• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie

uczelnia niepubliczna, 00-102 Warszawa, ul. Marszałkowska 115, (+22) 338 98 98, rekrutacja@pedagogium.pl

PEDAGOGIUM Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie funkcjonuje na rynku polskich uczelni niepublicznych od 2005 roku.

Realizuje studia I stopnia, II stopnia i podyplomowe na kierunkach z zakresu pedagogiki, administracji oraz pracy socjalnej. PEDAGOGIUM od lat prowadzi współpracę z uczelniami, wybitnymi autorytetami, instytucjami naukowymi i grupami z całego świata. Profesjonalna kadra pomaga studentom rozwijać potencjały - z myślą o predyspozycjach młodych ludzi organizowane są zajęcia teatralne, plastyczne, muzyczne i fizyczno-ruchowe. Wykładowcy nie poprzestają na teorii - kładą szczególny nacisk na doświadczenie praktyczne jako kluczową formę nabywania wiedzy.

Poznaj warunki rekrutacyjne i sprawdź, jak wyglądają studia na wybranych kierunkach.


Ocena uczelni

6.92 / 10
175 głosów

Opinie (137)
Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie, Pedagogium Warszawa

Ania
Czy ktoś wie czy można składać dokumenty na pedagogikę opiekuńczo wychowawczą po licencjackie nie związanym z pedagogiką a po pielęgniarstwie ?
12.04.2022
14.06.2021
kotulska
5/5 . Studia są mocno powiązane z moimi zainteresowaniami. Atmosfera świetna, a w porównaniu z inną uczelnią w Warszawie (przeniosłam się) o niebo lepiej!
doświadczony
Uczelnię oceniam jako bardzo dobrą, doceniam fachową administracje uczelni, doświadczoną kadrę naukową, niskie czesne i dobre warunki lokalowe. Porządna placówka dla osób, które są pewne tego, co chcą robić i które nie chcą tracić czasu. Polecam.
14.06.2021
12.06.2021
Jarek
Niesamowici ludzie, tworzący niesamowitą atmosferę. extra sprawa,
Aneta
Potwierdzam, domowa atmosfera :)
06.06.2021
20.05.2021
Emilia
super uczelnia, bardzo dobra kadra wykładowców, można się wiele nauczyć.
ania
Nie wiem czy moja opinia się komuś przyda, ale krótko i na temat: polecam. Atmosfera studencka. Ludzie nastawieni na naukę i własny rozwój. Dużo nowych znajomości. Ważnym aspektem jest, jak już ktoś poniżej pisał, dobra kadra, której zależy, aby osoby, którym przekazują wiedzę, osiągnęły w życiu sukces.
13.05.2021
29.12.2020
Gosia
Kiedy wybiera się specjalności na pedagogice?
mich
indywidualne podejscie do studenta , można liczyć na pomoc prawie we wszystkim , domowa atmosfera
16.11.2020
16.11.2020
mich
odpowiedź dla Ewa z dnia 13.11.2020
dopiero od lutego bez limitu osób
Ewa
Czy jest problem z rekrutacją na Pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną? Dużo chętnych, czy raczej gwarancją przyjęcia?
13.11.2020
26.10.2020
Monika
Świetna szkoła, uważam, że uczciwie podchodzą do swoich studentów. Ogólnie wrażenia mam pozytywne.
Tomek
Nauka tutaj to dobra decyzja. Wysoka jakość nauki, świetna kadra i widać, że dbają oto, żeby studenci mieli sporą wiedzę. Trzeba tylko się przyłożyć i korzystać z tego, co oferuje uczelnia.
26.10.2020
15.10.2020
mich
odpowiedź dla Emilia z dnia 15.10.2020
najlepiej zwrócić się do Pani Rektor , ustawi i pomoże , poprowadzi za rączkę .
Emilia
Jak wygląda nadrabianie różnić programowych na uczelni? Czy jest się pozostawionym samym sobie z materiałami, czy zaliczeniema różnić są ciężkie?
15.10.2020
06.10.2020
Olek
Trzeba się przyłożyć do nauki, aby być dobrym. Tak było zawsze i tak będzie. Dlatego moim zdaniem ważnym aspektem jest dobra kadra, której zależy na sukcesach i zrozumieniu studentów. Zdecydowanie odczułem takie podejście na tej uczelni. Wykładowcy są życzliwi i bardzo przyjemnie chłonie się tutaj wiedzę. Dla mnie uczestnictwo na zajęciach jest przyjemnością.
Iza
Czy na pedagogice rekrutacja jest od razu na specjalność, czy w trakcie się wybiera?
06.10.2020
01.10.2020
Wojtek
Super ludzie i rzetelna kadra. Bardzo dobre podejście do nauki studentów, jestem zadowolony, że wybrałem tutaj uczelnie. Zawsze odpowiadają na moje pytania i starają się, abyśmy byli przygotowani do pełnienia zawodu. Egzaminy są w miarę łatwe, głównie wszystko zależy od samozaparcia i nauki. Moje ocena jest pozytywna.
Jarek
Trzeba się przyłożyć do nauki, nie ma zmiłuj! To przecież wiadomo, przecież to wyższa szkoła :) Atmosfera jest wspaniała i super ludzie tutaj pracują. Pomocni, gdy jest taka potrzeba i odpowiada konkretnie na nurtujące pytanie. Uczelnia dba, aby wyszli z niej profesjonaliści. Tylko po prostu jak powiedziałem, trzeba się przyłożyć do nauki i dużo pytań zadawać. Warto, bo można dojść do ciekawych wniosków.
30.09.2020
30.09.2020
Przemek
Bardzo sprawna uczelnia. Nazwa sama mówi się za siebie, czyli specjalizują się konkretnie w Pedagogice. Jak wybierać ten kierunek to najlepiej u nich. Wiadomo, że można porównywać tę szkołę z innymi, ale ja uważam, że ta najlepiej specjalizuje się w tej dziedzinie. Karda jest super, dobrze się studiuje. Społeczność tutaj też jest fajna :)
Paweł
Polecam uczelnie. Moim zdaniem jedna z najlepszych uczelni nauk społecznych w Warszawie.
29.09.2020
01.09.2020
hello
odpowiedź dla Marta z dnia 28.08.2020
Warto:
i ja
odpowiedź dla natt z dnia 27.08.2020
Całkiem fajnie się studiuje nom i zajęcia z praktykami
28.08.2020
28.08.2020
Marta
Ktoś pytał o studia podyplomowe. Ponawiam pytanie. Warto?
natt
chciałabym poprosić o opinie o kierunku praca socjalna w wymiarze międzykulturowym. :)
27.08.2020
26.08.2020
Mariusz
Zajęcia w pedagogium bardzo ciekawe. Wybrałam kierunek, który mnie pasjonuje. Egzaminy są do zdania, trzeba tylko chodzić na wykłady plus czytać podręczniki. Stanowczo nie zgadzam się z ocenami o niskim poziomie, uważam, że jest wręcz odwrotnie. Potrafią zdarzyć się takie rodzynki, które się prześlizgują minimalnym wysiłkiem. Uważam, że marnują swój czas, bo jest tutaj dużo możliwości do rozwoju. Dlatego pracodawcy nie powinni patrzyć na papier, tylko na umiejętności.
Maciek
Świetna uczelnia, uczciwie podchodzi do studenta. Wykłady są ciekawe, egzaminy da się zdać, jak się człowiek uczy. Dużo fajnej wiedzy. Ogólnie jest fajnie.
26.08.2020
25.08.2020
Darek
Dobra uczelnia, zajęcia prowadzone w profesjonalny sposób. Ludzie są tutaj życzliwi wobec studentów. Organizacja jest dobra. Trzeba się przyłożyć do nauki ale intensywność nauki zapewne zależy od kierunku jaki wybierzemy. Zresztą po to idzie się na studia aby się nauczyć konkretnej wiedzy. Wykładowcy tutaj są bardzo pomocni.
M
Ukończyłem studia I stopnia Pedagogikę Opiekuńczo-Wychowawczą na innej Uczelni, jednak chciałbym zmienić środowisko, dlatego myślę o podjęciu studiów II stopnia właśnie na Pedagogium na kierunku Resocjalizacja Społecznie Nieprzystosowanych. Myślicie, że to będzie fajne uzupełnienie i zdobycie nowej wiedzy? Polecacie?
29.04.2020
22.04.2020
Amanda
Czy na kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna specjalność Innowacyjna edukacja muzyczna są zajęcia z rytmiki? Czy wymagana jest np umiejętność gry na jakiś instrumentach?
Maja
Co myślicie o tej szkole? Jak się studiuje? Wykładowcy itp?
10.03.2020
24.02.2020
robi
odpowiedź dla Kaja z dnia 24.02.2020
Tak oplata stała przez cały okres studiów
Kaja
Opłaty na zaocznych są względnie stałe przez cały czas studiów?
24.02.2020
03.01.2020
mich
odpowiedź dla Maturzystka z dnia 30.12.2019
tak rekrutacja zaczyna się od końca stycznia i trwać będzie do końca lutego
Maturzystka
Czy przewidziana jest rekrutacja śródroczna? Kiedy?
30.12.2019
20.12.2019
Anna
Jestem ciekawa, gdzie realizowane są praktyki na kier. praca socjalna.
dd
odpowiedź dla Ela z dnia 27.11.2019
W tym semestrze nie było problemów :) więc w przyszłym też nie powinno być
28.11.2019
27.11.2019
mich
nie ma problemu z administracja ,
Ela
Czy są problemy z dostaniem się na administrację? Szukam planu B, jeśli nie wyjdzie z uczelnią publiczną.
27.11.2019
04.11.2019
pytanie o pedagogikę
Wśród warszawskich uczelni które mają studia pedagogiczne i nazwą są związane z pedagogiką jako kierunkiem studiów jest Pedagogium i WSPedagogiczna Korczaka. Orientujecie się która z nich lepsza? czy są osoby, które znają obie uczelnie i mają rozeznanie, gdzie się lepiej studiuje?
Fil
Jak na razie uczelnia ok. Organizacyjnie też.
08.10.2019
04.10.2019
Ela
Interesują mnie studia podyplomowe. Jakie macie opinie? Czy ktoś kończył?
Iwonka
Jakie specjalności na pedagogice polecacie?
23.09.2019
23.09.2019
Ilona
Popieram Kamila ma rację bardzo fajnie się studiuje. Polecam seminarium z dr Janus świetny fachowiec, jasno tłumaczy i nawet podaje swój telefon do kontaktów
Kamila
Bardzo polecam, fajna szkoła, kameralne grupy, baaardzo życzliwi i sympatyczni wykładowcy. Dużo się nauczyłam w tamtym roku i nie miałam żadnych kłopotów z zaliczeniami
23.09.2019
18.09.2019
mich
ostatnio bardzo się poprawili , wprowadzili nowalijki , programy unijne z których możemy korzystać robiąc sobie dodatkowe uprawnienia. Kadra jest ludzka . tu się dzieje, samorząd szalony,
Paula
Jak z poziomem i trudnością zaliczeń? Da się przeżyć?
17.09.2019
23.07.2019
Admiralshulz
A jak na resocjalizacji...straszny rygor jeśli chodzi o obecności i na egzaminach ? Pilne pilne... Jest tu ktoś kto będzie teraz na drugim roku..?
Ania
Czy ktoś wybiera się na podyplomówkę z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej?
12.07.2019
05.07.2019
Mimi
Kama ja idę. :)
Kama
halo halo, czy ktoś idzie na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną albo na wychowawczo-opiekuńczą? :)
26.06.2019
24.06.2019
Admiralshulz
Ale poważnie?
dav
odpowiedź dla Admiralshulz z dnia 23.06.2019
łatwo..miło..i przyjemnie.. polecam :)
24.06.2019
23.06.2019
Admiralshulz
Słuchajcie. Potrzebuje opinii pedagogiki resocjalizacyjnej...łatwo ?
Ewa
właściwie to czym się różni pedagogika od pedagogiki specjalnej? na wykazie kierunków widzę że jest jedna i druga. Na stronie Pedagogium jest sama pedagogika, jakie to ma znaczenie na przyszłość zawodową, którą pedagogikę się studiuje?
12.06.2019
03.06.2019
Iwona
Kto robił tutaj studia podyplomowe z zakresu pedagogiki małego dziecka albo gimnastyki korekcyjnej (czy tutaj podbudowa w postaci studiów okołomedycznych jest wymagana????) Czy byliście zadowoleni? Polecacie Pedagogium czy rozglądać się gdzieś indziej? Na stronie nie ma opisów podyplomówek, czy dostane z dziekanatu program studiów, jak ich poproszę telefonicznie albo mailowo?
odp.
według mnie ta uczelnia specjalizuje się w studiach pedagogicznych :-) z tego kierunku są znani, sama nazwa na to wskazuje
08.05.2019
08.04.2019
Administracja w Pedagogium
chcę iść na studia administracyjne w Warszawie i sprawdzam sobie uczelnie z tym kierunkiem, wyskoczyła mi m.in Pedagogium, czy to dobry pomysł aby iść tutaj na Administrację? ktoś studiuje i może powiedziec, jaki jest poziom, kadra, czy warto? jak wygląda kwestia lektoratów z angielskiego, bo nie ukrywam że bardzo zależy mi na tym aby cały czas szlifować język.
Kinga
Planuje rozpocząć oligofrenopedagogikę, czy ktoś mógłby się podzielić opiniami na temat poziomu nauczania, czy zajęcia są bardziej praktyczne czy wykładowcy przedstawiają samą teorie?
14.01.2019
05.12.2018
jagoda
Wychowanie do Życia w Rodzinie z Edukacją Seksualną - proszę o opinie na temat tych podyplomówek.
W
Witam, czy ktoś wie do kiedy trwa rekrutacja na kierunek pedagogika?
08.10.2018
03.09.2018
do kiedy rekrutacja?
Czy w ostatnim tygodniu wrzesnia mogę jeszcze złożyć dokumenty na pedagogikę? Pytam, bo dopiero wtedy wrócę do Polski. Czy raczej kazać to załatwić bratu? Czy wtedy potrzebne pełnomocnictwo u notariusza? Uczelnia przyjmuje wszystkich, bez ograniczeń czy są limity przyjęć? Poradźcie proszę.
Paula
Hej, wybieram się na studia magisterskie na logopedię niestacjonarnie. Czy ktoś zna wykaz przedmiotów na tym kierunku? :)
18.07.2018
18.07.2018
digi
Dużo zmian i zawirowań ale na szczęście uczelnia zaczyna znów prężnie działać Robię tu właśnie magisterkę i zdecydowanie mogę polecić
Studentka
Jak wygląda nauka języka angielskiego na magisterce, na pedagogice? Jaki jest poziom kształcenia tego przedmiotu i jak wyglądają z niego zaliczenia?
17.07.2018
18.06.2018
Paulina
Hej, Wybieram się na Edukację dla bezpieczeństwa do tej uczelni. Czy może ktoś coś powiedzieć jak jest z organizacją, czy są jakieś problemy? :)
Weronika
Hej. Mam pytanie odnośnie logopedii na mgr? Czy warto? Czy te studia dają pełne uprawnienia do wykonywania zawodu logopedy?
31.05.2018
26.05.2018
lexa
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja z obcokrajowcami na uczelni? Ostatni rok spędziłam w szkole, w której 90% studentów pochodziło z Ukrainy i nie ukrywam, miało to wpływ na poziom zajęć. Nie chciałabym naciąć kolejny raz i zmarnować pieniędzy ;)
Studentka
Witam. Czy mogę prosić o opinię o uczelni, dokładnie kierunku kosmetologia zaoczna? Czy jest wysoki poziom nauczania?
18.03.2018
25.01.2018
Lektorka
Czy u adeptów Uczelni jest potrzebą nauki języków: niemieckiego i rosyjskiego? Na każdym poziomie i efektywnie. Chętnie się podejmę.
Monia
Jestem studentką bezpieczeństwa na tej uczelni Ale moja koleżanka jest na logopedii. Jest bardzo zadowolona bo bardzo dużo jest zajęć które się przydadzą w praktyce . Pozdrawiam
06.08.2017
05.08.2017
KC
Witam ns właśnie złożyłam dokumenty na mgr z logopedii, mam nadzieję że kierunek się utworzy i wszystko przebiegnie sprawnie :) pozdrawiam
ns
Zastanawiam się nad kierunkiem logopedia w tej uczelni. Jest ktoś, kto mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć ?
14.07.2017
20.10.2016
Ania
To w końcu likwidują to Pedagogium czy nie?
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
26.09.2016
24.09.2016
ja
Polecam Pedagogikę - w czystym sumieniem.
prosto z życia WSNS
Najlepsza szkoła pedagogiczna - a właścicielowi przyda się resocjalizacja. Jak donoszą portale z 23.09.2016r. "właściciel szkoły Pedagogium miał pobić jednego z profesorów..Poszkodowanym jest prof. Marek Konopczyński. Jak sam twierdzi, miał on zostać uderzony oraz zrzucony ze schodów. Do ataku miało dojść 16 września po obradach uczelnianego Senatu. Jak relacjonuje poszkodowany, właściciel prywatnej Wyższej Szkoły Nauk Społecznych chciał przejąć prowadzenie spotkania. Nie zgodził się na to rektor, który postanowił przerwać obrady. Wówczas właściciel ogłosił, że odwołuje Konopczyńskiego ze stanowiska."
23.09.2016
23.08.2016
edukacja dla bezpieczeństwa
Czy ktoś jest lub ma w planie uzupełniające magisterskie specjalizacja edukacja dla bezpieczeństwa? jak wyglądają zajęcia i zaliczenia? z czego można pisać magisterkę? Większość uczelni ma ten kierunek w ofercie studiów podyplomowych więc zaciekawiło mnie jak wyglądają studia II stopnia.
rat. med.
czy to ratownctwo medyczne wejdzie w tym roku do oferty?
25.07.2016
06.07.2016
sonarek
Studiuje się fajnie. Bardzo praktyczne zajęcia i spotkania z ludźmi, którzy mają coś ważnego do powiedzenia. Warsztaty super! Drama - bomba. I zajęcia teatralne. Jeśli ktoś nie chce, nie musi wychodzić na scenę. Miałem ten problem, że nie za bardzo miałem odwagę, ale po trzech warsztatach wyluzowałem. Naprawdę super.
k
hej, z gory przepraszam za brak polskich czcionek- jak oceniacie trudnosc studiowania na tej uczelni?Czy egzaminy sa trudne do zdania? Jak wygladaja zajecia warsztatowe na resocjalizacji ? Troche sie obawiam np. wyjscia na scene etc ..czy ktos z Was studiuje ten kierunek? Z gory dzieki za odpowiedzi
30.06.2016
08.03.2016
Postrzyżona
Cudowne wykłady z dr Wojcieszkiem - choćby dla nich warto tu studiować! Poza tym atmosfera!!!
Anka
Jezeli ktos chce zdobyc rzetelna wiedze praktyczna - polecam! Duzy nacisk na praktyki i projekty
07.03.2016
06.03.2016
Michał
Uczelnię polecam. Poszedłem dorobić w końcu magistra, a zainteresowała mnie resocjalizacja. Teraz po roku zaczynam pracę w młodzieżowym ośrodku wychowawczym, bo przekonałem się że warto. Wielkie dzięki dla prof. Marka Konopczyńskiego za krzewienie nie tylko wiedzy, ale i IDEI.
Magda M
Witajcie, Pedagogium to najlepsza uczelnia pedagogiczna w Warszawie, a JM Rektor to bardzo wysokiej klasy Profesor, a co do Waszych wpisów to za takie obrażanie i pomówienia znajdzie się odpowiedni paragraf. Nie miejcie złudzeń, bo łatwo dla odpowiednich służb zweryfikować osobę "anonimową" w internecie. Trochę się zastanówcie ...
05.03.2016
18.02.2016
Sonia
Przecież to prywatna uczelnia, więc co znaczy wyprowadzili? Nielogiczne. Zarobili lub mają inne plany. Biznes. A uczelnia naprawdę dobra, bo nastawiają się na praktykę, a nie teorię.
Kamil
Uczelnia właśnie została sprzedana. Chwilę wcześniej Państwo Konopczyńscy wyprowadzili z niej bardzo dużo kasy. Teraz nowe władze szukają całej kasy.
08.02.2016
11.10.2015
Kasia 2015r
Jestem zadowolona ze szkoły każdy wyniesie z niej to co dla niego dobre... Albo sie idzie po wiedzę albo posiedzieć albo przeszkadzać... Wykładowcy mili mozna sie po ludzku dogadać naprawde, niemotę powiedziec złego słowa..
Kasia 2015r
Jestem zadowolona ze szkoły każdy wyniesie z niej to co dla niego dobre... Albo sie idzie po wiedzę albo posiedzieć albo przeszkadzać... Wykładowcy mili mozna sie po ludzku dogadać naprawde, niemotę powiedziec złego słowa..
11.10.2015
06.10.2015
Olo 11
Tu chodzi tylko o "kasę" a reszta jest tylko otoczką i marketingiem........ tak jak i sam rektor !!!!
pytanko
czy więcej jest na rynku ofert pracy dla absolwentów Pedagogiki czy Pracy socjalnej??? Jaki kierunek lepie wybrać pod kątem zawodowym??
17.08.2015
18.12.2014
kot007
Jestem studentką tej uczelni od niedawna. W skrócie: Po pierwsze większość wykładowców: nie umie przekazać swojej wiedzy, same nie istotne rzeczy, na zaliczeniach pytania z nieba ( czego nie ma w notatkach lub nawet w książkach), traktowanie studentów, bardzo słabe. Ponadto: na tej uczelni liczy się ilość napisanej pracy a nie jakoś. Egzaminy pisemne, z czego i tak wykładowcy tego nie czytają. Większość wykładowców nie podaje do siebie emalii. Ponadto oceny są wstawiane z opóźnieniem. Ponadto, przeważnie starsza kadra nauczania, co wiąże się z nieaktualną wiedzą, która jest życiowa. Ponadto pani z dziekanatu mnie okłamała, gdyż mi powiedziała, że zjazdy w piątek są sporadyczne, a tak naprawdę są co tydzień :/ Do dziś nie wiem, czy to był dobry wybór....
ronia
ja także uważam ze Pedagogium to porządna uczelnia wyższa i co więcej wyspecjalizowana, bo nstawiona na okreslony typ kształcenia, dlatego jesli ktoś mysli o studiach pedagogicznych - to śmialo moze iść, wiem, że zaraz padnie porównaniu z APS Grzegorzewskiej, nie moge nic zlego o nich powiedzieć, bo także slyszałam pozytywne opinie, natomiast jedno jest ważne - wy naprawde jako studenci, dajcie coś z siebie, zamiast narzekać tylko, według mnie ta szkoła zasługuje na wyższą ocenę i to zdecydowanie
09.09.2014
14.05.2014
asystolia
Godziny zajęć w semestrze okrojone a większość wykładowców merytorycznie mało sprawna, poza tym odwołują zajęcia, bądź w ogóle nie przychodzą. Bałagan organizacyjny i indolencja. Nie dają rady ułożyć logicznego planu zajęć. Jeśli ktoś myśli że czegoś się nauczy to jest w dużym błędzie. Jedyny warościowy wykładowca którego zajęcia trzymały bardzo wysoki poziom to prof. Hołówka, ale to za mała rekompensata za straconą kasę i czas.
Adamo
racja ta jedna to ciągle chodzi z miną jakby robiła łaskę,że coś powie czy zrobi.
15.02.2014
15.02.2014
doti
ja tam jestem zadowolona :-)
xyz
W dziekanacie trzeba mieć szczęście.jak się trafi na taką dziewczynę w czarnych włosach to da radę załatwić wszystko no i w przyjemnej atmosferze,ale ta druga to ciągle ma jakiegoś focha, przypomina się film miś i kobieta z baru mlecznego, ton jej głosu przyprawia o dreszcze.dobrze,że niedługo kończę szkołę.
01.02.2014
22.01.2014
myszatka
Witam, chciałabym podjąć pracę jako nauczyciel w klasach 0-III lub w żłobkach i przedszkolach. Mam skończone studia magisterskie na kierunku psychologia jednak ze specjalności nie mającej nic wspólnego z dziećmi oraz bez przygotowania pedagogicznego. Znalazłam w ofercie kierunek na pedagogice: Wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe:Wychowanie przedszkolne z terapią pedagogiczną. Czy ktoś może podzielić się swoją opinią?
logo
Polecam logopedie
12.11.2013
12.11.2013
studentka
Pierwszą szkołą wyższą, którą kończyłam był UW, więc mam całkiem dobrą skalę porównawczą. W Pedagogium spotkałam parę osób z UW. Zajęcia były na tym samym poziomie, wymagania egzaminacyjne też. Kosztowało mnie dużo wysiłku, aby dostać w Pedagogium stypendium naukowe i uważam za wielką niesprawiedliwość wyposywanie komentarzy n/t niskiego poziomu. To nie zależy od szkoły. Spotkałam takie osoby, które na UW się przeslizgnely nie umiejąc sklecić poprawnego zdania! Zajecia w pedagogium bardzo ciekawe. Trafilam tu na kierunek, który mnie zafascynował. Panie z dziekanatu bardzo mi pomogły wiele razy. Do tej pory nie ponioslam zadnych dodatkowych kosztów, a w tym roku kończę studia. Pracodawcy nie powinni patrzyć na papier, tylko na umiejętności. Co do egzaminów, jest to, co na zajęciach plus dodatkowa literatura i nie tylko profesorów, ktorzy prowadzą wykład. Chyba tak jest na każdej państwowej uczelni?!
mysz
Logopedia nie polecam.
06.10.2013
30.09.2013
Domi
Normalnie dziekanat tu a na APS to dwa rózne światy. Na APSie przed wejściem trzeba było brać leki na uspokojenie, a tu od ręki i z uśmiechem załatwiają
Novi
Czy ktos moze wie cos o logopedii na tej uczelni?
24.09.2013
18.09.2013
prawie absolwent
dziękuję pani za przyjęcie mojej pracy magisterskiej mimo że było już po godzinach działania dziekanatu. uratowały mi panie życie
strona jest ok
co chcesz od strony??? bo masz na mysli www? chodzi bez zarzutu, wszystko jest, dla mnie gites, dostaliście jakiś papier potwierdzający przyjęcie?
17.09.2013
17.09.2013
xxx
dyżury są ale same kreski przy nazwiskach czyli tak jakby ich nie było niech ktoś się zajmie stroną
Marta
a ja muszę powiedzieć,że szkoła fajna,nigdy nigdzie problemów nie miałam.kontakty do profesorów udostępnia dział planowania i wystarczy do nich zadzwonić i zapytać, dyżury są na stronie, a w dziekanacie panie miłe i zdarzyło mi się ostatnio przyjść poza tymi godzinami na drzwiach i pani mi kartę przyjęła i była miła. no jedyne co to te książki każą kupować,ale chyba tak jest wszędzie.moja koleżanka z innej szkoły też musiała kupić książkę żeby zaliczyć.oczywiście nie mówię,że to normalne.
17.09.2013
17.09.2013
student
chce złożyć pracę, a do plagiatu nie można się dodzwonić-porażka
Arek
Nie polecam tej uczelni. Organizacja na bardzo słabym poziomie, zajęcia nudne, wykładowcy nie potrafią przekazać wiedzy ( oczywiście są wyjątki) a wiele wymagają. Na zajęciach jest co innego na egzaminach pytania nie związane z zajęciami ale z książkami wydanymi przez profesorów. Chodzi głównie o to zeby kupić ich książki i uczyć się z nich. Brak kontaktów do wykładowców i możliwości umówienia się z nimi np. na wpis do karty różnic programowych. Panie w dziekanacie nawet jesli juz tam sa to czesto nie ''obsługują'' tłumacząc to tym że na dzwiach są wyszczególnione godziny ich pracy
14.09.2013
26.07.2013
Kaska
Podbijam pytanie Marzeny :) jakieś opinie aktualnych studentow?
Marzena
Witam, Mam zamiar isc do tej szkoly tylko nie wiem czy to dobry wybor.. Interesuje mnie pedagogika kryminologiczna. Możecie mi powiedziec czy do tej szkoly dostaje sie kazdy? czy mozliwe jest ze sie nie dostane?
17.07.2013
17.07.2013
Marzena
Witam, Mam zamiar isc do tej szkoly tylko nie wiem czy to dobry wybor.. Interesuje mnie pedagogika kryminologiczna. Możecie mi powiedziec czy do tej szkoly dostaje sie kazdy? czy mozliwe jest ze sie nie dostane?
Młody
Czepiacie się. Jeżeli nie ma się zaległości w płatnościach i zachowuje się kulturalnie, to w dziekanacie można załatwic WSZYSTKO, a panie pomagają.. Ze skończeniem studiów tez nie ma problema///
05.07.2013
26.06.2013
Michał
Zrobiłem w Pedagogium licencjat, jestem na drugim roku mgr - szkoła bez zarzutu, dydaktycy w większości mili. Jeżeli nie zalega się notorycznie z płatnościami, to z administracją też można się dogadać, więc nie wiem, o co wam chodzi? Chyba że frustrujecie się, że po raz piąty nie płacicie raty za czesne i was skreślili?
asiulek
nie, nie, nie! Nie idźcie tą drogą! Szkoła nastawiona na zysk. Zmarnowałam tam 5 lat a papierkiem mogę się podetrzeć. Żaden pracodawca nie traktuje poważnie absolwenta tej szkoły a na pracę w zawodzie nie ma co liczyć.
17.06.2013
13.05.2013
basia
Ludzie ogranijcie się, to ze wykąłdowcy są z UW i innych renomowanych uczelni nic nie znaczy. Jako nauczyciel wiem, zę poziom dostosowuje się do szkoły, w której się uczy. To powszechnie znana rzecz wśród wykładowców, w niektórych prywatnych szkołach musza zanizyć poziom, bo młodzież jest mniej zdolna lub posiada pewne braki w wiedzy, które trzeba uzupełnić. Od kiedy to klasa dostosowuje się do nauczyciela? Jesli tak by było to wybitny naucyzciel we wszystkich swoich klasach miałby piatkowych uczniów, a jak wiadomo tak nigdy nie było i nie będzie.
Niski poziom kultury kadry i żałosny poziom
Szkoła ta ustala swoje "wewętrzne prawa", które na uczelnaich państwowych byłyby niezgodne z prawem oświatowym. Oczywiście wszystko po to, aby wyłudzić jak najwięcej pieniedzy od "studentów" traktując ich przy tym neicześto jak g..wno. Poziom kultury pani od spraw dydaktycznych wołą o pomstę do nieba (totalne zaprzeczenie pedagoda). Narzucanie przez neiktórych wykładowców tematu prac dyplomowych to cofanie się o 50 lat. Odradzam to coś co śmie się naywać uczelnią wyższą. W porównaniu z UW to jest jeden wielki przypał.
13.05.2013
27.04.2013
NIK
z tą szkołą to chyba coś nie tak, są jakieś dwie, jedna likwidowana inna nie wiadomo, decyzja o studiowaniu tam jest obarczona ryzykiem - czy na pewno skończysz, a co byłby wart dyplom szkoły zlikwidowanej
ninka
Sianie paniki. Mają kupę studentów i bdb wykładowców m.in. z UW. Poziom zajęć b wysoki. Oczywiście zawsze może tak się zdarzyć,że jakas uczelnia przestanie funkcjonować. Otwierają nowe kierunki,organizują kursy, szkolenia, czyli rozwijają się. Nie sądzę, zeby to robili, gdyby mieli w planach rychłą likwidację szkoły. Uwazam,ze jak ktoś chce, to się nauczy wszędzie i nie ma znaczenia jaką uczelnie skończy. A jak będzie, to zycie pokaże;)
22.03.2013
12.03.2013
Porki
Likwidują, tylko po cichu. Zresztą kto by się chwalił. Jest niż i oni wiedzą że już nie pociągną za długo, więc się zwijają.
drumm
Wyjaśniło się ;) Była inna uczelnia o tej nazwie, która jest w likwidacji, a Pedagogium WSNS działa - https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run
05.12.2012
05.12.2012
drumm
Wyjaśniło się ;) Była inna uczelnia o tej nazwie, która jest w likwidacji, a Pedagogium WSNS działa - https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run
PEDAGOGIUM WSNS
Absolutnie, Uczelnia się nie likwiduje. Pedagogium, jak było, tak będzie i nie planujemy tego zmieniać ;)
04.12.2012
02.12.2012
LIKWIDACJA????!!!!
czy to prawda ze Pedagogium bedzie zlikwidowana? gdzie sprawdzic taka informacje?
Haloo...
Ludzie, dajcie znać jak jest na tej uczelni?!
18.11.2012
17.11.2012
Nowy narybek
Sama uważam ,że o uczelni najlepiej świadczy fakt, iż kończąc licencjat student ma chęć zostać tam jeszcze na magisterium ;) Opowiedz coś o uczelni! Może na kogo warto uważać a z jakich wykładów jest spokojnie? ;)ja się najbardziej obawiam,że nie uda mi się znaleźć placówki do praktyk (np. domu dziecka).
studentka psp
Skonczyłam w tej szkole licencjat-praca socjalna, kierunek ciekawy, zajęcia różnie, raz lepiej raz gorzej (tak jak wszędzie). Nie moge się zgodzić, że jest tam niski poziom. Głównie uzaleznione jest to od osoby, z którą ma się zajęcia. Jeżeli chodzi o wykładowców, to chciałabym zauwazyć, że są to osby z UW, UKSW, APS itd. więc daje to trochę do myslenia. Obecnie jestem na mgr psp w tej szkole i nie załuję. Jeszcze bardziej mi się podoba. Szkoła miała kilka podknięć podczas, gdy byłam na ps, ale zauważyłam postępy i poprawę stosunku do studentów, zangażowania itp. Z każdym rokiem jest lepiej :)
07.11.2012
03.11.2012
nowy narybek
Rozpoczynam niebawem w tej uczelni studia podyplomowe. Zadziwiona jestem , iż na próżno szukać jakichkolwiek opinii o Nich, ani pozytywnych ani negatywnych.. Pozwolę sobie zauważyć, ze ten wpis mówiący o tym,że Pedagogium to strata pieniędzy i nerwów znalazłam na KAŻDYM forum o Pedagogium które udało mi się znaleźć...
o co chodzi z tym tytulem?
dlaczego niby po skonczeniu Pedagogium nie otrzymam zadnego tytulu? jak mam to rozumiec? mozesz napisac cos wiecej?
30.10.2012
09.10.2012
student
Uwaga dla niezdecydowanych studentów!!! Jeżeli chcecie stracić pieniądze, nerwy i nie otrzymać żadnego tytułu wsns pEDAGOGIUM w Warszawie jest dla Was idealna!
do Mario-Bro-Nigga
napisz cos wiecej, co tutaj nikt sie nie rozpisal, same ogolniki, jak czytam inne opinie, to ludzie pisza cale elaboraty, ja czuje ogromny niedosyt po takim jednym pozytywnym zdaniu, ze madzrzy profesorowie.....
26.09.2012
26.09.2012
Mario-Bro-Nigga
Jako tegoroczny absolwent wspominam szkołę bardzo dobrze! Dla chcącego - kompetentni i mądrzy profesorzy
mirko
Ja jestem zdziwiona ,że ktoś może pozytywnie pisać o tej szkole przecież poziom tam jest niski oraz liczy się tylko kasa. Nie polecam tej szkoły nikomu .
24.09.2012
12.09.2012
anna
jestem zaskoczona, ze taka dobra uczelnia ma tak malo wpisow od swoich studentow, chce powiedziec, ze w pelni na to zasluguje, bo studia tutaj sa prowadzone profesjonalnie i zyczliwie wobec studenta, wiem, ze mamy w Polsce wysyp pedagogow, ale ci dobrze wyksztalceni, ktorzy sa pasjonatami, oni zawsze beda potrzebni
praca socjalna
interesuje mnie kierunek praca socjalna, kto go studiuje w tej szkole? czyli w Peadagogium? wiem, ze jest to dosc popularny kierunke i sporo szkol warszawskich go ma w ofercie, wiec od razu spytam starszych kolegow, czy nie zalujecie wyboru tej akurat uczelni???? i jaka specjalnosc polecacie na pracy cosjalnej?
06.03.2012
23.01.2012
WaR
Ta uczelnia jest ok. Ceny przystępne. Materiał do nauki jak wszędzie. Tutaj jednak są bardzo ciekawe ćwiczenia.
Zakrecona
Poprosze o opinie, co wybrac - chce studiowac pedagogike - ktora uczelnia bedzie lepsza Pedagogium czy Akademia Pedagogiki Specjalnej M. Grzegorzewskiej? Czy kierowac sie cena?
30.05.2011