UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (77)
Joanna
Uczelnia jak i wykładowcy na duzy +. Nie ma tu miejsca na wywyższanie się czy dręczenie studentów - każdy podchodzi po ludzku. Polecam
17.02.2021
13.02.2021
???
jakies świeże wieści o tym, jak funkcjonuja w obecnym czasie?
Ada
Witam! Muszę zrobić mgr z administracji. Nie ukrywam, że praca i wychowywanie dziecka pochłania dużo czasu. Czy na uczelni jest ciężko? Ja i tak wychodzę z założenia, że studia to tylko teoria a życie i tak uczy w pracy zupełnie innych rzeczy...
08.06.2020
26.05.2020
studentka
Hej, jest ktoś tutaj kto może się wypowiedzieć na temat pedagogiki resocjalizacyjnej na mgr?
Agnieszka
Bardzo się cieszę, że miałem przyjemność chodzić na zajęcia do Szkoła Wyższa im. Pawła Włodkowica w Płocku odział Wyszków i spotkać na swojej drodze cudownych wykładowców - skarbnica wiedzy, życzliwi, pomocni, przyjaźni. Szkoła daje możliwość rozwoju, wszystko zależy ile z siebie damy i później wykorzystamy wiedzę przekazaną. Życie jest dużo piękniejsze kiedy człowiek spotyka odpowiednich ludzi w odpowiednim miejscu.
08.04.2020
03.01.2020
w
Panie w sekretariacie niekompetentnie wykonują swoje zadania, nie potrafią udzielić informacji na proste pytania, spotkałam się z niemiła odpowiedzią, gdzie został podniesiony głos. Nie wyobrażam sobie uczęszczania na tą uczelnie, organizacja jest bardzo słaba, Panie nie potrafią odpowiedzieć na maile, nie polecam dzwonić do filii w Iławie. Oceniam bardzo źle, skoro już na wstępie uczelnia odpycha mnie od siebie samym podejściem do studenta, tak tracicie chętnych.
Anuaa
Hejka:) mam problem,bo nie umiem zalogować się na swój dziennik elektroniczną
18.10.2019
16.09.2019
expo
Ktoś wybiera się na zarządzanie niestacjonarnie?
Aga
Hejka:) może jest ktoś po podyplomowce z przygotowania pedagogicznego i edukacji wczesnoszkolnej z wychowaniem przedszkolnym? Moze mi odpowiedzieć jak to wyglada jak idzie się na te 2 kierunki? Dużo koliduje? Da radę to wszystko pogodzić?
18.08.2019
21.03.2019
PrzyszłyStudencik
Witam, Jak wyglądają studia na Informatyce ? Jaki jest poziom ? :)
zycie.70
Znacie dr inż. Włodzimierza Malesę wykładowcę i Prodziekana Wydziału Informatyki we Włodku? Jakieś opinie
23.01.2018
10.10.2017
kaśka
czy Włodek nie ma już w ofercie Pielęgniarstwa? gdzie najbliżej w okolicach można studiować ten kierunek?
pytanko o e-learning
czy na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe za studiach zaocznych są zajęcia przez internet???? ile jest e-learningu i jak to wygląda w realu? Coś więcej o tym kierunku możecie powiedzieć?
10.10.2017
22.09.2017
Uprawnienia pedagogiczne - obecność itp.
Mam pytanie odnośnie studiów podyplomowych z przygotowania pedagogicznego. Jaka jest sytuacja z obecnością na zajęciach? Nie ukrywam, że szukam miejsca gdzie da się zdobyć uprawnienia jak najmniejszym kosztem, ponieważ magistra już mam, tak samo stałą pracę nie w Płocku. Po latach studiów wiem, że człowiek i tak sam musi się uczyć a i tak najwięcej uczy doświadczenie, więc nie łudzę się, że podyplomówka wiele wniesie do mojej wiedzy. Generalnie jestem z Płocka i wiem mniej więcej jak wyglądają studia na Włodku, ale na co dzień mieszkam i pracuję w innym mieście i jednak wolałabym za często nie pojawiać się na zajęciach. Koleżanka w pracy poleciła mi Włodka właśnie ze względu na to, że nie egzekwują obecności. Czy ktoś mógłby potwierdzić tą opinię i opisać jak faktycznie wygląda sprawa obecności, jakie są zaliczenia i czy notatki są łatwo dostępne np. w internecie?
Gosia
Chcesz się wykazać - ucz się, nie chcesz się uczyć - ściągaj i w obu przypadkach masz dyplom. Jeśli ktoś chce bez stresu uzyskać wyższe wykształcenie lub jego pracodawca tego wymaga to wybierze właśnie tę uczelnię, ale jednak w Płocku każdy będzie niestety oceniany przez jej pryzmat . Trzeba naprawdę się wykazać żeby coś osiągnąć kończąc SWPW biorąc udział w warsztatach, konferencjach, działając społecznie itd. Plusem jest to, że można samemu się wykazać i uczelnia stwarza ku temu warunki.
05.07.2017
21.05.2017
;)
Ja się wybieram na administrację, jestem z Rypina ;)
Marzena
Czy ktoś się wybiera do Włodkowica na zrobienie licencjatu na administracji? Jakaś osoba z Sierpca bądź okolic?
12.05.2017
18.03.2017
strona
Strona już działa ;)
Madziaja
Mieli jakiś problem na stronie, sprawdzałam z kilku komputerów, może mają przerwę techniczną.
07.03.2017
05.03.2017
nie mogę wejść na www
czy ktoś ma taki problem, jak ja, że nie mogę przejśc na stronę Włodkowica? gdy klikam na stronę uczelnie podaje mi taki komunikat: Error displaying the error page: Application Instantiation Error: Could not connect to MySQL. Nie bardzo wiem, czy to problem z moim kompem, czy coś u nich nie halo.
ZUZKA
ja jestem z Włodkowica bardzo zadowolona, na początku miałam wrażenie, że ta uczelnia mega mocno się reklamuje bo nie ma chętnych (mam na myśli plakaty w moim liceum, odległym ok 60 km od Płocka). Postanowiłam zaryzykować w sumie głównie dlatego, ze zawsze chciałam mieszkać w Płocku i trafiło mi się super lokum. Ku mojemu zaskoczeniu nie mam nic do zarzucenia tej uczelni. Większość wykładowców, z którymi miałam styczność to mili i mądrzy ludzie o ludzkim sercu. Nigdy nie miałam problemu z dziekanatem, choć faktem jest, że nie bywam tam często. Z czystym sumieniem polecam.
22.01.2017
31.10.2016
Ja
Szukam osób, które skończyły podyplomową terapię pedagogiczną. Proszę o kontakt mailowy: darnow14@o2.pl
klaudia
jestem pozytywnie zaskoczona, że Włodkowic ma taką wysoką ocenę, porównałam z innymi szkołami, z pwsz-tem, nawet uniwerkami, i wypadają mega korzystnie. ja mysle o informatyce, choć bardziej chciałbym się specjalizować w grafice kompterowej, projektwaniu stron, itd. wiec poprosze o informacje osoby, które studiują we Włodkowicu na tym właśnie kierunku? czy Wy też tak wysoko oceniacię tę szkołe? czy drugi raz byście ją wybrali?
06.10.2016
21.09.2016
majka111
witam, czy ktoś wybiera sie na oligofrenopedagogikę ?
Aziz
Do kiedy jest rekrutacja? Był ktoś na obronie narodowej? Warto?
16.09.2016
27.07.2016
coś mi nie działa
chcę wejść na stronę Włodkowica, ale nie otwiera mi się. To samo było wczoraj wieczorem. Czy wy też maie to samo. jakieś komunikaty o błedach się wyświetlają dziwne: The page cannot be displayed Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed. Try the following: Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion. Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped. Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.
AaBb
papierek za pieniądze - tyle w temacie
23.06.2016
18.05.2016
michalooo
ja się wybieram na WF, trochę się wahałem przed wyborem Płocka ale mam nadzieję, że nie będę żałował ;)
Sandra
czesc ;d czy ktos na rok 2016/2017 planuje isc na AWF na dzienne?
30.03.2016
02.03.2016
odp. Wera
Płacąc jednorazowo jeden semestr kosztuje 2100 zł, jest możliwość płatności w 4 ratach, dwie pierwsze kosztują 550zł, dwie kolejne 560zł. Informacje dostępne są na stronie. Studiuję na II stopniu na tej uczelni tyle, że inny kierunek i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Zajęcia prowadzone przez wykładowców w taki sposób, że nauka nie jest tylko przykrym obowiązkiem. Zdecydowanie polecam.
Wera
Zastanawiam się właśnie nad studiowaniem II stopnia na tej uczelni. Myślałam nad zarządzaniem nieruchomościami zaocznie. Proszę o opinie , a ile kosztuje semestr??
24.02.2016
16.02.2016
Studenciak
Witam. Jestem po trzech latach studiów i prawda jest taka. Nie żałuje wyboru. Chcesz to się uczysz nie chcesz to możesz olewać i po najmniejszej linii oporu da się wszystko zaliczyć. Poznałem masę rzeczy o których nie miałem pojęcia... Uczelnia dała mi kierunek w którym muszę kontynuować naukę i prowadzić ją samodzielnie ucząc się samemu w domu. Dla mnie to dobra sprawa bo lubię sam wszystko studiować , chociaż zagłębiając się dalej w tematy widać że nie którzy wykładowcy traktują studentów naprawdę ulgowo. Na 2 roku studiów informatyki dostać zaliczenie za zrobienie prostego "if'a" to raczej lekka przesada (programiści zrozumieją) Pozdrawiam :) PS. Ale trafią się też dobry wykładowcy :-)
nick
wydaje mi się, ze nie trudno będzie uzyskać takie informacje, ale na moje oko pewnie niezbyt wielu, Płock to nie Warszawa, tu nie ma wielu obcokrajowców
02.01.2016
13.10.2015
pytanko
zauważyłam na stronce Włodkowica że mają wersję językową turecką i rosyjską. Mam w związku z tym pytanie: jak wielu jest studentów z Turcji oraz Rosji? pytam z czystej ciekawości, anie z uprzedzeń, o prostu mnie to zainteresowało
podyplomówki we Włodkowicu
ja właśnie w temacie studiów podyplomowych mam pytanie, szukam studiów dla nauczyciela przedszkolnego (nie skonczyłam studiów n UW, przerwałam po I roku), poźniej robiła m PWSZ płocki pedagogikę, rozgladam się za podyplomówkami, bo potrzebuje w pracy, czy coś wiecej możecie napisać na ten temat, bo na ich stronie nie znlazłam nawet wykazu propozycji, Klaudia
29.09.2015
10.08.2015
student podyplomowy
polecam logopedię podyplomową, naprawdę warto
polecam
spokojnie - dobra szkoła, widać starania wobec studenta, jest porządek, są dobre warunki do nauki, wykładowcy spoko, poziom przyzwoity, ok
15.03.2015
02.03.2015
motyll
Polecam studia w Płocku, jestem bardzo zadowolona z wyboru tego miasta i tej uczelni!
anka
to, że nikt nie odpisywał przez jakiś czas na komentarze nie oznacza, że ta uczelnia nie istnieje, albo ma 5 studentów...w moich obserwacji jest zupełnie odwrotnie.... ta szkoła cieszy się sporym zainteresowaniem wśród maturzystów w pobliskich szkół
15.01.2015
24.10.2014
mka
Rozumiem że jak nikt nie daje odpowiedzi to pozostawia moje zapytanie bez komentarza, a dla mnie oznacza to mała liczbę studentów lub ich brak !
mka
jak jest liczba studentów w Płocku na Włodkowicu. Okazuje się że jest to bardzo istotne bo to przecież od nich zależy 'życie uczelni'. Mam niezbyt dobre doświadczenia z brakiem studentów na jednej uczelni, która w przyszłym roku zapewne z tego powodu upadnie. Czy rekrutacja odbywa się normalnie, czy też została zablokowana np. podyplomówka. Jaka atmosfera na pedagogice ilu studentów na poszczególnych rocznikach i czy ma szanse ona istnieć jeszcze przez najbliższe 3 lata. Podobno budynki są wynajmowane i jak miasto będzie chciało to w każdej chwili trzeba będzie się zwijać. Jak to jest w rzeczywistości? Proszę o szybką odpowiedź.
23.10.2014
18.10.2014
podyplomówki we Włodkowicu
pytanie mam: kto tobił studia podyplomowe w SW P. Włodkowica w Płocku. Co studiowaliście i jakie są wasze wrażenia?
aż taka wysoka punktacja?
ocena Włodkowica tutaj w punktach wysoka jest mega w porównaniu z innymi państwowymi uczelniami, wiarygodne to jest???
14.10.2014
30.09.2014
Ania
Mam pytanko, czy wybiera się ktoś na kierunek : Zarządzanie ? :)
akademik
230 zł za miesiąz za jedynkę? poważnie? to super cena jak na takie warunki
18.09.2014
02.09.2014
adrian
Szkoła Włodkowica to najlepsza uczelnia z jaką się spotkałam, bardzo mi się tu podoba, studiuję bezpieczeństwo narodowe, nie żałuję wyboru tego kierunku i szkoły ;)
marian
biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku pracy większość kierunków nie opłaca się studiować a mimo tego chętni są, jeśli chodzi o bezpieczeństwo i higienę pracy najszybciej zatrudnienie znajdziesz jako szkoleniowiec bhp ;)
26.07.2014
01.07.2014
studia z BHP
co sądzicie o kierunku Bezpieczenstwo i Higiena Pracy? jest sens to studiować? gdzie praca?
janka
mam pytanie a jak jest na podyplomówce? bardzo cisną, czy raczej można przeżyć?
27.10.2013
21.10.2013
Agata
Witam wszystkich mam pytanie jest ktoś może z Administracji II stopnia zaocznej w Płocku? jeśli tak to proszę o kontakt meilowy aida26@wp.pl.
iwona
Ktos wybiera sie na administracje zaocznie?
10.10.2013
02.10.2013
adi
Chciałbym polecić kierunek bezpieczeństwo narodowe we Włodkowicu każdemu, kto chce pracować w policji lub tego typu służbach. Ja jestem już na 2 roku i jestem bardzo zadowolony, zdobywamy dużo wiedzy z zakresu prawa, organizacji i działania służb mundurowych i nie tylko. Gorąco polecam i pozdrawiam wszystkich studentów :)
RE: xx
Zgadzam się z moim przedmówcą ;) Poziom jak wszędzie, więc nie rozumiem po co w ogóle udowadniać komukolwiek jak jest naprawdę. Kto przyjdzie tu studiować - sam się przekona ;) już denerwuje mnie ten zbiorowy kompleks niższości. Dla mnie największym plusem owej uczelni jest to, że oferuje płatne staże najlepszym studentom, więc jest o co walczyć bo z pracą coraz ciężej.
26.09.2013
25.09.2013
xx
Drodzy studenci nie zapominajcje iż, poziom uczelni to takze i Wy Wasze zaangazowanie wiec troche samokrytiki a nie na uczelnie wszystko zwalacie
Adrianek90
Dużo słyszałem o poziomie nauczania tej szkoly i nawet zastanawiałem się nad wyborem innej, choć teraz kiedy skończyłem drugi semestr oczywiście pozytywnie , muszę powiedzieć ,że nie było tak łatwo.. Jak w każdej szkole.. są przedmioty do których musisz się przyłożyć i są też takie których zaliczenie przychodzi z łatwością. :)
13.07.2013
08.07.2013
Nena
Cześć ! ;) Staję przed wyborem m.in. tej uczelni. Jako, że wypowiadają się tutaj osoby, które już studiują tutaj prosiłbym o kilka porad: 1.Czy kierunek informatyka jest ogólnym pojęciem, czy wybiera się tylko specjalność jak w ulotkach (np. Informatyka - programowanie) 2.Jak się mają studia stacjonarne do niestacjonarnych (na których wiedza wydaje się być bardziej przyswajalna)? 3.Do kiedy trzeba się zapisać na studia I stopnia i wnieść opłatę? 4.Czy dobrze wyczytałem, że opłata rekrutacyjna to 400 zł ? 5. Jak to jest z atmosferą i kontaktami między rówieśnikami z tej uczelni? Pytania może się wydają banalne ale staję pierwszy raz przed wyborem studiów i jestem trochę zielony w tej kwestii ;) Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Mako
Witam. Interesuje mnie kierunek Bezpieczeństwo Narodowe- specjalność bezpieczeństwo i higiena pracy i mam pytanie jakie są przedmioty realizowane na tym kierunku. Z góry dzięki za odpowiedz.
26.06.2013
29.04.2013
Beata
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
adii
jestem na pierwszym roku bezpieczeństwa narodowego i moim zdaniem ta uczelnia reprezentuje sobą całkiem przyzwoity poziom, studiuje zaocznie, zjazdy obywają się co 2 tygodnie co nie koliduje z moją pracą, jedyne co przyprawia mnie o dreszcze to częste problemy z przedmiotami online
29.03.2013
29.03.2013
karol
znam kilku studentów, studiują tu bo chcą mieć papierek, szczerze powiedziawszy innych opinii nie słyszałem :)
lola
To prawda, jak ktoś mnie pyta jakie szkoły wyższe są w Płocku, na pierwszym miejscu zawsze wymieniam Szkołę Wyższą im. Pawła Włodkowica :P nie wiem czym jest to spowodowane ale to chyba dobry objaw :D
19.03.2013
08.03.2013
nina
plusem tej uczelni jest to, że bardzo dobrze się reklamuje w okolicy, w większości liceów w Gostyninie, Płocku czy nawet Łowiczu wiszą plakaty tej szkoły, do tego reklamy w radiu, to zachęca maturzystów...
rambo
znam wiele osób, które studiują na SW im Włodkowica w Płocku :) często słyszy się negatywne opinie o tej uczelni, że płacisz i zdajesz, ale od studentów nie słyszałem negatywnych opinii. Więc uczelnia nie musi być aż taka zła :)
02.02.2013
29.01.2013
dnkal
tam, żeby nie zdać trzeba w ogóle nie chodzić na zajęcia albo nie przystępować do egzaminów.. tam się płaci za studia więc oczywiste jest, że chcą zatrzymać takiego studenta. Jak komuś się nie chce uczyć i chce studiować dla samego faktu to polecam SW w Płocku!
adrian
mój kolega, który studiuj na tej uczelni powiedział jedno bardzo proste, ale kontrowersyjne zdanie: we Włodkowicu najważniejsze jest, żebyś zapłacił pieniądze i możesz studiować. Innych wymagań nie ma. Nie wiem jak jest naprawdę, ale coś w tym musi być.
08.11.2012
07.11.2012
dominik
czemu nie płock? Przecież tam jest drugie miasto-petrochemia. Przecież tam jest potencjał i pełno miejsc pracy, czy można liczyć tam na pracę po studiach?
artur
w dzisiejszych czasach trzeba się zastanowić czy którakolwiek z uczelni jest dobrym wyborem. Ile się słyszy o studentach poszukujących pracy, pracujących nie w swoim zawodzie. Po prostu masakra. W każdej uczelni jest wiele minusów i plusów.
07.11.2012
27.10.2012
Anna
nie sądzę, żeby akurat ta szkoła była dobrym wyborem. Z pewnością w samym Płocku jest wiele lepszych... Generalnie to wolałabym studiować w innym mieście niż Płock.. tam nie ma raczej perspektyw na przyszłe życie.
jadzka
uczelnia naprawdę spoko. jezeli ktos sumiennie sie przyklada do nauki, chce sie uczyc, ma zapal i przychodzi na zajęcia to raczej nie ma problemu z zaliczeniami egzaminow ;) zreszta, sa terminy poprawkowe dla kazdego wiec kwestia egzaminow jest do ogarniecia ;) wykladowcy tez, jezeli traktujesz ich z szacunkiem i jestes w porzadku to oni nie robia zwykle problemow ;p poza tym ludzie bardzo zyczliwi, zawsze pomogą, doradzą. ja gdy bylam na pierwszym roku i nie widzialam wielu rzeczy to nikt nie odmowil mi pomocy czy jakiejs rady ;) w tym roku koncze juz studia i mam swiadomosc ze to nie byl zmarnowany czas :)
09.10.2012
29.08.2012
rika
Szkoła wyższa wlodkowica w plocku byla dla mnie dobrym wyborem. Zaraz zaczynam trzeci rok i do tej pory wszystko pozytywnie. żadnych problemow z dziekanatem, wykladowcami. egzaminy do zdania, plan zajec ciekawy. Ogólnie informatyka jest tu spoko
manika
Ja myślę, że podjęłam dobrą decyzję wybierając tą szkołę i nie żałuję tego wyboru. Wykładowcy raczej tak jak wszędzie, niektórzy są spoko i bez problemu zaliczają, a do innych trzeba się porządnie nauczyć na egzamin. Myślę, że jest lajtowo i każdy kto chce na pewno wszystko pozalicza. Jeśli chodzi o podejście do studentów to jest bardzo fajne, wszystko jest do dogadania jeśli chcemy coś załatwić czy coś obgadać. U nas jest to na prawdę na poziomie, a nie jak na PWSZ czy Politechnice, bo tam traktują studentów z góry i np. w dziekanacie ciężko jest coś załatwić, także pod tym względem jest u nas super. Jedyny minus według mnie to taki, że po dwóch latach studiów mam wrażenie, że uczą wszystkiego mało przydatnego, a ja chciałabym wynieść ze studiów wiedzę, która przyda mi się w pracy. Ale z tego co widzę to raczej wszędzie tak jest.
27.07.2012
05.07.2012
do mariusz
jak masz gospodarstwo to idź na studia zaocznie a w tygodniu sobie tam pracuj. a co do atmosfery na studiach to dużo zależy od ludzi. na moim roku trafili sie naprawdę super, bardzo dobrze się dogadujemy, imprezujemy. żyć nie umierać.
mariusz
tak szczerze to totalnie nie chce mi się studiować. rodzice mają dobrze prosperujące gospodarstwo, gdzie znalazłem już swoje miejsce, ale mama nalega żebym ukończył jakąś szkołę. tylko jak niby mam studiować w płocku, skoro to ponoć dziura, nudy i depresja. może chociaż atmosfera na studiach jest spoko?
31.05.2012
19.05.2012
kuba
studiuję informatykę i jestem pozytywnie zaskoczony, nie sądziłem że studia w płocku mogą okazać się aż tak dobrym wyborem. okazuje się, że kadra ogarnięta, wyposażenie fajne. na serio nie ma na co narzekać. a i życie studenckie kwitnie, bo znajomi na roku są świetni. mam nadzieje ze czeka mnie dobra przyszlosc po tych studiach!
barylka
zapowiadaja europeistyke, tylko pytanie, czy ja uruchomia. Kierunek swietny, ciekawy, dla pasjonatow, rozwijajacy, dajacy szerokie spojrzenie na swiat, nie do kona latwy. Ja jestem prawie zdecydowana.
15.02.2012
15.02.2012
KrzysztokJ
dla wielu ludzi w okolic Plocka, Gostynina, Kutna, Plońska, Sierpca, Sannik, Gabina, Luszyna, itd. jest to switna alternatywa wobec dalekich osrodkow akademickich, gdzie koszty zycia sa duzo wyzsze. Plus jest taki, ze Wlodkowic dba o kadre i to wlasnie z porzadnych uczelni, wiec poziom jest dobry. Minus tez jest, z praca w regionie sredniawo. Wiec sami sobie zadecydujcie, ale moim zdaniem rozwiazanie jest takie: studia w Plocku, a jak pracy tutaj nie bedzie, to wtedy wyjazd dalej do innego miasta. Uczelnia ok.
trans
dobre zaplecze, sprawna organizacja, poziom na pracy socjalnej ok, nie marnujesz zycia na ciagla nauke, a zaliczenia masz i papier jest, wykladowcy elastyczni, traktuja nas jak ludzi doroslych, nie gowniazerie, ogolnie git
01.06.2011
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie