• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (24)
Uczelnia Lingwistyczno - Techniczna w Przasnyszu, ULT Przasnysz

Jane
Napiszcie jak jest na filologii angielskiej? Polecacie tę uczelnię?
30.05.2021
22.02.2021
Zainteresowana
Witam, jak wygladaja zjazdy w przypadku studiow online na germanistyce I stopnia ?? Ile razy w semestrze i z jaka czestotliwoscia?
Julia
Wpaniałe panie sekretarki ! Pozdrawiam!
19.09.2020
19.09.2020
Absolwent
Nie polecam mimo, ze przedmioty zaliczyłem bez problemu (bez poprawek), pracę napisałem na czas na ocenę bardzo dobrą. Ukonczylem filologię angielską , studia II stopnia, dorosłych ludzi traktują jak gnoji. Niesprawiedliwośc przede wszystkim, dobre dla kogoś lubiącego sie podlizywać. Uczelnia wiejska a wymagania jak na Harwardzie. Nie polecam!
Budownictwo dróg i mostów
dlaczego w wykazie kierunków nie ma tego ? - Budownictwo dróg i mostów. Czy możecie napisać coś więcej o tej szkole i studiach technicznych na niej? Jakaś dziwna historia z tą szkołą, przenosinami... bać się ich, szukać gdzie indziej?
26.06.2020
27.11.2019
Lukas
Jedna z najgorszych uczelni do jakich uczęszczałem, jadą przede wszystkim na kasę. Próbowałem bronić się tam dwa lata za każdym razem coś wymyślili aby że mnie 2400 ściągnąć. Byłem wodzony za nos mimo iż pracę miałem napisaną nie mogłem się obronić. Dwa tygodnie przed PNJA wymyślili że muszę pisać egzamin mimo iż przedtem stwierdzili że wszystko zaliczyłem. Jednym słowem radzę omijać szerokim łukiem tą uczelnię bo szkoda i czasu i kasy.
Uczelnia
odpowiedź dla Przasnysz czy Świecie? z dnia 01.10.2019
Mamy dwa oddziały : Świecie oraz Przasnysz . więcej informacji na naszych stronach internetowych wraz z terminami zjazdów i kierunkami na 2019/2020
02.10.2019
01.10.2019
Przasnysz czy Świecie?
Dlaczego na stronie uczelni przy opisie studiów jest napisane .... "ULT w Przasnyszu"???? To gdzie są te zajęcia???
pytanie
Czy budownictwo pasywne to jest kierunek? czy specjalność ... jak wynikałoby z opisu? Chodzi o to, co będzie wpisane na dyplomomie, no bo skoro to jest taka unikalna propozycja studiów, to warto żeby absolwent mógł się tym pochalić.
19.08.2019
29.04.2019
A CO?
dziwnym trafem komentarze ZAchecajace pojawiaja sie w okresach rekrutacji na tej uczelnii...
michał
choć na początku pomyślałem, że oferta lingwistyczna i budownictwo to zabawne połączenie, to po chwili zastanowienia stwierdzam, jest ok, pod warunkiem że studiujesz oba te kierunki czyli jako inżynier budownictwa będę bez problemów komunikował się po angielsku.... rozumiem, że te konstrukcje budowlane to specjalność, a kierunek to Budownictwo?
23.04.2019
13.02.2019
Budowlaniec
Co mozna powiedziec o studiach z budownictwa on-line?
ewa
czy ktś studował angliistyke online? mooge prosić o opinie czy jest trudno?
23.01.2019
21.07.2017
Magdalina
Polecam filologię niemiecką w WSJO w Świeciu. Teraz chyba zmieniło nazwę na ULT - Uczelnia Lingwistyczno-Techniczna . Super wykładowcy, sympatyczna atmosfera, przyjemne warunki do nauki niemieckiego i rozwoju zawodowego. Polecam wszystkim. Ukończyłam różne kierunki na różnych uczelniach, więc mam porównanie. Tutaj nie traktują studenta, jak zło konieczne lub obiekt, który trzeba znoić.
Germainstyka II stopnia (on-line) - spec. naucz.
Czy ktoś może studiuje Filologię germańską II stopnia ze specjalizacją nauczycielską (w trybie on-line)? Jak wygląda organizacja tych studiów w WSJO w Świeciu? Jakie panują tam zasady i warunki? Czy są jakieś problemy z przepisywaniem ocen z innych studiów magisterskich ze spec. nauczycielską? Czy uznają na poczet praktyk zatrudnienie jako nauczyciel języka niemieckiego w danym typie szkoły? Proszę o rzetelne opinie! Pozdrawiam
12.07.2017
15.04.2017
Germanistyka Online Licencjat
Słuchajcie, czy studiuje może ktoś online Germanistykę? Jak jest? Czy uczelnia jest w porządku? Jaki poziom kształcenia? Jak często zjazdy? Jestem teraz na 1. roku Germanistyki Online na WSL Częstochowa (2 zjazdy w 1. semestrze i 3 zjazdy w drugim), ale jest do dupy. Anglistykę mają na wysokim poziomie: super platforma, wieokonferencje, wsparcie wykładowców, etc, a u nas - tragedia! Wykładowcy nie odpowiadają na maile, wrzucają tylko jakieś kserówki na platformę, mało ćwiczeń, o wideokonferencji można pomarzyć, poziom kształcenia jest bardzo niski! Jedna nauczycielka w ogóle nie uruchomiła kursu na platformie i nie życzy sobie kontaktu. Beznadziejnie, a koszt ok. 5000 zł rocznie. Jak jest na tej uczelni? Napiszcie proszę, bo chcę się przenieść!
Były student
To już kolejne moje studia (pierwsze językowe) - więc powiem szczerze, że ten kto nie był niech się nie wypowiada, bo jest tak samo jak na każdej innej uczelni, czyli są przedmioty, które łatwiej zdać oraz są przedmioty, które aby zaliczyć trzeba sporo się nauczyć itd.... Jako absolwent tej uczelni mogę ją wszystkim polecić.
28.09.2013
09.09.2013
kolejny atak szkoły gwiazd
szambo ze szkoły gwiazd rozlewa się, dołują wszystkich, ostra walka o studenta trwa
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
23.08.2013
17.05.2013
Justyna
Hej! Wybieram się do Waszej uczelni na filologię angielską zaocznie. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są godziny zajęć ? Pozdrawiam!
krystian
Wydawałoby się, że języki obce są bardzo na czasie więc i szkoły, które są powiązane z tym tematem mają powodzenie. :) widać nie wszystkie..... Ciekawe czym jest to spowodowane
21.04.2013
17.04.2013
Kwija
To oczywiste, że nie jest to najlepsza szkoła, nie jest może wymarzona itd ale na pewno nie można na nią narzekać :) miałam okazję się tu uczyć i muszę przyznać, że Wyższa Szkoła Języków Obcych w Świeciu nie odstaje od innych. Dlatego daję pozytywną ocenę! :d
justyna
Pewnie, że tutaj jest stosunkowo łatwiej się dostać i potem utrzymać na studiach. Ale ja osobiście odradzam Wyższą Szkołę Języków Obcych w Świeciu. Jeśli na anglistykę to polecam się przyłożyć i postarać , żeby studiować chociażby na uniwerku w poznaniu. lepsza szkoła - lepsza praca
26.11.2012
18.01.2012
ag
myślę nad anglistyką... biorę jeszcze pod uwagę uniwerek w poznaniu ale ciut się boję czy się tam utrzymam. jak jest tutaj?
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Gdańska