• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej - Curie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 03-204 Warszawa, ul. Łabiszyńska 25, (+22) 814 50 57,

Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej-Curie została założona w marcu 1997 roku. Na początku swojej działalności prowadziła studia pierwszego stopnia na kierunku ekonomia.

Z czasem oferta edukacyjna była poszerzana. Obecnie dostępne są jednolite studia magisterskie na kierunku lekarskim oraz studia I i II stopnia na kierunkach takich jak kosmetologia, ratownictwo medyczne czy pielęgniarstwo. Szkoła posiada bibliotekę, która udostępnia studentom książki przewidziane programami studiów oraz księgozbiór pomocniczy. Dysponuje również wygodną czytelnią. Misją Uczelni Medycznej im. Marii Skłodowskiej-Curie jest prowadzenie kształcenia na najwyższym poziomie, opartego na rzeczowych dowodach oraz uczestnictwo w rozwoju społecznym i gospodarczym.

Sprawdź pełną ofertę edukacyjną i dowiedz się więcej o warunkach rekrutacji.


Ocena uczelni

5.46 / 10
197 głosów

Opinie (364)
Uczelnia Medyczna im. Marii Skłodowskiej - Curie, UMMSC

Bikoz
Po dwóch miesiącach studiowania na lekarskim zmieniam zdanie o tej uczelni. Poziom jest bardzo wysoki. Prowadzący bardzo wymagający! Sale dobrze wyposażone, chociaż przydałby się wyciąg. Jeśli chodzi o anatomię to zależy do kogo się trafi- jedni bardziej, drudzy mniej wymagający. Niestety odpytka całe 2.5 h… z histologii cisną bardzo! Parazyty, fizyka czy biologia molek. tez sporo nauki. Do tego sporo zapychaczy jak łacina, czy technologie informatyczne. Uczelnia się rozbudowuje, jest tez bufet od tego roku. Wykładowcy z WUM, Uksw i UW. Mogliby chociaż troszkę odpuścić, bo strasznie stresujące te studia są niestety. Jeśli ktoś myśli ze na prywatnej nie trzeba się uczyć, to się mocno zdziwi!
27.11.2022
23.10.2022
PrawdaWoczyKole
Wpis Janiela tak jak najbardziej prestiżowa uczelnia. Kłamstwa. Kto mógłby w 2 tygodnie tak dokładnie poznać uczelnie. Sami se to piszą
Janiela
Dziwię się jak ktoś wystawia negatywne opinie bez zgłębienia tematu. Uczelnia ma bardzo dobra kadrę, proszę zajrzeć na Plany zajęć, część profesorów z WUM, pozostali również zatrudnieni adekwatnie do prowadzonych przedmiotów. Rektor tej uczelni to były Rektor WUM doskonale wie jak Zarządzać, jest niesamowicie mądrym i ambitnym człowiekiem.. Podjęli współpracę z Uniwersytetem w Nowej Gwinei. Mają swoją bazę dydaktyczną, Szpital w Wieliszewie dodatkowo podpisali umowę ze Szpitalem Brodnickim, budują kolejny własny szpital. Opłaty korzystniejsze niż na niestacjonarnych w innych publicznych i niepublicznych Uniwersytetach Medycznych. Moim zdaniem za parę lat to będzie jedna z najbardziej prestiżowych prywatnych Uczelni Medycznych. Przeanalizujcie sobie inne, spoczywają na laurach. Studiuje się z pewnością w milszej, nie dobijającej psychicznie, jak na innych uczelniach atmosferze. Wiedza musi być taka sama, aby zdać egzamin lekarski, więc uważam, że warto ZAUFAĆ, moim zdaniem nie zawiedziecie się. Tylko dzięki ciężkiej pracy wykładowców i studentów tej uczelni zyska ona prestiż, a uważam, że tak będzie. Jest i będzie ciężko zostaje mniej niż połowa, ale z pewnością student nie będzie psychicznie wykańczany. POLECAM !!! Nikt tak nie pisze bo boją się konkurencji, ale jak komuś niewiele punktów brakuje nie porzucajcie marzeń!!!
20.10.2022
18.10.2022
studentka
Chciałabym powiedzieć, że zajęcia 4h z Panem Holendrem to jest nieporozumieniem.
Margo
Z takiej przyczyny, że uczelnia nie ma się czym chwalić najwidoczniej 🙄
13.10.2022
11.10.2022
Beti
Na innych uczelniach progi są powszechnie znane. Na tej, z jakiejś przyczyny, nie…
Beti
Bardzo proszę niech ktoś ostatno przyjęty napisze anonimowo ile miał punktów. Chodzi o lekarski
10.10.2022
27.09.2022
K
Studia magisterskie na kierunku kosmetologia - bardzo proszę o opinie osób, które studiowały na tym kierunku
martines
Pierwszaki 1 roku lekarskiego,czy możecie dodać Martynę Kowalską do grupki na fb i mess? :D z gory dziekujee!
26.09.2022
26.09.2022
Chaos
Studiuję tu trzeci kierunek. Uczelnia skręca w bardzo złą stronę. Nie wiadomo co będzie
Antoni
Link już działa, dziękuje
24.09.2022
23.09.2022
.
przyjąłby ktoś do grupki na fb?;p
Jest
No nie wiem dlaczego nie działa! Skopiować i wkleić sobie np. do messengera i wysłać do siebie https://www.facebook.com/groups/622874532691001 Dostaliście się na medycynę, a odpalić linka nie umiecie? ;)
22.09.2022
22.09.2022
Kzz
Moge prosić o opinie na temat pielęgniarstwa II stopnia niestacjonarnego?
martines
nie mogę dołączyć;( dodałby ktoś? Martyna Kowalska na fb:)
22.09.2022
22.09.2022
Antoni
Link nie działa
jest
https://www.facebook.com.groups/622874532691001 najlepiej to skopiować i wysłać do siebie. może jest też jakiś inny sposób, bo po skopiowaniu i wklejeniu w przeglądarkę się nie otwiera
22.09.2022
22.09.2022
jest
https://www.facebook.com.groups/622874532691001
martines
jest jakaś grupka na messengerze na lekarski 2022?
21.09.2022
21.09.2022
Antoni
Możecie dodać Antoni Wasilewski do grupy na lekarski 2022
Do "J"
"Najbardziej prestiżowa uczelnia w kraju" (śmiechu warte) nie przyjęła 100 osób mimo zapewnień a mogli otworzyć niestacjonarne
20.09.2022
20.09.2022
Klara
Do J Tego nie wiadomo, bo nie wiemy ilu bylo chętnych (na bank ponad 200), wiemy ze ministerstwo przyznało 200 miejsc, a rektor w ostatniej chwili zdecydował, ze przyjmie tylko 150, chociaż co innego mówił na drzwiach otwartych. Chyba chce zrobić sobie renomę kosztem kandydatów. Ze już nie tak łatwo się dostać…
J
Ile osób w tym roku nie przyjęli na lekarski?
20.09.2022
18.09.2022
Aga
Do Zosia nie było listy rezerwowej bo nie mieli tylu chętnych. Wszyscy się dostali z pierwszej listy.
Skandal!
Klara ma rację. 50 kandydatów zostało z niczym.
18.09.2022
17.09.2022
Zosia
Czy wie ktoś jak bylo w poprzednim roku na lekarskim jesli chodzi o liste rezerwowa? Ile osob zrezygnowalo ktore sie dostalo w tamtym roku moze ktos wie???
Jak tak można!
Nie dość że wyniki są na ostatnią chwile, to jeszcze rektor sobie w ostatniej chwili zdecydował, że nie przyjmie 50 osób mimo iż dostał 200 miejsc z ministerstwa.
16.09.2022
16.09.2022
Klara
Na drzwiach otwartych obiecywali że przyjmą wszystkich w ramach limitu przyznanego- nieważne czy pod nazwą stacjonarny, czy niestacjonarne czuję się OSZUKANA!!!
zawiedziona
uczelnia postanowiła nie przyjmować na studia niestacjonarne. kłamstwa w reklamach
14.09.2022
14.09.2022
Ania
Jak znalezc grupe na fb? Lekarski 2022.nie moge znalezc by dolaczyc.
lekarski
Do Pani Małgorzaty, fajnie się wypowiadać na jakiś temat o którym się wie całe 0. Ja jak skończę tu lekarski to na pewno nie przyjmę takiego pacjenta jak Pani, który zamiast patrzeć na umiejętności lekarza, patrzy na to jaką uczelnie skończył. Pozdrawiam serdecznie ;)
12.09.2022
10.09.2022
Małgorzata
Po co robicie ten lekarski na tej uczelni? Niczego nie nauczycie się. Ani ja ani moja rodzina, znajomi nie przyjdziemy do takich lekarzy, którzy skończą tą beznadziejną uczelnie.
Oskar
@roj, ja nie polecam tej szkoły. Wykładowcy nie mają szacunku do studentów, a w końcu płacisz im pieniądze :) Dawna: Uczelnia Warszawska, nie mogę patrzeć jak uczelnia zdziera pieniądze z studentów
10.09.2022
02.09.2022
p.
wiktoria, nikt na to nie patrzy :) ważna jest po prostu skończona szkoła i LEK
roj
dzien dobry proszę powiedzcie jak jest z anatomią , bardzo ciężko? i czy wykładowcy poniżają studentów?
01.09.2022
01.09.2022
Kandydat
Wiktoria z takimi wątpliwościami idź na wum i nie rób nam konkurencji
Wiktoria
Wie ktoś może jak potem pracodawca patrzy na skończenie lekarskiego na tej uczelni? Czy w ogóle patrzy? Rodzaj skończonej uczelni czy LEK?
31.08.2022
26.08.2022
XD
Uczelnia przereklamowana i pusta wewnątrz. Nie polecam
Aśka
Nati dodałam cie, wejdź w folder inne i zakładkę spam
24.08.2022
23.08.2022
Nati
Pierwszaki 1 roku lekarskiego,czy możecie dodać Natalie Pietrzyk do grupki na mesie,bo nie mogę znezc grupki na fb.
Nati
Jak nazywa sie grupka na mesengerze na kierunek lekarski 2022?
23.08.2022
17.08.2022
Dobry
Przerost formy nad treścią
Ratmed
Reklamują się jako najbardziej prestiżowa uczelnia w polsce. Jako absolwentka uważam, że ta uczelnia puka od spodu dna . Nie ma sprzętu , chaos i nie warto tracić pieniędzy
14.08.2022
13.08.2022
Kandydat
Uczelni która życzy sobie 16000 za pielęgniarstwo, ratownictwo i lekarski. Śmiech na sali
:)
pewnie masz w folderze "inne" lub "spam" na messengerze
10.08.2022
09.08.2022
Magda
Hejj, nie mogę znaleść grupy😞
Dominika
Hejka utworzyłam grupę na Messenger i dodałam wszystkie osoby z grupy FB. Jeśli ktoś zna innych kandydatów dodawajcie śmiało. Nazwa grupy Lekarski UM MSC 2022 kandydaci. Pozdrawiam Dominika
08.08.2022
08.08.2022
Olek
Doma załóż prosze
.
dominika fajnie jakbyś założyła ;)
07.08.2022
06.08.2022
Jacek
aa załóż i dodaj wszystkich z grupy
Dominika
aa jak coś mogę założyć jeśli jeszcze takiej nie ma ;) Pozdrawiam
05.08.2022
04.08.2022
aa
może załóżmy wspólna grupke na mess🙂
Dominika
Do 1 Ja mogę się poznać/popisać ;) Pozdrawiam
04.08.2022
03.08.2022
m
kandydaci na medycynę ile macie punktów?
marta
Jaki jest próg na lekarski?
03.08.2022
02.08.2022
1
chce ktoś się bliżej poznać z grupki 😬😬w sensie popisać itp
Kate
Są jakieś pierwsze listy przyjęć czy wszystko dopiero pod koniec września ?
02.08.2022
01.08.2022
Sam
https://www.facebook.com/groups/438972624823853/?ref=share_group_link Link ;)
Hiro
Sam podeslij link, bo nie da sie wyszukac tej grupy.
31.07.2022
31.07.2022
Sam
UM MSC lekarski chętni 2022/2023 Nazwa grupy na fb ;) dodajcie się ☺️
Mm
Macie jakieś informacje odnośnie anatomii na lekarskim? Gdzie najlepiej szukać mieszkania?
31.07.2022
28.07.2022
pat
ja idę na lekarski, niech ktoś utworzy może jakaś grupę na fb i da tu znać
Sam
Czy jest jakaś grupa na np FB osób chętnych na kierunek lekarski w tym roku?
28.07.2022
27.07.2022
Magda
Szukam osoby, które są chętne na lekarski🥰
Wisnia
Czy żebrała się już jakaś grupa osób które są chętne na lekarski w tym roku? Jeśli tak to gdzie was szukać?
26.07.2022
16.07.2022
Mamamaturzystki2021
Dzień dobry. Ktoś w komentarzu wspomniał Pana Henryka Goworka. Jest to najcudowniejsza osoba na jaką trafiłam. Moja córka od małego dziecka marzyła o studiowaniu medycyny , ale niestety nie napisała satysfakcjonująco matury. Była bardzo załamana . Uczelnia Medyczna była ostatnim wyborem, bo nie wiedziałyśmy czego się spodziewać po nowej małej i nieznanej prywatnej uczelni . Wtedy spotkałyśmy Pana Henryka który ze spokojem opowiedział o medycynie na Curie-Skłodowskiej i córka zdecydowała się złożyć dokumenty. Wiadomo - okres rekrutacji był bardzo stresujący a Pan Henryk nieprzerwanie ze spokojem powtarzał, że wszystko jest na dobrej drodze i córka się dostanie . Dzisiaj moja córka odbywa praktyki po pierwszym roku, uwierzyła w siebie i spełnienie swoich marzeń. Zdała sesję w pierwszym terminie. Wszystko , o czym Pan Henryk mówił sprawdziło się. Na kierunku nie ma nagonki, a wykładowcy są prostudentcy. Oczywiście , że niektórzy się kłócą, ale na taki kierunek idzie się po wiedzę, a nie afery i wcale nie najtrudniej się dostać. Pozdrawiam serdecznie i polecam Uczelnię Medyczną całym sercem
.
maria, chyba ci się uczelnie pomyliły XD
16.07.2022
15.07.2022
Maria
Tomasz na ta uczelnie to trudniej się dostać niż na Jagieloński. nie polecam nie dość ze trzeba płacić to jeszcze wymagają niewiadomo jakich wyników. Myślą, że są wumem!!!
Tomasz
Z jakimi wynikami na maturze można się dostać na kierunek lekarski
13.07.2022
13.07.2022
Kuba
Co osoba - to opinia. Niemniej jednak jeśli jest ktoś chętny, macie jakieś pytania, to zapraszam do kontaktu poprzez Fb - Jakub Hopek-Sokal.
Asia
Hej,ja też jestem chętna na kierunek lekarski.
12.07.2022
12.07.2022
ola
generalnie, kierunek dla ambitnych i chetnych pracowac. jesli myslicie ze kupicie sobie dyplom, mylicie sie. kierunek jest nowy, obecnie rekrutuje sie 3 rocznik. czy polecam-tak. daje sie mozliwosc osoba ktorym sie noga powinela na maturze a maja smykałkę do tego zawodu. gdyby nie mozliwosc studiowania na tej uczelni za 4,5 lat nie byloby serio dobrych lekarzy. zobaczycie, ze bedziemy trzymac poziom na rynku pracy. LEK i tak kazdy pisze taki sam. pozdrawiam
Kuba
Cześć. Ja jestem chętny na kierunek lekarski. Zapraszam do kontaktu.
12.07.2022
11.07.2022
Dawid
Lekarzy jest za mało. Dobrze, że jest alternatywa dla WUMu.
anna
Kierunek dla hobbystów...już ktoś tak zresztą pisał.....co zakręt lekarz za kilka lat
06.07.2022
05.07.2022
Tomasz
Jakie są progi punktowe na kierunek lekarski
Rokit
Pewne osoby patologicznie kłamią i skłócają ze sobą ludzi. Cała historia
01.07.2022
01.07.2022
Lekarka
Henryk Goworek jest najbardziej znanym studentem lekarskiego . Odpisuje na Fb i Insta . Jest bardzo otwarty
p
czy są jacyś chętni na lekarski w tym roku? gdzie można kogoś poznać? zgłoście się
01.07.2022
30.06.2022
hmm
@lelek jakie dramy?
lelek
takie dramy na lek ze mozna byloby tam nagrac jakis odcinek paradokumentu w stylu ukryta prawda
30.06.2022
28.06.2022
Oli
StLek Dlaczego dramy na lekarskim, możesz coś więcej napisać
Kowal123
Jak jest na lekarskim ? Ktoś się wypowie ? Polecacie? Dużo nauki ?
24.06.2022
23.06.2022
StLek
Na lekarskim cały czas awantury i dramy. Ja bym się zastanowiła czy tu przyjść jeszcze raz. Ludzie boją się do siebie odezwać
Kandydatka
Ja trochę nie rozumiem dlaczego osoby w wieku moich rodziców miałyby przeszkadzać z MOJEJ edukacji... Przychodzą na zajęcia z balkonikami? Będę się potykać o ich stojaki do kroplówek? ;) Bo jak nie, to dla mnie luz. Studia to nie liceum, gdzie ci zrobią sprawdzian i podetkną podręcznik pod nos. Jak się chcesz nauczyć, to nikt Ci nie zabroni. A na WUMie wcale tak różowo nie jest.
21.06.2022
13.06.2022
Trochę narzekania
Studiuje na 1 roku leku i moim zdaniem to co jest na tej uczelni to kosmos w porównaniu do innych. większość osób mogłoby być moimi rodzicami. Wiem ze prywatna uczelnia rządzi się swoimi prawami ale prawda jest taka ze tu są nawet osoby bez matury z biol i chem. Inna wada to fakt ze jesteśmy ,,rzadko sprawdzani’’ z anatomii. Później przychodzi sesja i płacz. U nas nie ma czegoś takiego jak kolokwium z osteologii czy klatki piersiowej. Jak się nauczysz tak masz, nie jesteśmy często ,,sprawdzani’’ w porównaniu ze studentami WUM wiec każdy jest zdatny na samomobilizacje. Jednak uważam ze lepiej studiować tu niż próbować poprawiać maturę albo iść na nieinteresujący nas kierunek.
MG
Jak ktoś myśli, że będzie łatwo bo płaci, to jest w błędzie. Nauki baaaardzo dużo, wykładowcy różni, mniej lub bardziej zaangażowani. Jak dla mnie przydałoby się więcej anatomii na pierwszym roku, bo to jednak najważniejszy przedmiot. Zajęcia na al. Solidarności mamy z bardzo fajną, ale wymagającą doktor. Polecam lekarski, ale uprzedzam, ze lekko nie będzie.
21.05.2022
18.05.2022
Oo
Zenek Bzdura , nie pisz chłopie jak sie nie znasz. W 2018 r. Na 1000osob przysługiwało 2.5 lekarza to najgorszy wynik w Europie A społeczeństwo się starzeje więc nie popisuj się chłopie swoją głupota
zenek
Studia bez przyszłości. Za około 5-10 lat będzie taka masa lekarzy, że stawki groszowe. Raczej studia dla hobby. Jeśli ktoś ma 40 lat i chce sobie zostać lekarzem to OK, ale dla młodych to nie będzie żadnych perspektyw za te 6 lat studiów
17.05.2022
24.04.2022
Kandydat
Robią spotkanie otwarte https://www.facebook.com/events/1142561749896512/?ref=newsfeed
Aga
Czy może ktoś podzielić się opinią na temat pielęgniarstwa i kierunku lekarskiego? Pozdrawiam
02.04.2022
25.03.2022
Anon
W mojej ocenie kierunek ratownictwo medyczne jest mega, chyba najlepsze studia w życiu. Jest trudno, jak to na medycynie, ale musicie uzbroić się w cierpliwość. Organizacja trochę gorzej, często wykłady bywają odwołane, ale tak już czasem bywa. Oby zdalne trwały jak najdłużej, bo to naprawdę bardzo pomaga
Nie
Atmosfera na lekarskim nie do zniesienia. Nie polecam. Wykładowyc spoko, studenci nie
21.03.2022
18.03.2022
Kandydat na med
Witam, Miałbym pytanie dotyczące oplat na studiach kierunek lekarski, ktoś tutaj wspomniał o stypendium, czy wiadomo na czym to polega ? Wedle informacji które znalazłem na stronie Uczelni Med jest podana kwota za studia 16 tys za semestr ,czy to jest jakieś stypendium pokrywające czesc tych styudiow ?
Kuba
chciałem się zapytać jak wygląda kierunek ratownictwo medyczne na tej uczelni i jaki jest poziom wykładów
11.03.2022
08.03.2022
Ty
Studiują osoby 27a nawet starsze u mnie w grupie są osoby nawet40plus sporo pielęgniarek i ratowników, anatomia szczegolowa szczególnie na prosektorium, w pierwszym terminie szpilki zdało kilka osób, prof. Jest bardzo wymagajacy
Kasia
Podbijam pytanie Ewa, 27 lat Czy są tutaj studenci, którzy mogliby opisać dokładniej jaka panuje na zajęciach atmosfera? Ciekawi mnie też ile osób jest na roku i w poszczególnych grupach, ile zazwyczaj godz. dziennie trwają zajęcia, czy oprócz studiów ma się czas na życie prywatne, czy codziennie trzeba się uczyć na kolejne zajęcia, czy wykłady są obowiązkowe no i przede wszystkim w jakim wieku są studenci - czy studiują też osoby w wieku 25-30 lat?
07.03.2022
07.03.2022
Kais
Podbijam pytanie dylematy Czy na anatomii wymagają każdego szczególiku, a szpilki wpijają w drobiazgi? Czy jest pogoń, że nie wyjdziesz jeszcze z zaliczenia ręki (mimo, ze się uczysz dniami i nocami), a tu już klatka i brzuch godni? Jakim systemem idzie anatomia, kosci i potem reszta, czy cała np kończyna w tym kości? Jak z histo i biologią molekularną? dużo fizyki i chemii? ilu wypuścili absolwentów? Od kiedy chodzi lek na tej uczelni? Na jakiej ulicy jest najwięcej zajęć?
dylematy
czy są szpilki z anatomii i wejsciówki?
21.02.2022
19.02.2022
Do ccc
Prawda
Ccc
Czy to prawda, ze nie można uczestniczyć w zajęciach bez pełnych szczepień przeciw COVID?
18.02.2022
18.02.2022
Kosmetologia 2 stopień
Magisterskie zaoczne kosmetologia - czy ktoś może podzielić się opinia? Polecacie ?
d
Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat pielęgniarstwa, warto iść na tą uczelnie?
18.02.2022
17.02.2022
Tomasz
Czy trzeba mieć dużą wiedzę z chemii na początek , ponieważ nie zdawałem jej na maturze i nie mam dużej wiedzy z tego przedmiotu
Lekstudy
Matmy nie ma na medycynie ale to nie prawda ze w pierwszym terminie zdała ponad połowa
16.02.2022
16.02.2022
1rokLek
Nie wiem skąd te liczby. Jestem studentką I roku lek i w pierwszym terminie zdała ponad połowa
Lekarz
Prosektorium musisz dojechać sama do Wieliszewa, na anatomii jest dość ciężko pierwszy termin zdało tylko 20% a drugi 5% reszta podchodzi do ostatniego terminu w przyszłym tygodniu.
15.02.2022
13.02.2022
dylematy
Czy na anatomii wymagają każdego szczególiku, a szpilki wpijają w drobiazgi? Czy jest pogoń, że nie wyjdziesz jeszcze z zaliczenia ręki (mimo, ze się uczysz dniami i nocami), a tu już klatka i brzuch godni? Jakim systemem idzie anatomia, kosci i potem reszta, czy cała np kończyna w tym kości? Jak z histo i biologią molekularną? dużo fizyki i chemii? ilu wypuścili absolwentów? Od kiedy chodzi lek na tej uczelni? Na jakiej ulicy jest najwięcej zajęć?
Asia
Jakie są przedmioty na 1 roku lek?
12.02.2022
10.02.2022
Lekstudy
W tym roku przyjęli wszystkich, nie było progu, ale trochę się wykruszyło osób
Michał
Jakie są progi na kierunek lekarski
09.02.2022
07.02.2022
studentlekarski
Jestem studentką lekarskiego, osobiście uważam, że większość osób wypowiadająca się tutaj o złym prowadzeniu zajęć itp, raczej nigdy nie miała styczności z wykładowcami. Większość wykładowców jest z wumu, każdy prowadzi zajęcia bardzo sumiennie, jest dużo wejściówek, szpilki na prosektorium po każdych zajęciach. Jeśli ktoś myśli, że zapłaci i będzie lekarzem to jest w dużym błędzie;))
Ewa, 27 lat
Czy są tutaj studenci, którzy mogliby opisać dokładniej jaka panuje na zajęciach atmosfera? Ciekawi mnie też ile osób jest na roku i w poszczególnych grupach, ile zazwyczaj godz. dziennie trwają zajęcia, czy oprócz studiów ma się czas na życie prywatne, czy codziennie trzeba się uczyć na kolejne zajęcia, czy wykłady są obowiązkowe no i przede wszystkim w jakim wieku są studenci - czy studiują też osoby w wieku 25-30 lat?
06.02.2022
03.02.2022
nat
Proszę o informacje o rekrutację na kierunek lekarski. Jak wyglądają progi punktowe, czy może tak jak na inne kierunki kolejność zgłoszeń?
N
Na kosmeto zaczęły się coś dziać odkąd zmieniła się koordynatorka. Pani odpowiada na Facebooku na pytania https://www.facebook.com/kosmetologiauczelniawarszawa/
28.01.2022
26.01.2022
Pola
Kosmetologia - nie polecam. Bałagan, zajęcia odwoływane, słabej jakości. Niczego się nie nauczycie.
OdpDoNikosia
w prosektorium jest bardzo czysto, preparaty i zwłoki są dość świeże i wszystko dobrze na nich widać. Technicy są przesympatyczni i z kontaktem
25.01.2022
25.01.2022
Ola
Uprzejmie proszę o informacje dotyczące kosmetologii! :)
Adrian
Jakie sa progi na psychologie?
24.01.2022
21.12.2021
Nikoś
Co możecie powiedzieć na temat preparatów, zwłok i obsługi prosektorium???
realista
Bajdurzysz, Student.
21.12.2021
20.12.2021
Student
Studiuje medycynę tutaj, i w porównaniu do brata który studiował na CMUJ, uważam ze to fajna uczelnia by sobie zgarnac dyplom lekarza. Czy warta pieniędzy ? Ogólnie jeśli nie planujecie pracować w ochronie zdrowia a mieć dyplom lekarza do celów biznesowych to bardzo dobrze wydane pieniądze. W Polsce będzie nadmiar lekarzy za 15 lat wiec stawki będą groszowe w szpitalach a rozszczenioosc pacjentów ogromna. Jeden błąd i tracicie dorobek życia. Polecam jeśli chcecie wykorzystać tytuł do pracy w biznesie.
Student
Jest bardzo ciężko, anatomia odpytywanie, każde zajęcia szpilki, histologia wejściówki, biochemią zaczyna się w drugim semestrze 1roku i również jest ciężko prowadzący bardzo wymagający. Około 30osob już zrezygnowalo samych. Jakaś cześć pewnie odpadnie po seaji
19.12.2021
17.12.2021
Leek
Justyna, to wszystko zależy od człowieka. Ludzie u nas często myślą, że dostaną dokument za ładny uśmiech a tak nie jest
Maciek
Jest tu może ktoś z ratownictwa? Jak tam z organizacją i poziomem zajęć?
17.12.2021
16.12.2021
Justyna
Czy mogę prosić więcej informacji na temat kierunku lekarskiego? Jak wyglądają zajęcia ? Czy jest bardzo ciężko? Czy dużo wejściówek? Jak wygląda anatomia? Czy szkoła jest dobrze wyposażona? Czy biochemia na drugim roku jest bardzo ciężka? Pozdrawiam
Lek
Jest bardzo ciężko zwłaszcza jak ktoś zdawał maturę kilka lat temu.... już trochę zrezygnowało
11.12.2021
01.12.2021
Rata
To Sa zarty , wymagaja szczepien do nauki online. Za Kazdym razem jakies zajecia odwolane , w salach burdel nic nie mozna znalezc. Ta uczelnia to kpina Teraz Tylko czekac az odwolaja zajecia z powodu pandemii .
Vivi
Jak wygląda magisterka z kosmetologii na tej uczelni? Warto tu iść?
30.11.2021
23.11.2021
Lek
Nie ma rekrutacji w chwili obecnej kolejna na rok2022
Lekarski2
@Picollo nie ma szans startuj w nastepnym naborze
22.11.2021
20.11.2021
Picollo
Jak przyjęli wszystkich? Ciekaw jestem czy jest szansa jeszcze dołączyć na lekarski i odrobić miesięczne zaległości. Jak uważacie?
Lekarski
Poziom. Jest wysoki, sporo ludzi rezygnuje z lekarskiego.slabsi pewnie też odpada po sesji. Cześć wykładowców jest z Wumu. Są wejściówki, wyjscowki, prawie z każdego przedmiotu.
18.11.2021
14.11.2021
W9ur
W tym roku przyjęli wszystkich
Mila
Ciężko się dostać na lekarski?
09.11.2021
27.10.2021
Studentka
Tak. Można było się tak zapisać. Ja tam jestem zadowolona z poziomu zajęć. Jeżeli myślicie że płacicie to wymagacie, jesteście w błędzie
Ola
Nie polecam. Niczego się tu nie nauczycie. Studiuje tu więc wiem niestety
27.10.2021
26.10.2021
Hm?
A jak pielęgniarstwo magisterskie? Chodza plotkki ze można było przyjść w kilka osób i zapisać się do jednej grupy
Jan
Tak ten Pan z rekrutacji to miły i kompetentny
17.10.2021
13.10.2021
Karola
Chłodne przyjęcie w dziekanacie ale wiadomo że panie są przeciążone. Szkoda że nie ma już pana z rekrutacji. Bardzo pomocny człowiek i z kontaktem
pigułka
Maciek nie ma. Było spotkanie informacyjne i dogadaliśmy wszystko . podejście bardzo ludzkie i empatyczne
03.10.2021
29.09.2021
Maciek
Jak z organizacją na pielęgniarstwie? Nie ma bałaganu?
Bercia
Pielegniarstwo 2 stopnia zaocznie jakas grupa fb ?
29.09.2021
27.09.2021
Wika
Ja się dostałam na pielęgniarstwo zaoczne :)
Wika
Ja dostałam się na zaoczne pielęgniarstwo
27.09.2021
25.09.2021
Xyz
Hejka są tu osoby z pielęgniarstwa pierwszy rok ? Może jakaś grupa na fb ? Byłoby nam się lepiej komunikować :) odezwijcie się na maja0.001@wp.pl
Ada
Czy ktoś dostał się na pielęgniarstwo zaoczne ?
25.09.2021
23.09.2021
Student
Ja złożyłem papiery, ale jednak rezygnuje, po tym jak zobaczalyem co się dzieje w dziekanacie i w ogole co to za uczelnia. Odradzam serdecznie. Polecam każdemu żeby przed pójściem na studia na tej uczelni zobaczył salę w których będzie się kształcil za własne pieniądze. Brak jakiegokolwiek przygotowania ze strony uczelni do prowadzenia m. In kierunków medycznych
student
Czy trudniej jest znaleźć pracę jako lekarz po prywatnej szkole niż publicznej?
23.09.2021
21.09.2021
Kamil
Nie polecam studiować tu niczego. Uczelnia zmieniła tylko nazwę, jest to zwykły biznes a nie uczelnia
Kandydat
Nie polecam uczelni, zmarnowanie czasu i pieniędzy.
21.09.2021
18.09.2021
Sandra
Czesc jest jakaś grupa dla osob które wybierają się na lekarski?
lek
Po co chcesz poprawić maturę? Weźmiesz stypendium i studiujesz za free
17.09.2021
13.09.2021
Ciekawa
Czy ktoś może opisać kosmetologię jak wyglada licencjat i magister ?
Xyz
Czesc, powiedzcie mi jak tam jest? Jak wyglada zdawalność, podejście do studenta? Przymierzam się na lekarski, bo chce poprawić mature a jednocześnie nie chce tracić roku. Proszę o szczere wypowiedzi
12.09.2021
12.09.2021
Maryśka
Hej hej ktoś z lekarskiego tu jest?
Odp
A po co chcesz się przenosić?
09.09.2021
09.09.2021
Omega
Z żadnej niepublicznej nie da się przenieść na publiczną....czyli ani z Warszawy ani z Zabrza ani Krakowa. Nie chodzi tu o sylabusy, a o to że ten system tak działa. Co do poprawy matury to w przyszłym roku będą już te stypendia ( w tym roku to mało prawdopodobne gdyż nawet sejm tym się nie zajął) więc będzie dużo eyzszacpunktacja na niestacjo publiczne
Token97
Nie ma szans przeniesienia sie na publiczna, specjalnie sa roznice programowe i inaczej ulozony rok. Ta uczelnia nawet sylabusu nie ma. Juz lepiej poprawic mature i nie isc w tym roku
09.09.2021
08.09.2021
Xddd
Czesc jak wyglada przeniesienie się z tej uczelni po roku na publiczne studia stacjonarne? Help serio
Aa
Proszę info o kierunku lekarskim
07.09.2021
01.09.2021
Odka
Zaraz zaraz czyli jest tam tak ciężko? Nie rozumiem. Przecież to prywatna uczelnia. Czy wy trochę nie przesadzacie? Ze niby aż tak ciężko
Nina
Jak kosmetologia 2 stopnia?
30.08.2021
26.08.2021
Zainteresowany
Czy może ktoś napisać jak jest na lekarskim? Jaka panuje atmosfera? Czy bardzo trudno się utrzymać?
Ania
Czy powstała jakaś grupa zainteresowanych kierunkiem lekarskim 2021/22
18.08.2021
17.08.2021
Wilk
Przy zapisie każdy musiał kiedyś oświadczyć iż zapoznał się i zgadza z ich statutem oraz regulaminem. Zgodzić się bez zapoznania się to lekkomyślność. Zapoznawszy się znałabyś odpowiedzi na swoje pytania. Masz tam konkretne zapisy, do kiedy mają termin wystawienia konkretnych informacji. Ale zazwyczaj wyrabiali się. Często pojawiało się info o 23 z minutami dnia z deadlinem. Nawiasem. Nie zdziw się gdybyś dobrze napisała egzamin a nie zaliczył Ci jakiś wykładowca, który będzie oceniał prócz wiedzy inne cechy, np. ogólne podejście studenta. (Czy powodowałby np. niebezpieczeństwo swoją, np. lekkomyślnością, czy odpowiedzialny, czy rozumie konsekwencje tego co robi... itp.). W końcu wedle Ustawy o Szkolnictwie Wyższym to indywidualna decyzja wykładowcy, a dziekanat nie wtrąca się w dydaktykę. Skreślają później takich za niezaliczone warunki a ci z rozżaleniem piszą komentarze jak bardzo jest źle na UWMSC (UMMSC po zmianie nazwy) i jacy źli wykładowcy tam pracują... (Co nie znaczy, że wcale nie zdarzali się czasem i źli). Wiedzcie na co się porywacie z motyką. Dobry przykład z życia. Bez urazy, nic osobistego.
Mama
Czy na Warszawską uczelnię medyczna jest konkurs punktacji.Dlaczego listy zakwalifikowanycb pojawiają się dopiero pod koniec września
15.08.2021
13.08.2021
Wilk
Dawna Uczelnia Warszawska po zmianie nazwy. Ukończyłem na niej elektrotechnikę - inżynierskie. Nie był to spacer po plaży, wymagania były ogromne, o co najmniej poziom wyższe jak na inżynierkę faktycznie a oceny często zaniżane. Za coś za co normalnie byłoby gdzie indziej spokojnie 5, tu było 3. Oceniali nie tylko formalnie zapamiętane rzeczy na egzamin ale i podejście. Wyższe wymagania i poziom emerytowanej kadry głównie z P.W. Niektóre znane nazwiska wykładowców za popełnienie podręczników akademickich. Wielu przyszło na 1 rok, zostało mniej jak połowa a obroniła się garstka. Ciężkie. Na prawdę bardzo ciężkie studia z ogromnym masochizmem intelektualnym i formą trochę z ubiegłej epoki. Każdy egzamin czy zaliczenie po 2 roku, to była praktycznie obrona. Symulacja poziomu dawnej Politechniki Warszawskiej z przełomu XX wieku z laboratoriami tamże. Mam ogromną nadzieję iż rynek pracy z branży, przyjmie inżynierów specjalistów po Warszawskiej (Medycznej od zmiany nazwy). Nie jest prawdą, że: "niczego się nie nauczycie". Przeciwnie. Bardzo wiele się nauczycie, poznacie i doświadczycie. Tylko będziecie cierpieć w procesie. Światopogląd wam się zawali i doświadczycie ciemnej nocy duszy na jakimś etapie. Nie będziecie mieli czasu dla rodziny, znajomych, życia prywatnego. Symulacja doboru naturalnego taka trochę. Kto się nie załamie i nie zrezygnuje, albo nie skończą mu się fundusze, ten ukończy... Kiedyś tam... Ewentualnie... Być może. Jak tam jest? No jest jak jest. Tak zawsze było i nie może być inaczej. Kto nie przeżył UWMSC, ten nie zna życia. W końcu nikt nie obiecywał, że na prywatnej będzie łatwiej. Nie było. Było nawet i ciężej. Ale było taniej gdyż czesne na P.W. to rozbój w biały dzień. I nie było sztucznej selekcji, odgórnej segregacji ludzi. Każdy miał równe szanse się dostać. Tylko później więcej trzeba było samemu nadrabiać. Cóż... Powodzenia życzę nowym. Siły, charakteru i samozaparcia.
Roslana
Czy żeby dostać się na lekarski trzeba mieć dobrze zdana maturę z biologii i chemii? W ogóle bardzo duży jest wyścig szczurów na tym kierunku? Studiowałam na politechnice i było okropnie, zero pomocy, ciagle hejt ze strony wykładowców - ogólnie student traktowany przez każdego gorzej niż ścierka do podłogi… i mam obawy, ze tutaj tez tak jest
13.08.2021
27.07.2021
Pawel
Nie ma już w euro
natalia
hej czy długo trzeba czekać na mejle ze została przyjęta chodzi mi głównie o lekarski?
27.07.2021
14.07.2021
ola
Oni maja pisac na maila ponoc
Olga
Cześć, czy wie ktoś gdzie i kiedy mogę znaleźć listę osób zakwalifikowanych na pierwszy rok studiów?
10.07.2021
02.07.2021
Wojtek
Czy studentom kierunku lekarskiego są udostępniane sylabusy wszystkich przedmiotów? Jakie macie wrażenia na temat studiowania kierunku lekarskiego na tej uczelni? Proszę o odpowiedź :)
lili
Hejka, orientuje sie ktos jakie sa oplaty za lekarski? serio w euro tyle tysięcy?
25.06.2021
14.06.2021
Dawid
Nie polecam Uczelni, szkoła to jeden wielki przekręt.
kula
Jestem zainteresowana kierunkiem lekarskim.
13.06.2021
11.06.2021
Jakub
Grupa już czeka ;) ja na Wasze zgłoszenia do mnie w celu dodania do niej również ;) zapraszam do kontaktu hopeksokal@gmail.com lub Facebook Jakub Hopek - Sokal
Jakub
Cześć. Proponuję zrzeszyć osoby chętne na kierunek lekarski. Będzie nam się łatwiej komunikować. Mogę utworzyć grupę, tylko potrzebuję chętnych osób ;) Podeślijcie swoje namiary na maila: hopeksokal@gmail.com
08.06.2021
08.06.2021
kasia
Cześć. Proszę o opinie na temat lekarskiego. Czy jest bardzo trudno się utrzymać? Czy dużo osób sobie nie radzi? Czy studiują też starsze osoby (25-30 lat)? Czy anatomię zalicza się tak samo jak na innych uczelniach - chodzi mi o słynne "szpilki" o których się nasłuchałam wielu przerażających historii.
Rafal
Możemy zebrać ed brac grupę na 1 rok lekarskiego na nabór jesienny. Dla osób które chciałem by cos takiego stworzyć prosze o maila rafal.awf@.pl
04.05.2021
11.03.2021
Martyna
Uczelnia to maszynka do robienia pieniędzy a nie miejsce do nauczania. Marnowanie czasu :) Studiowałam wcześniej kierunek techniczny i zrezygnowałam na 3 roku, miałam problem z przepisaniem ocen do innej uczelni ponieważ szkoła nie posiada sylabusów.
Tit
Witam, interesuje mnie kierunek lekarski trzy lata jeszcze kosztują normalne pieniądze potem te kwoty w euro mnie przerażają. Pani w dziekanacie nie potrafiła mi odpowiedzieć czemu w Polsce w polskim cenniku jest opłata w euro tysiącach 😂🤣😂🤣. Czy istnieje opcja przeniesienia się po 3 latach na inna uczelnie
21.02.2021
10.02.2021
Ania
Hej. Zapisał się ktoś na semestr letni na ratownictwo medyczne?
Kasia
A może zrobimy grupę dla chętnych na kierunek lekarski na semestr letni na facebooku?
02.02.2021
25.01.2021
Michał
Uważam, że fajnie że dano możliwość studiowania medycyny, osobom , które tak jak ja normalnie by sie nie dostały na publiczną uczelnie. Studia to nie tylko nauka, ale też imprezy i życie studenckie- więc osoby, którym przeszkadza takie podejście nie walczą i próbują sie dostać gdzie indziej. Za tą cene warto wiec troche spokoju na studiach niz sie stresować i miec zle wspomnienia.
Rafał
Cześć wszystkim:) Proszę o rade i pomoc. Myślałem żeby zacząć teraz od lutego studia na kierunku lekarskim. Jeśli może ktoś mi pomóc i powiedzieć coś więcej na temat kierunku lekarskiego to będę bardzo wdzięczny.
25.01.2021
15.01.2021
Basia
Ta uczelnia i szpital w Wieliszewie które są połączone scisle z tą uczelnią to maszynka do robienia pieniędzy a nie miejsce do nauczania czy leczenia.Dramat co się dzieje w Szpitalu i na uczelni.
Rafał
Ja nie polecam iść na żaden kierunek na tej uczelni.
10.01.2021
17.12.2020
Lane
Czyli nie warto zapisać się tam na medycynę??
Studentka
Jeżeli myślicie że nauczycie się czegoś to jesteście w błędzie, uczelnia nie posiada podstawowych urządzeń, brak praktyki, wiedzy. Uczelnia kombinuje jak zrobić was na "pieniądze", gdyby uczelnia była ok, nie było by takich opinii :)
13.12.2020
30.11.2020
halohaloo
hej, jest tu ktoś, kto studiuje lekarski? jestem ciekawa opinii studentów, odzywajcie się!
Luja
Nie chce mi się wierzyć ze na lekarskim jest tak zle jak piszecie. Przecież musieli ich sprawdzić przed otworzeniem takiego poważnego kierunku. Sama się zastanawiam czy nie iść za kilka lat na lek
24.11.2020
03.11.2020
Były Student
Szkoła nie posiada aktualnego sylabusa, płacicie duże pieniądze, nic nie dostajecie, nawet wiedzy :)
Kandydat
Umowa bardzo nie korzystna, nie podpisujcie żadnych umów z tą uczelnia !! OSZUŚCI !! Naciągają na pieniądze.
02.10.2020
14.09.2020
Student
Również nie polecam zbytnio tej uczelni. Dzwoniąc w połowie sierpnia na uczelnię zostałem poinformowany, że kierunek ratownictwo medyczne się otworzy i mam wpłacać pieniążki za cały semestr z góry. Pojechałem złożyć dokumenty wymagane na studia i Pani w dziekanacie powiedziała mi, że jest szansa, ze to się nie otworzy. I tak się stało. Zwodzenie za nos i naciąganie na samym początku na kasę...
do Studia
Ja również nie polecam, szkoła nadal naciąga studentów na pieniądze, wykładowcy robią co chcą, niektórzy zaliczają przedmiot tylko poprzez samo przychodzenie na zajęcia, a niektórzy są agresywni i chamscy, wulgarni wobec studentów. Gdyby szkoła zwolniła takich wykładowców to by nie musiała zamykać kierunków inżynierskich. Natomiast słyszałem że zajęcia na lekarskim to totalna katastrofa, omijajcie z daleka tą szkołę. Panie z dziekanatu wciskają kit tylko żebyście płacili dalej pieniądze, umowa bardzo nie korzystna. Większość z was pewnie oleje te opinie, natomiast uwierzcie że wszystkie poniższe opinie to jest cała prawda o tej uczelni.
21.08.2020
21.08.2020
Studia
Jak Studia Lekarskie to tylko na UW. Szkoła niczego was nie nauczy, ewentualnie zmarnujecie pieniądze. Ciężko znaleźć pracę po skończeniu tej szkoły, słyszałem że nawet pracodawca śmieje się z tej szkoły. Rektora nie obchodzą sprawy na uczelni przez co wykładowcy i dziekanat robią co chcą. Jedynie co obchodzi to grubość waszych portfeli.
Do kierunek lekarski???
Omijaj z daleka
01.08.2020
27.07.2020
kierunek lekarski???
Kochani, czy ja dobrze widzę, że ta uczelnia prowadzi studia na kierunku LEKARSKIM? Prywatna szkoła dostała pozwolenie na studia medyczne? Trochę mnie podłamały te wpisy poniżej od niezadowolonych studentów i zastanawiam się, co o tym myśleć? ja wprawdzie matura za rok, ale szukam info z różnych źródeł i chętnie dowiem się więcej o tej uczelni.
ExStudentka
Ja również nie polecam. Dyplom jest tak słaby że nie mogę znaleźć pracy.. Uczelnia naciąga na pieniądze, umowa jest nie korzystna, specjalnie nie zaliczają przedmioty żebyśmy powtarzali drugi rok i płaci podwójnie. Nawet sam papierek z tego uczelni jest nic wart. Zmarnowany czas, Uczelnia jest idealna dla osób "Szlachta nie pracuje xD "
03.07.2020
30.06.2020
Maturzystka 2020
Mnie interesuje ratownictwo medyczne.
Do Maturzystka
Na pewno nie pielęgniarstwo na tej uczelni.
28.06.2020
24.06.2020
Do Maturzystka
A jaki kierunek Cię interesuje?
Do Maturzystka
Zero jakiejkolwiek organizacji! niektórzy wykładowcy-masakra. Zajęcia w kilku różnych miejscach w Warszawie (i w ciągu dnia jeździsz z punktu A do B a nawet jak masz "szczęście" to i do C pojedziesz XD). Ogólnie trzeba mieć nerwy, żeby wytrzymać. Ja żałuję zmarnowanych kilku miesięcy
24.06.2020
23.06.2020
Maturzystka 2020
Powiesz mi co takiego dzieje się na WUM, ze tej uczelni nie polecasz? Byłabym bardzo wdzięczna
Do Maturzystka 2020
Nigdy w życiu na WUM! Studiowałam trochę tam pielęgniarstwo, totalna masakra...
22.06.2020
21.06.2020
Maturzystka 2020
Czyli rozumiem, ze nie polecacie tej uczelni i lepiej szukać gdzie indziej np. na WUM?
Elektro Rafał A.
Ja również nie polecam uczelni. Wykładowca dr. Michal*** jest bardzo chamski wobec studentów i pisze bardzo brzydkie wiadomości na maila.
09.06.2020
31.05.2020
Rafał.A
Ja również nie polecam, szkoła jest nastawiona na pieniądze, słabi wykładowcy, zajęcia prowadzone chaotycznie. Niestety musiałem zrezygnować z powodu tak słabych wykładowców (Wszyscy powyżej 70) oraz uczelni która wyciągnęła ode mnie 2x tyle pieniędzy i na koniec większość studentów (90%) nie zaliczyła.
Student
Nie polecił bym nikomu studiowania na tej uczelni ciągle tylko zmieniają nazwę, bo opinia o nich ciągnie się latami.
31.05.2020
30.05.2020
Martyna
Ja również nie polecam, zarząd ma gdzieś wykładowców aby kasa się zgadzała w Portfelu. Specjalnie Cie uwalają żebyśmy powtarzali ponownie rok i płacili podwójnie.
1_1
Moja opinia jest taka że jak ktoś się sam nie nauczy to nikt go tutaj niczego nie nauczy. Takie życie na tej uczelni
26.05.2020
25.05.2020
Paulina
Nie zgodzę się z opinia @Kinga.. Chyba Panie z dziekanatu albo wykładowcy tylko piszą takie pozytywne opinie. Ja również studiowałam, a teraz ?.. mam problem z znalezieniem pracy mimo że skończyłam z oceną bardzo dobrą.Nie potrafią poradzić sobie z wykładowcami ("Nie wtrącają się do edukacji"), tylko potrafią liczyć waszą kaskę :D Jak już medycyna to tylko na UW :D
Kinga
Najswspanialsza uczelnia na jakiej przyszło mi studiować. Negatywne komentarze wynikają chyba z braku chęci do nauki i chęci skończenia studiów bez wkładu własnego.. Bo tak trzeba się uczyć i to sporo. Zarówno wykładowcy jak i wszyscy pracownicy są bardzo pomocni. Wspominam studiowanie tak jakbym była w Wielkiej rodzinie. Pamiwtam że my jako studenci byliśmy bardzo chwaleni poziomem wykształcenia i zdolności w trakcie zarówno oraktyk jak i po uzyskaniu prawa wykonywania zawodu w pracy. Ja jestem już pielęgniarką. Studia skończyłam z wynikiem bardzo dobrym i dziękuję wykładowcom oraz personelowi szpitala w Wieliszewie za wszechstronne medyczne wykształcenia doceniane i chwalone w pracy. Polecam ta uczelnie a komentarze w stylu beznadzieja radzę pomijać. Na innych warszawskich uczelniach na pielęgniarstwie studenci na 2 roku nie potrafią tego co my po 1 semestrze pierwszego roku umieliśmy. Ale trzeba się uczyć i ciężko pracować.
25.05.2020
24.05.2020
Do Edward
Uczelnia nie ma wpływu na beznadziejne wykłady "profesorów" . Wykładowcy robią co chcą, zdaje ten kto im pasuje.
Edward
Zgodzę się z @Eb, uczelnia nie posiada wykwalifikowanych wykładowców. Specjalnie nie zdajecie egzaminu żeby płacić za warunek, warunku też nie zdacie to powtarzacie rok. Co z tym się wiąże ? Płacicie podwójnie. Wszystkie opinie o tej uczelni są prawdziwe.
23.05.2020
23.05.2020
Eb
Dostaje się każdy bo nikt nie chce tutaj studiować. Nie liczczył bym na to że się czegoś nauczycie i skończycie tutaj studia. Wiele osób zrezygnowało i rozpoczęło naukę gdzie indziej.
RAT MED
Wie ktos czy ciezko jest sie dostac na ratownictwo medyczne?
18.05.2020
16.05.2020
Mil
Żałuję że nie zajrzałem na tą stronę przed rozpoczęciem tu nauki :(
do lekarski?
Lekarski płatny oczywiście. Na stronie uczelni w zakładce dla kandydata są "opłaty za studia".
15.05.2020
13.05.2020
A1
Nie polecam uczelni niemaja sprzętu do przeprowadzenia laboratorium
Admin
Komentarz usunięty.
13.05.2020
13.05.2020
alala
Witam, wie ktoś może kiedy rozpoczyna się rekrutacja na tej uczelni, bo nie mogę znaleźć nigdzie takowej informacji? :)
lekarski?
Czy ta uczelnia pierwszy raz będzie realizować kierunek lekarski? to jest nowość w tym roku? Czy studia są płatne? Jaki koszt, bo na stronie nie znalazłam? Macie jakieś rozeznanie w temacie i zdanie na temat tej szkoły? niewiele prywatnych uczelni oferuje lekarski, a tej szkoły jakoś nie kojarzyłam... poza tym te wpisy poniżej mnie lekko przestraszyły :-(
11.05.2020
08.04.2020
Lolka
Kosmetologia to porażka. Od następnego semestru przenoszę się na Bobrowiecką albo do SANu
Paulina
Jak wygląda rekrutacja na ratownictwo medyczne zaocznie? Polecacie ten kierunek?
16.02.2020
16.02.2020
meg
Witam. Interesuje mnie pielegniarstwo dzienne, mozecie podzielić sie opiniami jak wyglada:zajęcia, praktyka ?
Exstudentka
Ja nie polecam.
17.01.2020
19.12.2019
asdfla
Ja studiuję dziennie pielęgniarstwo i jestem bardzo zadowolona. Pani Kasia z zajęć praktycznych perfekcyjnie uczy !. Polecam
Aga
Witam czy ktos moze studiuje lub studiowal tutaj pielegniarstwo, jezeli tak to prosze o kontakt agaprzybysz40@gmail.com Z hory dziekuje
19.12.2019
03.12.2019
Olik
Jak jest na pielęgniarstwie na tej uczelni?
Studia Uczelnia Medyczna (Dawniej Uczelnia Warszawska)
STFU na tą uczelnie. Zerowa organizacja, zdanie egzaminu zależy wyłącznie od Humoru wykładowcy, Jeżeli wykładowca ma humor to Cie przepuści, jeżeli nie to nie przepuści. Mimo że płaci się pieniądze to i tak wykładowca ma Cie gdzieś.. Najgorszy wybór jaki mogłam wybrać.. Na początku kontakt z dziekanatem jest ok, później już nawet dziekanat ma Cie gdzieś. Najważniejsze aby stan konta się zgadzał. Organizacja jak i poprawy są dość słabe ponieważ wykładowca umie przyjść 1-3godziny później na egzamin i niby nic się nie stało. Gdyby Uczelnia zwolniła jednego wykładowcę myślę że by nie było problemu z kierunkiem i uczelnia nie musiałaby zamykać kierunków technicznych. Uczelnia zatrudnia zazwyczaj starszych wykładowców w celu zapłacenia jak najmniejszych kosztów co się wiąże z brakiem doświadczenia u Wykładowcy. Uczelnia prowadziła nabór, nie informując uczniów o zamknięciu kierunku jak i zmianie nazwy Uczelni. Najgorsze zmarnowane 3lata i pieniądze. Planuje założyć sprawę w Sądzie o zwrot pieniędzy + odszkodowanie. Pozdrawiam
09.10.2019
27.09.2019
pielegniarstwo dziennie
Kto zaczyna pielęgniarstwo stacjonarnie ? :)
Ex Student
Nie polecam studiów. Nie dość że Dziekanat ustala termin popraw załóżmy na 12, to faktycznie egzamin zaczyna się dopiero o 15. Wykładowcy robią sobie co chcą. Sprawy organizacyjne są na słabym poziomie. Jeżeli uważasz że ta opinia to jest nieprawdą, zapraszamy do szkoły, przyjdź i się przekonaj.
23.09.2019
13.09.2019
Marta
Studenci, Absolwenci czy polecacie kosmetologię II stopnia na UCZELNI MEDYCZNEJ IM. MARII SKŁODOWSKIEJ - CURIE w Warszawie? Bardzo proszę o Wasze opinie.
Studentka
Kosmetologia na II stopniu, to katastrofa , uczelnia jak od wszystkich kierunków, wyciąga tylko kasę. Z resztą przyjdź i się przekonaj :) Uczelnia dawno powinna zniknąć z mapy.
19.08.2019
30.07.2019
Dyna
Cześć, zastanawiam się nad studiami magisterskimi z kosmetologii- chemii kosmetycznej. Jak oceniacie ten kierunek na tej uczelni?
Studentka
Pielegniarstwo , kosmetologia i ratownictwo > nie polecam, jeżeli chcesz mieć tylko papierek który jest mniej warty niż ten który sprzedają na bazarze, to zapraszam. Uczelnia kompletnie niczego nie uczy, zmarnowane pieniądze. Co do kosmetologi, raczej nie ma żadnego nowoczesnego wyposażenia. Dziekanat ma studentów gdzieś, najważniejsze aby hajs się zgadzał w kieszeni. Jeżeli chcesz czegoś się nauczyć i nie być traktowanym jak smietnik przez wykładowców którzy nie mają żadnej wiedzy, to zapraszamy ! :)
08.07.2019
07.06.2019
Iwona
jak oceniacie kosmetologię? czy te laboratoria chemii kosmetycznej którymi się chwalą na stronie i gabinety są rzeczwiście dobrze, nowocześnie wyposażone? druga rzecz - to jak wygląda ten e-learning, bo nie widze nigdzie programu studiów, ani ilości godzin tych stacjonarnych i learningowych? czy taka formuła się sprawdza? jak oceniacie?
tosia
hmmm, jeśli ministerstwo dało im zgodę na kierunki medyczne, to znaczy że ich sprawdzili, że muszą spełniać kryteria, a teraz jest zapotrzebowanie na pielęgniarki i ratowników medycznych bo trąbi sie o tym głosno, jedyne co mnie martwi, to ta stara kadra, ale ten sm problem jest na publicznych i to trudno będzie przeskoczyć, gdzie ewentualnie jeszcze w wawie polecacie pielęgniarski?
15.05.2019
07.02.2019
exstudent
Większość wykładowców to ludzie po 70. Sprawdzają egzaminy tak jak sobie chcą, nawet jeśli nie postawi się kropki to odejmują punkty. Uczelnia powinna dawno zniknąć z mapy, już w szkole podstawowej jest większy poziom. Mało korzystna umowa - wypowiedzenie 3 miesiące - za które się płaci. Od strony wykładowcy, słabe umiejętności w tłumaczeniu, większość zajęć to rozmowy z wykładowcą. Jeśli chcesz wydać pieniądze i nie zaliczać, być źle traktowanym przez wykładowce? Zapraszamy ! Uczelnia jest w sam raz dla Ciebie ! :) Nie czekaj ! Czekamy ! :)
zmienili nazwę
Dawna Uczelnia Warszawska to teraz Uczelnia Medyczna - obecnie mają w ofercie tylko kierunki medyczne.
01.02.2019
18.11.2018
Mariusz
Nie polecam tej szkoly, kadra to towarzystwo wzajemnej adoracji. Wstyd ze za tyle pieniedzy ile sie płaci za te "uczelnie" nie ma podstawowych narzędzi dydaktycznych takich jak porządny i sprawny fantom . Szkola nie posiada wlasnego defibrylatora na zajecia przynosil swoj przywatny defibrylator jaden ze studentów!!!! Na trzecim roku nikt nie uczyl intubacji bo nie ma sprzetu o wkluciach nie ma mowy. Pan Cyran msci sie na studentach za kiepskie traktowanie przez rówieśników w dziecinstwie dokladnie tak samo Ślęzak.
Galileo
Po prostu trzeba się uczyć ciołki i to cała recepta.Wykładowcy ok , lecą z programem . Elektrotechnika ok . Ale już zamknęli kierunek. Dr Michalski jest w porządku , trzeba być pilnym uczniem i uważać , Dr Duszczyk fenomenalny, niezwykle kulturalny ale też trzeba się przyłożyć do nauki , nie ma nic darmo..
25.08.2018
07.08.2018
HK
Uważam że to bardzo dobra uczelnia
RAT MED
Studiowałem RATOWNICTWO MEDYCZNE Najgorsza uczelnia nie polecam naciągają na kasę nie dając nic w zamian.. części zajęć nie było a na egzaminach wymagają 300% więcej niż było poruszane na zajęciach, jeśli studiować to na pewno nie tam, dziekanat ma studentów głęboko w nosie.
04.06.2018
13.01.2018
Studencik
To co napisał kolega "Nowy" nie prawda. Byłem na korepetycjach z tego przedmiotu. Uczyłem się w domu z rysowania. Zajęcia wyglądają tak iż przygotowujemy kartki a3 na których musimy bardzo idealnie napisać zadanie itp. Jeśli lekko literka pójdzie w bok, od razu -3pkt. Zaliczyły jednie 2-3 osoby bo przecież kogoś muszą przepuścić. (Geometria zdana 2/15 pkt mimo korepetycji). Fizyka wygląda podobnie, dobre odpowiedzi są punktowane po 0pkt. Dopiero po podejściu i porównaniu prac, zostają przyznane punkty. Pozdrawiam i nie polecam.
Nowy
Uważam, że uczelnia to alternatywa. Jak chcesz to studiujesz, czyli uczysz się i rozwijasz. Dlatego nie spodobał mi się komentarz Studencikka. Jak ktoś ma taką postawę roszczeniową to przykra sprawa. Ja akurat bardzo sobie chwalę zajęcia z dr Bielińskim, uważam że jako jeden z nielicznych jest rzetelnym wykładowcą i ma niesamowitą wiedzę. Do tego trzyma jeszcze jakiś poziom na tej uczelni.
15.12.2017
18.11.2017
Studencikk
Witam, Odradzam stanowczo również Uczelnie. Na Kierunku Elektrotechnika z Panem Andrzejem Bielińskim z przedmiotu Geometria analityczna i wykreślna oblał wszystkich studentów (może 3osoby zdały na 50-60). Uczelnia to jest jedno wielkie gów*o. Kasa w błoto i zmarnowany czas. Pozdrawiam Przede wszystkim Pana Andrzeja Bielińskiego który jest bardzo słabym wykładowcą i upierdala każdego kto ma nawet dobrze wykonane zadanie. :)
abso
siema stanowczo odradzam uczelnie. pienaidze w błoto nic nie bedziecie umiec szczegolnie na kierunkach technicznych. przez 3 lata 2 razy moja grupa byla w terenie.. wiekszosc na 3 roku nie wiedziala jak wyglada tachimetr :D. (mowie tu o geodezji) Wykladowcy wiecznie sie spozniaja szczegolnie kobiety. Wiadomo jest kilku ktorym zalezy na tym by się czegos ktos nauczyl jak np Pan Skórnicki czy Pani Żwirowicz. Jesli chodzi o dziekanat to jedynie ten facet co tam jest to konretny kobiety maja w powazaniu wasze problemy. Jesli chodzi o kolokwia mozna sciagac jak leci niektorzy nawet jak widza ze sciagacie nic z tym nie robia co wiecej pozwalaja sciagac (jak ktos chce miec tylko papierek to moze wybrac ta droge ale jesli chcesz sie czegos nauczyc odradzam!!!) aczkolwiek nauczyciele sa pozytywni i mili prócz jednej Pani od Katastru nei chce mówic jakiej ale jak jej sie cos nie spodoba albo przyjdzie do pracy w zlym humorze macie przechlapane. Ps. jak lubicie ukraine to jest tam jej duza czesc jak nie 80% uczelni :D
03.10.2017
14.09.2017
Studencik
Witam, Mam pytanie co do elektrotechniki, czy warto zacząć tam studiowanie czy szukać innego kierunku na innej uczelni ? Bardzo ważne ! Pozdrawiam
tom
Dokładnie polecam ratownictwo, mimo wielu postaw kolegów i koleżanek z ławki którym wszystko się należy
26.08.2017
18.07.2017
asd
Polecam ratownictwo medyczne, wymaga to dużego nakładu pracy
tomasz
Nie polecam
16.07.2017
10.07.2017
Mona
czy polecacie pielęgniarstwo?
D
Niestety nie polecam. Umowa jest dość niekorzystna nawet jeśli chcesz zrezygnować to i tak przez 3 miesiące musisz płacić. Wykładowcy to różnie większość wiedzę ma ale są i tacy którzy z egzaminów ścisłych NIE sprawdzają dobrze napisanych egzaminów mówiąc 'Panowie nie było czego sprawdzać nikt nie zaliczył' mimo że zadania były poprawnie napisane i na nic tłumaczenia że wszystkie wyliczenia wraz z wynikiem są poprawne, na nic prośby żeby spojrzeć na to jeszcze raz. Niestety sprowadza się to do tego aby dostać "warunek" iść na rok wyżej a już wykładowca ma chyba jakiś obowiązek aby tego warunku nie zaliczyć i cofnąć studenta do roku na którym były dane ćwiczenia/wykład czyli PŁAĆ JESZCZE RAZ! Dla przykładu student na pierwszym roku nie zaliczy jakiegoś przedmiotu, pozwalają mu iść na drugi rok, na drugim roku nie zalicza warunku, zamiast iść na trzeci cofany jest na rok pierwszy, efekt? Płacisz ponownie za pierwszy rok, płacisz ponownie za drugi rok... Wykładowcy spóźniają się na egzaminy co wywołuje presje wśród studentów jeśli masz np 3 egzaminy pod rząd. I chociaż większość prowadzących oceniam dobrze to jednak Elektrotechnika tak wygląda.
01.07.2017
17.06.2017
olaf
Studiowałam na tej uczelni,ciągle wyciągali kasę za poprawki, a protokoły z moich egzaminów zniknęły.Odradzam tam studia!
Kamil
Na ładne oczy nic nie ma. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to nauczy się. Psioczą Ci co myśleli , że zapłacą i przebimbają aż do obrony. Konkurencja też tu zagląda bo biznes uczelniany się kręci. Obroniłem mgr z ekonomii i zadowolony jestem , chociaż łatwo nie było zwłaszcza z ekonometrii.
30.05.2017
17.04.2017
Aleks
Uczelnia Warszawska bezprawnie utworzyła jednostki organizacyjni niezgodnie z przepisami ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym!!! Nazwy jednostek: INSTYTUT NAUK TECHNICZNYCH, INSTYTUT NAUK MEDYCZNYCH, INSTYTUT NAUK SPOŁECZNYCH!!! Ten fakt jest oczywisty i został zafiksowany w RAPORCIE Zespołu Oceniającego Państwowej Komisji Akredytacyjnej z wizytacji przeprowadzonej w dniach 21-22 kwietnia 2010 r. w Uczelni Warszawskiej im. Marii Skłodowskiej-Curie dotyczącej oceny jakości kształcenia na kierunku turystyka i rekreacja na poziomie studiów pierwszego stopnia!!! CYTAT Z RAPORTU: " Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie nie posiada podstawowych jednostek organizacyjnych w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym. Kształcenie REALIZOWANE JEST W INSTYTUTACH..." Szanowni Panstwo! JAKIM CUDEM w Polsce, niezgodnie z Ustawą z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym DZIAŁ I Rozdiał 3 Art.33-37a, istnieje dwanaście lat uczelnia (UW MSC) z podstawowymi jednostkami organizacyjnymi które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym???????????? Polska-to państwo, które nie jest państwem w rozumieniu prawa???????????? JAKIM CUDEM Zespoł Oceniający Państwowej Komisji Akredytacyjnej pozytywnie ocenił w 2010 r., w 2011 r., w 2016 r. działalność przestępczą tych oszustów??? GDZIE uchwały PKA z ocenami, DLACZEGO ich nie ma na stronie internetowej PKA??? Czy rozumie PKA, że "kształcenie" REALIZOWANE w podstawowych jednostkach organizacyjnych, które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym-to jest FIKCJA??? Student płaci za studia pieniędzy, co jest pieniędzy w rozumieniu prawa a studiuje w instytucie co nie jest instytutom w rozumieniu prawa!!! Po ukończeniu "kształcenia" otrzyma dyplom, co nie jest dyplomiem w rozumieniu prawa!!! Za 12 LAT MINIMUM 10 000 Polaków otrzymały dyplomy tego błota akademickiego! Dyplomy,jaki nie jest dyplomamy w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym!!!
Aleks
Prawo o szkolnictwie wyższym. Nadzór nad uczelniami - rozdział 3. Art. 37a. 1. W przypadku stwierdzenia, że uczelnia organizuje lub prowadzi kształcenie prowadzące do wydania dyplomu ukończenia studiów wyższych bez pozwolenia lub wymaganych uprawnień, o których mowa w ustawie, minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego nakazuje uczelni zaprzestanie prowadzenia studiów. Decyzji w sprawie zaprzestania prowadzenia studiów nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności. 2. Organizowanie lub prowadzenie kształcenia prowadzącego do wydania dyplomu ukończenia studiów, bez pozwolenia lub uprawnień wymaganych ustawą, stanowi podstawę do odpowiedzialności rektora na zasadach określonych dla funkcjonariuszy publicznych. 3. W przypadku stwierdzenia, że uczelnia utworzyła jednostkę organizacyjną niezgodnie z przepisami ustawy, minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego nakazuje likwidację tej jednostki. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio. JAKIM CUDEM w Polsce istnieje dwanaście lat uczelnia (Uw msc) z podstawowymi jednostkami organizacyjnymi które nie jest podstawowymi jednostkami organizacyjnymi w rozumieniu ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym???????????? Polska-to państwo, które nie jest państwem w rozumieniu prawa???????????? http://www.pka.edu.pl/raporty/2013/08/26/uwarszawska_tir.pdf
05.04.2017
04.04.2017
Jojo
Kupcie sobie lepiej dyplom na bazarze. Taniej będzie a efekt podobny.
mr.T
Marek uspokój się......
12.03.2017
13.02.2017
Ex-Student.
Szkoła na niskim poziomie, wykładowcy różni, jedni bardzo mili np. prof. Wysocki, normalnie podchodzący do studentów, a inni np. Pani mgr B...owa, która uważa się za nie wiadomo kogo, za jakiegoś wykwintnego wykładowcę, a zapomina, że jest tylko mgr, jak nie którzy studenci, których uczy i wiedzą co to studia, nie miła dla studentów, dogryzająca gdy ktoś nie odpowiada wg niej do danego kierunku bo. np. jest słabszy fizycznie, lub nie ma odpowiedniej kondycji, takiej oczywiście jaka wg niej powinna być. Powinni ją usunąć, bo studenci, jej nie lubią, oczywiście nikt, kto tam się uczy na głos tego nie powie, ale gadają między sobą, dużo na jej temat, a zresztą te przedmioty, które prowadzi np. transport i ewakuacji czy inne sztucznie wymyślane przedmioty, nikomu nie potrzebne, aby miała etat i oczywiście godziny do zapłacenia (zapomina, że to jej właśnie my studenci płacimy), widać, to taki zapchaj dziurę, a na koniec robi z tego egzamin, jakby to był wykład zapominając, że to często konwersatorium. Oni chyba myślą, że ludzie, którzy są tam studentami, nie byli studentami w innych uczelniach, nie raz o wysokiej klasie, i wiedzą, jak na prawdziwych uczelnia wyglądają wykłady i egzaminy, czym kończą się wykłady, czym są ćwiczenie i zaliczenia ich, a czym konserwatoria, dla chętnych. a tu wszystko wymieszane, jakby było najważniejsze. Żeby jeszcze prowadzili te konwersatoria zrozumiale, ale to dno. Raczej nie polecam, chyba, że po prostu nie masz co robić i jest ci wszystko jedno. Uczelnia naprawdę na bardzo niskim poziomie, bez jakiego normalnego toku i sposobie uczenia, wszystkie przedmioty pomieszane, nie wiesz czasem co to za przedmiot, a oczywiście z każdego jest egzamin. Do tego oczywiście tylko najważniejsze pieniądze. Zrezygnujesz to i tak przez 3 miesiące musisz płacić.
Pro
Muszę powiedzieć jedno. Spodziewałem się, że na takiej uczelni, beż żadnej renomy będzie zdecydowanie łatwiej a mam porównanie. Zasadniczo jest jak tu piszą, Niestety nazwa "elektrotechnika" jest prawnie wymagana na dyplomie do pewnych funkcji i trafiają tu ludzie nie z przypadku. Ci z przypadku zrezygnowali po 1 roku. Problem student ma w tym, że trudno się dowiedzieć czego wymagać będą niektórzy wykładowcy.
23.01.2017
02.11.2016
Student
Studiowanie elektrotechniki na tej uczelni, kompletnie mija się z celem. chyba, ze ktoś lubi płacić i być oblewanym, gdyż taki ciężki przypadek wykładowcy zatrudnili z teorii obwodów 1, 2 oraz energoelektroniki. Póki nie zmienią tego wykładowcy na innego, kogoś, kto będzie miał podejście, wiedzę, oraz kompetencje do tej roboty, lepiej ten kierunek na tej uczelni omijać z daleka. Przykład. Na 5 semestrze zostało 12 osób. Tylko 2 ma zaliczoną teorię obwodów 1 z 2 semestru, wykład a ćwiczenia wszyscy. 12 z 50 paru. 30 paru zrezygnowało przez wykładowcę od tegoż przedmiotu. Niech to uzmysłowi skalę absurdu na tym kierunku. studiujesz przedmiot, który jest nie do zdania u jednego wykładowcy, który prowadzi wykłady i jest z WATu, a za ten sam poziom wiedzy u innego, wykładowcy od ćwiczeń, człowieka z Politechniki Warszawskiej, który tłumaczy wszystko zdajesz na pierwszym max 2 terminie. A i na egzaminie jest co innego niż z czego były wykłady. Więc... Tak wygląda elektrotechnika na tej uczelni. Gdybym wiedział iż tak będą sprawy wyglądały, nigdy bym się nie zapisał na tą uczelnię. Marnowanie tylko czasu i pieniędzy. A władze uczelni wydaja się być ślepe na problem. Aby kasa płynęła. Albo nie zdają sobie sprawy. Mają problem, przez który tracą masowo studentów i pieniądze, gdzieś. niech to uzmysłowi Ci skale absurdu i podejścia uczelni względem studentów. Tak z grubsza wygląda elektrotechnika.
Jadzia
Nie wiem, ale pewnie tak jak wszystko - beznadziejnie.
25.10.2016
23.10.2016
Elektryk
Witam. Jak wygląda elektrotechnika na uczelni?
Baba Jaga
Ta uczelnia jest beznadziejna. Jedyne co potrafią, to wyciągać kasę od studentów ( Jako Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej mieli sprawę w sądzie i przegrali). Nazwę zmienili a praktyki pozostały te same. Poziom tragiczny, studenci (już po podpisaniu umowy) traktowani jak zło konieczne. Trzymajcie się od tej szkoły z daleka dla własnego dobra. Ja podpisałam z nimi umowę i zrezygnowałam po paru tygodniach. Kasę musiałam zapłacić za cały semestr. Horror nie szkoła
27.09.2016
25.09.2016
Kly4
Jest ok. ,nie rozumiem skąd te złośliwe komentarze.Kończyłam licencjat,teraz mgr pedagogika,mój kierunek wymaga samokształcenia i ciągłego rozwoju,to też nie narzekam na wykładowców.
asia
Jak jest z językiem obcym ? czy można zaczynać od zerowej znajomości np, angielskiego?
22.09.2016
22.09.2016
mkk
Witam, interesuje mnie Pedagogika - jakie są Wasze doświadczenia na tym kierunku - warto? ps. Pedagogika jest przy ul. Łabiszyńskiej czy przy Pl. Żelaznej Bramy?
ada
Szkoła żąda pieniędzy za semestr na którym nawet ani razu nie przystąpiłem do zajęć . Po pierwszym semestrze nie przystąpiłem do sesji i od razu złożyłem rezygnację . Jednak spotkała mnie nie miła niespodzianka i przerażająca kwota do zapłaty . Nie polecam tej uczelni
16.09.2016
16.09.2016
Marcin
Nie polecam . Szkoła na bardzo niskim poziomie . Bardzo duże problemy z rezygnacja . Zwykłe naciąganie studentów
Informatyk
Zgadzam się z Mateuszem i też polecam uczelnię.
05.09.2016
05.09.2016
Gorąco polecam - Mateusz
Na kierunku informatycznym wszystko wyśmienicie. Poziom nauczania stoi na wysokim poziomie i nie łudźcie się, że jak płacicie to zdacie. Wykładowcy pochodzą z innych renomowanych uczelni i potrafią przekazać wiedzę. Nawet przekonałem się do nauki matematyki, której kiedyś nienawidziłem.
vasylyna
Witam wszystkich! W tym roku wstąpiła na informatykę. Opowiedzcie proszę, jak uczyć się i czy to jest warte?
01.09.2016
22.08.2016
Ekonomista
Skończyłem w tym roku ekonomię na tej uczelni. Organizacyjnie było prawie bez zastrzeżeń. Nie mam porównania z innymi szkołami, lecz w opiniach znajomych z innych uczelni gdy chcesz, to się czegoś nauczysz. Jak nie to i tak nikt Cię nie zmusi. Za ładne oczy nikt Ci nie zaliczy przedmiotu. Jak naukę masz gdzieś, to szkoda Twojego czasu na tą szkołę bo z zaliczeniem niektórych przedmiotów będziesz miał duży problem. Wykładowcy jak wszędzie z różnych uczelni, jedni lepsi i naprawdę z powołania potrafiący przekazać wiedzę, inni będą mieli Cię gdzieś. Dla tych będzie liczyło się tylko to czy posiadasz wiedzę czy nie. Jeszcze inni nie będą Ci przeszkadzać. Ci ostatni stawiają na tych, którzy są zainteresowani tematem/przedmiotem. Czy się czegoś nauczyłem, zdecydowanie tak! Dla mnie to był dobry wybór. Uczelnia została mi polecona przez znajomego ze względu na dobrą organizację. Na koniec dodam, że zabrakło mi niektórych przedmiotów. Oferta edukacyjna przynajmniej dla ekonomii mogła by być bogatsza i bardziej praktyczna.
Baba Jaga
PS. Sprawdźcie sobie w dokumencie: "Klauzule niedozwolone stosowane w umowach uczelni publicznych i niepublicznych ze studentami", pod Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej
12.07.2016
12.07.2016
Baba Jaga
Szkoła pilnuje tylko finansów. Nie do końca zgodnie z prawem. Już jako Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej, miała sprawę w sądzie o niektóre punkty regulaminu dotyczące płatności (które pozostały prawie nie zmienione). Szkoda czasu i pieniędzy. Bo nie nauczycie się tam niczego.
Zalatana
Kończę w tym roku magistra na tej uczelni, szczerze nie polecam. Ludzie mówią, że wykładowcy z najlepszych warszawskich uczelni, możne to i prawda, ale chęć przekazania wiedzy jest taka sama jak chęć pojęcia jej przez studentów. Przedmioty mało kreatywne, wykładowcy czytający w kartki, by nie pomylić się co mają powiedzieć (a ponoć eksperci w swoich dziedzinach). Na zajęciach można zasnąć i mało kto to zauważy. Osobiście z dziakanatem nie miałam problemu przez 5 lat, Panie wręcz chętne do pomocy. Jeśli chcecie coś wynieść z nauki na studiach to radzę pomyśleć nad inną uczelnią. Jak na studia, gdzie liczy się sama obecność to trochę za drogo.
17.06.2016
07.06.2016
Nie polecam
Nie polecam uczelni. Poziom zerowy. Po skończeniu tej uczelni stwierdzam jedno :" zostałem oszukany na kilka tysięcy, bo sam papier nic nie daje.
Ten który walczy
Elektrotechnika , pozostała 1/4 składu początkowego . 10 osób zrezygnowało pod koniec .Wykłady nużące , musisz wszystko umieć inaczej nie podchodź szkoda kasy i czasu. Wykłady oparte o prezentacje, ćwiczenia programy i własne wyliczenia .Twój problem ma być tip-top .Posłuchasz że to najcięższy kierunek studiów. Czysta teoria ,zbyt wiele wiedzy od rana do nocy .A ty masz zaliczać i Płacić . Musisz mieć matematykę opanowaną konkretnie. Wielu się łudziło , ponieśli tylko koszta.
29.05.2016
22.05.2016
konrad
jaki jest poziom na informatyce? ściąga się na sesji i trzeba zakuwać po nocach?
xx
W tym roku mam obronę pracy licencjackiej z Turystyki. Czy mógłby ktoś napisać jak to wygląda na tej uczelni?
16.04.2016
16.03.2016
Alek
Szału nie ma ale jak ktoś przykłada się do nauki to zdobędzie odpowiednią wiedzę. Szkoła pilnuje finansów ale to tylko na plus o niej świadczy. W swoim czasie wypłacali za wyniki w nauce stypendia, nie wiem jak jest teraz. Wiem bo dostawałem. Jeśli ktoś myśli , że prześlizga się bo płaci to może się grubo pomylić . Jak na każdej uczelni są słabsze i mocniejsze przedmioty. Na pewno poziom jest wyższy niż np w Siedlcach albo w Pułtusku hehhe Pozdrawiam dr Miłosza , sprawia że matematykę można polubić.
mmm
pielęgniarstwo, pierwszy rok może wydawać sie złudnie rozwijający i dobrze zapowiadać następne lata. niestety tak nie jest. większość istotnych przedmiotów prowadzonych jest "po łebkach", a wynika to z braku kompetencji. 1 wykładowca wykłada ok 6 przedmiotów nie posiadając kompetencji w danym kierunku, potrafi egzekwować tylko prezentacje od studentów na dany temat, nie zauważa w nich karygodnych błedów, unika odpowiedzi na pytania na które odpowiedzi po prostu nie zna. jeżeli myślisz że nauczysz sie fachu pielęgniarstwa to się mylisz, jedyne co wyszlifujesz do perfekcji to mycie pacjenta, mycie pacjenta, zmiana pampersa i... myscie pacjenta. prosze was, nie ładujcie sie w to jeżeli nie chcecie się zniechęcić do tego zawodu.
29.02.2016
09.02.2016
Antoś
Nie będę się rozwijał, bo szkoda czasu. A do poprzedniczki, która pisze te opinie za kasę tej, pożal się Boże, uczelni: nie, nie jest naturalne, że płaci się karę 100 zł za spóźnienie w zapłacie czesnego, co zresztą zakwestionował UOKiK w swoim raporcie. Takie rzeczy są regulowane przez KC (hint: odsetki umowne). Magister ekonomii powinien się trochę orientować, no ale jaka uczelnia, taki absolwent.
K
Też kończę uczelnię - magisterka ekonomia, nigdy nie miałam problemów w dziekanacie czy z opłatami ( jak tu piszecie za wszystko). Wszystkie opłaty są zawarte w umowie - więc jak ktoś nie czyta co podpisuje to potem ma problem ( i wypisuje tu głupoty), jeśli się nie płaci zgodnie z terminem to chyba naturalne, że jest kara !! i nie płaci się za poprawki!!! Co do wykładowców bywa różnie, są bardzo dobrzy i gorsi ( jak wszędzie). Ogólnie - polecam, oczywiście nie jest to poziom SGH, ale znam też kilka znacznie gorszych prywatnych uczelni w Wawie.
08.02.2016
03.12.2015
Lech
Poziom zerowy, wykładowcy na zajęciach wykładają co im w duszach gra i niekoniecznie na temat, zero pomocy naukowych na zajęciach, wszyscy są mili i pomocni do podpisania umowy - później już tylko wyciskają kasę za wszystko. Czarna dziura a nie uczelnia. Odradzam.
karrr
jest tu ktoś kto się ostał na bezpieczeństwo narodowe?
01.10.2015
01.10.2015
blonek
nie przesadzajcie, szkoła jakich wiele, raczej dla średnio abmitnych, czyli w sam raz dla 60 procent maturzystów, co to chcą mieć dyplom a za bardzo się wysilać nie zamierzają, pozdrawiam
studentka
Nie polecam. szkoda czasu i pieniędzy, niczego sie nie nauczycie , totalne dno,wystarczy jeden dzien opóźnienia z zapłata raty i za kilka dni juz pismo z wezwaniem do zapłaty kary 100 zł,poziom nauczania zostawię bez komentarza, jesli w pracy się nienauczycie to w tej szkole napewno nie
27.09.2015
14.09.2015
pppppppp
Hej, wybieram się na pielęgniarstwo. Czy ktos studiował i może napisać jak jest na tej uczelni pleaseeeeeee
przyszły student
mógłby ktoś jeszcze podrzucić jak tam na kierunku elektrotechnika ? czy są jeszcze jakieś problemy na tej uczelni oprócz zdzierania kasy za nieterminowe wpłaty ?
03.09.2015
03.09.2015
przyszły student
mógłby ktoś jeszcze podrzucić jak tam na kierunku elektrotechnika ? czy są jeszcze jakieś problemy na tej uczelni oprócz zdzierania kasy za nieterminowe wpłaty ?
KK
Proszę o informację jak wygląda studiowanie na Pielęgniarstwie
06.08.2015
01.08.2015
dago
Jestem na trzecim roku elektrotechniki, dotrwało nas niewielu. Kierunek oparty na bardzo dobrych wykładowcach z WAT np. dr. Suproniuk, dr. Watral czy Politechniki dr. Bieńkowski. Jest trudno ale jak się przykłada i nie olewa to można się naprawdę nauczyć i zaliczyć. Ci co mają warunki po prostu nie dość się starali mimo kilku dogodnych terminów. Najtrudniejszy przedmioty dotychczas to teoria obwodów i maszyny elektryczne - ćwiczenia na WAT- świetnie wyposażone pracownie. Zostali ci którym naprawdę zależy. Jak dotychczas jestem zadowolony.
ninka
szkoda pieniędzy, nie polecam
14.07.2015
20.06.2015
Student
Elektrotechnika powstała 2 lata temu i najstarszy rok, kończy to, dopiero za 1,5 roku. To co się tu dzieje, to przechodzi ludzkie pojęcie. Nikt za nic nie odpowiada. Wykładowcy mogą nic nie robić, dosłownie! Zmieniać sobie zakres materiału do woli, nawet na egzaminach, być prostakami, pozwalać sobie na zbyt wiele i nic im się nie stanie. Ludzie wzięli warunki, to im wykładowcy specjalnie dokopują, nie chcą ich zaliczyć, gdyż jak ludzie powtórzą rok, to więcej kasy się z nich wydoi. Nikt wiecznie nic nie wie i za nic nie odpowiada, od wykładowców, po władze. Ale na końcu drogi, dokopuje się studentowi, jako temu ostatniemu w łańcuchu pokarmowym. Nie ma się do kogo odwołać, każdy zwala na innego. Mieli zły rok pod względem nowo przyjętych i teraz im tylko o kasę chodzi. Mogą zwalić kogoś na 1 rok, gdyż się finansowo to opłaca. Z kadrą bywa różnie. Są na prawdę super wykładowcy i tacy, co nie mają kompetencji nawet, aby przedszkolaków uczyć abecadła. Niby są ankiety, ale nikt się tak na prawdę nimi nie przejmuje. Zdecydowanie Odradzam. Niczego cię tu nie nauczą a od problemów, które tu robią, tylko zgłupiejesz.
mario
a jak jest z elektrotechniką?? ktoś kończył???
09.06.2015
28.04.2015
Wuwunia
Nie polecam. Poziom - dno. Szkoda czasu i pieniędzy. Niczego się tu nie nauczycie.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
13.02.2015
23.01.2015
dori
zwyczajnie, normalnie, bez szału i napinki, raczej spokojnie, trezba w sesji przycisnąć jak wszędzie, ale idzie się dogadać z prowadzącymi, dla mnie jest ok
Polecam
Polecam tą uczelnię. Wykładowcy pochodzą z największych warszawskich uczelni: z Politechniki Warszawskiej, SGH, Uniwersytetu Warszawskiego. Uczelnia się rozwija. Bardzo lubię atmosferę na tej uczelni. Co do Pań z dziekanatu. Każdy jest tylko człowiekiem i nie uważam, żeby były gorsze niż na innych uczelniach. Przy ogromie studentów, których trzeba obsłużyć może się zdarzyć jakieś nieporozumienie, ale te Pani są po to, aby obsłużyć każdą osobę. Wielokrotnie byłem w dziekanacie i zawsze obsługa była rzeczowa, kompetentna i na poziomie. Co do opłat. Trzeba się pilnować umów i nie będzie żadnego problemu. Naprawdę ta uczelnia jest dla studentów a nie odwrotnie. Szczerze mogę polecić.
20.01.2015
05.01.2015
Studentka Turystyki
W tym roku skończyłam uczelnie . Generalnie fakt - dziekanat się popsuł - nawet mój promotor to potwierdził, że niestety Panie chyba coś ugryzło. Co do wiedzy - byłam rok na sggw ale musiałam zrezygnować, bo nie miałam kasy i rok później wylądowałam tutaj. Naprawdę przeżyłam szok, bo wiedza jaką przez trzy lata zdobyłam tutaj to jest 1/3 tego czego nauczyłam się na sggw. Nie przenosiłam się, ponieważ jak zaczeły mi wyliczać ile to będzie za zerwanie umowy to podziękowałam. Najważniejsze! Trzy letnie studia nie dają Ci uprawnień do pilotowania wycieczek Jedyne co się liczy to obecność na wykładach - i masz w banku że zaliczysz. P.S. Moja koleżanka jest na PIELĘGNIARSTWIE teraz ostatni rok i generalnie mają tam zapierdziel. Mówi, że ledwo wyrabia. Dojazdy do Wieliszewa ciężkie więc jezdzą grupą i zbijają się na paliwo.
Absolwent
Piszę do przyszłych studentów - wiem, że nie posłuchacie ale NAPRAWDĘ weźcie sobie do serca, że t uczelnia to strata kasy. Z roku na rok jest coraz gorzej. Brak rzetelnych informacji z dziekanatu, naliczanie opłat za byle co (a jak chcesz się przenieść to dopiero zaczynają się schody!), poziom nauczania no cóż - nie wysilisz się, a po wszystkim Twój papierek i tak jest gucio wart. W tym roku mieli słabą rekrutacje-połowę tego co w zeszłym, więc przypierdzielają się o byle co i kary wlepiają, żeby kasy natrzepać. Wykladowcy chodzą i narzekają, że padaka. Szkoda kasy i nerwów. Ja osobiście żałuję, że tej kasy nie zainwestowałem chociażby w dobry kurs angielskiego, bo miałoby to większe profity niż te studia. Smutne.
05.01.2015
05.01.2015
Absolwent
Piszę do przyszłych studentów - wiem, że nie posłuchacie ale NAPRAWDĘ weźcie sobie do serca, że t uczelnia to strata kasy. Z roku na rok jest coraz gorzej. Brak rzetelnych informacji z dziekanatu, naliczanie opłat za byle co (a jak chcesz się przenieść to dopiero zaczynają się schody!), poziom nauczania no cóż - nie wysilisz się, a po wszystkim Twój papierek i tak jest gucio wart. W tym roku mieli słabą rekrutacje-połowę tego co w zeszłym, więc przypierdzielają się o byle co i kary wlepiają, żeby kasy natrzepać. Wykladowcy chodzą i narzekają, że padaka. Szkoda kasy i nerwów. Ja osobiście żałuję, że tej kasy nie zainwestowałem chociażby w dobry kurs angielskiego, bo miałoby to większe profity niż te studia. Smutne.
Paulina
Czy na kierunku budownictwo jest mozliwosc wybranie specjalnosci konstrukcje budowlane ? prosze o odopowiedz
09.12.2014
22.11.2014
Grzesiek 57
Hej, czy jest ktos moze z ekonomi magisterki. Chodzi mi o zajęciaz wnioskowania statystycznego. Prosze o kontakt na maila grzes57@interia.pl. pozdrawiam
Nika
Odradzam ,problem z promotorami.
08.09.2014
23.07.2014
emi81
jak to jest z tym przeniesienie sie na inna uczelnie to prawda ze aby sie przeniesc to najpierw trzeba zaplacic i czy robia jakis problem
studentka
nikomu nie polecam tej uczelni. Poziom nauczania jest bardzo niski, ponadto nawet jeśli zaliczysz semestr a musisz sie przeniesc na inna uczelnie z przyczyn osobistych, musisz zapłacić grubo ponad 1000 zł. NIE POLECAM
16.07.2014
15.07.2014
była studentka
Stanowczo odradzam tą pseudo "uczelnie". Potrafią tylko same opłaty naliczać.. Za zaświadczenia, za poprawki, jakieś kary, egzaminy dyplomowe. Niektórzy wykładowcy są w porządku i naprawde w ciekawy sposób potrafią przedstawić swój przedmiot, ale jest ich naprawde bardzo mało. Paniom w dziekanacie nic się nie chce. Czasem można bylo po 10 minut stać w tym pokoju i dopiero później cię zauważą. Chyba nadługo zapamiętam te złośliwe miny i pytanie z drugiego końca pokoju "Pani coś chciała?/Słucham Panią". A po za tym narzekania przez owe panie jakie my jesteśmy "debile", niepotrafiące porozmowiać z pozostałymi osobam ze swojej grupy, bo przecież wczoraj ktoś byl i ona mu juz to tłumaczyła. No i każą na dyplom o ukończeniu czekać ponad 2,5 miesiąca (choć nie jest to zgodne z prawem), tłumacząc to tym, że w tym miesiącu zbyt dużo studentów ma obrony. Składa się już wrażenie że od ręki mi go narysują chyba. I po takim podejsciu jeszczę są święcie przekonane że student będzie chciał dalej się kształcić w tym miejscu. A więc jeśli macie możliwość rozpoczęcia nauki w innym miejscu - zróbcie to. Bo tu nic oprócz dodatkowych opłat oraz zdenerwowania nie dostaniecie.
marzycielka
Student, który z przyczyn formalnych został skreślony z listy uczelni w styczni, a miał opłacone czesne jeszcze za luty jest ścigany bo powinien zapłacić jeszcze za marzec. Czy ja jestem niedouczona, czy czegoś nie pojmuję. Dla mnie jest trochę dziwna sprawa i pachnie mi to naciąganiem.
05.02.2014
20.01.2014
mini
Ja jestem bardzo zadowolona z tej uczelni,właśnie kończę licencjat.Pewnie ze trzeba się trochę przyłożyć,ale dla chcącego nic trudnego.Przede wszystkim poznałam wspaniałych ludzi z którymi z chęcią bym poszła na magistra.Nigdy nie było jakiś zgrzytów co do tego żeby się jakiś profesor uwziął.Uważam ze Uczelnia jest w sam raz dla osób pracujących.Nigdy nie było dodatkowych kar co by nie były zapisane w umowie.Więc jak ktoś nie czyta później pretensje do siebie.Jak najbardziej polecam tą Uczelnię
Lwomati
Bardzo dobra uczelnia. Właśnie kończę licencjat na kierunku ekonomia - polecam!
20.01.2014
13.01.2014
noemi
ŻENADA,CHCESZ BULIĆ KASĘ ZA NIC,TO POLECAM
miła
te dobre opinie o uczelni piszą chyba ci są w niej zatrudnieni,żeby od następnych naiwnych wyciągać kasę,bo to tylko się liczy.Łamią prawa studentów,a rektor ma to gdzieś.
12.01.2014
30.10.2013
Kate Warszawa
Czy ktos tu studiuje dziennie pielegniarstwo? To dla mnie bardzo wazne. Zastanawiam sie nad dolaczeniem do tego rocznika a rzerazaja mnie dojazdy (u mnie z Mokotowa )do szpitala Wieliszew. jak sobie z tym radzicie? Jak wygladaja te praktyki? W jakich sa w koncu godzinach i czy ewentualnie spoznienie kilka minut wchodzi w gre? Dajcie prosze znac - to pilne.
Kate
Czy ktos tu studiuje dziennie pielegniarstwo? To dla mnie bardzo wazne. \Zastanawiam sie nad dolaczeniem do tego rocznika a rzerazaja mnie dojazdy (u mnie z Mokotowa )do szpitala Wieliszew. jak sobie z tym radzicie? Jak wygladaja te praktyki? W jakich sa w koncu godzinach i czy ewentualnie spoznienie kilka minut wchodzi w gre? Dajcie prosze znac - to pilne.
30.10.2013
20.10.2013
Agniecha
Co do poziomu nauczania- wiadomo jak to na prywatnej uczelni. Niektórzy wykładowcy podchodzą bardzo lajtowo do tematu, niektórzy wręcz przeciwnie, jak wszędzie. Na pewno mają dobrą organizację. Opłaty przez 3 lata studiów nie zmieniły mi się ani o złotówkę. Polecam jeżeli chcesz skończyć studia, a nie znaleźć po nich dobrą pracę.
Maciek
Skończyłem szkołę rok temu (2012). Mam bardzo miłe wspomnienia. Niedługo idę robić drugi kierunek. W dziekanacie jest miło jeżeli nie jest się w ciemię bitym debilem. Szacunek za szacunek. To że ktoś płaci 300zł miesięcznie nie czyni go "Panem". Wszystkie opłaty są w umowie. Sam się naciąłem kilka razy i w sumie pewnie zapłaciłem z 900zł kar za samo spóźnianie się z wpłatą ale nie narzekam. Polecam uczelnię :)
08.10.2013
11.09.2013
Kapsel
Informatyka ok, prof. Worwa naprawdę szacun! Jak chcesz się nauczyć to narawdę spoko. Szkoda, że nie ma już laski w dziekanacie która zajmowała się moim kierunkiem;)
clars
Masakra. Za wszystko trzeba płacic! Za gupi papierek, że uczęszczasz do szkoły, za legitymacje, za poprawkę, za nieterminowe wpłaty aż 100zł. Oszustwo. Dobrze, że przeniosłam się do WSM nie dość, że taniej, lepsi wykładowcy (a nie referaciki na zaliczenie, najlepiej krótkie), dobry dojazd, a nie ciągła zmiana miejsca wykładów...eh szkoda gadac. Zmarnowane pieniądze!!!
25.08.2013
23.08.2013
studentka Geodezji i Kartografii
Co prawda jestem już po studiach na tej uczelni, ale nie byłam zadowolona z podejścia wykładowców. Po pierwsze jeden wykładowca po chamsku odzywa się do studentów i traktuje ich, jak śmieci, a sam ma posadkę u tatusia w firmie, po drugie wykładowcy nie wpisują ocen do indeksów na czas i przez to student ma problemy i musi tłumaczyć się za błędy i niekompetencję wykładowców, a jak student idzie do rektora, to rektor traktuje studenta jak kłamcę, mimo że zawinił wykładowca, to student ma spore nieprzyjemności. Po trzecie niektóre Panie w dziekanacie są miłe, z ich ust padają zdania typu: "Może Pani nie była na tej poprawie, co potrzeba" i parę innych komentarzy od nich. Telefonu w dziekanacie również nie chce im się odebrać, można sobie dzwonić od 8.00 rano, a dodzwoni się dopiero o 14.00 lub 15.00, ale wtedy mówią, że już kończą pracę i nie mają czasu (na kawę jakoś mają czas). NIE POLECAM TEJ UCZELNI.
ania
Wyższa Szkoła Dzialalności Gospodarczej tak było Było jest dziadostwo. Nie polecam
28.06.2013
23.06.2013
pytanie
zaczynam sie gubić w tych szkolach warszawsakich, czy ta uczelnia zawsze sie tak nazywała? czy zmieniłą nazwę? jelsi tak, to jak kiedyś było?
Inka
W tym roku przystępuję do licencjata z Ekonomii...Mógłby ktoś opisać jak wygląda obrona ...? Jest możliwość że ktoś może nie zaliczyć ???
19.06.2013
19.06.2013
sebastian
Kompletne dno i oszustwo.Te pozytywne komentarze to chyba pracownicy Dziekanatu piszą. Bałagan i nastawienie na kasę. Nie polecam tej Uczelni
ejcia
Totalna masakra. Pani z dziekanatu nigdy nic nie wiedzą i odsyłają do księgowości. Masa pomylek a i przez to kłopoty. Osobiście mialam zaległość z jedną wpłatą, póżniej uregulowałam ale i tak nie wiadomo z jakiego powodu nie wydano mi karty egz i nie chciały podbić legitymacji. Jak zapytalam to zwalają na księgowość, bo niby ktoś sobie zapomniał a księgowość na nich. Przez pomyłki pań z dziekanatu jedna gr nie otrzymała kart egz i jest problem. Nie polecam nikomu
03.06.2013
27.05.2013
sidi
Co do opłat i naliczenia kar. Wszystko jest zapisane w umowie. Nie stosują żadnych dodatkowych opłat o których nie pisano w umowie. Ja zapoznałem się z treścią umowy przed jej podpisaniem i byłem świadom tego że jak nie zapłacę w terminie to naliczą karę w wysokości 100zł. W przypadku rezygnacji z nauki naliczana jest opłata za czesne przez 3 miesiące, taki jest okres wypowiedzenia - wszystko jest w umowie. Umowa może zostać rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym w przypadku skreślenia studenta z listy, w przypadkach określonych w regulaminie studiów, ale nie pamiętam jakie co to było.
sidi
W dziekanacie pracują miłe panie. Zawsze pomagają, choć często nie odbierają telefonów. Rektor też super gość. Gadałem z nim kiedyś jak miałem problem kwestii prawnej. Osobiście nie mógł mi pomóc ale umówił mnie z prawnikiem uczelni i ten mi pomógł.
27.05.2013
27.05.2013
sidi
Ja zrobiłem licencjata na tej uczelnia z ekonomii. Niebawem będę bronił reż magisterkę. Jak dla mnie jest spoko. Mają super stypendia. Ja otrzymywałem socjalne tak wysokie ze za studia wcale nie płaciłem, a nawet na tym zarobiłem. Przez dwa semestry dostawałem nawet naukowe. Czyli jak się się chce to można dostać nawet ponad 1000 zł miesięcznie. Kadrę też mają spoko. Oczywiście są wyjątki ale wiadomo, nigdzie jest idealnie. Każdy wie że pracuje tam sporo wykładowców z innych uczelni, takich jak UW, Politechnika, SGH czy innych z całej Polski. Większość nie robi problemów z zaliczeniem. Na wykłady oczywiście nie trzeba chodzić.
koziol13
Dwa lata temu na Uczelni Warszawskiej obroniłem licencjata z turystyki i rekreacji i nie uważam że większość podawanych uwag jest słuszna, co prawda czesne liczone jest za 10 miesięcy, ale jest to w umowie,. Co do kar naliczanych to też jest w umowie wystarczy zapoznać się całe 1,2 - 2,5 strony do przeczytania. Co życia studenckiego to jak grupa nie potrafi się zoorganizować no cóż to najlepsza uczelnia nie pomoże. Co do wymagań na licencjacie to: - przedmioty miłe i dość proste tylko po prawdzie nad prawem i ekonomią i pochodnymi musiałem posiedzieć - wykładowcy spoko nie przesadzali z ilością materiału i nie robili problemów na egzaminach, - dziekanat przynajmniej ja nie spotkałem się tam z niechęcią czy też jakimś brakiem zainteresowania pań tam pracujących. Obecnie czekam na wyznaczenie terminu magisterki z ekonomii to już była trudniejsza sprawa, więcej musiałem się uczyć i chyba wyższe były wymagania wykładowców.
09.05.2013
10.03.2013
realista
Płacisz byle co, to i otrzymujesz byle co, niech nikt nie będzie zaskoczony, lepiej zapłacić trochę więcej i mieć jakość!
Sabba
Czy ktoś ma może umowę z tą uczelnią, zrezygnowałam ze studiowania tam, nawet jeszcze przed rozpoczęciem zajęć 3 lata temu, a oni mi teraz przysyłają wezwania do zapłaty za jakiś ku..wa semestr, po 3 latach. żeby iść do prawnika przydałaby się umowa z nimi, której kurde nie mogę nigdzie znaleźć. Jeżeli ktoś ma odezwijcie się PROSZĘ
26.02.2013
05.02.2013
geodezja i kartografia
a jak sie studiuje kierunek GEODEZJA I KARTOGRAFIA???? czy moga sie wypowiedziec stuydencji tego kierunku? jakie duze sa grupy? jak wygladaja zajecia? kto je prowadzi? w sensie jaka jest kadra? ile osob odpada po pierwszym roku?
studentka
bzdura że nie ma wpisowego - jest; tylko płaci się za lipiec kiedy jeszcze nie zdążyłeś się zapisać, potem w październiku i tak trzeba zapłacić kolejną już ratę II, za 1 dniową zwłokę w płatności kara 100 zł, za każdy papierek trzeba płacić. Zdziercy, krętacze i oszuści!!!
08.01.2013
05.01.2013
maciek
witam. jestem na budownictwie w innej prywatnej uczelni w warszawie i powiem szczerze że jest nie za ciekawie myślałem żeby przenieść się właśnie do uczelni warszawskiej. nie wiem tylko czy to ma sens? bo jeśli jest tak samo to raczej nie. chodzi mi o to czy jest łatwo czy nie?:) wolałbym płacić i chodzić tylko jeśli jest taka potrzeba. no i czy da radę się dogadać z wykładowcami lub dziekanatem jeśli chodzi o zaliczenia??
Karol
Umowa tak skonstruowana, żeby wyłudzić pieniądzę.Studiowałęm w innej Uczelni i ukończylem już jeden kierunek.Studiuję tu informatykę, Podsumowując to studia w Uczelni Warszawskiej duży błąd
31.12.2012
30.12.2012
Studentka
Pani Beata W. Widać, że pracownicy tego niepomocnego "Dziekanatu" sami piszą laurki. Powiem krótko. Żałuję że się tu zapisałem.!!!
Beata W.
Ludzie czytajcie a potem podpisujcie! Umowa jest bez tzw. haczyków, wszystko czarno na białym. Ja nie mam do nikogo o nic pretensji. Wiem, że są konsekwencje wpłaty czesnego po terminie. Jak wszędzie!! Kończę studia i jestem zadowolona. Wykładowcy ok, można się zawsze dogadać. Dziekanat zyczliwy i pomocny. Ludzie dajcie spokój z tym nieuzasadnionym jadem!
30.12.2012
17.12.2012
Monika
Odradzam ta uczelnię. To nie uczelnia to zarabialnia. Promotor to człowiek który swoim sposobem bycia i merytorycznym przygotowaniem i podejściem do słuchacza raczej może być parobkiem niż doktorem. Jeśli tak pójdziecie będziecie mieli wielkie problemy ze złożeniem pracy licencjackiej. Dno, dno i jeszcze raz dno. Po prostu złodziejstwo.
kasia92
doprosic sie tu o cokolwiek jest strasznie ciezko, baby w dziekanacie olewaja cie totalnie jesli o cos prosisz, stypendium wyplacane jest dopiero na koniec semestru. Nie ma tu zadnego zycia studenckiego, nie ma mozliwosci poznania nowych osob oprocz swojego roku oczywiscie, na korytarzu wieje pustkami. Oprocz zajec nie ma mozliwosci zadnego realizowania sie gdyz kola zainteresowan widnieja tylko na papierze. Liczy sie tu tylko asa i nic wiecej.
12.12.2012
29.11.2012
Administrator
komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu
Asin
Zrobiłam licencjat z wielkimi problemami ze strony uczelni, nie wiem co mnie podkusiło, żeby zrobić mgr też w tej niby szkole. W pierwszym semestrze wykładowca zgubił moją pracę, w drugim inny wcale nie sprawdził co za tym idzie - nie zaliczyli mi roku musiałam latać i szukać wykładowców i tak na dokładkę skreślili mnie z listy studentów! ODRADZAM! Brak poszanowania studenta, jeśli się idzie na zaoczne to oczywiste, że w tygodniu nie ma się czasu na latanie za czymś co powinien pilnować dziekanat!
27.11.2012
20.11.2012
była studentka
nie polecam nikomu uczelni warszawskiej - zrobiłam tam licencjat i odradzam wam tą uczelnie. Na koniec studiów robią takie problemy (formalno-organizacyjne) że ciężko to przejść i ciężko jest to wszystko przejść żeby móc się obronić i skończyć studia. Największy problem jest z praktykami w tym idiotycznym przymusowym projekcie i z gościem od praktyk którego ciężko złapać. Same problemy z tą uczelnią i chcą żeby im płacić za wszystko, nawet za głupie zaświadczenie. Niby czesne jest tanie ale też dowalają kary w wysokości 100 zł nawet jak 1 dzień się ktoś spóźni z przelewem więc tak naprawdę nie opłaca się tam studiować i lepiej wybrać inną uczelnię i nie mieć z nimi takich problemów.
tqm3
Nie wiem bo studiowałem informatykę, wiec wypowiadam sie za to co doświadczyłem
12.10.2012
12.10.2012
tqm3
Nie wiem bo studiowałem informatykę, wiec wypowiadam sie za to co doświadczyłem
joko
a jak jest na turystyce i rekreacji? tak samo jak na informatyce? masz jakies zdanie?
09.10.2012
19.09.2012
ptakosz
jak dla mnie na na pedagogice jest OK, zajecia spelniaja moje oczekiwania, ludzie spoko, organizacja moze moglaby byc sprawniejsza, ale z rozmow ze znajomymi wiem, ze we wszystkich uczelniach prywatnych jest tak samo,
pauQ
jest cos takiego, jak klauzule abuzywne czy abusywne, ze ro sa niezgodne z pawem zapisy, wiec nawet jesli ktos podpisze umowe, a zapis jest nie zw zgodzie z prawem, to ta umowa jest nic nie warta, to tak na marginesie, ale przyznam, ze nie slyszalam, zeby na UW kogos naciagali i zeby problemy byly,
12.09.2012
29.08.2012
mina
Umowy z uczelniami wyższymi to trzeba czytać wyjątkowo dokladnie, bo później można ładnie utknąć w przypadku chęci do rezygnacji. Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie nie jest w tym wypadku wyjątkiem, potrafią podejść studenta! Ja chciałam tu studiować, nie zakładając nawet rezygnacji, więc mnie to nie ubodło, ale znajomi mieli problemy.
marta
Hej, a jak jest na ekonomi zaocznej II stopnia, może ktoś coś wie, bo już mam mętlik w głowie:/
18.08.2012
09.08.2012
aśka
Kompletne dno. Dodatkowo w umowie kruczki prawne i problem z rezygnacją.Nie polecam.Uciekam stąd po 2 semestrze
lukas
mysle nad wybraniem kierunku zdrowie publiczne tylko troche sie waham, moze ktos napisac cos o przedmiotach na tym kierunku? jest duzo przedmiotow scislych?
05.08.2012
27.07.2012
kamila
Studentka 2 roku, wykładowcy całkiem spoko ale filozofia gorsza, w dziekanacie miłe uśmiechnięte Panie, oceny można znaleźć w Internecie na stronie zamieszczają wszystkie aktualności. ogólnie uczelnia całkiem fajna tylko zajęcia rozmieszczone po całej warszawie
milena
czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak wyglądają studia na prawie niestacjonarnie? Niestety nie stać mnie na studiowanie dzienne i już szukam pracy w warszawie, żeby móc sobie opłacić zaoczne studia... czy po niestacjonarnych jest gorzej zdobyć pracę czy udzielać się w życiu uczelni?
06.07.2012
29.02.2012
turystyka i rekreacja
przegladam od kilku dni szkoly warszawskie pod katem kierunku, ktory chce studiowac, mam na mysli turystyka i rekreacja, okazuje sie, ze jest dosc popularny, bo ma chyba z 10 szkol, zarowno takie, ktore z nazwy sa nakierowane na tusrystyke albo hotelarstwo, jak i zupelnie inne, typu Vistula, Almamer, Skarbek, itd. podpowiedzcie prosze, jesli macie rozeznanie, co sadzicie o tym kierunku w warszawskich szkolach prywatnych, ktora szkole wybrac, no i dlaczego?
do Majki - Sara
wybor kierunku studiów - geodezja i kartografia jest swietnym pomyslem, zakladam oczywiscie, ze to przemyslalas, lubisz obliczenia i rysunek, nie boisz sie przedmiotow scislych, moj tato smieje sie, ze gdyby mial syna, to juz on by go ukierunkowa ... walsnie na geodezje i kartogriafie, niestety nie pojde w slady tatusia i pewnie wybiore pedagogike, ale moze sie spotkamy w Warszawskiej ;-)
24.02.2012
06.02.2012
Lula
Studiuje zdrowie publiczne i jest ok. Można byłoby się przyczepić czasem do organizacji samej szkoły ale nie trzeba w tym przesadzać. Ważne że na zajęciach jest dobrze.
ania
Bardzo fajna uczelnia, dobrze mi sie tam studiuje, fajny klimat, spoko wykładowcy :-)
04.06.2011
01.06.2011
Maja
poprosze o opinie o geodezji i kartografii na Uczelni Warszawskiej, sama szkola mi sie podoba w sensie bazy lokalowej, poziomu ksztalcenia, aktywnosci studentow, zaplecza, ale konkretnie chodzi mi o ten kierukek, na ile jest dobrze realizowany, kto prowadzi zajecia, czy otwoeraja wszystkie oferowane specjalnosci, jak to wyglada?
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Poznańska
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Opolski
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Łódzka
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie