• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (232)
lekarski
Widzę, że już inni pytali o kierunek lekarski na UKSW, ale ja też wracam z pytaniem o to samo :-) Jak oceniacie studia medyczne? może macie porównanie z WUM? czego się spodziewać, i gdzie odbywaja się zajęcia?
13.04.2021
15.02.2021
xxx
Myślę o pójściu na matematykę na tej uczelni jednak potrzebuję opinii osoby już tam studiującej. Czy warto, czy jest ciężko się utrzymać i dostać, jak atmosfera i jak to wygląda z tym Kościołem obecnym w życiu studentów bo jednak mnie to lekko przeraża.
Absolwent
Informatyka - przedmioty matematyczne są przez większość wykładowców dobrze prowadzone, ale programowanie zdecydowanie powinno inaczej wyglądać. Laboratoria w I semestrze polegają na tym, że trzeba samemu robić partię zadań przewidzianą na dany dzień, do robienia tych zadań jest potrzebna wiedza inna niż ta z wykładu, część informacji jest we wskazówkach, ale wielu nie ma, nie ma też ż wspólnego robienia zadań albo pokazywania sposobów rozumowania, co 2 tygodnie jest sprawdzian oparty na wiedzy z tych zadań, ale zadania nie są sprawdzane pod kątem poprawności rozwiązania tylko pod kątem samodzielności rozwiązania. W II i III semestrze każde laboratoria z programowania to sprawdzian, jest tu już tylko praca własna. Jeżeli ktoś nie uczył się wcześniej programowania, to może mieć trudności z zaliczeniem części przedmiotów.
26.12.2020
23.12.2020
Piotr
Skończyłem inżynierię środowiska (inż.) i z całą stanowczością mogę polecić ten kierunek innym. Zajęcia są bardzo ciekawe szczególnie zajęcia laboratoryjne i projektowe. Widać, że większość zajęć prowadzą pasjonaci. Ucz się trzeba jak wszędzie, więc nie widzę różnicy czy skończyłbym PW, SGGW czy jeszcze jakąś inną uczelnie. Jeśli ktoś chce pracować w zawodzie nie będzie miał problemu ze znalezieniem pracy po tym kierunku na UKSW. Ja i większość osób z którymi mam kontakt pracuje w zawodzie i bardzo miło wspomina studia. Oczywiście jakieś kwiatuszki się znajdą ;) Odpowiadając na pojawiające się pytanie "Czy to prawda, że przed każdymi wykładami trzeba się modlić?" - nigdy nie było takich praktyk. Planuję wrócić na WBNS na studia mgr bo potrzebuje zrobić uprawnienia w pełnym zakresie i na pewno będzie to dobry wybór.
Kik
Jakie progi na lekarskim? Łatwiej się dostać niż na medyczną?
14.12.2020
04.11.2020
Maja
Dzień dobry, jako obywatel Polski, są opłaty za kierunek nursing? Jak tak, to ile wynosi koszt?
Ada
Dziękuję za odpowiedź. Liczyłam na informacje kuluarowe. Może studenci/absolwenci coś dopowiedzą?
03.11.2020
03.11.2020
Biuro Informacji i Promocji UKSW
odpowiedź dla Ada z dnia 02.11.2020
Dzień dobry, wszelkie informacje na temat kierunku prawo kanoniczne może znaleźć na stronie Biura Rekrutacji UKSW: https://rekrutacja.uksw.edu.pl/prawo-kanoniczne Pozdrawiam
Ada
z tego co wiem prawo kanoniczne w Warszawie jest tylko na tej uczelni? W ogóle jest na nielicznych. Czy łatwiej się dostać niż na zwykłe prawo? I ogólnie lżejsze studia, czy porównywalne?
02.11.2020
23.09.2020
Adam
Jakie progi w tym roku na dziennikarstwo?
TL
Hej. Jak kierunek lekarski na tej uczelni
17.09.2020
14.08.2020
Filip
Chcę studiować prawo kanoniczne. Rozważam też Kraków - niewiele uczelni oferuje te studia. Co powiecie o UKISW?
tymek
heja Wam, studiowal ktoś lub studiuje tutaj informatyke zaocznie i się może wypowiedzieć odnośnie tego kierunku tutaj ?
09.08.2020
06.07.2020
Maturzusta
Trudno jest sie dostać na administrację ?
Maja
Jakie w zeszłym roku były progi punktowe na prawo i prawo kanoniczne?
06.07.2020
23.06.2020
martyniak
Zrobiłam na tej uczelni licencjat i magistra z chemii i wspominam całkiem nieźle te lata (12-17). Wykładowcy i ćwiczeniowy super, studenci mieli dostęp do fajnego sprzętu w IChF i IChO - ponad 90% zajęć praktycznych odbywało się właśnie tam. Oczywiście były wyjątki jeśli idzie o wykładowców gdzie zajęcia były tragiczne, a egzamin jakiś kosmos (zakres materiału wychodzący poza materiał i książkę z której musieliśmy korzystać), ale chyba wszędzie trafi jeden tak przypadek. Ogólnie polecam, chyba że od tego czasu coś się zmieniło.
G-ii
Poszukuję opinii nt. prawa zaocznego. Czy studenci/absolwenci są zadowoleni? Czy wykładowcy chcą przekazywać wiedzę i ciekawie prowadzą zajęcia? Czy to praktycy czy tylko teoretycy? Porównując program studiów z programami na innych uczelniach, nie jestem do końca przekonany co do UKSW, ale cena kształcenia jest już dużo atrakcyjniejsza. Czy wymagania językowe (j. ang.) są wysokie? Języki obce nie są moją mocną stroną, a nie chciałbym nie móc skończy studiów z powodu egzaminu językowego. Nie obawiam się przedmiotów w języku polskim (nawet logiki, no może trochę KPA i PSA), ale języka strasznie się obawiam. Studia prawnicze chcę potraktować jako uzupełnienie mojego dotychczasowego wykształcenia. Będę wdzięczny za odpowiedzi studentów i absolwentów WPiA UKSW ;)
03.06.2020
09.05.2020
Karolina
Jeśli macie konkretne pytania zapraszam do grupy na facebooku: @wrobelistudia-wszytsko o studiach. Powoli się rozwijamy ;)
asia
Korzystacie z akademików tej uczeni? Jak jest?
04.05.2020
30.04.2020
Olik
Czy jest ktoś tutaj, kto studiuje pielęgniarstwo na tej uczelni?
Isia
Czy filologia włoska jest uruchamiana co roku? Są zawsze nabory?
28.04.2020
25.02.2020
MatematykaUKSW
Hey, studiuje matme na UKSW na 1 roku i mogę powiedzieć, że poziom nauczania na starcie nie jest aż tak bardzo ostry, tematy w miarę powoli przerabiane, o wszystko można się pytać wykładowcy, chociaż jak to w matematyce zawsze będą jakieś schody od razu mówię!!! Niestety dla mnie trudnym przedmiotem okazała się logika w 1 semestrze i tu bardzo dużo osób nie zalicza za pierwszym razem. Jednak wiele osób studiujących, czasem nie wie do końca na czym polega studiowanie. Studiowanie polega na SAMODZIELNYM zdobywaniu wiedzy, czerpiąc korzyści z dostępnych zasobów, a nie jak wszyscy studiujący oczekują, że wykładowca za wszystko odpowiada i potem za niezaliczenia cała wina jest zwalana na wykładowcę! Żenada!!! Nie wiem czy wiecie, ale książki to się CZYTA SAMEMU i zdobywa wiedzę. A jeśli ktoś nie ogarnia z książki matematyki za dobrze i przychodzi na studia tylko po dyplomik to niech wypierdziela na inne studia za przeproszeniem... Ogółem trzeba znieść ciągle narzekanie studentów matmy 1 i 2 roku na UKSW, że jakie to trudne, nie do przejścia blablabla. Nie dajcie się im omamić. Jak chcecie się porządnie nauczyć to idźcie swoją drogą i nie patrzcie na innych. Najwięcej zależy od Was. To że oni nie zostaną matematykami, nie znaczy, że wy nie zostaniecie. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Student 1 roku :)
Asia
Czy na administrację będzie teraz nabór?
22.01.2020
06.12.2019
vfdhdh
Nie wiem, jak na innych kierunkach, ale na archeologii nikt nie jeździ na Erazmusa, to nie ma czegoś takiego, jak procedura decyzyjna, tylko ew. test z języka
Adam
Kiedy należy rozpocząć formalności związane z Erasmusem? Jak długo trwają procedury decyzyjne?
27.11.2019
28.10.2019
Asia
Polecacie akademiki UKSW?
Iza
JAk wygląda kwestia wyjazdów zagranicznych? Podzielcie się doświadczeniami.
17.10.2019
03.10.2019
Lena
Studiuję tu dziennikarstwo. Bywają gorsze momenty i wykładowcy, ale ogólnie ok.
Milena
Hej :) mam pytanie chciałabym się przenieść na zaoczny kierunek prawo I semestr, czy może ktoś jest z tego kierunku? Jeśli tak proszę o kontakt :) milos1997@o2.pl
01.10.2019
24.09.2019
Lechu
Podbijam pytanie o bezpieczeństwo wewnętrzne.
ewa
Ktoś z Was zaczyna teraz studia na Muzeologii?
21.09.2019
20.09.2019
MARTA
Hej hej, czy na filozofii II stopnia jest rozliczenie roczne? Proszę o potwierdzone info
LD
Studia podyplomowe coach rodzinny na Uniwersytecie Kard. Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Poszukuję opinii. Z góry dziękuję.
16.09.2019
20.08.2019
Karol - Informatyka
Czy polecacie Informatykę II stopień? Jak jest na tej uczelni? Jaki poziom?
opinie o BW
Planuje bezpieczenstwo wewnetrzne - jak jest?
27.07.2019
22.07.2019
Karolina 257 7 3 8
Czy ktoś może próbował przenieść się z prawa kanonicznego na zwykłe ?
Przyszły student
Trudno dostać się na Ekonomię na UKSW?
15.07.2019
05.07.2019
Maturzysta
Ktoś może studiuje informatykę na UKSW?
Boktoś
Hej. Jakie opinie co do studiowania na UKSW II stopnia :) ,
30.06.2019
30.06.2019
Kasandra
Cześć :) Planuje iść na UKSW dziennie albo zaocznie co do kierunku jeszcze nie mam pewności albo administracja lub bezpieczeństwo wewnętrzne. Jakie macie opinie co do tej uczelni i do tych kierunków?
wiikki1
halohalo, na UKSW są opłaty za studia niestacjonarne, można płacić z góry, badź rozłozyć na dwie spłaty.. Ale czy jest możliwość rozłożenia tego na większe raty?
26.06.2019
26.06.2019
Ewa
Hej wszystkim, czy ktoś moze mi powiedziecz czy warto wybrac sie na ta uczelnie na zaoczna psychologie? prosze o opinie
majka
Jakie są/były progi punktowe na dziennikarstwie? Trudno się dostać. Wolę uczelnię publiczną.
14.06.2019
06.06.2019
brycho
szanowni oceniający, nie dziwcie się poziomowi na UKSW. Generalnie uczelnie dostosowują się do oczekiwań studentów tzn. "płace i wymagam ukończenia". Studiowałem na UKSW, kończyłem podyplomowe na UW i Łazarskim. Wszędzie podobnie , oczekujecie papierka to go dostajecie. Wspomnienia z UKSW mam dobre , kadra OK (zdarzają się oczywiście "kwiatki" tak jak wszędzie) a i zasób przekazanej wiedzy dość obszerny
Info o UKSW
Interesuje mnie studiowanie na kierunku Człowiek w Cyberprzestrzeni na UKSW, jednak nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat kierunku jak i uczelni, nie mówiąc o dniu otwartym. Czy jest jakaś grupa np na fb z obecnymi studentami, na której można by dowiedzieć się czegokolwiek?
31.03.2019
31.03.2019
PPP
Witam, interesuje mnie niestacjonarna administracja na tej uczelni, warto?
Studentka
Studiuję na WPiA, nie polecam tej uczelni nikomu. Brak szacunku do studenta, zawsze jest nam robione pod górę. Wielu wykładowców wymaga posiadania takiej wiedzy na egzamin jaka sami mają. Często wystawiają oceny bez sprawdzenia pracy, tzw loteria :) możesz się uczyć ale mieć pecha i 2 w usosie. W każdym semestrze trafia się chociaż jeden taki wykładowca. Na tej uczelni wiedza nie ma żadnego odzwierciedlenia w ocenach. Wykładowcom pozwala się na wszystko, studentom - na nic, zaakceptuj to albo zmień. Zastanówcie się bardzo poważnie zanim wybierzecie kierunek na WPiA.
20.03.2019
13.03.2019
Xxxx
Nie polecam uczelni :) Nawet dla katolików może okazać się zbyt radykalna pod względem religijności. A tym bardziej odradzam studiowania dziennikarstwa - praktyka? Coś tam popiszesz, ale to wszystko. Teoria? A guzik! Zamiast przygotować studenta do pracy w telewizji, prasie czy radiu (jest radio uczelniane, ale z radiem jako takim niewiele ma wspólnego), będziesz uczył się o synodach i soborach, a także o dogmatach wiary chrześcijańskiej. Już lepiej odpuścić sobie studiowanie niż iść na UKSW. Pozdrawiam
Ir
Witam, zamierzam przenieść się na UKSW, kierunek prawo niestacjonarne, czy ktoś może studiował, jakieś opinie na ten temat ?
11.03.2019
12.02.2019
Natalia
Cześć! Czy ktoś orientuje się jak trudno dostać się na filologię polską?
parówa
Nie polecam studiowania na UKSW. Uczelnia przesiąknięta kościołem. DRAMAT!
26.01.2019
02.12.2018
od kiedy ta medycyna?
słyszałam że na UKSW ma być wydział medyczny? czyli kiedy będą studia lekarskie? stomatologia też?
Patrycja
Czy ktoś się orientuje czy trudno jest się dostać na filologię polska?
06.11.2018
05.11.2018
Krystian
Moim zdaniem to bardzo dobra uczelnia jezeli chodzi o kierunki takie jak prawo, dziennikarstwo , politologia. Inżyniera lepiej zrobić na SGGW czy Politechnice
KX
Nie polecam studiowania ekonomii na tej uczelni, Wykładowcy niestety nie wiedza o czym mówią wkładając młodym studentom siano do głowy. Niektórzy nawet myla podstawowe teorie i prawa ekonomiczne , a gdy wytkniesz im błąd i potwierdzisz to innymi publikacjami to jest wielkie oburzenie. Ta uczelnia to trochę zart. Jednak, ludzie stosunkowo w porządku i uczelnia architektoniczne (wydział na woycickiego) bardzo fajnie zrobiony, Natomiast merytorycznie to dramat
29.07.2018
16.07.2018
xxx
rozmowa na dziennikarstwo jest bardzo przyjemna, przeszlam ja bez problemu i bez wiekszej nauki, WYDAJE MI SIE szczerze mowiac, ze oceniaja bardziej nas personalnie, predyspozycje itp,a nie tylko wiedze jaka dysponujemy , a i komisja skladala sie w moim przypadku z dwoch osob, pozdrawiam
Katarzyna
Czy ktoś studiował/studiuje polonistykę ze specjalizacją edytorską? Chodzi mi konkretnie o studia magisterskie. Chcę się dowiedzieć: jacy są wykładowcy, w jaki sposób podchodzą do studenta? I przede wszystkim: czy mogę wybrać jako temat pracy magisterskiej przygotowanie edycji? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
13.07.2018
13.07.2018
Krzyniu
Orientuje się ktoś w temacie kierunku lekarskiego ???? prosze o kontakt: ajsemtibbiti@gmail.com
Basia
Dostałam się na kierunek Praca socjalna czy ktoś już studiował taki kierunek? Za wszelkie informacje i wskazówki będę wdzięczna
13.07.2018
06.07.2018
KD
Szukam osób, które wybierają się na administracje zaocznie ;)
Mona
Czy mógłby ktoś trochę o historii sztuki? Nie wiem, czy zdecydować się na UW czy UKSW...
03.07.2018
03.07.2018
Himek
Administracja II stopnia, stacjonarna - jakieś opinie?
Jakub
Czy ktoś studiuje na UKSW na kierunku : człowiek w cyberprzestrzeni? Jestem ciekawy opinii o tym kierunku.
27.06.2018
12.06.2018
NM
Czy orientuje się ktoś czy ciężko jest się dostać na pedagogikę specjalną?
Inquestion
Cóż ja nie przyłącze się do tych opinii. Zresztą czytając je odnoszę wrażenie że każdy utwierdza siebie i innych w przekonaniu jaki UKSW jest wpanialy i prestiżowy. Moje odczucia są zupełnie inne... Cieszę się że udało mi się przenieść na UW z prawa UKSW... prawo na UKSW jest specyficzne. Mi nie odpowiadało, dlatego proszę się nie sugerować aż tak bardzo moja opinia przy wyborze studiów. Jeśli,, słabo" zdałeś maturę, to UKSW jest jakaś opcją i wcale nie mówię że najgorszą. Ja jednak spotkałam się z brakiem profesjonalizmu, np. nieprzychodzeniem na egzamin poprawkowy wykładowcy, dyktowaniem kodeksów do zeszytu, traktowaniem nawet dobrych studentów jak tępaków i ocenianiem po pozorach, odpytywaniem z książki których rozdziałów trzeba było nauczyć się na pamięć podczas gdy na zajęciach nie robiliśmy nic oprócz tego właśnie i nic z tego odpytywania niestety nie wynikało oprócz starania o ustalenie i warunki... Można by wymieniac, ale studenci też leseruja, bo poziom egzaminów jest słaby lub można sciagac. Oczywiście nie wszystkich. Podsumowując jeśli masz wyniki, olimpiady itp to raczej wybrałabym Wrocław Gdańsk czy Łódź albo UW właśnie. Zresztą wyniki zdawalnosci na aplikację mówią trochę same za siebie.
26.05.2018
12.05.2018
Odp. Ewkaa
2017/2018 był próg 64 pkt, czyli np. 90% z polskiego, 80% z matmy i 80% minimum z rozszerzonego języka obcego
Ewkaa
Czy trudno jest się dostac na filologie włoska?
10.05.2018
09.05.2018
xcn
Studiuje ktoś z Was administrację? Jakie jest wasze zdanie na temat tego kierunku na tej uczelni?
FILOLOGIA WŁOSKA
Spis lektur???
05.05.2018
05.05.2018
FILOLOGIA WŁOSKA
Jakie są lektury na filologii włoskiej?
odpowiedź
Ciężka jest rozmowa kwalifikacyjna na dzienniakrstwo pytania z każej dziedziny tak naprawdę a same studia wymagające dużo zajęć
25.04.2018
25.04.2018
ww
Cięzko się dostać na bezpieczeństwo
Olga
Czy ktoś wie coś na temat Bezpieczeństwa Wewnętrznego na UKSW? Czy łatwo się dostać? Jakie mniej więcej procentowe wyniki z matur trzeba uzyskać, ażeby móc tam studiować? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
06.04.2018
30.03.2018
Mateusz
Podzieli się ktoś opinią odnośnie administracji II stopnia (dziennie)? Warto czy lepiej wybrać inną uczelnię? Opinii dot. dziennych bądź zaocznych studiów prawniczych też z chęcią posłucham :-)
Dominika
Myślę żeby pójść na administracje w liceum idzie mi dość średnio czy mam jakieś szanse?
28.03.2018
23.03.2018
Dziennikarstwo
Dlaczego kierunek Dziennikarstwo jest na Wydziale Teologicznym, a nie np. na Humanistycznym???? Czy to nie jest dziwne? Rzeczywiście jest w opisie wymagań rekrutacyjnych ROZMOWA kwalifikująca ..... czego się na niej spodziewać? Z kim są te rozmowy? Jeden an jeden? Czy jakaś komisja 2-3-4 osobowa? Podpowiecie?
ewka
uwielbiam Włochy, mieszkanców tego kraju, kuchnię włoską, ich klimat, kocham język włoski .... I mam wielką pokusę, by pójść na filologię włoską. Tylko że znam podstawy, pojedyncze słowa i zastanawiam się, czy od zera jestem w stanie nauczyć się przez 3 lata tego języka w stopniu płynnym do komunikacji??? Z drugiej strony mam dylemat, czy nie szlifować jednak angielskiego, a włoski - jako hobby - potraktować na luzie i na boku się uczyć. Co myślicie?
07.03.2018
26.02.2018
Włoski
Czy warto na filologię włoską? Lepszy UKSW czy UW
Filologia włoska- czy warto na UKSW
Hej, Od października tego roku chciałbym rozpocząć studia na kierunku filologia włoska. Jak wrażenia? Polecacie?
26.02.2018
12.02.2018
człowiek w cyberprzestrzeni ???
Kto studiuje ten kierunek - człowiek w cyberprzestrzeni ? Jak jest ? czego się spodziewać ? jaki poziom? czy warto na to iść?
Miłosz
Mam pytanie dotyczące rozmowy rekrutacyjnej na dziennikarstwo. Ta rozmowa to połowa punktów. Jest bardzo trudna? Ktoś z was już przez nią przechodził?
04.12.2017
04.12.2017
Kamila
Skończyłam magisterkę i teraz robię doktorat. Polecam, fajna atmosfera blisko metra, dużo się na tych studiach nauczyłam.
Marcin
UKSW to niezwykle wymagająca uczelnia, narybkom którzy chcą przejść na następny rok, omijajcie Pana Wojciechowskiego, bardzo wymagający facet, egzaminy praktycznie nie do zdania a sam poziom wykładów niesamowicie wysoki, śmiało można zestawiać z SGH'owskim lektoratem, Pozdrawiam
29.11.2017
28.11.2017
Dave
Studiowałem na tej uczelni dziennikarstwo duzo praktyki i rzetelnej wiedzy nie to co n UW bardzo polecam.
kamil
Bombo, Na uksw na chemii bardzo ciężko to dobra uczelnia z perspektywami do tego są trudne lektoraty. Ja np. mam angielski na bardzo wysokim poziomie z Panem Wojciechowskim. Polecam
28.11.2017
20.11.2017
Bombo
Czy ktoś mi porówna poziom kierunku chemia na UKSW I UW? Jestem na UW I jest ciężko. Chce się przepisać
Andrzej
Pawłowicz i uczulnia Naszego wspaniałego kardynała to porażka kościoła i Jego emimencji rektora. Wstyd hańba, Wstyd
08.11.2017
20.08.2017
Beta
Bardzo dobra uczelnia tylko niestety trzeba się dużo uczyć. Wykładowcy są bardzo wymagający. Uczelnia bardzo się rozwija zapewnia dobre praktyki już od 1 roku studiów. Pracodawcy bardzo lubią studentów UKSW. Świetna komunikacja uczelnia blisko metra. Jeżeli ktoś chce nauczyć się wiedzy praktycznej a nie teorii na UW to polecam UKSW
leszek
Czy jest ktoś na doktoranckich z zakresu prawa?
31.07.2017
29.07.2017
kierunek Prawo
Witam, jaki jest poziom zajęć na studiach zaocznych na kierunku Prawo na UKSW?
student pierwszego roku
informatyki. Nikomu nie polecam. Tragedia po pierwszym roku przepiszecie sie na inne studia. Poza angielskim niczego nie ucza a wymagaja niewiadomo czego. Na caly pierwszy rok ledwo kilka osob zdaje. Żalosne
14.06.2017
27.05.2017
ann
Chcę zapytać o kier. informatyka. Czy jest tak lekko po 1 sesji wylecieć jak na przykład słyszałam jest na PW? I jaką podstawową wiedzę powinnam mieć dla rozpoczęcia nauki na kierunku informatyka? Z góry dzięki.
ewe
Czy ktoś wie czy na UKSW można otrzymać stypendium socjalne na studiach zaocznych?
25.05.2017
20.05.2017
Qwertt
Czy ktoś studiuje stosunki miedzynarodowe na uksw ? Jaka jest wasza opinia o tym kierunku i uczelni?
bbb
czy ktoś wie, jak wygląda socjalne na uniwersytecie? ktoś je moze pobiera?
16.05.2017
11.05.2017
aaaa
jaka atmosfera i jakie przedmioty na kierunku matematyka czy jest ciekawie?
Ewelina
Czy zajecia są obowiązkowe? (chodzi mi o biologie)
28.04.2017
30.03.2017
Lena
Czy ktoś z Dziennikarstwa mógłby napisać, czy warto się wybierać? Na co nacisk? Ogólnie jak jest?
gosc
Chciałabym dowiedzieć się o opiniach odnośnie psychologii niestacjonarnej na UKSW polecacie?
27.03.2017
02.03.2017
Marta
nie chcę być niemiła ale może serio Twoja siostra nie powinna skończyć studiów? Mam wrażenie, że studenci podchodzą bardzo roszczeniowo do uczelni: poszedłem na studia to muszę je ukończyć. To, ze Twoja siostra płaci za studnia nie oznacza, że powinna mieć tytuł. Może warto pomyśleć o przeniesieniu się do "pipidówy".
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
25.02.2017
11.02.2017
patryk
studiuje informatyke i jest super. co prawda, jest ona lekko zacofana pod wzgledem programu w porownaniu do np. politechniki ale nauczana na bardzo wysokim poziomie
ikson
Czy na UKSW studia niestacjonarne prowadzone są w weekendy, czy w trakcie tygodnia ? Pytam o kierunek matematyka
13.11.2016
24.10.2016
do abi
a zrobiłeś coś więcej poza ostrzeganiem na portalu? jakieś skargi? przecież nie można tego tak zostawiać, trzeba reagować. Jak im się narzuca kontrol jedna z drugą to zaraz spokornieją. Skoro nikt się nie skarży to się nie zmienią, wiadomo.
Jola
Cześć wszystkim! Mam pytanie, czy od roku akademickiego 2016/2017 studia stacjonarne I stopnia są płatne?
12.09.2016
08.09.2016
abi
Na wpia uksw wykłada taka Pani prof (sędzina, kierownik katedry) z przedmiotu ppsa i kpa. Ona wszystko wie najlepiej. Co roku jest pełno warunków oraz rezygnacji ze studiów. W regulaminie studiów mammy że na ocene 3 (dst) trzeba uzyskać 51%, poczym na egzaminie otrzymuje się 4 pytania otwarte jeśłi nie wyjdzie się poza 4 str , choćby napisało się wszystko to otrzyma się ocenę dop. (2).
fiordzik
mnie się podobaja studia i klimat, nie narzekam, polecam
31.08.2016
26.07.2016
Przyszła studentka
Dostałam sie na dzienne I stopnia historii sztuki. Jest ktoś kto mógłby wypowiedzie sie jak jest i ogl cos o kierunku?
Kandydat
Witam, zapisałem się na Administrację niestacjonarną II stopnia czy ktoś moze napisać o tych studiach
23.07.2016
19.07.2016
Qazxsw
Hej, moglibyście powiedzieć coś o Bezpieczeństwie Wewnętrznym? Czy warto na to iść? Czy jest to ciężki kierunek? Czy ci wszyscy nauczyciele, profesorowie są wyrozumiali? Na kogo uważać, a kto jest taki spoko? :) z góry dzięki za odp. ;)
historiasztuki2016
Jestem najprawdopodobniej przyszla studentka historii sztuki na UKSW. Chcialabym sie dowiedziec czy mam sie cieszyc, czy martwic. Prosilabym o jakiekolwiek informacje odnosnie tego kierunku-ludzie, zajecia,zdobywana wiedza,atmosfera, klimat? Nie ukrywam, ze zalezy mi na ciekawych znajomosciach i kompanach w milosci do sztuki.
18.07.2016
15.07.2016
psychologia 2016
Chciałabym dowiedzieć się o opiniach odnośnie psychologii na UKSW. Prawdopodobnie zamierzam zacząć studiować tam podany kierunek i interesuje mnie poziom uczelni oraz kwestia wykładowców.
lonia
czy co roku jest nabór na filologię włoską? ile osób przyjmuja? jaki poziom? polecacie?
15.07.2016
12.07.2016
izuba
Polecam wszystkim kandydatom prawo na UKSW! Bardzo dobrze prowadzone zajęcia, ciekawe, dobra kadra wykładowców, przyjazna atmosfera, dużo merytorycznej wiedzy. Jestem obecnie na 5. roku i za nic nie zamieniłabym ani uczelni ani kierunku. Owszem trzeba się przyłożyć do nauki (zwłaszcza na 2 roku) ale generalnie egzaminy są do zdania (najwyżej nie w pierwszym terminie :D ). Wykładowcy są pomocni i nie robią wydumanych problemów (może z kilkoma wyjątkami, których można uniknąć). Także polecam i powodzenia wszystkim kandydującym :)
weronka
chciałabym sie zapytać czy trudno sie dostac na chemie na UKSW i ile powinnam mieć procent zeby mnie przyjeli?
07.07.2016
05.07.2016
ANIAA
CZEŚĆ. wybieram się na kierunek chemia, chciałabym dowiedzieć się czy warto tam studiowac?
kandydatka
Czy od roku akademickiego 2016/17 studia dzienne na UKSW mają być płatne?
05.07.2016
26.06.2016
STUDENT UKSW
Chciałem tylko napisać, że podejście niektórych wykładowców mnie przeraża. Mam konkretnie na myśli " panią profesor " Kordulę Świętorzecką. Jest to osoba nieodpowiedzialna, nie zależy jej na dobrym kontakcie ze studentami. Spóźnia się notorycznie. Ludzie przyjeżdżają do niej na poprawki z drugiej części Polski a ona się nie zjawia. Wyjątkowo kiedy ma dobry humor minimalnie spóźni się 40 minut. Żałosne. Pomijając już to, że cały czas mówi jak ona to się poświęca żeby dojechać 80 km na uczelnie, albo o swoim synku. Musiałem się wyżalić, wybaczcie. Mam nadzieje, że kiedyś UKSW coś zrobić " z tą panią "
Adam
Studiuję informatykę na UKSW. Jestem na 2 roku. Pracuję jako informatyk-programista/tester oprogramowania/złota_rączka w sporej firmie. Przez całe studia pracowałem, pomimo iż studiuję dziennie. Nie są to dla mnie łatwe studia, głownie przez brak czasu. Studiują tu osoby, które na pewno zrobią karierę, ale nie tylko. Na kierunek dostaje się masa ciemnoty, na szczęście po pierwszym semestrze odpada jakieś 30%, po roku następne 30% z tego co pozostało. Co nie oznacza, że odpadła cały zasób pseudointeligentów. Część nadal nie mając pojęcia o programowaniu zalicza kolejne semestry, bo dobrze kombinują. Także musicie określić swoje możliwości i potrzeby. Gdybym miał szansę studiować informatykę na chociażby sggw, to nie zawahałbym się z wyborem uczelni. Nie przepadam za ukswordem. Ale jak ktoś chce, to wyniesie stąd trochę użytecznej wiedzy. Specjalizacje to jakaś totalna porażka, nic czysto związanego z programowaniem. Wybrałem grafikę komputerową i multimedialną. Może jakoś kiedyś to wykorzystam. Jak dla mnie, jedyny kierunek jaki warto studiować na UKSW to prawo. Informatyka, gdziekolwiek by się jej nie studiowało, zawsze jest dobrym wyborem. Co do imprezowania, to niestety nie z osobami ze studiów przeżyłem najlepsze eventy w życiu. Ale wydaje mi się, że to kwestia kierunku. Wniosek jest taki, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. I to ile sam włożysz w swój rozwój zdecyduje czy będziesz kopał rowy, czy pracował w zawodzie. ALE JESZCZE JEDNO, NAJWAŻNIEJSZE: STUDIUJ TAKI KIERUNEK, KTÓRY POZWOLI CI ROBIĆ W PRZYSZŁOŚCI TO, CO CIĘ INTERESUJE. + studia to czasami strata czasu.
18.06.2016
26.05.2016
Kandydat
Czy ktoś moze powiedzieć jak jest na studiach I stopnia kierunek BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE ponieważ rozpatruję pójść na studia II stopnia na tym kierunku. Interesuja mnie opinie studiujących na tym kierunku.
pawel
Nie rozumiem tych wszystkich złych opinii, sądzę, że są trochę podkoloryzowane. Jestem studentem UKSW i polecam. Studiuję pedagogikę specjalną. Wykładowcy na ogół są w porządku. Uczyć się trzeba, ale tylko tych naprawdę przydatnych rzeczy. Wykłady są ciekawe, nie tylko kopiuj-wklej wikipedia. Polecam w szczególności te humanistyczne kierunki na tej uczelni.
30.04.2016
04.04.2016
ola
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego UKSW ma złe opinie? Co jest nie tak?
psychologia
Mnie także interesuje kierunek Psychologia. Chetnie bym porozmawiała z kimś, kto studiuje na UKSW, może jest jakaś grupa na Facebooku (albo zamkniete forum dla studentów tego kierunku albo wydziału), żeby dotrzeć do kogoś i podpytać o szczegóły. Jakiś Klub Absolwentów Psychologii?
06.03.2016
24.02.2016
informatyka
czytam poprzednie wpisy, ale nie widze wypowiedzi na temat Informatyki, która mnie interesuje. Można nawet odnieść wrażenie, jakby wszyscy chcieli wybierać studia humanistyczne. Jeśli są tu jacyś studenci z Informatyki, to chętnie bym przeczytał, co moga powiedzieć o swoich studiach. Chodzi głownie o poziom, pracownie, specjalności, czy jest jakaś pomoc dla absolwenta w znalezieniu pracy, albo staży? Może jeśli macie też porównanie z innymi szkołami, to co polecacie?
Studentka
psychologię na UKSW polecacie?
24.02.2016
03.02.2016
prawo
Jestem bardzo dobrą uczennicą II klasy prywatnego liceum. Właściwie ze wszystkich przedmiotów mam równe oceny. Nie piszę tego, aby się chwalić, bo to jest moje przekleństwo. Mam piatki na świadectwie i .... duży dylemat na jakie iśc studia. Wiem, że mam jeszcze duuuuu żo czasu. Ale informacje zbieram teraz. Wszyscy mówią - prawo, idź na prawo. No właściwie mogę, tylko jakoś nie do końca mam wyobrażenie o tym, co mogę robić już po skończeniu tego prawa. Czy Wy, wybierając studia prawnicze, wiedzieliście co konkretnie chcecie robić w przyszłości? Czy raczej to się krystalizowało z czasem, w trakcie studiów? A jeśli uznam, że sala sądowa w ogóle nie jest dla mnie, to jakie inne są dla mnie możliwości jako absolwentki prawa? Poradźcie proszę, zależy mi na opiniach studentów i absolwentów Prawa.
Klara
Filozofia. Gdybym miała ocenić całość studiów, to na ten moment powiedziałabym, że ogólnie jest ok. Ciekawe zajęcia, świetni udzie na roku, intrygujące wyklady, dyskusje, pewnie inne nić na wielu ścisłych kierunkach. Atmosfera szczególna i pewnie dla wybranych, ktoś powie zakręconych fizlozofów. Mnie się podoba. Oczywiście znalazłoby się trichę minusów, zdarzali się niesympatycznu prowadzący, nie liczący się z nami, ale raczej to były rzadkie sytuacje. Ogólnie polecam.
11.11.2015
08.10.2015
rodzic
Wstyd za działanie Pań z sekretariatu dziekanatu. Niekompetencja i niemożność załatwienia prostych spraw /może za długo tam pracuja/-czas na zmiany.w
Przyszła studentka
Dostałam się na kierunek dziennikarstwo i komunikacja społeczna na UKSW i chciałam zapytać jak wyglądają studia na tym kierunku ? Czy warto podjąć te studia ?,co z praktykami ?
11.07.2015
11.07.2015
Iga
Wybierając się na UKSW na prawo zdając przedmioty na podstawie matematykę, polski i j.ang, a na rozszerzeniu polski, j.ang, i wos mniej więcej ile procent trzeba uzyskać z tych przedmiotów, aby się dostać?
ola
Czy trudno jest się dostać na prawo? mniej więcej ile procent trzeba mieć z chociażby jednego przedmiotu żeby się tam dostać? bardzo zależy mi na odpowiedzi.(chodzi mi głównie o prawo)
11.07.2015
09.07.2015
Om
Czy łatwo sie dostac na pedagogike specjalna?
zawiedziona
Jeśli chodzi o historię to cieszy się tak małym zainteresowaniem, mimo, że to Warszawa, że nie zdziwiłabym się gdyby przyjmowali każdego, pomimo że I stopień ma z czego innego.. Z nadrabianiem braków to mogą Ci wyznaczyć kilka przedmiotów z minionych lat do zaliczenia, ale najlepiej zadzwoń i dopytaj o to w dziekanacie historii ->http://wnhis.uksw.edu.pl/sekretariat-Instytutu-Nauk-Historycznych Plan zajęć powinien być w internecie ogólno dostępny do sprawdzenia przedmiotów.
03.07.2015
03.07.2015
zawiedziona
studiuje politologie na UKSW i na ten temat mogę się wypowiedzieć. Całe UKSW cechuje duże rozdrobnienie programowe, rozbicie niektórych zagadnień na kilka przedmiotów, gdzie np. na UW na tych samych kierunkach mają o wiele mniej przedmiotów i zajęć niż my na UKSW. Mamy przedmioty wg mnie niepotrzebne (historia filozofii, myśl społeczna kościoła, etyka/psychologia, socjologia). Bywa tak, że ze względu na to rozdrobnienie przedmioty się dublują, co roku prawie wałkujemy coś związanego z myślą politologiczną. Ale widziałam plan politologii na Kul i jest on jeszcze gorszy :( Na politologii mamy więcej zajęć niż jest na prawie na UW... Jeśli chodzi o dostanie się na ten kierunek to gdy ja startowałam kilka lat temu było bardzo łatwo, wystarczyło bodajże koło 40, 30 pkt. Nawet nie trzeba było mieć żadnego rozszerzenia zdanego. Ale nie wiem czy teraz coś się nie zmieniło. Poziom taki sobie, zróżnicowany. Niektóre przedmioty ciężko zaliczyć, inne bardzo łatwo. Ale ogólnie niewiele osób odpada, mało jest też warunków. Największym minusem jest panująca na WNHiS obsesja czytania tekstów. Często co tydzień zadawane nam są teksty, rozdziały z danego zakresu, z których potem jest wejściówka, lub ustna rozmowa na zajęciach, lub kolokwium końcowe - na tym głównie polega studiowanie politologii na UKSW - na czytaniu tekstów... To plus dużo zajęć zajmuje naprawdę masę czasu, studia bardzo pochłaniają, chyba, że ktoś zlewa i zalicza na cwaniaka z telefonu, co też jest czasem możliwe. Te teksty na politologii to prawdziwa paranoja, czasem mieliśmy do przeczytania z tygodnia na tydzień po 10 rozdziałów i tak co tydzień, zwłaszcza na II roku I stopnia, na pierwszym jest ich mniej, a na III w 1 sem też sporo. Czasem nawet nie było kiedy się uczyć na spokojnie, bo wiecznie tylko te czytanie tekstów plus prezentacje referaty. Na UKSW na politologii stawia się jeszcze na pracę w grupach, z każdego przedmiotu typu ćw. konw. są prezentacje, referaty przed całą grupą, do tego stopnia, że takowych mieliśmy po 8-10 prezentacji na semestr niekiedy. Prace pisemne zadawane są z kolei dużo rzadziej.
Optymistka.
Witam serdecznie! Czy ktoś studiuje historię na UKSW? Bardzo chciałabym pójść na historię II stopnia, problem jest taki, że nie skończyłam historii I stopnia, jestem po studiach filologicznych zupełnie innej uczelni. Wobec tego czy mam szansę się tam w ogóle dostać, a jeśli tak, to nadrobić swoje braki, które z pewnością posiadam nie studiując wcześniej tego kierunku (?) Interesuję się historią, ale nie jestem pewna czy nie porywam się trochę z motyką na słońce.. :) Bardzo proszę o porady i opinie.
23.06.2015
07.06.2015
mk
co sądzicie o bezpieczeństwie wewnętrznym na UKSW? warto? proszę o krótki uzasadnienie, z góry dziękuję za odpowiedź :)
nika123
Czy orientuje się ktoś ile trzeba mieć punktów aby dostać się na prawo na Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego ? I czy ogólnie trudno się tam dostać?
28.03.2015
09.03.2015
jolnta
też mi się marzy psychologia, bardziej jako pasja a nie racjonalnie wybrany kierunek, który będzie moim wykonywanym zawodem, dużo rozmawiam ze znajomymi na ten temat, ja doszłam do wniosku że chce skonczyć psychologie dla siebie, a poźniej zrobię drugo kierunek bardziej z myślą o znalezieniu pracy, wazny jest dla mnie angielski, czy lektoraty są przyzwowicie realizowane? nie chciałabym się wstecznić, a nieststey często słyszę takie słowa, że na studiach wymagają mniej niż w liceum ...
psychologia
wiem, że psychologia jest mocno oblegana, ale to na dziś mój kierunek, który chcę studiować, zależy mi na opiniach obecnych studentów, zarówno na temat samych studiów, i jak trudno jest się dostać?
01.03.2015
12.02.2015
podyplomowe na UKSW
rozglądam się za podyplomówkami z zakresu Teologii, a znalazłam coś takiego: Podyplomowe Studium Katechetyczno-Pedagogiczne na Wyszyńskim. Pytanie: czy ktoś studiował i może się wypowiedzieć na temat programu? jak jest traktowana Pedagogika na tych studiach? pół na pół z Teologią? na co kładzie nacisk program? i czy warto?
M.
Mógłby mi ktoś napisać jak jest tu z informatyką (jednolite magisterskie)? Warto iść, czy szukać innej uczelni? Jak wygląda rozkład zajęć, mocno zawalony czy znośny? Czy zajęcia odbywają się w jednym budynku, czy trzeba się często przemieszczać?
20.01.2015
05.01.2015
M
Biorąc pod uwagę, że uczelnia ta nie jest najlepsza w kształtowaniu przyszłych dziennikarzy oraz wydział dziennikarstwa jest na WYDZIALE TEOLOGI(śmiech na sali) rozmowa kwalifikacyjna to jakaś kpina! Studia mają kształcić na kierunku dziennikarskim, a nie wymagać od przyszłych studentów wiedzy dziennikarskiej. Mi to lata, bo sam od lat działam i nie chce składać tam papierów. Ale mimo wszystko. Nie warto zawracać sobie głowy tą uczelnią.
Piotrek
Witam. W przyszłym roku planuje studiować na kierunki dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jedną ze szkół, którą biorę pod uwagę jest właśnie UKSW. Czy studenci dziennikarstwa lub absolwencji dziennikarstwa UKSW mogą polecić tą uczelnie ? Jak wygląda nauka, czy są ciekawi wykładowcy, są jakieś praktyki? Proszę o opinie. Pozdrawiam
30.12.2014
22.09.2014
ggg
wszystko zależy przecież od matury, znam przypadki, że osoby z bardzo niska średnią pisały maturę powyżej 70% i bez problemu dostawały się na dobre studia ;)
nevil
Witam czy ze srednia 4,0 distane sie na uksw na studia magisterskie administracja ?? Prosze bardzo o odpowiedz
01.07.2014
28.06.2014
Ola
Czy ciężko dostać się na takie kierunki jak Pedagogika , Socjologia czy Politologia ? Jakie progi przyjęcia byly we wczesniejszych latach? Matura poszla bardzo kiepsko... Czy jest sens próbować i liczyć na przyjęcie do uczelni ?
mniachaa
Jestem w 3 klasie LO o profilu humanistycznym i kompletnie nie wiem jaki kierunek studiów mam wybrać, a chciałabym uczyć się na Uniwersytecie Wyszyńskiego,co możecie mi polecić??
27.02.2014
12.02.2014
bezpieczeństwo wew.
poczytaj sobie opisy na stronie uczelni albo na opisach kierunków, o specjalnościach, o pracy w zawodzie, to jest kierunek popularny dosc mocno od jakiegos czasu, no i udzie ida masowo, bo tez nie jest bardzo trudny (jak ktos nie jest mat-fiz-biol-chem), same studia ciekawe, zwlascza gdy na zajecia przychodza praktycy o opowiadaja o swojej robocie, tylko ze juz z praca to trzeba miec troche szczescia, zeby od razu cos zlapac w branzy, jak wszedzie zreszta, ogólnie mnie sie podoba
Czarna
Jakie macie opinie na temat kierunku - bezpieczeństwo wewnętrzne? Ciężko jest się dostać? Jak wyglądają wykłady? Zajęcia są interesujące? Proszę o odpowiedź, najlepiej osoba, która studiuje ten kierunek :)
20.01.2014
14.01.2014
myszatka
Witam, chciałabym podjąć pracę jako nauczyciel w klasach 0-III lub w żłobkach i przedszkolach. Mam skończone studia magisterskie na kierunku psychologia jednak ze specjalności nie mającej nic wspólnego z dziećmi oraz bez przygotowania pedagogicznego. NA UKSW również znalazłam Studia podyplomowe nadające kwalifikacje nauczycielskie i przygotowanie pedagogiczne Czy ktoś studiował na tym kierunku ? Pozdrawiam
student
Studentka, najpierw to dowiedz się jakie są progi punktowe na kierunki. Na prawo jest większy próg punktowy przy rekrutacji niz na UWR czy UŁ. NIE wymyślam, bo sam dostalem się na te dwa Uniwerki jednakże wybralem Warszawę. Nie ukrywam, że na początku kierowałem się kwestiami socjalno bytowymi, gdyż w Warszawie łatwiej jest znaleźć pracę. Po pierwszym roku docenilem studia na UKSW. Mowiąc o poziomie licealnym chyba naprawdę coś jest z Tobą nie tak. Mamy jednych z najlepszych wykładowców w Polsce: zapadka, michalski, siemiatkowski, majewski, prusak, jaskowsk itd. Wygadujac takie brednie najpierw zweryfikuj swoją wiedze, bo do egzaminu z karnego albo postepowania nie podeszła byś nawet z kijem ;)
09.01.2014
04.01.2014
Psycholożka
Witam, mam pytanie. jaki był próg punktowy na psychologię w tym roku? próg już po wszystkich turach :) ?
cat.woman
Chciałabym się dowiedzieć od rzetelnego studenta prawa na uksw jak wygląda zaliczenie przedmiotu postępowanie administracyjne i sądowoadministracyjne u dr Bartosza Majchrzaka. Będę bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedź.
31.12.2013
19.11.2013
aga
Ale wkurzają mnie ludzie co piszą takie głupoty o odmawianych modlitwach i religii wciskanej na siłę, Całkiem niedawno naczytałam się takich głupot na temat KUL-u. Jestem studentką tej uczelni od niedawna/na szczęście nie uwierzyłam w te brednie/ i jestem bardzo zadowolona. To samo dotyczy UKSW- ludzie nie słuchajcie tych oszołomów!
ładnie się pokazują
ładną Prezentacje ma ten uniwersytet, podoba mi się
28.10.2013
20.10.2013
UKSW przyzwoity
oferta dosc szeroka, raczej kazdy znajdzie cos dla siebie, uczelnie nie jest molochem, co uwazam za plus, jest z pewnoscia bardziej kameralnie, niz na najwiekszych publicznych w Wawie, ludzie rozni, raczej zyczliwi i w porza (tak studenci jak wykladowcy), mogloby sie wiecej dziac dla samych studentow, mam mysli dodatkowe zajecia, dla pasjonatow, hobbystow (bez kasy), zeby moc sie oderwac od nauki, no i nie ponosic kosztow, bo forsa rozplywa sie szykciutko...
forbidden
A więc nastał czas na komentarz kogoś z drugiej połowy 2013. Pytanie o pedagogikę. Trudno się dostać? Czy zdając podstawowy wos, rozszerzony polski i angielski jest szansa? Były juz dwa takie pytania, ale nikt nie pofatygował się odpowiedzieć...
24.09.2013
12.09.2013
-
:)
sara
CO SĄDZICIE O WYDZIALE BIOLOGII?WYKŁADOWCACH
16.07.2013
10.07.2013
mania
Hej, możecie coś powiedzieć o politologii II stopnia. Zauważyłam, że są tam zajęcia w języku obcym ( wykłady) chciałam się dowiedzieć czy jest ciężko. Chodziłam na lektorat B1 i nie wiem czy sobie dam rade. czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Misiek
A jak wygląda sprawa z kierunkiem Ochrona Środowiska? Czy warto studiować ten kierunek na tej właśnie uczelni, czy raczej szukać innej szkoły? No i ostatnie pytanie. Czy to prawda, że przed każdymi wykładami trzeba się modlić?
07.07.2013
05.07.2013
m
cieżko dostac sie na magisterke na UKSW? chodzi konkretnie od administracje?
aa
Dodam jeszcze, że oczywiście chodzi o studia II stopnia. Czy ciężko jest później przenieśc sie na UW?
02.07.2013
02.07.2013
aa
Planuję próbować dostać się na UW ale zawsze warto zabezpieczać plecy i tak trafiłam na UKSW. Moim celem jest politologia: spec marketing - może ktoś studiuje i ma jakieś spostrzeżenia?:D Najbardziej interesuje mnie to, czy jako osoba absolutnie niewierząca nie palnę sobie w głowę od nadmiaru katolickiej papki; Czy faktycznie jest tak, że dominują księża i poglądy czysto pisuarowskie? warto próbowac?
Kwazi
Jest idealnie
01.07.2013
27.06.2013
Piotr
Jakie na UKSW jest dziennikarstwo, napiszcie czy warto?
Student_UKSW
N, nie przejmuj się. żak to zapewne osoba mało inteligentna, która nie dostała się na żadną państwową uczelnię i musi bulić na prywatną, chociaż wiadomo, że one ani poziomem ani organizacją nijak się mają do państwowych uniwersytetów. To nastawione na kasę instytujcje, a nie żadne uczelnie. Dla nich liczy się biznes,a nie Twoja wiedza. UKSW to super uczelnia ze świetną kadrą naukową i atmosferą! Polcam ją każdemu. Całe życie niechętnie podchodziłem do jakiejkolwiek nauki, a tu studiując na WPiA poczułem, że dzięki ciężkiej pracy można uzyskać dobre oceny! Jeśli będziecie się starać to na pewno wykładowcy Was doceniają. Jest tu masa życzliwych ludzi.
25.06.2013
22.05.2013
Olo
Nie radzę iść na wydział nauk historycznych i społecznych, profesorowie nie przykładają się do wykładów, a jak już - to przygotowują je z wikipedii, a potem czytają ze slajdów. Gdy jakiegoś profesora nie ma, zmusza studentów do odrabiania zajęć w terminie odpowiednim dla niego, nawet jeżeli studenci się nie zgadzają. A olać sobie nie można, bo jest sprawdzana lista. Plan jest ustalany pod wykładowców. Mam codziennie po jednej - dwie godziny wykładowe, tylko dlatego, że jakiemuś wykładowcy nie chce się w inny dzień przyjechać. To, że pracujesz, to nikogo nie obchodzi. Poziom prac magisterskich jest niski. Ogólnie jest zasada na wydziale taka - im bardziej się podlizujesz, tym możesz liczyć na lepsze oceny i możesz liczyć na stypendium. Są tacy, co nawet teczki wykładowcom noszą.
someone
Co uważacie o wydziale prawa? Jakie są progi?
06.05.2013
04.05.2013
The Who
Znaleźli się WIELCY PAŃSTWO ze stolicy i na nogach nie przejdą 15 minut .... Lepiej w McDonaldzie sobie posiedźcie
maturzystka
czy ciężko jest się utrzymać na pedagogice?
03.05.2013
01.05.2013
Maturzysta
Czy ktoś, kto studiuje/ował tu Informatykę mógłby napisać trochę o tym jak ten kierunek jest prowadzony,czy nie żałujecie wyboru. Byłbym wdzięczny,cieżko znaleźć coś konkretnego w sieci o informatyce na uksw.
Monika
Cześć:) Mam zamiar złożyć papiery na Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego na pedagogikę. Chciałabym zaczerpnąć trochę inforamacji, czy trudno jest się dostać na tą uczelnię, na ten kierunek. Czy osoby, które są na tym kierunku, są z niego zadowolone. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam:D
30.04.2013
29.04.2013
Maria
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl written4you@poczta.fm
gosc
czy naprawdę dojazd do tej uczelni sprawia az taki problem jak wszyscy mowia??
17.04.2013
05.04.2013
xy
Do miki, 70% wykładowców to osoby duchowne, to jest urok tej szkoły jak komuś to odpowiada to dobrze, ja osobiście nie chcę być prawnikiem po prawie kanonicznym !
KENMEN
Nie wyobrażam sobie studiować prawa na uczelni wyznaniowej. Nauka prawa w cywilizowanym kraju wymaga wyjątkowego obiektywizmu światopoglądowego.
04.04.2013
03.04.2013
mika
Ja studiuję administrację. Nie narzekam. Poziom jest ok, nie jest bardzo łatwo, ale też w książkach cały czas nie siedzę. Mam zajęcia na nowym kampusie na Wóycickiego. Wiekszość kierunków ma tu zajęcia (prócz dziennikarstwa, teologii, prawa kanonicznego). Wszystko nowe, przyjemne. Panie w dziekanacie WPiA baardzo miłe . Kadra wykwalifikowana. Mnie uczy np w tym momencie 2-och sędziów TK , później będę miała zajęcia z sędzią NSA i RPO. Jeżeli chodzi o sferę religii to nie uczy mnie żaden ksiądz. Jest jeden wykład o Wyszyńskim, ale nieobowiązkowy, więc luz. Ja nie czuję jakiegoś ciśnienia , ze w około religia i klechy. To jest mit, przynajmniej na wydziale WPiA. Jedynym minusem jest oczywiście odległość od centrum, ale nie wszystkie uczelnie przecież mają dobry dojazd. Mieszkanie na Białołęce i 20min na UKSW :)
doda
Nauka wymaga poświęceń !
27.03.2013
26.03.2013
ktos
jak to trzeba iść 15 minut lasem? autobusy tam nie dojeżdżają ??
gg
A ja mówiłem pacierz, i to nie raz, ale mnie to nie przeszkadza przecież jestem na uczelni wyznaniowej.
23.03.2013
21.03.2013
Dam
Bardzo prosze o kontakt mailowy osoby,ktura studiuje dziennikarstwo na UKSW :) mail : damianlewarek@o2.pl
N
Zak co ty gadasz z tym paciezem ??? 3 rok studiuje na Uksw i nikt pacieza nie odmawia ... Matko co za tekst
21.03.2013
19.03.2013
JuliaT
UKSW... UKSWord, Uniwersytet Koło Samej Warszawy? Nazw jest tak wiele jak prześmiewców. Ja sama do końca nie jestem przekonana, czy przypadkiem nie jestem jednym z nich. Zależy jak na to spojrzeć. Wybierając się tutaj na studia, wiedziałam z jednej strony na co się piszę. Dziennikarstwo od zawsze było moim marzeniem, mimo że w dzisiejszych czasach - wiadomo - nie jest to przyszłościowy kierunek. Czytając wiele opinii na temat tej pracy, a może ściślej - na brak pracy, nie zniechęciłam się. Lubię pisać, jestem ciekawa, a przede wszystkim jestem bardzo otwarta i wygadana. No, ale nie o mnie tu. Gdy już zobaczyłam moje nazwisko na liście studentów, popatrzyłam na programy, wykładowców i tego typu rzeczy. Wykłady o Kościele, zajęcia z księżmi.. Obawiałam się wielu rzeczy, ale nie było tak źle.Najgorszy z tego wszystkiego jest las. Pewnie nie wiecie dokładnie o co chodzi. Droga do mojej uczelni biegnie właśnie przez las. Nic wielkiego - tylko kilometr. Ale pomyślmy o srogiej zimie, o samotnej drodze wieczorem, gdzie podobno grasują zboczuchy (mojej koleżance taki jeden objawił się rok temu), czy zaspaniu na ważny egzamin. Codziennie na taką podróż musimy przeznaczyć jakieś 15 minut. Do lasu chyba się jeszcze nie przyzwyczaiłam, ale do innych rzeczy tak. Mój kierunek znajduje się na Wydziale Teologicznym (podobno po prostu jesteśmy utrzymankami tego wydziału), więc, tak jak wspomniałam, mam różne katolickie przedmioty. Bardzo dużo osób z mojego roku na nie narzeka, ja czasem też. Ale myślę, że nie jest to takie złe, jak komuś mogłoby się wydawać. Przede wszystkim na I roku było ich o wiele więcej niż teraz (obecnie mam 2 wykłady, na które chodzić nie trzeba). Płakania najwięcej było oczywiście przed sesją, no bo ,,co będzie jak nie zaliczę całej sesji przez jeden taki głupi przedmiot\". Spokojnie, księża naprawdę są przyjaźni, jak podwinie się noga, da się z nimi dogadać co do poprawek, są mili i uprzejmi dla studentów (większość ;-) ). Egzaminy też do najtrudniejszych nie należą, kiedy choć trochę się pouczysz, choć znam i takich, którzy przyszli tylko z długopisem i kartką (ale to chyba nie tylko na mojej uczelni tak jest :-) ). Większość wykładowców jest naprawdę bardzo spoko. Są takie osoby, które samym głosem albo wyglądem wywołują dreszcze, ale jest ich bardzo mało. Kadra jest bardzo wykształcona, połowa wykłada również na UW. Jeszcze co do przedmiotów, zdecydowanie bardziej podobają mi się one na II roku. Swoją przyszłość po ciuchutku wiążę z telewizją, także chyba wiadomo, co lubię najbardziej. Mamy zajęcia w studiu telewizyjnym, uczymy się ,,znajomności\'\' z kamerą, przeprowadzamy wywiady, sondy uliczne, nagrywamy stand-up\'y. Moi znajomi uczęszczają na fakultet ,,dziennikarstwo sportowe\", które w tym samym studiu prowadzi słynny pan Babiarz :-). Co mi się jeszcze podoba? Grafika komputerowa, dziennikarstwo internetowe, stylistyka języka dziennikarskiego. Zaraz wybieramy specjalizacje i tu też UKSW plusuje - mamy wybrać 2 spośród 8 (m.in. jest to specjalizacja edytorska, radiowa, telewizyjna, agencyjna, reklamowa). Z jak najmilszych rzeczy mogę wymienić ludzi i klimat. Poznałam naprawdę świetne osoby, bez których chyba nie byłoby tak fajnie, jak jest. No i znalazłam miłość swojego życia :D Czy polecam? Trzeba na to spojrzeć z różnych stron, ale tak - jestem zadowolona. Do maturzystów : pamiętajcie, że na UKSW są rózne ,,dziennikarstwa\" : dziennikarstwo i komunikacja społeczna, dziennikarstwo medialno-kulturowe i edukacja medialna. Trzeba zwrócić uwagę, że dwa pierwsze kończą się dyplomem licencjackim, a ostatni magisterskim (teolog ze specjalnością dziennikarską) - jest ogrom przedmiotów teologicznych. Jakbym miała polecać - wybierajcie dwie pierwsze, choć wiadomo, że to zależy od upodobań studenta. Pewnie nasuwa się pytanie, czy ciężko się dostać. Hmm, trochę tak, gdyż to drugi najbardziej oblegany kierunek po prawie. Przyłóżcie się do WOSu i polskiego. Kończąc mój wywód, napiszę tak, że spotkałam się z osobami, które troszkę się wstydzą, że tu studiują. A naprawdę nie ma czego. Odbyłam w wakacje staż w Polsacie News, gdzie jest sporo ludzi, którzy kończyli właśnie UKSW i pracują w zawodzie od lat. I to nie jest tak, że po UW łatwiej o pracę. Liczy się przede wszystkim praktyka ;)
potwierdzam
Atmosfera wyjątkowo sztywna, trzeba być bardzo obciachowy aby tu studiować, ja tylko do końca semestru.
15.03.2013
13.03.2013
beata
Mnie jakoś nie przekonuje do siebie ta uczelnia... Kierunki niezbyt rokujące na przyszłość, tam atmosfera dość napięta zarówno między studentami jak i wykładowcami... miałam przyjemność studiowania tam przez 3 lata i podziękowałam bo nie wiem czy moje nerwy by to wytrzymały :P
żak
Na UW wykładają zadufane w sobie kulfony, UKSW to typowa Uczelnia katolicka, zajęcia rozpoczynają się od pacierza (jak to Ci pomaga to dobrze) moim zdaniem lepiej iść na jakąś uczelnie prywatną: wprawdzie musisz płacić ale traktują Cię jak człowieka, Panie w dziekanacie są pomocne (na UW mają Cię za śmiecia) no i bardziej się starają (mam porównacie licencjat w państwowej, magisterka w prywatnej). Jest kilka Uczelni Humanistycznych w Warszawie: SAN, CC, ja jestem w WWSH na Kulturoznawstwie i bardzo sobie chwalę.
02.03.2013
09.02.2013
matura 2013
mysle o zarządzaniu zdaje rozszerzona geografie i polski. /z matmy radze sobie na 3, utrzymam sie jak sie przyloże??Trudno sie dostac????? oczywiscie zalezy mi na Wawie ;)
maturzysta
Czy UKSW to dawne seminarium nazywane Akademią Papieską ?
01.12.2012
30.11.2012
Już się wypisałem
Masakra, poszedłem na Uniwerek, a nie do Seminarium
Janusz
Totalna porażka, muszę się gdzieś przenieść,poszedłem na dziennikarstwo , a mam zajęcia z teologi ! Czy na innych szkołach dziennikarskich też jest teologia ? Mnie chodziło o prawdziwe praktyki, a mam tylko teorię, o co chodzi ?
28.11.2012
22.11.2012
weronika
a ja właśnie zaczęłam prawo;)
michał
skończyłam prawo w 2005 było całkiem fajnie !
22.11.2012
21.11.2012
koles
To z pewnością nie jest najlepsza uczelnia w Warszawie. Dostać się nie jest trudno, później z utrzymaniem się też nie ma problemu. Ale z drugiej strony nie jest też jakaś najgorsza. Nie będziesz się wstydził tego, że tam studiujesz, na bank
Lenka
Nie można zarzucić niczego złego tej uczelni. Poziom jest wysoki więc jest warta polecenia. Ale niewątpliwie jest to humanistyczna uczelnia więc ludzie z umysłami ścisłymi (takimi jak mój) nie znajdą tu dla siebie miejsca :P
04.11.2012
06.09.2012
Oksi
A jak jest na Administracji. Dużo osób wykładowcy zostawiają na poprawki/komisy/warunki?
dingo
Studia na uksw zawsze wspominam jako najlepszy okres w moim życiu. niezapomniane życie akademickie, pełne imprez, zajęć na kacu, świetnych dziewczyn wokół i kumpli zawsze gotowych na podbój miasta. Wykładowcy niezawsze byli dla nas wyrozumiali na kolokwiach, no ale należało nam się. Niezapomniane lata ze świetnymi ludźmi!
06.08.2012
04.08.2012
pirat
widzę że uksw w warszawie prezentuje się na tej stronie całkiem dobrze. w miarę wysoka średnia, pozytywne opinie. Ja wiele o tej szkole wcześniej nie słyszałem, jak już to negatywy, typu: słabo wypada w świetle uw. no cóż, cięzko porównywać największą uczelnię w Polsce z uksw, ale na pewno nie znaczy to że ta druga ma słaby poziom. Wręcz przeciwnie, jest to naprawdę dobra uczelnia.
cement
No, wiedziałem że się dostanę! Co prawda rodzice w cholerę kasy wydali na korki, bo w mojej miejscowości nie było porządnego liceum, ale dałem radę ogarnąć materiał i napisać maturę na dobrym poziomie. Z tego co widzę - wybrałem dobrą uczelnię. Super!
02.08.2012
29.07.2012
brazil
Mam przed sobą strasznie trudny wybor, po tym jak dostałam sie zarówno na prawo jak i na prawo kanoniczne. Oba kierunki oczywiście w wielu aspektach są do siebie podobne, ale jednak różnią się programem. Czy nie orientujecie się który z nich jest lepiej prowadzony na uniwersytecie kardynała wyszyńskiego?
krzysztof
wychowywałem się w bardzo religijnej rodzinie i nawet przez dłuższy czas zastanawiałem się nad tym czy nie mam powołania do zostania księdzem. stwierdziłem jednak że najpierw chcę ukończyć studia na kierunku prawo kanoniczne i oto jestem. nie jest łatwo, ale za to warto, wiele się dowiedziałem i jeszcze więcej przede mną. wspaniałe studia!
19.07.2012
18.07.2012
sm
dla mnie uczelnia jest ok. wszytsko zalezy od prowadzących, ale to jak na każdej uczelni. Kadra jest bardzo pozytywnie nastawiona do studentów (oczywiście są wyjątki ! :)) Fakt UW to prestiż alee też maszynka, która często zawodzi. Nikt nie powie mi, że jest taki sam poziom przy 1000 jak przy 200-300... Polecam UKSW i nie żaluje 3 lat spędzonych na tej uczelni.
sm
dla mnie uczelnia jest ok. wszytsko zalezy od prowadzących, ale to jak na każdej uczelni. Kadra jest bardzo pozytywnie nastawiona do studentów (oczywiście są wyjątki ! :)) Fakt UW to prestiż alee też maszynka, która często zawodzi. Nikt nie powie mi, że jest taki sam poziom przy 1000 jak przy 200-300... Polecam UKSW i nie żaluje 3 lat spędzonych na tej uczelni.
18.07.2012
17.07.2012
obóz
dostałam się tutaj na studia i zastanawiam się nad obozem organizowanym przez uksw. Jak to wygląda, ktoś był albo zamierza jechać? bo bardzo bym chciała ale nie wiem czego się spodziewać :)
pacior
misjologia? ;ooo nie wiedziałam że żeby być misjonarzem to trzeba mieć studia... móglby po prostu tak żeby zaspokoić moją ciekawość opisać te studia?
09.07.2012
04.07.2012
michal
Czy na informatyce jest mozliwosc uzyskania jakis certyfikatów? W programie wiecej jest teorii czy praktyki?
jula
studiuję tu dziennikarstwo. Jest super! kilka specjalności do wyboru- do koloru. z tego wybiera się dwie i można się naprawdę rozwijać. już po pierwszym roku mamy praktyki - mi udało mi się dostać do Polsatu! I to jest też plus studiowania w stolicy, mamy dużo dróg do wyboru :)
03.07.2012
21.06.2012
atudentka UKSW
Polecam UKSW. Wykładowcy i panie w dziekanacie pozytywnie nastawieni do studentow. Zawsze słuzą pomocą. Wykładowcy w wiekszości z tytułem prof i dr . Atmosfera super bez nadetych uczniakow jak na UW. Dostałam sie na wybrany kierunek na UW i UKSW.Wybrałam UKSW choc prawie wszyscy odradzali mi tą uczelnie. Teraz koncze I rok. Wiem ze wybrałam dobrze i wszystkim polecam tu studia. Wazne - uczelnia świecka bez najmniejszego wpływu na studentow przez kler. Takiej zyczliwosci ze strony wykładowcow nie spotkałam nigdzie.
halina
tak średni jest na uksw. niby nie za łatwo, ale zbyt ciężko też nie jest. sesje przechodzi się bez problemu, przynajmniej w moim przypadku. nauki podczas semestru jest niewiele, tylko na jakieś kolokwia sporadyczne. nie wiem czy stoją raz jeszcze przed wyborem uczelni zdecydowałabym się na uksw w warszawie.
01.06.2012
18.05.2012
poli
Je też jestem na maksa zadowolony. Spoko wykładowcy, spoko studenci, poziom w miarę ok, ciekawy kierunek - właściwie wszystko na plus. Poza tym miasto jest świetne, w końcu to stolica. Zupełnie nie żałuję że wybrałem się na Uniwersytet Wyszyńskiego. A studiuję informatykę i naprawdę dużo sie nauczyłem!
keny
Rzeczywiście, na UKSW jest specyficzny klimat, nie wiem, czy tylko jeśli chodzi o nauki społeczne, ale jestem na historii sztuki i nie narzekam zdecydowanie na plus !
17.05.2012
02.04.2012
socjology
Ja studiuję socjologię i muszę powiedzieć, że bardzo dobrze trafiłem jeśli chodzi na UKSW. Nie wiem czy jest lepsza od UW czy nie, ale nie zamieniłbym na żadną inną uczelnię, na żaden inny wydział.
pleszer
SJiKP dla cudzoziemców, oferowane w ramach UKSW, powinno być OBOWIĄZKOWE dla większości POLSKICH studentów. Oprócz tego, wszystko jak najbardziej na TAK. Uczęszczanie na taką uczelnię, to przyjemność sama w sobie
31.03.2012
21.03.2012
obwjusli
Z tym prawem to bym nie przesadzał, natomiast socjologia naprawdę w porządku. UW to jednak większa jednostka, ale to jej nie usprawiedliwia. U nas jest po prostu lepiej, przyjaźniej, konkretniej.
plusimo
Przyjdź, przekonaj się sam/sama, co znaczy uczelnia na najwyższym poziomie. Ja śmiało mogę porównać ją do UW i to na korzyść dla nas - tak, utożsamiam się z tą uczelnią. Prawo, socjologia czy historia - wszystko na najwyższym poziomie
18.03.2012
26.02.2012
aaa
jest tu naprawde fajnie, mnostwo przyjaznych studentow prawie wszyscy sa zyczliwi i pomocni nie zauwaza sie niezdrowej rywalizacji nowe budynki i wyposazenie zero katolickich wplywow to jakis mit to po prostu uczelnia panstwowa z niezwykla ATMOSFERA SZCZERZE POLECAM :)
min
UKSW to naprawdę bardzo dobra uczelnia. Studiuję też na UW i śmiało mogę porównać te dwie uczelnie. Po pierwsze i to bez dwóch zdań najważniejsze - atmosfera na UKSW jest świetna. I jeżeli ktoś myśli, że to nie jest ważne to się myli. Na UW codzienny lans rozpieszczonych dzieciaczków jest odrażający i bardzo męczący. Na UKSW możesz być sobą naprawdę! Oczywiście na studiach liczy się poziom zajęć i tu jest trochę większy problem. Na UKSW poziom jest naprawdę dobry. Kadra w większości to nie tylko teoretycy ale przede wszystkim praktycy w swoich dziedzinach. Problem jest w tym, że UW silnie stawia na prace w grupach, mnóstwo prezentacji i referatów. Na UKSW tego brakuje. Poziom egzaminów na UKSW jest też dużo trudniejszy, z tym że nie same egzaminy świadczą o poziomie. Ogólnie baaardzo zachęcam do studiowania na UKSW dla mnie to był wspaniały czas i co najważniejsze czas spożytkowany naprawdę pożytecznie i rozwijające. A i UKSW nie jest uczelnią katolicką choć ma takiego patrona. I to jej główny.
26.02.2012
26.02.2012
gigi
WPiA UKSW to najlepszy Wydział na UKSW. mA NAPRAWDE DUŻO CHĘTNYCH CO ROKU. kAŻDY CHCE STUDIOWAC PRAWO NA UNIWERSYTECIE ZA FREE, NIE OSZUKUJMY SIĘ. A KADRA JEST SUPEROWA: PROF. MUSZYŃSKI JEST CZLONKIEM TRYBUNALU STANU, PROF. GRANAT ORAZ CIESLAK - TRYBYNALU KONSTYTUCYJNEGO, PROF. LIPOWICZ JEST RZECZNIKIEM PRAW OBYWATELSKICH, PROF. MAJEWSKI JEST NAPRAWDE WYBITNYM ZNAWCA PRAWA KARNEGO (ZNANY I CENIONY), PROF. LEWICKI TO CENIONY AMERYKANISTA (UCZY TEZ NA UW), PROF. MIK wchodzi w skład Rady Legislacyjnej przy Prezesie Rady Ministrów, odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. TO TYLKO PRZYKLADY,ALE O KADRZE UKSW NAPRAWDE DOBRZE SIE MOWI. CZASEM JAKO STUDENCI NAWET SIE MARTWIMY,ZE TACY WYBITNI LUDZIE I DLATEGO BYWA NIE ŁATWO. MYŚLĘ,ŻE WARTO - ZACHĘCAM DO PODJECIA DOBREJ,PRZEMYSLANEJ DECYZJI. POZDRAWIAM.
student
Na UKSW jest normalnie,nie odczuwam by to byłą katolicka uczelnia,choć - zaskoczę Was - chciałbym tego :]
26.02.2012
24.02.2012
wtf
Coś mi się wydaje, że z Prawem na UW, to nie ma szans. Po czym do wnioskujesz? Jakiś kolejny miarodajny, \"obiektywny\" ranking, którejś z gazet codziennych ? Zaintrygowało mnie to jako studenta prawa..
juti8765
Wiecie, że Uniwersytet Wyszyńskiego jest szkołą o najlepiej prowadzonym kierunku prawniczym?? ;)
22.02.2012
17.02.2012
ambitnny
Wspaniałość i życzliwość nie gwarantuje mi rozwoju i dobrego poziomu nauki. Jestem z Warszawy i celuję tylko w dwie opcje : UW lub UKSW. Znajomi namawiają mnie na UW, ale osobiście jestem trochę zrażony to tej uczelni. Niemniej jeśli opinie o UKSW opierają się na \"fajnie jest\" to trochę mi to nie odpowiada. Od studiów oczekuję solidnego wykształcenia, które zaowocuje w przyszłości dobrą pracą i satysfakcją zawodową. Czy w takim wypadku wciąż warto obstawać przy UKSW? Proszę o konkretne odpowiedzi
Zosia
dziennikarstwo i komunikacja społeczna sa na naprawde wysokim poziomie, w moje grupie nie ma osob rozczarowanych, sa swietni wykladowcy, wspaniala atmosfera za zajeciach, bardzo dojrzale nas studentow sie traktuje, mam nadzieje, ze na drugim roku bede mogla napisac to samo i nadal pozytywnie pisac o Uniwersytecie Wyszynskiego, aha - najwazniejsze. Tu sa naprawde wspaniali, zyczliwi, dobrzy ludzie.
16.02.2012
15.02.2012
gdzie na administracje?
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
memek
Tym ma rację, aczkolwiek mnie osobiście trochę odstrasza chrześcijański charakter uczelni..
12.02.2012
06.02.2012
Tym
Uczelnia jest ok i nie idą tam odpady z UW. Świetne zajęcia dla ludzi z pasją i prowadzone przez pasjonatów.
uksw
Prawda jest taka, że idą tam ludzie, którzy nie dostali się na UW, jednak jest to dobra uczelnia... Na UW startują ludzie z całego kraju, a wydaje mi się, że na UKSW są jednak ludzie z mazowieckiego. Jakkolwiek by na to nie spojrzeć jest to uniwersytet, więc prestiż jest sam w sobie wysoki. Pomijam kierunki teologiczne, bo one mnie nie interesują
30.01.2012
21.01.2012
absolwent
no chyba żartujesz porównując KUL - uczelnię przedwojenną działającą od 1918 r z UKSW który istnieje raptem 10 lat i jest powiedzmy to sobie wprost dla tych, którzy nie dostali się na UW. Poziom śmiesznie niski, a uważam, ze to podróbka KULu bo też, został ustanowiony Wielki Kanclerz UKSW - arcybiskup metropolita warszawski...NIE POLECAM
studentka
jaka podróba KUL-a? z tego co mi wiadomo, wydziały teologiczne i ogólnie te co znajdują się na Dewajtis mają dłuższy staż niż KUL... studiuję na WPiA UKSW i powiem, że mamy bardzo dużo wykładowców, którzy wykładają na UW. więc w czym różnica? na UW wykładają jakoś inaczej? fakt, faktem UW to prestiż i po nim dostaniesz pracę szybciej i łatwiej niż po UKSWordzie, ale rośniemy w siłę - z roku na rok nasz prestiż jest większy i jakość uzyskiwanej wiedzy także rośnie ;) warunki techniczne uczelni są na pewno lepsze niż niejednej warszawskiej uczelni. na Młocinach mamy nowe budynki, nowocześnie wyposażone sale, a ogólna atmosfera na uczelni jest super. w sumie to chyba najważniejsze jest to, żebyś się czuł dobrze w takim miejscu jak uczelnia, nieprawdaż \"absolwencie\"? ale to jest tylko moja opinia, każdy ma prawo do wyrażania swojej, pozdrawiam i zapraszam tegorocznych maturzystów do aplikowania ;)
20.01.2012
19.01.2012
absolwent
Marna podróbka Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego... W warunkach warszawskich to uniwersytet dla plebsu, który nie dostał się na UW
tim
Wydaje mi się że muszą być pro chrześcijańscy, wiec i społeczne będą
18.01.2012
01.06.2011
radek
Ziomkowie drodzy, na ile Uniwerek Wyszynskiego z Wielkim Kanclerzem Nyczem przesiakniety jest kosciolem i religia? Nie pytam o wydzialy teologiczne, ale o prawo i stosunki miedzynarodowe. Z gory dziekuje.
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska