• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 02-520 Warszawa, ul. Wiśniowa 50, (+22) 602 44 20, sekretariat@swws.edu.pl

Akademia Wymiaru Sprawiedliwości to uczelnia zawodowa służb państwowych, utworzona przez ministra sprawiedliwości w 2018 roku. Do 2023 roku znana była pod nazwą Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości, wcześniej jako Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie.

Uczelnia posiada uprawnienia do prowadzenia jednolitych studiów magisterskich na kierunku Prawo oraz studiów licencjackich na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne. SWWS oferuje także studia w służbie kandydackiej na kierunku Penitencjarystyka, realizowane w Kaliszu.

Rekrutacja do Akademii Wymiaru Sprawiedliwości to dobry pomysł dla każdego, kto widzi swoją przyszłość w dziedzinach związanych z szeroko rozumianym bezpieczeństwem, porządkiem publicznym, prawem.




Ocena uczelni

7.04 / 10
133 głosów

Opinie (111)
Akademia Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie, AWS Warszawa

Rekrutacja AWS
odpowiedź dla Ala z dnia 18.05.2024
Dzień dobry. Jedynie finaliści olimpiad na szczeblu ogólnopolskim mogą uzyskać ulgi w postępowaniu rekrutacyjnym. Życzymy powodzenia w rekrutacji i mamy nadzieję, że zobaczymy się w październiku :)
23.05.2024
23.05.2024
Rekrutacja AWS
odpowiedź dla M11 z dnia 20.05.2024
Dzień dobry. Zgodnie z informacjami zawartymi w zakładce Rekrutacja na naszej stronie internetowej kandydaci na studia przyjmowani będą w ramach ustalonego limitu miejsc, który na kierunku Prawo wynosi 60. Dopiero po ogłoszeniu wyników egzaminów maturalnych kandydat może wpisać je w systemie IRK. Następnie na podstawie wyników egzaminów maturalnych wyliczane będą punkty rankingowe. Maksymalna liczba punktów rankingowych z przedmiotów maturalnych, które można uzyskać podczas rekrutacji na studia, wynosi 8. Punkty rankingowe za świadectwo dojrzałości „nowa matura” z danego przedmiotu obliczane będą według wzoru: punkty rankingowe za przedmiot = wynik maturalny x waga poziomu x waga przedmiotu (w zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku), gdzie: wynik maturalny to wynik maturalny z części pisemnej wyrażony w skali punktowej wynikający w stosunku 1:1 ze skali procentowej; waga poziomu: poziom podstawowy (P) – 0,5; poziom rozszerzony (R) – 1; waga przedmiotu: a) geografia lub historia lub WOS lub matematyka lub fizyka lub chemia lub biologia –0,04; b) język polski, język obcy nowożytny – 0,02. Poprzez indywidualne konto rekrutacyjne w IRK w terminie wyznaczonym w harmonogramie rekrutacji Uczelnia poinformuje o zakwalifikowaniu do przyjęcia na studia. Trzeba być dobrej myśli i mamy nadzieję, że do zobaczenia w październiku :)
M11
Dzień dobry, ile trzeba mieć punktów, żeby dostać się na prawo ?
20.05.2024
18.05.2024
Ala
Czy zajęcie 2 miejsca w konkursie "Pisz ustawę,zmieniaj prawo" pomoże w rekrutacji na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne?
Rekrutacja
odpowiedź dla YOLO z dnia 24.03.2024
Dzień dobry. Na terenie Kampusu Mundurowego znajduje się budynek, który w całości przeznaczony jest na siłownię. W budynku znajduje się bogato wyposażona siłownia, szatnia damska, szatnia męska, prysznice oraz sauna. Studenci mogą korzystać z siłowni bez ograniczeń w czasie wolnym od zajęć.
25.03.2024
25.03.2024
Rekrutacja
odpowiedź dla julka z dnia 25.03.2024
Dzień dobry. Na terenie Kampusu Mundurowego w Kaliszu znajduje się budynek, który w całości przeznaczony jest na siłownię. W budynku znajduje się bogato wyposażona siłownia, szatnia damska, szatnia męska, prysznice oraz sauna. Studenci mogą korzystać z siłowni bez ograniczeń w czasie wolnym od zajęć.
julka
Dzień dobry, czy uczelnia w oddziale w Kaliszu, ma jakąś siłownię dostępną dla funkcjonariuszy?
25.03.2024
24.03.2024
YOLO
Dzień dobry, czy uczelnia w Kaliszu ma siłownię dostępną dla studentów?
Rekrutacja AWS
odpowiedź dla Ss z dnia 28.09.2023
Dzień dobry. Immatrykulacja to uroczystość rozpoczęcia roku akademickiego połączona z ceremonią przyjęcia w poczet studentów uczelni. Immatrykulacja rozpoczyna się między innymi odśpiewaniem Gaudeamus igitur - studencka pieśń śpiewana w czasie uroczystości akademickich, przemową rektora. Później wszyscy obecni na sali studenci I roku recytują tekst ślubowania studenckiego. Na immatrykulację ubieramy się elegancko a obecność jest obowiązkowa. Czas trwania immatrykulacji to około 2 godziny. Pozdrawiamy i do zobaczenia 2 października w Warszawie lub 4 października w Kaliszu :)
28.09.2023
28.09.2023
Ss
Dzień dobry, chciałam się zapytać na czym polega immatrykulacja i ile będzie ona trwała? Pozdrawiam serdecznie :)
Rekrutacja AWS
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 25.09.2023
Dzień dobry. Nie ma wykazu podręczników. Prosimy czekać na informacje jakie przekażą wykładowcy, po rozpoczęciu studiów.
25.09.2023
25.09.2023
Zainteresowany
Dzień dobry, czy jest gdzieś dostępna lista podręczników, które należy zakupić 🙂?
Rekrutacja AWS
odpowiedź dla PP z dnia 21.09.2023
Dzień dobry. Jeśli jesteś studentem pierwszego roku to dane do logowania do usosa jeszcze nie zostały przekazane. Natomiast jeśli jesteś studentem II lub III roku i hasło nie działa, to proszę skontaktować się z Działem Organizacji Kształcenia. Telefon: +48 22 602 44 18 lub: +48 22 602 44 31. Pozdrawiamy :)
21.09.2023
21.09.2023
PP
Dzień dobry, gdzie mogę sprawdzić moje hasło do platformy USOS otrzymane od Działu Organizacji Kształcenia, ponieważ nigdzie nie jestem w stanie tego znaleźć?
AWS
odpowiedź dla BB z dnia 12.09.2023
Dzień dobry dziś czyli 18 września zostanie wysłana informacja poprzez system IRK
18.09.2023
13.09.2023
DOK
odpowiedź dla BB z dnia 12.09.2023
Dzień dobry Plan będzie dostępny około 20 września na Akademickiej Platformie Edukacyjnej - informacje szczegółowe zostaną do państwa wysłane około 18-19 września przez system IRK
Aldona K.
Podpinam się - kiedy będą plany zajęć? 😃
13.09.2023
12.09.2023
BB
Witam, kiedy będzie dostępny plan lekcji dla kierunku prawo na 1 rok? Czy to okolice końca września czy październik? Brdzie wysłany dostęp do usos na e-mail ?
Rekrutacja AWS
odpowiedź dla zainteresowany z dnia 03.09.2023
Dzień dobry. Zapewne na postawione pytanie najlepiej odpowiedziałby aktualny student kierunku Penitencjarystyka. Jako uczelnia możemy za to poinformować, że studia na kierunku Penitencjarystyka to studia elitarne kształcące przyszłych funkcjonariuszy Służby Więziennej. Skierowane są do osób zainteresowanych zdobywaniem wiedzy związanej z obszarem nauk prawnych, nauk o bezpieczeństwie, resocjalizacji, readaptacji społecznej osadzonych oraz zagadnieniami związanym z profilaktyką społeczną. Na studia może zostać przyjęta osoba, która pozytywnie przejdzie proces rekrutacji. Jednym z jego etapów są m.in. testy sprawnościowe oraz rozmowa kwalifikacyjna. Limit miejsc na kierunku Penitencjarystyka wynosi 60 osób. Studia, które umożliwiają zostanie funkcjonariuszem jednej z największych formacji służb mundurowych w Polsce muszą być wymagające. Praca funkcjonariusza Służby Więziennej jest bardzo odpowiedzialna, dlatego przygotowanie do pełnienia tej funkcji wymaga wysiłku i zaangażowania. Serdecznie zachęcamy do podjęcia studiów na Akademii Wymiaru Sprawiedliwości.
04.09.2023
03.09.2023
zainteresowany
Czy ciężko jest ukończyć studia I stopnia na kierunku Penitencjarnym?
Zainteresowany
Jak wyglądają zajęcia wychowania fizycznego na Penitencjarystyce I stopnia w Kaliszu?
03.09.2023
25.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Marek z dnia 24.07.2023
Dzień dobry. W Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości na kierunku Penitencjarystyka mamy studia stacjonarne I stopnia (służba kandydacka) z limitem 60 miejsc, studia niestacjonarne I stopnia (dostępne dla wszystkich) z limitem 50 miejsc, studia II stopnia niestacjonarne (dla funkcjonariuszy) z limitem 50 miejsc. Pozdrawiamy !
Marek
Ile jest miejsc na kierunku penitencjarystyka 1 rok ?
24.07.2023
23.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Mr z dnia 23.07.2023
Dzień dobry. Zajęcia niestacjonarne I stopnia na kierunku penitencjarystka w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości odbywają się na Kampusie Mundurowym w Kaliszu. Pozdrawiamy :)
Mr
Dzień dobry . Gdzie odbywają się zajęcia niestacjonarne na kierunku penitencjarystyka ( I stopnia ) ?
23.07.2023
21.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla RK z dnia 20.07.2023
Dzień dobry. Limit miejsc na kierunku Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości związany jest zarządzeniem Ministerstwa Sprawiedliwości, któremu oprócz Ministerstwa Edukacji i Nauki ustawowo uczelnia jest podległa.
RK
Witam, dlaczego limit miejsc na kierunek prawo jest tak niski? Wiem, że na innych uczelniach jest kilka razy więcej miejsc - stad moje pytanie.
20.07.2023
19.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla GG z dnia 19.07.2023
Dzień dobry. Limit przyjęć na jednolite studia magisterskie na kierunku Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości w roku akademickim 2023/2024 wynosi 60 miejsc.
GG
Ile osób będzie przyjętych na pierwszy rok prawa w systemie stacjonarnym?
19.07.2023
14.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Kamil z dnia 13.07.2023
Zajęcia z wychowania fizycznego na kierunku Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości realizowane są w programie 30 godzin w semestrze. Rodzaj aktywności dostosowywany jest do możliwości uczelni i oczekiwań studentów. Pozdrawiamy :)
Kamil
Jak wyglądają zajęcia wychowania fizycznego na prawie? Z góry dziękuję za odpowiedź
13.07.2023
05.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Patryk z dnia 05.07.2023
Dziękujemy za opinię! Z pewnością nasza oferta okaże się w praktyce doskonałym wyborem, który zaprocentuje w przyszłości. Do zobaczenia w październiku :)
Patryk
Miałem wiele rozterek i wątpliwości, jaką uczelnię wybrać. Po szerokiej analizie finalnie zdecydowałem się na wybór SWWS-u. Przekonuje mnie bogata oferta i możliwości - szczególnie w zakresie praktyki. Mam nadzieję, że będzie to trafiony wybór i świetne oraz owocne pięć lat. Wrócę za rok i podzielę się doświadczeniami! Do zobaczenia 😎
05.07.2023
04.07.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Rafał z dnia 04.07.2023
Dziękujemy za taki pozytywny komentarz :) Niech to będzie zachęta do zarejestrowania się na studia w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości!
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Paweł Brzozowski z dnia 04.07.2023
Cieszymy się, że SWWS wzbudza tyle pozytywnych emocji :) Serdecznie zachęcamy do rejestracji na studia na kierunku Prawo oraz Bezpieczeństwo wewnętrzne. Rekrutacja kończy się już 12 lipca 2023 r!
04.07.2023
04.07.2023
Rafał
Uczelnię zdecydowanie wyróżnia duża ilość zajęć praktycznych, które pozwalają na zdobycie potrzebnego doświadczenia oraz na przekonanie się, na czym tak naprawdę polega zawód prawnika. Poza tym panuje świetna atmosfera. Studenci mają stały kontakt z kadrą wykładowczą, co zapewnia indywidualne podejście do każdego z nich. Uczelnia dysponuje także akademikiem, który jest dobrze wyposażony.
Paweł Brzozowski
Bardzo przyjazna studentom uczelnia. Odpowiada mi praktyczny wymiar studiów. Można mieć mentora. Piękna i wygodna lokalizacja.
04.07.2023
30.06.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Adrian z dnia 30.06.2023
Dzień dobry. Na stronie internetowej Uczelni nie ma wymienionych wszystkich kół naukowych, które działają w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości. W ramach inicjatyw studenckich w SWWS funkcjonuje: - Koło Naukowe Bezpieczeństwa i Resocjalizacji, - Koło Naukowe Przyjaciół Historii SWWS, - Koło Naukowe Nauk Prawnych Collegium Pontyficum, - Klub Uczelniany AZS SWWS, - Samorząd Studencki KM Kalisz, - Samorząd Studencki Warszawa, - Szkoleniowa Grupa Interwencyjna SWWS, - Sekcja Bezpieczeństwa Praktycznego, - Kulinarne Pyszności w SWWS, - Koło Naukowe Komparatystyki Prawniczej, - Koło Naukowe Procesu Karnego, - Koło Naukowe Retoryki, - Drużyna Pożarnicza SWWS, - SWWS eSports, - Wspólnota Duszpasterstwa Akademickiego. Możemy pochwalić się, że w dniach 22 – 24 czerwca 2023 roku funkcjonariusze służby kandydackiej Sekcji Bezpieczeństwa Praktycznego Szkoły Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości uczestniczyli w kursie spadochronowym przeprowadzonym przez instruktorów Aeroklubu Białostockiego. Szkolenie obejmowało przygotowanie do wykonania samodzielnego skoku ze spadochronem. Więcej o tym wydarzeniu można przeczytać w aktualnościach SWWS: https://swws.edu.pl/kurs-spadochronowy-swws/ Serdecznie zachęcamy do czynnego udziału w inicjatywach studenckich organizowanych w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości!
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Beata z dnia 29.06.2023
Dzień dobry. Studia II stopnia (niestacjonarne) realizowane są wyłącznie w Kaliszu na kierunku penitencjarystyka. Zapraszamy serdecznie!
30.06.2023
30.06.2023
Adrian
Dzień dobry, czy na Uczelni działają obecnie trzy koła naukowe, które są na stronie czy są również inne? Chciałbym być dość aktywny, a nie wiem czy będzie taka możliwość
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Maturzysta z dnia 29.06.2023
Dzień dobry :) Nasze akademiki, zarówno Dom Studenta w Warszawie jak i Kampus Mundurowy w Kaliszu nie posiadają pokoi jednoosobowych. Dysponujemy jedynie pokojami dwuosobowymi. Cieszymy się, że studia w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości cieszą się tak dużym zainteresowaniem. Prawo w SWWS to wysokiej jakości studia stacjonarne, które łączą teorię z praktyką. Dzięki temu, podczas swojej edukacji będziesz mógł/mogła zdobywać praktyczne doświadczenie, które jest niezwykle cenne w branży prawniczej. Do zobaczenia w październiku!
30.06.2023
29.06.2023
Maturzysta
Cześć! Czy w akademiku są dostępne pokoje jednoosobowe? Studia wydają się być ciekawe, a prawo zawsze mnie interesowało. Mam nadzieję, że będę mógł zobaczyć się z Państwem w październiku! :)
Beata
Dzień dobry, Czy studia II stopnia (niestacjonarne ) są realizowane w Warszawie czy tylko w Kaliszu ?
29.06.2023
21.06.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 21.06.2023
Dzień dobry! W ramach studiów na kierunku Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości, studenci przez okres 3 lat zdobywają wiedzę teoretyczną zaś na 4 i 5 roku studiów koncentrują się na praktykach. Praktyki zależne są od wybranej ścieżki specjalizacyjnej: sądowo-prokuratorskej, prawniczych zawodów regulowanych lub konsularno-legislacyjnej. Wtedy też od 4 roku studiów uczelnia zapewnia praktyki m.in. w sądzie, w prokuraturze, w instytucji państwowej adekwatnej do wybranej ścieżki. Od 4 roku możliwe jest także branie udziału w symulacjach rozpraw organizowanych przez koła studenckie. Zapraszamy na stronę główną Prawa https://prawo.swws.edu.pl/ oraz na FB - Prawo SWWS. Dziękujemy za zainteresowanie studiami na kierunku Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości i mamy nadzieję, że do zobaczenia w październiku! Pozdrawiamy!
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Abiturient z dnia 21.06.2023
Dzień dobry. Oczywiście, zdjęcie o wymiarach 3 x 3,5 cm będzie wystarczające. Do zobaczenia na SWWS!
21.06.2023
21.06.2023
Zainteresowany
Dzien dobry! Jak wygladaja zajecia? Czy jest tam miejsce na elementy praktyczne? Np. Czy przeprowadza sie symulacje rozpraw? Od ktorego roku studiow mozna mowic juz o praktykach i praktycznym studiowaniu prawa? Oferta uczelni brzmi ciekawie. Pozdrawiam serdecznie!
Abiturient
Dzien dobry, czy mozliwe jest dostarczenie zdjecia o wymiarach 3 x 3,5 cm? Niestety u kazdego fotografa w okolicy jest to najmniejszy mozliwy wymiar - nie ma 2 x 2,5 cm. Zdjecie oczywiscie spelnia wymogi zdjecia do dowodu osobistego. Pozdrawiam
21.06.2023
07.06.2023
Rekrutacja SWWS
odpowiedź dla Ruda z dnia 06.06.2023
Dziękujemy za zainteresowanie kierunkiem Prawo w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości. Jeśli dobrze zrozumiałam, w pytaniu chodzi o zakładkę Eksperci, na stronie Prawa SWWS. Nasz kierunek współpracuje z wieloma ekspertam z obszaru prawa, jednak jeśli chodzi o kadrę wykładowców, to jest ona dostępna pod linkiem: https://nauka.swws.edu.pl/profile/. Wykłady odbywają się tylko w języku polskim. Natomiast podczas lektoratu z języka angielskiego studenci poznają anglojęzyczne zwroty z dziedziny prawa. Zagraniczni eksperci pojawiają się m.in. na organizowanych przez Uczelnię konferencjach. W takich sytuacjach oczywiście jest też tłumacz. Bardzo serdecznie zachęcamy do studiów na kierunku Prawo na SWWS. Jest to prężnie rozwijająca się Uczelnia z bogatym zapleczem dydaktycznym. Oferujemy studentom trzy ścieżki specjalizacyjne: sądowo-prokuratorską, prawniczych zawodów regulowanych, konsularno-legislacyjną. Uczelnia zapewnia także praktyki: w sądzie,w prokuraturze, specjalizacyjne w instytucji państwowej adekwatne do wybranej ścieżki. Gwarantujemy indywidualne podejście do studenta, pracę w małych grupach ćwiczeniowych i system mentoringowy polegający na przypisaniu wykładowcy do studenta, który będzie nadzorował postępy i rozwój w kierunku obranej ścieżki specjalizacyjnej. Wsparcie mentora będzie obejmować także przygotowanie do zdawania egzaminów na wybraną aplikację.
Ruda
Na stronie uczelni przy opisie kierunku Prawo są informacje o kadrze, w tym z Europy, sporo obcobrzmiących nazwisk. Czy wykłady tych nauczycieli są w języku angielskim? Jestem niezły z angielskiego, ale jednak słownictwo branżowe prawnicze podczas wykłądu może okazać się barierą. Czy ktoś tłumaczy te zajęcia albo są streszczenia po polsku? Jak w ogóle oceniacie studia prawnicze w tej uczelni, czy warto?
06.06.2023
28.06.2022
Xyz
Bardzo dobra uczelnia. Polecam
daniel
Bardzo dobra uczelnia, ciekawe konferencje naukowe, miła kadra.
28.06.2022
28.06.2022
Daniel
Bardzo miła kadra, ładny budynek, komfortowy akademik, możliwość rozwoju naukowego - sam brałem udział w dwóch konferencjach naukowych.
Basia
Uczelnia ma predyspozycje zostać jedną z najlepszych uczelnie w Warszawie, ponieważ zaangażowanie wykładowców i administracji jest bardzo motywujące do działania.
13.06.2022
13.06.2022
Ada
Wielkim plusem na kierunku prawo w SWWS jest dostęp do najnowszych artykułów i decyzji na platformach prawniczych np. LEX, jak również świetnie wyposażona biblioteka bardzo zachęca.
Katarzyna
Małe grupy ćwiczeniowe, świetna lokalizacja, przyjaźni wykładowcy to pojedyncze zalety SWWS
13.06.2022
12.06.2022
Olek
SWWS to był dobry wybór, dużym plusem są małe grupy ćwiczeniowe :)
Szefo
Od zawsze chciałem zamieszkać w Warszawie, SWWS mi to zapewnia, dlatego tam idę
12.06.2022
12.06.2022
Miłosz
Czytam w internecie o tej uczelni, dużo postów na fb, jeszcze się waham, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;P pewnie zamieszkam w ich akademiku bo za taką cenę i w centrum Warszawy to ja niczego lepszego nie znajdę a mają duży komfort
Bartek
Kolega poszedł na SWWS, ja wybrałem inną uczelnię. On już pracuje na zapewnionych przez uczelnię praktykach, ja muszę szukać pracy na wakacje.. Na drugim roku planuję się przenieść na SWWS :)
12.06.2022
12.06.2022
Paulina
Spróbuję swoich sił na SWWS od października, mam nadzieję na poznanie świetnych ludzi :) Warszawo nadchodzę!!
Mateusz
Każdy poleca, ciekawe jak jest naprawdę, macie jakieś info? Coraz bardziej chodzi mi po głowie SWWS
12.06.2022
11.06.2022
Mariusz B
Od kiedy u nas robią takie fajne uczelnie? Słyszałem od kolego że jest spoko. Może ktoś może powiedzieć odnośnie rekrutacji?
Kacper W
Trochę się zgubiłem w czasie. Czy jeszcze jest prowadzona rekrutacja?
11.06.2022
11.06.2022
Adrian G
Uczelnia w samym centrum miasta. Chyba nic lepszego nie znajdziecie!
Klaudiusz
Warszawa, same centrum miasta, jedna z opcji do rozważenia
10.06.2022
10.06.2022
harry
Coś nowego ta uczelnia, zastanawia mnie poziom, ostatnio robi się o niej głośno. Dużo piszą ciekawe ile prawdy..
Miłosz W
Widziałem na necie akademik, mają luksus
10.06.2022
10.06.2022
Władek Siwy
Ciekawa uczelnia, zwłaszcza że w Warszawie
Violetta
Polecam dla wytrwałych i ambitnych ludzi studia na SWWS w Warszawie.
10.06.2022
10.06.2022
Małgorzata
Szukam ciekawych i dostosowanych do studenta studiów. Czy SWWS to dobry wybór?
Gosia
Czytam opinie i widzę że jest to fajna uczelnia. Czy jeszcze mogę zgłosić się na studia?
10.06.2022
10.06.2022
Norbert Kk
Studiowanie bardzo przyjemne, imprezy w Warszawie jeszcze bardziej :p
Julia
Trudno się dostać? Do kiedy można składać dokumenty?
10.06.2022
09.06.2022
Justyna
Słyszałem od znajomych którzy tam studiują, że poziom nauczania naprawdę wysoki i warto pójść tam na studia
Piotr
Myśląc nad kierunkiem studiów zastanawiałem się na której uczelni będę miał największe możliwości rozwoju. Wybrałem SWWS i to była bardzo dobrze przemyślana decyzja. Wybór okazał się strzałem w 10 :))
09.06.2022
09.06.2022
Ignacy
Mając w planach bycie wykwalifikowanym prawnikiem odpowiednim wyborem będzie SWWS :)
Radek
Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości ma na celu kształcić najlepszych prawników w Polsce
09.06.2022
09.06.2022
Martyna
Dla mnie jednym z większych plusów uczelni jest jej akademik. Można mieszkać w Warszawie w komfortowych warunkach niewiele płacąc. Uczelnia zlokalizowana w samym centrum stolicy :)
Maciek
Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości to najlepszy wybór dla każdego kto chce studiować prawo
09.06.2022
09.06.2022
Wojtek
SWWS to uczelnia stwarzająca wiele możliwości, mająca do zaoferowania praktyki, wykwalifikowaną kadrę i przyjazne podejście do studentów. To był dobry wybór, polecam każdemu
Maks
Polecam, pomimo tego że dostałem się z listy rezerwowej nie żałuję mojego wyboru.
09.06.2022
09.06.2022
Michał
Praktyczny wymiar studiów, możliwość rozwoju na wielu płaszczyznach. Uczelnia przyjazna studentowi!!!
Sławomir
Pomimo początkowych obaw, uczelnia okazała się świetnym wyborem
09.06.2022
14.01.2022
Dział Organizacji Kształcenia SWWS
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 13.01.2022
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą edukacyjną Szkoły Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości. Jeśli interesują Cię jednolite, publiczne studia magisterskie na kierunku Prawo w pierwszej kolejności musisz zarejestrować się w systemie Internetowej Rejestracji Kandydatów (https://irk.swws.edu.pl) oraz posiadać świadectwo maturalne. Jeśli jesteś tegoroczną maturzystką – wyniki matur uzupełnisz po otrzymaniu świadectwa maturalnego. Głównym kryterium dostania się na studia prawnicze w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości jest uzyskanie dobrych wyników na maturze − decydują punkty rankingowe! Na podstawie wyników egzaminów maturalnych − wyliczane są punkty rankingowe. Maksymalne wartości punktów rankingowych, z przedmiotów maturalnych, które możesz uzyskać podczas rekrutacji na studia wynoszą łącznie 8 punktów. Punkty rankingowe z danego przedmiotu obliczane są według wzoru: pkt rankingowe za przedmiot = wynik maturalny x waga poziomu x waga przedmiotu. Więcej informacji na temat rekrutacji znajduje się w linku poniżej: https://prawo.swws.edu.pl/prawo/prawo-rekrutacja/ W przypadku zainteresowana studiami stacjonarnych pierwszego stopnia na kierunku penitencjarystyka dla funkcjonariuszy Służby Więziennej w służbie kandydackiej należy: • posiadać obywatelstwo polskie; • posiadać uregulowany stosunek do służby wojskowej; • korzystać z pełni praw publicznych; • dawać rękojmię prawidłowego wykonywania powierzonych zadań oraz rękojmię zachowania tajemnicy stosownie do wymogów określonych w przepisach o ochronie informacji niejawnych; • nie być karanym sądownie; • zdać maturę; • posiadać zdolność fizyczną i psychiczną do pełnienia służby; • złożyć podanie o przyjęcie do służby kandydackiej; • złożyć zobowiązanie do pełnienia służby po ukończeniu nauki przez okres 5 lat od dnia mianowania funkcjonariuszem w służbie stałej. Szczegółowe informacje dotyczące warunków i trybu przyjęć na studia znajdziesz w poniższym linku: https://swws.edu.pl/penitencjartystyka/
Wiktoria
Trudno jest się dostać?
13.01.2022
14.05.2021
Marco12
Nie ma nikogo kto studiuje na tej uczelni?
Wiktor
co to za uczelnia, jakaś nowa? mają już absolwentów prawa? może jacyś studenci się wypowiedzą, jak sie studiuje na prawie? z jakimi wynikami na maturze się dostaliście/
19.04.2021
27.01.2021
Zacharninio
Czy ciężko dostać się na studia mundurowe.Czy dużo osób składa papiery na studia mundurowe ?
Marco12
A wie ktoś może jaki był mniej więcej próg punktowy?
20.01.2021
16.11.2020
Leo
W kontekście poprzednich komentarzy chcę doprecyzować - szkoła przygotowuje również do pracy administracyjnej?
Kris
Podbijam pytanko. Jakie są perspektywy pracy po studiach?
05.10.2020
17.09.2020
zarobki w branży
tak z czystej ciekawości spytam, ile się zarabia po ukończeniu tej uczelni, już pracując jako strażnik w więzieniu? bo słychac było, że jakieś podwyżki były o 520 zł brutto. Ale jaka kwota bazowa? Możliwe że 3600 zł na rękę?
pytanko
nie chcę wyjść na Janusza, ale czy ta szkoła kształci typowych klawiszy? czyli idę na studia wyższe, żeby móc pracować w więzieniu, tak? jako ochrona, pilnujący, itd. Ale to oznacza, że całe życie musze już to robić? czy są jakieś inne możliwości, ścieżki awansu, coś dla bardziej ambitnych i chcących lepiej zarabiać? Co to jest ten stopień SW, od którego zależy uposażenie? kusi mnie sporo na tej uczelni, ale boję się zaszufladkowania. Napiszecie coś więcej, czego się spodziewać i ile zarabia się w takim więzieiniu? Na WAT ludzie piszą mega dużo, ciągle sa odpowiedzi, a tutaj jakoś siedzicie cicho, jak myszy pod miotłą, chi, chi.
03.09.2020
26.08.2020
tomo
Rozumiem, że w związku ze skoszarowaniem i charakterem studiów nauka na drugim kierunku innej uczelni nie wchodzi w grę?
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Artur z dnia 14.07.2020
Dzień dobry, Celem utworzenia studiów stacjonarnych I stopnia w służbie kandydackiej w Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie na kierunku Penitencjarystyka jest przygotowanie funkcjonariuszy więziennictwa do realizacji zadań wynikających z ustawy o Służbie Więziennej. W czasie trwania studiów studenci są skoszarowani, a Uczelnia zapewnia bezpłatne wyżywienie, zakwaterowanie i umundurowanie. Studenci otrzymują również uposażenie, którego wysokość uzależniona jest od posiadanego stopnia SW.
14.07.2020
14.07.2020
Artur
Uczelnia chwali sie na stronce darmowym wyżywieniem dla studentów, pomocą socjalną i pewną praca dla absolwenta. Czy rzeczywiście każdy może liczyć na zatrudneinie po ukończeniu studiów? Jak z tym wyżywieniem to wygląda? Warto?
Marek
Czy studia na uczelni są mundurowe? Czytałem na www, że studenci są skoszarowani. Czy studia cywilne są w ofercie?
25.05.2020
18.05.2020
Asia
Witam. Czy osoby studiujące inny kierunek również mogą brać udział w rekrutacji? Czy jest jakiś limit wiekowy? Dziękuję :)
Izabela
Witam jak ktoś jest na tych studiach albo już je ukończył .Proszę o komentarz . Mam parę pytań.
25.04.2020
22.04.2020
Karo
Czy jest lub czy będzie możliwość po uzyskaniu tytułu licencjata kontynuowanie studiów w celu zdobycia tytułu magistra? Czy powstaną może jednolite studia magisterskie? Czy są zajęcia z samoobrony lub sztuk walki, a jeśli tak to czy są one prowadzone od podstaw dla osób które nigdy wcześniej nie miały styczności z samoobroną?
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
Dzień dobry, studenci Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki są jednocześnie funkcjonariuszami Służby Więziennej. Jako absolwenci mają gwarancję zatrudnienia w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej w całej Polsce.
20.04.2020
16.04.2020
Aleks
Czy ktoś kończył tę szkołę? Jak jest z pracą?
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Mat z dnia 18.03.2020
Dzień dobry, Celem utworzenia studiów stacjonarnych I stopnia w służbie kandydackiej w Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie na kierunku Penitencjarystyka jest przygotowanie funkcjonariuszy więziennictwa do realizacji zadań wynikających z ustawy o Służbie Więziennej.
19.03.2020
18.03.2020
Mat
Czy kierunek przygotowuje kadry typowo pod instytucje więzienne? Czy są jakieś inne ścieżki zatrudnienia?
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 13.08.2019
Dzień dobry, Bardzo duże zainteresowanie ofertą WSKiP wynika wg nas m.in. z atrakcyjności studiów jakie proponujemy i opisujemy na naszej stronie www. Mieliśmy wyraz tego w bardzo licznych zgłoszeniach rekrutacyjnych. Jednocześnie wiemy, że specyfika Uczelni nie każdego interesuje. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu studiów, na miarę Pana potrzeb, oczekiwań i zainteresowań.
20.08.2019
13.08.2019
Zainteresowany
Dziękuję mam już komplet informacji (a w zasadzie pewność) że to rodem z dawnych czasów szkółka mundurowa i nie dla mnie. Na marginesie. wasza strona uczelniana wprowadza w błąd ewentualnych zainteresowanych - dużo słów a mało treści i prawdziwych informacji. np. brak programu studiów i informacji o wykładowcach (z imienia i nazwiska, żeby sobie sprawdzić jaki jest właściwie profil studiów i poziom kadry) sugeruje że nie ma czym się pochwalić.
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 09.08.2019
Dzień dobry, Z uwagi na fakt, że Uczelnia rozpoczyna swoją działalność to stopniowo będziemy rozszerzać naszą ofertę edukacyjną. Statutowym celem działalności Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie jest kształcenie i wychowywanie funkcjonariuszy Służby Więziennej, funkcjonariuszy innych służb oraz osób cywilnych. W roku akademickim 2019/2020 uruchamiamy studia na kierunku Penitencjarystyka dla kandydatów na funkcjonariuszy w służbie kandydackiej Służby Więziennej.
12.08.2019
09.08.2019
Zainteresowany
Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam w związku z tym pytania: Na stronie uczelni czytam że Absolwenci Uczelni będą posiadać odpowiednie przygotowanie do pracy w wyspecjalizowanych instytucjach administracji rządowej i samorządowej; w organizacjach społecznych i edukacyjnych; w instytucjach i organizacjach międzynarodowych oraz w instytucjach zajmujących się dozorem osób mających konflikt z prawem. Nie bardzo rozumiem po co to skoszarowanie jeżeli mam po studiach pracować w organizacjach społecznych i edukacyjnych. Czy konieczne jest wstępowanie do tej służby kandydackiej bo ja nie chce pracować w mundurze.
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 07.08.2019
Dzień dobry, Absolwent Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, otrzyma dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Penitencjarystyka i tytuł zawodowy licencjata penitencjarystyki. Penitencjarystyka znajduje się w dziedzinie nauk społecznych w obszarze dyscyplin naukowych: nauki prawne, nauki o bezpieczeństwie, nauki socjologiczne, pedagogika i psychologia. Decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego po opinii Polskiej Komisji Akredytacyjnej Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie zostały nadane uprawnienia do prowadzenia studiów pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku „penitencjarystyka”. Zachęcamy również do zapoznania się z informacjami na naszej stronie: https://wskip.edu.pl/podstawowe-informacje-o-uczelni/ https://wskip.edu.pl/ksztalcenie/
08.08.2019
07.08.2019
Zainteresowany
Jaki dyplom dostanie absolwent. To że licencjata to wiem, ale czego - penitencjarystyka to właściwie jaka dziedzina i dyscyplina naukowa? Będę licencjatem więziennictwa? A co z akredytacją - na stronie PKA ta uczelnia nie występuje - żeby się później nie okazało, że dyplom jest nie ważny.
Andrzej
mam wrażenie, że dopóki w tej uczelni nie zaczną studiów pierwsi studenci, to trudno będzie o ocenę i opinie o tej nowej szkole. Jedyne, co na plus wygląda to że bez kasy studia, plus system dofinansowań. Ale z drugiej strony to zakoszarowanie z lekka mnie odstrasza. Co sądzicie?
12.04.2019
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Piotrkowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie