• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (16)
Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu, PWSOŚ Radom

opóźniony student
Ukończyłem tą uczelnię w 2011. Powiem krótko. Mam wiele szacunku dla PWSOŚ. Można powiedzieć, że nauczyłem się tam inaczej żyć. Dalej się uczę ale już sam dla siebie i tego co chcę. Uczelnia jak gdyby z wtórnego analfabety zrobiła ze mnie człowieka, który ma cel w życiu .
21.04.2016
20.08.2015
Top-MC
Ukończyłem magisterkę na Ochronie Środowiska. Właściwie zastrzeżenia mam głównie do grupy, która była zbieraniną nieciekawych ludzi, mogących nieźle popsuć humor. Poziom uczelni dość mierny ale to tylko od nas zależy ile wiedzy zostanie w naszych głowach. Wsród wykładowców jest kilka perełek o nieprawdopodobnej wiedzy. Są też i zwykłe kanalie. Ja wyniosłem z Radomia bardzo wiele i nie żałuję.
Janusz
W 2000 roku ukończyłem tą szkołę. Zdecydowanie polecam ją. Wysoki poziom nauczania , doskonała kadra dydaktyczna, nie ustępująca szkołom państwowym.
28.02.2014
09.02.2014
dolores
Bardzo dobra szkoła, można się sporo nauczyć i znaleźć pracę, trzeba tylko chciecieć.
marek
ukończyłem tą uczelnie w 1997 r . wiadomości które uzyskałem od wspaniałych wykładowców pozwoliły mi ukończyć Politechnikę Białostocką Wydział Budownictwa i Inżynierii Srodowiska z oceną b. dobrą, bez żadnych problemów. Myślę, że warto ukończyć.
09.10.2013
01.04.2013
123
Nie polecam nikomu tej szkoły !
jak na logistyce?
mnie interesuje logistyka, kto sie uczy w PWSOS w Radomiu na tym kierunku? co warto wiedziec na temat uczelni i studiow na tym kierunku? czy jestescie zadowoleni?
01.04.2013
27.11.2012
BZT
Ja skończyłem tą uczelnie 2 lata temu, prowadzę prywatną działalność w sumie trochę związaną z ochroną środowiska i naprawdę wiedzę którą zdobyłem wykorzystuje u siebie.Czy prywatna czy państwowa wszystko zależy od studenta.Jeżeli chodzi o wykładowców to na każdej uczelni są kanalie i porządni ludzie.Uczelnie oceniam na 4.Uczelnie o tym profilu powinny dostawać duże pieniądze na rozwój.Osobiście nie żałuję, że wybrałem tą uczelnie mam wiedzę z hydrologii, meteorologii, socjologii, biologii, ekonomii, ekologii, informatyki, chemii, itd,itd....Jeżeli chcesz się uczyć to ta szkoła daje dobry warsztat teoretyczny z praktyką jest troszkę gorzej.Ogólnie polecam.
fruvita
@nati: pracę owszem da się znaleźć, ale część moich starszych znajomych ma problemu. jednak to nie przez to, że Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu nie oferuje dobrego, wartościowego dyplomu, tylko dlatego że nie ma miejsc pracy. znajomości bardzo dużo dają, to oczywiste ale i bez nich nie ma co żałować że się ukończyło tę uczelnię a nie inną.
29.08.2012
04.07.2012
nati
słyszałam bardzo dużo pochlebnych opini na temat tej szkoły. Ale cały czas się zastanawiamnad prywatną lub państwową. Zawsze mówiło się, że po prywatnej szkole to bez znajomości papierek jest nieważny. Czy ktoś kto tu studiował bądź studiuje mógłby mi powiedzieć jak to potem jest z tą pracą po prywatnej uczelni?
do Rafala
w logistyce robi sie coraz ciasniej, jeszcze 3 lata temu, kazdy kto konczyl logistyke byl gosc i mial prace, lepsza gorsza, ale gdzies sie lapal, teraz troche sie zmienilo, nawet po bardzo dobrych uczelniach bywa srednio z robota, o uczelni nie bede pisala, bo nie znam sam, niech inni sie wypowiedza, ale od siebie poradze - ucz sie jezykow, a najlepiej perfect angielski, jak nie tu, to zagranica sie ustawisz
24.02.2012
14.02.2012
Rafal
interesuje mnie logistyka w systemie zaocznym, czy mólby sie wypowiedziec ktos, kto studiuje logistyke na tej uczelni. Glownie chodzi mi o to, kto prowadzi zajecia i skad sa wykladowcy? i jaki jest poziom trudnosci, jak wygladaja zaliczenia i egzaminy, dzieki.
anita
jeśli chodzi o wydział ochrony środowiska to mogę Ci z całą pewnością polecić tą szkołę, wszystkie kierunki są z branży nauk biologicznych, kadra wykładowców jest wysoko wyspecjalizowana, zawsze służąca pomocą, poziom przyzwoity
02.06.2011
25.05.2011
ela
osobiście studiuję na UŁ ale mam kilku znajomych uczących się w Radomiu, słyszałam same dobre opinie, ochrona środowiska wydaje mi się ciekawym kierunkiem ale nie mam pojęcia czego można się spodziewać po tym kierunku w PWSOS
kwiat lotosu
jestem mieszkanką Radomia i dużo słyszałam o tej uczelni, ale opinie są podzielone, dla mnie wielkim plusem jest to, że mogłabym mieszkać w swoim rodzinnym mieście i studiować, ale czy uzyskam tu odpowiednie wykształcenie? może odpowiedzieć ktoś kto skończył już tą uczelnie?
22.05.2011
22.05.2011
kamila
myślę nad pójściem na studia o kierunku ochrona środowiska, jaką uczelnie wybrać?
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie