• Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Politechnika Łódzka
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (52)
Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie, ASP Warszawa

Magda
Czy posiada ktoś zeszłoroczną listę ilości chętnych na jedno miejsce? Wydział konserwacji i restauracji dzieł
03.07.2021
21.05.2021
P.
Posiadam pokazne zbiory oryginalnych prac (rysunki, szkice, obrazy) absolwenta i adiunkta ASP w Warszawie sp. Pawla Niedzielskiego. Prosze o kontakt. Piotr: skiandska89@gmail.com.
Słomka
PROJEKTOWANIE MODY. Zobaczcie filmik FutbOla na yt i facebooka Maurycego Zylbera (koniecznie z komentarzami), powiedzieć, że włos się jeży na głowie i serce pęka to nic nie powiedzieć.
15.04.2021
12.04.2021
miki
Trudno sie studiuj architkture wnetrz albo sztuki mediów? Da rade pracować od pierwszego roku?
AG
Czy trzeba mieć wysoki poziom zdolności rysunku i malarstwa na sztukę mediów? Czy w rok da się przygotować do egzaminów? Ktoś ze sztuki mediów chciałby opisać swoje odczucia?
05.04.2021
28.03.2021
A.
Cześć Julek, jestem studentką na rzeźbie i wg mnie- jest spoko, ale ważne jest to, żeby wiedzieć, co się chce robić lub mieć chęć do eksperymentowania w różnych pracowniach! Pierwszy rok jest cięższy, a drugi i każdy kolejny jest trochę lżejszy :)
Julek
Jak oceniacie rzeźbę na asp? Warto?
26.03.2021
25.03.2021
eggplant
ktoś ze scenografii? :) i mógłby opisać swoje wrażenia
Jagna
Co powiecie o studiach na grafice lub wzornictwie? Chodzi mi o stronę praktyczną. Jakie są pracownie, nastawienie prowadzących itp.
14.01.2021
16.11.2020
Wiktoria
czy mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących Architektury Wnętrz? email wiktoria.michalak67@gmail.com
wiktoria.m
Witam, czy mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących Architektury Wnętrz?
16.11.2020
30.07.2020
Architekt Wnętrz Warszawa
Ukończyłam studia na wydziale architektury wnętrz, przy czym muszę powiedzieć iż same studia i uczelnia w sumie nie wiele mi dały. Za to najwięcej korzyści przyniosły mi praktyki w pracowni architektury wnętrz mgarchitekci https://mgarchitekci.pl/ Sama teoria to nie to samo co praktyka. Marzena😀
Maja
Czy uczelnia praktykowała/praktykuje konsultacje dla kandydatów na studia?
19.05.2020
16.01.2020
Alina
Dzien dobry! Jestem zainteresowana podjeciem studiow na kierunku architektura wnetrz na asp. Jezeli znalazlby sie ktos, kto studiuje na asp w gdansku lub warszawie i chcialby podzielic sie swoim doswiadczeniem bede bardzo wdzieczna :) moj email: alinaolszewska01@gmail.com
Orlija
Witam, chciałabym uzyskać informacje na temat uczelni od studenta na kierunku architektura wnętrz. Jeżeli jest dobra duszyczka, która by mnie wprowadziła „od kuchni” w klimat uczelni, to prosiłabym o kontakt na e-mail: orlija@vp.pl. Z góry serdecznie dziękuję. ;)
12.09.2019
26.06.2019
Grafika
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda poziom nauczania na wydziale grafiki? Z góry dziękuję.
student
Czy chodził ktoś z Was na podyplomówkę z Architektury Wnętrz? Jakie opinie? Podzielcie się swoją :) Nie wiem co mam wybrać ASP Łódź czy ASP Warszawa...
28.08.2018
20.05.2018
patrycja
Jestem na drugim roku archiektury wnętrz w trybie zaocznym i wszystkim zainteresowanym polecam te studia. Zdecydowanie łatwiej się dostać, bo składa się tylko teczkę z 15 pracami (nie trzeba przechodzić egzaminów praktycznych), a poziom jest równie wysoki co na dziennych :)
Olaf
Studiuje na Wydizlae Malarstwa na Asp w WarSzawie i uwierzcie mi, ze bardO łatwo dostać sie. Jest mało chętnych wiec biorą praktycznie każdego. Mowię poważnie. Jest powiedzmy 50 chętnych a 33 miejsca wiec nawet nie dwie osoby na jedno miejsce. Zróbcie dobra teczkę.
24.04.2018
26.09.2017
jestemczarna@gmail.com
Zdaje na ASP do Warszawy i dostałam się już na PJATK w Warszawie. Magisterium. Nie wiem co wybrać, bardzo przydałyby się mi jakieś informacje które przedmioty są najlepiej prowadzone, najgorzej i na co położony jest nacisk. Będę wdzięczna :)
Girl in Art School
Zapraszam na mojego bloga: www.girlinartschool.wordpress.com. Możecie poznać tam moją opinię o ASP i rady dotyczące rekrutacji :)
29.06.2016
16.06.2016
wzornictwo
wszystko, co się wiąże z kierunkiem wzornictwo na ASP w Warszawie oraz w Krakowie mnie interesuje.
Dorota
Czy aż tak trudno jest się dostać na malarstwo? Jak wygląda egzamin praktyczny?
30.11.2015
19.10.2015
alicja
przeczytałam Wasze komentarze, są różne także nipochlebne, więc zaczęłam szukac dalej także sprawdzajac ich oceny.... no kurcze ASP w Warszawie ma bardzo wysoka punktację na tle inych uczelni, nie tylko tych o artystycznym profiu, co więcej została wysoko oceniona przez blisko 250 osób, co tez pokazuje duży poziom niezadowolenia, zastanawiam się, czy nie jest tak , że sfrustrowani studenci (albo niedoszli studenci) nie wylewaja tutaj żalów, a tym zadowoloym zwyczajnie się nie chce nic napisać.... Ja myślę o Wydziale Grafiki, dlatego chętnie bym wysłucała właście opinii tych studentów najepiej z wyższych lat :-) jak Wy oceniacie uczelnię i czy jeszcze raz byście ja wybrali?
maturzysta
Ja zamierzam iść na historie sztuki na ASP. Kierunek wydaje się być bardzo ciekawy - oprócz samej historii sztuki dochodzą przedmioty plastyczne oraz zajęcia z psychologi, socjologi, prawa i administracji w ramach specjalizacji kultura miejsca. Mam nadzieję, że się dostanę, bo jest tylko 20 miejsc i pewnie spora konkurencja.
10.06.2014
19.03.2014
paula
Czy ktoś coś wie o historii sztuki na ASP?
paula
Czy ktoś coś wie o historii sztuki na ASP?
19.03.2014
17.01.2014
xxx
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie , bardzo proszę.
xxx
Mam takie pytanie : a gdzie jest wyższy poziom ?, na ASP na wydziale malarstwa w Warszawie czy na ASP na wydziale malarstwa w Toruniu?.
10.01.2014
27.05.2013
Kamka
Wybieram się w tym roku na ASP na architekturę. Mam do Was pytanko : jak mają dokładnie wyglądać te moje plansze ? Ja wiem, wymiar 100x70, ale czy mogę kilka prac umieścić na jednej takiej dużej ? Jak to jest ? Wiem, że rychło w czas, ale czasem i tak bywa :)
absolwent
ASP w Warszawie na pewno należy do ścisłej polskiej czołówki. Wystarczy spojrzeć na listę nazwisk wykładających tam artystów lub tych którzy z uczelnią byli i są związani ( Bałka, Kozyra, Tarasewicz, Żmijewski ...).Czy trudno się dostać ? być może, mi udało się za 1 razem, dyplom zrobiłem z wyróżnieniem. Bez kursów, konsultacji i nie wiadomo czego. Jeśli komuś zależy na tworzeniu sztuki i to jego całe życie, poświęca temu pracę, czas i energie bez kalkulacji "co to mi da?" z pewnością się odnajdzie. Ja dziś mam pracę w zawodzie, tworzę, wystawiam, publikuje. To tyle, pozdrawiam i życzę powodzenia !
23.05.2013
18.05.2013
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Sztukę mediów na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
Oleńka
Studiuję na 3 roku na wydziale wnętrz: - pracowni do wyboru z przedmiotu prowadzącego, czyli wnętrz jest aż jedna. Dlatego masa ludzi, która z profesorem (bo wiadomo, że z promotorem trzeba się dogadywać) się nie polubiła, nie ma innego wyjścia jak kończyć u niego. Na magisterskich również możemy wybrać tegoż profesora tylko. - Wykładowcy bardzo kompetentni, naprawdę. Najważniejsze: potwierdziło się to, co mówiono mi jak zdawałam: na ASP można zdawać TYLKO jeśli ma się dużo motywacji i samemu pracuje się ciężko i wykazuje inicjatywę, bo nikt Ci niczego sam nie zaproponuje i nie pomoże. Zaliczyć studia nie jest sukcesem - prawie każdy zdaje, ale żeby się czegoś nauczyć trzeba się bardzo namęczyć i dużo wymagać od wykładowców, a wtedy są bardzo pomocni.
29.04.2013
18.03.2013
Olka
Chciałam iść do Warszawy, ale słyszałam wiele, wiele negatywnych opinii. Rekrutacja to podobno koszmar. Mogą obejrzeć twoją teczkę, ale mogą też tego nie zrobić BO TAK. Po przeglądzie prac z teczki koleżanka miała swoje prace pomazane flamastrem. Raz podobno jeden z wykładowców podczas przeglądu teczek zaproponował, by puścić dalej wszystkich chłopców bez przeglądania ich prac. Słyszałam wiele takich negatywnych opinii z ust wielu osób, więc pewnie jest gdzieś ziarenko prawdy... a szkoda, bo chciałam mieszkać w Warszawie.
Mati
Zdajac na ASP w Warszawie zostalam odrzucona z wielkim hukiem choc chodzilam tam na kursy i bylam bardzo chwalona przez Profesorow nawet teczka mi nie preszla ale to bylo dawno a ta sama teczka przeszla i dostalam sie na Krakowska ASP i to z wzroznieniem
15.02.2013
05.01.2013
Punka
Warszawska ASP to syf, bagno, kanał... Poziom nauczania bez komentarza wystarczy sprawdzić jak ten burdel wypada na tle innych uczelni artystycznych,skorumpowana zydoskokomunistyczna kadra bez ambicji, o arhaicznych dokonaniach artystycznych, na ta uczelnie szkoda czasu, środków i energii.
sysia
Jaka przyszłość czeka mnie po skończeniu ASP? Bo wydaje mi się, że tam studiują ludzie, którzy mają swój własny świat, artyści, których nie obchodzą sprawy materialne :D Ja tez interesuję się sztuką ale jednak chciałabym potem móc zarabiać. Czy nie sądzicie, żeby studiować coś "poważniejszego" a malowanie traktować jako pasję?
03.12.2012
19.10.2012
kto jest na wzornictwie
czego moge sie spodziewac na kierunku wzornictwo na ASP w Warszawie? szukam wszelkich informacji na ten temat, jelsi ktos wie, to jaka inna szkole warto jeszcze brac pod rozwage z kierunkiem wzornictwo, tylko nie polecajcie mi Lodzi, bo tam nie chce studiowac, wole Warszawe, moze byc szkola platna, czy ktos slyszal o Viamoda??
rulz
To bardzo ważna opinia, ponieważ chciałem iść na te uczelnie.. jeszcze się waham.. mam do wyboru Łódź i Poznań.. nie wiem sam gdzie iść.. Tzn. jeszcze nie wiadomo, czy mnie przyjmą, ale liczę na tak, bo sumiennie się przygotowałem na wszystkie możliwości.. kwestia wyboru teraz
17.05.2012
02.04.2012
ema
Być może zostanę zlinczowana, ale przeniosłam się stąd do Wrocka. To tylko moje subiektywne odczucia, ale tutaj jakby podcinali mi skrzydła. Takie trochę parcie, że chce się być najlepszą uczelnią artystyczną, sama nie wiem. To niby dobra szkoła, ale właśnie trochę ograniczała mnie presją na wyniki i działanie
prawda
Wystarczy spojrzeć na listę mecenasów, od razu wiadomo, że wcale tak źle nie jest, jak to mogłoby się wydawać. Jeśli ktoś ma naprawdę talent i ciężko pracuje, to rzadko się zdarza, żeby nie został zauważony, taka prawda
31.03.2012
21.03.2012
pięknemarzenia
Piękne marzeenia panie marzycielski, ale to polska a nie elegancja francja . nie jest tak lekko, ale w czasie studiów dorabiałem sobie ssprzedawaniem obrazów i jakoś tam żyłem przy pomocy rodziców, teraz niestety nie kontynuuję artystycznej profesji tak, jakbym chciał, ale pracę znalazłem w podobnym kontekście
marzycielski
Ciężko pozostać tutaj optymistą widzę, ale i tak wierzę w siebie, szczęście i zdolności. ASP dostarczy mi warsztatu i będę mógł żyć w małym, drewnianym domku nad jeziorem, malując swoje obrazy i zarabiając tym na życie
11.03.2012
24.02.2012
romeo
Dokładnie, niestety w dzisiejszych czasach prawie wszystkim rządzi czwarta władza, czyli telewizja. Nie umiejętności, ale reklama pozwoli Ci w karierze..
doreere
Jeśli sam nie wyjdziesz z inicjatywą, to nie spodziewaj się manny z nieba. Niestety, taka realia. To my poszukujemy fundacji, a nie fundacje nas. Mecenasów sztuki jak na lekarstwo, nie wspominając, że często chodzi o nazwiska, a nie talent. Nie chcę tutaj obnosić się pychą i zadufaniem w sobie, ale już abstrahując ode mnie, jest wielu artystów lepszych niż światowe bestsellery i co z tego? Nic, nie masz pieniędzy, nie masz promocji. Co do samej uczelni nikt nie powstydziłby się tutaj studiować.
24.02.2012
17.02.2012
reere
To trochę smutne, ale nie ma innego rozwiązania? Słyszałem o różnych fundacjach, które pozwalają rozwijać swoje talenty, organizują wystawy itp. Czy trudno o kontakt z takimi instytucjami ? Same nie wychodzą z propozycjami ?
asia
niestety żyjemy w dziwnych i trudnych czasach. Dla młodych osób, które dopiero zaczynają swoją karierę bardzo trudno jest się przebić. W dzisiejszych czasach myśląc o karierze trzeba mieć pieniądze na promocję, zrealizowanie wystawy, bo rzadko zdarza się, że ktoś nam to da.. live is brutal.
13.02.2012
12.02.2012
ciekawski
Oglądałem akurat ostatnio program o polskich malarzach w usa. No nie przymierają głodem, wszystko jednak zalezy od siły przebicia i kontaktów z galeriami sztuki. Jak to jest w Polsce, ilu z was miało już swój wernisaż i może pochwalić się, że żyje ze sztuki ?
pseudoart
Jeśli praca na własny rachunek to tylko na rynek zachodni, czasami wschodni. W Polsce wyżyć raczej by było ciężko, nawet bardzo ciężko. Sama Akademia jest naprawdę dobra, chociaż rzeczywiście o Krakowie nasłuchałem się już tylu pozytywów, że czasem żałuję, że mnie tam nie ma..
30.01.2012
23.01.2012
wiz
Raczej praca w korporacji - jeśli chodzi o grafikę komp. Lub jak ktoś ma siłę to na własny rachunek
Graffiti
Absolwenci! Co robicie po skończonych studiach? Dacie radę wyżyć? Korporacje czy artystyczna niezależność?
18.01.2012
30.05.2011
Mistrz
Trójka z podium jest taka: ASP Krakow, ASP Poznan, ASP Warszawa.
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie