• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Europejska Uczelnia w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 03-199 Warszawa, ul. Modlińska 51, (+22) 371 03 30, zapisy@eu.edu.pl

Europejska Uczelnia w Warszawie jest niepaństwową szkołą wyższą działającą na rynku edukacyjnym od 2018 roku. Placówka prowadzi kształcenie na Wydziale Informatyki oraz Wydziale Nauk Społecznych i Humanistycznych. Wydział Informatyki rekrutuje studentów na studia inżynierskie oraz stopnia II stopnia na kierunku informatyka, natomiast Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych prowadzi studia licencjackie i studia II stopnia na kierunkach: administracja, filologia i zarządzanie oraz stadia I stopnia na kierunkach: ekonomia, finanse i rachunkowość oraz pedagogika, a także jednolite studia magisterskie w zakresie pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej.

Ofertę dydaktyczną uczelni uzupełnia szeroka gama specjalności realizowanych na studiach podyplomowych związanych z zarządzaniem, edukacją, informatyką i technologiami informacyjnymi. Realizowany przez szkołę program nauczania skupia się na specjalnościach zorientowanych na praktyczne przygotowanie absolwentów do wykonywania pracy w zawodzie.


Ocena uczelni

6.91 / 10
266 głosów

Opinie (363)
Europejska Uczelnia w Warszawie , EU Warszawa

Julio
Cześć Wszystkim, czy ktoś jest już studentem filologi hiszpańskiej w trybie online? Jak to w praktyce działa? Zachęcam do kontaktu: malvasiaistria@gmail.com
08.11.2022
31.10.2022
Filologia Angielska
witam, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat filologi angielskiej niestacjonarnie? jak wygląda poziom nauczania czy zajęcia są online czy na uczelni? rekrutacja jeszcze trwa i chcę się zapisać na ten kierunek, dziękuję :)
Rob
Czy ktoś studiował podyplomowo łacinę?
29.10.2022
11.09.2022
Absolwent
Studiowałem prawie 5 lat na tej uczelni I i II stopień jednocześnie pracując. Wysoki poziom, kompetentni wykładowcy, pomoc materialna dla studentów. Polecam.
Agi
Czy ktos kto studiowal zarzadzanie II stopnia moze napisac czy mieliscie jakas matematyke?i jaki jest poziom trudnosci na zarzadzaniu?
07.09.2022
10.08.2022
Chica caliente
Italianistyka w zeszłym roku chyba w ogóle nie ruszyła.
AE
Czy może ktoś studiuje italianistykę online?
06.08.2022
17.07.2022
Marta
Studiuje ktoś filologię rosyjską zaocznie na tej uczelni i chciałby podzielić się opinią?
Agnieszka Nickel
Jestem studentka, zarządzania na pierwszym roku. Studia były prowadzone online. Nie rozumiem poniższych, negatywnych komentarzy. Zajęcia online byly prowadzone przez Teams. Bardzo profesjonalnie. Duzo wiedzy dla tych, którzy pragną sie czegoś nauczyc. A jak wiemy Studia to studiowanie tez na własny rachunek. Czytanie książek poleconych przez wykładowcę, reszersze. Egzaminy byly w formie prac lub testów online. Dla mnie jako osoby pracującej i mieszkającej za granica, studia te były bardzo wygodne ze względu na forme online, ale tez częściowo trudne, gdyz poziom nauki nie jest takim jak opisywany w komentarzach. Dość wymagające egzaminy. Trzeba posiedzieć i sie pouczyć. Wykładowcy bardzo profesjonalni i życzliwi. Poczatki byly dla mnie trudne do czasu gdy poznałam zasadę organizacji Teams i dziekanatu. Teraz jest super. Bardzo chwale sobie nauke na Europejskiej Uczelni w Warszawie. Pozdrawiam.
04.07.2022
22.06.2022
Tetraedr
Zastanawiają mnie negatywne komentarze dotyczące informatyki - czy wam nie przyszło do głowy, że mając okrojoną ilość godzin na zajęcia (studia zaoczne tym się właśnie charakteryzują) trzeba poświęcić znacznie więcej czasu na naukę poza godzinami zajęć? Uczelnia wyższa to już nie liceum czy podstawówka, gdzie wszystko się wałkuje, aż głąby pojmą - tutaj albo pracujesz nad sobą i się nauczysz, albo wybierz prostszy kierunek studiów. Co do wykładowców - jest różnie, w zależności na kogo się trafi - w większości miałem szczęście trafić na kompetentnych wykładowców. Sporo znanych ludzi ze świata IT kończyło tą uczelnię (jak ktoś chce to może sprawdzić) i nieźle sobie radzą. Wystarczy zrozumieć, czym są studia i przestać pier... że nie nauczyły cię tego czy tamtego - cegły programowania też nie nauczysz. Ja już kończę studia (inż już obronione, mgr niebawem będzie obrona) i cenię sobie moją uczelnię, choć wśród niezaprzeczalnych mankamentów są krzesła rodem z szkół średnich...
Jo
Jestem już raczej "dojrzałą" studentką z dość intensywnym życiem zawodowym i osobistym. Forma studiów jaką proponuje EU jest szyta na miarę dla mnie. Zajęcia są prowadzone bardzo profesjonalnie i myślę, że każdy kto się chce nauczyć, na pewno może to osiągnąć na EU w W. Czy drogo? Myślę, że ceny są porównywalne z innymi uczelniami wyższymi. Póki co (jestem na pierwszym semestrze).
01.06.2022
01.06.2022
Tomek
Czy ktoś studiuje u nich filologię rosyjską? Z góry dzięki za opinie
Zażenowana
Najgorsza uczelnia z jaką mogłam się zmierzyć! Zero przekazu, zero wiedzy potrafią tylko wyciągać pieniądze, wszystko dzieje się po układach! Wykładowcy brak słów tego nawet się nie da opisać poniżej krytyki. Omijajcie jak najdalej!
16.03.2022
19.02.2022
Flesz
Na serio jest aż tak źle? Kurczę planuje studiować teraz od marca informatykę 2 stopnia ale pytanie czy te komentarze to konkurencja, ktoś komu się nie udało i się mści czy rzeczywiście Szkola to taka porażka ….
ewelek
Witam. Czy ktoś zapisał się na studia o kierunku pedagogika?
17.02.2022
11.02.2022
Milena
Kto z Was zapisuje sie na studia licencjackie w naborze marcowym 2022 filologia hiszpańska ONLINE? butop.6@wp.pl Stwórzmy grupę, by móc wymieniać się informacjami.
Marta
Czy ktoś zapisał się na mgr fil hiszpańskiej? Jestem zainteresowana formą online. Piszcie proszę na email marta.giewont@wp.pl Jedni mówią, że online można studiować tylko na czas pandemii, a inni mówią, że przez cały okres studiów bez względu na pandemię. Czy są jakieś grupy na FB?
27.09.2021
09.09.2021
Ane
Cześć, napiszczie proszę jak jest na filologii hiszpańskiej (licencjackie/magisterskie) Chodzi mi o studiowanie online. Jak w tym wypadku wyglądają egzaminy końcowe. Mieszkam w Hiszpanii więc zjazdy odpadają. Jaki jest poziom nauczania, jesteście zadowoleni? annetta_em@yahoo.com
Weronika
Cześć, czy ktoś studiujący filologię hiszpańską na studiach magisterskich mógłby powiedzieć, jaki jest wymagany minimalny poziom języka, żeby mieć szansę poradzić sobie na zajęciach? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe wymogi? Będę wdzięczna za każda odpowiedz :)
04.09.2021
09.08.2021
Arnold
Słuchajcie, ale kto wam przyjdzie prowadzić zajęcia z informatyki na takiej uczelni? Już sama nazwa jest dobra dla gimbusów, że niby taka cool jak Polska Akademia Nauk. Przecież dla informatyka to jest dno dna, niżej chyba niż wyższa szkoła zawodowa w Grójcu. Więc trafiają tam albo "leśne dziadki", co to uczyły się programowania jeszcze na maszynach Elwro albo młodzi świeżo po doktoracie, którym brakuje na wino. A wszyscy mają równo wywalone czego uczą, jak uczą i czy w ogóle uczą, bo uważają, że jak ktoś jest tak głupi, że przyszedł tam studiować, to już mu nic ani nie pomoże ani nie zaszkodzi.
Magda
Czy ktoś idzie na filologię hiszpańską na mgr?
13.07.2021
12.06.2021
Karolina
Czy ktoś studiuje filologie hiszpańska? I mógłby odpowiedzieć na kilka pytań Mój e-mail to karolinaarozycka@gmail.com
BKI
Cześć , czy ktoś może napisać jak jest z tymi filologiami od podstaw? Czy naprawdę można studiować filologię angielską od zera ?
06.06.2021
27.04.2021
Karo
Czy ktoś studiuje filologie niemiecka od podstaw i mógłby się podzielić wrażeniami
zan
Czy studiuje tu ktoś anglistykę od podstaw przez Internet? Chciałabym rozpocząć studia jeszcze w marcu 2021.
22.03.2021
16.03.2021
Też Student
Jak ktoś chce się uczyć to nikt mu tego nie zabroni, ale nie po to płacę za studia, żebym jeszcze musiał tracić czas na naukę. A jak jakiś wykładowca za bardzo kozaczy i wydaje mu się że zrobi tu drugą Politechnikę, to trzeba chodzić do dziekanatu i pisać na niego skargi tak długo aż mu rektor przemówi do rozsądku i albo przestanie mącić albo go wymienią na lepszy model i tyle w temacie.
Student I roku
Jestem studentem tej Uczelni. Uczelnia bardzo dobra i przyjazna studentom . Możliwość wyboru przedmiotów , którymi się ktoś interesuje. Ocen nie ma za nic, trzeba się uczyć. Niestety !
06.03.2021
03.03.2021
Edek
Uczelnia podbija marketing i kusi ceną. To chwyt reklamowy, w rzeczywistości jest bardzo słabo. To co dostajesz jako klient jest nie adekwatne do ceny. Niby trochę taniej niż u konkurencji ale o jakości trudno tu mówić. Filozofia właściciela jest prosta. Obiecać dużo w internecie, skusić mniejszą ceną na początek, a później wygasić te oczekiwania i wyciągnąć maksymalnie pieniądze od Ciebie. Student ma płacić i po to jest potrzebny na tej uczelni.
Jaro
Odnoszę wrażenie, że nie wszyscy mają świadomość kto przede wszystkim stanowi klientelę tego typu "uczelni". Są to albo młodzi niezdolni świeżo po maturze, których charakteryzują dwie lewe ręce, zanik płatów czołowych i brak pomysłu na życie oraz ludzie 30+ pracujący często od lat w zawodzie i potrzebujący w miarę niewielkim nakładem sił i środków zdobyć papier potwierdzający kwalifikacje, które już i tak mają. Zrozumiałe że w każdej z tych grup jest małe zainteresowanie studiowaniem, bo ci pierwsi ledwo opanowali tabliczkę mnożenia, a ci drudzy - nie mają czasu ani sił na naukę. Przegrani w tej sytuacji są średniacy, którzy dali się złapać na lep marketingowej papki o "studiach wysokiej jakości w rozsądnej cenie".
01.03.2021
12.02.2021
praca
Cześć, czy ktoś studiuje tu BHP? zainteresowani proszeni o kontakt rachukiodkryta@gmail.com
Niko
Uczelnia jest droga. Bardzo częste podwyżki. Jakość nie idzie za wysokimi cenami. Nie polecam.
10.02.2021
07.02.2021
AMS
SUPER WYKŁADOWCY (Z SERCEM NA DŁONI), PRACOWNICY ADMINISTRACYJNI BARDZO POMOCNI. GORĄCO POLECAM :)
Filologia Hiszpanska
Czy ktos studiuje filologie hiszpanska na tej uczelni ? Mam kilka pytan prosze o kontakt tomekd05@interia.pl
08.01.2021
16.12.2020
Niechwiatka
Uczelnia bardzo niskiej jakości. Nie dajdzie się nabrać na reklamę. Ta uczelnia to fikcja
Maria
Czy ktoś coś wie czy będzie I rok zaocznej filologii hiszpańskiej ? Uczelnia jeszcze nie przesyła żadnych informacji . Kiedy płacić czesne ?
09.10.2020
09.10.2020
Zizo
Najgorsza uczelnia w Warszawie. Złodzieje i oszuści. Nie wyrobili się z materiałem i zamiast 6 semestrów, mamy 7... Oczywiście płatne i to za każdy semestr o 200-300 zł więcej. Wybierzcie inna uczelnie. Nie da rady się dogadać z dziekanatem. Zero profesjonalizmu. Szkoda nerwów. Bardzo drogi 6 i 7 semestr. Nie dajcie się nabrać.
Kama
Czy ktos z Was studiuje filologie angielska on line? Napiszcie czy warto? saynomore-82@o2.pl
06.09.2020
24.08.2020
Nowy Student
Kiedy wiadomo będzie czy wszystkie oferowane kierunki będą otwarte ? Ktoś wie może coś na ten temat ?
Ania
Cześć! Szukam rankingu, w którym wymieniona byłaby ta uczelnia. Chciałam sprawdzić ogólny poziom w porównaniu do innych uczelni. Każda inna, którą się interesuję jest wymieniona. Wg rankingu Perspektyw ta uczelnia nie istnieje.... Pomóżcie!
20.08.2020
19.08.2020
Tomek
Witam! Czy ktoś studiuje filologię angielską na tej uczelni? Jaki poziom czy dużo wymagają? I czy jest tak jak na innych uczelniach prywatnych wpisy od ręki jak zapłacisz czesne?
Ala
Czy ktoś może udzielić informacji jakie filologie startują od października tego roku?
17.08.2020
15.08.2020
Maria
Bardzo dobra Uczelnia. Szeroka oferta studiów i języków. Bardzo dobre rozwiązanie dla osób pracujących i studiujących niestacjonarnie.
P
To jedyna chyba uczelnia gdzie na filologiach można robić specjalizację nauczycielską.
12.08.2020
10.08.2020
Anka81
Do BS. Osobiśie nie mam nic do tej uczelni. Sama jestem zainteresowana studiowaniem filologii hiszpańskiej w formie online dlatego też do nich dzwoniłam. Mieszkam za granicą i taka forma studiów jest dla mnie najodpowiedniejsza. Nie mogłabym przylatywać na zjazdy 2 razy w miesiącu. Nie rozumiem dlaczego udzielono mi błednych informacji na ten temat. W każdym bądz razie dzięki za info. Jutro zadzwonie i zapytam.
BS
Wszystkie zjazdy na studiach niestacjonarnych pokrywają się z opcją ON LINE , tak wynika z rozpiski na stronie internetowej Uczelni. W cenniku ( opłaty) jest opcja on line. Wypełniając ankietę zgłoszeniową sam zaznaczyłem taką opcję. Jeśli chodzi o filologię hiszpańską ( licencjat ) to nie ma chyba lepszej oferty niż ta , która jest proponowana przez Uczelnię. Ale to moje zdanie .
10.08.2020
10.08.2020
BS
Do Anka81 Mają ofertę online . Zawsze mieli. Na stronie internetowej Uczelni są już rozpisane zjazdy . Za studia online jest dodatkowa opłata. Ale i tak , moim zdaniem , warto. Dyplom jest taki sam jak w przypadku studiów niestacjonarnych. Wszyscy piszą , że jest drogo. Porównując tę uczelnię z innymi prywatnymi w Warszawie , uważam , że nie jest drogo. Mnie osobiście przeraziła kwota za rok studiów filologicznych na innej uczelni warszawskiej. Ja zapisałem się na filologię hiszpańską . Otrzymałem już decyzję. Mam nadzieję , że chętni na filologię hiszpańską będą ( język ten nagminnie wprowadzany jest ostatnio w szkołach , ofert pracy jest bardzo dużo- wiem coś na ten temat ) . Zamierzam korzystać z opcji online i w miarę możliwości ( soboty i niedziele ) będę na zjazdach.
Anka81
Hej, Można studiować online podczas całego toku studiów czy tylko podczas pandemii? Miesiąc temu rozmawiałam z rekrutacją bo w dziekanacie nic nie wiedzieli na ten temat. Przesympatyczna Pani z rekrutacji, mnie poinformowała, że jak na razie wszystkie studia są prowadzone w formie online, ale nie może zagwarantować do kiedy i że to jest tylko tymczasowe rozwiązanie na czas pandemii. Nie mają w swojej ofercie takiej formy studiów. Widzę że każdemu przekazują sprzeczne informacje. Jutro zadzwonie i zapytam.
10.08.2020
10.08.2020
BS
Ja zapisałem się na filologię hiszpańską- licencjat. Specjalizacja nauczycielska lub tłumaczeniowa. Można też studiować on line .
YY
Cześć , kto zaczyna filologię hiszpańską niestacjonarnie od października 2020 r ?
10.08.2020
09.08.2020
Zela
Najgorsza uczelnia w Warszawie. Złodzieje i oszuści. Nie wyrobili się z materiałem i zamiast 6 semestrów, mamy 7... Oczywiście płatne i to za każdy semestr o 200-300 zł więcej. Wybierzcie inna uczelnie. Nie da rady się dogadać z dziekanatem. Zero profesjonalizmu. Szkoda nerwów.
Adam
Czy ktoś zapisał się może już na filologię hiszpańską od października ??
30.07.2020
30.07.2020
Y
Wcale nie jest drogo ! Kto uważa , że jest drogo niech zerknie na strony internetowe innych prywatnych uczelni , to wtedy się przekona jak jest tanio .
X
cena nie wzrasta z każdym semestrem - jak ktoś się wybiera na studia to wypadałoby zerknąć na tabelę opłat. to jest jedna z najtańszych uczelni w całej Polsce, wiem co mówię. jak ktoś studiuje online to nie ma co się przejmować budynkiem a poza tym jest okej jak chcesz papier.
30.07.2020
23.07.2020
ASti
Niech ktoś coś napisze o filologii hiszpańskiej ? Czy bardzo ciężko ? Czy nauka jest od podstaw czy trzeba znać już język ? Czy można studiować online ?
ASti
Czy będzie utworzona filologia hiszpańska online ? Ktoś coś może wie na ten temat ?
22.07.2020
18.07.2020
Zofia
Napiszcie realną opinię na temat filologii angielskiej?
Angelika
Uczelnia używa prostego chwytu reklamowego - inwestuje w reklamę Google, przez co jest na szczycie wyszukiwania. Kusi ceną na pierwszym semestrze ale uwaga !!! Cena wzrasta z każdym semestrem i juz na 5/6 semestrze jest bardzo drogo. Nikt nie odejdzie, skoro jest juz na finiszu. Warunki lokalowe poniżej standardu. Pracownicy mili ale kiepsko opłacani. Na informatykę musisz chodzić z własnym komputerem bo Panu Rektorowi szkoda kasy na sprzęt.
13.07.2020
10.07.2020
Adam
Jak w końcu jest z tą filologią hiszpańską ? Można ją studiować online czy nie ?
Daniel
Jestem studentem kierunku informatyka w trybie zaocznym i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Zrealizowałem bardzo praktyczne projekty, które pozwoliły mi jeszcze bardziej pogłębić swoją wiedzę. Pracuje od kilku miesięcy jako programista junior we Wrocławiu. Przed rozpoczęciem nauki interesowałem się tylko front-endem. Bardzo przyjemnie uczestniczy się w zjazdach. Lokalizacja na Modlińskiej jest świetna, ponieważ jest w koło dużo zielni i jest z dala od tłumów ludzi. Duży parking przed uczelnią, łatwo dojechać. Podczas dłuższej przerwy można na nogach wyskoczyć do maca lub lidla bo blisko. Cieszę się, że uczelnia nadal się rozwija. Zastanawiam się, aby kontynuować studia kolejnego stopnia na uczelni.
09.07.2020
09.07.2020
Anka81
Hej, Dziś rozmawiałam z rekrutacją. Powiedziano mi, że jak na razie wszystkie studia są prowadzone w formie online, ale nie mogą zagwarantować do kiedy. To jest tylko tymczasowe rozwiązanie na czas pandemii.Nie mają w swojej ofercie takiej formy studiów.
Anka81
Cześć wszystkim, Czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską online od października Czy ktoś studiował filologię hiszpańską online na tej uczelnii mógłby podzielić się doświadczeniami/cennymi informacjami.
08.07.2020
06.07.2020
Adam
Super ; a czy można studiować on line filologię hiszpańską od podstaw ?
Aga
Wszystkie osoby ,które chcą studiować filologie hiszp . W trybie hybrydowym czyli online i zjazd wg potrzeb to potwierdzam ze ma być utworzony kierunek dziś rozmawiałam z dziekanatem sama sue chce zapisać jest drogo ale on line nie ma nigdzie filologi .agab275@icloud.com
06.07.2020
23.06.2020
Adam
Czy ktoś może udzielić informacji na temat filologii hiszpańskiej na tej Uczelni? Czy można studiować ją zaocznie lub online ? Czy można ją studiować od podstaw ? Jaki drugi język można wybrać ?
Aleksandra
Jakie opinie macie na temat filologii hiszpańskiej ze specjalizacją nauczycielską?
22.06.2020
22.06.2020
Kubi
Czy można studiować on - line filologię hiszpańską od podstaw ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
beny2
Ludzie,ta uczelnia to strata czasu. Zobaczyłem reklamę w internecie i pojechałem,ale jak zobaczyłem budynek w srodku... To jest grzmot i relikt,syf,kiła i mogiła. Nie dziwota,że czesne najtańsze na rynku. Unikać !
16.06.2020
16.06.2020
Europejska Uczelnia w Warszawie
odpowiedź dla rachunkowość i bankowość z dnia 15.06.2020
Witam. Zgodnie z informacją podaną na stronie http://ceny.eu.edu.pl/ Na chwilę obecną trwa promocja - Pierwszy semestr w cenie 1400 PLN. Każdy kolejny semestr jest w cenie 1900 PLN. Dwa ostatnie semestry kosztują 1900 PLN + 500 PLN w związku z procesem dyplomowania.
rachunkowość i bankowość
Chciałabym się dowiedzieć czy warto aplikować na kierunek rachunkowość i bankowość, czytam komentarze osób poniżej i nie są one zbytnio pozytywne (poza niektórymi wyjątkami) . Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda cenowo i czy faktycznie ceny kolosalnie wzrastają?
15.06.2020
15.06.2020
Rozczarowana
Pięć lat temu rozpoczęłam studia na kierunku informatyka, po pierwszym semestrze powiadomiona zostałam telefonicznie że nie zaliczyłam 2 egzaminów i zostałam wykreślona z listy, zapraszają mnie po odbiór dokumentów. Wczoraj dostałam maila po pięciu latach że mam do zapłaty 2000 tys. za drugi semestr i straszą firmą windykacyjną, okazało się że egzaminy mam zaliczone. Dostałam szoku, że zmarnowałam sobie życie bez upragnionych studiów i jeszcze mam płacić za ich błędy???!!! Czy ktoś jest jeszcze w takiej sytuacji ....
Angelika
Uczelnia używa prostego chwytu reklamowego - inwestuje w reklamę Google, przez co jest na szczycie wyszukiwania. Kusi ceną na pierwszym semestrze ale uwaga !!! Cena wzrasta z kazdym semestrem i juz na 5/6 semestrze jest bardzo drogo. Nikt nie odejdzie, skoro jest juz na finiszu. Warunki lokalowe poniżej standardu. Pracownicy mili ale kiepsko opłacani. Na informatykę musisz chodzić z własnym komputerem bo Panu Rektorowi szkoda kasy na sprzęt.
04.06.2020
22.05.2020
X
hej, czy filologia niemiecka online się w ogóle odbywa? czy za mało chętnych?
Robi
Czy ktoś może się orientuje jak wygląda nauka na filologii hiszpańskiej zaocznej ? Czy nauka jest od podstaw ? Jaki jest drugi język?
15.05.2020
12.05.2020
FOrG
odpowiedź dla ekonomia // zarządzanie z dnia 11.05.2020
Kończyłem tą Uczelnie na kierunku Zarządzanie II stopnia. Ogólnie zadowolony jestem z nauki tam. Niskie czesne, fajni wykładowcy. Polecam
ekonomia // zarządzanie
rozważam studia z zakresu ekonomii lub zarządzania, wśród szkół, które mi dała wyszukiwarka jest między innymi ta uczelnia. Pytanie; jak oceniacie studia na tych kierunkach tutaj? warto brać ich pod uwagę? poczytałam wpisy niżej, ale odpowiedzi niestety mało. Tym bardziej zależy mi na opinii . Czy obecni studenci mogliby napisać, jak realizowane są zajęcia zdalne teraz w czasie pandemii? czy macie jakieś wieści o systemie nauki na jesieni czy zimą, gdyby był nawrót covida?
11.05.2020
06.05.2020
Kama
Czy ktoś studiuje może online filologię ?
Art
Czy można na tej uczelni zaocznie studiować filologię hiszpańską ? Czy ktoś może już studiuje ?
06.05.2020
13.02.2020
Kamila
Czy na platformie edukacyjnej coś jest?Czy można studiować on-line nie przyjeżdżać na wszystkie zjazdy?Czy egzaminy na pedagogice są łatwe?
ooo
Bardzo droga uczelnia, a cena nieadekwatna do warunków. Stary budynek z rozpadającymi się (dosłownie salami), łazienki na tak niskim poziomie, przez dwa lata nigdy mydła w dozowniku nikt nie widział. Dziekanat pewnie jak wszędzie, nic się nie dowiesz, nic nie załatwisz - w dodatku na wejściu jesteś traktowany jak największy intruz, zero pomocy. Niektórzy wykładowcy to perełki, ale po roku czy dwóch rezygnują - to chyba dużo też mówi. Ogólnie nie polecam, teraz jest dużo prywatnych uczelni, a na tą nie ma co marnować swoich środków i nerwów. Dodatkowo uczelnia w bardzo kiepskiej lokalizacji...
07.02.2020
22.01.2020
Pl
Jakieś opinie na temat administracji wymiaru sprawiedliwości?
Ala
Tragiczne ceny studiów od marca 2020 r. Miałam sie zapisać na studia licencjackie z filologii niemieckiej od marca 2020 ale cena skutecznie mnie zniechęciła. Semestr za 2700 w tej uczelni to porażka, jeszcze w październiku studia były po 1900 zł a semestr pierwszy za 1300 zł. Niestety nie otwarli tej filologii i się nie załapałam.
27.12.2019
02.12.2019
studia pedagogiczne
mam pytanie do osób z tej uczelni, jak oceniacie kierunek Pedagogika? czy warto wybrać ta szkołę, płacić tutaj za studia, czy szukac innej uczelni w Warszawie? pod którym adresem odbywaja się zajęcia, bo dwa widzę na stronie. Zerknęłam na listę wykładowców dla pedagogiki, ale nic mi te nazwiska nie mówią. Czy możecie to jakoś skomentować?
st
CZY została uruchomiona filologia niemiecka albo hiszpańska od tego roku akademickiego? A jeśli tak, to czy zajęcia prowadzone są od podstaw czy już język kontynuacja ? prosze o info na meila : mistrzunio665@interia.pl
24.11.2019
24.11.2019
Gggg
Czy studia na kierunku administracja w tej uczelni są łatwe? Czy trzeba być obowiązkowo na wsztstkich zjazdach?Czy na platformie Moodle jest zamieszczany material ze studiów?
Asia
Mam problem z zaliczeniem rachunkowości myślicie , ze wykładowcy sa przychylni?
26.10.2019
03.10.2019
Kornel
Nie jest źle. Lubię moją uczelnię. Ale przydałby się lepszy kontakt.
Ania
Jestem na magisterskich z Informatyki. Są trzeba wybrać jedną z 3 specjalizacji. 1) Inżyniera oprogramowania i baz danych. 2) Technologie internetowe i sieci 3) Grafika komputerowa i animacje Mam taki problem, że interesuje mnie po części każde z tych zagadnień i nie wiem co wybrać. Na której specjalizacji jest najciekawiej, a na którym jest najłatwiej, Jakich wykładowców promotorów polecacie. Z reguły piszą niezadowoleni, ale napiszcie pozytywnie. Please.
20.09.2019
18.09.2019
nie lubię kawy
Studiowałem na tej uczelni zaocznie zarządzanie I-go stopnia (specjalizacja zarządzanie jakością i audyt wewnętrzny). Nauczyciele: Większość uprzejma i pomocna. Jeżeli student wyraził zainteresowanie, zapalił się do danego tematu, miał iskrę w oku, to wykładowcy robili na prawdę wiele aby ten ogień rozpalić jeszcze bardziej. Oczywiście byli też tacy, którzy mieli studentów w głębokim poważaniu i od takich wykładowców niczego nie można było się nauczyć, trzeba było radzić sobie wówczas samemu - na szczęście do była zdecydowana mniejszość. Egzaminy: Bywało, że dostawało się zaliczenie za samą obecność na wykładach, bywało, że trzeba było podchodzić do zaliczenia w sesji poprawkowej. Poza egzaminami z ćwiczeń i wykładów często trzeba było dodatkowo dostarczyć wykonany projekt indywidualny bądź grupowy. Zdarzał się egzamin ustny. Czasami można było korzystać z materiałów własnych a nawet internetu, czasami nauczyciele ściągali posiłki do pilnowania aby nie było rozmów a tym bardziej ściąg. Zaplecze techniczne: Zjazdy miałem przy Modlińskiej. Budynek na zewnątrz jak i wewnątrz wyglądał źle a sale nie posiadały klimatyzacji. Pisać egzamin gdy pot z czoła kapie na kartkę i rozmazuje tusz - no nie jest fajnie. Nie zawsze był do dyspozycji rzutnik, czasami szwankowało nagłośnienie sali. Z plusów bardzo duży parking. Dziekanat: Wszystko do załatwienia i to w zasadzie od ręki. Tylko jedna osoba była nieogarnięta i trzeba było jej pilnować lub po prostu unikać. Czesne: w latach 2014-2018, 25 miesięcy po 280PLN, 5 miesięcy po 350PLN, 5 miesięcy po 357PLN, opłata za dyplom 60 PLN. Jeżeli pracujecie zawodowo i szukacie szkoły, która nie zakłóci wszej pracy a pozwoli zdobyć nowe doświadczenia, nową wiedzę i do tego dyplom ukończenia studiów wyższych. W dodatku aspekt finansowy jest dość istotny, to nie będziecie żałować wyboru. Jeżeli szukacie jednak pięknych i nowoczesnych sal wykładowych oraz prestiżowego dyplomu, to szukajcie gdzieś indziej i przy okazji bądźcie gotowi na wydanie ciężarówki pieniędzy.
Michał
Polecam. Mili wykładowcy, dobry kontakt z dziekanatem. Jest ok
17.09.2019
08.08.2019
ALI
Filologie ON LINE ? Ktoś wie coś na ten temat ? Czy można studiować w ten sposób filologię hiszpańską na tej UCZELNI ???
ALI
Wybiera się ktoś na filologię hiszpańską zaoczną ????
08.08.2019
06.08.2019
Nie polecam
Skoro na informatyce wystarczy uczyć się samemu to po co chodzić do tej szkoły? Komuputer i internet też trzeba przynieść swój. Niektóre szkołu średnie w Warszawie mają wyższy poziom informatyki.
Oliver
Informatyka - wystarczająco dobrze, bezproblemowo. Wystarczy uczyć się samemu. Pracownicy pomocni:)
29.07.2019
04.07.2019
Jurek
Czyli hujowizna.....
Sasza
Warunki pracy i płacy wykładowców na pewno mają swój udział w żenująco niskim poziomie kształcenia na tej uczelni. Sytuacja wygląda tak, że wykładowca zatrudniony na umowę o dzieło, a takich jest większość, otrzymuje wynagrodzenie dopiero po wykonaniu całości dzieła, czyli poprowadzeniu wszystkich zajęć, egzaminów, wystawieniu ocen i podpisaniu protokołów. Oznacza to, że zaczynając semestr w lutym może liczyć na pieniądze najwcześniej na początku listopada, ale zwykle jest to połowa grudnia. Można się tylko domyślać jak bardzo zmotywowany jest pracownik, który pracuje bez wynagrodzenia i nie jest pewien czy i kiedy je otrzyma.
29.06.2019
24.06.2019
Pracownik dziekanatu
Pan Rektor jeździ 400 konnym mustangiem . To tylko jeden z jego kilku samochodów.
Jak najdalej od tej "uczelni"
Darujcie sobie "studiowanie" w tej "szkole" (celowo z małych liter i w cudzysłowu). Wystarczy pojechać zobaczyć budynek i będziecie mieli odpowiedź jaki standard jest reprezentowany przez "uczelnię". Na zajęcia komputerowe trzeba przynieść swój komputer i swój "internet". Jeśli jesteś wykładowcą, to będziesz prowadził zajęcia bez umowy i może Ci zapłacą po roku czasu jak będziesz co 2 tygodnie się przypominał. Oczywiście przed wypłatą podpiszą z Tobą umowę z datą wsteczną, żeby papiery się zgadzały. Czego możecie się nauczyć od wykładowcy, który nie wie czy mu zapłacą, nie ma podpisanej umowy przed rozpoczęciem zajęć i będzie prosił o zapłatę przez rok. Jaką będzie miał motywację do prowadzenia zajęć. Dajcie sobie ludzie spokój z tym tworem pseudoedukacyjnym. Szkoda waszych pieniędzy a przede wszystkim waszego czasu. Jako ciekawostkę zapytajcie w dziekanacie jakim samochodem jeździ właściciel tej "instytucji".
23.06.2019
21.06.2019
Kandydat
Obczaiłem temat z ta uczelnią. Największy lament robią lamerzy co by chcieli bez wysiłku mieć renomowany papier. To nie UW ani PW, ale jak ktoś jest świeży w temacie np Informatyki to ma szanse dowiedzieć się gdzie szukać dalej wiedzy. Niektórzy wykładowcy mają wywalone, inni cię dla zasady wpiszą na drugi termin. I tak wszyscy wiemy że jak ktoś jest głodny renomy to wybierze państwową uczelnie, a i tak nie brakuje inżynierów po PW mających problem z trygonometrią :P
ALI
Co z filologią hiszpańską ? Otworzą ten kierunek ?
13.06.2019
12.06.2019
Insider
Proszę Państwa, jeżeli ktoś pisze, że nawet w takiej szkole można się dużo nauczyć, o ile wykaże się odpowiednią dozę pracowitości i samozaparcia, to tak jakby pisał, że żyjąc w slumsach Rio de Janeiro można stać się milionerem. Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale bardzo trudne. Przede wszystkim sam student na ogół nie jest świadomy jaki powinien być właściwy zakres materiału i poziom trudności rozwiązywanych problemów, więc nawet jeżeli rzetelnie i sumiennie wykonuje wszystkie zlecone zadania i dostaje same piątki, to znajduje się w sytuacji zawodnika ćwiczącego z osobnikami z atrofią mięśni, którzy ledwo wyciskają sztangę o wadze 20 kg, podczas gdy on bierze całe 50 kg i jest utrzymywany w przekonaniu, że reprezentuje światowy poziom. Niestety wykładowcy, choćby i najlepsi, mając do czynienia głównie z leniami i półgłówkami muszą dostosować poziom zadań do większości, a przy tym są tak nędznie opłacani, że nie mają żadnego interesu w specjalnym traktowaniu tej garstki zdolniejszych i bardziej ambitnych. Krótko mówiąc taki piątkowy student po opuszczeniu murów uczelni boleśnie przekona się, że problemy, które tak pracowicie rozwiązywał pochodzą z książeczek typu „For dummies…” i nie mają wiele wspólnego z praktyką. Zaznaczam, że powyższe odnosi się do kierunku informatyka, bo w przypadku filologii czy ekonomii sytuacja może wyglądać nieco inaczej.
ALI
Składa ktoś dokumenty na filologię hiszpańską zaoczną w tym roku ???
05.05.2019
16.04.2019
Profesor
Rektor tej uczelni ma bardzo prosty model biznesowy - każdemu kto u niego pracuje daje pensje minimalną - czy to Pani w dziekanacie, czy doktor, czy profesor. Przez to sam biedy nigdy nie zazna.
Bety
Zarobki na poziomie Białorusi ale europejska w nazwie. Wstyd
15.04.2019
11.04.2019
Olka
Bez przesady, Jestem studentką magisterki kontynuuję studia od pierwszego stopnia- wykładowców mamy tych samych, więc chyba nie jest tak źle. Ogólnie polecam.
jachuuuuuu
Jestem wykładowcą na szczęście już nie tej szkoły. Szkoła paskudna jest z wyglądu i choć podzielam pogląd, że nie należy oceniać książki po okładce. To z żalem stwierdzam, że w odniesieniu do tej właśnie szkoły jest to stwierdzenie poprawne. Wykładowcy są eksploatowani ponad wszelką miarę. Są przemęczeni i mają dość, stawki godzinowe i wynagrodzenie najniższa krajowa. Do tego oczekiwania na afiliacje i badania (oczywiście bez grantów). Warunki dydaktyczne tragedia, sale nie mają klimatyzacji a tablice kredowe. Do tego wynagrodzenie nie jest płatne na czas. Rektor tej uczelni był dziekanem w innej ale też go wywalili więc założył swoją. Nie wiem jak to możliwe ale ciągle jeszcze działa ta maszynka do wyciągania pieniędzy
11.04.2019
30.03.2019
kandydat
żałosne !!!!!!!!
Witek2
Uczelnia nie ma wykładowców którzy znali by się na wykładanych przedmiotach, jedynie czesne są niskie nic poza tym.
18.03.2019
15.03.2019
Witek
Uczelnia nie posiada komputerów, ktore mogłyby pociągnąć przykłady realizowane na zajęciach. W sumie nie ma to żadnego znaczenia bo nie mają też licencji na oprogramowanie. OT cóż europejski poziom
Informatyk
Chciałbym zapytać studentów informatyki jaki sprzęt tj. komputery i oprogramowanie jest na zajęciach z programowania i grafiki ??
14.03.2019
12.03.2019
Admin
Komentarz usunięty.
GT
Totalne buractwo ze strony tej szkoły. Właśnie podnieśli czesne dla studentów ostatniego roku i nie tylko. a już miałem polecać znajomych. Dobrze, że wstrzymałem się i nie poleciłem tej szkoły znajomym. uważajcie.
12.03.2019
10.03.2019
Tomek
Szkoła ma najgorsze sale wykładowe w Warszawie. Pracownicy opryskliwi. Ciągle kolejki do dziekanatów. Brudno, brakuje papieru w toaletach. Duze podwyżki w kolejnych latach nauki. Syf jakich mało. Ta buda to jedna wielka pomyłka i aż dziw bierze, ze ministerstwo daje jej pozwolenie na studia wyższe.
Angelika
Uczelnia ma duzo kierunków tylko teoretycznie, na stronie internetowej. W rzeczywistości większość sie nie otwiera. Szkoda czasu i nerwów. Nie polecam !!!
10.03.2019
01.03.2019
ALI
Co tą filologią hiszpańską ? Aplikuje ktoś ?
Nickenam
A wiecie może jakie w tym roku filologie ruszyły? Ja ciągle zastanawiam się miedzy hiszpańską, francuską a rosyjską. Ktoś może studiował? I jak oceniacie studia w formie online?
21.02.2019
01.02.2019
ALI
Aplikuje ktoś może na filologię hiszpańską zaoczną ?
AG
Czy jest ktoś na grafice komputerowej i animacji? Może mi ktoś powiedzieć czy warto i czy jest bardzo trudno?
28.01.2019
25.01.2019
ALI
Może w tym roku ruszy ta filologia hiszpańska ; kazali mi przesłać zgłoszenie.
gEIL
Ja aplikowałem już 3 razy w zeszłym roku w październiku, potem ponownie w 2018 i w tym semestrze od wiosny jednak bezskutecznie bo grupa nigdy nie powstała i ostatecznie nie otwartoGe
23.01.2019
13.01.2019
ALI
Czy aplikuje ktoś na filologię hiszpańską niestacjonarną ??
ALI
Czy ktoś studiuje tutaj filologię hiszpańską zaocznie ? Czy można studiować tę filologię od podstaw ?
06.01.2019
22.12.2018
Angelika
Dostanie stypendium w tej szkole graniczy z cudem. Odradzam wszystkim studiowanie tutaj. Nie dajcie sie zwieść cenie. Jest tak tanio tylko na 1 semestrze.
onaa
Czy ktoś z Was dostaje stypendium rektora? Jaka jest miesięczna kwota?
18.12.2018
26.11.2018
Anna 5 semestr na EU
Aneta i Kaśka. Też mnie zdziwiła niska liczba zjazdów. Z tego co się dowiedziałam jest to spowodowane przejściem na profil praktyczny, czyli lepszy dla studentów. Nie zgadzam się z opinią, że szkoła oszczędza. Ostatnio widać poprawę. Nowe okna, winda oraz ciągły remont budynku.
Ewka
Szkoła ok, studiuję pedagogikę, wykładowcy życiowi, pracownicy pomocni.
16.11.2018
02.11.2018
Anka
Czy ktoś studiuje zarzadzanie oświatą - podyplomowe? Potrzebuje terminarz zjazdów, może ktoś z was posiada
Nicola
Liczba zjazdów jest niska bo ta szkoła oszczędza na wszystkim. Na wszystkich latach jest tak mało zjazdów. Odpuście sobie, szkoda czasu.
26.10.2018
16.10.2018
Kaśka
Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna. Również zdziwiłam się ilością zjazdów.. podobno tak jest tylko na pierwszym roku
Aneta
Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Wybiera się ktoś na taki kierunek?A może ktoś studiuje i może powiedzieć coś więcej na ten temat?Trochę dziwne jest to że zjazdy są raz w miesiącu czy to przypadkiem nie za mało?
15.10.2018
09.10.2018
Hubert były student zarządzania
Organizacja nauki na tej pseudouczelni jest fatalna. Po roku zrezygnowałem i przeniosłem się tam gdzie studenta się szanuje. Najbardziej wnerwiały mnie ciągle podwyżki czesnego. UWAGA ta uczelnia nie jest tania.
Marzena
Witam czy wybiera się ktoś na zarządzanie licencjat? fijynux
04.10.2018
03.10.2018
Ewela
Hej czy ktoś wybiera się na Filologie na tej uczelni ? Albo już ktoś studiuje ?
Były student
Jak na każdej Uczelń: jeden chce papier , drugi coś nauczyć. Znam lepsze Uczelnie , ale wykładowcy są ok. Ja polecam ludziom , kótrzy z jakiegoś powodu nie wybierają na : UW, POLITECHNIKĘ itp. Nie oceniajcie " ksiązki po okładce" wpisów jest ponad 200 a studentó kilka tysięcy.
01.10.2018
30.09.2018
Werr
Wybiera sie ktoś na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem j.ang?
Karolina
Ta uczelnia to jakaś pomyłka. Szybciej wyszłam niż weszłam.
18.09.2018
11.09.2018
Gość
Ktoś na filologię hiszpańską? Chce złożyć dokumenty ale nie wiem czy otworzy się grupa ?
Iwona
Ktoś na administracje zaocznie ?
08.09.2018
08.09.2018
Magda
Wybieram sie na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkola z diagnozą i terapią logopedyczną. Ktoś z Was też? Chciałabym się zapoznać
Karolina
jak na ekonomii? warto? wybiera się ktoś zaocznie?
06.09.2018
04.09.2018
Marek - absolwent administracji.
Omijajcie tę uczelnię szerokim łukiem. Cena czesnego jest względnie atrakcyjna tylko na 1 semestrze. Kolejne semestry coraz droższe a ostatni to już masakra. Większość osób płaci bo co ma zrobić na 6 semestrze. Budynek rudera. Obsługa dziekanatów opryskliwa. Często giną dokumenty w dziekanacie. Księgowość też trzeba ponaglać żeby zaksięgowali wpłatę czesnego. Jeden wielki bałagan. Od studenta wyciąga się kasę i to nie małą, w zamian produkt uczelniano-podobny.
Studentka 2 roku
Wykłady prowadzone są przez wykładowców z Białorusi. Po rosyjsku. Niby jest jakieś tłumaczenie ale jakość przekazu mizerna. Przy zadawaniu pytań mieszają się unikając odpowiedzi.
03.09.2018
03.09.2018
Dorota
Byłem zapisać się dzisiaj na studia. Zrezygnowałem i odradzam. Syf jakich mało.
Nowa
Czy ktoś wybiera się na kierunek administracja zaocznie?
02.09.2018
29.08.2018
zefir
Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
zefir
Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
29.08.2018
24.08.2018
Sandra
Hej, ktoś na zarządzie licencjat 2018/19?
Norbert
Na informatyce studenci muszą mieć własne laptopy i to z naładowanymi bateriami. Uczelnia nie ma porządnych komputerów i oszczędza na prądzie. Taka europejska tradycja. Z czesnym to prawda im bliżej końca nauki tym czesne idzie mocno w górę.
22.08.2018
31.07.2018
Jack
Ta uczelnia ma dwie ogromne zalety: niskie opłaty i łatwość uzyskania dyplomu. Dla większości wykładowców jest to po prostu dodatkowe źródło pieniędzy, więc nie są specjalnie wymagający i można się dogadać. Jeśli ktoś ma w pracy problemy z powodu braku papierka, to polecam.
Jan
Cześć, byłby ktoś w stanie napisać jak wyglądają za jęcia na informatyce? jak ćwiczenia z matmy? dzieki!
22.07.2018
17.07.2018
Demon
Czy mógłby ktoś wyrazić opinie apropo studiowania tam na kierunku grafika? Czy uczą przydatnych rzeczy? Czy na zajęciach jest rysunek ręczny czy wszystko odbywa się na komputerze?
Ktoś
Napisałem z pytaniem poprzez formularz na ich stronie do dziś nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi. Jak rozmawiałem z kimś z tej uczelni przez tel i pytałem pracownik odpowiadał niechętnie miał mnie w ... Z takim dziekanatem czy czyms w tym rodzaju ta uczelnia.. bez chodzenia stwierdzam ze to dno.
06.07.2018
25.04.2018
Anna
Hej, Interesuje mnie kierunek: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem języka angielskiego. Czy ktoś planuje start 2018/2019 na tym kierunku. Warto?
Nowa
Witam czy mógłby ktoś napisać co sądzi o zarządzaniu BHP na tej uczelni???
14.04.2018
12.03.2018
Aneczka
Hej. Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kierunek pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna z diagnozą i terapią logopedyczną? Myślę, że warto by było się wcześniej zapoznać. :) A i jeszcze pytanie do osób które już studiują czy przypadł Wam do gustu ten kierunek i czy jest warty polecenia?
Lidia
cześć. chciałabym się wybrać na kierunek zarządzanie oświatą. czy ktoś może też jest zainteresowany tym kierunkiem bądź uczęszczał na tej uczelni ?
06.02.2018
07.12.2017
sisia
wybiera się ktoś na filologie niemiecką z językiem włoskim?
Diana
Gabi ja wybieram sie na Pedagogike :)
17.10.2017
25.09.2017
sdn
Witam, wybiera się ktoś na filologię angielską? Ja mam zamiar złożyć dokumenty w tym tygodniu. Miło będzie poznać kogoś wcześniej.
Gabi
Wybiera się ktoś na tą uczelnie na Pedagogikę ? Fajnie by było poznać wcześniej kilka osób :)
24.09.2017
11.09.2017
eda
Czy mógłby się ktoś podzielić opinią o studiach magisterskich zarządzanie BHP?
Sara
Ja zamierzam iść na filologię hiszpańską z drugim jezykiem :)
20.07.2017
14.07.2017
Ada
Hej, czy ktoś może odpowiedzieć na parę pytań odnośnie filologii?? 🙌😇
Eeeee
A ktoś wie jak jest na kierunku filologia angielska ? ;)
11.07.2017
27.06.2017
Kuba
Planuje rozpocząć od września studia na tej uczelni, konkretnie grafikę lub aplikacje mobilne. Macie jakieś opinie o tych kierunkach? jeśli ktoś miałby czas na odpowiedzenie mi na kilka pytań, w szczególności o kierunku projektowanie aplikacji mobilnych to będę mega wdzięczny za maila hello@kubajuncewicz.com
WiecznyStudent
-NieStudent, zgadzam się z tobą, że wykłady i ćwiczenia z grafiki były prowadzone przez obcokrajowca, który starał się mówić, pisać po polsku , jego główne błędy językowe to nie poprawne odmienianie czasowników, jak ktoś chciał zrozumiał przekaz. Pewnego razu na wykładach przyznał się skąd pochodzi i nadal nie była to Ukraina. Jeszcze raz do Ciebie apeluje, nie wprowadzaj ludzi w błąd odnośnie wykładowców i przyznaj się do swojego błędu jak należy. Mogę się założyć, że za granicą nie chciał byś, być mylony z inną narodowością, bo masz np. podobny akcent. Nie jesteś kompetentny, nie dodawaj opinii. Sprawdź dokładniej z kim miałeś zajęcia a nie piszesz bzdur, lista kadry jest dostępna na stronie uczelni. Rzekomy absolwent a nawet nie wie kto go uczył.
26.06.2017
22.06.2017
Administracja EWSIE obecnie EUIE
Nie polecam. Wykładowcy robią sobie jaja z wpisywaniem ocen, robią 0 później nie wiesz czy masz iść na egzamin czy nie bo nie ma ocen. Dziekanat nie działa. Wykładowcy dyktują wykłady, siedzisz spocony 10h i notujesz zamiast dać materiały i do domu (robią tak tylko jak im pasuje, żeby wyjść, tak zwany e-learning). Ocenę dostajesz np. 4,5 później masz wpisaną 4. Plany zmieniają się 4 razy w tygodniu, nigdy nie wiadomo jak się idzie na uczelnie. Sale obskurne, bez klimy, duszne. Po egzaminach 3 na raz wychodzisz śmierdzący i pół przytomny. Parkingu nie ma. Ogólnie paranoja i Bareja.
Przyszla Studentka 🎓 M
Wybiera sie ktoś na tę uczelnie a konkretnie na ekonomie w tym roku 😀 Warto by było sie wcześniej poznać 😃😃
21.06.2017
21.06.2017
Student
Właśnie skończyłem Informatyke na tej uczelni. Poziom w zależności na jakiego wykładowce się trafi. Jak sam się chcesz czegoś nauczyć to osiągniesz wiele i z pracą też nie ma problemu, dziekant działa słabo na maile odpowiedzi są rzadko osobiście można tam coś załatwić ale kobiety tam pracujące czasami nie mają pojęcia o dość istotnych rzeczach a na pytania odpowiadają ogólnikowo. @WiecznyStudent na uczelni pracuje kilku Ukrainców z czego jeden jest od zajęć związanych z grafiką. Nic nie mam do obcokrajowców ale jak komunikacja z uczniami odbywa się na poziomie tłumaczenia tekstu na translatorze to sorry a na wiadomości mailowe odpowiada regułkami, do każdego taka sama wiadomość to trochę średnio. Nie od uczelni zależy to jakie kto ma umiejętności. Uczelnie polecam bo można spotkać wiele ciekawych i ambitnych studentów ale czasem można się denerwować na to jakie mają podejście z dziekanatu do studenta, który ich utrzymuje
asaf avidav
Co TO ma Byc?
11.06.2017
05.06.2017
WiecznyStudent
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, drogi NieStudencie - na Informatyce nie spotkałem wykładowców z Ukrainy(Nie myl Ukrainy z innymi narodowościami). Lista wykładowców jest dostępna na stronie uczelni, ich osiągnięcia naukowe i pochodzenie można sprawdzić w internecie. Uczelni istnieje od nie dawna, więc nie dziw się, że znajomi jej nie znają. Zaduch jest tam spotykam ale tylko na kilku ostatnich zjazdach letniego semestru, zależne od pogody w danym roku.
Pytanko
Hej, planuje iść na Ekonomię od przyszłego roku w trybie zaocznym. Czy jest bardzo ciężko i czy organizacyjnie nie ma problemów i czy zajęcia tylko co 2 tygodnie sobota-niedziela?
23.05.2017
18.05.2017
Student
Odnośnie wypowiedzi kolegi co do wykładowców z Ukrainy jakoś nie miałem problemów z trafieniem na jakiegoś na informatyce. Jest ich tam kilku, gdybym nie był, nie wiedział, to nie widziałbym sensu pisania czegoś takiego. Budynek nie przyciąga, na auli jest zaduch w cieplejsze dni, a obsługa budynku nie zezwala na uruchomienie klimatyzacji, która nie wiadomo czy działa. W salach są rzutniki, ale nie są one jakiejś szczególnej jakości. Czasem warto jest dołożyć parę groszy, ale mieć uczelnię na poziomie. Popytajcie znajomych czy znają tą uczelnię, ja na wielu spotkaniach informatycznych, ani razu nie spotkałem się ze znajomością Europejskiej.
WiecznyStudent
Studiuje tam kilka lat informatykę i ogólnie nie jest źle, jak ktoś chce się czegoś nauczyć to są tam możliwości. Jeśli chodzi o kadrę to zdarzyło się kilku Profesorów z rejonów wschodni ale to co wiem większość z nich wykładają na państwowych Polskich uczelniach, Ukraińców w kadrze informatycznej tam nie spotkałem, więc kolego poniżej w komentarzu nie przedstawiaj się w nicku jako student tej Uczelni. Potwierdzam komentarze "kadra z renomowanych uczelni". Siedziby uczelni może nie jest estetyczna ale jak ktoś chce się uczyć to po jakimś czasie nie zwraca na to uwagi i tak większość czasu uczysz się w domu. Z zaoszczędzonych pieniędzy na czesnym preferuje zainwestować w sprzęt do pracy w domu lub mobilnie na uczelni. Oprogramowanie z MSDA jest, jak ktoś wybiera tą drogę. Z dziekanatem nigdy nie miałem tam problemów chodź zdarzają się tam kolejki. Negatywne komentarze są przez osoby dla których prawdopodobnie poziom był zbyt wysoki lub oczekiwali studiów artysta grafik a nie informatyk - programista, administrator sieci , bazaodanowiec, grafik komputerowy itp. . Pozdrawiam przyszłych studentów.
28.04.2017
23.04.2017
załamany
Ocena nie zasługuje na 1 - to i tak zbyt wiele. Oferują administrację, a sami nie spełniają podstaw, łączą semestry np. administrację z pedagogika; semestr II z IV. Zmiana nazwy nie sama z siebie, statut Szkoły Wyższej nie bierze się z zachcianek uczelni, trzeba spełniać warunki, których oni nie spełniają. Dokumentacja odbytych praktyk jest gubiona, za co uczelnia nie bierze odpowiedzialności, należy mieć kopie w razie W. Powtarzają przedmioty w semestrach z tym samym materiałem. Z semestru na semestr gorzej Lepiej nie pisać tam pracy dyplomowej...
Student
Radzę omijać szerokim łukiem, może i tanio, ale lepiej dołożyć parę groszy, a wszędzie indziej poziom znajdzie się wyższy. Wykładowcy z Ukrainy (nic do Ukrainy nie mam) mówią o rzeczach technicznych łamanym polskim, którego nijak nie idzie zrozumieć, brak możliwości nauki praktycznej Photoshopa, ponieważ nie ma licencji, więc nauka tylko z rzutnika, które różnie działały. Aula w okresie ciepła na dworze nie do wytrzymania, klimatyzacji nie można włączać. Budynek rudera, żeby zaparkować trzeba przyjechać dzień wcześniej, ponieważ parking zbyt mały. Odnośnie nauki w Stanach, to tylko propozycja była, nie wiem czy to weszło, ale koszt tego to 40 tys zł. Ogólnie coś załatwić w dziekanacie graniczy z cudem. Nie polecam.
30.03.2017
19.11.2016
viola
na czym polega "Europejskość" tej szkoły? pytam z autentycznym zainteresowaniem, bo widze że ktoś pytał o możliwość studiów w USA. Czy to dobra jest uczelnia? jakie kierunki ma dobrze prowadzone? myślę o studiach ekonomicznych lub prawniczych ewentualnie coś z zarządzaniem.
Prace
Prace zaliczeniowe z informatyki - sem 1-6 oraz prace mgr i licencjackie z administracji prosze o kontakt prace.mgr.licencjackie@wp.pl
15.10.2016
23.09.2016
od kiedy ta nowa nazwa?
ta szkoła chyba zmieniła nazwę, tak? dlaczego? coś z nią jest nie tak?
Kasia
Jak działa kontynuacja nauki w USA? :)
26.06.2016
26.06.2016
Bartosz
Cześć, gdzie jest najbliższy akademik pasujący do tej uczelni?
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
21.06.2016
21.06.2016
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
ollla
Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
21.06.2016
17.06.2016
karol
ponawiam pytanie: Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
nick
na 1 sem, głównie podstawy programowania w C i matematyka, ciągi na grubo, i funkcje. Z programowania, od najprostszych po tablice, pisanie bezwzrokowe i komendy linuxowe na blache. Motyw jest taki, że trzeba mieć sporo czasu w domu na naukę bo samymi wykładami i ćwiczeniami bez doświadczenia sesji nie zdacie.
13.06.2016
22.05.2016
karol
Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
absolwent
Uczelnia kładzie spory nacisk na programowanie w ujęciu praktycznym. Wykładowcy są z renomowanych innych uczelni. Oczywiście jak wszędzie, to ile skorzystamy zależy od nas. Przez 4 lata zdobyłem sporą wiedzę z zakresu programowania, ale też sieci i baz danych, dzięki czemu mam teraz świetną pracę. Jako wadę uczelni wymieniłbym to, że nie mają siedziby z prawdziwego zdarzenia, ale jak sądzę to dlatego, że czesne jest niemal o połowę mniejsze niż na innych uczelniach.
26.04.2016
22.04.2016
Eli
Studiuje Administracje 2 rok Jestem zadowolona. Dobre podejście do studentów
ostatni rok
Totalne buractwo ze strony tej szkoły. Właśnie podnieśli czesne dla studentów ostatniego roku i nie tylko.. a już miałem polecać znajomych. Dzięki Bogu, że wstrzymałem się i nie poleciłem tej szkoły znajomym. uważajcie.
29.02.2016
21.02.2016
acha
Zgadzam się, robić swoje na czas to zero oblewania, chyba że nic nie robić to nie ten adres.
miki
Na informatyce poziom wysoki. Wykładowcy ok. Ilość materiału początkowo poraża ale nawet początkowy laik da sobie radę jeśli uczciwie popracuje. Polecam.
15.02.2016
03.02.2016
konrad
Jest ktos z informatyki 2,3 roku? Ile średnio osob oblewa na 1 semestrze?
marek
tak monkey , jest informatyka inżynierska ,ktora zaczyna się w semestrze letnim (bodajże od marca)
03.02.2016
01.02.2016
Jonka_iwonka
Hej, czy ktos cos moze opowiedziec jak i co z administracja poprzez e learning?? Dzieki
Twelve Monkeys
A czy są może studia od semestru letniego w połowie lutego? Chodzi mi oczywiście o inżynierską informatykę. Z góry dziękuję za info.
28.01.2016
24.11.2015
jojo
Na Informatyce bardzo życzliwi wykładowcy w większości. Uważam że poziom jest b.dobry, trzeba się uczyć ale nie ma złośliwego oblewania połowy roku "dla zasady" jak na niektórych państwowych uczelniach. Można wynieść dużo z zajęć, tak. Polecam informatykę
Twelve Monkeys
Hej! Jak tam poziom na inżynierskiej informatyce od października. Poziom zbalansowny? Nie za ciężko jak na Polibudzie, ale też nie za łatwo i można coś wynieść z zajęć? Da ktoś znać? Dzięki.
31.10.2015
31.08.2015
Kasia
Hej a jak tam z zaliczeniami na ekonomii? dużo jest matmy? da się przejść chodząc na wykłady i lekko się ucząc? nie oszukuję, że dyplom jest mi bardziej potrzebny proforma :)
aadministracja
mnie z kolei interesuje Administracja i chętnie cos bym się więcej dowiedziała od studentów tej uczelni
31.08.2015
12.08.2015
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
12.08.2015
12.08.2015
sdl
jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
lenaaaa
Idzie ktoś w tym roku na Zarządzanie ??
27.07.2015
18.07.2015
absolwent informatyki
Wykładowcy, życzliwi z profesjonalnym podejściem. Poziom chyba trochę zbyt wysoki jak na uczelnię niepubliczną, ale przynajmniej ma się poczucie, że coś się wyniosło z tych studiów. Z mojego rocznika do końca studiów dotarło około 50% studentów reszta zagineła w boju. P.S. Trzeba znać dobrze programowanie, albo uczyć się na bieżąco.
Janek I. - Rusty Sparks
Sorki, że jeszcze tu wracam, ale chciałem dopytać. Czy to prawda, że na EUIE wykładają nauczyciele akademiccy z UW, PW, PCzęst.? Czy prawdą jest, iż większość profesorów, doktorów jest dosyć życzliwa i pomocna studentom oraz wsłuchuje się w ich pytania? Jak jest z dotępnością kadry po zajęciach i na dyżurach? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :) Pozdrawiam. J.I.
06.06.2015
02.06.2015
Janek I. - Rusty Sparks
Hej, Co możecie powiedzieć/napisać o poziomie INŻYNIERSKIEJ INFORMATYKI? Czy w przypadku wspomnianych przez Nikę "najtrudniejszych przedmiotów" poziom jest jak z dziennych studiów na PW lub UW, czy może podejście jest bardziej wyrozumiałe i "życiowe" (co nie oznacza wcale aprobaty totalnej leserki)? Są na przykład jakieś zajęcia wyrównawcze na pierwszym roku? Ktoś kompetentny mógłby się wypowiedzieć i coś doradzić? Dzięki. Pozdrawiam. J.I.
Martyna
studiuje na europejskiej administracje i nie ma raczej problemów z zaliczaniem egzaminów. Wykładowcy sympatyczni i co najważniejsze maja normalne podejście - jeśli sie choć troche uczysz nie ma szansy zeby nie zaliczyć. Plus duzy za stypendia - ja akurat mam socjalne i za naukę nic nie place.
01.06.2015
01.06.2015
nika
Uważam że poziom zbyt wysoki jak na nie renomowaną uczelnię. Wykładowcy z uniwersytetu i politechniki mają wymagania , nie jest łatwo. Wiem że na pewnej renomowanej uczelni zaliczenia z tych "najtrudniejszych " przedmiotów polegały na pracy domowej a tutaj są normalne egzaminy
Maciooo0
Hej własnie ukonczyłem liceum i chciałem dostac sie do tej ucznielni na kierunek ekonomii na studiach I stopnia a nastepnie na studiach drugiego stopnia na Rachunkowosc i Controlling polecacie ktos jest mozecie mi troche powiedziec myslicie ze ta dobry kierunek ?
20.05.2015
17.04.2015
xinfo
На EWSIE teraz UE wykladaja specjalisci w swojej dziedzinie. По полске всо понимаетса. Jestem dobrego zdania co do fachowosci i kompetencji kadry. Zaliczenia wymagaja włożenia a wysilku w nauke. Jak dostane dyplom to bede zachwycony 2x bardziej, trzeba popracowac na informatyce.
Madziulla
Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
26.03.2015
26.03.2015
Madziulla
Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
lusia
Ja mam zamiar iść tam na zarządzanie Polecacie? Jest dużo matmy? I czy najczęściej zarządzanie jest na Modlińskiej?
22.03.2015
18.03.2015
Tomasz
Bez przesady z tą matematyką. Przeniosłem sie do EWSIE z WWSI właśnie dlatego że pół semestru było przekoszone z matmy. Nie podzielam, opinii poprzedników. Jestem zadwolony z przenosin. Ponadto wiem że matematyka musi być na Informatyce. Moja siostra studiuje administracje i z tego co wiem to tam nie ma matmy
IT
Więcej matematyki to chyba wcisnąć nie mogli i Ci wykładowcy ze wschodu co ledwo co potrafią się wysłowić. Poza tym wszystko w porzadku. Dobre podejście do studentów.
16.03.2015
09.03.2015
kolezanka
pozimo chyba przesadzony, szczególnie z matematyki na informatyce. Wymagania kosmos. Wykładowcy okropni.
Ania
Fajna szkoła. Dobre podejście do studentów. Studiowałam socjologię gdzie indziej, ale to był nie wypał. Teraz jestem na Administracji. Ogólnie jestem zadowolona :)
20.01.2015
22.11.2014
Karr
W Szkoleń brakuje dostepu do internet I co jest zabawne zalaszcza na informie ;) na razie nie moge zbyt wield napisac ale jest problem z gowniana baza - zdezelowane Laptopki bez Sieci itd ale czesne faktycznie nizsze wiec Moze tak musi byc. Wykladowcy na razie malo znani I brak ocen - zreszta uczelni też malo informacji w necie (ktos zna jakies forum Moze ?)
Marti
Studiuje na tej uczelni administracje i ukończyłam 2 semestr. Atmosfera fajna, zgrani ludzie, kadra ok . Nie ma większych bólów z zaliczeniem przedmiotów . Jak ktoś bardziej odporny na wiedzę to zalicza do skutku. Wykładowcy bez spiny generalnie polecam kierunek administracja
28.08.2014
25.08.2014
Ewa
Witam, studiuję na ekonomii, szkoła ok. Najważniejsze, że wykładowcy są tolerancyjni :)
Kasia
Studiuję Zarządzanie. Jestem na 5 semestrze. Atmosfera fajna. Wykładowcy ok. Ogólnie jestem zadowolona.
21.08.2014
11.08.2014
kamil
siemka ja to samo przymierzam sie do kierunku marketing i reklama w sieci mgr zaoczne. tak jak patrze tobedzie git :D
Paula
Hej! Zamierzam rozpocząć studia na kierunku Marketing i reklama w sieci. Ktoś może ma doświadczenia?? :) Gdzie się odbywają zajęcia? Widzę, że opinie o samej uczelni pozytywne!
25.07.2014
14.06.2014
magda
Zamierzam studiować na EWSIE ekonomię przez E-learning. Czy ktoś ma doświadczenia w tym zakresie. Czy rzeczywiście wszystkie wykłady, materiały są tam dostępne?
Zen
Studiuje sie przyjemnie bo Uczelnia ma dobre podejście do studentów Viki ale nie znaczy, że sie dostaje oceny za darmo.Wysiłek trzeba włożyć.Głupio ktoś myśli że jak jest szkola prywatna to sie płaci i zdaje.....Jestem na 6 sem Inf
28.05.2014
25.05.2014
viki
czy jest ta uczelnia akredytowana? czy naprawdę tak łatwo studiować?
AngelinaH
Ktos sie odchudzanie ze mna ? Wyszukajcie sobie w google - Skuteczne odchudzanie by TicAngelina - napewno sie przyda
13.04.2014
03.04.2014
Morten
Spoko szkoła ogólny luz blus :)
Lech
Bez większych problemów przeszedłem 5 semestrow zarządzania. Wykładowcy na poziomie, nie robią sztucznych problemów. Dla mnie uczelnia ok
18.03.2014
04.03.2014
Małgosia
I rok administracji - nie mam zastrzeżeń. Kilka lokalizacji do wyboru, poziom dobry, jeśli się choć trochę uczysz nie ma problemów z zaliczaniem, czesne o połowę niższe niż u konkurencji - dla mnie ok i mogę polecić. Pozdrawiam
Kaśka 5 Zarządzanie
Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
14.02.2014
14.02.2014
Kaśka 5 Zarządzanie
Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
dianaaa
Witam , chcialabym zaczac nauke od sem letniego kierunek administracja . Jakie macie opinie na temat tego kierunku na tej Uczelni ? Przy jakiej ulicy odbywają się zajęcia ? Jak jest z poprawkami , ile kosztują warunki ? (jestem po zlych doswidczeniach ) Proszę o Waszą radę , dzięki z góry i pozdrawiam :)
14.02.2014
14.01.2014
Pawlo
Uczelnia jest OK!!! Zdecydowanie polecam!!!
Anja
Ja akurat jestem teraz na magisterce i ukończylam w EWSIE I stopień. Podsumowując jestem bardzo zadowolona. Poleciłam również dwóch znajomych, którzy też sobie chwalą. Nie żałuję.
06.01.2014
05.01.2014
angela
ta szkoła to porażka!!!!!! bedziecie żąłować
Robinson
Całkiem mnie to cieszy , że mają nabór od semestru letniego .Przenoszę się z WWSI, która okazała sie wielką pomyłką.Znajomi przenieśli sie wcześniej i mnie namawiali. No.............Ale chyba poźno niż wcale ;)
22.12.2013
18.11.2013
JJJ
KASIA NIE PRZEJMUJ SIĘ WSAS SZKOŁA JEST OK, WSZYSCY WYKŁADOWCY ZALICZAJĄ , CHYBA ŻE KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ROBI, NAJLEPSZA JEST SPECJALIZACJA SĄDOWA BO TAM SĄ LEPSI OPIEKUNOWIE SPECJALIZACJI, CHYBA ŻE TRAFISZ NA KSIĘŻOPOLSKIEGO LUB NA ROJEWSKIEGO TO JEST SUPER! NIE MARTW SIĘ UKOŃCZYLAM JĄ .
Zeus
Szczerze anna to śmieszny jest ten Twój problem. Jeśli chodzi o mnie to wiem w jakim dzien mam zajęcia i tyle. Czesto są cały dzień i mam czas zarezerwowany na szkołę. Wiem jakie inne problemy byly na tej uczelni gdzie studiowałem, więc ciesze sie z tego jak w ewsie
24.10.2013
24.10.2013
anna
ja też mam doświadczenie z innej uczelni, i czegos takiego nie widziała. Szkoła jest dziwna. wiadomo że trzeba zarezerwować sobie czas, ale jak w innej szkole miałam plan ze do 15 to wiedziałam jakie plany juz kilka miesięcy wczesniej. Najwyżej coś zmienili ale przez kilka lat nie bło zmian.Mogłam wtedy na tą 15 się umówić. A tak to cżłowiek nie wie do której co i jak. Dla większości to istotne. chyba że sam co wymysla to planów nie ma.To rozumiem. A tak to jest w ogóle dziwna sprawa.
ja
dlaczego moje komentarze sa usunięte?
24.10.2013
22.10.2013
Zeus
Generalnie anna to rozkład kiedy masz zajęcia to masz podany w organizacji roku akademickiego od samego początku więc wiesz kiedy masz zajęcia i w te dni trzeba zarezrerwoać sobie czas na szkołę. Ja jestem na Informatyce na 6 semestrze. Przeniosłem sie do ewsie po 3 semestrze z innej Uczelni gdzie becelowalem po 500 zl miesięcznie i w cale jakość kształcenia nie bylą lepsza. Niby plan byl tam podany z góry ale co z tego i tak go zmieniali.Takze rezygnować z tego powodu ze studiów to nie wiem czy to racjonalne rozwiązanie.Mam już doswiadczenie ze studiowania w innej uczelni, więc mogę smialo stwierdzić ze w ewsie jest calkiem ok
anna
nie polecam ewsie, nie ma planu na cały semestr tylko co 2 tygodnie 2 dni przed plan. Osoby mające dzieci, rodzinę nie moga sobie pozwolić na to. W innych szkoąłch plan njest na cały semestr! odchodze.
22.10.2013
16.10.2013
edyta
polecam EWSIE, konczę w tym semestrze licencjat i idę na mgr . Bardzo dobra kadra.
kasia
uczę sie w WSAS, poziom nie jest niski, zaczynam sie bać, czy zdam. ale już kończe studia więc przyłoże sie.
16.10.2013
16.10.2013
ja
no to dobrze, bo ktos kto się nie uczył języka moze mieć problem w gr zaawansowanej. Zobaczymy.
arnold
Rozmawiałęm z Biurem Uczelni dziś bo mam ten sam problem.Na najbliższym zjedzie wykładowcy od ang mają robić podziały na grupy językowe
15.10.2013
13.10.2013
ja
czy ktos zauważył że wysoki poziom angielskiego jest na bielanach na 1 sem informatyki? ja rezygnuję z tego powodu, ta pani jest niepoważna.
informers
Szkoła fajna, poziom nauczania zależy od wykładowcy, ale co odjeba......................i w tym roku to karygodne przenieśli ludzi z III semestru na grójeckiej na modlińską 50 (troszkę ludzi odejdzie, widać im nie zależy).
11.10.2013
10.10.2013
miska
ja dzis dzonilam i okazalo sie ze zarzdzadanie tylko na modlinskiej;/
mała
Ja również na Grójecką :)
10.10.2013
10.10.2013
miska
ja grojecka jest w centrum
elka elka
5 semestr Zarzadzania
08.10.2013
08.10.2013
gość
Do osób idących na administrację do ewsie - Jakie dwie lokalizację wybraliście?
JJJ
DLACZEGO WYBIERAM EWSIE? PONIEWIAŻ OTWIERAJĄ TAM NOWY KIERUNEK NA KTÓRY OD DAWNA CHCIAŁAM PÓJŚĆ ALE NIE BYŁO TEGO KIERUNKU W CAŁEJ WARSZAWIE DOPIERO TERAZ JEST SZANSZA. W ŁODZI I W POZNANIU JUŻ OD DAWNA TEN KIERUNEK FUNKCJONUJE I MA DUŻE ZAINTERESOWANIE A WARSZAWIE DOPIERO TERAZ RACZKUJE. WCZEŚNIEJ NIE BYŁO TAKIEJ MOŻLIWOŚCI .
08.10.2013
08.10.2013
eeeem
JJJ skoro.WSAS to taka dobra szkola to czemu wybierasz EWSIE?
k12
w czwartek dopiero? kurcze no to ładnie
08.10.2013
08.10.2013
JJJ
ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W 3 RÓŻNYCH MIEJSCACH : PERZYŃSKA , MODLIŃSKA I TARGOWA, DOPIERO W CZWARTEK BĘDZIE PLAN? CIEKAWA JESTEM KTO BĘDZIE WYKŁADAŁ CZY BĘDZIE TAKA SAMA FAJNA ZGRANA GRUPA JAK W WSAS BYŁA. PS. JEŚLI KTOŚ SIĘ JESZCZE NIE ZDECYDOWAŁ TO POLECAM WSAS, FAJNA SZKOŁA I OK WYKŁADOWCY ŁATWO UKOŃCZYĆ A WYKŁADOWCY BARDZO IDĄ NA RĘKE.CIEKAWE KTO TU BĘDZIE WYKŁADAŁ?
eeeem
a zajecia odbywaja sie na Targowej czy na Bialostockiej? czy zakecia sanwnjednym budynku przez caly dzien czy trzeba sie przemoeszczac?
08.10.2013
08.10.2013
miska
ja tez ide na zarzadzanie, wczoraj do nich dzwonilam i w czwartek ma byc plan podobno
eeeem
elka elka a Ty na ktorym roku jestes i jaki koerun??ek jesli mozna wiedziec
08.10.2013
07.10.2013
k12
no właśnie ja też od paru dni oczekuje na jakikolwiek plan bo nadal nie mam pojęcia gdzie będę chodziła a jak składałam dokumenty (na zarządzanie) to kazali mi obserwować często stronę bo tam wszystko będzie, no więc czekam
elka elka
Hej wysokość czesnego nie ma żadnego znaczenia. Kadrę mają dobrą więc bez obaw.
07.10.2013
07.10.2013
eeeem
hej zrezygnowalam z pedagogiki i wybieram sie na ewsie na administravje czy wysokosc czesnego wplywa na jakos nauczania?
JJJ
CZY KTOŚ COŚ WIE KIEDY MA SIĘ UKAZAĆ NA STRONIE PRZYDZIAŁ GRUP I GDZIE ORAZ PLAN? W DZIEKANACIE POWIEDZIELI , ŻE PRZYDZIAŁ DO GRUP MIAŁ BYĆ NA STRONIE NAJPÓŻNIEJ DZISIAJ I NA RAZIE NIC NIE MA. CZY KTOŚ WIE JACY WYKŁADOWCY BĘDĄ WYKŁADAĆ NA ADMINISTRACJI?
07.10.2013
05.10.2013
Iza
Jesteśmy małą grupą, a żeby uruchomić specjalność musi być 20 osób. Jednak po dzisiejszej wizycie w Dziekanacie udało nam się dojść do porozumienia i osoby chętne na inne specjalności dołączą do innych semestrów. Więc chyba nie jest tak źle ;)
irek
jak to?
05.10.2013
04.10.2013
Iza
Wszystko brzmi pięknie, ale niestety nie jest tak kolorowo. Jestem na 6 semestrze zarządzania i z 5 obiecanych specjalności została uruchomiona tylko jedna, o czym zostaliśmy poinformowani dwa dni temu. Nikt nas o nic nie pytał.
JJJ
JA JUŻ WYBRAŁAM ADMINISTRACJĘ , MAM NADZIEJĘ , ŻE WARTO BO MAJĄ NOWY BARDZO CIEKAWĄ SPECJALIZACJĘ , KTÓRA JUŻ OD BARDZO DAWNA BARDZO DOBRZE FUNKCJONUJE W INNYCH MIASTACH A W WARSZAWIE DOPIERO ZACZYNA.MAM NADZIEJĘ , ŻE BĘDZIE ZGRANA I FAJNA GRUPA TAK JAK W WSAS I NAJLEPIEJ BY ZAJĘCIA ODBYWAŁY SIĘ NA TARGOWEJ BO TAM NAJBLIŻEJ.
03.10.2013
01.10.2013
wybór
Jeszcze jedno: Tworzenie i testowanie oprogramowania czy Bezpieczeństwo i ochrona sieci?
admiral
Wybieram się na informatykę. Różne komentarze przeczytałem o tej uczelni, ale chyba wyjdzie wszystko po drodze. Matematykę lubiłem i byłem nawet w tym dobry, niestety minęło już ponad 10 więc problemów nie uniknę na pewno by sobie odświeżyć pamięć związaną z tym przedmiotem. Nie zniechęca mnie to aż tak jak ekonomia czy filozofia.
30.09.2013
28.09.2013
miska
a jak ogolnie kierunek zarzadzanie ?? mozesz cos wiecej powiedzieć, moze prestizowa i nie jest ale napewno w 80% lepsza od innych prywatnych szkol ktore zdzieraja kase a ucza tyle samo wiadomo jak jest na prywatnych studiach. Można sympatycznie spedzic czas dobrze sie uczyc a na magisterke isc do panstowej szkoly bardziej prestiżowej takie jest moje zdanie
Riki
Jestem na V sem Zarządzania. Kadra spoko, choć zdarzają się jak już ktoś wspominał "upierdliwi" wykładowcy. Administracja dopiero rusza, więc wiadomo że trudno o opinie na jej temat. Nie jest to co prawda prestiżowa szkoła, ale przez te 2 lata studiowania widzę pozytywne zmiany :)
28.09.2013
27.09.2013
mała
Ja również wybieram się do EWSIE na administrację, mam nadzieję, że będę zadowolona z wyboru szkoły ;)
JJJ
CZY KTOŚ MOŻE PODAĆ JAKIEŚ WIADOMOŚCI JAK JEST NA ADMINISTRACJI? INFORMATYKA JEST NUDNA. NIE WIEM CO NIEKTÓRZY W TYM WIDZĄ NUDA I TYLE. PRAWO JEST DUŻO CIEKAWSZE .
18.09.2013
14.09.2013
arek
duzo ludzi w grupach?
egdgaars
Jestem na Informatyce 5 sem a moja dziewczyna na Zarządzaniu 3 sem.Ogólnie jesteśmy zadowoleni.Wykładowcy wporządku choć nieraz może trafić sie jakiś upierdliwy .Ludzie w gruptach też wporządku.Atmosfera ok. Ja polecam EWSIE
12.09.2013
11.09.2013
Eska
Widać, ze Agent X i Sanino to jedna i ta sama osoba Widać, że przniosłeś z Politechniki i wszystko wiesz co i jak. Ciekawe ile tam miałeś matematyki. Matematyka musi być na Inforamtyce. Druga sprawa to odróźnij poprawki od warunków.Skoro byłeś takim asem na Politechnice i miąłeś dobre oceny to dziwne że tej Uczelni płaciłeś za poprawki ....hehe.
AgentX
Eska co ty bredzisz? Po pierwsze płacisz i zdajesz. Po drugie egzaminy poprawkowe są płatne. Po trzecie matematyka wcale nie jest taka prosta. Owszem jeśli traficie na Panie z Politechniki Warszawskiej (są trzy), to będzie przyjemna nauka. Niemniej jednak na 3 i 4 semestrze przy matematyce dyskretnej i statystyce, jeśli wyjdą wam zaległości z matematyki, to nie ruszycie przedmiotów. Fizyka to w zasadzie formalność. Zwykle wystarczy napisać jakiś artykuł, albo zrobić np. projekt krzyżówki. Jak ktoś nie zrobi, to pisze test, też łatwy np. z podstaw elektroniki i miernictwa. (Do nauczenia w pół dnia). Jeśli myślicie, że matematyka jest prosta, to oświadczam wam, że matematyka jest najtrudniejszym przedmiotem na tej uczelni. Może ktoś stwierdzi, że napisanie projektu w PHP jest trudniejsze, ale projekt robicie w domu i macie masę czasu na kombinowanie. Z matematyki są albo prace do oddania (łatwo zdać), albo testy i na 4 semestrze egzamin - i tu się można wyłożyć.
11.09.2013
11.09.2013
Sanino
Studiuję na tej uczelni już kilka semestrów. Nie czytajcie bzdur z ich strony głównej. Poziom tej uczelni jest bardzo niski. Materiały miały być zamieszczane na Moodle i nic tam nie ma. jeśli nie będziecie na zajęciach, to nie będziecie mieli się z czego uczyć. Matematyka i statystyka na informatyce ciągną się 2 lata! Programowania tam jest bardzo mało. Na I semestrze ładnie się zapowiada, ale potem jest kiepsko. W zasadzie liźniecie absolutne podstawy języka C, więcej PHP (aż do programowania obiektowego) i postgreeSql. A tak poza tym po 4 semestrach nic innego nie wyniesiecie z uczelni. Jeszcze nauczycie się trochę Linuxa, co jest bardzo korzystne. Według mnie jest tam za dużo wszystkiego po trochu, niepotrzebne przedmioty związane z matematyką, która w ogóle nie jest potrzebna przy projektowaniu web aplikacji i baz danych. Przynajmniej nie taka matematyka. Po uczelni będziecie umieli podstawy różnych rzeczy (moglibyście nie studiować, tylko przeczytać książkę), a niczego nie będziecie potrafili konkretnie, może poza PHP i bazami (poziom średni). Zamiast takich bzdur jak filozofia i psychologia czy socjologia na informatyce, powinien być przedmiot z programowania, lub bezpieczeństwa (sieci, WiFi, webaplikacji). Podsumowanie: Niski poziom, zbędne przedmioty źle dobrane, za dużo matematyki, za mało przedmiotów kierunkowych. Kłamstwo na stronie, że można samemu wybrać przedmioty, aby określić własną ścieżkę. Tak naprawdę ogranicza się do do 2 przedmiotów (w sumie) na ostatnich semestrach. Teraz bardzo żałuję, że przeszedłem tam z Politechniki Warszawskiej, tym bardziej, że miałem tam dobre oceny, ale uważałem, że jest za mało programowania, a za dużo matematyki. Tu jest jeszcze mniej programowania, a matematyki niewiele mniej (inna). Jedynie zdawalność jest wysoka. Czyli studia produkujące bezrobotnych głąbów. Co do współpracy z firmami informatycznymi i ofert pracy, to jedyne oferty jakie do tej pory widziałem, to oferty sprzątania i tym podobne.
JJJ
CZY KTOŚ JEST NA ADMINISTRACJI, JACY SĄ WYKŁADOWCY NA TYM KOERUNKU, PROSZE O INFO JEŚLI MOŻNA. DZIĘKI.
03.09.2013
02.09.2013
JJJ
MAM PYTANIE DO TYCH CO JUŻ STUDIUJĄ NA TEJ UCZELNI? JAKA JEST KADRA NA KIERUNKU ADMINISTRACJA BO NA STRONIE NIE MA PODANYCH OSÓB, JESTEM CIEKAWA CZY JEST KTOŚ KOGO ZNAM. DZIĘKI
ja
czy moze ktoś podam maila z informatyki, mam kilka pytań
01.09.2013
27.08.2013
hamster
Ostatnie pytanie. Czy ktoś miał jakieś doświadczenie z tymi firmami HR, z którymi współpracą chwali się szkoła??
Zonkil
Ja jestem na grafice także nie wybierałem specjalności z sieciami.Ale nie słyszałem, żeby ktos narzekał
27.08.2013
27.08.2013
hamster
Pytam, bo nie miałem kontaktu z matematyka jakieś 12 lat. A jak prezentuje się poziom przedmiotów związanych z sieciami?? Akurat w tym kierunku chciałbym iść.
Zonkil
Własnie nie i to jest dobre.Matma na minimalnym poziomie .Do ogarnięcia
26.08.2013
26.08.2013
hamster
Matematyke...
hamster
Czy na informatyce kladziony jest duzy nacisk na matatyke i fizyke??
26.08.2013
24.08.2013
miska
no to nie ma co czekac tylko sie zapisywac:) dzieki wielkie!
eska
Atmosfera bardzo dobra, i przyjazne podejście do studentów. To że nie mają własnego budynku to uważam za zaletę bo można wybrać miejsce zajęć bliżej miejsca zamieszkania a po za tym mają niskie czesne.Jeśli chodzi o naukę to można się nauczyć jak ktoś chce. Wykładowców mają dobrych (SGH,Politechnika, KUL itd), ale napewno nie ma tak że sie płąci i się zdaje.Takie coś nie przejdzie.
23.08.2013
23.08.2013
miska
Eska a jak warunki , atmosfera? Czy bardzo odczuwalne jest to że uczelnia nie posiada wlasnego budynku? Czy mozna tan naprtawde się czegos nauczyc?
eska
Nie rosną o kilkaset złotych jak na innych Uczelniach.Były jakiś czas temu podwyżki ale to kilkadziesiat złotych Z poprawek nie korzystałam, ale są bezpłatne z tego co wiem
23.08.2013
23.08.2013
ja
Krystian, ionteresuje mnie informatyka, prosze podaj maila, do siebie
miska
eska oplaty na normalnym poziomie czyli??
23.08.2013
22.08.2013
eska
opłaty są na normalnym poziomie.czesne niskie
miska
jak z oplatami?czy czesne z roku na rok jest wieksze?i egzaminy?
22.08.2013
22.08.2013
Marcino
Ukończyłem zarządzanie - było ok. Nauczyciele są sympatyczni, zbytnio nie gniotą. Nie miałem za dużo problemów - nawet jak czegoś nie zaliczyłem to po lekkiej nauce szło zaliczyć. Teraz wybieram się u nich na magistra.
MONIA
Skończyłam tą uczelnie i jestem bardzo zadowolona - kierunek zarządzanie. Polecam studiowanie na niej :)
05.08.2013
31.07.2013
Ania S.:)
Właśnie ja też sie wybieram. Mają fajną specjalność .Administracja wymiaru sprawiedliwości i prokuratury.
Annes
Ja się wybieram do Europejskiej na administracje - mam nadzieję, że będzie fajna atmosfera i spoko ludzie :)
30.07.2013
30.07.2013
Krystianxmn
Reszka bzdury piszesz. Ogólnie jest ok.Kończe teraz Informatykę i idę na Mgr. Stuidowałem 4 semestry w innej znanej dobrze zareklamowanej Uczelni w Warszawie. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że przeniesienie się do EWSIE to dobry wybór
OLA
Reszka czy studiowałeś Zarządzanie Technologiami Informacyjnymi?
30.07.2013
30.07.2013
Reszka
Studiowałem tu i niestety nie mam o tej uczelni najlepszego zdania - wszechogarniający bałagan jest męczący zarówno dla studentów, jak i dla wykładowców. Dziekanat? Nie mogę powiedzieć, że przyjazny. Poziom nauczania? Taki sobie. Ogólnie uczelni NIE polecam - drugi raz na pewno bym się tutaj nie zrekrutował.
OLA
Witam wszystkich mam. Mam prośbe czy ktoś z absolwentów Europejskiej Wyższej Szkoły Informatyczno-Ekonomicznej w Warszawie studiował na kierunku Zarządzanie technologiami informatycznymi? Czy jest to Ciężki kierunek? Typowa Informatyka? Pytam ponieważ licencjat robiłam na kierunku Edukacja Informatyczna na uczelni Pedagogicznej ale to z typową Informatyką miało niewiele wspólnego dlatego szukam czegoś podobnego. Brdzo proszę o pomoc i ewentualne rady. Pozdrawiam
04.07.2013
24.06.2013
ana
ja własnie skończyłam semestr VI info, i ogólnie jestem zadowolona ale to zależy kto czego szuka -ja poszłam po wyższe wykształcenie, nie chciałam żeby ktoś stał nade mną z pasem bo jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy sam przy pomocy zajęć lub pójdzie na studia dzienne. Wielu profesorów na szczęśćcie dla mnie i mi podobnych wychodzą z założenia, że jeśli chcemy nauczyć się czegoś dla siebie to się nauczymy a oni nas do niczego zmuszać nie będą A o tym, że grafikę będę mogła wybrać dopiero pod koniec dowiedziałam się już przy podpisywaniu umowy. Kadra w porządku, z dziekanatem nigdy nie miałam problemów, jedynie mogę narzekać na bałagan - zwłaszcza na Dział Planowania, który układa plany dla studentów i profesorów, gdyż zdarzało się, że profesorowie magicznie powinni być na 2 zajęciach jednocześnie w 2 różnych lokalizacjach. Kadra - myślę, że nie tylko dla mnie brawa należą się pani Blim i panu Berlińskiemu za ludzkie podejście.
kacper
czy ta szkoła i Europejska Wyzsza Szkola Prawa i Administracji to jest jedna grupa szkol? w sensie - czy maja wspolnych wlascicieli? jakie macie opinie o obu tych szkolach? co mozecie powiedziec o studiach na kierunku Administracja???
23.06.2013
22.06.2013
Kaśka Zarządzanie
Bardzo przyjazna Uczelnia dla studentów.Studiowałam na Innej prywatnej Uczelni, gdzie wykładowca terroryzował studentów swoją niekompetencją i który oblewał studentów bo mial dosłownie zly humor.Przeniosłam sie do EWSIE.Wreszczie widzę normalne zrównoważone ludzkie podejście do studentów , gdzie indywidualna sytuacja nie jest obojętna..
Ola
Witam, czy jest tutaj może ktoś z 4 semestru zarządzania, bądź ktos kto studiował ten kierunek na EWSIE? Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt olaszku08@onet.eu
12.04.2013
11.04.2013
informatyk2
Bałagan jak bałagan.Można się doczepic jak sie chce..Widzę że kolega to prawie profesor po dwóch Uczelniach hehe... nie bądź śmieszny.
informatyk
nie twierdzę że tam gdzie jest wysokie czesne to jest dobry poziom nauczania - nie to miałem na myśli. a poza tym drogi kolego wyobraź sobie że skończyłem już dwie inne uczelnie więc jeśli chcesz się licytować proszę bardzo, ale chyba jakby nie masz zbyt wysokiej karty przetargowej skoro Ty tylko przeniosłeś się z innej uczelni a nie ją skończyłeś. mam zatem porównanie i powtarzam - w EWSIE jest bałagan który utrudnia studiowanie. mam swoją opinię a to forum służy do ich wyrażania - nie potępiam Twojej więc Ty nie rób tego wobec mnie.
10.04.2013
08.04.2013
informatyk 2
Ja akurat byłem na innej Uczelni gdzie czesne jest znacznie wyższe.I co ? było lepiej phi.....właśnie ,żę nie...Więc nie gadaj bzdur, jak niegdzie indziej nie studiowałes. Przenioslęm sie do EWSIE po 4 semestrze i jestem zadowolony. Po za tym czesne nie ma nic do tego
informatyk
generalnie to mają przeogromny burdel - i to często nam studentom znacznie utrudnia życie... gdyby nie niskie czesne na pewno bym to nie siedział...
07.04.2013
28.02.2013
informatyka w Wawie
proponuje stworzyc ranking dla kierunku INFORMATYKA w Warszawie, które prywatne uczelnie wedlug Was prowadzą informatykę najlepiej? podawajcie swoje typy!
Zainteresowana
Mam pytanie, może takie trochę śmieszne, ale dla mnie dość ważne; czy na studiach stacjonarnych odbywają się w soboty zajęcia albo zaliczenia?
24.02.2013
22.02.2013
do Marka
w konkursie to ty chyba nie bierzesz udzialu? bo raczej z taką oceną tablecika nie wygrasz :-) a tak na powaznie - na zarzadzaniu mi sie podoba i jelsi bedzie tak dalej, to moja opinia jest "w porzo'
Informatyk
Niewiem kto ty jesteś Marek , ale nie sposób przejść obojętnie obok tych bzfur na temat Dr. Witczaka. Akurat w mojej grupie praktycznie wszyscy zaliczyli z wyjątkiem tych co nie byli. Druga sprawa poprawki są bezpłatne i Uczelni wcale na nich nie zależy. Z tego co sie orientuję to wpis warunkowy kosztuje 70 zł . także o jakich pieniądzach mówimy..Więc nie bądź smieszny.Co więcej przykładowo wielu wykładowców robi tzw" zerówki" więc większoś na sesji to już robi wpisy... Koleś chamuj piętą bo sie na zakręcie nie wyrobisz hehe
22.02.2013
22.02.2013
Marek
Zastanowił bym się dobrze nad wyborem tej uczelni na waszym miejscu. Kusi niskim czesnym i wpisowym ale i tak i tak to sobie odbije poprzez liczne poprawki/warunki u Pana Marka Witczaka. Bardzo arogancka wręcz bezczelna osoba.
Tralala
Jak czytam te pozytywne komentarze, to się zastanawiam, kto je pisze, bo nie studenci;/ Konkurencja nie ma, co pisać negatywnych komentarzy.., bo one tworzą się same.
10.02.2013
10.02.2013
Gościu
Zapisałem się do tej szkoły, bo uwierzyłem w pozytywne wpisy na tej i innych stronach, jednak przeliczyłem się i bardzo żałuję tego błędu i 4 lat płacenia czesnego (jakie wzrosło z czasem), gdzie grafika jest dopiero na roku 4;/, równie dobrze można zapisać się na kurs za 3000zł i nauczyć się 100razy więcej grafiki... Nie polecam. Jeśli się już zapiszecie i po pół roku stwierdzicie kicha, nie siedźcie tam więcej z nadzieją, że potem się zmieni, bo nic się nie zmieni:(, stracicie czas i pieniądze. Żeby jeszcze dziekanat i władze uczelni podchodziły do studentów jak do dorosłych ludzi i z szacunkiem.., ale niestety.
kiki
no to spoko jak pójdziesz na rozmowę o pracę to powiedz to co napisałaś poniżej... No wiecie Państwo po tych studiach coś mi w głowie zostało... hi hi
16.01.2013
16.01.2013
pusia
Ja skończyłam informatykę i powiem że coś mi w głowie zostało. Jeśli ktoś chce więcej niż papierek, to się nauczy w EWSIE czegoś fajnego. Wykładowcy rzeczywiście dobrzy i pomagają. Myślę że nie był to zły wybór
niko
nie.musisz we własnym zakresie sprawdzić. zresztą wątpię aby w ogóle ktoś to weryfikował,,,, ale zawsze możesz spytać kierownika dziekanatu on zapewne udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi........
15.01.2013
09.01.2013
nowa
Czy na tej uczelni prace licencjackie przechodzą przez antyplagiat?
gwiazda
Super wykłady, merytoryczne, logiczne, świetnie podane (nie chce się wyjść na przerwę, ludzie słuchają i wyjaśniają wątpliwości), doskonały kontakt ze studentami, nie można się nudzić. Ludzie na poziomie, często studiujący równolegle na dziennych na wiodących uczelniach państwowych. Trafiłam tu z innej uczelni - niebo a ziemia. Przystępne czesne a czuje się dobry poziom pod każdym kątem. Widać, że wszystkim zależy: wykładowcom - by przekazać materiał dobrej jakości tak, by dotarło, studentom - by wyciągnąć z poświęconego czasu jak najwięcej dla siebie. Na EWSIE zwyczajnie opłaci się pod każdym względem studiować. Tam lipy nie odstawiają. Widać, że poziom nie zależy od wysokości czesnego a kultury uczelni.
03.12.2012
20.11.2012
Ciiiiizzzzz
Dobra szkoła. Minusów można się doczepić na każdej uczelni:) Ale psorzy są zajebiści z najlepszych Państwówek z całego kraju np. Kul, SGH, Politechnika
absolwentka Zarządzania
widzę xxx, że wybiórczo przeczytałeś co napisałam.Przekazem moim było pokazanie, że EWSIE nie jest złą Uczelnią. Uważam,ze jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy i w Uczelni prywatnej. Kadra w w EWSIE jest dobra a zdobywanie wiedzy zależy od indywidualnych predyspozycji.
19.11.2012
19.11.2012
xxx
Masz rację też uważam , że lepiej studiować w EWSIE niż na UW. Zdobędziesz większą wiedzę i z lepszym papierem wejdziesz na rynek pracy.
absolwentka Zarządzania
Jestem absolwentką EWSIE na kierunku Zarządzanie. Studiowałam wcześniej Socjologię na innej Uczelni, więc mam porównanie jak funkcją inne Uczelnie. Mam też wielu znajomych w innych Szkołach Wyższych. W każdej Uczelni do czegoś można się doczepić, nie ma idealnej Szkoły. Jeśli chodzi o EWSIE to tu przyczepię się do problemów z planami. Jednak wiem też, że jeśli chodzi o tą kwestie to gdzie indziej bywa różnie a wcale nie koniecznie lepiej. Jeśli chodzi o plusy to dobra kadra, dobre podejście do Studenta. Czesne na bardzo dobrym poziomie chyba nawet najniższe.Jak rozmawiałam, że znajomymi jak mają na niektórych innych Uczelniach i jak rozwiązują studenckie problemy to cieszyłam się w duchu,że tu studiuję. Od marca idę na magisterkę do EWSIE chodz pierwotnie miałam iść na UW. Podsumowując uważam,iż Uczelnia warta polecenia:)
18.11.2012
18.11.2012
Informatyk
Ich strona w joomli rozpi##dala system xD
Luigi
Kadra wykładowców spoko, administracja szkoły bez komentarza.
17.11.2012
15.11.2012
poksi
Widzę że nie do końca potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ale cóż widać 5 semestrów nie pomogło.
Informatyk 5 sem
oooooo a pozatym czy ja odesłałem kogoś do Działu Planowania czy Dziekanatu......własnie sam to zrobiłąs lub zrobiłes :)
15.11.2012
15.11.2012
Informatyk 5 Sem
siedzę nudzi mi się to napisalem. a co w tym dziwnego ze odpisałem komuś zeby sie dowiadywal w sprawie specjalnosci w Uczelni..no comment
InFORMATYK 5 SEM
DZIWNE...(INFORMATYK 5 SEM) PISZESZ ZE INFO DOTYCZĄCE SPECJALNOŚCI UZYSKA SIĘ POPRZEZ MAIL zapisy@eu.edu.pl. TAKIE INFORMACJE POWINIEN CHYBA RACZEJ POSIADAĆ DZIEKANAT, EWENTUALNIE DZIAŁ PLANOWANIA! WYDAJE MI SIĘ PANIE INFORMATYKU, ŻE JEDNAK NIE JESTEŚ STUDENTEM SKORO TAK ZWINNIE ODSYŁASZ ZAINTERESOWANYCH.
15.11.2012
15.11.2012
poksi
z EWSIE ha ha
starosta grupy
Kategorycznie potwierdzam, że kontakt z Władazami Uczelni jest bardzo dobry i Włądze są pomocne Studentom. Nie wiem kto to jest ten poksi, ale ten komentarz jest conajmniej niedorzeczny.
10.11.2012
08.11.2012
poksi
pozytywny kontakt z Władzami Uczelni??? To jakiś żart... Zresztą cóż się dziwić jak pozytywne komentarze na temat EWSIE pisze administrator strony.
INFORMATYK5 SEM
NAPISZ MAILA NA zapisy@eu.edu.pl
04.11.2012
03.11.2012
specjalności na informie
jakie specjalnosci polecacie na informatyce? czy student moze wybtrac sobie kazda z oferowanych przez uczelnie? czy mozna wybrac dwie? da sie pogodzic plan zajec w taki sposob? i czy wiaze sie to z dodatkowa odplatnoscia?
starosta grupy
Jestem starostą grupy. na informatyce. Studiuję 3 rok . Poziomo nauczania dobry. Pozytywny kontakt z Wladzami Uczelni. Naprawdę da sie odczuć ,że Uczelnia jest przyjazna Studentom
02.11.2012
02.11.2012
Asica i Azi to nie studentki
po co pisać takie bzdury
student
asica, zastanawijące jest to ,że studiujesz dopiero w tej szkole 2 tygodnie i już zobaczylaś ze sie zmienilo tylu pracowników haha
02.11.2012
01.11.2012
asica
Patrząc na w kółko zmieniających się pracowników EWSIE można tylko przeczuwać , że coś od wewnątrz jest nie tak..Mam nadzieję,że w wcześniej wspomniana PAK-A dobierze się odpowiednio do całej tej powierzchownie prowadzonej dokumentacji. Wystarczy spojrzeć na decyzje przyjęcia na studia, którą otrzymałam na inauguracji....Żenujące. Ja po pierwszych zajęciach chcę zmienić Uczelnię, ale każdy niech tkwi w tej prowizorce tak długo jak tylko ma tylko na to ochotę.
Azi
Piszecie, że od początku uczelni był "jeden, jedyny" regulamin obowiązujący do 30 października a dalej że ustawa nakazuje, by regulamin obowiązywał od początku do końca roku akademickiego. Uczelnia powstała w 2005 roku. Sami się w zasadzie przyznaliście do nie przestrzegania ustaw :) Na stronie Państwowej Komisji Akredytacyjnej jest informacja, o kontroli EWSIE. Ciekawe czy już była, czy jeszcze nie. Nie mogę doczekać się raportu. Oby nie było takich ocen jakie miała WSSE
31.10.2012
31.10.2012
Dziekanat EWSIE
Od początku Uczelni do 30 października 2012 roku był jeden i jedyny niezmienny Regulamin Studiów. W związku z tym jak Student go oglądał za kązdym razem to był on coraz starszy :) Od 1 października 2012 roku mamy nowy Regulamin Studiów. Ustawa nakazuje aby regulamin obowiązywał od poczatku do końca roku akademickiego . A zatem maxymalnie można mieć jeden na rok.
Alex
Przykro mi, że szkoła każe psorom, przepuszczać studentów na kolejny semestr tylko dlatego, że płacą. To zaniża tylko poziom uczelni. Tak było u mnie na semestrze. Doktor został zmuszony do przeprowadzenia 4tego egzaminu poprawkowego, na którym wychodził z auli, żeby zdający mogli ściągać. Powalił mnie egzamin z excela na kartce. Szkoła jeszcze przeprowadza nabór na pierwszy semest, a w sali gdzie mają "pierwszaki" zajęcia już nie ma miejsc i część studentów siedzi na podłodze. W dziekanacie tylko jedną porządną pracownicę można znaleźć i niestety nie często. Inna zachowuje się tak jakby pracowała tam za karę. Plusem szkoły jest kadra wykładowców, związanych z prestiżowymi uczelniami w Polsce, ekspertami w swej dziedzinie.
31.10.2012
30.10.2012
Michał
Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić. Poziom odpowiedni, wszystko na swoim miejscu, jak trzeba. Fakt faktem, studiowałem tam przez pół roku tylko ale gdybym miał możliwość, wróciłbym na studia i to właśnie tam bez zastanowienia :)
student
na szczęście odszedłem z tej uczelni. Poproście np. o regulamin studiów ja nie mogłem się nigdy doprosić, a jak mi pokazali to jakiś stary sprzed dwóch lat.
28.10.2012
12.10.2012
misiek
e tam strona to strona, rzecz gustu mnie się tam podoba......Zresztą zapisujesz sie na studia nie dla strony internetowej.Spojrz zresztą na strony innych uczelni....wieć ta wcale źle nie wypada. Studiuję tu już 2 rok i jest przyzwoicie. :)
wirusik
ale strone maja do tylka, jak bym szedl na informe, to u mnie juz byli zdyskwalifikowani, zenada, zeby szkola infmatyczna czy ekonomiczna pokazywala sie w taki sposob jakby czas zatrzymal sie 10 lat temu
09.10.2012
28.09.2012
Tomasz
Poziom studiów dobry. Jak zauważyłem kadra z dobrych Państwówek. Czasem.Studiowałem na innej prywatnej Uczelni i zadowolony jestem, że przeniosłem sie właśnie tu. Tomasz Kos
Ania Z.
Bardzo przyjazna Uczelnia dla Studentów.Podchodzą indywidualnie a nie masowo.Przeniosłam z innej Uczelni bo podnosili mi co roku czesne.Gorąco polecam Ania
20.09.2012
28.08.2012
Olga
W ramach Zarządzania jest szereg różnego rodzaju specjalności w tym dla Administracji. Ja jestem zadowolona.Uczelnia się rozwija szybko i jest możliwość studiowania w róźnych cześciach Warszawy. Polecam :)
goska
EWSIE ma informatyke, zarzadzanie i administracje???? bo z ich strony nie do konca to wynika!!! mnie interesuje wlasnie administracja, orientujecie sie, co to za uczelnia? czy przyzwoita?
23.08.2012
12.07.2012
Kaśka
Jestem studentką Zarządzania już na 2 roku. Nie żałuję. Jest ok :)
krav
Fakt na stronie nie ma informacji o wykładowcach, ale jako student to się zorientowalem,który z wykładowców gdzie wyklada i faktycznie. jest wielu wykładowców z renomowanych Uczelni Paśtwowych.
15.04.2012
09.03.2012
anna
Na stronie nie ma ani zdjęć, ani nazwisk wykładowców, nikt nie wie do czego się ma wybrać. Wykładowcy z politechniki, sgh, kul - pytam sie kto?
p!
Nowa strona Szkoły w budowie niebawem będzie publikacja. pozdrawiam Kasia
15.02.2012
11.02.2012
jawa9
ale strone internetowa to maja toporną i jakby z innej epoki... co sadzicie o Informatyce w tej budzie? tylko szczerze i krytycznie, bez laurek prosze
krav
Szkoła ok. Niskie czesne.Wykłądowcy z politechniki ,sgh ,kul. Jestem studentem informatyki i jestem zadowolony :)
09.02.2012
18.01.2012
BD18
Chciałbym studiować Bazy Danych. Wg mnie to przyszłościowa działka.
Kapitan
jak na uczelnie informatyczna to strone internetowa maja wyjatkowo przestarzala. wiec pytanie czego ucza studentow informatyki, ja konktretnie rozwazam aplikacje internetowe i sieci jako specjalnosc, slyszalem, ze szkola jest niezla, kto moze to potwierdzic?
30.05.2011
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Gdański
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Coventry University Wrocław
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu