• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 07-409 Ostrołęka, ul. Janusza Korczaka 73, (+29) 760 68 86, wsap@wsap.com.pl

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce istnieje na rynku edukacyjnym od niemal trzydziestu lat. Kształci studentów na Wydziale Administracji na studiach licencjackich, na kierunku administracja w specjalnościach: administracja publiczna, służby porządku publicznego i kryminologia oraz rachunkowość i finanse publiczne. Ofertę uczelni uzupełniają studia podyplomowe w specjalnościach z zakresu: prawa, administracji, rachunkowości i zarządzania.

Szkoła rozwija współpracę międzynarodową uczestnicząc w programie Erasmus +, realizując w ten sposób wymianę studentów i pracowników z uczelnią partnerską - Uniwersytetem w Bari im. Aldo Moro we Włoszech. Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczną, w skład której wchodzą: dwie aule, sale wykładowe, pracownia komputerowa, laboratoria językowe i biblioteka z czytelnią. Studenci mogą również korzystać z przygotowanej dla nich bazy noclegowej. Osoby zainteresowane studiami z zakresu administracji w Ostrołęce mogą zapoznać się z oferowanymi specjalnościami oraz warunkami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.36 / 10
15 głosów

Opinie (12)
Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce, WSAP Ostrołęka

absolwent WSAP rocz. 2000
super uczelnia, zdobyta wiedza przydatna no i cała kadra i kwestura na 5+ pozdrawiam i wszystkim studentom i tym aktualnym i przyszłym powodzenia w zdobywaniu wiedzy.
22.11.2020
24.09.2018
Zadowolona
Jestem zadowolona z nauki w Wsap. Egzaminy wiadomo uczyć się trzeba ale jak się przysiadzie da się radę. Jak na każdej uczelni są przedmioty trudniejsze k łatwiejsze. Jest kilka terminów także na którymś się zaliczy jak się przysiadzie do tematu. Wazne by się nie poddawać po pierwszej porażce. Kadra ok wykładowcy też. Wiele wyniosłam z nauki. Polecam wszystkim 😀
Studentka WSAP
Witam , Obecnie studiuje (administrację) na tej Uczelni na drugim roku i również pracuje w tym samym kierunku ,moja starsza siostra skończyła ją jakiś czas temu i również pracuję w państwowej pracy jako urzędnik . Według mnie szkoła ma wysoki poziom nauczania i wybitną kadrę . Nie pracuję już tam Prof. Krystyna Pawłowicz , która wykładała na pierwszym roku prawo gospodarcze i wiecie co .. jako polityk jej nie lubię ale wykładowczynią była super . I proszę nie przekładajcie opinii o niej na uczelnie bo jest to opinia niesprawiedliwa i rażąca imię tej uczelni . Osoby wypowiadające się krytycznie o tej uczelni na bank w niej nie studiowali nie macie pojęcia jak czasem trudne są egzaminy i ile trzeba czasu ,żeby wykuć cały materiał i go zrozumieć . Pozdrawiam całą uczelnie i kadrę ... :)
04.04.2018
07.07.2017
topor11
WSAP w Ostrolece oprocz ogolnie zlej opini posiada jeszcze jeden kompromitujacy atut,a mianowicie zatrudnia p.Krystyne Pawlowicz,pseudo profesora,poslanke PIS,osobe o nie kontrolowanych wypowiedziach,dopuszczajaca sie rekoczynow,odgrazajaca sie niewygodnym dla niej dziennikarzom przeszkoleniu w szkole Rydzyka,szkole nienawisci i faszyzmu.Sama Pawlowicz oprocz soich teprii o tzw lewactwie jest osoba bez kultury,taktu,samokrytyki,pelna nienawisci i byc moze o watpliwej wiedzy.Taki osobnik nie powinien kompromitowac nawet uczelni nizszego szczebla jakim jest szkola w Ostrolece.
lukasz
uczelnia zatrudniajaca pseudo- panne profesor Pawlowicz nauczy na pewno jednego - nienawisci do Swiata... Jak taki czlowiek moze byc zatrudniony jako pedagog ??? Zenada, czy ktos sprawdzil papiery tej Panny ? Rodzice co wasze dziecko wyniesie z wykladow tej Specjalistki od zniewazania ... !!!!! Sa szkoly z tradycja i klasa, odradzam....
12.04.2016
05.01.2016
ELV
kto o zdrowych zmysłach decyduje się na uczelnie, której pseudo "profesorem" jest taka wybitna "intelektualistka" jak niejaka krycha pawłowicz? trudno o gorszą rekomendacje.
czy mają PRAWO?
to prawda ze maja Prawo? ich strona jest koszmarna, nic nie można znaleźć
31.08.2015
12.11.2013
którą uczelnię w Ostrołęce?
zbyt dużego wyboru w Ostrołece nie ma, więc pytanie: która z prywatnych polecacie i dlaczego?
Kaczka
Możecie mieć własne zdanie ale ja słyszałam, że Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Ostrołęce to niezła uczelnia, mam znajomą po ukończeniu WSAP i ona mówi, że jej się podobało , egzaminy zaliczała ale musiała się uczyć , jak wszyscy. Szkoła jak szkoła - nie ma lekko :)))
17.04.2013
12.12.2012
klaudiusz
Bezsensowna uczelnia. Naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy taką szkołą. Dostać się łatwo, niby wszystko odbywa się tak jak w innych szkołach ale pracy potem nie dostaniesz :P bądźcie bardziej ambitni i zainteresujcie się lepszą uczelnią!
Emil
Nie wiem kto tu studiuje ale też chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat tej szkoły. Dlaczego nikt nic tutaj nie pisze? Chyba nie warto podejmować nauki w Wyższej Szkole Administracji Publicznej w Ostrołęce skoro nie ma nią żadnego zainteresowania. Czy mam rację?
04.12.2012
05.04.2012
halo? halo !
kto studiuje w tej szkole???
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Śląska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Politechnika Białostocka
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie