Opinie o Uczelni Warszawska Wyższa Szkoła Informatyki (WWSI Warszawa)

Komentarze (63)

  • odp - zniżki

    na początku rekrutacji była zniżka 100%, pod koniec sierpnia 50%, także we wrześniu cena raczej nie spadnie. może tylko się zwiększyć.
    03.09.2018
  • zniżki

    dają teraz 50% zniżki, może warto jeszcze poczekać do września i będzie za free? jak myślicie?
    23.08.2018
  • jolka

    jak ta szkoła wypada na tle innych warszawskich jesli chodzi o studia informatyczne? macie porównanie? znajpmych zorientowanych w temacie?
    14.05.2018
  • Anonim

    Zalety uczelni zostały wymienione więc wspomnę o jej wadach! Niestety nie wszyscy studenci WWSI są z niej zadowoleni, widać to np. po tym ilu studentów rezygnuje przed końcem studiów. Opinie prezentowane na stronie są nieobiektywne, ponieważ pokazują tylko zalety uczelni! Nie polecam uczelni nikomu kto jest silnie aktywny zawodowo! Sama uczelnia przyznaje że dzieli studentów na "płatników i studentów" Płatnicy to ci którzy pracują i mają kasę na poprawki. Niektórzy koledzy z uczelni to wyłożyli na poprawki drugie tyle co na czynsz. Sama uczelnia jest zbyt trudna, żeby pogodzić ją z WYMAGAJĄCĄ pracą. Sama uczelnia nie wspiera osób pracujących. Jak powiesz że nie możesz przyjść na wykład bo masz wyjazd służbowy to jest wielki problem, nawet jak to jest jeden wyjazd. Do tego dochodzi rzadkie odpisywanie na maile przez wielu wykładowców. Poziom jest taki że przedmioty mało potrzebne i mało praktyczne jak wszystkie matematyczne są często dość trudne, a te potrzebne jak programowanie, sieci czy bazy wszyscy zaliczają za pierwszym razem. Dużo papierkologii, wprowadzenie elektrycznego indeksu i e-lerningu zajęło uczelni 15 lat. Panie z dziekanatu są miłe, ale nie potrafią załatwić żadnej bardziej skomplikowanej sprawy, standardem jest że ktoś chodzi do dziekanatu 3 lub 5 razy po jedną rzecz, dobrze że chociaż kierowniczka coś wie. Rektor i cześć wykładowców to świetni ludzie, ale jest też duża ilość osób, która nie powinna pracować. Ogólnie to wśród niektórych wykładowców popularne jest nastawienie "roszczeniowe", czyli czepianie się o każdą rzecz, np. w pracy dyplomowej "dlaczego na stronie X w podpunkcie Y jest takie słowo a nie takie". Używanie i opiniowanie czyjegoś nazwiska na forum przez niektórych wykładowców to standard. Biblioteka wypożycza książki na maksymalnie miesiąc, potem jest nieprzyjemna nawet jak książka ma 1500 skomplikowanych stron. 2 pierwsze lata są spoko, dopiero od 3ciego roku uczelnia pokazuje o co chodzi, czyli $ i opinia polskiej komisji akredytacyjnej a student schodzi na dalszy plan. Jak powiesz że egzamin albo przedmiot ułożony jest bez sensu albo że jest niepotrzebny to jeden na kilku wykładowców się przyzna, że tak zaleciła komisja akredytacyjna i nie można tego zmienić bo uczelnia nie dostanie wyróżnienia. Szkoda, bo uczelnia jest naprawdę dobra i ma wiele zalet, tylko jest dosłownie kilkanaście osób które wszystko utrudniają. Zapewne są tacy, którzy przeszli przez uczelnię nie mając większej styczności z tymi osobami, albo po prostu to olewając i tacy rzeczywiście byli zadowoleni. Jeżeli jednak traficie na bliższe spotkanie z taką osobą bo np. nie mogliście chodzić na jakieś zajęcia lub akurat nie będziecie najlepsi z jednego przedmiotu itp. to przygotujcie się na komplikacje. Osobiście nie polecam WWSI i zalecam rozważenie innych uczelni niepublicznych. Ogólnie nie polecam bo może być różnie.
    17.03.2018
  • km

    Kończe 2 rok studiów inżynierskich jak najbardziej bardzo polecam, Panie w Dziekanacie bardzo miłe 0 problemów profesorstwo ciśnie ale jak najbardziej z głową kładąc w większości nacisk na praktykę nie na teorie. Jak na razie jestem zadowolony z wyboru uczelni
    09.03.2018
  • Mtyk

    Świeżo upieczony absolwent - mega czas spędzony na WWSI. Fajna paczka, dużo kontaktów, dużo praktyki, spoko wykładowcy. Jak najbardziej polecam.
    22.07.2017
  • zielony

    w WWSI skończyłem: - studia inżynierskie (chyba lata 2002-2006 - kierunek zarządzanie zasobami informacyjnymi) - studia magisterskie (2013-2015 - zarządzanie projektami) - 2000-2001 studiowałam wieczorowo na Politechnice Warszawskiej (wydział elektroniki i technik informacyjnych), zaliczyłem tam 2 czy 3 semestry i przeniosłem się do WWSI (wtedy to byla Mila) bo nie było szans pogodzić codziennych wykładów z pracą. Szkoda ze nie skończyłem PW ale w WWSI tez się sporo nauczyłem – uważam że to czy i ile się nauczysz zależy w 80% od Ciebie i może w 20% od uczelni. W WWSI "jest kogo zapytać" jeżeli jakiś temat bardziej Cię interesuje, na politechnice było znacznie trudniej znaleźć wykładowcę, który odpowie na twoje pytania szczególnie jeżeli próbowałeś pytać poza lekcją. Zasadnicza różnica jest taka że na PW była w zasadzie tylko teoria i było znacznie trudniej zaliczyć przedmioty takie jak matematyka. Tam jak chciałeś dotknąć czegoś praktycznie to trzeba siś było zapisać do koła które np. budowało robota ale to już były zajęcia pozalekcyjne.. Na WWSI praktycznych projektów jest sporo ale są do ogarnięcia, chodzi raczej o systematyczność niż dogłębną wiedzę. Próbują uczyć pracy zespołowej ale poziom nauczania teorii jednak dużo niższy i generalnie łatwiej zaliczyć sesję niż na uczelniach państwowych. Ja się do nauki raczej przykładałem. Zarówno na inżynierce jak i magisterce brałem przez jakiś czas stypendium dla studentów z najlepszą średnią. Jestem pewien, że na PW bym takiego stypendium nie dostał bo byłem po prostu za "cienki". Były pytania o bibliotekę - ta na WWSI jest całkiem niezła, oczywiście tylko książki tematyczne, zgodne z programem nauczania ale pozycje stosunkowo aktualne i ja byłem zadowolony. Semestr 0 - sam nie uczęszczałem ale opinie kolegów były takie: "szkoda czasu i pieniędzy, lepiej było się zapisać na wrzesień.."
    17.11.2016
  • Kuber

    Cisną, ale z głową. Dużo praktyki, mało teorii. Bardzo sensowni wykładowcy z którymi utrzymuje się kontakt przez lata.
    26.07.2016
  • abc

    Kończę mgr niestety na magisterce organizują obligatoryjne zajęcia z "amerykanami" trzeba przychodzić na dodatkowy zjazd w tygodniu trwa to 4-5 dni. (egzamin też w tygodniu, a są to studia zaoczne) Na drugim semestrze można to zaliczyć bez problemów, na czwartym semestrze przed samym dyplomem robią problemy.
    10.07.2016
  • Teut

    Własnie kończę II rok inż. oprogramowania i ogólnie polecam uczelnię. Dobra atmosfera, spoko wykładowcy, całkiem wysoki poziom - przede wszystkim praktyczny. Tylko WIFI straszne :]
    19.06.2016
  • Piter

    WWSI jak na razie spełnia moje oczekiwania. Zajęcia praktyczne, wymagające, niektóre aż za bardzo ;) Zobaczymy jak będą wyglądały kolejne lata :)
    19.03.2016
  • Twelve Monkeys

    Czy kolega stawonóg mógłby rozwinąć swój oryginalny wywód? Dziękuję. :)
    28.01.2016
  • stawonóg

    Pobyt na WWSI sprawił że stałem się głębokim zwolennikiem CAŁKOWITEJ prywatyzacji służby zdrowia w Polsce i za granicą :D
    10.01.2016
  • flavour

    Szkoła jest bardzo obiektywna, ani sympatie ani antypatie między członkami jej społeczności nie mają wpływu na treść kolokwiów a zasada równości między studentami oraz ich prawo do poczucia bezpieczeństwa w relacjach z pracownikami uczelni są zawsze bezwarunkowo przestrzegane.
    09.12.2015
  • Pankracy

    Po co wypisywać głupoty o nepotyzmie, przecież zarówno wykładowcy i studenci widzą co się dzieje na wykładach i wymieniają się swoimi obserwacjami. To że porządku na uczelni powinni pilnować wykładowcy i to oni powinni napominać innych studentów to jedno, ale pozostaje druga sprawa: przecież widać szczególnie teraz która ze studentek jest prowodyrką wszelkich konfliktów na uczelni. Widzą to wszyscy i dziwi mnie że nikt nie jest w stanie wobec kobiety mającej na karku trzydziestkę wyciągnąć odpowiednich konsekwencji. Dodam że ta pani nie jest zdecydowanie spokrewniona z kimkolwiek z wydziału.
    28.11.2015
  • Twelve Monkeys

    @ariel Mam jeszcze takie pytanko: Jakich języków programowania uczą na początku i na jakim są oparte "Podstawy Programowania"? C++? Java? C#? A może coś zupełnie innego, jak np. Python? Dasz znać? Dzięki.
    02.11.2015
  • Twelve Monkeys

    Wielkie dzięki za obszerne info, ariel. Przy okazji, jak bez logowania się w systemie uczelni można zapoznać się z jej regulaminem. Muszę przyznać że na jej stronach nie odnalazłem takiego dokumentu. Pomożesz jeszcze, ariel? Z góry dziękuję.
    31.10.2015
  • ariel

    Nie wiem jak z biblioteką wiem ze jest ale trzeba się liczyć z tym że jest to mała szkoła więc i biblioteka będzie posiadała tylko najważniejsze z pkt. widzenia programu studiów tytuły. Soft jest taki że też program studiów jest w pełni "realizowalny". Generalnie szkoła ma jakąś umowę z microsoftem podpisaną i wszystkie programy narzędziowe można za friko ściągać ze sklepu microsoft, na stacjach roboczych to wszystko też jest poinstalowane. Łatwiej jakbyś zapytał o konkretne programy ale ja nie dostrzegam braków wszystko co powinno być jest i jest legalne. Chciałbym się odnieść jeszcze do kwestii bardzo niesmacznej otóż ktoś poruszył tematu nepotyzmu. Po pierwsze szkoła jest uczelnią prywatną i jako taka to ona ustala kto będzie pracować a kto nie, kto będzie dopuszczony do studiów a kto nie. I tutaj nie można szkole nic złego zarzucić, na wstępie wszyscy podpisywaliśmy oświadczenia przy rekrutacji że akceptujemy fakt iż uczelnia jest jednostką niepubliczną i wszelkie związane z tym konsekwencje. Regulaminowo wszystko jest na korzyść studenta, a co roku organizacja jest poprawiana w oparciu o wywiad przeprowadzany zarówno z pracownikami jak i studentami. Najlepiej jest jak chcesz jakieś konkretne info to zajechać w weekend pod szkołę pogadać z zaocznymi na żywo i sytuację będziesz miał jasną i klarowną, moim zdaniem jest to szkoła prowadzona wzorcowo co zapewne jest związane z faktem że jest to szkoła nastawiona na jedną gałąź wiedzy a nie realizująca kilka różnych z d.y wyjętych kierunków. Tylko pamiętaj, o sprawy regulaminowe lepiej dowiadywać się bezpośrednio w dziekanacie bo w tym temacie studenci są po prostu nieogarnięci i plotą głupoty niestety mało osób zadało sobie trud przeczytania regulaminu szkoły a szkoda bo niejedna osoba z tego powodu oblała rok, no ale to na swoje własne życzenie. Pozdrawiam :)
    29.10.2015
  • Twelve Monkeys

    @ariel A jak tam sprawa wygląda z biblioteką i bazą sprzętową + softem (zwłaszcza najnowsze IDE)? Jest ok? Dzięki z góry.
    21.10.2015
  • ariel

    Ja szkołę polecam, kadra jest naprawdę jak to się przysłowiowo mówi "do rany przyłóż" no i są to ludzie widzący o czym mówią. Również studenci to są często osoby które już studiując mają de facto spory bagaż doświadczeń stricte zawodowych (oczywiście mówię o zaocznych). Na rankingi nikt z nas nie patrzył zapisując się na te studia bo jak napisałem dużo ludzi już ma wyrobioną swoją renomę na rynku pracy i po prostu potrzebują papierka na w miarę poważnej uczelni i za uczciwą cenę. Ja osobiście nie mam jako takich doświadczeń zawodowych ale to co mogę napisać to to że rekruterzy w firmach nie patrzą tak bardzo gdzie kończyliście studia, raczej skupiają się na tym co sobą sami reprezentujecie. Atmosfera jest koleżeńska, nie ma wyścigu szczurów, każdy każdemu pomaga na miarę możliwości. Najważniejsze to pamiętać że uczymy się dla swojego własnego dobra, jak ktoś chce może przebimbać te studia i na poprawkach oraz warunkach je ukończyć ale tacy ludzie sami sobie robią krzywdę, bo informatyka to nie jest branża gdzie zatrudni cię ktoś tylko dlatego bo masz wpływowego wujka albo ładnie wyglądasz w garniturze i masz niemiecko brzmiące nazwisko i jeszcze zagraniczną pisownię imienia (trend często spotykany w wielkich korporacjach specjalizujących się w konsultingu ;-) ). Albo coś umiesz albo wypad, taka prawda.
    17.10.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    max23, dsf dzięki za opinie. Tak w ogóle to chyba na tym forum nie musisz się obawiać szczerości komentarzy, dsf. Chyba nikt tutaj nie wywleka numerów IP, nie mówiąc o innych danych... ;) Ale przechodząc do meritum, jest już niewiele czasu, więc nie wiem czy zdążę się jeszcze zapisać (zobowiązania zawodowe), czy np. nie poczekam na semestr zerowy w lutym. To się okaże wkrótce. Mimo wszystko poczytam jeszcze Wasze komentarze. Pozdrawiam. J.I.
    05.10.2015
  • Studento

    Pan AZ ma rację rankingi robione przed różne gazetki itp. już dawno straciły wiarygodność zresztą polecam zajrzeć na komentarze jednej z podobno "czołowych" szkół jaką jest ALK żeby przekonać się że rzeczywistość ukazywana w rankingach i tak realna bardzo się od siebie różnią. Jedynymi rankingami godnymi polecenia są właśnie oceny państwowej komisji akredytacyjnej, a nie żadne "financial timesy" "wprost" i inne wesołe instytucje ...
    21.09.2015
  • AZ

    Rozumiem, ze każdy ma swój punkt widzenia na temat jakości. Jedni lubią warzywa a inni drób. Polecam poczytać raporty Polskiej Komisji Akredytacyjnej http://wwsi.edu.pl/upload/large/pka/pka_calosc_informatyka_akt_26_maj_2015.pdf . Póki co WWSI jeśli chodzi o uczelnie w Polsce zarówno publiczne jak i niepubliczne prowadzące studia na kierunku informatyka jest jedną z niewielu, która ma dwie oceny cząstkowe wyróżniające! I póki co jedyną niepubliczną, która otrzymała oceny wyróżniające dla kadry i badań. Naprawdę zachęcam do przejrzenia bazy ocen PKA http://www.pka.edu.pl/portfolio-item/baza-ocen/ to takie proste. Pozdrawiam AZ
    10.09.2015
  • dsf

    sparks, nie chodziłem na zerówkę więc się nie wypowiem. matma przyznam że jest dosyć kontrowersyjną kwestią na uczelni ale to z powodów bardziej regulaminowych niż merytorycznych, nie będę więcej pisał bo trzeba uważać co się pisze ;-) taka prawda. ja głowy do matmy nie mam, jakbym miał poszedłbym na polibudę. jeśli szkoła podyktuje mi warunek to z czystym sumieniem sobie odpuszczę tu dalsze studia.
    30.08.2015
  • Franek

    Powtarzam i przestrzegam: jeżeli chcesz iść na studia magisterskie zaoczne bo pracujesz to odpuść, tylko w teorii są one zaoczne - nie polecam. Zwłaszcza na 4 semestrze trzeba ciągle pojawiać się w tygodniu, bo pół uczelni trzęsie gaciami i nie potrafi zwrócić uwagi profesorowi, że to jednak studia zaoczne i warto by było aby zajęcia były w weekendy...
    31.07.2015
  • max23

    Jako student pierwszego roku studiów zaocznych mogę się podzielić swoimi ostatnimi wrażeniami. Łatwo nie jest - to na pewno. Z jednej strony nie do końca musiałem zasuwać przez cały rok, ale jak przyszło do zaliczania to trochę żałowałem, że nie przysiadłem trochę wcześniej. Nie będę ukrywał, że sesja dała mi w kość :) Ale chyba o to przecież chodzi. Co do zajęć - prowadzone przez praktyków co dla mnie jest najważniejsza. Budynek? Jak to budynek - stoi i się nie sypie :) Bufet i biblio - OK
    26.07.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Drogi dsf, A jak tam wyglądają ćwiczenia i wykłady z matematyki? Pójdzie zaliczyć? Czy korzystałeś może z tych szumnie ogłaszanych zajęć wyrównujących matematykę? Jeśli tak, to jak oceniasz te zajęcia? Z góry dziękuję za opinię. Pozdrawiam. J.I.
    30.06.2015
  • dsf

    Jakość treści kształcenia ok, jakość NAUCZANIA u niektórych prowadzących mogłaby być lepsza, najgorsza sytuacja jest jeśli chodzi o przejrzystość zasad zaliczania przedmiotów, wykładowcy nie publikują syllabusów, a jak się ich zapytasz to karcą cię jak niegrzecznego chłopca w przedszkolu że ty tego nie wiesz i nikt ci nie powie. Również są czasami dziwne akcje ze zmianą reguł zaliczania przedmiotów pod koniec semestru. Nie zamierzam póki co ani chwalić ani krytykować, zakończy się rok i ocenie czy mój nakład pracy miał w ogóle sens czy nie miał.
    29.06.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    @Franek Rozumiem, że takich negatywnych doświadczeń raczej nie uświadczysz na WWSI na ZAOCZNYCH studiach INŻYNIERSKICH, zgadza się? Pozdro. J.I.
    25.05.2015
  • Franek

    Ta uczelnia to jakaś kpina... mówię o studiach magisterskich. Tylko w teorii są zaoczne, co semestr są wymyślane jakieś dodatkowe zajęcia które odbywają się w tygodniu (!). Uczelnia bardziej dla ludzi siedzących w domu niż dla ludzi pracujących w branży. Wszelkie maile do dziekanatu itd to kolejna kpina, odpowiedzi mało rzetelne i totalne olewanie. Ostatni semestr to już naprawdę słów brakuje... seminaria dyplomowe na 11 zajęć aż 2 w weekend, oczywiście mail do Prezydenta Uczelni bądź dziekanatu - bez odpowiedzi. Stanowczo odradzam uczelnię osobą pracującym.
    15.05.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    @jarema666 A zdradzisz jak jest z atmosferą? Jak oceniasz bibliotekę i materiały dydaktyczne uczelni? A przede wszystkim jak oceniasz przystępność kadry (dużury) i sposób traktowania przez nich studentów? Z góry dzięki za wszelkie info. :) Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu. J.I.
    30.04.2015
  • jarema666

    Ku*wa nóż się w kieszeni otwiera jak się czasem czyta komentarze. Najwięcej tego psioczenia na szkoły zawsze zauważyłem jest w okresie egzaminacyjnym. W WWSI nie ma nepotyzmu, nie ma możliwości żeby zachodziły jakiekolwiek nieprawidłowości. Wątpię żeby szkoła zarządzana przez przedstawicieli poważnych firm IT pozwalała sobie na jakies dziwne akcje. Ja ze swojej strony polecam jak najbardziej uczelnię.
    03.04.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    @fghdfgdf Po co się tak burzyć? To już nie można grzecznie zadać tutaj normalnego pytania odnośnie tzw. semestru "0"? Nie każdy ma znajomych studiujacych na tej uczelni. A chyba udzielenie odpowiedzi nie boli, prawda? BTW, rozumiem, że samemu nie byłeś studentem wspomnianej "zerówki", tak? Dzięki z góry za odpowiedź. @pysia Mogłabyś napisać coś więcej o rzekomym nepotyzmie na tej uczelni, o którym wspomniałaś? Dziękuję. J.I.
    24.03.2015
  • pysia

    Bo to są wszystko rzeczy do załatwienia i bez problemu różne komisje można do szkoły sprowadzić, niech sprawdzają poprawność funkcjonowania placówki.
    15.03.2015
  • pysia

    Jeszcze słówko odnośnie poprzedniego wpisu. Czy uczelnia na serio chce mieć u siebie milion różnych kontroli z miliarda możliwych urzędów ?
    15.03.2015
  • pysia

    Ja ze swojej szkoły jestem zadowolona, ale mam zarówno w swoim imieniu jak i w imieniu koleżanek i kolegów z wydziału apel do wykładowców: Jeśli do szkoły zapisują się wasi bliscy, matki - żony - kochanki itp. to niech przestrzegają reguł współżycia społecznego.
    11.03.2015
  • fghdfgdf

    Człowieku jak cie tak bardzo interesuje zerówka to się kuźwa zapisz i tyle, a jak masz problemy z matmą to się poducz przecież jesteś dorosły możesz samodzielnie wziąć książkę do ręki i ją przeczytać, naprawdę potrzebna ci do tego pani nauczycielka ? WWSI to czołówka uczelni stricte informatycznych w kraju, zawdzięcza to przede wszystkim ukierunkowaniu na jedną dziedzinę wiedzy. Raczej nie będzie tu nigdy miało miejsca koegzystowanie takich kierunków jak administracja, pedagogika i informatyka jak dzieje się na innych uczelniach. Jesteśmy małą wyspecjalizowaną szanowaną szkołą, nie udajemy uniwersytetu w przeciwieństwie do naszej konkurencji która de facto łamie prawo dodając w swojej anglojęzycznej nazwie "University". My piszemy "College" bo takim faktycznie jesteśmy i dzięki temu instytucje różne darzą nas szacunkiem i zaufaniem. Pozdrawiam.
    09.03.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Naprawdę szkoda, że tak mało tutaj rzetelnych opinii o WWSI. A przecież to ponoć dobra uczelnia informatyczna. Liczę, że jakiś student/absolwent skrobnie o niej co nieco, sczeólnie ktoś, kto miał okazję studiować na tzw. semestrze "0". :) J.I.
    27.01.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Witam jeszcze raz, Do tych, którzy są poinformowani w poniższej kwestii. Jak na WWSI wyglądają ZAJĘCIA WYRÓWNAWCZE z matematyki na pierwszym roku? Rzeczywiście po tym łatwiej zdobyć zaliczenia i zdać egzaminy? Z góry dziękuję za szersze info. Pozdrawiam. J.I.
    31.12.2014
  • Janek I. - Rusty Sparks

    I jeszcze jedno. Dla tych, którzy przez to przeszli. Co powiecie o tym tak szumnie reklamowanym semestrze "0"? Opłaca się tak zaczynać studia inżynierskie? Polecacie? Z góry dzięki za informację zwrotną. Pozdrawiam. J.I.
    30.12.2014
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Witam, Szukam dosyć dobrych INŻYNIERSKICH studiów INFORMATYCZNYCH jako osoba w okolicach trzydziestki, w głębi duszy jednak humanista. Nie będę krył, że mam już sprecyzowane oczekiwania odnośnie studiów i dalszej kariery. Szczególnie interesuję się front endem, UE/UI, marketingiem interaktywnym, programowaniem gier w HTML5, środowiskami programistycznymi Microsoftu oraz systemami mobilnymi. Biorąc to wszystko pod uwagę czy polecicie WWSI, czy to tylko strata czasu i pieniędzy? Jak jest z tą matematyką dla humanistycznej osobowości? Co ciekawego możecie powiedzieć o ofercie dydaktycznej kierunku informatyka na tej uczelni? Czy szkoła wyróżnia się czymś ciekawym na plus? Z góry dziękuję za wszelkie info. Pozdrawiam. J.I.
    30.12.2014
  • cezary

    Dobra szkoła, która na serio tłumaczy materiał a nie tylko "egzaminuje" studentów , oczywiście poziom nauki na tym nic nie traci. Wymagania na egzaminach są wysokie a po uczelni ludzie znajdują wartościowe zajęcia zarówno pod kątem wynagrodzenia jak i możliwości rozwoju.
    20.09.2014
  • Bzik

    Szkoła spoko, można się czegoś nauczyć, choć jak zapewne wszyscy wiedzą tak czy owak aby bardzo dobrze programować trzeba być bzikiem i uczyć/bawić się niezależnie od uczelni. Ta daje podstawy i to całkiem solidne. Oprócz tego ekipa na roku również całkiem sympatyczny więc nudy nie ma :)
    09.07.2014
  • Marecki

    @FV, na inżynierii oprogramowania nie znalazłeś żadnego języka programowania? :) Ja uczelnię polecam. Jest trochę luzu, jest trochę stresu. Ważne, że nie zawracają gitary pierdołami, a skupiają się na praktyce. ps. faktycznie WiFi na uczelni jest do bani :]
    01.07.2014
  • fv

    Nie wiem szkoła podobno słynie z programowania a jak przeglądam program studiów to nie dopatrzyłem się ani jednego konretnego języka programowania. O CO KAMAN ?
    22.01.2014
  • ggeger

    Ja chyba się zapisze na semestr "0", sesja coming :P
    22.01.2014
  • Nowy

    Witam mam pytanie chce iść na dobre studia informatyczne programowanie i czy duża przepaść dzieli WWSI a WSIZIA (przy ul. Mesyjkańskiej) bo chodzi o opłaty ta druga jest tańsza i to jest w sumie kwestią sporną w zależności od poziomu chodź na WSIZIA studia inżynierskie to projektowanie systemów interenetowych a WWSI inżynierskie to programowanie i w sumie jaka jest różnica ? moim zdaniem myślę ze programowanie inżynierskie bardziej przydatne ?? prosze o opinie czas mnie goni gdzie się zapisać?? albo inne propozycje na PW już nie zdążę pewnie na bo pewnie już full jest mówię tu cały czas o studiach zaoczny pozdro
    22.09.2013
  • w

    A czy prowadzacy czesto robią "wejsciówki?"
    19.09.2013
  • student prawie

    czy wysłali wam jakieś potwierdzenie pocztą, ze jestescie przyjecia na studia?
    19.09.2013
  • stronka w porzo

    jak dla mnie to stronka uczelni jest bardzo czytelna i przejrzysta, wiec raczej sie nie zgodze, ze nic ne można znaleźć
    11.09.2013
  • elo

    Szkola moze i fajna ale zanim zaczniesz tam studiowac upewnij sie ze cie na nia stac.
    09.09.2013
  • niezadowolony człek

    Ja właśnie zrezygnowałem z tej szkoły. Jak na szkołę, która ma tylko wydział informatyki, to ma żałośnie wyglądającą stronę internetową, niewygodną w użyciu. Również jak na szkołę informatyczną śmieszne się wydaje to, że nie są w stanie pokryć siecią wifi całego budynku, który wcale do wielkich nie należy. Pomijam już jakość działania tej sieci. Na pierwszym roku studiów miałem bardziej wrażenie, że studiuję matmę a nie informatykę, ale podejrzewam, że tak jest wszędzie. Szkoła sama w sobie pewnie jak każda inna. Szkoda tylko, że taka droga przy takim dziadostwie jakie opisałem wyżej. Najbardziej zalazła mi za skórę administracja. Zrobiła mi się 3 miesięczna zaległość w płatnościach i skreślili mnie bez uprzedzenia i od razu dali sprawę do windykacji. Najlepsze jest to, że mogli to zrobić już lutym, ale woleli poczekać do połowy maja (przed sesją). O tym, że już nie jestem studentem dowiedziałem się 1 czerwca jak nie mogłem zalogować się na komputer na zajęciach. Pani w dziekanacie powiedziała, że oczywiście nie mogę podchodzić do sesji. Jak już uregulowałem płatności (łącznie z wpisowym 400 zł, bo przecież zapisałem się na nowo nie?), a było to w połowie sesji, ta sama pani powiedziała z uśmieszkiem, że mogłem normalnie zdawać a oceny by uzupełnili. Miałem ciężką sytuację w robocie i w domu (nowy dzidziuś) więc postanowiłem powtórzyć rok. Pani w dziekanacie powiedziała, że spokojnie mogę powtarzać, a czesne zostanie zmniejszone o ilość przedmiotów, które już zaliczyłem. Wierzyłem w to przez całe wakacje. Dziś zadzwoniłem na uczelnię, żeby dowiedzieć się o szczegóły i dowiedziałem się w dziale finansowym, że muszę i tak płacić całość czyli 560 zł/mc. Uprzejmie podziękowałem za informację i przesłałem podanie z rezygnacją. Na innych uczelniach jest zazwyczaj taniej a papier jest papier i nikt nie patrzy na to skąd. I tak liczy się to ile się sam nauczysz. Ja więcej nauczyłem się przez pół roku w pracy niż przez te 2 lata.
    05.09.2013
  • licznik studentów, niezłe

    no to wiemy, ilu nas obecnie jest na studiach od pażdziernika, 714 osób :-)
    05.09.2013
  • Matemax

    Jeśli chodzi o pierwszy rok to przygotujcie się na wycisk z matmy i fizyki. To nie liceum i nikt nie będzie wam tłumaczył podstaw. Wystarczy ściągnąć sobie program z I roku i sprawdzić co jest. Ja zawsze byłem dobry z matmy, lubię główkować i miałem parę razy problem z rozdziałami, ale wiem, że zawsze zdam. Odpad na I roku jest bardzo duży, głównie przez wysoki poziom.
    09.07.2013
  • fizyka

    A jak przedstawia się sprawa z fizyką na tej uczelni?
    29.06.2013
  • Patryk

    nolifie, mnie zajęcia na drugim roku mniej interesowały niż na pierwszym, nie wiem dlaczego, może się przyzwyczaiłem do bycia studentem i zaczął się etap w którym miałem wiele do zarzucenia Warszawskiej Wyższej Szkole Informatyki. Poziomowo jest coraz trudniej, trzeba mieć do perfekcji opanowane podstawy. Ale mnie z kolei na maksa podobał się pierwszy rok!
    26.08.2012
  • nolife

    Spodziewałem się przede wszystkim wyższego poziomu, ciekawszych i bardziej skomplikowanych zajęć. Tymczasem na pierwszym roku większość zagadnień nie była dla mnie nowością. Może jestem nerdem, a może oferta warszawskiej wyższej szkoły informatyki jest wadliwa, nie wiem. Niemniej liczę że w drugim roku zacznie się w końcu coś ciekawego!
    18.08.2012
  • ja

    warszawska wyższa szkoła informatyki to bardzo dobra uczelnia. wiadomo że w dzisiejszych czasach zdobywanie wykształcenia informatycznego to bardzo dobry pomysł, bo praktycznie każdy ma teraz komputer, często z dostępem do internetu. więc warto studiować na uczelniach tego typu właśnie, kierunki informatyczne to dobry pomysł.
    03.06.2012
  • mmry

    jako osoba studiująca na wwsi - polecam. na informatyce jest dość ciężko, ale chyba o to chodzi, żeby się jak najwięcej nauczyć i mieć wysokie kompetencje. z kadry jestem zadowolony, z ludzi z którymi studiuję też, jest na serio spoko. no ale ja się na maksa interesuję tematyką zajęć, więc to jest już duży plus na samym początku :D
    22.05.2012
  • Mikołaj

    Jestem absolwentem WWSI - miło wspominam czas, który tam spędziłem.
    29.03.2012
  • Renata

    jesli chodzi o uczelnie warszawskie i kierunek studiów Informatyka, to w czolowce sa; Polsko-Japonska i wlasnie Warszawska Wyzsza Szkola Informatyki, tak przynajmniej donosi moj brat, ktory robil rozeznanie tej materii szukajac szkoly wyzszej prywatnej dla siebie,
    24.02.2012
  • jutek

    to zależy czy masz zapał do roboty, bo trochę do nauki będziesz miał, informatyka jest dość ciężka dziedziną ale za to ostatnio coraz bardziej popularną i dobrze płatna ;)
    10.02.2012
  • Jawa

    ja juz sie zdecydowalem na informatyke w tej szkole i mam nadzieje, ze nie bede zalowal
    01.06.2011