• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 07-400 Ostrołęka, ul. Gorbatowa 15, (+29) 760 68 86, wsap1@home.pl

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce istnieje na rynku edukacyjnym od niemal trzydziestu lat. Kształci studentów na Wydziale Administracji na studiach licencjackich, na kierunku administracja w specjalnościach: administracja publiczna, służby porządku publicznego i kryminologia oraz rachunkowość i finanse publiczne. Ofertę uczelni uzupełniają studia podyplomowe w specjalnościach z zakresu: prawa, administracji, rachunkowości i zarządzania.

Szkoła rozwija współpracę międzynarodową uczestnicząc w programie Erasmus +, realizując w ten sposób wymianę studentów i pracowników z uczelnią partnerską - Uniwersytetem w Bari im. Aldo Moro we Włoszech. Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczną, w skład której wchodzą: dwie aule, sale wykładowe, pracownia komputerowa, laboratoria językowe i biblioteka z czytelnią. Studenci mogą również korzystać z przygotowanej dla nich bazy noclegowej. Osoby zainteresowane studiami z zakresu administracji w Ostrołęce mogą zapoznać się z oferowanymi specjalnościami oraz warunkami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.54 / 10
10 głosów

Opinie (12)
Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce, WSAP Ostrołęka

absolwent WSAP rocz. 2000
super uczelnia, zdobyta wiedza przydatna no i cała kadra i kwestura na 5+ pozdrawiam i wszystkim studentom i tym aktualnym i przyszłym powodzenia w zdobywaniu wiedzy.
22.11.2020
24.09.2018
Zadowolona
Jestem zadowolona z nauki w Wsap. Egzaminy wiadomo uczyć się trzeba ale jak się przysiadzie da się radę. Jak na każdej uczelni są przedmioty trudniejsze k łatwiejsze. Jest kilka terminów także na którymś się zaliczy jak się przysiadzie do tematu. Wazne by się nie poddawać po pierwszej porażce. Kadra ok wykładowcy też. Wiele wyniosłam z nauki. Polecam wszystkim 😀
Studentka WSAP
Witam , Obecnie studiuje (administrację) na tej Uczelni na drugim roku i również pracuje w tym samym kierunku ,moja starsza siostra skończyła ją jakiś czas temu i również pracuję w państwowej pracy jako urzędnik . Według mnie szkoła ma wysoki poziom nauczania i wybitną kadrę . Nie pracuję już tam Prof. Krystyna Pawłowicz , która wykładała na pierwszym roku prawo gospodarcze i wiecie co .. jako polityk jej nie lubię ale wykładowczynią była super . I proszę nie przekładajcie opinii o niej na uczelnie bo jest to opinia niesprawiedliwa i rażąca imię tej uczelni . Osoby wypowiadające się krytycznie o tej uczelni na bank w niej nie studiowali nie macie pojęcia jak czasem trudne są egzaminy i ile trzeba czasu ,żeby wykuć cały materiał i go zrozumieć . Pozdrawiam całą uczelnie i kadrę ... :)
04.04.2018
07.07.2017
topor11
WSAP w Ostrolece oprocz ogolnie zlej opini posiada jeszcze jeden kompromitujacy atut,a mianowicie zatrudnia p.Krystyne Pawlowicz,pseudo profesora,poslanke PIS,osobe o nie kontrolowanych wypowiedziach,dopuszczajaca sie rekoczynow,odgrazajaca sie niewygodnym dla niej dziennikarzom przeszkoleniu w szkole Rydzyka,szkole nienawisci i faszyzmu.Sama Pawlowicz oprocz soich teprii o tzw lewactwie jest osoba bez kultury,taktu,samokrytyki,pelna nienawisci i byc moze o watpliwej wiedzy.Taki osobnik nie powinien kompromitowac nawet uczelni nizszego szczebla jakim jest szkola w Ostrolece.
lukasz
uczelnia zatrudniajaca pseudo- panne profesor Pawlowicz nauczy na pewno jednego - nienawisci do Swiata... Jak taki czlowiek moze byc zatrudniony jako pedagog ??? Zenada, czy ktos sprawdzil papiery tej Panny ? Rodzice co wasze dziecko wyniesie z wykladow tej Specjalistki od zniewazania ... !!!!! Sa szkoly z tradycja i klasa, odradzam....
12.04.2016
05.01.2016
ELV
kto o zdrowych zmysłach decyduje się na uczelnie, której pseudo "profesorem" jest taka wybitna "intelektualistka" jak niejaka krycha pawłowicz? trudno o gorszą rekomendacje.
czy mają PRAWO?
to prawda ze maja Prawo? ich strona jest koszmarna, nic nie można znaleźć
31.08.2015
12.11.2013
którą uczelnię w Ostrołęce?
zbyt dużego wyboru w Ostrołece nie ma, więc pytanie: która z prywatnych polecacie i dlaczego?
Kaczka
Możecie mieć własne zdanie ale ja słyszałam, że Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce to niezła uczelnia, mam znajomą po ukończeniu WSAP i ona mówi, że jej się podobało , egzaminy zaliczała ale musiała się uczyć , jak wszyscy. Szkoła jak szkoła - nie ma lekko :)))
17.04.2013
12.12.2012
klaudiusz
Bezsensowna uczelnia. Naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy taką szkołą. Dostać się łatwo, niby wszystko odbywa się tak jak w innych szkołach ale pracy potem nie dostaniesz :P bądźcie bardziej ambitni i zainteresujcie się lepszą uczelnią!
Emil
Nie wiem kto tu studiuje ale też chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat tej szkoły. Dlaczego nikt nic tutaj nie pisze? Chyba nie warto podejmować nauki w Wyższej Szkole Administracji Publicznej w Ostrołęce skoro nie ma nią żadnego zainteresowania. Czy mam rację?
04.12.2012
05.04.2012
halo? halo !
kto studiuje w tej szkole???
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Poznańska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Opolski
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Zamojska
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi