Opinie o Uczelni Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie (WSNS, Pedagogium Warszawa)

Komentarze (78)

  • jagoda

    Wychowanie do Życia w Rodzinie z Edukacją Seksualną - proszę o opinie na temat tych podyplomówek.
    04.12.2018
  • W

    Witam, czy ktoś wie do kiedy trwa rekrutacja na kierunek pedagogika?
    08.10.2018
  • do kiedy rekrutacja?

    Czy w ostatnim tygodniu wrzesnia mogę jeszcze złożyć dokumenty na pedagogikę? Pytam, bo dopiero wtedy wrócę do Polski. Czy raczej kazać to załatwić bratu? Czy wtedy potrzebne pełnomocnictwo u notariusza? Uczelnia przyjmuje wszystkich, bez ograniczeń czy są limity przyjęć? Poradźcie proszę.
    03.09.2018
  • Paula

    Hej, wybieram się na studia magisterskie na logopedię niestacjonarnie. Czy ktoś zna wykaz przedmiotów na tym kierunku? :)
    18.07.2018
  • digi

    Dużo zmian i zawirowań ale na szczęście uczelnia zaczyna znów prężnie działać Robię tu właśnie magisterkę i zdecydowanie mogę polecić
    18.07.2018
  • Studentka

    Jak wygląda nauka języka angielskiego na magisterce, na pedagogice? Jaki jest poziom kształcenia tego przedmiotu i jak wyglądają z niego zaliczenia?
    16.07.2018
  • Paulina

    Hej, Wybieram się na Edukację dla bezpieczeństwa do tej uczelni. Czy może ktoś coś powiedzieć jak jest z organizacją, czy są jakieś problemy? :)
    18.06.2018
  • Weronika

    Hej. Mam pytanie odnośnie logopedii na mgr? Czy warto? Czy te studia dają pełne uprawnienia do wykonywania zawodu logopedy?
    31.05.2018
  • lexa

    Czy ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja z obcokrajowcami na uczelni? Ostatni rok spędziłam w szkole, w której 90% studentów pochodziło z Ukrainy i nie ukrywam, miało to wpływ na poziom zajęć. Nie chciałabym naciąć kolejny raz i zmarnować pieniędzy ;)
    26.05.2018
  • Studentka

    Witam. Czy mogę prosić o opinię o uczelni, dokładnie kierunku kosmetologia zaoczna? Czy jest wysoki poziom nauczania?
    18.03.2018
  • Lektorka

    Czy u adeptów Uczelni jest potrzebą nauki języków: niemieckiego i rosyjskiego? Na każdym poziomie i efektywnie. Chętnie się podejmę.
    25.01.2018
  • Monia

    Jestem studentką bezpieczeństwa na tej uczelni Ale moja koleżanka jest na logopedii. Jest bardzo zadowolona bo bardzo dużo jest zajęć które się przydadzą w praktyce . Pozdrawiam
    06.08.2017
  • KC

    Witam ns właśnie złożyłam dokumenty na mgr z logopedii, mam nadzieję że kierunek się utworzy i wszystko przebiegnie sprawnie :) pozdrawiam
    05.08.2017
  • ns

    Zastanawiam się nad kierunkiem logopedia w tej uczelni. Jest ktoś, kto mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć ?
    13.07.2017
  • Ania

    To w końcu likwidują to Pedagogium czy nie?
    20.10.2016
  • Admin

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    26.09.2016
  • ja

    Polecam Pedagogikę - w czystym sumieniem.
    24.09.2016
  • prosto z życia WSNS

    Najlepsza szkoła pedagogiczna - a właścicielowi przyda się resocjalizacja. Jak donoszą portale z 23.09.2016r. "właściciel szkoły Pedagogium miał pobić jednego z profesorów..Poszkodowanym jest prof. Marek Konopczyński. Jak sam twierdzi, miał on zostać uderzony oraz zrzucony ze schodów. Do ataku miało dojść 16 września po obradach uczelnianego Senatu. Jak relacjonuje poszkodowany, właściciel prywatnej Wyższej Szkoły Nauk Społecznych chciał przejąć prowadzenie spotkania. Nie zgodził się na to rektor, który postanowił przerwać obrady. Wówczas właściciel ogłosił, że odwołuje Konopczyńskiego ze stanowiska."
    23.09.2016
  • edukacja dla bezpieczeństwa

    Czy ktoś jest lub ma w planie uzupełniające magisterskie specjalizacja edukacja dla bezpieczeństwa? jak wyglądają zajęcia i zaliczenia? z czego można pisać magisterkę? Większość uczelni ma ten kierunek w ofercie studiów podyplomowych więc zaciekawiło mnie jak wyglądają studia II stopnia.
    23.08.2016
  • rat. med.

    czy to ratownctwo medyczne wejdzie w tym roku do oferty?
    25.07.2016
  • sonarek

    Studiuje się fajnie. Bardzo praktyczne zajęcia i spotkania z ludźmi, którzy mają coś ważnego do powiedzenia. Warsztaty super! Drama - bomba. I zajęcia teatralne. Jeśli ktoś nie chce, nie musi wychodzić na scenę. Miałem ten problem, że nie za bardzo miałem odwagę, ale po trzech warsztatach wyluzowałem. Naprawdę super.
    05.07.2016
  • k

    hej, z gory przepraszam za brak polskich czcionek- jak oceniacie trudnosc studiowania na tej uczelni?Czy egzaminy sa trudne do zdania? Jak wygladaja zajecia warsztatowe na resocjalizacji ? Troche sie obawiam np. wyjscia na scene etc ..czy ktos z Was studiuje ten kierunek? Z gory dzieki za odpowiedzi
    30.06.2016
  • Postrzyżona

    Cudowne wykłady z dr Wojcieszkiem - choćby dla nich warto tu studiować! Poza tym atmosfera!!!
    08.03.2016
  • Anka

    Jezeli ktos chce zdobyc rzetelna wiedze praktyczna - polecam! Duzy nacisk na praktyki i projekty
    07.03.2016
  • Michał

    Uczelnię polecam. Poszedłem dorobić w końcu magistra, a zainteresowała mnie resocjalizacja. Teraz po roku zaczynam pracę w młodzieżowym ośrodku wychowawczym, bo przekonałem się że warto. Wielkie dzięki dla prof. Marka Konopczyńskiego za krzewienie nie tylko wiedzy, ale i IDEI.
    06.03.2016
  • Magda M

    Witajcie, Pedagogium to najlepsza uczelnia pedagogiczna w Warszawie, a JM Rektor to bardzo wysokiej klasy Profesor, a co do Waszych wpisów to za takie obrażanie i pomówienia znajdzie się odpowiedni paragraf. Nie miejcie złudzeń, bo łatwo dla odpowiednich służb zweryfikować osobę "anonimową" w internecie. Trochę się zastanówcie ...
    05.03.2016
  • Sonia

    Przecież to prywatna uczelnia, więc co znaczy wyprowadzili? Nielogiczne. Zarobili lub mają inne plany. Biznes. A uczelnia naprawdę dobra, bo nastawiają się na praktykę, a nie teorię.
    18.02.2016
  • Kamil

    Uczelnia właśnie została sprzedana. Chwilę wcześniej Państwo Konopczyńscy wyprowadzili z niej bardzo dużo kasy. Teraz nowe władze szukają całej kasy.
    08.02.2016
  • Kasia 2015r

    Jestem zadowolona ze szkoły każdy wyniesie z niej to co dla niego dobre... Albo sie idzie po wiedzę albo posiedzieć albo przeszkadzać... Wykładowcy mili mozna sie po ludzku dogadać naprawde, niemotę powiedziec złego słowa..
    11.10.2015
  • Kasia 2015r

    Jestem zadowolona ze szkoły każdy wyniesie z niej to co dla niego dobre... Albo sie idzie po wiedzę albo posiedzieć albo przeszkadzać... Wykładowcy mili mozna sie po ludzku dogadać naprawde, niemotę powiedziec złego słowa..
    11.10.2015
  • Olo 11

    Tu chodzi tylko o "kasę" a reszta jest tylko otoczką i marketingiem........ tak jak i sam rektor !!!!
    06.10.2015
  • pytanko

    czy więcej jest na rynku ofert pracy dla absolwentów Pedagogiki czy Pracy socjalnej??? Jaki kierunek lepie wybrać pod kątem zawodowym??
    17.08.2015
  • kot007

    Jestem studentką tej uczelni od niedawna. W skrócie: Po pierwsze większość wykładowców: nie umie przekazać swojej wiedzy, same nie istotne rzeczy, na zaliczeniach pytania z nieba ( czego nie ma w notatkach lub nawet w książkach), traktowanie studentów, bardzo słabe. Ponadto: na tej uczelni liczy się ilość napisanej pracy a nie jakoś. Egzaminy pisemne, z czego i tak wykładowcy tego nie czytają. Większość wykładowców nie podaje do siebie emalii. Ponadto oceny są wstawiane z opóźnieniem. Ponadto, przeważnie starsza kadra nauczania, co wiąże się z nieaktualną wiedzą, która jest życiowa. Ponadto pani z dziekanatu mnie okłamała, gdyż mi powiedziała, że zjazdy w piątek są sporadyczne, a tak naprawdę są co tydzień :/ Do dziś nie wiem, czy to był dobry wybór....
    18.12.2014
  • ronia

    ja także uważam ze Pedagogium to porządna uczelnia wyższa i co więcej wyspecjalizowana, bo nstawiona na okreslony typ kształcenia, dlatego jesli ktoś mysli o studiach pedagogicznych - to śmialo moze iść, wiem, że zaraz padnie porównaniu z APS Grzegorzewskiej, nie moge nic zlego o nich powiedzieć, bo także slyszałam pozytywne opinie, natomiast jedno jest ważne - wy naprawde jako studenci, dajcie coś z siebie, zamiast narzekać tylko, według mnie ta szkoła zasługuje na wyższą ocenę i to zdecydowanie
    09.09.2014
  • asystolia

    Godziny zajęć w semestrze okrojone a większość wykładowców merytorycznie mało sprawna, poza tym odwołują zajęcia, bądź w ogóle nie przychodzą. Bałagan organizacyjny i indolencja. Nie dają rady ułożyć logicznego planu zajęć. Jeśli ktoś myśli że czegoś się nauczy to jest w dużym błędzie. Jedyny warościowy wykładowca którego zajęcia trzymały bardzo wysoki poziom to prof. Hołówka, ale to za mała rekompensata za straconą kasę i czas.
    14.05.2014
  • Adamo

    racja ta jedna to ciągle chodzi z miną jakby robiła łaskę,że coś powie czy zrobi.
    15.02.2014
  • doti

    ja tam jestem zadowolona :-)
    15.02.2014
  • xyz

    W dziekanacie trzeba mieć szczęście.jak się trafi na taką dziewczynę w czarnych włosach to da radę załatwić wszystko no i w przyjemnej atmosferze,ale ta druga to ciągle ma jakiegoś focha, przypomina się film miś i kobieta z baru mlecznego, ton jej głosu przyprawia o dreszcze.dobrze,że niedługo kończę szkołę.
    01.02.2014
  • myszatka

    Witam, chciałabym podjąć pracę jako nauczyciel w klasach 0-III lub w żłobkach i przedszkolach. Mam skończone studia magisterskie na kierunku psychologia jednak ze specjalności nie mającej nic wspólnego z dziećmi oraz bez przygotowania pedagogicznego. Znalazłam w ofercie kierunek na pedagogice: Wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe:Wychowanie przedszkolne z terapią pedagogiczną. Czy ktoś może podzielić się swoją opinią?
    22.01.2014
  • logo

    Polecam logopedie
    12.11.2013
  • studentka

    Pierwszą szkołą wyższą, którą kończyłam był UW, więc mam całkiem dobrą skalę porównawczą. W Pedagogium spotkałam parę osób z UW. Zajęcia były na tym samym poziomie, wymagania egzaminacyjne też. Kosztowało mnie dużo wysiłku, aby dostać w Pedagogium stypendium naukowe i uważam za wielką niesprawiedliwość wyposywanie komentarzy n/t niskiego poziomu. To nie zależy od szkoły. Spotkałam takie osoby, które na UW się przeslizgnely nie umiejąc sklecić poprawnego zdania! Zajecia w pedagogium bardzo ciekawe. Trafilam tu na kierunek, który mnie zafascynował. Panie z dziekanatu bardzo mi pomogły wiele razy. Do tej pory nie ponioslam zadnych dodatkowych kosztów, a w tym roku kończę studia. Pracodawcy nie powinni patrzyć na papier, tylko na umiejętności. Co do egzaminów, jest to, co na zajęciach plus dodatkowa literatura i nie tylko profesorów, ktorzy prowadzą wykład. Chyba tak jest na każdej państwowej uczelni?!
    12.11.2013
  • mysz

    Logopedia nie polecam.
    06.10.2013
  • Domi

    Normalnie dziekanat tu a na APS to dwa rózne światy. Na APSie przed wejściem trzeba było brać leki na uspokojenie, a tu od ręki i z uśmiechem załatwiają
    30.09.2013
  • Novi

    Czy ktos moze wie cos o logopedii na tej uczelni?
    24.09.2013
  • prawie absolwent

    dziękuję pani za przyjęcie mojej pracy magisterskiej mimo że było już po godzinach działania dziekanatu. uratowały mi panie życie
    18.09.2013
  • strona jest ok

    co chcesz od strony??? bo masz na mysli www? chodzi bez zarzutu, wszystko jest, dla mnie gites, dostaliście jakiś papier potwierdzający przyjęcie?
    17.09.2013
  • xxx

    dyżury są ale same kreski przy nazwiskach czyli tak jakby ich nie było niech ktoś się zajmie stroną
    17.09.2013
  • Marta

    a ja muszę powiedzieć,że szkoła fajna,nigdy nigdzie problemów nie miałam.kontakty do profesorów udostępnia dział planowania i wystarczy do nich zadzwonić i zapytać, dyżury są na stronie, a w dziekanacie panie miłe i zdarzyło mi się ostatnio przyjść poza tymi godzinami na drzwiach i pani mi kartę przyjęła i była miła. no jedyne co to te książki każą kupować,ale chyba tak jest wszędzie.moja koleżanka z innej szkoły też musiała kupić książkę żeby zaliczyć.oczywiście nie mówię,że to normalne.
    17.09.2013
  • student

    chce złożyć pracę, a do plagiatu nie można się dodzwonić-porażka
    17.09.2013
  • Arek

    Nie polecam tej uczelni. Organizacja na bardzo słabym poziomie, zajęcia nudne, wykładowcy nie potrafią przekazać wiedzy ( oczywiście są wyjątki) a wiele wymagają. Na zajęciach jest co innego na egzaminach pytania nie związane z zajęciami ale z książkami wydanymi przez profesorów. Chodzi głównie o to zeby kupić ich książki i uczyć się z nich. Brak kontaktów do wykładowców i możliwości umówienia się z nimi np. na wpis do karty różnic programowych. Panie w dziekanacie nawet jesli juz tam sa to czesto nie ''obsługują'' tłumacząc to tym że na dzwiach są wyszczególnione godziny ich pracy
    14.09.2013
  • Kaska

    Podbijam pytanie Marzeny :) jakieś opinie aktualnych studentow?
    26.07.2013
  • Marzena

    Witam, Mam zamiar isc do tej szkoly tylko nie wiem czy to dobry wybor.. Interesuje mnie pedagogika kryminologiczna. Możecie mi powiedziec czy do tej szkoly dostaje sie kazdy? czy mozliwe jest ze sie nie dostane?
    17.07.2013
  • Marzena

    Witam, Mam zamiar isc do tej szkoly tylko nie wiem czy to dobry wybor.. Interesuje mnie pedagogika kryminologiczna. Możecie mi powiedziec czy do tej szkoly dostaje sie kazdy? czy mozliwe jest ze sie nie dostane?
    17.07.2013
  • Młody

    Czepiacie się. Jeżeli nie ma się zaległości w płatnościach i zachowuje się kulturalnie, to w dziekanacie można załatwic WSZYSTKO, a panie pomagają.. Ze skończeniem studiów tez nie ma problema///
    05.07.2013
  • Michał

    Zrobiłem w Pedagogium licencjat, jestem na drugim roku mgr - szkoła bez zarzutu, dydaktycy w większości mili. Jeżeli nie zalega się notorycznie z płatnościami, to z administracją też można się dogadać, więc nie wiem, o co wam chodzi? Chyba że frustrujecie się, że po raz piąty nie płacicie raty za czesne i was skreślili?
    26.06.2013
  • asiulek

    nie, nie, nie! Nie idźcie tą drogą! Szkoła nastawiona na zysk. Zmarnowałam tam 5 lat a papierkiem mogę się podetrzeć. Żaden pracodawca nie traktuje poważnie absolwenta tej szkoły a na pracę w zawodzie nie ma co liczyć.
    17.06.2013
  • basia

    Ludzie ogranijcie się, to ze wykąłdowcy są z UW i innych renomowanych uczelni nic nie znaczy. Jako nauczyciel wiem, zę poziom dostosowuje się do szkoły, w której się uczy. To powszechnie znana rzecz wśród wykładowców, w niektórych prywatnych szkołach musza zanizyć poziom, bo młodzież jest mniej zdolna lub posiada pewne braki w wiedzy, które trzeba uzupełnić. Od kiedy to klasa dostosowuje się do nauczyciela? Jesli tak by było to wybitny naucyzciel we wszystkich swoich klasach miałby piatkowych uczniów, a jak wiadomo tak nigdy nie było i nie będzie.
    13.05.2013
  • Niski poziom kultury kadry i żałosny poziom

    Szkoła ta ustala swoje "wewętrzne prawa", które na uczelnaich państwowych byłyby niezgodne z prawem oświatowym. Oczywiście wszystko po to, aby wyłudzić jak najwięcej pieniedzy od "studentów" traktując ich przy tym neicześto jak g..wno. Poziom kultury pani od spraw dydaktycznych wołą o pomstę do nieba (totalne zaprzeczenie pedagoda). Narzucanie przez neiktórych wykładowców tematu prac dyplomowych to cofanie się o 50 lat. Odradzam to coś co śmie się naywać uczelnią wyższą. W porównaniu z UW to jest jeden wielki przypał.
    13.05.2013
  • NIK

    z tą szkołą to chyba coś nie tak, są jakieś dwie, jedna likwidowana inna nie wiadomo, decyzja o studiowaniu tam jest obarczona ryzykiem - czy na pewno skończysz, a co byłby wart dyplom szkoły zlikwidowanej
    27.04.2013
  • ninka

    Sianie paniki. Mają kupę studentów i bdb wykładowców m.in. z UW. Poziom zajęć b wysoki. Oczywiście zawsze może tak się zdarzyć,że jakas uczelnia przestanie funkcjonować. Otwierają nowe kierunki,organizują kursy, szkolenia, czyli rozwijają się. Nie sądzę, zeby to robili, gdyby mieli w planach rychłą likwidację szkoły. Uwazam,ze jak ktoś chce, to się nauczy wszędzie i nie ma znaczenia jaką uczelnie skończy. A jak będzie, to zycie pokaże;)
    22.03.2013
  • Porki

    Likwidują, tylko po cichu. Zresztą kto by się chwalił. Jest niż i oni wiedzą że już nie pociągną za długo, więc się zwijają.
    12.03.2013
  • drumm

    Wyjaśniło się ;) Była inna uczelnia o tej nazwie, która jest w likwidacji, a Pedagogium WSNS działa - https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run
    05.12.2012
  • drumm

    Wyjaśniło się ;) Była inna uczelnia o tej nazwie, która jest w likwidacji, a Pedagogium WSNS działa - https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/rejestry/run
    05.12.2012
  • PEDAGOGIUM WSNS

    Absolutnie, Uczelnia się nie likwiduje. Pedagogium, jak było, tak będzie i nie planujemy tego zmieniać ;)
    04.12.2012
  • LIKWIDACJA????!!!!

    czy to prawda ze Pedagogium bedzie zlikwidowana? gdzie sprawdzic taka informacje?
    02.12.2012
  • Haloo...

    Ludzie, dajcie znać jak jest na tej uczelni?!
    17.11.2012
  • Nowy narybek

    Sama uważam ,że o uczelni najlepiej świadczy fakt, iż kończąc licencjat student ma chęć zostać tam jeszcze na magisterium ;) Opowiedz coś o uczelni! Może na kogo warto uważać a z jakich wykładów jest spokojnie? ;)ja się najbardziej obawiam,że nie uda mi się znaleźć placówki do praktyk (np. domu dziecka).
    17.11.2012
  • studentka psp

    Skonczyłam w tej szkole licencjat-praca socjalna, kierunek ciekawy, zajęcia różnie, raz lepiej raz gorzej (tak jak wszędzie). Nie moge się zgodzić, że jest tam niski poziom. Głównie uzaleznione jest to od osoby, z którą ma się zajęcia. Jeżeli chodzi o wykładowców, to chciałabym zauwazyć, że są to osby z UW, UKSW, APS itd. więc daje to trochę do myslenia. Obecnie jestem na mgr psp w tej szkole i nie załuję. Jeszcze bardziej mi się podoba. Szkoła miała kilka podknięć podczas, gdy byłam na ps, ale zauważyłam postępy i poprawę stosunku do studentów, zangażowania itp. Z każdym rokiem jest lepiej :)
    07.11.2012
  • nowy narybek

    Rozpoczynam niebawem w tej uczelni studia podyplomowe. Zadziwiona jestem , iż na próżno szukać jakichkolwiek opinii o Nich, ani pozytywnych ani negatywnych.. Pozwolę sobie zauważyć, ze ten wpis mówiący o tym,że Pedagogium to strata pieniędzy i nerwów znalazłam na KAŻDYM forum o Pedagogium które udało mi się znaleźć...
    02.11.2012
  • o co chodzi z tym tytulem?

    dlaczego niby po skonczeniu Pedagogium nie otrzymam zadnego tytulu? jak mam to rozumiec? mozesz napisac cos wiecej?
    30.10.2012
  • student

    Uwaga dla niezdecydowanych studentów!!! Jeżeli chcecie stracić pieniądze, nerwy i nie otrzymać żadnego tytułu wsns pEDAGOGIUM w Warszawie jest dla Was idealna!
    09.10.2012
  • do Mario-Bro-Nigga

    napisz cos wiecej, co tutaj nikt sie nie rozpisal, same ogolniki, jak czytam inne opinie, to ludzie pisza cale elaboraty, ja czuje ogromny niedosyt po takim jednym pozytywnym zdaniu, ze madzrzy profesorowie.....
    26.09.2012
  • Mario-Bro-Nigga

    Jako tegoroczny absolwent wspominam szkołę bardzo dobrze! Dla chcącego - kompetentni i mądrzy profesorzy
    26.09.2012
  • mirko

    Ja jestem zdziwiona ,że ktoś może pozytywnie pisać o tej szkole przecież poziom tam jest niski oraz liczy się tylko kasa. Nie polecam tej szkoły nikomu .
    24.09.2012
  • anna

    jestem zaskoczona, ze taka dobra uczelnia ma tak malo wpisow od swoich studentow, chce powiedziec, ze w pelni na to zasluguje, bo studia tutaj sa prowadzone profesjonalnie i zyczliwie wobec studenta, wiem, ze mamy w Polsce wysyp pedagogow, ale ci dobrze wyksztalceni, ktorzy sa pasjonatami, oni zawsze beda potrzebni
    12.09.2012
  • praca socjalna

    interesuje mnie kierunek praca socjalna, kto go studiuje w tej szkole? czyli w Peadagogium? wiem, ze jest to dosc popularny kierunke i sporo szkol warszawskich go ma w ofercie, wiec od razu spytam starszych kolegow, czy nie zalujecie wyboru tej akurat uczelni???? i jaka specjalnosc polecacie na pracy cosjalnej?
    06.03.2012
  • WaR

    Ta uczelnia jest ok. Ceny przystępne. Materiał do nauki jak wszędzie. Tutaj jednak są bardzo ciekawe ćwiczenia.
    23.01.2012
  • Zakrecona

    Poprosze o opinie, co wybrac - chce studiowac pedagogike - ktora uczelnia bedzie lepsza Pedagogium czy Akademia Pedagogiki Specjalnej M. Grzegorzewskiej? Czy kierowac sie cena?
    30.05.2011