• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Europejska Uczelnia w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 03-199 Warszawa, ul. Modlińska 51, (+22) 371 03 30, zapisy@eu.edu.pl

Europejska Uczelnia w Warszawie jest niepaństwową szkołą wyższą działającą na rynku edukacyjnym od 2018 roku. Placówka prowadzi kształcenie na Wydziale Informatyki oraz Wydziale Nauk Społecznych i Humanistycznych. Wydział Informatyki rekrutuje studentów na studia inżynierskie oraz stopnia II stopnia na kierunku informatyka, natomiast Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych prowadzi studia licencjackie i studia II stopnia na kierunkach: administracja, filologia i zarządzanie oraz stadia I stopnia na kierunkach: ekonomia, finanse i rachunkowość oraz pedagogika, a także jednolite studia magisterskie w zakresie pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej.

Ofertę dydaktyczną uczelni uzupełnia szeroka gama specjalności realizowanych na studiach podyplomowych związanych z zarządzaniem, edukacją, informatyką i technologiami informacyjnymi. Realizowany przez szkołę program nauczania skupia się na specjalnościach zorientowanych na praktyczne przygotowanie absolwentów do wykonywania pracy w zawodzie.


Ocena uczelni

7.00 / 10
259 głosów

Opinie (360)
Europejska Uczelnia w Warszawie , EU Warszawa

Absolwent
Studiowałem prawie 5 lat na tej uczelni I i II stopień jednocześnie pracując. Wysoki poziom, kompetentni wykładowcy, pomoc materialna dla studentów. Polecam.
11.09.2022
07.09.2022
Agi
Czy ktos kto studiowal zarzadzanie II stopnia moze napisac czy mieliscie jakas matematyke?i jaki jest poziom trudnosci na zarzadzaniu?
Chica caliente
Italianistyka w zeszłym roku chyba w ogóle nie ruszyła.
10.08.2022
06.08.2022
AE
Czy może ktoś studiuje italianistykę online?
Marta
Studiuje ktoś filologię rosyjską zaocznie na tej uczelni i chciałby podzielić się opinią?
17.07.2022
04.07.2022
Agnieszka Nickel
Jestem studentka, zarządzania na pierwszym roku. Studia były prowadzone online. Nie rozumiem poniższych, negatywnych komentarzy. Zajęcia online byly prowadzone przez Teams. Bardzo profesjonalnie. Duzo wiedzy dla tych, którzy pragną sie czegoś nauczyc. A jak wiemy Studia to studiowanie tez na własny rachunek. Czytanie książek poleconych przez wykładowcę, reszersze. Egzaminy byly w formie prac lub testów online. Dla mnie jako osoby pracującej i mieszkającej za granica, studia te były bardzo wygodne ze względu na forme online, ale tez częściowo trudne, gdyz poziom nauki nie jest takim jak opisywany w komentarzach. Dość wymagające egzaminy. Trzeba posiedzieć i sie pouczyć. Wykładowcy bardzo profesjonalni i życzliwi. Poczatki byly dla mnie trudne do czasu gdy poznałam zasadę organizacji Teams i dziekanatu. Teraz jest super. Bardzo chwale sobie nauke na Europejskiej Uczelni w Warszawie. Pozdrawiam.
Tetraedr
Zastanawiają mnie negatywne komentarze dotyczące informatyki - czy wam nie przyszło do głowy, że mając okrojoną ilość godzin na zajęcia (studia zaoczne tym się właśnie charakteryzują) trzeba poświęcić znacznie więcej czasu na naukę poza godzinami zajęć? Uczelnia wyższa to już nie liceum czy podstawówka, gdzie wszystko się wałkuje, aż głąby pojmą - tutaj albo pracujesz nad sobą i się nauczysz, albo wybierz prostszy kierunek studiów. Co do wykładowców - jest różnie, w zależności na kogo się trafi - w większości miałem szczęście trafić na kompetentnych wykładowców. Sporo znanych ludzi ze świata IT kończyło tą uczelnię (jak ktoś chce to może sprawdzić) i nieźle sobie radzą. Wystarczy zrozumieć, czym są studia i przestać pier... że nie nauczyły cię tego czy tamtego - cegły programowania też nie nauczysz. Ja już kończę studia (inż już obronione, mgr niebawem będzie obrona) i cenię sobie moją uczelnię, choć wśród niezaprzeczalnych mankamentów są krzesła rodem z szkół średnich...
22.06.2022
01.06.2022
Jo
Jestem już raczej "dojrzałą" studentką z dość intensywnym życiem zawodowym i osobistym. Forma studiów jaką proponuje EU jest szyta na miarę dla mnie. Zajęcia są prowadzone bardzo profesjonalnie i myślę, że każdy kto się chce nauczyć, na pewno może to osiągnąć na EU w W. Czy drogo? Myślę, że ceny są porównywalne z innymi uczelniami wyższymi. Póki co (jestem na pierwszym semestrze).
Tomek
Czy ktoś studiuje u nich filologię rosyjską? Z góry dzięki za opinie
01.06.2022
16.03.2022
Zażenowana
Najgorsza uczelnia z jaką mogłam się zmierzyć! Zero przekazu, zero wiedzy potrafią tylko wyciągać pieniądze, wszystko dzieje się po układach! Wykładowcy brak słów tego nawet się nie da opisać poniżej krytyki. Omijajcie jak najdalej!
Flesz
Na serio jest aż tak źle? Kurczę planuje studiować teraz od marca informatykę 2 stopnia ale pytanie czy te komentarze to konkurencja, ktoś komu się nie udało i się mści czy rzeczywiście Szkola to taka porażka ….
19.02.2022
17.02.2022
ewelek
Witam. Czy ktoś zapisał się na studia o kierunku pedagogika?
Milena
Kto z Was zapisuje sie na studia licencjackie w naborze marcowym 2022 filologia hiszpańska ONLINE? butop.6@wp.pl Stwórzmy grupę, by móc wymieniać się informacjami.
11.02.2022
27.09.2021
Marta
Czy ktoś zapisał się na mgr fil hiszpańskiej? Jestem zainteresowana formą online. Piszcie proszę na email marta.giewont@wp.pl Jedni mówią, że online można studiować tylko na czas pandemii, a inni mówią, że przez cały okres studiów bez względu na pandemię. Czy są jakieś grupy na FB?
Ane
Cześć, napiszczie proszę jak jest na filologii hiszpańskiej (licencjackie/magisterskie) Chodzi mi o studiowanie online. Jak w tym wypadku wyglądają egzaminy końcowe. Mieszkam w Hiszpanii więc zjazdy odpadają. Jaki jest poziom nauczania, jesteście zadowoleni? annetta_em@yahoo.com
09.09.2021
04.09.2021
Weronika
Cześć, czy ktoś studiujący filologię hiszpańską na studiach magisterskich mógłby powiedzieć, jaki jest wymagany minimalny poziom języka, żeby mieć szansę poradzić sobie na zajęciach? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe wymogi? Będę wdzięczna za każda odpowiedz :)
Arnold
Słuchajcie, ale kto wam przyjdzie prowadzić zajęcia z informatyki na takiej uczelni? Już sama nazwa jest dobra dla gimbusów, że niby taka cool jak Polska Akademia Nauk. Przecież dla informatyka to jest dno dna, niżej chyba niż wyższa szkoła zawodowa w Grójcu. Więc trafiają tam albo "leśne dziadki", co to uczyły się programowania jeszcze na maszynach Elwro albo młodzi świeżo po doktoracie, którym brakuje na wino. A wszyscy mają równo wywalone czego uczą, jak uczą i czy w ogóle uczą, bo uważają, że jak ktoś jest tak głupi, że przyszedł tam studiować, to już mu nic ani nie pomoże ani nie zaszkodzi.
09.08.2021
13.07.2021
Magda
Czy ktoś idzie na filologię hiszpańską na mgr?
Karolina
Czy ktoś studiuje filologie hiszpańska? I mógłby odpowiedzieć na kilka pytań Mój e-mail to karolinaarozycka@gmail.com
12.06.2021
06.06.2021
BKI
Cześć , czy ktoś może napisać jak jest z tymi filologiami od podstaw? Czy naprawdę można studiować filologię angielską od zera ?
Karo
Czy ktoś studiuje filologie niemiecka od podstaw i mógłby się podzielić wrażeniami
27.04.2021
22.03.2021
zan
Czy studiuje tu ktoś anglistykę od podstaw przez Internet? Chciałabym rozpocząć studia jeszcze w marcu 2021.
Też Student
Jak ktoś chce się uczyć to nikt mu tego nie zabroni, ale nie po to płacę za studia, żebym jeszcze musiał tracić czas na naukę. A jak jakiś wykładowca za bardzo kozaczy i wydaje mu się że zrobi tu drugą Politechnikę, to trzeba chodzić do dziekanatu i pisać na niego skargi tak długo aż mu rektor przemówi do rozsądku i albo przestanie mącić albo go wymienią na lepszy model i tyle w temacie.
16.03.2021
06.03.2021
Student I roku
Jestem studentem tej Uczelni. Uczelnia bardzo dobra i przyjazna studentom . Możliwość wyboru przedmiotów , którymi się ktoś interesuje. Ocen nie ma za nic, trzeba się uczyć. Niestety !
Edek
Uczelnia podbija marketing i kusi ceną. To chwyt reklamowy, w rzeczywistości jest bardzo słabo. To co dostajesz jako klient jest nie adekwatne do ceny. Niby trochę taniej niż u konkurencji ale o jakości trudno tu mówić. Filozofia właściciela jest prosta. Obiecać dużo w internecie, skusić mniejszą ceną na początek, a później wygasić te oczekiwania i wyciągnąć maksymalnie pieniądze od Ciebie. Student ma płacić i po to jest potrzebny na tej uczelni.
03.03.2021
01.03.2021
Jaro
Odnoszę wrażenie, że nie wszyscy mają świadomość kto przede wszystkim stanowi klientelę tego typu "uczelni". Są to albo młodzi niezdolni świeżo po maturze, których charakteryzują dwie lewe ręce, zanik płatów czołowych i brak pomysłu na życie oraz ludzie 30+ pracujący często od lat w zawodzie i potrzebujący w miarę niewielkim nakładem sił i środków zdobyć papier potwierdzający kwalifikacje, które już i tak mają. Zrozumiałe że w każdej z tych grup jest małe zainteresowanie studiowaniem, bo ci pierwsi ledwo opanowali tabliczkę mnożenia, a ci drudzy - nie mają czasu ani sił na naukę. Przegrani w tej sytuacji są średniacy, którzy dali się złapać na lep marketingowej papki o "studiach wysokiej jakości w rozsądnej cenie".
praca
Cześć, czy ktoś studiuje tu BHP? zainteresowani proszeni o kontakt rachukiodkryta@gmail.com
12.02.2021
10.02.2021
Niko
Uczelnia jest droga. Bardzo częste podwyżki. Jakość nie idzie za wysokimi cenami. Nie polecam.
AMS
SUPER WYKŁADOWCY (Z SERCEM NA DŁONI), PRACOWNICY ADMINISTRACYJNI BARDZO POMOCNI. GORĄCO POLECAM :)
07.02.2021
08.01.2021
Filologia Hiszpanska
Czy ktos studiuje filologie hiszpanska na tej uczelni ? Mam kilka pytan prosze o kontakt tomekd05@interia.pl
Niechwiatka
Uczelnia bardzo niskiej jakości. Nie dajdzie się nabrać na reklamę. Ta uczelnia to fikcja
16.12.2020
09.10.2020
Maria
Czy ktoś coś wie czy będzie I rok zaocznej filologii hiszpańskiej ? Uczelnia jeszcze nie przesyła żadnych informacji . Kiedy płacić czesne ?
Zizo
Najgorsza uczelnia w Warszawie. Złodzieje i oszuści. Nie wyrobili się z materiałem i zamiast 6 semestrów, mamy 7... Oczywiście płatne i to za każdy semestr o 200-300 zł więcej. Wybierzcie inna uczelnie. Nie da rady się dogadać z dziekanatem. Zero profesjonalizmu. Szkoda nerwów. Bardzo drogi 6 i 7 semestr. Nie dajcie się nabrać.
09.10.2020
06.09.2020
Kama
Czy ktos z Was studiuje filologie angielska on line? Napiszcie czy warto? saynomore-82@o2.pl
Nowy Student
Kiedy wiadomo będzie czy wszystkie oferowane kierunki będą otwarte ? Ktoś wie może coś na ten temat ?
24.08.2020
20.08.2020
Ania
Cześć! Szukam rankingu, w którym wymieniona byłaby ta uczelnia. Chciałam sprawdzić ogólny poziom w porównaniu do innych uczelni. Każda inna, którą się interesuję jest wymieniona. Wg rankingu Perspektyw ta uczelnia nie istnieje.... Pomóżcie!
Tomek
Witam! Czy ktoś studiuje filologię angielską na tej uczelni? Jaki poziom czy dużo wymagają? I czy jest tak jak na innych uczelniach prywatnych wpisy od ręki jak zapłacisz czesne?
19.08.2020
17.08.2020
Ala
Czy ktoś może udzielić informacji jakie filologie startują od października tego roku?
Maria
Bardzo dobra Uczelnia. Szeroka oferta studiów i języków. Bardzo dobre rozwiązanie dla osób pracujących i studiujących niestacjonarnie.
15.08.2020
12.08.2020
P
To jedyna chyba uczelnia gdzie na filologiach można robić specjalizację nauczycielską.
Anka81
Do BS. Osobiśie nie mam nic do tej uczelni. Sama jestem zainteresowana studiowaniem filologii hiszpańskiej w formie online dlatego też do nich dzwoniłam. Mieszkam za granicą i taka forma studiów jest dla mnie najodpowiedniejsza. Nie mogłabym przylatywać na zjazdy 2 razy w miesiącu. Nie rozumiem dlaczego udzielono mi błednych informacji na ten temat. W każdym bądz razie dzięki za info. Jutro zadzwonie i zapytam.
10.08.2020
10.08.2020
BS
Wszystkie zjazdy na studiach niestacjonarnych pokrywają się z opcją ON LINE , tak wynika z rozpiski na stronie internetowej Uczelni. W cenniku ( opłaty) jest opcja on line. Wypełniając ankietę zgłoszeniową sam zaznaczyłem taką opcję. Jeśli chodzi o filologię hiszpańską ( licencjat ) to nie ma chyba lepszej oferty niż ta , która jest proponowana przez Uczelnię. Ale to moje zdanie .
BS
Do Anka81 Mają ofertę online . Zawsze mieli. Na stronie internetowej Uczelni są już rozpisane zjazdy . Za studia online jest dodatkowa opłata. Ale i tak , moim zdaniem , warto. Dyplom jest taki sam jak w przypadku studiów niestacjonarnych. Wszyscy piszą , że jest drogo. Porównując tę uczelnię z innymi prywatnymi w Warszawie , uważam , że nie jest drogo. Mnie osobiście przeraziła kwota za rok studiów filologicznych na innej uczelni warszawskiej. Ja zapisałem się na filologię hiszpańską . Otrzymałem już decyzję. Mam nadzieję , że chętni na filologię hiszpańską będą ( język ten nagminnie wprowadzany jest ostatnio w szkołach , ofert pracy jest bardzo dużo- wiem coś na ten temat ) . Zamierzam korzystać z opcji online i w miarę możliwości ( soboty i niedziele ) będę na zjazdach.
10.08.2020
10.08.2020
Anka81
Hej, Można studiować online podczas całego toku studiów czy tylko podczas pandemii? Miesiąc temu rozmawiałam z rekrutacją bo w dziekanacie nic nie wiedzieli na ten temat. Przesympatyczna Pani z rekrutacji, mnie poinformowała, że jak na razie wszystkie studia są prowadzone w formie online, ale nie może zagwarantować do kiedy i że to jest tylko tymczasowe rozwiązanie na czas pandemii. Nie mają w swojej ofercie takiej formy studiów. Widzę że każdemu przekazują sprzeczne informacje. Jutro zadzwonie i zapytam.
BS
Ja zapisałem się na filologię hiszpańską- licencjat. Specjalizacja nauczycielska lub tłumaczeniowa. Można też studiować on line .
10.08.2020
10.08.2020
YY
Cześć , kto zaczyna filologię hiszpańską niestacjonarnie od października 2020 r ?
Zela
Najgorsza uczelnia w Warszawie. Złodzieje i oszuści. Nie wyrobili się z materiałem i zamiast 6 semestrów, mamy 7... Oczywiście płatne i to za każdy semestr o 200-300 zł więcej. Wybierzcie inna uczelnie. Nie da rady się dogadać z dziekanatem. Zero profesjonalizmu. Szkoda nerwów.
09.08.2020
30.07.2020
Adam
Czy ktoś zapisał się może już na filologię hiszpańską od października ??
Y
Wcale nie jest drogo ! Kto uważa , że jest drogo niech zerknie na strony internetowe innych prywatnych uczelni , to wtedy się przekona jak jest tanio .
30.07.2020
30.07.2020
X
cena nie wzrasta z każdym semestrem - jak ktoś się wybiera na studia to wypadałoby zerknąć na tabelę opłat. to jest jedna z najtańszych uczelni w całej Polsce, wiem co mówię. jak ktoś studiuje online to nie ma co się przejmować budynkiem a poza tym jest okej jak chcesz papier.
ASti
Niech ktoś coś napisze o filologii hiszpańskiej ? Czy bardzo ciężko ? Czy nauka jest od podstaw czy trzeba znać już język ? Czy można studiować online ?
23.07.2020
22.07.2020
ASti
Czy będzie utworzona filologia hiszpańska online ? Ktoś coś może wie na ten temat ?
Zofia
Napiszcie realną opinię na temat filologii angielskiej?
18.07.2020
13.07.2020
Angelika
Uczelnia używa prostego chwytu reklamowego - inwestuje w reklamę Google, przez co jest na szczycie wyszukiwania. Kusi ceną na pierwszym semestrze ale uwaga !!! Cena wzrasta z każdym semestrem i juz na 5/6 semestrze jest bardzo drogo. Nikt nie odejdzie, skoro jest juz na finiszu. Warunki lokalowe poniżej standardu. Pracownicy mili ale kiepsko opłacani. Na informatykę musisz chodzić z własnym komputerem bo Panu Rektorowi szkoda kasy na sprzęt.
Adam
Jak w końcu jest z tą filologią hiszpańską ? Można ją studiować online czy nie ?
10.07.2020
09.07.2020
Daniel
Jestem studentem kierunku informatyka w trybie zaocznym i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Zrealizowałem bardzo praktyczne projekty, które pozwoliły mi jeszcze bardziej pogłębić swoją wiedzę. Pracuje od kilku miesięcy jako programista junior we Wrocławiu. Przed rozpoczęciem nauki interesowałem się tylko front-endem. Bardzo przyjemnie uczestniczy się w zjazdach. Lokalizacja na Modlińskiej jest świetna, ponieważ jest w koło dużo zielni i jest z dala od tłumów ludzi. Duży parking przed uczelnią, łatwo dojechać. Podczas dłuższej przerwy można na nogach wyskoczyć do maca lub lidla bo blisko. Cieszę się, że uczelnia nadal się rozwija. Zastanawiam się, aby kontynuować studia kolejnego stopnia na uczelni.
Anka81
Hej, Dziś rozmawiałam z rekrutacją. Powiedziano mi, że jak na razie wszystkie studia są prowadzone w formie online, ale nie mogą zagwarantować do kiedy. To jest tylko tymczasowe rozwiązanie na czas pandemii.Nie mają w swojej ofercie takiej formy studiów.
09.07.2020
08.07.2020
Anka81
Cześć wszystkim, Czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską online od października Czy ktoś studiował filologię hiszpańską online na tej uczelnii mógłby podzielić się doświadczeniami/cennymi informacjami.
Adam
Super ; a czy można studiować on line filologię hiszpańską od podstaw ?
06.07.2020
06.07.2020
Aga
Wszystkie osoby ,które chcą studiować filologie hiszp . W trybie hybrydowym czyli online i zjazd wg potrzeb to potwierdzam ze ma być utworzony kierunek dziś rozmawiałam z dziekanatem sama sue chce zapisać jest drogo ale on line nie ma nigdzie filologi .agab275@icloud.com
Adam
Czy ktoś może udzielić informacji na temat filologii hiszpańskiej na tej Uczelni? Czy można studiować ją zaocznie lub online ? Czy można ją studiować od podstaw ? Jaki drugi język można wybrać ?
23.06.2020
22.06.2020
Aleksandra
Jakie opinie macie na temat filologii hiszpańskiej ze specjalizacją nauczycielską?
Kubi
Czy można studiować on - line filologię hiszpańską od podstaw ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
22.06.2020
16.06.2020
beny2
Ludzie,ta uczelnia to strata czasu. Zobaczyłem reklamę w internecie i pojechałem,ale jak zobaczyłem budynek w srodku... To jest grzmot i relikt,syf,kiła i mogiła. Nie dziwota,że czesne najtańsze na rynku. Unikać !
Europejska Uczelnia w Warszawie
odpowiedź dla rachunkowość i bankowość z dnia 15.06.2020
Witam. Zgodnie z informacją podaną na stronie http://ceny.eu.edu.pl/ Na chwilę obecną trwa promocja - Pierwszy semestr w cenie 1400 PLN. Każdy kolejny semestr jest w cenie 1900 PLN. Dwa ostatnie semestry kosztują 1900 PLN + 500 PLN w związku z procesem dyplomowania.
16.06.2020
15.06.2020
rachunkowość i bankowość
Chciałabym się dowiedzieć czy warto aplikować na kierunek rachunkowość i bankowość, czytam komentarze osób poniżej i nie są one zbytnio pozytywne (poza niektórymi wyjątkami) . Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda cenowo i czy faktycznie ceny kolosalnie wzrastają?
Rozczarowana
Pięć lat temu rozpoczęłam studia na kierunku informatyka, po pierwszym semestrze powiadomiona zostałam telefonicznie że nie zaliczyłam 2 egzaminów i zostałam wykreślona z listy, zapraszają mnie po odbiór dokumentów. Wczoraj dostałam maila po pięciu latach że mam do zapłaty 2000 tys. za drugi semestr i straszą firmą windykacyjną, okazało się że egzaminy mam zaliczone. Dostałam szoku, że zmarnowałam sobie życie bez upragnionych studiów i jeszcze mam płacić za ich błędy???!!! Czy ktoś jest jeszcze w takiej sytuacji ....
15.06.2020
04.06.2020
Angelika
Uczelnia używa prostego chwytu reklamowego - inwestuje w reklamę Google, przez co jest na szczycie wyszukiwania. Kusi ceną na pierwszym semestrze ale uwaga !!! Cena wzrasta z kazdym semestrem i juz na 5/6 semestrze jest bardzo drogo. Nikt nie odejdzie, skoro jest juz na finiszu. Warunki lokalowe poniżej standardu. Pracownicy mili ale kiepsko opłacani. Na informatykę musisz chodzić z własnym komputerem bo Panu Rektorowi szkoda kasy na sprzęt.
X
hej, czy filologia niemiecka online się w ogóle odbywa? czy za mało chętnych?
22.05.2020
15.05.2020
Robi
Czy ktoś może się orientuje jak wygląda nauka na filologii hiszpańskiej zaocznej ? Czy nauka jest od podstaw ? Jaki jest drugi język?
FOrG
odpowiedź dla ekonomia // zarządzanie z dnia 11.05.2020
Kończyłem tą Uczelnie na kierunku Zarządzanie II stopnia. Ogólnie zadowolony jestem z nauki tam. Niskie czesne, fajni wykładowcy. Polecam
12.05.2020
11.05.2020
ekonomia // zarządzanie
rozważam studia z zakresu ekonomii lub zarządzania, wśród szkół, które mi dała wyszukiwarka jest między innymi ta uczelnia. Pytanie; jak oceniacie studia na tych kierunkach tutaj? warto brać ich pod uwagę? poczytałam wpisy niżej, ale odpowiedzi niestety mało. Tym bardziej zależy mi na opinii . Czy obecni studenci mogliby napisać, jak realizowane są zajęcia zdalne teraz w czasie pandemii? czy macie jakieś wieści o systemie nauki na jesieni czy zimą, gdyby był nawrót covida?
Kama
Czy ktoś studiuje może online filologię ?
06.05.2020
06.05.2020
Art
Czy można na tej uczelni zaocznie studiować filologię hiszpańską ? Czy ktoś może już studiuje ?
Kamila
Czy na platformie edukacyjnej coś jest?Czy można studiować on-line nie przyjeżdżać na wszystkie zjazdy?Czy egzaminy na pedagogice są łatwe?
13.02.2020
07.02.2020
ooo
Bardzo droga uczelnia, a cena nieadekwatna do warunków. Stary budynek z rozpadającymi się (dosłownie salami), łazienki na tak niskim poziomie, przez dwa lata nigdy mydła w dozowniku nikt nie widział. Dziekanat pewnie jak wszędzie, nic się nie dowiesz, nic nie załatwisz - w dodatku na wejściu jesteś traktowany jak największy intruz, zero pomocy. Niektórzy wykładowcy to perełki, ale po roku czy dwóch rezygnują - to chyba dużo też mówi. Ogólnie nie polecam, teraz jest dużo prywatnych uczelni, a na tą nie ma co marnować swoich środków i nerwów. Dodatkowo uczelnia w bardzo kiepskiej lokalizacji...
Pl
Jakieś opinie na temat administracji wymiaru sprawiedliwości?
22.01.2020
27.12.2019
Ala
Tragiczne ceny studiów od marca 2020 r. Miałam sie zapisać na studia licencjackie z filologii niemieckiej od marca 2020 ale cena skutecznie mnie zniechęciła. Semestr za 2700 w tej uczelni to porażka, jeszcze w październiku studia były po 1900 zł a semestr pierwszy za 1300 zł. Niestety nie otwarli tej filologii i się nie załapałam.
studia pedagogiczne
mam pytanie do osób z tej uczelni, jak oceniacie kierunek Pedagogika? czy warto wybrać ta szkołę, płacić tutaj za studia, czy szukac innej uczelni w Warszawie? pod którym adresem odbywaja się zajęcia, bo dwa widzę na stronie. Zerknęłam na listę wykładowców dla pedagogiki, ale nic mi te nazwiska nie mówią. Czy możecie to jakoś skomentować?
02.12.2019
24.11.2019
st
CZY została uruchomiona filologia niemiecka albo hiszpańska od tego roku akademickiego? A jeśli tak, to czy zajęcia prowadzone są od podstaw czy już język kontynuacja ? prosze o info na meila : mistrzunio665@interia.pl
Gggg
Czy studia na kierunku administracja w tej uczelni są łatwe? Czy trzeba być obowiązkowo na wsztstkich zjazdach?Czy na platformie Moodle jest zamieszczany material ze studiów?
24.11.2019
26.10.2019
Asia
Mam problem z zaliczeniem rachunkowości myślicie , ze wykładowcy sa przychylni?
Kornel
Nie jest źle. Lubię moją uczelnię. Ale przydałby się lepszy kontakt.
03.10.2019
20.09.2019
Ania
Jestem na magisterskich z Informatyki. Są trzeba wybrać jedną z 3 specjalizacji. 1) Inżyniera oprogramowania i baz danych. 2) Technologie internetowe i sieci 3) Grafika komputerowa i animacje Mam taki problem, że interesuje mnie po części każde z tych zagadnień i nie wiem co wybrać. Na której specjalizacji jest najciekawiej, a na którym jest najłatwiej, Jakich wykładowców promotorów polecacie. Z reguły piszą niezadowoleni, ale napiszcie pozytywnie. Please.
nie lubię kawy
Studiowałem na tej uczelni zaocznie zarządzanie I-go stopnia (specjalizacja zarządzanie jakością i audyt wewnętrzny). Nauczyciele: Większość uprzejma i pomocna. Jeżeli student wyraził zainteresowanie, zapalił się do danego tematu, miał iskrę w oku, to wykładowcy robili na prawdę wiele aby ten ogień rozpalić jeszcze bardziej. Oczywiście byli też tacy, którzy mieli studentów w głębokim poważaniu i od takich wykładowców niczego nie można było się nauczyć, trzeba było radzić sobie wówczas samemu - na szczęście do była zdecydowana mniejszość. Egzaminy: Bywało, że dostawało się zaliczenie za samą obecność na wykładach, bywało, że trzeba było podchodzić do zaliczenia w sesji poprawkowej. Poza egzaminami z ćwiczeń i wykładów często trzeba było dodatkowo dostarczyć wykonany projekt indywidualny bądź grupowy. Zdarzał się egzamin ustny. Czasami można było korzystać z materiałów własnych a nawet internetu, czasami nauczyciele ściągali posiłki do pilnowania aby nie było rozmów a tym bardziej ściąg. Zaplecze techniczne: Zjazdy miałem przy Modlińskiej. Budynek na zewnątrz jak i wewnątrz wyglądał źle a sale nie posiadały klimatyzacji. Pisać egzamin gdy pot z czoła kapie na kartkę i rozmazuje tusz - no nie jest fajnie. Nie zawsze był do dyspozycji rzutnik, czasami szwankowało nagłośnienie sali. Z plusów bardzo duży parking. Dziekanat: Wszystko do załatwienia i to w zasadzie od ręki. Tylko jedna osoba była nieogarnięta i trzeba było jej pilnować lub po prostu unikać. Czesne: w latach 2014-2018, 25 miesięcy po 280PLN, 5 miesięcy po 350PLN, 5 miesięcy po 357PLN, opłata za dyplom 60 PLN. Jeżeli pracujecie zawodowo i szukacie szkoły, która nie zakłóci wszej pracy a pozwoli zdobyć nowe doświadczenia, nową wiedzę i do tego dyplom ukończenia studiów wyższych. W dodatku aspekt finansowy jest dość istotny, to nie będziecie żałować wyboru. Jeżeli szukacie jednak pięknych i nowoczesnych sal wykładowych oraz prestiżowego dyplomu, to szukajcie gdzieś indziej i przy okazji bądźcie gotowi na wydanie ciężarówki pieniędzy.
18.09.2019
17.09.2019
Michał
Polecam. Mili wykładowcy, dobry kontakt z dziekanatem. Jest ok
ALI
Filologie ON LINE ? Ktoś wie coś na ten temat ? Czy można studiować w ten sposób filologię hiszpańską na tej UCZELNI ???
08.08.2019
08.08.2019
ALI
Wybiera się ktoś na filologię hiszpańską zaoczną ????
Nie polecam
Skoro na informatyce wystarczy uczyć się samemu to po co chodzić do tej szkoły? Komuputer i internet też trzeba przynieść swój. Niektóre szkołu średnie w Warszawie mają wyższy poziom informatyki.
06.08.2019
29.07.2019
Oliver
Informatyka - wystarczająco dobrze, bezproblemowo. Wystarczy uczyć się samemu. Pracownicy pomocni:)
Jurek
Czyli hujowizna.....
04.07.2019
29.06.2019
Sasza
Warunki pracy i płacy wykładowców na pewno mają swój udział w żenująco niskim poziomie kształcenia na tej uczelni. Sytuacja wygląda tak, że wykładowca zatrudniony na umowę o dzieło, a takich jest większość, otrzymuje wynagrodzenie dopiero po wykonaniu całości dzieła, czyli poprowadzeniu wszystkich zajęć, egzaminów, wystawieniu ocen i podpisaniu protokołów. Oznacza to, że zaczynając semestr w lutym może liczyć na pieniądze najwcześniej na początku listopada, ale zwykle jest to połowa grudnia. Można się tylko domyślać jak bardzo zmotywowany jest pracownik, który pracuje bez wynagrodzenia i nie jest pewien czy i kiedy je otrzyma.
Pracownik dziekanatu
Pan Rektor jeździ 400 konnym mustangiem . To tylko jeden z jego kilku samochodów.
24.06.2019
23.06.2019
Jak najdalej od tej "uczelni"
Darujcie sobie "studiowanie" w tej "szkole" (celowo z małych liter i w cudzysłowu). Wystarczy pojechać zobaczyć budynek i będziecie mieli odpowiedź jaki standard jest reprezentowany przez "uczelnię". Na zajęcia komputerowe trzeba przynieść swój komputer i swój "internet". Jeśli jesteś wykładowcą, to będziesz prowadził zajęcia bez umowy i może Ci zapłacą po roku czasu jak będziesz co 2 tygodnie się przypominał. Oczywiście przed wypłatą podpiszą z Tobą umowę z datą wsteczną, żeby papiery się zgadzały. Czego możecie się nauczyć od wykładowcy, który nie wie czy mu zapłacą, nie ma podpisanej umowy przed rozpoczęciem zajęć i będzie prosił o zapłatę przez rok. Jaką będzie miał motywację do prowadzenia zajęć. Dajcie sobie ludzie spokój z tym tworem pseudoedukacyjnym. Szkoda waszych pieniędzy a przede wszystkim waszego czasu. Jako ciekawostkę zapytajcie w dziekanacie jakim samochodem jeździ właściciel tej "instytucji".
Kandydat
Obczaiłem temat z ta uczelnią. Największy lament robią lamerzy co by chcieli bez wysiłku mieć renomowany papier. To nie UW ani PW, ale jak ktoś jest świeży w temacie np Informatyki to ma szanse dowiedzieć się gdzie szukać dalej wiedzy. Niektórzy wykładowcy mają wywalone, inni cię dla zasady wpiszą na drugi termin. I tak wszyscy wiemy że jak ktoś jest głodny renomy to wybierze państwową uczelnie, a i tak nie brakuje inżynierów po PW mających problem z trygonometrią :P
21.06.2019
13.06.2019
ALI
Co z filologią hiszpańską ? Otworzą ten kierunek ?
Insider
Proszę Państwa, jeżeli ktoś pisze, że nawet w takiej szkole można się dużo nauczyć, o ile wykaże się odpowiednią dozę pracowitości i samozaparcia, to tak jakby pisał, że żyjąc w slumsach Rio de Janeiro można stać się milionerem. Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale bardzo trudne. Przede wszystkim sam student na ogół nie jest świadomy jaki powinien być właściwy zakres materiału i poziom trudności rozwiązywanych problemów, więc nawet jeżeli rzetelnie i sumiennie wykonuje wszystkie zlecone zadania i dostaje same piątki, to znajduje się w sytuacji zawodnika ćwiczącego z osobnikami z atrofią mięśni, którzy ledwo wyciskają sztangę o wadze 20 kg, podczas gdy on bierze całe 50 kg i jest utrzymywany w przekonaniu, że reprezentuje światowy poziom. Niestety wykładowcy, choćby i najlepsi, mając do czynienia głównie z leniami i półgłówkami muszą dostosować poziom zadań do większości, a przy tym są tak nędznie opłacani, że nie mają żadnego interesu w specjalnym traktowaniu tej garstki zdolniejszych i bardziej ambitnych. Krótko mówiąc taki piątkowy student po opuszczeniu murów uczelni boleśnie przekona się, że problemy, które tak pracowicie rozwiązywał pochodzą z książeczek typu „For dummies…” i nie mają wiele wspólnego z praktyką. Zaznaczam, że powyższe odnosi się do kierunku informatyka, bo w przypadku filologii czy ekonomii sytuacja może wyglądać nieco inaczej.
12.06.2019
05.05.2019
ALI
Składa ktoś dokumenty na filologię hiszpańską zaoczną w tym roku ???
Profesor
Rektor tej uczelni ma bardzo prosty model biznesowy - każdemu kto u niego pracuje daje pensje minimalną - czy to Pani w dziekanacie, czy doktor, czy profesor. Przez to sam biedy nigdy nie zazna.
16.04.2019
15.04.2019
Bety
Zarobki na poziomie Białorusi ale europejska w nazwie. Wstyd
Olka
Bez przesady, Jestem studentką magisterki kontynuuję studia od pierwszego stopnia- wykładowców mamy tych samych, więc chyba nie jest tak źle. Ogólnie polecam.
11.04.2019
11.04.2019
jachuuuuuu
Jestem wykładowcą na szczęście już nie tej szkoły. Szkoła paskudna jest z wyglądu i choć podzielam pogląd, że nie należy oceniać książki po okładce. To z żalem stwierdzam, że w odniesieniu do tej właśnie szkoły jest to stwierdzenie poprawne. Wykładowcy są eksploatowani ponad wszelką miarę. Są przemęczeni i mają dość, stawki godzinowe i wynagrodzenie najniższa krajowa. Do tego oczekiwania na afiliacje i badania (oczywiście bez grantów). Warunki dydaktyczne tragedia, sale nie mają klimatyzacji a tablice kredowe. Do tego wynagrodzenie nie jest płatne na czas. Rektor tej uczelni był dziekanem w innej ale też go wywalili więc założył swoją. Nie wiem jak to możliwe ale ciągle jeszcze działa ta maszynka do wyciągania pieniędzy
kandydat
żałosne !!!!!!!!
30.03.2019
18.03.2019
Witek2
Uczelnia nie ma wykładowców którzy znali by się na wykładanych przedmiotach, jedynie czesne są niskie nic poza tym.
Witek
Uczelnia nie posiada komputerów, ktore mogłyby pociągnąć przykłady realizowane na zajęciach. W sumie nie ma to żadnego znaczenia bo nie mają też licencji na oprogramowanie. OT cóż europejski poziom
15.03.2019
14.03.2019
Informatyk
Chciałbym zapytać studentów informatyki jaki sprzęt tj. komputery i oprogramowanie jest na zajęciach z programowania i grafiki ??
Admin
Komentarz usunięty.
12.03.2019
12.03.2019
GT
Totalne buractwo ze strony tej szkoły. Właśnie podnieśli czesne dla studentów ostatniego roku i nie tylko. a już miałem polecać znajomych. Dobrze, że wstrzymałem się i nie poleciłem tej szkoły znajomym. uważajcie.
Tomek
Szkoła ma najgorsze sale wykładowe w Warszawie. Pracownicy opryskliwi. Ciągle kolejki do dziekanatów. Brudno, brakuje papieru w toaletach. Duze podwyżki w kolejnych latach nauki. Syf jakich mało. Ta buda to jedna wielka pomyłka i aż dziw bierze, ze ministerstwo daje jej pozwolenie na studia wyższe.
10.03.2019
10.03.2019
Angelika
Uczelnia ma duzo kierunków tylko teoretycznie, na stronie internetowej. W rzeczywistości większość sie nie otwiera. Szkoda czasu i nerwów. Nie polecam !!!
ALI
Co tą filologią hiszpańską ? Aplikuje ktoś ?
01.03.2019
21.02.2019
Nickenam
A wiecie może jakie w tym roku filologie ruszyły? Ja ciągle zastanawiam się miedzy hiszpańską, francuską a rosyjską. Ktoś może studiował? I jak oceniacie studia w formie online?
ALI
Aplikuje ktoś może na filologię hiszpańską zaoczną ?
01.02.2019
28.01.2019
AG
Czy jest ktoś na grafice komputerowej i animacji? Może mi ktoś powiedzieć czy warto i czy jest bardzo trudno?
ALI
Może w tym roku ruszy ta filologia hiszpańska ; kazali mi przesłać zgłoszenie.
25.01.2019
23.01.2019
gEIL
Ja aplikowałem już 3 razy w zeszłym roku w październiku, potem ponownie w 2018 i w tym semestrze od wiosny jednak bezskutecznie bo grupa nigdy nie powstała i ostatecznie nie otwartoGe
ALI
Czy aplikuje ktoś na filologię hiszpańską niestacjonarną ??
13.01.2019
06.01.2019
ALI
Czy ktoś studiuje tutaj filologię hiszpańską zaocznie ? Czy można studiować tę filologię od podstaw ?
Angelika
Dostanie stypendium w tej szkole graniczy z cudem. Odradzam wszystkim studiowanie tutaj. Nie dajcie sie zwieść cenie. Jest tak tanio tylko na 1 semestrze.
22.12.2018
18.12.2018
onaa
Czy ktoś z Was dostaje stypendium rektora? Jaka jest miesięczna kwota?
Anna 5 semestr na EU
Aneta i Kaśka. Też mnie zdziwiła niska liczba zjazdów. Z tego co się dowiedziałam jest to spowodowane przejściem na profil praktyczny, czyli lepszy dla studentów. Nie zgadzam się z opinią, że szkoła oszczędza. Ostatnio widać poprawę. Nowe okna, winda oraz ciągły remont budynku.
26.11.2018
16.11.2018
Ewka
Szkoła ok, studiuję pedagogikę, wykładowcy życiowi, pracownicy pomocni.
Anka
Czy ktoś studiuje zarzadzanie oświatą - podyplomowe? Potrzebuje terminarz zjazdów, może ktoś z was posiada
02.11.2018
26.10.2018
Nicola
Liczba zjazdów jest niska bo ta szkoła oszczędza na wszystkim. Na wszystkich latach jest tak mało zjazdów. Odpuście sobie, szkoda czasu.
Kaśka
Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna. Również zdziwiłam się ilością zjazdów.. podobno tak jest tylko na pierwszym roku
16.10.2018
15.10.2018
Aneta
Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Wybiera się ktoś na taki kierunek?A może ktoś studiuje i może powiedzieć coś więcej na ten temat?Trochę dziwne jest to że zjazdy są raz w miesiącu czy to przypadkiem nie za mało?
Hubert były student zarządzania
Organizacja nauki na tej pseudouczelni jest fatalna. Po roku zrezygnowałem i przeniosłem się tam gdzie studenta się szanuje. Najbardziej wnerwiały mnie ciągle podwyżki czesnego. UWAGA ta uczelnia nie jest tania.
09.10.2018
04.10.2018
Marzena
Witam czy wybiera się ktoś na zarządzanie licencjat? fijynux
Ewela
Hej czy ktoś wybiera się na Filologie na tej uczelni ? Albo już ktoś studiuje ?
03.10.2018
01.10.2018
Były student
Jak na każdej Uczelń: jeden chce papier , drugi coś nauczyć. Znam lepsze Uczelnie , ale wykładowcy są ok. Ja polecam ludziom , kótrzy z jakiegoś powodu nie wybierają na : UW, POLITECHNIKĘ itp. Nie oceniajcie " ksiązki po okładce" wpisów jest ponad 200 a studentó kilka tysięcy.
Werr
Wybiera sie ktoś na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem j.ang?
30.09.2018
18.09.2018
Karolina
Ta uczelnia to jakaś pomyłka. Szybciej wyszłam niż weszłam.
Gość
Ktoś na filologię hiszpańską? Chce złożyć dokumenty ale nie wiem czy otworzy się grupa ?
11.09.2018
08.09.2018
Iwona
Ktoś na administracje zaocznie ?
Magda
Wybieram sie na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkola z diagnozą i terapią logopedyczną. Ktoś z Was też? Chciałabym się zapoznać
08.09.2018
06.09.2018
Karolina
jak na ekonomii? warto? wybiera się ktoś zaocznie?
Marek - absolwent administracji.
Omijajcie tę uczelnię szerokim łukiem. Cena czesnego jest względnie atrakcyjna tylko na 1 semestrze. Kolejne semestry coraz droższe a ostatni to już masakra. Większość osób płaci bo co ma zrobić na 6 semestrze. Budynek rudera. Obsługa dziekanatów opryskliwa. Często giną dokumenty w dziekanacie. Księgowość też trzeba ponaglać żeby zaksięgowali wpłatę czesnego. Jeden wielki bałagan. Od studenta wyciąga się kasę i to nie małą, w zamian produkt uczelniano-podobny.
04.09.2018
03.09.2018
Studentka 2 roku
Wykłady prowadzone są przez wykładowców z Białorusi. Po rosyjsku. Niby jest jakieś tłumaczenie ale jakość przekazu mizerna. Przy zadawaniu pytań mieszają się unikając odpowiedzi.
Dorota
Byłem zapisać się dzisiaj na studia. Zrezygnowałem i odradzam. Syf jakich mało.
03.09.2018
02.09.2018
Nowa
Czy ktoś wybiera się na kierunek administracja zaocznie?
zefir
Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
29.08.2018
29.08.2018
zefir
Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
Sandra
Hej, ktoś na zarządzie licencjat 2018/19?
24.08.2018
22.08.2018
Norbert
Na informatyce studenci muszą mieć własne laptopy i to z naładowanymi bateriami. Uczelnia nie ma porządnych komputerów i oszczędza na prądzie. Taka europejska tradycja. Z czesnym to prawda im bliżej końca nauki tym czesne idzie mocno w górę.
Jack
Ta uczelnia ma dwie ogromne zalety: niskie opłaty i łatwość uzyskania dyplomu. Dla większości wykładowców jest to po prostu dodatkowe źródło pieniędzy, więc nie są specjalnie wymagający i można się dogadać. Jeśli ktoś ma w pracy problemy z powodu braku papierka, to polecam.
31.07.2018
22.07.2018
Jan
Cześć, byłby ktoś w stanie napisać jak wyglądają za jęcia na informatyce? jak ćwiczenia z matmy? dzieki!
Demon
Czy mógłby ktoś wyrazić opinie apropo studiowania tam na kierunku grafika? Czy uczą przydatnych rzeczy? Czy na zajęciach jest rysunek ręczny czy wszystko odbywa się na komputerze?
17.07.2018
06.07.2018
Ktoś
Napisałem z pytaniem poprzez formularz na ich stronie do dziś nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi. Jak rozmawiałem z kimś z tej uczelni przez tel i pytałem pracownik odpowiadał niechętnie miał mnie w ... Z takim dziekanatem czy czyms w tym rodzaju ta uczelnia.. bez chodzenia stwierdzam ze to dno.
Anna
Hej, Interesuje mnie kierunek: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem języka angielskiego. Czy ktoś planuje start 2018/2019 na tym kierunku. Warto?
25.04.2018
14.04.2018
Nowa
Witam czy mógłby ktoś napisać co sądzi o zarządzaniu BHP na tej uczelni???
Aneczka
Hej. Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kierunek pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna z diagnozą i terapią logopedyczną? Myślę, że warto by było się wcześniej zapoznać. :) A i jeszcze pytanie do osób które już studiują czy przypadł Wam do gustu ten kierunek i czy jest warty polecenia?
12.03.2018
06.02.2018
Lidia
cześć. chciałabym się wybrać na kierunek zarządzanie oświatą. czy ktoś może też jest zainteresowany tym kierunkiem bądź uczęszczał na tej uczelni ?
sisia
wybiera się ktoś na filologie niemiecką z językiem włoskim?
07.12.2017
17.10.2017
Diana
Gabi ja wybieram sie na Pedagogike :)
sdn
Witam, wybiera się ktoś na filologię angielską? Ja mam zamiar złożyć dokumenty w tym tygodniu. Miło będzie poznać kogoś wcześniej.
25.09.2017
24.09.2017
Gabi
Wybiera się ktoś na tą uczelnie na Pedagogikę ? Fajnie by było poznać wcześniej kilka osób :)
eda
Czy mógłby się ktoś podzielić opinią o studiach magisterskich zarządzanie BHP?
11.09.2017
20.07.2017
Sara
Ja zamierzam iść na filologię hiszpańską z drugim jezykiem :)
Ada
Hej, czy ktoś może odpowiedzieć na parę pytań odnośnie filologii?? 🙌😇
14.07.2017
11.07.2017
Eeeee
A ktoś wie jak jest na kierunku filologia angielska ? ;)
Kuba
Planuje rozpocząć od września studia na tej uczelni, konkretnie grafikę lub aplikacje mobilne. Macie jakieś opinie o tych kierunkach? jeśli ktoś miałby czas na odpowiedzenie mi na kilka pytań, w szczególności o kierunku projektowanie aplikacji mobilnych to będę mega wdzięczny za maila hello@kubajuncewicz.com
27.06.2017
26.06.2017
WiecznyStudent
-NieStudent, zgadzam się z tobą, że wykłady i ćwiczenia z grafiki były prowadzone przez obcokrajowca, który starał się mówić, pisać po polsku , jego główne błędy językowe to nie poprawne odmienianie czasowników, jak ktoś chciał zrozumiał przekaz. Pewnego razu na wykładach przyznał się skąd pochodzi i nadal nie była to Ukraina. Jeszcze raz do Ciebie apeluje, nie wprowadzaj ludzi w błąd odnośnie wykładowców i przyznaj się do swojego błędu jak należy. Mogę się założyć, że za granicą nie chciał byś, być mylony z inną narodowością, bo masz np. podobny akcent. Nie jesteś kompetentny, nie dodawaj opinii. Sprawdź dokładniej z kim miałeś zajęcia a nie piszesz bzdur, lista kadry jest dostępna na stronie uczelni. Rzekomy absolwent a nawet nie wie kto go uczył.
Administracja EWSIE obecnie EUIE
Nie polecam. Wykładowcy robią sobie jaja z wpisywaniem ocen, robią 0 później nie wiesz czy masz iść na egzamin czy nie bo nie ma ocen. Dziekanat nie działa. Wykładowcy dyktują wykłady, siedzisz spocony 10h i notujesz zamiast dać materiały i do domu (robią tak tylko jak im pasuje, żeby wyjść, tak zwany e-learning). Ocenę dostajesz np. 4,5 później masz wpisaną 4. Plany zmieniają się 4 razy w tygodniu, nigdy nie wiadomo jak się idzie na uczelnie. Sale obskurne, bez klimy, duszne. Po egzaminach 3 na raz wychodzisz śmierdzący i pół przytomny. Parkingu nie ma. Ogólnie paranoja i Bareja.
22.06.2017
21.06.2017
Przyszla Studentka 🎓 M
Wybiera sie ktoś na tę uczelnie a konkretnie na ekonomie w tym roku 😀 Warto by było sie wcześniej poznać 😃😃
Student
Właśnie skończyłem Informatyke na tej uczelni. Poziom w zależności na jakiego wykładowce się trafi. Jak sam się chcesz czegoś nauczyć to osiągniesz wiele i z pracą też nie ma problemu, dziekant działa słabo na maile odpowiedzi są rzadko osobiście można tam coś załatwić ale kobiety tam pracujące czasami nie mają pojęcia o dość istotnych rzeczach a na pytania odpowiadają ogólnikowo. @WiecznyStudent na uczelni pracuje kilku Ukrainców z czego jeden jest od zajęć związanych z grafiką. Nic nie mam do obcokrajowców ale jak komunikacja z uczniami odbywa się na poziomie tłumaczenia tekstu na translatorze to sorry a na wiadomości mailowe odpowiada regułkami, do każdego taka sama wiadomość to trochę średnio. Nie od uczelni zależy to jakie kto ma umiejętności. Uczelnie polecam bo można spotkać wiele ciekawych i ambitnych studentów ale czasem można się denerwować na to jakie mają podejście z dziekanatu do studenta, który ich utrzymuje
21.06.2017
11.06.2017
asaf avidav
Co TO ma Byc?
WiecznyStudent
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, drogi NieStudencie - na Informatyce nie spotkałem wykładowców z Ukrainy(Nie myl Ukrainy z innymi narodowościami). Lista wykładowców jest dostępna na stronie uczelni, ich osiągnięcia naukowe i pochodzenie można sprawdzić w internecie. Uczelni istnieje od nie dawna, więc nie dziw się, że znajomi jej nie znają. Zaduch jest tam spotykam ale tylko na kilku ostatnich zjazdach letniego semestru, zależne od pogody w danym roku.
05.06.2017
23.05.2017
Pytanko
Hej, planuje iść na Ekonomię od przyszłego roku w trybie zaocznym. Czy jest bardzo ciężko i czy organizacyjnie nie ma problemów i czy zajęcia tylko co 2 tygodnie sobota-niedziela?
Student
Odnośnie wypowiedzi kolegi co do wykładowców z Ukrainy jakoś nie miałem problemów z trafieniem na jakiegoś na informatyce. Jest ich tam kilku, gdybym nie był, nie wiedział, to nie widziałbym sensu pisania czegoś takiego. Budynek nie przyciąga, na auli jest zaduch w cieplejsze dni, a obsługa budynku nie zezwala na uruchomienie klimatyzacji, która nie wiadomo czy działa. W salach są rzutniki, ale nie są one jakiejś szczególnej jakości. Czasem warto jest dołożyć parę groszy, ale mieć uczelnię na poziomie. Popytajcie znajomych czy znają tą uczelnię, ja na wielu spotkaniach informatycznych, ani razu nie spotkałem się ze znajomością Europejskiej.
18.05.2017
28.04.2017
WiecznyStudent
Studiuje tam kilka lat informatykę i ogólnie nie jest źle, jak ktoś chce się czegoś nauczyć to są tam możliwości. Jeśli chodzi o kadrę to zdarzyło się kilku Profesorów z rejonów wschodni ale to co wiem większość z nich wykładają na państwowych Polskich uczelniach, Ukraińców w kadrze informatycznej tam nie spotkałem, więc kolego poniżej w komentarzu nie przedstawiaj się w nicku jako student tej Uczelni. Potwierdzam komentarze "kadra z renomowanych uczelni". Siedziby uczelni może nie jest estetyczna ale jak ktoś chce się uczyć to po jakimś czasie nie zwraca na to uwagi i tak większość czasu uczysz się w domu. Z zaoszczędzonych pieniędzy na czesnym preferuje zainwestować w sprzęt do pracy w domu lub mobilnie na uczelni. Oprogramowanie z MSDA jest, jak ktoś wybiera tą drogę. Z dziekanatem nigdy nie miałem tam problemów chodź zdarzają się tam kolejki. Negatywne komentarze są przez osoby dla których prawdopodobnie poziom był zbyt wysoki lub oczekiwali studiów artysta grafik a nie informatyk - programista, administrator sieci , bazaodanowiec, grafik komputerowy itp. . Pozdrawiam przyszłych studentów.
załamany
Ocena nie zasługuje na 1 - to i tak zbyt wiele. Oferują administrację, a sami nie spełniają podstaw, łączą semestry np. administrację z pedagogika; semestr II z IV. Zmiana nazwy nie sama z siebie, statut Szkoły Wyższej nie bierze się z zachcianek uczelni, trzeba spełniać warunki, których oni nie spełniają. Dokumentacja odbytych praktyk jest gubiona, za co uczelnia nie bierze odpowiedzialności, należy mieć kopie w razie W. Powtarzają przedmioty w semestrach z tym samym materiałem. Z semestru na semestr gorzej Lepiej nie pisać tam pracy dyplomowej...
23.04.2017
30.03.2017
Student
Radzę omijać szerokim łukiem, może i tanio, ale lepiej dołożyć parę groszy, a wszędzie indziej poziom znajdzie się wyższy. Wykładowcy z Ukrainy (nic do Ukrainy nie mam) mówią o rzeczach technicznych łamanym polskim, którego nijak nie idzie zrozumieć, brak możliwości nauki praktycznej Photoshopa, ponieważ nie ma licencji, więc nauka tylko z rzutnika, które różnie działały. Aula w okresie ciepła na dworze nie do wytrzymania, klimatyzacji nie można włączać. Budynek rudera, żeby zaparkować trzeba przyjechać dzień wcześniej, ponieważ parking zbyt mały. Odnośnie nauki w Stanach, to tylko propozycja była, nie wiem czy to weszło, ale koszt tego to 40 tys zł. Ogólnie coś załatwić w dziekanacie graniczy z cudem. Nie polecam.
viola
na czym polega "Europejskość" tej szkoły? pytam z autentycznym zainteresowaniem, bo widze że ktoś pytał o możliwość studiów w USA. Czy to dobra jest uczelnia? jakie kierunki ma dobrze prowadzone? myślę o studiach ekonomicznych lub prawniczych ewentualnie coś z zarządzaniem.
19.11.2016
15.10.2016
Prace
Prace zaliczeniowe z informatyki - sem 1-6 oraz prace mgr i licencjackie z administracji prosze o kontakt prace.mgr.licencjackie@wp.pl
od kiedy ta nowa nazwa?
ta szkoła chyba zmieniła nazwę, tak? dlaczego? coś z nią jest nie tak?
23.09.2016
26.06.2016
Kasia
Jak działa kontynuacja nauki w USA? :)
Bartosz
Cześć, gdzie jest najbliższy akademik pasujący do tej uczelni?
26.06.2016
21.06.2016
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
21.06.2016
21.06.2016
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
karol
ponawiam pytanie: Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
17.06.2016
13.06.2016
nick
na 1 sem, głównie podstawy programowania w C i matematyka, ciągi na grubo, i funkcje. Z programowania, od najprostszych po tablice, pisanie bezwzrokowe i komendy linuxowe na blache. Motyw jest taki, że trzeba mieć sporo czasu w domu na naukę bo samymi wykładami i ćwiczeniami bez doświadczenia sesji nie zdacie.
karol
Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
22.05.2016
26.04.2016
absolwent
Uczelnia kładzie spory nacisk na programowanie w ujęciu praktycznym. Wykładowcy są z renomowanych innych uczelni. Oczywiście jak wszędzie, to ile skorzystamy zależy od nas. Przez 4 lata zdobyłem sporą wiedzę z zakresu programowania, ale też sieci i baz danych, dzięki czemu mam teraz świetną pracę. Jako wadę uczelni wymieniłbym to, że nie mają siedziby z prawdziwego zdarzenia, ale jak sądzę to dlatego, że czesne jest niemal o połowę mniejsze niż na innych uczelniach.
Eli
Studiuje Administracje 2 rok Jestem zadowolona. Dobre podejście do studentów
22.04.2016
29.02.2016
ostatni rok
Totalne buractwo ze strony tej szkoły. Właśnie podnieśli czesne dla studentów ostatniego roku i nie tylko.. a już miałem polecać znajomych. Dzięki Bogu, że wstrzymałem się i nie poleciłem tej szkoły znajomym. uważajcie.
acha
Zgadzam się, robić swoje na czas to zero oblewania, chyba że nic nie robić to nie ten adres.
21.02.2016
15.02.2016
miki
Na informatyce poziom wysoki. Wykładowcy ok. Ilość materiału początkowo poraża ale nawet początkowy laik da sobie radę jeśli uczciwie popracuje. Polecam.
konrad
Jest ktos z informatyki 2,3 roku? Ile średnio osob oblewa na 1 semestrze?
03.02.2016
03.02.2016
marek
tak monkey , jest informatyka inżynierska ,ktora zaczyna się w semestrze letnim (bodajże od marca)
Jonka_iwonka
Hej, czy ktos cos moze opowiedziec jak i co z administracja poprzez e learning?? Dzieki
01.02.2016
28.01.2016
Twelve Monkeys
A czy są może studia od semestru letniego w połowie lutego? Chodzi mi oczywiście o inżynierską informatykę. Z góry dziękuję za info.
jojo
Na Informatyce bardzo życzliwi wykładowcy w większości. Uważam że poziom jest b.dobry, trzeba się uczyć ale nie ma złośliwego oblewania połowy roku "dla zasady" jak na niektórych państwowych uczelniach. Można wynieść dużo z zajęć, tak. Polecam informatykę
24.11.2015
31.10.2015
Twelve Monkeys
Hej! Jak tam poziom na inżynierskiej informatyce od października. Poziom zbalansowny? Nie za ciężko jak na Polibudzie, ale też nie za łatwo i można coś wynieść z zajęć? Da ktoś znać? Dzięki.
Kasia
Hej a jak tam z zaliczeniami na ekonomii? dużo jest matmy? da się przejść chodząc na wykłady i lekko się ucząc? nie oszukuję, że dyplom jest mi bardziej potrzebny proforma :)
31.08.2015
31.08.2015
aadministracja
mnie z kolei interesuje Administracja i chętnie cos bym się więcej dowiedziała od studentów tej uczelni
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
12.08.2015
12.08.2015
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
12.08.2015
27.07.2015
lenaaaa
Idzie ktoś w tym roku na Zarządzanie ??
absolwent informatyki
Wykładowcy, życzliwi z profesjonalnym podejściem. Poziom chyba trochę zbyt wysoki jak na uczelnię niepubliczną, ale przynajmniej ma się poczucie, że coś się wyniosło z tych studiów. Z mojego rocznika do końca studiów dotarło około 50% studentów reszta zagineła w boju. P.S. Trzeba znać dobrze programowanie, albo uczyć się na bieżąco.
18.07.2015
06.06.2015
Janek I. - Rusty Sparks
Sorki, że jeszcze tu wracam, ale chciałem dopytać. Czy to prawda, że na EUIE wykładają nauczyciele akademiccy z UW, PW, PCzęst.? Czy prawdą jest, iż większość profesorów, doktorów jest dosyć życzliwa i pomocna studentom oraz wsłuchuje się w ich pytania? Jak jest z dotępnością kadry po zajęciach i na dyżurach? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :) Pozdrawiam. J.I.
Janek I. - Rusty Sparks
Hej, Co możecie powiedzieć/napisać o poziomie INŻYNIERSKIEJ INFORMATYKI? Czy w przypadku wspomnianych przez Nikę "najtrudniejszych przedmiotów" poziom jest jak z dziennych studiów na PW lub UW, czy może podejście jest bardziej wyrozumiałe i "życiowe" (co nie oznacza wcale aprobaty totalnej leserki)? Są na przykład jakieś zajęcia wyrównawcze na pierwszym roku? Ktoś kompetentny mógłby się wypowiedzieć i coś doradzić? Dzięki. Pozdrawiam. J.I.
02.06.2015
01.06.2015
Martyna
studiuje na europejskiej administracje i nie ma raczej problemów z zaliczaniem egzaminów. Wykładowcy sympatyczni i co najważniejsze maja normalne podejście - jeśli sie choć troche uczysz nie ma szansy zeby nie zaliczyć. Plus duzy za stypendia - ja akurat mam socjalne i za naukę nic nie place.
nika
Uważam że poziom zbyt wysoki jak na nie renomowaną uczelnię. Wykładowcy z uniwersytetu i politechniki mają wymagania , nie jest łatwo. Wiem że na pewnej renomowanej uczelni zaliczenia z tych "najtrudniejszych " przedmiotów polegały na pracy domowej a tutaj są normalne egzaminy
01.06.2015
20.05.2015
Maciooo0
Hej własnie ukonczyłem liceum i chciałem dostac sie do tej ucznielni na kierunek ekonomii na studiach I stopnia a nastepnie na studiach drugiego stopnia na Rachunkowosc i Controlling polecacie ktos jest mozecie mi troche powiedziec myslicie ze ta dobry kierunek ?
xinfo
На EWSIE teraz UE wykladaja specjalisci w swojej dziedzinie. По полске всо понимаетса. Jestem dobrego zdania co do fachowosci i kompetencji kadry. Zaliczenia wymagaja włożenia a wysilku w nauke. Jak dostane dyplom to bede zachwycony 2x bardziej, trzeba popracowac na informatyce.
17.04.2015
26.03.2015
Madziulla
Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
Madziulla
Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
26.03.2015
22.03.2015
lusia
Ja mam zamiar iść tam na zarządzanie Polecacie? Jest dużo matmy? I czy najczęściej zarządzanie jest na Modlińskiej?
Tomasz
Bez przesady z tą matematyką. Przeniosłem sie do EWSIE z WWSI właśnie dlatego że pół semestru było przekoszone z matmy. Nie podzielam, opinii poprzedników. Jestem zadwolony z przenosin. Ponadto wiem że matematyka musi być na Informatyce. Moja siostra studiuje administracje i z tego co wiem to tam nie ma matmy
18.03.2015
16.03.2015
IT
Więcej matematyki to chyba wcisnąć nie mogli i Ci wykładowcy ze wschodu co ledwo co potrafią się wysłowić. Poza tym wszystko w porzadku. Dobre podejście do studentów.
kolezanka
pozimo chyba przesadzony, szczególnie z matematyki na informatyce. Wymagania kosmos. Wykładowcy okropni.
09.03.2015
20.01.2015
Ania
Fajna szkoła. Dobre podejście do studentów. Studiowałam socjologię gdzie indziej, ale to był nie wypał. Teraz jestem na Administracji. Ogólnie jestem zadowolona :)
Karr
W Szkoleń brakuje dostepu do internet I co jest zabawne zalaszcza na informie ;) na razie nie moge zbyt wield napisac ale jest problem z gowniana baza - zdezelowane Laptopki bez Sieci itd ale czesne faktycznie nizsze wiec Moze tak musi byc. Wykladowcy na razie malo znani I brak ocen - zreszta uczelni też malo informacji w necie (ktos zna jakies forum Moze ?)
22.11.2014
28.08.2014
Marti
Studiuje na tej uczelni administracje i ukończyłam 2 semestr. Atmosfera fajna, zgrani ludzie, kadra ok . Nie ma większych bólów z zaliczeniem przedmiotów . Jak ktoś bardziej odporny na wiedzę to zalicza do skutku. Wykładowcy bez spiny generalnie polecam kierunek administracja
Ewa
Witam, studiuję na ekonomii, szkoła ok. Najważniejsze, że wykładowcy są tolerancyjni :)
25.08.2014
21.08.2014
Kasia
Studiuję Zarządzanie. Jestem na 5 semestrze. Atmosfera fajna. Wykładowcy ok. Ogólnie jestem zadowolona.
kamil
siemka ja to samo przymierzam sie do kierunku marketing i reklama w sieci mgr zaoczne. tak jak patrze tobedzie git :D
11.08.2014
25.07.2014
Paula
Hej! Zamierzam rozpocząć studia na kierunku Marketing i reklama w sieci. Ktoś może ma doświadczenia?? :) Gdzie się odbywają zajęcia? Widzę, że opinie o samej uczelni pozytywne!
magda
Zamierzam studiować na EWSIE ekonomię przez E-learning. Czy ktoś ma doświadczenia w tym zakresie. Czy rzeczywiście wszystkie wykłady, materiały są tam dostępne?
14.06.2014
28.05.2014
Zen
Studiuje sie przyjemnie bo Uczelnia ma dobre podejście do studentów Viki ale nie znaczy, że sie dostaje oceny za darmo.Wysiłek trzeba włożyć.Głupio ktoś myśli że jak jest szkola prywatna to sie płaci i zdaje.....Jestem na 6 sem Inf
viki
czy jest ta uczelnia akredytowana? czy naprawdę tak łatwo studiować?
25.05.2014
13.04.2014
AngelinaH
Ktos sie odchudzanie ze mna ? Wyszukajcie sobie w google - Skuteczne odchudzanie by TicAngelina - napewno sie przyda
Morten
Spoko szkoła ogólny luz blus :)
03.04.2014
18.03.2014
Lech
Bez większych problemów przeszedłem 5 semestrow zarządzania. Wykładowcy na poziomie, nie robią sztucznych problemów. Dla mnie uczelnia ok
Małgosia
I rok administracji - nie mam zastrzeżeń. Kilka lokalizacji do wyboru, poziom dobry, jeśli się choć trochę uczysz nie ma problemów z zaliczaniem, czesne o połowę niższe niż u konkurencji - dla mnie ok i mogę polecić. Pozdrawiam
04.03.2014
14.02.2014
Kaśka 5 Zarządzanie
Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
Kaśka 5 Zarządzanie
Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
14.02.2014
14.02.2014
dianaaa
Witam , chcialabym zaczac nauke od sem letniego kierunek administracja . Jakie macie opinie na temat tego kierunku na tej Uczelni ? Przy jakiej ulicy odbywają się zajęcia ? Jak jest z poprawkami , ile kosztują warunki ? (jestem po zlych doswidczeniach ) Proszę o Waszą radę , dzięki z góry i pozdrawiam :)
Pawlo
Uczelnia jest OK!!! Zdecydowanie polecam!!!
14.01.2014
06.01.2014
Anja
Ja akurat jestem teraz na magisterce i ukończylam w EWSIE I stopień. Podsumowując jestem bardzo zadowolona. Poleciłam również dwóch znajomych, którzy też sobie chwalą. Nie żałuję.
angela
ta szkoła to porażka!!!!!! bedziecie żąłować
05.01.2014
22.12.2013
Robinson
Całkiem mnie to cieszy , że mają nabór od semestru letniego .Przenoszę się z WWSI, która okazała sie wielką pomyłką.Znajomi przenieśli sie wcześniej i mnie namawiali. No.............Ale chyba poźno niż wcale ;)
JJJ
KASIA NIE PRZEJMUJ SIĘ WSAS SZKOŁA JEST OK, WSZYSCY WYKŁADOWCY ZALICZAJĄ , CHYBA ŻE KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ROBI, NAJLEPSZA JEST SPECJALIZACJA SĄDOWA BO TAM SĄ LEPSI OPIEKUNOWIE SPECJALIZACJI, CHYBA ŻE TRAFISZ NA KSIĘŻOPOLSKIEGO LUB NA ROJEWSKIEGO TO JEST SUPER! NIE MARTW SIĘ UKOŃCZYLAM JĄ .
18.11.2013
24.10.2013
Zeus
Szczerze anna to śmieszny jest ten Twój problem. Jeśli chodzi o mnie to wiem w jakim dzien mam zajęcia i tyle. Czesto są cały dzień i mam czas zarezerwowany na szkołę. Wiem jakie inne problemy byly na tej uczelni gdzie studiowałem, więc ciesze sie z tego jak w ewsie
anna
ja też mam doświadczenie z innej uczelni, i czegos takiego nie widziała. Szkoła jest dziwna. wiadomo że trzeba zarezerwować sobie czas, ale jak w innej szkole miałam plan ze do 15 to wiedziałam jakie plany juz kilka miesięcy wczesniej. Najwyżej coś zmienili ale przez kilka lat nie bło zmian.Mogłam wtedy na tą 15 się umówić. A tak to cżłowiek nie wie do której co i jak. Dla większości to istotne. chyba że sam co wymysla to planów nie ma.To rozumiem. A tak to jest w ogóle dziwna sprawa.
24.10.2013
24.10.2013
ja
dlaczego moje komentarze sa usunięte?
Zeus
Generalnie anna to rozkład kiedy masz zajęcia to masz podany w organizacji roku akademickiego od samego początku więc wiesz kiedy masz zajęcia i w te dni trzeba zarezrerwoać sobie czas na szkołę. Ja jestem na Informatyce na 6 semestrze. Przeniosłem sie do ewsie po 3 semestrze z innej Uczelni gdzie becelowalem po 500 zl miesięcznie i w cale jakość kształcenia nie bylą lepsza. Niby plan byl tam podany z góry ale co z tego i tak go zmieniali.Takze rezygnować z tego powodu ze studiów to nie wiem czy to racjonalne rozwiązanie.Mam już doswiadczenie ze studiowania w innej uczelni, więc mogę smialo stwierdzić ze w ewsie jest calkiem ok
22.10.2013
22.10.2013
anna
nie polecam ewsie, nie ma planu na cały semestr tylko co 2 tygodnie 2 dni przed plan. Osoby mające dzieci, rodzinę nie moga sobie pozwolić na to. W innych szkoąłch plan njest na cały semestr! odchodze.
edyta
polecam EWSIE, konczę w tym semestrze licencjat i idę na mgr . Bardzo dobra kadra.
16.10.2013
16.10.2013
kasia
uczę sie w WSAS, poziom nie jest niski, zaczynam sie bać, czy zdam. ale już kończe studia więc przyłoże sie.
ja
no to dobrze, bo ktos kto się nie uczył języka moze mieć problem w gr zaawansowanej. Zobaczymy.
16.10.2013
15.10.2013
arnold
Rozmawiałęm z Biurem Uczelni dziś bo mam ten sam problem.Na najbliższym zjedzie wykładowcy od ang mają robić podziały na grupy językowe
ja
czy ktos zauważył że wysoki poziom angielskiego jest na bielanach na 1 sem informatyki? ja rezygnuję z tego powodu, ta pani jest niepoważna.
13.10.2013
11.10.2013
informers
Szkoła fajna, poziom nauczania zależy od wykładowcy, ale co odjeba......................i w tym roku to karygodne przenieśli ludzi z III semestru na grójeckiej na modlińską 50 (troszkę ludzi odejdzie, widać im nie zależy).
miska
ja dzis dzonilam i okazalo sie ze zarzdzadanie tylko na modlinskiej;/
10.10.2013
10.10.2013
mała
Ja również na Grójecką :)
miska
ja grojecka jest w centrum
10.10.2013
08.10.2013
elka elka
5 semestr Zarzadzania
gość
Do osób idących na administrację do ewsie - Jakie dwie lokalizację wybraliście?
08.10.2013
08.10.2013
JJJ
DLACZEGO WYBIERAM EWSIE? PONIEWIAŻ OTWIERAJĄ TAM NOWY KIERUNEK NA KTÓRY OD DAWNA CHCIAŁAM PÓJŚĆ ALE NIE BYŁO TEGO KIERUNKU W CAŁEJ WARSZAWIE DOPIERO TERAZ JEST SZANSZA. W ŁODZI I W POZNANIU JUŻ OD DAWNA TEN KIERUNEK FUNKCJONUJE I MA DUŻE ZAINTERESOWANIE A WARSZAWIE DOPIERO TERAZ RACZKUJE. WCZEŚNIEJ NIE BYŁO TAKIEJ MOŻLIWOŚCI .
eeeem
JJJ skoro.WSAS to taka dobra szkola to czemu wybierasz EWSIE?
08.10.2013
08.10.2013
k12
w czwartek dopiero? kurcze no to ładnie
JJJ
ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W 3 RÓŻNYCH MIEJSCACH : PERZYŃSKA , MODLIŃSKA I TARGOWA, DOPIERO W CZWARTEK BĘDZIE PLAN? CIEKAWA JESTEM KTO BĘDZIE WYKŁADAŁ CZY BĘDZIE TAKA SAMA FAJNA ZGRANA GRUPA JAK W WSAS BYŁA. PS. JEŚLI KTOŚ SIĘ JESZCZE NIE ZDECYDOWAŁ TO POLECAM WSAS, FAJNA SZKOŁA I OK WYKŁADOWCY ŁATWO UKOŃCZYĆ A WYKŁADOWCY BARDZO IDĄ NA RĘKE.CIEKAWE KTO TU BĘDZIE WYKŁADAŁ?
08.10.2013
08.10.2013
eeeem
a zajecia odbywaja sie na Targowej czy na Bialostockiej? czy zakecia sanwnjednym budynku przez caly dzien czy trzeba sie przemoeszczac?
miska
ja tez ide na zarzadzanie, wczoraj do nich dzwonilam i w czwartek ma byc plan podobno
08.10.2013
08.10.2013
eeeem
elka elka a Ty na ktorym roku jestes i jaki koerun??ek jesli mozna wiedziec
k12
no właśnie ja też od paru dni oczekuje na jakikolwiek plan bo nadal nie mam pojęcia gdzie będę chodziła a jak składałam dokumenty (na zarządzanie) to kazali mi obserwować często stronę bo tam wszystko będzie, no więc czekam
07.10.2013
07.10.2013
elka elka
Hej wysokość czesnego nie ma żadnego znaczenia. Kadrę mają dobrą więc bez obaw.
eeeem
hej zrezygnowalam z pedagogiki i wybieram sie na ewsie na administravje czy wysokosc czesnego wplywa na jakos nauczania?
07.10.2013
07.10.2013
JJJ
CZY KTOŚ COŚ WIE KIEDY MA SIĘ UKAZAĆ NA STRONIE PRZYDZIAŁ GRUP I GDZIE ORAZ PLAN? W DZIEKANACIE POWIEDZIELI , ŻE PRZYDZIAŁ DO GRUP MIAŁ BYĆ NA STRONIE NAJPÓŻNIEJ DZISIAJ I NA RAZIE NIC NIE MA. CZY KTOŚ WIE JACY WYKŁADOWCY BĘDĄ WYKŁADAĆ NA ADMINISTRACJI?
Iza
Jesteśmy małą grupą, a żeby uruchomić specjalność musi być 20 osób. Jednak po dzisiejszej wizycie w Dziekanacie udało nam się dojść do porozumienia i osoby chętne na inne specjalności dołączą do innych semestrów. Więc chyba nie jest tak źle ;)
05.10.2013
05.10.2013
irek
jak to?
Iza
Wszystko brzmi pięknie, ale niestety nie jest tak kolorowo. Jestem na 6 semestrze zarządzania i z 5 obiecanych specjalności została uruchomiona tylko jedna, o czym zostaliśmy poinformowani dwa dni temu. Nikt nas o nic nie pytał.
04.10.2013
03.10.2013
JJJ
JA JUŻ WYBRAŁAM ADMINISTRACJĘ , MAM NADZIEJĘ , ŻE WARTO BO MAJĄ NOWY BARDZO CIEKAWĄ SPECJALIZACJĘ , KTÓRA JUŻ OD BARDZO DAWNA BARDZO DOBRZE FUNKCJONUJE W INNYCH MIASTACH A W WARSZAWIE DOPIERO ZACZYNA.MAM NADZIEJĘ , ŻE BĘDZIE ZGRANA I FAJNA GRUPA TAK JAK W WSAS I NAJLEPIEJ BY ZAJĘCIA ODBYWAŁY SIĘ NA TARGOWEJ BO TAM NAJBLIŻEJ.
wybór
Jeszcze jedno: Tworzenie i testowanie oprogramowania czy Bezpieczeństwo i ochrona sieci?
01.10.2013
30.09.2013
admiral
Wybieram się na informatykę. Różne komentarze przeczytałem o tej uczelni, ale chyba wyjdzie wszystko po drodze. Matematykę lubiłem i byłem nawet w tym dobry, niestety minęło już ponad 10 więc problemów nie uniknę na pewno by sobie odświeżyć pamięć związaną z tym przedmiotem. Nie zniechęca mnie to aż tak jak ekonomia czy filozofia.
miska
a jak ogolnie kierunek zarzadzanie ?? mozesz cos wiecej powiedzieć, moze prestizowa i nie jest ale napewno w 80% lepsza od innych prywatnych szkol ktore zdzieraja kase a ucza tyle samo wiadomo jak jest na prywatnych studiach. Można sympatycznie spedzic czas dobrze sie uczyc a na magisterke isc do panstowej szkoly bardziej prestiżowej takie jest moje zdanie
28.09.2013
28.09.2013
Riki
Jestem na V sem Zarządzania. Kadra spoko, choć zdarzają się jak już ktoś wspominał "upierdliwi" wykładowcy. Administracja dopiero rusza, więc wiadomo że trudno o opinie na jej temat. Nie jest to co prawda prestiżowa szkoła, ale przez te 2 lata studiowania widzę pozytywne zmiany :)
mała
Ja również wybieram się do EWSIE na administrację, mam nadzieję, że będę zadowolona z wyboru szkoły ;)
27.09.2013
18.09.2013
JJJ
CZY KTOŚ MOŻE PODAĆ JAKIEŚ WIADOMOŚCI JAK JEST NA ADMINISTRACJI? INFORMATYKA JEST NUDNA. NIE WIEM CO NIEKTÓRZY W TYM WIDZĄ NUDA I TYLE. PRAWO JEST DUŻO CIEKAWSZE .
arek
duzo ludzi w grupach?
14.09.2013
12.09.2013
egdgaars
Jestem na Informatyce 5 sem a moja dziewczyna na Zarządzaniu 3 sem.Ogólnie jesteśmy zadowoleni.Wykładowcy wporządku choć nieraz może trafić sie jakiś upierdliwy .Ludzie w gruptach też wporządku.Atmosfera ok. Ja polecam EWSIE
Eska
Widać, ze Agent X i Sanino to jedna i ta sama osoba Widać, że przniosłeś z Politechniki i wszystko wiesz co i jak. Ciekawe ile tam miałeś matematyki. Matematyka musi być na Inforamtyce. Druga sprawa to odróźnij poprawki od warunków.Skoro byłeś takim asem na Politechnice i miąłeś dobre oceny to dziwne że tej Uczelni płaciłeś za poprawki ....hehe.
11.09.2013
11.09.2013
AgentX
Eska co ty bredzisz? Po pierwsze płacisz i zdajesz. Po drugie egzaminy poprawkowe są płatne. Po trzecie matematyka wcale nie jest taka prosta. Owszem jeśli traficie na Panie z Politechniki Warszawskiej (są trzy), to będzie przyjemna nauka. Niemniej jednak na 3 i 4 semestrze przy matematyce dyskretnej i statystyce, jeśli wyjdą wam zaległości z matematyki, to nie ruszycie przedmiotów. Fizyka to w zasadzie formalność. Zwykle wystarczy napisać jakiś artykuł, albo zrobić np. projekt krzyżówki. Jak ktoś nie zrobi, to pisze test, też łatwy np. z podstaw elektroniki i miernictwa. (Do nauczenia w pół dnia). Jeśli myślicie, że matematyka jest prosta, to oświadczam wam, że matematyka jest najtrudniejszym przedmiotem na tej uczelni. Może ktoś stwierdzi, że napisanie projektu w PHP jest trudniejsze, ale projekt robicie w domu i macie masę czasu na kombinowanie. Z matematyki są albo prace do oddania (łatwo zdać), albo testy i na 4 semestrze egzamin - i tu się można wyłożyć.
Sanino
Studiuję na tej uczelni już kilka semestrów. Nie czytajcie bzdur z ich strony głównej. Poziom tej uczelni jest bardzo niski. Materiały miały być zamieszczane na Moodle i nic tam nie ma. jeśli nie będziecie na zajęciach, to nie będziecie mieli się z czego uczyć. Matematyka i statystyka na informatyce ciągną się 2 lata! Programowania tam jest bardzo mało. Na I semestrze ładnie się zapowiada, ale potem jest kiepsko. W zasadzie liźniecie absolutne podstawy języka C, więcej PHP (aż do programowania obiektowego) i postgreeSql. A tak poza tym po 4 semestrach nic innego nie wyniesiecie z uczelni. Jeszcze nauczycie się trochę Linuxa, co jest bardzo korzystne. Według mnie jest tam za dużo wszystkiego po trochu, niepotrzebne przedmioty związane z matematyką, która w ogóle nie jest potrzebna przy projektowaniu web aplikacji i baz danych. Przynajmniej nie taka matematyka. Po uczelni będziecie umieli podstawy różnych rzeczy (moglibyście nie studiować, tylko przeczytać książkę), a niczego nie będziecie potrafili konkretnie, może poza PHP i bazami (poziom średni). Zamiast takich bzdur jak filozofia i psychologia czy socjologia na informatyce, powinien być przedmiot z programowania, lub bezpieczeństwa (sieci, WiFi, webaplikacji). Podsumowanie: Niski poziom, zbędne przedmioty źle dobrane, za dużo matematyki, za mało przedmiotów kierunkowych. Kłamstwo na stronie, że można samemu wybrać przedmioty, aby określić własną ścieżkę. Tak naprawdę ogranicza się do do 2 przedmiotów (w sumie) na ostatnich semestrach. Teraz bardzo żałuję, że przeszedłem tam z Politechniki Warszawskiej, tym bardziej, że miałem tam dobre oceny, ale uważałem, że jest za mało programowania, a za dużo matematyki. Tu jest jeszcze mniej programowania, a matematyki niewiele mniej (inna). Jedynie zdawalność jest wysoka. Czyli studia produkujące bezrobotnych głąbów. Co do współpracy z firmami informatycznymi i ofert pracy, to jedyne oferty jakie do tej pory widziałem, to oferty sprzątania i tym podobne.
11.09.2013
03.09.2013
JJJ
CZY KTOŚ JEST NA ADMINISTRACJI, JACY SĄ WYKŁADOWCY NA TYM KOERUNKU, PROSZE O INFO JEŚLI MOŻNA. DZIĘKI.
JJJ
MAM PYTANIE DO TYCH CO JUŻ STUDIUJĄ NA TEJ UCZELNI? JAKA JEST KADRA NA KIERUNKU ADMINISTRACJA BO NA STRONIE NIE MA PODANYCH OSÓB, JESTEM CIEKAWA CZY JEST KTOŚ KOGO ZNAM. DZIĘKI
02.09.2013
01.09.2013
ja
czy moze ktoś podam maila z informatyki, mam kilka pytań
hamster
Ostatnie pytanie. Czy ktoś miał jakieś doświadczenie z tymi firmami HR, z którymi współpracą chwali się szkoła??
27.08.2013
27.08.2013
Zonkil
Ja jestem na grafice także nie wybierałem specjalności z sieciami.Ale nie słyszałem, żeby ktos narzekał
hamster
Pytam, bo nie miałem kontaktu z matematyka jakieś 12 lat. A jak prezentuje się poziom przedmiotów związanych z sieciami?? Akurat w tym kierunku chciałbym iść.
27.08.2013
26.08.2013
Zonkil
Własnie nie i to jest dobre.Matma na minimalnym poziomie .Do ogarnięcia
hamster
Matematyke...
26.08.2013
26.08.2013
hamster
Czy na informatyce kladziony jest duzy nacisk na matatyke i fizyke??
miska
no to nie ma co czekac tylko sie zapisywac:) dzieki wielkie!
24.08.2013
23.08.2013
eska
Atmosfera bardzo dobra, i przyjazne podejście do studentów. To że nie mają własnego budynku to uważam za zaletę bo można wybrać miejsce zajęć bliżej miejsca zamieszkania a po za tym mają niskie czesne.Jeśli chodzi o naukę to można się nauczyć jak ktoś chce. Wykładowców mają dobrych (SGH,Politechnika, KUL itd), ale napewno nie ma tak że sie płąci i się zdaje.Takie coś nie przejdzie.
miska
Eska a jak warunki , atmosfera? Czy bardzo odczuwalne jest to że uczelnia nie posiada wlasnego budynku? Czy mozna tan naprtawde się czegos nauczyc?
23.08.2013
23.08.2013
eska
Nie rosną o kilkaset złotych jak na innych Uczelniach.Były jakiś czas temu podwyżki ale to kilkadziesiat złotych Z poprawek nie korzystałam, ale są bezpłatne z tego co wiem
ja
Krystian, ionteresuje mnie informatyka, prosze podaj maila, do siebie
23.08.2013
23.08.2013
miska
eska oplaty na normalnym poziomie czyli??
eska
opłaty są na normalnym poziomie.czesne niskie
22.08.2013
22.08.2013
miska
jak z oplatami?czy czesne z roku na rok jest wieksze?i egzaminy?
Marcino
Ukończyłem zarządzanie - było ok. Nauczyciele są sympatyczni, zbytnio nie gniotą. Nie miałem za dużo problemów - nawet jak czegoś nie zaliczyłem to po lekkiej nauce szło zaliczyć. Teraz wybieram się u nich na magistra.
22.08.2013
05.08.2013
MONIA
Skończyłam tą uczelnie i jestem bardzo zadowolona - kierunek zarządzanie. Polecam studiowanie na niej :)
Ania S.:)
Właśnie ja też sie wybieram. Mają fajną specjalność .Administracja wymiaru sprawiedliwości i prokuratury.
31.07.2013
30.07.2013
Annes
Ja się wybieram do Europejskiej na administracje - mam nadzieję, że będzie fajna atmosfera i spoko ludzie :)
Krystianxmn
Reszka bzdury piszesz. Ogólnie jest ok.Kończe teraz Informatykę i idę na Mgr. Stuidowałem 4 semestry w innej znanej dobrze zareklamowanej Uczelni w Warszawie. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że przeniesienie się do EWSIE to dobry wybór
30.07.2013
30.07.2013
OLA
Reszka czy studiowałeś Zarządzanie Technologiami Informacyjnymi?
Reszka
Studiowałem tu i niestety nie mam o tej uczelni najlepszego zdania - wszechogarniający bałagan jest męczący zarówno dla studentów, jak i dla wykładowców. Dziekanat? Nie mogę powiedzieć, że przyjazny. Poziom nauczania? Taki sobie. Ogólnie uczelni NIE polecam - drugi raz na pewno bym się tutaj nie zrekrutował.
30.07.2013
04.07.2013
OLA
Witam wszystkich mam. Mam prośbe czy ktoś z absolwentów Europejskiej Wyższej Szkoły Informatyczno-Ekonomicznej w Warszawie studiował na kierunku Zarządzanie technologiami informatycznymi? Czy jest to Ciężki kierunek? Typowa Informatyka? Pytam ponieważ licencjat robiłam na kierunku Edukacja Informatyczna na uczelni Pedagogicznej ale to z typową Informatyką miało niewiele wspólnego dlatego szukam czegoś podobnego. Brdzo proszę o pomoc i ewentualne rady. Pozdrawiam
ana
ja własnie skończyłam semestr VI info, i ogólnie jestem zadowolona ale to zależy kto czego szuka -ja poszłam po wyższe wykształcenie, nie chciałam żeby ktoś stał nade mną z pasem bo jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy sam przy pomocy zajęć lub pójdzie na studia dzienne. Wielu profesorów na szczęśćcie dla mnie i mi podobnych wychodzą z założenia, że jeśli chcemy nauczyć się czegoś dla siebie to się nauczymy a oni nas do niczego zmuszać nie będą A o tym, że grafikę będę mogła wybrać dopiero pod koniec dowiedziałam się już przy podpisywaniu umowy. Kadra w porządku, z dziekanatem nigdy nie miałam problemów, jedynie mogę narzekać na bałagan - zwłaszcza na Dział Planowania, który układa plany dla studentów i profesorów, gdyż zdarzało się, że profesorowie magicznie powinni być na 2 zajęciach jednocześnie w 2 różnych lokalizacjach. Kadra - myślę, że nie tylko dla mnie brawa należą się pani Blim i panu Berlińskiemu za ludzkie podejście.
24.06.2013
23.06.2013
kacper
czy ta szkoła i Europejska Wyzsza Szkola Prawa i Administracji to jest jedna grupa szkol? w sensie - czy maja wspolnych wlascicieli? jakie macie opinie o obu tych szkolach? co mozecie powiedziec o studiach na kierunku Administracja???
Kaśka Zarządzanie
Bardzo przyjazna Uczelnia dla studentów.Studiowałam na Innej prywatnej Uczelni, gdzie wykładowca terroryzował studentów swoją niekompetencją i który oblewał studentów bo mial dosłownie zly humor.Przeniosłam sie do EWSIE.Wreszczie widzę normalne zrównoważone ludzkie podejście do studentów , gdzie indywidualna sytuacja nie jest obojętna..
22.06.2013
12.04.2013
Ola
Witam, czy jest tutaj może ktoś z 4 semestru zarządzania, bądź ktos kto studiował ten kierunek na EWSIE? Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt olaszku08@onet.eu
informatyk2
Bałagan jak bałagan.Można się doczepic jak sie chce..Widzę że kolega to prawie profesor po dwóch Uczelniach hehe... nie bądź śmieszny.
11.04.2013
10.04.2013
informatyk
nie twierdzę że tam gdzie jest wysokie czesne to jest dobry poziom nauczania - nie to miałem na myśli. a poza tym drogi kolego wyobraź sobie że skończyłem już dwie inne uczelnie więc jeśli chcesz się licytować proszę bardzo, ale chyba jakby nie masz zbyt wysokiej karty przetargowej skoro Ty tylko przeniosłeś się z innej uczelni a nie ją skończyłeś. mam zatem porównanie i powtarzam - w EWSIE jest bałagan który utrudnia studiowanie. mam swoją opinię a to forum służy do ich wyrażania - nie potępiam Twojej więc Ty nie rób tego wobec mnie.
informatyk 2
Ja akurat byłem na innej Uczelni gdzie czesne jest znacznie wyższe.I co ? było lepiej phi.....właśnie ,żę nie...Więc nie gadaj bzdur, jak niegdzie indziej nie studiowałes. Przenioslęm sie do EWSIE po 4 semestrze i jestem zadowolony. Po za tym czesne nie ma nic do tego
08.04.2013
07.04.2013
informatyk
generalnie to mają przeogromny burdel - i to często nam studentom znacznie utrudnia życie... gdyby nie niskie czesne na pewno bym to nie siedział...
informatyka w Wawie
proponuje stworzyc ranking dla kierunku INFORMATYKA w Warszawie, które prywatne uczelnie wedlug Was prowadzą informatykę najlepiej? podawajcie swoje typy!
28.02.2013
24.02.2013
Zainteresowana
Mam pytanie, może takie trochę śmieszne, ale dla mnie dość ważne; czy na studiach stacjonarnych odbywają się w soboty zajęcia albo zaliczenia?
do Marka
w konkursie to ty chyba nie bierzesz udzialu? bo raczej z taką oceną tablecika nie wygrasz :-) a tak na powaznie - na zarzadzaniu mi sie podoba i jelsi bedzie tak dalej, to moja opinia jest "w porzo'
22.02.2013
22.02.2013
Informatyk
Niewiem kto ty jesteś Marek , ale nie sposób przejść obojętnie obok tych bzfur na temat Dr. Witczaka. Akurat w mojej grupie praktycznie wszyscy zaliczyli z wyjątkiem tych co nie byli. Druga sprawa poprawki są bezpłatne i Uczelni wcale na nich nie zależy. Z tego co sie orientuję to wpis warunkowy kosztuje 70 zł . także o jakich pieniądzach mówimy..Więc nie bądź smieszny.Co więcej przykładowo wielu wykładowców robi tzw" zerówki" więc większoś na sesji to już robi wpisy... Koleś chamuj piętą bo sie na zakręcie nie wyrobisz hehe
Marek
Zastanowił bym się dobrze nad wyborem tej uczelni na waszym miejscu. Kusi niskim czesnym i wpisowym ale i tak i tak to sobie odbije poprzez liczne poprawki/warunki u Pana Marka Witczaka. Bardzo arogancka wręcz bezczelna osoba.
22.02.2013
10.02.2013
Tralala
Jak czytam te pozytywne komentarze, to się zastanawiam, kto je pisze, bo nie studenci;/ Konkurencja nie ma, co pisać negatywnych komentarzy.., bo one tworzą się same.
Gościu
Zapisałem się do tej szkoły, bo uwierzyłem w pozytywne wpisy na tej i innych stronach, jednak przeliczyłem się i bardzo żałuję tego błędu i 4 lat płacenia czesnego (jakie wzrosło z czasem), gdzie grafika jest dopiero na roku 4;/, równie dobrze można zapisać się na kurs za 3000zł i nauczyć się 100razy więcej grafiki... Nie polecam. Jeśli się już zapiszecie i po pół roku stwierdzicie kicha, nie siedźcie tam więcej z nadzieją, że potem się zmieni, bo nic się nie zmieni:(, stracicie czas i pieniądze. Żeby jeszcze dziekanat i władze uczelni podchodziły do studentów jak do dorosłych ludzi i z szacunkiem.., ale niestety.
10.02.2013
16.01.2013
kiki
no to spoko jak pójdziesz na rozmowę o pracę to powiedz to co napisałaś poniżej... No wiecie Państwo po tych studiach coś mi w głowie zostało... hi hi
pusia
Ja skończyłam informatykę i powiem że coś mi w głowie zostało. Jeśli ktoś chce więcej niż papierek, to się nauczy w EWSIE czegoś fajnego. Wykładowcy rzeczywiście dobrzy i pomagają. Myślę że nie był to zły wybór
16.01.2013
15.01.2013
niko
nie.musisz we własnym zakresie sprawdzić. zresztą wątpię aby w ogóle ktoś to weryfikował,,,, ale zawsze możesz spytać kierownika dziekanatu on zapewne udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi........
nowa
Czy na tej uczelni prace licencjackie przechodzą przez antyplagiat?
09.01.2013
03.12.2012
gwiazda
Super wykłady, merytoryczne, logiczne, świetnie podane (nie chce się wyjść na przerwę, ludzie słuchają i wyjaśniają wątpliwości), doskonały kontakt ze studentami, nie można się nudzić. Ludzie na poziomie, często studiujący równolegle na dziennych na wiodących uczelniach państwowych. Trafiłam tu z innej uczelni - niebo a ziemia. Przystępne czesne a czuje się dobry poziom pod każdym kątem. Widać, że wszystkim zależy: wykładowcom - by przekazać materiał dobrej jakości tak, by dotarło, studentom - by wyciągnąć z poświęconego czasu jak najwięcej dla siebie. Na EWSIE zwyczajnie opłaci się pod każdym względem studiować. Tam lipy nie odstawiają. Widać, że poziom nie zależy od wysokości czesnego a kultury uczelni.
Ciiiiizzzzz
Dobra szkoła. Minusów można się doczepić na każdej uczelni:) Ale psorzy są zajebiści z najlepszych Państwówek z całego kraju np. Kul, SGH, Politechnika
20.11.2012
19.11.2012
absolwentka Zarządzania
widzę xxx, że wybiórczo przeczytałeś co napisałam.Przekazem moim było pokazanie, że EWSIE nie jest złą Uczelnią. Uważam,ze jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy i w Uczelni prywatnej. Kadra w w EWSIE jest dobra a zdobywanie wiedzy zależy od indywidualnych predyspozycji.
xxx
Masz rację też uważam , że lepiej studiować w EWSIE niż na UW. Zdobędziesz większą wiedzę i z lepszym papierem wejdziesz na rynek pracy.
19.11.2012
18.11.2012
absolwentka Zarządzania
Jestem absolwentką EWSIE na kierunku Zarządzanie. Studiowałam wcześniej Socjologię na innej Uczelni, więc mam porównanie jak funkcją inne Uczelnie. Mam też wielu znajomych w innych Szkołach Wyższych. W każdej Uczelni do czegoś można się doczepić, nie ma idealnej Szkoły. Jeśli chodzi o EWSIE to tu przyczepię się do problemów z planami. Jednak wiem też, że jeśli chodzi o tą kwestie to gdzie indziej bywa różnie a wcale nie koniecznie lepiej. Jeśli chodzi o plusy to dobra kadra, dobre podejście do Studenta. Czesne na bardzo dobrym poziomie chyba nawet najniższe.Jak rozmawiałam, że znajomymi jak mają na niektórych innych Uczelniach i jak rozwiązują studenckie problemy to cieszyłam się w duchu,że tu studiuję. Od marca idę na magisterkę do EWSIE chodz pierwotnie miałam iść na UW. Podsumowując uważam,iż Uczelnia warta polecenia:)
Informatyk
Ich strona w joomli rozpi##dala system xD
18.11.2012
17.11.2012
Luigi
Kadra wykładowców spoko, administracja szkoły bez komentarza.
poksi
Widzę że nie do końca potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ale cóż widać 5 semestrów nie pomogło.
15.11.2012
15.11.2012
Informatyk 5 sem
oooooo a pozatym czy ja odesłałem kogoś do Działu Planowania czy Dziekanatu......własnie sam to zrobiłąs lub zrobiłes :)
Informatyk 5 Sem
siedzę nudzi mi się to napisalem. a co w tym dziwnego ze odpisałem komuś zeby sie dowiadywal w sprawie specjalnosci w Uczelni..no comment
15.11.2012
15.11.2012
InFORMATYK 5 SEM
DZIWNE...(INFORMATYK 5 SEM) PISZESZ ZE INFO DOTYCZĄCE SPECJALNOŚCI UZYSKA SIĘ POPRZEZ MAIL zapisy@eu.edu.pl. TAKIE INFORMACJE POWINIEN CHYBA RACZEJ POSIADAĆ DZIEKANAT, EWENTUALNIE DZIAŁ PLANOWANIA! WYDAJE MI SIĘ PANIE INFORMATYKU, ŻE JEDNAK NIE JESTEŚ STUDENTEM SKORO TAK ZWINNIE ODSYŁASZ ZAINTERESOWANYCH.
poksi
z EWSIE ha ha
15.11.2012
10.11.2012
starosta grupy
Kategorycznie potwierdzam, że kontakt z Władazami Uczelni jest bardzo dobry i Włądze są pomocne Studentom. Nie wiem kto to jest ten poksi, ale ten komentarz jest conajmniej niedorzeczny.
poksi
pozytywny kontakt z Władzami Uczelni??? To jakiś żart... Zresztą cóż się dziwić jak pozytywne komentarze na temat EWSIE pisze administrator strony.
08.11.2012
04.11.2012
INFORMATYK5 SEM
NAPISZ MAILA NA zapisy@eu.edu.pl
specjalności na informie
jakie specjalnosci polecacie na informatyce? czy student moze wybtrac sobie kazda z oferowanych przez uczelnie? czy mozna wybrac dwie? da sie pogodzic plan zajec w taki sposob? i czy wiaze sie to z dodatkowa odplatnoscia?
03.11.2012
02.11.2012
starosta grupy
Jestem starostą grupy. na informatyce. Studiuję 3 rok . Poziomo nauczania dobry. Pozytywny kontakt z Wladzami Uczelni. Naprawdę da sie odczuć ,że Uczelnia jest przyjazna Studentom
Asica i Azi to nie studentki
po co pisać takie bzdury
02.11.2012
02.11.2012
student
asica, zastanawijące jest to ,że studiujesz dopiero w tej szkole 2 tygodnie i już zobaczylaś ze sie zmienilo tylu pracowników haha
asica
Patrząc na w kółko zmieniających się pracowników EWSIE można tylko przeczuwać , że coś od wewnątrz jest nie tak..Mam nadzieję,że w wcześniej wspomniana PAK-A dobierze się odpowiednio do całej tej powierzchownie prowadzonej dokumentacji. Wystarczy spojrzeć na decyzje przyjęcia na studia, którą otrzymałam na inauguracji....Żenujące. Ja po pierwszych zajęciach chcę zmienić Uczelnię, ale każdy niech tkwi w tej prowizorce tak długo jak tylko ma tylko na to ochotę.
01.11.2012
31.10.2012
Azi
Piszecie, że od początku uczelni był "jeden, jedyny" regulamin obowiązujący do 30 października a dalej że ustawa nakazuje, by regulamin obowiązywał od początku do końca roku akademickiego. Uczelnia powstała w 2005 roku. Sami się w zasadzie przyznaliście do nie przestrzegania ustaw :) Na stronie Państwowej Komisji Akredytacyjnej jest informacja, o kontroli EWSIE. Ciekawe czy już była, czy jeszcze nie. Nie mogę doczekać się raportu. Oby nie było takich ocen jakie miała WSSE
Dziekanat EWSIE
Od początku Uczelni do 30 października 2012 roku był jeden i jedyny niezmienny Regulamin Studiów. W związku z tym jak Student go oglądał za kązdym razem to był on coraz starszy :) Od 1 października 2012 roku mamy nowy Regulamin Studiów. Ustawa nakazuje aby regulamin obowiązywał od poczatku do końca roku akademickiego . A zatem maxymalnie można mieć jeden na rok.
31.10.2012
31.10.2012
Alex
Przykro mi, że szkoła każe psorom, przepuszczać studentów na kolejny semestr tylko dlatego, że płacą. To zaniża tylko poziom uczelni. Tak było u mnie na semestrze. Doktor został zmuszony do przeprowadzenia 4tego egzaminu poprawkowego, na którym wychodził z auli, żeby zdający mogli ściągać. Powalił mnie egzamin z excela na kartce. Szkoła jeszcze przeprowadza nabór na pierwszy semest, a w sali gdzie mają "pierwszaki" zajęcia już nie ma miejsc i część studentów siedzi na podłodze. W dziekanacie tylko jedną porządną pracownicę można znaleźć i niestety nie często. Inna zachowuje się tak jakby pracowała tam za karę. Plusem szkoły jest kadra wykładowców, związanych z prestiżowymi uczelniami w Polsce, ekspertami w swej dziedzinie.
Michał
Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić. Poziom odpowiedni, wszystko na swoim miejscu, jak trzeba. Fakt faktem, studiowałem tam przez pół roku tylko ale gdybym miał możliwość, wróciłbym na studia i to właśnie tam bez zastanowienia :)
30.10.2012
28.10.2012
student
na szczęście odszedłem z tej uczelni. Poproście np. o regulamin studiów ja nie mogłem się nigdy doprosić, a jak mi pokazali to jakiś stary sprzed dwóch lat.
misiek
e tam strona to strona, rzecz gustu mnie się tam podoba......Zresztą zapisujesz sie na studia nie dla strony internetowej.Spojrz zresztą na strony innych uczelni....wieć ta wcale źle nie wypada. Studiuję tu już 2 rok i jest przyzwoicie. :)
12.10.2012
09.10.2012
wirusik
ale strone maja do tylka, jak bym szedl na informe, to u mnie juz byli zdyskwalifikowani, zenada, zeby szkola infmatyczna czy ekonomiczna pokazywala sie w taki sposob jakby czas zatrzymal sie 10 lat temu
Tomasz
Poziom studiów dobry. Jak zauważyłem kadra z dobrych Państwówek. Czasem.Studiowałem na innej prywatnej Uczelni i zadowolony jestem, że przeniosłem sie właśnie tu. Tomasz Kos
28.09.2012
20.09.2012
Ania Z.
Bardzo przyjazna Uczelnia dla Studentów.Podchodzą indywidualnie a nie masowo.Przeniosłam z innej Uczelni bo podnosili mi co roku czesne.Gorąco polecam Ania
Olga
W ramach Zarządzania jest szereg różnego rodzaju specjalności w tym dla Administracji. Ja jestem zadowolona.Uczelnia się rozwija szybko i jest możliwość studiowania w róźnych cześciach Warszawy. Polecam :)
28.08.2012
23.08.2012
goska
EWSIE ma informatyke, zarzadzanie i administracje???? bo z ich strony nie do konca to wynika!!! mnie interesuje wlasnie administracja, orientujecie sie, co to za uczelnia? czy przyzwoita?
Kaśka
Jestem studentką Zarządzania już na 2 roku. Nie żałuję. Jest ok :)
12.07.2012
15.04.2012
krav
Fakt na stronie nie ma informacji o wykładowcach, ale jako student to się zorientowalem,który z wykładowców gdzie wyklada i faktycznie. jest wielu wykładowców z renomowanych Uczelni Paśtwowych.
anna
Na stronie nie ma ani zdjęć, ani nazwisk wykładowców, nikt nie wie do czego się ma wybrać. Wykładowcy z politechniki, sgh, kul - pytam sie kto?
09.03.2012
15.02.2012
p!
Nowa strona Szkoły w budowie niebawem będzie publikacja. pozdrawiam Kasia
jawa9
ale strone internetowa to maja toporną i jakby z innej epoki... co sadzicie o Informatyce w tej budzie? tylko szczerze i krytycznie, bez laurek prosze
11.02.2012
09.02.2012
krav
Szkoła ok. Niskie czesne.Wykłądowcy z politechniki ,sgh ,kul. Jestem studentem informatyki i jestem zadowolony :)
BD18
Chciałbym studiować Bazy Danych. Wg mnie to przyszłościowa działka.
18.01.2012
30.05.2011
Kapitan
jak na uczelnie informatyczna to strone internetowa maja wyjatkowo przestarzala. wiec pytanie czego ucza studentow informatyki, ja konktretnie rozwazam aplikacje internetowe i sieci jako specjalnosc, slyszalem, ze szkola jest niezla, kto moze to potwierdzic?
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Politechnika Poznańska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu