Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie (WSSMIA Warszawa)

Komentarze (37)

  • Katarzyna

    No i najważniejsze czego nie dodałam- ta kobieta wydarła się na mnie jak opętana, w ogóle nie rozumiem, skąd sie biorą tacy ludzie w pracach wymagających normalnego komunikowania z innymi.
    10.10.2018
  • Katarzyna

    Zdecydowanie dziekanat to są jakieś kpiny. Byłam w nim 2 dni temu 40 min. przed czasem, gdy powinni go zamknąć, ale nikogo nie było (tez chcę taką pracę). Dziś zastałam jedną Panią w dziekanacie, którą grzecznie spytałam, czy sprawdzi w systemie płatność, ponieważ zawsze tak robiła ta druga Pani i temu nie mam kwitu. A na stronie uczelni kontakt mailowy tylko do sekretariatu- co skargę do niej samej na nią mam napisać?! Właśnie stracili klienta.
    10.10.2018
  • alop

    nie warto, wykladowcy sa na poziomie-pracownicy Uw i innych dobrych uczelni ale ja mam zle doswiadczeniaz biurokracja, dziekanatem. do tej pory mam problem z ukonczeniem. chyba bede musiala poskarzyc sie na kilka osob do ministrstwa
    09.09.2018
  • warto?

    jak tu się studiuje? czy warto brać ich pod uwagę? może szukać gdzie indziej w Wawie? dodam, że o agielski mi chodzi
    23.08.2018
  • pola

    Mam różnice programowe,szkoła leciała że mną w ciula. 8 mcy mam wyznaczane.jeden przedmiot historię ktoś z pracowników q porozumieniu z wykładowca wyznaczył mi na 13 października a wszystkie dokumenty mam złożyć do końca września.jak można to zaskarżyć,takie świństwo/
    24.06.2018
  • Sandra778

    hej :) czy możecie coś powiedzieć o amerykanistyce???
    20.06.2018
  • alicja

    Skoro taka zła jest ta szkoła to proponuję od razu napisać skargę najlepiej zbiorową a na przyszłość jako prawnik mogę chyba polecić abyście najpierw zerknęli na opinię w Internecie zanim zdecydujecie się Państwo na studia na uczelni takiej jak ta, czytam te opinie i powiem że skoro nie boicie się wymieniać nazwisk to rzeczywiście kadry z tej szkoły mogły już co co niektórych doprowadzić do siarskiej presji...jest to zrozumiałe. Powodzenia.
    12.06.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    12.06.2018
  • rafael

    Witam, niestety chyba nikt tego regulaminu nie może dać zwłaszcza sama uczelnia gdyż jeśli zrobili by coś wbrew sobie to ty mając ten regulamin mogłabyś podać uczelnię do sądu czego ta uczelnia widmo chce uniknąć.,,taka właśnie jest ta szkoła. Przeczytaj poniższe opinie a będziesz przekonana. Nic tylko sąd i skarga do ministerstwa.dziwię się że ludzie ambitni jeszcze wybierają tą szkołę. Pozdrawiam.
    12.06.2018
  • pau

    Potrzebuje regulaminu studiów, w szzkole ciągle mi sciemniaja,nie chca mi go dac.ręce mi opadają a nawet coś więcej od tych ludzi.dni i wodorostu.ma ktoś z was regulamin wsmmia?
    11.06.2018
  • rafael

    Hehe! Przeczytajcie poniższe wpisy! Mówią o tej uczelni widmo całą prawde!
    08.06.2018
  • mowement

    Miałem znajomego w tej szkole, który też starł sie z tą wiedźmą, tylko że tym razem to ona miała pecha bo on jest osobą która łatwo może być wyprowadzona z równowagi:) podobno gdy cywińska na siłę znalazła kolejne błędy w pracy i odwlekała dla niego termin obrony to on zamkną na klucz drzwi od dziekanatu dziekanatu, stanął do niej twarzą o kilka cm.zaczął bluzgać. Gdy kobieta sięgneła po słuchawkę (pewnie po policję) to on wyrwał jej cały telefon i zamachnął sie na nią. Wystraszona zaczęła się kulić, usiadła na krześle, zasłaniała się łapami i zrobiła się miła. Skutek - przyjęła pracę :)) normalnie jak w jakiejś dziczy gdzie rozumie się jedynie siłe. Potem ta dziekan łaziła najpierw do rektora potem pytała studentów czy słyszeli że w jej pokoju co się działo, nikt jej nie chciał pomóc a rektora nawet dla niej nie było x)) przyjechała policja, cywińska zrobiła straszny alarm a nie było świadków nikt nic nie widział nie słyszał a mojego kumpla nie było w szkole. Oczywiście podała jego nazwisko ale on wszystkiemu zaprzeczył...skończyło się tym że on się normalnie sie obronił i wyszedł ze szkoły z dyplomem zaś cywińska nie pokazała sie studentom przez ok.2 tyg. "Urlop zdrowotny". He! W tej szkole to panuje dzicz i wychodzi na to że tylko strachem i siłą można zmusić ich do uczciwości. Jak taką historię przedstawił mi kumpel to zupełnie zrezygnowałem ze złożenia papierów w tej uczelni...
    08.06.2018
  • była studentka

    Też miałam problem z tą uczelnią ale gdy postawiłam sprawę twardo to władze uczelni przestraszyły się procesem w sądzie i skargą w ministerstwie. poskutkowało to tym że moja praca szybko została przyjęta, przystąpiłam do obrony poszło dobrze i odebrałam dyplom. Ta osoba o której piszecie to anna cywińska i pracuje w dziekanacie studiów drugiego stopnia. Ona sprawia wrażenie chorej psychicznie, dziwne że zajmuje takie stanowisko bo raczej powinna ciągnąć studentom po godzinach sprzątania podłogi. Mój chłopak kiedyś poszedł do niej na rozmowę w mojej sprawie i niewiele zdziałał ale mówił potem że to chyba stara panna bo jeśli miałby się z nią wiązać to wolałby żyć z dmuchaną babą. Zgłaszajcie sprawę do ministerstwa bo po lubownie tylko będzie grzeczność z waszej strony a krew się gotuje,a i tak nic to nie przyniesie. szkoda czasu na taką rurę...a anna bismont z sekretariatu wcale nie lepsza chociaż na początku na taką nie wygląda.powodzenia.
    07.06.2018
  • wera

    A niby dlaczego pani Ania ma sprawdzac pracę?jeżeli promotor zatwierdził ! Jac od 8 mcy czekam na wyznaczenie różnic. Już pisałam do oka i samorządu studentów.jedyne wyjście to ministerstwo.i tak zrobię niedlugo
    01.06.2018
  • lala

    Ja na zatwierdzenie pracy czekam już rok, masakra, złodzieje tylko kasę wzięli!!!!!
    15.05.2018
  • Ggg

    Nie polecam !! Kasy placicie od ch.. organizacja kiepska, poziom zerowy,na dyplom nie można się doczekać !!!!!!!!! Oddawać pieniądze złodzieje !!!!
    14.05.2018
  • MMM

    Ta szkoła to straszna tragedia i porażka pani Ania z dziekanatu nie pomaga wręcz szuka problemów na siłę na obronę czeka się miesiącami i dzwoniąc po kilkanaście razy dziennie w końcu wysłuchujesz krzyków i zakazów dalszego dzwonienia gdyż to nie masz co liczyć na jakiekolwiek odpowiedzi, uważam ze ta uczelnia „widmo” powinno się zająć ministerstwo a pani Ania nie jest osoba kompetentna ani nadająca się do jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi, brak słów.!!!
    24.04.2018
  • emma

    A wie ktoś może co z innymi filiamii tej uczelni ?? mam na myśli kierunki podyplomowe w innych województwach ??
    27.02.2018
  • lala

    Czy ta szkoła ma pozwolenie na prowadzenie studiów magisterskich? Mam problem, aby Pani Ania sprawdziła mi pracę od 3 miesięcy. Jak tak dalej pójdzie, niestety trzeba będzie to zgłosić do Ministerstwa...
    14.09.2017
  • Ekonomia menedżerska

    Ekonomia menedżerska - coś więcej o tym kierunku??? Bo to nowośc jakaś, tak?
    30.08.2017
  • Do Michał

    U.W to dobra uczelnia tak jak i WSmiA na tym samym poziomie uczyłam się tam i jestem zadowolona. Dużo się tam nauczyłam pod względami dydaktycznymi nie narzekam. Wszystko w terminie były drobne potyczki ale o nich kto by pamiętał. Pani Ania z sekretariatu bardzo pomocna kobieta czego o innej osobie nie powiem.
    10.08.2017
  • mk

    Odradzam tą szkołę, problem z dodzwonieniem się do szkoły trwa , na sprawdzenie pracy przez sekretariat czekam już od czasów niepamiętnych.
    04.08.2017
  • fryś

    czy wy możecie się do nich dodzwonić??? bo ja po 3 próbach się poddałam, patzrę na strone, ale tam nie ma za dużo informacji. Czy warto iść do nich na Administrację? Jeśli nie, to która szkołe w W-wie polecacie?
    09.05.2017
  • kas

    Jezeli faktycznie nic nie zalegasz szkole to wystarczy napisać im pisemne oświadczenie, że nie wiąże Cie juz zaden stosunek z tą szkołą, żadne umowy. I olać sprawe. List od komornika jest informacją ze zadłużona jest szkoła i wszelkie należności ida na konto komornika.
    19.04.2017
  • Ola

    Jak się skończyła sprawa z pismem .? Mam to samo
    14.04.2017
  • kas

    szkoła jest totalnie zadłużona. dzis dostalam pismo od Komornika ze probuja sciagac ze studentow naleznosci jezeli maja jakies zaleglosci. mozna sie tylko stresu najesc
    13.04.2017
  • beata

    Ja czekam na odbior dyplomu 6 miesiac. Probuje sie dodzwonic do szkoly ale nikt nie odbiera tel
    08.03.2017
  • jan

    chyba czas to zgłosić gdzieś do ministerstwa, za ten syf w organizacji, moi znajomi już 2 lata czekają na obrony, inni czekają miesiącami na wydanie dyplomu
    04.11.2016
  • xx

    he he , szkoła tragedia. Bałagan i pani ania ( specjalnie z małej litery ) :) omijać szerokim łukiem, latami czeka się na obrony :)
    04.11.2016
  • Jadwiga

    mam trudności w odebraniu dyplomu z WSSMiA czy jest nas więcej
    05.02.2016
  • Elwira

    Czy wie ktoś może gdzie aktualnie odbywają się zajęcia dla kierunku administracja? Z tego co się zorientowałam na Jerozolimskich mają tylko sekretariat?
    21.08.2014
  • kira

    akurat najlepszą uczelnią w Polsce jest Uniwersytet Jagielloński a nie Warszawski. A WSSMiA jest zwyczajną uczelnią gdzie ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć - sie nauczą, a ludzie którzy uważają że im się wszystko nalezy będą wiecznie niezodowoleni
    06.02.2014
  • BYŁY STUDENT

    TA SZKOŁA TO JAKIŚ ŻART. JEŚLI CHCECIE ŻEBY JAKAŚ PANI ANIA, KTÓRA SAMA NAWET NIE UMIE POPRAWNIE WYSTAWIĆ ZAŚWIADCZENIA, WAMI POMIATAŁA TO BARDZO PROSZĘ
    16.01.2014
  • studia europejskie

    czy to jest kierunek nowy na WSSMIA??? mamna mysli studia europejskie? mozecie cos napisac, jak sie studiuje w tej uczelni? czy jestescie zadowoleni czy raczej odradzacie? gdzie do pracy po takim kierunku sie idzie?
    30.10.2012
  • michał

    UW może się chować jeśli chodzi o politologię porównując z tą uczelnią? HAHAHAHHA, dobry żart. Nie wiem niby w czym ta uczelnia jest lepsza od NAJLEPSZEJ UCZELNI W POLSCE
    16.07.2012
  • gdzie na pedagogike?

    Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
    15.02.2012
  • politolog przyszly

    politologia na bardzo wysokim poziomie. mysle, ze uniwerek warszawski moze sie chowac,
    30.05.2011