• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 02-787 Warszawa, ul. Stokłosy 3, (+22) 45 72 300, 45 72 400, rekrutacja@vistula.edu.pl

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula to jeden z najważniejszych ośrodków akademickich w stolicy. Należy ona do Grupy Uczelni Vistula zrzeszającej cieszące się od lat popularnością wśród studentów uczelnie w Warszawie, Wrocławiu, Pułtusku i Olsztynie.

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula realizuje studia licencjackie i magisterskie w trybie stacjonarnym oraz niestacjonarnym. Daje studentom możliwość rozwijania kompetencji dających szansę na odniesienie sukcesu w branży spotkań, turystyki, sportu, dietetyki lub coachingu stylu życia. Uczelnia posiada kadrę wykładowców, którzy są autorytetami w swoich dziedzinach. Uczestniczy w licznych projektach międzynarodowych. Szkoła wyróżnia się wysoką jakością edukacji i świetnym przygotowaniem absolwentów do przyszłej kariery.

Sprawdź, jakie kierunki realizuje uczelnia i zapoznaj się z terminami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.85 / 10
64 głosów

Opinie (117)
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula, SGTiH Warszawa

tir
czy na mgr z turystyki wymagane są konkretne studia pierwszego stopnia?
14.09.2022
04.08.2022
Oliwka
Witam, mam licencjat z turystyki i rekreacji i chciałabym pójść na magisterkę na turystykę i hotelarstwo - moje pytanie to jak przebiega rekrutacja? Czy zapisując w ostatnich dniach rekrutacji możliwe jest, że kandydat nie dostanie się z powodu braku miejsc?
Tetiana
Z jakimi akademikami współpracuje uczelnia?
03.10.2021
28.04.2021
Ola
Co trzeba zdawać na maturze, aby dostać się na dietetykę?
DoradcaOnlineVistula
Witaj ??? Zimą rekrutacja oczywiście również się odbywa. Zapraszamy, szczególnie, że mamy teraz ciekawą promkę :) https://www.vistula.edu.pl/kandydat/promocje/promocja-dla-nowych-studentow-chcacych-rozpoczac-studia-w-uczelni-vistula
11.01.2021
22.12.2020
???
Czy zimą jest rekrutacja do szkoły?
DoradcaOnlineVistula
odpowiedź dla maja z dnia 09.12.2020
Witaj maja. W Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula stawiamy na praktyczną wiedzę, która jest kluczową wartością. Dlatego podczas trzyletnich studiów z zakresu Dietetyki realizowane są łącznie trzymiesięczne praktyki zawodowe.
16.12.2020
09.12.2020
maja
Interesuje mnie dietetyka, czy studia maja profil ogoloakademicki czy praktyczny?
Ewa
Coaching stylu życia jest na studiach drugiego stopnia. Czy wymagany jest konkretny licencjat, czy dowolne studia wystarczą?
12.11.2020
06.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, PanSamolocik! Jaki kierunek masz na myśli? :) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, k.! Wymaganiem aby dostać się na jakikolwiek kierunek na naszej uczelni jest posiadanie świadectwa dojrzałości (świadectwa maturalnego). Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
06.11.2020
06.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, anita! Jeśli zdasz na maturze takie przedmioty to nie masz się o co martwić. Jednak ilość miejsc jest ograniczona na każdym kierunku - warto się pośpieszyć ;) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Niuniabella! Czy mogę prosić o rozwinięcie swojej opinii? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
06.11.2020
06.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, grass3! Po ukończeniu studiów na tym kierunku można pracować także i w urzędach miasta, agencjach eventowych, a nawet i w liniach lotniczych :) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, tir! Jako absolwent kierunku Turystyka możesz podjąć pracę w takich miejscach jak hotele, biura podróży, w restauracjach i wielu, wielu innych. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
06.11.2020
06.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, gabrysia! Miejsca na każdym kierunku są ograniczone, więc warto się śpieszyć w zapisach :) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, ata! Dziękuję za Twoją opinię. Cieszę się, że uczelnia Ci się podoba. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
06.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, harriet! Tak jak niżej napisałam, uczelnia niestety nie posiada własnego akademika, jednak współpracujemy z kilkoma domami studenckimi. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, spider! Cieszę się, że uczelnia spełniła Twoje wymagania. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, pomoc socjalna! Uczelnia nie posiada własnego akademika, jednak współpracujemy z kilkoma domami studenckimi. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, esme! Tak, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula jest uczelnią prywatną. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Klaudia! Dokładamy wszelkich starań, aby zajęcia na naszej uczelni odbywały się w możliwie jak najlepszym poziomie. Nasi wykładowcy to niezwykli eksperci i nierzadko praktycy w swoich dziedzinach. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, sebas! Cieszę się, że masz pozytywne wspomnienia związane z uczelnią. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, niezdecydowana! Największym atutem kierunku Dietetyka (studia licencjackie) realizowanym w Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula (dawniej Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji) jest unikatowy w skali kraju program. Został on skonstruowany z uwzględnieniem sposobu odżywiania człowieka zdrowego, ze zwróceniem uwagi na jego zróżnicowaną aktywność fizyczną, wiek, stan fizjologiczny, a także narodowość czy upodobania kulinarne. Studenci dowiadują się, jak dzięki odpowiedniemu odżywianiu być sprawnym, mieć dobre samopoczucie oraz właściwą kondycję psychiczną i fizyczną. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Zebrerka! Czy mogłabym prosić o informację zwrotną, dlaczego odradzasz naukę na naszej uczelni? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Olek! Co sprawiło, że nie polecasz naszej uczelni? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, nona! Jeśli masz jakieś konkretne pytania dotyczące studiowania na uczelni - jestem do Twojej dyspozycji. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Bamboo! Godziny zajęć są uzależnione od wielu czynników, m.in. od dnia zajęć, od kierunku, na którym studiujesz czy też od roku akademickiego. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Jagoda! Niezrealizowane godziny zajęć są odrabiane w dogodnym dla wykładowców oraz studentów terminie. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Klara! Na naszych wykładowców możesz liczyć. Zawsze podczas wykładów można zadać pytanie, jeśli materiał wydaje się niezrozumiały. Każdy wykładowca ma także wyznaczone godziny konsultacji, na których również można z nim porozmawiać. Można także komunikować się drogą mailową. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Julka! Uczelnia nie posiada swojego akademika, jednak współpracujemy z kilkoma domami studenckimi. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Patryk! Oczywiście, tak jak piszesz, uczelnia posiada wszystkie wymienione przez Ciebie stypendia. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, jajo! W zależności od tego, o jakie stypendium chcesz się ubiegać, warunki do spełnienia będą inne. Czy jesteś zainteresowany konkretnym stypendium? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
05.11.2020
05.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Jolka! Sprecyzuj proszę, czy Twoje pytanie dotyczy studiów pierwszego czy też drugiego stopnia. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Eda! Przykładowo w VI semestrze możesz wybrać drugi język obcy - chiński lub turecki :) Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
04.11.2020
04.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Dagmara! Będziesz mogła podjąć pracę w takich miejscach jak ośrodki SPA, kliniki wellness, centra fitness, kliniki dietetyczne czy też w ośrodkach doradztwa personalnego. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witaj, Ela! Coaching Stylu Życia są to 2-letnie studia magisterskie przeznaczone dla absolwentów studiów I stopnia: psychologii, dietetyki, rekreacji i wychowania fizycznego. Głównym celem kierunku jest edukacja w trzech obszarach: prawidłowa dieta, aktywność fizyczna i równowaga emocjonalna. Absolwenci studiów będą mogli poszerzyć swoją wiedzę o nowe obszary i holistycznie zająć się swoimi klientami. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
04.11.2020
04.11.2020
DoradcaOnlineVistula
Witam! Program nauczania realizowany na naszej uczelni jest zawsze na bieżąco uaktualniany. Uczelnia posiada różne certyfikaty, a kadra pedagogiczna składa się z doświadczonych ekspertów i praktyków w swoich dziedzinach. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
DoradcaOnlineVistula
Witam! Studia na kierunku Dietetyka idealnie przygotują Cię do przyszłego zawodu. Poza wiedzą teoretyczną zdobędziesz również wiedzę praktyczną. Studia zapewnią Ci wiedzę, dzięki której szybko staniesz się specjalistą w dziedzinie dietetyki. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
04.11.2020
30.10.2020
Dagmara
Coaching stylu życia - czy kierunek warty brania pod uwagę? Gdzie znaleźć później pracę? Czy nam kierunku można także się nauczyć na przykład coachingu internetowego/motywatora?
Eda
Jakie języki są dostępne na turystyce?
05.10.2020
26.08.2020
Ela
Coaching stylu życia to coś konkretnego? Kierunek psychologiczny? Jakieś konkrety zawodowe po nim?
pytanie o dietetykę
również mam pytanie do osób mających styczność z dietetyką na tej uczelni. Interesują mnie studia zaoczne. Prześledziłam wszystkie uczelnie , które w swojej ofercie mają ten kierunek. Finalnie rozważam pomiędzy SGTiH a WUMed. o tej drugiej słyszałam bardzo dobre opinie, jednak zaciekawił mnie program na SGTiH. Generalnie uczelnia wydaje się być na bieżąco jeżeli chodzi o program nauczania. Jedyne co mnie martwi to ilość negatywnych opinii. Byłabym wdzięczna za merytoryczne opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
08.07.2020
24.06.2020
studia z dietetyki
Interesuje mnie kierunek Dietetyka, podoba mi się też ta specjalność - poradnictwo dietetyczne. Pytanie do osób z tej szkoły - jak oceniacie studia na tym kierunku? czy ta specjalność będzie w kolejnym roku? Czy ma cie ewentualnie porównanie z innymi warszawskimi uczelniami i wiecie, gdzie chwalą, że jest najlepiej? Niektórzy uważają, że poradnię deietetyczna mogę założyć po rocznym kursie z dietetyki, że spokojnie można na licencjackie iść na inny kierunek, z innej branży, żeby sobie zwiększyć możliwości zatrudnienia, np. zrobić pedagogikę (praca w szkole, przedszkolu) plus kurs - czyli dodatkowa możliwość pracy. Uważacie, że to dobry pomysł?
Vistula
odpowiedź dla Lidka z dnia 19.06.2020
Tak, na podstawie złożenia dokumentów. Rekrutacja trwa do 30.09. Serdecznie zapraszamy
23.06.2020
19.06.2020
Lidka
REkrutacja na turystykę odbywa się na podstawie złożenia dokumentów? Czy liczy się kolejność zgłoszeń, czy jest jakiś graniczny termin gwarantujący przyjęcie?
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula - pracownik
odpowiedź dla Maja z dnia 31.03.2020
THE-ICE to znak najwyższej jakości kształcenia i prestiż. To jedna z dwóch najważniejszych na świecie akredytacji dla uczelni o takim profilu. To pierwsza taka akredytacja dla polskiej uczelni. Więcej informacji na: https://www.vistulahospitality.edu.pl/o-nas/aktualnosci-i-wydarzenia/szkola-glowna-turystyki-i-hotelarstwa-vistula-ze-znakiem-najwyzszej-jakosci-uczelnia-zdobyla-akredytacje-the-ice https://www.waszaturystyka.pl/szkola-glowna-turystyki-i-hotelarstwa-vistula-zdobyla-akredytacje-the-ice/
22.04.2020
17.04.2020
Jolka
Czy ktoś studiuję może turystykę? Są jakieś fajne wyjazdy w ramach tego kierunku? Co z praktykami?
Maja
Cześć, w tym roku mam maturę i chciałabym pójść na studia związane z turystyką i rekreacją. Czy kończąc ten kierunek otrzymuje się jakiś certyfikat, który potwierdza, że VISTULA ma akredytację THE-ICE? Czy faktycznie jest to cenione na świecie? Chciałabym kiedyś pracować za granicą jako manager hotelu. Czy ukończenie tego kierunku by mi w tym pomogło?
31.03.2020
11.09.2019
Patryk
Oczywiście SGTIHV posiada stypendia! Uczelnia stara się wspierać wszystkich studentów w postaci stypendium socjalnego, dla osób niepełnosprawnych i zapomogi, jak i również nagradzać za osiągnięcia w postaci stypendium Rektora. Ponadto aplikowanie na każde ze stypendiów jest maksymalnie ułatwione ponieważ Uczelnia jest pro studencka. Wszystkie informacje można znaleźć tutaj: https://www.vistula.edu.pl/student/stypendia
jajo
@Julka wydaje mi się że na każdej uczelni są jakies stypendia. kwestia warunków do spełnienia
10.09.2019
10.09.2019
Julka
A czy na tej uczelni można liczyć na jakieś stypendia czy nie bardzo ? Mają w ogóle akademiki ?
Klara
A czy jest tutaj ktoś po Turystyce i Rekreacji? Planuję się wybrać na ten kierunek i właśnie rozważam Vistulę. Jaki poziom zajęć? Czy prowadzący dobrze tłumaczą , można liczyć na pomoc z ich strony? Ktoś ? Coś?
05.09.2019
07.06.2019
Ulka
Dlaczego odradzacie dietetykę na tej uczelni? Chciałam się na nią wybrać w tym roku a teraz mam wątpliwości
jagoda
radzę dobrze sprawdzać i porównywać programy nauczania przewidziane umową, a następnie w ciągu roku monitorować, czy rzeczywiście wszystkie przedmioty w wymaganej licznie godzin zostały zrealizowane, musimy my sami studenci zrozumieć, że płacimy za studia niemałe pieniądze i nie ma się co cieszyć, gdy zajęcia sa odwołane... bo fanie jst iść na miasto na piwo.
16.05.2019
16.09.2018
Bamboo
Jak godzinowo wyglądają zjazdy na studiach magisterskich dziennie i zaocznie?
Zebrerka
Dietetyka jest na wielu uczelniach, poszukaj. Wszędzie tylko nie tu
11.07.2018
11.07.2018
Olek
Nie ma się co zastanawiać, wybierz PWSBiA
niezdecydowana
cześć, czy ktoś mógły napisać coś więcej o dietetyce? Bo zastanawiam się nad tą uczelnia albo nad PWSBiA. Powiem szczerze, że ta na Bobrowieckiej ma naprawdę świetne opinie, wybieram się obejrzeć jutro kampus i pracownie
10.07.2018
07.02.2018
nona
Witam, czy ktos moze umiescic informacje na temat zaoczej dietetyki na tej uczelni?
paulinka
Hej, czy ktoś wybiera się na turystykę II stopnia niestacjonarnie?2017/2018
26.08.2017
28.05.2017
praca w hotelarstwie
Warszawa daje finansowo podobne warunki jak Poznań i Kraków, zdecydowanie gorzej jest w Łodzi. Od razu po studiach możesz liczyć na stanowisko kelnera z możliwością awansu na kierownika zmiany, potem na kierownika sali, jeśli chodzi o recepcję to po studiach ok miesiąc przyuczenia, głównym recepcjonistą możesz zostać po ok 3-4 latach. Tak to wygląda w hotelu, w którym pracuje (pozwolę sobie nie podawać nazwy), jednakże wszystko zależy czy obiekt jest sieciowy czy prywatny.
sebas
Szkoła Ogólnie ok. Ludzie, wykładowcy itp. Na pewno trafiają się sprawy i ludzie, z którymi było ciężko, ale to chyba wszędzie już tak. Zrobiłem licencjat i magisterkę ze specjalizacją zarządzanie w biurze podróży. Same studia, dla wszystkich tam ludzi, chętnie bym powtórzył. SGTIR!!!
28.03.2017
17.03.2017
praca po TiR
chętnie dowiem się, jak wygląda w Warszawie praca dla absolwentów kierunku Turystyka i Rekreacja? Gdzie szukacie, jaki poziom zarobków? Jeśli nie w branży, to jakie obszary wchodza w grę? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, pliz.
Rafał
siema!! Ja myśle o rozpoczeciu studiów zaocznych na kierunku turystyki co myslicie o tym kierunku na tej uczelni? warto czy tez nie? pozdrawiam i z gory dzieki za podpowiedzi :)
05.09.2016
02.09.2016
M
Witam Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat Dietetyki niestacjonarnie i czy może ktoś wybiera się w tym roku?:)
Klaudia
Hej, mam ogromne pytanie . Rok temu studiowałam dziennie na AWF turystykę i rekreacje z powodów osobistych musialam przerwać studia. Teraz chce wrócić ponownie ale tym razem na zaoczne , zastanawiam się nad uczelnią Społeczną Akademią Nauk a tą czyli SGTiR , mysle wlasnie aby ponownie pojsc na turystyke ew. pojsc zupelnie w innym kierunku wlasnie dietetyki , czy ktos moze doradzic ? Poziom tej szkoly, zaliczenie , czy trudno albo łatwo?
15.07.2016
12.07.2016
Aga
Dokumenty już złożone (dietetyka zaocznie) :) Do zobaczenia na pierwszym zjeździe w ostatni weekend września!
Gunia
Mnie również interesuje dietetyka i nie wiem co mam zrobić!? Czy wybrać tu dziennie czy zaocznie (bo tylko tak tam można :( )na Kasprzaka w Wyższej Szkole Rehabilitacji? Czy może ktoś coś doradzić?!
30.06.2016
28.06.2016
marcel
nie dajcie się skusić promocjami, zajęciami w języku angielskim, salami i innymi. Ja uciekam z dietetyki, po roku wiedza zerowa z zakresu dietetyki, pan profesor przyjdzie albo nie przyjdzie za zajęcia odbębni bądź co bądź i tyle.
agi
Także mam zamiar złożyć dokumenty na tę uczelnię na dietetykę :D Może uda się wcześniej jakieś spotkanie ?
14.06.2016
12.06.2016
esme
czy sgtir to uczelnia prywatna?
mrxi
Czy można wybrać tylko wykłady w języku polskim, czy wykłady w języku angielskim też są obowiązkowe? Proszę o szybką odpowiedz !!
31.05.2016
31.05.2016
mrxi
Czy można wybrać tylko wykłady w języku polskim, czy wykłady w języku angielskim też są obowiązkowe? Proszę o szybką odpowiedz !!
dern
polecam turystykę, najlepszy kierunek pod słońcem!
03.05.2016
09.04.2016
karo
biorąc pod uwagę stały wzrost zainteresowania dietetyką, fitnessem itp jest to dobry pomysł, jeśli Cię to interesuje oczywiście, z własnego doświadczenia mogę powiedzieć Ci, ze TIR to bardzo ciekawy kierunek, dzięki któremu inaczej zaczniesz patrzeć na otaczającą Cię rzeczywistość
TiR
patzrę sobie na ich kierunki i tak przyszło mi do głowy 2 w 1 :-) Czy ktoś robił np. kierunek Turystyka i Rekreacja, a specjalność - Dietetyka w turystyce i rekreacji??? Dobry to byłby pomysł?
24.02.2016
18.02.2016
olcia
Dietetyka to kierunek ściśle związany z biologią i chemią, więc jeżeli te przedmioty nie sprawiały Ci większych trudności możesz się śmiało zdecydować. Na SGTiR możesz wybrać sobie jedną z dwóch specjalności: poradnictwo dietetyczne i dietetyka dla osób aktywnych fizycznie, ja zdecydowałam się na tę drugą opcję, ponieważ brzmiała dość ciekawie i nie za nic w świecie nie zmieniłabym kierunku, ponieważ uczę się wielu przydatnych rzeczy i w przyszłości będę miała szansę robić to co mnie interesuje.
jak na dietetyce?
myślę o kierunku dietetyka i chętnie się dowiem, jak wyglądają studia w SGTiR? na co warto zwrócić uwagę zanim się zdecuduję na studia? czy jesteście zadowoleni?
27.01.2016
02.01.2016
Anna
Również polecam turystykę biznesową, w ostatnich latach jest to chyba najprężniej rozwijająca się dziedzina w turystyce. Specjalność kładzie nasic na organizację imprez, konferencji itp, imprezy integracyjne dla firm, zarządzanie i odrobina socjologii, ekonomii i marketingu.
monia
Osobiście polecam! Bardzo ciekawa specjalność, dużo konkretnej i przydatnej wiedzy, moja siostra skończyła tą specjalność i była bardzo zadowolona!
12.11.2015
24.08.2015
M
Bardzo proszę o opinię na temat turystyki i rekreacji specjalność, turystyka biznesowa
Monia
a mogłabyś podać mi namiary na siebie.byłabym bardzo wdzięczna pogadałabym z toba mój email moniczek565@wp.pl
09.08.2015
06.08.2015
Ola
Byłam dziś na uczelni, aby rozejrzeć się po kampusie. Budynek, sale, pracownicy, wszystko zrobiło na mnie BARDZO dobre wrażenie. Panie z działy rekrutacji chętnie oprowadziły mnie po salach i dokładnie odpowiedziały na każde pytanie. Spodobała mi się międzynarodowość i otwartość. Słyszałam też wiele pozytwnych opinii od znajomych, którzy są studentami Vistula University. Chwalą kadrę, poziom i atmosferę panującą wśród studentów i wykładowców. Złożyłam dziś dokumenty na dietetykę i mimo, że na chwilę obecną ciężko mi cokolwiek ocenić czuję że był to dobry wybór. Dodam też że zastanawiałam się nad Wyższą Szkołą Przedsiębiorczości Beaty Mydłowskiej, byłam na kampusie, choć kampusem nazwać tego nie można. Po przekroczeniu progu uczelni odrazu miałam ochotę stamtąd uciec, zastałam panie z sekretariatu kłócące się z kandydatem, na zmianę się przekrzykiwali, szokująca była dla mnie ilość obraźliwych słów wypowiedziana przez pracowników w stosunku do chłopaka, nie wiem o co chodziło, ale Panie z sekretariatu nazywające kandydata na studia między innymi gówniarzem napewno nie zrobiły dobrego wrażenia. Szkoła brudna, śmierdząca, zawalona niepotrzebnymi rzeczami, studenci są w jednym budynku z gimnazjalistami i licealistami, sale wykładowe są dwie, niewielkie i w nie najlepszym stanie, Pani z którą rozmawiałam nie była w stanie odpowiedzień na żadne pytanie. Z czystym sumieniem wybrałam Vistulę i mam przeczucie że będzie to dobry wybór. Jeśli jest tu ktoś kto rownież złożył dokumenty na dietetykę to bardzo chętnie poznam i porozmawiam jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego :) mail: ola.dziura96@gmail.com
Monia
bardzo prosze o opinie pod względem dietetyki, czy lepsza szkoła przedsiębiorczości beaty Mydłowskiej czy szkoła główna turystyki i rekreacji...?
03.08.2015
07.05.2015
k.
nie ważny jest poziom na jakim zdajesz maturę, przyjmują każdego kto ją zda
anita
a trudno się dostać na tą dietetykę? Bo sama się nad tym zastanawiam... Na jakim poziomie powinnam zdać biologie i chemię? Dodam, że oba te przedmioty zdaję na poziomie rozszerzonym
15.01.2015
18.12.2014
dietetyka - ok
sam kierunek ciekawy, pożyteczny, bardzo przydatny w życiu prv i zawodowym,polecam
gocha
jak na Dietetyce jest - napiszcie szybko pliizzzz!!! czy warto?
19.09.2014
02.09.2014
?
ciekawa jestem dlaczego po zmianie nazwy szkoły wszyscy ją tak krytykują, czy na prawdę aż tak spadł poziom? coś się jeszcze zmieniło poza cenami??
agasti
Kierunek sam w sobie świetny, nie wiem jak jest w SGTiR bo sama studiuję w Łodzi ale nie zmieniłabym turystyki na nic innego. Dużo przydatnej i ciekawej wiedzy, możliwość dokładnego poznania geografii Polski i świata, branży hotelarskiej czy stricte turystycznej (np biura podróży, jednostki promocji regionalnej). Kolejnym plusem tego kierunku są niezapomniane wyjazdy, obozy i terenówki. Polecam każdemu ;)
26.07.2014
28.01.2014
Kawa
Zdecydowanie nie polecam! Jako posiadaczka licencjatu, z plusów mogę jedynie wymienić fakt, iż nie trzeba było robić wpisów w indeks indywidualnie u wykładowców, a przekazywało się go do wypełnienia do dziekanatu na wpisy. Poziom nauczania a raczej wymagań zależał od wykładającego, lepiej zainwestować w kurs niż 3 lata czasu i pieniędzy wydanych na tą szkołę.... Co do zamian organizacyjnych i nazwy uczelni - mi osobiście to nie przeszkadzało, wręcz upatrywałam w tym możliwość zmian na lepsze. W bibliotece mało pozycji branżowych, szczególnie tych pomocnych do pisania pracy lic. zresztą jej regulamin też raczej nie ułatwia życia studentom. Przed rozpoczęciem nauki myślałam, że uczelnia specjalizująca się w jednej branży, powinna prezentować ok poziom w swojej dziedzinie ale niestety się pomyliłam! Tylko się o wkurzacie idąc do SGTiR, nio chyba że ktoś zakłada płacenie kasy aby mieć papierek.....
Ewa
Czy ktoś wybiera się w tym roku na turystykę stacjonarną? Co sądzicie o tym kierunku
30.08.2013
15.08.2013
NICY26
Odradzam wszystkim tą uczelnie, jako posiadaczka licencjata która rozpoczynała naukę w WSTiR ,a zakończyła SGTiR.. z roku na rok się pogarszało...mimo podpisania umowy - niby zobowiązującej obie strony - cena za semestr wzrosła znacznie - mimo obietnic danych pisemnie. Poziom również zdecydowanie spadł, nie mówiąc już o podejściu do spraw studenta...nawet dziekan twierdził, że ma inne sprawy - odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Ta uczelnia ma duży bałagan w dokumentacji. Mimo iż jestem studentką która zakończyła ją bez żadnej poprawki i zdobywając licencjat nigdy nie wypowiem się na jej temat obiektywnie.
Niuniabella
Uczelni nie polecam... od momentu kiedy WSTiR przekształciło się w SGTiR dzieje się coraz gorzej....
14.08.2013
28.05.2013
ata
bardzo mi sie podoba ich strona internetowa, jest przejrzysta, wszystko ładnie podzielone i wiem, gdzie szukać informacji, dla kandydatów oddzielna zakładka jest ze wszystkimi informacjami, to duży plus, dla mnie to, ze ta szkola skupia teraz trzy inne i jest czescia duzej grupy uczelni to tylko atut, pozdrawiam tych, co kochaja podróże
jest dobrze
ludzie, nie panikujcie - istnieje, tylko zmienila nazwe ! wedlug mnie - nawet lepiej brzmi, ale to nieistotne, takie rzeczy to normalka w tych czasach, uczelnie sie lacza, zmieniaja wlasciwieli, zmieniaja nazwy, zmieniaja profile ksztalcenia, itd. w moim odczuciu akurat tutaj te zmiany sa pozytywne i widac je golym okiem, oni ciagna poprzeczke wysoko i dobrze, a ze wiecej ekonomii - kochani - ekonomia i prawo to podstawa, na tym stoki caly swiat, wiec tylko sie cieszyc
10.02.2013
11.01.2013
monia
Niestety, ale następuja w tej szkole zmiany. Juz nie ma WSTiR tylko jest Szkoła Głowna Turystyki i Rekreacji. Niby jest oddzielny dziekanat, ale sa powiązania z uczelnia Vistula. Pakują duzo ekonomii. Bo Vistula to dawna uczelnia ekonomiczna, Wykładowcy nie wiedza, ze mają studentów z kilku uczelni. Władze troche nie ogarniają tych przekształceń... A Vistulą zarzadzają Turcy. Nie wiem czy dobrze wyjdzie na dalsze lata dawnej uczelni WSTiR, bo miała juz swoje tradycje i historię, a tak jest troche bałaganu... Zaczęłam nauke w jednej uczelni, a skończę w innej... Ten kierunek dot. obsł. ruchu lotniczego jest chyba tylko na dziennych, ale trzeba się dowiedziec, bo ciagle są zmiany. Szkoła nie jest na Bielanach na terenie AWF-u, ale na Ursynowie, na ternie Uczelni Vistula...
xxx91
prawie trzy lata temu zaczęłam naukę na tej uczelni na specjalizacji Obsługa podróżnicza w transporcie lotniczym, natomiast skoncze ją w tym roku szkolnym jako menadzer zarządzania sportem i rekreacją ;/ totalny przypał! zaluje straconego czasu no i hajsuuu! a nawiasem...ta szkola juz nie istnieje
17.12.2012
26.11.2012
PanSamolocik
Bardzo ciekawy kierunek. --- www.pansamolocik.pl
sylwia
czy ktoś może opowiedzieć coś więcej o nowej specjalizacji na tej uczelni: Obsługa Podróżnicza w Transporcie Lotniczym? gdzieś jeszcze można to studiować? bo z tego co widzę to tylko Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. M. Orłowicza w Warszawie to oferuje.. nigdzie nie ma informacji na ten temat, dlatego jakby jakaś miła istotka coś napisała to byłabym bardzo wdzięczna!;) i proszę też o opinie o tej szkole :))
21.11.2012
02.10.2012
grandziakk
to oczywiste, nie porównujmy polibudy do szkoły TiR.... ale jeśli chodzi o ta szkołę, to uważam, że trzyma w miarę dobry poziom, jak ktoś jest zainteresowany takimi kierunkami jak turystyka to polecam ;)
grandziakk
to oczywiste, nie porównujmy polibudy do szkoły TiR.... ale jeśli chodzi o ta szkołę, to uważam, że trzyma w miarę dobry poziom, jak ktoś jest zainteresowany takimi kierunkami jak turystyka to polecam ;)
02.10.2012
01.09.2012
1515
Był miesiąc w moim życiu że Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. M. Orłowicza w Warszawie była moim wyborem, ale na szczęście odwiedli mnie od tego rodzice i udałam się na zaoczne studia na politechnikę warszawską. poziom z tego co wiem zdecydowanie lepszy!
harriet
no nie wiem, nie wiem... myślę nad tą uczelnią i jeszcze jedną w warszawie. wstir o tyle mnie przekonuje że jest dalej od domu, a dla mnie ma to duże znaczenie, bo przez rok nie zamierzam tam za często wracać. ale czy jest tu opcja np zamieszkania w jakims hotelu studenckim czy raczej trzeba stancji szukac?
24.08.2012
12.08.2012
olena
Jestem Olena szukam znajomych na uczelni. Jestem z Ukraina i nikogo nie znam w Polska. Nie wiedzialam gdzie studiowac. Znajomi mowili Poznan a drudzy znajomi Warszawa. I jednak Warszawa. Szkoda ze do obcych jade sama ale bedzie super na pewno szybko poznam ludzi. KONTAKT: oolena931993@gmail.com, dajcie znac jak idziecie na na studia na tę uczelnię: Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. M. Orłowicza w Warszawie.
happy
nawet przez chwile zastanawialem sie nad ta uczelnia, ale rodzice i znajomi wybili mi ją z glowy. pewne to i lepiej, nie wyglada na lepszą od tej, ww ktorej studiuje obecnie. no i nie oderuje specjalnie przyszlosciowych kierunkow...
06.08.2012
06.08.2012
grass3
`tir niestety ale studiowanie turystyki i rekreacji wiąże się z luzem na studiach, bo jak by nie było nie jest to kierunek na którym masz tyle wkuwania co na prawie czy medycynie ale z praca nie jest łatwo w tej branży, jeśli mieszkasz w pobliżu ośrodków turystycznych to jest trochę lepiej ale w warszawie czy łodzi rewelacji nie ma
spider
fajna jest moim zdaniem specjalizacja zarządzanie sportem i rekreacją, podoba mi się program. jest tam nawet sport i rekreacja w unii europejskiej, super sprawa :)
20.07.2012
11.07.2012
tir
czy studiowanie turystyki wiąże się później z karierą przewodnika czy raczej pracownika biura turystycznego, siedzącego w zaciszu biura, za biurkiem przy komputerku? bo mnie raczej interesuje ta pierwsza opcja, tak jak tatianę poniżej, no ale nie wiem czy nie lepsze byłyby kursy zamiast studiów turystycznych?
sonia
bardzo fajna nowa specjalizacja - Obsługa Podróżnicza w Transporcie Lotniczym , z chęcią się na nią wybiorę :) wprowadzono ją w roku 2010/2011, czy została otwarta i czy ktoś może był na niej? chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej, jak wygląda plan studiów i czy kadra jest dobrze wykwalifikowana :)
20.06.2012
09.06.2012
gabrysia
witam! czy trudno tu przejść rekrutację, czy może przyjmują wszystkich? no i ile mniej więcej jest miejsc na każdej ze specjalizacji, a ile osób przyjmowanych jest na studia? ma ktoś takie informacje? z góry dzięki :D
tatiana
marzy mi się kariera przewodnika turystycznego, bo lubię jeździć po świecie, poznawać różne miejsca w kraju i poza jego granicami. oczywiście maluję sobie to wszystko w różowych barwach, ale wyspecjalizować się w kilku miejscach - byłoby pewnie ciężko. niemniej jednak taki jest mój plan na przyszłość! i w tym celu zamierzam ukończyć wstir w warszawie :)
31.05.2012
14.05.2012
pomoc socjalna
W regulaminie pomocy socjalnej niewiele jest o domach studenckich. Czy jest ktoś, kto orientuje się jakie trzeba spełnić warunku aby otrzymać miejsce w akademiku? Poza tym moja siostra studiuje na UAM i co semestr musi składać podanie o stypendia socjalne. Jak przyznawane są one na tej uczelni? Na cały rok czy na jeden semestr?
ada
jesli chcesz studiowac turystyke i rekreacje to stawiaj na szkole, ktora w tym sie specjalizuje. Orlowicz jak najbardziej wchodzi w gre. Zarowno Almamer, jak i Skarbek to sa dobre uczelnie, z tym ze one bardziej nastawione sa na kierunki ekonomiczne, jedna i druga zreszta. Porownaj sobie ceny, popatrz na praktyki, bo w tej branzy wyjazdy, staze hotelarskie, praktyki sa najwazniejsze, w ten sposob najwiecej sie nauczysz.
19.04.2012
29.02.2012
turystyka i rekreacja
przegladam od kilku dni szkoly warszawskie pod katem kierunku, ktory chce studiowac, mam na mysli turystyka i rekreacja, okazuje sie, ze jest dosc popularny, bo ma chyba z 10 szkol, zarowni takie, ktore z nazwy sa nakierowane na tusrystyke albo hotelarstwo, jak i zupelnie inne, typu Vistula, Almamer, Skarbek, itd. podpowiedzcie prosze, jesli macie rozeznanie, co sadzicie o tym kierunku w Warszawskich szkolach prywatnych, ktora szkole wybrac, no i dlaczego?
Milena
Chciałabym spróbować swoich sił na kierunku Obsługa Podróżnicza w Transporcie Lotniczym. Poproszę o opinie oraz o opowiedzenia jak jest na tym kierunku.
06.02.2012
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie