• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Zubrzyckiego 6, (+48) 383 11 50, rektor@pwsos.pl

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu istnieje już ponad dwadzieścia lat i rekrutuje na studia I stopnia w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Ofertę uczelni uzupełnia szeroka gama specjalności proponowanych na studiach podyplomowych. Realizowany przez szkołę programu kształcenia ma dostarczać studentom wiedzy, umiejętności i kompetencji w zakresie ochrony i kształtowania środowiska naturalnego i środowiska pracy oraz zrównoważonego korzystania z zasobów przyrody. Placówka przygotowuje również do prowadzenie prac badawczo-rozwojowych.

Uczelnia dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną, którą stanowią: aule z zapleczem dydaktycznym, laboratoria, Centrum Informatyki z dwoma pracowniami, biblioteka i czytelnia oraz kawiarnia studencka. Szkoła dysponuje również obiektami w Zakopanem i w Puszczy Kozienickiej oraz dwiema stacjami badawczymi na rzece Gzówce i na Foluszowym Potoku. PWSOŚ prowadzi szeroką współpracę z wieloma instytucjami zarówno w kraju, jak i za granicą. Zagraniczni partnerzy to uczelnie między innymi z Włoch, Austrii, Ukrainy, Niemiec, Francji, Boliwii.


Ocena uczelni

7.48 / 10
116 głosów

Opinie (17)
Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu, PWSOŚ Radom

Daniel Daniel
Polecam tą szkołę. Skończyłem ją w 2014 i zostałem prezesem koncernu naftowego. Jeśli mnie się udało ją skończyć to już każdemu się uda! Było naprawdę ciężko ale dałem radę!
22.06.2023
21.04.2016
opóźniony student
Ukończyłem tą uczelnię w 2011. Powiem krótko. Mam wiele szacunku dla PWSOŚ. Można powiedzieć, że nauczyłem się tam inaczej żyć. Dalej się uczę ale już sam dla siebie i tego co chcę. Uczelnia jak gdyby z wtórnego analfabety zrobiła ze mnie człowieka, który ma cel w życiu .
Top-MC
Ukończyłem magisterkę na Ochronie Środowiska. Właściwie zastrzeżenia mam głównie do grupy, która była zbieraniną nieciekawych ludzi, mogących nieźle popsuć humor. Poziom uczelni dość mierny ale to tylko od nas zależy ile wiedzy zostanie w naszych głowach. Wsród wykładowców jest kilka perełek o nieprawdopodobnej wiedzy. Są też i zwykłe kanalie. Ja wyniosłem z Radomia bardzo wiele i nie żałuję.
20.08.2015
28.02.2014
Janusz
W 2000 roku ukończyłem tą szkołę. Zdecydowanie polecam ją. Wysoki poziom nauczania , doskonała kadra dydaktyczna, nie ustępująca szkołom państwowym.
dolores
Bardzo dobra szkoła, można się sporo nauczyć i znaleźć pracę, trzeba tylko chciecieć.
09.02.2014
09.10.2013
marek
ukończyłem tą uczelnie w 1997 r . wiadomości które uzyskałem od wspaniałych wykładowców pozwoliły mi ukończyć Politechnikę Białostocką Wydział Budownictwa i Inżynierii Srodowiska z oceną b. dobrą, bez żadnych problemów. Myślę, że warto ukończyć.
123
Nie polecam nikomu tej szkoły !
01.04.2013
01.04.2013
jak na logistyce?
mnie interesuje logistyka, kto sie uczy w PWSOS w Radomiu na tym kierunku? co warto wiedziec na temat uczelni i studiow na tym kierunku? czy jestescie zadowoleni?
BZT
Ja skończyłem tą uczelnie 2 lata temu, prowadzę prywatną działalność w sumie trochę związaną z ochroną środowiska i naprawdę wiedzę którą zdobyłem wykorzystuje u siebie.Czy prywatna czy państwowa wszystko zależy od studenta.Jeżeli chodzi o wykładowców to na każdej uczelni są kanalie i porządni ludzie.Uczelnie oceniam na 4.Uczelnie o tym profilu powinny dostawać duże pieniądze na rozwój.Osobiście nie żałuję, że wybrałem tą uczelnie mam wiedzę z hydrologii, meteorologii, socjologii, biologii, ekonomii, ekologii, informatyki, chemii, itd,itd....Jeżeli chcesz się uczyć to ta szkoła daje dobry warsztat teoretyczny z praktyką jest troszkę gorzej.Ogólnie polecam.
27.11.2012
29.08.2012
fruvita
@nati: pracę owszem da się znaleźć, ale część moich starszych znajomych ma problemu. jednak to nie przez to, że Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu nie oferuje dobrego, wartościowego dyplomu, tylko dlatego że nie ma miejsc pracy. znajomości bardzo dużo dają, to oczywiste ale i bez nich nie ma co żałować że się ukończyło tę uczelnię a nie inną.
nati
słyszałam bardzo dużo pochlebnych opini na temat tej szkoły. Ale cały czas się zastanawiamnad prywatną lub państwową. Zawsze mówiło się, że po prywatnej szkole to bez znajomości papierek jest nieważny. Czy ktoś kto tu studiował bądź studiuje mógłby mi powiedzieć jak to potem jest z tą pracą po prywatnej uczelni?
04.07.2012
24.02.2012
do Rafala
w logistyce robi sie coraz ciasniej, jeszcze 3 lata temu, kazdy kto konczyl logistyke byl gosc i mial prace, lepsza gorsza, ale gdzies sie lapal, teraz troche sie zmienilo, nawet po bardzo dobrych uczelniach bywa srednio z robota, o uczelni nie bede pisala, bo nie znam sam, niech inni sie wypowiedza, ale od siebie poradze - ucz sie jezykow, a najlepiej perfect angielski, jak nie tu, to zagranica sie ustawisz
Rafal
interesuje mnie logistyka w systemie zaocznym, czy mólby sie wypowiedziec ktos, kto studiuje logistyke na tej uczelni. Glownie chodzi mi o to, kto prowadzi zajecia i skad sa wykladowcy? i jaki jest poziom trudnosci, jak wygladaja zaliczenia i egzaminy, dzieki.
14.02.2012
02.06.2011
anita
jeśli chodzi o wydział ochrony środowiska to mogę Ci z całą pewnością polecić tą szkołę, wszystkie kierunki są z branży nauk biologicznych, kadra wykładowców jest wysoko wyspecjalizowana, zawsze służąca pomocą, poziom przyzwoity
ela
osobiście studiuję na UŁ ale mam kilku znajomych uczących się w Radomiu, słyszałam same dobre opinie, ochrona środowiska wydaje mi się ciekawym kierunkiem ale nie mam pojęcia czego można się spodziewać po tym kierunku w PWSOS
25.05.2011
22.05.2011
kwiat lotosu
jestem mieszkanką Radomia i dużo słyszałam o tej uczelni, ale opinie są podzielone, dla mnie wielkim plusem jest to, że mogłabym mieszkać w swoim rodzinnym mieście i studiować, ale czy uzyskam tu odpowiednie wykształcenie? może odpowiedzieć ktoś kto skończył już tą uczelnie?
kamila
myślę nad pójściem na studia o kierunku ochrona środowiska, jaką uczelnie wybrać?
22.05.2011
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Politechnika Białostocka
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi