• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Zubrzyckiego 6, (+48) 383 11 50, rektor@pwsos.pl

Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu istnieje już ponad dwadzieścia lat i rekrutuje na studia I stopnia w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Ofertę uczelni uzupełnia szeroka gama specjalności proponowanych na studiach podyplomowych. Realizowany przez szkołę programu kształcenia ma dostarczać studentom wiedzy, umiejętności i kompetencji w zakresie ochrony i kształtowania środowiska naturalnego i środowiska pracy oraz zrównoważonego korzystania z zasobów przyrody. Placówka przygotowuje również do prowadzenie prac badawczo-rozwojowych.

Uczelnia dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną, którą stanowią: aule z zapleczem dydaktycznym, laboratoria, Centrum Informatyki z dwoma pracowniami, biblioteka i czytelnia oraz kawiarnia studencka. Szkoła dysponuje również obiektami w Zakopanem i w Puszczy Kozienickiej oraz dwiema stacjami badawczymi na rzece Gzówce i na Foluszowym Potoku. PWSOŚ prowadzi szeroką współpracę z wieloma instytucjami zarówno w kraju, jak i za granicą. Zagraniczni partnerzy to uczelnie między innymi z Włoch, Austrii, Ukrainy, Niemiec, Francji, Boliwii.


Ocena uczelni

7.59 / 10
113 głosów

Opinie (16)
Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu, PWSOŚ Radom

opóźniony student
Ukończyłem tą uczelnię w 2011. Powiem krótko. Mam wiele szacunku dla PWSOŚ. Można powiedzieć, że nauczyłem się tam inaczej żyć. Dalej się uczę ale już sam dla siebie i tego co chcę. Uczelnia jak gdyby z wtórnego analfabety zrobiła ze mnie człowieka, który ma cel w życiu .
21.04.2016
20.08.2015
Top-MC
Ukończyłem magisterkę na Ochronie Środowiska. Właściwie zastrzeżenia mam głównie do grupy, która była zbieraniną nieciekawych ludzi, mogących nieźle popsuć humor. Poziom uczelni dość mierny ale to tylko od nas zależy ile wiedzy zostanie w naszych głowach. Wsród wykładowców jest kilka perełek o nieprawdopodobnej wiedzy. Są też i zwykłe kanalie. Ja wyniosłem z Radomia bardzo wiele i nie żałuję.
Janusz
W 2000 roku ukończyłem tą szkołę. Zdecydowanie polecam ją. Wysoki poziom nauczania , doskonała kadra dydaktyczna, nie ustępująca szkołom państwowym.
28.02.2014
09.02.2014
dolores
Bardzo dobra szkoła, można się sporo nauczyć i znaleźć pracę, trzeba tylko chciecieć.
marek
ukończyłem tą uczelnie w 1997 r . wiadomości które uzyskałem od wspaniałych wykładowców pozwoliły mi ukończyć Politechnikę Białostocką Wydział Budownictwa i Inżynierii Srodowiska z oceną b. dobrą, bez żadnych problemów. Myślę, że warto ukończyć.
09.10.2013
01.04.2013
123
Nie polecam nikomu tej szkoły !
jak na logistyce?
mnie interesuje logistyka, kto sie uczy w PWSOS w Radomiu na tym kierunku? co warto wiedziec na temat uczelni i studiow na tym kierunku? czy jestescie zadowoleni?
01.04.2013
27.11.2012
BZT
Ja skończyłem tą uczelnie 2 lata temu, prowadzę prywatną działalność w sumie trochę związaną z ochroną środowiska i naprawdę wiedzę którą zdobyłem wykorzystuje u siebie.Czy prywatna czy państwowa wszystko zależy od studenta.Jeżeli chodzi o wykładowców to na każdej uczelni są kanalie i porządni ludzie.Uczelnie oceniam na 4.Uczelnie o tym profilu powinny dostawać duże pieniądze na rozwój.Osobiście nie żałuję, że wybrałem tą uczelnie mam wiedzę z hydrologii, meteorologii, socjologii, biologii, ekonomii, ekologii, informatyki, chemii, itd,itd....Jeżeli chcesz się uczyć to ta szkoła daje dobry warsztat teoretyczny z praktyką jest troszkę gorzej.Ogólnie polecam.
fruvita
@nati: pracę owszem da się znaleźć, ale część moich starszych znajomych ma problemu. jednak to nie przez to, że Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu nie oferuje dobrego, wartościowego dyplomu, tylko dlatego że nie ma miejsc pracy. znajomości bardzo dużo dają, to oczywiste ale i bez nich nie ma co żałować że się ukończyło tę uczelnię a nie inną.
29.08.2012
04.07.2012
nati
słyszałam bardzo dużo pochlebnych opini na temat tej szkoły. Ale cały czas się zastanawiamnad prywatną lub państwową. Zawsze mówiło się, że po prywatnej szkole to bez znajomości papierek jest nieważny. Czy ktoś kto tu studiował bądź studiuje mógłby mi powiedzieć jak to potem jest z tą pracą po prywatnej uczelni?
do Rafala
w logistyce robi sie coraz ciasniej, jeszcze 3 lata temu, kazdy kto konczyl logistyke byl gosc i mial prace, lepsza gorsza, ale gdzies sie lapal, teraz troche sie zmienilo, nawet po bardzo dobrych uczelniach bywa srednio z robota, o uczelni nie bede pisala, bo nie znam sam, niech inni sie wypowiedza, ale od siebie poradze - ucz sie jezykow, a najlepiej perfect angielski, jak nie tu, to zagranica sie ustawisz
24.02.2012
14.02.2012
Rafal
interesuje mnie logistyka w systemie zaocznym, czy mólby sie wypowiedziec ktos, kto studiuje logistyke na tej uczelni. Glownie chodzi mi o to, kto prowadzi zajecia i skad sa wykladowcy? i jaki jest poziom trudnosci, jak wygladaja zaliczenia i egzaminy, dzieki.
anita
jeśli chodzi o wydział ochrony środowiska to mogę Ci z całą pewnością polecić tą szkołę, wszystkie kierunki są z branży nauk biologicznych, kadra wykładowców jest wysoko wyspecjalizowana, zawsze służąca pomocą, poziom przyzwoity
02.06.2011
25.05.2011
ela
osobiście studiuję na UŁ ale mam kilku znajomych uczących się w Radomiu, słyszałam same dobre opinie, ochrona środowiska wydaje mi się ciekawym kierunkiem ale nie mam pojęcia czego można się spodziewać po tym kierunku w PWSOS
kwiat lotosu
jestem mieszkanką Radomia i dużo słyszałam o tej uczelni, ale opinie są podzielone, dla mnie wielkim plusem jest to, że mogłabym mieszkać w swoim rodzinnym mieście i studiować, ale czy uzyskam tu odpowiednie wykształcenie? może odpowiedzieć ktoś kto skończył już tą uczelnie?
22.05.2011
22.05.2011
kamila
myślę nad pójściem na studia o kierunku ochrona środowiska, jaką uczelnie wybrać?
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania