• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 02-520 Warszawa, ul. Wiśniowa 50, (+22) 602 44 20, sekretariat@swws.edu.pl

Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości to uczelnia zawodowa służb państwowych, utworzona przez ministra sprawiedliwości w 2018 roku. Dawniej znana jako Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie.

Uczelnia oferuje dwa główne kierunki: penitencjarystyka (przygotowująca funkcjonariuszy więziennictwa do realizacji zadań wynikających z ustawy o Służbie Więziennej) oraz bezpieczeństwo wewnętrzne (kształcące przyszłych pracowników sektora obronnego i ochronnego, administracji publicznej oraz funkcjonariuszy służb). Jednak Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości to także studia podyplomowe (czyli takie kierunki jak m.in. zarządzanie jednostkami organizacyjnymi, ochrona ludności czy dowodzenie działaniami specjalnymi).

Rekrutacja na SWWS to dobry pomysł dla każdego, kto dobrze czuje się w organizacjach wymagających twardego charakteru i posłuszeństwa.


Ocena uczelni

7.23 / 10
69 głosów

Opinie (62)
Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie, SWWS Warszawa

Xyz
Bardzo dobra uczelnia. Polecam
28.06.2022
28.06.2022
daniel
Bardzo dobra uczelnia, ciekawe konferencje naukowe, miła kadra.
Daniel
Bardzo miła kadra, ładny budynek, komfortowy akademik, możliwość rozwoju naukowego - sam brałem udział w dwóch konferencjach naukowych.
28.06.2022
13.06.2022
Basia
Uczelnia ma predyspozycje zostać jedną z najlepszych uczelnie w Warszawie, ponieważ zaangażowanie wykładowców i administracji jest bardzo motywujące do działania.
Ada
Wielkim plusem na kierunku prawo w SWWS jest dostęp do najnowszych artykułów i decyzji na platformach prawniczych np. LEX, jak również świetnie wyposażona biblioteka bardzo zachęca.
13.06.2022
13.06.2022
Katarzyna
Małe grupy ćwiczeniowe, świetna lokalizacja, przyjaźni wykładowcy to pojedyncze zalety SWWS
Olek
SWWS to był dobry wybór, dużym plusem są małe grupy ćwiczeniowe :)
12.06.2022
12.06.2022
Szefo
Od zawsze chciałem zamieszkać w Warszawie, SWWS mi to zapewnia, dlatego tam idę
Miłosz
Czytam w internecie o tej uczelni, dużo postów na fb, jeszcze się waham, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;P pewnie zamieszkam w ich akademiku bo za taką cenę i w centrum Warszawy to ja niczego lepszego nie znajdę a mają duży komfort
12.06.2022
12.06.2022
Bartek
Kolega poszedł na SWWS, ja wybrałem inną uczelnię. On już pracuje na zapewnionych przez uczelnię praktykach, ja muszę szukać pracy na wakacje.. Na drugim roku planuję się przenieść na SWWS :)
Paulina
Spróbuję swoich sił na SWWS od października, mam nadzieję na poznanie świetnych ludzi :) Warszawo nadchodzę!!
12.06.2022
12.06.2022
Mateusz
Każdy poleca, ciekawe jak jest naprawdę, macie jakieś info? Coraz bardziej chodzi mi po głowie SWWS
Mariusz B
Od kiedy u nas robią takie fajne uczelnie? Słyszałem od kolego że jest spoko. Może ktoś może powiedzieć odnośnie rekrutacji?
11.06.2022
11.06.2022
Kacper W
Trochę się zgubiłem w czasie. Czy jeszcze jest prowadzona rekrutacja?
Adrian G
Uczelnia w samym centrum miasta. Chyba nic lepszego nie znajdziecie!
11.06.2022
10.06.2022
Klaudiusz
Warszawa, same centrum miasta, jedna z opcji do rozważenia
harry
Coś nowego ta uczelnia, zastanawia mnie poziom, ostatnio robi się o niej głośno. Dużo piszą ciekawe ile prawdy..
10.06.2022
10.06.2022
Miłosz W
Widziałem na necie akademik, mają luksus
Władek Siwy
Ciekawa uczelnia, zwłaszcza że w Warszawie
10.06.2022
10.06.2022
Violetta
Polecam dla wytrwałych i ambitnych ludzi studia na SWWS w Warszawie.
Małgorzata
Szukam ciekawych i dostosowanych do studenta studiów. Czy SWWS to dobry wybór?
10.06.2022
10.06.2022
Gosia
Czytam opinie i widzę że jest to fajna uczelnia. Czy jeszcze mogę zgłosić się na studia?
Norbert Kk
Studiowanie bardzo przyjemne, imprezy w Warszawie jeszcze bardziej :p
10.06.2022
10.06.2022
Julia
Trudno się dostać? Do kiedy można składać dokumenty?
Justyna
Słyszałem od znajomych którzy tam studiują, że poziom nauczania naprawdę wysoki i warto pójść tam na studia
09.06.2022
09.06.2022
Piotr
Myśląc nad kierunkiem studiów zastanawiałem się na której uczelni będę miał największe możliwości rozwoju. Wybrałem SWWS i to była bardzo dobrze przemyślana decyzja. Wybór okazał się strzałem w 10 :))
Ignacy
Mając w planach bycie wykwalifikowanym prawnikiem odpowiednim wyborem będzie SWWS :)
09.06.2022
09.06.2022
Radek
Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości ma na celu kształcić najlepszych prawników w Polsce
Martyna
Dla mnie jednym z większych plusów uczelni jest jej akademik. Można mieszkać w Warszawie w komfortowych warunkach niewiele płacąc. Uczelnia zlokalizowana w samym centrum stolicy :)
09.06.2022
09.06.2022
Maciek
Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości to najlepszy wybór dla każdego kto chce studiować prawo
Wojtek
SWWS to uczelnia stwarzająca wiele możliwości, mająca do zaoferowania praktyki, wykwalifikowaną kadrę i przyjazne podejście do studentów. To był dobry wybór, polecam każdemu
09.06.2022
09.06.2022
Maks
Polecam, pomimo tego że dostałem się z listy rezerwowej nie żałuję mojego wyboru.
Michał
Praktyczny wymiar studiów, możliwość rozwoju na wielu płaszczyznach. Uczelnia przyjazna studentowi!!!
09.06.2022
09.06.2022
Sławomir
Pomimo początkowych obaw, uczelnia okazała się świetnym wyborem
Dział Organizacji Kształcenia SWWS
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 13.01.2022
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą edukacyjną Szkoły Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości. Jeśli interesują Cię jednolite, publiczne studia magisterskie na kierunku Prawo w pierwszej kolejności musisz zarejestrować się w systemie Internetowej Rejestracji Kandydatów (https://irk.swws.edu.pl) oraz posiadać świadectwo maturalne. Jeśli jesteś tegoroczną maturzystką – wyniki matur uzupełnisz po otrzymaniu świadectwa maturalnego. Głównym kryterium dostania się na studia prawnicze w Szkole Wyższej Wymiaru Sprawiedliwości jest uzyskanie dobrych wyników na maturze − decydują punkty rankingowe! Na podstawie wyników egzaminów maturalnych − wyliczane są punkty rankingowe. Maksymalne wartości punktów rankingowych, z przedmiotów maturalnych, które możesz uzyskać podczas rekrutacji na studia wynoszą łącznie 8 punktów. Punkty rankingowe z danego przedmiotu obliczane są według wzoru: pkt rankingowe za przedmiot = wynik maturalny x waga poziomu x waga przedmiotu. Więcej informacji na temat rekrutacji znajduje się w linku poniżej: https://prawo.swws.edu.pl/prawo/prawo-rekrutacja/ W przypadku zainteresowana studiami stacjonarnych pierwszego stopnia na kierunku penitencjarystyka dla funkcjonariuszy Służby Więziennej w służbie kandydackiej należy: • posiadać obywatelstwo polskie; • posiadać uregulowany stosunek do służby wojskowej; • korzystać z pełni praw publicznych; • dawać rękojmię prawidłowego wykonywania powierzonych zadań oraz rękojmię zachowania tajemnicy stosownie do wymogów określonych w przepisach o ochronie informacji niejawnych; • nie być karanym sądownie; • zdać maturę; • posiadać zdolność fizyczną i psychiczną do pełnienia służby; • złożyć podanie o przyjęcie do służby kandydackiej; • złożyć zobowiązanie do pełnienia służby po ukończeniu nauki przez okres 5 lat od dnia mianowania funkcjonariuszem w służbie stałej. Szczegółowe informacje dotyczące warunków i trybu przyjęć na studia znajdziesz w poniższym linku: https://swws.edu.pl/penitencjartystyka/
14.01.2022
13.01.2022
Wiktoria
Trudno jest się dostać?
Marco12
Nie ma nikogo kto studiuje na tej uczelni?
14.05.2021
19.04.2021
Wiktor
co to za uczelnia, jakaś nowa? mają już absolwentów prawa? może jacyś studenci się wypowiedzą, jak sie studiuje na prawie? z jakimi wynikami na maturze się dostaliście/
Zacharninio
Czy ciężko dostać się na studia mundurowe.Czy dużo osób składa papiery na studia mundurowe ?
27.01.2021
20.01.2021
Marco12
A wie ktoś może jaki był mniej więcej próg punktowy?
Leo
W kontekście poprzednich komentarzy chcę doprecyzować - szkoła przygotowuje również do pracy administracyjnej?
16.11.2020
05.10.2020
Kris
Podbijam pytanko. Jakie są perspektywy pracy po studiach?
zarobki w branży
tak z czystej ciekawości spytam, ile się zarabia po ukończeniu tej uczelni, już pracując jako strażnik w więzieniu? bo słychac było, że jakieś podwyżki były o 520 zł brutto. Ale jaka kwota bazowa? Możliwe że 3600 zł na rękę?
17.09.2020
03.09.2020
pytanko
nie chcę wyjść na Janusza, ale czy ta szkoła kształci typowych klawiszy? czyli idę na studia wyższe, żeby móc pracować w więzieniu, tak? jako ochrona, pilnujący, itd. Ale to oznacza, że całe życie musze już to robić? czy są jakieś inne możliwości, ścieżki awansu, coś dla bardziej ambitnych i chcących lepiej zarabiać? Co to jest ten stopień SW, od którego zależy uposażenie? kusi mnie sporo na tej uczelni, ale boję się zaszufladkowania. Napiszecie coś więcej, czego się spodziewać i ile zarabia się w takim więzieiniu? Na WAT ludzie piszą mega dużo, ciągle sa odpowiedzi, a tutaj jakoś siedzicie cicho, jak myszy pod miotłą, chi, chi.
tomo
Rozumiem, że w związku ze skoszarowaniem i charakterem studiów nauka na drugim kierunku innej uczelni nie wchodzi w grę?
26.08.2020
14.07.2020
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Artur z dnia 14.07.2020
Dzień dobry, Celem utworzenia studiów stacjonarnych I stopnia w służbie kandydackiej w Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie na kierunku Penitencjarystyka jest przygotowanie funkcjonariuszy więziennictwa do realizacji zadań wynikających z ustawy o Służbie Więziennej. W czasie trwania studiów studenci są skoszarowani, a Uczelnia zapewnia bezpłatne wyżywienie, zakwaterowanie i umundurowanie. Studenci otrzymują również uposażenie, którego wysokość uzależniona jest od posiadanego stopnia SW.
Artur
Uczelnia chwali sie na stronce darmowym wyżywieniem dla studentów, pomocą socjalną i pewną praca dla absolwenta. Czy rzeczywiście każdy może liczyć na zatrudneinie po ukończeniu studiów? Jak z tym wyżywieniem to wygląda? Warto?
14.07.2020
25.05.2020
Marek
Czy studia na uczelni są mundurowe? Czytałem na www, że studenci są skoszarowani. Czy studia cywilne są w ofercie?
Asia
Witam. Czy osoby studiujące inny kierunek również mogą brać udział w rekrutacji? Czy jest jakiś limit wiekowy? Dziękuję :)
18.05.2020
25.04.2020
Izabela
Witam jak ktoś jest na tych studiach albo już je ukończył .Proszę o komentarz . Mam parę pytań.
Karo
Czy jest lub czy będzie możliwość po uzyskaniu tytułu licencjata kontynuowanie studiów w celu zdobycia tytułu magistra? Czy powstaną może jednolite studia magisterskie? Czy są zajęcia z samoobrony lub sztuk walki, a jeśli tak to czy są one prowadzone od podstaw dla osób które nigdy wcześniej nie miały styczności z samoobroną?
22.04.2020
20.04.2020
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
Dzień dobry, studenci Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki są jednocześnie funkcjonariuszami Służby Więziennej. Jako absolwenci mają gwarancję zatrudnienia w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej w całej Polsce.
Aleks
Czy ktoś kończył tę szkołę? Jak jest z pracą?
16.04.2020
19.03.2020
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Mat z dnia 18.03.2020
Dzień dobry, Celem utworzenia studiów stacjonarnych I stopnia w służbie kandydackiej w Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie na kierunku Penitencjarystyka jest przygotowanie funkcjonariuszy więziennictwa do realizacji zadań wynikających z ustawy o Służbie Więziennej.
Mat
Czy kierunek przygotowuje kadry typowo pod instytucje więzienne? Czy są jakieś inne ścieżki zatrudnienia?
18.03.2020
20.08.2019
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 13.08.2019
Dzień dobry, Bardzo duże zainteresowanie ofertą WSKiP wynika wg nas m.in. z atrakcyjności studiów jakie proponujemy i opisujemy na naszej stronie www. Mieliśmy wyraz tego w bardzo licznych zgłoszeniach rekrutacyjnych. Jednocześnie wiemy, że specyfika Uczelni nie każdego interesuje. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu studiów, na miarę Pana potrzeb, oczekiwań i zainteresowań.
Zainteresowany
Dziękuję mam już komplet informacji (a w zasadzie pewność) że to rodem z dawnych czasów szkółka mundurowa i nie dla mnie. Na marginesie. wasza strona uczelniana wprowadza w błąd ewentualnych zainteresowanych - dużo słów a mało treści i prawdziwych informacji. np. brak programu studiów i informacji o wykładowcach (z imienia i nazwiska, żeby sobie sprawdzić jaki jest właściwie profil studiów i poziom kadry) sugeruje że nie ma czym się pochwalić.
13.08.2019
12.08.2019
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 09.08.2019
Dzień dobry, Z uwagi na fakt, że Uczelnia rozpoczyna swoją działalność to stopniowo będziemy rozszerzać naszą ofertę edukacyjną. Statutowym celem działalności Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie jest kształcenie i wychowywanie funkcjonariuszy Służby Więziennej, funkcjonariuszy innych służb oraz osób cywilnych. W roku akademickim 2019/2020 uruchamiamy studia na kierunku Penitencjarystyka dla kandydatów na funkcjonariuszy w służbie kandydackiej Służby Więziennej.
Zainteresowany
Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam w związku z tym pytania: Na stronie uczelni czytam że Absolwenci Uczelni będą posiadać odpowiednie przygotowanie do pracy w wyspecjalizowanych instytucjach administracji rządowej i samorządowej; w organizacjach społecznych i edukacyjnych; w instytucjach i organizacjach międzynarodowych oraz w instytucjach zajmujących się dozorem osób mających konflikt z prawem. Nie bardzo rozumiem po co to skoszarowanie jeżeli mam po studiach pracować w organizacjach społecznych i edukacyjnych. Czy konieczne jest wstępowanie do tej służby kandydackiej bo ja nie chce pracować w mundurze.
09.08.2019
08.08.2019
Dział Organizacji Kształcenia WSKiP
odpowiedź dla Zainteresowany z dnia 07.08.2019
Dzień dobry, Absolwent Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, otrzyma dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Penitencjarystyka i tytuł zawodowy licencjata penitencjarystyki. Penitencjarystyka znajduje się w dziedzinie nauk społecznych w obszarze dyscyplin naukowych: nauki prawne, nauki o bezpieczeństwie, nauki socjologiczne, pedagogika i psychologia. Decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego po opinii Polskiej Komisji Akredytacyjnej Wyższej Szkole Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie zostały nadane uprawnienia do prowadzenia studiów pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku „penitencjarystyka”. Zachęcamy również do zapoznania się z informacjami na naszej stronie: https://wskip.edu.pl/podstawowe-informacje-o-uczelni/ https://wskip.edu.pl/ksztalcenie/
Zainteresowany
Jaki dyplom dostanie absolwent. To że licencjata to wiem, ale czego - penitencjarystyka to właściwie jaka dziedzina i dyscyplina naukowa? Będę licencjatem więziennictwa? A co z akredytacją - na stronie PKA ta uczelnia nie występuje - żeby się później nie okazało, że dyplom jest nie ważny.
07.08.2019
12.04.2019
Andrzej
mam wrażenie, że dopóki w tej uczelni nie zaczną studiów pierwsi studenci, to trudno będzie o ocenę i opinie o tej nowej szkole. Jedyne, co na plus wygląda to że bez kasy studia, plus system dofinansowań. Ale z drugiej strony to zakoszarowanie z lekka mnie odstrasza. Co sądzicie?
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Gdański
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Częstochowska
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu