Opinie o Uczelni Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie (CHAT Warszawa)

Komentarze (41)

  • idą ku lepszemu

    Widać starania po stronie uczelni jeśli chodzi o krok w kierunku nowoczesności, pójścia z duchem czasu, świadomości, że wizerunek w oczach nas - studentów to ważna sprawa, bo zwyczajnie to się opłaca. Jest nowa strona, jest Instagram i Fejs. Zobaczymy w jaką strone to pójdzie, oby w dobrą.
    18.09.2018
  • ??? pedagogika

    po lekturze opinii poniżej mam mocno mieszane odczucia .... ja dopiero za rok będę zdawać maturę i wybierać studia, ale już teraz rozglądam się za róznymi szkołami. wstukałam kierunek Pedagogika i w W-wie wyskoczyła mi m.in ta uczelnia. Czy mogliby się wypowiedzieć studenci kierunku Pedagogika: jakie są tutaj studia? czego się spodziewać? czy polecacie a może wskażenie inną szkołę? tylko szczerze poproszę, Inga
    31.08.2018
  • ooo

    Jestem świeżo po obronie na której tylko dlatego że nie przypadłam do gustu przewodniczącemu komisji i jego koleżance, dano mi odczuć, że gdyby można było mnie oblać to by to zrobili, ale niestety średnia i bardzo dobra ocena pracy nie pozwoliły na to, jeśli będzie się podlizywać co ważniejszym wykładowcą to śmiało jak ktoś lubi wazelinę niech idzie, dla tych co chcą tylko papierek też niech idą, jestem po pedagogice i gdyby nie to, że mam kilka lat zawodu za sobą to z uczelni niczego bym nie wyniosła, w większości wykłady są na odczep się, często odwoływane, nieodrabiane, utrudniony kontakt z wykładowcami, bo często ich na uczelni nie ma, a na maile odpowiadają po przypomnieniu, kilku wykładowców jest ok z dużą wiedzą i praktyka, reszta jak już ktoś tu napisał dno i wodorosty, jak cię nie lubią dają odczuć, że robią łaskę a to przecież oni są dla nas nie my dla nich, smutne to jest
    29.09.2017
  • Ols

    Zamierzam studiować pracę socjalną, czy dużo godzin spędza się na uczelni? Czy jest możliwość pogodzenia pracy ze studiowaniem na tej uczelni?
    15.07.2017
  • student

    studia są bezpłatne nixk
    02.06.2017
  • Nixk

    Hej zamierzam iść na kierunek praca socjalna, jak wygląda sprawa czesnego?
    28.05.2017
  • Robert

    Uczelnia teologiczna dla ludzi myślących. Szukających Prawdy. Polecam też wydział pedagogiczny. Przyszłość polskiej pedagogiki religii.
    03.05.2017
  • Junek

    Całkowity brak profesjonalizmu na tej uczelni. Zaściankowość i poczucie niedowartościowania profesorów względem innych uczelni. Ukryta ideologia gender i głęboki ateizm wśród profesorów, można by mnożyć wady, ale chyba wystarczy. Po prostu brak słów na tę uczelnie.
    30.11.2016
  • joasia

    czy w tej szkole płaci się za studia? myślę o kierunku Pedagogika i chętnie na ten temat bym się więcej dwiedziała
    19.11.2016
  • student

    ode mnie opinia pozytywna, i słowa obrony dla tej Placówki, choć mam świadomość, że są wśród studentów jednostki rozgoryczone, których wyobrażenia o uczelni teologicznej zderzyły się z prozą życia codziennego z wszystkimi jego niedoskonałościami, może jedyne zastrzeżeni do niektórych osób wykładających; więcej serca i zaangażowania dla nas, to się po prostu przełozy na całość edukacji.
    02.09.2016
  • Książki teologiczne Chat przydatne studentowi tej uczelni

    Odsprzedam książki Patrologia ks. Franciszek Drączkowski, Teologia Nowego Testamentu Joachim Gnilka, Jahwe Bóg Izraela - Zarys starotestamentowej teologii Boga, Od samoświadomości do świadectwa wiary, Introdukcja do Nowego Testamentu Uglorz,, Św. Augustyn wyznania.
    02.09.2016
  • święty

    W odpowiedzi przedszkolanka 24 droga Pani nie wiem o jakiej Pani mów uczelni wyrażając się tak pochlebnie o dziekanacie, ale na pewno to nie jest to dziekanat chat-u. Ludzie pracujący w dziekanacie są okropni, zarówno ja jak i moi koledzy i koleżanki chodziliśmy tam z duszą na ramieniu, gdyż byliśmy traktowani jak intruzi którzy zakłócają spokój pracujących tam ludzi. Nie ważne że to oni są dla nas, to studenci musieli znosić chamskie zachowania kierowane w ich kierunku.
    02.09.2016
  • święty

    mmm szczerze odradzam studiowanie na tej uczelni, chyba że zależy Ci na papierku a nie na wiedzy. Jeśli chodzi o egzaminy to nie wiem co trzeba by było zrobić żeby ich nie zaliczyć, to nie medycyna. Poza tym władzom uczelni też zależy na studentach, więc egzaminy są wybitnie proste. Niektórzy profesorowie na studiach zaocznych nie robią w ogóle wykładów, a na semestr i koniec roku np. wszystkim wstawiają 5.
    02.09.2016
  • kandydat

    Czy jest prawdą że poziom tutaj jest dość niski? Że nie trzeba się wiele wysilać i uczyć, aby zaliczyć?
    02.09.2016
  • mmm

    Czy może ktoś napisać jak wyglądają egzaminy (sesja i obrona) na pedagogice? Czy ciężko jest zaliczać przedmioty? Czy dużo osób odpada w trakcie studiów? Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ rozważam podjęcie nauki na tej uczelni
    16.06.2015
  • minka

    Skończyłam tą uczelnie i zdecydowanie nie polecam. Jeden wielki bałagan. przychodząc do pracy musiałam wszystkiego się uczyć. Na studiach nawet słowem nie było o KPA. Dodam tylko iż skończyłam studia na 5, wiec nie jestem studentka która była na samych 3 i ma pretensje. Przyjmują każdego, ale jeśli ktoś chce naprawdę coś się nauczyć to nie ma na co liczyć. Naprawdę nie polecam
    10.09.2014
  • marysia

    CHAT to dobra uczelnia. właśnie jestem na 3 roku pracy socjalnej i powiem szczerze, że merytorycznie jestem bardzo dobrze przygotowana do pracy. poza tym podoba mi sie to indywidualne podejście do studenta, oraz to że wykładowcy rozumieją, iż studenty to też człowiek i musi pracować. Nigdy nie miałam z tym problemu. naprawde polecam. ps. na tej uczelni studiują różne wyznania, od żydów po muzułmanów i nigdy nie zdarzały sie przypadki nietolerancji.
    15.03.2014
  • Kandydat

    Witam, moze mi ktoś napisać jak wyglada na tej uczelni życie studenckie? tzn czy są jakies juwenalia itp?
    16.02.2014
  • Gienek

    Witam!!! Studiowałem na studiach doktoranckich i obroniłem na ChAT doktorat. Przyjaźnie, kameralnie. Mimo pewnych trudności związanych z organizacją polecam. Generalnie kadra nastawiona jest na jednostkę i chcą pomóc. Prof. Maciuszko niezastąpiony. Myślę, że każda uczelnia może dla ChATU takiego pozazdrościć.
    15.11.2013
  • JL

    Atmosfera super to prawda. Łatwo się dostac ;) Najlepiej już wiedziec co się chce w życiu robic. Jezeli ktoś chce pracowac w kościele to polecam teologię,. Kierunek dla hobby-marnowanie się... Poza tym i tak nie wiadomo czy pracę się znajdzie, tak już w życiu bywa po każdej uczelni ...
    09.10.2013
  • Iza

    ad. multi - uczysz się normalnych rzeczy zgodnych z kierunkiem tylko oprócz fakultetów takich jak wszędzie są możesz dodatkowo wybrać między innymi taki jak język hebrajski lub PŚ Starego Testamentu.
    26.09.2013
  • Iza

    Skończyłam tą uczelnię i naprawdę bardzo ją polecam.Tam wykładowcy wczuwają się w to co robią i tłumaczą tak by studenci zrozumieli, a nie tak jak gdzie indziej na odpier. Skończyłam tam studia licencjackie i teraz idę na mgr. Nie żałuję, że sama wybrałam tą uczelnię i dalej chce w niej studiować.
    26.09.2013
  • Bluszcz

    To szkola jedyna w swoim rodzaju, nie tylko w Polsce, ale też w Europie - państwowa, skupia ludzi z różnych kultur i tradycji. Jest mała, przytulna i życzliwa.
    13.05.2013
  • multi

    zbyt wielu kierunków to oni tutaj nie mają,.. ;) swoją drogą , jestem ciekawa jacy ludzie się tam uczą i co nimi kieruje, że wybierają chrześcijańską szkołę. chyba, że taka nie różni się od innej państwowej uczelni? jestem strasznie ciekawa jak studiowanie tu wygląda "od kuchni"
    19.03.2013
  • bartekbartek

    mam pytanie czy ciężko dostać się na kierunek : praca socjalna?
    10.02.2013
  • Kuba

    Ja też nie wiem jak wygląda nauka, nie orientuje się ale wiem, że nie wybrałbym takiej uczelni!! jeszcze sam kierunek - teologia! po co się uczyć czegoś takiego?... mnie to nie zachęca ale rozumiem, że komuś może się podobać :)
    05.02.2013
  • klopsik

    Czy chrześcijańska akademia różni się od takiej powiedzmy "publicznej"? Bo niby wszystko ok, kierunki takie, jakie mi się podobają ale sama nazwa mnie trochę zniechęca bo nie wiem czego mogę się spodziewać... :) jak się studiuje na takiej uczelni? :))
    29.01.2013
  • przedszkolanka24

    A mi sie ta uczelnia bardzo podoba. Budynek jest kameralny uczelnia liczy niewiele osób. Nikt nie jest tu anonimowy. Masz z czymś problem wykładowcy i dziekanat służą ci pomocą. Jestem obecnie na I roku ped. resocjalizacyjnej ale zamierzam zmienić specjalizację na wczesnoszkolną , gdyż lubię dzieci ;) Także polecam tę uczelnię ;)
    19.11.2012
  • mk

    co robić po teologii? pójść na studia magisterskie na kierunku gwarantującym dobra pracę:) wystarczy mieć dobrą średnią, a dostaniesz się chociażby na uw.
    23.07.2012
  • rebus

    Chcę studiować teologię, ale co właściwie można robić po takich studiach? Wykładać na uczelni? Iść do seminarium? Oba rozwiązania mi nie odpowiadają, ale żeby podejmowac studia tylko dla zaspokojenia własnej ciekawości to też trochę przesada... Sam już nie wiem. Dostałem się, ale chyba zrezygnuję, bo nie widzę w tej tematyce dla siebie przyszłości.
    22.07.2012
  • Krop

    Uczelnia bardzo przyjazna, ja jestem ateistką, tam nikt nie zmusza do wiary, po prostu na kierunkach pedagogicznych masz teologię, Stary Testament etc, jako przedmioty. Ja traktowałam to jako ciekawostkę. Ja studiując dziennie pracowałam 24h tygodniowo i normalnie się ucząc nie zakuwając, miałam średnią powyżej 4,5 na każdym semestrze. Wykładowcy w większości bardzo fajni. Polecam
    20.07.2012
  • yash

    może dziwne pytanie, ale chciałbym wiedzieć. Jeśli nie jestem chrześcijaninem, tylko muzułmaninem to czy na tej uczelni jestem traktowany tak samo? rozumiem, że hasło "tolerancja" brzmi pięknie, ale rzadko kiedy tak jest. Proszę o szczerą odpowiedź
    04.07.2012
  • asken

    Właściwie, to nic nie słychać o tej uczelni, nawet raporty jej nie uwzględniają.. Jaka jest wasza opinia ? Jakiś podstęp? Czy jest ktoś, kto na niej w ogóle studiuje i może cokolwiek powiedzieć?
    17.05.2012
  • chatczyk

    Średnia ma się nijak do rzeczywistość na Chacie, zaręczam. Jeśli chodzi o kierunek, jak i ogólny profil uczelni, to nie znajdziesz lepszej w kraju, no tylko właśnie o czym mówię - nie pasuje Ci profil chrześcijański to się nie wybieraj, to dosyć istotna rzecz w tym wypadku
    31.03.2012
  • sartre

    Chciałem się wybrać na tę uczelnię, ale po średniej wnioskuję, że chyba się wstrzymam, a na pewno to dogłębnie przemyślę..
    20.03.2012
  • kultywator

    Wielość kultur i religii - tolerancja - ekumenizm. Świetne hasło, sprawdza się w stu procentach. Przez studia na CHATcie ( brzmi śmiesznie) zmieniłem zupełnie światopogląd i otworzyłem oczy. Relatywizm kulturowy to coś pięknego
    18.03.2012
  • mireno

    Interesuje mnie tutaj pedagogika międzykulturowa, czy ktoś ma informacje na ten temat? Brzmi ładnie,ale jak to się przekłada na praktykę? Wydaje mi się, że to może być ciekawy kierunek. Zawsze chciałem współpracować z młodzieżą, niezależnie od jej kultury..
    10.03.2012
  • jkl

    Wydaje mi się, że to dobra, humanitarna uczelnia, której tytuł absolwenta zobowiązuje do pomocy ludziom na każdej płaszczyźnie życia - naszego i ich.
    24.02.2012
  • nonchadecja

    Wszystko w duchu chadeckim, trochę przestarzały model według mnie
    12.02.2012
  • tezjusz

    Poziom całkiem niezły, najgorsza biurokracja i zlewanie studentów
    25.01.2012
  • Ciri

    poproszę o opinię nt. pracy socjalnej
    18.01.2012