Opinie o Uczelni Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie (UP KEN Kraków)

Komentarze (321)

  • Ania

    Czy jest tu ktoś kto studiuje ekonomię społeczną na up i orientuje sie jakie wyniki na maturze wystarczą zeby sie dostać ? Interesuje mnie tez filologia angielska, na ile trzeba napisać rozszerzenie ?
    18.01.2019
  • AniA

    Jeżeli ktoś wybiera się na kurs pedagoiczny prowadzony przez UP to serdecznie odradzam, odkąd nastąpiła zmiana koordynatora organizacja zajęć jest fatalna i w dodatku, ostateczna cena kursu (większa ze względu na większą ilość chętnych (?!)) została podana po miesiącuy uczęszczania na zajęcia nawet 3 razy w tygodniu. Miejmy jasność uczestnicy kursu po za kursem w większości czynnie studiują i 3 razy w tygodni zajęcia od 17-21 na których omawiamy mniej niż osoby na kierunkach dziennych w czasie 1,5h?! zmiana planu (dorzucenie) kolejnych zajęć bez jasnego uzgodnienia z kursantami w połowie semestru dopiero po podpisaniu umów i opłaceniu semestru (czyli chcąc zrezygnować ze względu na to że nie jesteś w stanie czasowo ogarnąć to strata 850) zajęcia merytorycznie też przygotowane raczej słabo -.- ogólnie studiuje też dziennie na up więc mam porównanie wśród znajomych robiących specjalności nauczycielskie i z pewnością to nie jest warte swojej ceny ten kurs i jesteśmy traktowani jak nie istotny składnik tego kursu (częsć osób mających psychologie nie musi uczęszczać na zajęcia związane z psyuchologią to żeby im było potem łatwiej to wszyscy co tych zajęć nie mieli zamiast PLANOWYCH o których zostyaliśmy poinformowani 3 kursach w tym semestrze mają ich 6... )
    17.12.2018
  • Maturzystka

    Witam, Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat filologii germańskiej na UP?
    09.12.2018
  • MAKS

    WItam. Chciałbym zapytać czy na studia niestacjonarne liczy się wynik z egzaminu maturalnego czy raczej kolejność zgłoszeń.?Pozdrawiam.
    07.12.2018
  • natalka

    Było pytanko o studiowaniu biologii na up, ja studiuję, kierunek do ogarnięcia, jedynie jak jest jakieś kolokwium no to trzeba porządnie ogarnąć temat, osobiście mi się podoba, wykładowcy bardzo fajni.
    05.12.2018
  • natalka

    Czy ktoś wie jakie są mniej więcej progi na up na filologii polskiej i historii ?
    05.12.2018
  • Admin

    Komentarz usunięty- naruszenie regulaminu.
    27.11.2018
  • do Niezadowolonej

    A na jaki kierunek się starałaś?
    15.11.2018
  • Niezadowolona

    Rekrutowałam się na uczelnię, kierunek miał być otworzony. Opłaciłam wszystkie należyte koszty, zawiozłam dokumenty, otrzymałam numer rachunku bankowego, na który mam wpłacić ratę na studia i w połowie października dostałam informacje, ze kierunek się jednak nie otworzy. Odcięło mi to drogę do studiów w tym roku akademickim. Podczas ubiegania się o zwrot opłat rekrutacyjnych brak odpowiedzi ze strony uczelni..
    13.11.2018
  • Rozczarowana

    Studiowanie Filologii Rosyjskiej było najbardziej destrukcyjna i poniżającą rzeczą jaką w życiu zrobiłam. ‚Pedagodzy’ nie maja pójścia o swojej pracy anino tym jak traktować studentów z szacunkiem. pan gancarz jest znany z psychicznego znęcania się na studentach, powtarzania im ze są nic nie warci i upokarzania ich przed innymi. Zmarnowane 3 lata, wybierzcie UJ albo inna uczelnie, gdzie traktuje się studentów jak dorosłych ludzi!
    06.10.2018
  • Ania 123

    Czy ktoś się może orientuje jakie są progi na filologie romańska na up?
    04.10.2018
  • mati2.0

    HARMONOGRAM http://www.wydzialsztuki.up.krakow.pl/wp-content/uploads/2018/10/semestr-zimowy-18-19-1.10.pdf
    01.10.2018
  • ???

    Czy wie ktoś gdzie szukać harmonogramów zajęć?
    01.10.2018
  • tajemnicza

    czy wykłady na studiach zaocznych są obowiązkowe?
    26.09.2018
  • Karola1907

    Hej :) Wie ktoś może o której jest rozpoczęcie 1 października?
    25.09.2018
  • klaudia

    @belevd Hasło i login dostaniesz dopiero 1 października na spotkaniu z opiekunem roku
    22.09.2018
  • belevd

    Cześć! Właśnie został udostępniony harmonogram na mój kierunek i pod nim napisane jest, że może ulec zmianie i ostateczna wersja będzie dostępna na wirtualnej uczelni. Stąd moje pytanie: jak będę mogła się tam zalogować? Jestem na pierwszym roku i kompletnie się na tym nie znam. Dostane jakiś login i hasło na e-mail?
    20.09.2018
  • hm

    Cześć! Czy ktoś z Was wie, kiedy pojawią się jakieś harmonogramy zajęć?
    19.09.2018
  • 888

    Cześć, Czy w akademikach znajdują się jakieś pokoje do nauki? w sensie jakieś świetlice do nauki?
    12.09.2018
  • Razpodwozemraznawozie

    Hej :) Czy jest ktoś zapisany na Up Kulturoznawstwo i wiedza o mediach i wie moze kiedy będzie jakis plan ? :/
    12.09.2018
  • gigo

    Czy jest tutaj ktoś kto studiuje bądź studiował biologie na UP i może coś na temat kierunku napisać?
    12.09.2018
  • Radzisia

    Uni _Pedag_KEN jest dobry w studiach pedagogicznych. Zapamiętajcie to sobie. Tu się idzie na kierunek pedagogika, a nie na filologię angielską :-)
    11.09.2018
  • xyz

    Cześć! Chciałam zapytać czy jest tu ktoś z administracji i mógłby udzielić mi paru, najistotniejszych informacji odnośnie kierunku. Czy jest jakaś inauguracja? Jak to wszystko wygląda 1.10??
    10.09.2018
  • Karolina

    Nie wiecie może kiedy pojawiają się plany zajęć?
    09.09.2018
  • Magda

    Hej mam pytanie czy na administracji bardzo jest trudno? Duży jest wymagany zakres wiedzy na, zaliczenia?
    09.09.2018
  • 2301

    Hej, widzę że dużo osób skarży się na filologię angielską niestacjonarną.. a jak jest na dziennych ? :)
    09.09.2018
  • lena

    Wie ktoś czy w połowie roku akademickiego można się przepisać? Ten sam kierunek studia zaoczne..
    06.09.2018
  • xvcijz

    Witam, ostatnio składałem dokumenty na Up i pani z rekrutacji zapytała się czy w dokumentach zawarty jest oryginał czy kopia świadectwa maturalnego? Czy to oznacza, że jeśli złożyłbym od razu oryginał to miałbym zagwarantowane miejsce?
    06.09.2018
  • lena

    Witam. Dostałam się na studia niestacjonarne (psychologia) na innej uczelni publicznej ale chciałabym się przenieść na UP. Kiedy najwcześniej mogę to zrobić. Czy mogę już po pierwszym semestrze? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
    05.09.2018
  • Egzamin wstepny

    Egzamin wstepny na filologii polskiej dotyczy tylko osob ze stara matura o ile sie nie myle :)
    04.09.2018
  • Egzamin wstępny

    jak wygląda i czego dotyczy egzamin wstępny na filologii polskiej ( UP ) ?
    03.09.2018
  • Niki

    Cześć :) Chciałam zapytać czy na studiach - administracja występują prace grupowe. Typu wykonywanie prezentacji przez studentów.
    31.08.2018
  • Angela

    Hej :) chciałam zapytać czy orientuje się ktoś jak wygląda studiowanie administracji na 2 stopniu dziennie. Czy zajęcia są codziennie? Czy w godzinach rannych czy popołudniowych?
    28.08.2018
  • Aloha!

    do Maniek: Idealnie ujęte! Widzę, że powoli ludzie wylewają żale na anglistykę zaocznie. Z Tobą, jak i osobami niżej nie sposób się nie zgodzić. Nie wsadzam każdego wykładowcy z PNJA do jednego worka, aczkolwiek jestem żywym dowodem oblanego studenta przez pewną "Panią", bo widać było od 1 zajęć nienawiść wobec mnie i innych (którzy też już nie studiują) :) Walka o sprawiedliwość i stracone pieniądze nic nie dała, więc licencjat kończę na innej uczelni :) Każdy jest kowalem własnego losu, więc sam decyduje gdzie chce studiować. Byle potem takiej decyzji nie żałować :D Pozdrawiam!
    27.08.2018
  • Maniek

    Do 12345 : Lepiej uciekaj :D Jak nie chcesz marnować lat na powtarzanie każdego roku, to lepiej wybrać inną uczelnię z filologią angielską zaocznie :) Powie ci to mnóstwo osób, które tu studiowały. Niestety, nie znam ani jednej pozytywnej opinii i sama uciekłam stąd do innej placówki :)
    25.08.2018
  • Nessa001

    Hej 😊 wybiera się ktoś na administrację 2 stopnia (dzienne) na UP?
    05.08.2018
  • Ola12

    Mam pytanie, czy łatwo jest się przenieść na up? Chciałabym zmienic uczelnie na drugim roku
    31.07.2018
  • Klaudia19

    Hej :) Wie ktoś może jakie progi były na UP na biologii lub bioinformatyce (stacjonarne)?
    29.07.2018
  • Karolina1111111

    Cześć. Jest tutaj ktoś kto studiuje ekonomię społeczną?
    28.07.2018
  • student

    Ogólnie w tym roku były dość wysokie progi i ciężko było się dostać, ja składałem na 3 kierunki, na każdym około 200 chętnych. Moja koleżanka napisała maturę na ok 70-80% i się nie dostała
    27.07.2018
  • 12345

    Jakie są progi na filologię angielską niestacjonarną?
    27.07.2018
  • Karola1907

    Cześć! Mam pytanko, co do tego jak wyglądają zajęcia na UP. Czy są duże przerwy pomiędzy zajęciami jak np na UJ czy UEK
    20.07.2018
  • Do Ewka

    Możesz zapytać bezpośrednio na uczelni wtedy jeśli będą miejsca to pewnie da radę, bo system już zamkniety :) trzeba zadzwonić i się dowiedziec
    18.07.2018
  • Ewka

    Mam pytanie, jeśli rekrutacja się zakończyła, a ja jednak chciałabym złożyć na inny kierunek, to mogę to jeszcze zrobić? Mam bardzo dobre wyniki i myślę, żebym się dostała, gdyby ktoś zrezygnował, ale czy mogę jeszcze złożyć? Jak to wygląda?
    18.07.2018
  • Graz

    Czy jeżeli ktoś jeszcze się nie dostał na jakiś kierunek i jest na liście rezerwowej a przed nim jest około 3/4 osoby to ma szansę żeby się dostać?
    18.07.2018
  • Adrian

    Hejka chciałem dowiedzieć się coś o kierunku Ekonomia społeczna czy warto iść?
    17.07.2018
  • Bezpieczeństwo

    Cześć proszę o opinie na temat bezpieczeństwa państwa, niestacjonarne studia :)
    17.07.2018
  • @Down [Archiwistyka]

    Składałam papiery tyle że na dzienne. Dostałam się bez problemu a i lista nie była w pełni zapełniona. Bardzo mało chętnych co od razu mnie zniechęciło. Nastawiałam się na infobrokerstwo, ale domyślam się, że realia są trochę inne. Ostatecznie idę na UJ na zarządzanie informacją. Podejrzewam, że pewnie na zaoczne jeszcze mniej chętnych?
    17.07.2018
  • archiwistyka niestacjonarnie

    Jest tutaj może ktoś kto składał dokumenty na ten kierunek?
    13.07.2018
  • kasia

    moze ktos jest z GEOGRAFII? i wypowie sie na temat tych studiow?
    13.07.2018
  • Do kl909

    Bylo koło 550 chętnych, próg chyba 195 pkt na 300
    12.07.2018
  • kl909

    Z ciekawości, jakie było trzeba było uzyskać wyniki by dostać się na pedgagogike przedszkolna i wczesnoszkolną ? i ilu było chętnych?
    12.07.2018
  • K

    Hej, prosiłbym o jakieś opinie na temat informatyki stacjonarnej na UP?
    12.07.2018
  • Edyta

    To ty człowieku nie powinieneś w ogóle się odzywać i komentować,bo poziom twojej kultury jest na baaardzo niskim poziomie. Najlepiej jest obrażać i wyśmiewać kogoś przez internet,bo jesteś anonimowy,ciekawi mnie czy też jesteś taki wygadany i "szczery" w życiu realnym...Brak słów!
    12.07.2018
  • Monikas

    Do osoby niżej. Przestań tak mówić i kogoś obrażać. Takie opinie to zostaw lepiej dla siebie. W porównaniu z zeszłym rokiem teraz był o wiele wyższy próg i też bardzo dużo chętnych na ten kierunek. Także nie masz prawa obrażać osoby poniżej która grzecznie zapytała...
    12.07.2018
  • Droga sylwioo

    Droga sylwioo, nie, nie masz szansy. Niedostanie się na UP nawet z listy rezerwowej świadczy tylko debilizmie kandydata. Nie wiem jak słabo musiałaś napisać maturę, ale odpuść sobie studia i pójdź sobie do jakiejś szkoły policealnej, bo tylko zmarnujesz swój czas w życiu. I nawet jeśli jakimś cudem dostałabyś się (chyba musiałabyś się przespać z jakimś wykładowcą żeby w ogóle ktoś Cię brał pod uwagę) to nie zanoś tam dokumentów, bo tylko zmarnujesz miejsce, z którego mogłyby skorzystać mądrzejsze od Ciebie osoby.
    12.07.2018
  • Sylwiaa

    Jeśli nie dostałam się z listy rezerwowej na pedagogike wczesnoszkolną to mam jeszcze jakieś szansę?
    11.07.2018
  • Aaa

    Jaki poziom na magisterce niestacjonarnej (administracja). Z jaką średnią, ile osób aby otwarto kierunek, jaką średnią z licencjatu do stypendium rektorskiego?
    11.07.2018
  • marta002

    jeżeli macie opcje to wybierzcie uj, agh, politechnike krk, tylko te uczelnie trzymają jakikolwiek poziom, skończyłam jeden kierunek na politechnice, odbywałam praktyki w firmie kosmetycznej, dzieki czemu teraz w niej pracuje i zarabiam całkiem ciekawe pieniądze. Zaczęłam drugi kierunek na UJ i niestety wykładowcy tylko dbają o prestiż uczelni, a nie o wiedze, aczkolwiek wiadomo łatwiej jest znaleźć pracę jak sie ma papierek z tej uczelni
    11.07.2018
  • Mela

    Hejka! Czy 124 pkt to bardzooo malo żeby się dostać na UP? Konkretnie na bezpieczeństwo państwa lub administracja, czy mialabym szanse dostać sie w 2 terminie ?
    11.07.2018
  • Gabi

    @Klaudia Na 250pkt.
    10.07.2018
  • ola

    Cześć, orientuje się ktoś może jakie progi na filologie hiszpańską na UP?
    09.07.2018
  • Nela

    Dziś dostałam się na psychologię na UP. Studiuje ktoś tam ten kierunek? Podoba sie wam? Jaki jest poziom? słyszłam zarówno dobre i złe opinie. Zastanawiam się czy lepiej wybrać UJ
    08.07.2018
  • kamxdd

    czy skladał ktos na ekonomie spoleczna?
    08.07.2018
  • Klaudia

    @Gabi 204 pkt na ile?
    08.07.2018
  • Gabi

    Okej, przybywam z ważną informacją :) Koleżanka mając 204pkt dostala się na pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną.
    07.07.2018
  • olaaa

    Ciężko sie dostać na UP? studiuje ktoś bezoieczenstwo narodowe lub administracje? ciezko sie dostac czy raczej jakos w miare?
    04.07.2018
  • Shark

    Ile potrzeba punktów aby dostać się na prawo? Rozszerzony angielski i polski, obydwa po ok 65% wystarczy?
    03.07.2018
  • UP

    Orientuje się ktoś jakie progi są na archiwistyke i czy ciężko się jest dostać? Albo czy jest duzo chętnych ?
    03.07.2018
  • UP

    Orientuje się ktoś jakie progi są na archiwistyke i czy ciężko się jest dostać? Albo czy jest duzo chętnych ?
    03.07.2018
  • k4444

    Wie ktoś jaką średnią trzeba było mieć w tamtym roku żeby się dostać na administracje II stopnia?
    03.07.2018
  • k3456

    @pytania Tak wszystkie są obowiązkowe. Oczywiście są dozwolone nieobecności, ale to zależy od wykładowcy, który powie ile nieobecności jest dozwolonych na jego zajęciach.
    02.07.2018
  • mana200

    Cześć ! czy ktoś może się wypowiedzieć o historii na UP ? dość słabo napisałam maturę z historii i nie wiem czy się dostanę. Słyszałam także o tym, że wszystkie zajęcia w tym wykłady są obowiązkowe? to mnie trochę denerwuje bo wykłady z definicji nie powinny być obowiązkowe ! dodatkowo obawiam się że nie połączę historii na UP jeśli się dostanę z drugim kierunkiem.
    02.07.2018
  • pytanie

    Czy to prawda, że wszystkie zajęcia na Uiwersytecie Pedagogicznym są obowiązkowe?
    02.07.2018
  • Ajax

    Proszę o jakieś informacje na temat studiów zaocznych na kierunku informatyka. Czy jest trudno i jak nauczyciele?
    01.07.2018
  • przyszłystudent

    Oraz o ekonomii społecznej
    29.06.2018
  • przyszłystudent

    Też jestem ciekawy opinii o prawie na tej uczelni.
    29.06.2018
  • :)

    Jest tutaj ktoś z bioinformatyki? Ciężko się było dostać?
    29.06.2018
  • KotStudent

    Filologia angielska zaocznie to jakis chory żart. To, jaka panuje tu atmosfera z prowadzącymi to koszmar. Najgorzej prowadzone są przedmioty z PNJA. Niestety ktos nizej mial racje mowiac o niesprawiedliwosci. W ciagu kilku lat tu spędzonych spotkałam JEDNĄ Panią, która faktycznie lubiła uczyc, nie siedziała na sile na uczelni i dawała każdemu równe szanse. Pozdrawiam Panią W.
    29.06.2018
  • Lawyermaybeinfuture

    Duże wymagania na prawo dzienne?
    27.06.2018
  • HEH

    Ktoś z komentarzy poniżej mówił, że na UJ i UP poziomy są wysokie... Chyba troszkę się zagalopował... Po pierwsze nie porównuj tych uczelni, bo UP niestety nie dorasta do pięt UJ...
    18.06.2018
  • dankeshon

    Ludzie tam niestety nie świecą inteligencją... Resztki maturalne tam się dostają... Szanujące się osoby idą na uczelnie, które jakoś się w Polsce liczą.
    18.06.2018
  • sjfhncn12

    Czy w krakowie poza UJ i AGH są jeszcze jakieś uczelnie? XD hahahahah
    18.06.2018
  • XD

    Serio ktoś chce tam jeszcze iść? XD
    18.06.2018
  • Vera

    Powiem wam szczerze, że dziękuję Bogu, że przeniosłam się z UP. Ta uczelnia to jakiś koszmar.
    18.06.2018
  • Wiktor34

    Żałuję, że studiuję na UP. Strata czasu.
    18.06.2018
  • Ja

    Ta uczelnia to krakowska porażka. Pedagogika specjalna to szczególne dno. Przykro mi to stwierdzić, ale co to za uczelnia, jeśli egzaminy dostaje się do domu... Takie osoby mają potem być pedagogami?... Śmiech. UP to naprawdę "resztkownia" UJ i AGH. Jeśli osoby nie dostają się na UJ czy AGH - idą na UP. Nie popełniajcie tego błędu i nie idźcie do tego żartu - w rankingach jest śmiesznie nisko jak na uczelnię. Troszkę wstyd...
    18.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, napisz do mnie na patkaj98@wp.pl, tam juz możemy wymienic sie danymi nie?
    18.06.2018
  • 837834yhnkf

    No właśnie sie nie da :/ chyba ze załóż jakies konto byle jakie na np. GG i podasz tutaj numer i sie tam zgadamy i potem je usuniesz xd jedyne co mi do glowy przychodzi xd
    18.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, hm a da się tutaj usunąć wpis?
    18.06.2018
  • 837834yhnkf

    Kurde nie wiem jak za bardzo bo nie podam namiarow na siebie na forum haha xd masz jakis pomysl?
    18.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, czy byłby to problem żebyśmy spisały się np na facebooku? Byłoby mi łatwiej, a jeśli bym mogła o coś zapytać jeszcze to bardzo chętnie, bo trudno jest znaleźć kogoś kto tak otwarcie pogada o tym kierunku, a jednak to poważny wybór ;|
    18.06.2018
  • 837834yhnkf

    Tak, niestety zaliczenie i ze śpiewania i instrumentów, wiedzy muzycznej itp. Hmmm no wiesz co wszystko zalezy od wykładowców. Są takie przedmioty jak Metodyka edukacji matematycznej na ktorej masz zadania typu cegła wazy kilo i pol cegly. Ile waży cegła? XD niby łatwe ale jak przyjdzie to przełożyć na język dziecięcy to przysparza duuzo problemów. No są przedmioty takie jak logopedia gdzie trzeba ćwiczyć wymowe, zeby byla nienaganna. No nie wiem. Jak jest sie sprytnym to i przeciętny uczeń sobie poradzi ale czy potem przekaze cos dziecku, o to chodzi. Zdecydowanie najlepsze na tym kierunku sa praktyki, ktore na UP ma sie juz na 1 roku - chodzi sie do przedszkola i szkoły podstawowej w Krk. Więc ja się mecze na tych studiach strasznie bo nie za bardzo mam dusze artysty ale pp praktykach bylam totalnie zakochana haha i tylko to mnie trzyma jeszcze. Hmm co tu jeszcze. Duzo przedmiotów takich pamięciowych, jak np. Historia mysli pedagogicznej na 1 roku, mega ciezki egzamin i duuuzo materiału ale do zdania. No nw jak jeszcze czegoś nie napisałam to pytaj.
    18.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, i co później jakieś zaliczenie z tego? A ogólnie kierunek pedagogika trudny jest? Czy taki przeciętny uczeń da sobie rade, czy jednak jest trudno, ciężko i trzeba bardzo dobrze przyłożyć się do nauki? Pytam, bo chciałabym wybrać się na ten kierunek ale chyba na Ignatianum bo na UP raczej marne szanse żebym się dostała, i cały czas się waham.. ;) Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    18.06.2018
  • Logopedia

    Jaki był próg na logopedie? Czy z polskim podstawowym na 76 procent i z ang rozszerzonym dostanę się?
    18.06.2018
  • pomocy

    chce przenieść się na up na pedagogike wczesnoszkolną, jakie były progi? Pisałam polski niestety w podstawie i roszerzony angielski
    18.06.2018
  • 837834yhnkf

    Tak, studiuje xd Niestety, na większości uczelni na tym kierunku czeka Cie flet, keyboard, spiewanie, malowanie itp i mnie jako totalnemu beztanciu szlo i idzie to bardzo opornie xd
    18.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, czyli Ty studiujesz na UP pedagogikę? I musiałaś nauczyć się grać na flecie, poważnie? :P
    16.06.2018
  • 837834yhnkf

    Niestety na pedagogice nie mam znajomych, ale na filologii angielskiej na ignatianum mam i jest to mała uczelnia, raczej jest okej ogolny stosunek do studenta, napewno wygląda to inaczej niz na np. Tak dużej uczelni jaką jest przykładowo UJ ale sesja sesją są egzaminy trudne i łatwiejsze zalezy od tego jak sobie radzisz, ale plan studiów jest dostępny na ich stronie jest bardzo podobny do tego na UP sama tam startowała w razie gdyby z UP sie nie udalo ;) wejdź sobie na ich stronę i popatrz na plan studiów zobacz jakie są przedmioty i wgl. Ja dopiero po zaniesieniu papierów zostałam uswiadomiona, ze będę musiala nauczyc sie grac na flecie haha xd takze takie przepatrzenie mniej więcej harmonogramu studiow będzie bardzo pomocne, co w przypadku UP jest bardzo bd ciężko dostac :/
    15.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, a wiesz coś na temat Ignatianum więcej? Jak uczelnia i jaki poziom, czy ciężko jest?
    15.06.2018
  • Plasti

    Nie polecam filologii angielskiej zaocznie. No chyba, że ktoś chce płacić i niesprawiedliwie oblac to proszę bardzo. .. nie chodzi tu o mnie, ale studiując zauważyłem, że niektorzy wykładowcy nie dopuszczaja do egzaminu naprawdę dobrych osób. Czemu? Kwestia polubienia kogoś lub nie :) osobiście słyszałem rozmowę między dwoma "paniami ", że jedna się kogoś tam w końcu pozbyla juz po sesji... sami ocencie czy warto tak "inwestować " akurat tu
    15.06.2018
  • 837834yhnkf

    Patii, mozesz złożyć nq ten sam kierunek na Akademię Ignatianum, jest sie tam raczej trochę łatwiej dostać. A liczy sie tam również polsko rozsz i podst, ang podst lub rozsz i jakies 3 rozszerzenie bądź matematyka podstawowa ;)
    15.06.2018
  • 837834yhnkf

    Hmmm... no niestety raczej nie :( a angielski rozszerzony jak Ci poszedł? Bo w tym roku licza sie 2 przedmioty.
    15.06.2018
  • Patii

    837834yhnkf, dzięki za informacje. Ja nawet nie osiągnę takiego wyniku z matury z polskiego... liczę na jakieś może 40%.. także raczej się nie dostanę ?
    14.06.2018
  • 837834yhnkf

    Pati, w zeszłym roku by dostać się na pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolną z listy rezerwowej trzeba było mieć 70 proc z języka polskiego, ale w tym roku patrzą również na angielski więc będzie to na pewno trochę inaczej wyglądało. Hmm, czy jest ciężko? Jeśli umiesz śpiewać, grać na instrumentach, masz zdolności plastyczne to na pewno będzie Ci duuużo łatwiej. Ale trzeba duzo serca włożyc w te studia bo nie są łatwe, wbrew pozorom, trzeba być obnimbusem we wszystkich dziedzinach ale jeśli praca z dziećmi to Twoja pasja to dla samej pozniejszej pracy warto się pomęczyć. Ja osobiście nie mam za dobrego zdania na temat tej uczelni, straszne podejście ma tutaj każdy, bardzo olewają niektóe rzeczy, ale to moje zdanie na temat Wydziału Pedagog. nie wiem jak jest na innych kierunkach. Pozdrawiam.
    14.06.2018
  • Patii

    Czy trudno dostać się na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną? Czy studia są ciężkie?
    06.06.2018
  • Klaudia

    WItam. Na co bardziej opłaca się iść: logopedia, oligofrenopedagogika czy może terapia?
    06.06.2018
  • OLIIS

    BŁAGAM SZYBKO, jaki próg punktowy był na matematykę w zeszłym roku albo dwa lata temu?????
    04.06.2018
  • Kandydatka

    Czy ciężko dostać się na logopedię? :)
    01.06.2018
  • Studentka

    Progi na filologię włoską?
    21.05.2018
  • Dograzki

    Albo chce się pracować albo rozwijać na studiach, pracujacy ktorzy ida na studia mysla ze sa uprzywilejowani i maja miec malo nauki bo pracuja no halo..chyba że ktoś ma trudną sytuacje to wtedy rozumie.
    20.05.2018
  • Graża

    Jestem studentką studiów podyplomowych, moje wnioski po dwóch semestrach: za duże obłożenie studentów . Biorąc pod uwagę to,że na studia podyplomowe uczęszczają osoby pracujące na pełen etat i ilość zadań do wykonania, plus praktyki i obowiązkową obecność na wszystkich zajęciach ( jeśli jesteś chory musisz odrobić nb dodatkowym zadaniem) - nie ma czasu na odpoczynek i życie prywatne.. to przykre, że tak wiele - ponad miarę wymaga się od studentów ..
    20.05.2018
  • Przyszły student

    Hej mógł by się ktoś wypowiedzieć na temat kierunku digital designe i czy ciężko się tam dostać?
    18.05.2018
  • Do maturzystki chętnej na prawo

    Jeśli będziesz miała powyżej 50 to będzie dobrze ja tez składam tam ba prawo. Rozmyślasz jeszcze inne uczelnie?
    18.05.2018
  • Natalia

    Co myślicie o : Turystyka historyczna i dziedzictwo kulturowe? Serio wystarczy tylko rozszerzony polski? Trochę mnie to zdziwiło i nie mam pojęcia, jaka może być tego przyczyna... Wysokie progi? I czy bardzo wysoko nalezy zdać ten polski rozszerzony?
    14.05.2018
  • Student

    Wybiera się ktoś na archiwistykę zaocznie ? :)
    13.05.2018
  • Maturzystka

    Orientuje się ktoś jakie sa Progi na filologię włoską albo francuską?
    13.05.2018
  • Maturzystka

    Hej :) wie ktoś może jakie były progi punktowe na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną w zeszłym roku?
    13.05.2018
  • Maturzystka

    - może masz racje. A mówiąc nie wysokie, masz na myśli..?
    12.05.2018
  • Do maturzystki

    Tez się zastanawiam ale na pewno nie wysokie.
    12.05.2018
  • Maturzystka

    Jakie były progi punktowe na prawo w zeszłym roku? :)
    12.05.2018
  • Ona

    Czy wie ktoś jaki był próg na logopedię rok temu? :)
    11.05.2018
  • Grześ

    Jaki był próg na administrację w tamtym roku? :)
    11.05.2018
  • Tomasz

    traktują studentów na UP na dziennych studiach jak jakiś motłoch i ludzi gorszej kategorii. Już gimbazę lepiej wspominam i lata nauczania elementarnego. Jeśli jesteś z robotniczej rodziny to rzeczywiście cieżko będzie Ci skończyć tą uczelnię bo tam tytułują się miedzy sobą tak szybko, że zanim Ty będziesz na III roku licencjata to tam już z magistra ktoś się habilitowanym stanie. znałem taką jedną. uczyła mnie na licencjacie Pani magister mądraliska. Gardziła nami, wymagania jak z kosmosu. Ani się nie obejrzałem bedąc na III roku studiów a ona już habilitację w ręku miała.... nie wiem jak to mozliwe ale widocznie plecy miała, jak każdy na tej uczelni z kadry ploretariatu krakowskiego
    10.05.2018
  • Masakra

    ja za taki arcy wysoki poziom do podziekuję! zaniżanie ocen nawet jak dajesz z siebie wszystko, wiadomo czemu, zebyś czasem o stypendium nie wnioskował. i brak informacji dotyczącyh treści zajęć. brak dostępu do sylabusów...efekt? wiele osób nie zalicza poszczególnych przedmiotów jednym lub dwoma punktami a kwestura i kasa uczelni trzepie studenciaków biednych po kieszeni za poprawki za komisyjne. studia dzienne niby za darmo jak się dostaniesz ale polityka tej uczelni zakłada dezinformacje bo ktoś na tym zarabia. wiadomo o co chodzi jak nie wiadomo o co chodzi
    10.05.2018
  • Qwerty

    Cześć! Chciałabym się dowiedzieć jaki był próg na filologię angielską w ubiegłym roku :)
    08.05.2018
  • kamxdd

    czy ktoś wie jaki próg na ekonomię spoleczna?
    08.05.2018
  • Psychologia

    Hej, orientuje się ktoś jaki był próg na psychologię rok temu?
    07.05.2018
  • Kasia

    Czy orientuje się ktoś czy trudno jest sie dostać na logopedie?
    17.04.2018
  • filologia hiszp

    Hejka:) Jaki był próg na filologie hiszpańską na ten rok? Ogólnie jak oceniacie? Opłaca się?
    14.04.2018
  • Zoriana

    Hej, mógłby ktoś opowiedzieć jak jest na malarstwie ?
    09.04.2018
  • Maturzystka

    Hej, jakie były progi na psychologię w zeszłym roku? Czy jest szansa na dostanie się z 40% z biologii? Warto w ogóle studiować psychologię na tym uniwersytecie?
    07.04.2018
  • Co UP ma do ukrycia?

    Dlaczego UP ukrywa przed opinią publiczną skład osobowy pracowników uczelni i sylabusy poszczególnych zajęć? Każda uczelnia ujawnia szczegółowo takie dane, bo to jest informacja publiczna ogólnodostępna.
    06.04.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    04.04.2018
  • izugni

    jaki był próg punktowy w tamtym roku na matematyke?
    01.04.2018
  • help

    Chcę iść na filologię angielską w 2019 roku. Jakie przedmioty są potrzebne? Planuje zdawać rozszerzony ang oczywiście, historię i wos. Ciężko jest się dostać? Czy z profesorami są jakieś problemy? Słyszałam, że traktują studentów jak dzieci...
    26.03.2018
  • Maturzystka

    Hej. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy trudno się dostać na psychologię i czy warto?
    17.03.2018
  • Maturzystka

    Hej, czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat matematyki nauczycielskiej na up? Z góry dziękuję ;p
    14.03.2018
  • olkaaxx

    Hej, jak z prawem niestacjonarnym na UP? Jakieś opinie?
    13.03.2018
  • Bezpieczeństwo narodowe info

    Hej, mógłby ktoś opowiedzieć jak jest na bezpieczeństwie narodowym ? Czy opłaca się iść na tą uczelnie, na ten kierunek(czy są lepsze w Krakowie), jest wysoki poziom, dużo zainteresowanych i jak zajęcia?
    08.03.2018
  • starsza koleżanka

    Mogę potwierdzić, że to naprawdę dobry uniwersytet, szczególnie gdy chodzi o dziedzinę nauk pedagogicznych. To potwierdzają liczne opinie, rankingi, nawet tutaj maja wysoka ocenę. Na plus trzeba oddać, że są ciekawe zajęcia, coś się dzieje na uczelni (jak dla mnie powinni jeszcze więcej gości zapraszać, takich autorytetów, znanych ludzi, może fakultatywnych zajęć pozalekcyjnych, ale kto szuka, to znajdzie nawet na mieście). Jak tkoś chce, to ma możliwość samorozwoju. Ja jestem zadowolona, a o inne kierunki pytajcie ich studentów.
    06.03.2018
  • wzornictwo

    Wydział Sztuki mnie interesuje i głownie kierunek wzornictwo. Czy studenci z tej uczelni i tego kierunku mogliby się wypowiedzieć na temat studiów tutaj. Jakieś dobre rady dla obecnej maturzystki???
    01.03.2018
  • obserwator

    UP jest chyba jedyną uczelnią w kraju, włączając w to uczelnie państwowe i prywatne, na której ukrywane są syllabusy poszczególnych kursów i ich prowadzący. Co z tego, że są plany studiów, jeśli nikt nie wie, o czym będą na poszczególnych zajęciach mówić? Potem się władze instytutów dziwią, że mało studentów do nich przychodzi i kierunki wygaszają. Skoro ukrywają treści zajęć to każdy potencjalny kandydat przy dzisiejszej sytuacji edukacji wyższej w Polsce, pójdzie studiować tam, gdzie wie, o czym go będą uczyć i czy to mu się w praktyce przyda. Nikt nie chce kupować przysłowiowego kota w worku.
    28.02.2018
  • grafika

    Myślę o studiach na kierunku Grafika, Chętnie poznam opinie osób, które studiują właśnie grafikę. Czy jesteście zadowoleni? jaki jest poziom ? warto robic grafikę na KENie czy szukać gdzieś indziej? napiszcie pliiiizzz.
    12.02.2018
  • Klarysa

    Do Studentka : słaby poziom, wiec mogłaś skończyć licencjat a na mgr iść na lepszą uczelnie. Nie wkłada tez wszystkich kierunków do jednego worka. Sama studiuje na up zaocznie i powiem tyle, że bywają egzaminy lajtowe, ale na dziennych ci co mieli z tym samym wykładowca mieli taki sam.... a bywają wykładowcy dla których bez różnicy czy dzienni czy zaoczni. Mają umieć i tyle. Bywało, że u niektórych wykładowców egzaminy z dziennym, bo ten sam materiał... wiec widać chcesz skończyć te lajtowe studia doprowadzić to do końca, bo ci nie zależy. Porazka
    09.02.2018
  • Digital design

    Czy może ktoś podzielić się swoją opinią i doświadczeniem? Warto wybrać się na ten kierunek? Kręcą mnie takie klimaty dlatego szukam opinii .
    06.02.2018
  • Studentka

    Dla tych, co pytali o niestacjonarne. Egzaminy są tylko z wykładów, nikt nie czyta podawanych lektur i wszyscy zdają egzaminy na 4 i 5 bez nauki. Wykładowcy są mili i przyjemni, są kompetentni, a podawane lektury nowoczesne co nie zmienia faktu, że wymagania wobec studentów są bardzo niskie. Słyszałam podobne opinie od absolwentów kierunków odnowa biologiczna i bezpieczeństwo wewnętrzne. Jest to uczelnia dla niezbyt ambitnej młodzieży/ludzi chcącej łatwo i przyjemnie zdobyć tytuł magistra. Nie wiem jaki uczelnia ma cel prowadzić kierunek z takim niskim poziomem i małymi wymaganiami - chyba tylko po to, aby na nich zarobić, nie myśląc o tym jak oni bez potrzebnej wiedzy poradzą sobie w przyszłej pracy co jest bardzo przykre.
    04.02.2018
  • matematyka

    Hej, orientuje się ktoś jaki był próg na matematyke na up w ostatnich latach?
    30.01.2018
  • psychologia

    Hej :) Orientuje się ktoś jaki był próg punktowy na psychologię w tym roku akademickim ?:)
    29.01.2018
  • Absolwent

    W dziedzinie nauk pedagogicznych należy ocenić uczelnię na najwyższym poziomie w Polsce.
    28.01.2018
  • Dhrudj

    A jakiego kierunku chcesz te plany zajec? LUNA
    24.01.2018
  • luna

    czy gdzies na stronie uczelni można znaleźć plany zajeć poszczegolnych roczników? żeby mieć rozeznanie, jak w ciągu dnia wyglądają ćwiczenia? w sensie godzinowym :-)
    20.01.2018
  • kam

    Cześć, chciałam zapytać o opinię na temat filologii angielskiej? Czy jest dużo nauki, niepotrzebnych informacji i ile jest egzaminów? Jaki jest poziom? Dziękuję za odpowiedź!
    18.01.2018
  • help me

    dołączm się do pytania! Trudno jest sie dostac na psychologie? Piszę roz polski i historie a angielski w podstawie. Ile bym musiala miec pkt zeby spokojnie sie dostac?
    10.01.2018
  • Jdhdjeud

    Macie moze jakies info na temat zwolnienia z obowiązkowego basenu na UP? Co trzeba zrobic? Wolalabym chodzic tylko na zwykły wf na hali
    31.12.2017
  • jpweifh

    Cześć wam. Ma ktoś z was może jakieś info o egzaminie z Historii myśli pedagogicznej na UP u prof. Katarzyny Dormus?
    19.12.2017
  • Ania

    Filologia angielska UP. Mnie osobiście podobało się na początku semestru, ale potem było już coraz gorzej. Coraz większa dżungla i wyścig szczurów. Poziom był wysoki, ale teraz ie wiem, bo babka, która najlepiej uczyła gramatyki już nie pracuje. Jak ktoś nie pochodzi z klasy robotniczej lub oazy i dzieci kościoła raczej ma kiepskie szanse na tej uczelni. Żebyście wiedzieli od razu nie wpłacali pieniedzy za studia wieczorowe i zaoczne, bo jak was nie odrzuca na 1-szym roku, to zrobia to na trzecim. Szkoda pieniedzy waszych rodziców. Nie wim co to dla wtajemniczonych czy coś. Ja to raz spotkałam na korytarzu kolesia i on zapytał, czy jestem zainteresowana testowaniem leków. Mowie ze nie, ale strasznie namolny koles, no tak namolny, ze cos okropnego.
    16.12.2017
  • 12345j

    Chodzi lub chodził ktos was na zajęcia z koszykówki dziewcząt w KU AZS UP?? Warto się przejść i jaki poziom gry jest?
    22.11.2017
  • pomocy!

    Hej! Orientuje się ktoś jakie są progi punktowe na UP - psychologia? I czy warto iść na tą uczelnię?
    15.11.2017
  • student

    Dobry uniwersytet, zwłaszcza w dziedzinie nauk pedagogicznych. Ciekawe zajęcia i możliwość samorozwoju dla tych, którzy chcą czegoś więcej.
    08.11.2017
  • belfer

    UP stanowi trzon krakowskiej pedagogiki. Jest to b.dobra uczelnia, kształcąca na wysokim poziomie. Można polecić osobom chcącym kształcić się w tej dziedzinie.
    08.11.2017
  • 12345s

    Z 60 procent w tym roku byś się nie dostała. W tym roku z listy rezerwowej przyjęto osoby z 70 procent więc może być ciężko z 60 się dostać ale w tym roku było 600 chętnych może w przyszłym roku będzie ich mniej . Ale po tygodniu studiowania tutaj nie mam raczej pozytywnej opinii.
    07.10.2017
  • UP moja nadzieja

    Hejka wiecie moze czy trudno sie dostac na pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna? Napisalam mature z roz polskiego na 60% w 2017 i chciałabym wiedzieć czy wystarczy tyle aby się dostać. Wybrałam nieodpowiedni kierunek, a teraz wiem że to z pedagogika chce wiazac moja przyszłość
    27.09.2017
  • Jaroo

    Witam, proszę o opinie nt. Uniwersytetu Pedagogicznego, a bardziej jeszcze proszę o opinie nt. kierunku Socjoterapia..... Z góry uprzejmie dziękuję .....
    24.09.2017
  • Przemcioo

    Witam, chciałbym zapytac o kierunek SOCJOTERAPIA na UP ?? Czy ktoś ma jakieś opinie... będę bardzo wdzięczny za informację. Pozdrawiam
    23.09.2017
  • [wekf

    Nie wiecie może czy oprócz tej głównej inauguracji na uczelni będą też osobne dla każdego kierunku na swoich wydziałach?
    23.09.2017
  • k'a

    Jak wygląda sytuacja z Wychowaniem Fizycznym na UP, na którym roku jest WF i jak sie na niego zarejestrowac, albo na sport na ktory chce sie chodzic?
    21.09.2017
  • Xyz

    Hej, jestem tegoroczną maturzystka, zastanawiam się nad up, a konkretnie nad matematyka, ktoś się orientuje jakie są statystyczne wymagania?
    20.09.2017
  • xxxw

    Nie wie może ktoś kiedy dostępne będą plany zajęć na 1 rok pedagogiki wczesnoszkolnej stacjonarne?
    19.09.2017
  • kl

    próg na filologię angielską na UP w tym roku był coś ponad 80% z angielskiego rozszerzonego, nie pamiętam dokładnie. 85 chyba
    19.09.2017
  • ania

    Hej :) orientuje się ktoś jaki był próg punktowy tego roku na filologie angielską ?
    18.09.2017
  • Xx

    Jestem studentką pedagogiki od 3 lat. Nawet nie zastanawiam się aby kontynuować magisterskie na tej uczelni. Organizacja szkoly , strony na bardzo niskim poziomie. Poziom nauki niski. Oczywiscie znajdą się kompetentni prowadzący ale mało ich. Ogółem brak szacunku do studenta i traktują nas z góry. A żeby obronić się u niektórych e terminie pomimo moich chęci graniczy z cudem. Nie polecam!!!!!!!!
    14.09.2017
  • Angelika

    Hejka :) Zdawał ktoś z was może egzamin warunkowy z angielskiego ? Mam kilka pytań: Jak wygląda sytuacja ze składaniem wniosku? Kiedy płaci się opłatę ?
    11.09.2017
  • ...

    Ogólnie na UP jest łatwo się dostać, ale traktują Cię jak uczniaka, a nie jak osobę dorosłą. Niektórzy wykładowcy z racji swojego tytułu, myślą że mogą o wiele więcej i niestety nie szanują pracy studenta. Ich zasadą jest chyba, żeby oblać połowę roku na studiach dziennych, żeby studenci byli zmuszeni przenosić się na zaoczne, gdzie będą Cię traktować jak człowieka lub uniżyć się przed nimi, żeby mieli podniesione własne ego. Z niektórymi wykładowcami kontakt jest bardzo utrudniony, a czasem ich odpowiedzi nie wnoszą nic, poza obrażaniem studenta.
    11.09.2017
  • Kasia

    Jest może jakaś chetna osoba która opowie co nieco o filologii rosyjskiej z językiem francuskim ? Jakie są progi. Z góry dziękuję :)
    19.08.2017
  • Kamil

    Studiuje ktos prawo zaocznie na UP ? Mialbym kilka pytan... Gdyby byl ktos tak dobry i odezwal sie - 667-142-850. Bede zobowiazany ;)
    17.08.2017
  • digital design - odp

    Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu łatwo się było dostać (niż - więc przyjmowali kogo popadło). Pytanie tylko czy warto. Zależy czego oczekujesz. Chcesz podłapać kilka programów? Okey - na etapie studiów licencjackich (zawodowych). Jeśli chodzi o magisterskie to raczej nieporozumienie, na WSz niezależnie od stopnia uczy się podstawowych spraw warsztatowych i zaniedbuje wszystko inne. Chaos organizacyjny też może okazać się zniechęcający.
    31.07.2017
  • ktoścoś

    Tę uczelnię warto wybrać tylko wtedy, gdy chcecie zostać nauczycielami. UP się na tym zna i żadna inna uczelnia w Krakowie nie przygotuje Was lepiej do wykonywania zawodu ;). Organizacja może nie zachwycać, ale to tylko jeden z nielicznych minusów.
    30.07.2017
  • Viki

    Hej,czy w necie można zobaczyć listy rezerwowych?
    25.07.2017
  • ktoś

    Jeżeli ktoś lubi prace w grupie to może iść na ten uniwersytet. Jeżeli ktoś nie lubi to nie polecam. Cały czas praca w grupie i wykładanie za profesorów, co to jest? Za co my płacimy? Płaci się 7 tys za studia magisterskie, a trzeba prowadzić zajęcia za profesorów, bo trzeba coś robić na zaliczenie. Żal. To profesorowie są od wykładania, a studenci od słuchania. Z tego, co wiem od starszych osób to nigdy wcześniej nie było nic takiego na uniwersytetach. PRZEPRASZAM BARDZO ZA CO JA PŁACE SIĘ PYTAM? Jeszcze udupianie przez jednego pana Tusiń, bo nie było się raz na wykładzie. Ten Pan nie powinien nawet nauczać. Co on robi na tym uniwersytecie? Zwolnienia dyscyplinarne z Warszawskiego Uniwersytetu wyleciał Nie polecam wybierać tego Pana na promotora, bo nie napiszecie państwo pracy magisterskiej, czy licencjackiej. Cały czas tylko mówi, że on wie kto komu napisał prace i nie dopuści tego. Nie sprawdza w ogóle, co Państwo napiszecie. Generalnie mówi tylko o bibliografii przez cały rok i cały czas to samo. Masakra. Polecam uważać na tego Pana na administracji.
    20.07.2017
  • FILOLOGIA GRG

    Czesc! :) czy ktos wie czy po ogłoszeniu wyników mogę się zarejestrować na listę rezerwową? Nie rekrutowałam się na pierwszą listę a chce się wpisać na rezerwową I nie wiem co robić teraz... (chce iść na filologie angielską)
    19.07.2017
  • Ola

    hej ;) czy ktoś na turystykę i rekreację?
    19.07.2017
  • Olly

    Hej,czy wiecie jakie przedmioty są brane pod uwagę na filologię ang? Myślałam że tylko ang i polski,ale jednak nie i nie mogę na stronie nic znaleźć. Z góry dzięki za odp ☺
    18.07.2017
  • Helena

    Witam. Czy orientuje się ktoś jakie przedmioty są prawie i stosunkach międzynarodowych?
    18.07.2017
  • ŻART

    Rekrutacja na prawo niestacjonarne na UP to jakiś żart!!! Wniosłem opłatę, złożyłem dokumenty i z niecierpliwością czekałem na wyniki rekrutacji. Jakież było moje zdziwienie kiedy w dniu ogłoszenia wyników dostałem maila, że jednak wyników nie będzie, bo nie wiadomo czy w ogóle otworzą ten kierunek.. no jaja
    17.07.2017
  • jak z socjologią na UP?

    Ciężko się dostać na socjologię? Jakie mniej więcej progi punktowe?
    09.07.2017
  • PRAWO

    Jeśli chodzi o prawo o które tak licznie pytacie stanowczo odradzam studiowanie tego kierunku na tym uniwersytecie. W dużym skrócie na plus oceniam: organizacje harmonogramu zajęć, doświadczenie pracowników w w zawodach prawniczych, niskie koszty ewentualnego wpisu warunkowego. Zdecydowanie na minus oceniam: poziom nauczania którego dane statystyczne poznamy już za 3 lata gdy pierwsi absolwenci napiszą wstępne egzaminy na aplikacje, wręcz śmieszne rozłożenie przedmiotów w toku nauczania, brak dostępu do przydatnych "branżowych" materiałów, niewielkie zasoby bibliotek uczelnianych. Jeśli chodzi o progi punktowe to w 2015 oraz 2016 roku uniwersytet przyjął wszystkich (z bardzo nielicznymi wyjątkami) ubiegających się o przyjęcie.
    07.07.2017
  • yyyy

    Może ktoś się orientuje czy trudno się dostać na logopedie . Mam za 2 dni egzamin i sie boje że się nie dostanę .
    05.07.2017
  • digital design

    Witam, szukam informacji na temat digital design, czy trudno się dostać, jaki jest limit miejsc w stosunku do ilości chętnych, jak wygląda wstępny egzamin z rysunku, czy bez specjalnych zdolności manualno-artystycznych mam szansę się dostać? Niestety za późno znalazłam ten kierunek i nie miałam czasu przygotować się do egzaminu i zrobić portfolio, planuję próbować dostać się tam w przyszłym roku, a w "międzyczasie" chciałabym wybrać się na jakiś kierunek, który okaże się przydatny, jeśli uda mi się dostać na digital design, stąd rodzi się pytanie na co się wybrać? Może jakaś informatyka? Czy lepiej zrobić sobie rok przerwy? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.
    04.07.2017
  • psychologia

    Czy jest tu ktoś kto studiuje psychologię? Polecacie? Ta uczelnia to mój drugi wybór, chcę dostać się na UJ ale po niektórych opiniach zastanawiam się czy jest sens iść tu jeśli nie dostanę się na UJ. Dlatego pytam bo na każdym kierunku jest inaczej
    04.07.2017
  • xxx

    Również jestem ciekawa o próg na psychologię stacjonarną, czy są szanse na dostanie sie z samymi podstawami ? akurat wyszło tak,że zdawałam rozszerzony wos a ,niestety na tą uczelnie on się nie liczy
    04.07.2017
  • Jaa

    Orientuje się ktoś w progach punktowych na psychologię?
    03.07.2017
  • bezpieczeństwo naradowe

    czy trudno jest się dostać na bezpieczeństwo narodowe na up ? czy na pierwszy rok jest tylko 20 miejsc ( tak pisze na stronie ) ?
    02.07.2017
  • maturzystka

    Hej, Nie wiecie może do kiedy ostatecznie trzeba zapłacić opłate rekrutacyjna na UP ?
    02.07.2017
  • aguśkaaa

    hej czy trudno dostac sie na bezpieczństwo wewnętrzne na up ?
    02.07.2017
  • czarna

    Hej,poszukuje opinii o kierunkach na UP *prawo *historia *administracja *filologia polska *pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna Trudno sie dostać i utrzymać? Mile widziane progi punktowe z zeszłego roku :D
    01.07.2017
  • Kuba

    Hej, orientuje się ktoś jakie są progi na psychologię stacjonarnie? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji o tym i bardzo prosze o pomoc :((
    30.06.2017
  • Aleksandraa

    Hej :D orientuje się ktoś może(nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji) jaki próg punktowy był w zeszłym roku na bezpieczeństwie narodowym i wewnętrznym na UP? Wiem, że progi mogą się całkowicie zmienić z roku na rok, ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia, czy mam realne szanse się dostać. Z góry dziękuję :D
    30.06.2017
  • FILOLOGIA ANGIELSKA

    Zastanawiam się nad filologią angielską . Jak oceniacie ten kierunek na UP ? Czy jest to uczelnia warta uwagi ?
    28.06.2017
  • odnowa biologiczna

    Jeśli ktokolwiek myśli o kierunku odnowa biologiczna to odradzam UP. Przedmioty może i ciekawe, ale jedynie z nazwy. Dobrze wspominam arteterapię, techniki relaksacyjne i masaż klasyczny, tylko tutaj szło się czegokolwiek nauczyć. Przygotowanie do zawodu po studiach na poziomie 0. Polecam jedynie tym osobom, które chcą łatwo i bezboleśnie zdobyć tytuł mgr za duże pieniądze. Wybierając ten kierunek myślałam, że jest przyszłościowy, że nauczą wielu zabiegów, niestety zawiodłam się. Jedynie co zyskałam to tytuł magistra, ale czy to wystarczy do znalezienia pracy, w której wymagana jest praktyka? Sami się zastanówcie. Pozdrawiam, absolwentka
    19.06.2017
  • artystkaaa

    hej! myślę nad malarstwem na UP, jako że to spontaniczny wybór, a prac swoich mam sporo, to czemu nie? właśnie dokonuję rejestracji elektronicznej, ale mam wątpliwości. ciężko jest się dostać? jak wygląda egzamin wstępny? jak jest na studiach? niech mi ktoś pomoże, proooszę! :< (nie jest dla mnie problemem jeśli akurat ten kierunek jest słaby, traktuję to jako ostatni ratunek)
    11.06.2017
  • Maturzystka97a

    Hej . Wybieram się na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne. Czy ciężko dostadostać sie na ten kierunek ?-studia stacjonarne . Jaki był próg w 2016 roku ?
    11.06.2017
  • Szał

    Zastanawiam się nad grafiką, warto?
    04.06.2017
  • maturzystka98

    Cześć! Czy studiuje ktoś pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna na stacjonarnych I st? Trudno się dostać? Jaki był próg w 2016? :)
    11.05.2017
  • Zainteresowana

    Czy studiuję ktoś prawo na UP? Jakie są wasze opinię. Proszę i informacje. Czy ciężko ukończyć na Tym Uniwersytecie dany kierunek?
    10.05.2017
  • Francuzik89

    Hej wszystkim! W tym roku chcę iść na filologię romańską, studia magisterskie zaoczne. Zastanawiam się nad UP i UAM. Którą uczelnię polecacie? Co do UP interesuje mnie fr stosowany, specjalizacja nauczycielska z możliwością uzyskania uprawnien FLE i podwójnym dyplomem polsko-francuskim. Co do UAM podobnie, studia nauczycielskie. Którą uczelnię bardziej polecacie? :-) Merci d'avance de votre aide :-)
    18.04.2017
  • digital design

    coś więcej ktoś może napisać o tym kierunku? bo z nazwy niewiele wynika, za dużo info na stronie nie ma, a mnie interesuje, jakie są zajęcia, ćwieczenia, wykłądowcy, jakieś konkrety?
    28.02.2017
  • Kulturoznawstwo i wiedza o mediach

    Mam pytanie o kierunek studiów na KEN-ie: Kulturoznawstwo i wiedza o mediach. Jak oceniacie te studia, czy jesteście zadowoleni? Gdzie absolwenci znajdują pracę po ukończeniu tego kierunku? Czy warto?
    10.02.2017
  • Dudzik

    Hej :) czy ktoś może studiował wczensoszkolną i przedszkolna niestacjonarnie ( II stopień )? Może jakieś opinie co do wykładowców i egzaminów?
    13.12.2016
  • flafi

    dostaliśmy maile z tego portalu o typach studiów, więc szukam sobie szkół w naszym mieście, czy ta szkoła jest świecka?
    13.12.2016
  • klik

    Hej:) czy ktoś studiował administrację w instytucie politologii na up? Trudne są egzaminy?
    11.11.2016
  • Kajka

    Ja studiuję narodowe i o wykładach mogę powiedzieć jedno: większość ciekawością nie powala. Mnóstwo zagadnień prawnych powoduje, ze nie raz ziewnęłam na zajęciach, całe szczęście w UP jest sporo wykładowców zainteresowanych tym co robią i potrafią obudzić młodzież
    30.10.2016
  • ruda

    a na polonistyce spoczko, fajny klimat jest, polecam :-)
    20.10.2016
  • Archer

    Witam, czy ktoś jest na Bezpieczeństwie Wewnętrznym lub Narodowym? Jak wyglądają wykłady? Idzie się czegoś nauczyć czy raczej średnio?
    20.10.2016
  • zawiedziona

    Niestety muszę wszystkich przestrzec przed Filologią germańską - studia magisterskie na UP, jestem zawiedziona, niektórzy wykładowcy prowadzą zajęcia na siłę (np. przepisywanie teorii ze slajdów dla zasady) a część z nich nie wie w ogóle co ma z nami robić. Wykładowcy nie potrafią prowadzić zajęć w ciekawy sposób, można na nich po prostu zasnąć albo gorzej umrzeć z nudy... Myślałam, że się będę rozwijać a niestety mam wrażenie, że cofam się w rozwoju :/ Administracja też działa tragicznie, ciężko cokolwiek załatwić, bałagan i zamieszanie. Brakuje osoby która by się tym zajęła żeby się w końcu coś zmieniło. Nie polecam!
    19.10.2016
  • Fikiel

    Historia Niestacjonarna? Jak chcesz być przepychany z roku na rok i niczego się nie nauczyć to zapraszam
    19.10.2016
  • dawcio435

    Jakie opinie o studiach niestacjonarnych na kierunku historia ?
    14.10.2016
  • jaaaa

    Co się stanie jak nie będzie mnie na inauguracji ?? Nie dam rady, praca
    26.09.2016
  • Anonim

    Hej :) Wybieram się tu na Gospodarkę Przestrzenną zaoczną, ponieważ dziś dostałam maila z Rolniczego, że jednak ten kierunek nie zostanie uruchomiony. Dostałam propozycję, żeby ewentualnie przenieść się na studia dzienne, lub inny kierunek... Stąd moje pytanie, czy ktoś również wybiera się na studia zaoczne na UP? A czy ktoś już studiuje wszystko ok? Dużo nauki?
    26.09.2016
  • madzia

    wybiera się ktoś w tym roku na II stopień BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE niestacjonarne? jeśli są tu jacyś absolwenci lub studiujący ten kierunek, jak jest? dużo nauki czy raczej ok?
    15.09.2016
  • Anonimowy

    Jestem studentem studiów niestacjonarnych i mocno NIE polecam tej uczelni. Pomimo tego że człowiek płaci pieniądze , a płaci bo pracuje to i tak jest traktowany jak trendowaty. Uczelnia ustawia plan zajęć w piątki od 14-15, w tych godzinach każdy pracuje i nie może pojawić się na uczelni a liczne uwagi i skargi nic nie zmieniły. Wykładowcy są dostępni tylko w tygodniu i to w porannych godzinach, jeżeli myślicie że spokojnie pozałatwiacie wszystko to się mylicie, zmarnowałem 1/3 urlopu na bieganie za wpisami do indeksu. Nikt cie o niczym nie poinformuje, strona wydziału nie zawiera żadnych przydatnych informacji odnośnie np pracy dyplomowej czy samej obrony. Ogólnie na uczelni jest burdel i nikt nic nie ogarnia, na II stopień wybrałem inną uczelnię. 3/10
    13.09.2016
  • up

    Plany nowych kierunków: Logopedii oraz Komunikacji społecznej i lingwistyki kulturowej są dostępne na stronie Instytutu Filologii Polskiej w sekcji Aktualności pod postem Nowe kierunki studiów w roku akademickim 2016/2017.
    12.09.2016
  • pp

    Czy ktoś orientuje się jakich przedmiotów mogę się spodziewać na kierunku logopedia na UP? Pytam , ponieważ na stronie nie mogę znaleźć żadnych odpowiednich informacji na ten temat.
    05.09.2016
  • pp

    Czy ktoś orientuje się jakich przedmiotów mogę się spodziewać na kierunku logopedia na UP? Pytam , ponieważ na stronie nie mogę znaleźć żadnych odpowiednich informacji na ten temat.
    05.09.2016
  • ws.

    Uczelnia całkiem spoko.Początkowo nie wiedziałam czego się spodziewać ale nie żałuję wyboru.
    29.08.2016
  • chocolatieee

    Czy jest tu ktoś z kierunki: filologia angielska z językiem francuskim?
    20.08.2016
  • masie

    Witam, jak z romanistyką na UP? Co sądzicie?
    31.07.2016
  • Magda

    Hej ;-) Co myślicie o pedagogice na UP? Jak oceniacie? Jest ok? Zastanawiam sie jeszcze nad URz. Proszę o opinie ;-)
    27.07.2016
  • ulka

    Hey , jak z językiem angielskim na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej na niestacjonarnych?
    25.07.2016
  • ulka

    Hey , jak z językiem angielskim na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej na niestacjonarnych?
    25.07.2016
  • studentka

    Hej, czy jest tu ktoś z filologii angielskiej mgr stacjonarne 2016-2018?
    25.07.2016
  • Rosemaia

    Cześć, startuję na UP na kierunek socjologia?? Czy mógłby ktoś mi przybliżyć jak wyglądają studia na tym konkretnym kierunku na up?? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
    25.07.2016
  • asiczek2016

    Uczelnia jest fajna, przyjazna, można sie w niej dobrze poczuć. W instytucie Geografii świetna kadra, którą mogłabym polecić szczerze. Troche kiepska organizacja, czasem ciężko uzyskać informacje lub cos jest niedogadane. Jednak ja polecam, fajne kompetentne osoby. Co do filologi mam tam koleżanki, jedna przeniosła sie z innej uczelni i jest bardzo zadowolona bo na UP jest wyższy poziom, więcej wymagają, dobra kadra.
    20.07.2016
  • student

    Psychologia niestacjonarna 2016 grupa https://www.facebook.com/groups/633638860136749/
    15.07.2016
  • veriici

    Jak jest z filologią polską na UP? Chciałabym znać opinie studentów, bo od opinie wykładowców już znam odrobinę...
    08.07.2016
  • Flik

    Witam, Kierunek - zarządzanie informacją i publikowanie cyfrowe. Czy ktoś studiował na tym kierunku?I może powiedzieć jak to wygląda, i czy warto się tu rekrutować?
    08.07.2016
  • studentka

    Niestety nie polecam - studia podyplomowe z geografii to kompletna porażka....brak normalnego podejścia, traktowanie z góry nieterminowość itd....
    04.07.2016
  • arya

    Hej, chciałam zapytać jak sprawa wygląda z kierunkiem filologii rosyjskiej na tej uczelni?
    24.06.2016
  • do annonymous

    jakieś szczegóły? konkretne sytuacje? trochę mnie zbiłeś z tropu ponieważ chciałabym wybrać tą uczelnię
    20.06.2016
  • annonymous

    do Petit =). Nie polecam Ci tych studiów oraz tej uczelni. Totalne dno jeżeli chcesz się czegoś nauczyć wybierz inną uczelnie, jeżeli chcesz kupić sobie studia to zapraszam, pieniądze od Ciebie z chęcią wezmą ale już Cie nie nauczą...
    15.06.2016
  • Petit =)

    hej mam pytanie do studiujących bezpieczeństwo wew, na UP ciężko jest? jak sądzicie, zastanawiam się nad tym kierunkiem ;)polecacie?
    08.06.2016
  • niezdecydowana

    Bardzo prosze o opinie na temat kierunku administracja na up ;)
    31.05.2016
  • niezdecydowana

    Bardzo prosze o opinie na temat kierunku administracja na up ;)
    31.05.2016
  • Grafika na UP

    Cześć. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rekrutacja na studia na UP w Krakowie na kierunku Grafika. Co trzeba mieć w teczce, jaką wiedzę trzeba posiadać żeby się dostać i co jest pozytywnie rozpatrywane? Czy ktoś mógłby wyrazić obiektywną opinię na temat tej uczelni ? (najlepiej osoba tam studiująca)
    14.05.2016
  • blabl

    Ta uczelnia to istne dno. Już prywatne szkoły są lepsze niż UP, przynajmniej ludzie z tytułem doktora tam wykładają.
    12.05.2016
  • Kalina

    Hej, proszę o opinie na temat studiów II stopnia na fil. germańskiej - chodzi mi o specjalizację przekład w biznesie oraz nauczycielską z modułem translatorycznym - który bardziej polecacie pod względem przydatnej wiedzy/umiejętności?
    06.05.2016
  • klmk

    Jak oceniacie prawo na UP?
    16.04.2016
  • olka

    A co z kierunkiem infobrokerstwo, zarządzanie dokumentacją i archiwistyka? Jak oceniacie ten kierunek? :)
    17.03.2016
  • Ert

    Jak oceniacie studia o kierunku psychologia na UP? Warto składać tam papiery?
    14.03.2016
  • Róża

    Proszę żeby ktoś się wypowiedział na temat studiów magisterskich na kierunku filologia germańska (czy ciekawie są prowadzone zajęcia, jaka atmosfera, wykładowcy, poziom, czy polecacie itp.). Zastanawiam się między UW a UP. Będę wdzięczna :-)
    09.03.2016
  • Ulka

    Tablicę ku czci poprzedniego ustroju ze ściany przy wejściu głównym przeniesiono, drugą usunięto, ale zostało jeszcze kilka reliktów przeszłości. UP to jedna z nielicznych uczelni, na której dotąd nie obowiązuje system USOSweb, ale tzw. wykłady fakultatywne to istna porażka. Kto uczęszcza na UP wie, o czym piszę. Prowadzenie w niektórych instytutach wykładów fakultatywnych jak i innych wykładów przez doktorantów jest po prostu nieporozumieniem. Nawet na prywatnych uczelniach wykłady prowadzą osoby posiadające co najmniej tytuł doktora. Nie dziwmy się więc, że poziom UP drastycznie spadł. Poza tym jest wiele niepotrzebnych kursów, czasami tworzonych wyłącznie pod prowadzących, których jest coraz więcej, a nie przekłada się to na poziom kształcenie. Szkoda, bo to jedyny uniwersytet o profilu pedagogicznym i takim powinien zostać, a nie małpować UJ i tworzyć co chwilę nowsze kierunki i zatrudniać wykładowców, by po kilku latach tworzyć kolejne, bo tamte albo są nieopłacalne, ale szał na nie już się skończył i wystarczy bezrobotnych, którzy te kierunki pokończyli. To, że w nazwie jest uniwersytet nie oznacza wcale, że trzeba odejść od korzeni, czyli profilu pedagogicznego, który niedługo pozostanie tylko przymiotnikiem w nazwie uczelni.
    03.03.2016
  • filologia hiszpańska

    Ile osób przewiduje się na I rok kierunku fil. hiszpańska? Druga rzecz, to chcę się upewnić, że studia sa bezpłatne, czy tak? dzienne mam na mysli oczywiście. Bo ktoś pisał o studiach za kasę, ale to chyba ewentualnie tylko zaoczne, tak?
    24.02.2016
  • kate

    Na moim roku zaczynalo 120 osob skonczy 90, tysiace terminów zdawań. I tak póżniej mamy mnóstwo berobotnych, ktorzy nic nie potrafią przejechali na sciągach i czwartych terminach. Absolwenci nie sa cenieni przez pracodawców, szkoda.
    21.02.2016
  • digital design

    kto studiuje na kierunku digital design i mogłby się wypowiedzieć obszerniej na temat tych studiów? czego mozna się po nich spodziewać, co w przedmiotach na I roku? jak zaliczenia wygladają na I sesji? czy warto? dlaczego?
    31.01.2016
  • Nataala

    Jest tu ktoś i z pierwszego roku turystyki i rekreacji , zaocznie ?
    25.10.2015
  • Różą

    Hej, jak oceniacie fil. germańską II stopnia na specjalizacji związanej z przekładem? Polecacie?
    21.10.2015
  • ??

    Dlaczego po ogłoszeniu konkursów np. na jedno miejsce adiunkta w konkretnym roku akademickim w danym instytucie po wakacjach pojawia się trzech adiunktów?
    13.10.2015
  • Romanistyka

    studiuję język francuski i nie mogę złego słowa powiedzieć o kierunku. W ciągu roku nauczyłam się tak języka, że z z poziomu całkowicie początkującego dobrnęłam do poziomu który pozwala mi ze zrozumieniem czytać książki psychologiczne czy medyczne, oglądać filmy po francusku i konwersować bez popełniania wielu błędów. Kadra romanistów bardzo dobrze przygotowana, nikt nie traktuje Cię jak zło konieczne, zawsze można dopytać, zawsze można uzyskać odpowiedź. Bardzo duża liczba zajęć praktycznych (większa niż na osławionym UJ) pomaga w szybkich postępach. Słyszałam wiele złego o niektórych kierunkach na UP , ale romanistyka jest bardzo dobra. Polecam każdemu. Życzliwa kompetentna kadra pasjonatów i bardzo dobre warunki do nauki. Na romanistyce jeszcze bardziej rozwinęłam swoją pasję i miłość do kultury i języka francuskiego. Studiowałam tam z ludźmi, którzy kończyli studia na AGH czy UJ i byli bardzo zdziwieni tym jak w wielkim stopniu opinie o "lajtowości" UP się nie sprawdziły. Przesiew spory. Po roku została połowa studentów.
    30.09.2015
  • Naatala

    Jest tu ktoś kto wybiera się na UP zaocznie na turystykę i rekreacje ?
    29.09.2015
  • justyna

    Witam :D Jestem maturzystką 2016 i zastanawiam się nad kierunkiem pedagogiką. Mam do was pytania: Z czego należy zdawać rozszerzona maturę, aby się tam dostać ? Czy uważacie, że opłaca się wybierać ten kierunek ? Jakie mam możliwości zawodów ? Błagam, pomóżcie (niezdecydowana maturzystka)
    27.09.2015
  • eveline

    Studiowałam pedagogikę na I stopniu na tej uczelni. Jeśli chodzi o organizację uczelni, można nat tym popracować, na duży plus egzaminy, i zaliczenia bo nie mialam nigdy problemów, więc mozna stwierdzic, ze wykladowcy nie robili kosmicnych problemow.
    25.09.2015
  • Arek

    Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ciężko dostać się na UP w Krakowie na wydział sztuki ?
    20.09.2015
  • Arek

    Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ciężko dostać się na UP w Krakowie na wydział sztuki ?
    20.09.2015
  • Arek

    Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ciężko dostać się na UP w Krakowie na wydział sztuki ?
    20.09.2015
  • maturzystka

    co mogę usłyszeć o wzornictwie na tej uczelni? opłaca się? :)
    19.09.2015
  • Studentka historii

    Ja skończyłam licencjat z historii, nie zgadzam się z poprzednią opinią, chyba studiuję na innym uniwersytecie niż kolega/koleżanka niżej, ponieważ na UP kadra historyków jest naprawdę dobra i większość to pasjonaci. Ogólnie polecam uczelnię, nie narzekam przez te kilka lat studiów, stypendia są na bardzo dobrym poziomie, bez problemu można uzyskać pomoc w biurze samorządu czy spraw socjalnych.
    18.09.2015
  • Historia na UP

    Kadra jak dla mnie słaba, traktują z jednej strony studenta jak dziecko a z drugiej jak łosia, który tylko przytakuje, bo zdania swojego nie może mieć. Co do Kadry, to na palcach jednej ręki można policzyć specjalistów, ludzi którzy czują to co robią, i potrafią zainteresować.
    21.08.2015
  • OlaManola

    W tym roku skończyłam licencjat z resocjalizacji, chciałabym aplikować papiery na UP na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Na stronie rekrutacji są podane dwie specjalności, 1)nauczycielska, 2)nauczycielska kwalifikacyjna- czy m to się różni? Bo nie mam pojęcia na której specjalności mam się rejestrować. I czy w ogóle mam szanse na dostanie się tam? Moja ogólna ocena ze studiów to 4,5
    23.07.2015
  • Anita

    Jakie są Wasze opinie na temat romanistyki na UP w Krakowie?
    19.07.2015
  • Anonim92

    Hej, mam pytanie odnosnie administracji i stosunków miedzynarodowych II nstopnia, czy ktoś sie orientuje jak było w latach poprzednich?
    16.07.2015
  • studentka

    Hej, jest tu ktoś kto studiuje fil. germańską II stopnia na specjalizacji związanej z przekładem? Polecacie?
    12.07.2015
  • Sabina

    Jestem w trakcie obrony licencjatu na UP w Krakowie. To, co jest na mimus to dezorganizacja, nawet w dziekanacie ADMINISTRACJI. Wykładowcy z niskim poczuciem wartości, przez co stwarzają problemy z niczego, a także na każdym kroku w niemiły sposób domagają się mówienia do siebie po tytułach, bo inaczej biada ci człowieku jeśli zapomnisz się i powiesz tylko "Pan...". Ponadto promotorka Pani K. zupełnie olewa sprawę, przez nią wiele studentów nie zdążyło się obronić w wybranym przez siebie terminie.
    09.07.2015
  • studentka

    Studiuje ktoś fil. germańską II stopnia? Prosiłabym o opinię.
    25.05.2015
  • klara444

    jakieś argumenty na te negatywne wypowiedzi? większość wykładowców, z którymi miałam styczność na tej uczelni wydawali mi się kompetentnymi ludźmi pracującymi z powołania
    19.03.2015
  • tobi

    mnie się podoba i złego słowa nie powiem, poziom do przejścia, nikt się nie ciśnie, zaliczenia masz do przodu, jak tylko nie olejesz sprawy i trochę ogarniesz materiał, jak chcesz mieć dobre oceny, to już nie ma taryfy ulgowej, porównując z kuplmami z innych szkół, normalnie jak wszędzie
    18.03.2015
  • coś dla studentem na Dzień Kobiet

    8 i 9 marca bezpłatne zajęcia fitness oraz aquaaerobic, szczegóły na stronie: http://www.up.krakow.pl/main/?page=news&newsid=1098
    01.03.2015
  • agata1999

    Studiuję pedagogikę przed. i wczesnoszkolną na UP już drugi rok (magisterka). Wczesniej byłam na APS i w porównaniu z UP to APS to bajka! Nie chodzi o poziom, na UP jest niższy. Ale o bałagan, bo mają straszny, a treści omawiane na większości zajęć jest identyczny! Najlepsze są praktyki, które nie wiedzą sami jak przeprowadzić!!! Po raz pierwszy spotkałam się z prowadzącymi zajęcia, którzy robią problemy dla samego problemu (żeby było niby trudno)!
    22.01.2015
  • studia podyplomowe

    Interesuja mnie studia podyplomowe z zakresu Pedagogiki, np.: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Zamierzam zacząć ale raczej dopiero jesienią. Czy ktoś robił na UP i może się podzielic informacjami. MOze macie porównanie z innymi uczelniami, rozmawialiście z kimś na ten temat, któ studiował gdzie indziej. Szukałam opinii w necie, ale znalazłam tylko ta strone, a nic wiecej o podyplomówkach mi sie nie udało. Z góry dziękuję.
    21.01.2015
  • hania

    Jestem zainteresowana studiowaniem filologii hiszpańskiej i zastanawiam się pomiędzy UŚ, UJ, a UP. Jeśli ktoś studiował/studiuje na UP i mógłby mi coś napisać o tym kierunku, będę bardzo wdzięczna :)
    26.10.2014
  • nati

    Jeśli zastanawiasz się na UP to wydaje mi się to dobry wybór, mają niezłą kadrę i potrafią fachowo przygotować do zawodu
    07.08.2014
  • Studia II stopnia

    Moglby ktos napisac o studiach magisterskich z fil. germanskiej? Zastanawiam sie ktore miasto wybrac, chce zostac w przyszlosci tlumaczem.
    24.07.2014
  • magda

    hej, chciałam zapytać o studia podyplomowe administracja samorzadowa na n UP im. KEN czy jest cięzko ?
    16.07.2014
  • magda

    hej, chciałam zapytać o studia podyplomowe administracja samorzadowa na na UP im. KEN czy jest cięzko ?
    16.07.2014
  • MISIA

    hej czy ciężko dostać się na administracje lub matematykę ewentualnie tutrystykę i rekreację z maturą zdaną tak : matematyka pp 54%, polski poziom pp 40%, ang pp 35% oraz matma pr 10%? a i czy jest druga rekrutacja ?
    16.07.2014
  • the best

    najlpeszy uniwerek pedagogiczny, bardzo dobry wybór, zadowolona
    30.06.2014
  • Beata

    Nie ma co zawracać sobie głowę uczelnią pedagogiczną, bo kształci w zawodach nieprzyszłościowych.
    25.03.2014
  • Paulina

    Czy ktoś może studiował na wydziale sztuki kierunek edukacja artystyczna? Możecie coś powiedzieć na temat tego kierunku? Czy duże jest zainteresowanie i czy ciężką się dostać?
    19.02.2014
  • maja

    Grafika na up jest dobra. Nie ma moze tej renomy co na asp, ale w praktyce wyglada podobnie. Natomiast atmosfera jest przyjemna, jesli nastepuje od prowadzacego krytyka to jest ona konstruktywna. Duzo zalezy od samego czlowieka, jesli chce sie rozwijac i ma chec to nie zmarnuje sie na tutejszej grafice...a jesli nie ma w nim tego to i asp odradzam.
    13.12.2013
  • Ola

    Można powiedzieć, że Wydział Sztuki to studia elitarne na UP, gdyż ciężko się tam dostać i jest mała liczba miejsc.
    10.12.2013
  • mateło

    Może ktoś się podzielić opinią o poziomie na wydziale sztuki lub o kierunku grafika? Jakieś porównanie do innych uczelni czy może innych kierunków? Jak pracodawcy będą patrzeć na dyplom z uniwersytetu pedagogicznego gdy sie chce być grafikiem?
    06.12.2013
  • Maja

    Wydział sztuki zacny :)!
    04.12.2013
  • super filmik

    aż się rozmarzyłam, świetny filmik o Uniwersytecie Pedagogicznym z przecudnym Krakowem w tle, obejrzyjcie koniecznie
    15.11.2013
  • na \"tak\"

    świetny uniwersytet, w porządku wykładowcy, klimat przyjazny, sesje do przeżycia, sal wykładowe bez zarzutu, w dziekanacie dosyć ok, ogólnie na "tak'
    13.11.2013
  • lolek

    Hej Madzik, jak nie podejmiesz studiów, to nie będziesz wiedziała;p
    16.09.2013
  • Madzik:>>>

    Co możecie mi powiedziec o biologii II stopien na UP??? Na jaka specjalnośc najlepiej sie wybrac ...??Zastanawiam sie nad odnową biologiczna albo biologia eksperymentalną i środowiskową ....Pomóżcie
    11.09.2013
  • Madzik:>>>

    Witajcie !
    11.09.2013
  • lolka

    co powiecie o tym kierunku? MIĘDZYUCZELNIANE STUDIA PODYPLOMOWE Uniwersytet Pedagogiczny, Akademia Górniczo-Hutnicza Kierunek studiów: BIŻUTERIA, CERAMIKA, OBRÓBKA METALI SZLACHETNYCH warto?
    07.09.2013
  • dfggd

    Na filologię angielską dzienną raczej masz zerowe szanse. Pewnie z zaoczną bedzie nawet trudno, szczególnie tak późno. Probówać zawsze warto. :)
    02.09.2013
  • dorota

    myslalam, ze uniwerek pedagogiczny na w ofercie tylko kierunki pedagogiczne, teraz patrrze na ten wykaz studiów i normalnie jestem w szoku, jak skladalam na anglistyke na UJ to nie bralam pod uwage tej szkoly, zastanawiam sie, czy jest jakas szansa, skoro tam sie ne dostalam, zeby jakies wolne miejsca na panstwowej, np tu. orientujecie sie, jak szukac takich informacji, mam na mysli dzienne studia raczej
    01.08.2013
  • 123

    Czy ktoś studiowal pedagogikę? CZY JESTESCIE ZADOWOLENI Z TEJ UCZELNI?
    28.06.2013
  • gość

    do stefania: nie, płacisz tylko za zaoczne (niestacjonarne)
    25.06.2013
  • stefania

    wybaczcie za takie pytanie ... czy uniwersytet pedagogiczny im KEN w Krk jest szkola platna??
    19.06.2013
  • GOŚĆ

    No właśnie wypowie się ktoś na temat turystyki i rekreacji?
    06.04.2013
  • gość

    Proszę niech się ktoś wypowie na temat germanistyki na tej uczelni. Już sama nie wiem gdzie jest najlepiej czy na UJ, UWr czy UPed?
    23.03.2013
  • Up doradztwo społeczne

    Od razu zaznaczam, że mam na myśli konkretny kierunek oraz specjalność (więc nie generalizuję;)). Mianowicie mowa tu o kierunku Pedagogika, specjalność Doradztwo Społeczne. Otóż jestem dwukierunkowcem, studiuję jednocześnie na UJ, zatem mam porównanie. Z wielką chęcią wybierałam się na UP, jednakże szybko mój zapał zgasł. Nie było trudno dostać się, to zaznaczam na początku dla ciekawych:) jednakże idąc dalej... wiadomo jeżeli chodzi o ludzi, wszędzie trafiają się różni, więc tu nic nie będę mówić. Jeżeli chodzi o wykładowców, prowadzących - uważam, że mają podejście do studentów jak do dzieci, nikt właściwie nie bierze pod uwagę, że już się jest dorosłą osobą, ma się swoje zdanie i pogląd na pewny tematy, a już nie mówiąc o tym, że chyba nikt nie bierze pod uwagę, że można być dwukierunkowcem ;) atmosfera jest typowo szkolna, nie studencka. Od samego początku miałam to odczucie, zaczynając od rozpoczęcia roku akademickiego. Nie ma czegoś takiego jak dyskusja i własna opinia, tylko pokazywanie co to wykładowca wie. Nie wiem, ja osobiście nauczona jestem, że każdy może mieć własne zdanie, byleby je uargumentował. Wiadomo i tez wiem, że zdarzają się tacy apodyktyczni prowadzący wszędzie, ale nie wszyscy. Poza tym uważam, że studia własnie na tym polegają, by móc się rozwijać. Mówi się, że UJ ma gdzieś studentów - u mnie przynajmniej to się nie sprawdza. Porównując do pań w sekretariacie w Instytucie jak i pań w dziekanacie w głównym budynku Up - masakra. Student zdecydowanie jest traktowany przedmiotowo, nic ponad to. Pomijając całą biurokrację na UP, z którą ma się do czynienia od samego początku, jak trzeba latać z dokumentami już gdy tylko startuje człowiek w rekrutacji;/ później znów donosić kolejne w momencie dostania się. Jeżeli chodzi o poziom, to przynajmniej mówiąc o pierwszym roku, uważam, że nie jest zbyt wygórowany i dużo takich podstawowych przedmiotów (wiem, kanon podstawowy musi być), ale jeżeli przedmiot polega na ciągłym robieniu mapy myśli i używania w wypowiedzi dokładnie tych samych słów jakie pasują prowadzącej to hello. Jedynie co, nie robi się problemów przy egzaminach, przepuszczają. o! albo najbardziej "podoba mi się" gdy co zajęcia robią kolosa z bibliografii, z której będziesz czerpać na 3 roku do pracy licencjackiej:P. Nie wiem jak jest na innych kierunkach, na wyższych latach. Moja dotychczasowa opinia, na tle innej uczelni, na której studiuję już trochę dłużej. Myślę, że osoba która idzie pierwszy raz i nie ma takiego rozróżnienia, powie zdecydowanie co innego. Jednakże wiadomo, jeżeli ktoś chce na pedagogikę zapewne i tak tam pójdzie :) czekam, może jednak coś się zmieni:P
    01.02.2013
  • Polly

    A jak jest z turystyką i rekreacją? Jakieś opinie?
    26.01.2013
  • stypa

    wybrałem Ekofizyka z ochroną radiologiczną na mój profil nauczania. i tu moje pytanie, jaką trzeba mieć średnią, żeby dostać stypę z kierunku zamawianego?
    22.08.2012
  • begg

    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie to jedna z rzeczy z których KEN może być obecnie dumna, że nosi jej imię :) Pod względem kierunków pedagogicznych dorównuje najlepszym uczelniom w Polsce.
    09.08.2012
  • jessie

    Nie mam pojęcia po co idę na studia, wolałabym pojechać za granicę, zarobić chociażby na byciu kelnerką i wrócić do Polski, ale rodzice nalegają żebym się dalej uczyła i są skłonni za to płacić. Wybrałam więc te uczelnię, dostałam się bez problemu, mam nadzieję że nie będę żałować że się na to zgodziłam...
    02.08.2012
  • politologia

    studiuję tutaj od roku politologię i średnio jestem zadowolony. niektórzy wykłądowcy za punkt honoru chyba postawili sobie żeby oblewać jak najwięcej osób. Niby napisało się wszystko, ale nie to o co im chodziło, trochę z tym słabo, bo nie wiesz czy to Twoja niewiedza czy nauka poszła na marne...
    17.07.2012
  • do salut

    ja osobiscie nie studiowalam romanskiej, ale moja współlokatorka tak. Mówiła, że jest ciężko jak to na każdej filologii, ale że jej się podoba i dużo się nauczyła. Przesiew jest trochę, ale jeśli będziesz się starać to dasz radę
    05.07.2012
  • aaa

    wzornictwo ktoś tutaj studiował, macie jakieś info na temat tego kierunku czy może dopiero mają go otwierać? jest tam jakaś wyspecjalizowana kadra, dostosowana do tego kierunku?
    28.06.2012
  • radzę

    @up: Tak szczerze, jeśli zastanawiasz się nad Krakowem, to najlepiej wybierać między UP i UJ, ale konkretną decyzją musisz podjąć sama. Na obu uczelniach poziom na maksa wysoki, no ale chyba o to chodzi. Ja też miałam dylemat, jestem na UJ i naprawdę zadowolona jestem z podjętej decyzji, ale jeśli ty nie wiesz jakie studia wybrać, to pooglądaj strony, poczytaj o ofercie, a później pytaj innych ludzi, bo wszystkie opinie są bardzo subiektywne, to oczywiste. ale myślę że jeśli wybierzesz któryś spośród tych dwóch uniwersytetów, będziesz zapracowana ale zadowolona.:)
    22.05.2012
  • up

    Czy to naprawdę najlepsza uczelnia pedagogiczna? tzn co tu jest lepszego niż na innych uczelniach? chciałabym studiować matematykę, ale nie wiem czy lepiej tutaj, czy może wybrać inną uczelnię w Krakowie? Oczywiście nie wiem czy się dostanę, ale mierzyć trzeba wysoko :D macie jakieś opinie o tej uczelni, które mogą mnie przekonać żeby wybrać matematykę właśnie na UP? ;)
    17.05.2012
  • Salut

    Jak się ma tutaj filologia romańska? Jaka jest opinia studentów/absolwentów? Bardzo lubię ten język, posługuję się nim dosyć sprawnie i chciałbym dalej kształcić się w tym kierunku. Chętnie posłucham jakichkolwiek porad.
    11.05.2012
  • katrina

    z uczelni o profilu pedagogicznym smialo mozna ich wybierac, bo sa dobrzy w tym co robia, wlasciwie w pedagogice sie specjalizuja, inna sprawa, ze sam kierunek choc przyjemny, na dzien dzisiejszy notowania na rynku pracy ma srednie, ale na to juz nic sie nie poradzi, ja inzynierem nie zostane, chocby mnie przymuszali
    11.04.2012
  • prywatnie stosunki międzynarodowe

    jesli pytasz o kierunek stosunki międzynarodowe na uczelniach prywatnych, to w Krakowie masz 2, ktore takie studia maja; - Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie, - Wyższa Szkoła Handlowa w Krakowie Obie sa dosc przyzwoite, ale jesli mam byc szczera, to ja byc sie starala najpierw na uczelnie panstwowa, zwyczajnie prestiz wyzszy, socjal lepszy, zaplecze tez z pewnoscia, powodzenia!
    21.03.2012
  • pedagogika najlepsza

    Uniwersytet Pedagogiczny jest duza uczelnia i nie chce wydawac opinii ogolnych, moge napisac o kierunku pedagogika, bo ten akurat studiuje, wedlug mnie nie moglam lepiej wybrac, moze to nie sa przyszlosciowe studia, moze nie bede zarabiac 10 000 na reke, ale wiem, ze wybralam studia, ktore spelniaja moje oczekiwania, trafiaja w moj gust, sa swietnie prowadzone przez najlepszych wykladowcow, pasjonatow, ktorzy potrafia swym entuzjazmem zarazic nas studentow. Polecam wszystkim ktorzy chca studiowac ten kierunek studiów.
    13.03.2012
  • pytanie o stusunki międzynarodowe

    mam pytanie do osób ktore studiuja stosunki międzynarodowe, ja tez bym chciala, moze sie dostane, a moze nie, zalezy, jak mi pojdzie na maturze, o samych studiach juz sobie poczytalam, wydaje mi sie ze sporo wiem, i jestem zdecydowana na uczelnie panstwowa, no wlasnei, jesli sie nie dostane, to na jakiej uczelni prywatnej skladac wedlyg was papiery na kierunke stusunki miedzynarodowe???? oczywiscie w Krakowie. Czy orientujecie sie moze, gdzie wykladowcy z Uniwerku Pedagogicznego prowadza zajecia w ktorych szkolach niepublicznych??
    13.03.2012
  • socjologia - super

    jelsi ktos sie wybiera na socjologię, to moge smialo powiedziec ze studia Uniwersytecie Pedagogicznym w pelni spelniaja moje oczekiwania, kadra jest swietna, organizacja nie podpada, zaplecze w porzadku, jest wszystko, czego potrzebuje student, od mnie mocne 9 punktow
    11.03.2012
  • filologia hiszpańska

    bede wdzieczna za informcje od studentow starszych rocznikow na temat kierunku studiow - filologia hiszpanska. Interesuje mnie wszystko, co sie wiaze z zajeciami, stopniem trudnosci, kadra, poziomem nauczania, itd.
    03.03.2012