowania, że szkoła nie daje nic od siebie :) W mojej opinii szkoła daje wyjątkowo dużo od siebie i szczerze mówiąc nie znam innej, która aż tak pomaga studentom. Przez cały okres studiów nie musiałam kupować ani metra materiału. Wszystkie materiały potrzebne do ćwiczeń, realizacji własnych projektów dostałam z uczelni, dodatki, nici, podszewki, klejonki - wszystko! Do tego pracownia, nazywana przez uczelnię laboratorium technologicznym wyposażona jest w przemysłowe maszyny, także specjalistyczne. Do pomocy jest pani konstruktor oraz krawcowa. Nie musiałam przynosić nawet papieru na zajęcia z konstrukcji. A jeśli chciałam skorzystać z pracowni prywatnie, nie było żadnego problemu, także komputerowej czy studia fotograficznego, - języki obce - zgadzam się, na początku były dwa i nasz rocznik zgodnie z podpisaną umową zrealizował i angielski i włoski (Mateo :) ) w pełnym zakresie, a angielski nawet dołożono nam na jeszcze jeden semestr. Z tego co do mnie dotarło wiem, że później szkoła wycofała się z języka włoskiego, dwa języki, przy dużej ilości innych zajęć były zbyt dużym obciążeniem w sesji dla studentów. Podobno później były jakieś grupy dla chętnych ale studenci nie chodzili na te dodatkowe zajęcia, więc zrezygnowano z tego pomysłu. Jak jest teraz, nie wiem. - praktyki - na każdych studiach praktyki są częścią programu. Z tego co mi wiadomo to z mocy ustawy. Ja osobiście zaliczyłam pracę zawodową w ramach praktyk. Wiem jednak, że wielu z nas odbywając praktyki w różnych firmach otrzymywało tam oferty zatrudnienia. Widziałam też wiele ogłoszeń o pracę z dopiskiem, że mile widziani absolwenci Viamoda. Z mojego doświadczenia wiem, że generalnie studenci i absolwenci uczelni postrzegani są w branży jako osoby dobrze przygotowane do zawodu. Sama dostałam kilka ofert pracy z których nie skorzystałam z racji mojej dotychczasowej pracy. W trakcie rozmów jednak usłyszałam wiele miłych słów pod adresem Viamody. Należałam do pierwszego rocznika Viamody. Przez okres moich studiów uczelnia dwukrotnie zmieniała siedzibę i to było czymś dla nas bardzo męczącym. Ostatnie 2 lata studiów odbyło się już bez zawirowań i wygląda na to, że nowa siedziba uczelni jest już na stałe. Owszem byliśmy tak zwanym królikiem doświadczalnym i tak sobie myślę z perspektywy czasu, byliśmy też chyba traktowani trochę lajtowo. Będąc na ostatnim roku widziałam, ze kolejne młodsze roczniki mają chyba trochę bardziej dociśniętą śrubę. Generalnie - polecam z czystym sercem :)
09.02.2017
12.01.2017
Nick
Nie wybrałbym po raz drugi tej uczelni. Zmarnowane 40 tys. zł z czego nie mam nic. Wykłady beznadziejne! Prowadzone przez osoby nie wiadomo gdzie rekrutowane. Tematyka zajęć monotonna. Większość przedmiotów jest powtórzeniem drugich. Szkoła nie daje nic od siebie. Jeden język obcy - pomimo iż szkoła w umowie deklarowała dwa języki obce (język włoski jako drugi). Szkoła nie oferuje studentom nic poza dyplomem i proponowaniem odrabiania bezpłatnych praktyk. Niestety ale wpisanie w CV ukończenia Viamody nie przynosi żadnych korzyści.
szkola super
wystarczy pooglądać sb zdjęcia z ich pierwszej gali dyplomowej na fb - pełen profesjonalizm i wysoki poziom. To nowa szkoła wypuściła dopiero pierwszych absolwentów,ale po tym co pokazali na gali uważam, że idzie wszystko w dobrym kierunku. Takich szkół brakuje w naszym kraju.
08.06.2016
08.12.2015
VIAMODA
VIAMODA Szkoła Wyższa prowadzi studia na kierunku Wzornictwo na dwóch poziomach kształcenia: studia I stopnia (licencjackie) oraz specjalistyczne studia podyplomowe. Więcej informacji na stronie uczelni w zakładce OFERTA EDUKACYJNA. http://www.viamoda.edu.pl/oferta-edukacyjna_s_2.html Pozdrawiamy.
pytanie
co to za kierunek Fashion??? szukam zakladki Dla Kandydata, szukam Kierunków Studiów, ale te ich opisy jakieś dziwn są, jakby same specjalności mieli, pieknie ładnie, ale na jaki kierunek podpisać można umowę z Uczelnią?
17.11.2015
15.06.2015
stronka czad
ale stronę WWW mają mega zarąbistą, własnie sobie obejrzałam i jestem pod dużym wrażeniem, śądze też że uczelnia bardzo się rozwija i dokłada starań, aby jej studenci byli zadowoleni, chętnie dowiem sięczegoś więcej niż tylko dygresyjka o Pani pozyczonej z uczelni państwowej :-)
do bani
via moda- jak to szkółka świadczy nieobecność aboslwentów oraz jak wyglądają wykłądy- pani profesor z czasów PRL, niepracująca w zawodzie, pożyczona z państwowej uczelni, siedzi na zajęciach i opowiada o swoich prywatnych sprawach...
08.06.2015
18.03.2015
gabii8888
gdyby każdy myślał kategoriami, że nie warto wybierać czegoś co jest nowe to żadna szkoła by sie nie rozwinęła, od czegoś trzeba zacząć, ważne ze Viamoda ma dobra kadrę, ja jej wróżę duży sukces
kacha
czy warto wybrać uczelnię, która ma tylko jeden kierunek i działa od tak niedawna?
09.03.2015
26.01.2015
mania
ja jestem bardzo zadowolona z wyboru tej uczelni, polecam
gabi
ta uczelnia chyba powstała całkiem niedawno także o absolwentów może być trudno :P
31.12.2014
23.07.2014
donia
a kto skończył tę szkołę? czy są już absolwenci? bo w sumie to ich opinia jest najważniejsza, zwłaszcza jeśli chodzi o pracę w branży???
zadzwon
ja dzwoniłam i trafiłam na miłą osobę, dowiedziałam się wszystkiego, o co spytałam, bo ich stronka rzeczywiście od strony info może wprowadzac w dezorientacje, choc graficznie jest super i łał, jesli sie nie dostane na Politechnike Warszawska to bede tutaj składać papiery
29.05.2014
29.05.2014
pytanie
FASHION DESIGN, TECHNOLOGY & MANAGEMENT czy to jest nazwa kierunku? ktoś chodził do Viamody na podyplomówki i ma zdanie na ich temat?
rozczarowana
Ten dział rekrutacji to jakas porażka, niczego się nie można dowiedzieć, odsyałają na maila albo spotkanie, mam wrażenie że sami nie wiedzą nic o swojej szkole! Szok!
17.02.2014
13.12.2013
VMI
Zacznijmy od staży i szans na pracę. VMI to uczelnia stworzona w odpowiedzi na brak specjalistów w branży. Ogromna luka na rynku spowodowana brakiem osób wykształconych w kwestiach technologicznych i biznesowych jest jednocześnie szansą dla naszych studentów na dobrze płatną pracę w jednym z kilkudziesięciu zawodów, które w tej chwili potrzebują ludzi o takim profilu. W porozumieniu z największymi firmami z branży modowej (które mają cały czas naszych studentów na oku, spotykają się z nimi i obserwują ich poczynania) staramy się zagwarantować niemal płynne wejście na rynek. Umiejętności jakie daje w obiektywnej ocenie VMI pozwalają absolwentom jako jedynym w Polsce umieć sobie poradzić na rynku, zapukać w odpowiednie drzwi i dostać pracę, lub wypromować siebie i zostać niezależnym np projektantem. Na pewno słyszeliście już o naszych studentach drugiego roku, którzy mają już swoje kolekcje, pokazy i nawet sklepy internetowe. Poziom nauczania jest dość wysoki, studia zaczynają się od podstaw każdego zagadnienia by potem w naturalny sposób przejść do zaawansowanej wiedzy. Stawiamy sobie za zadanie wykształcenie kompleksowo każdego indywidualnego studenta, stąd małe grupy i kameralny profil szkoły pozwalają na kontrolowany i spersonalizowany tok nauczania, a wszystko to w miłej atmosferze opartej na relacjach partnerskich w ramach współpracy student-wykładowca. Czesne pokrywa większość materiałów, dodatkowo czasem trzeba coś zakupić ale nie są to duże kwoty. Współpraca zagraniczna nie sprowadza się tylko do programu Erasmus, ale również do umów partnerskich z uczelniami modowymi z całej Europy i nie tylko. Możliwości są, jeśli ktoś będzie chciał skorzystać to na pewno jest w czym wybierać. Zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z nami, poprzez e-mail lub telefon. Zawsze też można nas odwiedzić, zobaczyć jak to wszystko wygląda w 'realu' i uzyskać wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie nurtujące Was pytania. Pozdrawiamy serdecznie!
...
Ja mam pytanie dotyczące poziomu, szkoła robi ogromne wrażenie i wypada świetnie na tle innych szkół związanych z moda i jej projektowaniem (a zdecydowanie nie ma ich wiele) , a więc jaki jest poziom nauczania, jaka szansa na połowiczne studiowanie za granicą , jakie perspektywy na staż i późniejszą pracę w zawodzie? A i jeszcze o to czy studia i opłaty ograniczają się do czesnego czy wchodzą w to jeszcze opłaty za różne materiały do zajęć ?
07.12.2013
20.10.2013
stypendia
mam pytanie o stypendia w tej szkole: - czy ktoś, kto studiuje w Viamoda i ma jakieś stypendium, może napisac w jakiej wysokości? - wysoka średnia, to jaka średnia? - co to są te stpendia branżowe? Ilu studentów ma pzyznane jakiekolwiek stypendia? Troche przerażają mnie koszty, a jest i obawa, ze te stypendia to pic na wode, dlatego zalezy mi na informacjach od Was
b
odpowiadam na pytanie związane z zarządzaniem, Viamoda ma tylko w swojej ofercie wzornictwo tak jak jest to na stronie a jedną ze specjalności jest zarządzanie technologią....
02.10.2013
16.09.2013
niepewna
a kto tam studiował i może coś wiecej od siebie napisać? bo wiadomo, ze na stronce to wszystko pieknie, ladnie, a w realu różnie bywa, wzornictwo to wcale nielatwy kirunek, a jak mam placic duze peniadze, to chcialabym wiedziec, za co?
ASIK
Trzeba sprawdzić co to za szkoła. Kto sie za nią kryje, kto jest założycielem jaki ma kapitał.Na rynku jest wiele szkól a służą do wyprowadzania pieniędzy studentów i dorabiają sie tylko właściciele. Może to jakieś dziwne Konsorcjum a dyplom nic nie daje nikt o niej nic nie wiem. Uważam więc że należy być ostrożnym.
05.08.2013
24.07.2013
studentka
jest jeden kierunek wzornictwo i dwie z obiecanych trzech specjalizacji
a zarządzanie???
ja wstukałam kierunek zarządzanie do wyszukiwarki, zaznaczyłam Warszawe i wyszła mi ta uczelnia, teraz czytam , ze Viamoda ma jeden kierunek, ze wzornictwo, czyli jest jakiś bład z tym zarządzaniem???
23.07.2013
05.07.2013
VMI
Jesteśmy zadziwieni treścią komentarzy świadczących o ogromnej niewiedzy podobno naszych studentów. W Uczelni prowadzimy JEDEN kierunek studiów - WZORNICTWO i nic się w tym względzie nie zmieniło. Ktoś, kto jest naszym studentem powinien wiedzieć na jakim kierunku studiuje. Natomiast w tym roku uruchomiliśmy - ze względu na ilość chętnych - dwie specjalności: Projektowanie ubiorów i zarządzanie technologią oraz Komunikacja w modzie i projektowanie marki. W przyszłym roku akademickim startujemy jeszcze ze Stylizacją ubioru i visual merchandising. Nasi studenci o wszelkich zmianach planu informowani są za pośrednictwem Intranetu, do którego trzeba zaglądać, a podstawą do zaliczenia przedmiotów i wiedzy czego on dotyczy jest cały semestr zajęć, a nie informacja podawana na 24 godziny przed zaliczeniem. Takie informacje mogą jedynie uszczegóławiać lub ograniczać zakres prowadzonych wcześniej wykładów i ćwiczeń - na które niektórzy z naszych studentów nie zawsze uczęszczają. Każdy egzamin poprzedza rzetelny wykład poprowadzony przez dobrych specjalistów i rzetelnych dydaktyków. Prosimy więc o choćby minimalną uczciwość zamieszczanych tu opinii. Bez wątpienia w naszej Szkole trzeba się uczyć i pracować!
Administrator
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
11.06.2013
09.05.2013
lola
zaskoczenie pozytywne na każdym kroku, pełen profesjonalizm, polecam tym, którzy stawiaja na sukces
mty
Mnie tez ta szkola bardzo zainteresowala i chcialabym sie dowiedziec wiecej na jej temat , skoro to jest nowa szkola musi sie tez utrzymac i miec opinie pozytywne , a z tego co widze to na facebooku ma bardzo duzo fanow . Ale czy to jest naprawde taka dobra szkola i co nam moze zaoferowac na przyszlosc ? Ja tymczasowo ucze sie we Wloszech i tutaj studia na ten kierunek kosztuja bardzo duzo .
19.04.2013
06.04.2013
bibula
mam dokladnie te same obawy, dlatego zagladam, czy ktos napisal cos o nich, kto juz tam studiuje, niestety przy tej szkole ruch jest niewielki, malo ich studentow tutaj pisze, a szkoda
sama nie wiem
ostatnio bardzo zainteresowałam się tą uczelnią, ale nie wiem czy to dobry wybór ze względu na ich krótki staż na rynku edukacyjnym...ofertę mają ciekawą ale czy to wystarczy, żeby ich wybrac??
08.03.2013
18.02.2013
janet
prawda, stronke maja ciekawa, ale sa nowi na rynku, trzeba sie im dobrze przyjrzec, podpytac co soba reprezentuja, jak przetrwaja ze 3 lata, beda mieli absolwentow, to wtedy bedzie znaczylo, ze sa cos warci, nie zebym ich skreslala, bo sama interesuje sie branza, ale poki co jestem lekko sceptyczna
roxxan
to chyba całkiem nowa uczelnia, dlatego proszę by wypowiedział się ktoś kto tu studiuje. oni oferują tylko wzornictwo? czym różnią sie te 2 specjalizacje: projektowanie ubioru & rozwój nowych produktów oraz projektowanie ubioru i zarządzanie technologią?
02.02.2013
17.11.2012
domi
Przejrzałam ich stronę i już jestem zafascynowana :) widać, że są nastawieni na nowe rzeczy, dostosowują się do dzisiejszej młodzieży. Chcą wprowadzić coś nowego. Co najlepsze - są związani z modą, a to jest to co interesuje mnie najbardziej. Cieszę się, że znalazłam tą szkołę :) już wiem jaką uczelnię wybiorę za rok!
preety
ze wszystkich szkol w klimatach artystycznych, ta zdaje sie wyrozniac na kazdym kroku, ogladam z fascynacja ich strone, czytam informacje, wiem, ze sa cholernie drodzy, ale chyba tez i skuteczni, robi to wrazenie, zastnanawiam sie czy to, ze nie ma tutaj opini to chyba efekt tego, ze jest to nowa szkola, tak?
10.10.2012
23.08.2012
majka
25 sierpnia jest dzień otwarty w tej szkole, chyba pójdę z ciekawości bo nie słyszałam wcześniej o czymś takim jak VIAMODA a wydaje mi sie ze ta szkoła może mieć ciekawą ofertę dla studenta..
nowa uczelnia????
kto ich zna? kto sie u nich uczy i moze cos wiecej skrobnac na temat wzornictwa? jestescie zadowoleni ze studiow? warci wysokiej ceny?
22.08.2012
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy