• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Uczelnia Lingwistyczno - Techniczna w Przasnyszu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 06-300 Przasnysz, ul. Szosa Ciechanowska 6, (+29) 752 43 42, wsjo@wsjo.edu.pl

Uczelnia Lingwistyczno-Techniczna w Przasnyszu to niepaństwowa szkoła wyższa od wielu lat kształcąca studentów z Mazowsza. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie w zakresie zarządzania oraz studia I i II stopnia prowadzone na filologii angielskiej, niemieckiej i rosyjskiej. Uzupełnieniem oferty edukacyjnej są studia podyplomowe proponowane na specjalnościach związanych z: zarządzaniem, psychologią i językami obcymi w biznesie oraz nauczaniu przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

Placówka współpracuje z uczelniami w kraju i za granicą miedzy innymi z: Politechniką Warszawską, Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie, PWSZ w Ciechanowie, Mińskim Państwowym Uniwersytetem Lingwistycznym oraz Kazachskim Narodowym Uniwersytetem Pedagogicznym im. Abaja.

Osoby zainteresowane studiami językowymi lub biznesowymi mogą zapoznać się z ofertą placówki oraz zasadami rekrutacji na poszczególne kierunki.


Ocena uczelni

6.76 / 10
341 głosów

Opinie (73)
Uczelnia Lingwistyczno - Techniczna w Przasnyszu, ULT Przasnysz

Tamto
Cześć, jak wygląda nauka na filologii angielskiej online - czy uczycie się wymowy brytyjskiej RP czy jest też opcja wyboru wymowy amerykańskiej? Z góry dziękuję za informację :)
05.10.2023
11.08.2023
Łu
Witam, Czy ktoś może dać opinie o kierunku budownictwo na studiach online?
MK
Jakieś dno, bałagan zarówno w dziekanacie jak i z wykładowcami, na palcach jednej ręki można wyliczyć tych naprawdę przygotowanych merytorycznie. Nie polecam nikomu.
09.08.2023
03.08.2023
PJ
Jakoś naprawdę nie widzimy na budownictwie tych problemów . W sekretariacie zawsze jeśli potrafią odpowiedzą na pytania. Ale po spotkaniu online z całą społecznością szkoły było widać że nie uczelnia jest nie ogarnięta a co niektórzy studenci chcieli by aby studia wyglądały jak podstawówka ...
Anna
Uczelnia to totalna porazka , a panie z dziekanatu sa malo pomocne nic nie wiedza. Radzę kazdemu przed zapisaniem sie na ta uczelnie tam zadzwonic i zadać kilka pytan :) Strata czasu i pieniedzy.
04.07.2023
04.07.2023
Studentka
Bardzo polecam tę Uczelnię. Profesjonalni z dużą wiedzą wykładowcy, Panie w Dziekanacie bardzo pomocne i miłe. Pani Rektor rzeczowa.
Bob budowniczy
Dla chętnych nauczenia się zagadnień budownictwa polecam. Wykładowcy z dużą wiedzą i potrafiący ją przekazać. Panie w dziekanacie pomocne i miłe.
04.07.2023
04.07.2023
Budownictwo
4 lata na Uczelni, przyjazna atmosfera, profesjonalni wykladowcy, praktycznie zadnych problemow. Oczywiscie trzeba sie uczyc, jak wszedzie. Polecam i milo bede wspominal
Studentka bud
Uczelnia jak i Wykładowcy bardzo w porządku, wyrozumiali potrafią wytłumaczyć. Miło się studiowało. Chętnie wrócę na Magisterke jeśli się otworzy Studentka budownictwa
03.07.2023
03.07.2023
Mat
Uczelnia oferuje ciekawą formę realizowania treści programowych. Kształcenie na odległość to oferta, która przypadła mi do gustu. Prowadzący zajęcia podchodzą do każdego studenta indywidualnie pozwalając na różne formy zaliczenia przedmiotów. Zaangażowanie Magnificencji Rektor w codzienności studentów ogromne. Oczywiście są mankamenty np. przepływ informacji na drodze dziekanat - wykładowcy - studenci ale niedogodności były regulowane najszybciej jak to było możliwe. Dzięki tej uczelni można zdobyć wymagane prawem uprawnienia.
Sandra
Zajęcia na uczelni prowadzone są w bardzo ciekawy sposób, a wykładowcy posiadają ogromną wiedzę, którą potrafią ładnie i z chęcią przekazać. Nie ma problemu skontaktować się z dziekanatem i panią rektor. Zawsze udzielają odpowiedzi na pytania. Jeśli ktoś się regularnie uczy to nie będzie miał problemów, a zdobyta wiedza przyda mu się do przyszłej pracy. Budynek jest przyjazny dla studenta. Polecam studia niestacjonarne.
03.07.2023
01.07.2023
Michał 33
Ta pseudouczelnia to jakieś nie porozumienie totalna porażka
Majk
Nauczyciele wymagaja oddania prac w terminie a saki z terminów sie nie wywiązują. Kpina . Zapisywałam się online bo tak oglasza się ta uczelnia a to jedno wielkie oszustwo
01.07.2023
01.07.2023
Panna X
Przestrzegam przed tą uczelnią na każdym kierunku
XYZ
Przestrzegam przed tą pseudouczelnią wiejską uważającą się za Oxford. Rektorka to oszustka jakich mało , a dziewczyny w sekretariacie również porażka . Niektórzy wykładowcy to strefa widmo. Nie dość że płaci sie kupe kasy robią mega problemy ! Współczuję tym którzy zapisali się do tej uczelni. Strata lat oraz pieniedzy. Mam nadzieje że kiedyś ktoś sie za ten burdel weźmie !
01.07.2023
12.06.2023
ULT
odpowiedź dla speechless z dnia 08.06.2023
W odpowiedzi na zamieszczony komentarz wyjaśniamy co następuję: 1. Panie w Dziekanacie zatrudnione są od listopada 2022r.- jest to zbyt krótki czas, aby potrafiły udzielić odpowiedzi na wszystkie postawione pytania. Za to utrudnienie przepraszamy. 2. Harmonogram zjazdów ustalany jest w kwietniu na cały przyszły rok akademicki. Plan zajęć w wyjątkowych sytuacjach ulega zmianie z powodu zmian wprowadzonych przez wykładowców. Natychmiast reagujemy i tworzymy plan tak, aby student nigdy nie stracił żadnych zajęć. 3. Dziękujemy za pozytywną opinię wystawioną naszym wykładowcom.
speechless
Bardzo słaby przepływ informacji na drodze dziekanat -wykladowcy i dziekanat-studenci. Od pań w dziekanacie niczego nie można się dowiedzieć, unikają niewygodnych pytań, odsyłają do Rektora albo wymyślają coś na poczekaniu. Planu lekcji nie polecam drukować bo się zmienia na tyle często że co 2 tyg. przychodzi email z nowym - wszyscy się w tym gubią nie tylko studenci. Jedyna dobra rzecz to wykładowcy i to tylko ich będę dobrze wspominał.
08.06.2023
26.05.2023
Konrad
Poszukuję studenta kierunku konstrukcje budowlane stopnia 1. Szukam materiałów do nauki przed rozpoczęciem studiów i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o tym kierunku.
Max
Czy praktyki studenckie mogę odbyć za granicą, w ramach wykonywanej przeze mnie pracy w firmie budowlanej. Chodzi o kierunek budownictwo. Firma z kraju UE ale pracujemy poza UE, natomiast kraj wykonywanej pracy jest w EOG.
16.05.2023
05.05.2023
Martyna
odpowiedź dla TT z dnia 02.05.2023
Witam, zajęcia odbywają się w czasie rzeczywistym na teams. To co jest fajne to to, że wszystkie zajęcia sa nagrywane i udostępniane na platformie moodle. W dowolnym czasie mozna do nich wrocic i powtórzyć materiał. Dodatkowo na moodlach są udostepnianie materiały do pracy.
TT
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają studia na kierunku filologia angielska (online). Czy warto studiować ten kierunek właśnie na tej uczelni?
02.05.2023
23.02.2023
Renata
Cyrk i chaos
Ania
Czy ktoś może studiował zarządzenie online? Czy są zjazdy stacjonarne i jaka częstotliwość ich jest ?
05.11.2022
02.11.2022
Iwona
Czy ktoś studiował może na tej uczelni filologię rosyjską nauczycielską,i mógłby podzielić się wrażeniami?
absolwent
W mojej grupie były osoby po 40stce, które nie miały styczności z matematyką od końca szkoły średniej-poradziły sobie z tym przedmiotem. Pani doktor która wykłada matematykę bardzo dobrze tłumaczy, do tego jest bardzo miła i jeśli zależy Panu aby zrozumieć zagadnienia omawiane na wykładzie-na pewno Pan sobie poradzi
14.09.2022
13.09.2022
ULT
odpowiedź dla Adam z dnia 11.09.2022
Jęśli masz doświadczenie w branży i na bieżąco pracujesz ( nie robisz sobie zaleglosci) mysle ze nie bedziesz miał problemu
Adam
Witam.Chciałbym się zapytać absolwentow budownictwa .Bardzo interesuje mnie ten kierunek tylko obawiam się ze sobie nie poradze z matematyka (nie byłem nigdy w tym dobry 🙃) a wiekowo jestem lekko po 40 ce. Jestem budowlańcem ,od 20 lat mieszkam z zagranica .i zmagam się z pytaniem ?? Czy studia online w moim wieku maja jakiś sens , czy matma mnie pogrąży …czy zdołam z podróżami do polski ??? 😉Adam🤙
11.09.2022
31.08.2022
Aleksandra
odpowiedź dla magda z dnia 30.08.2022
Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią. W ramach studiów prowadzonych metodą online pracujemy na platformie Moodle, na której umieszczamy nagrania z zajęć i materiały pomocnicze (dostępna cały czas) oraz na platformie Teams - zajęcia odbywają się w czasie rzeczywistym zgodnie z harmonogramem studiów niestacjonarnych i planem zajęć. (dostępny na stronie) Studia niestacjonarne prowadzone w module online polegają na obecności przez studenta na zaliczeniach i egzaminach na uczelni. Wszystkie zajęcia będą odbywać się zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki. Zachęcam do kontaktu przez naszą stronę internetową --> zakładka "Kontakt"
magda
Chcialabym rozpoaczac studia II stopnia germanistyka ( mam ukonczony 1 rok na wsl w czestochowie) jak wygkladaja zajecia online i jak egzaminy i obrona ...czy ktos cos podpowie?
30.08.2022
07.08.2022
Były student
Niestety niektóre osoby żyją w przekonaniu, że jak pójdą na prywatną uczelnie i zapłacą to mogą wymagać poziomu zawodówki, jak widać ULT nie jest uczelnią produkującą na masową skalę pseudo inżynierów. Bardzo dobra kadra nauczycielska, której mogłaby nie jedna uczelnia wyższa pozazdrościć . Wiedza przekazywana w sposób profesjonalny, podejście wykładowców do studentów wzorowe. Mam cichą nadzieję, że negatywnie wspominana w komentarzach nasza Pani Profesor będzie dalej trzymać poziom jaki powinna mieć każda szanująca się uczelnia wyższa - z pewnością uratuje to wiele istnień, gdyż inżynier budownictwa z zerową wiedzą na temat mechaniki budowli czy wytrzymałości materiałów jedynie co może zaprojektować to katastrofę budowlaną.
absolwentka budownictwa
Jestem tegoroczną absolwentką ,przyznaję kierunek nie należy do łatwych ale kadra wspaniała . Wykładowcy są owszem wymagający (co chyba dobrze świadczy o uczelni-warto będąc inżynierem posiadać adekwatną wiedzę) - lecz jednocześnie bardzo przyjaźni studentowi. Co do egzaminów - trzeba odpowiadać merytorycznie aby wykładowcy mieli świadomość ,że student rozumie temat a nie przepisywać odpowiedzi "słowo w słowo z podręcznika" -chyba nie o to chodzi na studiach. Wspomniana Pani profesor przez "zażenowanego", to cudowna osoba -jeśli student nie zrozumiał wykładu zawsze bez problemu tłumaczyła ponownie- wystarczyło poprosić . Studia na ULT polecam każdemu ,Panie w dziekanacie bardzo pomocne, wykładowcy z ogromem wiedzy i co najważniejsze potrafią tę wiedzę przekazać studentom . Atmosfera na kierunku Budownictwo wspaniała :)
07.08.2022
07.08.2022
Absolwentka ULT
odpowiedź dla Zażenowany z dnia 04.08.2022
Słowo w słowo z podręcznika? Normalnie zachłysnęłam się kompotem. Po takim wpisie Pani Profesor powinna wziąć was na poprawkę ustną, żeby sprawdzić czy też będziecie podręczniki cytować. Ja pisałam zarówno na wytrzymałości materiałów, jak i na mechanice budowli od siebie i tego, czego się nauczyłam z wykładów i otrzymałam odpowiednio 3,5 i 4,0. Pani Profesor jako recenzent naszych prac była genialna, a na obronie po prostu miód. Może trzeba się zacząć uczyć, a nie próbować przechytrzyć system. Dodatkowo wysyłanie Pani Profesor na emeryturę jest wyjątkowo niekulturalne. Weź pod uwagę fakt, że bez profesora nie ma wydziału, więc bez Pani Profesor rzeczywiście musiałbyś aplikować do NASA.
absolwent budownictwa
Uczelnia jak najbardziej w porządku, kadra potrafi przekazać wiedzę oraz bardzo dobrze przygotowuje do obrony pracy dyplomowej. W razie wątpliwości przy rozwiązywaniu zadań wykładowcy służą pomocą. Minimum chęci i samodyscypliny ze strony studenta i naprawdę można wszystko zaliczyć w pierwszym terminie. Przedmioty na tym kierunku są bardzo pasjonujące jeśli student interesuje się branżą, w której zdecydował się rozwijać. Przez 4 lata studiowania konstrukcji budowlanych zdobyliśmy specjalistyczną wiedzę, z której większość wykorzystuję w pracy. Jeśli ktoś rozważa studiować budownictwo, a chce się kształcić pod okiem fachowej kadry, polecam spróbować właśnie na ULT. Panie w dziekanacie również bardzo miłe.
07.08.2022
04.08.2022
Zażenowany
Uczelnia dramat, każdy powinien się 5 razy zastanowić czy chce tutaj studiować. Kierunki lingwistyczne może są ok, ale budownictwo to jakiś żart, szczególnie Pewna starsza Pani profesor, która już dawno powinna być na emeryturze a nie nauczać przedmiotów. Wymagania z kosmosu a umiejętność przekazywania wiedzy zerowa. Posiadając już jeden tytuł inżyniera z politechniki zdany w 2011, totalnie nie mam pojęcia czego wspomniana Pani wymaga. Uczelnia nie widzi problemu, poziomy testów jak do NASA, odpowiedzi zapisane słowo w słowo z podręcznika wraz z uzasadnieniem, a osoby i tak pouwalane.
artur
Hej! Czy ktoś z tutaj obecnych studiuje filologię angielską I stopnia online? Mogłbym prosić o szczerą opinię :) ?
04.07.2022
15.06.2022
Absolwentka
Skończyłam licencjat na ult, bardzo każdemu polecam! Dużo się nauczyłam, a podczas studiowania miałam czas na naukę, pracę i studenckie życie ;)
Marysia
Super atmosfera, ciekawe zajęcia, spoko wykładowcy - uczelnia 10/10!
09.06.2022
09.06.2022
Maciej
Ciekawe zajęcia, można się dowiedzieć dużo przydatnych rzeczy. Polecam każdemu, kto chce się dobrze nauczyć języka
Milena
Bardzo duża oferta studiów podyplomowych, wszystkie kierunki są ciekawe więc czeka mnie ciężki wybór ;)
09.06.2022
03.06.2022
Maurycy
Studiuję filologię angielską online i jestem bardzo zadowolony. Atmosfera na zajęciach jest świetna, wykładowcy spoko, egzaminy do zdania
Piotr
Bardzo polecam tę uczelnię. Wykładowcy są bardzo pomocni i widać, że znają się na tym czego uczą, przez co zajęcia są bardzo ciekawe. Miło wspominam czasy studiów na UTL.
03.06.2022
30.05.2022
Marek
Studia online to spoko pomysł. Pomogły mi studiować to co chciałem, mimo tego, że mieszkam daleko od uczelni.
Ola
Od roku studiuję na ult i mogę polecić tę uczelnię! Spoko wykładowcy, dobry poziom, egzaminy do zdania.
26.05.2022
24.05.2022
Kuba
Bardzo fajna opcja jeśli ktoś chce połączyć studiowanie z pracą, bez problemu można to ogarnąć.
Sara
Uczelnia jest okej, zajęcia są ciekawe i można dużo się dowiedzieć. Pani z dziekanatu bardzo pomocna.
19.05.2022
23.09.2021
jus
zapisałam się na egzmian pte general level 3, czy ktoś zdawał go na tej uczelni i mogłby wyrazić swoja opinię jak to wygląda? trudno , łatwo?
Daria
Witam pisalam emaile z uczelnia od kilku dni i wszystko bylo dobrze a teraz moje wiadomosci wogole nie dochodza i dostaje wiadomosc ze ten email adres nie istnieje. Czy zostalam zablokowana przez uczelnie?? Dzisiaj probowalam wyslac dokumenty rekrutacyjne i nie moge wyslac. Czy jest tutaj ktos kto moglby mi pomoc?
23.08.2021
26.06.2021
Ciemny
Porównać z Politechniką??? A może hulajnogę z mercedesem?
Jasny
Może ktoś wyrazić swoją opinię o budownictwie w porównaniu np. Z politechnikami ?
18.06.2021
30.05.2021
Jane
Napiszcie jak jest na filologii angielskiej? Polecacie tę uczelnię?
Zainteresowana
Witam, jak wygladaja zjazdy w przypadku studiow online na germanistyce I stopnia ?? Ile razy w semestrze i z jaka czestotliwoscia?
22.02.2021
19.09.2020
Julia
Wpaniałe panie sekretarki ! Pozdrawiam!
Absolwent
Nie polecam mimo, ze przedmioty zaliczyłem bez problemu (bez poprawek), pracę napisałem na czas na ocenę bardzo dobrą. Ukonczylem filologię angielską , studia II stopnia, dorosłych ludzi traktują jak gnoji. Niesprawiedliwośc przede wszystkim, dobre dla kogoś lubiącego sie podlizywać. Uczelnia wiejska a wymagania jak na Harwardzie. Nie polecam!
19.09.2020
26.06.2020
Budownictwo dróg i mostów
dlaczego w wykazie kierunków nie ma tego ? - Budownictwo dróg i mostów. Czy możecie napisać coś więcej o tej szkole i studiach technicznych na niej? Jakaś dziwna historia z tą szkołą, przenosinami... bać się ich, szukać gdzie indziej?
Lukas
Jedna z najgorszych uczelni do jakich uczęszczałem, jadą przede wszystkim na kasę. Próbowałem bronić się tam dwa lata za każdym razem coś wymyślili aby że mnie 2400 ściągnąć. Byłem wodzony za nos mimo iż pracę miałem napisaną nie mogłem się obronić. Dwa tygodnie przed PNJA wymyślili że muszę pisać egzamin mimo iż przedtem stwierdzili że wszystko zaliczyłem. Jednym słowem radzę omijać szerokim łukiem tą uczelnię bo szkoda i czasu i kasy.
27.11.2019
02.10.2019
Uczelnia
odpowiedź dla Przasnysz czy Świecie? z dnia 01.10.2019
Mamy dwa oddziały : Świecie oraz Przasnysz . więcej informacji na naszych stronach internetowych wraz z terminami zjazdów i kierunkami na 2019/2020
Przasnysz czy Świecie?
Dlaczego na stronie uczelni przy opisie studiów jest napisane .... "ULT w Przasnyszu"???? To gdzie są te zajęcia???
01.10.2019
19.08.2019
pytanie
Czy budownictwo pasywne to jest kierunek? czy specjalność ... jak wynikałoby z opisu? Chodzi o to, co będzie wpisane na dyplomomie, no bo skoro to jest taka unikalna propozycja studiów, to warto żeby absolwent mógł się tym pochalić.
A CO?
dziwnym trafem komentarze ZAchecajace pojawiaja sie w okresach rekrutacji na tej uczelnii...
29.04.2019
23.04.2019
michał
choć na początku pomyślałem, że oferta lingwistyczna i budownictwo to zabawne połączenie, to po chwili zastanowienia stwierdzam, jest ok, pod warunkiem że studiujesz oba te kierunki czyli jako inżynier budownictwa będę bez problemów komunikował się po angielsku.... rozumiem, że te konstrukcje budowlane to specjalność, a kierunek to Budownictwo?
Budowlaniec
Co mozna powiedziec o studiach z budownictwa on-line?
13.02.2019
23.01.2019
ewa
czy ktś studował angliistyke online? mooge prosić o opinie czy jest trudno?
Magdalina
Polecam filologię niemiecką w WSJO w Świeciu. Teraz chyba zmieniło nazwę na ULT - Uczelnia Lingwistyczno-Techniczna . Super wykładowcy, sympatyczna atmosfera, przyjemne warunki do nauki niemieckiego i rozwoju zawodowego. Polecam wszystkim. Ukończyłam różne kierunki na różnych uczelniach, więc mam porównanie. Tutaj nie traktują studenta, jak zło konieczne lub obiekt, który trzeba znoić.
21.07.2017
12.07.2017
Germainstyka II stopnia (on-line) - spec. naucz.
Czy ktoś może studiuje Filologię germańską II stopnia ze specjalizacją nauczycielską (w trybie on-line)? Jak wygląda organizacja tych studiów w WSJO w Świeciu? Jakie panują tam zasady i warunki? Czy są jakieś problemy z przepisywaniem ocen z innych studiów magisterskich ze spec. nauczycielską? Czy uznają na poczet praktyk zatrudnienie jako nauczyciel języka niemieckiego w danym typie szkoły? Proszę o rzetelne opinie! Pozdrawiam
Germanistyka Online Licencjat
Słuchajcie, czy studiuje może ktoś online Germanistykę? Jak jest? Czy uczelnia jest w porządku? Jaki poziom kształcenia? Jak często zjazdy? Jestem teraz na 1. roku Germanistyki Online na WSL Częstochowa (2 zjazdy w 1. semestrze i 3 zjazdy w drugim), ale jest do dupy. Anglistykę mają na wysokim poziomie: super platforma, wieokonferencje, wsparcie wykładowców, etc, a u nas - tragedia! Wykładowcy nie odpowiadają na maile, wrzucają tylko jakieś kserówki na platformę, mało ćwiczeń, o wideokonferencji można pomarzyć, poziom kształcenia jest bardzo niski! Jedna nauczycielka w ogóle nie uruchomiła kursu na platformie i nie życzy sobie kontaktu. Beznadziejnie, a koszt ok. 5000 zł rocznie. Jak jest na tej uczelni? Napiszcie proszę, bo chcę się przenieść!
15.04.2017
28.09.2013
Były student
To już kolejne moje studia (pierwsze językowe) - więc powiem szczerze, że ten kto nie był niech się nie wypowiada, bo jest tak samo jak na każdej innej uczelni, czyli są przedmioty, które łatwiej zdać oraz są przedmioty, które aby zaliczyć trzeba sporo się nauczyć itd.... Jako absolwent tej uczelni mogę ją wszystkim polecić.
kolejny atak szkoły gwiazd
szambo ze szkoły gwiazd rozlewa się, dołują wszystkich, ostra walka o studenta trwa
09.09.2013
23.08.2013
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Justyna
Hej! Wybieram się do Waszej uczelni na filologię angielską zaocznie. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są godziny zajęć ? Pozdrawiam!
17.05.2013
21.04.2013
krystian
Wydawałoby się, że języki obce są bardzo na czasie więc i szkoły, które są powiązane z tym tematem mają powodzenie. :) widać nie wszystkie..... Ciekawe czym jest to spowodowane
Kwija
To oczywiste, że nie jest to najlepsza szkoła, nie jest może wymarzona itd ale na pewno nie można na nią narzekać :) miałam okazję się tu uczyć i muszę przyznać, że Wyższa Szkoła Języków Obcych w Świeciu nie odstaje od innych. Dlatego daję pozytywną ocenę! :d
17.04.2013
26.11.2012
justyna
Pewnie, że tutaj jest stosunkowo łatwiej się dostać i potem utrzymać na studiach. Ale ja osobiście odradzam Wyższą Szkołę Języków Obcych w Świeciu. Jeśli na anglistykę to polecam się przyłożyć i postarać , żeby studiować chociażby na uniwerku w poznaniu. lepsza szkoła - lepsza praca
ag
myślę nad anglistyką... biorę jeszcze pod uwagę uniwerek w poznaniu ale ciut się boję czy się tam utrzymam. jak jest tutaj?
18.01.2012
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Tarnowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Śląska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Lubelska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Politechnika Łódzka
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu