• ASP Wrocław Drzwi Otwarte 2023
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Lingwistyczno - Techniczna w Przasnyszu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 06-300 Przasnysz, ul. Szosa Ciechanowska 6, (+29) 752 43 42, wsjo@wsjo.edu.pl

Uczelnia Lingwistyczno-Techniczna w Przasnyszu to niepaństwowa szkoła wyższa od wielu lat kształcąca studentów z Mazowsza. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie w zakresie zarządzania oraz studia I i II stopnia prowadzone na filologii angielskiej, niemieckiej i rosyjskiej. Uzupełnieniem oferty edukacyjnej są studia podyplomowe proponowane na specjalnościach związanych z: zarządzaniem, psychologią i językami obcymi w biznesie oraz nauczaniu przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

Placówka współpracuje z uczelniami w kraju i za granicą miedzy innymi z: Politechniką Warszawską, Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie, PWSZ w Ciechanowie, Mińskim Państwowym Uniwersytetem Lingwistycznym oraz Kazachskim Narodowym Uniwersytetem Pedagogicznym im. Abaja.

Osoby zainteresowane studiami językowymi lub biznesowymi mogą zapoznać się z ofertą placówki oraz zasadami rekrutacji na poszczególne kierunki.


Ocena uczelni

7.14 / 10
308 głosów

Opinie (52)
Uczelnia Lingwistyczno - Techniczna w Przasnyszu, ULT Przasnysz

Renata
Cyrk i chaos
23.02.2023
05.11.2022
Ania
Czy ktoś może studiował zarządzenie online? Czy są zjazdy stacjonarne i jaka częstotliwość ich jest ?
Iwona
Czy ktoś studiował może na tej uczelni filologię rosyjską nauczycielską,i mógłby podzielić się wrażeniami?
02.11.2022
14.09.2022
absolwent
W mojej grupie były osoby po 40stce, które nie miały styczności z matematyką od końca szkoły średniej-poradziły sobie z tym przedmiotem. Pani doktor która wykłada matematykę bardzo dobrze tłumaczy, do tego jest bardzo miła i jeśli zależy Panu aby zrozumieć zagadnienia omawiane na wykładzie-na pewno Pan sobie poradzi
ULT
odpowiedź dla Adam z dnia 11.09.2022
Jęśli masz doświadczenie w branży i na bieżąco pracujesz ( nie robisz sobie zaleglosci) mysle ze nie bedziesz miał problemu
13.09.2022
11.09.2022
Adam
Witam.Chciałbym się zapytać absolwentow budownictwa .Bardzo interesuje mnie ten kierunek tylko obawiam się ze sobie nie poradze z matematyka (nie byłem nigdy w tym dobry 🙃) a wiekowo jestem lekko po 40 ce. Jestem budowlańcem ,od 20 lat mieszkam z zagranica .i zmagam się z pytaniem ?? Czy studia online w moim wieku maja jakiś sens , czy matma mnie pogrąży …czy zdołam z podróżami do polski ??? 😉Adam🤙
Aleksandra
odpowiedź dla magda z dnia 30.08.2022
Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią. W ramach studiów prowadzonych metodą online pracujemy na platformie Moodle, na której umieszczamy nagrania z zajęć i materiały pomocnicze (dostępna cały czas) oraz na platformie Teams - zajęcia odbywają się w czasie rzeczywistym zgodnie z harmonogramem studiów niestacjonarnych i planem zajęć. (dostępny na stronie) Studia niestacjonarne prowadzone w module online polegają na obecności przez studenta na zaliczeniach i egzaminach na uczelni. Wszystkie zajęcia będą odbywać się zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki. Zachęcam do kontaktu przez naszą stronę internetową --> zakładka "Kontakt"
31.08.2022
30.08.2022
magda
Chcialabym rozpoaczac studia II stopnia germanistyka ( mam ukonczony 1 rok na wsl w czestochowie) jak wygkladaja zajecia online i jak egzaminy i obrona ...czy ktos cos podpowie?
Były student
Niestety niektóre osoby żyją w przekonaniu, że jak pójdą na prywatną uczelnie i zapłacą to mogą wymagać poziomu zawodówki, jak widać ULT nie jest uczelnią produkującą na masową skalę pseudo inżynierów. Bardzo dobra kadra nauczycielska, której mogłaby nie jedna uczelnia wyższa pozazdrościć . Wiedza przekazywana w sposób profesjonalny, podejście wykładowców do studentów wzorowe. Mam cichą nadzieję, że negatywnie wspominana w komentarzach nasza Pani Profesor będzie dalej trzymać poziom jaki powinna mieć każda szanująca się uczelnia wyższa - z pewnością uratuje to wiele istnień, gdyż inżynier budownictwa z zerową wiedzą na temat mechaniki budowli czy wytrzymałości materiałów jedynie co może zaprojektować to katastrofę budowlaną.
07.08.2022
07.08.2022
absolwentka budownictwa
Jestem tegoroczną absolwentką ,przyznaję kierunek nie należy do łatwych ale kadra wspaniała . Wykładowcy są owszem wymagający (co chyba dobrze świadczy o uczelni-warto będąc inżynierem posiadać adekwatną wiedzę) - lecz jednocześnie bardzo przyjaźni studentowi. Co do egzaminów - trzeba odpowiadać merytorycznie aby wykładowcy mieli świadomość ,że student rozumie temat a nie przepisywać odpowiedzi "słowo w słowo z podręcznika" -chyba nie o to chodzi na studiach. Wspomniana Pani profesor przez "zażenowanego", to cudowna osoba -jeśli student nie zrozumiał wykładu zawsze bez problemu tłumaczyła ponownie- wystarczyło poprosić . Studia na ULT polecam każdemu ,Panie w dziekanacie bardzo pomocne, wykładowcy z ogromem wiedzy i co najważniejsze potrafią tę wiedzę przekazać studentom . Atmosfera na kierunku Budownictwo wspaniała :)
Absolwentka ULT
odpowiedź dla Zażenowany z dnia 04.08.2022
Słowo w słowo z podręcznika? Normalnie zachłysnęłam się kompotem. Po takim wpisie Pani Profesor powinna wziąć was na poprawkę ustną, żeby sprawdzić czy też będziecie podręczniki cytować. Ja pisałam zarówno na wytrzymałości materiałów, jak i na mechanice budowli od siebie i tego, czego się nauczyłam z wykładów i otrzymałam odpowiednio 3,5 i 4,0. Pani Profesor jako recenzent naszych prac była genialna, a na obronie po prostu miód. Może trzeba się zacząć uczyć, a nie próbować przechytrzyć system. Dodatkowo wysyłanie Pani Profesor na emeryturę jest wyjątkowo niekulturalne. Weź pod uwagę fakt, że bez profesora nie ma wydziału, więc bez Pani Profesor rzeczywiście musiałbyś aplikować do NASA.
07.08.2022
07.08.2022
absolwent budownictwa
Uczelnia jak najbardziej w porządku, kadra potrafi przekazać wiedzę oraz bardzo dobrze przygotowuje do obrony pracy dyplomowej. W razie wątpliwości przy rozwiązywaniu zadań wykładowcy służą pomocą. Minimum chęci i samodyscypliny ze strony studenta i naprawdę można wszystko zaliczyć w pierwszym terminie. Przedmioty na tym kierunku są bardzo pasjonujące jeśli student interesuje się branżą, w której zdecydował się rozwijać. Przez 4 lata studiowania konstrukcji budowlanych zdobyliśmy specjalistyczną wiedzę, z której większość wykorzystuję w pracy. Jeśli ktoś rozważa studiować budownictwo, a chce się kształcić pod okiem fachowej kadry, polecam spróbować właśnie na ULT. Panie w dziekanacie również bardzo miłe.
Zażenowany
Uczelnia dramat, każdy powinien się 5 razy zastanowić czy chce tutaj studiować. Kierunki lingwistyczne może są ok, ale budownictwo to jakiś żart, szczególnie Pewna starsza Pani profesor, która już dawno powinna być na emeryturze a nie nauczać przedmiotów. Wymagania z kosmosu a umiejętność przekazywania wiedzy zerowa. Posiadając już jeden tytuł inżyniera z politechniki zdany w 2011, totalnie nie mam pojęcia czego wspomniana Pani wymaga. Uczelnia nie widzi problemu, poziomy testów jak do NASA, odpowiedzi zapisane słowo w słowo z podręcznika wraz z uzasadnieniem, a osoby i tak pouwalane.
04.08.2022
04.07.2022
artur
Hej! Czy ktoś z tutaj obecnych studiuje filologię angielską I stopnia online? Mogłbym prosić o szczerą opinię :) ?
Absolwentka
Skończyłam licencjat na ult, bardzo każdemu polecam! Dużo się nauczyłam, a podczas studiowania miałam czas na naukę, pracę i studenckie życie ;)
15.06.2022
09.06.2022
Marysia
Super atmosfera, ciekawe zajęcia, spoko wykładowcy - uczelnia 10/10!
Maciej
Ciekawe zajęcia, można się dowiedzieć dużo przydatnych rzeczy. Polecam każdemu, kto chce się dobrze nauczyć języka
09.06.2022
09.06.2022
Milena
Bardzo duża oferta studiów podyplomowych, wszystkie kierunki są ciekawe więc czeka mnie ciężki wybór ;)
Maurycy
Studiuję filologię angielską online i jestem bardzo zadowolony. Atmosfera na zajęciach jest świetna, wykładowcy spoko, egzaminy do zdania
03.06.2022
03.06.2022
Piotr
Bardzo polecam tę uczelnię. Wykładowcy są bardzo pomocni i widać, że znają się na tym czego uczą, przez co zajęcia są bardzo ciekawe. Miło wspominam czasy studiów na UTL.
Marek
Studia online to spoko pomysł. Pomogły mi studiować to co chciałem, mimo tego, że mieszkam daleko od uczelni.
30.05.2022
26.05.2022
Ola
Od roku studiuję na ult i mogę polecić tę uczelnię! Spoko wykładowcy, dobry poziom, egzaminy do zdania.
Kuba
Bardzo fajna opcja jeśli ktoś chce połączyć studiowanie z pracą, bez problemu można to ogarnąć.
24.05.2022
19.05.2022
Sara
Uczelnia jest okej, zajęcia są ciekawe i można dużo się dowiedzieć. Pani z dziekanatu bardzo pomocna.
jus
zapisałam się na egzmian pte general level 3, czy ktoś zdawał go na tej uczelni i mogłby wyrazić swoja opinię jak to wygląda? trudno , łatwo?
23.09.2021
23.08.2021
Daria
Witam pisalam emaile z uczelnia od kilku dni i wszystko bylo dobrze a teraz moje wiadomosci wogole nie dochodza i dostaje wiadomosc ze ten email adres nie istnieje. Czy zostalam zablokowana przez uczelnie?? Dzisiaj probowalam wyslac dokumenty rekrutacyjne i nie moge wyslac. Czy jest tutaj ktos kto moglby mi pomoc?
Ciemny
Porównać z Politechniką??? A może hulajnogę z mercedesem?
26.06.2021
18.06.2021
Jasny
Może ktoś wyrazić swoją opinię o budownictwie w porównaniu np. Z politechnikami ?
Jane
Napiszcie jak jest na filologii angielskiej? Polecacie tę uczelnię?
30.05.2021
22.02.2021
Zainteresowana
Witam, jak wygladaja zjazdy w przypadku studiow online na germanistyce I stopnia ?? Ile razy w semestrze i z jaka czestotliwoscia?
Julia
Wpaniałe panie sekretarki ! Pozdrawiam!
19.09.2020
19.09.2020
Absolwent
Nie polecam mimo, ze przedmioty zaliczyłem bez problemu (bez poprawek), pracę napisałem na czas na ocenę bardzo dobrą. Ukonczylem filologię angielską , studia II stopnia, dorosłych ludzi traktują jak gnoji. Niesprawiedliwośc przede wszystkim, dobre dla kogoś lubiącego sie podlizywać. Uczelnia wiejska a wymagania jak na Harwardzie. Nie polecam!
Budownictwo dróg i mostów
dlaczego w wykazie kierunków nie ma tego ? - Budownictwo dróg i mostów. Czy możecie napisać coś więcej o tej szkole i studiach technicznych na niej? Jakaś dziwna historia z tą szkołą, przenosinami... bać się ich, szukać gdzie indziej?
26.06.2020
27.11.2019
Lukas
Jedna z najgorszych uczelni do jakich uczęszczałem, jadą przede wszystkim na kasę. Próbowałem bronić się tam dwa lata za każdym razem coś wymyślili aby że mnie 2400 ściągnąć. Byłem wodzony za nos mimo iż pracę miałem napisaną nie mogłem się obronić. Dwa tygodnie przed PNJA wymyślili że muszę pisać egzamin mimo iż przedtem stwierdzili że wszystko zaliczyłem. Jednym słowem radzę omijać szerokim łukiem tą uczelnię bo szkoda i czasu i kasy.
Uczelnia
odpowiedź dla Przasnysz czy Świecie? z dnia 01.10.2019
Mamy dwa oddziały : Świecie oraz Przasnysz . więcej informacji na naszych stronach internetowych wraz z terminami zjazdów i kierunkami na 2019/2020
02.10.2019
01.10.2019
Przasnysz czy Świecie?
Dlaczego na stronie uczelni przy opisie studiów jest napisane .... "ULT w Przasnyszu"???? To gdzie są te zajęcia???
pytanie
Czy budownictwo pasywne to jest kierunek? czy specjalność ... jak wynikałoby z opisu? Chodzi o to, co będzie wpisane na dyplomomie, no bo skoro to jest taka unikalna propozycja studiów, to warto żeby absolwent mógł się tym pochalić.
19.08.2019
29.04.2019
A CO?
dziwnym trafem komentarze ZAchecajace pojawiaja sie w okresach rekrutacji na tej uczelnii...
michał
choć na początku pomyślałem, że oferta lingwistyczna i budownictwo to zabawne połączenie, to po chwili zastanowienia stwierdzam, jest ok, pod warunkiem że studiujesz oba te kierunki czyli jako inżynier budownictwa będę bez problemów komunikował się po angielsku.... rozumiem, że te konstrukcje budowlane to specjalność, a kierunek to Budownictwo?
23.04.2019
13.02.2019
Budowlaniec
Co mozna powiedziec o studiach z budownictwa on-line?
ewa
czy ktś studował angliistyke online? mooge prosić o opinie czy jest trudno?
23.01.2019
21.07.2017
Magdalina
Polecam filologię niemiecką w WSJO w Świeciu. Teraz chyba zmieniło nazwę na ULT - Uczelnia Lingwistyczno-Techniczna . Super wykładowcy, sympatyczna atmosfera, przyjemne warunki do nauki niemieckiego i rozwoju zawodowego. Polecam wszystkim. Ukończyłam różne kierunki na różnych uczelniach, więc mam porównanie. Tutaj nie traktują studenta, jak zło konieczne lub obiekt, który trzeba znoić.
Germainstyka II stopnia (on-line) - spec. naucz.
Czy ktoś może studiuje Filologię germańską II stopnia ze specjalizacją nauczycielską (w trybie on-line)? Jak wygląda organizacja tych studiów w WSJO w Świeciu? Jakie panują tam zasady i warunki? Czy są jakieś problemy z przepisywaniem ocen z innych studiów magisterskich ze spec. nauczycielską? Czy uznają na poczet praktyk zatrudnienie jako nauczyciel języka niemieckiego w danym typie szkoły? Proszę o rzetelne opinie! Pozdrawiam
12.07.2017
15.04.2017
Germanistyka Online Licencjat
Słuchajcie, czy studiuje może ktoś online Germanistykę? Jak jest? Czy uczelnia jest w porządku? Jaki poziom kształcenia? Jak często zjazdy? Jestem teraz na 1. roku Germanistyki Online na WSL Częstochowa (2 zjazdy w 1. semestrze i 3 zjazdy w drugim), ale jest do dupy. Anglistykę mają na wysokim poziomie: super platforma, wieokonferencje, wsparcie wykładowców, etc, a u nas - tragedia! Wykładowcy nie odpowiadają na maile, wrzucają tylko jakieś kserówki na platformę, mało ćwiczeń, o wideokonferencji można pomarzyć, poziom kształcenia jest bardzo niski! Jedna nauczycielka w ogóle nie uruchomiła kursu na platformie i nie życzy sobie kontaktu. Beznadziejnie, a koszt ok. 5000 zł rocznie. Jak jest na tej uczelni? Napiszcie proszę, bo chcę się przenieść!
Były student
To już kolejne moje studia (pierwsze językowe) - więc powiem szczerze, że ten kto nie był niech się nie wypowiada, bo jest tak samo jak na każdej innej uczelni, czyli są przedmioty, które łatwiej zdać oraz są przedmioty, które aby zaliczyć trzeba sporo się nauczyć itd.... Jako absolwent tej uczelni mogę ją wszystkim polecić.
28.09.2013
09.09.2013
kolejny atak szkoły gwiazd
szambo ze szkoły gwiazd rozlewa się, dołują wszystkich, ostra walka o studenta trwa
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
23.08.2013
17.05.2013
Justyna
Hej! Wybieram się do Waszej uczelni na filologię angielską zaocznie. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są godziny zajęć ? Pozdrawiam!
krystian
Wydawałoby się, że języki obce są bardzo na czasie więc i szkoły, które są powiązane z tym tematem mają powodzenie. :) widać nie wszystkie..... Ciekawe czym jest to spowodowane
21.04.2013
17.04.2013
Kwija
To oczywiste, że nie jest to najlepsza szkoła, nie jest może wymarzona itd ale na pewno nie można na nią narzekać :) miałam okazję się tu uczyć i muszę przyznać, że Wyższa Szkoła Języków Obcych w Świeciu nie odstaje od innych. Dlatego daję pozytywną ocenę! :d
justyna
Pewnie, że tutaj jest stosunkowo łatwiej się dostać i potem utrzymać na studiach. Ale ja osobiście odradzam Wyższą Szkołę Języków Obcych w Świeciu. Jeśli na anglistykę to polecam się przyłożyć i postarać , żeby studiować chociażby na uniwerku w poznaniu. lepsza szkoła - lepsza praca
26.11.2012
18.01.2012
ag
myślę nad anglistyką... biorę jeszcze pod uwagę uniwerek w poznaniu ale ciut się boję czy się tam utrzymam. jak jest tutaj?
  • Warszawska Akademia Medyczna
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Zamojska
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy