• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Zubrzyckiego 6, (+48) 383 11 50, rektor@pwsos.pl

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu istnieje już ponad dwadzieścia lat i rekrutuje na studia I stopnia w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Ofertę uczelni uzupełnia szeroka gama specjalności proponowanych na studiach podyplomowych. Realizowany przez szkołę programu kształcenia ma dostarczać studentom wiedzy, umiejętności i kompetencji w zakresie ochrony i kształtowania środowiska naturalnego i środowiska pracy oraz zrównoważonego korzystania z zasobów przyrody. Placówka przygotowuje również do prowadzenie prac badawczo-rozwojowych.

Uczelnia dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną, którą stanowią: aule z zapleczem dydaktycznym, laboratoria, Centrum Informatyki z dwoma pracowniami, biblioteka i czytelnia oraz kawiarnia studencka. Szkoła dysponuje również obiektami w Zakopanem i w Puszczy Kozienickiej oraz dwiema stacjami badawczymi na rzece Gzówce i na Foluszowym Potoku. PWSOŚ prowadzi szeroką współpracę z wieloma instytucjami zarówno w kraju, jak i za granicą. Zagraniczni partnerzy to uczelnie między innymi z Włoch, Austrii, Ukrainy, Niemiec, Francji, Boliwii.


Ocena uczelni

7.56 / 10
112 głosów

Opinie (16)
Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu, PWSOŚ Radom

opóźniony student
Ukończyłem tą uczelnię w 2011. Powiem krótko. Mam wiele szacunku dla PWSOŚ. Można powiedzieć, że nauczyłem się tam inaczej żyć. Dalej się uczę ale już sam dla siebie i tego co chcę. Uczelnia jak gdyby z wtórnego analfabety zrobiła ze mnie człowieka, który ma cel w życiu .
21.04.2016
20.08.2015
Top-MC
Ukończyłem magisterkę na Ochronie Środowiska. Właściwie zastrzeżenia mam głównie do grupy, która była zbieraniną nieciekawych ludzi, mogących nieźle popsuć humor. Poziom uczelni dość mierny ale to tylko od nas zależy ile wiedzy zostanie w naszych głowach. Wsród wykładowców jest kilka perełek o nieprawdopodobnej wiedzy. Są też i zwykłe kanalie. Ja wyniosłem z Radomia bardzo wiele i nie żałuję.
Janusz
W 2000 roku ukończyłem tą szkołę. Zdecydowanie polecam ją. Wysoki poziom nauczania , doskonała kadra dydaktyczna, nie ustępująca szkołom państwowym.
28.02.2014
09.02.2014
dolores
Bardzo dobra szkoła, można się sporo nauczyć i znaleźć pracę, trzeba tylko chciecieć.
marek
ukończyłem tą uczelnie w 1997 r . wiadomości które uzyskałem od wspaniałych wykładowców pozwoliły mi ukończyć Politechnikę Białostocką Wydział Budownictwa i Inżynierii Srodowiska z oceną b. dobrą, bez żadnych problemów. Myślę, że warto ukończyć.
09.10.2013
01.04.2013
123
Nie polecam nikomu tej szkoły !
jak na logistyce?
mnie interesuje logistyka, kto sie uczy w PWSOS w Radomiu na tym kierunku? co warto wiedziec na temat uczelni i studiow na tym kierunku? czy jestescie zadowoleni?
01.04.2013
27.11.2012
BZT
Ja skończyłem tą uczelnie 2 lata temu, prowadzę prywatną działalność w sumie trochę związaną z ochroną środowiska i naprawdę wiedzę którą zdobyłem wykorzystuje u siebie.Czy prywatna czy państwowa wszystko zależy od studenta.Jeżeli chodzi o wykładowców to na każdej uczelni są kanalie i porządni ludzie.Uczelnie oceniam na 4.Uczelnie o tym profilu powinny dostawać duże pieniądze na rozwój.Osobiście nie żałuję, że wybrałem tą uczelnie mam wiedzę z hydrologii, meteorologii, socjologii, biologii, ekonomii, ekologii, informatyki, chemii, itd,itd....Jeżeli chcesz się uczyć to ta szkoła daje dobry warsztat teoretyczny z praktyką jest troszkę gorzej.Ogólnie polecam.
fruvita
@nati: pracę owszem da się znaleźć, ale część moich starszych znajomych ma problemu. jednak to nie przez to, że Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu nie oferuje dobrego, wartościowego dyplomu, tylko dlatego że nie ma miejsc pracy. znajomości bardzo dużo dają, to oczywiste ale i bez nich nie ma co żałować że się ukończyło tę uczelnię a nie inną.
29.08.2012
04.07.2012
nati
słyszałam bardzo dużo pochlebnych opini na temat tej szkoły. Ale cały czas się zastanawiamnad prywatną lub państwową. Zawsze mówiło się, że po prywatnej szkole to bez znajomości papierek jest nieważny. Czy ktoś kto tu studiował bądź studiuje mógłby mi powiedzieć jak to potem jest z tą pracą po prywatnej uczelni?
do Rafala
w logistyce robi sie coraz ciasniej, jeszcze 3 lata temu, kazdy kto konczyl logistyke byl gosc i mial prace, lepsza gorsza, ale gdzies sie lapal, teraz troche sie zmienilo, nawet po bardzo dobrych uczelniach bywa srednio z robota, o uczelni nie bede pisala, bo nie znam sam, niech inni sie wypowiedza, ale od siebie poradze - ucz sie jezykow, a najlepiej perfect angielski, jak nie tu, to zagranica sie ustawisz
24.02.2012
14.02.2012
Rafal
interesuje mnie logistyka w systemie zaocznym, czy mólby sie wypowiedziec ktos, kto studiuje logistyke na tej uczelni. Glownie chodzi mi o to, kto prowadzi zajecia i skad sa wykladowcy? i jaki jest poziom trudnosci, jak wygladaja zaliczenia i egzaminy, dzieki.
anita
jeśli chodzi o wydział ochrony środowiska to mogę Ci z całą pewnością polecić tą szkołę, wszystkie kierunki są z branży nauk biologicznych, kadra wykładowców jest wysoko wyspecjalizowana, zawsze służąca pomocą, poziom przyzwoity
02.06.2011
25.05.2011
ela
osobiście studiuję na UŁ ale mam kilku znajomych uczących się w Radomiu, słyszałam same dobre opinie, ochrona środowiska wydaje mi się ciekawym kierunkiem ale nie mam pojęcia czego można się spodziewać po tym kierunku w PWSOS
kwiat lotosu
jestem mieszkanką Radomia i dużo słyszałam o tej uczelni, ale opinie są podzielone, dla mnie wielkim plusem jest to, że mogłabym mieszkać w swoim rodzinnym mieście i studiować, ale czy uzyskam tu odpowiednie wykształcenie? może odpowiedzieć ktoś kto skończył już tą uczelnie?
22.05.2011
22.05.2011
kamila
myślę nad pójściem na studia o kierunku ochrona środowiska, jaką uczelnie wybrać?
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Łódzka
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi