• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Radomska Szkoła Wyższa

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Zubrzyckiego 2, (+48) 344 13 97, rsw@rsw.edu.pl

Radomska Szkoła Wyższa to niepaństwowa uczelnia obecna na rynku edukacyjnym od ponad dwudziestu pięciu lat. Szkoła prowadzi rekrutację na kierunek pielęgniarstwo, na studia licencjackie i magisterskie. Studia obejmują zarówno przygotowanie teoretyczne, jak i praktyczne do wykonywania zawodu. Program nauczania realizowany na kierunku wyposaża studenta w wiedzę i umiejętności z zakresu nauk podstawowych, społecznych i humanistycznych oraz zasad opieki pielęgniarskiej i opieki specjalistycznej.

Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczno-techniczną, a także rozwija współpracę międzynarodową w ramach programu Erasmus+. Umożliwia on realizację praktyk lub części studiów na jednej z uczelni partnerskich. Uczelnia prowadzi również szereg kursów i szkoleń mających na celu podnoszenie kompetencji studentów oraz absolwentów pielęgniarstwa. Osoby zainteresowane studiami medycznymi mogą przyjrzeć się ofercie szkoły oraz zapoznać się z zasadami rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

7.16 / 10
67 głosów

Opinie (21)
Radomska Szkoła Wyższa, RSW Radom

pytanko o RSW
czy oni mają teraz tylko jeden kierunek studiów - Pielęgniarstwo??? Jak oceniacie studia tutaj? Kto jest na pielęgniarskich i może napisać coś o poziomie zajęć? jak oceniacie stopień trudności i w jakim wieku są studentki?
01.10.2019
22.11.2018
Po licencjacie
Cześć czy ktoś z was ma może trochę informacji jak wygląda magisterka z pielęgniarstwa na UTH?
mewa2018
Pielęgniarstwo w Radomiu UTH czy RSW?
25.02.2018
13.09.2016
młody
wybieram się na pielęgniarstwo, dużo słyszałem dobrego, mam do wyboru UTH i tą szkołę- ale na UTH jest tragicznie
aga
Myślałam o Gospodarce przestrzennej na rsw. I jak czytam opinie to się załamuję... Tam jest aż tak źle? Większość komentarzy jest negatywnych. Bardzo chciałabym studiować na tym kierunku, ale nie ma innej uczelni go oferującej w Radomiu (przynajmniej nie znalazłam takich informacji). A nie stać mnie też na to, żeby gdzieś wyjechać. Najbardziej liczę na opinie studentów. Podobno są też źle traktowani, atmosfera jest niemiła, a inni piszą, że jest świetnie.
28.06.2014
04.12.2013
niezadowolony klient rsw
Nie polecam tej szkoły. Zwłaszcza jeśli ktoś chce studiować pielęgniarstwo. 1. Na zajęcia praktyczne na uczelni igły, strzykawki, rękawiczki, nawet sól czy też płyn do dezynfekcji studenci muszą kupić za każdym razem sami. 2. Praktyki w Radomskim Szpitalu Spec. na Tochtermana są płatne, 100 zł za oddział- oddziału jest do zaliczenia kilkanaście. Płacisz prawie 2 tys. zł za semestr, a uczelni nawet za praktyki za ciebie nie zapłaci z tego... 3. Zajęcia są, zwłaszcza na pierwszym roku co tydzień...głównie od piątku do niedzieli. 4. Wykładowcy potrafią ściągać na egzaminy na tygodniu. 5. W szkole jest zimno, w łazienkach nie ma papierowych ręczników, zwykle również mydła. 6. Brak czytelni, brak komputerów, ksero niby jest, drogie i długo się czeka. 7. Studenta się nie szanuje i olewa. 8. Nigdy nic nie jest pewne. Drugi raz ten sam wybór- nigdy, nawet za darmo.
marta
a ja osobiście jestem zwolenniczką poruszania się autem po Radomiu, zawsze udaje mi się znaleźć miejsce parkingowe a dla mnie jest to o wiele wygodniejsze niż obijanie sie w tramwaju, tyle, że mam auto na gaz :P
08.03.2013
04.12.2012
zosia
nie jestem pewna czy poruszanie się samochodem po miescie jest wygodniejsze ;d jezdzac komunikacja miejska nie martwisz sie o miejsce parkingowe, o korki, o trudna sytuacje na drodze.. wsiadasz w autobus i jedziesz. tym bardziej ze jest tyle autobusow i tramwajow ktore podwioza cie pod sama uczelnie, zreszta komunikacja miejska wychodzi taniej ;p zostaje wiecej kasy na imprezki
zupkachinska
Muszę ci powiedzieć driver, że nawet jak znajdziesz miejsce na parkingu i przejedziesz przez miasto w miarę bez korków, to i tak nie opłaca ci się autem dojeżdżać do radomskiej szkoły wyższej, bo gorzej na tym wyjdziesz niż opłacając komunikację miejską. chyba że jesteś burżujem i stać cię na paliwo!
22.08.2012
12.08.2012
driveer
Czy opłaca się poruszać po tym mieście własnym pojazdem? Zaoszczędzi to chociaż czasu, czy raczej korki są za duże? Na 19stke dostałem autko, ale bez sensu byłoby zabierać je na studia jeśli nie będę jeździł. Nie wiem co zrobić... Czy Radomska Szkoła Wyższa ma chociaż parking?
rankingi
te rankingi w ogóle nie są miarodajne,biorą pod uwage różne rzeczy i czasem kadra jest słaba a ocenę podnoszą budynki czy coś takiego. Ja zazwyczaj kieruję się opinią studentów i znajomych.
06.07.2012
15.05.2012
ktoś
nie wiem skąd te 3 miejsce :) w tym roku mają 40 miejsce wśród uczelni magisterkisch a żadnego kierunku tego typu nie oferują . Świadczy to chyba o tym rankingu . Ogólnie nie polecam
3 -cia w rankingu????
sluchajcie, czy to prawda, ze ta szkola w rankingu wyszla trzecia wsrod prywatnych???? i najlepsza w Radomiu z prywatnych wyzszych? ja mysle o gospodarce przestrzennej i z lekka sie przestarszylem, czy aby nie za wysokie progi jak dla mnie, skoro tacy dobrzy sa teraz i taki poziom trzymaja? jak jest na tym kierunku w Radomskiej Szkole Wyzszej? Jaki poziom?
07.05.2012
22.02.2012
wojtal
nauki jest wszędzie dużo, zależy od podejścia studenta ;p jak komuś zależy na stypendium to kuje całe noce, a jak nie to uczy się gdy musi (jak ja :D ) szkoła ogólnie spoko, wykładowcy sympatyczni, a jeszcze lepsi ludzie na uczelni ;p
dorota
Sama nie studiuję pielęgniarstwa, ale mam kilka koleżanek które studiują ten przedmiot. WIem jedno, jest dużo nauki, ale to chyba wszędzie? A jeśli chodzi o wykładowców to polecam, bo sama studiuję tu.
10.02.2012
06.02.2012
MM
Chcialabym studiowac pielegniarstwo. Czy ktos moglby mi opowiedziec o tym kierunku na tej uczelni? jak jest?
tomasz
Studiuję na 1 roku Geodezji i Kartografii w Radomskiej Szkole Wyższej, wybrałem ten kierunek ponieważ chciałbym zostać architektem, kierunek ten kładzie nacisk na matematykę, nauki przyrodnicze i techniczne a przede wszystkim kartografię i geodezję, nauki jest dość sporo ale trzeba się z tym liczyć
02.06.2011
25.05.2011
antonio
fajna uczelnia, spoko klimat, ciekawe kierunki, polecam
karolina
studiuję na 1 roku o kierunku Zdrowie Publiczne, jest to nowy kierunek o ciekawym programie zajęć takich jak: nauka o człowieku, j. angielski, etyka, pedagogika czy podstawy żywienia, wydział ten to połączenie nauk medycznych oraz społecznych, co wydaje mi się bardzo dobrym pomysłem dla osób chcących ubiegać się o pracę w przychodniach, szpitalach czy branży farmaceutycznej
22.05.2011
22.05.2011
marysia
wystarczy chyba tylko pogratulować :p ale czy naprawdę wynik pokrywa się z rzeczywistością i ranking odzwierciedla również sposób kształcenia przyszłych studentów?
asia
Jestem studentką tej uczelni i chyba muszę się pochwalić! W „Rankingu Niepublicznych Uczelni Licencjackich” nasza uczelnia otrzymała zaszczytne 3 miejsce wśród najlepszych niepublicznych uczelni w Polsce! To świadczy samo za siebie...
22.05.2011
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Zamojska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Politechnika Poznańska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie