• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 00-068 Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 5, (+22) 826 62 51,

Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie to najstarsza polska uczelnia artystyczna. Pierwsi studenci pojawili się tu w 1816 roku - od tego czasu w murach uczelni naucza się malarstwa, rzeźby czy grafiki.

Ale historia to nie wszystko - ASP w Warszawie stawia również na nowoczesność. Stąd nowoczesne kierunki, które oferują Wydział Sztuki Mediów, Wydział Zarządzania Kulturą Wizualną, Wydział Scenografii czy Wydział Wzornictwa. A oprócz klasycznych kierunków artystycznych przeplatają się tu takie dyscypliny jak historia sztuki, socjologia, filozofia, prawo, politologia.

Warszawska Akademia Sztuk Pięknych to uczelnia odpowiednia dla osób z zacięciem artystycznym, którzy inspirację odnajdują w murach z dużymi tradycjami.


Ocena uczelni

8.56 / 10
433 głosów

Opinie (53)
Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie, ASP Warszawa

anna007k
Proszę o opinie- info wydział wzornictwa -projektowanie odzieży
02.06.2022
03.07.2021
Magda
Czy posiada ktoś zeszłoroczną listę ilości chętnych na jedno miejsce? Wydział konserwacji i restauracji dzieł
P.
Posiadam pokazne zbiory oryginalnych prac (rysunki, szkice, obrazy) absolwenta i adiunkta ASP w Warszawie sp. Pawla Niedzielskiego. Prosze o kontakt. Piotr: skiandska89@gmail.com.
21.05.2021
15.04.2021
Słomka
PROJEKTOWANIE MODY. Zobaczcie filmik FutbOla na yt i facebooka Maurycego Zylbera (koniecznie z komentarzami), powiedzieć, że włos się jeży na głowie i serce pęka to nic nie powiedzieć.
miki
Trudno sie studiuj architkture wnetrz albo sztuki mediów? Da rade pracować od pierwszego roku?
12.04.2021
05.04.2021
AG
Czy trzeba mieć wysoki poziom zdolności rysunku i malarstwa na sztukę mediów? Czy w rok da się przygotować do egzaminów? Ktoś ze sztuki mediów chciałby opisać swoje odczucia?
A.
Cześć Julek, jestem studentką na rzeźbie i wg mnie- jest spoko, ale ważne jest to, żeby wiedzieć, co się chce robić lub mieć chęć do eksperymentowania w różnych pracowniach! Pierwszy rok jest cięższy, a drugi i każdy kolejny jest trochę lżejszy :)
28.03.2021
26.03.2021
Julek
Jak oceniacie rzeźbę na asp? Warto?
eggplant
ktoś ze scenografii? :) i mógłby opisać swoje wrażenia
25.03.2021
14.01.2021
Jagna
Co powiecie o studiach na grafice lub wzornictwie? Chodzi mi o stronę praktyczną. Jakie są pracownie, nastawienie prowadzących itp.
Wiktoria
czy mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących Architektury Wnętrz? email wiktoria.michalak67@gmail.com
16.11.2020
16.11.2020
wiktoria.m
Witam, czy mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących Architektury Wnętrz?
Architekt Wnętrz Warszawa
Ukończyłam studia na wydziale architektury wnętrz, przy czym muszę powiedzieć iż same studia i uczelnia w sumie nie wiele mi dały. Za to najwięcej korzyści przyniosły mi praktyki w pracowni architektury wnętrz mgarchitekci https://mgarchitekci.pl/ Sama teoria to nie to samo co praktyka. Marzena😀
30.07.2020
19.05.2020
Maja
Czy uczelnia praktykowała/praktykuje konsultacje dla kandydatów na studia?
Alina
Dzien dobry! Jestem zainteresowana podjeciem studiow na kierunku architektura wnetrz na asp. Jezeli znalazlby sie ktos, kto studiuje na asp w gdansku lub warszawie i chcialby podzielic sie swoim doswiadczeniem bede bardzo wdzieczna :) moj email: alinaolszewska01@gmail.com
16.01.2020
12.09.2019
Orlija
Witam, chciałabym uzyskać informacje na temat uczelni od studenta na kierunku architektura wnętrz. Jeżeli jest dobra duszyczka, która by mnie wprowadziła „od kuchni” w klimat uczelni, to prosiłabym o kontakt na e-mail: orlija@vp.pl. Z góry serdecznie dziękuję. ;)
Grafika
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda poziom nauczania na wydziale grafiki? Z góry dziękuję.
26.06.2019
28.08.2018
student
Czy chodził ktoś z Was na podyplomówkę z Architektury Wnętrz? Jakie opinie? Podzielcie się swoją :) Nie wiem co mam wybrać ASP Łódź czy ASP Warszawa...
patrycja
Jestem na drugim roku archiektury wnętrz w trybie zaocznym i wszystkim zainteresowanym polecam te studia. Zdecydowanie łatwiej się dostać, bo składa się tylko teczkę z 15 pracami (nie trzeba przechodzić egzaminów praktycznych), a poziom jest równie wysoki co na dziennych :)
20.05.2018
24.04.2018
Olaf
Studiuje na Wydizlae Malarstwa na Asp w WarSzawie i uwierzcie mi, ze bardO łatwo dostać sie. Jest mało chętnych wiec biorą praktycznie każdego. Mowię poważnie. Jest powiedzmy 50 chętnych a 33 miejsca wiec nawet nie dwie osoby na jedno miejsce. Zróbcie dobra teczkę.
jestemczarna@gmail.com
Zdaje na ASP do Warszawy i dostałam się już na PJATK w Warszawie. Magisterium. Nie wiem co wybrać, bardzo przydałyby się mi jakieś informacje które przedmioty są najlepiej prowadzone, najgorzej i na co położony jest nacisk. Będę wdzięczna :)
26.09.2017
29.06.2016
Girl in Art School
Zapraszam na mojego bloga: www.girlinartschool.wordpress.com. Możecie poznać tam moją opinię o ASP i rady dotyczące rekrutacji :)
wzornictwo
wszystko, co się wiąże z kierunkiem wzornictwo na ASP w Warszawie oraz w Krakowie mnie interesuje.
16.06.2016
30.11.2015
Dorota
Czy aż tak trudno jest się dostać na malarstwo? Jak wygląda egzamin praktyczny?
alicja
przeczytałam Wasze komentarze, są różne także nipochlebne, więc zaczęłam szukac dalej także sprawdzajac ich oceny.... no kurcze ASP w Warszawie ma bardzo wysoka punktację na tle inych uczelni, nie tylko tych o artystycznym profiu, co więcej została wysoko oceniona przez blisko 250 osób, co tez pokazuje duży poziom niezadowolenia, zastanawiam się, czy nie jest tak , że sfrustrowani studenci (albo niedoszli studenci) nie wylewaja tutaj żalów, a tym zadowoloym zwyczajnie się nie chce nic napisać.... Ja myślę o Wydziale Grafiki, dlatego chętnie bym wysłucała właście opinii tych studentów najepiej z wyższych lat :-) jak Wy oceniacie uczelnię i czy jeszcze raz byście ja wybrali?
19.10.2015
10.06.2014
maturzysta
Ja zamierzam iść na historie sztuki na ASP. Kierunek wydaje się być bardzo ciekawy - oprócz samej historii sztuki dochodzą przedmioty plastyczne oraz zajęcia z psychologi, socjologi, prawa i administracji w ramach specjalizacji kultura miejsca. Mam nadzieję, że się dostanę, bo jest tylko 20 miejsc i pewnie spora konkurencja.
paula
Czy ktoś coś wie o historii sztuki na ASP?
19.03.2014
19.03.2014
paula
Czy ktoś coś wie o historii sztuki na ASP?
xxx
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie , bardzo proszę.
17.01.2014
10.01.2014
xxx
Mam takie pytanie : a gdzie jest wyższy poziom ?, na ASP na wydziale malarstwa w Warszawie czy na ASP na wydziale malarstwa w Toruniu?.
Kamka
Wybieram się w tym roku na ASP na architekturę. Mam do Was pytanko : jak mają dokładnie wyglądać te moje plansze ? Ja wiem, wymiar 100x70, ale czy mogę kilka prac umieścić na jednej takiej dużej ? Jak to jest ? Wiem, że rychło w czas, ale czasem i tak bywa :)
27.05.2013
23.05.2013
absolwent
ASP w Warszawie na pewno należy do ścisłej polskiej czołówki. Wystarczy spojrzeć na listę nazwisk wykładających tam artystów lub tych którzy z uczelnią byli i są związani ( Bałka, Kozyra, Tarasewicz, Żmijewski ...).Czy trudno się dostać ? być może, mi udało się za 1 razem, dyplom zrobiłem z wyróżnieniem. Bez kursów, konsultacji i nie wiadomo czego. Jeśli komuś zależy na tworzeniu sztuki i to jego całe życie, poświęca temu pracę, czas i energie bez kalkulacji "co to mi da?" z pewnością się odnajdzie. Ja dziś mam pracę w zawodzie, tworzę, wystawiam, publikuje. To tyle, pozdrawiam i życzę powodzenia !
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Sztukę mediów na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
18.05.2013
29.04.2013
Oleńka
Studiuję na 3 roku na wydziale wnętrz: - pracowni do wyboru z przedmiotu prowadzącego, czyli wnętrz jest aż jedna. Dlatego masa ludzi, która z profesorem (bo wiadomo, że z promotorem trzeba się dogadywać) się nie polubiła, nie ma innego wyjścia jak kończyć u niego. Na magisterskich również możemy wybrać tegoż profesora tylko. - Wykładowcy bardzo kompetentni, naprawdę. Najważniejsze: potwierdziło się to, co mówiono mi jak zdawałam: na ASP można zdawać TYLKO jeśli ma się dużo motywacji i samemu pracuje się ciężko i wykazuje inicjatywę, bo nikt Ci niczego sam nie zaproponuje i nie pomoże. Zaliczyć studia nie jest sukcesem - prawie każdy zdaje, ale żeby się czegoś nauczyć trzeba się bardzo namęczyć i dużo wymagać od wykładowców, a wtedy są bardzo pomocni.
Olka
Chciałam iść do Warszawy, ale słyszałam wiele, wiele negatywnych opinii. Rekrutacja to podobno koszmar. Mogą obejrzeć twoją teczkę, ale mogą też tego nie zrobić BO TAK. Po przeglądzie prac z teczki koleżanka miała swoje prace pomazane flamastrem. Raz podobno jeden z wykładowców podczas przeglądu teczek zaproponował, by puścić dalej wszystkich chłopców bez przeglądania ich prac. Słyszałam wiele takich negatywnych opinii z ust wielu osób, więc pewnie jest gdzieś ziarenko prawdy... a szkoda, bo chciałam mieszkać w Warszawie.
18.03.2013
15.02.2013
Mati
Zdajac na ASP w Warszawie zostalam odrzucona z wielkim hukiem choc chodzilam tam na kursy i bylam bardzo chwalona przez Profesorow nawet teczka mi nie preszla ale to bylo dawno a ta sama teczka przeszla i dostalam sie na Krakowska ASP i to z wzroznieniem
Punka
Warszawska ASP to syf, bagno, kanał... Poziom nauczania bez komentarza wystarczy sprawdzić jak ten burdel wypada na tle innych uczelni artystycznych,skorumpowana zydoskokomunistyczna kadra bez ambicji, o arhaicznych dokonaniach artystycznych, na ta uczelnie szkoda czasu, środków i energii.
05.01.2013
03.12.2012
sysia
Jaka przyszłość czeka mnie po skończeniu ASP? Bo wydaje mi się, że tam studiują ludzie, którzy mają swój własny świat, artyści, których nie obchodzą sprawy materialne :D Ja tez interesuję się sztuką ale jednak chciałabym potem móc zarabiać. Czy nie sądzicie, żeby studiować coś "poważniejszego" a malowanie traktować jako pasję?
kto jest na wzornictwie
czego moge sie spodziewac na kierunku wzornictwo na ASP w Warszawie? szukam wszelkich informacji na ten temat, jelsi ktos wie, to jaka inna szkole warto jeszcze brac pod rozwage z kierunkiem wzornictwo, tylko nie polecajcie mi Lodzi, bo tam nie chce studiowac, wole Warszawe, moze byc szkola platna, czy ktos slyszal o Viamoda??
19.10.2012
17.05.2012
rulz
To bardzo ważna opinia, ponieważ chciałem iść na te uczelnie.. jeszcze się waham.. mam do wyboru Łódź i Poznań.. nie wiem sam gdzie iść.. Tzn. jeszcze nie wiadomo, czy mnie przyjmą, ale liczę na tak, bo sumiennie się przygotowałem na wszystkie możliwości.. kwestia wyboru teraz
ema
Być może zostanę zlinczowana, ale przeniosłam się stąd do Wrocka. To tylko moje subiektywne odczucia, ale tutaj jakby podcinali mi skrzydła. Takie trochę parcie, że chce się być najlepszą uczelnią artystyczną, sama nie wiem. To niby dobra szkoła, ale właśnie trochę ograniczała mnie presją na wyniki i działanie
02.04.2012
31.03.2012
prawda
Wystarczy spojrzeć na listę mecenasów, od razu wiadomo, że wcale tak źle nie jest, jak to mogłoby się wydawać. Jeśli ktoś ma naprawdę talent i ciężko pracuje, to rzadko się zdarza, żeby nie został zauważony, taka prawda
pięknemarzenia
Piękne marzeenia panie marzycielski, ale to polska a nie elegancja francja . nie jest tak lekko, ale w czasie studiów dorabiałem sobie ssprzedawaniem obrazów i jakoś tam żyłem przy pomocy rodziców, teraz niestety nie kontynuuję artystycznej profesji tak, jakbym chciał, ale pracę znalazłem w podobnym kontekście
21.03.2012
11.03.2012
marzycielski
Ciężko pozostać tutaj optymistą widzę, ale i tak wierzę w siebie, szczęście i zdolności. ASP dostarczy mi warsztatu i będę mógł żyć w małym, drewnianym domku nad jeziorem, malując swoje obrazy i zarabiając tym na życie
romeo
Dokładnie, niestety w dzisiejszych czasach prawie wszystkim rządzi czwarta władza, czyli telewizja. Nie umiejętności, ale reklama pozwoli Ci w karierze..
24.02.2012
24.02.2012
doreere
Jeśli sam nie wyjdziesz z inicjatywą, to nie spodziewaj się manny z nieba. Niestety, taka realia. To my poszukujemy fundacji, a nie fundacje nas. Mecenasów sztuki jak na lekarstwo, nie wspominając, że często chodzi o nazwiska, a nie talent. Nie chcę tutaj obnosić się pychą i zadufaniem w sobie, ale już abstrahując ode mnie, jest wielu artystów lepszych niż światowe bestsellery i co z tego? Nic, nie masz pieniędzy, nie masz promocji. Co do samej uczelni nikt nie powstydziłby się tutaj studiować.
reere
To trochę smutne, ale nie ma innego rozwiązania? Słyszałem o różnych fundacjach, które pozwalają rozwijać swoje talenty, organizują wystawy itp. Czy trudno o kontakt z takimi instytucjami ? Same nie wychodzą z propozycjami ?
17.02.2012
13.02.2012
asia
niestety żyjemy w dziwnych i trudnych czasach. Dla młodych osób, które dopiero zaczynają swoją karierę bardzo trudno jest się przebić. W dzisiejszych czasach myśląc o karierze trzeba mieć pieniądze na promocję, zrealizowanie wystawy, bo rzadko zdarza się, że ktoś nam to da.. live is brutal.
ciekawski
Oglądałem akurat ostatnio program o polskich malarzach w usa. No nie przymierają głodem, wszystko jednak zalezy od siły przebicia i kontaktów z galeriami sztuki. Jak to jest w Polsce, ilu z was miało już swój wernisaż i może pochwalić się, że żyje ze sztuki ?
12.02.2012
30.01.2012
pseudoart
Jeśli praca na własny rachunek to tylko na rynek zachodni, czasami wschodni. W Polsce wyżyć raczej by było ciężko, nawet bardzo ciężko. Sama Akademia jest naprawdę dobra, chociaż rzeczywiście o Krakowie nasłuchałem się już tylu pozytywów, że czasem żałuję, że mnie tam nie ma..
wiz
Raczej praca w korporacji - jeśli chodzi o grafikę komp. Lub jak ktoś ma siłę to na własny rachunek
23.01.2012
18.01.2012
Graffiti
Absolwenci! Co robicie po skończonych studiach? Dacie radę wyżyć? Korporacje czy artystyczna niezależność?
Mistrz
Trójka z podium jest taka: ASP Krakow, ASP Poznan, ASP Warszawa.
30.05.2011
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku