Ocena uczelni


Komentarze (162)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • majlo

    Warto iść na informatykę na AGH? uczelnia uchodzi za jedną z najlepszych w kraju, ale czy po zdobyciu tytułu inżyniera ma sie dobry strat na rynku pracy? czy jednak wiedza jak wszędzie jest teoretyczna i przestarzała, a wszystkiego trzeba sie uczyć samemu?
    7/5/19
  • Kinia

    Hejka, myślę iść na chemie budowlaną lub na technologie chemiczną. Jestem po technikum chemicznym. Co sądzicie o tych kierunkach?
    5/20/19
  • DziekujeAGHzaDepresje

    Geodezja - wiekszosc prowadzących zajęcia stosuje "mobing", prawie nic nie uczą, wszystko trzeba robić samemu w domu. Na całej uczelni nie da się nic załatwić. Informacja w sprawie przepisania się? będą Cię odsyłać od komisji do komisji, od wydziału do wydziału. Zmarnowałem kilkanaście godzin na chodzenie miedzy wydziałami by otrzymac jedną głupią informacje "czy z warunkiem moge sie przepisac na inny widział". Okazało sie że nie wiec zrezygnowałem z tego kierunku i uczelni. Jedyne osoby która naprawdę mają u mnie wielkie uznanie to wykładowca z fizyki (i jego współpracownicy) Janusz Wolny jak i prowadząca ćwiczenia z goedezji Pani Przewięźlikowska. Jedyne co człowieka przez śmiercią powstrzymuje to że "jutro jest ten super ciekawy wykłąd z fizyki u Wolnego, a pojutrze ćwiczenia w terenie z Przewięźlikowską". Niedługo napisze pełną recenzje całej uczelni i wydziału, włacznie z porównaniem z moją obecną uczelnią (tak na kilkanaście/kilkadziesiąt stron).
    5/11/19
  • qazwsxed

    Hejka, czy ktoś mi powie na ile % trzeba napisać matury rozszerzone (ang i matematyka) żeby dostać się na elektronikę?
    5/8/19
  • Mateusz

    Czy ktoś studiował na agh inżynierię gazownicza? Proszę o opinie. Pracuje w branży gazowniczej a to jedyna uczelnia która oferuje cokolwiek związanego z gazem ziemnym.
    4/11/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    3/9/19
  • grafika w Krakowie

    czy na AGHu nie ma grafiki???? projektowania graficznego, może specjalizacja na informatyce?
    2/20/19
  • juki

    według mnie polskim uczelniom brakuje jednego - przyjaznego podejścia do studenta. Frustracja wykładowców zbyt czesto jest rozładowywana na studentach. Na zachodnich uczelniach to nie do pomyślenia, tam jest zupełnie inna kultura organizacyjna i atmosfera.
    12/7/18
  • Geodezja i Kartografia

    Na drugim roku II stopnia studiow podjęłam decyzję o rezygnacji ze względu na prowadzącego. Zachowanie prowadzącego jest powszechnie znane i akceptowane przez władze uczelni. Prowadzący na każdym korku podkreśla iż większość studentów nie potrafi nic (a na pewno mniej niż jego kilkuletnie dziecko), wprowadzając na tyle stresowe sytuację że kliknięcie myszką faktycznie zaczyna stanowić problem. Serdecznie nie polecam żaden tyłu nie jest wart poniżeń.
    12/7/18
  • JanuszW

    Uczelnia wymagająca głębokiej reformy i najprawdopodobniej wymiany pokolenia. Głęboko zakorzeniony system feudalny - chłopów i panów, którzy często nie zasługują nawet na tytuł inżyniera. Beznadziejne podejście do pracownika. Okropnie wspominam czas tam spędzony. Nikomu nie polecam a nawet z dobrego serca odradzam. A co do studentów - często tracić będziecie wiele czasu na przyswajanie zupełnie bezużytecznej wiedzy.
    12/4/18
  • Tasia

    Hejka. Czy jest ktoś na socjologii 1 stopnia ? Interesuję mnie łatwość przedmiotów i jakby ktoś byłby taki miły żeby odpowiedzić na wszyskie moje pytania to poproszę o kontakt : instagram t.nsplk , facebook : Tatiana Mogilewska
    11/6/18
  • ZiIP WMN

    Aktualnie studiuje na ZIP-ie na wydziale metali nieżelaznych a wcześniej byłam na WGIG-u na kierunku budownictwo i ogólnie rzecz biorąc nie spotkałam się z tak okropną organizacją jak i stosunkiem do studenta Na Budownictwie prowadząca zajęcia z Matematyki otwarcie poniżała studenta, była chamska w stosunku do wszystkich (oczywiście z wyjątkiem chłopaków, bo na ich widok promieniała(tak żeby było jaśniej była to starsza osoba)) wszyscy się jej bali i przychodzili na zajęcia strasznie zestresowani. Ja osobiście nie spałam po nocach z powodu jej niezrozumiałego i pesymistycznego nastawienia do mnie. uważam nawet że można było ja bez problemu posądzić o mobbing. wracając do złej organizacji- plan zajęć zmieniał się nawet w 2 tygodniu studiów, a w 2 semestrze dochodziły zajęcia o jakich nie było mowy w syllabusie... Większość prowadzących robi wszystko by zawalić studenta gdyż ten jest wymuszony płacić grube pieniądze za warunek. Z rysunku technicznego prowadzący może sie przyczepić do grubości jednej linii i postawić ci za to 2,0, a poprawa tej oceny wcale nie jest łatwa, czasami zanosisz już kolejną pracę a on pokazuje coraz to nowsze i ciekawsze błędy na twojej pracy nie zważając na to że to jest ta sama praca tylko z poprawionym wcześniejszym błędem Na ZiIP-e z kolei NIKT z prowadzących nie chce przepisywać ocen. Nie ważne że syllabus się zgadza czy ECTS i godziny zajęć. Nie przepiszą bo mnie. Spotkałam się nawet z taką sytuacją ze dziewczyna miała 4 z matematyki, w pierwszym semestrze zdała wszytko w 1 terminie w 2 semestrze w 2 i argumentem prowadzącego na to że nie przepisze było to że nie przyswoiła wystarczająco materiału jako że w 2 semestrze zdała w 2 terminie... kompletny absurd. Po prostu śmiech na sali Albo jest tak że to zależy od tego czy masz szczęście czy nie. Mówi się że na AGH Budownictwo to taki prestiżowy kierunek, jeden z najtrudniejszych a jednak nic ci nie przepiszą ale za to z innych kierunków czemu nie. Nawet jeśli syllabus się nie zgadza... WSZYSTKO zależy od humoru i przywiązania danego profesora do jakiegoś wydziału... Tak ze drodzy maturzyści i nie tylko, polecam się dobrze zastanowić czy na pewno chcecie studiować na "prestiżowej" uczelni, jednej z najlepszych w Polsce, na której nie szanują studentów, kosztem jakiegoś papierka, bo nauczyć to cię nie nauczą. Uczelnia AGH zmusza do samodzielnej nauki, tak ze bardziej się opłaca uczyć się tego w domu we własnym zakresie, niż studiować na AGH i płacić za lekarzy!!! Pozdrawiam i powodzenia
    10/9/18
  • Kuuba

    Aktualnie jestem na 4 roku MiBM, studia oceniam dość pozytywnie, nie było przesadnie ciężko chociaż trafiałem kilka razy na prowadzących mających lekceważące podejście do studentów. Uczelnia stwarza duże możliwości dla tych którym samo studiowanie nie wystarcza i chcą realizować swoje pomysły w kołach naukowych. Nie ma trudności ze zdobyciem finansowania ze strony uczelni nawet na spore kwoty pieniężne. Największy minus moim zdaniem zbyt teoretycznie nauczanie, na laborkach gdzie studenci mają kontakt z maszynami głównie wygląda to tak że prowadzący coś pokazuje a studenci mają zrobić z tego sprawozdanie (choć tak pewnie wszędzie to wygląda w Polsce). Podsumowując jeżeli ktoś chce tylko chodzić na zajęcia i ograniczać się do materiału przewidzianego na studiach to za wiele przydatnych rzeczy się nie nauczy, jednak jeśli ktoś chce działać w organizacjach studenckich i realizować własne pomysły to myślę że pod tym względem AGH daje największe możliwości wśród polskich uczelni.
    10/6/18
  • Metalurgia WMN

    To może i ja wyrażę swoją opinię. Studiowałem kierunek Metalurgia na Wydziale Metali Nieżelaznych. Ogólnie mogę powiedzieć, że przez 2/3 czasu naucza się rzeczy przestarzałych i nieprzygotowujących do pracy w zawodzie... Jeżeli chodzi o organizację studiów - chaos. Wydział uchodzi za jeden z gorzej zorganizowanych. Perspektywy zawodowe? Kolega się obronił rok temu i pracuje w zawodzie za 2500 netto na rękę... Czy było warto studiować tyle lat dla takich pieniędzy? Mnie zaproponowano 2300 netto w innej firmie. Co do pracy - ciężkie warunki. Nie dostaniesz posady za biurkiem. Nikt Ci nie da ładnej wypłaty tylko za wiedzę ze studiów. Nawet jak umiesz na pamięć skomplikowane wykresy fazowe i dokładny ich opis na poziomie mikrostrukturalnym - ta wiedza przyda się zaledwie w 2% :-) Praca po metalurgii wygląda tak, że chodzisz brudny, spocony, musisz ogarniać całą technologie, budowę i pracę maszyn - jeśli chcesz być kimś więcej niż robotnikiem na stanowisku, np. jeśli masz ambicje zarządzania produkcją nastaw się, że będą wymagać od Ciebie zaawansowanej i niezwykle precyzyjnej wiedzy z zakresu mechaniki i budowy maszyn, automatyki, rysunku technicznego.. Musisz pilnować pracowników, aby nikomu nic się nie stało (bo nawet jak coś się stanie z ich winy, Ty bierzesz za nich odpowiedzialność), w międzyczasie coś się zepsuje i musisz podejmować ważne, szybkie decyzje (z każdej jesteś skrupulatnie rozliczanhy). Studia do tego Cię nie przygotują. Dużo teorii - której się nie wykorzystuje. Firmy płacą słabo... Bo "za co mamy Panu płacić?" - no i musisz się umieć sprzedać, być bardzo pewnym swojej wiedzy i ogólnie bardzo odpornym na pracę w stresie, duże wymagania itd. Niestety studia Cię do tego nie przygotują :-) Będziesz się uczyć na pamięć skomplikowanych wykresów fazowych, przemian w stopach, skomplikowanych wypworowadzeń wzorów na egzamin z chemii fizycznej - które uczą chyba tylko tak naprawdę pamięć.. AGH ma prestiż, ale jak ktoś napisał to chyba pozostałość sprzed paru dekad... AGH słynie z mechatroniki, informatyki... Ale nie wszystkie wydziały tak dobrze stoją. Wydzial Metali Nieżelaznych to kiepski wybór. Lepiej od razu pracować w Lidlu i mieć tysiaka więcej, niż męczyć się tyle lat z wykładowcami i dostać dyplom, który i tak nie ma wartości, bo inżynier z dyplomu to nie inżynier z praktyki, a tutaj, żeby nabyć tych umiejętności to potrzeba wielu wielu lat pracy (i to już w po studiach....) Naprawdę warto się 10 razy zastanowić niż ślepo wierzyć ulotkom reklamowym wydziału (np. chwalą się współpracą z KGHM-em, a nie znam ani jednego studenta który tam odbył praktyki - przez 5 lat ani jednemu się nie udało, a wielu ode mnie z roku próbowało :-) no i nikt nie walczy o studentów... zapomnijcie o tej ściemie - nie ma czegoś takiego :-) Pozdrawiam!
    9/5/18
  • Danyfredy

    Hej, zerknij na to, ta oferta jest super. Wszystko w abonamencie! Bez limitu! https://goo.gl/3kpv7t
    8/24/18
  • Indeks w Kieszeni

    Rozwojowa uczelnia, często ułatwiająca postępowanie rekrutacyjne olimpijczykom. Wszystkich zainteresowanych startem w olimpiadach przedmiotowych z pomocą laureatów najwyższych miejsc zapraszamy na https://indekswkieszeni.pl/ po więcej informacji!
    8/2/18
  • Matrew

    Chciałem zapytać czy bardzo ciężko jest na studiach na kierunku zarządzanie w trybie niestacjonarnym. Chodzi mi szczególnie o matematykę??
    7/31/18
  • KK

    Jestem świeżo upieczoną absolwentką geodezji i kartografii (studia zaoczne). Szczerze odradzam wyboru tego kierunku, nie ze względu na tok studiów i prowadzących, ale problemów z załatwieniem w dziekanacie jakiejkolwiek sprawy. Szczytem chamstwa i bezmyślności prowadzących dziekanat było wyznaczenie terminu składania prac inż. od poniedziałku do czwartku w godzinach przedpołudniowych dla studentów, którzy studiowali zaocznie. Ta sama sytuacja powtórzyła się przy odbiorze dyplomów. Brak jakiegokolwiek poszanowania czasu studentów.
    7/18/18
  • zzz

    czy wie ktoś jakie są progi na agh na matematyke ??
    7/8/18
  • Keke

    Geofizyka - myślicie, że warto?
    7/1/18
  • hmm

    Ktoś coś więcej powie o Chemii Budowlanej? Mało czasu zostało na podjęcie decyzji :)
    6/28/18
  • Yhym

    Uczelnia od wielu lat jedzie na opinii wyrobionej kilka dekad temu. Chaos organizacyjny, fatalny dobór przedmiotów, całkowity brak spójności toku nauki, prowadzący łamiący wszelkie regulaminy i nieliczący się z czasem studenta. Zastanówcie się pięć razy, a następnie kolejne osiem, bo nie warto.
    6/25/18
  • Izabela

    Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda nauka/zaliczenie jeśli chodzi o języki na AGH, czy jest jakiś egzamin na koniec studiów (studia niestacjonarne, magisterskie)? Czy jest jakieś przydzielenie do poziomów?
    6/24/18
  • pytanko

    z jakimi wynikami dostaliście się na budownictwo? gdzie znajdę info o progach punktowych?
    6/7/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    6/4/18
  • flavio

    ktoś pytał o chemię budowlaną - nie jest tak strasznie, jakby co niektórzy myśleli, mam wokół siebie gości średnio zaangażowanych, co to przez egzaminami przekartkują materiały, idą na żywioł i zaliczają, to chyb a bardziej kwestia predyspozycji, ścisłego umysłu, i podejścia w sposobie myślenia, jak to masz, to jesteś do przodu i nie ma stresu,
    5/27/18
  • informatyka

    chcę iść na studia informatyczne, mój wybór to AGH i PK, załóżmy że się dostanę na jedną i drugą uczelnię ... pytanie: którą wybrać? Macie jakieś porównanie albo info od znajomych? czym się kierować?
    5/16/18
  • geodezja/energetyka

    Witam ;) Polecacie geodezję/energetykę na AGH? I czy ciężko jest na tych kierunkach???
    5/7/18
  • Wiks

    Witam! Czy ktoś studiuje Informatykę społeczna na wydziale humanisttcznym? Czy wgl warto rozważać ten kierunek, czy jest to wszystko i nic zarazem? Dziękuję z góry za odpowiedzi ;)
    4/27/18
  • o chemii budowlanej

    do Xx - nie wiem, skąd masz takie informacje, może po prostu słaby jesteś i dlatego uważasz kierunek za beznadziejny? Dobrzy specjaliści są mea wysoko cenieni na rynku pracy i zgarniają mega kasę. Firmy takie jak Basf, McBauchemie, Sika, Chryzo szukają specjalistów, no ale coś we łbie musisz Stary mieć :-)
    4/25/18
  • Xx

    Co do chemii budowlanej, studiuje na Politechnice Gdańskiej bo nie wiem czy wiecie ale to kierunek międzyuczelniany i na 3 roku nie studiujecie na swojeb uczelni.. ten kierunek jest beznadziejny, na kazdym roczniku ok po 10 osób na roku! Szczerze mówiąc nie polecam
    4/24/18
  • Tadeoo

    Również sie dołaczam z zapytaniem czy ktos jest z chemii budowlanej i jak ocenie ten kierunek/ewentualnie ktos z technologii chemicznej
    4/3/18
  • lipa

    uczą wielu niepotrzebnych rzeczy, wymagaja jeszcze więcej i czuję, że nie pociągne długo
    3/28/18
  • kliś

    Szukam osób z chemii budowlanej? Możecie się odezwać i napisać, jak wam się studiuje na AGH?
    3/28/18
  • Heniek

    mam przyjemnosć z tą uczelnią już 8 lat i nadal nie dane mi jest zakonczyć tę przygodę dyplomem. Może kiedys się uda....
    3/22/18
  • Rxx

    Po tej uczelni (ponoć najlepsza w Polsce) spodziewałem się znacznie więcej, konkretnie po Technologii Chemicznej na WEiP. Uczelnia przede wszystkim uczy użerania się albo z nadgorliwymi doktorantami albo starymi piernikami którzy oczekują od Ciebie więcej niż Ci dają, oczywiście studia to nie tylko nauka od sesji do sesji. Niestety ogólna ich organizacja sprawiła że poczułem się jakbym cofnął się do gimnazjum, może nie na wszystkich przedmiotach ale na większość. Doktorantka od ćwiczeń jedyne co z nami robiła to "Pazdro" dla gimnazjum, no bo przecież trzeba "wyrównać" poziom. Jakby chociaż umiała je rozwiązać, a nie przepisać z kartki! Wykłady z tego przedmiotu to również tragedia, podobnie jak wychodzący z niektórych prowadzących snobizm związany z tym że nauczają na "najlepszej" uczelni w Polsce i mają dużo kasy (z warunków) w przeciwieństwie do Ciebie - śmieciu (tak, otwarcie się tym lansują). Największą tragedią tego kierunku był jednak "rysunek techniczny i maszynowy". Celem tego przedmiotu jest wykupienie warunku. Nie ma znaczenia jak bardzo się starasz, jeżeli prowadzący w jakiś sposób Cię nie polubi to... cóż... możesz próbować zdać nawet w 4 terminie ale najprawdopodobniej twój rysunek robiony kilka godzin zostanie pokreślony a na jakiekolwiek pytania w stylu "dlaczego? W Dobrzańskim tak pisało..." otrzymasz odpowiedź w stylu "wsadź se pan tego dobrzańskiego w d#pe!". Jeżeli masz szczęście to pozwoli poprawić ten pokreślony. O średniej ocen zapomnij. Jak wychodzi Ci 4.5 a czasem może nawet 5 i tak dostaniesz na koniec 3. BO TAK. I nie masz z tego wykładów. A metalurdzy tak. Kolejny wielki minus to... TIMETABLE! Czyli plan. O ile inne uczelnie mają to normalnie rozpisane tutaj jest to zrobione w najtrudniejszy i najmniej przejrzysty sposób. Nie da się tego planu odczytać na smatfonie. Możesz sobie klikać w te wąskie paseczki licząc że się powiększą. Powodzenia. Dopóki nie wypróbujesz kilkunastu kombinacji (jeszcze musisz czekać aż się załadują) w opcjach to twój zapał do nauki zdąży się wyczerpać. Nie znam przyczyny dla której nie można dać planu w czymś normalnym i zsynchronizować tego z Wirtualnym Dziekanatem. Kolejna sprawa to ludzie którzy tam studiują. Mam dosyć negatywne zdanie o nich, głównie po tym jak frekwencja na immatrykulacji wyniosła ~65%. Na plus to labolatoria, zadbane sale, oraz tych kilku prowadzących którzy faktycznie mnie czegoś nauczyli. Tak wygląda pierwszy rok. Nie żałuję że zakończyłem swoją przygodę z tym wydziałem. Poszedłem tam bo słuchałem bardzo pozytywnych opinii na jego temat. Głównie absolwentów, każdy z nich ma pracę itd. ale widzę że nie jest to ten sam wydział i kierunek co kiedyś. Może gdyby wydział inwestował w faktyczną edukacje a nie reklamę to tego komentarza by nie było.
    3/1/18
  • K

    Planuję studiować turystykę i rekreację i wiem, że AGH też oferuje ten kierunek. Jest mi w stanie ktoś powiedzieć, czym różni się TiR na AGH od tej na AWF-ach?
    9/26/17
  • Xyz

    Technologie chemiczna polecanie na wydziale eip czy imic ?
    9/22/17
  • do pytania o akademik

    Tak, każdy student I roku ma zagwarantowane miejsce, jeśli tylko złoży wniosek o akademik. Dzwoniłam do uczelni, żeby upewnić się że nie potrzeba dochodów itp. Pani przy tym powiedziała też, że studenci I roku dostaną miejsca, które zostaną, prawdopodobnie głównie w standardzie podstawowym.
    7/13/17
  • SKT AGH

    Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o Studenckim Klubie Tanecznym w AGH ? Kto może się zapisać? Czy uczestnictwo w zajęciach jest płatne i ile? Każda informacja się przyda :)
    7/13/17
  • Marek

    Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat Informatyki stosowanej na wydziale WGGiOŚ. Jaki jest poziom ? Czy warto ?
    7/12/17
  • Górnik

    Witam bardzo serdecznie czy cięzko dostać się na Agh na górnictwo i geologie? czy matira podstawowa na 64% wystaracy?
    6/11/17
  • pytanie o akademik

    AGH pisze na swojej stronie, że; Kandydaci przyjęci na I rok studiów I stopnia AGH mają gwarantowane miejsce w akademikach Miasteczka Studenckiego AGH - czy na pewno każdy student pierwszego roku może liczyć na miejsce w akademiku??? a co na drugim roku? nas wywalą, żeby zagwarantować miejsca na pierwszoroczniaków? jak to wygląda?
    5/17/17
  • ochrona środowiska

    Hej :) Prosiłabym o jak najwięcej informacji i opinii o kierunku ochrona środowiska na wydziale GGiOŚ. Czy warto studiować na tym kierunku? Jacy są wykładowcy? Czy przeciętny uczeń matematyki poradzi sobie z tym przedmiotem na tym kierunku? Z góry dziękuje za informacje.
    5/14/17
  • Zaoczne AGH

    Witam. Mam pytanie dotyczące studiów zaocznych na AGH. Konkretnie interesują mnie studia na wydziale Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej kierunek informatyka stosowana lub informatyka na wydziale Informatyki, Elektroniki i Telekomunikacji. Przejdźmy do sedna. Otóż. Jak wygląda sprawa z rekrutacją na te studia zaoczne czy obowiązują jakieś ,,progi punktowe czy też dobre wyniki z matury,,? Pytam bo na stacjonarne są podane nic nie zobowiązujące progi i co za tym idzie czy jest się ciężko dostać na te zaoczne? Kolejne pytanie dotyczy tego czy jest bardzo ciężko czy dla przeciętnego ucznia będzie ciężko uporać się z zaliczeniami itp? Pozdrawiam.
    5/7/17
  • chemia budowlana

    czy to prawda ze w branży budowlanej bardzo poszukiwani sa specjalisci z z akresu chemii budowlanej? ostatnio czyałem, że formy produkujące domieszki betonowe szukają specjalistów z zakresu wlasnie chemii budowlanej oferując kilka tysiecy zł pensji plus samochod premie plus wiele bonusów. Czy studenci tego kierunku mogą napisać coś wiecej o studiach, programie, jak jest trudno na tej chemii budowlanej?
    4/29/17
  • do Monia

    Matematyka to ciężki kierunek dlatego stosunkowo niewiele osób się na niego decyduje, a co za tym idzie, wykształceni, dobrzy matematycy znajdą pracę w swoim fachu. No i możliwości po skończonej matematyce jest naprawdę wiele, dlatego moim zdaniem to dobry pomysł :))))))
    4/28/17
  • Monia

    Zastanawiam się nad matematyką na AGH? co sądzicie o tym pomyśle? znajdę później pracę w bankach/ instytucjach finansowych? Z góry dziękuję za opinie!
    4/21/17
  • Monia

    Zastanawiam się nad matematyką na AGH? co sądzicie o tym pomyśle? znajdę później pracę w bankach/ instytucjach finansowych? Z góry dziękuję za opinie!
    4/21/17
  • szeli

    Myślę nad studiowaniem inżynierii akustycznej na tej uczelni, co myślicie? Więcej praktyki czy teorii?
    4/20/17
  • Marek

    Niestety coraz bardziej uswiadamiam sie w tym, ze to stracony czas. Wstyd mi przyznac, ale chyba zaluje, ze nie poszedlem do Warszawy. Nie moge zniesc tego, ze uczysz sie, dostajesz 3, a potem robia 10 innych terminów i ktos dostaje za 10 podejsciem 5 i potem taka osoba dostaje stypendium za dobre wyniki.
    2/18/17
  • Sum

    chyba nie myslelsicie ze studiowanie to tylko uczenie sie od egzaminu do egzaminu?
    2/11/17
  • Maoria

    Hej, zastanawiam się nad informatyką na AGH, polecacie? Jest ktoś w stanie opowiedzieć o swoich doświadczeniach na tym kierunku?
    2/5/17
  • Loset

    Dr hab Andrzej Kołodziej zwalnia z egzaminu jak ktoś ma dobra ocenę z ćwiczeń?
    2/4/17
  • Nick

    wszyscy mówią, że 1 z najlepszych uczelni w PL i najlepsza techniczna, ale jeśli jest to najlepsza to chyba na innych nic nie robią... Osoby, które nic nie robią i tak zaliczają takie przedmioty jak matma czy fizyka, bo poziom niższy niż w średniej szkole... Ech, ja jestem zawiedziony
    12/6/16
  • niepolecam

    Jeśli ktoś się zastanawia nad AiR na wydziale EAIiIB to odradzam. Automatykami po tym kierunku nie będziecie na 100%. Przedmioty, na których rzeczywiście można się czegoś nauczyć można zliczyć na palcach jednej ręki. Większość wykładowców i prowadzących to leśne dziadki, którzy zatrzymali się w latach 80', 90'. Studia pierwszego stopnia dało się jeszcze znieść, lecz na studiach drugiego stopnia jest jeszcze gorzej.
    11/12/16
  • lolek

    Studia na poziomie inż bardzo przeciętne. Na poziomie mgr tragedia. Jeżeli to jest (no chyba kiedyś tylko była) najlepsza uczelnia w Polsce, to ja żałuję, że w ogóle na te studia straciłem czas.
    10/6/16
  • Abs

    W 100% mogę się zgodzić z poniższym komentarzem @Absolewnt agh.
    10/6/16
  • Absolwent agh

    Opinie na temat tej "uczelni" mocno przesadzone. Ogólnie ta tzw. Akademia to instytucja do dojenia warunków i udowodnieniu studentowi, że jest nikim. Nie piszę tego dlatego, że nie zdałem, miałem dużo warunków itp. Skończyłem studia I stopnia(nie humanistyczne :D) i sądzę że na podrzędnej wyższej szkole robienia hałasu otrzymałbym taki sam a może nawet wyższy poziom kształcenia. Może sobie ktoś pomyśli, że piszę to dla żartu, albo jestem opłaconym botem, ale nic z tych rzeczy. Taka jest prawda, ta szkoła nie przygotuje do pracy zawodowej, a jedynie do radzenia sobie z upierdliwymi, stetryczałymi ludźmi, którzy mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie i swoich osiągnięciach. Do przyszłych kandydatów w roku 2017, Dobrze się zastanówcie czy chcecie się w to pakować, nie decydujcie na podstawie opinii, które się wam uda zaciągnąć u różnych ludzi, z reguły absolwentów, którzy boją się przyznać do tego, że popełnili błąd wybierając AGH. Z dawnej uczelni pozostał jedynie wątpliwy "prestiż" nic więcej... Smutne, ale prawdziwe. Pozdrawiam absolwent
    9/24/16
  • Power

    Co sądzicie o zarządzaniu i inżynierii produkcji na niestacjonarnych? ciężko się dostać i czy ciężko skończyć ? :)
    8/30/16
  • Student agh

    Nie polecam wydziału IMiR, chyba że lubisz być "gnojony" na każdym możliwym kroku. Fizyka-jeden wielki dramat. Jako jeden z nielicznych zaliczyłem w czerwcu. Zdarzały się przypadki "cofania" wystawionych ocen i zaliczeń z powodów bliżej nieokreślonych. Kolega z roku dowiedzial sie dzien przed egzaminem ze jego 3.5 zamienione zostalo na piękną i lubiana przez prowadzących 2.0. Oczywiście profesor miał również pretensje dlaczego kolega nie starał się poprawić oceny żeby otrzymać zaliczenie. Po pierwszym semestrze zacząłem odliczać z utęsknieniem kolejne dni do ukończenia tych studiów. Jeśli będziesz się zastanawiać nad tym wydzialem weź pod uwagę swoje zdrowie psychiczne, które podczas studiowania na tej uczelni na pewno podupadnie.
    8/23/16
  • Amasend

    Uczelnia jedna z najlepszych w Polsce. Wymaga od człowieka dużego zaangażowania i wkładu własnej pracy! Odwdzięcza się super wykładowcami i epicko przygotowanymi laboratoriami z najnowocześniejszym sprzętem wprost od czołowych producentów. Oto dowód: https://www.youtube.com/watch?v=U9zvlkDXOqY
    6/24/16
  • tworr

    nie jest łatwo, sporo ciężkich przedmiotów, sporo nauki, AGH trzyma poziom więc wymaga, byle kto tej uczelni nie skończy
    6/3/16
  • Agnes

    hej, zastanawiam się nad górnictwem i geologią na agh. Na którym wydziale waszym zdaniem najlepiej ją studiować? Czy jest bardzo trudno na tym kierunku?
    5/17/16
  • maturzystka

    a co jeśli nie umiem nic z informatyki? Poradze sobie na tej informatyce i ekonometrii bez jakiś dodatkowych "korków"?
    5/5/16
  • Patrycja.

    hej, studiuje ktoś zarządzanie i inżynierię produkcji na wydziale zarządzania albo ktoś coś wie na ten temat? jak tam jest, ciężko czy nie? i czy warto wybrać się na ten kierunek? i jak wyglądają przyjęcia na studia niestacjonarne, ciężko się dostać czy raczej nie?
    5/1/16
  • mimimaka

    Studiuje geofizykę na wydziale GGiOŚ, O ile organizacja na wydziale to trochę chaos (np. zdarza się, że plany zajęć pojawiają się dzień przed początkiem semestru), to prowadzący na prawdę są super przygotowani, chętni do pomocy i wyjaśnienia niezrozumiałych kwestii. Jeśli chodzi o geofizykę,dużym plusem jest to, że uczymy się dużo praktycznych rzeczy. Dodatkowo mamy koło naukowe, które organizuje masę pomiarów, wykładów i konferencji, więc jeśli się tylko chce, to naprawdę można się wykazać. Na roku jest dość kameralnie (ok. 40 osób na roku). Grupy ćwiczeniowe mają, po kilkanaście osób. Jeśli się jest wybitnym humanistą, to nie polecam, gdyż jest dużo fizyki i matematyki. W każdym innym wypadku jak najbardziej mogę polecić geofizykę na AGHu :)
    4/19/16
  • do maturzystka

    Informatyka i ekonometria to kierunek przyszłościowy, ale dla osób o "umyśle matematycznym". Łatwo nie jest, ale moja odpowiedź brzmi: WARTO. Jako studentka AGH polecam tę uczelnię, oprócz wykładów jest tutaj wiele innych możliwości rozwoju (projekty przy których uczymy się pracy w zespole itp.) Problemu ze znalezieniem później pracy też nie ma, gdyż jest to uczelnia ceniona. Zachęcam to wzięcia udziału w rekrutacji. :))
    4/5/16
  • maturzystka

    Hej :) zastanawiam się nad wyborem informatyki i ekonometrii właśnie na AGH, myślicie że warto?
    3/30/16
  • kozuba

    Akademia Górniczo-Hutnicza to miejsce gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, o czym zdążyłem się przekonać na własnej skórze. Zacznijmy od studiów samych w sobie - każdy zdoła znaleźć swój kierunek spośród bogatej ich oferty - od kierunków humanistycznych, poprzez matematykę czy biologię, aż po ściśle inżynierskie kierunki. Poziomem nie należy się martwić, gdyż największa liczba patentów w Polsce oraz wysokie miejsce w rankingu zatrudnienia stawia AGH w czołówce uczelni w naszym kraju. Jednak, jak to mówią - nie samą nauką żyje student, tak więc kilka słów o aspekcie rozrywkowym uczelni. Najważniejszą zaletą AGH jest to, że cała uczelnia stanowi zamknięty kompleks, co jest rzadkością, gdyż pozostałe uczelnie potrafią mieć wydziały rozsiane po całym mieście i nie tylko. W obrębie miasteczka studenckiego (chyba najpopularniejszego w Polsce!) znajduje się kilka klubów, mnóstwo sklepów oraz jeszcze więcej wolnego miejsca, gdzie wieczorami studenci zbierają się grillując i poznając nowe osoby. Połączenie tych wszystkich zalet daje nam obraz - moim zdaniem - najlepszej uczelni w Polsce, gdzie każdy znajdzie swoje miejsce i z uśmiechem na ustach będzie wspominał każdy spędzony tutaj dzień!
    3/8/16
  • Michał

    Wbrew powszechnym negatywnym opiniom o WIMiIP moja ocena tego wydziału jest pozytywna. Nigdy nie miałem problemów z kadrą, a wiem jaki cyrk potrafi się dziać na niektórych uczelniach przed sesją.... poziom moim zdaniem dobry, AGH to moim zdaniem jedna z lepszych uczelni w Polsce.
    2/18/16
  • qwerty421

    A jak oceniacie inżynierię materiałową na wydziale IMIIP? słyszałem różne opinię o tym wydziale i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć? Progi punktowe dość niskie, a na WIMIC wręcz przeciwnie!?
    1/6/16
  • qwerty421

    A jak oceniacie inżynierię materiałową na wydziale IMIIP? słyszałem różne opinię o tym wydziale i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć? Progi punktowe dość niskie, a na WIMIC wręcz przeciwnie!?
    1/6/16
  • patka96

    Jak studia w Krakowie to tylko AGH! :) Oprócz tego, że zyskacie wiedzę i umiejętności to uczelnia daje możliwości angażowania się w różnorodne projekty, których wymienienie w CV może dać Wam przewagę u przyszłego pracodawcy. Przykładowo, ostatnio wystartował projekt budowy łodzi solarnej, w który zaangażowani są nie tylko inżynierowie z drugiego stopnia studiów, ale także pierwszoroczniaki, więc jak widać da się robić ciekawe rzeczy już na początku studiów (i zyskiwać doświadczenie), a nie tylko liczyć całki ;) Zresztą, zobaczcie sami! :) https://www.facebook.com/AGHSolarBoatTeam/
    12/25/15
  • Marcin76

    Administracja EAIIB: Po pięciu wizytach w Dziekanacie z pytaniem o reaktywację, rozmowami, podaniami i tabelami, które kazano mi przygotować, Dziekan ds studenckich odkrył, że posiada Regulamin Studiów, który zabrania reaktywacji. Miesiąc później nadal nie mam obiecanej odpowiedzi (odmownej) na piśmie - pan dziekan nie znalazł czasu. Smutek - bardzo lubiłem te studia.
    11/18/15
  • Do studentów

    Czy warto studiować mikroelektronikę w techince i medycynie ? Czy bardzo trudno jest na tym kierunku?
    7/3/15
  • ??!!

    kulturoznawstwo na AGH-u??? to jakiś żart??? no nie wierzę po prostu....
    5/30/15
  • Inq

    Witam, może ktoś mi powiedzieć jakie perspektywy są po ceramice oraz czy to średni czy może trudny kierunek ?
    5/14/15
  • rychu

    jak jest na Ochronie środowiska? w sensie poziomu, na roku, wykładowców, zaliczeń, tak w ogóle? jak się mieszka 120 km od Krakowa to jest szansa na akademik?
    5/13/15
  • ???

    czy to nie na AGH matka A. Dudy agitowała i nakłaniała studentów do oddania głosów na jej syna?
    5/10/15
  • dumny

    Akademia Górniczo-Hutnicza, Politechnika Krakowska i Uniwersytet Rolniczy beda dzialać razem jako InnoTechKrak !!! Jest moc, jest siła !!!
    4/27/15
  • Piotruś

    TELEINFORMATYKA to chyba najlepszy kierunek na AGH
    3/14/15
  • study

    Zdecydowanie mogę polecić AGH w Krakowie! Studiuje tam Ceramike i śmiało mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobra uczelnia! Świetna uczelnia, polecam każdemu.
    1/23/15
  • dawid

    Oceniam bardzo pozytywnie, juz od pierwszych dni w tej szkole czułem się jak w domu, przede wszystkim zaskoczyła mnie życzliwość wykładowców i ich podejście do studentów. Jedno jest pewne, w tej uczelni musisz pokazać ze zależy Ci na skończeniu studiów i przyłożyć do nauki bo inaczej możesz mieć problem z zaliczeniem semestru...
    1/11/15
  • eryk

    Gratulujemy szczęściarzu... a Jak oceniasz tą uczelnię? też zastanawiam się nad złożeniem dokumentów, warto?
    12/30/14
  • dyd

    moja uczelnia!!!! yupi !!
    9/28/14
  • wirotech

    Witam , Czy mógłby sie ktoś wypowiedziec an temat kierunku "Ceramika"? Czy jest to przyszłosciowy kierunek , jaki sektor gospodarki moze go dotyczyc oraz w jakich szkoleniach , kursach warto brac udzial podczas studiów aby zwiekszyc kwalifikacje zawodowe ?
    9/21/14
  • traqu21

    W tym roku matury były dość trudne czy osiągając 75 % z matmy z podstawy 80 % z podstawowego anglika i 50 % rozszerzonej chemii mam jakiekolwiek szansę na dostanie się na Energetykę ? Jak to było w tamtym roku ?
    6/9/14
  • budownictwo

    z jakimi wynikami dostaliście się na budownictwo?
    6/7/14
  • A i R

    na finiszu pierwszego roku automatyki i robotyki odzuwam zmeczenie materialu i jakies zniechecenie, nie żeby było mega trudno, raczej nie jestem przekonany do wybory kierunku i czego innego sie spodziewalem, wszyscy wkolo kaza mi dac na luz, na wstrzymanie, bo pozniej pójdzie z górki, ale srednio mnie to przekonuje, A i R wybrałem, bo nie dostalem sie na architekturę na PK, zadra jest, mysle, czy nie sprobowac zmienic kierunek
    6/2/14
  • bizu

    z ostatniego rankingu: AGH w pierwszej dziesiątce najchętniej zatrudnianych przez firmy specjalistów.
    5/24/14
  • jerzy

    czym różni się informatyka stosowana od normalnej informatyki w praktyce?? którą lepiej wybrać?
    5/21/14
  • adam

    raczej sie nie zgodze z kolega, choc ne mam wiedzy o wszystkich kierunkach, ale te scisle np. budowlane, inżynierskie, chemiczne, betonowe, itd stoja na wysokim poziomie i ciesza sie uznaniem pracodawcwów
    5/19/14
  • Były absolwent

    Uczelnie z roku na rok obniża poziom studiów magisterskich jak i podyplomowych. Żal patrzeć jak zmienia się w mierną szkołę. Uczą starych metod już dawno nie używanych na świecie, prowadzący nie przekazują bieżącej wiedzy, fatalna administracja. Odradzam szczególnie takie twory jak Szkoła Goetla. Poza tym koszty nauczania (studia podyplomowe) są znacznie wyższe niż na innych uczelniach państwowych, a standard nauczania nieporównywalnie niższy.
    4/21/14
  • tele

    Po telekomunikacji możesz pracować w ad­mi­nistracji, kor­po­racjach ban­ko­wych, woj­sku, służbach obsługi lot­nisk czy portów mor­skich. Wbrew pozorom ten mało popularny kierunek daje możliwość znalezienia dobrze płatnego stanowiska ;)
    4/1/14
  • Patryk

    Kieruje to pytanie do studentów telekomunikacji, czy warto studiować ten kierunek, czy jest po nim praca i gdzie, czy jest ciekawy???? Czy jesteście zadowoleni Z GÓRY DZIĘKI :)
    2/8/14
  • marcin

    Dodam jeszcze, aby nieco "przytępić ostrze" mojej krytyki, że na AGH są też wykładowcy z pasją i wiedzą, ale ogólny obraz pozostaje negatywny. Co sugeruję ludziom, którzy dopiero idą na studia i zastanawiają się nad wyborem uczelni? Gdziekolwiek pójdziecie to pamiętajcie, jeśli kierunek jest dla Was nieinteresujący - zmieńcie go! Jeśli kierunek jest zajmujący, to uczcie się tyle ile możecie we własnym zakresie (książki, kursy, praktyka, artykuły w prasie branżowej), nie liczcie, że studia Was przygotują w wystarczającym zakresie do pracy w zawodzie (choć są możliwe chwalebne wyjątki). ).
    1/19/14
  • marcin

    Niestety, wysoki prestiż oraz dobra opinia o absolwentach tej uczelni nie idzie w parze z jakością kształcenia. Ukończyłem studia magisterskie oraz studia podyplomowe na dwóch różnych wydziałach (jeden "elitarny" - EAiE) a na studiach magisterskich miałem zajęcia z prowadzącymi z najróżniejszych wydziałów w tym tych tzw. "elitarnych" (IMiR, EAiE, Fizyka) więc mam "jako-takie" porównanie i jeśli AGH jest jedną z najlepszych uczelni w kraju, to aż strach pomyśleć czego się uczą studenci na tych "gorszych". Moje największe zarzuty: - fatalna administracja, - nieprzydatne w życiu zawodowym przedmioty lub też uczenie błędnych bądź przestarzałych metod, - kultura, a niekiedy wręcz zdrowie psychiczne (alkoholizm) niektórych prowadzących, - ogólny tumiwisizm, apatia, bylejakość (studentów, prowadzących, administracji), - brak zajęć z praktykami biznesu i przemysłu, - brak lub niewielka ilość wykładów z zagranicznymi wykładowcami, - bardzo niska jakość lektoratu z języków obcych, - dopuszczanie do nauki ludzi, którzy nie powinni ukończyć liceum czy technikum (na IV roku studiów jeden z kolegów miał problemy w zamianą ułamków na procenty! Na technicznej uczelni!!!). Moje ogólne odczucie jest takie, że uczelnia ta zatrzymała się w rozwoju bardzo dawno temu, a bardzo wielu wykładowców sprawia wrażenie, jakby po prostu nie nadawali się do pracy w sektorze prywatnym, a tylko do miłej, ciepłej posadki, synekurki na państwowym, gdzie mogą się wyżyć na studenckim plebsie. Na plus: na uczelni poznałem kilku przyjaciół, z którymi wspaniale spędziłem czas studiów i z którymi dalej utrzymuję kontakt. Także prestiż jest ważnym czynnikiem, ale prestiżem "papieru" nie za dużo się zwojuje w pracy. Uczyć trzeba się samemu, AGH w tym nie pomaga, a czasami wręcz szkodzi.
    1/19/14
  • anita

    Gorąco polecam Akademię Górniczo-Hutniczą w Krakowie. Mają świetną kadrę, dobre zaplecze naukowe i wysoki poziom nauczania. Jedyne co mi przeszkadza to niekiedy dziwne pomysły władz uczelni.
    12/1/13
  • kamil

    bardzo dobry przyszłościowy kierunek ale niestety nie u nas w Polsce, warto go skończyć tutaj i wyjechać w poszukiwaniu pracy za granicę, gdyż polskie możliwości pracy nie dają moim zdaniem szans na osiągniecie sukcesu w tym zawodzie...
    9/30/13
  • nlhg

    Zastanawiam się nad kierunkiem inżynieria biomedyczna ?czy ktoś studiuje to ?Czy warto ? I jak pózniej z pracą ?
    9/19/13
  • nlhg

    Zastanawiam się nad kierunkiem inżynieria biomedyczna ?czy ktoś studiuje to ?Czy warto ? I jak pózniej z pracą ?
    9/19/13
  • rk

    Atmosfera dobra, obecni zarządzający - beznadziejni. Powód - podwojeni kosztów za warunkowe powtarzanie przedmiotu z 5 zł na 12 zł (IMiR) - zmiana stawki tuż przed rozpoczęcim roku. Jednym słowem zarabianie na studentach, zamiast na kontaktach z przemysłem. Brak poszanowienia
    9/11/13
  • nnn

    świetna szkoła, super klimat, gorąco polecam
    7/12/13
  • fizyka medyczna

    jakie mozliwosci pracy daje skonczenie fizyki medycznej na AGH? czy lepiej wybrac fizyke techniczną czy fizyke medyczną? jest jakas zasadnicza róznica na tych kierunkach? jak jest na pierwszym roku w sensie stopnia trudnosci i osob, ktore odpadaja?
    5/21/13
  • dociekliwy

    Czy ta uczelnia nie jest przereklamowana i warto jechać na nią przez pół polski a kadra mądra i wybitna jak niektórzy tu piszą???
    4/15/13
  • difficultchoice

    W tym roku zdaje mature. AGH sądząc po wypowiedziach przedmówców naprawde dobra uczelnia. Mogłby mi ktoś opowiedzieć o kierunku "ekologiczne źródła energii" oraz "elektrotechnika" ,ponieważ te kierunki mnie najbardziej interesują i chciałbym wiedzieć o nich jak najwięcej. Pozdrawiam.
    3/31/13
  • paula

    jakie kierunek polecacie na AGH ? taki przyszłościowy, polecany przez wiele osób. zastanawiam się nad metalurgią, górnictwem. co myslicie?
    3/26/13
  • Ania Aniuszek

    5 lat zabawy na matematyce stosowanej, fajnie, przyjemnie, dość stresowo. Jednak bez ukierunkowania się na przyszłość zawodową, do tego tak niewiele a mogliby dawać inżyniera. No cóż ideałów nie ma, ale poziom i tak bardzo wysoki. Polecam
    3/19/13
  • scoute

    asd AGH !
    3/18/13
  • maybefuture

    Studiuję na AGHu już drugi rok i bardzo mi się ta uczelnia podoba. Uczą tu ciekawi ludzie, uczą oni ciekawych rzeczy, które mogą się w przyszłości przydać do robienia czegoś mniej lub bardziej interesującego. Wydaje mi się, że przy odrobinie wkładu własnego można uzyskać bardzo wymierne korzyści w postaci atrakcyjnej oferty (ofert!) pracy. Polecam każdemu kto zamierza inwestować w swoją i nie tylko swoją przyszłość.
    3/18/13
  • martin

    w dzisiejszym świecie bez studiów nie zrobisz nic(no chyba, że wykładasz chemię w markecie), niby do niczego się one nie przydają ale jak przyjdzie co do czego to pracodawcy biorą pod uwagę jaką uczelnię sie skończyło...
    3/7/13
  • ola

    Nigdy nie ma tak, że masz pewną pracę po skończonych studiach. No, chyba że masz znajomości albo wcześniej "zaklepaną" pracę :P ale z drugiej strony bez studiów nie ma szans na coś ambitniejszego... Nic się nie traci idąc na studia więc warto :)) szczególnie w AGH w Krakowie ;)
    1/29/13
  • sceptyk

    ciekawe jak długo będzie tak, że praca będzie pewna... bo kiedyś inżynierowie mieli pewną pracę...
    1/6/13
  • polak

    wybór kierunków jest spory, kierunki są takie, że po ich ukończeniu da się znaleźć pracę bez jakichś ogromnych problemów, umiejscowienie uczelni czyli miasto Kraków jest cudowne, bardzo piękne. Życie studenckie tam się rozwija, czego chcieć więcej?
    12/19/12
  • Nessi

    Studiuję elektronikę i telekomunikację. Perspektywy pracy po moim kierunku są na prawdę imponujące, znajomi już na 3,4 roku uczestniczą w licznych (dobrze płatnych) projektach. Poza tym nie znam nikogo kto po ukończeniu tych studiów narzekałby na swoją pracę, lub miał jakiekolwiek problemy ze znalezieniem odpowiedniej posady w swojej specjalizacji. Jest to ciężki kierunek, tylko prawdziwi pasjonaci mogą wytrwać. Ale nie ma aż tak źle jak straszą :) Można się nauczyć wielu ciekawych rzeczy. AGH ma dobrą kadrę, znakomicie wyposażone laboratoria. Większość naszych zajęć jest zresztą praktyczna. Jeśli chodzi o wolny czas to nie wyobrażam sobie lepszego miejsca niż miasteczko AGH, na którym zawsze można spotkać ciekawe osoby i pomocnych studentów. Widać to zresztą podczas juwenalii, na których studenci AGH-u zawsze bawią się najlepiej. Ponadto można rozwijać swoje pasje w licznych kółkach, zgromadzeniach, doskonałej sekcji sportowej, którą oferuje ta uczelnia. Polecam gorąco :)
    11/23/12
  • grzesiek

    Tomaszu, dopiero w praktyce dowiesz się, czy poziom na uczelni był wystarczający, bo teraz zaliczasz, jest ok, ale czy to wystarczy w pracy? A jeśli chodzi o wystawianie opinii uczelni to moim zdaniem łatwiej kliknąć na ocenę niż rozpisywać się w komentarzach :) może po prostu studenci AGH w Krakowie nie mają daru swobodnego posługiwania się językiem polskim :) pozdrawiam
    11/20/12
  • TomAsz

    Czego wy chcecie? Ocena i tak jest zadowalająca a Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie wyświetliła mi się jako pierwsza na liście ;p zresztą, ważna jest chyba ocena studenta, który się tam uczy - czyli mnie ;d a ja powiem, że ta szkoła jest wyśmienita. Studiuję inżynierię środowiska i jestem bardzo zadowolony z poziomu nauki, z przebiegu wykładów i z ogólnej atmosfery. Super, polecam !
    11/19/12
  • bzyk ma racje

    rzeczywiscie jakis czas temu AHG byla w top-ie i wyswietlala sie na stronie glownej, nie pamietam, jaka miala srednia ocene i nie wiem tez, ile glosow przybylo od tamtej pory, widac z cala pewnoscia, ze duzo wiecej osob ocenia ahg punktacyjnie, niz pisze opinie slowne, albo wiec ktos ma interes, zeby zbic w sensie obnizyc ocene dla AGH, albo po prostu - tak oceniacie i tak jest, moze warto odnotowac, ze dzis jest 221 glosow i srednia wynosi 7,5, zobaczymy ja to sie zmieni za tydzien czy dwa, czy miesiac
    11/14/12
  • ryszard

    tak, wraca do łask. Jeśli chcesz mieć garba i pracować cały dzień w ciemności to polecam zawód. Ten zawód jest ciężki, wiec radzę uczyć się czegoś innego :)
    11/12/12
  • jarek

    podobno ostatnio zawód górnika wraca do łask.
    11/8/12
  • wacek

    Jak wyglądają zajęcia na tej uczelni? Studiując górnictwo i geodezję ma się zapewnioną pracę w kopalni? Jak to się przedstawia z późniejszą pracą?
    11/7/12
  • bzyk

    zdziwilem sie, bo jeszcze z miesiac temu agh mial sporo wyzsza ocene, zastanawiam sie, jak to jest, ze komentarze sa pelne zachwytu, a ocena tego nie pokazuje
    10/5/12
  • marek

    podziwiam zapał do nauki, ja takiego nie posiadam, przynajmniej 2 tyg przed rozpoczęciem roku akademickiego, najbardziej obawiam się, ze nie dam sobie rady na budownictwie w tej szkole :(
    9/14/12
  • jurek

    Bardzo dobrze że Akademika Górniczo-Hutnicza jest w Krakowie, bo samo studiowanie będzie na tyle kosztowne, że nie mógłbym pozwolić sobie na mieszkanie gdzieś dalej. A tak to wszystko wygląda bardzo pozytywnie, więc już się cieszę że zaraz zaczynają się studia :D
    8/30/12
  • zombie

    AGH to jedna z lepszych akademii w Polsce, jak nie najlepsza,a to dzięki temu że ma bardzo dobrą ofertę studiów, taki wybór kierunków technicznych, że nie jest po ich ukończeniu trudno znaleźć pracę. Osobiście polegałem na tej renomie kiedy tu składałem papiery i muszę przyznać że AGH zasłużyło na swą opinię.
    8/23/12
  • nany

    @ info: hehe dzieki, ja znalazłam definicje akademii jako uroczystosci szkolnej :d czyli dwie dyscypliny we stopniem doktora, ok, teraz już wiem o co chodzi, myslalam ze to bedzie cos innego!
    8/14/12
  • info

    @nany: "Współcześnie szkoła wyższa może używać w nazwie określenia akademia, jeśli jej jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia doktora w co najmniej dwóch dyscyplinach. Inne typy szkół wyższych w Polsce to: uniwersytet, uniwersytet techniczny, uniwersytet przymiotnikowy, politechnika." - takie coś mówi ciocia wikipedia :D
    8/12/12
  • nany

    czym się różni akademia od szkoły wyższej, szkoły wyższej zawodowej politechniki albo uniwersytetu? chodzi o to że akademia oferuje inny wachlarz zajęć, odmienny rodzaj wykształcenia, inny wybór kierunków? bo nie za bardzo widzę naturę tych różnic ;D
    8/8/12
  • stomach

    Akademia Górnicz-Hutnicza to zawsze był mój cel. No, może dwa razy po długich rozmowach z przyjaciółką rozważałam inną opcję, ale nigdy nie zrezygnowałam z marzeń o AGH. Teraz mogę stwierdzić że marzenie speełnione! I to nawet większa część marzenia, bo parę lat juz studiuję. Z początku było ciężko, przygotujcie się na to. Ale jak czlowiek utrzyma sie po pierwszej, drugiej sesji, to później determinacja jest coraz większa!
    8/6/12
  • neew

    bardzo postępowa akademia, to się chwali. ekologiczne źródła energii jako nowy kierunek? super sprawa, to naprawdę świetny poziom podążania za trendami na rynku pracy. agh trzeci rok z rzędu wprowadza trzy nowe kierunki, cóż za tempo!
    8/4/12
  • chinczyk

    Przesada jak w swojej szkole byłem najlepszym uczniem i trafiłem na geofizyke, a tu jestem zaledwie przeciętny, wykładowcy nie chwalą mnie na każdym kroku, a o zdanie każdej sesji muszę się obawiać. Poza tym jest świetnie, poznanie nowych ludzi, dużo bardziej wyedukowanych niż w moim liceum otwiera nowe furtki w życiu i to jest bardzo pozytywne! Mimo że czasem czuję się przy innych jak głupek ;d
    8/2/12
  • oralb

    Kurczę chciałem zawsze być górnikiem, więc wybrałem się na kierunek górnictwo i geologia. No ale teraz kopalnie upadają, trochę jest to trudny plan na przyszłość, więcj ludziw tym zawodzie traci pracę niż ją zdobywa. No nic, studia i tak skończę bo to świetna sprawa!
    7/30/12
  • agh

    Moim zdaniem jedna z ciekawszych uczelni w Polsce. Oferuje dobry poziom, co widać po waszych komentarzach i po średniej uczelni. Ale co najważniejsze jest tu wiele nietuzinkowych kierunków, o które ciężko na innych uczelniach. W dodatku kierunki te związane są w konkretnymi zawodami. AGH w Krakowie to dobra odpowiedź na pytanie 'gdzie studiować' ;)
    7/28/12
  • utopia

    Skończyłam drugi rok na kierunku ceramika. To makrokierunek. Jego nazwa brzmi trochę starożytnie, ale przerabiane tematy są bardzo nowoczesne, dotyczą np. nanotechnologii. Podjęłam się wzornictwa i ceramika artystyczna i jestem bardzo zadowolona. Ciężko ale świetnie!
    7/22/12
  • gdziestudiowac

    Studiuję mechanikę i budowę maszyn. Ciężkie, skomplikowane studia, ale papier na pewno bardzo się przyda. Zatrudniony będę i tak w firmie ojca, ale zaplecze jakie dają mi studia z pewnością pomoże mi przy pracy, co zauważam nawet teraz, kiedy pomagam tacie podczas wakacji. Akademia Górniczo-Hutnicza oferuje b. dobre wykształcenie!
    7/19/12
  • pablo

    Hej! Składałem tu na informatykę. hehe pewnie będzie ciężko no ale tak naprawdę to i tak to była jedyna opcja dla mnie. Jestem jak to mówią no-lifem, większość czasu wolnego spędzam przed komputerem, lubię tworzyć projekty stron, sam się nauczyłem htmlu, z matmą też mi po drodze. Nie zastanawiałem się za długo gdzie studiować, tylko złożyłem papiery, no i teraz może spotkam ludzi takich jak ja:D
    7/18/12
  • 2w1

    czy poziom nauczania Górnictwa i geologii w Jaworznie (studia niestacjonarne) znacząco odbiega od ogólnego poziomu reprezentowanego przez uczelnię, czy może kadra jest tam równie dobrze wykwalifikowana? nie ukrywam że studiowanie w Jaworznie jest dla mnie dużo lepszą opcją ze względu na lokalizację, ale walory naukowe i tak grają główną rolę przy wyborze kierunku studiów
    7/10/12
  • wydal

    na czym polega makrokierunek? bo widzę, że wirtotechnika jest jednym z nich. Czy do makrokierunku sa jakieś dodatkowe dofinansowania czy coś takiego?
    7/6/12
  • forehead

    to chyba jedyna uczelnia w Polsce gdzie można studiować ceramikę, spoko :d duże zainteresowanie jest tym kierunkiem, co ciekawego na nim oferują?
    7/5/12
  • maniek

    jeśli chcesz sie dowiedzieć aktualnych progach by dostac sie tu na studia wystarczy, ze napiszesz maila do kogos z dziekanatu, nie powinno byc problemu aby ktos udzielił Ci takich informacji, a co do kompetencji to słyszałem, ze to całkiem dobra szkoła o wysokim poziomie nauczania ;)
    7/5/12
  • rafal

    rzadko która szkola daje informacje o progach, bo i różne poziomy trudności matur są co roku. Ale spokojnie się każdy dostanie kto chce, ale wiadomo, że trzeba mieć jednak głowę na karku. A co do kadry to według mnie jest naprawdę rzetelna i zna się na rzeczy, a to najważniejsze
    7/4/12
  • ola

    Moim zdaniem bardzo dobra szkoła. Staje na wysokości zadania wyznaczonej przez miasto i samą specyfikę uczelni, tzn. zapewnia dobrą kadrę i naprawdę odpowiednie wykształcenie. stawia na rozwój zarówno własny jak i studentów i dorównuje uczelniom europejskim. takie jest przynajmniej moje zdanie po 3 latach studiowania ;)
    6/20/12
  • ooo

    ciężko się tutaj dostać, są jakieś informacje o progach? i jak tam kadra, dobra czy raczej średnio kompetentna? muszę poważnie rozważyć gdzie zlożyć papiery, bo zbliża się czas ogłoszenia wyników matury ;d
    6/14/12
  • uzo

    czym się różni akademia od uniwersytetu? widzę że o tej uczelni są dość dobre opinie. myślę że mogłabym na niej studiować, bo znajduje się raptem 200km od domu, więc nie miałabym aż tak daleko, na jakiś drugi koniec polski ;d a wiadomo że kiedy się zastanawiałam jakie wybrać studia, na którą uczelnie się zdecydować, to odległość od domu była jednym z czynników kluczowych.
    6/6/12
  • igor

    @rejczel: ok, dzięki za opinię. pewnie masz rację, byłoby mi się trudno zmotywować do nauki tak samemu z siebie. no ale nic, na razie mam nadzieję że wyniki będą dobre i się dostanę, ale za dwa miesiące będę się martwił jak coś :D
    6/1/12
  • rejczel

    No ja bym się zgłosił na inny kierunek. Jeśli się nie dostaniesz, to mała szansa, że przez cały rok będziesz się uczył. Jak nie będzie przymusu w postaci zajęć i szkoły, to się rozleniwisz, to moje psychologiczne podejście. Jak będziesz się uczył na innym kierunku to szybciej się douczysz do matury, a i jak jakiś podobny kierunek weźmiesz, to się pouczysz chcąc nie-chcąc
    5/30/12
  • igor

    ja to już jestem zdecydowany na metalurgię, nie ma co się nad tym dłużej zastanawiać. aplikuję tylko na te studia i mam nadzieję że przejdę rekrutację. inaczej czeka mnie ponowne podejście za rok i przez kilka miesięcy będę uczył się do poprawy matury. myślicie że to dobre podejście, czy może lepiej zgłosić się też na inny kierunek, tak na wszelki wypadek?
    5/28/12
  • heh

    czy różni się geofizyka od geodezji? który kierunek jest bardziej przyszłościowy? a jaka jest wasza opinia o tych kierunkach, studiował ktoś któryś z nich? kadra raczej pozytywnie nastawiona do studentów czy obojętna? :)
    5/17/12
  • ?

    widzę na stronie uczelni info o regatach, świetna sprawa
    5/17/12
  • castek

    Kilka kierunków jest naprawdę wartych uwagi i przyjeżdżają fachowcy i headhunterzy z całej Europy. Lubią nas Skandynawowie. Na kierunkach humanistycznych też jest dobrze, koledzy nie narzekają i nie czują się traktowani po macoszemu . Opinię wyrobiłem sobie już po pierwszym roku i teraz jestem już po stażu z perspektywą zatrudnienia.
    5/11/12
  • AGH z dobrych studentow robi rewelacyjnych absolwentów

    powiem krotko, bardzo dobrze znam branze budowlana, szczegoonie domieszki do betonu, najlepsi technolodzy, inżynierowie budownictwa sa albo po AGH, albo po Politechnice Krakowskiej lub Poznanskiej. Jesli zapytaniecie takie firmy, jak Sika, Basf, Chryso, MCBuchemie, i pare innych skad najchetniej wzieliby pracownjikow, to powiedza ze dobrych absolwentow AGH. Wiec zamiast nastawiac sie na imprezy, przysiadzcie na wykladach i nauczcie sie czegos przywoitego, robote bedziecie miec pewna i kase mocno powyzej sredniej, mocno.
    3/13/12
  • kendzia

    heh dobra szkoła, jednak chyba nie dla mnie.... z przyczyn osobistych zrezygnowałem, jesli wam sie podoba to fajnie ciesze sie bardzo. Alle troche zaluje....
    1/24/12
  • Jerzol

    Lepiej wyjdziemy na kierunkach ścisłych już w tym momencie. Chociaz rozumiem, że ktoś nie ma po prostu do tego ręki i nie daje sobie rady z fizyką czy matematyką, takie jest życie. Wtedy trzeba zainwestować w dobrego humana
    1/18/12
  • hutniowiec

    wcale nie jest tak różowo! skonczyłem metalurgie na poziomie mgr inż. i nie pracuje w swojej branży pomimo długoletnich starań w jednej z hut. Lepiej studiowac kierunki zarządzanie lub bankowość
    1/14/12
  • Jowih

    Human to wiece za daleko was nie doprowadzi i takie sa nasze realia
    1/11/12
  • mixie

    Humanistyczny całkiem, całkiem. To nie jest tak, ze AGH z racji tego, ze uczelnia techniczna, scisla, nie ma czy nie moze dobrze poprowadzic studiow humanistycznych. NIc bardziej mylnego. Sama nazwa uczelni jest marka, a kadre mamy swietna. Możesz dołączyć. Ja akurat jestem na kierunku Socjologia i zlego slowa nie dam powiedziec.
    12/11/11
  • mix

    A jak się broni wydział humanistyczny? Porównywalny z uniwerkiem?
    12/8/11
  • Inżynier

    AGH w Krakowie to najlepsza (albo jedna z najlepszych, bo nie chce dyskredytowac politechnik z Wroclawia, POznania czy Warszawy) uczelnia techniczna. Najwieksze koncerny budowlane i firmy miedzynarodowe zabiegaja o pracownikow po AGHu. NIe mowie, ze kazdy to orzel, bo gamonie i becwaly zdarzaja sie wszedzie, tak ja dupki nieudaczniki wsrod facetow po polibudzie, ale generalnie wybor tej uczelni jest obecnie na te czsy swietna inwestycja w przyszlosc zawodowa, dla faceta. NIe wiem jak dziewczyny, tu mozna sie spierac. Ja tet szkole daje wiekszosc 10-tej, bo z reka na sercu trzyma poziom bardzo wysoko.
    6/2/11
  • Olo

    Studiuję na unikatowym kierunku - chemia budowlana. Studia w niestandardowym trybie. Odwiedzam podczas nich kilka partnerskich uczelni. Bardzo fajne podejście do studiującego. Warto
    5/25/11
  • info

    Jestem bardzo zainteresowany studiowaniem informatyki stosowanej. Jaką opinię ma ten kierunek? Czy jest duży przesiew? Koszą na egzaminach?
    5/25/11
  • fizmed

    Studiowałam Fizykę Medyczną na akademii. Wiedza jaką zdobyłam pozwala mi na swobodną pracę w zawodzie. Program LLP-Erasmus pozwolił mi na studia w uczelni zagranicznej co zdecydowanie poszerzyło moje horyzonty.
    5/23/11