• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (25)
Uniwersytet Muzyczny im. Fryderyka Chopina w Warszawie, UM Warszawa

Ola
Jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni na kierunku Taniec Współczesny. Czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja i czy warto tak studiować?
09.03.2021
12.11.2019
Claudia
Jestem zainteresowana kierunkiem musical. Czy ktoś może był/jest i byłby w stanie powiedzieć co nieco o poziomie i o tym, ile osób mniej więcej dostaje się na jeden kierunek? Wszelkie informacje o rekrutacji na ten kierunek również będą mile widziane!
XYZ
Jakieś opinie co do studiów podyplomowych? Z góry wielkie dzięki :)
30.08.2018
10.08.2018
zxc
Jedna z absolwentek tej uczelni ( A.M.) wprowadza w błąd co do trojenia instrumentu. Twierdziła że gitara klasyczna nie trzyma stroju, tymczasem po sprawdzenie przez aż 3 stroiki elektroniczne - gitara stroiła na wszystkich strunach. Uczelnia trochę przestarzała bo nie używają stroików elektronicznych tylko jakieś staroświeckie wydobywające dźwięk po uderzeniu o powierzchnie.
Natalia
Hej :) Czy mógłby mi ktoś wystawić recenzje o śpiewie klasycznym?
30.07.2018
30.09.2017
nattt
Hej. Czy ktos z was byl/jest na kierunku musical? Jestem ciekawa opinii i czy trudno sie dostac :)
natkaax33
Hej. Ktos z was byl/jest na kierunku musical? Jestem ciekawa opinii i czy trudno sie dostac :)
30.09.2017
02.06.2017
@Dee
Hej, ja właśnie mam za niedługo egzaminy i mam na liście kandydatów 57 osób i się przeraziłam, nie wiecie ile osób mniej więcej dostaje się na jeden kierunek na UMFC?
Ann
Hej,studiuję tam już 2. rok. Co do poziomu. Baaaardzo różnie. Na ogół kiepsko mówi się o wydziale wokalnym. Wszyscy z Polski tu pędzą, a uczą w sumie słabo. Mam tam znajomych i mi mówią. Ja jestem na wydz. instrumentalnym .W sumie zajęcia ok, profesor przyzwoity, chociaż pedagogiem jest kiepskim, dobrze uczy, ale jako człowiek jest słaby... . Najbardziej cenię zajęcia z pedagogiki. Są bardzo ciekawe, dopiero po tych zajęciach widzę, jak wiele miałam złych nauczycieli, a myślałam, że to ze mną coś nie tak. Taki młody asystent prowadzi te zajęcia. Zdać nie jest tak łatwo, bo dużo wymaga, ale ma wiedzę i jest sprawiedliwy. Przy tym też ma poczucie humoru. Reszta zajęc zbiorowych - róznie. Niektórzy często odwołują zajęcia albo mówią w sposób nudny...
02.04.2017
29.10.2016
katy18
Czy bez szkoly muzycznej i bez instrumentu jestem /w stanie dostac sie na wydzial wokalny z jezykiem angielskim?
Piter
Czesc, mam pytanie od dziecka gram ze sluchu wiele utworow ale niestety mam problem z czytaniem nut. Czy mammmozliwosc aby dostac sie na pierwszy rok specjalnosc fortepian lub organy na UM
22.06.2016
02.03.2015
ł
Polecam Uniwersytet Muzyczny w Warszawie! Jestem na 2 roku, gram na puzonie; jestem bardzo zadowolony z wyboru tej uczelni, zajęcia odbywają się na wysokim poziomie, wśród kadry wykładowców można spotkać wiele znanych osób takich jak prof Kazimierz Machela czy kompozytor Krzesimir Dębski
Claudie
Mam pytanie co do wydziału pedagogiki baletu. Słyszałam że aby się dostać na ten kierunek w gruncie rzeczy należy ukończyć szkołę baletową. czy rzeczywiście jest tak trudno. Osobiście tańczę jazz i mam podstawy tańca klasycznego natomiast nie wiem czy to wystarczy.
18.01.2014
24.02.2013
rencista 64
wspaniałe koncerty, 23.02.2013 maestro Maksymiuk ku pamięci prof. Roszkowskiego odegrał kapitalny koncert, oczywiście na pierwszym miejscu była Pani Karaś za wykonanie fragmmentu koncertu Mozarta
siemmka
Mam pytanie. Jakie są kryteria przyjęcia do uczelni i jak to się odbywa???
03.02.2013
09.07.2012
do music
nawet szkola muzyczna nie sprawi, że zostaniesz gwiazdą. jesli nie jesteś dobry w tym co robisz i wystarczająco przebojowy, to zawsze będziesz grać drugie skrzypce. Nie zawsze to te najzdolniejsze osoby są na piedestale, musisz mieć to coś
memek
No właśnie.. średnia nie bierze się znikąd .. czy ktoś może napisać jakieś smaczki i szczegóły o tym muzyku ? Interesuje mnie gra na saksofonie, mam tylko pierwszy stopień szkoły muzycznej i jestem ciekaw, czy mogę startować w ogóle na te uczelnię..
17.05.2012
31.03.2012
dontbeliw
hahaha to żenada, żałosna rzecz. NAJLEPSZY muzyk w kraju, a średnia jak na byle wyższej szkole z terenów przygranicznych. Z całym szacunkiem oczywiście dla tych szkół. To jest MUZYK w STOLICY, a nie jakieś tam byle co. PO prostu nie wierzę.
ifiligi
uhuuu, coś niziutka ta ocena, a właściwie to nie wiem czym sobie na to uczelnia zasłużyła, Ja daję 9 w ogólnej skali, ponieważ wydaje mi się, że jest mimo wszystko najlepszym muzykiem w kraju, a ponadto najczęściej zabierają od nas kogoś do filharmonii itp
21.03.2012
18.03.2012
pranie
A na czym polega ta specjalność? Łaczymy muzykę i plastykę a dyplom z czego? Ciekawe, bo realizujemy się na dwóch fajnych płaszczyznach, ale jak to wychodzi w praniu ..
interdysk
Polecam Międzyuczelnianą specjalność multimedialną. Bardzo ciekawa opcja na studiowania. Łączymy dwa obszary sztuki: muzykę i plastykę. Ciekawe? Jasne, że tak. Można zapisać się nie tylko jako nauczyciel akademicki, także nie ma co się zastanawiać.
24.02.2012
12.02.2012
Ania
Mnie interesuje natomiast wydział wokalny w charakterze również jazzowym, ktoś może mi przybliżyć temat? Bardzo bym o to prosiła, Ania
jazzman
Mam pytanie do co do saxo. Nie zauważyłem na tej uczelni wydziału jazzowego, co możemy spotkać np. w Poznaniu. Kwestia taka - jak wygląda w takim razie kształcenie saksofonowe na tej uczelni? W jakim kontekście jest prowadzone? Pozdrawiam jazzman
30.01.2012
18.01.2012
music
cały czas się zastanawiam nad ilością wypuszczanych z tego typu szkół talentów? czy faktycznie trzeba skończyć uniwerek żeby zostać gwiazdą? a może wystarczy XFactor?
dlaczego
dlaczego nikt nie pisze o tej uczelni??? nie jest ani razu oceniona!
08.12.2011
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie