• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Radomska Szkoła Wyższa

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Zubrzyckiego 2, (+48) 344 13 97, rsw@rsw.edu.pl

Radomska Szkoła Wyższa to niepaństwowa uczelnia obecna na rynku edukacyjnym od ponad dwudziestu pięciu lat. Szkoła prowadzi rekrutację na kierunek pielęgniarstwo, na studia licencjackie i magisterskie. Studia obejmują zarówno przygotowanie teoretyczne, jak i praktyczne do wykonywania zawodu. Program nauczania realizowany na kierunku wyposaża studenta w wiedzę i umiejętności z zakresu nauk podstawowych, społecznych i humanistycznych oraz zasad opieki pielęgniarskiej i opieki specjalistycznej.

Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczno-techniczną, a także rozwija współpracę międzynarodową w ramach programu Erasmus+. Umożliwia on realizację praktyk lub części studiów na jednej z uczelni partnerskich. Uczelnia prowadzi również szereg kursów i szkoleń mających na celu podnoszenie kompetencji studentów oraz absolwentów pielęgniarstwa. Osoby zainteresowane studiami medycznymi mogą przyjrzeć się ofercie szkoły oraz zapoznać się z zasadami rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

6.38 / 10
86 głosów

Opinie (22)
Radomska Szkoła Wyższa, RSW Radom

xyzzzz
Bardzo przyjemna atmosfera panuje na uczelni. Pracownicy chętni do pomocy. W dziekanacie bardzo miłe kobietki pracują, Pani Kierownik też super babka, a Pani Kanclerz to złota kobieta. Bardzo polecam, uczelnie.
16.04.2024
01.10.2019
pytanko o RSW
czy oni mają teraz tylko jeden kierunek studiów - Pielęgniarstwo??? Jak oceniacie studia tutaj? Kto jest na pielęgniarskich i może napisać coś o poziomie zajęć? jak oceniacie stopień trudności i w jakim wieku są studentki?
Po licencjacie
Cześć czy ktoś z was ma może trochę informacji jak wygląda magisterka z pielęgniarstwa na UTH?
22.11.2018
25.02.2018
mewa2018
Pielęgniarstwo w Radomiu UTH czy RSW?
młody
wybieram się na pielęgniarstwo, dużo słyszałem dobrego, mam do wyboru UTH i tą szkołę- ale na UTH jest tragicznie
13.09.2016
28.06.2014
aga
Myślałam o Gospodarce przestrzennej na rsw. I jak czytam opinie to się załamuję... Tam jest aż tak źle? Większość komentarzy jest negatywnych. Bardzo chciałabym studiować na tym kierunku, ale nie ma innej uczelni go oferującej w Radomiu (przynajmniej nie znalazłam takich informacji). A nie stać mnie też na to, żeby gdzieś wyjechać. Najbardziej liczę na opinie studentów. Podobno są też źle traktowani, atmosfera jest niemiła, a inni piszą, że jest świetnie.
niezadowolony klient rsw
Nie polecam tej szkoły. Zwłaszcza jeśli ktoś chce studiować pielęgniarstwo. 1. Na zajęcia praktyczne na uczelni igły, strzykawki, rękawiczki, nawet sól czy też płyn do dezynfekcji studenci muszą kupić za każdym razem sami. 2. Praktyki w Radomskim Szpitalu Spec. na Tochtermana są płatne, 100 zł za oddział- oddziału jest do zaliczenia kilkanaście. Płacisz prawie 2 tys. zł za semestr, a uczelni nawet za praktyki za ciebie nie zapłaci z tego... 3. Zajęcia są, zwłaszcza na pierwszym roku co tydzień...głównie od piątku do niedzieli. 4. Wykładowcy potrafią ściągać na egzaminy na tygodniu. 5. W szkole jest zimno, w łazienkach nie ma papierowych ręczników, zwykle również mydła. 6. Brak czytelni, brak komputerów, ksero niby jest, drogie i długo się czeka. 7. Studenta się nie szanuje i olewa. 8. Nigdy nic nie jest pewne. Drugi raz ten sam wybór- nigdy, nawet za darmo.
04.12.2013
08.03.2013
marta
a ja osobiście jestem zwolenniczką poruszania się autem po Radomiu, zawsze udaje mi się znaleźć miejsce parkingowe a dla mnie jest to o wiele wygodniejsze niż obijanie sie w tramwaju, tyle, że mam auto na gaz :P
zosia
nie jestem pewna czy poruszanie się samochodem po miescie jest wygodniejsze ;d jezdzac komunikacja miejska nie martwisz sie o miejsce parkingowe, o korki, o trudna sytuacje na drodze.. wsiadasz w autobus i jedziesz. tym bardziej ze jest tyle autobusow i tramwajow ktore podwioza cie pod sama uczelnie, zreszta komunikacja miejska wychodzi taniej ;p zostaje wiecej kasy na imprezki
04.12.2012
22.08.2012
zupkachinska
Muszę ci powiedzieć driver, że nawet jak znajdziesz miejsce na parkingu i przejedziesz przez miasto w miarę bez korków, to i tak nie opłaca ci się autem dojeżdżać do radomskiej szkoły wyższej, bo gorzej na tym wyjdziesz niż opłacając komunikację miejską. chyba że jesteś burżujem i stać cię na paliwo!
driveer
Czy opłaca się poruszać po tym mieście własnym pojazdem? Zaoszczędzi to chociaż czasu, czy raczej korki są za duże? Na 19stke dostałem autko, ale bez sensu byłoby zabierać je na studia jeśli nie będę jeździł. Nie wiem co zrobić... Czy Radomska Szkoła Wyższa ma chociaż parking?
12.08.2012
06.07.2012
rankingi
te rankingi w ogóle nie są miarodajne,biorą pod uwage różne rzeczy i czasem kadra jest słaba a ocenę podnoszą budynki czy coś takiego. Ja zazwyczaj kieruję się opinią studentów i znajomych.
ktoś
nie wiem skąd te 3 miejsce :) w tym roku mają 40 miejsce wśród uczelni magisterkisch a żadnego kierunku tego typu nie oferują . Świadczy to chyba o tym rankingu . Ogólnie nie polecam
15.05.2012
07.05.2012
3 -cia w rankingu????
sluchajcie, czy to prawda, ze ta szkola w rankingu wyszla trzecia wsrod prywatnych???? i najlepsza w Radomiu z prywatnych wyzszych? ja mysle o gospodarce przestrzennej i z lekka sie przestarszylem, czy aby nie za wysokie progi jak dla mnie, skoro tacy dobrzy sa teraz i taki poziom trzymaja? jak jest na tym kierunku w Radomskiej Szkole Wyzszej? Jaki poziom?
wojtal
nauki jest wszędzie dużo, zależy od podejścia studenta ;p jak komuś zależy na stypendium to kuje całe noce, a jak nie to uczy się gdy musi (jak ja :D ) szkoła ogólnie spoko, wykładowcy sympatyczni, a jeszcze lepsi ludzie na uczelni ;p
22.02.2012
10.02.2012
dorota
Sama nie studiuję pielęgniarstwa, ale mam kilka koleżanek które studiują ten przedmiot. WIem jedno, jest dużo nauki, ale to chyba wszędzie? A jeśli chodzi o wykładowców to polecam, bo sama studiuję tu.
MM
Chcialabym studiowac pielegniarstwo. Czy ktos moglby mi opowiedziec o tym kierunku na tej uczelni? jak jest?
06.02.2012
02.06.2011
tomasz
Studiuję na 1 roku Geodezji i Kartografii w Radomskiej Szkole Wyższej, wybrałem ten kierunek ponieważ chciałbym zostać architektem, kierunek ten kładzie nacisk na matematykę, nauki przyrodnicze i techniczne a przede wszystkim kartografię i geodezję, nauki jest dość sporo ale trzeba się z tym liczyć
antonio
fajna uczelnia, spoko klimat, ciekawe kierunki, polecam
25.05.2011
22.05.2011
karolina
studiuję na 1 roku o kierunku Zdrowie Publiczne, jest to nowy kierunek o ciekawym programie zajęć takich jak: nauka o człowieku, j. angielski, etyka, pedagogika czy podstawy żywienia, wydział ten to połączenie nauk medycznych oraz społecznych, co wydaje mi się bardzo dobrym pomysłem dla osób chcących ubiegać się o pracę w przychodniach, szpitalach czy branży farmaceutycznej
marysia
wystarczy chyba tylko pogratulować :p ale czy naprawdę wynik pokrywa się z rzeczywistością i ranking odzwierciedla również sposób kształcenia przyszłych studentów?
22.05.2011
22.05.2011
asia
Jestem studentką tej uczelni i chyba muszę się pochwalić! W „Rankingu Niepublicznych Uczelni Licencjackich” nasza uczelnia otrzymała zaszczytne 3 miejsce wśród najlepszych niepublicznych uczelni w Polsce! To świadczy samo za siebie...
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Łódzka
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie