• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Nauk Stosowanych Mazovia Filia w Otwocku

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 05-400 Otwock, ul. Armii Krajowej 13, (+22) 719 52 15, info@mazovia.edu.pl

Akademia Nauk Stosowanych Mazovia Filia w Otwocku dawniej Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa - Filia w Otwocku została założona w 2019 roku. Oferuje studia I stopnia na kierunku pielęgniarstwo oraz studia podyplomowe Master of Business Administration. Uczelnia położona jest w mieście znanym niegdyś jako jedno z największych uzdrowisk nizinnych w Polsce. Nowoczesny budynek siedziby Filii w Otwocku otoczony jest świerkowym parkiem będącym wspomnieniem uzdrowiskowych czasów.

Akademia Mazovia obiera sobie za cel kształcenie elit społecznych, dbających o dobro i interes kraju, upowszechniających wiedzę i godne naśladowania postawy obywatelskie.

Sprawdź listę wymaganych podczas rekrutacji dokumentów i dowiedz się więcej na temat Filii w Otwocku.


Ocena uczelni

6.16 / 10
85 głosów

Opinie (26)
Akademia Nauk Stosowanych Mazovia Filia w Otwocku, Mazovia Otwock

PP
Mała jak mogę się skontaktować z Tobą? Chciałam dopytać o kilka spraw zw z tą uczelnią. Zastanawiam się nad złożeniem tu dokumentów rekrutacyjnych
04.10.2023
17.08.2023
Mała
Pielęgniarstwo to jakaś pomyłka ciągle podnoszą koszty za semestry, które są i tak dużo wyższe od Warszawy nawet!. Bo mają zapis w umowie... Słabe to jest. Zajęcia mógłby być więcej online ale nie potrafią tego ogarnąć. Jeden wielki haos jest na tej uczelni ....
Jolanta
pielęgniarstwo polecam bo studia ciekawe, uczelnia jest przychylna studentom
09.08.2022
11.01.2022
Bożena
Polecam , MBA ciekawie, uczyć się trzeba, przedmioty zależy od wykładowcy zachowania organizacyjne ciekawe
Przemek
spoko, siostra jest na pielęgniarstwie jest zadowolona z ja budownictwienie
25.10.2021
24.10.2021
Zarządzanie i MBA
Jestem na ZARZĄDZENIU... mi się bardzo podoba , jest kobieta na Zachowaniach Organizacyjnych Pani Orzełowska ..konkretna, widać że bardzo ogarnięta ja polecam
Magda
Bardzo nieprzyjemne odczucia, szkoła przyjmuje zgłoszenia ( i opłaty ) na kierunki o których wie , że nie będą uruchomione narażając kandydatów na ponoszenie kosztów. Bałagan organizacyjny. Brak odpowiedzi na złożone pisma, brak zwrotu opłat. Jeśli takie sa standardy w prowadzeniu istytucji zaufania publicznego jakim jest uczelnia to zdecydowanie nie jest to to, czego powinna uczyć się młodzież. Nie polecam.
18.10.2021
27.02.2021
Ja
W 2012 r. pisalam prace na tej uczelni pod kierunkiem prof. dr hab. Andrzeja Jasińskiego, pracownika rowniez Katedry Zarządzania na Uniwersytecie Warszawskim. Powiedział jasno, szkoła w której uczę mnie nie interesuje, traktuje studentów na wszystkich uczelniach tak samo i na takim samym poziomie wymagam od nich zarowno prac jak i ich obrony. Nie wiem jak u innych, ale u mnie latwo nie bylo. Wiele razy jezdzilam na Uw cos dowieźc, cos poprawic, dopytac. Zdalam na 5. Skonczylam kilka innych szkol i poziom otwockiej byl wyrownany. Wtedy byla to Wyzsza Szkola Przedsiebiorczosci i Nauk Spolecznych. Nie wiem dlaczego tak czesto zmienia nazwy, a moze to inne szkoly?
Katka
czytam komentarze i zgłupiałam .... jakie pielęgniarstwo? oni mają studia ekonomiczne chyba tylko. Tak by wynikało ze strony z tych info tutaj na stronie: jest zarządzanie i FiR. Jak oceniacie Zarządzanie? warto?
01.10.2019
19.11.2016
maturzystka
dlaczego szkoła z Otwocka ma w nazwie Warszawę??? O co chodzi, że oni zmienili nazwę? jak jest na finansach?
pielegniarstwo
kto się wybiera do nich na pielęgniarstwo? jakieś opinie o tej szkole? dlaczego zmienili nazwę???
23.09.2016
31.08.2015
oferta
czy oni maja Administrację??? Kto tak studiował / studiuje i może coś więcej napisać?
Beata
Do anonimowego absolwenta. Także jestem absolwentką nr albumu 1091. To ty piszesz brednie i bez żadnych konkretów. Magisterkę robiłam na UW i mam porównanie, WSPiNS nie jest żadna lipą i jak komuś zależało to coś dostał. Ale miałam takich kolegów, co za przeproszeniem d… lizali aby dostać 3, a teraz głupoty opowiadają, że niski poziom. Jak ktoś miernota, to żadna uczelnia mu nie pomoże, a do tego jeszcze bez honoru. Pewnie tego nie zrozumiesz ale człowiek normalny, nawet gdyby studiował w kiepskiej uczelni, to do tego się nie przyzna, bo to świadczy o nim. To tak jakbyś wszystkim opowiadał, że twoja matka była dziwką a ojciec złodziejem.
13.11.2013
13.11.2013
podyplomowe
a podyplomowe ktoś robił o nich???
student
normalna porządka szkola, jestem zadowolony z wyboru,
13.11.2013
13.11.2013
ania s
Podyplomówka z Administracji super. Polecam!
absolwent
Jezu! Kto to pisze te opinie? Chyba komuś zapłacili albo sami siedzą i piszą te farmazony. Mała, nic nie znacząca szkółka, kadra średnia lub słaba - prawdziwych wykładowców na palcach jednej ręki policzyć, jednym słowem lipa nie żadna Uczelnia Wyższa, sklep z dyplomami po prostu.
22.08.2013
16.08.2013
monika
Polecam Wyższą Szkołę w Otwocku, wysoki poziom nauczania i fajnie prowadzone zajęcia
kaśka
fajna uczelnia, nieduża, ale z dobrą atmosferą. dobry kontakt z wykładowcami i miła, pomocna obsługa w dziekanacie
01.08.2013
10.06.2013
marek cabaj
absolwent wspins
aga
Bardzo dobra kadra, sprawnie działający dziekanat, dobrze zaopatrzona biblioteka, przyjazna atmosfera. Osobiście polecam.
19.02.2013
02.02.2013
alfa
zajęcia prowadzone na wysokim poziomie i miła obsługa
gospodarka przestrzenna
mnie interesuje kierunek gospodarka przedstrzenna, czy mozecie napisac, cos wiecej na ten temat?
26.11.2012
18.07.2012
sami
szkoła nauk społecznych a z kierunków tylko zarządzanie i administracja, o co chodzi? Dlaczego nie ma żadnej pedagogiki, socjologi czy czegoś takiego?
krystian
studiuję tu zarządzanie i wcale bym nie powiedział, że kadra jest na najwyższym poziomie. Tytuł profesora czy doktora nie świadczy wcale o ich wiedzy, albo może nie potrafia jej nam przekazać? bądź co bądź nie polecam, to strata czasu, i tak pracuję już w innej branży i na pewno po zakończeniu zarządzania na tej uczelni nie będę miał szansy na zmianę roboty. a szkoda
04.07.2012
07.02.2012
radzik
Miła atmosfera, kadra na najwyższym poziomie, właściwie sami profesorowie i doktorzy. Łatwy kontakt z wykładowcami i rzetelne prowadzone zajęcia
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Białostocka
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT