UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (84)
Mayurzysta
Cześć, z góry... *wiem ze mam wypisane kryteria jednak nie wiem ile dokładnie przedmiotów jest wymagane* stad moje pytanie czy dostanę się na fizjotetapie jedynie z rozszerzona biologia i dobrze napisanymi maturami podstawowymi ?
09.12.2020
08.12.2020
Student Lekarskiego
Absolutnie chore podejście. Na lekarskim są osoby które wieżą w płaską ziemie, serio! Jedna laska twierdzi, że jest komunistką i wykorzysta te studia, żeby niszczyć mężczyzn. Uczelnia ma to gdzieś. Mimo naszych zgłoszeń do władz uczelni, że takie osoby nie mogą leczyć ludzi uczelnia nie zrobiła nic w tej sprawie. Synonim patologii a nie uczelnia.
Natalka
Czy na WUMie są stypendia dla studentów nie lekarskich? Np. Logopedii? Jeśli tak to ile wynoszą one miesięcznie? 200 zł? Czy więcej? Dziękuję
07.10.2020
18.09.2020
xx
Jestem na lekarskim, przede mną 3 rok. Z nowych rzeczy to nie ma już indeksów papierowych :D No i powiem tak - może i zawsze lepiej gdzie nas nie ma, ale chyba wybrałabym miasto, gdzie jest mniej studentów na roku. Ja stawiałam mocno na integrację, starałam się załapać gdzie się da na nowe znajomości, a i tak mam wrażenie że nie kojarzę większości swojego roku, nie mówiąc o znajomościach między innymi kierunkami czy latami. Jest tak dużo osób, że jest trochę anonimowo. Zauważam(będąc z małego miasta), że dużo osób to tacy 'prestiżowi studenci', w przerwie chodzący do kawiarni albo na jakiś brunch w modnej knajpce, więc czasem mi osobiście brakuje takiej swojskości, ale to już zależy jak wam odpowiada taki styl bycia :). Ogólnie już tu będąc to jestem zadowolona, rzeczywiście jest jakaś niepisana zasada żeby chodzić na koła naukowe, ale na 2 roku to naprawdę jest mnóstwo czasu na to. Są konferencje, spotkania, jakieś warsztaty, także takich dodatkowych rzeczy jest sporo. Ktoś tam niżej pisał o anatomii, że jest strasznie - a mi się bardzo podobało. Wejściówki strasznie stresujące ale reszta naprawdę na plus. Drugi rok to wakacje, tym bardziej że ostatnie 3 miesiące były zdalnie. Mnie już denerwowało kucie z książek i to, że po 2 latach studiów jedyny kontakt z pacjentem to praktyki, ale chyba tak jest nie tylko na WUMie. Myślę, że każda uczelnia ma swoje wady i zalety i jeżeli chcesz iść na medycynę to będziesz zadowolony że możesz po prostu studiować, gdzie by to nie było :) Aczkolwiek będąc już w danym mieście się przywiązujesz, więc są duże szanse że zostaniesz tam długoterminowo - dlatego zastanów się dobrze nad tym, gdzie ci się po prostu podoba, gdzie stać cię będzie na mieszkanie w lepszej lokalizacji, żeby nie zmarnować życia na dojazdach, takie rzeczy.
Magdalena
Cześć. Jak jest z przepisywaniem ocen? Chciałabym zacząć pielegniarstwo, a wcześniej skończyłam ratownictwo medyczne w innym mieście i zastanawiam się, czy jest szansa, żeby wykładowcy przepisali część ocen z tzw 'zapychaczy' czy też anatomii lub fizjologii? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
09.09.2020
25.06.2020
podyplomowe
Witam, Polecanie Metodologie Badan Klinicznych na WUM - studia podyplomowe? Jakie plusy i minusy? Pozdrawiam
Maturzystka 2020
Witajcie, polecacie ratownictwo medyczne na tej uczelni? Trudno się dostać? Są jakieś zajęcia dodatkowe typu basen etc?
21.06.2020
20.05.2020
Uuups
Wszystkie istotne komentarze które mogły coś wnieść do dyskusji na temat temat tej uczelni zostały usunięte,
Kasia
Jak wyglądają studia niestacjonarne lekarskie? Czy łatwo jest się dostać?
18.03.2020
11.02.2020
Al
Sprostowanie do mojej opinii poniżej. Chodzi o kierunek pielęgniarstwo :)
2rok
jestem na 2 roku lek, atmosfera na uczelni jest słaba, praktycznie nie czuć żadnego poczucia wspólnoty wśród studentów, tym bardziej nie ma więzi student-uczelnia. Mam wrażenie, że już teraz traktuję to bardziej jak pracę, obowiązek, który trzeba odbębnić a później się odciąć i żyć własnym życiem. A na tej uczelni dodatkowo panuje przekonanie, że jeżeli nie robisz nic ponad wymagane minimum to nic nie osiągniesz, niektórzy już od 1 roku latają na koła naukowe, chociaż nie wiem co z nich wynoszą. Niestety bardzo rzucają się w oczy osoby wywyższające się swoim jakże prestiżowym kierunkiem, które zdają się nie mieć żadnego życia poza nauką. Dla WUMu jest się tylko numerem indeksu, zamiast stawiać na jakość stawiają na ilość. Z plusów można wymienić to, że stosunkowo łatwo zdać z mniej ważnych przedmiotów, choć zdarzają się upierdliwe wyjątki (z niektórymi fakultetami jest problem). Generalnie mam wrażenie, że drugi rok jest lepszy niż pierwszy więc jak się przeżyje anatomię to można odetchnąć. A anatomii nie polecam, zakład zdaje się być niezależną jednostką niepodlegającą władzom uczelni i niektórzy są naprawdę złośliwi, więc choć ostatecznie większość osób zdaje to najedzą się przy tym stresu i stracą wakacje.
13.01.2020
09.12.2019
Al
jeżeli nie mieszkasz w pobliżu, przygotuj się na całodzienne przesiadywanie na uczelni przez 5 dni w tygodniu, Asystenci z anatomii dość mocno nie ogarniają co tak naprawdę musimy umieć, zresztą nikt tego tak naprawdę nie wie ☹️ poza tym bardzo dużo uwagi poświęca się totalnie niepotrzebnym przedmiotom,z których są wykłady seminaria i jeszcze milion innych rzeczy, natomiast przedmioty dość trudne, istotne - prowadzene są w formie e-learningów, więc wszystko trzeba sobie ogarniać samemu.
Ala
Jakie progi były w tym roku na analitykę medyczną?
06.11.2019
30.10.2019
???
O co chodzi z tą farmacją? Atmosfera na wydziale jest słaba, czy poziom nauczania? Tyle złych opinii można znaleźć?
lolo
Absolutnie nie polecam tej uczelni, student to petent, bo ta uczelnia została stworzona i funkcjonuje dla kadry, nie dla studentów. takie panuje wśród kadry przeświadczenie. A jak masz problem to jest to twój problem. Uczelnia o dużym antystudenckim potencjale, co zostało już napisane tu wielokrotnie, jako absolwent podpisuję się pod tym.
19.10.2019
07.05.2019
Magda
A ja mam pytanie, być może głupie, czy jest jakakolwiek szansa dostać się na fizjo na WUM bez matury z biologii? Xd Wiem że wymagane przedmioty to język obcy, biologia + jeden dodatkowy. Ja zdaję rozszerzoną matematykę a z tą biologią przespałam sprawę. Wiem że ona liczy się z mnoznikiem 1,4 więc średnio to widzę, ale czy w ogóle byłabym brana w postępowaniu rekrutacyjnym bez tego jednego przedmiotu? Jeśli jakaś dobra duszyczka wie to będę wdzięczna za odp :)
Iza
Czy ciężko dostać się na fizjoterapię lub analitykę medyczną na dzienne studia na WUM?
07.05.2019
26.03.2019
Sylwia
A mi się na wumie bardzo podoba. Ludzie którzy bardzo hejtuja później są bardzo zadowoleni z super płatnej pracy po tym uniwersytecie ale podczas studiów bardzk ale to bardzo narzekają. Nie straszcie młodych niech się uczą i starają się dostać na WUM.
Maja
@Olo Hej jestem studentką kierunku pielęgniarstwo na WUM. Dlatego postaram Ci się dosyć szczegółowo opowiedzieć o tym kierunku patrząc na pierwszy rok który jest bardzo ważny gdyż to podczas trwania pierwszego roku można bardzo szybko pożegnać się z tą uczelnia. Na samym początku chce zaznaczyć iż na pierwszym roku nie ma warunku. To znaczy że jeśli nie pójdzie ci sesja i jej poprawa to jesteś wykreślony z listy studentów. Jednak spokojnie uważam że wszystko da się pozaliczac trzeba poczytać tak jak na każdych studiach. To ciężki zawód dlatego trzeba się solidnie do niego przygotować. Ale porusze tu też fajne aspekty studiowania akurat na Wumie. Już na pierwszym roku zapisując się na koło SKN Belivers możesz chodzić na blok operacyjny stać koło chirurgów i instrumentariuszek i oglądać ich pracę. Bardzo bardzo polecam. Organizacja może nie jest najlepsza ale patrz w przyszłość. Sam fakt że ukonczysz ta uczelnie będzie bardzo pomocne w szukaniu pracy i to dobrze płatnej. Bo ok może pielęgniarstwo nie jest super płatne ale znam wiele dziewczyn które byky na pielęgniarstwie i dobrze zarabiają w tym zawodzie. Dlatego przemysł dwa razy czy widzisz siebie na tym kierunku. A jeśli nie jesteś pewien to proponuję przyjść na pierwszy rok i zobaczyć. Lepiej stracić jeden rok i upewnić się że kierunek nie jest dla ciebie niż zmarnowac całe życie będąc na czymś co cię zupełnie nie interesuje. POWODZENIA
26.03.2019
06.02.2019
olo
Jaki był próg na pielęgniarstwo w zeszłym roku? I czy wgl warto studiować ten kierunek na WUM?
logopedia
cos o logopedii ktos moze sie wypowiedziec?
05.02.2019
23.01.2019
Z Farmacji
Brak zainteresowania studentem, brak zainteresowania kłopotami w znalezieniu praktyk, fatalna organizacja (bieganie z indeksem... już chyba wszystkie inne uczelnie nie mają indeksów). Poziom nauczania jest różny, ale to co mi przeszkadza najbardziej to właśnie fatalna organizacja tych studiów, plan lekcji dostajemy jak w podstawówce, ani jednego przedmiotu w trakcie studiów nie można wybrać- bo wszystkie są tak ważne.
cintre
Czytam sobie te negatywne opinie i łapię się za głowę. Ludzie, skąd ten jad lejący się strumieniami na stolicę ? Owszem, organizacja mogłaby być lepsza, ale prostudencka atmosfera owszem jest, przynajmniej na moim wydziale. Serio, jeśli się chce to wszystko da się załatwić. ( 1 rok lekarskiego , II WL). Wum ma taki system że na początku rzuca studentów na głęboką wodę, a potem jest lżej jeśli chodzi o naukę. Na anatomii przyjemnie całkiem jeśli chodzi o większość asystentów, histologia też , zależy od grupy. A poziom jest naprawdę wysoki. Jasne, nie jest idealnie, ale wątpię żebyście mieli fantastyczną organizację na innych uczelniach w Polsce.
18.12.2018
24.11.2018
mimis
Dokładnie tak jest, niestety :/ chyba czas odkryć karty i powiedzieć głośno ile ta uczelnia jest warta.....smutne ale prawdziwe
agnieszka
WUM jakas porazka admisnistracja najwazniejsza zalatwienie blachej sprawy graniczy z cudem. Twor Niczym z PRL studenta traktuje sie jak zlo konieczne. Niekotorzy wykladowcy w kazdym innym normalnymkraju nie mieli by prawa pracowac po jednym dniu wykladow . Wszyscy siedza i uwazaja ze sa nie do.ruszenia. Ktos powinnien wreszcie zrobic z tym towarzystem porzadek! Pierwsza uczelnia w Polsce tylko ciekawe pod jakim wzgledem. Jada na opini nic poza tym.
08.11.2018
01.11.2018
Student
Na WUMie student jest dla uczelni tylko numerem indeksu, niczym więcej.
jacky
od strony wykładów, zajęć, itd. nie można im za wiele zarzucić, bo to się kula, natomiast organizacja słabiutko
09.10.2018
12.07.2018
student
Informacje o czymkolwiek ( np. o egzaminach) pojawiają się bardzo późno, listy są wywieszane chwilę przed rozpoczęciem, podana godzina na którą jesteśmy zapisani to jakiś żart, bo dokładnie na tą samą godzinę zapisane są wszystkie pozostałe osoby, przez co czas oczekiwania zwiększa się do kilku następnych godzin. Szeregowi profesorowie, którzy chcą coś zrobić dla studenta i jakoś mu pomóc, nie mogą bo boją się reakcji "góry", która to uważa się i niejednokrotnie to podkreśla(!), za najlepszą uczelnię w Polsce przez co mogą więcej... Jeśli komuś odpowiada takie traktowanie to WUM będzie idealne, ale moim zdaniem trzeba pamiętać, że to uczelnia jest dla studenta, a nie odwrotnie, a WUM jedzie tylko i wyłącznie na renomie.
studia medyczne - pytanie
hej, czytam Wasze wypowiedzi, mam oczywiście mieszane uczucia, bo moje wyobrażenie o WUM było zupełnie inne (dodam, że maturę będę zdawać dopiero za rok, teraz sobie przeglądam i zbieram informacje). Skoro warunki w W-wie są słąbe, to co proponujecie, która uczelnie medyczną, oczywiście pytam o państwowe? Białystok? Kraków? Poznań? Gdańsk? Gdzie lepiej iść na studia? Ma ktoś jakieś porównanie? Może podacie linki do zestawienia czy rankingu, ale nie ogólnego, tylko pod kątem właśnie warunków studiowania, zaplecza dydaktycznego, kadry czy atmosfery na studiach? No chyba, że wszedzie trzeba zagryźć zęby i nie dać się :-)
13.06.2018
25.03.2018
Admin
Komentarz usunięty.
Ogólnie ok
Ogólnie studia do najłatwiejszych nie należą a studiowanie na WUM jest dość specyficzne. Trzeba pochwalić wydział za to że od razu na początku semestru znamy plan wszystkich kolokwiów i egzaminów w sesji. Na pierwszym roku zajęć nie ma dużo ale nie ma też tygodnia bez kolokwium (do tego dochodzą kartkówki z boty, biologii, chemii). W tym roku pogromem był egzamin z biologii który w pierwszym terminie zdała mniej niż połowa roku( i były dwie 4 a resztą to 3) , przed nim jeszcze parazytologia, która była loterią - jeśli trafisz coś czego zdążyłeś się nauczyć to zdasz. W tym roku nie ma już papierowych indeksów więc coś się dzieje, wydział ma też przechodzić remont więc może kiedyś będzie się tam przyjemniej chodzić. Podejście do matematyki jest zdrowe : "jeśli ktoś opanuje materiał to i termin na poprawę się znajdzie". Mam znajomych na innych wydziałach i porównując opinie to Farmaceutyczny jest dość dobrze zorganizowany. Duży plus za możliwość wybrania sobie zajęć na jakie chce się chodzić w ramach wf.
05.02.2018
15.01.2018
cotomabyc
WUM prezentuje tak niski poziom w kwestiach nauczania, że jestem w szoku. Podczas gdy inne uczelnie w całej Polsce suną się do przodu, są bardziej "prostudenckie" i nowoczesne (podobne do tych zachodnich), WUM utknął w miejscu. Uczelnia niezorganizowana, podczas nauki spotkałam maksymalnie jednego sympatycznego asystenta, wśród uczniów również panuje wyścig szczurów, często oceniają pod kątem tego, czy umiesz (innymi słowy: czy jesteś przydatny, czy nie). Znam osoby, które studiują za granicą, sama uczyłam się w szkole średniej w Niemczech i naprawdę żałuję, że tu jestem. Takie wysokie miejsce w rankingu wynika chyba tylko i wyłącznie z prestiżu. Niedziwne, że uczelniom takim jak WUM daleko do światowych rankingów
GABA
Hej Czy mógłby ktoś coś powiedzieć o fizjoterapii na WUM? Widzę, że sama uczelnia jest wysoko oceniana więc się nad nią zastanawiam :)
05.09.2017
25.07.2017
fizjoterapia
fizjo - opinie - pliizz
fizjoterapia
Hej ludzie? Czy jest tu ktoś kto mógłby wypowiedzieć się na temat fizjoterapii?
11.06.2017
22.02.2017
spotkania informacyjne - warto?
czy ktos był na takim spotkaniu, które opisuja na stronie WUM "Poznaj Uczelnię, zostań studentem"??? Czy czegoś ważnego tam się dowiem? jesli się zapiszę i nie bedzie tych 10 osob, to co? przełożą na inny termin?
studentka pielęgniarstwa wum
W tym roku na praktykach z pediatrii na licencjacie jedna grupa składała prawie tydzień ligninę z nudów na oddziale w nowym szpitalu dziecięcym bo nie było pacjentów jeszcze przeniesionych, ktoś jednak zdecydował że studenci mają praktykować w takich warunkach:), innym razem przeganianie z piętra na piętro, bo w sumie nie wiadomo po co przyszli ci studenci i kto ma się nimi zająć- ba nawet nie wiadomo co powinni robić w ramach odbywania praktyk z danego przedmiotu. W sekretariatach często bałagan i brak informacji między personelem. Egzaminy nie sprawdzają wiedzy tylko umiejętność rozwiązywania testów, które często mają pytania powtarzające się z lat ubiegłych. Wykłady nudne do szpiku kości w większośći powtarzanie tematu cukrzycy i chuk( chorób układ krążenia), kilka razy w roku na wielu przedmiotach bez szczególnego zróżnicowania treści ( czasami nawet w ramach jednego przedmiotu jężeli wykłady prowadzą różne zakłady). Beznamiętnie odczytane słowo w słowo ze slajdów prezentacji. Wykładowcy z pasją i sercem należą niestety do rzadkości. Jak ktoś nie oczekuje za wiele od studiów to śmiało może się wybrać. Jedynym bardzo dobrze funkcjonującym bytem jest biblioteka i czytelnia który z tego wszystkiego oceniam na 5+:)
15.09.2016
02.08.2016
Agatka
Siemanko, jest może tutaj ktoś z pielęgniarstwa ? może coś doradzić? dostałam się na ten kierunek , ale zastanawiam się nad pielęgniarstwem w Olsztynie na UWM :)
Kropeczka nad i
Uczelnia wysoko w rankingach ale powinna być na 100 miejscu jeśli chodzi o przepisywanie wyników matur ( nie umieją pracownicy przepisać kilku rubryk poprawnie dając nadzieję młodemu a potem ją brutalnie zabierając) i podejście do studentów ( młodych startujących w życie) zwykłe przepraszam jest nie na miejscu gdy osoba w dobrej wierze wycofała papiery z innej uczelni. "A gdzie okrzyk radości?"w tej chwili to jak brutalny żart....te słowa z rozmowy telefonicznej zanim ktoś dobrze sprawdził kandydata i czy nie ma pomyłki....Uczelnia pomyłka?
26.07.2016
27.06.2016
xyz
Czy ktoś sie orientuje jak wygląda sprawa audiofonologii? Jakie progi? Ktoś studiował?
njcbds
Jak oceniacie techniki dentystyczne?
09.04.2016
05.03.2016
almostadr
Warszawski Uniwersytet Magiczny- tu wszystko jest możliwe, ukryte sale wykładowe, zajęcia w lochach, niesamowite, podziemne przejścia, nadziemne, powietrzne korytarze, ludzie-widmo, istniejący tylko na listach, weekendowe tworzenie mikstur... Jedyne, czego nie mamy, to zmieniacz czasu, ale z pewnością niedługo i tym się zajmiemy :) Poza tym mamy najlepszych ludzi i nauczycieli- tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć. :)
ser
czy warto iśc na analitykę medyczną? czy w Polsce jest możliwosc znalezienia pracy po tym kierunku?
26.08.2015
22.07.2015
dietetyka
jest tu ktoś po Dietetyce??? czy warto studiować ten kierunke na WUM jako kontynuacja mgr po licencjacie na Medycznym w Łodzi??? czy mam gwarancję że mnie przyjmą???
Pielęgniarstwo
A jak jest na pielęgniarstwie? Mam zamiar zalogować się do tej szkoły ale nie wiem czy to jest dobry pomysł.... Pomożecie ?
12.06.2015
07.01.2015
taktojest
WUM jest uczelnią najlepszą w Polsce w wielu rankingach. Narzuca ogrom nauki bez sentymentów, student ma korzystać z różnych źródeł i sam do nich docierać, poszukiwać. Pytania testowe prawie zawsze są na nowo układane, trudno korzystać z dostępnych. Na WUM są poprawki, komisy i warunki, powtarzanie przedmiotu i roku oraz wylotki (dość często) czego za wiele się nie uświadczy na innych uczelniach medycznych np.Wrocław-luzik. Ale absolwenci WUM pomimo, że wymęczeni to jednak zdecydowanie więcej umiejący co szczególnie widać w praktyce. Wysokie oceny studenta z innych uczelni mają się nijak do ocen studenta WUM.
pytaneczko
jakiego możemy się spodziewać odsiewu po pierwszym roku, czy pierwszym semestrze? jak to zwyczajowo wygląda? bo wszyscy straszą, że pogrom będzie okrtutny
18.09.2014
13.01.2014
Karolina`
Witam, czy orientujecie się kiedy odbędą sie dni otwarte na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym dla maturzystów?
przyszly-medyk
polecacie-pielegniarstwo-tutaj/-i-jak-tu-jest
12.01.2014
08.01.2014
farane
Jakie są progi na ratownictwo medyczne? :)
koszty na lekarsko-dentystycznym
pytanie: ile trzeba bulic na zaocznych na kierunku lekarsko-dentystycznym???? na stronie tego nie widze, w ogole strona uczelni masakryczna, nic nie moge znalezc, nie na informacji dla kandydatów, nie ma zakladki kierunki Studiów, albo Wydzialy
08.10.2013
23.09.2013
robie rozeznanie
jestem w klasie maturalnej teraz, poszerzona biol-chem, sporo osob wybiera sie ma medycyne, kiedy zaczynaiscie korepetycje? u kogo? bo obserwuje wokol siebie male szalenstwo i paraoje na tym tle...
gg
Eh zazdroszczę wam tej medycyny. Studiuję prawo na UW ale przez ten cholerny zalew rynku szkołami prywatnymi nawet uniwersytety utraciły dawną renomę i przestały dawać perspektywy zatrudnienia. Gdybym mógł cofnąć czas pewnie wybrałbym zawód lekarza ...
27.07.2013
26.06.2013
xpatrycja21x
jedyne czego się boję to chemii.. kiepsko mi poszła jak na moje możliwości. Ale jeśli chodzi o matematykę i angielski ustny, jestem dziwnie spokojna. Trochę sie przeraziłam, odpowiedzią, że się zobaczy.. myślalam, że progi są niższe, zwłaszczam że widzialam je na innych uczelniach, a na WUM nie są opublikowane;)
pata
Studiuję biotechnologię na pw -1rok i zastanawiam się nad zmianą kierunku na analitykę medyczną na wum? Jak jest? warto?
21.06.2013
21.06.2013
Paulina
właśnie, ja też w sprawie dietetyki? jaki był rok temu próg początkowy i ostateczny?
Dajana894
Czyli aż tak ciężko się dostać na dietetyke do Warszawy?:) ile przecietnie mieli kandydaci w tamtym roku? ;)
14.06.2013
10.06.2013
rejestruj sie
skladaj papiery, sie okaze, jak zarejestruja sie inni, nie wiesz, jak pojdzie matura pozostalym kandydatom, probuj i tyle
xpatrycja21x
Czesc. mam pytanie, czy jeśli mam 70% R chemia, 70%R biologia, Ang ustny P 83%, matematyka P ok 85% to jestem w stanie dostać się na dietetykę na WUM?
16.05.2013
04.05.2013
weronika
Mam pytanie. Chciałabym składać na położnictwo na WUM bardzo mi zależy ale w zasadach rekrutacji liczą się tylko przedmiioty podstawowe. Ja zdaje chemie i biologie na rozszerzeniu czy to oznacza, ze jestem wykluczona i biologia z chemią nie będą brane pod uwagę ?
katastrofa
jestem absolwentką nie polecam tej uczelni strasznie niski poziom na WNoZ szczególnie pielęgniarstwo. Uciekać jak najdalej. Nigdzie nie znajdziecie takich buców jak tu. Wyścig szczurów lepszy niż w korporacji
30.04.2013
15.03.2013
17.03 dni otwarte
jak ktos chce sie rozejrzec, pogadac, pozyskac info, to szykuja sie Dni Otwarte na WUM-ie 17 marca, zajrzyjcie sobie na ich stronek, tam znajdziecie informacje
anetka1985
Witam. Mam takie pytanko zdawałam mature w 2005 roku starą i raczej słabo mi poszło, ale jestem osobą bardzo uzdolnioną, bez kasy,uważacie czy mam szanse na medycynie, chciałabym bym też tutaj chodzić, ale bez poprawy matury chyba nie mam szans .
12.02.2013
29.12.2012
stahu
mam 11 lat i marze o dosaniu sie na wum ale nie wiem jak pytanie do studentów ilepunktów mieiście na maturze
Kajka
Moja siostra tu studiowała i nie wyszła na tym źle. Teraz ma dobrą pracę, zarabia spore pieniądze, nie jest zależna od nikogo. Fakt, że ona świetnie się uczyła i zawsze się przykładała do obowiązków szkolnych. Nie mniej jednak Warszawski Uniwersytet Medyczny jest świetną szkołą dającą możliwości na opłacalną pracę
19.11.2012
29.08.2012
lekareczka
Ogólnie to medycyna jest ok, chociaż mimo że niedługo ukończe warszawski uniersytet medyczny i będę w stolicy, mam nadzieję na wyjazd za granicę. byłoby super dostać pracę w jakimś kraju niemieckojęzycznym, bo ten język znam bardzo dobrze, no ale nie wiem co z tego wyjdzie!
chemia
Ja podobnie poszłam na chemię, tylko na UW, bo tutaj się nie dostałam na medycynę. Czy według was, studentów WUM to, że przez rok podszkolę chemię na UW pozwoli mi lepiej napisać maturę, czy to kompletnie inny zakres materialu?
22.08.2012
30.07.2012
cola
Analityka medyczna to dla mnie kierunek przejściowy kierunek, dostałem się ale chcę postudiować rok i poprawić za rok maturę. Myślicie że studia pomogą mi w ogarnięciu materiału z chemii, czy może tu przerabia się od razu tematy ponad maturę niezwiązane z zagadnieniami?
wiolka
dietetyka: kierunek spoko, uczelnia średnia, pierwszy rok lajtowy ale w drugim zaczyna sie więcej nauki..
19.07.2012
17.07.2012
kasia
w tamtym roku niby był ale wiadomo że baaaardzo mało ludzi odpada. Jeśli jesteś na pierwszym czy drugim miejscu pod listą to może masz jakąś szansę, ale to jednak WUM, najlepsza uczelnia medyczna w Polsce, nie ma co mieć złudnych nadziei na to, że próg się bardzo obniży, bo na pewno tak nie będzie.
tutu
już pewnie wiesz fior, że się nie da dostać z takimi wynikami. mi też się nie udało ;/. czy ktoś wie o ile średnio progi spadają na drugim naborze? robiony jest w ogóle drugi nabór?
13.07.2012
06.07.2012
fior
Czy z wynikami rozsz wszystkimi powyżej 85% dam radę dostać się tutaj na medycynę? Nigdzie nie mogę znaleźć średnich progów punktowych, ale wiem że bardzo ciężko się dostać...
ewa
bardzo dobra uczelnia, zadowolona jestem że udałam się tutaj na studia. biorę udział w kole naukowym, angażuję się w konferencje, jest naprawdę ciekawe nie tylko podczas zajęć, ale i po nich. ludziom bardzo zależy na wykształceniu, a nie tylko na tym żeby zdać, to od razu widać. może trochę jest wyścig szczurów, ale jak sie poprosi o notatki to raczej się je dostaje :)
02.06.2012
17.05.2012
próg
KOnferencja za konferencją, od razu widać, że coś tu się dzieje i uczelnia na wysokim poziomie. Mam nadzieję w przyszłości zostać lekarzem, czekam na wyniki z biologii.. myślę, że dostanę się do Warszawy na Medyczny, ale czy ktoś wie, jaki był próg w zeszłym roku ?
słitfjuczer
18 marca były dni otwarte, kto był ? No ja np byłem i pochwalę się, że wywarli na mnie ogroooomne wrażenie. Pozytywne rzecz jasna. Te wszystkie wygrane konkursy, nagrody, tylu laureatów, a pomyśleć, że można zostać jednym z nich i skończyć ze stypendium na dalszy rozwój jakiegoś projektu.. Piękne perspektywy
31.03.2012
21.03.2012
9.
najlepsza taka uczelnia w kraju i średnia na poziomie przeciętnej ? trochę jestem zawiedziony, niemniej chciałbym zwrócić uwagę na szkolenia, praktyki, staże, możliwości, które szkoła oferuje. Na dokonania profesorów i ogólnie całej kadry jako zespołu. Później należy postudiować i wstawić odpowiednią ocenę, która nie może być mniejsza niż 9.
ME !
Analityka jest prostsza, jeśli można tak powiedzieć w ogóle, ale generalnie z pracą po obydwóch kierunkach nie ma większego problemu. A same studia są wymagające i jedne i drugie, także często są wymienne
18.03.2012
24.02.2012
somebody?
Chciałbym dostać sie na Analitykę Medyczną. Jest to moim zdaniem przyszlościowy kierunek, z racji rozwijający się koncernów farmaceutycznych. Może ktoś powiedzieć jak ciężko jest na tym kierunku? Słyszałem, że nieco łatwiej niż na farmacji, a później zarobki podobne. Ktoś coś wie ?
pabia
trudno się dostać na magisterke na połoznictwo?
16.02.2012
12.02.2012
chirurg
Oczywiście doceniam wszystkie panie, ale chciałbym dowiedzieć się szczegółów dotyczących chirurgii.. jak jest z praktykami zagranicznymi ?
kasiol
też polecam tą szkołę, moja koleżanka skończyła na UM położnictwo i pracuje teraz w prywatnej klinice za dobrą kasę ;)
10.02.2012
06.02.2012
Aza
Skończyłam w warszawskim medyku położnictwo. Studia wspominam szalenie miło. Dużo się tam nauczyłam co rzutuje na jakość mojej pracy. Jeśli myślicie poważnie o kierunkach medycznych to tylko na tej uczelni.
No.1
Zdecydowanie najlepszy medyk w kraju. Praktyki, wykładowcy, prestiż, praca - wszystko na tak ! Jestem absolwentem, ale byłem zadowolony już od pierwszego roku studiów. Porównując z innymi uczelniami ( byłem na Moście) naprawdę wypada najlepiej i najkorzystniej dla studenta !
30.01.2012
18.01.2012
Lilly
Chciałabym studiować położnictwo. Czy wiecie jak jest później z praktykami? Pracą?
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni