• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 02-231 Warszawa, ul. Jutrzenki 135, (+22) 262 88 88, 262 88 89, rekrutacja@uth.edu.pl

Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie to szkoła z ponad trzydziestoletnią tradycją. Jej mury opuściło już 30 tysięcy absolwentów. Realizuje kształcenie na poziomie licencjackim, inżynierskim, magisterskim i podyplomowym.

Uczelnia oferuje studia techniczne, menedżerskie i ekonomiczne, w tym kierunki realizowane w języku angielskim. Stawia na praktykę, wykorzystując w procesie kształcenia własne pracownie badawcze i laboratoria, przykładowo techniki kryminalistycznej, mechaniki gruntów, fizyki, metrologii czy geodezji, gdzie przy użyciu nowoczesnej aparatury studencki realizują najbardziej skomplikowane badania.

Poznaj kierunki studiów i specjalności dostępne w ofercie UTH. Sprawdź warunki i terminy rekrutacji, wymagane w procesie naboru dokumenty.


Ocena uczelni

8.51 / 10
560 głosów

Opinie (364)
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie, Chodkowska Warszawa

Igor_K
Które specjalności na Bezpieczeństwie wewnętrznym są najbardziej przyszłosćiowe i najlepsze pod kątem pracy? Jak wypada Analityk bezpieczeństwa wobec Bezpieczeństwa w cyberprzestrzeni? Wszelkie opinie o tych specjalizacjach mile widziane.
14.09.2022
05.09.2022
Ola
Cześć, planuję iść na TSL na magisterkę. Czy ktoś mógłby mi napisać cos więcej o tym kierunku? Warto? Jakie są przedmioty? Wybiera się ktoś może? :)
Ssjwi
Ktoś mniej wiecej na magisterce od której do ktorej są zajęcia? Jakie mieliście plany zajec?
21.07.2022
13.07.2022
Martin
Hej, chciałbym poznać opinię na temat studiów podyplomowych Agent Celny. Warto? Materiał realizowany na uczelni jest praktyczny? Jest szansa zdobycia dobrego przygotowania teoretycznego do zawodu?
Kamil
Jak wygląda poziom matematyki i fizyki na budowie i tuning samochodów? Ktoś opowie?
06.07.2022
29.06.2022
Lusia
Czy ktoś robił tu podyplomowe z bhp? Jestem ciekawa opini
Student tuning
Świetna uczelnia. Ostatnio wiele dzieje się na UTH. Szkoła podejmuje wiele inicjatyw z partnerami z branży motoryzacyjnej. Organizuje szereg interesujących spotkań. Dla mnie rewelacja. Nie dzieje się na żadnej uczelni tyle co u nas na transporcie. Prócz standardowych zajęć mamy możliwość poznania wielu ciekawych osób. Kadra super! Szczerze polecam!!!
23.06.2022
18.06.2022
Antek
Gdyby kogoś interesowało jakie są przedmioty na kryminologii i kryminalistyce, tryb zaoczny to podaję. W I semestrze: technologie informacyjne, podstawy socjologii, podstawy psychologii, podstawy prawa, podstawy finansów, mikroekonomia, bezpieczeństwo publiczne, BHP i ergonomia. W II semestrze: podstawy zarządzania, podstawy nauki o przestępstwie, nauka o organizacji, makroekonomia, kryminologia i kryminalistyka, język obcy, etyka w biznesie. Semestr III: zwalczanie przestępczości i terroryzmu, prawo karne i prawo wykroczeń, ochrona osób mienia obiektów i obszarów, nauka o państwie, kryminologia, język obcy, instytucje bezpieczeństwa państwa, bezpieczeństwo europejskie i globalne. IV semestr: zarządzanie w sytuacjach kryzysowych, psychologia w kryminalistyce, podstawy procesu karnego, podstawy bezpieczeństwa zdrowotnego, ochrona danych osobowych i informacji niejawnych, kontrola i audyt w bezpieczeństwie, język obcy, bezpieczeństwo w komunikacji powszechnej i transporcie, bezpieczeństwo społeczne.
Zenada
Uczelnia to totalny shit, brak podstawowych informacji, anulują zajecia bez wczensiejszej informacji, kompletny CHAOS
02.06.2022
10.05.2022
Mieszko
Planuje pójście na kierunek Budowa i tuning samochodów. Czy jest ktoś kto skończył ten kierunek albo jest w trakcie? Czy trzeba być na wysokim poziomie z matmy i fizyki? Z góry dziekuję :))
Andrzej
Zastanawiam się nad pójsciem na tą uczelnie. Kierunek budownictwo (dzienny) co sądzicie, warto czy lepiej wybrać jkąś inną uczelnie ?
09.05.2022
05.05.2022
Toml
Ja studiuje budownictwo, paru znajomych przepisalo się do uth z polibudy dlatego ze ja mam zdecydowanie więcej zajęć z ludźmi którzy robią to na codzień a nie tylko z „pokazami slajdów” więcej się dowiesz realnych rzeczy i zawodu a nie regułek jest ok, popytaj jeszcze ale myśle ze dostaniesz podobne głosy.
Asik
Natalia na kryminologii dziennej i na innych dziennych szkoła jest od wtorku do czwartku pn i pt masz wolne wiec 4 dni masz teoretycznie na prace zależy co robisz i ile czasu potrzebujesz ale generalnie jest ok jak ktoś chce to da radę
05.05.2022
27.04.2022
kd
Jak z poziomem na budownictwie,czy ma ktos porownanie np. z Politechnika Bialostocka?
Natalia
Czy studia dzienne na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne (kryminologia i kryminalistyka) da się pogodzić z pracą? Może ktoś miałby przykładowy plan z wcześniejszych lat, chciałabym zobaczyć i móc przemyśleć decyzję.
17.03.2022
13.02.2022
Julia
Co myślicie o kierunku BIM W BUDOWNICTWIE czy warto jak później z praca
lolo
czy ktoś jest na tym kierunku : "Bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni" ??? Proszę o podpowiedź czy warto zaczynać na tej uczelni mgr?
20.01.2022
08.12.2021
Mirek
@Anastiasia :) Widzę, że pytasz o informatykę na UTH. No to ja skończyłem ten kierunek ponad rok temu i pracuję w zawodzie, mam też kontakt z moją paczką z roku i ludzie również poznajdywali prace, a w sumie to większość z nas załapała się w fajne miejsca jeszcze podczas studiów. Tak że zdecydowanie polecam jak coś :)
Anastasia
Witam ! Czy polecacie kierunek informatyki?
22.11.2021
24.09.2021
Irena
czy ktoś poleca kierunek transport lotniczy i obsługa lotnisk?
Asia
Hej, chciałabym polecić kierunek Transport- spedycja-logistyka. Kierunek bardzo rzetelnie przygotowuje do pracy w zawodzie. UTH współpracuje z kilkoma firmami, które dzielą się ze studentami pomocami naukowymi i wiedzą. Dużo osób z mojego rocznika pracuje teraz w tych firmach. Szczerze polecam.
20.09.2021
10.09.2021
Julka
Psychologia w biznesie, mógłby ktoś opowiedzieć co i jak?:)
Karolina
Hej Aga i Ewcia! :) Aktualnie studiuje home design i baaardzo polecam! Bardzo ciekawy kierunek i co ważne - wykładowcy z dobrym podejściem do studentów. Mamy wiele przedmiotów dotyczących historii architektury, projektowania, jak i sporo wiedzy praktycznej dotyczącej planowania, kolorów, czy estetyki. W ramach zajęć często możemy brać udział w wizytach u partnerów, u których w późniejszym czasie można odbywać staże. :) Macie jakieś szczegółowe pytania odnośnie home design?
06.09.2021
26.08.2021
Ewcia
Podbijam pytanie o home design.
Kara
Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym aby sie dostać na magisterkę (Bezpieczeństwo wew.) gdy licencjata mam po zupełnie innym kierunku. Jest w ogóle taka szansa?
25.08.2021
18.08.2021
Norbert
Moim zdaniem UTH to bardzo dobra uczelnia. Studiowałem tam 3 lata i jestem zadowolony. Prócz planu studiów i realizowanych przedmiotów można brać udział w kołach naukowych i szkoleniach organizowanych przez uczelnię. Po studiach licencjackich poszedłem na magisterke na inną uczelnię i uważam, że mój poziom wiedzy po tym kierunku jest wyższy niż kolegów z obecnych studiów. UTH może pochwalić się dobrym poziomem nauczania. Polecam studia :)
Aga
Są tu jacyś absolwenci po home design? Jak oceniacie specjalizację i ogólnie architekturę wnętrz na uth??
11.08.2021
26.07.2021
Klaudia
Czy ktoś może opisać jak wyglądają zajęcia z angielskiego? Czy osoba słaba z angielskiego da sobie radę? Czy zajęcia zawsze odbywają się w piątki (zaocznie) ?
przyszla studentka
Jak wygląda studiowanie budownictwa na UTH? Czy po tej szkole jest problem ze znalezieniem pracy?
21.06.2021
16.06.2021
nowa
Czy ktoś może powiedzieć jak studiuje się inżynierię oprogramowania na UTH? Czy warto tam iść?
jacekplacek
Jak wygląda uzupełnienie różnic programowych na cyberbezpieczeństwie przy przejściu z kierunku Edukacja dla bezpieczeństwa? Ktoś coś wie?
12.06.2021
12.06.2021
Adaś
Czy można się nauczyć informatyki (programowania) nie będąc zbyt biegłym w tym zakresie?
Mirek
Do KW. Jestem obecnie na trzecim roku studiów na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne, na specjalności Bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni i studia same w sobie są bardzo ciekawe. Profesjonalna kadra, świetnie przygotowane zajęcia, nowoczesne laboratoria i mnóstwo okazji do nabycie wiedzy praktycznej. Końcem czerwca mam obronę ale już wiem, że będę tu kontynuował naukę na studiach drugiego stopnia.
30.05.2021
10.05.2021
Ola
Hej! Jest ktoś na transporcie lub budownictwie i chce się podzielić wrażeniami?
Monika
Hej, chciałby ktoś poratować opinią o stacjonarnym zarządzaniu, a konkretnie kierunkach Business Marketing Management, Psychologia w biznesie i TSL? Jaka atmosfera panuje na uczelni ?
02.05.2021
28.04.2021
jupak002
Cześć, czy sam kierunek informatyki, ma bardziej charakter fizyczno-matematyczny, czy jest podejście bardziej uniwersyteckie, czyli uczenie się przez większość czasu praktycznego programowania?
KW
Czy znajdę tu kogoś kto jest zainteresowany studiowaniem kierunku Bezpieczeństwo w Cyberprzestrzeni, lub ma jakieś ciekawe informacje związane z tym kierunkiem?
26.04.2021
08.04.2021
ML
Do Weroniki. Osobiście WF polecam. Jest tylko jeden rok i prowadzi go bardzo miła osoba, więc trochę szkoda. Zwolnienie potrzeba złożyć w ciągu pierwszego miesiąca i musi zostać wystawione przez lekarza. Jakaś cześć moich kolegów składała takie zaświadczenie i nie miała z tym problemów. Oczywiście musi być na tym zwolnieniu jakiś realny powód.
weronika
hej, czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak to wygląda na uczelni ze zwolnieniami z wf?:) czy patrzą na to solidnie czy wystarczy papierek i nie będą się dopytywać
27.03.2021
26.03.2021
klaudia
Hej! Chce składać na kryminologie i kryminalistyke w 2021r, rekrutacja zaczyna się 4 maja, co jeśli podwinie się noga na maturze i niestety bym nie zaliczyła na 30% jakiegoś przedmiotu? Co wtedy? Bo jednak 4 maja to 1 dzien matur
Robercik69
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 21.03.2021
Wiktoria, nie wiem czy się coś zmieniło, ale jak ja się zapisywałem to nie były wymagane żadne przedmioty na maturze. Kryminologię co wybrałaś to w tamtym roku zamknęli wcześniej rekrutację bo zabrakło wolnych miejsc na te studia.
22.03.2021
21.03.2021
Wiktoria
Wie ktoś jakie przedmioty na maturze są potrzebne by dostać się na bezpieczeństwo wewnętrze a dokładnie na kryminologie z kryminalistyka?:)
Mar
Czy jest ktoś studiujący na kierunku Transport? Szukam informacji zarówno o uczelni jak i o przedmiocie.
09.03.2021
23.02.2021
Olo
Jaki jest poziom na informatyce? Bardziej uniwersytecki czy politechniczny?
Kostek
W zeszłym roku ukończyłem studia licencjackie na specjalności Business Marketing Management i mogę z czystym sumieniem polecić UTH. Profesjonalna kadra, masa okazji do przyswojenia wiedzy praktycznej, a nie tylko teoretycznej i bardzo przyjazne podejście do studenta –co widać nawet w trakcie wizyt w dziekanacie.
08.02.2021
03.02.2021
jul
hej, chcę wybrać kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, czy specjalność np; kryminologia i kryminalistyka, wybiera się od razu czy po jakimś roku nauki?
Jurek91
odpowiedź dla Deniu z dnia 03.02.2021
Hej, z tego co pamiętam z ubiegłego roku to rejestracja została otwarta 6 maja i dopiero wtedy można było się zarejestrować w systemie onlne (wcześniej był zamknięty)... Pewnie podobnie bedzie teraz. Dokumenty można donieśc później bez problemu, juz pow wynikach
03.02.2021
03.02.2021
Deniu
Hej, piszę maturę 4 maja a rekrutacja na studia jest od 4 maja. Czy mogę się zapisać wcześniej niż 4 maja a dać papiery dopiero po maturze?
devvie
czy jest ktoś na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne wywiad i kontrwywiad? możecie coś więcej powiedzieć o tym kierunku?
01.02.2021
29.01.2021
Jb
Hej szukam opinii o kierunku Kryminologia Kryminalistyka jak i wgl o szkole Ktoś coś?
Kris
Jakie uprawnienia dają studia na specjalności wywiad i kontrwywiad? Co właściwie można po nich robić?
10.12.2020
06.12.2020
Megg
Witam. Myślę nad rozpoczęciem studiów podyplomowych na kierunku Finanse i rachunkowość . Polecacie UTH? Czy może lepsze będzie SGH?
Klara
Studiowałam na UHT zarządzanie i finanse w przedsiębiorstwie. Zajęcia były prowadzone w ciekawy sposób, a prowadzący bardzo mili. Zaraz po uczelni znalazłam pracę w dużej firmie, gdzie jak się potem okazało, mój przełożony też tam studiował
13.11.2020
05.11.2020
Adam
Jestem w tym momencie na ostatnim roku studiów magisterskich, kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, specjalność kryminologia i kryminalistyka i jestem bardzo zadowolony z jakości studiów. Świetnie wyposażone laboratoria, wysoki poziom kształcenia, zarówno jeśli chodzi o teorie, jak i praktykę, ciekawe wykłady i super koło naukowe.
Piotr
Hej, Czy jest tu ktoś ze specjalizacji Transport lotniczy i obsługa lotnisk? Planuję przenieść się tu z podobnego kierunku na innej uczelni i chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat jak wygląda w praktyce ten kierunek. Szczególnie w trybie niestacjonarnym. Czy w waszej ocenie zajęcie są ciekawe? Czy uczą konkretów? Czy jest ciężko z zaliczeniami? Czy można się dogadać w przypadku nieobecności na części zajęć? Pozdrawiam
01.11.2020
30.10.2020
Edit
Czy do studiowania architektury wnętrz potrzebne są specjalistyczne programy projektowe?Student musi je posiadać czy nie?
Iwona
Z tego co czytam architektura wnętrz nie do końca ma związek z dekorowaniem wnętrz? Czy jednak taki aspekt stanowi element studio∑, czy są przedmioty z tego zakresu?
23.09.2020
17.09.2020
xoxo
Cześć, pytanie do absolwentów. W tym roku będę broniła magisterkę na kierunku FiR, może ktoś wypowiedzieć się na temat promotorów? kogo warto bać pod uwagę względem zaangażowania i pomocy?
koko
nie wiem jak na innych uczelniach ale w uth masz dodatkowo mozliwosc zrobienia certyfikatu na samodzielnego księgowego w ramach studiów, jeśli chodzi o poziom i wykladowców to ja jestem zadowolona (osoby kończące przynajmniej ci którzy sie bronili w tym roku tez) bo to doświadczeni praktycy, , fajna sprawa z tymi certyfikatami.
16.09.2020
16.09.2020
finanse i rachunkowość
Poradźcie please - gdzie iść na FiR w Warszawie do prywatnej uczelni? Sprawdzam po kolei te szkoły, które prowadzą ten kierunek, ale mam mętlik w głowie, bo jest tego sporo? Czy Chodkowska - czy Vistula? czy Łazarski? czy WSBankowa? San odrzuciłam, Wszechnice i Menedżerska też ... ale może popełniam bład? Czym Wy sie kierowaliście? Jak oceniacie studia w Chowskowskiej? Warto?
do Ani92
Ja chodziłam na kurs Agenta Celnego, to nie były studia podyplomowe. I tak musisz zdać egzamin państwowy, więc może nie musisz decydować się na długie studia podyplomowe? Nie żebym odradzała, ten nasz kurs tez trwał ileś tam zjazdów weekendowych, wałkowaliścmy te wszystkie zataryfikowania, bisy, sadbisy, formularze. Porównaj sobie programy, warto by też podtytać z branży (no ja nie podjęłam pracy jako agent celny, więc od strony zawodowej nie podpowiem).
10.09.2020
02.09.2020
Natka
Hej utworzyłam grupę na Facebooku dla kierunku kryminalistyka i kryminologia, studia magisterskie UTH-Kryminalistyka i Kryminologia (studia magisterskie, niestacjonarne)2020
Ania92
Cześć, mógłby ktoś się wypowiedzieć odnośnie studiów podyplomowych na kierunku Agent Celny? Jak ma się tytejsza teoria do praktyki?
27.08.2020
27.08.2020
Klaudia M
Ja studiowałam na UTH home design. Jestem bardzo zadowolona, przyjazny klimat, fajni wykładowcy, ciekawe zajęcia. Po tym kierunku naprawdę można wiele zrobić i w wielu branżach się sprawdzić. Ja teraz zajmuję się home stagingiem, więc wykorzystuje swoją wiedzę na 100%.
Natalia
Hej, czy jest grupa na studia magisterskie kierunek kryminologia i kryminalistyka (zaoczne)?
26.08.2020
14.08.2020
Tomo
Jak z praktykami na informatyce? Czy uczelnia organizuje? Gdzie?
Ałła
Hejo, grupa dla zaoczniaków też już utworzona - UTH - Kryminalistyka i Kryminologia 2020 (zaocznie) Ja jeszcze nie zddecydowałam czy dziennie czy zaocznie ale pewnie niedługo dołączę :D
11.08.2020
11.08.2020
Ola
Stronka na facebooku już jest, szukajcie i dołączajcie! nazwa: UTH Kryminologia i kryminalistyka Studia Dzienne 2020-2023
Dominika
Cześć! Utowrzyłam grupę na Facebooku dla zainteresowanych { UTH - Kryminalistyka i Kryminologia 2020 (zaocznie) }
06.08.2020
05.08.2020
Oliwia
Grupa na Facebooku na studia licencjackie Kryminologia-Kryminalistyka już wisi, jak coś można się dodawać ! UTH Kryminologia i kryminalistyka Studia Dzienne 2020-2023
Kinga
Czy stworzył już ktoś może grupę na fb- kryminalistyka i kryminologia, studia magisterskie, zaoczne?
03.08.2020
30.07.2020
Jojny
Jakieś opinie o sprzedaży i negocjacji?
Oliwia
JA ! Na stacjonarną Kriminalistykę-Kryminologię czy istnieje już jakaś grupa na Facebooku ?
27.07.2020
19.07.2020
Karolina
Ktoś na kryminologię i kryminalistykę stacjonarną? :D
O.P.S.
Już utworzyłam - wpiszcie na fb uth kryminologia i kryminalistyka 2020
24.06.2020
14.06.2020
Kuba
Jak ktoś chce stworzyć grupę na Fb z kryminologii i kryminalistyki ZAOCZNIE to podbijam.
Ola
Hej, zapisał się już ktoś na kryminologie i kryminalistyke zaocznie? Moze stworzymy jakas grupe?
15.05.2020
15.05.2020
wiktoria
zapisał się już ktoś na zarządzanie i finanse w przedsiębiorstwie?
Justyna
Paulina - ja się wybieram zaocznie na kryminologię i kryminalistykę w tym roku :)
15.05.2020
10.05.2020
Kinga_1
Polecacie kierunek Zarządzanie na tej uczelni? I ogólnie tę szkołę?
Paulina.
Zapisał się już ktoś może na kryminalistykę i kryminologie na ten rok?
09.05.2020
07.05.2020
Untamed
Jula - nie masz egzaminów wstępnych ani też nie patrzą na przedmioty i nie ma tak, że jest 50 osób na jedno miejsce. Przyjęcie na studia uwarunkowane jest tzw. kolejnością zgłoszeń zatem jak masz wszystkie dokumenty to je złóż
Jula
orientuje się ktoś jakie przedmioty są brane pod uwagę przy rekrutacji na kryminalistyke i kryminologie? I ile osób jest na jedno miejsce?
01.05.2020
26.04.2020
Natalia
Finanse i rachunkowość na tej uczelni? Polecacie?
Ela
Na architekturę wnętrz trzeba mieć jakieś dokonania artystyczne?
20.03.2020
18.03.2020
Leon
Jak się studiuje informatykę w tej uczelni?
Uczeń
Można jakieś opinie na temat kierunku Budowa i tuning samochodów bądź Budowa i eksploatacja samochodów?
02.03.2020
18.02.2020
Eryk
Czy możecie polecić studia podyplomowe w tej szkole?
Isia
Studiuję informatykę. Uważam, że jest ok, aczkolwiek to wymagające studia.
10.01.2020
05.12.2019
Kasia
Wybieram się w przyszłym roku na architekturę wnętrz. Czy jakieś egzaminy praktyczne są planowane na ten kierunek?
Al
Szukam dobrych studiów podyplomowych. Co polecacie?
25.11.2019
03.11.2019
olek
z tego co wiem to ten parking był wspólny dla całego terenu hulakula, biedronka itd i został sprzedany, pytałem dziekana i wydziałowi na jagiellońskiej nic nie grozi zostaje bez zmian tylko niestety parking został odcięty a my musimy parkować na pozostałym terenie wspólnym.
Ewka
Czy ktoś się orientuje kiedy zostanie otwarty parking na Jagiellońskiej? I czy w ogóle kiedyś? A może likwidują wydział?
02.11.2019
26.09.2019
xxx
halo halo jest tu może ktoś z mgr bezpieczeństwa wewnętrznego zaoczne? :)
xxx
Wystarczy poszukac :) https://www.facebook.com/groups/444403046115056
25.09.2019
25.09.2019
Patrycja
Jest jakas grupa na fb dla zaocznych z kryminologii i kryminalistyki?
olka
budownictwo to byly na przyklad zajecia na budowie osiadla jednego z najwiekszych deweloperow w Warszawie różne etapy, lotnisko Okęcie, metro, no i instytuty. Generalnie sporo sie dzieje.
24.09.2019
22.09.2019
xxx
Ktoś negocjacje i sprzedaż stacjonarnie? Jakaś grupa?
bartek
Jak wygląda praktyczna strona budownictwa? Zajęcia i praktyki itp.
14.08.2019
12.08.2019
Waldek
Zarządzanie i finanse w przedsiębiorstwie, powie mi ktoś może coś na ich temat, potrzebuję szybkiej i wartej uwagi recenzji tego kierunku.
Seba
Ja się na transport kolejowy zapisuje w przyszłym tygodniu.
10.08.2019
08.08.2019
Marecki
Ktoś może się wypowiedzieć na temat transportu kolejowego? Polecacie sobie?
spokojnie
Na fb jest grupa UTH pierwszaki 2019, tam możecie znaleźć swoich ;)
02.08.2019
02.08.2019
Zuza
Czy jest może jakaś grupa dla osób wybierających się na KRYMINOLOGIĘ I KRYMINALISTYKĘ ZAOCZNIE? :)
Milena
Czy ktoś od października wybiera się na studia zaoczne - Business Marketing Management? :)
30.07.2019
26.07.2019
j
widze, ze ktos idzie stacjonarnie na kryminologie, wiec prosze o kontakt! decode.jm@gmail.com :D moze kogos sie pozna
jola
Czy jest możliwość przeniesienia się na publiczną uczelnię? Czy część przedmiotów byłaby zaliczona? Ktoś próbował? Chodzi o zarządzanie.
25.07.2019
23.07.2019
Maria
Cześć, wybiera się ktoś na administrację zaoczną? ;)
Luki
Czesc. Studiuje lub studiował ktoś finanse niestacjonarne II stopnia na tej uczelni? Proszę o opinię
21.07.2019
21.07.2019
Ktoś nowy
Zarządzanie I st. Stacjonarnie, jest tu ktoś ? :) może jakaś grupa...
J
Wybiera się ktoś na kryminologię zaoczną?
20.07.2019
16.07.2019
huberciak906
Ja na krym stacjo jak będą miejsca jeszcze :D
boy
Ktoś architektura wnętrz, niestacjonarne?
16.07.2019
16.07.2019
Jola
Czesc, ktos idzie studiowac kryminologie stacjonarnie?
x
Na architekture wnętrz nie ma wstepnych egaminów, decyduje kolejnosc zgloszen:)
14.07.2019
14.07.2019
Lo
Hej! Czy aby dostac sie na architekture wnetrz wymagana jest znajomosc rysunku?
gosc
ja planuje sie wybrac na kryminologie :) jak ktos chce pogadac zostawiam maila mia8999@wp.pl
14.07.2019
13.07.2019
Julia
Wybieram się na architekturę wnętrz, ktoś coś?
Kuba
Ktos wybiera sie na Architekture Wnetrz, zaocznie?
12.07.2019
11.07.2019
Anka
Wybiera się ktoś na kryminologie?Niestacjonarnie?
NST
Szukam opinii na temat architektury wnętrz? Polecacie?Jakie są minusy i plusy?
09.07.2019
09.07.2019
NST_AW
Szukam opinii na temat architektury wnętrz? Polecacie?Jakie są minusy i plusy?
Gosiaxx
Czy ktoś wybiera się na studia I stopnia zarządzanie w kierunku administracja system weekendowy ? Chętnie poznam ludzi wcześniej aby było raźniej razem :)
04.07.2019
15.06.2019
Xy
Jest może ktoś kto studiuje psychologię w biznesie? Warto?
Karolina
Hej czy jest tu wśród was ktoś kto studiuje finanse na UTH? Jeśli tak to proszę o kilka słów na temat samej uczelni: czy studiowanie tam jest warte tych pieniędzy; wasza opinia o zajęciach, wykładowcach itp
29.05.2019
06.05.2019
Kasia
Cześć, chciałabym poznać Waszą opinię na temat magisterki na kierunku Finanse i rachunkowość. Interesują mnie studia w trybie zaocznym. Bardzo proszę o opinię.
Magda
Kaśka, cennik jest na stronie. To jakieś 2500 za semestr
25.04.2019
28.02.2019
Kaska
Wie ktoś ile mniej więcej wynosi czesne? Kierunek kryminologia i kryminalistyka
eta
Proszę o info na temat studiów podyplomowych INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH.
04.02.2019
02.02.2019
anonim
Hej, zarządzanie magisterka, jakieś opinie? :) wybieram się po całkiem innym kierunku, może dodatkowo ktoś podzieli się wrażeniami na temat magisterki z innego kierunku jeśli takowy robił :)
2018hir
Student 2 roku here (Jutrzenki). Polecam gorąco Bezpieczeństwo Wewnętrzne - Kryminologię i Kryminalistykę (zaoczne). Wykładowcy podchodzą dobrze do studenta i widać, że (większości) zależy na tym, by zostawić coś w głowach. Niemniej jednak trzeba pamiętać, że na studiach uczymy się sami, a na wykładach po prostu pokazują czego się uczyć. Ludzie są kapitalni - jeżeli ktoś szuka miejsca, gdzie można jeszcze poznać kogoś (może i żonę :). Nie ma czym się denerwować - jeżeli masz problem i coś wyskoczy z terminem kolidującym w sesji czy zerówce, można się dogadać z praktycznie każdym wykładowcą. Jeżeli się tu wybieracie to zachęcam gorąco.
16.01.2019
31.12.2018
Admin
Komentarz usunięty.
Licho wie
Czy szkoła pomoga osobą pracującym? Nie mam zbytnio czasu na nauke a opłaty to nie problem ,
09.12.2018
26.11.2018
wojtek
Cześć wszystkim, studentom, absolwentom i tym, którzy tak samo jak ja zastanawiają się nad pójściem na studia :) Chciałbym poznać Wasze zdanie, odczucia, doświadczenia (zwłaszcza cenne będą te, od dwóch pierwszych w/w grup osób) odnośnie studiów zaocznych II stopnia na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne (zarządzanie bezpieczeństwem państwa lub bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni). Jakie realizuje się przedmioty? Czy można się czegoś ciekawego dowiedzieć? Jak wyglądają wykłady, ćwiczenia itp.? Jak wyglądają zaliczenia? Czy jest ich dużo? Jestem po zupełnie innym kierunku i zastanawiam się czy nadrobienie różnic programowych będzie bardzo uciążliwe? Będę wdzięczny za każdą rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam
Anna7
Podobno na kierunku architektury wnętrz jest bardzo wysoki poziom matematyki, jaki dokładnie tego się nie dowiedziałam niestety. Napisałam do sekretariatu uczelni i nie dostałam odpowiedzi. Mówiąc krótko podobno wszyscy są bardzo zaskoczeni owym poziomem i wiele osób już rezygnuje, bo nie spodziewali tak wysokich technicznych wymagań na "artystycznym" kierunku. I
08.11.2018
25.10.2018
Amour3
Mam pytanie jak wyglądają egzaminy z fizyki i chemii budowlanej zaoczne pierwszy rok
Dawid
Czesc jest ktos z was moze na uth logistyka transportu dzienne na pierwszym roku i pomoglby mi?
10.10.2018
09.10.2018
Tomek
Cześć , wybieram się na TSL , czy jest ktoś kto może powiedzieć coś na ten temat
Nikt
Dlaczego dziekanem Wydziału InZynieryjnego UT-H został pan specjalista od ekonomiki rolnictwa ???
04.10.2018
02.10.2018
Marta
Agata ja się wybieram na tsl zaoczne mgr ! 😁
Anonim111
Kryminologia i kryminalistyka 1 rok, grupa jakaś fb? Zaoczne ?
29.09.2018
29.09.2018
Studentka 1-roku
Witam, czy jest ktoś tutaj z Bezpieczeństwa Wewnętrznego-Kryminologia i Kryminalistyka ? Jakaś grupa na FB ? Opinie od starszych roczników o tym kierunku ? :))
Damian
Zarzadzanie Zaoczne 😅 Łączmy się 💪https://www.facebook.com/groups/1844634132280694/
25.09.2018
24.09.2018
wika
Można by było na początek zrobic grupę ogolną Zarządzanie zaoczne :)
Damian
Mateusz, możesz zrobić i podrzucić linka 😅
24.09.2018
22.09.2018
Mateusz
Cześć, Jakaś grupa na Zarządzanie - Negocjacje i sprzedaż zaocznie?
Anonim
Grupa FB dla informatyki: https://m.facebook.com/groups/1969856836440316
20.09.2018
11.09.2018
wiwi
Hej! :) Szukam opinii na temat Psychologii w biznesie (mam dylemat pomiędzy tą uczelnią a WSFiZ) Jakie macie doświadczenia?
Natalia
Hej! Jest jakaś grupa na fb rachunkowość I st. zaocznie?
07.09.2018
03.09.2018
Karolina
Hej! Jest jakaś grupa na fb tsl zaoczne?
Markotka
czytam wpisy poniżej i trochę szkoda, że mało jest odpowiedzi na pytania, wpisałam hasło "Opinie" dla Chodkowskiej, no fajnie, że ponad 200 wpisów, tylko jak dla mnie mało wartościowe, ja nawet rozumiem, że przeważają pytania, bo sama szukam odpowiedzi na pytania, ale dobrze by było, gdyby ktoś z uczelni albo studentów na nie odpisywał. A może jest jakaś grupa dla nowych studentów z Zarządzania?
03.09.2018
19.05.2018
Oleg
cha, cha, cha ... usunęli ten śmieszny wpis o Grubym, sprzątającym sale ... zajrzałem, żeby pokazać kumplowi i nie ma :-) szkoda, że Admin taki czujny i bez poczucia humoru :-)
anonimo
Witajcie! Zastanawiam się nad TSL zaocznie. Skończyłem właśnie technikum logistyczne, nie ukrywam że zależy mi bardziej na "papierze" bo w technikum nauczyłem się bardzo bardzo dużo. Tak szczerze, jak to wygląda?
21.04.2018
21.04.2018
hugo
słyszałem, że z warszawskich szkół ta jest jedną z bardziej starających się o studenta, marketing jest niezły, zobaczymy co będzie dalej?
Dota27
Może ktoś powiedzieć coś o kryminologi?
09.04.2018
31.03.2018
do Wladek93
Ja studiuję budownictwo zaocznie, jestem na drugim roku aktualnie. Uważam, że warto. Wiadomo, w odróżnieniu od dziennych studiów trzeba troszkę samemu przysiąść do nauki, żeby nie być w tyle z tematem, ale poza tym zajęcia ciekawe, wykładowcy w większości są ok, atmosfera też raczej przyjazna. Polecam
Wladek93
Hej! Czy ktoś może studiuje budownictwo zaoczne? Czy warto?
18.03.2018
29.01.2018
Paulo Coelho
Jest to ktoś z Budowy i tuningu samochodów?? Możecie powiedzieć jak to wygląda
kandydatka
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat architektury wnętrz na tej uczelni? Mocno "cisną" z rysunkiem?
22.01.2018
06.11.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Słabbay
Hej! jest jakaś grupa na fb zarządzanie bezpieczeństwem państwa IIstopnia zaocznie? jakie są opinie na temat kształcenia?
22.10.2017
06.10.2017
Abc
Czy ktos wie jak wyglada nadrobienie różnic programowych II stopien kryminologia??
ANONIM
Hej :) jest jakaś grupa na FB z kierunku logistyka transportu zaocznie ? :P
04.10.2017
02.10.2017
Zsdsd
Grupa bezpiczenstwa wewnetrznego. https://m.facebook.com/groups/613090752413804
Moolezik
Ktoś bezpieczenstwo wewnetrzne(jerozolimskie)? Jest jakas grupa na ten kierunek na fb? Jutro o 10 ktoś chętny na jakąś integracje ?
01.10.2017
30.09.2017
Xxdk
Ana właśnie chyba jeszcze nie ma zadnej grupy tez jestem zainteresowana
Ana
Hej jest może na fejsie jakąś grupa z zarządzania I rok dzienne na jagielonskiej?
29.09.2017
23.09.2017
agata
hej, jest jakaś grupa na fejsie TSL zaocznie mgr 1 rok :)?
Zarządzanie TSL
https://www.facebook.com/groups/1286620381465774/?source=create_flow GRUPKA NA FB
20.09.2017
20.09.2017
AP
Jest jakaś grupa fb z Zarządzania zaocznie na Jerozolimskich?
Justi
Również jestem ciekawa czy jest jakaś grupa na fb na TSL? :)
19.09.2017
18.09.2017
Zarządzanie TSL
Witam,jest już jakaś grupka na fb z Zarządzania TSL dzienne I rok?
Maja
jestem maturzystka, planowałam po szkole wybrać sie na tą uczelnie, jednak słyszałam ze jest tam nacisk przede wszystkim na matematyke, ekonomie i panuje mało przyjazna atmosfera, czy to prawda?
18.09.2017
15.09.2017
FiR
jakas grupa na fb finanse i rachunkowosc II stopnia zaoczne 2017 ? :)
JJ
Jak to jest z parkingiem przy szkole na jerozolimskiej? są normalne szanse żeby znaleźć miejsce?
15.09.2017
14.09.2017
Xx
Też myślałam że dopiero na 2 roku ale z tego co słyszałam to podobno już od drugiego semestru jest specjalizacja.
FiR
ja wybieram się
14.09.2017
14.09.2017
Mat
Jest ktoś tutaj, kto wybiera się na wybiera się na finanse II stopień zaocznie? :)
1234
jak wyglada pierwszy rok na zarzadzniu? dopiero na drugim wybieramy specjalizacje?
14.09.2017
10.09.2017
Zarządzanie
Kassia ja również jestem za stworzeniem grupy na tym kierunku może jednak się uda ☺
missmadder
hej czy jet tutaj ktos kto b w tym roku zaczynal kryminalistyke i kryminologie zaocznie ewentualnie moze jest jakas gr na fb ? :)
07.09.2017
05.09.2017
Finanse
ktoś wybiera się na " Doradztwo finansowe, podatkowe i ubezpieczeniowe " ?
agata
cześć, poszukuję ludzi, któzy ukończyli tsl zaoczne 2 stopień, jakieś refeksje, opinie? opłaca się?
05.09.2017
04.09.2017
Kassia
Ja również Jerozolimskie, zarządzanie Może jakaś grupa ?
Anonim
Aleje Jerozolimskie również
07.08.2017
05.08.2017
Bak
Co możecie powiedzieć o kierunku budowa i eksploatacja samochodów.Nie dostalem się na politechnikę i szukam dziennych studiów w Warszawie na tym kierunku.Doradzcie proszę.
Agaaga
Ja jerozolimskie
04.08.2017
03.08.2017
Xe
Który kampus wybraliście (kryminalistyka i kryminologia)?
Agaaga
MRAnonim kampus na Jerozolimskich bedzie nowy z tego co widzialan na ich fb a tez tam sie wybierasz??? na co?
03.08.2017
03.08.2017
Wojtek
Uczelnia tez uruchamia informatykę. Ktoś coś więcej o tym kierunku? Jest już ktoś tutaj kto się zapisał i może coś więcej napisać?
Ważna opinia
Osobiście uważam,że UTH to uczelnia dość słaba na tle nawet innych uczelni niepublicznych ...Wystarczy porównać i przejechać się po Campusach Wyższej Szkoły Menedżerskiej czy Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania,Wyższej Szkoły Ekologii i Zarządzania żeby mieć porównanie...O Collegium Civitas w PKiN to już nie wspomnę...Oczywiście nie każdy ma taką możliwość.Co do poziomu - powiem tak...Ta uczelnia kilka lat temu nie istniała nawet.Powstała z połączenia Wyższej Szkoły Cła i Logistyki i Uczelni Chodkowskiej (uczelni prawniczej).Z tej lepszej części uczelni nic już nie zostało -ani kierunków,ani kadry.Na uczelni nic się nie dzieje dla studentów,uczelnia nawet nie bierze udziału w Juwenaliach ,więc o jakiej my atmosferze mówimy ...Wiadomo,że ludzie,którzy są na niej znajdują ją w taki sam sposób jak każda inna osoba,ale jak Ty jesteś ciekawa osoba to na każdej jednej uczelni znajdziesz towarzystwo...Ważne,żeby wiedzieć tak naprawdę za co się płaci i żeby mieć pewność,że kilka lat po Twojej edukacji kierunki czy specjalizacje nie zostały zlikwidowane.Bo taki papier nic wtedy niz znaczy.Niestety,moim zdaniem na dziś takiej pewności po UTH nie ma...
01.08.2017
30.07.2017
XAnonim
Może stworzyć jakąś grupę na kierunku zarządzanie?
Aaniunum
https://www.facebook.com/groups/846890542145151/
29.07.2017
28.07.2017
Anonim
Kryminologia i kryminalistyka UTH 2017 ---> grupa na Fb zapraszam
Aśka
Hejka, jak ktoś zrobi grupę z kryminalistyki to piszcie, z chęcią do niej dołączę. Będzie fajnie poznać się wcześniej, może nawet na ten wyjazd dla studentów szkół niepublicznych z kimś z kierunku pojechać :D
27.07.2017
26.07.2017
Anonim
Jestem jak najbardziej za stworzeniem grupy. Również idę na bw o specjalizacji z . kryminologii i kryminastyki
Kryminologia
Idzie ktoś na kryminologie i kryminalistyke na jagielonska ?
25.07.2017
23.07.2017
Jarosz
Studiował ktoś Budownictwo i eksploatację dróg?
doradztwo i coaching
Co myślicie o stworzeniu grupy z kierunku doradztwo i coaching?
20.07.2017
19.07.2017
Informatyka
Ktoś studiował na tej uczelni informatykę? Jaki jest poziom? Czy warto iść na ten kierunek?
Kryminalistyka
CO WY NA TO ŻEBY STOWRZYC JAKAŚ GRUPĘ NA KRYMINALISTYKĘ l stopnia dzienne na ten rok?
19.07.2017
12.07.2017
MRAnonim
Jak oceniacie kampus na Jerozolimskich?
Yyyyyy
Miejsca raczej są, składałam 2 dni temu papiery na kryminalistykę i kryminologie i jeszcze było sporo miejsc :) a to czy się doataniecie zależy tylko i wyłącznie od kolejności zgłoszeń.
05.07.2017
03.07.2017
xaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mysicie ze sa jeszcze miejsca na kryminalistyke?
zaazaa
da się nie dostać na tą uczelnie?
03.07.2017
03.07.2017
xxxxxxx
Cześć, słuchajcie marnie mi poszła matura, wszystko 40-50 procent, myślicie, że dostanę się z takimi wynikami na kryminalistykę? bardzo mi zależy na odpowiedzi, piszcie! :D
M.
Jestem zainteresowana rozpoczęciem studiów, interesuje mnie zarządzanie HR manager. Czy ktoś jest w stanie przybliżyć jak wygląda nauka na tym kierunku? Czy warto wybrać tą szkołę? Z informacjami na stronie już się zapoznałam, teraz chciałabym zasięgnąć opinii absolwentów, bądź osób studiujących na tym kierunku :)
03.07.2017
03.07.2017
ZAKRĘCONA
Witam, Czy ktoś już się bronił na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne spec. Kryminalistyka i Kryminologia na mgr i ma odpowiedzi do pytań na obronę? Odpowiedź proszę na priv: zakreconalumia@outlook.com
Asia
Magda, Ewa bądź ktoś inny kto wie jak wyglądają przedmioty na Architekturze Wnętrz na tej uczelni mogłyby się też do mnie odezwać? Chciałabym wiedzieć czy jest tam też taka czysta matematyka jak straszą? Chciałabym pójśc na ten kierunek od tego roku ale chciałabym wiedzieć jak najwiecej informacji.. Byłabym bardzo wdzieczna!!! email: sterbek01@o2.pl
17.06.2017
23.05.2017
Pytanko
Hej, planuje iść na zarządzanie od przyszłego roku w trybie zaocznym? Czy jest bardzo ciężko i czy organizacyjnie nie ma problemów i czy zajęcia tylko co 2 tygodnie sobota-niedziela?
Ilona C
Heyyy :)) Czy jest tu ktos , kto niebawem rozpocznie kryminologie i kryminalistyke- bezpiczenstwo wew na uth Warszawa? Myśle,że moze warto sie poznac "chwile przed", zawsze bedzie razniej :)) chetnych zapraszam do kontaktu : ilona.cizewska0@o2.pl
17.05.2017
11.05.2017
macieK96
Hej ja tez interesuje sie kryminologa na tej uczelni. Z tego co sie dowiedzialem z rekrutacji to wystarczy sie zarejestrowac w systemie i zlozyc dokumenty. Tyle. dodam że nie trzeba zdawać konkretnych przedmiotów na maturze. Wystarczy, że jest zdana matura.
Anonim
Cześć, czy może orientuje się ktoś na jakiej podstawie można zostać przyjętym na uczelnię? Na stronie znalazłam tylko krótką informacje - kolejność rejestrowania się. Ktoś może to Potwierdzić? Oznacza to ze może juz wgl nie być miejsc? :D
09.05.2017
08.05.2017
karolcia9998
Tak samo jak Madzi_ek interesuje mnie kierunek kryminologia i kryminalistyka na tej uczelni. Jeśli ktoś chciałby podzielić się własną opinią dotyczącą tego kierunku proszę o kontakt na email: karolcia9998@gmail.com
Madzi_ek
Cześć wszystkim. Dopiero co znalazłam tą uczelnie i mam kilka pytań dotyczących ogólnie uczelni i kierunku kryminologia i kryminalistyka. Mianowicie czy ta uczelnia jest płatna? Trudno się dostać? Oraz czy na kryminologi i kryminalistyce jest trufmo? Chodzi mi szczegolnie o chemię... Z góry dziękuję jakieś dobrej duszy za odpowiedzi na nurtujace mnie pytania :) Jak coś podaję swój email madzi25.98@gmail.com
07.05.2017
07.05.2017
qqq
wydaje mi sie ze nie trzeba zdawac konkretnych przedmiotow, musi być zdana matura i tyle ale lepiej zadzwonic i zapytac
weronika19
Czy wie ktoś może jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze, żeby sie dostać na kryminologie i kryminalistykę?
29.04.2017
10.04.2017
Konferencja
Konferencja IT w Uczelniach GigaCon zbliża się wielkimi krokami. To już XVIII edycja wydarzenia, które odbędzie się w Warszawie w hotelu Courtyard Warsaw Airport już 25 kwietnia. Podczas konferencji przedstawimy najnowsze rozwiązania w zakresie informatyzacji uczelni wyższych. Firmy IT przedstawią swoje rozwiązania, które usprawnią zarządzanie oraz podniosą poziom innowacyjności uczelni. Wykłady poprowadzą również eksperci, którzy opowiedzą o ciekawych przypadkach, wdrożeniach i nowych trendach. Tematyka wystapień • systemy wspomagające zarządzanie, rekrutację oraz pracę dziekanatu • systemy finansowo – księgowe, kadrowo – płacowe • systemy antyplagiatowe i systemy biblioteczne • systemy egzaminowania on-line i e-learning • elektroniczny obieg dokumentów w firmie • informatyzacja uczelni wyższych w świetle prawa • projekty unijne oraz rozdzielenie środków unijnych w budżecie uczelni • bezpieczeństwo sieci informatycznych i ochrona dancyh osobowych • motyw sztucznej inteligencji Uczestnictwo jak i rejestracja na konferencji jest BEZPŁATNA, wystarczy użyć linka: [url]http://gigacon.org/event/it-w-uczelniach-gigacon/[/url] Informacja o nowych tematach pojawia się na bieżąco, dlatego zachęcam do śledzenia strony wydarzenia!
architektura
jeśli chodzi o przedmioty na architekturze to pamiętam rysunek, rzeźbę, malarstwo, projektowanie wnętrz no i oczywiście historia architektury i sztuki
18.03.2017
12.03.2017
Ewa
Bardzo proszę o informację jakie są przedmioty na zaoczne Architekturze? Jaki stopień trudności dla przeciętnego ucznia?
Ewa
Magda, mogę się z Tobą skontaktować na priv , bo koniecznie chciałabym porozmawiać o Architekturze na uczelni Chodakowskiej. Będę wdzięczna 😊. Jak możesz to mi napisz jakie są przedmioty i jaki stopień trudności? Dzięki
12.03.2017
27.02.2017
bezsens
Wstyd powinna poczuć pani obwiniając uczelnię za zachowanie JEDNOSTKI. Nawet jeśli student był na marszu KODu czy Paradzie Równości szkoła nie ma nic do tego. Niech sobie pani wyobrazi, że z jednej w lepszych szkół w Polsce "wychodzi" student prawa, który notorycznie łamie prawo. Czy to wina uczelni?
nieznana
To Wasza uczelnia wypuściła spod swoich skrzydeł chuligana ,który na marszu KODU zakłócał pracę dziennikarz TVP ,niejakiego Macieja N,oczywiście w obronie wolnych mediów.Wstyd.
19.12.2016
18.12.2016
olczikson
Czy jest ktoś to mógłby wypowiedzieć się o architekturze wnętrz na tej uczelni ? Polecacie ?
ren
studia niestacjonarne magisterskie Transport-spedycja-logistyka warto iść?
14.12.2016
17.11.2016
krochlas
Ja polecam, jestem zadowolony, konkretne informacje, bez lania wody, jasne zasady zaliczenia przedmiotów, nie żałuję, tego wyboru
Karolek
Polecacie budownictwo? Jakieś opinie?
30.10.2016
29.09.2016
marian
otrzymałem odpowiedz z Ministerstwa, iż w dziekanacie mają obowiązek zrobić ksero i potwierdzić za zgodność z oryginałem sami, a jakieś zabieranie dyplomów jest niedopuszczalne
paulina
dziękuję!
28.09.2016
27.09.2016
Endrju
paulina, wystarczy poszukać, wszystko jest na stronie... http://www.uth.edu.pl/dla-studenta/stypendia pozdr
marian
w dziekanacie zabierają oryginały dyplomów oraz świadectwa maturalne przy zapisach na studiach II stopnia co jest niespotykane w żadnych szkołach wyższych. Przyjęto mnie na Uniwersytet A. Mickiewicza w Poznaniu, studia dzienne i żadnych dokumentów mi nie zabrano tylko skserowano. Poinformowałem o tym Ministerstwo Nauki z prośbą o kontrolę czy jest to prawidłowe.
24.09.2016
21.09.2016
paulina
a jak wygląda sprawa ze stypendiami? w ogóle gdzie znajdę informację na ten temat? jakiś regulamin itp???
pablo
a i byłem na kierunku bezpieczeństwo wewnetrzne, najpierw na spec. służby porządku publicznego a pozniej na kryminologii i kryminalistyce. ktoś niżej napisał że duzo wymagaja i ciezka praca czeka... Szczerze? Coś tam zrobić trzeba ale żeby to były jakieś wymagania bądź ciężka praca? Nieeee... poźniej w życiu Cię to czeka. Dzisiaj po 4.5 roku moge powiedziec ze zaluje ze sie nie zastanowiłem bardziej co chce w zyciu robic i nie zmarnowałbym tego czasu. pozdro
13.09.2016
13.09.2016
pablo
siema, "uczyłem" się w tej szkole, 3+1,5 roku, poziom niski, niektórzy wykładowcy ciekawie mówią, ale to tylko tyle, bo z większości przedmiotów później mało co zostaje w głowie. Można by stwierdzić ze szkoła dla kasy, płacisz to idziesz dalej i tyle, tak można wywnioskować.
Tom
Proszę o informację na temat poziomu nauczania na kierunku budownictwo. Czy wysoko stawiają poprzeczkę, jak wyglądają egzaminy z przedmiotów ścisłych. Jaka jest zdawalność. Dzięki za info
12.09.2016
10.08.2016
M.
Hej, mam pytanie :) Jak to jest ze studiami zaocznymi i zjazdami? Są co tydzień czy dwa tygoddnie? I czy w piątki też są zajęcia, czy tylko soboty i niedziele???
Kaśka
Bardzo dziwne, że wszystkim "studentom" UTH oraz Wyższej Szkoły Prawa we Wrocławiu (jedno i to samo...) studiuje się na tych uczelniach "w porządku" + opis jakiegoś kierunku. Bardzo wylewni jesteście. Marketing szeptany widać gołym okiem. Proponuję zmianę agencji reklamowej odpowiadającej za te wpisy ;-) Ze swojej strony mogę dodać, że studiowałam pół roku na Chodkowskiej i to było moje stracone pół roku. Program nauczania oceniam na 3/10, wykładowców podobnie. Owszem, jest dużo eventów i zabaw, coby studentów rozbawić, jednak chyba nie o to tutaj chodzi? Pomimo wszystko pozdrawiam!
05.08.2016
29.07.2016
Magda
Na Chodkowskiej jestem od roku, wybrałam architekturę wnętrz i studia są w porządku, dla mnie - osoby, która od lat interesowała się wszystkim, co związane z architekturą, są ciekawe. Teraz od października zacznie się drugi rok i w sumie to nie mogę się doczekać aż w końcu wrócę do Warszawy, bo teraz siedzę i nudzę się w domu. Gdyby ktoś z Was miał pytania co do mojego kierunku to pisać, chętnie opowiem jak to w praktyce wszystko wygląda.
michał
Akurat jestem na innym kierunku - na budownictwie, więc nie pomogę, ale mogę podpytać znajomych z uczelni, bo mam kilku którzy studiują kryminologię i kryminalistykę. Jak coś będę wiedział to dam znać. Jeśli chodzi o mnie to nie narzekam na UTH, zajęć i nauki jest dużo, ale da radę wszystko ogarnąć :D
25.07.2016
22.07.2016
K.
Kryminologia i kryminalistyka - jak wyglądają zajęcia, jakie są przedmioty, ciężko jest? Proszę o opinie.
Kasia
Mam pytanie do osób które studiują kryminologię i kryminalistykę, czy może ktoś podać jakie przedmioty są na tym kierunku?
14.07.2016
13.07.2016
P.
Witam. Jestem zainteresowany zapisaniem się na Zarządzanie, specjalność TSL, ale obawiam się matematyki. Czy jest ona na wysokim poziomie? Co dokładnie jest? Z matury podstawowej z matmy miałem 43%. Dam rade czy to porywanie się z motyką na słońce?
aga
A jak jest z kierunkiem zarządzanie na tej uczelni? Polecacie? zajęcia odbywają się przy Jerozolimskich czy na Jagiellońskiej?
08.07.2016
01.07.2016
aniaa
Ktoś pytał o kryminologię i kryminalistykę - ja teraz skończyłam pierwszy rok. Ciekawy kierunek, ale według mnie przeznaczony dla osób, które się tym interesują. Trzeba się uczyć, bo wymagają tutaj pracy i zaangażowana od studenta, ale pomimo tego polecam.
Tomek
Jestem na inżynierce na UTH i ogólnie studiuje się w porządku. Nauki jest sporo, kładą duży nacisk na praktykę - to w sumie dobrze, ale czasem człowiek jest zmęczony :D Poza tym i atmosfera na uczelni i ich podejście do studenta jest OK.
29.06.2016
13.06.2016
Kama
Ponawiam pytanie poprzedniczki, jak z tą kryminologią i kryminalistyką? Ciężko się dostać? Polecacie? :)
goska
czy trudno jest dostać się na bezpieczenstwo wewnetrzne- kryminologia i kryminalistyka?
11.06.2016
11.06.2016
goska
czy trudno jest dostać się na bezpieczenstwo wewnetrzne- kryminologia i kryminalistyka?
Monika 24
Witam :) Czy jest tu ktoś po kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne spec. wywiad i kontrwywiad? Możecie napisać kilka słów na temat sesji? Czy ciężko zaliczyć? Dużo mieliście poprawek? Jak wygląda sytuacja na ćwiczeniach czy dopuszczalne są nieobecności? Pracuję czasami również w weekendy dlatego jest to dla mnie ważne... Patrząc na opłaty za czesne 2300 zł za semestr jest to stosunkowo sporo jak na niepubliczną szkołę o tym kierunku...
01.06.2016
31.05.2016
piotrek
Jestem absolwentem UTH, niedawno się broniłem i jak dla mnie uczelnia jest w porządku. Byłem na logistyce, sporo wymagają jeśli chodzi o naukę, mieliśmy dużo zajęć praktycznych i masę kucia, szczególnie w sesji, ale nie ma tego złego :D
Zuza
Studiuję tutaj na studiach licencjackich, są to studia zaoczne, bo chciałam jednocześnie pracować i jak do tej pory udaje mi się to łączyć. Czasem jest ciężko, szczególnie jak jest sesja i zaliczenia, ale wystarczy przyłożyć się do nauki i jest dobrze. Uczelnia jest przyjazna, zajęcia są prowadzone w sposób ciekawy, ogólnie jestem zadowolona.
25.05.2016
23.05.2016
Czerwona
Uczelnia jest ciekawa - studiuję tam bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością kryminologia i kryminalistyka. Każdy, kto liczy, że studia "same się" zrobią, nie powinien w ogóle zaczynać studiować. Tyczy się to każdej uczelni, nie tylko UTH. Kierunek - dla pasjonatów - jest arcyciekawy, ale wymaga od studenta pracy własnej. To, co wyjątkowe akurat na tej uczelni i na tym kierunku, to wykłady z naprawdę wysokiej klasy specjalistami w swojej dziedzinie. Każdy, kto przetrwa konieczny na każdej uczelni blok przedmiotów ogólnych w pierwszych semestrach, będzie zachwycony. Atmosfera jest przyjazna, jako nowicjusz ciężko poczuć się tam przerażonym. Myślę, że informacja o kapitalnym bufecie i dużej ilości automatów z kawą też jest istotna - często spędza się tam długieeee godziny. Podsumowując - polecam ambitnym. Ci, którzy chcą, na pewno coś stąd wyniosą.
student
Uczelnia słaba, zajęcia jak na taśmie produkcyjnej, żeby odwalić, wykładowcy słabo przygotowani, studenci olewający. Plagiaty prac na porządku dziennym. Ale jak ktoś chce łatwo i bez wysiłku przejść przez studia to niech wybiera. Jak chce się czegoś nauczyc to nie na tej uczelni.
06.05.2016
05.05.2016
Kamila
Widać, że te wszystkie poniższe "pozytywne" wpisy są pisane przez jedną osobę...styl podobny i ten magiczny ":)" na końcu. Hmmm jak to się nazywa, marketing szeptany? Proponuję zmienić agencję reklamową, albo płacić więcej za dany post! :)!
Katarzyna
Jak dla mnie UTH jest dobrą uczelnią, która rzetelnie przygotowuje studentów do pracy w danym zawodzie. Studiowałam na UTH na licencjacie, teraz jestem na magisterce i uważam, że podjęłam słuszny wybór decydując się na studia właśnie tutaj :)
02.05.2016
30.04.2016
marek
Po maturze długo zastanawiałem się co chcę studiować. Od początku byłem nastawiony na Warszawę, ale nie miałem zielonego pojęcia jaki kierunek wybrać. UTH ma naprawdę rozwiniętą ofertę, wiele ciekawych kierunków do wyboru. Zdecydowałem sięna budownictwo i jestem zadowolony. Praktyczne zajęcia, przyjazna atmosfera. Serdecznie polecam.
julia_w
Pół roku temu rozpoczęłam studia na UTH i jestem zadowolona. Studiuje mi się tutaj dobrze, zajęcia prowadzone są w sposób ciekawy, dlatego jak najbardziej mogę polecić tę uczelnię.
27.04.2016
26.04.2016
Anna
Nie polecam tej uczelni. Słabi wykładowcy, a do tego nastawiona typowo na zbieranie kasy od studentów a nie na ich nauczanie!
Mateusz
Zgodzę się z poprzednią opinią - dużym plusem Uczelni są zajęcia praktyczne, których naprawdę jest sporo i mówię to jako student pierwszego roku studiów inżynierskich. Przede mną jeszcze kilka semestrów nauki, ale myślę, że będę kontynuował tutaj studia na magisterce.
21.04.2016
09.04.2016
Dagaaa
Jak architektura to tylko w UTH! Jesteś zainteresowany? Polecam ale musisz wiedzieć, że ta szkoła to nie przelewki. Poziom jest wysoki, systematyczna nauka to podstawa. Moim zdaniem największym plusem tej uczelni są zajęcia praktyczne, których w UTH jest naprawdę sporo.
Paulina
UTH to uczelnia, która ma sporo plusów - przede wszystkim jakość zajęć, dobrze wyposażone laboratoria, wykładowcy. Jestem tutaj na drugim roku i na pewno będę chciała kontynuować moją naukę na studiach magisterskich.
30.03.2016
22.03.2016
aśkaa
UTH znam bardzo dobrze, studiowałam tam na licencjacie, a teraz jestem na magisterce. Dobrze mi się tutaj studiuje, dlatego jak najbardziej mogę polecić obecnym maturzystom tę uczelnię :)
Monika
Ktoś skończył lub studiuje na 2 roku studiów magisterskich? Jak wygląda ostatni rok, dużo jest zajęć, kiedy są obrony itd?
21.03.2016
18.03.2016
monika21
Jestem na ostatnim roku licencjatu i na pewno zostanę tutaj na magisterkę. Pozytywnie oceniam nie tylko poziom nauczania, ale też kadrę dydaktyczną i całą organizację studiów. Cieszę się, że zdecydowałam się na studia właśnie tutaj.
aga
Studia na UTH skończyłam ponad rok temu, byłam najpierw na studiach licencjackich, a później na magisterskich. Czas spędzony w murach tej uczelni wspominam bardzo dobrze, co więcej - teraz zastanawiam się czy nie wrócić tam na podyplomówkę :)
26.02.2016
22.02.2016
aleksandra21
Studiuję tutaj już drugi rok i powiem szczerze, że uczelnia bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła! Dobra kadra, ciekawe przedmioty, dobre wyposażenie - na pewno zostanę tutaj też na studia magisterskie :)
karolina_
Studiuję na UTH na pierwszym roku licencjatu na specjalności Rachunkowość finansowa i zarządcza. Przed rozpoczęciem studiów sporo zastanawiałam się nad wyborem uczelni, ale jestem zadowolona, że zdecydowałam się na studia właśnie tutaj.
10.02.2016
29.01.2016
meggi
Mnie też się tutaj dobrze studiuje! :) Maturę pisałam w tamtym roku i miałam ogromny dylemat jaką uczelnię wybrać, po poszukiwaniach zdecydowałam się na architekturę wnętrz, specjalność Home design, na UTH Chodkowskiej i nie żałuję.
Julka
jak dla mnie jest dobrze!
22.01.2016
21.01.2016
ania
Jestem teraz na pierwszym roku magisterki na tej uczelni i jestem zadowolona i ze sposobu nauczania i z organizacji studiów. A studiuję rachunkowość finansową i zarządczą. Według mnie studiowanie na UTH to dobry wybór, bo uczelnia jest od 1992 roku na rynku, ma dobre zaplecze, a zajęcia prowadzone są przez doświadczonych praktyków.
nmhua
zawiść - cecha ludzi prostych niegodna tytułu naukowego.
13.01.2016
17.12.2015
ggergre
Zdarzają się sytuacje konfliktowe bez wyjścia, gdzie jedyną realną możliwością jest zmiana przez studenta uczelni. Ale przyznacie Państwo że jeśli student sam z własnej woli decyduje się na taki krok,często ponosząc stratę finansową, a szkoła z której ów młody człowiek rezygnuje ściga go nadal po różnych innych uczelniach i szkaluje go niczym jakaś sekta to nie jest to sytuacja nawet jak na polskie warunki normalna. Adresatami tego komentarza są ludzie nie powiem z jakiej szkoły, sami dobrze wiedzą bowiem co zrobili i jakie to skutki wywołało. Na UHT podobno jest całkiem niezła logistyka. Podobno ...
patrykVenus
Jestem spokojnym zrównoważonym człowiekiem który nie ma w zwyczaju szukać tzw. przygód ani zaczepki. Od dziecka aż do teraz miałem i mam takie coś że przez inteligentnych i spokojnych rówieśników byłem lubiany, a przez łobuziaków i nieuków nie byłem lubiany. Na Uczelni Heleny Chodkowskiej nie byłem lubiany ani przez rówieśników ani przez wykładowców. Zmieniłem szkołę na inną, i znów stałem się lubiany :) Taka ciekawostka :)
17.11.2015
11.11.2015
robinson
W Polsce jest a dużo szkół a ten potworek w postaci Uczelni Chodkowskiej no niestety biorąc w ogóle pod uwagę to że plotki w kraju naszym szybko się rozchodzą musiał tak skończyć, a to jeszcze zapewne nie koniec. Odradzam zapisywanie się do tej szkoły.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
14.10.2015
23.09.2015
Administrator
Komentarz usuniety.
bisik
hmmm.... no zawsze moze być lepiej.
09.09.2015
08.08.2015
Olka
jeśli chodzi o atmosferę na uczelni to pamiętam że bywało różnie. większość moich znajomych z wydziału nie narzekała, ja osobiście miałam dziwną sytuację z jednym z profesorów w związku z którą musiałam zmienić szkołę dla swojego własnego zdrowia psychicznego i poczucia bezpieczeństwa które w mojej subiektywnej ocenie było zagrożone.
nie mam nicka
Wyższa Szkoła Cła i Logistyki miała dobrą renomę, może nie była mega-znaną uczelnią ale miała swoje dobre zasłużone miejsce na warszawskim poletku edukacyjnym. Teraz ja nie wiem co będzie dalej, wielu studentów narzeka że szkoła podpięta została pod jakąś inną , nie oszukujmy się, niskich lotów szkółkę.
27.07.2015
25.07.2015
montis
A co wasza szkoła robi jak kierunki techniczne też okażą się klapą i zaczną się dziać różne dziwne i chore sytuacje ? Wtedy znów zmienicie nazwę ? Ciekawe na jaką, "Wyższą Szkołę Śpiewu i Handlu ?
cytat
" kradzione nie tuczy "
11.07.2015
29.06.2015
czarnażmija
Ta szkoła to tragiczna próba utrzymania na powierzchni tonącego okrętu jakim była poprzednia wersja szkoły tj. Uczelnia Heleny Chodkowskiej.
WOJTEK
Moim zdaniem jest to jedna z lepszych warszawski uczelni, a jej absolwenci (albo przynajmniej ta cześć z nich, której naprawdę zależy na wykształceniu) w przyszłości może spokojnie konkurować z ludźmi po innych uczelniach. Mam znajomych na uniwerku, czy w innych miastach, którzy studiują ten sam kierunek i podczas rozmów z nimi nie mam poczucia, że wiem mniej, ba z niektórych przedmiotów mam wrażenie ze wiem sporo więcej. Poza tym, uczelnia kładzie nacisk na przedmioty stricte-kierunkowe, a przedstawia jedynie podstawy z tych ,,mniej przydatnych'' jak np. łacina. Myślę, że nie jest złym wyborem ;)
29.06.2015
17.06.2015
?!
Prokuratura rejonowa prosiła o przesłanie Waszej szkole "serdecznych" pozdrowień.
8888888888888888888888888888888888888888
Bo jak się szuka frajerów to się szuka głupszych od siebie. A towarzystwo z uczelni (które widzę de facto zostało rozgonione w trzy wiatry) trafiło na minę i się kilkudziesięcioletnim dzieciaczkom zabawa skończyła.
11.06.2015
02.05.2015
jagoda
czytam to wszystko z rozbawieniem, tak to jest jak uczelnie zatrudniają na stanowiskach dydaktycznych ludzi bez obycia. nauczyciel akademicki ma wyłożyć materiał, przeegzaminować i pobrać należne wynagrodzenie. na tym się jego rola kończy. a już szczytem nietaktu i braku profesjonalizmu jest niezdrowe zainteresowanie życiem prywatnym studentów.
struś
Na jednym z wydziałów jednej ze znanych tutejszym forumowiczom uczelni kilka lat temu studiował na dziennych taki facecik grubo po 60 roku życia, podobno z siostrzenicą albo córką, nie wiem, nie zdziwiłbym się gdyby to była jego ekhem ... Ale do rzeczy. Od gościa często waliło alkoholem w czasie zajęć, parę razy widać było że jest nieźle podchmielony, raz nawet rzucił się z pięściami do jednego ze studentów w czasie między wykładami krzycząc "won ty ruski pejsie z mojej szkoły". Profesor z którym poruszaliśmy problem stwierdził że szkoła nie może nic zrobić, bo złamałaby prawo o szkolnictwie wyższym. A że facet miał te zaliczenia to studia ciągnął, a studentów na wydziale rzecz jasna ubywało. Co ciekawe chłopak który był ofiara faceta (ten chłopak do którego facet rzucił się z pięściami) nie zaliczył egzaminów. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że niektóre egzaminy były ustne, a studenci posiadają urządzenia rejestrujące. HAHA :D A dziadzio-alkoholik okazało się że był jakoś tam skumplowany w (byłym) już pracownikiem szkoły.
29.03.2015
03.03.2015
doreen
Sporo tu negatywnych opinii o nieistniejącym już na uczelni wydziale prawa. Wydział jaki był taki był, dlatego został zlikwidowany. Proszę spójrzcie trochę przychylniejszym okiem na inne wydziały. Przecież cała szkoła nie może ponosić konsekwencji niewłaściwych zachowań grupki kilku pożal się boże "ćwiczeniowców" i "wykładowców".
Rita
Założenia są dobre, kierunki studiów ciekawe, kadra niczego sobie, tylko trzeba jeszcze popracowac nad jednym - dbaniem o studenta :-) To my musimy miec przekonanie, ze jestesmy dobrze kształceni. Wykladowcom musi się chciec nas edukować. A paniom w administracji zwyczajnie pracować, kiedy nas obslugują. Bo w przeciwnym wypadku - może się okazaż że ładna stronka nie wystarczy. Konkurencja na rynku jest duża, wiec maturzyssci maja w czym przebierać.
07.01.2015
23.12.2014
Artur_Londyn
Dzieci drogie, nie oczekujcie normalności w polskim szkolnictwie wyższym. To co opisujecie to bolączki WSZYSTKICH polskich uczelni. Skąd to się bierze ? A no po pierwsze wykładowca uważa że jest od tego żeby tylko przeprowadzić egzamin. Wszak w jego mniemaniu nie trzeba dorosłym ludziom mówić czego i skąd mają się uczyć, wszak sami powinni sobie poradzić z wyszukaniem źródeł. W związku z tym taki wykładowca jako osoba mająca praktycznie niewiele obowiązków szuka sobie "zajęć dodatkowych". I tu takim zajęciem staje się bardzo często spotykane na polskich uczelniach wdawanie się w personalne utarczki ze studentami. A że jeszcze duży odsetek polskich wykładowców to dawni "tajni współpracownicy" albo agenci bezpieki, to i naleciałości z czasów komuny dają o sobie znać, różne właśnie opisywane przez was próby uwalenia, ściganie znienawidzonych studentów po innych uczelniach i nakłanianie tamtejszych wykładowców by ich uwalić ("bo jeśli nie zaliczył na naszej, czemu ma zaliczyć na waszej?"-myślenie niektórych wykładowców). Oczywiście wszystko do czasu. Współczesny student to nie ten sam student co za komuny, i w razie gdy dzieje mu się krzywda, taki student nierzadko jest w stanie uruchomić różne sieci powiązań (rodzina,przyjaciele,znajomi,znajomi znajomych itd...) aby przytemperować znudzonego spokojnym życiem wykładowcę. Moja rada zarówno dla studentów i wykładowców jest taka, żeby najzwyczajniej w świecie przestrzegać regulaminu studiów. Jeśli student złamie regulamin to nie bawić się w obgadywanie za plecami i namawianie kolegów profesorów do jakichś dziwnych rzeczy, tylko zagrać w otwarte karty, żeby ten człowiek z którym uczelnia ma jakiś konflikt wiedział przynajmniej o co jest posądzany, może dzięki temu dałoby się wyjaśnić niejedno nieporozumienie. Także miejcie dla Uczelni Chodkowskiej trochę wyrozumiałości :)
gggggg
Zmieniając szkołę radzę nie informować ani kolegów ani tym bardziej pracowników dawnej uczelni o nowym miejscu nauki. W swojej nowej szkole mój profesor na przerwie wziął mnie na słówko i powiedział cyt. "Pan musiał czymś się narazić swojej poprzedniej szkole bo były na mnie naciski aby panu nie zaliczyć egzaminów". Na szczęście pracownicy większości uczelni posiadają olej w głowie i przeważnie nie bawią się ze studentami w podchody, albo cytując kolegów z forum "wojenki". Niestety nie mogę ujawnić nazw obu uczelni o które chodzi, dla swojego własnego dobra.
21.12.2014
16.10.2014
emmanuel
Do osoby która parę wpisów tremu zasugerowała by niezadowoleni studenci zmienili szkołę: szkoła nie ma prawa powiedzieć czegoś w stylu "jak się nie podoba to wypierpapier albo sami cie uje..". Piszę to bo często spotykamy się jako studenci tu i ówdzie z podobnym traktowaniem. Szkoła podpisuje ze mną umowę plus jest zobowiązana do należytego mnie traktowania chociażby z uwagi na etykę zawodu wykładowcy akademickiego. jeśli na jakiejś uczelni ćwiczeniowiec albo wykładowca kogoś za coś nie polubił (i w dodatku nie wiadomo za co, czy za kolor swetra czy za markę obuwia, bo sam nie do końca wie i daje temu wyraz ) to kto jest niepoważny student czy pracownik uczelni ? Bo nieraz mi osobiście sugerowano że jestem osobą niepoważną, tylko ciekawe że dowiedziałem się tego dopiero na uczelni (dla siebie zachowam nazwę szkoły i nazwisko ćwiczeniowca, no ale zgadujcie), bo dotąd jakoś miałem opinię i w szkołach i środowiskach rówieśniczych osoby zrównoważonej i inteligentnej. Pozdrawiam
joasia
Każda szkoła która prowadzi wojenki ze studentami prędzej czy później upadnie z braku chętnych, przecież to nie średniowiecze, na świat bardzo szybko wychodzą różne patologiczne sytuacje. A jeśli chodzi o uczelnie Chodkowskiej to powiem tylko że odradzam.
11.10.2014
22.09.2014
abcdef
studenci dawnej Wyższej Szkoły cła i Logistyki są mocno wkurzeni na połączenie obu szkół. Zapisali się do szkoły X a wychodzi na to że ukończą szkołę Y która ma zdecydowanie gorszą opinię niż szkoła X do której się zapisywali.
ajax
Przez wzgląd na szacunek dla studentów i absolwentów wydziałów prawa w całej Polsce Uczelnia Chodkowskiej powinna zrzec się uprawnień do prowadzenia kierunków prawno-administracyjnych.
16.09.2014
11.08.2014
kolorowa papuga
Bardzo dobra szkoła jedna z najlepszych w kraju, wykładowcy nie są z przypadku są wybitnymi specjalistami ze swoich dziedzin. Szkoła wiele daje ale i wiele wymaga jak komuś nie pasuje to oczywiście może sobie poszukać innej szkoły.
nomen omen
odradzam
09.08.2014
01.08.2014
ludwik
Jeśli chodzi o licencjat z prawa, to od niedawna polskie przepisy umożliwiają uczelniom prowadzenie takich studiów. Ale warto pamiętać że jest to rzecz bardzo kontrowersyjna która bardzo szybko może przestać obowiązywać, to znaczy że w każdej chwili studia prawnicze znów mogą być wyłącznie jednolite magisterskie. Szkoła miała kiedyś bardzo dobrą opinię którą straciła, i nie jest to moim zdaniem wynik spisku cyklistów i tramwajarzy. Jeśli zależy ci na prawie to polecam poszukać innej szkoły.
akuku
Cy ktoś wie jak z prawem na ten uczelni ? Oferta edukacyjna jaką zaprezentowali na swojej stroni wygląda delikatnie mówiąc podejrzanie, bowiem w Polsce nie funkcjonuje od jakiegoś czasu coś takiego jak licencjat z prawa. A opinie też mają różne, jak myślicie warto składać papiery czy szukać innej szkoły ?
26.07.2014
24.07.2014
elena
nic dobrego o tej szkole nie powiem kicha totalna
pjw87
To ta uczelnia ma jeszcze tupet funkcjonować i "kształcić" absolwentów ?
17.07.2014
14.07.2014
elka
Odradzam szkołę bardzo nieprzyjazna,nerwowa atmosfera, ale co kto lubi ...
kitaro
Parafrazując kultową reklamę "doniosłem już na waszą uczelnię, komu trzeba". Przykro mi że tak wyszło,ale sami zrozumcie, płacę więc wymagam. Wymagam szacunku i wymagam obiektywizmu w podejściu do mnie jako studenta.
03.06.2014
26.05.2014
jagna
pisałam długą wypowiedź i mi nie zapisało, bo nie dałam tego słowa z obrazka, więc teraz tylko krótko: czy oni mają na Chodkowskiej kierunek Logistyka? czy tylko specjalności logistyczne na Stosunkach Międzynarodowych?
emma77777777777
Rzeczywiście, koleżanka u dołu ma rację, płacąc za studia płacimy nie tylko za usługę edukacyjną ale również za poczucie bezpieczeństwa w relacjach z pracownikami uczelni. Nie będę polecała szkoły ani jej odradzała, sami zdecydujcie :P Kiedyś szkoła była tania więc kusiła, teraz PODOBNO podrożała, czy jest to obecnie najlepszy wybór ? Moim zdaniem nie ponieważ w Warszawie pełno jest po prostu lepszym szkół.
23.05.2014
23.05.2014
klaudia
ja jestem zadowolona, wydaje mi sie, ze wlasnie uczelnia sie stara i ma swiadomosć, ze od naszych słów brdzo dużo zależy, bo jeśli my będziemy o szkole wypowiadać się dobrze, to inni tu przyjda, jak dla zmiany są na lepsze, być może to efekt łączenia uczelni, w mojej grupie ludzie są zadowoleni
inka
fajna szkoła polecam
16.05.2014
06.05.2014
PAweł
Dzieci drogie w Polsce jest od groma szkól wyższych, studiujcie wszędzie byle nie tu,to taka moja rada od starszego i bardziej obytego ze środowiskiem akademickim kolegi dla potencjalnych kandydatów.
domi
Mam złe wspomnienia z uczelni. Dyplomu tu nie broniłam, życzę tej szkole by wykreślono ją z rejestru szkół wyższych.
05.05.2014
01.05.2014
Iza
Dodam że pisząc "lepszych" i "gorszych" nie mam bynajmniej na myśli zdolności naukowych studentów, mam na myśli coś innego :P
Iza
Uczelnie znam z opowiadań (od wiarygodnych ludzi). Przykre zaiste jest, że na prywatnej uczelni gdzie ludzie PŁACĄ i w dodatku jeszcze na wydziale prawa możliwa jest segregacja na tych lepszych i gorszych studentów :(
01.05.2014
23.02.2014
Jadźka
Dno omijać i nie polecać nikomu. W Warszawie jet mnóstwo prywatnych szkół które coś oferują w zamian za czesne swoim studentom. Po co tracić czas na to coś ?
Margot
studiowałam zarządzanie i nie było źle. Zajęcia niektóre mało atrakcyjne i czasami długie przerwy pomiędzy zajęciami to minusy uczelni.. Dziekanat nawet ok, grupa zgrana na zajęciach i czasami po. Przed wyborem poczytajcie na temat szkół ale wydaje mi się, że wszystkie prywatne mają ten sam poziom
12.01.2014
09.01.2014
Agata
Ktoś poniżej napisał mądre słowa, że jak się chce uczyć to nieważne w jakim trybie się będzie studiowało i nieważne gdzie, ważne, żeby się chciało. Ja ukończyłam uczelnie Chodkowskiej rok temu (byłam na prawie), przykładałam się do nauki, chodziłam na wszystkie wykłady, kułam po nocach… Nie uważam, żeby wiedza na tej uczelni była źle przekazywana. Owszem, są zajęcia, które nie wzbudzają jakiegoś wielkiego zachwytu, ale pokażcie mi uczelnie, na której wszystkie zajęcia są interesujące – nie ma takiej. Studia ukończyłam z konkretną wiedzą i bardzo dobrą znajomością prawa, czego dowodem jest dostanie się do kancelarii.
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
26.12.2013
21.12.2013
hlhlkjl
szkoła zła z rożnych powodów, omijać ją a jak się ją ukończyło to się nie przyznawać tylko pokazać świadectwo maturalne swojemu pracodawcy i tyle.
Zosia
Mój chłopak studiował prawo na tej uczelni i zdał egzamin na aplikację radcowską - to chyba samo mówi za siebie. Poziom na tej uczelni nie może być niski, tym bardziej, że on nie był jakimś orłem na roku. W ostatnim czasie podobno dużo osób zdało egzaminy na różne aplikacje.
28.10.2013
01.10.2013
drogi
Ja zamierzam iść na pierwszy rok studiów na zarządzanie do Chodkowskiej na tryb stacjonarny. I mam pytanie czy jest duża różnica między trybem stacjonarnym a niestacjonarnym. Po prostu mam problem czy nie lepiej przenieść się na tryb niestacjonarny. Co proponujecie ?
Danusia
uważam, że wiele z poniższych opinii jest krzywdzących. Jak ktoś chce się uczyć, to nie ma znaczenia czy studiuje w prywatnej szkole czy publicznej. Sama skończyłam Chodkowską i zetknęłam się z naprawdę rewelacyjnymi nazwiskami: doktor Zdziennicki, profesor Barcz czy doktor Tomkiewicz. To świetni teoretycy i praktycy i dużo się od nich nauczyłam. Pewnie, że w szkole prywatnej łatwiej o dobre oceny, ale szkoła sama w sobie, przynajmniej Chodkowska, stwarza przecież studentom możliwości, by zdobywana przez nich wiedza była w pełni wartościowa (nie gorsza i nie lepsza od wiedzy studentów uczelni państwowych.
26.09.2013
28.08.2013
herman piernik
Jeśli koniecznie chcecie na prywatne studia to idźcie do Łazarskiego albo do Koźmińskiego. Omijajcie uczelnie Chodkowskiej szerokim łukiem.
Lidka
Mam znajomego który prowadzi włąsną kancelarię. Zaznaczam że ja z branży nie jestem. Natomiast kolega który ową kancelarię prowadzi opowiadał mi że chciał dać stałe zatrudnienie jakiemuś młodziakowi po prawie który zajmowałby się szeroko rozumianą asystą - jedynym warunkiem było posiadanie magistra i biegła znajomość angielskiego specjalistycznego. Jako że prowadzi swój biznes w małej miesjcowości zgłosiło się do niego tylko dwóch kandydatów: jeden po Chodkowskiej drugi po Uniwersytecie Łódzkim. Dziewczyna z Chodkowskiej chwaliła się piątkami z przedmiotów i piatkowo obronioną pracą magisterską, jakimiś stypendiami rektora i bóg wie czym jeszcze. Chłopaczyna z Łodzi miał średnią z ocen z przedmiotów "3" i magistra obronionego na czwórkę, zero stypendiów i często poprawki z przedmiotów. Mój kolega chcąc rozstrzygnąć sam kto ma lepsze kwalifikacje do pracy (jak na polskie realia bardzo intratnej) dał każdemu po przykładowym teście na apikację radcowską , a potem analogicznie po teście językowym. Dziewczyna odpowiedziała prawidłowo na jakieś 10% pytań, chłopak z Łodzi na nicałe 50%. Test językowy chłopak zdał prawie w 100%, dziewczyna jak się w trkcie testu okazało miała problemy z elementarną wymową angielskich słów, generalnie kolega mówił że test zdała na jakieś 30 % (a więc jak zażartował załapała by się na maturę giertychowską). Ostatecznie pracę dostał chłopak z Łodzi. to tyle co miałam do opowiedzenia :)
28.08.2013
28.08.2013
Artur
Oj przepraszam akurat poziom nauki na wydziale prawa tu i na uniwerku to niebo a ziemia. Absolwent wydzialu prawa Chodkowskiej to z reguły człowiek który nauki prawa tylko liznął w porównaniu do osoby która musiała ostro zap*dalać na takich uczelniach jak Jagiellonka czy UW. Także kitu młodym licealisom i maturzystom a tym bardziej pracodawcom proszę nie wciskać. W życiu nie ma nic za darmo: chcesz mieć wartościowy dyplom to musisz sie uczyć i basta.
Caroline
Mnie Chodkowska też się podoba, skończyłam właśnie drugi rok zarządzania i planuję zostać tu na magisterkę. Atmosfera na uczelni jest super, świetnych ludzi poznałam dzięki tym studiom, a poziom nauki nie odbiega od tego na uniwerku. Są też duże możliwości wyjazdów na zagraniczne stypendia i staże czy wymiany studenckie.
19.08.2013
13.08.2013
Dominika
Słuszna uwaga. Jako absolwentka chodkowskiej jestem generalnie zadowolona z tych studiów. Zrobiłam licencjat z finansów i rachunkowości na dziennych, magisterkę już na zaocznych, bo poszłam do pracy. Byłam dobą studentką, więc miałam stypendium rektora plus stypendium socjalne przez jakiś czas, więc z kaską nie było problemu. Wykładowcy bardzo kompetentni i z dużym przygotowaniem praktycznym, co nie zawsze jest normą na uczelniach państwowych. Trudno mi oceniać inne kierunki, ale FiR na pewno mogę polecić
sylwia
nawet jeśli to robią to moim zdaniem to i tak nie przyniesie wielkich rezultatów bo zawsze prawdziwi studenci zdementują plotki i napiszą jak jest naprawdę w danej szkole...
06.08.2013
26.07.2013
Anonim
UWAŻNIE CZYTJCIE KOMENTARZE DOTYCZĄCE SZKOŁY, ISTNIEJE PODEJRZEŻENIE ŻE CHODKOWSKA ORAZ INNE PRYWATNE UCZELNIE WYNAJMUJĄ LUDZI DO ZAMIESZCZANIA OPINII O SZKOŁACH (PRZEWAŻNIE TYCH POZYTYWNYCH OPINII ).
nisom
@matt Byłam na zarządzaniu. Specjalność nie ma znaczenia bo i tak czy siak dostajesz te same przedmioty co inni. Na licencjacie po prostu robisz temat pod swoją specjalność i tyle. Matematyka jest prosta, wszędzie na uczelniach jest podobna. I tak na dobrą sprawę, nie wiem czy jest sens polecać tą uczelnię. Podczas 3 lat miała dobre i złe strony, ale pod koniec mojej edukacji, już nie miałam siły na tą uczelnię.
25.07.2013
02.07.2013
matt
Rozważam pójście na Uczelnie Heleny Chodakowskiej na kierunek Zarządzanie o specjalności marketing i public relations . Może ktoś powiedzieć opinie o tym kierunku . Również chciałbym zapytać się na jakim poziomie jest matemtyka i czy jest jej dużo ? Dzięki z góry za odpowiedź .
studentka
Będąc na 3 roku studiów licencjackich i rozmawiając z innymi osobami, studiującymi na uczelniach państwowych, wiem, że wszędzie jest to samo, a mimo to za każdym razem kiedy idę do Dziekanatu wiem, że nie zostanę potraktowana jak kolejny problem. To samo tyczy się wykładowców. Tutaj dodatkowo mam możliwość spotkania się z praktykami, co z kolei jest wielkim plusem na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Jeśli chodzi o osoby to cóż... mogę powiedzieć, że pomimo tego, że na uczelni spotkały się osoby o różnych charakterach i zainteresowaniach (niektóre zajęcia łączone z innymi kierunkami) to byliśmy w stanie się dogadać i nikt nikomu problemu nie robił. Podsumowując- warto się poważnie zastanowić i rozważyć za i przeciw każdej uczelni.
13.05.2013
11.05.2013
magda
Czy ktoś studiuje Finanse i Rachunkowość? Możecie coś więcej powiedzieć o tym kierunku i o uczelni? Wybieram się tam na zaoczne (dzienne odpadają ze względu na pracę).
ck
WSZiP ma swoje mocne i słabe strony. Wydział Prawa z pewnością należy do tych mocnych. Uczelnia ma oczywiście pewne niedociągnięcia. Są jednakże one zdecydowanie mniej uciążliwe niż na publicznych uniwersytetach czy innych szkołach prywatnych. Uczelnia dba o wysoki poziom kadry, który jest zdecydowanie największą zaletą Chodkowskiej. Podsumowując - polecam.
10.05.2013
10.05.2013
ck
WSZiP ma swoje mocne i słabe strony. Wydział Prawa z pewnością należy do tych mocnych. Uczelnia ma oczywiście pewne niedociągnięcia. Są jednakże one zdecydowanie mniej uciążliwe niż na publicznych uniwersytetach czy innych szkołach prywatnych. Uczelnia dba o wysoki poziom kadry, który jest zdecydowanie największą zaletą Chodkowskiej. Podsumowując - polecam.
Kubson
Moim zdaniem jest to jedna z lepszych warszawski uczelni, a jej absolwenci (albo przynajmniej ta cześć z nich, której naprawdę zależy na wykształceniu) w przyszłości może spokojnie konkurować z ludźmi po innych uczelniach. Mam znajomych na uniwerku, czy w innych miastach, którzy studiują ten sam kierunek i podczas rozmów z nimi nie mam poczucia, że wiem mniej, ba z niektórych przedmiotów mam wrażenie ze wiem sporo więcej. Poza tym, uczelnia kładzie nacisk na przedmioty stricte-kierunkowe, a przedstawia jedynie podstawy z tych ,,mniej przydatnych'' jak np. łacina. Myślę, że nie jest złym wyborem ;)
10.05.2013
10.05.2013
balu_89
A mnie się tutaj podoba. Studiuje na Chodkowskiej prawo i nie mam z tego powodu żadnych kompleksów. Profesjonalizm wykładowców na moim wydziale jest na najwyższym poziomie. Poza tym szkoła daje prace, mi przynajmniej znalazła w ciągu tygodnia od złożenia CV do tamtejszego biura karier
gosc
a ja znam te uczelnie od dobrej strony ;-)
10.05.2013
17.04.2013
ewa
Jeśli jesteście z bardzo bogatych rodzin i nie musicie się martwić o przyszłość bo dostaniecie spadek albo udziały w rodzinnych majątkach pozwalające wam nic nie robić do końca życia polecam Chodkowską. Ja jestem ze średnio zamożnej rodziny i nie stać mnie na byle jakie wykształcenie, bo muszę mieć na uwadze swoją przyszłość zawodową. Zatem, intelektualistycznie patrząc, odradzam tą szkołę.
Administrator
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
12.04.2013
11.04.2013
pańcia
ups przepraszam małe sprostowanie, nie "pozwach sądowych" a pismach kancelaryjnych wysłanych owym pannicom przez zaprzyjaźnionego adwokata :) Sprawę załatwiliśmy ugodowo.
pańcia
Od dziecka mieszkam w Warszawie. Jestem ze średnio zamożnej rodziny, nieco wyższej klasy średniej. Moi znajomi to sami Warszawiacy i zero patologii. Studia na Chodkowskiej pozwoliły mi poznać szereg środowisk o których kontakt nigdy w życiu z własnej woli bym nie zabiegała (wsióry narkomańskie), a żeby było zabawniej te środowiska próbowały zrobić ze mnie patologię i wariatkę. Powiem tylko tyle że sprawa skończyła się na trzech pozwach sądowych wobec moich koleżanek z wydziału i odzyskałam spokój. Uczelnię zmieniłam nie powiem na jaką. Chcę tylko przestrzec przed Chodkowską. Bardzo zła uczelnia z tragiczną atmosferą.
11.04.2013
11.04.2013
wtajemnmiczony
Jacy studenci taka uczelnia, jaka uczelnia tacy profesorowie itd ... Dno i metr mułu.
Janusz
Jeszcze parę słów do użytkownika Duch_Wody. Jesteś w błędzie. Istnieje porzekadło "z kim przystajesz takim się stajesz". Otoczenie ma ogromny wpływ na naszą osobowość. Ja osobiście na Chodkowskiej więdłem, rodzina nie wiedziała co się dzieje, sam się zastanawiałem czy nie udać się do poradni psychologicznej. W końcu przerwałem tam naukę, wyemigrowałem do Łodzi i obecnie studiuję ten sam kierunek na ichnim uniwerku. Gdybyś mnie poznał studiującego na Chodkowskiej i teraz studiującego na UŁ nie uwierzyłbyś że w takim krótkim czasie człowiek może tak bardzo zmienić się na lepsze (w moim przypadku nie tyle zmienić co wrócić do dawnej formy). Ludzie którzy wytrzymują atmosferę na Chodkowskiej świetnie nadawali by się do służby w więziennictwie, bo to sztuka pomimo tak depresyjnych klimatów jakie w tej szkole panują zachować równowagę psychiczną.
04.04.2013
04.04.2013
Janusz
Ogólnie mówiąc, nie da się obiektywnie ocenić jakiejkolwiek szkoły. Są ludzie którzy z Chodkowskiej są zadowoleni - ich życie ich sprawa. Ja pamiętam, jeszcze chodząc do 3. klasy gimnazjum (miałem wtedy 15 albo 14 lat) mijając czasami tą szkołę myślałem sobie zawsze "musiałoby mnie po*bać żeby tu studiować". Potem zdałem maturę, poszedłem do Chodkowskiej (w końcu człowiek jak dojrzewa zmienia postrzeganie świata) i przyznam że ja jako ten nieznający wydawałoby się życia nastolatek miałem więcej oleju w głowie niż jako świeżo upieczony dorosły. Nie polecam tej szkoły, jest strasznie mała, trudno nawiązać znajomości, a renoma też jest rzeczą dyskusyjną. Poziom nauczania zależy od wydziału. Na moim był tragiczny.
maxi
można tu studiować - tylko po co ?
21.03.2013
01.03.2013
Duch_Wody
Chodkowska... z moich doświadczeń wynika, że nie ważne jaką Uczelnię się kończy. Czy będzie to Chodkowska, czy Koźmiński czy Uniwerek, jeśli samemu się nie rozwijasz i nie wkładasz wiele wysiłku w to, aby coś w życiu osiągnąć. Może faktycznie USOS nie jest miejscami najlepszym wynalazkiem na świecie, ale obecnie każda Uczelnia go posiada. Może Uczelnia nie posiada zbyt wielu utytułowanych wykładowców, ale Ci co są na prawdę chcą pomóc i pomagają. Atmosfera faktycznie u mnie w grupie luźna. Pani w Dziekanacie - wiadomo - mają lepsze i gorsze dni, ale powiedzmy sobie szczerze: czy istnieją Dziekanaty doskonałe? No może tylko te godziny otwarcia mogliby wydłużyć. Faktycznie miałem tutaj promotora, którego już nie ma i Uczelnia nie wie, co z tym fantem zrobić... a moja praca wisi w powietrzu... finansowo przystępna Uczelnia - biorąc poziom kar na UW i ALK to nawet idą studentowi na rękę. Na koniec chciałbym tylko znowu podkreślić, że SUDENT nie oznacza, że wykładowca ma wtłuc WAM całą wiedzę do głów, tylko sami musicie się pofatygować i ją zdobyć - to właśnie oznacza studiowanie (wykładowca jest tylko kierunkowskazem). A żeby zdobyć pracę, to i tak musicie odbębnić za darmoche staż - cokolwiek byście nie kończyli.
XXX
Miałaś 2 zlote zaległości w płatnościach i chcesz pobrac kartę do wpisu? Zapomnij! Nawet jeśli przedstawisz potwierdzenie przelewu i uregulowania płatności, to póki P. Księgowa nie raczy przytaszczyć dupska do szkoły i zaksięgować tą płatnośc, to według systemu jesteś dłużnikiem i nic ci się nie należy. Secundo - potrafią zwolnić wykładowcę zaraz po egzaminavh, nim zdąży zrobić wpisy i jesteś w czarnej dupie - jeśli nie ograniesz się z wpisem przed konkretną datą płacisz 150 zł kary. W dziekanacie siedzą baby które mają studenta totalnie w dupie. Kiedy pisałam tam licencjat po 2 miesiacach przeniesiono mojego promotora do innego miasta - przez kolejne 2 miesiace nie potrafili zdecydować co z tym fantem zrobić i kim go zastąpić. W ciągu jednego dnia pomiędzy zajęcciami potrafią być 3-godzinne luki. Dział planowania ma w dupie że studenci siedzą io kręcą młynki kciukami przez trzy godziny bo szkoła zlokalizowana jest na takim skończonym zadupiu że nie ma nawet gdzie iść. ODRADZAM!
23.02.2013
23.02.2013
student
Po wprowadzeniu systemu USOS poziom biurokracji na tej uczelni to TRAGEDIA
Mokka76
a jak sie ma sprawa studiowania zaocznie na st.II stop.kierun.zarządzanie -psychlogia w biznesie.zastanawiam sie czy wart jak wyglada sprawa zajazdów
20.02.2013
06.02.2013
Nati
Uczelnia Heleny Chodkowskiej w Warszawie to wymarzona uczelnia dla mnie. czuje się tam naprawdę dobrze. sam budynek jest ogarnięty, wykładowcy przykładają się do swojej pracy. Gdyby nie egzaminy i uczenie się do nich byłoby idealnie ;d
florcia
właśnie skończyłam podyplomówkę i jestem w totalnym szoku:) kadra to praktycy a nie teoretycy, biblioteka świetnie zaopatrzona - bardzo fajne Panie - obsługa na wysokim poziomie.
27.12.2012
27.12.2012
florcia
właśnie skończyłam podyplomówkę i jestem w totalnym szoku:) kadra to praktycy a nie teoretycy, biblioteka świetnie zaopatrzona - bardzo fajne Panie - obsługa na wysokim poziomie.
suzie
Uczelnia Heleny Chodkowskiej w Warszawie była strasznie zachwalana, przedstawiona w samych superlatywach. Więc moja siostra gdy wybierała uczelnię dla siebie, poszła właśnie tutaj. I już po pierwszym semestrze bardzo się rozczarowała. Obsługa beznadziejna, nikt się nie interesuje studentem, zero organizacji. Nie chciała się dłużej męczyć i wybrała inną uczelnię w Warszawie. Teraz w końcu jest zadowolona.
05.12.2012
10.11.2012
kokoro
Jestem na trzecim roku zarządzania (dzienne). W ciągu 2 lat zdążyło tu się dużo zmienić, nawet nie mam pojęcia jak się nazywa mój wydział. Dziekanat jako tako może być, biblioteka uboga, co do wykładowców mam mieszane uczucia, ale zależy kto co lubi. Zgodzę się z tym, że kiepsko są dobierane przedmioty. Mam wrażenie, że aktualnym semestrze są wciskane na siłę, byleby coś było. Jednak jak ktoś się zastanawia wybrać tą czy inną warszawską uczelnię - radzę iść tutaj, jest spoko klimat.
poważnie?
jestem w szoku, bo wydawalo mi sie, ze to naprawde jedna z lepszych uczelni w Warszawie z prywatnych, ja co prawda nie podyplomowki, ale licencjackie mam przed soba, ale to moze byc jeszcze gorzej z nasza obsluga, a ktora wedlu ciebie szkola z Warszawy wchodzi w gre z kierunkiem administracja, ewentualnie zarzadzanie?
30.10.2012
17.10.2012
aaaaaaaaaaaaa
studia podyplomowe na tej uczelni to pomyłka. zero zaangażowania, paskudna obsługa w "dziekanacie", włącznie z wyśmiewaniem, próby wybielania się przez personel poprzez wciskanie kłamstw studentom, zero kontaktu mailowego, chamskie odpowiedzi pracowników, poziom zerowy.
nowy kierunek?
czy psychoseksuologia to jest kierunek studiów???? bo z tego filmiku to nie wynika, czy specjalnosc?
13.09.2012
22.08.2012
rozważna
Chodakowską bardzo miło wspominam, pomyśleć że tak jest po tym co tu przeżyłam w pierwszym roku! Najpierw nikogo znajomego, ludzie jakoś się pogrupowali w pierwszym tygodniu, kiedy chorowałam i nie chodziłam na zajęcia, później problemy z sesjami. Ale od drugiego roku było sto razy lepiej i teraz pozytywnie wspominam czas spedzony w uczelni heleny chodakowskiej w warszawie
trivia
W tym roku skończyłam licencjat, obroniłam go, super. Idę teraz na magisterkę, na szczęście przyjęli mnie na innej uczelni, bo tego środowiska już bym nie zniosła. Ani promotora nie miałam spoko, anie innych wykładowców specjalnie zaangażowanych. Zazwyczaj mialam wrażenie, że praca to dla nich przykły obowiązek, a nie coś co chcieli robić, źle się studiuje w takim środowisku.
02.08.2012
28.07.2012
kamilll
Studiowałem zaocznie na kierunku stosunki międzynarodowe. Szkoła ta praktycznie co roku utrzymuje się w czołówce rankingów prywatnych uczelni w kraju, jednak nie odczułem aby poziom nauczania czy przekazywanej wiedzy był ponad przeciętnej. Moim zdaniem kiepsko dobierane są niektóre przedmioty, nie uczą wiedzy przydatnej a wykłady bywają niezwykle nudne, oczywiście nie wszystkie. W dziekanacie natomiast większość spraw można załatwić od ręki, pracownicy przeważnie są pomocni i starają się jak mogą Uczelnię mogę polecić osobom chcącym studiować dziennie, z tego co wiem zajęcia są ciekawsze, wygląda na to że wykładowcy bardziej się starają
!!!???
no ale chyba nikt o zdrowych zmyslach, kto mieszka w okolicach Warszawy albo w mazowieckim nie pojedzie na administracje do Nowego Sacza, no bez przesady, w koncu w Wawie jest opor uczelni z administracja i to na naprawde wysokim poziomie, a do Nowego Sacza to ja sobe na wycieczke pojade w wakacje i Beskid Sadecki zalicze, cha, cha
24.06.2012
22.02.2012
tola43
jeśli pytasz o administrację to najlepszą szkołą prowadzącą ten kierunek jest Wyższa Szkoła Biznesu w Nowym Sączu, słyszałam, że maja bardzo dobrą kadrę (wymagającą ale jak widać daje to efekty)
gdzie na pedagogike?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
15.02.2012
14.02.2012
rachun
mnie interesuje bezpieczeństwo wewnętrzne, czy mozecie cos na tena temat podeslac. na stronie bylem, poczytalem, podoba mi sie, ale tam nie pisza, jak wygladaja zaliczenia i ile osob odsiewa sie po pierwszym roku. dodam, ze zamierzam studiowac zaocznie i pracowac jednoczesnie, wiec stopien trudnosci jest dla mnie dosc wazny, bo nie chcialby bulic i miec wylot.
jowisz
to jedna ze starszych uczelni warszawskich i ma dobra opinie, staraja sie trzymac poziom i nawet im sie to udaje.
14.02.2012
30.05.2011
Marzena
Jak ktos na administracje albo prawo sie wybiera, to do Chodkowskiej smialo. Uczelnia ma wysoka opinie wsrod studentow. Nie slyszalam glosow negatywnych.
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Częstochowska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu