• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (70)
Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie, WSTiJO Warszawa

Rekrutacja WSTiJO
odpowiedź dla asdfghjkll z dnia 19.05.2021
Należy spełnić wymóg znajomości języka angielskiego na poziomie minimum C1 (potwierdzony odpowiednim certyfikatem - lista dostępna na stronie https://wstijo.edu.pl/filologia-angielska/filologia-angielska-studia-magisterskie.html#dokumenty-i-warunki ). Poza tym nie stosujemy dodatkowych kryteriów rankingowych.
20.05.2021
19.05.2021
asdfghjkll
Czy ciężko jest się dostać na filologię angielską na studia magisterskie?
Rekrutacja
odpowiedź dla Rekrutacja z dnia 24.04.2021
Tak, oczywiście - rekrutacja jest już otwarta. Zapraszamy do rejestracji online na stronie wstijo.warszawa.pl oraz do kontaktu telefonicznie, mailowo lub przez fanpage FB.
26.04.2021
24.04.2021
Rekrutacja
Czy wiadomo już coś o rekrutacji na studia 2 stopnia TiR 2021/2022?
Ada
Czy teraz, zimą będzie rekrutacja na turystykę?
07.01.2021
16.11.2020
Pati
Wiem, że obecnie wszystko nie funkcjonuje standardowo, ale przyszłościowo spytam, czy uczelnia organizuje praktyki na Turystyce i gdzie?
Student
Jakie dokumenty należy złożyć aby podlegać obowiązkowemu ubezpieczeniu zdrowotnemu?
28.10.2020
08.10.2020
Rafał
odpowiedź dla Student z dnia 08.10.2020
Można wysłać listownie, jednakże złożenie osobiście w kwesturze jest pewniejsze (i może być szybsze).
Student
Czy w nioski o stypendium i dokumentację można wysłać listownie czy tylko osobiście?
08.10.2020
21.09.2020
Kwestura WSTiJO
odpowiedź dla Student z dnia 21.09.2020
Ogłoszenie dotyczące składania wniosków stypendialnych na semestr zimowy 2020-2021 pojawi się jak zwykle na początku października, z terminem składania ok. 1 miesiąca. Na stronie dostępne są wzory dokumentów z ubiegłego roku, jeżeli będą miały miejsce jakiekolwiek zmiany, dokumenty zostaną zaktualizowane. Lista aktualnych dokumentów będzie zamieszczona razem z ogłoszeniem.
Student
Czy na rok 2020-2021 są już informacje odnośnie progu uzyskania stypendium dziekana? Ewentualnie czy sa już gdzieś dostępne dokumenty? Niestety z tego co widzę na stronie dokumenty są sporadycznie aktualizowane.....
21.09.2020
30.08.2020
.
Czy wybiera się ktoś na filologię angielską niestacjonarnie?
.
W dniu, w którym zaniesiesz do uczelni wszystkie dokumenty (świadectwo maturalne, ukończenia szkoły średniej, zdjęcia itd) jesteś już przyjęta/y do szkoły
19.08.2020
13.08.2020
.
Czy wiadomo kiedy będą wyniki rekrutacji?
.
Cześć. Wybiera się ktoś na studia niestacjonarne kierunek turystyka i rekreacja? :)
01.08.2020
12.07.2020
REEE
Mam pytanie, studiuję turystykę na licencjacie na WSTIJO,jestem na trzecim roku, chciałabym na mgr iść na filologię angielską na tej samej uczelni, czy uważacie, że to ma sens i czy dam sobie radę nie studiując filologii ang na licencjacie? Mój angielski jest na poziomie B1/B2
Student
Nie polecam uczelni, brak organizacji . Jak już chcecie płacić to za to naprawdę nie warto, DNO uczelnia, szkoda pieniędzy.
19.06.2020
10.06.2020
Student
Zdecydowanie nie polecam. Organizacja i porządek to zdecydowanie słowa obce dla tej uczelni. Informacje przekazywane studentom są niespójne, często zmieniane. Wykładowcy bez żadnych podstaw chcą ponawiać egzaminy... Dialog nie istnieje.
Student
Jestem pod wrażeniem, że ocena tej uczelni jest tak wysoka. Na uczelni jest ciągły brak organizacji i brak komunikacji dziekanat- wykładowca. W "normalnym" trybie studiów chaos był jeszcze do zniesienia. Niestety zajęcia online nie są na rękę studentów (choć były zapewniania że będzie łatwiej). Wykładowcy bez podstaw oskarżają o ściąganie i unieważniają egzaminy. Sami musimy się domyślać o egzaminach przedmiotów "PNJA". Niestety ale większość wykładowców jest niekompetentna, nie mają wiedzy którą próbują przekazać. Zdecydowanie to my moglibyśmy ich wielu rzeczy nauczyć. Na 3 rok zdecydowanie przenoszę się na inną uczelnie, bo płacić tutaj tu wstyd. Zdecydowanie nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem
09.06.2020
09.06.2020
Student(ka)
Nie polecam tej szkoły . W tym roku bardzo nie ogarnięty byli zajęcia . Wykładowcy nie mają wiedzy jaka forma zaliczenia ma być , robią powtórny egzaminy, unieważniają zaliczenia bez dowodów, Po wystawieniu ocen usuwają ich. Magistrzy nie mają prawa egzaminować, a tu można się spodziewać wszystkiego.
Johnny
Uczelnia nie informuje uczniów o terminach dodatkowych egzaminów - muszą sami się domyślać i dopytywać. Nauczyciele robią te same egzaminy po kilka razy wedle własnego uznania, nie szanując czasu ludzi pracujących. Ogólnie bardzo duży bałagan i dezinformacja. Nie polecam tej szkoły, rozglądam się za nową.
09.06.2020
09.06.2020
Bogdan czura
odpowiedź dla Student/ka z dnia 05.06.2020
Witam, dziękujemy za cenne uwagi. W celu wyjaśnienia sytuacji i podjęcia odpowiednich kroków prosimy o przesłanie konkretnych informacji (nazwisko wykładowcy lub przedmiot prowadzony) na adres email: administrator@e-wstijo.edu.pl. Z poważaniem. Administrator WSTiJO
Student/ka
W czasie gdzie zajęcia odbywają się online wykładowcy postanowili robić dwa razy więcej rzeczy niż na zwykłych zajęciach a zamiast jedno zaliczenie z danego przedmiotu robią po kilka. Nie wszyscy studenci mają czas i siedzą w domu niestety ale niektórzy teraz pracują więcej niż wcześniej więc może warto pomyśleć i nie utrudniać
05.06.2020
15.05.2020
Agnieszka Rossa, Kwestura WSTiJO
odpowiedź dla O z dnia 12.05.2020
Szanowni Państwo, Kwestura w rzeczywistości nie jest tak groźna jak mogło by to wynikać z powyższego komentarza. Przede wszystkim, pracownicy na nikogo nie krzyczą, mają natomiast obowiązek upominania oraz egzekwowania należności nie zapłaconych rat. Niestety, odnotowujemy przypadki notorycznego nie wywiązywania się z terminowych wpłat przesz niektóre – powtarzające się – osoby, w tym pobierające wysokie stypendia, co jest zachowaniem nie tylko niekomfortowym, ale też karygodnym. Płacenie w terminie czesnego jest w interesie studenta, gdyż jest podstawą wypłacenia stypendium, Które jest niejednokrotnie (jak np. w tym przypadku) wyższe od rat czesnego. Kwestura działa na podstawie wytycznych od Władz Uczelni i Ministerstwa, określających, że dotacja jest przelewana wtedy, gdy jest opłacone czesne przez studenta. Nikt nikomu nie grozi. Bez względu na sytuację, wszyscy studenci są traktowani jednakowo przez Uczelnię. Natomiast w związku z pandemią, decyzją władz uczelni, mając na względzie możliwą trudniejszą sytuację studentów, począwszy od lutego b.r. nie są naliczane odsetki za zwłokę w opłacie czesnego.
O
Tak jak wykładowcy są bardzo dobrzy i przekazują wiedzę w sposób zrozumiały i prosty ,dziekanat działa sprawnie, to kwestura w WSTiJO pozostawia wiele do życzenia. Jedna z Pań nie potrafi wypowiedzieć się adekwatnie do sytuacji, często bezpodstawnie krzyczy. Nie polecam załatwiania tam spraw. Nie polecam wybierania opłacenia czesnego w formie ratalnej, ponieważ gdy student spóźnia się z opłatą za studia (nawet niewiele dni, w dobie koronawirusa i z utratą pracy)) dostaje telefony z pretensjami, ponagleniami i groźbami odebrania stypendium socjalnego, które w danej sytuacji jest głównym źródłem opłaty uczelni. Miałam nadzieję robić magisterkę na uczelni ale teraz wiem, że z "profesjonalizmem" niektórych pracowników, ucieknę tuż po licencjacie. Pozdrawiam serdecznie
12.05.2020
22.04.2020
J
Czy jeśli ktoś ma poziom języka B1 to śmiało może zapisać się na te studia?
ASS
Czy studiuje tutaj ktoś filologię hiszpańską ?
21.04.2020
30.03.2020
REEE
Mój angielski jest na poziomie B2/C1
REEE
Mam pytanie, studiuję turystykę na licencjacie na WSTIJO,jestem na trzecim roku, chciałabym na mgr iść na filologię angielską na tej samej uczelni, czy uważacie, że to ma sens i czy dam sobie radę nie studiując filologii ang na licencjacie?
30.03.2020
08.01.2020
Kala
Czy ktoś miał problemu jeśli chodzi o prace licencjacką? Jestem na 3 roku i nie ma o tym żadnej informacji a dziekanat oczywiście nic nie wie :)
Hello
Moim zdaniem uczelnia jest w porządku, robię teraz mgr i widać, że poziom jest o wiele wyższy niż na lic. Wykładowcy są wymagający. Przepływ informacji jest na pewno lepszy niż jakieś 3 lata temu. Widać, że uczelnia idzie do przodu,pozdrawiam serdecznie! :)
21.11.2019
26.10.2019
Ninkaa
Studiuję filologię angielską zaocznie. Wykłady są w 90% po angielsku. Szkoła tania, ale jeśli chodzi o organizację i przepływ informacji to tragedia. Ciężko o zdobycie legitymacji. Jeśli ktoś chce iść na anglistykę bo lubi angielski to odradzam. Szkoły też nie polecam. Poziom dość słaby.
eff
Monika polecam :) ja juz na drugim roku i super uczelnia
26.09.2019
25.09.2019
Monika
Hej! ^^ Idzie ktoś na filologię angielską dzienną?
Gabi
Cześć! :) Wybiera się ktoś na filologie angielską zaocznie w tym roku?
07.09.2019
28.07.2019
FilologiaAngielska
Czy ktoś z was studiuje filolfilologię angielską stacjonarnie? Mam pytanie jak jest? Czy zajęcia są prowadzone po angielsku? Przy zapisie na studia podaję podaje się poziom na którym się jest w angielskim od B1 w wzwyż, czy to znaczy, że jest kilka "klas" według poziomu?
ALI
Witam , czy ktoś studiuje filologię hiszpańską zaocznie ? Czy ktoś może udzielić mi jakiś informacji?
24.02.2019
26.01.2019
mmm
Cześć, właśnie kończę 3 rok filologii angielskiej NST. Powiem tak, szkoła nie jest ani dobra, ani zła. Zależy na którego wykładowcę się trafi, jedni pomagają mimo, że nie muszą, inni mają studenta gdzieś. Na 2 roku cała nasza grupa zapisała się do promotorów, a w październiku okazało się... że zrezygnowali. Tak naprawdę do grudnia wiele osób nie wiedziało kogo będzie miało za promotora. Zdarzają się sytuacje że dziekanat popełni błąd i wyśle informację o braku zajęć nie do tej grupy co trzeba, ludzie nie przychodzą, profesor czeka... A potem profesor na 5 minut przed zajęciami powiadamia dziekanat że jest chory. Dziekanat domaga się odsetek nie wiadomo za co, trzeba im często wysyłać potwierdzenie wykonania przelewów.Od 1 lub 2 roku mieliśmy zajęcia z hiszpańskiego z Native Speaker'em, teraz nie dość, że ten pan odszedł to skupiamy się tylko na powtorzeniu materiału. Poziom nie jest wysoki, z niektórych przedmiotów trzeba się pouczyć, z innych są sprawdziany abc. Ogólnie polecam szkołę osobom którym zależy jedynie na papierku, jeśli zaś zależy komuś na poszerzaniu wiedzy - lepiej iść gdzieś indziej.
Studentka
ciekawe, że wśród nas informacja podana przez Krystynę P. rozeszła się błyskawicznie, a przez niektórych nawet sprawdzona i potwierdzona. Władze WSTiJO nabrały wody w usta... Jak to wygląda w świetle ustawy o szkolnictwie wyższym?
22.12.2018
17.12.2018
Krystyna P.
Rektor WSTiJO dr Włodzimierz Banasik ma bardzo bogatą kartotekę w Inwentarzu IPN. IPN Ka 0046/184 TW pseudonim "Maks". Czy to trochę nie ośmiesza szkoły😆?
iberystyka
czy filologia hiszpańska jest od podstaw ? myślę o drugim kierunku i wpadłam na tę uczelnię? są tutaj studenci iberystyki i mogą napisać, jak oceniaja poziom i skuteczność nauki języka obcego?
23.11.2018
20.11.2018
Monika
Uczelnia od lipca nie zapłaciła wynagrodzeń za pracę podczas nieobowiązkowych wakacyjnych praktyk studenckich. WSTYD!
Patrycja
od jakiej średniej jest stypendium rektora w wstijo?
12.11.2018
28.09.2018
Eff
Nixi a czemu słabiutko? Że poziom jak w liceum czy gimnazjum czy co?
Nixi
WSTiJO anglistyka baaardzo słabiutko
18.09.2018
03.09.2018
porównanie szkół
wyskoczyły mi różne szkoły z w-Wy jak szukałam przez fil. angielską i iberystykę, min. ta - WSTiJObcych i WSLingwistyki. Czytam sobie opinie o obu i mam pytanie do Was. Czy macie porównanie obu tych szkół? swoje albo od znajomych? Tam przy tej Lingwistycznej jest full wpisów, chyba z 250, tutaj jakoś pustawo. Tam niby szkoła typowo językowa, bo lingwistyczna, ale opinie negatywne ma i jedna i druga szkołą. A może w ogóle szukać innej uczelni? Poradźcie.
działa
chyba modernizowali stronę uczelni .... już wszystko działa.
03.09.2018
22.08.2018
czy działa Wam ich stronka?
wyskakuje mi komunikat że połaczenie jest prywatne, i jakieś Errory, dziwne błedy. też tak macie?
Frez
Co za gorliwa obrona LSW . Ja słyszałem że w tej uczelni tzn LSW faktycznie jest słabo z poziomem i ilością zajęć, coś na poziomie minimum . Do tego przyjmują każdego kto sie tam zapisze co potem skutkuje fatalnym poziomem zajęć łącznie z tym że wykładowca ma problem żeby poprowadzić zajęcia zgodnie z planem . Moja koleżanka ( żadna Natalia ) stamtąd uciekła bo szkoda jej było marnować kolejny semestr . Ja studiuje w WSTiO turystykę , jak ktoś się wybiera to polecam , ciekawe zajęcia , dobry program tyle że niektórych wykładowców można by było wymienić
05.08.2018
09.05.2018
"Była koleżanka Natalii P."
Odpowiedź na poniższą opinię : Drogie WSTiJO treść poniższej wiadomości wiele wskazuje że jest to opinia napisana przez Natalię P. byłą studentkę LSW , która faktycznie (między innymi również na prośbę studentów ) została z tej uczelni usunięta. Jeśli do Was trafiła , to współczuję gdyż z rozmów z dziekanatem wiem że jest to osoba najbardziej konfliktowa jaką ta uczelnia w swojej już prawie 20-letniej historii miała w gronie swoich studentów. Ostrzegam więc , że jeśli coś tej Pani nie podpasuje to narobi Wam i Waszym studentom takich problemów że wszyscy będą mieli jej serdecznie dosyć. Nie znam Waszej uczelni więc nie oceniam z reszta weszłam tutaj z innych powodów a tu taka niespodzianka :) . Jakie jest LSW to Ci którzy je znają wiedzą jak jest , 20 lat na rynku i wielu zadowolonych studentów o czymś świadczy . A poniższa opinia , to zwykła zemsta za usunięcie z listy studentów osoby która nigdy na tę listę nie powinna była trafić . Dzisiaj studenci LSW mówią " uffff" , ale jak widać Natalia P. wciąż wyżywa się gdzie tylko może .
Przenosiny z tzw. "Anglistyki" w LSW
Panie w Dziekanacie bardzo miłe. W Wyższej Szkole Turystyki i Języków Obcych, znaczy się, bo w konkurencyjnym LSW, przy Karolkowej, to różnie bywa. Ale nie o tym chcę tutaj napisać, tylko o ewentualnych próbach przeniesienia się z marniutkiego LSW do położonego niedaleko WSzTiJO. Lista przedmiotów i przydział godzin w LSW są po prostu żenujące, natomiast w WSzTiJO wyglądają zdecydowanie obiecująco. Niestety, mimo jakichś tam wytycznych Ministerstwa Edukacji, uczelnie wyższe i pseudowyższe w Polsce, robią praktycznie co chcą. W przypadku tych lepszych uczelni kończy się wyśrubowaniem i zawyżeniem poziomu (vide chociażby UW), a w przypadku pseudouczelni takiej jak LSW czymś oczywiście wręcz zupełnie przeciwnym. Do czego zmierzam. Wiele można by napisać o tym, jak LSW traktuje swoich klientów. LSW zresztą bardzo się zawsze przy takiej okazji denerwuje i straszy sądem, wyrzuceniem ze studiów, etc.. Podam jeden, wielce wymowny, przykład. Studenci IV semestru zaocznej "anglistyki" LSW mieli w semestrze letnim 2017 w sumie aż całych 7 h literatury i historii języka specjalności. Wykładowca, dr Krzysztof Fordoński, umożliwił swoim studentom uczenie się tych dwóch ważnych, pamięciowych przedmiotów i tzw. "pracę własną" przez zaledwie 5 dni. Dnia szóstego odbyły się dwa testy zaliczeniowe. Tak jest w LSW prawie ze wszystkim. Czyli bardzo źle. Co widać od razu, jeśli ktoś tylko choć trochę zna się na rzeczy, no i oczywiście przy jakiejkowliek próbie zmiany LSW na inną uczelnię. Pewien student próbował tak zrobić. Wyszło mu w WSzTiJO po okazaniu Karty Przebiegu Studiów z LSW podobno aż ok. 30 "różnic programowych", w tym m.in. neurodydaktyka, mimo specjalizacji tłumaczeniowej, czyli 30 przedmiotów do zaliczenia w 4 miesiące, oprócz tych, które miały być przerabiane podczas semestru IV, na który to student miał nadzieje zostac przyjęty. Innymi słowy, porażka kompletna i konieczność zaczynania studiów od początku w WSzTiJO, mimo pełnych 3-ech semestrów zaliczonych w LSW. Już samo to wiele mówi i o LSW i o WSzTiJO. Tyle. Od LSW uczciwie radzę trzymać się jak najdalej. Naprawdę, nie tylko dlatego, że kanclerz i założyciel tej pseudouczelni, Nowakowski, studiował w Kijowie i w dodatku stosunki międzynarodowe. O WSzTiJO i studiowaniu tam niech wypowiedzą się ci, którzy próbowali. Pozdrawiam.
16.01.2018
04.11.2017
stoodent
FIL.ang! Naprawdę, jeśli o anglistykę chodzi, bardzo odradzam wszystkim fatalne LSW. O WSTiJO i ich anglistyce na razie nic nie wiem. Na pewno warto studiować ten kierunek na UW i w SWPS. Anglistyka w SWPS ma program bardzo podobny do anglistyki UW, czyli naprawdę niezły.
fil. ang.
pytanie do osób interesujących się anglistyką: załóżmy że się nie dostanę na filologię angielską na UW, co jest raczej oczywiste, ale chcę studiować anglistyke z Warszawie na jakiejśc uczelni prywatnej. To co polecacie? Która szkoła i dlaczego ta? Maie jakieś rozeznanie, porónanie, opinie swoje czy od innych studentów?
21.03.2017
21.08.2016
TiR
Interesuje mnie jak wyglądają studia na turystyce i rekreacji? piszcie wszystko o tym kierunku, jaie macie wrażenia, jaki jest poziom, kada, itd.
zuza
koniecznie osoby zarządzające powinny zmienić podejście do studenta i do prowadzenia uczelni, my sygnalizujemy różne rzeczy, oni obiecują poprawę, zatem zobaczymy co z tego wyjdzie
22.09.2015
24.06.2015
xxxx
Wszędzie tylko nie do WSTiJO. Szkoła beznadziejna, szkoda pieniędzy i czasu ... Poziom nauki - masakra, a dziekanat - szkoda gadać, nic się nie można dowiedzieć, a jak o coś poprosisz to wychodzisz zły jak osaaaa. Nic nie pomogą. Te wstrętne baby siedzą tam niepotrzebnie - pasożyty ... Płacisz tyle kasy a traktowany/a jesteś jak śmiecia.
Mała
Turystyka w miarę ale anglistyki nie brała bym w ogóle pod uwagę
10.06.2015
01.10.2014
elen
Raczej kiepsko
Renata
Czy może ktoś powiedzieć jak wygląda anglistyka na tej uczelni, jaki poziom czy faktycznie dobrze uczą - słyszałam od znajomych że tak ale może jakiś student się wypowie - please
08.08.2014
23.06.2014
Kamila
Czesc. Powiedzcie cos o WSTIJO. Jak atmosfera w szkole, jak ludzie, wykładowcy. Jakie macie o niej zdanie. Rozważam takze uczelnie warszawska. Oczywiscie mowie tutaj o turystyce.
WSTIJO
Hej! Zaczyna ktoś może naukę na tej uczelni od października? Jeśli tak,to jaki kierunek? Z góry dzięki. :)
30.08.2013
26.08.2013
ewa
I jak z tą turystyką na prywatnych uczelniach w Warszawie bo nie wiem którą uczelnię wybrac
aka19
podobno na turystyce na zaocznych należy mieć zdaną maturę z geografii aby się dostac..? to prawda!!!? proszę o pilną odp!!!
11.08.2013
29.06.2013
alalala
Potrzebuję waszych opinii... Myślicie, że ten pomysł "managerskich studiów hotelarskich" ma jakiś sens? Tak naprawdę turystyka jest na tak wielu uczelniach, ze znalezienie pracyw zawodzie graniczy z cudem. Więc jak myślicie, warto się na to porywac, co więcej na tej właśnie uczelni?
hon
socjologia rynku mody? Brzmi jak marzenie! Super kierunek, ale kurde co potem? Coś wątpię żeby była potem praca, ale studia dla mnie jak marzenie, od zawsze się interesowałam modą prowadzę fashion blog.... Nie wiem czy ryzykować i iść na te studia, jak myślicie?
18.07.2012
06.03.2012
kasia86
Ja studiowałam na WSTiJO turystykę i rekreację na licencjacie a teraz zaczęłam magistra, specjalność komunikacja społeczna i dziennikarstwo. Mi się szkoła i kierunek podoba, jeżeli chcesz się przyłożyć do nauki to zostanie sporo w głowie. O Almamerze nie słyszałam pochlebnych opinii - drogie czesne, bałagan straszny w dziekanacie, zamieszanie z wykładowcami. Do Skarbka miałam iść ale nie było tylu chętnych i nie uruchomili roku
turystyka i rekreacja
przegladam od kilku dni szkoly warszawskie pod katem kierunku, ktory chce studiowac, mam na mysli turystyka i rekreacja, okazuje sie, ze jest dosc popularny, bo ma chyba z 10 szkol, zarowni takie, ktore z nazwy sa nakierowane na tusrystyke albo hotelarstwo, jak i zupelnie inne, typu Vistula, Almamer, Skarbek, itd. podpowiedzcie prosze, jesli macie rozeznanie, co sadzicie o tym kierunku w Warszawskich szkolach prywatnych, ktora szkole wybrac, no i dlaczego?
29.02.2012
22.02.2012
mania93
w sumie czemu nie? jeśli ktoś interesuje się modą i chciałby pracować jako projektant to chyba dobrze, że ma możliwość również dowiedzieć sie jak założyć własną firmę, jak nią zarządzać...osobiście nie znam nikogo kto studiował by na tym kierunku więc nie posiadam opinii innych na ten temat ale wydaje mi sie całkiem spoko kierunkiem
Romeo
to podobny jedyny takie kierunek w Polsce... nie słyszałam o nim żadnych szczegółów oprócz tego, że to jak gdyby połączenie kierunków takich jak: projektant mody i zarządzanie, wydaje się nawet ciekawy ale nie wiem czy przyszłościowy...
09.12.2011
30.05.2011
Kaja
o co chodzi z tym menadzerem mody, bo nie rozumiem?
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego