• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie

uczelnia publiczna, 00-246 Warszawa, ul. Miodowa 21 c, (+22) 831 95 97, chat@chat.edu.pl

Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie to publiczna ekumeniczna szkoła wyższa, funkcjonująca od 1954 roku. Rekrutacja jest tutaj prowadzona w ramach dwóch wydziałów: Nauk Społecznych oraz Teologii. Na pierwszym z nich studenci mogą wybrać takie kierunki jak pedagogika albo - ściślej - pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Uczelnia przygotowała także studia podyplomowe z kwalifikacji nauczycielskich oraz z organizacji i zarządzania oświatą.

Z kolei wydział teologiczny oferuje - jak sama nazwa wskazuje - kierunek teologia w kilku specjalnościach: teologia ewangelicka, prawosławna, starokatolicka, protestancka oraz tradycji wyznaniowych.

Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie szczyci się swoim ekumenicznym profilem kształcenia i pragnie kształcić przyszłych duchownych na potrzeby kościołów mniejszościowych w Polsce.


Ocena uczelni

7.00 / 10
157 głosów

Opinie (48)
Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie, ChAT Warszawa

Grazyna
czy ktos z absolwentow moze sie podzielic opinia na temat profesor Marzanny Kielar w roli promotora pracy magisterskiej?
22.10.2021
25.06.2021
Absolwent
Uczelnia świetna! Skończyłem tu dwa kierunki na poziomie studiów magisterskich. Ogromnym plusem jest możliwość pogodzenia studiowania z pełnoetatową pracą w szkole jako nauczyciel. Studia są stacjonarne, ale odbywaja się w wybrane dni w godzinach popołudniowych, a w razie problemów z godziną zajęć można porozumieć się wykładowcami. Grupy na zajęciach są niewielkie, indywidualne podejście do studenta. Kierunek pedagogika szczerze polecam na tej uczelni!
Janek
Uczelnia posiada świetną kadrę. Jeśli chodzi o teologię uważam, że prezentują najwyzszy poziom w kraju. Pedagogika również prowadzona jest na bardzo dobrym poziomie. Przez to, że jest to uczelnia kameralna, kadra koncentruje się na indywidualnym podejściu do studenta.
10.06.2021
04.10.2020
Majka
PRACA SOCJALNA Przecież zawsze istnieje możliwość zmiany promotora, można pisać u różnych wykładowców, dlaczego od razu rezygnować z dyplomu i tracić 3 lata???
Dominika
Jest coraz lepiej, studiowałam na studiach I stopnia, teraz jestem na II stopniu, widzę dobrą zmianę.
30.09.2020
28.09.2020
Praca Socjalna
Nie przypadłam do gustu Pani promotor, i nie przyjęła mi pracy licencjackie, więc przez nią nie przystąpiłam do obrony, 3 lata na marne stracine. NIE POLECAM.
jnjnjk
Czy na ChAT można studiować teologię dziennie, ale w trybie eksternistycznym lub podobnym? Z przyczyn zawodowych nie mam szans na studia dzienne. a niestacjonarnych od lat nie ma.
01.05.2020
18.09.2018
idą ku lepszemu
Widać starania po stronie uczelni jeśli chodzi o krok w kierunku nowoczesności, pójścia z duchem czasu, świadomości, że wizerunek w oczach nas - studentów to ważna sprawa, bo zwyczajnie to się opłaca. Jest nowa strona, jest Instagram i Fejs. Zobaczymy w jaką strone to pójdzie, oby w dobrą.
??? pedagogika
po lekturze opinii poniżej mam mocno mieszane odczucia .... ja dopiero za rok będę zdawać maturę i wybierać studia, ale już teraz rozglądam się za róznymi szkołami. wstukałam kierunek Pedagogika i w W-wie wyskoczyła mi m.in ta uczelnia. Czy mogliby się wypowiedzieć studenci kierunku Pedagogika: jakie są tutaj studia? czego się spodziewać? czy polecacie a może wskażenie inną szkołę? tylko szczerze poproszę, Inga
31.08.2018
29.09.2017
ooo
Jestem świeżo po obronie na której tylko dlatego że nie przypadłam do gustu przewodniczącemu komisji i jego koleżance, dano mi odczuć, że gdyby można było mnie oblać to by to zrobili, ale niestety średnia i bardzo dobra ocena pracy nie pozwoliły na to, jeśli będzie się podlizywać co ważniejszym wykładowcą to śmiało jak ktoś lubi wazelinę niech idzie, dla tych co chcą tylko papierek też niech idą, jestem po pedagogice i gdyby nie to, że mam kilka lat zawodu za sobą to z uczelni niczego bym nie wyniosła, w większości wykłady są na odczep się, często odwoływane, nieodrabiane, utrudniony kontakt z wykładowcami, bo często ich na uczelni nie ma, a na maile odpowiadają po przypomnieniu, kilku wykładowców jest ok z dużą wiedzą i praktyka, reszta jak już ktoś tu napisał dno i wodorosty, jak cię nie lubią dają odczuć, że robią łaskę a to przecież oni są dla nas nie my dla nich, smutne to jest
Ols
Zamierzam studiować pracę socjalną, czy dużo godzin spędza się na uczelni? Czy jest możliwość pogodzenia pracy ze studiowaniem na tej uczelni?
15.07.2017
02.06.2017
student
studia są bezpłatne nixk
Nixk
Hej zamierzam iść na kierunek praca socjalna, jak wygląda sprawa czesnego?
28.05.2017
03.05.2017
Robert
Uczelnia teologiczna dla ludzi myślących. Szukających Prawdy. Polecam też wydział pedagogiczny. Przyszłość polskiej pedagogiki religii.
Junek
Całkowity brak profesjonalizmu na tej uczelni. Zaściankowość i poczucie niedowartościowania profesorów względem innych uczelni. Ukryta ideologia gender i głęboki ateizm wśród profesorów, można by mnożyć wady, ale chyba wystarczy. Po prostu brak słów na tę uczelnie.
30.11.2016
19.11.2016
joasia
czy w tej szkole płaci się za studia? myślę o kierunku Pedagogika i chętnie na ten temat bym się więcej dwiedziała
student
ode mnie opinia pozytywna, i słowa obrony dla tej Placówki, choć mam świadomość, że są wśród studentów jednostki rozgoryczone, których wyobrażenia o uczelni teologicznej zderzyły się z prozą życia codziennego z wszystkimi jego niedoskonałościami, może jedyne zastrzeżeni do niektórych osób wykładających; więcej serca i zaangażowania dla nas, to się po prostu przełozy na całość edukacji.
02.09.2016
02.09.2016
Książki teologiczne Chat przydatne studentowi tej uczelni
Odsprzedam książki Patrologia ks. Franciszek Drączkowski, Teologia Nowego Testamentu Joachim Gnilka, Jahwe Bóg Izraela - Zarys starotestamentowej teologii Boga, Od samoświadomości do świadectwa wiary, Introdukcja do Nowego Testamentu Uglorz,, Św. Augustyn wyznania.
święty
W odpowiedzi przedszkolanka 24 droga Pani nie wiem o jakiej Pani mów uczelni wyrażając się tak pochlebnie o dziekanacie, ale na pewno to nie jest to dziekanat chat-u. Ludzie pracujący w dziekanacie są okropni, zarówno ja jak i moi koledzy i koleżanki chodziliśmy tam z duszą na ramieniu, gdyż byliśmy traktowani jak intruzi którzy zakłócają spokój pracujących tam ludzi. Nie ważne że to oni są dla nas, to studenci musieli znosić chamskie zachowania kierowane w ich kierunku.
02.09.2016
02.09.2016
święty
mmm szczerze odradzam studiowanie na tej uczelni, chyba że zależy Ci na papierku a nie na wiedzy. Jeśli chodzi o egzaminy to nie wiem co trzeba by było zrobić żeby ich nie zaliczyć, to nie medycyna. Poza tym władzom uczelni też zależy na studentach, więc egzaminy są wybitnie proste. Niektórzy profesorowie na studiach zaocznych nie robią w ogóle wykładów, a na semestr i koniec roku np. wszystkim wstawiają 5.
kandydat
Czy jest prawdą że poziom tutaj jest dość niski? Że nie trzeba się wiele wysilać i uczyć, aby zaliczyć?
02.09.2016
16.06.2015
mmm
Czy może ktoś napisać jak wyglądają egzaminy (sesja i obrona) na pedagogice? Czy ciężko jest zaliczać przedmioty? Czy dużo osób odpada w trakcie studiów? Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ rozważam podjęcie nauki na tej uczelni
minka
Skończyłam tą uczelnie i zdecydowanie nie polecam. Jeden wielki bałagan. przychodząc do pracy musiałam wszystkiego się uczyć. Na studiach nawet słowem nie było o KPA. Dodam tylko iż skończyłam studia na 5, wiec nie jestem studentka która była na samych 3 i ma pretensje. Przyjmują każdego, ale jeśli ktoś chce naprawdę coś się nauczyć to nie ma na co liczyć. Naprawdę nie polecam
10.09.2014
16.03.2014
marysia
CHAT to dobra uczelnia. właśnie jestem na 3 roku pracy socjalnej i powiem szczerze, że merytorycznie jestem bardzo dobrze przygotowana do pracy. poza tym podoba mi sie to indywidualne podejście do studenta, oraz to że wykładowcy rozumieją, iż studenty to też człowiek i musi pracować. Nigdy nie miałam z tym problemu. naprawde polecam. ps. na tej uczelni studiują różne wyznania, od żydów po muzułmanów i nigdy nie zdarzały sie przypadki nietolerancji.
Kandydat
Witam, moze mi ktoś napisać jak wyglada na tej uczelni życie studenckie? tzn czy są jakies juwenalia itp?
16.02.2014
15.11.2013
Gienek
Witam!!! Studiowałem na studiach doktoranckich i obroniłem na ChAT doktorat. Przyjaźnie, kameralnie. Mimo pewnych trudności związanych z organizacją polecam. Generalnie kadra nastawiona jest na jednostkę i chcą pomóc. Prof. Maciuszko niezastąpiony. Myślę, że każda uczelnia może dla ChATU takiego pozazdrościć.
JL
Atmosfera super to prawda. Łatwo się dostac ;) Najlepiej już wiedziec co się chce w życiu robic. Jezeli ktoś chce pracowac w kościele to polecam teologię,. Kierunek dla hobby-marnowanie się... Poza tym i tak nie wiadomo czy pracę się znajdzie, tak już w życiu bywa po każdej uczelni ...
09.10.2013
26.09.2013
Iza
ad. multi - uczysz się normalnych rzeczy zgodnych z kierunkiem tylko oprócz fakultetów takich jak wszędzie są możesz dodatkowo wybrać między innymi taki jak język hebrajski lub PŚ Starego Testamentu.
Iza
Skończyłam tą uczelnię i naprawdę bardzo ją polecam.Tam wykładowcy wczuwają się w to co robią i tłumaczą tak by studenci zrozumieli, a nie tak jak gdzie indziej na odpier. Skończyłam tam studia licencjackie i teraz idę na mgr. Nie żałuję, że sama wybrałam tą uczelnię i dalej chce w niej studiować.
26.09.2013
13.05.2013
Bluszcz
To szkola jedyna w swoim rodzaju, nie tylko w Polsce, ale też w Europie - państwowa, skupia ludzi z różnych kultur i tradycji. Jest mała, przytulna i życzliwa.
multi
zbyt wielu kierunków to oni tutaj nie mają,.. ;) swoją drogą , jestem ciekawa jacy ludzie się tam uczą i co nimi kieruje, że wybierają chrześcijańską szkołę. chyba, że taka nie różni się od innej państwowej uczelni? jestem strasznie ciekawa jak studiowanie tu wygląda "od kuchni"
19.03.2013
10.02.2013
bartekbartek
mam pytanie czy ciężko dostać się na kierunek : praca socjalna?
Kuba
Ja też nie wiem jak wygląda nauka, nie orientuje się ale wiem, że nie wybrałbym takiej uczelni!! jeszcze sam kierunek - teologia! po co się uczyć czegoś takiego?... mnie to nie zachęca ale rozumiem, że komuś może się podobać :)
05.02.2013
29.01.2013
klopsik
Czy chrześcijańska akademia różni się od takiej powiedzmy "publicznej"? Bo niby wszystko ok, kierunki takie, jakie mi się podobają ale sama nazwa mnie trochę zniechęca bo nie wiem czego mogę się spodziewać... :) jak się studiuje na takiej uczelni? :))
przedszkolanka24
A mi sie ta uczelnia bardzo podoba. Budynek jest kameralny uczelnia liczy niewiele osób. Nikt nie jest tu anonimowy. Masz z czymś problem wykładowcy i dziekanat służą ci pomocą. Jestem obecnie na I roku ped. resocjalizacyjnej ale zamierzam zmienić specjalizację na wczesnoszkolną , gdyż lubię dzieci ;) Także polecam tę uczelnię ;)
19.11.2012
23.07.2012
mk
co robić po teologii? pójść na studia magisterskie na kierunku gwarantującym dobra pracę:) wystarczy mieć dobrą średnią, a dostaniesz się chociażby na uw.
rebus
Chcę studiować teologię, ale co właściwie można robić po takich studiach? Wykładać na uczelni? Iść do seminarium? Oba rozwiązania mi nie odpowiadają, ale żeby podejmowac studia tylko dla zaspokojenia własnej ciekawości to też trochę przesada... Sam już nie wiem. Dostałem się, ale chyba zrezygnuję, bo nie widzę w tej tematyce dla siebie przyszłości.
22.07.2012
20.07.2012
Krop
Uczelnia bardzo przyjazna, ja jestem ateistką, tam nikt nie zmusza do wiary, po prostu na kierunkach pedagogicznych masz teologię, Stary Testament etc, jako przedmioty. Ja traktowałam to jako ciekawostkę. Ja studiując dziennie pracowałam 24h tygodniowo i normalnie się ucząc nie zakuwając, miałam średnią powyżej 4,5 na każdym semestrze. Wykładowcy w większości bardzo fajni. Polecam
yash
może dziwne pytanie, ale chciałbym wiedzieć. Jeśli nie jestem chrześcijaninem, tylko muzułmaninem to czy na tej uczelni jestem traktowany tak samo? rozumiem, że hasło "tolerancja" brzmi pięknie, ale rzadko kiedy tak jest. Proszę o szczerą odpowiedź
04.07.2012
17.05.2012
asken
Właściwie, to nic nie słychać o tej uczelni, nawet raporty jej nie uwzględniają.. Jaka jest wasza opinia ? Jakiś podstęp? Czy jest ktoś, kto na niej w ogóle studiuje i może cokolwiek powiedzieć?
chatczyk
Średnia ma się nijak do rzeczywistość na Chacie, zaręczam. Jeśli chodzi o kierunek, jak i ogólny profil uczelni, to nie znajdziesz lepszej w kraju, no tylko właśnie o czym mówię - nie pasuje Ci profil chrześcijański to się nie wybieraj, to dosyć istotna rzecz w tym wypadku
31.03.2012
21.03.2012
sartre
Chciałem się wybrać na tę uczelnię, ale po średniej wnioskuję, że chyba się wstrzymam, a na pewno to dogłębnie przemyślę..
kultywator
Wielość kultur i religii - tolerancja - ekumenizm. Świetne hasło, sprawdza się w stu procentach. Przez studia na CHATcie ( brzmi śmiesznie) zmieniłem zupełnie światopogląd i otworzyłem oczy. Relatywizm kulturowy to coś pięknego
18.03.2012
11.03.2012
mireno
Interesuje mnie tutaj pedagogika międzykulturowa, czy ktoś ma informacje na ten temat? Brzmi ładnie,ale jak to się przekłada na praktykę? Wydaje mi się, że to może być ciekawy kierunek. Zawsze chciałem współpracować z młodzieżą, niezależnie od jej kultury..
jkl
Wydaje mi się, że to dobra, humanitarna uczelnia, której tytuł absolwenta zobowiązuje do pomocy ludziom na każdej płaszczyźnie życia - naszego i ich.
24.02.2012
12.02.2012
nonchadecja
Wszystko w duchu chadeckim, trochę przestarzały model według mnie
tezjusz
Poziom całkiem niezły, najgorsza biurokracja i zlewanie studentów
25.01.2012
18.01.2012
Ciri
poproszę o opinię nt. pracy socjalnej