UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (415)
Zuzanna
Dzień dobry, jakie było w ostatnich latach zainteresowanie na kierunek pedagogika specjalna?
25.02.2021
25.01.2021
klaudia
Jestem mega zadowolona z wyboru tej uczelni. Zrobilam na niej licencjat, potem mgr. Trafiłam na super wykladowców, były duż możliwości rozwijania swoich umiejętności - jeśli tylko ktoś idzie tam z pasji, zainteresowania i z chęciami :)
Jarosław Janowski
Nie, nie prowadzimy obecnie rekrutacji na studia po maturze. Najbliższa planowana rekrutacja na studia będzie rekrutacją na rok akademicki 2021/2022, czyli na studia rozpoczynające się od października 2021. Zapisy w tej rekrutacji rozpoczną się prawdopodobnie w czerwcu 2021.
18.01.2021
12.01.2021
Zosia
Czy teraz jest nabór na jakiś kierunek pierwszego stopnia lub mgr (po maturze).
Alicja
Od ilu punktów były przyjęcia na psychologię? Dużo jest osób na jedno miejsce?
30.11.2020
27.10.2020
Jarosław Janowski
W tego typu sprawach proponujemy kontaktować się z Dyrektorkami studiów. Kontakty do Dyrektorek można znaleźć na stronie internetowej uczelni.
Gabi
Mam pytanie odnośnie przeniesienia od 2 semestru, czy wymaga to dużo cierpliwości i jakie sa kryteria?
26.10.2020
17.10.2020
Ela
MAm pytanie o studia pedagogiczne. Jak wygląda strona praktyczna. Jak oceniacie kształcenie?
Maja
Witam, jakie są zasady rekrutacji na edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych na rok akademicki 2021/2022?
11.10.2020
18.09.2020
Jarosław Janowski
Informacje na ten temat pojawią się na naszej stronie internetowej do końca września.
Ona
Czy na I roku pedagogiki (I stopnia, licencjat) trzeba jakoś zaliczyć WF pomimo zdalnych zajęć? I kiedy będą nam wydane legitymacje?
17.09.2020
14.09.2020
Jarosław Janowski
Informacje na ten temat można znaleźć na stronie: http://www.aps.edu.pl/aktualno%C5%9Bci/zarz%C4%85dzenie-rektora-w-sprawie-organizacji-semestru-zimowego-w-roku-akademickim-202021/
Pedagogika licencjat
Czy wiadomo już co z nauczaniem? Będzie w 100% zdalne ? Kiedy można spodziewać się planu zajęć
13.09.2020
11.09.2020
Jarosław Janowski
Informacje na temat 2 tury rekrutacji na studia I stopnia i jednolite studia magisterskie można znaleźć na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/druga-tura-rekrutacji-na-studia-i-stopnia-i-jednolite-mgr/
Alicja
Czy w 2 turze trzeba płacić znowu 85zł? Na innych uczelniach płaci się raz niezależnie czy bierze się udział tylko w 1 turze czy w 2
11.09.2020
10.09.2020
Aleksandra
Kiedy odbędzie się 2 tura na studia I stopnia?
Jarosław Janowski
Informacje na temat specjalności realizowanych na kierunku psychologia znaleźć można na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/psychologia/jednolite-studia-magisterskie-stacjonarne-i-niestacjonarne/
09.09.2020
08.09.2020
Kaja
Czy na psychologii są jakieś specjalności/ścieżki kształcenia?
Jarosław Janowski
Na razie jeszcze nie wiemy, czy w drugiej turze będziemy oferować kierunek pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Informacje na temat oferty studiów pierwszego stopnia i jednolitych mgr oferowanych w ramach 2 tury pojawi się na stronach rekrutacji po zamknięciu 1 tury, co będzie miało miejsce ok. 10-11 września 2020
04.09.2020
04.09.2020
Jarosław Janowski
Tak, studia na kierunku interdyscyplinarne studia nad dzieciństwem i prawami dziecka są dostępne dla osób, które ukończyły studia pierwszego stopnia z zakresu historii
Jarosław Janowski
Informacje na temat progów przyjęć z lat ubiegłych można znaleźć na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/progi-punktowe-w-poprzednich-latach/
04.09.2020
03.09.2020
Weronika
Mam 302 punkty i chciałabym próbowac w 2 turze dostać się na jednolite magisterskie Pedagogika Wczesnoszkolna. Mam szanse czy dac sobie spokoj i szukać innej uczelni?
Ewa
Czy po historii można aplikować na interdyscyplinarne studia drugiego stopnia?
03.09.2020
03.09.2020
Piotrek Lewandowski
Mam 300 punktow. Jaka jest szansa przyjecia mnie na studia stacjnarne Pedagogika wczesnoszkolna ( studia magisterskie)
Jarosław Janowski
Informacje na temat stypendiów w APS znaleźć można na stronie: http://www.aps.edu.pl/studenci/wsparcie-dla-student%C3%B3w/stypendium-rektora/ APS jest uczelnią publiczną, więc mamy również stypendia socjalne: http://www.aps.edu.pl/studenci/wsparcie-dla-student%C3%B3w/stypendia-z-funduszu-pomocy-materialnej/
02.09.2020
02.09.2020
Jarosław Janowski
Limity przyjęć dla całej rekrutacji są dostępne na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/zasady-rekrutacji/ Zaś dla dodatkowych tur (czyli ilość miejsc, jakie zostają po pierwszej turze rekrutacji) można znaleźć tu: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/
Jarosław Janowski
Tego typu pytania prosimy kierować na rekrutacja@aps.edu.pl, gdyż moment uzyskania dostępu do USOS jest zależny na jaki kierunek studiów i w której turze rekrutacji dana osoba została przyjęta
02.09.2020
02.09.2020
Jarosław Janowski
Informacje na temat kwalifikacji z list rezerwowych są już dostępne na kontach kandydatów w systemie IRK.
IgaS
Czy na APS jest przyznawane stypendium rektora za wyniki w nauce? Ile miesięcznie ono wynosi?
01.09.2020
01.09.2020
Jarosław Janowski
Informacje na temat 2 tury rekrutacji na studia pierwszego stopnia i jednolite mgr zostaną opublikowane 10 września na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/
Ania
Dzień dobry. Gdzie mogę znaleźć informację jaki jest limit miejsc na wybranym kierunku? Najbardziej interesuje mnie pedagogika w trybie stacjonarnym. Pozdrawiam.
30.08.2020
29.08.2020
Karolina
Dzień dobry, mam pytanie dotyczące logowania się do USOS, mianowicie jak i kiedy mamy to zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Aga
Psychologia niestacjonarna- ile z przyjętych w pierwszej turze osób nie podejmuje nauki ? Jakie są szanse osób z listy rezerwowej?
28.08.2020
28.08.2020
Weronika
Kiedy będzie wiadomo ile zostało wolnych miejsc?
Jarosław Janowski
Informacje na ten temat będą prezentowane w trakcie dni adaptacyjnych. Informacje na ich temat pojawią się zapewne we wrześniu na stronach uczelni.
27.08.2020
27.08.2020
Jarosław Janowski
Należy będąc zalogowanym na koncie w systemie IRK wejść w zakładce "zgłoszenie rekrutacyjne" w "wyniki" - pojawi się lista rankingowa i będzie pokazana pozycja na liście danego kandydata.
Jarosław Janowski
Prosimy o więcej informacji w temacie przesłanej opinii i wyjaśnienie negatywnego stosunku do naszej uczelni. Każda opinia, nawet najostrzejsza powinna opierać się na argumentach, a tych w przesłanej opinii nie ma. Trudno zatem nam się do przedstawionej opinii odnieść. Życzymy wszystkiego najlepszego!
27.08.2020
26.08.2020
xyz
Jest ktoś z psychologii niestacjonarnej?
Maryś
Jak wygląda sprawa wybierania specjalności na pedagogice specjalnej (studia jednolite magisterskie, stacjonarne)? Po którym roku/w trakcie którego roku? Chciałabym wybrać logopedię, czy w związku z tym czeka mnie jakaś rozmowa kwalifikacyjna?
24.08.2020
24.08.2020
Mateusz
W jaki sposób mogę dowiedzieć się, który jestem na liście rezerwowej na psychologie? Gdzie mogę mieć wgląd w te listy?
Marcel
Ile średnio osób zakwalifikowanych odpada po pierwszej turze? Jakie miejsce na liście rezerwowej jest miejscem bezpiecznym (pedagogiki, socjologia)
24.08.2020
23.08.2020
Ap
Bardzo słaba uczelnia. W większości okropna kadra wykładowców. Zdecydowanie odradzam.
Jarosław Janowski
Zgodnie z danymi zamieszczonymi na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/progi-punktowe-w-poprzednich-latach/ to niestety chyba niekoniecznie. Ale już na studia zaoczne nie powinno być większych problemów.
20.08.2020
18.08.2020
Kamil
Uwaga w zeszłym roku miałem 436 punktów i mnie nie przyjęto - psychologia stacjonarne :
d0minik
Witam. Interesuje mnie psychologia stacjonarnie. Wiem, że nie ma narzucanych progów minimalnych, ale tak czysto teoretycznie czy 380 punktów mogłoby dać miejsce patrząc przez pryzmat poprzednich lat?
17.08.2020
16.08.2020
Jarosław Janowski
APS nie ustala z góry progów przyjęć na dany kierunek studiów. Opublikowane na stronie: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/progi-punktowe-w-poprzednich-latach/ dane mówią o tym, ile miała ostatnia przyjęta osoba w danym roku (podajemy dane z ostatnich dwóch lat). Te dane mogą dawać tyko orientacyjną wiedzę na temat zainteresowania kandydatów danym kierunkiem studiów, które co prawda utrzymuje się na podobnym poziomie od kilku lat, ale nie daje 100% pewności, że w danym roku (w tym roku) będzie ono dokładnie na tym samym poziomie. Więc nawet jako przedstawiciele APS nie możemy z góry określić, czy w tegorocznej rekrutacji, która się jeszcze nie zakończyła, uzyskany przez Ciebie wynik będzie wystarczający aby dostać się na socjologię. W latach ubiegłych był wystarczający. A w tym roku? Jeżeli chcesz spróbować, to zapraszamy na stronę rekrutacji: http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/ Zapisy trwają do 20 sierpnia 2020.
Kinga
Czy z 228 pkt dostane się na socjologię?
15.08.2020
13.08.2020
Wiktor
klaudia15 http://www.aps.edu.pl/rekrutacja/aktualno%C5%9Bci/progi-punktowe-w-poprzednich-latach/ Progi oczywiście nie są ustalane z góry, ale patrząc na poprzednie lata to na psychologię stacjonarną raczej nie ma szans, na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną stacjonarną może uda się załapać na styk, ale też nie ma gwarancji. Jako wyjście awaryjne możesz wybrać w trybie stacjonarnym pedagogikę, pedagogikę specjalną albo socjologię, czyli kierunki na które raczej spokojnie się dostaniesz z 240punktami.
klaudia15
Czy jak uzyskałam z tegorocznej matury 240pkt to jest szansa ze dostanę się na psychologię stacjonarna lub pedagogikę przedszkolna lub wczesnoszkolna również stacjonarna? Pozdrawiam
12.08.2020
30.07.2020
Maja
Co powiecie o kadrze? Chodzi mi o psychologię. Warto wybrać tą uczelnię?
Jarosław Janowski
W tamtym roku na socjologię ostatni przyjęty w ramach limitu miejsc kandydat miał 222 punkty na 800 możliwych do zdobycia, zaś na pedagogikę (studia I stopnia) miał 143 punkty na 800 możliwych do zdobycia.
22.06.2020
22.06.2020
Jarosław Janowski
W rekrutacji 2019/2020 mieliśmy na edukację artystyczną ok. 1,67 osoby na 1 miejsce, zaś na pedagogikę (licencjat) było to ok. 1,74 osoby na 1 miejsce.
Marek
Ile osób było chętnych w zeszłym roku na edukacje artystyczną a ile na pedagogike specjalną(licencjat)?
18.06.2020
18.06.2020
Maturalna
Dzień dobry, jaki był najniższy wynik pozwalający na zakwalifikowanie się na studia z socjologii i pedagogiki? Dziękuję i pozdrawiam
Jarosław Janowski
Proszę wejść na stronę: https://rekrutacja.aps.edu.pl/pl/offer/RSP2020/ Tam powinna być aktualna oferta studiów podyplomowych. Zaś kontakt do Sekretariatu Studiów Podyplomowych jest na stronie: http://www.aps.edu.pl/studia-podyplomowe-i-kursy/
18.06.2020
17.06.2020
Anita
Czy na www uczelni znajduje się oferta studiów podyplomowych? Kolejne strony przekierowują i nie można nic konkretnego znaleźć.
Maruralna
Dzień dobry, jaki był najniższy wynik pozwalający na zakwalifikowanie się na studia z socjologii i pedagogiki? Dziękuję i pozdrawiam
14.06.2020
12.06.2020
Jarosław Janowski
Ranking jest układany na podstawie łączniej noty z matury i autopzentacji lub z dyplomu i autoprezentacji. Waga tych składowych wyniku rekrutacyjnego jest 50/50.
EA
Ile trzeba zdobyć pkt z 600 możliwych z autoprezentacji na edukacji artystycznej żeby przejść do drugiego etapu? (licencjat)
10.06.2020
10.06.2020
Jarosław Janowski
APS nie ustala z góry progów przyjęcia na dany kierunek. Ostatecznie ilość punktów wystarczających do przyjęcia na studia wynika w ilości kandydatów na jedno miejsce. Wynik punktowy na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych otrzymuje się następująco. Bierzemy pod uwagę 3 przedmioty pisemnie zdawane na maturze: język polski, język obcy, oraz trzeci przedmiot do wyboru spośród pozostałych przedmiotów zdawanych w formie pisemnej na maturze. Wyniki procentowe przeliczamy na punkty: poziom podstawowy 1%=1punkt, poziom rozszerzony 1%=2punkty. Matematyka ma wyższy od innych przedmiotów przelicznik punktowy (poziom podstawowy 1%=2punkty, zaś poziom rozszerzony 1%=4punkty), stąd maksymalna ilość punktów możliwych do zdobycia wynosi 800. W przypadku kierunku edukacja artystyczna należy również doliczyć punkty z egzaminów praktycznych (stąd maksymalna liczba punktów wynosi 1400). W tamtym roku na PSYCHOLOGIĘ (studia stacjonarne) ostatni przyjęty kandydat miał 476 punktów na 800 możliwych do zdobycia. W przypadku studiów niestacjonarnych było to 271 punktów. W przypadku kierunku pedagogika specjalna ostatni przyjęty kandydat zarówno na studiach stacjonarnych, jak i na niestacjonarnych 137 punktów.
Katarzyna
Dzień dobry. Gdzie mogę znaleźć informacje jakie w tamtym roku były progi na psychologię i pedagogikę specjalną? Oba kierunki stacjonarnie.
09.06.2020
09.06.2020
Jarosław Janowski
APS nie ustala z góry progów przyjęcia na dany kierunek. Ostatecznie ilość punktów wystarczających do przyjęcia na studia wynika w ilości kandydatów na jedno miejsce. Wynik punktowy na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych otrzymuje się następująco. Bierzemy pod uwagę 3 przedmioty pisemnie zdawane na maturze: język polski, język obcy, oraz trzeci przedmiot do wyboru spośród pozostałych przedmiotów zdawanych w formie pisemnej na maturze. Wyniki procentowe przeliczamy na punkty: poziom podstawowy 1%=1punkt, poziom rozszerzony 1%=2punkty. Matematyka ma wyższy od innych przedmiotów przelicznik punktowy (poziom podstawowy 1%=2punkty, zaś poziom rozszerzony 1%=4punkty), stąd maksymalna ilość punktów możliwych do zdobycia wynosi 800. W przypadku kierunku edukacja artystyczna należy również doliczyć punkty z egzaminów praktycznych (stąd maksymalna liczba punktów wynosi 1400). W tamtym roku ostatnia przyjęta osoba na Pedagogikę specjalna miała 137 punktów na 800 (tak się złożyło, że taki sam wynik był na studia dzienne i zaoczne), zaś w przypadku kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna było to odpowiednio 289 punktów na studia dzienne i 215 na studia zaoczne
Ola
Cześć, mam pytanie, ile pkt miała osoba przyjęta w I turze rekrutacji na pedagogika specjalna i pedagogika przedszkolno i wczesnoszkolna?
08.06.2020
04.06.2020
Jarosław Janowski
Wszystko zależy z jednej strony od wyników ze studiów pierwszego stopnia, a z drugiej od wyniku rozmowy kwalifikacyjnej. Zasadniczo studia w APS na drugim stopniu z logopedii są przeznaczone wyłącznie dla osób, które ukończyły tę specjalność lub kierunek na studiach pierwszego stopnia - jest to kontynuacja specjalności/kierunku.
Julia
Cześć, czy ciężko dostać się na pedagogike specjalną II stopnia specjalność logopedia, zaoczne?
03.06.2020
29.05.2020
Podyplomowe
Szanowna Pani,w ofercie mamy 2 propozycje: dla nauczycieli po pedagogice specjalnej i dla nauczycieli po innych kierunkach. Szczegółowe opisy znajdują się na www.aps.edu.pl w zakładce studia podyplomowe-oferta na kierunku pedagogika specjalna. Zapraszam. W razie pytań proszę pisać na podyplomowe@aps.edu.pl Pozdrawiam. Ewa Skrzyniarz
CIEKAWA
Cześć, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych na tej uczelni? Interesuje mnie edukacja i terapia osób z autyzmem. Dzięki! :)
28.05.2020
27.05.2020
Jarosław Janowski
Na studiach I stopnia na pracy socjalnej specjalność wybiera się dopiero po rozpoczęciu studiów, bodajże w trakcie pierwszego roku - ale na pewni nie na początku studiów.
Edyta
Czy ciężko jest dostać się na pedagogikę specjalną lub pracę socjalną?
27.05.2020
27.05.2020
Edyta
Czy specjalności wybierana są na początku studiów, czy w ich trakcie? Chodzi mi o pracę socjalną.
Jarosław Janowski
W tamtym roku na psychologię niestacjonarną ostatnia osoba przyjęta w ramach limitu miejsc miała 271 punktów na 800 możliwych do zdobycia. Natomiast w zeszłym roku studia I stopnia na kierunku praca socjalna, ze względu na zbyt mała liczbę osób chętnych do pojęcia studiów, nie zostały uruchomione
25.05.2020
24.05.2020
Ciekawska
Jestem zainteresowana takimi kierunkami jak psychologia lub praca socjalna w trybie niestacjonarnym i jestem ciekawa jakie były w tamtym roku progi punktowe ?
Jarosław Janowski
Jeżeli chodzi o pracę socjalną, to w tamtym roku ostatni przyjęty w lipcu kandydat (ale po rekrutacji lipcowej mieliśmy jeszcze wolne miejsca, które zostały uzupełnione w rekrutacji wrześniowej) miał 174 punkty na 800 możliwych do zdobycia.
23.05.2020
23.05.2020
Jarosław Janowski
Harmonogram tegorocznej rekrutacji zostanie podany do połowy czerwca (a przynajmniej taką mamy nadzieję).
Oliwia - praca socjalna?
Interesuje mnie praca socjalna i chciałabym wiedzieć, jaki próg punktowy był w tamtym roku na studia stacjonarne? :)
22.05.2020
22.05.2020
terminy
Czy przy obecnym zamieszaniu z maturami, rekrutacja jest raczej przewidywana na sierpień (studia pierwszego stopnia)?
Jarosław Janowski
Jeżeli chodzi o pedagogikę (studia pierwszego stopnia), to w zeszłorocznej rekrutacji wynik rekrutacyjny na poziomie 220 punktów był wystarczający do dostania się na ten kierunek studiów. Sytuacja wyglądała inaczej w przypadku kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna, gdzie ten wynik byłby zbyt niski, aby się dostać na studia dzienne (stacjonarne), i byłby na granicy limitu przyjęć w przypadku studiów niestacjonarnych (zaocznych).
19.05.2020
19.05.2020
Jarosław Janowski
W tej sprawie proszę o kontakt bezpośrednio z Instytutem Edukacji Artystycznej APS, email do nich to: iea@aps.edu.pl
A
Na co zwracana jest uwaga na autoprezenatcji w edukacji artystycznej? Czy w pracach bardziej liczy się dobra technika, kompozycja, czy może pomysł? Czy większy format pracy jest lepiej przyjmowany, czy może format nie gra większej roli? Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację.
19.05.2020
17.05.2020
aga
czy mając 220 pkt mam szansę dostać się na pedagogikę?
Jarosław Janowski
W tamtym roku (rekrutacja 2019/2020) ostatnia przyjęta w ramach limitu miejsc na studia pierwszego stopnia na Edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych miała 588 punktów rekrutacyjnych na 1400 możliwych do zdobycia. Wynik ten stanowi sumę punktów rekrutacyjnych otrzymanych w wyniku przeliczenia wyników z matury pisemnej (0-800 punktów) oraz egzaminu praktycznego w formie autoprezentacji kandydata i analizy teczki jego prac (0-600 punktów).
16.05.2020
13.05.2020
Sandra
Planuję iść na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Wiadomo jakie były progi w zeszłym roku jeśli chodzi o studia dzienne i zaoczne?
Anna
Dzień dobry, czy ktoś może wie, jakie były p rogi na Edukację artystyczną? Wiele osób było na jedno miejsce? Komisja jest bardzo rygorystyczna? Bardzo zależy mi na tym kierunku, dlatego za udzielenie jakichkolwiek informacji byłabym bardzo wdzięczna.
12.05.2020
05.05.2020
Jarosław Janowski
W przypadku studiów I stopnia to w rekrutacji 2019/2020 ostatnia przyjęta osoba na ten kierunek miała 222 punkty na 800 możliwych do zdobycia. Wynik punktowy na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych otrzymuje się następująco. Bierzemy pod uwagę 3 przedmioty pisemnie zdawane na maturze: język polski, język obcy, oraz trzeci przedmiot do wyboru spośród pozostałych przedmiotów zdawanych w formie pisemnej na maturze. Wyniki procentowe przeliczamy na punkty: poziom podstawowy 1%=1punkt, poziom rozszerzony 1%=2punkty. Matematyka ma wyższy od innych przedmiotów przelicznik punktowy (poziom podstawowy 1%=2punkty, zaś poziom rozszerzony 1%=4punkty), stąd maksymalna ilość punktów możliwych do zdobycia wynosi 800.
Wiktor
Wiadomo jakie progi były na socjologię stacjonarną w poprzednim roku? Niedługo planuję iść na ten kierunek i jestem ciekawy ile trzeba było uzyskać punktów we wcześniejszych latach.
02.05.2020
27.02.2020
Jarosław Janowski
W rekrutacji na studia jednolite mgr bierzemy pod uwagę tylko przedmioty zdawane w formie pisemnej na maturze. Przedmiotami obowiązkowymi w rekrutacji do APS (niekonicznie są/były to przedmioty obowiązkowe zdawane w ramach matury) są język polski i język obcy. Trzeci przedmiot, określany przez nas jako dodatkowy przedmiot brany pod uwagę w rekrutacji (znów nie musi być to dodatkowy przedmiot zdawany na maturze) może być wskazany spośród wszystkich innych przedmiotów oprócz języka polskiego i języka obcego. Jako ten dodatkowy przedmiot można wskazać obowiązkową na maturze matematykę - ale nie trzeba - można również zastąpić ją innym przedmiotem np. WOS-em. Nie można wskazywać tylko dwukrotnie tego samego przedmiotu, np. języka polskiego w podstawie i w rozszerzeniu - można to zrobić tylko raz i należy wybrać, który z wyników mamy brać pod uwagę. Przy przeliczaniu wyniku rekrutacji stosuje się następujące przeliczniki: wszystkie przedmioty oprócz matematyki: poziom podstawowy 1%=1punkt, poziom rozszerzony 1%=2punkty. Dla matematyki zaś wygląda to następująco: poziom podstawowy 1%=2punkty, poziom rozszerzony 1%=4punkty. Zaś w zakresie progów punktowych, to my ich nie określamy odgórnie, lecz wynikają one z ilości kandydatów, jacy w danej rekrutacji zgłaszają się na dany kierunek studiów. A więc dysponuję informacją ile punktów rekrutacyjnych uzyskał ostatni przyjęty kandydat w zeszłym roku na studia jednolite mgr na kierunku pedagogika specjalna. Było to 137 punktów (na 800 możliwych do zdobycia). Natomiast w przypadku studiów niestacjonarnych (zaocznych) to rekrutacja przebiega w taki sam sposób.
Kandydat
Kasiu, nie jestem pewna, ale z tego co rozumiem, to wszyskie trzy mogą być wynikiem za rozszerzenie, z tym że obowiązkowo jeden z polskiego, drugi z języka obcego i dopiero trzeci dowolnie.
26.02.2020
25.02.2020
Kasia
Hej. Planuję iść na APS na pedagogikę specjalna dziennie. Jest to dla mnie bardzo ważne i bardzo chciałabym się dostać. Jak to jest ze składaniem dokumentów z przedmiotów maturalnych? 2 obowiązkowe i 1 dodatkowy, czyli te dwa z podstawy a ten 1 z rozszerzenia? Jeśli podstawę zdam z polskiego na 70, język obcy na 80 a wos pójdzie mi na prswde słabo to myślicie, że i tak się dostanę? Jakie są mniej więcej Progi? I co ze studiami zaocznymi, ciężko się dostać?
APS
Wszystko zależy od tego na jaki kierunek? Na kierunek PSYCHOLOGIA będzie ciężko się dostać, natomiast np na kierunek PEDAGOGIKA może wystarczyć. Zachęcam do kontaktu bezpośrednio z rekrutacją APS, udzielą wszelkich wskazówek: rekrutacja@aps.edu.pl
24.02.2020
21.02.2020
Sylwia8989
Czy ciężko jest się dostać na tę uczelnię? Ile mniej więcej trzeba mieć punktów? Zdaję tylko rozszerzenie z polskiego, czy to wystarczy?
Paulina
Jestem zainteresowana Edukacją Artystyczną, czy jest mniej więcej wiadomo, ile średnio trzeba mieć punktów, żeby się dostać?
16.02.2020
09.12.2019
Pola
Jaki byl prog na pedagogike?
Wioleta
Kogo polecacie jako promotora do obrony pracy magisterskiej?
27.10.2019
08.10.2019
RekrutacjaAPS
Szanowny Użytkowniku, jeżeli chodzi o tę specjalność, to mamy tam obecnie po 30 osób na studiach dziennych, jak i na zaocznych. Więc w tym momencie nie ma zagrożenia, że ta specjalność nie zostanie uruchomiona na studiach II stopnia. Zresztą w APS zajęcia na II stopniu rozpoczynają się od razu na specjalnościach, więc gdyby były jakieś problemy z ilością osób na tej specjalności, to od razu byś o nich wiedział/-a.
Anabellx
Pedagogika pracy z zarządzaniem zasobami ludzkimi ( magisterka) ktoś coś powie ? Dostałam informację że utworzy się ta specjalizacja ale mam obawy że w połowie semestru oznajmia że nie.
06.10.2019
14.09.2019
Sebek
Socjologia dzienne ktoś chce się poznać? 😂 A żeby na inauguracji było raźniej
APS
Zgodnie z zarządzeniem Dziekana plany zajęć zamieszczamy na stronie 2 tygodnie przed rozpoczęciem zajęć.
11.09.2019
10.09.2019
natalia
Wie ktoś kiedy będą plany zajęć (niestacjonarne)?
Adrian
Zaczynam pedagogikę specjalną magister, dzienne. Chętnie poznam kogoś kto również zaczyna
04.09.2019
17.08.2019
KMCC
Zaczynam pedagogike specjalna zaocznie. Chetnie poznam kogos kto tez zaczyna jak również kogos z wyzszych semestrów.
Natalia
pedagogika licencjat zaocznie, nie chciałby ktoś się może poznać przed rozpoczęciem?
11.08.2019
10.08.2019
Xxx
Nie rozumiem po co wszyscy pytacie o te progi 😂.. jeśli się nie dostaliscie to oznacza że "progi" były dla was za wysokie.. zostaje wrzesień I tyle 🤷‍♂️ pozdrawiam
10874
Czy APS ma status uniwersytetu?
07.08.2019
05.08.2019
12244
Jaki byl prog na pedagogike dzienna?
APS
Informacja będzie widoczna w IRK w drugiej połowie sierpnia.
05.08.2019
05.08.2019
APS
Ostatni kandydat przyjęty na psychologię niestacjonarną miał w tym roku 271 punktów.
Sebekk
Wie ktoś może kiedy będą prawdopodobnie decyzje w sprawie otrzymania miejsca w akademiku ? 🤷‍♂️
01.08.2019
29.07.2019
Ciekawa
Psychologia niestacjonarna, jaki próg?
Ll
Jaki byl prog na pedagogike?
29.07.2019
24.07.2019
APS
Ostatni kandydat przyjęty na psychologię stacjonarną w Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej miał 476 punktów.
APS
Będzie nabór wrześniowy, ale poinformujemy o tym na początku sierpnia. Proszę obserwować naszą stronę.
24.07.2019
23.07.2019
Jin
Próbujcie bez zastanowienia. Na psychologii dziennej tylko jedna osoba zrezygnowała - tak dowiedziałam się od APS. Nie wierzę, że tylko jedna. Reszta po prostu tego nie zgłosiła. Ja sama prawdopodobnie będę zmieniać uczelnię, więc chociażby po mnie się miejsce zwolni.
Sebekk
Ja się też na socjologię udaje 😁 miło poznać
23.07.2019
23.07.2019
N
Właśnie jak to teraz wygląda? Jest jeszcze jakiś nabór we wrześniu?
abc
Ja na psychologie dzienną z 548 punktami byłam 29 na liście
23.07.2019
23.07.2019
Kr
Czy ktoś zna próg punktowy tegorocznej psychologii dziennej?
Ja
Byłam 9 na liście rezerwowej pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna. Dziś doatalam info ze jestem niezakwalikowana. Czy myślcie że nie mam już żadnych szans? Można próbować we wrześniu?
22.07.2019
22.07.2019
Kinga
Kto się dostał z listy rezerwowej pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna?
Anc
Tak
22.07.2019
21.07.2019
Dominika
Czy ktoś wybiera się na socjologie? :)
Kamila
Podobno aktualizacja ma nastąpić 22.07 po godzinie 19.00
21.07.2019
21.07.2019
K
Podobno aktualizacja ma nastąpić 22.07 po godzinie 19.00
Kr
Psychologii dziennej
21.07.2019
21.07.2019
O
na jakim kierunku?
Kr
Jest możliwa sytuacja, żeby zupełnie nikt z listy rezerwowej nie został przyjęty na dany kierunek?
21.07.2019
20.07.2019
ania
Jakie macie odczucia/opinie o pracy socjalnej? Czy są jakieś sensowne praktyki? Jak z pracą po tej uczelni?
Ja
Ja jestem 9 na rezerwowej pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna
20.07.2019
20.07.2019
Jan
Ile średnio dostaje się osób z list rezerwowych?:)
Karolina
Psychologia
20.07.2019
20.07.2019
blabal
Mysle, ze przesuniecia moga tez byc za tydzien jak ludzie zloza papiery na uw i uksw i zwolnia miejsca na aps
Kamila
Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Jestem 15
20.07.2019
20.07.2019
ja 2
Jakie kierunki? Jestem 13 na rezerwowej
Ja
Ja jestem 9 na liście rezerwowej i też nie mam żadnego odzewu.. A przecież tylko poniedziałek miałby być na składanie dokumentow
20.07.2019
20.07.2019
Karolina
Słabo, żeby w żaden jasny sposób nie przedstawili decyzji, także liczę, że to znowu jakieś opóźnienie :/ Szczególnie, że zgodnie z informacja przy statusie mam podobno 1 miejsce na liście rezerwowej, więc wynikałoby z tego, że nikt z tej listy nie został przyjęty?... xd trochę dziwne.
Kamila
Mam nadzieje, że to nie zapowiada tej złej wiadomości.
20.07.2019
20.07.2019
Karolina
U mnie też nadal nie ma żadnego komentarza odnośnie dzisiejszego naboru
Kamila
Czy tylko mi nie wyslwietla się dzisiejsza decyzja xd
20.07.2019
18.07.2019
Carus
Typie, oznacza to ze sie nei dostales i tyle co ty masz za rozkimny kurwa
Pola
Co oznacza status "niezakwalifikowany" brak możliwościa na 2 turę?
18.07.2019
15.07.2019
Janek
ile srednio dostaje sie osob z list rezerwowych?
Jol
W tym roku pierwsza lista zakwalifikowanych na psychologię zamknęła się na 474 punktach. Za kwalifikowanych do przyjęcia było 125 osób. w sumie na liście było około 1200 osób.
14.07.2019
12.07.2019
Anonimowa
Żeby sprawdzić swoje miejsce na liście rezerwowych wystarczy napisać na maila rejestracja@aps.edu.pl
Kama
Witam, kto wie ile osób jest na liście rezerwowej na pedagogikę wczesnoszkolną w APS ? Ile osób z takiej listy zwykle się dostaje? Jest 100 miejsc.
12.07.2019
11.07.2019
Sebko98
Witam, kto z was też jest na liście rezerwowej na socjologię :) I może zupełnie przypadkiem posiada zdjęcie listy 😅
GMG
Miałam 502 punkty na psychologię w tym. ASP nie podaje chyba ile jest minimum
10.07.2019
10.07.2019
mmm
kiedy jest druga tura?
Lista rezerwowa Socjologia
Witam, jest ktoś kto dostał się na socjologię i zdradzi ile miał pkt? :))
10.07.2019
10.07.2019
Lista Rezerwowa?
Wiadomo jaki jest próg punktowy na psychologie? :)
Absolwentka APS
Czytam Wasze komentarze... i podzielę się z Wami moją opinią.. W 2007 roku, czyli juz jakiś czas temu, ukończyłam na APS na kierunku pedagogika ogólna ze specjalnością doradztwo zawodowe. Uczelnie wspominam bardzo miło i z wielkim sentymentem. Studiowałam dziennie i wiele znajomości z osobami ze studiów do tej pory utrzymuję. Od 12 lat jestem w zawodzie. Mój dyplom się liczy wśród pracodawców, a jedną pracę dostałam w ciemno i tylko dlatego, ponieważ ukończyłam właśnie tę uczelnię. A Ci którzy nie chcą się uczyć lub/i maja słabe wyniki - proszę nie hejtujcie. Wiele wysiłku na studiach włożyłam, aby być w tym miejscu, w którym obecnie zawodowo jestem. Pamiętajcie, że pedagogika jest zawodem misją. Tu nie liczą się tylko pieniądze. Trzeba być tego mega świadomym za nim pójdzie się właśnie na takie studia. Powodzenia! :)
08.07.2019
05.07.2019
Zainteresowana
Czy mając poniżej 300 pkt. dostanę się na psychologię dzienną?
APS
Ostatni kandydat przyjęty w zeszłym roku miał 432 pkt, nie wiemy jaki będzie poziom zdających matury w tym roku.
01.07.2019
29.06.2019
zosia
od ilu pkt przyjmuja na psychologie dziennie?
Iwona
Kto robił tutaj studia podyplomowe z zakresu pedagogiki - np. Pedagogika resocjalizacyjna z elemenatami neopenologii lub Terapia pedagogiczna ze wsparciem uczniów szczególnie uzdolnionych lub Terapia pedagogiczna z edukacją daltońską i elementami systemu Marii Montessori? Polecacie ?
03.06.2019
01.06.2019
pytanko
jak oceniacie uczelnię jako studenci z perspektywy czasu? czy byście drugi raz wybrali to samo? jeśli inną, to gdzie?
socjologia - polecacie?
hej, myślę o studiach socjologicznych, choć słyszy się że socjologia jest nie na czasie. Szukałam info na stronce uczelni, ale przy Programie i Efektach kształcenia jest hasło, że wkrótce pojawią się informacje. Jak sami studenci - oceniacie socjologię?
01.04.2019
02.02.2019
psychologia
Szukam osoby , ktora dostała sie na psychologie . Chcialabym dowiedziec się ile punktów miala
iza
zajęcia z grafiki i rysunku na wysokim poziomie, polecam
20.01.2019
25.12.2018
ANN
Świetna uczelnia. Wspaniała kadra, przytulne miejsce, fajni ludzie.:)
Justyna
Hej Wszystkim Wiecie może jaki jest najniższy próg punktowy na kierunku praca socjalna? (Stacjonarne) Zauważyłam, że do 16 września jest 3 tura rekrutacji i zastanawiam się, czy mam w ogóle jakieś szanse, aby się dostać. :)
04.09.2018
01.09.2018
Kamila
Plan, będzie pewnie tydzień przed rozpoczęciem roku akademickiego
studentkaa:)
Hej :) Wiecie kiedy będzie można wejść na USOSa i zobaczyć plan?
27.08.2018
24.08.2018
Aga
Witam! W przyszłym roku chcę zdawać na pedagogikę na APS, ale nigdzie nie mogę znaleźć progów. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi podał, jakie były w tym roku.
Anna
Hej. Mam pytanie, jestem po zarządzaniu (licencjat) jak myślicie jest szansa dostać się na studia II stopnia magister zaoczne na kierunek Pedagogika Specjalna na specjalność Pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną? Proszę o jakąkolwiek odpowiedz. Z góry dziękuje:))
20.08.2018
18.08.2018
Jj
Hej, czy istnieje już może jakaś grupa na fejsie dla przyszłych studentów psychologii??
Natalia
Cześć, ja od października wybieram się na pedagogike zwykłą (dziennie)
18.08.2018
07.08.2018
ghj
Proszę o opinię o studiach stacjonarnych doktoranckich z pedagogiki .
Basia S
APS to bardzo słaba uczelnia. Wybór tej uczelni nie jest dobrą decyzją. Zdecydowanie odradzam. Jeśli w miarę dobrze napisaliście maturę radzę iść na inne uczelnie.
28.07.2018
22.07.2018
Studentka
Wymagająca i dobra psychologia (fajni wkladowcy, duzy przesiew - słabi studenci odpadają i już). Beznadziejne pedagogiki. Mam nadzieję, że na psycho byly wysokie progi również w tym roku, bo nie chciałabym, żeby psychologia spadla tu do poziomu wyśmiewanej pedagogiki. Dużo zależy od studentów, ich inteligencji i zapału do pracy. Dzienna psycho na Apsie jest świetna i zdecydowanie polecam ten wybór (jeśli ktoś nie myli kierunku z pedagogika, bo to zupełnie inne przedmioty. U nas są bardziej ściśle i konkretne).
eloo
kiedy bedzie lista studentow? i kiedy można na usosa wejść?
19.07.2018
18.07.2018
Hej hej
Czy jest ktoś kto idzie na pedagogikę zwykła (dziennie) od października??
KingaP
Karolina, dodaj mnie na fb :)
18.07.2018
17.07.2018
Karolina
Kinga P ja idę na pedagogikę specjalna ❤️
DM
Czy jest tu ktos, kto studiuje pedagogikę stacjonarnie? Ciężko jesto? Jak jest z zaliczeniami, jak zajęcia? :)
17.07.2018
16.07.2018
KingaP
K.Pokorska z Garwolina
NM
KingaP, to jak możesz podaj mi namiary, żebym mogła Cię znaleźć na fb i żeby tutaj już nie robić spamu :)
16.07.2018
16.07.2018
KingaP
NM, może przez facebooka?
KingaP
NM, właśnie nie mam pojęcia w jaki sposób :(
16.07.2018
16.07.2018
KingaP
NM, chciałabyś się zapoznać przed rozpoczęciem studiów? :)
NM
KingaP, tak pewnie, jak możemy się skontaktować?
16.07.2018
16.07.2018
KingaP
NM, chciałabyś się zapoznać przed rozpoczęciem studiów? :)
NM
KINGAP, taak, właśnie ja :)
15.07.2018
15.07.2018
KingaP
Czy jest ktoś kto od pazdziernika zaczyna studiować pedagogikę specjalną (dziennie)? :)
Karo
Tosia ni ma listy na koncie, musisz napisać wiadomości która jesteś i ktoś Ci napisze, te listy znajdują się w budynku tylko
13.07.2018
13.07.2018
Tosia
Prosze pomózcie gdzie znajduje sie lista rezerwowa? jesli przy moim statusie nie ma informacji która jestem na liscie rezerwowej to znaczy ze jestem poza lista ?
ania
dostałam sie na pedagogikę. Warto tam isc? jak zajecia. Czy jest ich duzo? I ciezko z zaliczeniami? i jak wykladowcy?
12.07.2018
12.07.2018
Z.
Hej! Psychologia dzienna, jest ktoś z listy rezerwowej i ile ma punktów?
Anna
APS pedagogika specjalna dostałam się z wynikiem 392 ale nie wiem która jestem w kolejności na liście
12.07.2018
12.07.2018
Anita
Ja jestem na rezerwowej 92 z wynikiem 406 :/
A.
Czy ktoś z was dostał się na APS lub jest na liście rezerwowej? Jeśli tak, to z jakim wynikiem?
12.07.2018
07.07.2018
FDggdjdekj
Po co pytać o progi punktowe na APS? Lepiej pójść na inną uczelnię. To jest wyjątkowo słaba uczelnia. APS ma w większości bardzo słabą kadrę wykładowców. Jest to bylejaka a nawet kiepska uczelnia. Jęśli dobrze ci poszła matura to lepiej idź na lepszą uczelnię.
D
Czy ktoś mógłby mnie oświecić jakie były progi punktowe w poprzednich latach? Wiem, że ich nie udostępniają. Mam koło 370pkt i się zastanawiam czy dostanę się na dzienne =) Pozderki
07.07.2018
06.07.2018
M..
Czy na APS można przelać pieniądze za rekrutację przez Internet? Czy trzeba iść koniecznie do Banku lub pocztę i tam zapłacić?
PS
czy mam szanse na PSYCHOLOGIE STACJONARNĄ z wynikami: 70% rozszerzony polski, 80%podstawowy angielski, 52%podstawowa matematyka oraz 50%rozszerzony WOS?
06.07.2018
27.06.2018
kasia
czy mam szanse na pedagogie albo psychologie (dzinne) wyniki moje: polski podstawa 78%, angielski podstawa 76%, matma podstawa 46%
MM
Czy orientuje się ktoś czy ciężko jest dostać się na pedagogikę specjalną?
12.06.2018
31.05.2018
Basia
APS to bardzo słaba uczelnia. Wielu wykładowców jest słabych merytorycznie oraz zakłamanych. Poziom tej uczelni pozostawia wiele do życzenia. Stanowczo odradzam. Dyplom APS nie jest prestiżowy na rynku pracy.
z.dorota@vp.pl
Miałam Ogromny Zaszczyt studiować w Niepublicznym Kolegium Nauczycielskim T.P.D ,w latach 2006-2008 Które podlegało pod Akademie Pedagogiki Specjalnej i Jestem pod Ogromnym Pozytywnym Wrażeniem .Szlachetni Wykładowcy A.P.S to Osoby o Wielkim Sercu, Niosące Pomoc Każdemu Studentowi.Zacni Wykładowcy to Osoby Bardzo Dobrze Przygotowani do swojej pracy,Wykładowcy Pracujący na A.PS Są Kompetentni,To Prawdziwy Fachowcy w Swojej Dziedzinie. W codziennych działaniach Stosują zasady akceptacji, pomocy,indywidualizacji.Wszyscy Zacni Pracownicy Wyższego i Niższego Szczebla A.PS To Osoby Bardzo zaangażowane w swoją pracę i Są Otwarci na potrzeby drugiego człowieka.Dziękuje Pięknie.była studentka Dorota Żaczek
04.05.2018
07.04.2018
Polecam
Jeśli chodzi o psychologię, to zdecydowanie polecam. Cieszę się, że progi były wysokie, bo dzięki temu na roku są osoby, które naprawdę mają olej w głowie. Przedmioty są ciekawe, sama uczelnia ma super klimat. Inne kierunki (ze względu na niższe progi) może i są kiepskie - ale to przecież tylko i wyłącznie wina studentów, których iloraz inteligencji wynosi minus dziesięć i dostali się z maturą zdaną na trzydzieści procent.
Studentka
"Zła uczelnia!!!" piszą ci, którzy albo się na nią nie dostali, albo polegli na pierwszej sesji. Pozdrawiam
07.04.2018
04.04.2018
M
Czy ktoś studiuje edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych? Możecie powiedzieć coś więcej, jaka jest wasza opinia o tym kierunku na APS?
M
Mam przyjemność studiowania na APS już 4 rok. Jest to uczelnia z tradycjami i prawie 100-letnią historią, która zbliża się dużymi krokami do tego, by stać się uniwersytetem. Zajęcia są bardzo praktyczne, szczególnie od 2 i 3 roku, więc nie jest to nastawienie tylko na teorię. Musimy zaliczyć wiele zajęć w terenie, prowadząc warsztaty, komunikując się z różnymi instytucjami, itp. Studia tu to najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać.
29.03.2018
20.03.2018
była studentka
Zdecydowanie polecam!!! Moim zdaniem nie ma lepszej uczelni pedagogicznej w Polsce. Jeśli uważacie, że słaby poziom, być może jest to spowodowane tym co studenci sobą reprezentują i co dają od siebie. Ja byłam bardzo zadowolona.
była studentka
Większość negatywnych komentarzy jest bardzo ogólnikowa. "zła uczelnia, bo tak" Jestem ciekawa czy te osoby w ogóle widziały/były na tej uczelni. Studiowałam na tej uczelni i jeśli chodzi o kwestie organizacyjne to pozostawia wiele do życzenia, ale zarówno kadra jak i poziom nauczania jest bardzo dobry. Przyjazna i miła atmosfera. Większość wykładowców bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się mniej przychylne osoby. Nie zgodzę się, że jest to mało prestiżowa uczelnia. Jeśli chodzi o UCZELNIE PEDAGOGICZNE to jest zdecydowanie jedna z lepszych w Polsce, wielu wykładowców uchodzi za autorytety w dziedzinie pedagogiki. Ze znalezienie pracy adekwatnej do wykształcenia również nie stanowi problemu. Powiem więcej część dyrektorów placówek oświatowych wręcz preferuje absolwentów APS. Pozdrawiam ;-)
11.03.2018
15.12.2017
Adaś
Wyjątkowo słaba uczelnia dla słabych. Stanowczo odradzam.
APSik
"Unikajcie tą uczelnię", "unikajcie tej APS" - przecież każdy widzi, że to jedna osoba pisała. Co wylali Cię z "tej APS"?
28.11.2017
13.10.2017
APSwcy
Studiowanie na APS to może i fajne studia nawet. Tylko gorzej potem z pracą. Zwłaszcza jak się nie ma znajomości. No i kokosów nie zarobicie raczej, ale akurat wiadomo, gdy się idzie na studia pedagogiczne :-)
były student APS
Wg nie trzymają poziom i w swojej działce są naprawdę dobrzy.
17.09.2017
14.09.2017
Aga
Jest ktoś kto zaczyna pracę socjalną zaocznie?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
08.09.2017
02.09.2017
po APS-ie
APS to jest uczelnia pedagogiczna. Lekarzem ani prawnikiem po niej nie będziesz. Ani ekonomistą. Więc nie ma co narzekać, tylko przyjąć co się wybrało.
Ola
Szczery-masz oczywiście prawo do wyrażenia własnej opinii, ale czy przy okazji musisz obrażać osoby, które studiują pedagogikę na APS? Ja osobiście uważam że na APS latwo jest się dostać, studiowanie jest raczej bezproblemowe, wykładowcy są różni, zazwyczaj nie stwarzają trudności, aczkolwiek radzę uważać na pewne osoby, szczególnie mam na myśli dr.D
01.09.2017
27.08.2017
Szczery
Beciaczeq9898, skoro idziesz na studia żeby się nie przemęczać to po co w ogóle idziesz? Na szczęście dyplomu uczelni pokroju APS nikt nie traktuje poważnie. Tutaj w dodatku mamy kombinacje; nie dość, że beznadziejna uczelnia, to jeszcze same tragiczne kierunki. Pedagogika to przecież nowy marketing i zarządzanie, idą tam same ludzkie śmieci żeby studiować dla samego studiowania.
Jagoda
Mnie się podoba i drugi raz też bym wybrała te same studia.
26.08.2017
24.08.2017
Beciaczeq9898
Nie wiem czemu tak narzekacie ;p Nie ma tragedii, wszystko spokojnie do zdania, nie trzeba się przemęczać. Jak chcecie harówę to idźcie gdzie indziej, tutaj jest spoko :D
Katka
jestem na studiach pedagogicznych i moge szczerze napisać - to jest to, czego szukałam, właściwa uczelnia dla kogoś kto postawił na Pedagogikę, z dobrą zaangażowaną kadrą wykładowców, wysokim poziomem nauczania ale i miłą atmosferą do studiowania i spędzania czasu na uczelni.
19.08.2017
12.08.2017
olka
Kto robił u nich podyplomowe? Jakie opinie? Jak wyglądają zjazdy w sensie częstotliwości? Ogólne wrażenie?
Natalia
wiecie od kiedy jest dostep na usosa?
07.08.2017
30.07.2017
APS-czyk
APS to bardzo słaba uczelnia. Dyplom APS nie jest prestiżowy na rynku pracy. Studiowanie na APS jest moim zdaniem powodem do wstydu. APS ma w większości skrajnie słabą kadrę nauczycieli, słabych studentów i kiepską opinię. Unikajcie z daleka tą uczelnię.
Do Anna
Nie przedłużą. Nie jesteś teraz studentką, dostaniesz legitymację razem ze wszystkimi po inauguracji.
27.07.2017
27.07.2017
Anna
Mam taką sytuację, w 2016 zostałam skreślona z listy studentów (na studiach licencjackich), teraz dostałam się na studia licencjackie (inny kierunek), złożyłam dokumenty, od października rozpoczynam studia. Myślicie ze kiedy pójdę do dziekanatu, to przedłużą mi legitymację do końca października?
Studentka
Przede mną drugi rok studiów w APSie na kierunku pedagogika specjalna (specjalność oligofrenopedagogika, jeśli to ma dla kogoś znaczenie) i na ten moment jestem z uczelni bardzo zadowolona. Większość wykładowców to osoby posiadające ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, chętnie dzielące się swoimi doświadczeniem, chętne do dyskusji i pomocy. Oczywiście zdarzają się ludzie uszczypliwi, czepiający się szczegółów, czy mający zły dzień, ale kto z nas takich dni nie miewa? Wiadomo, że nie każdego wykładowcę polubimy. Wiadomo, że nie każdy przedmiot będzie dla nas ciekawy. Jednak samą uczelnię uważam za naprawdę dobre miejsce dla osób, które świadomie wybrały swój kierunek, są odpowiednio zmotywowane i mają pasję do swojej przyszłej pracy. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że po APSie nie da się znaleźć pracy czy, że nie jest ona ceniona przez pracodawców, wręcz przeciwnie. Podczas minionego roku w wielu organizacjach pozarządowych czy szkołach spotkałam absolwentów APS. Gratuluję wszystkim przyjętym i życzę przeżycia na uczelni wielu wspaniałych chwil!
25.07.2017
23.07.2017
Malenia
Miałam 156 punktów i byłam na liście 430 . Przyjęli Mnie :) . Pedagogika specjalna czeka ! :)
matangi
Wiecie czy jak zapomniałam dac dokumenty na czas ale sie zakwalifikowalam to mam szanse wrócić na listę? Kazali mi napisac podanie,jutro ide zanieść, ale nie wiem czy to cos da. Ktoś ma jakies info?
18.07.2017
18.07.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
B
Wiecie czy dokumenty trzeba złożyć 20, czy można złożyć je wcześniej?
17.07.2017
17.07.2017
@GG
Super, gratulacje! Generalnie dostanie się na studia to połowa sukcesu. Jest niż demograficzny więc dostanie się nie jest takim sukcesem jak jeszcze kilka lat temu. Teraz musisz te studia ukończyć - powodzenia!
GG
Luuuudzie! Dostałam się na pedagogikę specjalną. Nigdy w niczym nie traćcie nadziei!!!!
17.07.2017
15.07.2017
Barbara
To gdzie w Warszawie najlepsza jest pedagogika????
Goodkid
Mi sie wydaje, że to będziebtrwało dłuzej niż do poniedziałku, bo wyniki na UKSW i UW są dopiero 19.07 więc nikt na ten moment nie pozabiera papierów do poniedziałku skoro noe wie czy się dostał na inne uczelnie. Takie czekanie bedzie trwało raczej spokojnie to 19 jak nie dłużej :/
15.07.2017
14.07.2017
V
Musimy czekać.
Olka
Przyjęto 103 osoby, więcej niż przewiduje limit. Pytałam, dlaczego. Powiedziano mi, że z doświadczenia wiedzą, ile mniej więcej osób rezygnuje i dlatego przyjmują troszkę więcej. Jeśli zrezygnuje więcej niż to 13 osób, to próg się przesunie, jeśli mniej, to się nie przesunie. Oczywiście mówię o psychologii.
14.07.2017
14.07.2017
K
V- też mam 430 pkt i zastanawiam się czy jeszcze się łudzić ;) Ale cóż, chyba nie pozostaje nic innego jak czekać do poniedziałku
V
"AnonimGirl" - dziękuję :)
14.07.2017
14.07.2017
AnonimGirl
Przyjęto 90 osób zgodnie z limitem... Nie wiem, czy się dostaniesz. Podobno jest duża rotacja na listach rezerwowych, bo ludzie składają w kilka miejsc, a potem wybierają jedno z nich. Poczekaj do końca składania dokumentów, a się dowiesz. Ps. Masz większą szansę niż ja, więc powodzenia.;)
V
"AnonimGirl" - mam 430 punktów i nie wiem czy mam jeszcze się łudzić, że się dostanę? Nie wiesz może ile osób przyjęli? 90 czy więcej?
14.07.2017
14.07.2017
AnonimGirl
Oczywiście, chodziło o psychologię. GG - zadzwoń do biura rekrutacji - udzielą Ci stosownych informacji.
GG
Czy ktos z Was wie jaki jest próg punktowy na pedagogikę specjalną w tym roku?
14.07.2017
14.07.2017
AnonimGirl
Jakby kogoś to interesowało: Ostatnia osoba na liście, zaproszona do złożenia dokumentów miała 444 punkty. Lista rezerwowa kończy się na osobie z 416 punktami. Takie info dostałam z działu rekrutacji APS
Olka
Wystarczy dzwonić, ja też dzwoniłam nie raz i zawsze wszystkiego od razu się dowiedziałam. :)
14.07.2017
14.07.2017
AnonimGirl
Magda, Zadzwoń do nich. Mnie na wiadomości e-mail również nie odpisywali, ale nigdy nie miałam problemu, żeby dodzwonić się na tę uczelnię. (A dzwoniłam chyba z 5 razy)
Magda
Chcialam zmienic uczelnie i wznowic studia na 5 semestr pedagogiki. Czy to normalne ze nikt nie odp na maila? Czy po prostu nie mam szans tam sie doatac. Pozdrawiam
13.07.2017
13.07.2017
V
Do "Przyjęta": Czy nie orientujesz się ile osób przyjęto?
Goodkid
"Przyjęta" nie orientujesz się może ile punktów miała ostatnia osoba przyjęta?
13.07.2017
13.07.2017
Przyjęta
Miałam 444. Na drzwiach są listy ze wszystkimi progami punktowymi, listy przyjętych i rezerwowe. :)
V
"Przyjęta" - ile miałaś punktów?
13.07.2017
12.07.2017
Przyjęta
Jest tu ktoś, kto tak jak ja zaczyna psychologię w październiku i ma ochotę się poznać przed początkiem studiów? :)
50
myślę że te 50 osób się rozmyje po innych miejscach
12.07.2017
12.07.2017
220
mam 220 punktów
magic
A ile masz punktów?
12.07.2017
12.07.2017
50
Jestem na pedagogikę specjalną 50 ta na rezerwowej czy mam szansę jak myślicie czy jest możliwe się dostać
179
Jestem 179 na liscie i mam napisane kandydat niezakwalifikowany na studia, to znaczy ze nie jestem nawet na liscie rezerwowej?
12.07.2017
12.07.2017
qqq
Czy jest wgl jakaś szansa, żeby wskoczyć na listę studentów z 385 miejsca?
V
Też jestem na liście rezerwowej...
12.07.2017
12.07.2017
Ada
Mam 428 pkt i jestem na miejscu rezerwowym. Jestem 126 na całej liście. Stres jest :(
12345
Jaki był próg w tym roku ? Ktoś wie moze ?
12.07.2017
12.07.2017
Krassek
332 punkty i strach
W
368 na psychologię da rade?
12.07.2017
12.07.2017
Marcin
przyjechałem 100 km.w jedną stronę po uprzednim kontakcie telefonicznym,,przyjechałem na rozmowę z dziekanem,na miejscu w sekretariacie okazało się że pan dziekan nie podejmuje decyzji dotyczących przedstawionej telefonicznie sytuacji jak widać bardziej skomplikowane sprawy to dla uczelni to spory problem,szukam drugiej uczelni
Jarek
Unikajcie tej uczelni. Poziom tej uczelni jest bardzo niski. APS ma wyjątkowo słabą kadrę. Dziwna uczelnia i dziwne środowisko. Ciężko o pracę po tej APS. W Internecie można sobie poczytać o różnych dziwnych rzeczach co się tam działy.
11.07.2017
11.07.2017
Ola
Ja mam 444 i płaczę ze stresu, bo jest mało miejsc i podobno ciężko będzie się załapać w tym roku...
123098
Hej! Dołączam sie do pytan jaki moze byc próg na psychologie, i czy mam szanse z 363 pkt :)
11.07.2017
11.07.2017
123098
Hej! Dołączam sie do pytan jaki moze byc próg na psychologie, i czy mam szanse z 363 pkt :)
PAULINAAA
Czy 346 punktów wystarczy aby dostać się na psychologię jednolite magisterskie?
11.07.2017
10.07.2017
Krassek
Myślicie że z 332 punktami uda mi się załapac na psychologie jednolite magisterskie ? Wie ktoś jaki był najniższy próg punktowy w zeszłym roku ?
Kandydatka
Ile wychodzi Wam punktów i na co? Umieram ze strachu, przyjmują strasznie mało osób.
07.07.2017
07.07.2017
Ola_98
Jakie były najniższe progi na psychologie w zeszłym roku?
xxx
czy na psychologie z 230 pkt uda się dostać?
07.07.2017
02.07.2017
Zawiedziona
Dziwią mnie pozytywne opinie o tej uczelni.. Studiowałam pedagogike ale w połowie drugiego roku przerwałam. Wykładowcy nie potrafia określić swoich wymagań i sądzą że ich przedmiot jest jedyny. Zmiana z tej uczelni na inną była najlepszą decyzją 2017 roku...
Ola
Uwielbiam tą uczelnię. Mają sporą ofertę ciekawych studiów podyplomowych. Jestem zainteresowana siódemką z nich. Chętnie wracam na tą uczelnię by studiować kolejne kierunki. Cena studiów jest dość przystępna, więc warto studiować na tej uczelni. Polecam
21.06.2017
12.06.2017
Hi
Obawiam się tych limitów miejsc... 260 na pedagogike specjalną wystarczy? Z góry dziękuję za odpowiedź
Lena
Czy ktoś się orientuje jakie były progi punktowe na pedagogikę specjalną niestacjonarnie w zeszłym roku?
10.06.2017
09.06.2017
zuza
Hej:) nie mogę znaleźć konkretnej informacji nigdzie, czy studia dzienne, stacjinarne na APS są darmowe?
ola
Cześć, jak jest z rozliczaniem studentów na uczelni? są rozliczenia semestralne czy roczne?
03.06.2017
24.05.2017
Zestresowana
W tym roku przyjmują tylko 90 osób na psychologię. Jak myślicie, o ile podnosi to próg?
ciekawa
408 na psych przejdzie?
07.05.2017
06.05.2017
Metalhead girl
Próg na psychologie to około 380 pkt.
D
Witajcie, chciałabym rozpocząć studia z psychologi (zaocznie). Jestem absolwentką socjologi. Wiecie może czy mogę liczyć na uznanie (przepisanie) kilku przemiotów?
03.05.2017
02.05.2017
123456789
Cześć, czy ktoś z was orientuje się jaki jest próg pkt na psychologię ?
Hanna
Wie ktoś może jakie są progi punktowe na pedagogice specjalnej?:)
29.04.2017
29.04.2017
Laura
Jestem studentką socjologii na APS i jestem zadowolona :) Wykładowcy wiedzą czego uczą (brzmi zabawnie, ale odnoszę wrażenie, że nie zawsze tak jest), potrafią zaciekawić studentów. A praca po studiach? To zależy od studenta, jego zaangażowania i błyskotliwości. Osoba zafascynowana tym co robi nie będzie miała z tym problemów, student, który studiuje "byle odklepać" może mieć gorzej.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
29.04.2017
16.04.2017
fifi
Pedagogika - flagowy kierunek APS. Poziom wcale nie taki wysoki, żeby sie bać. Ale to chyba wynika z jakości kandydata na studia, który z roku na rok jest coraz słabszy.
Maadzia
Aa kiedy dokladnie byla Twoja rekrutacja, chodzi Mi o rok?
14.04.2017
14.04.2017
do Maadzi
Niestety raczej nie, "za moich czasów" trzeba było mieć ponad 400 pkt żeby się dostać (ja mając 417 "ledwo się załapałam"), a w tym roku redukują liczbę przyjmowanych kandydatów o 30.
Maadzia
Jak myslicie na psychologie stacjonarnie, majac kolo 350 punktow sie dostane?
13.04.2017
06.04.2017
Sara
Hejka, w tym roku chciałabym dołączyć do grona studentów APS na kierunku Pedagogika :D Czy ciężko jest się dostać ? jakie mniej więcej progi punktowe ? i czy ogólnie polecacie ?
psycho
Jestem na, co prawda dopiero pierwszym roku, psychologii, ale bardzo polecam uczelnię (wspaniała atmosfera, wszystko ładnie), wykładowców - bardzo "do studenta", dobrze uczą, wykłady są ciekawe, a nie jest też w większości przypadków bardzo trudno coś zaliczyć. Nie rozumiem narzekania na brak możliwości czegoś załatwienia/dogadania się - mamy pełno studentów studiujących dwa kierunki, generalnie nie ma problemów ze zmianą grup, egzaminem w innym terminie, komunikacja mejlowa okej, podania do rektora zresztą też. Studenci generalnie raczej tu są z pasji - a jeśli chodzi o progi punktowe to na psychologię nie jest tak łatwo się dostać, ok 9 os./jedno miejsce :)
25.03.2017
25.03.2017
APS-owczyk
APS to bardzo słaba uczelnia. Wielu wykładowców jest słabych oraz wyjątkowo niekulturalnych. Poziom słaby. Perspektywy na rynku pracy po APS są kiepskie. Radzę wybierać inne uczelnie.
Zaciekawiona
Chciałabym podjąć studia na kierunku psychologia. Co o tym sądzicie? Jakie progi punktowe?
18.03.2017
02.03.2017
May
Jak oceniacie pedagogikę specjalna na APS?
aps
Po większości uczelni można znaleźć dobrą pracę, trzeba się jednak trochę postarać. Przebrnęłam właśnie przez sesję i póki co chwalę sobie tą szkołę.
21.02.2017
22.01.2017
majka
fajne to dość ogólny i kolokwialny zwrot, a jeśli pytasz o prestiż i zarobki to raczej nie od uczelni to zależy tylko od Twoich predyspozycji i umiejętności
do absolwentki
koleżanko, wybacz bezpośredniość, ale skoro tu jesteś i odpowiadasz to zapytam - czy po ukończeniu tej uczelni można liczyć na fajną pracę?
19.11.2016
29.09.2016
absolwentka_aps
@asia wypełniasz test poziomujący przed rozpoczęciem studiów i automatycznie przypisują cię do grupy, ale moim zdaniem każda grupa ma poziom B1/B2. Najwięcej zależy od Ciebie, egzamin po 2 roku studiów musi zdać każdy, więc jak masz zerową znajomość to będziesz musiała po prostu się bardziej przygotowywać ;)
absolwentka_aps
@asia wypełniasz test poziomujący przed rozpoczęciem studiów i automatycznie przypisują cię do grupy, ale moim zdaniem każda grupa ma poziom B1/B2. Najwięcej zależy od Ciebie, egzamin po 2 roku studiów musi zdać każdy, więc jak masz zerową znajomość to będziesz musiała po prostu się bardziej przygotowywać ;)
29.09.2016
22.09.2016
asia
Jak jest z językiem ? czy można zaczynać I stopień z praktycznie zerową znajomością np angielskiego?
absolwentka_aps
@patrycja234 spokojnie dostaniesz się na zaoczną pracę socjalną na apsie :) niestety jest to nadal dość słabo oblegany kierunek w związku z tym przyjmują sporo osób. Co nie znaczy wcale, że tyle ile zaczyna tyle samo kończy :) Ja byłam na dziennych, w tym roku skończyłam prace socjalną razem ze mną do 3 roku z ok 90 osób zostało ok 50. Nie wszyscy podchodzili do obrony z tego co wiem. Same studia są ciekawe, jest sporo przedmiotów, które szybko wchodzą do głowy bez nauki, jest trochę róznych projektów do ogarnięcia, wejściówki (nie wiem jak na zaocznych). Większość wykładowców posiada pojęcie o tym co wykłada ;) Jednak nie brakuje teoretyków, którzy wiedze posiadają tylko książkową niestety.
16.09.2016
02.08.2016
patrycja234
mam w planach wybrać się na tą uczelnie,jednak nie jestem pewna czy dam sobie tam radę .Wybrałam prace socjalne . Opowie mi ktoś jaki jest tam poziom ? Czy dostanie się na ta uczelnie jest łatwe ???(studia w formie zaocznej)
patrycja234
mam w planach wybrać się na tą uczelnie,jednak nie jestem pewna czy dam sobie tam radę .Wybrałam prace socjalne . Opowie mi ktoś jaki jest tam poziom ? Czy dostanie się na ta uczelnie jest łatwe ???(studia w formie zaocznej)
02.08.2016
03.07.2016
Monika
Kazdy kto wybiera sie na tą uczelnie musi wiedziec, że jest tam traktowany jak rzecz niby potrzrbna ( kasa)......., a tak naprawde zbędna i niepotrzebna ( dziekanat) balagan nikt nic nie wie, nie mozma niczego sie dowiedzieć, nie ma nikogo kto moze a przedewszystkim chce Studentowi pomóc!!! Fakultety maja niewiele wspólnego z kierunkiem studiow, wykładowcy - albo tacy u ktorym nnie zależy albo ( tacy jacy byc powinni- omówi, porozmawia, poćwiczy by kazdy zrozumiał, powie co najwżniejsze czego sie nauczyc i zrobi egzamin z tego o czym była mowa i jest ok.) - to jedyna dobra strona tej uczelni, Bo sa tam tez tacy wykładowcy którzy maja problem sami ze sobą np. Pani E. Dąbrowa i wykańczają studentów swoim kompletnym brakiem etyki zawodowej i empatii- traktuja jak człowieka niższej kategorii i uważają ze ich przedmiot jest jadyny i najwazniejszy ma uczelni, wiec jezeli jest ich "konikiem i pasją" to musi byc wszysykich! NIE POLECAM TEJ UCZELNII - studentka studiów mgr
sorry - znalazłam psychologię - Magda
jest, sorry - otworzyłam I stopnia, zamiast jedn, magisterskie
28.04.2016
28.04.2016
Magda
żeby się dostac na psychologię, jakie mieliście wyniki na maturze? Czy pamiętacie może ile było rok temu osób na jedno miejsce? daleczgo na stronie rejestracji nie ma psychologii?
pr
1. W historii kierunku Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych na APS nie zdarzyło się jeszcze, by studia zaoczne zostały uruchomione. To studia o charakterze praktycznym, w większości odbywają się w pracowniach artystycznych i nigdy dotąd nie uzbierała się liczba kandydatów wystarczająca do uruchomienia studiów niestacjonarnych. Dotyczy to zarówno studiów licencjackich, jak i magisterskich uzupełniających. Szansa, że w tym roku ruszą studia niestacjonarne nie jest zatem wielka. Jest jednak wielu studentów, którym udaje się godzić studia z jakąś formą pracy zawodowej. 2. Autoprezentacja nie jest rygorystyczna. Komisja dopuszcza prace artystyczne o różnym charakterze – nie tylko malarskie, rysunkowe, graficzne, rzeźbiarskie – także fotograficzne, filmowe, teatralne. Decydujące znaczenie ma rozmowa: motywacje kandydata, jego zainteresowania, plany osobistego rozwoju, interesujące go perspektywy zawodowe – zarówno w zakresie sztuki, arteterapii, pracy nauczycielskiej czy ew. inne, spójne z historią osobistą i zainteresowaniami.
26.04.2016
22.04.2016
Monikamonika
Witam. Od października chciałabym rozpocząć studia II stopnia i interesuje mnie edukacja artystyczna w zakresie plastyki. W aktualnym roku akademickim na uw nie utworzono kierunku w systemie zaocznym - jak to jest na aps? Czy sytauacja jest ppdobna i nie ma co się łudzić ? Bardzo proszę również o informacje nt autoprezentacji. Ponieważ na stronie i w regulaminie zapisano ze należy przygotować łącznie 20 prac dowolnymi technikami i w dowolnych formatach zastanawiam się czy sam przebieg i wynik jest bardzo rygorystyczny czy raczej lekki i przyjemny ("formalność") 😀? Bardzo proszę, podzielcie się wrażeniami. Pozdrawiam serdecznie
o psychologii
wiem, że był wcześniej temat Psychologii i dzięki "M" za obszerną opinię od Ciebie, jako studentki. Ja chciałam jeszcze dopytać, ile osób jest przyjmowanych na pierwszy rok? ile przechodzi na drugi, w sensie jak dużo odpada? I co sprawia największą trudność z przedmiotów? Bardzo dziękuję, Dorota
20.04.2016
05.04.2016
tola
Czy są jacyś studenci/absolwenci kierunku socjologia? Jestem zainteresowana tym kierunkiem na APS i zależy mi na Waszych szczerych opiniach.
co się dzieje???
czy jak klikacie na ww to się otwiera strona Nazwa.pl??? nie mogę przejśc na www ASP, też tak jest u was?
17.02.2016
23.01.2016
M
Jestem na II roku psychologii i jestem bardzo zadowolony. Wykładowcy są mili, ale przede wszystkim mają wiedzę i potrafią ją przekazać (w większości :) ). Idąc na studia zastanawiałem się nad UW i APS-em i chyba dobrze wybrałem :) jedynym minusem są tylko 3 specjalności do wyboru. Nauki jest naprawdę sporo, jak to na psychologii, ale jeszcze nigdy się nie zdarzyło, że ktoś będąc w krytycznej sytuacji nie mógł podejść do egzaminu w innym terminie, czy zaliczyć go w innej formie. Z tego co widzę, to na ile się nauczysz, na tyle jesteś oceniany/a. Proste i logiczne :) Atmosfera i ludzie są spoko :) Większość z pasją (przynajmniej na moim roku). Ale to oczywiście zależy od tego na kogo trafisz. W dziekanacie, komisji socjalnej itp. wszystko można załatwić, raz czekasz trochę dłużej, raz dostajesz wszystko od razu, ale załatwisz. Więc jeśli ktoś myśli o psychologii, to jak najbardziej POLECAM!
do samen
byłeś na studiach jednolitych magisterskich??
31.12.2015
25.10.2015
studentka
zupełnie nie zgodzę się z "Samen", ja nie mam żadnych problmó, trudności, nie spotkałam się z nieprzychylnścia i jestem w pelni zadowolona ze studiów tutaj, zawsze może coś wyaść, ktoś odwoła zajęcia na ostatni moment, ale na Boga, jesteśmy ludzmi, chorujemy, mamy losowe przypadki, jak student nie idzie na ćwiczenia to jest ok, ale jak wykadowca zachoruje, to jest larum na cały glos, że olal grupę, ja nie powiem żlego slowa, pozom jest wysoki, kadra ok, polecam
samen
Tej uczelni nie poleciłabym nikomu... Trudności organizacyjne, nieprzychylna studentom. Coroczne aneksy do umowy początkowej zwiększające koszty czesnego (i to znacznie). Może idea powołania tej szkoły była szczytna, ale obecnie jest to miejsce wyłącznie do zarabiania pieniędzy, a studentów się nie kształci, tylko teoretyzuje. Studiowałam wcześniej na innej uczelni, i pierwszy raz spotkałam się z takim chaosem jaki tu panował przez 5 lat, również podczas egzaminów dyplomowych, jak i po... Szczerze nie polecam.
07.10.2015
23.09.2015
agness
W tym roku wybieram się na pedagogike na aps. Z lektoratów chciałam wybrać język angielski, ale nie jestem z niego zbyt dobra. Stąd też moje pytanie: na jakim poziomie są zajęcia z angielskiego?
white
Pytam o to samo, czy ktoś studiuje zaocznie pedagogikę specjalna? Czy jest ciężko zdać sesję? Jacy są wykładowcy?
22.09.2015
17.09.2015
osa
czy ktos studiuje zaocznie pedagogike specjalna?? co ile sa zjazdy
anita/mm
Socjologia jest powiązana z pedagogiką, dlatego są na tym kierunku przedmioty z nią związane, nie mam porównania do UW ale wydaje mi się ze większość materiału dotyczy tradycyjnej socjologii.
03.08.2015
16.07.2015
TTMM
Socjologia na APS jest bardziej powiązana z pedagogiką czy z tradycyjną socjologią np. z UW?
TTMM
Socjologia na APS jest bardziej powiązana z pedagogiką czy z tradycyjną socjologią np. z UW?
16.07.2015
30.06.2015
Sylwia - Psychologia
Witam, interesuje mnie psychologia na tej uczelni, czy jest ktoś kto może powiedzieć jak tam ten kierunek jest prowadzony ?
Ola
Wybieram sie w tym roku na magisterke : Pedagogika specjalna - profilaktyka spoleczna z resocjalizacja sądowa. Ktoś cos powie o tym kierunku ?? jak jest tam z jezykami (jestem dosc slaba z obcych);/
29.06.2015
28.06.2015
E.
Praktyk jest bardzo dużo, ale osoby z pedagogiki specjalnej chętnie przyjmują na praktyki. Z doświadczenia wiem, że po APS chętnie przyjmują do pracy. Baza dydaktyczna jest spoko. Jeżeli chodzi o wykładowców to trafiają się "kwiatki", które nie chcą nikogo przepuścić. Ciężko jest uzyskać jakiekolwiek informacje w dziekanacie. Ja jestem mega zadowolona, że tam studiowałam. Akademię polecam osobom ambitnym, mającym dużo samozaparcia do nauki i chcącym podnosić swoje kwalifikacje (w taki prawdziwy sposób, a nie tylko na papierku) :)
On on
Uczelnia spoko, wykłodowcy jak wszędzie fajni , ale fakt że organizacja i natłok hospitacji, praktyk, materiału jest ogromny, można zać semestr nawet na 4,5 hehe, ale steresuuu jest sporo. Ps Jesem na II roku Surdopedagogiki
21.05.2015
03.05.2015
vvv
Jakie przedmioty są liczone przy rekrutacji na pedagogikę? zwlaszcza wczesnoszkolną? :)
ufnudbnf
czy trudno się dostać? jakie są progi?
07.04.2015
21.03.2015
psychologia
od kiedy na APS jest psychologia??? to nowość jest jakaś? czy są studenci, co mogliby naisać więcej na temat tego kierunku?
franek
pytanie czy trudno się dostać jest dość względne... ja sie dostałam, miałam wyniki z matury w granicach 60%, zdawałam j polski, wos i angielski rozszerzony... co do jakości kształcenia jestem raczej zadowolona
24.02.2015
02.02.2015
KINGA
witajcie. w tym roku zdaje mature. jestem bardzo zainteresowana tą uczelnią. czy bardzo trudno jest się dostać? zastanawiam sie nad pedagogiką, ewentualnie pedagogika specjalną. mógłby ktoś coś powiedzieć? z góry bardzo dziękuję. :)
minajjj
polecam kierunek praca socjalna, bardzo dobrze prowadzony, dużo ciekawej i praktycznej wiedzy, fachowe podejście wykładowców, oby tak dalej!
11.01.2015
08.01.2015
study
Bardzo polecam Akademie Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej studiuje tam pedagogikę i jestem zadowolona! Super Uczelnia po prostu!
ania
Co powiecie nt. Kształcenia Muzyczno-Ruchowego (taniec-rytmika orffowska- choreoterapia) - podyplomowe niestacjonarne (zaoczne) ?
04.11.2014
04.11.2014
joki
zadowolona, dobry wybór, bez zarzutu
Meggg
Chciałabym poznać opinie o studiach podyplomowych na tej uczelni. Konkretnie interesuje mnie ocena kierunku Animacja kultury w zakresie drama i emisja głosu.
23.09.2014
22.09.2014
fabian
wszystko zależy od zaradności w życiu, jednego praca znajdzie sama a drugi przez cale życie bedzie mowił ze studia sa bez sensu i nie ma po nich pracy...
mgr
do Iga: Moja koleżanka jest po APS w Warszawie i teraz to praca szuka jej :) NIE PISZ BZDUR, NIE MA PRACY PO PEDAGOGICE
05.07.2014
26.06.2014
gabczi
Wie ktoś może ilu jest chętnych na APS na pedagogikę? Ilu było chętnych rok temu?
mimi
i będziecie jeździć do Rembertowa na języki obce, bo uczelnia zakupiłam tam obiekt dydaktyczny a oni tłumacza,że nie ma wolnej sali na ochocie hahahahahaaa
13.05.2014
13.05.2014
mimi
odradzam tę uczelnię-totalny brak pracy w zawodzie albo kilka mcy darmowych praktyk na start
nnn
Zawsze warto spróbować, może nie będzie wielu chętnych na ten kierunek i zostaniesz przyjęta ;)
01.04.2014
04.01.2014
psycholożka
Jestem zeszłoroczną maturzystką. czy jest jakakolwiek szansa, że mogę się dostać na psychologię mając poniżej 300pkt?
Aga
Nie sądzę by ktoś podjął decyzję o wyborze uczelni na podstawie wpisów w internecie. Wiadomo, że każdy ma inne oczekiwania i nie wszystkim będzie wszystko pasowało. Najlepiej popytać znajomych którzy studiują lub wybrać się na dzień otwarty by popytać studentów ze specjalności i wtedy wyrobić sobie opinię.
20.09.2013
05.09.2013
Monroe
Jeśli ktoś idzie na socjologię zaoczną odzywajcie się!! :)
Basia
ktoś wie czy ciężko jest dostać sie na zaoczną resocjalizacje? nie ma nigdzie żadnych progów...
27.08.2013
26.08.2013
Eli
Drugi raz już bym tam nie poszła... Atmosfera jest bardzo fajna. Uczelna jest odnowiona, ładna, sale są czyste, schludne, nagłośnienie dobre, ale nauczanie... Ja ukończyłam specjalnośc Pedagogika Pracy i tak złośliwych i wrednych wykładowców, jak pani dr. J.W. czy pan prof. APS dr. hab J.S. (przedmioty specjalnościowe), to ja wczesniej nie spotkałam. Leczenie kompleksów, to deliktnie powiedziane. W sumie to na panią J.W. powinnam była napisac skargę do dziekana. Ale reszta specjalności ponoc jest na poziomie. Tę akurat jedną- odradzam!!
Licencjatka :)
Ja studiuje na APS-ie resocjalizacje juz nie pierwszy rok i kadra jest naprawde dobra , nie jest to "na sucho" tylko maja stycznosc z tym o czym mowia podaja bardzo wiele przykladow z wlasnego doswiadczenia .Uczelnia zdecydowanie prowadzi pod wzgledem przygodowania pedagogicznego i wiekszosc placowek nazwijmy to "branzowych" na terenie Warszawy ma kadre skladajaca sie wylacznie z bylych studentow Akademi.
31.07.2013
16.07.2013
sis
NIE WIEM JAK WY, ALE JA BYLAM POZYTYWNIE NASTAWIONA DO TEJ UCZELNI. SPECJAL IE SZUKALAM JAKIEGOS FORUM zeby opisać tę sytuację. Jestem od dzisiaj na zarządzaniu w oświacie na mgr. nawet miła pani ( na poczatku) bedaca w komisji rekrutacyjnej zaprosiła mnie do przyjecia dokumentów. Jako , że mam w planach założenie swojego przedszkola to wybrałam tę specjalizację. Z licencjata mam wczesnoszkolna i przedszkolna. Powiedziałam jaki kierunek obieram, a obok bylo chyba z 3 osoby chlopak i 2 babki, które też przymowały dokumenty i jedna do mnie:" bedziesz dyrektorka?.." NA TY, to po pierwsze. ja mówie, ze tak jak sie uda. a ona zaczeła sie ze mnie smiac ze bede zarządzać kuchnią w kfc, ale z magistrem to moze i niebieską koszulke dostane i wyobrazcie sobie ze pol komisji rekrutacyjnej, ktora jest wizytówka zaczeło sie smiac.... (?) chce zmienic uczellnie od września. Po prostu załamalam sie tym co tam usłyszałam i jak zostałam potraktowana.
wiolcia100
Ja wybieram sie na mgr na surdopedagogike :) Jak z dostaniem sie ? Mowie o zaocznych studiach ?
14.07.2013
13.07.2013
syyyysiaaa
a wybiera sie ktos na zaoczne na magisterke? ciezko sie dostac?
Justyna90
Jeśli chodzi o wykładowców na Akademii moim zdaniem są spoko, jest kilku nie do pogadania, ale wiadomo, wyjątki się zdarzają. Gdybym miała wybór jeszcze raz już wiem, że bym nie poszła tam ale może bardziej ze względu na kierunek jednak mi nie odpowiadający... Jestem też rozczarowana dużą ilością godzin przeróżnych wykładów teoretycznych a małą praktycznych i związanych z kierunkiem. Ogólnie polecam dla osób chcących być typowymi nauczycielami, bo jednak poziom jest dość wysoki
12.07.2013
12.07.2013
dong dzong kill bill
ciekawe jakie są progio
nn
Nie wie ktoś ilu było chętnych na pedagogikę na APS ?
12.07.2013
12.07.2013
do Milenaa
Też się tam wybieram i dostałam się!!!
gueen94
Dostałam się na pedagogikę na APS
12.07.2013
04.07.2013
Milenaa
heej wszystkim.;) wybieram się w tym roku na pedagogikę na aps. myślę, że to bardzo fajna uczelnia. co sądzicie?
Dozag
A wybiera się ktoś na magisterkę na APS? Np. na pedagogikę korekcyjną? Czy ktoś słyszał o jednym z przedmiotów prowadzonych po angielsku?
03.07.2013
02.07.2013
nowa :)
i ja się wybieram na SOCJOLOGIĘ zaocznie, ktoś też na to idzie a nikogo nie będzie znał ? :)
Wojtek
Poziom wykładowców wysoki i jak ktoś chce, to ma możliwosc się nauczyć. A jak ktoś nie chce, to nie jest zmuszany i 3 + dostanie. Alternatywnie mozna na innych uczelniach mieć nieprzespane noce i drżeć o egzaminy. Żadna uczelnia gwarancji zatrudnienia nie da. A tu tytuł zdobyć łatwiej, niż gdzie indziej. Nowe kierunki jak socjologia, czy psychologia, więc nie tylko sama pedagogika!
01.07.2013
30.06.2013
Maturzysta!
Witam. Dlaczego uczelnia nie podaje oficjalnych progów? Jestem tegorocznym maturzystą i nie wiem, czy przy wyniku 350 punktów mam jakiekolwiek szanse dostać się na Psychologię. Okropne uczucie.
kinga\\m/
Ja też się wybieram :)
25.06.2013
11.06.2013
do asia
a ja nie - niski poziom
asia
ja też się wybieram w tym roku na tę uczelnię
07.06.2013
04.05.2013
Mała Mi
psychologia kliniczna na UW czy APS?? nie bardzo wiem co powinnam zdawać na maturze. trzeba rozszerzenia czy wystarczy podstawa? błagam pomocy! :))
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
29.04.2013
19.04.2013
Aaa
Na pedagogikę? ;D czy inny jakiś wymyślny kierunek ? :P
KAlina
Ja również się wybieram tu na studia od października, jestem pełna obaw ale zarazem podekscytowana :) mam nadzieję, że się nie zawiodę i będę miała co wspominać :))
16.04.2013
04.04.2013
Aaa
Wybieram się od tego roku. :)
hania
i był ktoś na dniach otwartych? Ja niestety nie mogłam tego dnia, bo niestety inne obowiązki, ale chętnie wysłuchałbym opinii kolegów i koleżanek którzy podobnie jak ja mają w jakimś stopniu swoje plany związane z tą uczelnią :)
26.03.2013
19.03.2013
Dzien Otwarty na Akademii
kto planuje studia pedagogiczne moze dowiedziec sie wiecej o Akademii Pedagogiki Specjalnej podczas Dnia Otwartego, termin - 23 marca, start - godz. 11.00 szczegoly sa stronie www uczelni
xyz
moim zdaniem na studiach chodzi o to, żeby być najlepszym. bo jak ktoś liczy tylko na 3 i modli się o cud to pewnie nic z tego nie będzie... bo pracę znajdują ci, którzy mają znajomości bądź właśnie ci najlepsi. bo pracodawcy mają duże wymagania w przeciwieństwie do niektórych uczelni ;p więc warto się zastanowić gdzie studiować i jakie wyniki chce się osiągnąć
04.02.2013
01.02.2013
lallalla
aps jest uczelnią dla osób zarówno takich, które wiążą swoją przyszłość z kierunkiem, na który się dostały jak i dla tych, którzy przyszli tu bo nigdzie indziej sie nie dostali, bo progi przyjęć sa śmieszne, wystarczy polski, matma i ang na podstawie zdane na 40% i proszę bardzo,jednak to, czy będzie sie kompetentnym pedagogiem zależy od osoby, jak ktoś nie chce sie uczyć to nie dostanie pracy takiej, jaką by chciał, chyba że marzy o pracy na kasie, dyrektorzy placówek oświatowych wiedzą, że to jednak szkoła pedagogiczna daje najlepsze wykształcenie pedagogiczne i to na apsie są realizowane obszerne tematy, aby zapewnić absolwentom wysoki poziom wiedzy i kwalifikacje do podjęcia pracy w zawodzie, jeśli ktoś z tego nie korzysta niech nie narzeka później że nie ma pracy, to nie podstawówka, trzeba się uczyć i to sporo żeby dostać nawet 4
młynek
Jak po pedagogice robią kasę w czymś innym, to po co marnowali na to czas??? nie lepiej studiować coś co im pomoże w prywatnym biznesie? Do tego jak się dostaniesz na kierunek to wybór specjalności to loteria i podanie nie pomoże jak specjalności nie otworzą bo mało chętnych było. (podobno coraz częstsze i znam taką osobę). PEDAGOGÓW JEST NADPRODUKCJA I RYNEK PRACY PRZEPEŁNIONY . (popatrzcie kogo szukają pracodawcy i dopiero wybierajcie studia, no i jako pedagog w zawodzie w większości przypadków zarobicie bardzo mało).
30.01.2013
29.01.2013
taaaaa
Nie prawda, już bez przesady! Ja znam wielu ludzi, którzy po takich, niby bezsensownych kierunkach znaleźli pracę albo otworzyli własną działalność i radzą sobie doskonale, zarabiają duże pieniądze i nikt nie narzeka,.. W tych czasach wszystko jest możliwe, może się okazać, że ktoś po budownictwie nie znajdzie pracy a pedagog będzie zbijał kasę :P na to nie ma reguły
roberta
mnie nie kręcą takie tematy jak pedagogika czy tym podobne. moim zdaniem to strata czasu bo ze znalezieniem pracy po skończeniu takiego kierunku jest straszny problem. moja siostra się napaliła na pedagogikę specjalną, a potem robiła drugi kierunek studiów, żeby nie pracować na kasie w supermarkecie :P także sami widzicie..
19.12.2012
05.12.2012
A taki tam ;)
Jest koło teatralne. Jest chór. Są jeszcze liczne koła i szkolenia. A także można się zaangażować w pracę samorządu.
A taki tam ;)
Nie przesadzajcie tak z tymi punktami ;) jednak APS nie cieszy się aż tak dużym zainteresowaniem. Progi punktowe: 1% z podstawowej matury = 1 pkt; 1% z rozszerzonej = 2 pkt. Minimum: Praca socjalna 120-140 pkt. Socjologia 140-160 pkt. Psychologia 340-360 pkt. Pedagogika 180-200 pkt. Pedagogika specjalna 200-220 pkt. To tak mniej więcej ;) więc jak sami widzicie nie jest trudno się dostać. Liczy się j. polski + j. obcy + przedmiot dodatkowy (w większości przypadków może być dowolny) Ostrzegam przed ogromną ilością dziewczyn ;) są na każdym kroku. Z językami dość cienko. Kadra fajna i w większości wypadków wyrozumiała. Na niektóre specjalności po dostaniu się na pedagogikę ciężko się dostać - samo dostanie się na studia nie gwarantuje, że znajdziemy się na specjalności, która nas interesuje ;) jednak w większości przypadków wystarczy podanie do rektora.
05.12.2012
20.11.2012
marysia
Wielu jest chętnych? Jakie trzeba mieć wyniki, żeby się dostać? Matura obowiązkowo rozszerzona, czy podstawa też daje mi szanse? Ja chciałabym rozszerzenie, ale martwię się, czy dam sobie z tym wszystkim radę :(
Iga
Owszem, poziom nauczania jest wysoki. Wiadomo, że nie dostaniesz się ot tak ale nie powiedziałabym, że jest aż tak trudno. Tym bardziej, że warto tu studiować. Moja koleżanka jest po APS w Warszawie i teraz to praca szuka jej :) Dlatego polecam, ale wybór należy do Ciebie ;)
05.11.2012
10.10.2012
julcia
hej ;) zastanawiam się jak to jest z tą akademią.. czy łatwo jest sie dostac? to jest jednak Warszawa więc ludzi na pewno mnóstwo.. Słyszałam wiele opinii na ten temat ale ja nie jestem jakąś wybitna uczennicą i nie wiem jak pojdzie mi matura... chociaz nie ukrywam, że bardzo chcialabym tu studiowac bo slyszalam, że szkola na wysokim poziomie a i oferte edukacyjną mają super
julcia
hej ;) zastanawiam się jak to jest z tą akademią.. czy łatwo jest sie dostac? to jest jednak Warszawa więc ludzi na pewno mnóstwo.. Słyszałam wiele opinii na ten temat ale ja nie jestem jakąś wybitna uczennicą i nie wiem jak pojdzie mi matura... chociaz nie ukrywam, że bardzo chcialabym tu studiowac bo slyszalam, że szkola na wysokim poziomie a i oferte edukacyjną mają super
10.10.2012
30.08.2012
do luka
nie wiem jak wygląda kwestia pedagogicznych uczelni we wrocławiu, w każdym razie aps grzegorzewskiej w warszawie cieszy się dość dobrą opinią, mnie się tutaj dobrze studiuje, ale jak chcesz znaleźć szkoły pedagogiczne we wrocku to polecam wyszukiwarke na tej stronie, dużo mają tutaj uczelni w bazie, a do tego z komentarzami więc pomoże ci to w decyzji!
luka
Nie wiem czy lepiej wyjechać do akademii pedagogi społecznej do warszawy, czy może znaleźć jakąś uczelnię we wrocławiu, co sądzicie? Orientuje się ktoś jaka jest konkurencja, czy we wrocławiu jest jakaś lepsza szkoła pedagogiczna niż aps w warszawie?
23.08.2012
14.08.2012
nadinex
@spice: wiem o czym mówisz. Może z kolokwiami to nie mam problemu specjalnego, ale bycie w czołówce jest poza kręgiem marzeń, a jak się człowiek przyzwyczaił do tego w życiu, to na studiach robi się tak... dziwnie :D ale cóż, trzeba docenić że trafiło się między inteligentnych ludzi, a to aps gwarantuje :)
spice
Muszę przyznać że spodziewałam się że na studiach będzie trochę łatwiej, bo zawsze bylo mi w szkole łatwo, a tymczasem okazało się że czasem ledwie zaliczam kolokwia. Albo nie zaliczam ich w ogóle :D Długo zajęło mi przyzwyczajenie się do tego że na studiach nie jestem już najlepsza.
12.08.2012
08.08.2012
825
Dobra uczelnia, widać że starali się w każdym kierunku trzymać nazwy uczelni no i jak najbardziej rozszerzyć ofertę. Fajnie bo na zwykłych uczelniach nie ma aż tak wielu kierunkó związanych z pedagogiką, a tu można znaleźć chyba wszystkie możliwe kombinacje!
kaśka
Na APSie, przynajmniej wg. mnie studiuje się bosko. Jest parę "szczypawek", ale jak wiadomo, idioci zdarzają się wszędzie. Generalnie ludzie sa bardzo są spoko, z większością wykładowców bez problemu da się dogadać (choc mówię tu o tych, którzy wykładają na licencjacie z ped. ogólnej, bo jak inni, to nie wiem, a tylko częśc jest wspólnych).
06.08.2012
06.08.2012
bartek
Bez problemu można połączyć studiowanie z pracą (przynajmniej mi się to udaje generalnie bezproblemowo). Co do akademików... Nasz uczelniany na Spiskiej został niedawno zlikwidowany i teraz wszyscy mieszkają na Jelonkach. Zwykle starych, więc radziłabym Ci rozejrzec się za mieszkaniem do wynajęcia, bo jak na mój gust warunki są straszne, a liczą sobie nie tak mało (nie wiem dokładnie ile, ale tak samo byś wyszła wynajmując mieszkanie z 4 osobami, jak tam za pokój 3- 4 osobowy). No i wniosek trzeba złożyć odpowiednio wcześniej, bo dostanie miejsca w październiku może być problemem, choć nie musi, ciężko tu mówić o jakiś regułach.
sont
Dobrze że znalazłam tę uczelnię. Od dawna chciałam się wybrać na pedagogikę, ale nie wiedziałam na którą gałąź tej dziedziny się zdecydować. W końcu znalazłam aps, a tu przeczytałam o specjalności TYFLOPEDAGOGIKA. myślę że takie studia to coś dla mnie :)
06.08.2012
31.07.2012
bull
nie jest to pewnie uczelnia znajdująca się w czołówce rankingów, chyba że te rankingi są bardzo... specyficzne, ale wielu złych słów na temat aps też nie można powiedzieć. może akademia ta nie należy do najpopularniejszych, ale mimo to stara się zapewnić studentom dobry poziom nauczania, a to jest najważniejsze.
panda3
Nie wiedziałam gdzie studiować aż do ostatniego dnia rekrutacji, kiedy musiałam podjąć decyzję w sprawie kierunku studiów. Moj wybór padł na aps. Rozważałam już wcześniej studia na tej uczelni, ale nie miałam pewności, aż w końcu musiałam się zdecydować. Mam tu trochę starych znajomych, wiecej nowych. Studiowanie jest świetne, a ja podjęłam dobrą decyzję!
29.07.2012
29.07.2012
central
szczerze mówiąc nic nie słyszałam o kole teatralnym, ale ogólnie to uczelnia prowadzi swoje projekty, które są na jej stronie, często aktualizowane, są koła naukowe i konferencje - to co zwykle w szkołach wyższych. Nie ma tego dużo, bo uczelnia jest niewielka, ale każdy znajdzie coś dla siebie.
iluminacja
Czy Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie oferuje jakieś ciekawe kursy, ścieżki, formy rozwoju poza zajęciami? Bardzo fajną opcją byłoby kółko teatralne, nie ma nikt na ten temat informacji? Działa takie koło czy trzeba zrobić pospolite ruszenie i je założyć? I jak uczelnia by do tego podeszła, są fundusze?
22.07.2012
10.07.2012
procent
śmiejcie się do woli ale po dostaniu wyników matury tak zabalowałem że zapomniałem ukończyć rejestrację na studia, tzn zgłosiłem się na parę uczelni wczesniej, ale liczylem na lepsze wyniki i teraz sie pewnie nie dostane. dobrze że tu można jeszcze dołączyć do rekrutacji bo na niektórych uczelniach to niemożliwe ;D
matylda
co do poziomu to zachwycający nie jest, mam 2 znajomych studiujących na tej uczelni i ich opinie sa troche rozbieżne, z jednej strony wykładowcy maja w nosie studentów a z drugiej wysoki pziom nauczania, osobiście wybierając sie na pedagogikę nie rozpatrywałam tej szkoł
05.07.2012
01.07.2012
chocolate
czy w warszawie jest lepsza uczelnia oferująca kształcenie na kierunku praca socjalna? uważam że może to być kierunek dla mnie jednak nie jestem do końca przekonana czy aps oferuje wystarczająco dobry poziom...
julka
tyle uczelni wyższych w warszawie, a mój wybór padł akurat na tę. tak średnio jestem zadowolona... Nie wiem czy na każdej uczelni jest tak że wykładowcy nie przejmują się studentem, może to standard, ale bardzo mnie to zdziwiło i zirytowało po liceum. Teraz już się przyzwyczaiłam.
07.06.2012
03.06.2012
sonia
ja papiery składać będę w kilka miejsc, między innymi tutaj, ale ta akademia to uczelnia ostatniego wyboru, mam nadzieję że dostanę się gdzieś indziej, bo opinie o uczelni są raczej średnie, więc nie ma co się specjalnie tutaj pchać chyba.
jadźka
@markieting szeptany: no własnie spodziewałam się że nie może tu być tak kolorowo, jak aps jest przedstawiana w komentarzach. kadra pewnie średnia i perspektywy rozwoju nie za szerokie. ale i tak nie wiem czy nie będę tu studiować, zależy jak mi pójdzie na podczas rekrutacji w innych szkołach.
29.05.2012
23.05.2012
marketing szeptany
Ludzie co za bzdury.. to świetne miejsce do tzw. marketingu szeptanego. PR wypisuje bzdury pod nickami studentów. Pogadajcie z prawdziwymi studentami to się dowiecie prawdy. Poziom słaby, wykładowcy olewają studenta, Kto po porównaniu programów mówi że jego uczelnia się chowa??? Na pewno znajdzie się grupa zadowolonych ale ci co maja porównanie z innymi uczelniami tego nie potwierdzą. Popytajcie gdzie pracują absolwenci i ile zarabiają. Uczelnia dla mało ambitnych.
samorząd
no wiadomo, ze taka jego funkcja, ale kumpel też jest w samorządzie na jednej uczelni i większość z członków po prostu się tam opieprza ;p może i nie dam rady, ale próbować warto, zawsze lubiłam zajmować się wieloma sprawami naraz ;D
22.05.2012
17.05.2012
Ola
Oczywiście, że jest - taka jest jego funkcja. Na pierwszym roku nie jest jakoś super łatwo, ale da radę. Tylko liceum to nie studia, tutaj będzie tyle zajęć, że we wszystkim nie dasz rady uczestniczyć :)
samorząd
Witam! Na tę uczelnię na pewno złożę papiery, Akademia Pedagogiki Specjalnej to mój cel :) Zastanawiam się nad działalnością w Samorządzie Studenckim. W moim liceum byłam przewodniczącą i brałam udział po prostu w każdej akcji, a teraz nadal chciałabym działalność tego rodzaju kontynuować. Czy trudno jest się dostać do SS na tej uczelni i czy jest on zaangażowany w życie studenckie?
15.05.2012
02.04.2012
Ela
Cześć. Studiuję na jednej z państwowych poznańskich uczelni pedagogikę specjalną i tak sobie porównywałam program nauczania.. Trochę się chowamy, przy tym, z tej uczelni, dlatego myślę, że mogłabym się tutaj przenieść. Nie wie ktoś może czy jest to trudna i skomplikowana operacja? Jednak to szkoła dosyć specjalistyczna, jeśli można tak to nazwać
Zet
W rekrutacji nowy kierunek Edukacja plastyczna i media cyfrowe - bardzo ciekawie brzmi. Czy ktoś może powiedzieć czy ciężko jest na tej uczelni z praktykami? Wydaje mi się, że nazwa kierunku jest bardzo obiecująca, natomiast na ile to będzie trafiony kierunek...
31.03.2012
20.03.2012
misia
Świetna uczelnia, zawsze chciałam pracować z dziećmi i pomagać w ich rozwoju. Ta szkoła jest nakierunkowana już w samej nazwie na takie praktyki, więc nie mogę się doczekać, aż zacznę się tam uczyć i nabierać doświadczenia !
antropsycholog
Oczywiście, że jest co chwalić. Za dużymi pieniędzmi zawsze idzie wysoki poziom ( no dobra, może nie zawsze). Jeśli stać jest uczelnię na zatrudnienie dobrych specjalistów - tak jak w tym przypadku - to stuprocentowo poziom nauki i ogólnego kształcenia jest wysoki. Co do antropologii kulturowej, jest to kierunek jak najbardziej związany z tymi studiami.
24.02.2012
15.02.2012
Lolek
Na początek faktycznie mało się zarabia ale z czasem więcej. Rozwój zawodowy, jasna ścieżka awansu i do przodu. Ale to i tak nie tylko o kase chodzi a o powołanie. Bez serca do tego zawodu za daleko nie zajedziesz.
Kasia
\"wnuczku\" a Ty studiowałeś na tej uczelni? jakie są Twoje wspomnienia? Ja dopiero stoję przed wyborem uczelni, ale kilku moich znajomych kontynuowało swoją naukę w akademii i również sobie ją chwaliło, dlatego nei rozumiem Twojego komentarza.
13.02.2012
07.02.2012
wnuczek
większość komentarzy chyba nie od studentów. - praca za 1500, albo w innej branży,
WerTi
Też polecam tą uczelnię. Studiuje mi się tutaj bardzo fajnie. Ludzie mili, materiał do nauczenia, praktyki szalenie ciekawe.
06.02.2012
02.02.2012
PPi
Jestem na psychologi. Wg mojej opinii świetne zajęcia. Ciekawe, rozbudowane, nie po łepkach. Wykładowcy opierają się na praktyce. Myślę, że dużo wyniosę z tych studiów.
Oza
Czy po pedagogice łatwo o pracę? Ile się zarabia?
23.01.2012
18.01.2012
WirKa
Oj tak, bardzo dobra uczelnia. Świetnie przygotowuje do przyszłej pracy. Sam zawód jest wymagający ale daje też mnóstwo radości i uśmiechu. Na pewno nie jest dla przypadkowych ludzi, którzy nie wiedzą jeszcze jaką chcą iść drogą w życiu.
Studentka
Na uczelni jest bardzo przyjazna atmosfera, jak na razie nie było problemu z załatwieniem czegokolwiek. Studenci starszych lat są bardzo pomocni, nikt(łącznie z wykładowcami) nie zbywa cię, jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać. Nie ma zaciętej rywalizacji miedzy studentami, przy czym wszyscy starają się utrzymać poziom. Przynajmniej na psychologii. Jeśli chodzi o kadrę, to ja jestem zadowolona, myślę, że uczelnia coraz bardziej się rozwija, mamy wielu specjalistów z danych dziedziń. Polecam.
31.12.2011
19.12.2011
P.
Uczelnia z tradycją i renomą. Może nie jest jakoś specjalnie znana w szerokim akademickim środowisku, ale absolwenci APSu (szczególnie pedagogiki specjalnej) są bardzo wysoko cenieni na rynku pracy w branży. Jeżeli naprawdę chcesz studiować i interesuje cię pedagogika polecam APS. :) Absolwent:)
malpiata
ludzie, odpuście!!! ile można produkować pedagogów w tym kraju? nawet jelsi skonczycie taka czy inna uczelnie pedagogiczną, to gdzie chcecie znależć robotę? szkoly, przedszola, placowki opiekunczo-wychowawcze sa obstawione, rynek jest nasycony absolwentami pedagogiki, bo bardzo duzo uczelni ma ja w ofercie ksztalcenia,
09.12.2011
08.12.2011
anna
Uczelnia atrakcyjna z wyglądu, bogaty wkład finansowy, działalność na rzecz osób niepełnospr. Organizowane akcje, zajęcia, wydawnoctwo APS - księgarnia fajnie zaopatrzona. Zajęcia - jak bywa wszędzie - niektore przedmioty nie dopasowane do kierunku i zbędne jak np. antropologia kulturowa na której śpię bo pan średnio co drugie zdanie wypowiada magiczne slowa \"prosze państwa\" i gada o kopulacji zwierząt i ludzi Niektóre zajęcia naprawdę super - ogromna wiedza wykladowcow, fachowa pomoc, dobra tematyka problemowa. Jednak problemy z USOS - system elektroniczny który paru os. utrudnił życie. Dziekanat również nie cieszy się powodzeniem, aczkolwiek bynajmniej ja do dnia dzisiejszego nie miałam z nimi problemu.
Studentka
Ta uczelnia ma te przewage nad innymi, ktore oczywiscie tez maja pedagogike czy pedagogike specjalna w ofercie, ze nie rozmienia sie na drobne. Oni po prostu od poczatku konsekwentnie ucza na tych kierunkach. I robia to na najwyzszym poziomie. Absolwenci Grzegorzewskiej sa naprawde bardzo dobrze postrzegani na rynku pracy, bo sa specjalistami. Moze szkola nie nalezy do najtanszych, ale jesli ktos stawia na wysoka jakosc i chce konkretnie studiowac pedagogike, to ten wybor jest wlasciwy.
30.05.2011
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu