• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 01-043 Warszawa, ul. Okopowa 59, (+22) 619 90 11, rekrutacja@ewspa.edu.pl

Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie jest obecna na rynku edukacyjnym od ponad dwudziestu lat. Uczelnia została założona przez prawników, których celem było połączenie wysokiego poziomu dydaktyki z elementami nauczania praktycznego w zawodach prawniczych.

Obecnie kształcenie na EWSPiA ma zasięg międzynarodowy – oprócz Wydziału Prawa w Warszawie strukturę uczelni tworzą dwa wydziały w Londynie i Brukseli, gdzie studia odbywają się z wykorzystaniem metod i technik distance learning. Ofertę kształcenia stanowią kierunki prawnicze i administracyjne, realizowane na poziomie magisterskim lub pierwszego stopnia, również podyplomowo.

Na uwagę zasługuje oryginalna, trzysemestralna organizacja roku akademickiego. Zajęcia mają formę wykładów, ćwiczeń oraz tutoringu - praktycznych spotkań z przedstawicielami zawodów prawniczych.

Dowiedz się więcej o rekrutacji do EWSPiA – sprawdź terminy i zasady naboru. Poznaj bliżej kierunki oferowane przez uczelnię.


Ocena uczelni

8.38 / 10
226 głosów

Opinie (256)
Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie, EWSPiA Warszawa

Ula
Jak będą odbywały się zaliczenia ćwiczeń i egzaminów w roku akademickim 2022/2023? Tylko i wyłącznie w siedzibie uczelni? Czy jest możliwość zdalnego zaliczenia?
09.09.2022
25.08.2022
Klif
Studiuje dużo osób w wieku 40+. Nawet 50+. Są to Ci bardziej rzetelni studenci, z którymi łatwiej i konkretniej można się porozumieć. Pozdrawiam ;)
Joanna
Jak odbywa sie obrona na DL?
12.07.2022
05.07.2022
AW
Podpinam się pod pytania, czy na kierunku prawo (w trybie DL) studiują osoby w okolicach 40 r.ż.? Jak to wyglada w praktyce? Czy część wykładów można obejrzeć w dowolnym momencie czy wszystkie wykłady są w czasie rzeczywistym? Jak z ćwiczeniami i egzaminami?
2xMgr
Skończyłem prawo na tej uczelni, było to kilka lat temu. Polecam studiowanie prawa. Fakt wieku dr-ów(adw. czy r.pr) juz nie ma. Zajęcia były ok, dużo praktycznego myślenia. Przyznaje, że dla mnie to była pestka skończyć prawo w 2 lata, wcześniej studiowałem dziennie administracje na WPiA UKSW . Zrobiłem różnicę programową na EWSPA.
21.06.2022
09.06.2022
PP
Dzień dobry. Czy na kierunku Prawo studiują osoby 40+?
Przemysław
Dzień dobry, czy ktoś mógłby dokładnie opisać jak wygląda distance learning w ramach ITS na kierunku prawo? Czy wszystkie wykłady można obejrzeć w dowolnej chwili i po prostu podejść do zaliczenia w ustalonym terminie? Czy są również zajęcia weekendowe na żywo na których trzeba być online w ustalonych godzinach, np. ćwiczenia/konwersatoria? I jak wygląda zaliczenie ćwiczeń? Tworzy się jakieś prace pisemne i wysyła do wykładowcy czy są wymagane jakieś prace w grupach? Z góry dziękuję za odpowiedź.
09.05.2022
30.04.2022
Bolek1973
Jestem absolwentem tej uczelni. Mile wspominam okres studiów, czasem było ciężko i b.dużo nauki, ale dla chcącego nie ma nic trudnego. Uczyć się trzeba systematycznie ot i cały sekret. Kadra naukowa z górnej półki w większośći praktycy. Część wykładowców niestety już nie żyje. Mile wspominam Sędziego dr. D.Czajkę, SSN T. Szymanka, Prof. dr hab. A. Biercia.
Natalia
Również zaczynam studia od kwietnia, dostałam się na semestr 3 z koniecznością zrobienia różnic programowych. Również będę wdzięczna za informację, czy jest to do ogarnięcia - praktycznie dwa semestry w jednym czasie.
08.04.2022
01.04.2022
MK
Utworzyłem grupę dla osob zaczynajacych zajecia od 9 kwietnia niestacjonarnie w trybie DL https://www.facebook.com/groups/535396478147831/?ref=share_group_link
Sylwia
Jeżeli to możliwe, chcę skontaktować się z kimś kto opowie mi o uczelni ( dostałam się na wyższy semestr, co wiąże się ze zdaniem różnic programowych i trochę mam pietra, zastanawiam się, czy jest to do ogarnięcia).
23.02.2022
22.02.2022
Slwia
Witam, ja zaczynam w trybie DL od kwietnia
Andrzej
Uczelnia jest świeżo po okresowej ministerialnej kontroli jakości kształcenia - uzyskała pozytywną ocenę programową Polskiej Komisji Akredytacyjnej
21.02.2022
24.01.2022
MBKN
Czy ktoś zaczyna studia w trybie DL w semestrze letnim od kwietnia?
Kinga
Hej, na Facebooku jest grupa dla studentów zaczynających prawo niestacjonarnie (zdalnie) od semestru zimowego 2021 - https://www.facebook.com/groups/214299937255820/ - chyba, że już taka istnieje to proszę o kontakt pod mailem: stefanska.kin@gmail.com bo nie umiem takiej znaleźć.
12.09.2021
21.06.2021
Max
Hej. Na fecbook jest grupa dla tych co rozpoczynają Prawo niestacjonarne(DL). Semestr zimowy.
Krzysztof
Witam. Ktoś zaczyna od października zaocznie studia na kierunku Prawo?.
17.06.2021
26.04.2021
Maciek
Witam, pracuje już w kancelarii na pełnym etacie i chciałbym się dowiedzieć czy idzie to łączyć ze studiowałem prawa zdalnie e - learningowo ? Jakie opinie? Ktoś z doświadczenia kto łączyl : pracę , rodzinę oraz studia ? Dodam , że po 8h pracy w kancelarii często mam dodatkowe projekty. Proszę o kontakt na mail : kapitanchrupek@gmail.com Dziękuję za informacje z góry
Gosia
Prawo tu, czy na uniwerku?
23.02.2021
05.02.2021
Sylwia
Uczelnia przedstawia bardzo korzystne propozycje wpisu na wyższy semestr studiów
Anna
Bardzo polecam tę Uczelnię. Bardzo dobra kadra. Zachęcam do podjęcia tutaj studiów.
18.01.2021
29.12.2020
Ann
Hej, chciałabym zacząć studia na tej uczelni. Czytalam pewne opinie, ze w systemie distance learning jest możliwość zdawania egzaminów również na skypie. Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami? Bardzo proszę o kontakt na ajtjanasz@gmail.com
Antek
Cześć, jestem tu, bo zastanawiam się nad studiami na tej uczelni. Jestem w liceum i naukę chciałbym rozpocząć od razu po jego ukończeniu i zastanawiam się czy nie lepiej iść na uw czy uj, bo z tego co widzę, to większość osób komentujących to raczej osoby starsze ode mnie. Zastanawiają mnie perspektywy, możliwość pracy i to jak wyglądają studia standardowe w Warszawie. Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś chciałby mi pomóc, mój email to antek.slomka@wp.pl
20.12.2020
07.12.2020
Eryk
Którą niepubliczną uczelnię prawniczą w W-wie polecacie?
???
Mam pytanie o praktyki na administracji europejskiej. Gdzie są organizowane?
27.10.2020
20.09.2020
Iwona
Jakie lektoraty można wybrać na prawie?
Kasia
Cześć :) Chciałabym się dowiedzieć, jak dokładnie wyglądają studia distance learning na kierunku podyplomowym kryminologia i kryminalistyka? Czy da się zdać egzaminy również zdalnie? Czy mogę w ogóle iść na taki kierunek, mając magistra z filologii? Faktycznie mogłabym pracować w policji po ukończeniu takich studiów? Jak ktoś coś wie na ten temat i chciałby się podzielić wiedzą, to proszę o email: coloralaska@gmail.com. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
30.08.2020
26.08.2020
Monika
Cześć, jeśli ktoś z Was zaczyna studia na kierunku prawo od października i chciałby wcześniej porozmawiać zostawiam swojego maila :) monikao626@wp.pl
Jan
Napiszcie coś więcej o praktykach na administracji europejskiej.
11.08.2020
26.07.2020
@Sprawdzacz
Serdeczne dzięki za źródło!
Sprawdzacz
http://www.pka.edu.pl/uchwaly/2016/07/29/2016.218.EWSPA_w_Warszawie_prawo_pozyt.pdf - co do oceny prawa przez PKA się nie zgodze, gdyż według powyższej uchwały wydział prawa w Warszawie ma z 2016 roku pozytywną ocenę.
26.07.2020
24.07.2020
Sprawdzacz
https://radon.nauka.gov.pl/dane/profil/8042cffc-74cc-4ecf-a1f8-47353a4f6ee1 na prawo jak najbardziej mają uprawnienia i ocenę PKA z 2016 roku więc o to bym się nie martwił
@zawiedziony/a
A to? https://radon.nauka.gov.pl/dane/profil/c7df02dc-aff2-4418-8c3b-025bbae49cd7
22.07.2020
22.07.2020
hop
@zawiedziony: a na kierunek prawo w Wawie mają uprawnienia? Gdzie to sprawdzić?
kira
Hej, poszukuję osób, które studiują prawo (distance learning). Jaka jest realna ilość zjazdów w miesiącu w przypadku studiów online? Czy w pobliżu szkoły jest jakieś znośne zakwaterowanie, polecacie coś, nie znam Warszawy, a nie chcę dojeżdżać z drugiego końca miasta.
21.07.2020
12.07.2020
lal
Naprawdę można skrócić studiowanie do 3,5 roku na prawie? Jest to dla mnie istotne, gdyż z 5-letnim nie załapię się na starania o aplikację z racji wieku.
Iwona
Bardzo fajna uczelnia. Skonczylam i polecam .jezeli ktos podchodzi do nauki powaznie nie sciaga nie kombinuje to jak najbardziej moze odniesc sukces zawodowy .uczelnia uczy przede wszystkim myslec i uczy samodzielnosci.wyklady sa nagrywane mozna je odsluchiwac wielokrotnie a oprocz tego sa prowadzone webitaria .wykladowcy w zdecydowanej wiekszosci sa otwarci na studenta.nie zadzieraja "nosa" jak na innych stiudiach wyzszych. Trzeba jednak pamietac ze jezeli ktos nie ma predyspozycji do tej profesji to zadna uczelnia nic nie pomoze.
06.07.2020
05.07.2020
Michał
JAk oceniacie relację koszty-jakość kształcenia? Zastanawiam się nad prawem w tej szkole.
Ewa
Do Bożena: "Bożena niestety ... studiowałam tam na tej uczelni . wywaliłam kupę kasy a jak miałam problemy to tylko kazali placić za róznice..Nie polecam :( 19.03.2020". Nie oszukujmy się, skoro kazali Ci płacić za różnice tzn, że nie zaliczyłaś przedmiotów. Niestety albo zawiodło Twoje uczenie się albo wystąpiły sytuacje losowe - niestety jak wszędzie, takie jest życie. Ja się przeniosłam z Łazarskiego po rocznej przerwie od nauki na ostatnie 3 semestry (też płaciłam za różnice) i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że w temacie prawa tj. w kancelariach etc pracuję od 9 lat. Uważam, że jak ktoś pracuje, ogarnia temat to da radę bez problemu, bo wie już coś o prawie. I tak naprawdę studia w 3,5 roku są super rozwiązaniem dla osób pracujących, które potrzebują dyplomu, aby iśc dalej np. na aplikację, podyplomówkę. Ja po tej uczelni bez problemu zdałam na aplikację - 120 pkt(oczywiście czy ta uczelnia czy inna to i tak trzeba było się uczyć), teraz dodatkowo idę na studia podyplomowe.
23.06.2020
21.06.2020
przyszły student
Jeśli ktoś też zaczyna studia prawnicze od października i chce porozmawiać to zostawiam maila :) nancyscottkennedy@gmail.com
Michał
Ewo, ja przeniosłem się z innej uczleni właśnie na Ewspa. Tez na początku miałem wątpliwości, ale 3,5 roku to realny czas by zdobyć wykształcenie prawnicze. Wiadomo, kariera dobrego lub jakiejkolwiek osoby pragnacej pracować w zawodzie, po studiach sie nie kończy. Jednak dzięki indywidualnemu tokowi studiów, genialnie im to wychodzi :) dla mnie jako osoby prscujacej, majaxej rodzine jest to świetne rozwiązanie.
02.06.2020
01.06.2020
Ewa
Czy prawo w 3,5 roku nie jest trochę naciągane? Obawiam się, że to chwyt marketingowy, ale czy ma pokrycie w jakości kształcenia?
Tomek
Myślę o prawie. Rozważam w pierwszej kolejności uniwersytet. Czy ta uczelnia może być jako plan B?
02.04.2020
19.03.2020
Bożena
niestety ... studiowałam tam na tej uczelni . wywaliłam kupę kasy a jak miałam problemy to tylko kazali placić za róznice..Nie polecam :(
Bejbek
Jeżeli ktoś myśli że pójdzie na te łatwe studia i będzie prawnikiem to pamiętajcie że trzeba najpierw się dostać na aplikacje co bywa zaporowo trudne nawet dla absolwentów studiów dziennych topowych uczelni.
10.03.2020
03.03.2020
Kandydatka
Interesuje mnie administracja europejska. Czy są tu studenci tego kierunku? Napiszcie, jak się studiuje, jakie są wymagania, ogólnie klimat w szkole itp.
kuba
czy prawdą jest, ze ta uczelnia jest niewymagająca, trzeba by nie wiem, co robić, żeby wylecieć, po prostu płacisz i kupuejsz dyplom?
11.02.2020
29.01.2020
Roksana
Hej poszukuje kogoś kto zaczyna prawo od marca/kwietnia na EWSPA :) mój emial roksanasmolarek1@gmail.com Pozdrawiam
Sylwia
Witam wszystkich. Ja również szukam kogoś, kto studiował prawo na EWSPA i chciałby podzielić się ze mną swoją opinią i doświadczeniami. Mój adres mailowy: sylwia.mikla1@wp.pl Będę bardzo wdzięczna za każdy kontakt i informację. Pozdrawiam :)
27.01.2020
23.01.2020
Gość
Witam! Czy ktoś z Państwa wnioskował na przyjęcie na wyższy semestr? Ukończyłam kryminologię na uniwersytecie, w związku z tym mam nadzieję, że dużo ocen mi przepiszą. Czy jest realna szansa na przeskoczenie kilku semestrów na podstawie przepisania tych ocen?
Adam01
Cześć wszystkim, Szukam kogoś, kto studiował prawo na EWSPA i mógłby podzielić się doświadczeniami/cennymi informacjami. Mój adres mailowy: adam.klimczak01@gmail.com Z góry dziękuję za każdą wiadomość!
15.01.2020
28.12.2019
ola
Czy jakieś studia podyplomowe są w ofercie? Strona www jest trochę nieczytelna.
Paweł
Czytałem o indywidualnym toku studiów, mocno skracającym czas nauki. Czy kształcenie przez to jest dużo bardziej intensywne? Więcej zjazdów, zajęć itp.
19.12.2019
27.11.2019
Gosia
Jeśli masz wątpliwości to po prostu zadzwoń do uczelni:) Jestem absolwentką EWSPA, broniłam pracę magisterską ponad dwa lata temu. Pracuję w dziale prawnym jednego z operatorów sieci komórkowych, gdzie zresztą odbywałam praktyki. Nikt nigdy nie kwestionował ani mojego dyplomu, ani wiedzy, ani umiejętności. Studia robisz po prostu longiem, bez długich wakacji, i rzeczywiście tempo jest szybkie i nie ma czasu na lenistwo, generalnie jestem zadowolona z wyboru.
pytanie o studia prawnicze
na stronie uczelni znalazłam opis, że - "Jednolite studia magisterskie prowadzone są w ramach Indywidualnego Toku Studiów, począwszy już od I semestru. Umożliwia to znaczne skrócenie czasu ich trwania, nawet do trzech i pół roku! " Zakładam, że to jest legalne i odbywa się za zgodą Ministerstwa? Ale czy można program 5 lat zrealizować w 3,5 roku nie tracąć na jakości zajęć? Czy mogą się wypowiedzieć ci studenci, którzy mają doświadczenia w tej materii? Jak Wam się tutaj studiuje ? Czy wybór EWSPIA jest dobrym wyborem? Jakie jeszcze uczelnie warto rozważyć i porównać?
12.11.2019
02.11.2019
Ania
Dzień Dobry. Rozpoczęłam studia na kierunku Prawo w tym roku . Prosiłabym o kontkat osobę ,która również w tym roku rozpoczęła studia ,mam parę pytań . Mój email : annakrupil1980@wp.pl@wp.pl
Studentka
Nie trzeba przyjeżdżać na zjazdy (ale można uczestniczyć w zajęciach studentów niestacjonarnych na miejscu). Jeśli zajęcia odbywają się w siedzibie, to są one transmitowane w formie webinarium, podczas którego można rozmawiać z wykładowcą i innymi studentami na czacie. Część wykładów jest natomiast udostępniana na początku semestru w formie filmów do samodzielnego obejrzenia. Przyjeżdża się do siedziby obowiązkowo tylko na egzaminy. Czasami, w drodze wyjątku, można postarać się o egzamin ustny przez Skype. Ja studiuję i polecam.
30.09.2019
13.09.2019
Piotr
Witam! Czy może ktoś z Was krótko opisać jak wyglądają studia distance learning w praktyce? Wiem, że wykłady są on-line ale czy ćwiczenia są w tylko w postaci webinarium? Czy trzeba przyjeżdżać na zjazdy? Pozdrawiam!
EWSPA Rekrutacja
odpowiedź dla Jan z dnia 28.08.2019
Dzień dobry, tak Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie nowy rok akademicki 2019/2020 powita już w nowej siedzibie przy ul. Okopowej 59 na IV piętrze, w nowo powstałym budynku edukacyjnym. Studenci EWSPA będą mieli do dyspozycji nowoczesne sale wykładowe i pomieszczenia dydaktyczne.
13.09.2019
13.09.2019
EWSPA Rekrutacja
odpowiedź dla Adam z dnia 12.09.2019
Dzień dobry, czesne w trakcie studiów nie ulega zmianie. Studentom rozpoczynającym naukę w danym roku akademickim i kończącym studia w terminie Uczelnia gwarantuje niezmienność czesnego. Zapraszamy do kontaktu rekrutacja@ewspa.edu.pl
Adam
Czy opłaty za studia lubią rosnąć w kolejnych latach? Czy są względnie stałe?
12.09.2019
10.09.2019
Marietta
może i nie jest najgorzej ze studiowaniem ale dziekanaty i ten dziekan !!!wow
Jan
Uwaga! Uczelnia począwszy od roku akademickiego 2019/2020 przenosi się w Warszawie do nowej nowoczesnej siedziby po lewej stronie Wisły
28.08.2019
27.08.2019
Martyna
Czesc wszystkim. Szukam ludzi po administracji europejskiej. Bardzo prosze o kontakt. martyniakk@hotmail.co.uk
jaro
ktoś studiował prawo e-learning jak one wyglądają egzaminy są stacjonarne może ktoś się podzieli
13.07.2019
19.03.2019
Arek
Skoczyłem studia distance learning i owszem nikt za rękę nikogo nie prowadzi i trzeba miec dużo zaparcia, żeby zdać egzaminy. czasami na platformie coś póżno jest udostepnione, ale jak sie czyta książki, komentarze, orzecznictwo to bez problemu zdaje sie egzaminy. Ja jestem zadowolony.
Polecam
Skonczyłam studia na EWSPA, egzaminy po kilka w weekend, ale prawda jest, że można część z nich zaliczać na "0" więc rozkłada to się w czasie. Jak ktoś chodzi na zajęcia to wystarczy przeczytac książki i ustawe i spokojnie na 4 lub 5 się zda. Dla mnie podjecie nauki na tej uczelni to najlepsza decyzja w zyciu. Dostałam dobrze płatną prace w dziale prawnym jako młodszy prawnik w spółce akcyjnej. Ta szkoła uczy samodzielności, ale też poznałam cudownych ludzi i przyjaciół.
14.03.2019
12.03.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Prawo 3,5 roku przez internet
Prosze o opinie na temat kierunku prawo 3,5 roku przez internet. Jak czesto zjazdy, jacy wykladowcy, warto czy szkoda zachodu? Wybiera sie ktos od sem. letniego albo zimowego? lena_magda@interia.eu
12.02.2019
25.01.2019
Doris
Nie polecam tej uczelni - odniosłam wrażenie, że wbrew zapewnieniom dziekana utrudnia on studiowanie i dąży do wyciągnięcia jeszcze więcej pieniędzy od studentów. Dlatego zrezygnowałam po jednej krzywej akcji z jego strony, gdzie ewidentnie wykazał się złą wolą.
Magda
Jest to możliwe, jeśli będziesz realizować studia w ramach Indywidualnego Toku Studiów, począwszy od I semestru - wówczas skrócisz czas ich trwania. Po prostu składasz w Dziekanacie stosowne oświadczenie o realizacji studiów w ramach ITS. W ramach ITS łączysz wybrane semestry w ciągu dwusemestralnej organizacji roku akademickiego. Efekt jest taki, że w ciągu roku akademickiego w semestrach zimowym i letnim masz możliwość zrealizowania trzech semestrów programowych zamiast standardowych dwóch. Wiele osób na Uczelni z tego korzysta, a zajęcia organizowane są tak, aby nie nakładały się na siebie i studenci będący na ITS mogli uczestniczyć w dodatkowych zajęciach.
19.12.2018
15.11.2018
10 semestralnych studiów (3, 5 roku) ????
PRAWO - czytam na stronie uczelni, że studia prawnicze to 10 semestrów czyli 3, 5 roku .... no właśnie.... jakim cudem wychodzi 3,5 roku, bo jak ja przeliczam to 10 semestrów powinno zająć 5 lat., po 2 semestry na rok, prawda??? Czy możecie powiedzieć o co tutaj chodzi?
Yo asia
Witam czy ktos studiujacy distance learning w Londynie moglby podzielic sie ze mna wrazeniami? kompletnie nie wiem czy placic te pieniadze czy nie, mam malo czasu gdyz studia juz sie rozpoczely. moj email joasia2116@gmail.com
09.11.2018
24.10.2018
Adam Cyryl Brownie
Myśląc o tej uczelni powinieneś poznać jej oxfordzkie tajniki, że jest Kanclerz, tylko tu, a studenci to Rada Kanclerska w jej prawnym domniemaniu. Jeśli chodzi o motto uczelni to sformułował je Kanclerz tej uczelni i brzmi ono, że nie mury stanowią o naszej uczelni. Absolwent ma tu tak nie bywałą sylwetkę bo o nią dba nie publicznie tylko, lecz każdego dnia podczas jej prezentacji. Powiedzmy sobie prawdę w oczy, tylko to jest Uniwersytet XXI wieku bo takie były tu założenia, a założenie jest w tym odpowiednim momencie samorealizacji i współpracy na tej uczelni, która współpraca tak właśnie owocuje w przyszłości. Tutaj masz jak nigdzie prezentacje w postaci sali sądowej, gdzie studenci sami prowadzą przewód sądowy i tu się mówi jak jest, że prawnik pracuje w sądzie. Tylko tutaj tak jest.
Pilne kier prawo
Czy napisze ktoś jak wygladaja studia na kier prawo niestacjonarne i na niest przez internet? Jak zaliczenia zjazdy? I czy potrzebna zdana matura czy misi byc tez wos historia itp?
28.09.2018
03.09.2018
prawo w Warszawie
Wychodzi na to, że na 6 uczelniach prywatnych w stolicy można studiować kierunek Prawo. No i teraz pytanie za 100 punktów" którą wybrać??? Czy rozważać EWSPiA? Macie porównanie? Coś podpowiecie?
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
07.08.2018
07.08.2018
Katarzynas
Czy na prawie 3,5 rocznym niestacjonarnym online sa jakies zjazdy czy wszystko odbywa sie przez internet? Oczywiscie rozumiem, ze egzaminy sa w siedzibie uczelni ale co z cwiczeniami??
karo
Witam, myśle o podjęciu studiów na EWSPA w zamiejscowym wydziale w Londynie w trybie online. Chciałabym jednak zasięgnąc opinii jak to wyglada w praktyce, jak często sa jakies zaliczenia, egzaminy? Jak wyglądaja wyklady, są na żywo i musze w nich uczestniczyć czy moge je oglądać w dowolnym czasie później?? Jakie są opłaty? I Czy ogólnie te studia są warte zachodu?? Maturę zdawałam już 6 lat temu, jednak ze względów finansowych i rodzinnych nie byłam w stanie podjąć studiów od razu, wyjechałam do Wielkiej Brytanii ale zawsze marzyły mi się studia. A ponieważ w najbliższych latach planuje powrót do Polski chciałabym mieć coś poza maturą. Będe wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
23.07.2018
19.07.2018
Camo
Jeżeli ktoś przyszedł tutaj po wiedzę, a nie tylko po papierek, to narzekać nie powinien. Plusy: kadra na wysokim poziomie; przystępne opłaty jak na Warszawę; przyjazny stosunek do studenta; brak problemów z kontaktem z wykładowcami ze względu na to, że uczelnia nie jest duża. Minusem jest wygląd budynku z zewnątrz, wewnątrz jest całkiem przyzwoicie. Egzaminów nie zdaje każdy, kto zapłaci, przynajmniej ja się z tym nie spotkałem, ale nie ma jakoś specjalnie wygórowanych wymagań. Jak ktoś uczy się systematycznie, a nie tydzień przed egzaminem, to spokojnie da radę. Ogólnie polecam ;)
kioto
Kto tam wykłada? skąd są nauczyciele? jaki poziom?
10.07.2018
23.06.2018
Paweł
Uczelnia oferuje aktualnie studia na kierunku prawo - studia jednolite magisterskie (w Warszawie i w Londynie) oraz na kierunku administracja europejska - studia I stopnia (w Brukseli). Niedługo powinna także kształcić na kierunku Zarządzanie - studia I stopnia (złożony wniosek do MNiSW o zgodę na uruchomienie studiów w Warszawie i Brukseli) . Iza tego pola o wykładach otwartych się nie wypełnia.
Emma
Osobiście studiuję już na EWSPA 5 semestr w trybie online. Na serwerze dla studentów udostępnione są wykłady na cały semestr, które można oglądać w dogodnym dla siebie czasie i miejscu. Zdarzają się weekendowe wykłady online - na żywo. Jestem zadowolona z jakości kształcenia, a przekonanie płacę=przechodzę raczej nie ma racji bytu. Niektóre egzaminy są dosyć wymagające, a sama nauka wymaga samodyscypliny, gdyż sesja odbywa się w 1 weekend w siedzibie uczelni, gdzie pisze się wszystkie egzaminy (czasem 4-5 jednego dnia).
20.06.2018
14.06.2018
Małami
Jestem studentką Ewspa, cóż mogę powiedzieć , kokosów nie ma, wszystko wygląda trochę inaczej niż człowiek się spodziewa gdy zaczyna naukę w tej uczelni. Ale ukończyłam już jedne studia na UAM i tam tez nie było wszytko idealnie ...
Iza
Witam, rozważam podjęcie studiów na tej Uczelni ale zastanawia mnie fakt iż podczas rejestracji w miejscu wykładów otwartych nie ma Polski (Warszawy). Czy oznacza to że studiując w trybie On-line co jakiś czas muszę latać za granicę do jednego z proponowanych miejsc?
07.05.2018
28.04.2018
???
jakie oni mają kierunki, bo coś mi się tu nie zgadza???
Wick
Żądania by placic zq studis przed podpisaniem umowy i wstecznie da bezprawne! XVII AmC 9068/12 - wyrok z uzasadnieniem Sąd Okręgowy w Warszawie z 2014-05-21, Szkola chce bym placil za semestr a ja podjalem studia w jego trakcie. Czy Pani Kanclerz nie zna prawa ? Ponizej uzadadnienie wyroku o klauzulach niedozwolonych wiec pytam sie jakim prawem Uczelnia zada ode mnie czesne wstecz!!! Czesc uzasadnienia : "Na gruncie niniejszej sprawy, wymóg zapłaty całego czesnego za cały semestr, w przypadku, gdy słuchacz podejmuje naukę w trakcie trwania danego roku szkolnego i korzysta z mniejszej liczby godzin przewidzianych programem jest równoznaczne z ograniczaniem jego praw i tym samym nie stanowi ekwiwalentności świadczeń", calosc uzasadnienia wyroku w necie, przeczytajcie! A Uczelni dziekuje za "zgodne z prawem " podejscie do studenta.Moze sie zobaczymy w Sadzie,ale sprawe przekaze i tak do UOKik.
28.04.2018
25.04.2018
dorotaanna
Witam, dołączam się do pytania Pauliny. Chciałabym jeszcze dopytać jak wygląda nauka w systemie online? Czy mamy dostęp do platformy i w dla nas dogodnym czasie czytamy materiały? Czy trzeba się logować w konkretnych godzinach, żeby uczestniczyć w wykładach. Pozdrawiam.
Paulina
Witam, czy jest ktoś kto studiował prawo w 3,5 roku w trybie niestacjonarnym lub niestacjonarnym online? Nie wiążę swojej przyszłości z prawem, lecz z biznesem, ale obecnie nie mogę sobie pozwolić na studia dzienne, dlatego chciałabym zapytać czy po tych studiach mam realną szansę na przyjęcie mnie na studia podyplomowe np na uniwersytet wrocławski? Czy studia prawnicze ukończone w 3,5 roku nie są jakieś dyskryminowane? Czy da się je w ogóle ukończyć, czy jest to tylko chwyt marketingowy? Bardzo proszę kogoś o odpowiedź
17.04.2018
14.02.2018
zorro
egzaminy są organizowane zbiorowo, przynajmniej po 3 w sobotę i niedzielę, co uważam za bardzo złe, gdyż nie ma możliwości sie dobrze przygotować na tyle egzaminów naraz z zupełnie różnych przedmiotów. Nie wyobrażam sobie zdania egzaminów ze wszystkich przedmiotów w jednym dniu, a potem w drugim, nie mówiąc o ocenach przynajmniej dobrych. To jest jakis horror po prostu i tak jest w każdej sesji.
Uczeń2018
Witam, mam pytanie może ktoś ze studentów bądź absolwentów był w podobnej sytuacji; jestem na I semestrze administracji europejskiej, wszystkie egzaminy sesji styczniowej mam zaliczone oprócz jedego przedmiotu - ekonomia. W drugim terminie zaliczyłam ćwiczenia, egzaminy odbywają się w siedzibie w Brukseli z uwagi na to ze nie dopuszczono mnie do pierwszego terminu egzaminu wyznaczono drugi termin na który nie jestem w stanie ponownie przyjechać do Brukseli. Czy wie ktoś jak w takiej sytuacji będzie wyglądała moja dalsza nauka ? Czy jest możliwość zaliczenia egzaminu w czasie sesji wiosennej ? Czy będę musiała powtarzać cały semestr ?
01.02.2018
31.01.2018
Anna
Jestem na 8 semestrze na tej uczelni i jak czytam poniższe komentarze to owszem jest wiele wątpliwości. Jednak patrząc z perpektywy czasu nie mogę powiedzieć złego słowa na kadrę naukową. Nie mogę powiedzieć nic złego na poziom kształcenia. Jest na wysokim poziomie. Oczywiście jeżeli ktoś szuka luksusów to tam ich nie znajdzie. Ja dzięki tej szkole dostałam pracę w sądzie, bez problemu pracuje teraz w kancelarii adwokackiej na umowie o pracę i zostały mi 3 semestry do końca. Uważam, że jeżeli ktoś przykłada się do nauki, i uczestniczy w wykładach to będzie zadowolony z niej. Jeżeli ktoś uważa, że za to, że płaci pieniądze będą go przepuszczali z roku na rok to się grubo myli.
pati
Witam, czy uczelnia dla aktywnych zawodowa jest atrakcyjna? i jaka jest procentowa liczba studentów ktora ukończyła tą szkołę p
27.01.2018
22.01.2018
sigi
studentci nie maja poczty na serwerze szkoły. Korzystaja z poczty na gmail.com. W zakładkach szkoły brak odnosnika do poczty. Osoba znajoma bardzo sie natrudziła, aby ustalić jak się zalogować na swoja skrzynkę, po rozpoczęciu studiowania. Zajęło jej to dużo czasu i energii. Dlaczego takie niedogodności występują nie wiadomo. W innych uczelniach to lepiej funkcjonuje. Co trzeba zrobić aby administracja wprowadziła do zakładek szkoły odnośnik do poczty, nie wiadomo.
Trader
pójdź do dziekanatu i zapytaj, a udzielą Ci informacji na ten temat http://monitorprawa.pl/
19.01.2018
07.01.2018
myszka7012
Witam! Jestem Ukrainką mieszkam od dłuższego czasu w Polsce, pracuje i uczy się w szkole "Żak" kierunek "administracia" jestem zainteresowana dalej się uczuć! Czy to dla mnie możliwie
Beata
Witam, ja też proszę osoby zorientowane, studiujące o informacje wszelakie na temat studiów 3,5 roku Prawo niestacjonarne w formie e-learning. Jestem z południa Polski, pracuję intensywnie zawodowo, dlatego ta forma najbardziej mi odpowiada. Proszę o informację czy warto, Jaka jest jakość kształcenia. Z góry dziękuję za informację.Pozdrawiam Beata
31.12.2017
23.11.2017
pop-art
mero; czyli mówisz, że trzeba czekać na umowę przed zapłatą za semestr? Ja wysłałem umowę ale nie otrzymałem jeszcze podpisanej przez dziekana, wezwania jeszcze nie otrzymałem i czekam z opłatą chociaż już 23.11/
mero
ktoś ze znajomych podjął naukę, jeszcze nie otrzymał podpisanej umowy, a już dostał wezwanie do zapłaty. Wyjaśnił, że czeka na podpisana umowę przez kanclerza, którą jest gotów odebrać. Otrzymał informację, że pani wysyłająca wezwanie dostała decyzję o przyjęciu, a co do umowy nie była świadoma ,że jeszcze ta osoba nie otrzymała. W następnym dniu napisała, że umowa jest podpisana, to należy płacić. Już nie było mowy o tym, że jeszcze osoba nie zdążyła odebrać.
21.11.2017
28.09.2017
askl
studia na nowych kierunkach takich jak filologia czy ekonomia, informatyka i stosunki międzynarodowe nie zostały otwarte od tego roku akademickiego nie wiadomo z jakich powodów. Byłam zawiedziona ta informacją, na szczęście znalazłam inną uczelnie i zacznę studia na kierunku filologia od października. W EWSPA jest tylko dostęony kierunek prawo i administracja europejska ale -w Brukseli. Niby bogata oferta edukacyjna na stronie, a tu takie ograniczenia
fuerte
Czy jest ktoś kto studiował filologię hiszpańską na II stopniu? Proszę o jakieś informacje.
20.09.2017
28.08.2017
Sylwia
Rozważam podjęcie studiów na wydziale prawa EWSPA w Warszawie. Jestem z okolic Łodzi. Zapoznałam się z opiniami o szkole zamieszczonymi na forach a także zasięgnęłam osoby z branży - jeśli tak mogę to określić. Opinia w przeważającej części pozytywna. Mam prośbę o takie bezpośrednie informacje dotyczące studiowania. Mam 45 lat i nie podejmowałam dotychczas studiów w tej dziedzinie. Chciałabym zapytać również o sprawy organizacyjne. Poproszę o kontakt bezpośredni. sylwia_bloch@onet.pl. Będę wdzięczna
sandra
a czy na filologii można zacząć naukę od podstaw??
02.07.2017
22.06.2017
iwona
A ja mam pytanie z innej beczki - czy nadal wykładowcą jest Piotr Zimmerman? Nie lubię go i nie chcę studiować tam, gdzie on wykłada...
LA, LA
ale ściema :) zapytajcie studentów . Ja wiele jest osób co wierzą w ściemę :) Gratulacje
12.06.2017
07.06.2017
studentka
a ktoś wybiera się na filologię włoską I stopnia ? w opcji język + język? ktoś coś wie jak to wygląda w praktyce? z góry dzięki za info!
Nela
morena, tak ja, ale na studia II stopnia
03.06.2017
26.05.2017
morena
witam, wybiera się ktoś na filologię hiszpańską? Widze, że pojawiło się wiele nowych kierunków...!! Bardzo zresztą nowoczesnych.
tucha12
witam :) czy są tu osoby, które studiują prawo zaocznie w wersji 3,5 roku ? pozdrawiam
07.05.2017
25.04.2017
Roman80
Witam czy ktoś studiuje albo studiował prawo niestacjonarne z e-learningiem na tej uczelni? Będę wdzięczny za szczegółowe informacje i opinie na temat studiowania w tym trybie. Mój e-mail roman.malek5@interia.pl
ladyhaunted
Czy ktoś studiuje/studiował prawo niestacjonarne z elearningiem na tej uczelni? Zastanawiam się, czy wybrać tę opcję i będę wdzięczna za szczegółowe informacje i opinie na temat studiowania w tym trybie :)
03.04.2017
20.03.2017
ewspa
czy wykladowcy przed sesja podaja jakies zagadnienia ktore beda na egzminuie?
kredyt
Czy potrzebujesz pilną pożyczkę spłacić rachunki i rozliczenia długów jeśli tak napisz do nas dzisiaj na: ramseydickson@outlook.com
08.12.2016
19.11.2016
PRAWO
myślę o studiach prawniczych, szukam szkół za kasę, jeśi nie dostane się na UW, o co chodzi z tymi wydziałami, np. w Londynie? czy student polski moze jakiś rok robić w Anglii w ramach studiów i opłat za studia stacjonarne?
Administrator
Komentarz usunięty.
06.10.2016
08.09.2016
lech
Ja studiuję, jeżeli masz jakieś pytania to pisz. lechlech91@gmail.com
Kath
Witam , chała bym nawiązać kontakt z kimś kto już studiuje na uczelni EWSPIA w Warszawie aby zasięgnąć opinii oraz z kimś kto planuje rozpocząć naukę od Października 2016 i będzie dojeżdżać. Pozdrawiam
04.09.2016
16.08.2016
ceny są na stronie
koszty sa podane na stronie: http://www.ewspa.edu.pl/oplaty-za-studia-20162017-dla-studentow-od-i-semestru/ tylko, że mało to nie jest :-(
anka
jestem na stronie www tej uczelnie i nic nie moge znalexc, bo Stefa Kandydata NIE dziala, OPŁAT za sudia brakuje, strony się nie otwierają, to znaczy są puste albo ają takie info: Page not found You are here:HomeError 404 Oops! That page can’t be found. It looks like nothing was found at this location. Maybe try to use a search? Tez tak macie u siebie?
27.07.2016
24.05.2016
robert_86
ja skończyłem tam studia i powiem, ze bywało ciężko, ale ze względu na moją sytuację rodzinną, która wtedy była dość kiepska, olałem pare przedmiotów, i mi się nawarstwiło. atomosfera na niestacjonarnych była w porzadku, w grupie miałem osoby w moim wieku, więc jakoś się dogadywaliśmy :) nie ukrywam, że zależało mi na szybkim skończeniu studiów no i przy okazji, by dokument miał wartość. nieskromnie mogę przyznać, że teraz pracuję w banku jako compliance, na aplikacje nie szedłem, bo to kolejne lata nauki, a ja już nie mam na to czasu :)
olek
Witam wszystkich, Mam pytanie do absolwentów EWSPA - czy możecie coś więcej napisać na temat tej uczelni tj. atmosfera, poziom, organizacja itp.. Czy wybralibyście ją po raz drugi?
24.05.2016
20.05.2016
X
do LINKI Nie ma w ogóle progów, wystarczy tylko matura. Pierwszy rok jest dość ciężki,ale to zależy od osoby,jedni lepiej sobie radzą inni gorzej, ale osobiście wiem ,że jak się przyłożysz do nauki i nabierzesz systematyki ,nie ma problemu . Ja osobiście jestem bardzo zadowolona. Osobiście polecam (mówię za siebie ). pozdrawiam X
linka
witam planuję rozpocząć studia zaoczne na ewspa ale obawiam się że mnie nie przyjmą jakie są progi do tej szkoły i czy ciężko było wam się dostać??
15.05.2016
29.04.2016
an1111
Zwracam się do kogoś kto twierdzi ze na UŁ nie ma nauki i zdarzaja sie na egzaminach pytania wcześniej podane. Otóż mylisz się w swych osądach albo pytalaś kogoś z pedagogiki ale napewno nie z prawa. Jeśli chcesz się wypowiedzieć to najpierw nabierz odpowiednich informacji. Jak można znać pytania skoro na WPiA UŁł są same egzaminy ustne. 95% egzaminów ma taki charakter więc w jaki sposób można znać pytania. Zapraszam na ten wydział myśle że na 3 roku pozegnasz się z tą uczelnią ze wzgleu na poziom.
asia
czy w tym roku zostal urochomiony kierunek prawo stacjonarnie w tej szkole ?
08.04.2016
03.03.2016
Ola
Do Studetka VIII semestru: do tej szkoły ponieważ studiuje to 2,5 letnie prawo i niestety uczelnie publiczne nie zabardzo chcą przyjmowąc tłumacząc że jest to inny tryb są duże różnice programowe ale to wcale nie jest prawdą. Więc pomyślałam o tej uczelni skoro tu jest 3,5 to może nie będzie im to robić jakiejś większej różnicy.
Studentka VIII semestru
Do Oli: o taką możliwość musisz dopytywać bezpośrednio w dziekanacie, ale przypuszczam, że jest to możliwe. Szkoła nastawiona jest na zarabianie więc nie powinnaś mieć problemu. Nie rozumiem tylko dlaczego akurat do tej szkoły chcesz się przenieść? do XXXX: wszystko zalezy od tego co chcesz po tych studiach robić. Druga (i chyba najważniejsza sprawa) kilka postów wcześniej pisałam o tym, że specjalizacje którymi reklamuje się szkoła nie są realizowane. jeżeli zatem chcesz tylko i wyłącznie tę specjalizację to dobrze się zastanów czy wybór tej szkoły jest odpowiedni i czy jesteś gotowy (gotowa) na to żeby zrezygnować w przyszłości z tej specjalizacji i zrobić taką jaką narzuci ci szkoła, w tej chwili wiem, że szkoła jednej grupie narzuciła prawo administracyjne a drugiej prawo gospodarcze.
03.03.2016
01.03.2016
Ola
Witam chciałam zapytać czy ktoś wie coś na temat przeniesienia sie z innej uczeni na EWSPA. Jak to wygląda i czy w ogole istnieje taka możiwość? Z góry dzięki za odpowiedź
XXXX
Czy jeśli udam się na studia o specjalizacji prawo i finansowanie nieruchomości to czy potrzebna jest aplikacja po ukończeniu studiów? czy mógłby ktoś opisać jak to mniej więcej wygląda?
29.02.2016
26.02.2016
Były Student
Kompetencje kadry - marksistowskie. Kompetencje moralne kadry - marksistowskie. Studenci współczuję Wam. Uwierzcie, że są w Polsce wykładowcy lepsi od tego towarzystwa.
Y
witam, jestem na pierwszym roku ,zaczęłam w pąździerniku 2015, poziom jest moim zdaniem na wysokim poziomie, kadra nauczania również ,ale jeśli chodzi o pracę dziekanatu.....masakra!!! Od pierwszego mojego telefonu oczywiście JUŻ PO WPŁACENIU pierwszej opłaty!! ( bo przed przyjęciem na uczelnie to inna bajka ) same problemy nie można się niczego dowiedzieć, już kilkakrotnie na pytania związane ze studiami otrzymałam odpowiedź " nie wiem" i naprawdę, żeby osiągnąć coś co Tobie się należy to musisz dzwonić do skutku, być uciążliwym, aż szanowna pani z dziekanatu dla świętego własnego spokoju spełni prośbę. Mówię tu "coś co Tobie się należy'..." ,bo jeśli coś należy się uczelni z Twojej strony to szybciutko się kontaktują...szybciutką znajdują Twój e-meil, telefon ,adres.... Poza tym nie mam ,póki co, zastrzeżeń... pozdrawiam Y
12.02.2016
08.02.2016
Studentka VIII semestru
Co do pytania o specjalizacje... są prowadzone tylko te które wybierze większość studentów. Obecnie szkoła reklamuje ok 50 specjalizacji, bardzo wątpię aby choć połowa została zrealizowana. To mocno rozczarowuje i myślę, że każdy powinien o tym wiedzieć jeżeli wybór specjalizacji ma wpływ na wybór tej szkoły. Musisz się liczyć z tym, że twoja specjalizacja może nie zostać zrealizowana i zostaniesz zmuszona do zmiany.
i jeszcze raz Prawo
Jestem bardzo dobrą uczennicą II klasy prywatnego liceum. Właściwie ze wszystkich przedmiotów mam równe oceny. Nie piszę tego, aby się chwalić, bo to jest moje przekleństwo. Mam piatki na świadectwie i .... duży dylemat na jakie iśc studia. Wiem, że mam jeszcze duuuuu żo czasu. Ale informacje zbieram teraz. Wszyscy mówią - prawo, idź na prawo. No właściwie mogę, tylko jakoś nie do końca mam wyobrażenie o tym, co mogę robić już po skończeniu tego prawa. Czy Wy, wybierając studia prawnicze, wiedzieliście co konkretnie chcecie robić w przyszłości? Czy raczej to się krystalizowało z czasem, w trakcie studiów? A jeśli uznam, że sala sądowa w ogóle nie jest dla mnie, to jakie inne są dla mnie możliwości jako absolwentki prawa? Poradźcie proszę, zależy mi na opiniach studentów i absolwentów Prawa.
03.02.2016
28.01.2016
XYZ
A dlaczego dostępne specjalizacje to twoim zdaniem tylko chwyt reklamowy? Mnie one osobiście zainteresowały, więc chciałabym się dowiedzieć co i jak :D A jeśli chodzi o dezorganizacje to niestety przeczytałam bardzo dużo negatywnych opinii na ten temat ...
Studentka VIII semestru
Zaczęłam studia w tej szkole w 2013 roku, wraz ze mną w grupie było jeszcze 28 osób, dziś pozostało jedynie 5. Najczęściej odpadali ci którzy wyznawali zasadę "płacę więc wymagam i mi się należy". W istocie kadra jest naprawdę na wysokim poziomie, wielu z moich wykładowców wykłada również na UW czy UŁ (np P. Kruszyński, śp M. Zbrojewska, R. Wieruszewski czy J. Wiatr). Co do samego poziomu, wydaje mi się, ze to już raczej zależy od studenta. Jeżeli chcesz mieć wiedzę to będziesz się przykładać do nauki i zaliczać egzaminy, które czasem są łatwe a czasami trudne, czyli tak samo jak na innych uczelniach. Jeżeli zatem chodzi o samo nauczanie to raczej nie mam uwag. Co innego dziekanat i informatycy - pięta achillesowa tej szkoły. Kompletna dezorganizacja, często brak kompetencji, a student to zło konieczne. Warto również wspomnieć, że liczne specjalizacje, którymi szumnie reklamuje się szkoła to tylko taki chwyt reklamowy. Mój komentarz nie miał być ani pozytywny, ani negatywny, chciałam tylko przedstawić tę szkolę z perspektywy studenta.
27.01.2016
27.01.2016
Studentka VIII semestru
Zaczęłam studia w tej szkole w 2013 roku, wraz ze mną w grupie było jeszcze 28 osób, dziś pozostało jedynie 5. Najczęściej odpadali ci którzy wyznawali zasadę "płacę więc wymagam i mi się należy". W istocie kadra jest naprawdę na wysokim poziomie, wielu z moich wykładowców wykłada również na UW czy UŁ (np P. Kruszyński, śp M. Zbrojewska, R. Wieruszewski czy J. Wiatr). Co do samego poziomu, wydaje mi się, ze to już raczej zależy od studenta. Jeżeli chcesz mieć wiedzę to będziesz się przykładać do nauki i zaliczać egzaminy, które czasem są łatwe a czasami trudne, czyli tak samo jak na innych uczelniach. Jeżeli zatem chodzi o samo nauczanie to raczej nie mam uwag. Co innego dziekanat i informatycy - pięta achillesowa tej szkoły. Kompletna dezorganizacja, często brak kompetencji, a student to zło konieczne. Warto również wspomnieć, że liczne specjalizacje, którymi szumnie reklamuje się szkoła to tylko taki chwyt reklamowy. Mój komentarz nie miał być ani pozytywny, ani negatywny, chciałam tylko przedstawić tę szkolę z perspektywy studenta.
XYZ
XZF a czy mógłbyś/mogłabyś opisać jak mniej więcej to wszystko wygląda? Nauka, wykładowcy, zjazdy itp? W sierpniu planuje się przenieść właśnie do Warszawy na ww studia także chciałabym wiedzieć jak najwięcej na ten temat :)
27.01.2016
24.01.2016
R
Ja też rozpocząłem w październiku i również jestem z Krakowa :) Napiszę Ci mój adres e-mail na (via mail). Pozdrowienia R
Katarzyna
Witajcie, chętnie nawiąże kontakt z osobami które studiują w systemie distance - zaczęłam w październiku czyli jestem przy końcu pierwszego semestru, w celu konsultacji, wymiany wiedzy i doświadczeń. Jestem z Krakowa. Podaje adres mailowy: katarzyna_adamska@op.pl pozdrawiam!
24.01.2016
24.01.2016
XZF odp
Hej . Ja właśnie kończę te studia i jestem bardzo zadowolony. polecam każdemu kto chce w 3,5 roku zostać magistrem prawa.
XYZ
Witam! Zastanawiam się nad rozpoczęciem nauki w EWSPA od października 2016 na wydziale prawa, jestem aktualnie po ukończeniu technikum ekonomicznego i zastanawiam się czy aby na pewno to dobry wybór?
17.01.2016
13.01.2016
Paula
Witam. Czy studiuje na uczelni ktos z Gorzowa Wlkp lub okolic???
annaros@op.pl
Uważam,że EWSPiA w Warszawie to dobra uczelnia, chociaż nie byłam nigdy zwolenniczką prywatnych szkół,ze względu na brak dyspozycyjności wybrałam EWSPiA gdzie nie muszę obligatoryjnie uczęszczać na wykłady.Uczelnia utrzymuje wysoki poziom nauczania poprzez profesjonalną kadrę oraz unikalny program kształcenia moim zdaniem oparty w zdecydowanej mierze na praktyce, czego brakuje na innych uczelniach.Mam kontakt z ludźmi na UŁ , który jest w czołówce listy rankingowej, ale cóż na egzaminach padają pytania z wcześniej podanych, testy z wcześniej dostępnych, to chyba nie o to chodzi, aby średnia była wysoka i pozycja w rankingu też,a studenci nic nie umieją, dla mnie akurat liczy się wiedza i całe szczęście ,że nie poszłam na UŁ.Na EWSPiA masz tylko 2 podejścia do egzaminu, oczywiście drugie podejście jest równoznaczne z oceną niedostateczną z pierwszego,później tylko egzamin komisyjny, nie ma podejść w nieskończoność aż do skutku, egzaminów jest bardzo dużo, materiału cały ogrom.Jestem zadowolona z poziomu kształcenia w tej uczelni i wbrew negatywnym opiniom będę broniła jej dobrego imienia , cóż sama ją wybrałam i zamierzam ją ukończyć.Pozdrawiam wszystkich lubiących się uczyć z pasją i zaangażowaniem, dla siebie , dla wiedzy a nie dla kawałka nic nie wartego papieru.
26.11.2015
29.10.2015
jola
czy jest ktoś z Hiszpanii kto studiuje na EWSPA i jezdzi na egzaminy do W-wy?
jola
dziękuję bardzo pani/e Gościu za inforamcję, bo nawet nie wiedziałam że Ul Grodzieńska to Praga , z oczywistych przyczyn nie znam miasta ani jego dzielnic,więc na pewno już teraz będzie mi łatwiej szukać mając podstawowe informacje. jeszcze raz dziękuję
29.10.2015
29.10.2015
Gość
Jolu, Ponieważ mieszkam w W-wie nie znam jakości usług w hostelach. Link poniżej - ale to możesz znaleźć sama. Gdy wybierzesz hostel wejdź na zumi i zobacz gdzie jest ten, który wybrałaś, a później na stronę z komunikacją i sprawdź jak dojechać na Grodzieńską. http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=297&c=100&l=1 http://meteorturystyka.pl/noclegi,hostele,warszawa,60.html Grodzieńska to Praga i pewnie wszystko w pobliżu będzie zamieszkane przez Ukraińców i Rosjan. Może jeszcze taka stronka: http://www.eholiday.pl/tanio-warszawa-46008-akademik.html Powodzenia
jola
witam,czy ktoś ,kto zna Warszawę mógłby polecić jakiś hotel,hostel czy coś podobnego z okolic bliższych lub dalszych od ulicy Grodzieńskiej ? tzn EWSPA
27.10.2015
27.10.2015
jola
witam,czy ktoś ,kto zna Warszawę mógłby polecić jakiś hotel,hostel czy coś podobnego z okolic bliższych lub dalszych od ulicy Grodzieńskiej ? tzn EWSPA
Monika
Witam, Zastanawiam się własnie nad dołączeniem do grona studentów niestacjonarnego prawa. Jestem absolwentka administracji. Po przeczytaniu poniższych komentarzy mam jednak ogromne wątpliwości co do tej uczelni... Czas na podjęcie decyzji mam do końca tego m-ca. Nie wiem kompletnie co robic...
23.10.2015
15.10.2015
Byla studentka
Naprawde sczerze odradzam. Szkola na bardzo niskim poziomie. Obsluga w dziekanacie okropna. Doja kase od ludzi. Ja kiedys studiowalam na tej "uczelni" , oczywiscie egzaminy zdalam bez problemu. Dzis nawet sie nie przyznaje, ze kiedys tam bywalam. Jaki Twoj poziom taka uczelnia...to prawda. Szkoda czasu. Zdac egzaminy to pikus ;) ..trzeba pomyslec o tym, ze trzeba sie bedzie obronic...a skad wiedza jak studia beznadziejne. Szkoda czasu i pieniedzy. Zdecydowanie ODRADZAM. Pozdrawiam
student studiów niestacjonarnych
Co do poziomu zajęć prowadzonych na Uczelni nie można mieć zastrzeżeń – zazwyczaj wykładane są przez wykładowcę faktycznie wskazanego w planie zajęć (w mojej poprzedniej Uczelni nie było to normą). Minusem póki co były wykłady z prawa karnego materialnego - prowadzone przez dwie sędziwe Panie profesor (choć w szkole pracuje jeszcze kilku innych karnistów) oraz wykład z postępowania cywilnego - prowadzony był tylko w niewielkiej części przez wskazanego w planie prowadzącego – resztę zajęć przez osoby na zastępstwo – nie powiem byli to praktycy – sędziowie – niestety brakowało spójności w realizowanym materiale przez co trudno było przygotować do egzaminu. Sytuację z tych przedmiotów ratowały ćwiczenia z p. Kryże oraz z p. Spurkiem zajęcia którego są bardzo uporządkowane i lepiej przychodzić na nie z laptopem, bo ręka od notowania trochę boli ;)
23.09.2015
09.07.2015
Aneta W
Witam, Chciałabym prosić o kontakt osobę, która studiuje w systemie DL prawo. Chciałabym zacząć studia ponownie - po ukończeniu administracji na UW - liczę, że coś mi przepiszą jeżeli będzie zgodna ilość ETC. Mam pytania o funkcjonowanie platformy, system zaliczeń ich formę. Będę zobowiązana za pomoc. awrotna@onet.eu
Elmar
A gdzie i jako kto mozna po ukonczeniu prawa np.karnego na tej uczelni pracowac?
06.07.2015
22.06.2015
Patrycja
Witam, Czy ktoś może podzielić się ze mną swoimi wrażeniami na temat distance learning, Londyn? patrycja_k2@op.pl Z góry dziękuję:)
Malgorzata Kolucka
Prosze podpowiedziec jakie przedmioty obowiazuja na egzaminie na I roku.
14.06.2015
12.04.2015
iwonessa
Witam, Czy jest ktoś kto zaczął tak jak ja od drugiego semestru w Marcu 2015, distance learning Londyn? Proszę kontakt, iwonessa1@gmail.com.Tak na marginesie, jeszcze nie miałam egzaminów więc jak na razie mogę się wypowiedzieć tylko o dziekanacie i dostarczonych materiałach. Obydwa dziekanaty obsługują bardzo miłe Panie, zawsze chętnie pomagają i nie moę narzekać. Materiały do nauki bardzo profesjonalne, wykłady wszystkie są, jest się z czego uczyć, więc wydaje mi się że najważniejsze są chyba chęci :).....Uczyć trzeba się wszędzie, nie ma nic za darmo....
iwonessa
Witam, Czy jest ktoś kto zaczął tak jak ja od drugiego semestru w Marcu 2015, distance learning Londyn? Proszę kontakt, iwonessa1@gmail.com.Tak na marginesie, jeszcze nie miałam egzaminów więc jak na razie mogę się wypowiedzieć tylko o dziekanacie i dostarczonych materiałach. Obydwa dziekanaty obsługują bardzo miłe Panie, zawsze chętnie pomagają i nie moę narzekać. Materiały do nauki bardzo profesjonalne, wykłady wszystkie są, jest się z czego uczyć, więc wydaje mi się że najważniejsze są chyba chęci :).....Uczyć trzeba się wszędzie, nie ma nic za darmo....
12.04.2015
10.04.2015
Piotr
Omijac radze bardzo.
Absolwentka
Jestem absolwentką prawa distance. Łatwo wcale nie było. Trzeba się dużo uczyć i mieć ogrom samozaparcia żeby zmusić się do obejrzenia wykładu we własnym zakresie. Z uwagi na moje problemy zdrowotne , system distance był jedyną drogą na ukończenie prawa przy jednoczesnej pracy zawodowej na cały etat. Jeżeli ktoś liczy na farta lub drogę na skróty to MOŻE i mu się uda zaliczyć egzamin (jak wszędzie) ale napewno wyjdzie to w życiu zawodowym. Wykładowcy ewspa to w większości prawdziwi specjaliści i często praktycy. Co do poziomu merytorycznego odsyłam do listy kadr - spójrzcie proszę ilu mają profesorów z INP PAN. Oczywiście jak na każdej uczelni jest co zmieniać, ale jeżeli ktoś chce się nauczyć i czerpać z przekazywanej wiedzy to jak najbardziej pożądaną wiedzę posiądzie. Wiem co mówię bo to już moje drugie studia. Pierwsze robiłam na państwowej uczelni z tradycją. Ponadto, z tego co wiem to tylko połowa osób, które dotrwały do końca studiów na ewspa w 2015 r. złożyła pracę dyplomową w terminie, co nie obyło się bez konsekwencji. To także świadczy o choćby przyzwoitym poziomie dyscypliny. Jednocześnie całkowicie zgadzam się z poniższym wpisem pana J. Wójtowicza. To że płacisz wcale nie oznacza, że skończysz tę uczelnię. Chciałabym także nadmienić, że rynek prawniczy jest już tak nasycony, że nawet adwokaci narzekają. Niestety ale w dzisiejszych czasach oprócz wiedzy, trzeba wyróżniać sie z tłumu, znać języki i najlepiej skończyć renomowaną uczelnię. Jednakże ukończenie znanej szkoły bez pozostałych elementów nie zagwarantuje nam godnej pracy. Z moich obserwacji wynika, że liczy się już nie tyle uczelnia, a wiedza i umiejętności. Niestety w zestawieniu absolwent UW i EWSPA przy podobnych kompetencjach i wynikach z testów wiedzy organizowanych na okoliczność rekrutacji, pracodawca wybierze raczej UW, ale wystarczy wierzyć, że nie przyjdzie nam zwyczajnie konkurować w takiej relacji ;-). Znam też kilka osób, które skończyły prawo na tej uczelni i obecnie są radcami, i adwokatami z sukcesami. Dlatego też nie miałam większych oporów zapisując się na EWSPA w Wa-wie. Pozdrawiam.
15.03.2015
09.02.2015
polonijny obserwator
Podejrzana szkola o charakterze propagandowym, neoliberalnym. Grupa cwaniakow ktora przyjechala do Brukseli by wyciagac od ludzi pieniadze nie wspominajac o europejskich dotacjach za sianie propagandy, i za jakis czas nikomu niepotrzebnej wiedzy. Naprawde odradzam. To szkola produkujaca przyglopow i kolejnych propagandzistow, skupiajaca dookola siebie samych nowych polonnijnych matolow. Mozecie sami poszperac i znalezc na internecie troche informacji o tym jak nawoluja to zaprzestania czytania i kupowania ksiazek, nie chodzenia do bibliotek. Dla nich tablety zalatwia cala edukacje a na dodatek e-torby. Te szkole ktos powinien zbadac blizej tez pod katem finansowym i ludzi ktorzy ja stworzyli.
Łukasz
Cześć! W 2014 rozpocząłem naukę na tej uczelni. Po przeczytaniu informacji m.in. na tym forum pojawiło się wiele znaków zapytania. Wiele wątpliwości dotyczących mojej przyszłości, a przede wszystkim uczelni. Zaryzykowałem i jestem już po pierwszej sesji egzaminacyjnej. Moje odczucia są jak najbardziej pozytywne. Wykładowcy super. Na koniec dodam, że nauki jest bardzo dużo (I semestr), ale kto chce studiować prawo nie jest to przeszkodą. Wszystkim pesymistom i frustratom umieszczającym wpisy na forum chciałbym podziękować, że pomimo licznych negatywnych opinii (niepotwierdzonych) zdecydowanie podjąłem słuszną decyzję:-)
03.02.2015
02.02.2015
Jan Wójtowicz grupa Londyn 2008
Przede wszystkim nie podpisuję się nickiem typu student czy kk lub wd ani innym wynalazkiem. Jestem człowiekiem z imieniem i nazwiskiem oraz nie kryję się jako anonim. Zostałem tego nauczony w szkole EWSPiA,że prawnik nie może pozwolić sobie na mówienie i twierdzenie,że ktoś mówił. Musi zawsze wiedzieć kto a jeżeli mówi "ktoś tam" to znaczy,że nikt nie mówi. Poziom uczelni,którą skończyłem oceniam na wysoki. Oczywiście byli studenci na moim roku,którzy twierdzili ,że poziom jest niski. Wszyscy oni odpadli bo nie potrafili zaliczyć egzaminów. Profesorowie sympatyczni potrafią po zajęciach rozmawiać i tłumaczyć. Na moim roku zaczynało 160 studentów. Ukończyło 57 - pozostali nie dali rady. Teraz oni na pewno będą pisali i twierdzili,że szkoła porażka. To nie wina szkoły koledzy i koleżanki,że jesteście oporni na wiedzę. Układ w szanującej się szkole prywatnej (płatnej) jest taki: Płacę i w zamian mam łatwiejszy dostęp do materiałów dydaktycznych oraz profesorów. Uczę się a następnie zaliczam egzaminy i dostaję pozytywne lub negatywne oceny. Jeżeli negatywne to uczę się więcej aby dostać na poprawce pozytywne oceny. Przepraszam tych dla których jest jasne to co napisałem ale większość tych studentów co nie dali rady ukończyć byli pewni,że płacą i za to zaliczają pomijając pośrednie etapy. Teraz Ci ludzie twierdzą ,że uczelnia to porażka. Rozczarowali się po prostu i teraz muszą wylać swój żal... ... To nie tak miało być ... ... Przecież płaciłem ... Gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem : jasiu220v@vp.pl
z VIII sem
Jestem już na VIII sem w systemie distance learnig, zakuwać trzeba już od II sem. zwłaszcza Pan dr Krzynówek z rzymskiego na dzień dobry utrzymuje poziom równy UW. I tak już przez następne semestry. Ja zakuwam kolejny semestr, aby mieć dobre oceny, wykładowcy rożni, w większości profesjonalni, ale są też maniakalni. Tacy sami jak na każdej uczelni, ani EWSPA lepsza ani gorsza od innych uczelni, wiem co piszę bo to mój czwarty fakultet włącznie z Politechniką. Wybrałam EWSPA bo jest studiowanie w formie DL, inaczej nie miałabym już czasu. Kapitalizm w Polsce napiera bo 12 godz. pracy codziennie i jest się pracy na tyle dobrym na ile się jest dobrym dzisiaj. Zawiły zwrot oznacza jeśli jutro nie jesteś dobry w pracy do do widzenia, nieważne,że wczoraj byłeś dobry. Co trzeba poprawić w EWSPA w nauce, jak na każdej uczelni wiele jest do poprawienia, ale generalnie sobie chwalę mam bardzo wysoka średnią. Zakuwanie na okrągło na ostatnie egzaminy poświeciłam święta, nie umyłam po raz pierwszy od wielu lat okien w domu, nie było czasu. Więc jak ktoś pisze, że EWSPA to niski poziom, pisze bzdury. Wiem więcej niż mój siostrzeniec na prawie w UJ. Dałam mu parę kazusów do rozwiązania, no ja byłam lepsza w ich rozwiązaniu. I to jest prawda edukacyjna o EWSPA. Pomijam wizualizację budynku, koniecznie trzeba odnowić elewację, bo w środku jest całkiem, całkiem nieźle, ale wyposażenie sanitarne pomieszczeń należny tez poprawić. Mam nadzieję,że jak EWSPA zarobi to i to ureguluje. Kibicuję EWSPA wiele osób namówiłam i studiują w systemie DL, dziękują mi, bo na razie za niewygórowane pieniądze można studiować na dość dobrym poziomie edukacyjnym.
28.01.2015
14.01.2015
lol
Omijajcie z daleka. Ta uczelnia to katastrofa. Maszynka do robienia pieniędzy. Komentarze pozytywne piszą chyba pracownicy dziekanatu.
KK
Porażka Uczelnia, omijać z daleka !!!
02.12.2014
18.11.2014
kpiejak@poczta.onet.pl
Witam. Chętnie poznam osoby, które rozpoczęły obecnie I rok EWSPA studiów distance learning Warszawa szczególnie z Wielkopolski. kpiejak@poczta.onet.pl
szukam kogos ze slaska zapisanego na prawo na ewspa od X.2014
distance learnin.
13.10.2014
30.09.2014
gd
hej, wybieram sie do EWSPY na prawo czy ktos juz studiuje eksternistycznie, tj.distance learning? dajcie znac :) bedzie razniej :P gdusia92@gmail.com
Kaśka
Zainteresowana jestem studiami, z racji dużej ilości obowiązków chcę wybrać studia niestacjonarne (przez internet) kierunek prawo. Nigdzie nie mogę niestety znaleźć informacji jakie przedmioty są na tym kierunku. Pomoże ktoś?
13.09.2014
13.09.2014
Kaśka
Zainteresowana jestem studiami, z racji dużej ilości obowiązków chcę wybrać studia niestacjonarne (przez internet) kierunek prawo. Nigdzie nie mogę niestety znaleźć informacji jakie przedmioty są na tym kierunku. Pomoże ktoś?
* * *
dno i wodorosty. szczególnie dziekanat distance, który uważa się za boga i obiekt czczenia. a spróbuj powiedzieć, że robią coś źle. jedna ma focha i rzuca słuchawką jak usłyszy, że dzwonisz a druga udaje głupa a za plecami szykuje ci bombe. uprzykrzą tak życie, egzaminy, że szkoda gadać. a rektor i kanclerz ma wszystko w dupie, piszesz skargę/prośbę i jak kamień w wodę. żadne z nich nie reaguje i nie wyciąga wniosków. na normalnej uczelni po takich zachowaniach obie powinny dyscyplinarnie na zbity pysk wylecieć. tak naprawdę jedyne co ratuje EWSPA to kadra naukowa - bo faktycznie jest niezła, tylko szkoda, że wykłady które się dostaje są nieaktualne .... i że wykładowcy nie dają żadnych komentarzy do ćwiczeń - tego nie uświadczysz, poza stwierdzeniem, że z wykładowcą jest brak kontaktu. de facto nigdy nie wiesz co masz źle. i wiele wiele innych. szczerze odradzam każdemu!
10.09.2014
28.06.2014
Ania
Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Ania
Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
28.06.2014
28.06.2014
Ania
Witam. Chciałam zacząć studiowanie na tej uczelni przez internet. Konkretnie prawo i finansowanie inwestyji budowlanych. Czy miał już ktoś doświadczenie z takim rodzajem studiowania i mógłby podzielić się swoją opinią? W szczególności jak dokładnie to wygląda: wykłady, opłaty, zjazdy i egzaminy. Proszę o kontakt na annalenga@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi!
igllo
zamkna ta szkole, jeden wielki syf, kazda inna warszawska uczelnia jest lepsza od ewspy
19.06.2014
26.04.2014
mojekonto
Proszę o kontakt studentów distance 2012 Londyn. mojekonto@hotmail.com
monia
jestem absolwentką EWSPiA studiowałam w Madrycie zgadzam się z tym że w dziekanacie mają straszny burdel i nic nie mogą znaleźć i często brakuje im dokumentów itp. ale wykładowcy to sama śmietanka których mogą pozazdrościć inne uczelnie.
01.03.2014
28.02.2014
ogon macha psem
Ja dopiero złożyłam dokumenty i już mam odczucie, że szkoła jest nie do końca szczera z kandydatami/studentami. Na przykład na stronie internetowej była informacja, że semestr się zaczyna 16 lutego. Myślałam, że jeśli złożę dokumenty przed tym terminem, to zostanę szybko zapisana i już od 16.02 będą zajęcia. Tymczasem dziwna cisza, nespieszne odpowiedzi na maile i brak decyzji. Zwracają się do mnie per "kandydat", chociaż byłam pewna, że forma właściwa, to już "student"... Prawdę mówiąc jestem osobą sporo starszą od typowego studenta, pracuję w pełnym wymiarze czasu, dlatego EWSPA jest dla mnie jedynym wyborem z uwagi na czas studiów, tj 3 semestry rocznie. W moim wieku nikt nie chce już studiować 5 lat. Jestem już po jednych studiach magosterskich i 2 podyplomówkach, jednak najprawdopowobniej zostanę zapisana na 1 semestr, chociaż dostarczyłam indeks ze studów. Powiedzieli mi wprost, że w indeksie każdy może sobie dopisać co chce... zamurowało mnie, pełny szacunek do ludzi... Ale nie to jest głównym problemem, od biedy mogę zacząć naukę od 1 semestru. Najgorsze, że w ogóle jeszcze mnie nie zapisali, chociaż stwarzali atmosferę "last minute"....
Studentka
Jeżeli macie do wyboru inną szkołę, nie idzcie na EWSPA. To jest jeden wielki burdel. Dziekanat uważa, że jest władzą uczelni. Każdy ma specjalizację ogólną, co z tego, że przy podpisywaniu umowy wybralismy sobie np. prawo finansowe. Zajęcia trwają od 2 do 3 godzin mniej więcej 3-4 razy w tygodniu. Poziom nauczania zerowy, nawet wykładowcy nie wiedzą co mają z nami zrobić skoro mamy np 25h na dany przedmiot W SEMESTRZE i to przedmiot kierunkowy np. prawo karne. Dodają dużo niepotrzebnych przedmiotów z platformy, co jest dla nich zmiejszeniem kosztów, dzięki temu studenci uczą się w domu oglądając nagrany x lat wcześniej wykład, szkoła nie opłaca wykładowcy, a na egzamin (nie wiadomo z czego, ponieważ wykładowce widzimy tylko na monitorze) zapraszają nas np 2 dni przed nim. Nie interesuje ich to, że płacimy za studia dziennie i oczekujemy kontaktu z wykładowcą face to face, zapychają dziury w pkt ECTS wykładami z internetu. O niczym nas nie informują a jak już to zrobią to po czasie, żeby nie można było się odwołać. co roku cały luty jest wolny (nikt nie wie czemu), za który również trzeba zapłacić. W ogóle jeżeli nie chcesz osiwieć przed 40 to nie polecam.
27.02.2014
16.01.2014
Ja
chcialabym przeczytac opinie o EWSPA w Londynie
YYer
Zartujesz chyba, ta uczelnia to dno, zerowy poziom, nie polecam. Wykladowcow i studentow tyle, ze na palcach jednej reki policzysz
13.01.2014
20.12.2013
Wojtek
Zamierzam zapisać się do tej szkoły na prawo, ale z tą nauką przez internet. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co ile są zjazdy itp?
Deo
zatrudnili młodego prodziekana, podobno angażującego się w swoją funkcję - u nas po VI semestrze powycinał największych leserów i pozrzucał ich na odpowiednie semestry (znam parę osób co spadły na IV semestr), za nieusprawiedliwione niepodejście do egzaminu są dwójki dziekańskie, a potem, albo warunek, albo spadasz w dół. Także uczyć się trzeba. Mieliśmy z nim kiedyś zastępstwo na postępowaniu cywilnym na temat apelacji - konkretny koleś, na początku trochę teorii, a potem sama praktyka konstruowaliśmy np. zarzuty i wnioski apelacji.
06.12.2013
13.11.2013
Pb
Ktos sie powinien zabrac za ta uczelnie, nie wiem po co jest Ministerstwo. Jak to jest ze np oglaszaja sie jako Szkola, ktora proponuje dyplom, a pozniej gdy brakuje studentow okazuje sie, ze to nie byla szkola ale jedynie kurs. Kto w Polsce odpowiedzialny za edukacje, pozwala, na pobieranie tak wysokich pieniedzy I nie prowadzi kontroli nauczania, ani , nie sprawdza warunkow. Przeciez to co sie dzialo w mojej szkole to byla jakas kpina z edukacji. Ale widze ,ze nie jestem jedyny ktory czuje sie....
Pb
Ja bylem uczniem EWSPiA .Otworzyli uczelnie za granica , prowadzili przez rok, pozniej w jeden dzien zamkneli I udaja glupich. Jedyne co mi powiedzieli, to -ze jak mi sie niepodoba to moge isc do sadu. Przyjeli odemnie ponad 1600 euro z czego polowe, placilem,choc nie bylo zajec, bo obiecywali, ze jak bede chodzil to szkola bedzie istniala. Dzis pogasili swiatla I wyjechali,nie odpisuja na listy ogolnie odradzam totalnie. A jezeli juz ktos chce ryzykowac, to radze isc z umowa najpierw do prawnika, bo w razie upadku to wy poniesiecie konsekwencje. Zreszta kto bedzie chodzil do sadu,dla takich pieniedzy I szarpal sie z ich prawnikami.
13.11.2013
10.11.2013
Robert
Szkoła jest dobra, bo ma dobrych wykładowców. Jeśli ktoś chodzi na wykłady, uczy się i ma dobre oceny, na pewno nie traci czasu.ci , którzy chcą się przemknąć tylko dla zdobycia dyplomu mają problemy, zdają egzaminy poprawkowe , dostają warunek, jest takich studentów sporo.I właśnie Ci tracą najwięcej , bo ucząc się do poprawek nie mają czasu na naukę wg. regularnego trybu. I potem mają kolejne braki. A szkoła jest naprawdę super, tylko nie wszyscy się tam dobrze czują, to takie typowo polskie. Byłem na UW , tam poziom nie jest lepszy. To zależy w dużym stopniu też od poziomu słuchaczy. U nas na studiach zaocznych w EWSPA jest nawet spora grupka osób po jednym kierunku studiów, a są takie, dla których jest to trzeci kierunek. Lubię tę szkołę i uważam , że poziom nie jest gorszy niż w innych uczelniach.
maturzystka jeszcze
czy to jest w ogóle możliwe prawnie, żeby uczelnia rozwiążąła sobie studia na czwartym roku??? a co na to ministerstwo? i co mają zrobic ci studenci? gdzie dalej studiować?
06.11.2013
05.11.2013
Uciekac
30 Września otrzymalismy wiadomosc, ze rozwiazuja 3 i 4 rok. Dziekuje i do widzenia, radzcie sobie sami. Na szczescie zmienilem uczelnie i jest o niebo lepiej. Zrobcie to samo, nie pozalujecie! EWSPA TO DNO
Przemo
ja również odezwijcie się przemekbb24@o2.pl
15.10.2013
14.10.2013
Bodzir
szukam ludzi z prawo grupa 13.1 pozdrawiam
zuza
Olka, mam nadzieje że nikt bankrutować nie zamierza. Dopiero zaczełam studia i chce je skończyć. Chociaż jak widzę co się dzieje, to zaczynam żałować decyzji. Ja też liczę na ten plan zajęć.
10.10.2013
10.10.2013
Olka
Czy ktoś się doczekał planu zajęć z dziekanatu na kolejne zjazdy I rok- prawo 3,5 letnie. Wkurza mnie to, bo chciałabym się dowiedzieć jakie będzuemy mieli zaliczenia/ egzaminy w styczniu. Nie można się z nikim dogadać w tym dziekanacie. Na stronie oczywiście nie ma. Jak tak dalej pójdzie, to uczelnie spotka podobny los jak E. Wyższą Szkołę Biznesu. Jak się olewa studentów którzy płacą, to się bankrutuje.
Aneta
Witam wszystkich, poszukuje osob z grupy Distance 12.3- Prawo, moze utworzymy jakas grupe na Facebook? Troche sie rozczarowalam, bo mialy byc wyklady w Dortmundzie (m.in dlatego sie zapisalam), a wlasnie jestem po rozmowie z opiekunem grupy i okazalo sie, ze takich wykladow w DE w ogole nie bedzie.... Moj mail: hegert@interia.pl Pozdrawiam
09.10.2013
06.10.2013
Monia
Wykłady fajne, interesujące, wykładowcy konkretni i przyjaźni studentom, ciekawe jak będzie z pozostałymi i jak będzie z egzaminami. Jeżeli jesteśmy przy Panu z rekrutacji owszem konkretny i przyjemny, akurat miałam okazję chwilę przy papierosie z Panem porozmawiać, to okazało się że to absolwent uczelni i jak zapytałam go o trudność to powiedział, że wykładowcy są ostoją uczelni i potrafią przekazać wiele ciekawych i przydatnych informacji i są to osoby o uznanej renomie. Natomiast na pytanie o budynek uczelni i dziekanat uśmiechnął się ironicznie i powiedział, że budynek niestety nie jest ideałem i jak tu przyszedł też miał przerażenie w oczach ale budynek nie uczy tylko wykładowcy. Zaufałam słowom tego Pana i na chwilę obecną nie żałuję :) Widać że szczera osoba, która mówi to co myśli mimo stosunku pracy:)
Kasia
Wykłady bardzo ciekawe, przyjemne :) Jeżeli już jesteśmy już w temacie rekrutacji to Pan owszem konkretny i ciekawy :)
06.10.2013
06.10.2013
Laura
No właśnie, czy ktoś może w kilku zdaniach podzielić się wrażeniami z ostatniego zjazdu?plz:-)
PanK
Dzień przed zjazdem 05 - 06 nie szło się dodzwonić do Dziekanatu - cały czas nr jakby nieaktywny. Kompletna kpina - jeżeli chodzi o wykłady to przyjemne i profesjonalne. Natomiast chyba za mało płacą dziekanatom, że są takie zadufane w sobie, że to masakra. Jak nie mogłem się dodzwonić to podjechałem do Dziekanatu w kwestii planu i otrzymałem odpowiedź bym wszedł sobie w system gdzie planu nie mam. Wychodząc trafiłem na Pana z rekrutacji, którego o zjazd zapytałem i w ciągu kilku minut wydrukował mi plan i poinformował o salach czego szanowne Panie z Dziekanatu nie potrafiły tego zrobić gdyż nie są moim opiekunem. . Bardzo kompetentna osoba, zarówno jak wykładowcy. Dziekanat to jedno wielkie dno polecam omijać zdala!!
05.10.2013
05.10.2013
Kris
Nie chodzi mi o plan na 2 kolejne zjazdy a na cały semestr. Tego telefon, czy kontakt mailowy nie załatwi. Po prostu jeszcze go nie ma. Napiszcie proszę jakie macie wrażenia po 1 zjazdach???? Jak z organizacją, liczne grupy????
nono
Do Kris: O rany, a nie możesz zalogowac sie na konto albo zadzonic???
04.10.2013
03.10.2013
Kris
Co z planami zajęć dla I roku 3,5 letnich studiów niestacjonarnych. Strona jest nadal niezaktualizowana. Czy ktoś ma może jakiś plan???? To zaczyna być zabawne, bo UG już dawno taki plan zamieściło. Czy ta uczelnia jest wiarygodna, mam spore obawy już na wstępie. Nie ogrzewają budynku???? żart?????
Zzzz
Dostaliśmy możliwość wyboru albo zaoczne albo won na zbity pysk. Ewentualnie Pani Kanclerz powiedziała, że może nam Koźmina załatwić łaskawie... Po kilku osobach stwierdziła ze jest nas tak dużo, że mamy wchodzić po 2 osoby by było szybciej. Na całe szczęście ktoś nagrał tę propozycję pani kanclerz. Dla chętnych osób, które mają zamiar podjąć studia proponuję zakupić coś ciepłego bo temperatury panujące w salach przekraczają najniższe dopuszczalne normy. Dlatego serdeczna prośba do Pani Kanclerz aby zajęła się rzeczami, dla studentów i uczelni a nie swojej kieszeni!!
02.10.2013
02.10.2013
Oszukany
Do " sprawdzone źródło informacji " Słowa Kanclerza EWSPA nie były propozycją, a przedstawioną swoją bez wydania decyzji, decyzją. Osoba pełniąca te stanowisko w tej Uczelni wydaje się jedną wielką pomyłką w sumie jak pozostałe jednostki.. Brak jakiejkolwiek umiejętności słuchania, o wypowiadaniu się w sposób logiczny już nawet nie wspomnę. W dodatku przekazanie informacji na dzień przed inauguracją roku akademickiego jest kpiną. Studenci pytając się o plan zajęć otrzymywali bezczelne słowa pracownika dziekanatu w postaci " będzie to będzie ". W sumie jest to normalne na tej uczelni gdyż wszystkie plany były od 3 lat przekazywane na ostatnią chwilę albo w ogóle przesuwane. Jedyne terminowe informację dotyczą wezwania windykacji do płatności za czesne w dodatku za miesiąc w którym nie ma zajęć. To i wiele innych rzeczy i sytuacji w jaki sposób traktowani są studenci to nie prawda " sprawdzone źródło informacji " ?
Sprawdzone źródło informacji
Z grupy 10 osób na zajęcia przychodziła 1 osoba jak były 3 osoby to było święto. Uczelnia zaproponowała więc studentom przejście na niestacjonarne skoro i tak nie przychodzą bo większość z nich pracuje. Studenci się nie zgodzili więc zajęcia od przyszłego tygodnia będą normalnie się odbywały w tych rocznikach :-)
02.10.2013
01.10.2013
Em
Hi Karolina, Monika, Ja rowniez 13.1 em.law.ewspa@gmail.com Pozdrawiam
kris
Współczuję annas, to jakiś żart chyba.
01.10.2013
30.09.2013
annas
odradzam, odradzam- uczelnia ta , to oszustwo . Szkoła nastawiona jest na kasę. Właśnie dziś poinformowano nas - każdego z osobna,że od jutra nie mamy po co przychodzić bo zlikwidowali III i IV rok prawa dziennego, ponieważ się nie opłaca . masakra. Każdy z nas został na lodzie bez możliwości dalszego kształcenia. Po co są podpisywane umowy jak jedną decyzją wszystko zostało przekreślone. Przez dwa lata nauki im się opłacało - bo chodziło więcej osób, a teraz jak zostało ponad 10 szt studentów dostajemy kopa w tyłek. I to w jaki chamski sposób - informację dostaliśmy jeden dzień przed rozpoczęciem nauki . Pani kanclerz zapraszając nas na rozmowę mówiła "proszę się nie martwić- to nic złego" Faktycznie nic złego- wybór jest prosty- albo przechodzimy na zaoczne albo pa, pa.
Mona
Do Karolina 85420: Cześć jestem w grupie 13.1 (prawo) . Pozdrawiam-Monika
22.09.2013
19.09.2013
Karolina85420
czesc szukam kontaktu osób , ktore sa w grupie 13.1.C)(prawo)
Long_Gans
Mam kilka rad dla początkujących - Jako absolwent tej uczelni: generalnie - studia to umiejętność samodzielnego zdobywania wiedzy, nie chcesz - nie trać pieniędzy i nie marnuj czasu swojego i innych. Odpłatność nie oznacza zakupu licencji na dyplom. Trzeba się uczyć! Wtedy nie ma dodatkowych kosztów za egz.poprawkowe albo powtarzanie roku :)) Bo jak mam rozumieć te jęki "technologiczne" o maszynce do pieniędzy? Wykładowcy - zwykle utytułowani i znani (średnia wyższa, niż na innych uczelniach). Poziom - dość wysoki, mimo że kolejne zastępy małolatów chciałyby go trochę w dół zrównać. Baza szkoły - fatalna. ale to wykładowcy robią renomę. Nie żałuję żadnej soboty ani niedzieli, którą tam spędziłem.
18.09.2013
17.09.2013
Marek, to poradź coś
Marku, skoro juz przeszedłeś tę drogę, to poradź, co wybrać? bo ja akurat jestem spod W-wy, i za chwile chyba odbiore papiery z inej uczelni (nie mam nadal potwierdzenia, czy grupa sie utworzyła), mysłałam własnie o EWSPiA, ale jak czytam, to coraz więcej mam wątpliwości, i nie codzi mi tylko o tę szkołe, bo patrzę na wpisy pod innymi uczelnmi z Warszawy, tymi pywatnymi, ma sie wrazenie, ze studenci są tylko traktowani jako maszyna do zarabiania pieniedzy, a nie jako ludzie, którzy chca zdobyć porządne wyksztłcenie i cos w tym kraju osiągnąć, czy mogłyby sie właczyć o dyskusji osoby, które studiują na EWSPIA? bardzo mi zależy na Waszych opiniach, Iza
Mona
Cześć. Szukam kontaktu z osobami , które są w grupie D-Learning 13.1 (prawo). Mona.
17.09.2013
12.09.2013
MAREK
Jesli mieszkasz w Polsce i jezeli masz inne mozliwosci to radze isc na inna uczelnie. Ja zdecydowalem sie na ta uczelnie , bo mieszkalem za granica I mam jedynie negatywne wspomnienia. dodatkowo ponioslem duze straty finansowe, gwarantuje ze nie z mojej winy. Znam ludzi ktorzy ukonczyli EWSPiA, ale nie znam nikogo kto byl zadowolony z organizacji. I podejscia do studenta. Uczelnia nastawiona na robienie pieniedzy i taka jest moja opinia. Wiec nie dziwi mnie, ze inni tez maja negatywne opinie.
monila
Drodzy OBIEKTYWNI studenci. Bardzo poważnie rozwazam zapisanie się na tę uczelnie na studia podyplomowe w opcji distance learning. Kwota za miesiąc nauki nie jest wygórowana, jednak chciałabym miec pewnośc, że warto i taką kwotę zainwestować.. Czy mogę prosić o obiektywne opinie na temat tej szkoły ( do której mogę, ale przeciez ne musze się zapisać). . . Narazie moje zdziwienie budzi tylko budynek tej uczelni , (oglądałam w google) - wygląda z zewnatrz nieciekawie i mało zachęcająco, no ale "nie szata zdobi człowieka" ... Czy ktoś z Was może się obiektywnie wypowiedzieć - jaki jest poziom tej uczelni , wykładowców i generalnie jak ocenia naukę... (opinie typu : "pani Kasia z sekretariatu jest niemiła" lub " nie zdałam prawa cywilnego u tego palanta" nie są opiniami o które coś wniosą) Dziękuję bardzo
10.09.2013
09.09.2013
MAREK
Potwierdzam EWSPiA to maszynka do zarabiania na sluchaczach, choc w moim przypadku to bardzo delikatnie powiedziane.
jestem studentkaprawa
(...), która z racji wieku nie powinna być wykładowcą tak ważnego przedmiotu. Świadomość owej Pani zatrzymała się na czasach sądów grodzkich, jako aktualnie obowiązujące... Szkoda, bo to czas stracony- na pewno dla studentów.
03.09.2013
03.09.2013
jestemstudentkatejuczelni
Perełek ma rację, niestety. Prawdą jest taka, ze to przede wszystkim źródło dochodów, a nie uczelnia z ambicjami. Wystarczy zajrzeć do toalet... Panie Krysie z dziekantu to iście klasyczny przykład minionej epoki. oczywiście mam na myśli ich podejście do pracy. Nie ma stałego planu zajęć, a za to jest spychologia, by nazywało się, ze plan jest. Jesteśmy traktowani nie jak studenci, ale jak portfele, o które się nie dba. Wykładowcy są w porządku, choć nie zrozumiałe jest dla mnie to, ze wykładowca prawa karnego jest bardzo leciwa dama
Mariusz
Perykles: Nie jestem panią z dziekanatu :D i w porównaniu do Ciebie mam doświadczenie w studiowaniu i doświadczenie zawodowe by twierdzić, że EWSPA to uczelnia dla ludzi kreatywnych, samodzielnych i ambitnych, którzy nie muszą być prowadzeni za rączkę. Ponadto zanim zaczniesz pisać pozew zbiorowy naucz się najpierw prawa i procedur i nie obrażaj się na cały świat jeśli po prostu nie przygotowałeś się do egzaminu i go oblałeś. To nie wina systemu - dziwnym trafem nic mnie podobnego nie spotkało ups, ale trzeba mieć jeszcze szczęście :D
03.09.2013
26.06.2013
ona
Zapraszamy na forum studentów prawa EWSPA, tam otrzymacie wszystko notatki porady itp, www.distance-learning.pl
AngeJacka
Witam, jutro skłądam papiery do EWSPiA na I rok chętnie przyjmę notatki :)
06.06.2013
28.05.2013
Administra
Komentarz usunięty na prośbę autora postu.
socjolog
Polecam!
22.05.2013
07.05.2013
POczatkująca
Witajcie! Również chce podjąć naukę w tej uczelni.Zaczynam od pierwszego roku.Proszę o jakieś porady,jeśli ma ktoś zbędne notatki chętnie przyjmę.Mój mail:sonia.styrkacz@gmail.com
monicapuchala
Witajcie! Jestem po solidnych przejściach na Wydziale prawa na UJ. Obecnie mieszkam w Paryżu i tu pracuje. Chce wznowić studia prawnicze właśnie w EWSPA w Londynie jako distance learning. Zawaliłam prawo cywilne które zdaje się jako całość na UJ. Mimo tego gorzkiego doświadczenia nadal wierze że skończe te studia. Chciałabym aby ktoś kto studiuje jako distance learnig w Londynie skontaktował się ze mną na maila lub na skypie. Mój mail: monica.puchala@gmail.com Mój skype - szukać mnie po mailu: law_student007@autograf.pl Monika Puchala
13.04.2013
10.02.2013
Bachantka
Ja aktualnie studiuje na prawie EWSPA w Londynie. Powiem Wam tak, a mam porownanie gdyz przenioslam sie z uniwersytetu wroclawskiego, iz wcale tak latwo nie jest, za to komfort studiowania o niebo lepszy. Uczyc sie trzeba jak wszedzie, uczelnia tak naprawde nie ma znaczenia, jesli jest sie dobrym i posiada wiedze. Ale do rzeczy! Wyklady zawsze na czas prowadzone przez legendy palestry. Profesorowie najwyzszej klasy. Zaliczenia i egzaminy na wysokim poziomie, kazusy regularnie rozwiazywane na cwiczeniach. Szkola i owszem ciagnie kase i cisnie,ale to jest zycie! Jestem bardzo zadowolona i polecam kazdemu. Pozdrawiam- bynajmniej nie z dziekanatu!
Gem.
Studiowałem w Warszawie. Zajęcia odbywały się zawsze w z góry określonych terminach i zgodnie z planem. Było bardzo ok. Warszawska Klinika Prawa zawsze udzielała bezpłatnie porad niezależnie od liczby wizyt danej osoby (a trochę będąc studentem w niej praktykowałem). A Ty w jakiej grupie/mieście studiowałeś/studiujesz? I co Cie tak ubodło, że masz takie nastawienie?
09.02.2013
08.02.2013
ANDRZEJ
do Gem .ciekawe gdzie studiowales , w Polsce czy za granica. Ta uczelnia ma wiele wad i troche podejrzane jest, ze Ty widzisz tylko jej zalety. Mowisz Klinika Prawa. Uczelnia czerpie z niej dochody, gdyz z tego co mi wiadomo, tylko pierwsza wizyta jest darmowa i jest nia kosultacja z czesto niedoswiadczonym studentem.Studenci pracuja w kilnice za darmo , w zamian maja zaliczenie.Znam tez osoby, ktore z powodu opieszalosci promotora,lub uczelni, doplacali jakies pieniadze.Oczywiscie wszystko w terminach, ale juz w pierwszy dzien po terminie , otrzymywali sume ktora trzeba przeslac na konto.A kto bedzie walczyl ze szkola prowadzona przez dobrych prawnikow, ktorzy za kilka dni beda jego egzaminatorami na dyplomie.Ale jak widze u Ciebie nigdy, nie zmieniali terminu zjazdu w ostatniej chwili i nigdy nic Cie nie zaskoczyl i nigdy nie slyszales o tym ze ktos musi za cos placic nie do konca, ze swojej winy .Gratuluje.
Gem.
Do Andrzej: Pozostańmy przy swoich zdaniach. Jeśli moja prywatna opinia jest reklamą to Twoja prywatna opinia jest antyreklamą. Ja znam nie kilka a wiele osób (z racji, że na niej studiowałem) które ukończyły tą Uczelnię i są albo na aplikacji, albo na doktoratach, pracują w kancelariach, ministerstwach a jeśli nie są to radzą sobie bardzo dobrze w poza-prawniczych obszarach życia. P.S. Jeśli nie kończy się studiów w terminie to się ,,spada'' na niższe roczniki i pojawiają się różnice programowe - w każdej Uczelni tak jest. Proste. Moja poprzednia opinia jest rzeczywiście zdublowana, ale nie z mojej winy.
07.02.2013
07.02.2013
ANDRZEJ
Do Gem. Reklama dzwignia handlu i to na cala strone.Ja mam wrecz odwrotna opinie. Uczelnia nastawiona na pieniadze. Nie wiadomo co i kiedy. Tu juz ukonczyles uczelnie i nagle kolejne zaliczenia. Jak nie masz dyplomu w reku, zawsze mozesz jeszcze za cos doplacic, zawsze cos moze sie przeciagnac, oczywiscie z twojego powodu. Wiem ze ludzie mieszkajacy za granica, czesto nie maja wyboru i tylko z tego powodu wybieraja EWSPA; Znam kilka osob ktore ukonczyly uczelnie i malo kto chwalil organizacje.
Gem.
Jestem absolwentem tej szkoły, obecnie na jednej z aplikacji prawniczych i jeśli miałbym drugi raz wybierać pomiędzy np. UW, a EWSPA, to wybrałbym EWSPA. Uczelnia kształci w określonym wyspecjalizowanym obszarze co z punktu widzenia kandydata na studia jest niezwykle istotne - wie, że jego kierunek jest dla Uczelni priorytetem. Poza tym już sama nazwa zdradza też pewne priorytety założyciela - absolwent jest prawnikiem po ,,Szkole Prawa i Administracji'', a nie ,,Finansów'', ,,Zarządzania'' czy ,,Psychologii''. To co mnie tu przyciągnęło to kadra i praktyka (zajęcia tutorskie, Klinika Prawa - która jest poradnią ,,realną'', a nie ,,wirtualną'' - pozwalającą studentom na naukę na casusach z życia i załatwiająca wiele spraw rocznie). Nie wiem czy wiecie, ale właśnie wykładowcy tej Uczelni byli ostatnio: polskim kandydatem po unijnego Sądu (dawnego: Sądu Pierwszej Instancji), polskim kandydatem do Międzynarodowego Trybunału Karnego, jeden z nich piastował stanowisko wiceministra w Ministerstwie Sprawiedliwości, a jeśli chodzi o sukcesy czysto naukowe to rozprawa habilitacyjna jednego z wykładowców została uznana w ubiegłym roku najlepszą rozprawą habilitacyjną w Polsce, a dwóch odznaczonych zostało w ubiegłym roku przez Fundację im. Profesora Manfreda Lachsa. Wreszcie wykłady nie są prowadzone dla grupy 1.000 studentów tylko najczęściej ok. 50 osobowych grup , a to też wpływa na inne warunki przyswajania wiedzy, a wreszcie kontaktu z samym wykładowcą. Pozdrawiam,
06.02.2013
06.02.2013
Gem.
Jestem absolwentem tej szkoły, obecnie na jednej z aplikacji prawniczych i jeśli miałbym drugi raz wybierać pomiędzy np. UW, a EWSPA, to wybrałbym EWSPA. Uczelnia kształci w określonym wyspecjalizowanym obszarze co z punktu widzenia kandydata na studia jest niezwykle istotne - wie, że jego kierunek jest dla Uczelni priorytetem. Poza tym już sama nazwa zdradza też pewne priorytety założyciela - absolwent jest prawnikiem po ,,Szkole Prawa i Administracji'', a nie ,,Finansów'', ,,Zarządzania'' czy ,,Psychologii''. To co mnie tu przyciągnęło to kadra i praktyka (zajęcia tutorskie, Klinika Prawa - która jest poradnią ,,realną'', a nie ,,wirtualną'' - pozwalającą studentom na naukę na casusach z życia i załatwiająca wiele spraw rocznie). Nie wiem czy wiecie, ale właśnie wykładowcy tej Uczelni byli ostatnio: polskim kandydatem po unijnego Sądu (dawnego: Sądu Pierwszej Instancji), polskim kandydatem do Międzynarodowego Trybunału Karnego, jeden z nich piastował stanowisko wiceministra w Ministerstwie Sprawiedliwości, a jeśli chodzi o sukcesy czysto naukowe to rozprawa habilitacyjna jednego z wykładowców została uznana w ubiegłym roku najlepszą rozprawą habilitacyjną w Polsce, a dwóch odznaczonych zostało w ubiegłym roku przez Fundację im. Profesora Manfreda Lachsa. Wreszcie wykłady nie są prowadzone dla grupy 1.000 studentów tylko najczęściej ok. 50 osobowych grup , a to też wpływa na inne warunki przyswajania wiedzy, a wreszcie kontaktu z samym wykładowcą. Pozdrawiam,
ANDRZEJ
Ja tez po uczeniu sie w EWSPiA ide do sadu. Adwokat powiedzial mi, ze sprawa jest prosta.
30.01.2013
30.01.2013
ANDRZEJ
Ja tez po doswiadczenia
Absolwent EWSPiA Jasiu220V
Drodzy ! Ukończyłem uczelnię będąc w Londynie i powiem tyle. Szkoła jest O.K. Najlepsze jest to,że na pierwszym roku wykładowcy dbają o to aby nie zniechęcić studenta. Nie ma dlatego(moje przypuszczenie) na pierwszym roku zbyt dużej porcji materiału do opanowania ani stresów. Potem jest "sieczka" umysłów i naprawdę nie jest łatwo to wszystko opanować. Uczelnia ma bardzo wysoki poziom dzięki doskonałej kadrze. Życzę powodzenia przyszłym absolwentom EWSPiA
30.01.2013
28.01.2013
to tu sie pracami handluje?
hej, mi to osobiscie nie przeszkadza, ale to raczej nie jest odpowiednie miejsce na promowanie takich uslug, jak handlowanie pracami, no chyba ze sie myle???
pytanko
a czy oni mają dietetykę? bo cos mi się o uszy obiło? czy tylko kosmetologię, bo jak patze na ich stronkę, to nie widzę, co sądzicie o tej szkole? polecacie?
27.01.2013
26.01.2013
conastantine
miało być: pozew oczywiście..
constantine
perykles: powód zbiorowy o co? odszkodowanie za stracony czas i pieniądze?
26.01.2013
24.01.2013
Studentka EWSPiA
Aktualnie zaczęłam studia w EWSPiA. Nasłuchałam się dużo negatywnych opinii na temat tej uczelni, które według mnie są bardzo PRZESADZONE. Szkoła posiada pozwolenie na kształcenie pozamiejscowe w Londynie - wiem bo sama dzwoniłam do Ministerstwa, i to sprawdzałam zanim zaczęłam studia. Szkoła jest nowoczesna i innowacyjna, dzięki jej możliwościom udało mi się połączyć naukę, pracę i wychowanie dziecka, ponieważ mogę studiowac bez wychodzenia z domu - jjako jedyna szkoła w Polsce daje taką możlwwość. W innych krajach np. w Wielkiej Brytanii studia distance learning czyli kształcenie na odległość, są już od dawna, i jest rzeczą całkiem normalną studiowanie w ten sposób. Oczywiście przykładać się trzeba i uczyć jak wszędzie. Na uczelni panuje doskonała atmosfera, zarówno pomiędzy studentami, wykładowcami jak i dziekanatem, czego nieraz doświadczyłam. Nauki jest sporo i trzeba być dobrze zorganizowanym. Uczelnia daje również szansę na pracę albo w trakcie studiów, poprzez staże, praktyki, również w siedzibie uczelni, i na terenie całej Europy, a także jako jedyna uczelnia w Polsce, daje studentom możliwość pracy w celu odpracowania czesnego, realizuje jednocześnie program Absolwent również mający na celu pomoc studentom - absolwentom w znalezieniu pracy. Ja obecnie jestem zachwycona kadra i prestiżem uczelni.
perykles
moi drodzy widzę, że jest nas więcej. zapraszam wszystkich pokrzywdzonych do kontaktu na adres ewspak@gmail.com, może uda nam się złożyć pozew zbiorowy
10.01.2013
06.01.2013
jadwiga
ludzie, zastanówcie się w co się ładujecie. 0 organizacji, 0 pomocy dla studenta. Co z tego że kadra jest super jak władze uczelni mają wszystko daleko i głęboko. Można się nabawić choroby nerwowej zanik ktoś was wysłucha. Liczy się kasa, kasa, kasa a czy masz czy nie masz racji nikago nie obchodzi. Dziekan podejmuje tak decyzje zeby jemu był wygodnie i albo się dostosujesz, albo sie dostosujesz innego wyjścia nie ma. odradzam i oglądajcie się za czymś poważnym.
student
perykles napisz cos wiecej na mejla studenckiego ewspa.elerning2012@gmail.com
05.01.2013
04.01.2013
perykles
widzę, że jedna z pań z dziekanatu ma na drugie Mariusz. bajki opowiadasz. wkrótce składam pozew do sądu w sprawie tej szkoły. to co się tam dzieje przypomina rondo w bangladeszu
Mariusz
Witam Moi drodzy jestem absolwentem administracji Wydziału Prawa i Administracji UMCS w Lublinie. Postanowiłem studiować prawo by pogłębić swoją wiedzę z zakresu prawa. Studia w EWSPA to dla mnie oszczędność czasu - nie muszę jak to już ktoś napisał przesiadywać w salach wykładowych. Wykłady są nagrywane i udostępniane na platformie e-lerningowej. Wykładowcy przykładają się do nagrań a w związku z tym są one prowadzone ciekawie i merytoryczne. Panie w dziekanacie to bajka zawsze pomogą i zawsze udzielą konkretnej informacji.
03.01.2013
09.12.2012
aga
No chyba nie tak do końca ob@m@: https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/run/pokaz?execution=e3s4
Doox
Wielu osobom sie wydaje, ze jak pójdą na Ewspia to bedą przepychani na sile dla pieniędzy. Jak jest naprawdę pokazują statystyki, z 250 osób na moim kierunku do 5 semestru dotrwalo 40%. Zakuwac trzeba wszędzie, różnica jest tylko taka, ze na Ewspia student jest traktowany jak człowiek. Czuje sie to zarówno w relacji z wykladowcami jak i dziekanatem. Skończyłem wcześniejszy kierunek na poważanym uniwerku i różnica w komforcie studiowania jest kolosalna. Z tym, ze nie jest ona zwiazana z zadna taryfa ulgową, a właśnie z mozliwoscią kontaktu z grupą spełnionych zawodowo praktykow zamiast sfrustrowanych zarobkami doktorantów akademickich. Ciekawe, ze nawet ci sami profesorowie, w warunkach prywatnej uczelni potrafią natychmiast normalniec. Gdybym teraz miał ponownie wybierać pierwsza uczelnie nigdy nie zdecydowanym sie na państwową. Nawet za cenę prestiżowego logo na dyplomie.
30.11.2012
23.11.2012
perykles
czytając niektóre z poniższych komentarzy oczywistym dla mnie jest, że są one na "zlecenie". w tej szkole panuje bałagan. kobiety z dziekanatu są niekompetentne, ustalane są egzaminy online na platformie, a następnie są odwoływane tuż przed, lub system kończy egzamin w połowie z informacją, że został niezaliczony. gubienie dokumentów to kolejna atrakcja jaka fundują Panie Krysie z dziekanatu za nasze pieniądze. czas i nerwy stracone na próbach porozumienia się z nic nie wiedzącym dziekanatem nie rekompensują potencjalnie 3,5 rocznego okresu studiów, gdyż decyzje rozpatrywane są przez dziekana średnio 3 do 4 miesięcy. nie polecam. sam wpadłem po uszy licząc na nowatorstwo, ale to jeszcze nie ta epoka, a teraz nawet nie wiem co dalej, bo czekam na decyzje dziekana w sprawie egzaminu, który był a którego nie było.
studentka prawa
Cieszę się, że w końcu mamy uczelnię (na odległosć) studia distance- learning. Nie wyobrażam sobie tracić czas na dojazd i spędzanie czasu na wykładach przez kilka godzin. Wykład można odsłuchać w domu w dowolnym czasie. Dzięki temu mogę pracować zawodowo, mieć czas dla rodziny. Zakupy potrafimy zrrobic przez internet to dlaczego nie studiować? Ludzie, którzy tego nie doswiadczyli nie są w stanie zrozumieć, że wiedza jest ta sama tylko sposób inny. Skończyłam juz studia na jednym kierunku zocznie, teraz studiuje drugi kierunek i to rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze. Nie zdecydowałabym sie na kolejne studia jeżdżąc na uczelnię i spędając czas w salach wykładowych. Ten czas poświęcam na naukę. Polecam !!!
14.10.2012
12.09.2012
dorota
moj brat skonczyl studia w EWSPiA chyba ze 4 lata temu, wtedy bardzo narzekal, ze jest ciezko, duzo nauli, ze zakuwac trzeba po nocach, jeczal matce jak glupi, jak ja teraz mam zdawac mature, to zgrywa luzaka, ze spoko, matura to bzdura, jak mi punktow zabraknie, to sa szkoly prywatne, i ze - tu najciekawsze - ewspia daje dobry papier a przemeczac sie nie trzeba, wiec ja juz nie wiem, co jest prawda i ile zarwanych nocy moze nas czekac za rok, jedno jest pewne, opinia o szkole zalezy od tego, jak odlegle sa wspomnienia studentow
(y)
Inne wyższe uczelnie powinny uczyć się od ewspia w Warszawie obejścia ze studentem! Mi się tu bardzo podoba, bo jest teoria i jest praktyka, jak pisze TAMATA, a poza tym wykładowcy się nie obijają i dobrze wykonują swoją pracę, nie mają w nosie studentów! I o to chodzi!
22.08.2012
06.08.2012
TAMATA
W tej szkole podoba mi się kameralność i dobry kontakt z wykładowcami oraz dużo praktyk, nie tylko bezużyteczna teoria ale również i praktyka. Wykładowcy idą nam często na rękę, zajęcia można sobie ułożyć i mieć parę dni wolnego. Również fajne jest to, że można spokojnie iść na konsultacje do wykładowców i zawsze pomogą.
prawo na wysokim poziomie
EWSPiA ma zarabiscie dogra kadre, trzyma wysoki poziom, bardzo mono poszla w nowe technologie. Robia e-learning, rozwijaja zaplecze dydaktyczne, wspolpracuja z najlepszymi Placowkami edukacyjnymi na swiecie. Ja akurat pisze jako student prawa (prawo administracyjne UE) i wierzcie mi - nie jest latwo, zakuwac trzeba. Ale jest pelen profesjobalizm, traktowanie studenta z szacunkiem, zyczliwosc wtedy, gdy potrzebujesz pomocy i chcesz formalnie zalatwic. polecam.
26.07.2012
24.02.2012
a propos administracji
kierunek studiów Administracja jest bardzo popularny, w Warszawie jest sporo szkol, ktore go prowadza; EWSPiA, Lazarski, KOzminski, Almamer, SWPS i jeszcze pare innych. Osobiscie uwazam, ze jest przesyt absolwentami tego kierunku, pomimo zapewnien ze akurat w tej branzy praca bedzie zawsze. Ale wybor nalezy do Ciebie.
gdzie na administracje?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
15.02.2012
10.02.2012
sędzia
Witam, jestem studentem prawa, jak na ten kierunek studiów to nie można zapominać o obowiązku nauki. NIestety nie ma taryfy ulgowej dla nikogo...
Weri
Sama studiuję administracje samorządową. Jest dużo nauki, taki typ studiów. Chcę wierzyć, że to będzie moja przepustka do przyszłej pracy.
18.01.2012
30.05.2011
Beza
Na tej uczelni wyklada matka mojego kolegi. Ma zajecia ze studentami administracji i prawa. Z tego co sie orientuje, uczelnia trzyma wysoki poziom. I nie ma taryfy ulgowej dla tych, ktorzy sie nie przykladaja.
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Łódzka
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach