• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Nauk Stosowanych Mazovia w Siedlcach

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 08-110 Siedlce, ul. Sokołowska 172, (+25) 633 30 32, info@mazovia.edu.pl

Akademia Nauk Stosowanych Mazovia w Siedlcach, dawniej Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa to niepubliczna uczelnia ekonomiczna założona w 1999 roku.

W jej skład wchodzą trzy Wydziały: Nauk Stosowanych, Nauk o Zdrowiu oraz Nauk Technicznych. Oferuje studia I stopnia (licencjackie lub inżynierskie), II stopnia (magisterskie uzupełniające) oraz podyplomowe. ANS Mazovia utrzymuje liczne kontakty krajowe i zagraniczne. Organizuje między innymi rekrutację do programu Erasmus. Wiodącym zadaniem uczelni jest kreowanie elit społecznych, kształcenie ludzi przedsiębiorczych i przejawiających troskę o dobro i interesy kraju. W tym celu szkoła stale umacnia swoją silną pozycję, rozszerza ofertę edukacyjną i polepsza warunki studiowania.

Sprawdź dostępne kierunki oraz specjalności i poznaj zasady rekrutacji.


Ocena uczelni

6.31 / 10
362 głosów

Opinie (59)
Akademia Nauk Stosowanych Mazovia w Siedlcach, ANS Mazovia Siedlce

Natalia
Jestem studentką Pielęgniarstwa w Mazovii i mogę zdecydowanie polecić tą uczelnię. Na stronie są dostępne konkretne informacje, takie jak plany czy programy studiów. Fakt są w innym miejscu niż dany kierunek, ale nie ma problemu z ich znalezieniem. Ceny studiów przed przyjściem tutaj porównywałam z innymi uczelniami i takie kwoty w dzisiejszych czasach to norma. Uczelnię wybrałam dlatego, że jest blisko mnie i nie muszę dojeżdżać, ale nie żałuję swojej decyzji.
18.01.2024
17.01.2024
Lidia
Jak oceniacie studia medyczne w Mazovii, konkretnie kierunki: Pielęgniarstwo, Położnictwo i Fizjoterapię? Na ich stronie trochę mało informacji, nigdzie nie znalazłam planów zajęć, listy wykładowców, raczej same ogólniki. Czy cena czesnego na poziomie ponad 700 zł na miesiąc jest wg Was ok?
Kuba
Polecam. Wspaniali wykładowcy. Bardzo dobra organizacja pod każdym względem . Uczelnia dla studenta.
30.08.2023
29.08.2023
Ola
Zdecydowanie polecam! Wykładowcy na najwyższym poziomie. Organizacja bez zarzutu. To miejsce stworzone z myślą o studencie.
pielegniarka
Uczelnia przyjazna, otwarta na studentów.
28.02.2023
28.09.2022
mar
kiedy pojawi się plan zajęć na stronie? wchodzę w plan, ale niestety nic nie wyświetla😵‍💫
Kat
Czy ktoś ma informacje, czy zajęcia teoretyczne będą odbywały się online ?
26.09.2022
09.08.2022
Ania
Polecam, jestem na specjalizacji anestezjologicznej, super organizacja
Iwa
Kierunek pielęgniarstwo zaoczne. Nie polecam. Student traktowany ja dojna krowa. Jeśli ktoś chce papierek to ok. Nauczyć to oni nie tylko nie potrafią ale nawet nie chcą. Pandemia najlepszą wymówką na wszystko.
25.03.2022
05.03.2022
Zofia
Kończę specjalizację internistyczną, dla pielęgniarek, polecam , dziękuję za pomoc, teraz tylko egzamin mnie czeka
Tomasz
Jest na specjalizacji z anestezjologii polecam , bardzo profesjonalna obsługa,
11.01.2022
27.12.2021
PAWEŁ
Polecam jestem na specjalizacji anestezjologii, jest dobrze pomagają ale uczyć się trzeba nie ma lipy
Zosia
Jestem pielęgniarką i zapisałam się na specjalizację internistyczną i już kończę, jestem bardzo zadowolona i super Panie bardzo pomocne polecam i pozdrawiam
24.10.2021
15.02.2021
Marzena
Studiuję pilęgniarstwo i jest spoko. Wykładowcy w większości ok , ciekawe wykłady. Z paniami z dziekanatu też git, pomogą i pokierują jak trzeba. Jedynie problem jest z dydaktyką, ciągłe zmiany w planie na ostatnią chwilę, brak informacji o odwałanych wykładach albo zdarzały się nawet dwa różne w tym samym czasie!
Ewelina
CM w Siedlach tragedia, nie polecam! Wykładowcy dawno po latach swojej świetności, brak organizacji, brak kontaktu z dziekanatem oraz wykładowcami, to jakiś żart. Pielęgniarstwa w Siedlach nie polecam, panie z dziekanatu koszmar. Po dwóch miesiącach cierpliwości zrezygnowalam. Student to nie skarbonka, a jeśli wymaga się jakości od studenta to przede wszystkim samemu należy dbać o poziom!! Mamy XXI wiek i chyba wiele osób stamtad tego nie rozumie.....
10.02.2021
25.01.2021
Collegium Mazovia
Zachęcamy do zadawania szczegółowych pytań poprzez formularz Napisz do nas na www.mazovia.edu.pl lub fanpage na Facebooku. Żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi. Napisz lub zadzwoń. Pozdrawiamy!
Pielegniarstwo
Zachęcam do studiowania na kierunku pielęgniarstwo, jeśli pytasz czy jest ciężko..napewno trzeba się uczyć , kadra wykładowców bardzo przychylna studentom napewno dasz sobie radę, polecam
25.01.2021
25.01.2021
Marta
odpowiedź dla Missys z dnia 22.01.2021
Ja skończyłam rok temu i od razu do pracy, lekko nie było, ale za to dużo umiem i wykładowcy pomagają, zwłaszcza Pani dziekan bardzo miła! Było super, polecam
Missys
Czy ktoś się wypowie na temat uczelni? Mam zamiar zacząć od marca pielęgniarstwo,jak jest? Bardzo ciężko?
22.01.2021
02.01.2021
Ala
Witam Proszę o opinie na temat pielęgniarstwa zaocznego licencjata, jak to wygląda? Czy warto i jak to jest z praktykami? Na stronie uczelni nie ma konkretnych informacji..
Kasia
Czy ktoś studiuje poloznictwo mógłby się coś wypowiedzieć o tym kierunku na tej uczelni?
13.12.2020
12.10.2020
Gocha
Potwierdzam Właśnie jestem uczestniczka specjaluzacji na Collegium Mazovia ..Pani Dyrektor cudowna , piękna, 👌👌👌 ...świetny menadżer...👨‍🎓... poprzednia ekipa bałagan ..jeśli chodzi o położnictwo i projekty
Koleś
Specjalizacje medyczne dla pielęgniarek 👌👌💪💪💪DYREKTOR KOBIETA 🌹 BARDZO OGARNÌĘTA to nie to co poprzedni PAN.....
12.10.2020
23.03.2020
Monika Żelazowska kierownik działu dydaktyki Collegium Mazovia
odpowiedź dla Ewa z dnia 22.03.2020
W odpowiedzi na komentarz dotyczący Collegium Mazovia zamieszczony na portalu Opinie o Uczelniach proszę przyjąć poniższe wyjaśnienia: Jakość kształcenia jest ważnym aspektem działalności Collegium Mazovia, do której władze uczelni przywiązują ogromne znaczenie od początku jej funkcjonowania. Świadczą o tym pozytywne oceny jakości kształcenia Polskiej Komisji Akredytacyjnej a także posiadane akredytacje Krajowej Rady Akredytacyjnej Szkół Pielęgniarek i Położnych. Ale odpowiadając na uwagi: Na stronie Uczelni: http://www.mazovia.edu.pl zamieszczona jest organizacja roku akademickiego, która zawiera terminy zajęć dydaktycznych (zjazdów) oraz terminy sesji egzaminacyjnej. Dzięki temu - z dużym wyprzedzeniem - można zaplanować sobie czas na realizację zajęć dydaktycznych na studiach. Nasi studenci mają także dostęp do planów studiów na stronie uczelni. Udostępnienie studentom pierwszego semestru pielęgniarstwa tylko bieżących rozkładów zajęć związane było z przedłużeniem terminu rekrutacji na semestr letni i pewnym niedoczasem. Zaraz po zjeździe dokończono planowanie zajęć ale ich realizacja była niemożliwa z uwagi na zawieszenie zajęć dydaktycznych w dniach 12-25 marca br. związanych z zagrożeniem rozprzestrzeniania się COVID -19. W czasie ograniczenia działania uczelni w Polsce rektor Collegium Mazovia z dniem 26 marca 2020 r. wprowadza realizację zajęć dydaktycznych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość. Uczelnia dołoży wszelkich starań aby, pomimo nadzwyczajnej sytuacji i podjętych środków ostrożności, umożliwić studentom realizację programu studiów, w tym zajęć praktycznych i praktyk zawodowych oraz zaliczenie poszczególnych form prowadzenia zajęć dydaktycznych. Prosimy o uważne śledzenie naszej strony: www.mazovia.edu.pl Nasi studenci i absolwenci mają ogromny wkład w doskonaleniu realizacji procesu kształcenia w Collegium Mazovia. Bardzo liczymy się z ich opiniami wyrażanymi w anonimowych ankietach oraz na portalach internetowych. Dziękujemy za rzetelne uwagi, dzięki którym możemy w jeszcze lepszy sposób realizować oferowane kierunki studiów. Kierownik Działu Dydaktyki Collegium Mazovia Monika Żelazowska
Ewa
Czysta żenada!!! Zero jakiejkolwiek informacji ze strony uczelni w sprawie planu zajęć dla kierunku pielęgniarstwo, które rozpoczęło się w marcu 2020, plan wstawiony wyłącznie na jeden zjazd. Brak jakiejkolwiek informacji w sprawie toku kształcenia, brak podania przedmiotów na każdy rok kształcenia, który będzie realizowany. Widać zarządzanie uczelnią w czasie kryzysu idzie bardzo ciężko władzom. Poziom wykładowców ma wiele do życzenia. Anatomia, czysty żart, wymagają wiedzy podstawowej o budowie człowieka typu dłoń składa się z paliczków- "starczy Wam wiedza podstawowa". Władze? Na pierwszym zjeździe można było poznać Panią Dziekan i Rektor uczelni,które raczyły nas odwiedzić na wykładach. Jedna z tych Pań powitała nas zdaniem, że to "nie szkółka niedzielna".Skoro nie jest to szkółka niedzielna to wypadałoby zwiększyć kompetencje wykładowców oraz całą organizację uczelni , a przede wszystkim zacząć POWAŻNE TRAKTOWAĆ STUDENTÓW, NIE JAKO SKARBONEK. Od Uczeni prywatnej wymaga się znacznie więcej niż od uczelni państwowych. Osoby, które chcą się czegoś nauczyć, a nie tylko mieć kwitek licencjata, czy magistra nie mają tu czego szukać. NIE POLECAM!!!
22.03.2020
01.10.2019
położnictwo - opinie?
hej, kto studiuje tutaj położnictwo? jak oceniacie studia? nie znalazłam na stronie ani programu zajęć ani nazwisk wykładowców. Czy warto tutaj iść na studia?
zażenowany absolwent
10 tys zostawione w dwa lata a na koniec edukacji, gdy zostało złożone podanie o przedłużenie terminu składania pracy, z prośbą o odpowiedz na maila, to Panie z dziekanatu nie raczyły nawet poinformować o ostatecznym terminie. Gdzie naocznie mówiły że można do końca sierpnia a po dłuzszym czasie bez odpowiedzi, gdy zadzwoniłam usłyszałam że termin jest do 16go sierpnia. Wszystko po co aby płacic dodatkowe 600 zł za przedłużenie semestru! BANDA naciągaczy i oszukańców!! Co lepsze do starszej Pani w dziekanacie jak ma zły humor to lepiej nie podchodzić bo potrafi nawtykac roznymi epitetami! Były też przypadki gdy wykładowca nie wiedział o tym że ma zajęcia.... SZCZERZE NIE POLECAM!
02.08.2019
09.07.2018
Xxxsw
Czy ktoś uczęszcza na kierunek finanse i rachunkowość?? Sprawdziłam, że nie ma rozkładu zajęć na żaden semestr tego kierunku. Czy to oznacza, że nikt na niego nie uczęszcza????
alldona33
Polecam
05.01.2018
18.04.2017
Absolwent
Collegium nigdy nie była kościelna :) a ksiądz, który wykładał etykę już nie uczy co najmniej 5 lat - ja przynajmniej z nim zajęć nie miałam. Ogólnie uczelnia fajna - wykładowcy spoko. No czasem się zdarzy jakiś wariat, ale to w każdej uczelni tak jest. Najważniejsze to dobre przygotowanie do zawodu tzw. praktyczna wiedza :))) No i czesne bardzo małe , w Warszawie za taki sam kierunek musiałabym zapłacić 3 razy więcej :)
świecka czy kościelna ta szkoła?
czy ta uczelnia jest świecka? czy kościelna? bo piszecie w postach o księdzu, co wykłada etykę i jakoś zgłupiałam. Ze strony i opisu nie wynikało to.
04.04.2017
19.03.2017
Ira
Czy może mi ktoś wydać opinię nt mgr studiów zaocznych kierunek-pielęgniarstwo?
4321
Jest coraz gorzej,dobrze jest tylko podlizywaczom.Wkładają mgr. wszystko od zmiany rektora.Zero obiektywizmu
02.08.2016
02.02.2016
fizjoterapia mnie interesuje
co moga powiedzieć o fizjoterapii studenci tego kierunku? czy polecacie takie studia? dlaczego tak lub nie? czy szkoła daje praktyki, staże albo pomoc w znalezieniu pracy? czy jesteście zadowoleni z wyboru tego kierunku?
maja
Od zmiany Rektora, po śmierci ś.p. Gadamskiego który był super , teraz za duży wpływ ma kosciół. Ksiądz wykłada etykę.
14.09.2015
14.07.2015
bbb
a jak z fizjoterapią? ktoś, coś? :)
Ah ta Collegium
w SGH poprawka u Januszka Ostaszewskiego kosztuje więcej niż na Collegium M.;)
08.06.2015
30.01.2015
jpsi
WWSI bierze 3-4 tys. za semestr, nie za rok.
jpsi
Ludzie, jak to jest drogo? 1900 pln za semestr? Widzieliscie ile biora inne uczelnie? PJWSTK np. bierze 11.000 pln za rok. A mniej znana WWSI? Pomiedzy 3-4 tysiace. To ponad 6 razy wiecej. W wawie sa kursy angielskiego, 3 razy w tygodniu po godzinie ktore tyle kosztuja. I to jest drogo za studia?
30.01.2015
02.01.2015
Mateusz.
Jak jest ze zdawaniem kolokwium,sesji na uczelni?Dużo trzeba uczyć się ,żeby zaliczać to chodzi mi o budownictwo ogólne.
Zibi
Budownictwo w Siedlcach, komedia - nie polecam, NIE WARTO, słabe i drogo
19.03.2014
19.02.2014
Ewi
Jeśli chodzi o budownictwo to tak-chodzą na ten kierunek kobiety:)
asdf
uczelnia dramat! ciągną tylko kupę kasy!!! nie polecam
30.09.2013
19.09.2013
Kingulinka
Ja studiuję Zdrowie Publiczne, wykładowcy są faktycznie spoko, na wysokim poziomie ciekawie prowadzą wykłady. Z paniami z dydaktyki i z dziekanatu nie jest już tak kolorowo. Zdarzało się że nie zostaliśmy poinformowani o przesunieciach lub odwałaniu wykładów. A pozatym droga uczelnia jak cholera...
Eloo
Siema, mam pytanie czy na kierunek budownictwo chodzą w ogole jakies dziewczyny ?
14.09.2013
31.08.2013
Ela
No właśnie nie mogę tego jakoś ogarnąć... Ale dziękuję, jeszcze wejdę :)
m.....
www.mazovia.edu.pl
29.08.2013
29.08.2013
m.....
wystarczy zajrzeć na ich stronę, tam wszystko jest opisane :)
Ela
A jakie trzeba spełniać wymagania? (zdrowie publiczne) Dziękuję :)
27.08.2013
27.08.2013
m.....
Czesc, byłam studentką tej uczelni. Jesli chodzi o poziom nauczania to jest spoko, wykładowcy posiadaja bardzo duza wiedze i fajnie sie z nimi pracuje - pisze tu o kierunku zdrowie publiczne I czy też II stopnia. Jeżeli chodzi o dziekanat i sprawy organizacyjne to TRAGEDIA. Panie, które pracuja w dziekanacie nie posiadaja zbyt wielkiej wiedzy, nie udziela dokładnej informacji, a studentów nie traktują z szacunkiem -jest dyskryminacja. Osobiście nie polecam tej uczelni
Ela
Dołączam się do pytania k2807, o kierunek zdrowie publiczne tylko mnie bardziej interesuje I stopnia. Dziękuję :)
15.08.2013
10.06.2013
aneta29
Polecam, szczególnie kierunek Administracja jest prowadzony na wysokim poziomie
k2807
Czy ktoś ma doświadczenia z tą szkołą i kierunek Zdrowie Publiczne, studia niestacjonarne II stopnia ( magisterskie). Interesują mnie jakiekolwiek informacje...
28.05.2013
23.03.2013
jaro
Podajcie więcej informacji o kierunku budownictwo, jaki poziom trudności w porównaniu z polibudą.
pawel
studiuje tutaj architekturę krajobrazu i jestem całkiem zadowolony. Podoba mi się i miasto, i uczelnia no i oczywiscie moj kierunek. zawsze sie interesowalem architekturą, głównie od simsów :). ale tak naprawdę to bez podstawowych zdolności techniczno- rysunkowych nie ma co tutaj przychodzić.
06.07.2012
15.02.2012
gdzie na administracje
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
do Bolka
no ale teraz juz musisz sie liczyc z duzo wiekszymi kosztami, bo zycie w stolicy kosztuje. No i sam pisesz, ze wybierasz Politechnike Warszawska. Ciekawe, czy tez bys chwali, gdybys od razu po maturze poszedl do Warszawy na polibude?
11.02.2012
10.02.2012
Bolek
Ja skończyłem budownictwo na Mazovii. Jestem zadowolony. Wydałem o połowę mniej kasy, niż miałoby to miejsce np. w Wawie. Z dyplomem inżyniera bez problemu znalazłem pracę w stolicy a w tym roku zamierzam podjąć magisterkę na polibudzie warszawskiej.
Japa
Od kiedy ta uczelnia prowadzi kierunek budownictwo? Czy wypuscila juz absolwentow. Mysle o budownictwie drogowym, bo to caly czas przyszlosc i jest na tym polu duzo do zrobienia, tylko zastanawiam sie, czy warto studiowac budownictwo akurat w Mazovii?
30.05.2011
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Śląska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Tarnowska
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Politechnika Łódzka
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku